PDA

View Full Version : Dari Usd 5 Ke ?????



Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

roceli08
04-05-2009, 04:52 AM
Bissmillahirrahmannirrohim aku mulakan pembukaan journal ku..

SALAM, kepada pengunjung yg sudi singgah di ruangan ini . Aku bukanlah mengharapkan banyaknya rating di journal ini tetapi sekadar berkongsi masaalah/ pendapat / pandangan yg mungkin berguna kepada para newbe yg baru hendak berjinak2 dan rakan2 yg pernah/sedang mengalami kerugian mahu pun keuntungan di arena forex ini.

MISI DARI USD5.OO KE ????? - TANPA S.O ? Boleh ke ? entah lah , aku sendiri pun tak tahu. Mungkin ada yg tersenyum atau menyindir hanya dgn berbekalkan modal sebegini, berapa lamakah panjangnya riwayat utk kita trade dalam situasi pasaran yg bertrillion dolar dan popular di seluruh dunia ini ? Mungkin ada yg berkata , baru sekejap masuk bilik air dah kena S.O. aduuhhh… bisa bisa ..nak bayar bil broadband pun tak lepas ! Ada terfikir juga di dalam hati, perlukah aku membuka journal ni maklumlah paling koman pun otai2 di sini deposit usd100 . Tapi takpelah , dah rezeki masing2.

INGAT !! buat masa permulaan , modal yg besar bukanlah penentu utama kejayaan kita tetapi PENGALAMAN & ILMU adalah modal sebenar. Ada rakan aku yg rugi hampir rm36k dalam masa 2 bulan dan baru seminggu lepas terjumpa rakan cina yg baru trade 2 hari dah habis rm18k !! – ayaa , ini polek manyak tipu punya , gua sendili kaki sulah goyang tak mau tengok ini polek lagi…suatu pengajaran kepada kita semua. Aku sendiri pun selama hampir setahun di bidang ini setelah dicampur segala topup2 ke dalam akaun forex bermula dari ava , easy forex, **** , ********* dan yg terkini di FXM adalah dalam lebih kurang usd 400 nilai kerugian tak termasuk deposit di akaun standart sebanyak usd270 yg ekuiti nya hanya tinggal usd 11.08 ( masih flouting lagi tu ) tanpa sekali pun dapat membuat withdraw !! Kekadang terfikir juga di dalam hati buat apa nak di teruskan bisnes ini jika tidak pernah merasa hasilnya. Tapi untuk mengurangkan keteganggan , yg dah lepas tu biarlah berlepas , aku anggap aje semua itu sebagai yuran pembelajaran di bidang ini berbanding bayaran yuran di universiti sebanyak rm20k yg aku tak mampu nak bayar --- dapat belajar sampai di tahun 2 aje di UPM dulu..


...bersambung....

halzu
04-05-2009, 06:23 AM
DARI USD5.OO KE ????? - Mungkin ada yg tersenyum atau menyindir hanya dgn berbekalkan modal sebegini, berapa lamakah panjangnya riwayat utk kita trade dalam situasi pasaran yg bertrillion dolar dan popular di seluruh dunia ini ? Mungkin ada yg berkata , baru sekejap masuk bilik air dah kena S.O. aduuhhh bisa bisa ..nak bayar bil broadband pun tak lepas ! Ada terfikir juga di dalam hati, perlukah aku membuka journal ni maklumlah paling koman pun otai2 di sini deposit usd100 . Tapi takpelah , dah rezeki masing2. .

Teruskan usaha saudara...... pada pandangan saya modal yang beribu-ribu KALAU tiada ilmu serta pengalaman yang cukup nescaya kecundang le jawabnya. Seorg bijak pandai telah berkata "It doesn't need money to make money...." Dalam dunia trading atau investment, tak kira apa instrumen yang anda trade samaada forex, stocks, derivative atau apa-apa sahaja, tiada yang mustahil. Mungkin ramai pernah mendengar kehebatan Dan Zanger yang mencipta kejayaan dengan bermodalkan US$18k menjadi US$18 juta dlm tempoh 18 bulan tetapi pernahkah anda melihat atau mencari bagaimana beliau berjaya...???

Bagi saya kalau anda boleh membuat dari US$5 menjadi US$500 dlm tempoh 18 bulan tanpa SO, saya rasa itu satu kejayaan yang hebat......

Saya sentiasa menyokong usaha yang baik...agar menjadi pengajaran kpd org lain termasuk diri saya...:)

roceli08
04-05-2009, 06:38 AM
Teruskan usaha saudara...... pada pandangan saya modal yang beribu-ribu KALAU tiada ilmu serta pengalaman yang cukup nescaya kecundang le jawabnya. Seorg bijak pandai telah berkata "It doesn't need money to make money...." Dalam dunia trading atau investment, tak kira apa instrumen yang anda trade samaada forex, stocks, derivative atau apa-apa sahaja, tiada yang mustahil. Mungkin ramai pernah mendengar kehebatan Dan Zanger yang mencipta kejayaan dengan bermodalkan US$18k menjadi US$18 juta dlm tempoh 18 bulan tetapi pernahkah anda melihat atau mencari bagaimana beliau berjaya...???

Bagi saya kalau anda boleh membuat dari US$5 menjadi US$500 dlm tempoh 18 bulan tanpa SO, saya rasa itu satu kejayaan yang hebat......

Saya sentiasa menyokong usaha yang baik...agar menjadi pengajaran kpd org lain termasuk diri saya...:)


terima kasih di atas pembakar semangat tersebut encik halzu....

roceli08
04-05-2009, 06:45 AM
( 2 )
KINI !! dipendekan cerita, walau hanya baru setahun jagung aku melayari bahtera forex ini dengan hanya bermodalkan usd5.00 di akaun mikro aku, berbekalkan pengalaman, nasihat dan tunjuk ajar di dalam forum ini dari peringkat mahaguru sehinggalah ke newbe aku nak yakinkan kepada diri aku ( setelah baru berhenti kerja akibat tamat kontrak tanpa mendapat apa2 pampasan ) kita boleh mendapat kemenangan di medan ini !! … prinsip aku walau bukan selalu mendapat pip hijau tetapi pip +ve yg boleh memenuhkan poket adalah lebih baik dari selalu mendapat pip hijau tetapi akhirnya kena s.o.


KUNCI TUJUAN utama aku mewujudkan journal ini adalah untuk mendisiplinkan diri aku sejauh lama mana aku mampu bergerak dan paling penting berapa banyak aku boleh membuat withraw dari hasil penat lelah memerah otak mendapatkan hasil memorex ini.


....bersambung...

ForexWaveSoldier
04-05-2009, 07:08 AM
tabik!. modal berapa2 tak penting.. yang penting dapat pulangan.. sedikit demi sedikit..

tak mustahil untuk mengembangkan usd5 tu.. disamping itu, ia boleh melatih saudara menjadi trader yang berdisiplin..

roceli08
04-05-2009, 08:15 AM
tabik!. modal berapa2 tak penting.. yang penting dapat pulangan.. sedikit demi sedikit..

tak mustahil untuk mengembangkan usd5 tu.. disamping itu, ia boleh melatih saudara menjadi trader yang berdisiplin..



alright soldier ! ,, angkat senjata !....

roceli08
04-05-2009, 08:33 AM
( 3 )

SISTEM AKU yg digunakan di sini kebanyakkanya hanyalah scalping di tf 1minit + tf 5 atau tf 30 minit ( manual ) . Sentiasa pastikan bila waktunya hendak keluar news2 high impaq kerana waktu news2 seperti ini kesannya amat power ranjers sekali. Kebelakangan ini segala pergerakan harga yg amat volatile adalah disebabkan laporan / news yg seolah2 sengaja di manipulate . Jika boleh elakkan kecuali kita tahu apa keputusan nya. Telah banyak kali jg terkena S.O akibat news nimaklumlah modal hanya seciput. Di bawah ini aku sertakan statements sebagai bukti aku mendepositkan usd5.00 .Aku deposit pada 2.4.09 .tarikh sebelumnya adalah hasil dari terkena renjatan S.O . Aku sentiasa updatekan dari masa ke semasa utk melihat sejauh mana kemampuan aku.

bersama kita bertawakal dan berjaya --- roceli

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/4/4/roceli/f_j1m_bb08e2b.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/4/roceli/f_j1m_bb08e2b.gif&srv=img19)

roceli08
04-05-2009, 08:45 AM
sambungan....

dapat bonus rebet 000000.36 dari mahaguru Mazli bravo hasil dari bulan mach ( yg telah kena s.o )





https://img02.picoodle.com/img/img02/3/4/4/roceli/f_j2m_b90f6eb.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/4/roceli/f_j2m_b90f6eb.gif&srv=img02)



.

roceli08
04-05-2009, 09:10 AM
akaun yg masih flouting......


https://img18.picoodle.com/img/img18/3/4/4/roceli/f_j4m_1e8f62e.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/4/roceli/f_j4m_1e8f62e.gif&srv=img18)

roceli08
04-05-2009, 09:32 AM
Dah jadi satu kerja pulak rasanya nak memindah2kan statment dari MT4 ke dalam forum ni..gangguan masa, tambah-tambah line celcom bb ni jalan macam siput k......r, sebagai jalan mudah utk. rujukan, aku lampirkan no. akaun trading & investor password di bawah. MT4 aku pulak dari tadi "no connection , adalah dalam 3-4 hari kena macam ni....terasa luluh jiwa dan raga rasanya macam s.o dah melambai-lambai memanggil tergigil-gigil..

login : 197474
investor password : nk4JHes

aku amat berharap pagi isnin esok janganlah cbb ni buat hal lagi.

Apa pun , tunggulah adengan seterusnya esok pagi ...jeng jeng jeng...


:eek: :eek: :confused:

flizzoe
04-05-2009, 10:01 AM
Bagi aku, orang-orang yang baru trading ni digalakkan trade serendah ni. Sebab, senang sket nak train disiplin tu. Bila nak trade, mesti hati-hati sangat, kalau tak, kena S.O. Trade pun takde nak hentam, main terjah masuk market. Mesti nak buat analisis kaw-kaw nyer, kiranya, takde ragu-ragu terhadap position yang nak open nanti. Tamak pun terkawal. Kalau dah untung tu, kalau boleh nak lock profit siap-siap, kurangkan risk sebanyak mungkin.

Bila dah ada experience, trade modal besar pun takde problem lah :D :D

All the best bro :)

ForexWaveSoldier
04-05-2009, 10:04 AM
cara paling selamat dan terbaik jika connection internet bermasalah.. pastikan setiap order disertakan Stoplost / trailling stop dan take profit. sekurang2, bila awak ada open posisi tetiba connection problem.. taklah bergegar kepala lutut tu dibuatnya :p


BB memang cam tu..
Kalau streamx ada problem saja terpaksa pakai bb tu.. kalau bb sama2 probem jugak.. saya pegi tidur hehe

roceli08
04-05-2009, 10:35 AM
Bagi aku, orang-orang yang baru trading ni digalakkan trade serendah ni. Sebab, senang sket nak train disiplin tu. Bila nak trade, mesti hati-hati sangat, kalau tak, kena S.O. Trade pun takde nak hentam, main terjah masuk market. Mesti nak buat analisis kaw-kaw nyer, kiranya, takde ragu-ragu terhadap position yang nak open nanti. Tamak pun terkawal. Kalau dah untung tu, kalau boleh nak lock profit siap-siap, kurangkan risk sebanyak mungkin.

Bila dah ada experience, trade modal besar pun takde problem lah :D :D

All the best bro :)

tq. cikgu flizzoe ( org kuat fxm ni ).


cara paling selamat dan terbaik jika connection internet bermasalah.. pastikan setiap order disertakan Stoplost / trailling stop dan take profit. sekurang2, bila awak ada open posisi tetiba connection problem.. taklah bergegar kepala lutut tu dibuatnya :p


BB memang cam tu..
Kalau streamx ada problem saja terpaksa pakai bb tu.. kalau bb sama2 probem jugak.. saya pegi tidur hehe

Dalam order kelmarin ada juga letak P.O ( buy stop) utk UJ takut2 isnin open naik atas sebab dah sell uj .

,,,,, terasa bangga pulak ada orang pangkat2 besar yg sanggup bagi komen & tunjuk ajar di sini , terima kasih pokok rebung , kalau boleh tolonglah sambung hehee,

roceli08
04-05-2009, 02:16 PM
alamakk !!

ada dua berita penting ku terima hari ini setelah MT4 aku dah on pada 8.30pm tadi 1 )...berita baiknya :

aku terima bonus usd100 dari 10 lot di akaun standart aku.... ni yg bestnya FXM ni .. pweeewiit ya beda bedu!!! esok kompem akan diwithdrawkan - nak pindah masuk komuniti sebab kat akaun ni sesen rebet pun aku belum pernah nampak..


2 )...berita kurang baiknya :

aku salah baca ke news di FF berkenaan data jobs ? ia keluar negatif tapi kenapa UJ & dowjones +ve ? aku dah SHORT UJ kelmarin dan masih flouting tu.

Harap ada yg dapat membantu permasaalahan ini ..

realxpdc
04-05-2009, 03:35 PM
alamakk !!

ada dua berita penting ku terima hari ini setelah MT4 aku dah on pada 8.30pm tadi 1 )...berita baiknya :

aku terima bonus usd100 dari 10 lot di akaun standart aku.... ni yg bestnya FXM ni .. pweeewiit ya beda bedu!!! esok kompem akan diwithdrawkan - nak pindah masuk komuniti sebab kat akaun ni sesen rebet pun aku belum pernah nampak..


2 )...berita kurang baiknya :

aku salah baca ke news di FF berkenaan data jobs ? ia keluar negatif tapi kenapa UJ & dowjones +ve ? aku dah SHORT UJ kelmarin dan masih flouting tu.

Harap ada yg dapat membantu permasaalahan ini ..

__________________________________


Tahniah bro teruskan PERJUANGAN ANDA

sedikit tip untuk GJ neext week

Sekiranya price esok melepasi 149.18 ada masalah untuk OP sell saudara..ikut pandangan saya yg newbies nie Major trend GJ masih lagi uptrend..berita baik pulak untuk next week price akan retest ke 143.50/142.26 *Buy* (point untuk swing next week) sebelum continue ke trend asal UPTREND..TP pada 150.00/150.86 (atau sewaktu dgnnya)

dan semestinya pergerakan ini akan sinonim dengan pergerakan pair UJ/GU

wallahua'llam..

happy trading...:) :) :)

p/s*credit to ceo..The Royal Trader Club..atas analisa yg diberi

roceli08
04-05-2009, 03:55 PM
__________________________________


Tahniah bro teruskan PERJUANGAN ANDA

sedikit tip untuk GJ neext week

Sekiranya price esok melepasi 149.18 ada masalah untuk OP sell saudara..ikut pandangan saya yg newbies nie Major trend GJ masih lagi uptrend..berita baik pulak untuk next week price akan retest ke 143.50/142.26 *Buy* (point untuk swing next week) sebelum continue ke trend asal UPTREND..TP pada 150.00/150.86 (atau sewaktu dgnnya)

dan semestinya pergerakan ini akan sinonim dengan pergerakan pair UJ/GU

wallahua'llam..

happy trading...:) :) :)

p/s*credit to ceo..The Royal Trader Club..atas analisa yg diberi



terima kasih saudara realxpdc atas analisa yg boleh boleh dikategorikan munasabah .. kasi heavy metal sekali lagi ..dah kelmarin tersilap baca news apa boleh buat..nak kena beli kamus bahasa inggeris baru ni.

kutu_loncat
04-06-2009, 02:15 AM
salam bro roceli08. maaf datang bertandang tanpa jemputan. semoga berjaya. amin...

roceli08
04-06-2009, 03:42 AM
Nampaknya adengan pagi ni dapat menyaksikan aku terlewat bangun pagi sebab malam tadi aku tak sabar2 tunggu market open .Last2 aku yg terkeras. Lepas hantar anak pergi sekolah termasuk orang rumah sekali bagai dijangkakan di dapati, UJ , GJ yg aku short kelmarin telah memanjat anak tangga tanpa tak reti2 bila nak turun .Dari pagi sampai 11 am ni dah naik dekat 200 pip dan di dapati equity aku tinggal 240.00 dari 479.00 kelmarin. siapa punya kerja aku pun tak tahu....takkan masa macam ni " orang putih " dah bangun tidur , ni mesti kerja orang hitam agaknya..tunggulah sampai jam 12.30 pm - ....

Dalam aku on kan juornal aku , sempat juga aku menerima message dari seorang profesor .sebelum ni ada aku bertanyakan kepadanya minta tolong buatkan satu alat yg boleh membalikkan masa walau pun sejam jadilah...tapi katanya masih dalam proses ..tunggu ajelah .entah bila aku pun tak tahu..harap dapat dicepatkan proses..


Berita gembiranya , hari ni aku mendapat seorang lagi rakan yg aku kira dah tahap otai juga orang ni. Ikut profile dari kepulauan mindanau datangnya. KUTU LONCAT nama diberi. Pastinya otai ini banyak ilmu spesisnya sebab dah banyak kali hinggap terloncat- loncat atas kepala orang, tentu sempat menyedut ilmu....diucapkan selamat datang . Dialu-alukan kedatanganmu , jangan lupa berkongsikan ilmu..





salam bro roceli08. maaf datang bertandang tanpa jemputan. semoga berjaya. amin...

Gdien
04-06-2009, 04:20 AM
Strategi dah ade,. target dah ade.,semangat pun dah ade..tinggal lagi satu persoalan.., kenapa tak letak SL?

apa2 pun selamat berjaya.. :)

roceli08
04-06-2009, 04:32 AM
Strategi dah ade,. target dah ade.,semangat pun dah ade..tinggal lagi satu persoalan.., kenapa tak letak SL?

apa2 pun selamat berjaya.. :)


ewaah,, orang lama dah datang , terima kasih atas nasihat dari encik GDIEN , biasanya aku letak BUY STOP/SELL STOP GANTIKAN SL = HENDGING ...
Tengok keadaan baru bukak, nak jaga equity..

roceli08
04-06-2009, 04:53 AM
Calendar and News in the Forex

Economic news dominates the forex market. Unlike the stock market, where each company represents a micro-economy, currency prices reflect the entire economy of a country or economic region. As such, aside from central bankers, there are very few “personalities” that can move the market.



Because the most important forex news comes mostly from governments and economic associations, it can seem a little boring at first. Government types aren’t really known for their entertainment appeal. Plus, all of the acronyms are tough to keep straight sometimes. Luckily, we can help with those issues and help you turn the news into a productive tool you can use in your trading.



Don’t Get Sucked Into “Trading the News”


First, let’s clarify the difference between “trading the news” as a very short-term strategy and using the news to assist you in forecasting prices and identifying opportunities on a longer-term basis.



A lot of traders talk about being able to “trade the news” but most often define that as a short-term position entered to take advantage of the volatility that sometimes appears following a news announcement. While placing these short-term trades can be tempting, most traders face two significant problems when attempting to “scalp”—place short-term trades—the news.



1. Many dealers widen the spread during periods of news-induced volatility, which increases trading costs and may make entering an order and placing protective stops nearly impossible. Some dealers will also “lock out” and delay order fills. This means your trade may be executed on time, but it will not appear in your trading station for a few minutes—making it impossible to adjust or exit your trade if it begins to move back against you. When the market is moving very fast, these actions can be very frustrating.



2. When an announcement moves the market, it may move it a lot. That sounds great on the surface, but it rarely moves all one direction. The subsequent whipsaws (rapid back-and-forth price movement) and order entry difficulties can make trading during the release itself very frustrating, and inconsistent.



Check out the following illustration of the difficulties associated with trying to trade the news. The EUR/USD 10-minute candle chart shows the time period surrounding the Federal Open Market Committee (FOMC) release of 30 January 2008. When prices moved from 1.4798 to 1.4861, orders were tough to fill, variable spreads became very wide and many traders were “locked out” of the market by their dealers.



In addition to these issues, the ride up was not a smooth one. The market retraced 30 to 60 percent of the move a few times as it zigzagged its way up the first 70 pips. If the spread had widened and you had placed a tight stop, you would have been knocked out of your trade simply because the spread widened and hit your stop loss. With some dealers, it is not uncommon for the spread to widen anywhere from 20 to 50 pips. In addition, the dealers offering fixed spreads were taking a long time to enter orders and fill prices were not guaranteed. It wasn’t until the top of the candle that orders began to be filled in a timely manner and with normal spreads.



https://img19.picoodle.com/img/img19/3/4/5/roceli/f_eurusdnewsm_bd725bb.png (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/5/roceli/f_eurusdnewsm_bd725bb.png&srv=img19)



EUR/USD After an FOMC Interest-Rate Announcement

The lesson to learn here is that the news is not to be used as an immediate trading signal, but rather, as a foundation for understanding how trends are developing. The most significant things that retail traders can do to improve their use of the news are to understand what the release really means and to get out of the short-term charts.




What is the “News”


Economic news comes from several sources, and the actual releases can be a little like reading the warranty information that came with your last electronics purchase, but don’t despair. The information is important and useful.



Looking up the definitions of various economic news announcements is a good idea, but what really gives a release meaning is its context—the expectations surrounding the announcement and the trend of the previous announcements.



Expectations—If a release comes out in line with expectations, volatility in the forex market will remain level. Conversely, if a release misses or exceeds expectations, volatility will increase, and not just in the short term.



Trend—How the current announcement lines up with the trend of the previous announcements will impact the value of the currency represented by the announcement. If an economic fundamental is improving with each release and the currency announcement shows a continuation of that improvement, the trend is positive and may cause the represented currency to strengthen. The opposite is also true. If an economic fundamental is declining with each release and the currency announcement shows a continuation of that decline, the trend is negative and may cause the represented currency to weaken.



So how do you find expectations and the trend of an announcement? You look at the Forex Economic Calendar.



The Forex Economic Calendar—The main analysis page for every currency pair on LearningMarkets.com contains a forex economic calendar. This calendar shows you what the numbers for each economic indicator in the past have been, what analysts believe the number for the coming announcement is going to be and what the actual number turns out to be when it is announced.





Tips for Using News and The Calendar:



1. Avoid scalping news announcements. Traders trying to play the short-term impact of an announcement have an extremely high burn-out rate.



2. Pay attention to the trend of previous releases. If the announcement conforms to the price trend itself, a continuation of the trend is likely.



3. Know what analyst expectations are. If the release misses expectations significantly and a reversal of the price trend is likely, stay out.



4. Don’t drown yourself in the news. It’s easy to get caught up trying to understand the likely impact of every possible piece of news, but very few releases will actually have much of an impact on prices.

kutu_loncat
04-06-2009, 04:53 AM
Nampaknya adengan pagi ni dapat menyaksikan aku terlewat bangun pagi sebab malam tadi aku tak sabar2 tunggu market open .Last2 aku yg terkeras. Lepas hantar anak pergi sekolah termasuk orang rumah sekali bagai dijangkakan di dapati, UJ , GJ yg aku short kelmarin telah memanjat anak tangga tanpa tak reti2 bila nak turun .Dari pagi sampai 11 am ni dah naik dekat 200 pip dan di dapati equity aku tinggal 240.00 dari 479.00 kelmarin. siapa punya kerja aku pun tak tahu....takkan masa macam ni " orang putih " dah bangun tidur , ni mesti kerja orang hitam agaknya..tunggulah sampai jam 12.30 pm - ....

Dalam aku on kan juornal aku , sempat juga aku menerima message dari seorang profesor .sebelum ni ada aku bertanyakan kepadanya minta tolong buatkan satu alat yg boleh membalikkan masa walau pun sejam jadilah...tapi katanya masih dalam proses ..tunggu ajelah .entah bila aku pun tak tahu..harap dapat dicepatkan proses..


Berita gembiranya , hari ni aku mendapat seorang lagi rakan yg aku kira dah tahap otai juga orang ni. Ikut profile dari kepulauan mindanau datangnya. KUTU LONCAT nama diberi. Pastinya otai ini banyak ilmu spesisnya sebab dah banyak kali hinggap terloncat- loncat atas kepala orang, tentu sempat menyedut ilmu....diucapkan selamat datang . Dialu-alukan kedatanganmu , jangan lupa berkongsikan ilmu..

huhuhu... bukan otai... aku pun terkangkang gak .. hehehe.. skrg ni dok belajar/ kaji forex ni, walau pun byk kawan kawan opis dan org umah ketawakan aku. tapi takpe.. aku yakin satu hari nanti aku pulak ketawa dan diorg plak terkebil kebil nak belajar forex. hehehe..

cik li main scaping pakai timeframe seminit dan 5 minit ke?... pada pendapat saya dan jgn salah sangka ek.. kita, walau main scalping, kita kena nengok tf yg besar macam sejam, 4 jam, sehari.. kenapa?... sebab yg menggerakkan price turun dan naik bukan akaun cik yg yg micro modal tak seberapa, bukan modal micro saya jugak.. bukan modal org lain yg keluar masuk..

yg menggerakkan price ialah apabila profesional yg membuat belian dalam bentuk yg besar...

cik li kena faham, perbezaan retracement dan reversal.. retracement bila price dalam uptrend kemudian turun kedowntrend, tapi tak ketara, cuma jatuh sikit je.. reversal ialah apabila price dalam keadaan uptrend, kemudian tetiba jatuh laju kebawah dalam jangka masa yg singkat berbanding retracement.

jadi masa uptrend retracement , pada saya toksah amik posisi, rileks dulu bila price dah laju balik naik atas, baru start buy.

skrg ni nampak GJ tgh uptrend, tapi tak sesuai nak masuk buy sebab market masih lembab lagi.

line pivot, r1, r2, r3, s1, s2, s3 juga penting untuk kita tau sejauh mana price boleh pergi..

by the way, cik li main scalping guna indicator apa?.. maaflah klu memaluk sebab saya pun masih cuba nak belajar balik pasal forex ni..

:D :D

kutu_loncat
04-06-2009, 04:58 AM
ewaah,, orang lama dah datang , terima kasih atas nasihat dari encik GDIEN , biasanya aku letak BUY STOP/SELL STOP GANTIKAN SL = HENDGING ...
Tengok keadaan baru bukak, nak jaga equity..

sell tadi ada hedging ke?.. mmm.. rasa price boleh pergi balik kat situ kot dalam minggu ni.. :)

p/s : aku ada perasan selalunya klu dah kul 2.00 ptg waktu malaysia, klu price main atas pivot menuju ke resistance 1 dan leh lepas resistance1, mmg uptrend lah tu, payah dia nak balik ke support, unless dia tgh buat reversal (bukan retracement)

roceli08
04-06-2009, 05:08 AM
huhuhu... bukan otai... aku pun terkangkang gak .. hehehe.. skrg ni dok belajar/ kaji forex ni, walau pun byk kawan kawan opis dan org umah ketawakan aku. tapi takpe.. aku yakin satu hari nanti aku pulak ketawa dan diorg plak terkebil kebil nak belajar forex. hehehe..

cik li main scaping pakai timeframe seminit dan 5 minit ke?... pada pendapat saya dan jgn salah sangka ek.. kita, walau main scalping, kita kena nengok tf yg besar macam sejam, 4 jam, sehari.. kenapa?... sebab yg menggerakkan price turun dan naik bukan akaun cik yg yg micro modal tak seberapa, bukan modal micro saya jugak.. bukan modal org lain yg keluar masuk..

yg menggerakkan price ialah apabila profesional yg membuat belian dalam bentuk yg besar...

cik li kena faham, perbezaan retracement dan reversal.. retracement bila price dalam uptrend kemudian turun kedowntrend, tapi tak ketara, cuma jatuh sikit je.. reversal ialah apabila price dalam keadaan uptrend, kemudian tetiba jatuh laju kebawah dalam jangka masa yg singkat berbanding retracement.

jadi masa uptrend retracement , pada saya toksah amik posisi, rileks dulu bila price dah laju balik naik atas, baru start buy.

skrg ni nampak GJ tgh uptrend, tapi tak sesuai nak masuk buy sebab market masih lembab lagi.

line pivot, r1, r2, r3, s1, s2, s3 juga penting untuk kita tau sejauh mana price boleh pergi..

by the way, cik li main scalping guna indicator apa?.. maaflah klu memaluk sebab saya pun masih cuba nak belajar balik pasal forex ni..

:D :D

suatu nasihat yg berguna...cuma yg di bawah ni indikator yg diguna..

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/4/5/roceli/f_j5m_416a60c.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/5/roceli/f_j5m_416a60c.gif&srv=img06)


.

kutu_loncat
04-06-2009, 05:38 AM
suatu nasihat yg berguna...cuma yg di bawah ni indikator yg diguna..

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/4/5/roceli/f_j5m_416a60c.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/5/roceli/f_j5m_416a60c.gif&srv=img06)


.

mmm... nampak menarik dah tak serabut. lukisan garis untuk trendline, stoch untuk lihat dengan cepat price dah ikut trend yg asal atau tidak dan dua garis merah diantara price untuk lihat price masih lagi accumulative atau dah breakout.. pada saya, better ambil posisi bila price dah breakout atas line merah, :) klu price tetiba laju turun kat bawah line merah tu, terpaksalah stop lost atau hedging.

kenapa price tetiba laju turun dan reverse dari uptrend?.. jawapannya cuma satu je, profesional dah ada cukup matawang untuk dijual balik pada harga tinggi sebab hari hari yg sebelum tu dia dah byk beli matawang pada harga rendah. (contoh GU kebelakangnya ini tgh uptrend).

kenapa cik li tak main GU je?.. klu lihat graph, GU dan GJ sama je trend dia. tapi GU spread 3 pip, murah sikit berbanding GJ yg 7 pip.

roceli08
04-06-2009, 06:17 AM
mmm... nampak menarik dah tak serabut. lukisan garis untuk trendline, stoch untuk lihat dengan cepat price dah ikut trend yg asal atau tidak dan dua garis merah diantara price untuk lihat price masih lagi accumulative atau dah breakout.. pada saya, better ambil posisi bila price dah breakout atas line merah, :) klu price tetiba laju turun kat bawah line merah tu, terpaksalah stop lost atau hedging.

kenapa price tetiba laju turun dan reverse dari uptrend?.. jawapannya cuma satu je, profesional dah ada cukup matawang untuk dijual balik pada harga tinggi sebab hari hari yg sebelum tu dia dah byk beli matawang pada harga rendah. (contoh GU kebelakangnya ini tgh uptrend).

kenapa cik li tak main GU je?.. klu lihat graph, GU dan GJ sama je trend dia. tapi GU spread 3 pip, murah sikit berbanding GJ yg 7 pip.



akan dipertimbangkan...sebab memang jarang main gu..

roceli08
04-06-2009, 11:45 AM
sell tadi ada hedging ke?.. mmm.. rasa price boleh pergi balik kat situ kot dalam minggu ni.. :)

p/s : aku ada perasan selalunya klu dah kul 2.00 ptg waktu malaysia, klu price main atas pivot menuju ke resistance 1 dan leh lepas resistance1, mmg uptrend lah tu, payah dia nak balik ke support, unless dia tgh buat reversal (bukan retracement)

aku sampai sekarang masih pening nak belajar pivot2 ni .yg ada sekarang ni pun belum habis khatam , jadi aku pakai yg mana aku tahu ajelah.


eeeehhmm, GJ & EU dah dijatuhkan hukum..sakit kepala nak concentrate banyak2 , tinggal UJ terkedik2 nak gi mana..

ForexWaveSoldier
04-06-2009, 12:14 PM
aku sampai sekarang masih pening nak belajar pivot2 ni .yg ada sekarang ni pun belum habis khatam , jadi aku pakai yg mana aku tahu ajelah.


eeeehhmm, GJ & EU dah dijatuhkan hukum..sakit kepala nak concentrate banyak2 , tinggal UJ terkedik2 nak gi mana..

hukaman apa pulak ?? elok je saya tengok..UJ terkedik2 sebab dah abis trend.. oversold. tunggu lain2 pair untuk complete trend

roceli08
04-06-2009, 12:22 PM
hukaman apa pulak ?? elok je saya tengok..UJ terkedik2 sebab dah abis trend.. oversold. tunggu lain2 pair untuk complete trend


EU, GJ cepat sangat close , kalau simpan tadi tentu dah cover loss. UJ BARU CLOSE 0.10 Tinggal 0.10 ( hedging ) .Encik FWS trade pair mana ?;) ;)

roceli08
04-06-2009, 12:33 PM
peggh.. sekarang dah 8.30pm ,, apa pasal aku cepat sangat turun bas ? semua pair yg aku short tadi dah terjun dengan senang hatinya ( terjun gaya bebas )..sabo sabo.. :o

realxpdc
04-06-2009, 01:49 PM
peggh.. sekarang dah 8.30pm ,, apa pasal aku cepat sangat turun bas ? semua pair yg aku short tadi dah terjun dengan senang hatinya ( terjun gaya bebas )..sabo sabo.. :o

_________________________________


rilex bro..semak balik predict sy..tu untuk weekly swing (half swing)
panjang gi masa utk seminggu nie...:D :D

happy trading
cheer

roceli08
04-06-2009, 02:20 PM
_________________________________


rilex bro..semak balik predict sy..tu untuk weekly swing (half swing)
panjang gi masa utk seminggu nie...:D :D

happy trading
cheer

salam bro, bro punya predict boleh tahan lah, tf4 target kat 153.00 boleh sampai tak ? atau dah "tarik plag" nak gi 145.55 ?:confused:

realxpdc
04-06-2009, 02:50 PM
salam bro, bro punya predict boleh tahan lah, tf4 target kat 153.00 boleh sampai tak ? atau dah "tarik plag" nak gi 145.55 ?:confused:

______________________________

Sedikit TIP untuk GU

price akan retest ke sekurang2nya 1.4745 (kritikal point). break price ini welcome to 1.4525....anda tidak digalakan membuka post BUY sekarang..wait n see..lepak tepi lagi baik....:D :D

happy trading
cheer

roceli08
04-06-2009, 03:23 PM
______________________________

Sedikit TIP untuk GU

price akan retest ke sekurang2nya 1.4745 (kritikal point). break price ini welcome to 1.4525....anda tidak digalakan membuka post BUY sekarang..wait n see..lepak tepi lagi baik....:D :D

happy trading
cheer


dah ter buy kat 1.4803 pulak, kena lagi..

halzu
04-06-2009, 03:32 PM
peggh.. sekarang dah 8.30pm ,, apa pasal aku cepat sangat turun bas ? semua pair yg aku short tadi dah terjun dengan senang hatinya ( terjun gaya bebas )..sabo sabo.. :o

sekadar pandangan..... apa kata fokus 1 atau 2 pair sahaja.... senang nak manage...:)

roceli08
04-06-2009, 03:48 PM
sekadar pandangan..... apa kata fokus 1 atau 2 pair sahaja.... senang nak manage...:)


baik tuan penasihat , tapi dalam keadaan sekarang dah macam nak kena "peeggang bendele "aje...

realxpdc
04-06-2009, 03:53 PM
baik tuan penasihat , tapi dalam keadaan sekarang dah macam nak kena "peeggang bendele "aje...


Bertahan bro...jangan pegang bende..le..lagi...tapi kalo CS H1 open bawah
1.4745..hemm x tau nk kate le...ni predict tuk weekly swing

happy trading
cheer
:) :) :)

halzu
04-06-2009, 03:57 PM
baik tuan penasihat , tapi dalam keadaan sekarang dah macam nak kena "peeggang bendele "aje...

cuba baca & fahami signature saya yg bawah sekali tu...... kenapa saya cadangkan fokus kpd 1 atau 2 pair...??? sebab selain senang nak manage, gelagat serta pergerakkan pair tersebut senang difahami, maka kesilapan mungkin dapat dikurangkan...

roceli08
04-06-2009, 04:06 PM
cuba baca & fahami signature saya yg bawah sekali tu...... kenapa saya cadangkan fokus kpd 1 atau 2 pair...??? sebab selain senang nak manage, gelagat serta pergerakkan pair tersebut senang difahami, maka kesilapan mungkin dapat dikurangkan...



Bertahan bro...jangan pegang bende..le..lagi...tapi kalo CS H1 open bawah
1.4745..hemm x tau nk kate le...ni predict tuk weekly swing

happy trading
cheer
:) :) :)



untuk makluman , inilah pertama kali aku trade pair GU selama hidup aku...kaw-kaw dia bagi ..takpe ada ubi ada kayu ..kalau tengok tf 4 jauh lagi gaung tu..

halzu
04-06-2009, 04:25 PM
untuk makluman , inilah pertama kali aku trade pair GU selama hidup aku...kaw-kaw dia bagi ..takpe ada ubi ada kayu ..kalau tengok tf 4 jauh lagi gaung tu..

Apabila sedang atau akan trade sebaiknya JANGAN sampai EMOSI menguasai diri kelak kesilapan boleh terjadi & JANGAN ada sifat REVENGE ke atas kesilapan yang lalu. Sebaiknya pelajari dimana & apa kesilapan kita serta perbaiki kesilapan itu......:)

roceli08
04-06-2009, 04:38 PM
Apabila sedang atau akan trade sebaiknya JANGAN sampai EMOSI menguasai diri kelak kesilapan boleh terjadi & JANGAN ada sifat REVENGE ke atas kesilapan yang lalu. Sebaiknya pelajari dimana & apa kesilapan kita serta perbaiki kesilapan itu......:)


nasihat yg bagus ...takpe ubat penenang perasaan aku dah bubuh kat gu tadi...tunggu signal utk revers di tf 4 , mungkin esok atau lusa.. tinggal sebiji lagi yg belum selesai .. UJ.. terima kasih bebanyak.....moralnya dari GU ni ,... don't play2 with the stranger..

ForexWaveSoldier
04-06-2009, 07:05 PM
nasihat yg bagus ...takpe ubat penenang perasaan aku dah bubuh kat gu tadi...tunggu signal utk revers di tf 4 , mungkin esok atau lusa.. tinggal sebiji lagi yg belum selesai .. UJ.. terima kasih bebanyak.....moralnya dari GU ni ,... don't play2 with the stranger..

tips untuk gu, bila tertinggal bass.. kena tunggu bas baru.. jika bernasib baik bas akan reverse balik ambik awak .. berhati2.. jangan sampai dilanggar bas pulak :D .

kutu_loncat
04-07-2009, 01:30 AM
salam bro roceli. ada ringkasan tak untuk trade semalam?.. berapa untung, berapa rugi, keseluruhan untung rugi trade semalam bagi akaun usd5 ni..

all the best bro..

roceli08
04-07-2009, 03:34 AM
salam bro roceli. ada ringkasan tak untuk trade semalam?.. berapa untung, berapa rugi, keseluruhan untung rugi trade semalam bagi akaun usd5 ni..

all the best bro..

salam juga kepada bro kutu loncat ,,

Ringkasan dari trade semalam - terdapat dua keadaan :

1. keadaan kurang baik -

i ) nampaknya keadaan masih belum memihak kepada diri saya. " - hampir2 peegang bendela " .,

ii ) equity tinggal 161.87 dari 500 ..akibat terjebak dgn pair GU dll yg membuat acara terjun gaya bebas tanpa memandang ke atas maka , tindakan cut los & hedging terpaksa dilakukan - mungkin disebabkan tengok chart terbalik kot ?

iii ) dengan jumlah equity yg sebegini , makin berasaplah kepala ni nak masuk posisi..

2. keadaan yg boleh dibanggakan -

i ) terdapat ramai juga supporter2 yg memberi keyakinan dan tunjuk ajar seperti otai halzu , kutu loncat , realxpdc ,gdien , cikgu fliezo ,FWS dll . terima kasih kerana sudi mengambil berat ....namun perjuangan masih belum selesai selagi peluru masih ada .

ii ) mendapat satu teknik baru yg saya rasa sesuai untuk digunakan dalam acara seperti ini. - di paparkan di bawah ( jika terdapat kecacatan , komen anda dialu-alukan ) :
https://img15.picoodle.com/img/img15/3/4/6/roceli/f_j6m_ec082a0.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/6/roceli/f_j6m_ec082a0.gif&srv=img15)

..

kutu_loncat
04-07-2009, 04:06 AM
https://img06.picoodle.com/img/img06/3/4/6/kutu_loncat/f_0704m_12daad0.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/6/kutu_loncat/f_0704m_12daad0.gif&srv=img06)

salam bro roceli.. ini cara pemahaman saya lah.. mungkin betul atau tidak. klu bro ada masa, mungkin bro boleh fikirkan logiknya.

jika lihat pada TF30 min semalam, waktu siang Malaysia, price sebelum itu adalah uptrend, tapi jika dilihat pada chart, beberapa kali price masih juga tidak boleh naik. disini mungkin supply sudah overbought, tetapi keadaan masih lagi uptrend, untuk menjatuhkan price, profesional yg pada ketika itu sudah punya banyak supply (sebab dah lama asyik buy dari harga rendah = uptrend, dan sekarang masa untuk menjual balik pada org ramai pada harga tinggi) terus menjual pada harga tinggi dalam jumlah yg besar (cuba lihat volume) org ramai terus panik, ikut juga jual, walau ada yg terbuy diatas,.. yang tinggal cuma org yg tak sedar sedar yg harga dah jatuh..

jika bro lukis garis support dan resistance, jika price melepasi garis ini pada volume yg besar, itu tanda nak reversal, klu price lepas garis ini tanpa volume yg besar (VOLUME KECIK JE) maksudnya takde apa apa yg berlaku dan price tetap akan ikut trend.

untuk hari ini cuba buat garis support dan resistance mendatar. skrg GU nampak tgh downtrend. tapi buat masa ini dia tgh ranging, klu dia boleh lepas garis resistance yg volume yg besar, itu tanda dia nak reverse balik ke uptrend, klu volume rendah je.. klu break support dgn volume besar sikit,.. mungkin boleh ambil sell..

sekadar pandang aku lah.. hehehe..

roceli08
04-07-2009, 04:42 AM
https://img06.picoodle.com/img/img06/3/4/6/kutu_loncat/f_0704m_12daad0.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/6/kutu_loncat/f_0704m_12daad0.gif&srv=img06)

salam bro roceli.. ini cara pemahaman saya lah.. mungkin betul atau tidak. klu bro ada masa, mungkin bro boleh fikirkan logiknya.

jika lihat pada TF30 min semalam, waktu siang Malaysia, price sebelum itu adalah uptrend, tapi jika dilihat pada chart, beberapa kali price masih juga tidak boleh naik. disini mungkin supply sudah overbought, tetapi keadaan masih lagi uptrend, untuk menjatuhkan price, profesional yg pada ketika itu sudah punya banyak supply (sebab dah lama asyik buy dari harga rendah = uptrend, dan sekarang masa untuk menjual balik pada org ramai pada harga tinggi) terus menjual pada harga tinggi dalam jumlah yg besar (cuba lihat volume) org ramai terus panik, ikut juga jual, walau ada yg terbuy diatas,.. yang tinggal cuma org yg tak sedar sedar yg harga dah jatuh..

jika bro lukis garis support dan resistance, jika price melepasi garis ini pada volume yg besar, itu tanda nak reversal, klu price lepas garis ini tanpa volume yg besar (VOLUME KECIK JE) maksudnya takde apa apa yg berlaku dan price tetap akan ikut trend.

untuk hari ini cuba buat garis support dan resistance mendatar. skrg GU nampak tgh downtrend. tapi buat masa ini dia tgh ranging, klu dia boleh lepas garis resistance yg volume yg besar, itu tanda dia nak reverse balik ke uptrend, klu volume rendah je.. klu break support dgn volume besar sikit,.. mungkin boleh ambil sell..

sekadar pandang aku lah.. hehehe..


ok. saya sedang memerhatikan garis S.R. -- Tapi berhati2 news jam 4.30 PM ( GBP ) INI. ...AUD BARU CUT RATE..

P/S ..bila agaknya sy boleh dapat modal mcam tu ??


..

kutu_loncat
04-07-2009, 04:48 AM
ok. saya sedang memerhatikan garis S.R. -- Tapi berhati2 news jam 4.30 PM ( GBP ) INI. ...AUD BARU CUT RATE..

P/S ..bila agaknya sy boleh dapat modal mcam tu ??


..

modal apa?.. tu cuma akaun demo je.. aku letak 100 00 bersamaan usd100, klu aku boleh jadikan dia USD500 berturut turut dalam 3 kali baru aku try real balik.. (sebab dulu dah tersungkur usd1,500 main buta buta, ilmu tak ada).. :p

roceli08
04-07-2009, 05:11 AM
modal apa?.. tu cuma akaun demo je.. aku letak 100 00 bersamaan usd100, klu aku boleh jadikan dia USD500 berturut turut dalam 3 kali baru aku try real balik.. (sebab dulu dah tersungkur usd1,500 main buta buta, ilmu tak ada).. :p


ayo yoo , demo juga ka ?? depo aje 5usd, baru ada feeling - sebab feeling ni 60 % yg kita nak kena control - aku sampai sekarang pun masih belum dapat control sepenuhnya.,, itu sebab aku jalankan misi ni. demo ni hanya sesuai untuk kita belajar platform atau nak test robot/ea...


p/s : kalau dalam akaun tu memang duit real apa salahnya..:D

realxpdc
04-07-2009, 06:21 AM
ii ) mendapat satu teknik baru yg saya rasa sesuai untuk digunakan dalam acara seperti ini. - di paparkan di bawah ( jika terdapat kecacatan , komen anda dialu-alukan ) : [/FONT]
https://img15.picoodle.com/img/img15/3/4/6/roceli/f_j6m_ec082a0.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/6/roceli/f_j6m_ec082a0.gif&srv=img15)

..[/QUOTE]


_________________________________________________


Nice chart bro ...

Nampak simple dan x berserabut..da ok tu..level stoch tu tambah 50 (ada cite tu)..:)

Trendline pun nampak da cun..:)

Satu je masalah en rocelli ni ialah tiada SHARP ENTRY sepanjang saya memantau acc sdr..x pe bro satu hari nanti pasti semua masalah ini akan ada jalan penyelesaiannya..


p/s..saya adalah pure naked trader...
no indi n no nothing...:cool: :cool:

roceli08
04-07-2009, 06:36 AM
[/QUOTE]


_________________________________________________


Nice chart bro ...

Nampak simple dan x berserabut..da ok tu..level stoch tu tambah 50 (ada cite tu)..:)

Trendline pun nampak da cun..:)

Satu je masalah en rocelli ni ialah tiada SHARP ENTRY sepanjang saya memantau acc sdr..x pe bro satu hari nanti pasti semua masalah ini akan ada jalan penyelesaiannya..


p/s..saya adalah pure naked trader...
no indi n no nothing...:cool: :cool:[/QUOTE]



terima kasih.. SHARP ENTRY tu apa maksudnya ??


p/s : pure naked trader ni bukan sebarang2 orang boleh jadi ..syabas..

kutu_loncat
04-07-2009, 06:49 AM
GU dah break resistance skrg.. rasa rasa boleh intai intai untuk buy kot..:)

roceli08
04-07-2009, 07:02 AM
GU dah break resistance skrg.. rasa rasa boleh intai intai untuk buy kot..:)

Kemungkinan kecik...tengah tunggu news 4.30 pm -- jaga2..jangan sampai habis di hakalnya..
:eek:

halzu
04-07-2009, 07:36 AM
ok. saya sedang memerhatikan garis S.R. -- Tapi berhati2 news jam 4.30 PM ( GBP ) INI. ...AUD BARU CUT RATE..

P/S ..bila agaknya sy boleh dapat modal mcam tu ??


..


Aussie baru sahaja buat surprise cut rate 25 basis points.... tetapi dia punya panjat lupa daratan.... kenapa..?? Cuba semak statement yang dikeluarkan oleh RBA atau Reserve Bank of Australia....

kutu_loncat
04-07-2009, 08:30 AM
Kemungkinan kecik...tengah tunggu news 4.30 pm -- jaga2..jangan sampai habis di hakalnya..
:eek:

betul lah bro cakap... GU dia naik kejap je.. pastu pi ranging kat atas plak.. nasib baik sempat tutup semua dlm profit. akekeke... ni nak tunggu dia breakout lagi lepas news kot.. :p

roceli08
04-07-2009, 08:54 AM
betul lah bro cakap... GU dia naik kejap je.. pastu pi ranging kat atas plak.. nasib baik sempat tutup semua dlm profit. akekeke... ni nak tunggu dia breakout lagi lepas news kot.. :p


apa boleh buat aku dah kena kelintong dgn news , mat saleh punya kelintong kaw2 punya ...adalah baki dalam 65k. .. BERITA BAIKNYA AKAUN STANDART AKU ADA MAASSSUK 20 PIP +VE..PWEEVIIT.:eek:

kutu_loncat
04-07-2009, 08:58 AM
apa boleh buat aku dah kena kelintong dgn news , mat saleh punya kelintong kaw2 punya ...adalah baki dalam 65k..:eek:

aik... usd5 dah jadi 65K ?... :rolleyes: :confused: dia dah break support, ingat klu dia boleh break bawah 1.4688, baru boleh start intai intai untuk sell.

ForexWaveSoldier
04-07-2009, 09:15 AM
wow. usd5 jadi 65k . :eek: :eek: :eek: :eek:

roceli08
04-07-2009, 09:15 AM
aik... usd5 dah jadi 65K ?... :rolleyes: :confused: dia dah break support, ingat klu dia boleh break bawah 1.4688, baru boleh start intai intai untuk sell.


65 CENT DAA..sementara ni aku nak tumpu kat akaun standart aku - berita gembiranya aku profit 20 pip kat standart tadi kat AUD sebab revest balik.. PEEWH.. ada juga gaji..

P/S : PERINGATAN PENTING : MAT SALEH MEMANG PANDAI BUAT MANIPULATE NEWS ...nenek dia ngajar..

kutu_loncat
04-07-2009, 09:40 AM
65 CENT DAA..sementara ni aku nak tumpu kat akaun standart aku - berita gembiranya aku profit 20 pip kat standart tadi kat AUD sebab revest balik.. PEEWH.. ada juga gaji..

P/S : PERINGATAN PENTING : MAT SALEH MEMANG PANDAI BUAT MANIPULATE NEWS ...nenek dia ngajar..

hahaha... klu tinggal 65 cents maksudnya... kena tunggu lagi bro deposit usd5 balik lah baru leh continue.. tajuk asal usd5 nih.. hehehe.. usd20 = rm70.00 oklah tu... harp harap masuk lagi hari nih..

roceli08
04-07-2009, 10:42 AM
hahaha... klu tinggal 65 cents maksudnya... kena tunggu lagi bro deposit usd5 balik lah baru leh continue.. tajuk asal usd5 nih.. hehehe.. usd20 = rm70.00 oklah tu... harp harap masuk lagi hari nih..

kalau dah rezeki takkan ke mana asalkan kita ada usaha ,,

selagi tak "peeggang bendela" kenalah teruskan..hee hee, tapi kalau sulah ngatuh gua punya hukum , kenalah depo lagi..

bawah ni bukti pendapatan hari ni termasuk dapat usd 100 dari FXM .bersyukurnya aku ..

p/s : encik kutu loncat banyak dapat rezeki hari ni ??

https://img01.picoodle.com/img/img01/3/4/22/roceli/f_templatj7m_bd88478.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/22/roceli/f_templatj7m_bd88478.gif&srv=img01)



...

realxpdc
04-07-2009, 10:43 AM
https://img403.imageshack.us/img403/6526/90788492.png

Update terkini GU

Pembakar semangat perjuangan

So Far So good

happy trading..:) :)

cheer

roceli08
04-07-2009, 10:58 AM
https://img403.imageshack.us/img403/6526/90788492.png

Update terkini GU

Pembakar semangat perjuangan

So Far So good

happy trading..:) :)

cheer


peggh !!... ini lagi canggih punya massyuuuk , agaknya bila aku boleh dapat income camni ? Bro memang bravolah. macam nak tercabut bulu mataku.. :eek:
,

roceli08
04-07-2009, 12:58 PM
Pada jam 8.30 pm malam ni nampaknya kapal2 telah menyambung balik penerbangannya setelah membuat pendaratan kecemasan jam 4.30 petang tadi..ada yg terjun ikut tingkap, ada yg terjun guna payung terjun payung tak kembang , ada yg terus terjun tanpa menoleh kanan dan kiri Ada yg pengsan separuh margin , ada yg penuh separuh margin dan ada juga yg terus jatuh hukum..( aku punya dah nyaris2 - tapi tinggal nyawa2 ikan siap untuk dijemur buat ikan kering atau pekasam ) , penerbangan ini akan berterusan mungkin sehingga dua pagi baru membuat pendaratan setelah kita semua nyenyak tidur ( pendaratan normal/kecemasan balik ) . berita seterusnya akan meyusul tak tahu bila ..sekian




...:p

roceli08
04-07-2009, 01:33 PM
tips untuk gu, bila tertinggal bass.. kena tunggu bas baru.. jika bernasib baik bas akan reverse balik ambik awak .. berhati2.. jangan sampai dilanggar bas pulak :D .



...nampaknya ada bas GU datang nak jemput aku tapi apakan daya tambang pulak tak cukup ...tunggu lagi..:o





......

ForexWaveSoldier
04-07-2009, 01:42 PM
sabar aje lah bro.. tak semestinya setiap hari perlu buka posisi.. kadang2 tu terpaksa lah jugak tengok je :) lebih2 lagi bila guna standard acc.

jangan buka order sebarangan.. sayang lah..

p/s: kalau hari ni loss, silap2 esok dah tak dapat trade lagi.. renungkanlah..

roceli08
04-07-2009, 03:07 PM
sabar aje lah bro.. tak semestinya setiap hari perlu buka posisi.. kadang2 tu terpaksa lah jugak tengok je :) lebih2 lagi bila guna standard acc.

jangan buka order sebarangan.. sayang lah..

p/s: kalau hari ni loss, silap2 esok dah tak dapat trade lagi.. renungkanlah..


...Betullah , mata pun dah berkunang-kunang nak masuk tidur cepat ni..tengah hari ada juga buat withdraw dari akaun standart aku , tak tahulah lulus ke tidak sebab hari dalam sejarah hidup aku membuat withdraw dgn FXM ni , tempat2 lain langsung tak pernah - tak sabar rasanya nak peggang duit real dari forex ni , tungguuu, - dah beberapa hari tidur tak cukup memikirkan misi yg memang dah pasti tengah banyak rugi ni -- market ni sepanjang masa akan ada , takut kita aje yg takkan berada -- petua orang2 forex , pastikan dapat tidur yg cukup baru kepala otak datang idea nak close market...tapi tangan ni asyik gatal aje nak picit mouse nak tekan order - control tangan - baik aku tangkap control tempat lain , esok orang rumah aku pun cuti ( cuti kerajaan johor sempena memperingati hari hol nenek sultan johor ) -- rehatkan minda..esok tengahari baru sambung ... selamat tangkap pip hijau untuk semua ahli2 forex di malaysia terutama anggota2 perwira warga FXM , trade dengan tenang ..salam.. :) :) ;)




....

zurin
04-07-2009, 03:14 PM
...Betullah , mata pun dah berkunang-kunang nak masuk tidur cepat ni..dah beberapa hari tidur tak cukup memikirkan misi yg memang dah pasti tengah banyak rugi ni -- market ni sepanjang masa akan ada , takut kita aje yg takkan berada -- petua orang2 forex , pastikan dapat tidur yg cukup baru kepala otak datang idea nak close market...tapi tangan ni asyik gatal aje nak picit mouse nak tekan order - control tangan - baik aku tangkap control tempat lain , esok orang rumah aku pun cuti ( cuti kerajaan johor sempena memperingati hari hol nenek sultan johor ) -- rehatkan minda..esok tengahari baru sambung ... selamat tangkap pip hijau untuk semua ahli2 forex di malaysia terutama anggota2 perwira warga FXM , trade dengan tenang ..salam.. :) :) ;)




....

hello bro,
aku rasa besok cuti birthday sultan johor.......:p

roceli08
04-07-2009, 03:23 PM
hello bro,
aku rasa besok cuti birthday sultan johor.......:p


eh ye ke ? terima kasih saudara zurin sebab membetulkan..

ampun patik harap diampun ,, patik pecal yg hina ini telah tersalah tengok kalender , selalu hanya tengok kalender kat forex factory aje ..

sekali lagi , ampunkan kami penunggu gua , ampunkan kami penunggu gua...





...

gilos
04-07-2009, 03:33 PM
salam bro roceli...saya ikuti jugak jurnal bro nih...nak ucap tahniah la sebab dah withdraw...hopefully berterusanlah...amin...

p/s: off topic sat...bro realxpdc...cantik ss...tapi lagi cantik kalau bro bukan omitkan akaun jer tapi nama broker sekali...bukan apa...kena hormati jugak forum rasmi broker fxopen/fxmalay ni... :)

roceli08
04-08-2009, 05:28 AM
salam bro roceli...saya ikuti jugak jurnal bro nih...nak ucap tahniah la sebab dah withdraw...hopefully berterusanlah...amin...

p/s: off topic sat...bro realxpdc...cantik ss...tapi lagi cantik kalau bro bukan omitkan akaun jer tapi nama broker sekali...bukan apa...kena hormati jugak forum rasmi broker fxopen/fxmalay ni... :)

salam saudara gilos , saya baru balik dari "cucuk dinding" ni, alhamdullilah dapat juga beli lampin anak dan barang keperluan sikit ..maklumlah poket tengah kering ( baru kena berhenti kerja ) - memang tekanan tu....servis FXM memang best ( kalau kita tak salah isi order withdraw ) - gilos amigos !

p/s : saudara realxpdc tengah terexccited tu..bukan senang nak cari income camtu..tabik dia punya analisis ..

:)

...

roceli08
04-08-2009, 06:02 AM
salam & sejahtera ,


BERITA SEMASA

Seperti yg dijangkakan kapal2 terbang ( berkaitan usd ) telah membuat landing time kebanyakkannya jam 8.30 pagi tadi setelah terbang jam 8.30 malam tadi ( 12 jam perjalanan ) dan kebanyakkannya kembali semula ke tempat asal dalam keadaan selamat . Tidak diketahui berhenti samaada untuk mengisi minyak atau terus cuti tak terbang-terbang - pilot masih belum dapat dikesan utk mengetahui destinasi selanjutnya..

Dow jones mini futures jatuh 106. , crude oil may susut kepada usd48.20 , pasaran asia kebanyakkanya negatif..

BERITA POLITIK

Parti Pakatan telah berjaya menawan 2 bukit dalam pilihanraya negeri semalam ( Bkt Gantang & Bkt Golan ) sementara BN mengekalkan menang di Sarawak . Hari ini PM baru Malaysia hendak mengumumkan barisan kabinet baru..Barisan kabinet FXM tak tahu bila akan diumumkan...

CARTA UNDI SEMASA

Keputusan para panel dan juri bertauliah telah menunjukkan harapan untuk menerima pingat berupa sebuah buku tiga lima masih mendahului buku2 yg lain. Ini telah membuatkan pesertanya semakin rungsing. Sesuatu yg mengejutkan perlu dilakukan seperti mencari apa silapnya atau terus clik untuk top up..( duit pun baru massyyuk tu ) -

INGAT UNDI ANDA ADALAH PERCUMA ..:cool: :cool: :cool:


........

learn2biz
04-08-2009, 06:32 AM
Salam tuan tanah, ari ni tetiba terasa nak login tgk guna investor pw setelah sekian lama baca ... mintak izin masuk tengok ....

Selepas diperhatikan ... sy nak cadangkan anda carik peluang di pair yg guna margin rendah dahulu (tapi nilai pip dia sama mcm cable/fibre). Scalp 4 - 5 pip sehingga dapat tutup hedge UJ dan seterusnya dapat balik modal asal dan kemudian bina semula dana dalam tu.

Lupakan cross currencies buat sementara waktu sbb modal tak cukup kuat lagi (anda boleh lihat sendiri titik perpuluhan tu bergerak2 walau dah hedge - makin dia turun makin bertambah nilai -ve titik perpuluhan ... lama2 boleh jumpa En. Stopped Out/Cik Marginah).

Trade pair yg lawan usd shj dulu sbb kalau pasang hedge dia memang confirm lock margin.

roceli08
04-08-2009, 06:44 AM
Salam tuan tanah, ari ni tetiba terasa nak login tgk guna investor pw setelah sekian lama baca ... mintak izin masuk tengok ....

Selepas diperhatikan ... sy nak cadangkan anda carik peluang di pair yg guna margin rendah dahulu (tapi nilai pip dia sama mcm cable/fibre). Scalp 4 - 5 pip sehingga dapat tutup hedge UJ dan seterusnya dapat balik modal asal dan kemudian bina semula dana dalam tu.

Lupakan cross currencies buat sementara waktu sbb modal tak cukup kuat lagi (anda boleh lihat sendiri titik perpuluhan tu bergerak2 walau dah hedge).
Trade pair yg lawan usd shj dulu sbb kalau pasang hedge dia memang confirm lock margin.


TERIMA KASIH TUAN MOD, nasihat yg baik- tengah cari yg sesuai ni mungkin aud agaknya. Keadaan tren market sekarang adalah high to sell nampaknya tapi nak masuk sell kena tengok timing & news dulu.

...

learn2biz
04-08-2009, 07:13 AM
Sy biasanya start usd10 kat akaun mikro tapi anda start usd5 .. kira very tight margin tu ... kena betul2 masuk trade baru boleh selamat. Kalau kena SO la akaun .. rehat dulu utk minggu tsb kemudian new week start semula tapi kalau boleh dgn usd10. Dgn cara ini, kita boleh develop satu sistem trade yg kita sendiri tahu dan boleh guna. Once dah berjaya, baru apply kat std .. baru la betul2 masyuqqqqq :D

ps : tu sbbnya sy cuma trade aussie shj ... :D

realxpdc
04-08-2009, 07:16 AM
salam saudara gilos , saya baru balik dari "cucuk dinding" ni, alhamdullilah dapat juga beli lampin anak dan barang keperluan sikit ..maklumlah poket tengah kering ( baru kena berhenti kerja ) - memang tekanan tu....servis FXM memang best ( kalau kita tak salah isi order withdraw ) - gilos amigos !

p/s : saudara realxpdc tengah terexccited tu..bukan senang nak cari income camtu..tabik dia punya analisis ..

:)

...

____________________________________________________

Tahniah to En Roceli08...mudah2an akan terus withdraw selalu...:) :)

Mohon maaf kepada TUAN MOD sekiranya chart yang di post menyalahi peraturan forum.. pas nie analisis diberi akan menggunakan chart FXM

Mungkin da biasa sgt anto chart kat forum sebelah2 ikut broker yang sdg diguna..maaf sekali lagi...:o :o

Happy Trading
Cheer

p/s..tiada yg teeerexcited en li..tu pekara biasa every week utk weekly swing..i'm a nudist dancer..(pure naked trader)

roceli08
04-08-2009, 07:50 AM
Sy biasanya start usd10 kat akaun mikro tapi anda start usd5 .. kira very tight margin tu ... kena betul2 masuk trade baru boleh selamat. Kalau kena SO la akaun .. rehat dulu utk minggu tsb kemudian new week start semula tapi kalau boleh dgn usd10. Dgn cara ini, kita boleh develop satu sistem trade yg kita sendiri tahu dan boleh guna. Once dah berjaya, baru apply kat std .. baru la betul2 masyuqqqqq :D

ps : tu sbbnya sy cuma trade aussie shj ... :D


kelmarin nak jugak nak tukar usd 5 tu kepada 10 tapi tak boleh pulak nak delete tajuk dia...apa pun jalan terus walau pun belum boleh cari makan ..tungguu..:o :o :o

ForexWaveSoldier
04-08-2009, 08:33 AM
harap awak dapat tanggap sell ptg ni. gu gj

happy trading :)

kutu_loncat
04-08-2009, 08:45 AM
____________________________________________________

Tahniah to En Roceli08...mudah2an akan terus withdraw selalu...:) :)

Mohon maaf kepada TUAN MOD sekiranya chart yang di post menyalahi peraturan forum.. pas nie analisis diberi akan menggunakan chart FXM

Mungkin da biasa sgt anto chart kat forum sebelah2 ikut broker yang sdg diguna..maaf sekali lagi...:o :o

Happy Trading
Cheer

p/s..tiada yg teeerexcited en li..tu pekara biasa every week utk weekly swing..i'm a nudist dancer..(pure naked trader)

salam.. nak tanya bro.. klu pure naked trader ni.. dia langsung tak pakai apa apa indicator ke?.. volume pun tak pakai?... TQ

roceli08
04-08-2009, 08:46 AM
harap awak dapat tanggap sell ptg ni. gu gj

happy trading :)

petang ni nampaknya tak berani nak trade gu, gj lah guru, peluru tak cukup , kena ikut nasihat tuan MOD, nanti tak pasal2 kena buku 3x5 ,, :rolleyes: sampai sekarang pun sebiji peluru belum lepas,,berhati2 di jalan forex....sy pun nak ikut nasihat guru jugak , tak payah selalu trade.. Guru lainlah , dah nama guru..
,,,

zurin
04-08-2009, 09:18 AM
No trade is a trade too....:-)

realxpdc
04-08-2009, 09:21 AM
salam.. nak tanya bro.. klu pure naked trader ni.. dia langsung tak pakai apa apa indicator ke?.. volume pun tak pakai?... TQ

___________________________________


Sebelum sy jawab pertanyaan sdr..maaf pd e.Li..harap tidak mengganggu journal en.Li..:o

Yup bro... pure naked trader ni mmg betul2 punya bogel(SX)..x de indi langung dan tidak dipengaruhi oleh sebarang FA (news)..cuma horizontal line..nk kire indi ke nie...:D :D

walaupun SS sy menujukkan point dimana weekly swing bermula..tapi sepanjang trend trsebut..sebenarnya tarian bogel(SX) sedang bermula di beberapa point tertentu..BUY/SELL ( TP sekitar 100./150pip every post)...sehingga ke target point (insyallah)

harap dapat menjawab soalan

Happy Trading
cheer..:D

roceli08
04-08-2009, 09:30 AM
No trade is a trade too....:-)

baru lepaskan ikatan hedging utk UJ , tapi tercepat sangat, dapatlah penambahan bullet dari 65k ke 84 k. jam 4.30 tadi pilot tertekan minyak , AUD ( Tertinggal kapal lagi ) , UJ sedang berlepas..



salam.. nak tanya bro.. klu pure naked trader ni.. dia langsung tak pakai apa apa indicator ke?.. volume pun tak pakai?... TQ

nanti sy tolong tanyakan kpd sifu yg berkenaan , sebab kalau saudara tak tahu , sy sendiri pun lagi tak tahu , mungkin trader yg tak paki baju kot ??



...:D

kutu_loncat
04-08-2009, 09:34 AM
baru lepaskan ikatan hedging utk UJ , tapi tercepat sangat, dapatlah penambahan bullet dari 65k ke 84 k. jam 4.30 tadi pilot tertekan minyak , AUD ( Tertinggal kapal lagi ) , UJ sedang berlepas..




nanti sy tolong tanyakan kpd sifu yg berkenaan , sebab kalau saudara tak tahu , sy sendiri pun lagi tak tahu , mungkin trader yg tak paki baju kot ??



...:D

tak pakai baju tu dah start rimas dan berpeluh sebab ter trade songsang... akekekek :D


___________________________________


Sebelum sy jawab pertanyaan sdr..maaf pd e.Li..harap tidak mengganggu journal en.Li..

Yup bro... pure naked trader ni mmg betul2 punya bogel(SX)..x de indi langung dan tidak dipengaruhi oleh sebarang FA (news)..cuma horizontal line..nk kire indi ke nie...

walaupun SS sy menujukkan point dimana weekly swing bermula..tapi sepanjang trend trsebut..sebenarnya tarian bogel(SX) sedang bermula di beberapa point tertentu..BUY/SELL ( TP sekitar 100./150pip every post)...sehingga ke target point (insyallah)

harap dapat menjawab soalan

Happy Trading
cheer..:D

tima kasih atas penjelasan... :)

roceli08
04-08-2009, 09:37 AM
___________________________________


Sebelum sy jawab pertanyaan sdr..maaf pd e.Li..harap tidak mengganggu journal en.Li..:o

Yup bro... pure naked trader ni mmg betul2 punya bogel(SX)..x de indi langung dan tidak dipengaruhi oleh sebarang FA (news)..cuma horizontal line..nk kire indi ke nie...:D :D

walaupun SS sy menujukkan point dimana weekly swing bermula..tapi sepanjang trend trsebut..sebenarnya tarian bogel(SX) sedang bermula di beberapa point tertentu..BUY/SELL ( TP sekitar 100./150pip every post)...sehingga ke target point (insyallah)

harap dapat menjawab soalan

Happy Trading
cheer..:D


terima kasih sebab menerangkan tarian bogel tersebut ,belum sempat sy nak jawab dah dijawab,, sy pun tertarik jugak nak meyaksikan mana rupa tarian tersebut di gelekkan, ni penemuan baru pada sy , kalau boleh bagilah ss supaya peminat2 dapat tengok wayang percuma ..hhee, hee,,

..

realxpdc
04-08-2009, 10:28 AM
terima kasih sebab menerangkan tarian bogel tersebut ,belum sempat sy nak jawab dah dijawab,, sy pun tertarik jugak nak meyaksikan mana rupa tarian tersebut di gelekkan, ni penemuan baru pada sy , kalau boleh bagilah ss supaya peminat2 dapat tengok wayang percuma ..hhee, hee,,

..

Wayang percuma..:D :D

ishk..ishk..malu la.. nie semua katogeri (18sx) kang bebudak tengok meleleh air lior

nie sistem lama la en Li...banyak big player guna...

Keep it simple..:o

HAPPY TRADING
cheer..!!!

p/s:
sy bukan sifu..cuma sekadar penari bogel..
DANCE WITH THE TREND
tip,
sampai ke x sampai target point
tapi kedai da nk tutup(weekly)..analisis nie
tidak VALID lagi..close all potition

tunggu next week(swing) analisis

roceli08
04-08-2009, 10:45 AM
Wayang percuma..:D :D

ishk..ishk..malu la.. nie semua katogeri (18sx) kang bebudak tengok meleleh air lior

nie sistem lama la en Li...banyak big player guna...

Keep it simple..:o

HAPPY TRADING
cheer..!!!

p/s:
sy bukan sifu..cuma sekadar penari bogel..
DANCE WITH THE TREND
tip,
sampai ke x sampai target point
tapi kedai da nk tutup(weekly)..analisis nie
tidak VALID lagi..close all potition

tunggu next week(swing) analisis

?
tak pe sini semua bapak budak & buat budak, budak2 tau main game aje.bahagian porex ni memang tak terusik pun.

dapat analisiis utk minggu depan pun dah kira ok. analisis gj kelmarin tu yg di bagi memang dah kira power . cuma emosi yg belum dapat control.

p/s : dah close position , dah tentu banyak dapat hasil .

market baru nak start naik ni dah tutup kedai ?


,,

learn2biz
04-08-2009, 10:53 AM
kelmarin nak jugak nak tukar usd 5 tu kepada 10 tapi tak boleh pulak nak delete tajuk dia...apa pun jalan terus walau pun belum boleh cari makan ..tungguu..:o :o :o
Kalau nak tukar tajuk samada tulis sini atau PM sy .. nanti sy tolong edit tajuk tu ... ker buat versi baru ?

Apa2 pun .. boleh cuba bertahan tapi perlukan tahap kesabaran tinggi. Nampak macam dah close hedge/cut loss lagi ... mmm boleh try lagi kalau mau sbb ada org pernah start usd 50 jer kat std still boleh untung ribu2 ... anggap la mikro tu std juga ... memang berpeluh tengok ... :o

roceli08
04-08-2009, 11:06 AM
Kalau nak tukar tajuk samada tulis sini atau PM sy .. nanti sy tolong edit tajuk tu ... ker buat versi baru ?

Apa2 pun .. boleh cuba bertahan tapi perlukan tahap kesabaran tinggi. Nampak macam dah close hedge/cut loss lagi ... mmm boleh try lagi kalau mau sbb ada org pernah start usd 50 jer kat std still boleh untung ribu2 ... anggap la mikro tu std juga ... memang berpeluh tengok ... :o


terima kasih ,hedging dah close , cuma tercepat kemudian buy EU kat 1.3242 tapi termasuk akaun standart pulak .nasib baik dapat close kat 1.3250 ,peeuwh, dapat jugak 8 pip....buat masa sekarang rasanya biar ku teruskan usd5 ni dulu. nak tengok berapa lama boleh tahan dan boleh buat.. rasa tak puas hati rasanya selagi skil belum jadi..hee hee ..terima kasih prof. :)



,,,,,

realxpdc
04-08-2009, 11:39 AM
p/s : dah close position , dah tentu banyak dapat hasil .

market baru nak start naik ni dah tutup kedai [/FONT]?


,,[/QUOTE]


Belum close gi en Li (utk swing) masih VALID...maksud sy close tu bila da sampai hujung minggu last day..kul bape broker FXM tutup da lupa lak..

masa tu analisis nie da x VALID gi (utk weekly swing) sbb sy aknbuat utk next week plak.. tu pun kalo en.Li masih berkenan ngan analisis sy..so mana2 post yg masih on tu faham2 je la..apa yg nak dbuat..


HAPPY TRADING
cheer...:D :D

roceli08
04-08-2009, 12:00 PM
p/s : dah close position , dah tentu banyak dapat hasil .

market baru nak start naik ni dah tutup kedai [/FONT]?


,,


Belum close gi en Li (utk swing) masih VALID...maksud sy close tu bila da sampai hujung minggu last day..kul bape broker FXM tutup da lupa lak..

masa tu analisis nie da x VALID gi (utk weekly swing) sbb sy aknbuat utk next week plak.. tu pun kalo en.Li masih berkenan ngan analisis sy..so mana2 post yg masih on tu faham2 je la..apa yg nak dbuat..


HAPPY TRADING
cheer...:D :D[/QUOTE]


oooh cam tu,memang berkenan pun bab ilmu forex ni , , janji peluru cukup ..sy baru short AUD ni kat .7072 tapi line bbcelcom ni slow pulak sebab hujan lebat kat sini ..ni yg rungsing..


..

roceli08
04-08-2009, 12:36 PM
BERITA TERKINI..


Adalah dengan ini diistiharkan akaun mikro 154797 dengan rasminya telah di S.O.kan ..pada jam 14.47 pm 9 ( Ikut masa MT4 ) pada 8.4.09 .Laporan bedah siasat akan menyusul kemudian oleh panel suruhan jaya ..sekian .tak terima kasih ..

:( :( :D



..

zurin
04-08-2009, 12:55 PM
BERITA TERKINI..


Adalah dengan ini diistiharkan akaun mikro 154797 dengan rasminya telah di S.O.kan ..pada jam 14.47 pm 9 ( Ikut masa MT4 ) pada 8.4.09 .Laporan bedah siasat akan menyusul kemudian oleh panel suruhan jaya ..sekian .tak terima kasih ..

:( :( :D



..

hi bro,
lepas ni kena bukak akaun standard pulak.......:p

ForexWaveSoldier
04-08-2009, 01:07 PM
saya nak buat usd2 micro celen awak :D sebagai pembakar semangat..

realxpdc
04-08-2009, 01:22 PM
BERITA TERKINI..


Adalah dengan ini diistiharkan akaun mikro 154797 dengan rasminya telah di S.O.kan ..pada jam 14.47 pm 9 ( Ikut masa MT4 ) pada 8.4.09 .Laporan bedah siasat akan menyusul kemudian oleh panel suruhan jaya ..sekian .tak terima kasih ..

:( :( :D



..

________________________________________


Harap tuan tanah tak tutup journal nie..

bole la lepak2 kat sini...

Sharing is caring..

p/s..baru nak menumpang kasih di sini...:)

ForexWaveSoldier
04-08-2009, 01:40 PM
ye betul tu.. lagipun nak minta izin tuan tanah pinjam thread untuk update margin USD2 tu nanti..

tengok jika saya ada masa lapang saya akan trade acc tu.

saya nak bagi semangat kat tuan tanah.. tak bermaksut modal kecil tak boleh berjaya.

kutu_loncat
04-08-2009, 01:42 PM
saya nak buat usd2 micro celen awak :D sebagai pembakar semangat..

ok gak.. klu cikgu forex pun buka a/c micro... klu sama sama main GU, aku pun join gak.. celen sama sama sambil tukar tukar pendapat..

pada bro realxpdc.. aku respek lah sistem bro.. klu boleh brief lebih kurang camner nak buat analisa tu.. selebihnya.. biar aku ngan cik li (yg lain nak join ok gak) yang bahaskan beri pendapat.. :)

ForexWaveSoldier
04-08-2009, 01:59 PM
bagus cadangan tu.. kita bagi semangat kat kawan2 .. tak semestinya margin kecil tu tak boleh buat beli minyak kereta hehe :p

perlu ka tukar tajuk thread? Thread geng2 modal kecil hehe :D

kena minta pendapat tuan tanah dulu

zurin
04-08-2009, 02:16 PM
bagus cadangan tu.. kita bagi semangat kat kawan2 .. tak semestinya margin kecil tu tak boleh buat beli minyak kereta hehe :p

perlu ka tukar tajuk thread? Thread geng2 modal kecil hehe :D

kena minta pendapat tuan tanah dulu

kalau modal kecil,
mesti cepat kena so,
seperti yang tuan tanah hadapi sekarang.......:eek:

realxpdc
04-08-2009, 02:36 PM
kalau modal kecil,
mesti cepat kena so,
seperti yang tuan tanah hadapi sekarang.......:eek:

_________________________________________________


Pada pendapat saya la...tuan tanah nie memulakan journal nie..(dari usd 5 ke ???)...dalam keadaan acc dia tidak fresh..maksud sy terdapat bebape post yang sdg float -ve..ini mungkin menggangu rentak tarinya....

Sepatutnya acc tuan tanah betul2 tiada gangguan..acc fresh..otak pun fresh..

saya lihat TT nie sebenarnya mempunyai kemampuan untuk berjaya dalam misinya..walaupun dengan margin yang kecil..dari OP yang di buat sy amat yakin TT bole berjaya...

saya berharap TT dapat meneruskan misi ini semula..sy yakin anda boleh..!!!


Happy Trading..:) :)

roceli08
04-08-2009, 02:43 PM
saya nak buat usd2 micro celen awak :D sebagai pembakar semangat..

CABARAN DISAHUT !! BILA NAK MULA ?
syarat-syaratnya

[FONT="Fixedsys"]1 - depo usd5 shj ,kena buka akaun baru. kalau buka akaun baru dapat wellcome bonus masih diterima termasuk rebet dari komunity - Verify kemudian pun tak pe .

2 . siapa yg boleh buat +ve pip paling banyak tak kira berapa kontrak yg dimasuki walaupun sekali selama mana tanpa s.o adalah pemenang tapi deposit tambahan dikira batal.

3 . tempoh masa - nak kena runding dulu. seeloknya paling cepat sebulan.

4 . Peserta yg pertama kena s.o di anggap kalah..

5 . Terbuka kepada sesiapa AHLI FXM lain yg rasa2nya nak tunjuk kebolehan trade 5 usd ni kalau nak join . Akaun boleh dari sebarang komunity - kalau dapat rebet adalah rezeki masing2 .Nama , no akaun hendaklah disertakan di sini.

6 . kalau ada syarat lain atau nak tambah sila beritahu.

7 . hadiah terpulang kpd budi bicara masing2.--akan dirunding kemudian ,mungkin pen atau melancong ke Euro , Uk , Jepun .

8 . No . investor password hendaklah disertakan ketika acara pengiraan markah .
Harap dapat jawapan segera kalau boleh mula pada minggu depan .Guru yg bagi tarikh..Nak tahu jugak skill guru ni berapa power .. Dah tak sabar nak fight ni.. :mad: :mad: :p



p/s : esok saya nak tukar connection kepada digi dulu ,,tengok ada perbezaan server tak. Sekarang MT4 saya tak jalan sbb server kurang baik.
--hujan lebat . nak hantar reply ni pun sangkut2.. :cool:

..

learn2biz
04-08-2009, 03:08 PM
Fuh .. ganazz tul ... siap nak buat competition akaun mikro lagi ... selamat bertempur :D

roceli08
04-08-2009, 03:19 PM
Fuh .. ganazz tul ... siap nak buat competition akaun mikro lagi ... selamat bertempur :D



apa boleh buat , modal ciput , skil pun belum mantap , nak lawan guru FWS ( usd2 ) -- otai 2 di sana terutama newbe digalakkan join...bila lagi nak test power.. persiapan ke grand final..
:p :p :)




,,

roceli08
04-08-2009, 04:19 PM
hi bro,
lepas ni kena bukak akaun standard pulak.....

dah ada pun cuma belum betul2 massyuk.





Harap tuan tanah tak tutup journal nie..

bole la lepak2 kat sini...

Sharing is caring..

p/s..baru nak menumpang kasih di sini...:)

memang itu salah satu tujuan asal...hidup mesti diteruskan..


ye betul tu.. lagipun nak minta izin tuan tanah pinjam thread untuk update margin USD2 tu nanti..

tengok jika saya ada masa lapang saya akan trade acc tu.

saya nak bagi semangat kat tuan tanah.. tak bermaksut modal kecil tak boleh berjaya.

tak sabar rasanya..


ok gak.. klu cikgu forex pun buka a/c micro... klu sama sama main GU, aku pun join gak.. celen sama sama sambil tukar tukar pendapat..

pada bro realxpdc.. aku respek lah sistem bro.. klu boleh brief lebih kurang camner nak buat analisa tu.. selebihnya.. biar aku ngan cik li (yg lain nak join ok gak) yang bahaskan beri pendapat..

tengah tunggu guru buka lampu hijau..tapi cuma kalau ada masa lapang aje katanya...



bagus cadangan tu.. kita bagi semangat kat kawan2 .. tak semestinya margin kecil tu tak boleh buat beli minyak kereta hehe :p

perlu ka tukar tajuk thread? Thread geng2 modal kecil hehe

kena minta pendapat tuan tanah dulu

ada juga modal 5k masih kecil katanya.


kalau modal kecil,
mesti cepat kena so,
seperti yang tuan tanah hadapi sekarang.......

kalu tak berani , anda dilantik jadi juri boleh ?


Pada pendapat saya la...tuan tanah nie memulakan journal nie..(dari usd 5 ke ???)...dalam keadaan acc dia tidak fresh..maksud sy terdapat bebape post yang sdg float -ve..ini mungkin menggangu rentak tarinya....

Sepatutnya acc tuan tanah betul2 tiada gangguan..acc fresh..otak pun fresh..

saya lihat TT nie sebenarnya mempunyai kemampuan untuk berjaya dalam misinya..walaupun dengan margin yang kecil..dari OP yang di buat sy amat yakin TT bole berjaya...

saya berharap TT dapat meneruskan misi ini semula..sy yakin anda boleh..!!![/FONT]

sokongan membina utk pembakar semangat .tq..


Happy Trading.


nak masuk tidur dulu sebab MT4 masih belum boleh buka..




,,,:p :D

paknalbudu
04-08-2009, 04:25 PM
salam semua.....bagus cadangan tu.. kita bagi semangat kat kawan2 .. tak semestinya margin kecil tu tak boleh buat....terutama newbe mcm saya ni yg terkial2...klu ada pertandingan mcm ni syok gak....bila nak mula tuan tanah...

ForexWaveSoldier
04-08-2009, 05:52 PM
har har har.. sila2 jangan malu.. mula pada hari ini.. sapa2 nak join.. depolah usd5 ke acc micro Fxmalay anda.. lain2 brooker tidak layak menerima hadiah..

note: saya guna acc abang saya.. masih baru lagi tapi dah loss :D ..maklumlah.. masih belajar tu hehe.. ada baki sikit dalam usd1.80 camtu. tapi takpe.. go ahead aje..
(abang saya kasi tepi dulu, diharap ini tidak melanggar syarat2 pertandingan :D .. malas nak register baru..hue! )

p/s: pertandingan ke arah kebaikkan :D .. harapan saya semoga kawan2 dapat melatih diri supaya lebih berdisiplin .

maroonia
04-09-2009, 03:37 AM
pernah deposit usd 5 ke micro acct & profit jadi usd 25

roceli08
04-09-2009, 06:49 AM
salam semua.....bagus cadangan tu.. kita bagi semangat kat kawan2 .. tak semestinya margin kecil tu tak boleh buat....terutama newbe mcm saya ni yg terkial2...klu ada pertandingan mcm ni syok gak....bila nak mula tuan tanah...


Salam buat paknalbudu ,, jarang juga sy melihat catatan paknal budu , towkey budu ke ni ?? ok juga org jual budu boleh otai forex ni..berapa agaknya keuntungan forex jika dibandingkan dgn jualan paknalbudu ni ?? _ ni adik beradik dgn pakmat tempe ke ?



har har har.. sila2 jangan malu.. mula pada hari ini.. sapa2 nak join.. depolah usd5 ke acc micro Fxmalay anda.. lain2 brooker tidak layak menerima hadiah..

note: saya guna acc abang saya.. masih baru lagi tapi dah loss :D ..maklumlah.. masih belajar tu hehe.. ada baki sikit dalam usd1.80 camtu. tapi takpe.. go ahead aje..
(abang saya kasi tepi dulu, diharap ini tidak melanggar syarat2 pertandingan :D .. malas nak register baru..hue! )

p/s: pertandingan ke arah kebaikkan :D .. harapan saya semoga kawan2 dapat melatih diri supaya lebih berdisiplin .


hoo, hoo, sy baru balik dari pekan pergi depo ni , tengah tunggu akaun masuk kat MT4 - KITA TENGOK SIAPA YG KENA..hee he.




pernah deposit usd 5 ke micro acct & profit jadi usd 25

saudara MAROONIA , adakah sejarah boleh berulang kembali atau boleh buat lebih dari itu sekarang ?


...:p

gilos
04-09-2009, 08:13 AM
menarik gak nih nak buat camni...start usd 5 jer ek...kita mula next week la nak? esok hari cuti kat banyak negara...tinggal us ngan jepun jer...

papahal pun kita on... :)

roceli08
04-09-2009, 08:47 AM
menarik gak nih nak buat camni...start usd 5 jer ek...kita mula next week la nak? esok hari cuti kat banyak negara...tinggal us ngan jepun jer...

papahal pun kita on... :)



Silakan saudara gilos beradu test power tapi kalau nak rasa buang masa @ nak harapkan income cepat , sila lupakan ..Sy baru on tadi -- RULE UTAMA -- SENDIRI TRADE --SENDIRI JADI HAKIM--SENDIRI TANGGUNG LOSS/UNTUNG - sebab penyertaan belum ada ..hee hee

---hadiahnya - dapat mantopkan skil ---


,,,:D ;)



,,

..

gilos
04-09-2009, 08:54 AM
bukan beradu test power...bila ada macam ni, boleh dijadikan galakan untuk trade...ada geng...

setiap trade, tak kira la popit or lost adalah satu ilmu pada yang nak amik ilmu tu, so takder istilah buang masa...even tgk chart jer pun dapat ilmu gak...

nak income cepat, bersedialah juga untuk lingkup cepat...kena ingat camtu gak...

skill mantap dan popit stabil tu yg jadik destinasi saya...insyaAllah ada usaha sama tawakal, semua boleh... :)

roceli08
04-09-2009, 09:13 AM
bukan beradu test power...bila ada macam ni, boleh dijadikan galakan untuk trade...ada geng...

setiap trade, tak kira la popit or lost adalah satu ilmu pada yang nak amik ilmu tu, so takder istilah buang masa...even tgk chart jer pun dapat ilmu gak...

nak income cepat, bersedialah juga untuk lingkup cepat...kena ingat camtu gak...

skill mantap dan popit stabil tu yg jadik destinasi saya...insyaAllah ada usaha sama tawakal, semua boleh... :)


GILOS MEMANG PATUT DIRESPEKKAN ...


---- APA YG PENTING - KERJASAMA , APA YG PENTING - KERJASAMA , APA YG PENTING - KERJASAMA ....
..


,,,

roceli08
04-09-2009, 09:26 AM
BERITA TAK TERKINI :

PERCUBAAN KALI KEDUA SETELAH KAPAL KU KARAM DI LAUTAN SEPI....


https://img06.picoodle.com/img/img06/3/4/9/roceli/f_j7m_1d6b721.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/9/roceli/f_j7m_1d6b721.gif&srv=img06)


...Analisa kekaraman tersebut masih belum sempat dibentangkan oleh karamsengmania sebab sedang bercuti ..:cool:



==

ForexWaveSoldier
04-09-2009, 09:32 AM
kegarisan.. sediaa.. MULA!!

roceli08
04-09-2009, 09:57 AM
kegarisan.. sediaa.. MULA!!



.....cop ! cop ! jalan dulu , MT4 sini tak boleh login pulak ,line problem lagi , ,, nak kena panjat pokok ni ( bukan nak terjun pegang bendela lagi )....benggang lagi..


..:o



--

roceli08
04-09-2009, 10:33 AM
:eek: :p

LAPORAN BERITA SEDANG TERKINI



Acara pertandingan mengumpul pip yg paling banyak tanpa terkena SO modal usd5 sedang berjalan .setakat ini hanya 2 peserta yg baru menyertai ..yg lain2 masih belum dapat dikesan , mungkin tengah memasak di dapur agaknya.

Peserta2 nampaknya dgn penuh semangat sedang mengumpulkan segala yg ada di dalam kepala dari segala teknik a-z utk dibuktikan termasuklah membaca chart secara terbalik sedang dilakukan..

peserta yg sebelum ini karam kapalnya ( roceli ) , telah tergaru-garu kepalanya -manakan tidak , baru nak start server buat hal pulak ..tak pe , dia bagi can malican kpd guru FWS jalan dulu ..kita tengok siapa yg kena ..



,,bersambung..

paknalbudu
04-09-2009, 11:24 AM
[QUOTE=roceli08;398162] Salam buat paknalbudu ,, jarang juga sy melihat catatan paknal budu , towkey budu ke ni ?? ok juga org jual budu boleh otai forex ni..berapa agaknya keuntungan forex jika dibandingkan dgn jualan paknalbudu ni ?? _ ni adik beradik dgn pakmat tempe ke ?

emmm..jarang2 kadang2 buat catatan, cuma memerhati diluar aje...x de la towkey..koli ada la..pehhh klu otai forex lama dah jutawan..petai ada la buat cecah budu...he he he....baru aje depo kat acc micro 175968 5 usd dapat bonus 1 usd....

roceli08
04-09-2009, 11:46 AM
[QUOTE=roceli08;398162] Salam buat paknalbudu ,, jarang juga sy melihat catatan paknal budu , towkey budu ke ni ?? ok juga org jual budu boleh otai forex ni..berapa agaknya keuntungan forex jika dibandingkan dgn jualan paknalbudu ni ?? _ ni adik beradik dgn pakmat tempe ke ?

emmm..jarang2 kadang2 buat catatan, cuma memerhati diluar aje...x de la towkey..koli ada la..pehhh klu otai forex lama dah jutawan..petai ada la buat cecah budu...he he he....baru aje depo kat acc micro 175968 5 usd dapat bonus 1 usd....


syabas diucapkan kepada paknalbudu , ada untung jangan peram lama2 , panas dalam tu jadi budu pulak , sesamalah kita melayari bahtera ini . orang lain dah naik kapal terbang , kita baru nak naik kapal bot ..sabo ajelah......;)


...

abgmoxs
04-09-2009, 01:11 PM
wahh... abg roceli08 kita sudah bergiat cargas dalam penulisan jurnalnya... siap ada pertamdingan lagik nih... hehe

mcm best gak nak join.. tapi moxs takut pening kepala lak nak bukak acc bnyk2 ni... .. kalu moxs pakai broker lain leh ke? (ada belen 2usd kat sana .. huehue)

roceli08
04-09-2009, 01:38 PM
wahh... abg roceli08 kita sudah bergiat cargas dalam penulisan jurnalnya... siap ada pertamdingan lagik nih... hehe

mcm best gak nak join.. tapi moxs takut pening kepala lak nak bukak acc bnyk2 ni... .. kalu moxs pakai broker lain leh ke? (ada belen 2usd kat sana .. huehue)



salam abg moxs, lama tak dengar berita.. ramai rakan2 di sini yg nak menatap catatan abg moxs terutama mana yg kaki GJ , target yg abg moxs buat tu memang ikut skil , cuma kita yg belum tahu control, harap semangat abg moxs dah pulih walau belum sepenuhnya ..sy baru sedikit pulih tapi belum massyuk banyak2 lagi , terkena ada le ..

Nampaknya ketika ini banyak kapal2 sedang terbang , banyak laporan news yg positive nak masuk tapi takut .Tadi ada juga buy GU , cepat sangat tekan loceng - adalah dapat sikit..

berkenaan pakai broker lain tu , dah tentu kita siang2 sama-sama akan kena tendang + jurus FXM , faham2 ajelah orang menumpang . Nak pakai boleh sebab duit abg moxs sendiri ..cuma kurang manis untuk dipaparkan di sini .Abg Moxs buat ajelah catatan sendiri asalkan jujur - utk kebaikan sendiri jugak. kan kan kan. :D

Selamat kembali berjuang , APA YANG PENTING - MASSYUUK MASSYUUK



,,

zurin
04-09-2009, 03:06 PM
salam bro,
nak tanya sikit,
camna nak bukak acc 5 dollar ni......:confused:

roceli08
04-09-2009, 04:05 PM
salam bro,
nak tanya sikit,
camna nak bukak acc 5 dollar ni......:confused:


Minta maaf bro zurin agak lewat sedikit utk membalas , server internet sini amat slow , -- cara nak buka akaun- daftar aje di mana2 komunity yg ada kat FXM ni yg bro rasa byk membantu dari segi teknikal , analisis , dapat rebet ( paling mesti ) dsb. - akaun mikro - di sini ada ramai taiko2 yg ada komuniti sendiri yg tentu cukup bulan ada massyukan rebet ( kalau FXM tak tutuplah ) -- siap , lepas tu deposit usd5 secara automatik dapat hadiah usd1k lagi. banyakk tu....ehhh kalau akaun standart memang tak sempat tarik nafas kalau nak trade ..

selamat berjaya..;) :D




........

zurin
04-09-2009, 04:18 PM
Minta maaf bro zurin agak lewat sedikit utk membalas , server internet sini amat slow , -- cara nak buka akaun- daftar aje di mana2 komunity yg ada kat FXM ni yg bro rasa byk membantu dari segi teknikal , analisis , dapat rebet ( paling mesti ) dsb. - akaun mikro - di sini ada ramai taiko2 yg ada komuniti sendiri yg tentu cukup bulan ada massyukan rebet ( kalau FXM tak tutuplah ) -- siap , lepas tu deposit usd5 secara automatik dapat hadiah usd1k lagi. banyakk tu....ehhh kalau akaun standart memang tak sempat tarik nafas kalau nak trade ..

selamat berjaya..;) :D




........

thx bro,
rasanya lagi best kalau ada agen dkt jb ni,
boleh bersua muka baru bagi depo.......:D

roceli08
04-09-2009, 04:33 PM
thx bro,
rasanya lagi best kalau ada agen dkt jb ni,
boleh bersua muka baru bagi depo.......:D


Encik zurin sendiri pun boleh jadi ejen referel, sy masih belum layak rasanya sebab belum dapat walau suku punya suku dari target misi mision imposible yg sedang berlangsung ini..hee hee :)




..

paknalbudu
04-09-2009, 07:14 PM
roceli08 View Post syabas diucapkan kepada paknalbudu , ada untung jangan peram lama2 , panas dalam tu jadi budu pulak , sesamalah kita melayari bahtera ini . orang lain dah naik kapal terbang , kita baru nak naik kapal bot ..sabo ajelah......

Same2 kita mengayuh...x pe slow2 janji sampai ke tempat tuju...naik bot kira ok dah tu...kita ni masih perahu buruk...adeh

Rozaly
04-09-2009, 07:19 PM
saya juga nk try boleh x bro???

Haze
04-10-2009, 12:08 AM
Assalam..
Bagus gak ada thread ni.. Apa kata untuk menambahkan perisanya lagi, kalau dapat setiap org menyertakan SS mcm tuan tanah ( Bro Roceli08 ) lakukan. Nampak le mcm mana skil atau kaedah yg berlaku.. Sekurang-kurangnye newbie mcm saya bolehlah mengambilnya sebagai satu panduan... Amacam ? Ada setuju ?.. Ini cadangan je tau...

p/s: nak ikut tapi masih kurang ilmu lagi..Almaklumlah newbie lagi..Duduk dipinggiran je dulu nengok rakan2 semua menunjukkan skil memasing...

paknalbudu
04-10-2009, 02:15 AM
Assalam..
Bagus gak ada thread ni.. Apa kata untuk menambahkan perisanya lagi, kalau dapat setiap org menyertakan SS mcm tuan tanah ( Bro Roceli08 ) lakukan. Nampak le mcm mana skil atau kaedah yg berlaku.. Sekurang-kurangnye newbie mcm saya bolehlah mengambilnya sebagai satu panduan... Amacam ? Ada setuju ?.. Ini cadangan je tau...

p/s: nak ikut tapi masih kurang ilmu lagi..Almaklumlah newbie lagi..Duduk dipinggiran je dulu nengok rakan2 semua menunjukkan skil memasing...

emm..ok gak tu

kg_boy
04-10-2009, 03:08 AM
Salam
nak join jugak ler...
jom..lawan....hehehehe


kena cari bro Halzu..utk depo...
tapi hari ni meta4 x leh masuk lak...
tak tahu mana silap...

roceli08
04-10-2009, 04:33 AM
roceli08 View Post syabas diucapkan kepada paknalbudu , ada untung jangan peram lama2 , panas dalam tu jadi budu pulak , sesamalah kita melayari bahtera ini . orang lain dah naik kapal terbang , kita baru nak naik kapal bot ..sabo ajelah......

Same2 kita mengayuh...x pe slow2 janji sampai ke tempat tuju...naik bot kira ok dah tu...kita ni masih perahu buruk...adeh

** sabar tu separuh dari margin ....asal tak naik rakit sudah..



saya juga nk try boleh x bro???

** Usaha En. rozaly dialu-alukan ..apa-apa keputusan harap dapat dikongsikan supaya yg lain boleh menilaikan.



Assalam..
Bagus gak ada thread ni.. Apa kata untuk menambahkan perisanya lagi, kalau dapat setiap org menyertakan SS mcm tuan tanah ( Bro Roceli08 ) lakukan. Nampak le mcm mana skil atau kaedah yg berlaku.. Sekurang-kurangnye newbie mcm saya bolehlah mengambilnya sebagai satu panduan... Amacam ? Ada setuju ?.. Ini cadangan je tau...

p/s: nak ikut tapi masih kurang ilmu lagi..Almaklumlah newbie lagi..Duduk dipinggiran je dulu nengok rakan2 semua menunjukkan skil memasing...


** Saudara / saudari HAZE ? Resepi mu itu adalah di wajibkan untuk tatapan di sini .
Salah satu tujuan di sini adalah untuk menambahkan ilmu terutama yg masih newbee bak kata cikgu flizoe . Jika kita asyik main demo aje , nilai kefeelingan takkan sama dgn reality.



Salam
nak join jugak ler...
jom..lawan....hehehehe


kena cari bro Halzu..utk depo...
tapi hari ni meta4 x leh masuk lak...
tak tahu mana silap...

** Salam Saudara kg boy , macam pernah dengar aje nama ni - di blog kg boy , betul ke ?? kalau betul , harap betulkan.

Nasib sy pun sama gak , Mt4 tak boleh login sampai sekarang , dah macam2 cara dibuat termasuk menghempaskan laptop ni ., masih tak jalan lagi . tadi ada tumpang stremmix kawan , ada short AU kat .7083 lepas tu tinggal . Tak tahu apa kabo , ---terus pegi DIGI centre register line baru , kena tunggu 2 jam lagi baru boleh on.tengoklah petang ni.:o


,,,,,,,

abang21us
04-10-2009, 04:37 AM
bro,awak pakai ea ape?

roceli08
04-10-2009, 05:07 AM
bro,awak pakai ea ape?


salam abg21us , buat masa ni sy belum pernah menge
test mana2 EA . takut nanti akan menambahkan keserabutan dikepala..usd5 boleh pakai EA ? :confused:

.

ForexWaveSoldier
04-10-2009, 06:10 AM
gu memang berhantu minggu ni.. susah betul untuk dia pecah trend tu. wah.. nampaknya mendapat sambutan pertandingan ini :)

ya.. marilah memgembangkan acc5 usd kita hehe :D

hadiah mungkin boleh tanya Fxmalay kot hueee..

realxpdc
04-10-2009, 06:45 AM
Tahniah Tuan tanah..

ini la journal terhebat yg pernah saya lihat...

semua ada disini...skill.displin,emosi.mm.etc..semua akan terserlah..tanpa berselindung lagi..hebat..!!!


Good Luck..

Happy Trading


p/s

kwn x bole join..tgh mange bebape acc client..
..kang masuk longkang..haruuu..

tapi bole bagi hadiah utk para pemenang..
apalagi menari B***L bersma sy..hehehe:D :D

kg_boy
04-10-2009, 07:13 AM
**
** Salam Saudara kg boy , macam pernah dengar aje nama ni - di blog kg boy , betul ke ?? kalau betul , harap betulkan.

Nasib sy pun sama gak , Mt4 tak boleh login sampai sekarang , dah macam2 cara dibuat termasuk menghempaskan laptop ni ., masih tak jalan lagi . tadi ada tumpang stremmix kawan , ada short AU kat .7083 lepas tu tinggal . Tak tahu apa kabo , ---terus pegi DIGI centre register line baru , kena tunggu 2 jam lagi baru boleh on.tengoklah petang ni.:o


,,,,,,,

Blog Kg boy???bukan..bukan...tak pernah blog..memblog pun...lain orang tu...
sama ler..mungkin sebb Celcom BB ..
kawan2 diCelcom tak leh tolong ambik action ker???

bila sebenarnya tarikh sebenar kita nak mula 'berlumba' ni...???
masing-masing dengan cara masing2 ya...yg kena SO kira terkeluar..
jadi jaga MM...itu yg susah tu..
topup pun kira kalah ya..( modal mesti USD5 = 6USD sbb Fxm bagi 1USD)

ForexWaveSoldier
04-10-2009, 07:46 AM
9/4/09 dah mula kot

roceli08
04-10-2009, 08:37 AM
BERITA JAM 4.15


Laporan pasaran forex

pasaran nampaknya pada hari ini berjalan terkedik-kedik macam bateri tak cukup cas ..menurut laporan dari encik gilos , ramai pengtrading2 di eropah bercuti sempena menghormati hari jumaat ( good friday ) . Kepada sesiapa di antara kita dapat menunaikan sembahyang jumaat tadi diucapkan tahniah kerana dapat menunaikan kewajipan dan kpd sesiapa yg tak dapat , sila semak ekor yg tumbuh kat belakang tu dah berapa panjang..hee hheee ,

Politik ( malaysia shj )


PM baru kita telah menyenaraikan nama2 baru anggota kabinet semalam ..nama2 lama yg tak tersenarai sedang menggigit mikrofon sebab dah tak dapat nak mencilok lagi ...Kabinet baru ini dinamakan Kabinet Rakyat yg seakan hampir dgn Pakatan Rakyat .( macam ada maksud yg tersirat pulak ) .Nama tema kabinet lama tidak pula disebut ...mungkin kabinet kambing namanya kot ? syahrizat yg telah tewas dalam pilihanraya yg lepas telah dilantik sebagai menteri penuh setelah menyingkirkan rafidah yg sudah monopos ..

sekian , berita selanjutnya akan ke udara dalam beberapa hari lagi.. byeee.



berita ini telah disunting oleh george sorus adik beradik dgn karam aseng alia .




p/s : minta bebanyak kemaafan sebab belum dapat menjawab thread yg dihantar dari pegawai2 yg bertanya soalan. terima kasih diucapkan kpd guru FWS yg memberi bantuan ketika ini...bukan apa , kepala tengah tension sebab celcom bb buat hal. hari ni dah dua kali pergi Digi tapi 2x5 , 5x2 jugak ..

tuungguuu,,:rolleyes: :cool:


...

zurin
04-10-2009, 09:17 AM
Hi bro,
celcom bb kalau nak power,
gunakan hp 3g nokia,
jadikan modem pakai pc suites,
so far so good....:-)

granpa
04-10-2009, 09:29 AM
semoga jalan berliku yang anda tempoh akan berakir dengan kenikmatan....

p/s : cume analisis ttg politic tu jgn terlebih nampak bias ye....takut nanti admin maree...

roceli08
04-10-2009, 10:21 AM
Yeeeeeehhaaaa !!!


MASAALAH SERVER AKU TELAH DISELESAIKAN ! AKU TELAH TUKAR CELCOM KE DIGI UNLIMITED ! MT4 TELAH BOLEH ON DGN SENDIRINYA TANPA DIHEMPAS2 KEPALA AKU !

kEPADA SESIAPA YG MASIH MENGALAMI MASAALAH MT4 , TUKAR SEGERA CELCOM TU KE DIGI ,, PASTI DARAH TINGGI ANDA AKAN REDA ..

p/s : nak gi mandi dulu , baru balik dari Digi... lepas ni sambung layan rakan2 thread... :D :D

gilos
04-10-2009, 10:32 AM
kEPADA SESIAPA YG MASIH MENGALAMI MASAALAH MT4 , TUKAR SEGERA CELCOM TU KE DIGI ,, PASTI DARAH TINGGI ANDA AKAN REDA ..

masalahnya celcom berukband gue is contract 2 tahun...bulan ni burfday setahun baru...huahuahua...(gelakkan diri sendiri) :) :) :(

kutu_loncat
04-10-2009, 11:18 AM
masalahnya celcom berukband gue is contract 2 tahun...bulan ni burfday setahun baru...huahuahua...(gelakkan diri sendiri) :) :) :(

:p :p

roceli08
04-10-2009, 12:47 PM
HIDAYAH HARI JUMAAT


Seseorang itu dimuliakan bukanlah disebabkan oleh apa yang dimilikinya, tetapi kerana pengorbanannya untuk memberikan manfaat untuk orang lain.

Sesungguhnya pengorbanan itu bermaksud, usaha seorang hamba untuk mendekatkan diri kepada penciptanya melalui amal perbuatannya yang ikhlas.

Jujur adalah sebuah pengorbanan yang tidak hanya membuat diri kita terhormat di mata orang lain tetapi lebih utama lagi, terhormat di sisi Allah.

Pejuang sejati boleh dilihat dari seberapa banyak pengorbanan yang diberikan.

Orang yang tidak mahu berkorban adalah orang yang menunjukkan kehinaan dirinya.

Ciri orang yang beriman adalah senantiasa rela berkorban untuk kepentingan umat.

Kesungguhan, kegigihan, keikhlasan dan pengorbanan adalah pilar-pilar cinta sejati.

Tunjukkan rasa cinta kita dengan berkorban kerana tidak ada cinta tanpa pengorbanan.

Allah membenci orang yang bersifat kikir kerana kekikiran itu akan menimbulkan kezaliman dan kedengkian.

Semakin orang itu mencintai apa yang dimilikinya semakin sulitlah dia berkorban untuk orang lain.

Jadilah manusia yang senantiasa mahu berkorban untuk sesama kerana itu menunjukkan kemuliaan akhlak.

Allah sangat mencintai orang-orang yang selalu ingin membahagiakan orang lain dengan apa yang dimilikinya.

Semakin seseorang itu banyak berkorban untuk orang lain, semakin mulialah dia di sisi Allah dan manusia.

Allah mencintai orang yang berkorban dengan harta dan jiwa untuk menegakkan kebenaran.

Allah sangat mencintai orang-orang yang berkorban untuk mendapatkan keredhaanNya, kerana itu menunjukan cinta sejati pada Allah.


** RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah
tersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM"diulang sebanyak 7 kali
untuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha
Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:

1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh
dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik
dan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku
dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR,jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq
dan miskin
6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang
beriman kesihatan zahir batin
7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan
redhaikanlah aku.....

AMINnnnn

*** AL-QAYYUM, AL-MAJID, AL-WAJID, AL-WAHID, AL-AHAD, AL-SAMAD, AL-KADIR, AL-MALIK, AL-RAHMAN, AL-RAHIM
ALLAH SWT TIDAK PERNAH TIDAK DAPAT MENYEMPURNAKAN PESANNYA, KALA KAMU MENGHANTAR BERITA INI KEPADA 9 ORANG INSYAALLAH KAMU AKAN MENDAPATKAN BERITA BAIK ESOK....

....:) :)

roceli08
04-10-2009, 01:49 PM
gu memang berhantu minggu ni.. susah betul untuk dia pecah trend tu. wah.. nampaknya mendapat sambutan pertandingan ini :)

ya.. marilah memgembangkan acc5 usd kita hehe :D

hadiah mungkin boleh tanya Fxmalay kot hueee..

* GU dan yg seangkatan dgnnya jalan sideway , takde volume -- takut2 isnin nanti ada gap besar ke atas/ke bawah ..

Bab hadiah ni payah sikitlah nak jawab , nantilah akan difikirkan..



Tahniah Tuan tanah..

ini la journal terhebat yg pernah saya lihat...

semua ada disini...skill.displin,emosi.mm.etc..semua akan terserlah..tanpa berselindung lagi..hebat..!!!


Good Luck..

Happy Trading


p/s

kwn x bole join..tgh mange bebape acc client..
..kang masuk longkang..haruuu..

tapi bole bagi hadiah utk para pemenang..
apalagi menari B***L bersma sy..hehehe:D :D

*** Acc client memang patut didahulukan , kepercayaan & kejujuran yg telah diamanahkan jangan disia-siakan... bab cari makan tu..

Pada mulanya saya ingat berseorangan melayari perjalanan ini , rasa terharu juga apabila ramai yg sama2 berminat nak mengembangkan bakat masing2...untuk kepentingan bersama apa salahnya..

Dapat sskan analisis yg baik adalah sebuah hadiah yg berharga...barulah dapat menari b....hee heee





Blog Kg boy???bukan..bukan...tak pernah blog..memblog pun...lain orang tu...
sama ler..mungkin sebb Celcom BB ..
kawan2 diCelcom tak leh tolong ambik action ker???

bila sebenarnya tarikh sebenar kita nak mula 'berlumba' ni...???
masing-masing dengan cara masing2 ya...yg kena SO kira terkeluar..
jadi jaga MM...itu yg susah tu..
topup pun kira kalah ya..( modal mesti USD5 = 6USD sbb Fxm bagi 1USD)

**** berkenaan blog memblog tu takpelah ,, pemblog dua serupa agaknya.

Baru petang tadi sy menyahkan celcombb .dah tukar ke Digi pulak .Keputusannya - LINE CLEAR !!!




9/4/09 dah mula kot

Tak nampak lagi pun guru punya ss , dah mencecah 100 % ? nak tau sangat ni.. :p


..

roceli08
04-10-2009, 02:32 PM
Hi bro,
celcom bb kalau nak power,
gunakan hp 3g nokia,
jadikan modem pakai pc suites,
so far so good...

DAH TERUS TUKAR KE DIGI , LINENYA TERAMATLAH CLEAR ( Tak tahulah kalau market laju nanti )



semoga jalan berliku yang anda tempoh akan berakir dengan kenikmatan....

p/s : cume analisis ttg politic tu jgn terlebih nampak bias ye....takut nanti admin maree...

Selamat kembali granpa skipper , jiran dari jasin rasanya .dah biasa mengharungi ombak di lautan pasti ombak di daratan dah jadi tegah alah bisa .terima kasih atas galakkan ,begitu juga dgn diri saudara .

bab politik rasanya tak sampai lagi .0001 % yg ada kat sini..24jam x 5 hari x 4 minggu x 12 bulan ngadap porex nak tahu jugak cerita politik semasa sebab undi anda adalah dikira..hee hee



masalahnya celcom berukband gue is contract 2 tahun...bulan ni burfday setahun baru...huahuahua...(gelakkan diri sendiri) (


:p :p

aku pun :p :p :p



..

paknalbudu
04-10-2009, 04:03 PM
Assalam..
Bagus gak ada thread ni.. Apa kata untuk menambahkan perisanya lagi, kalau dapat setiap org menyertakan SS mcm tuan tanah ( Bro Roceli08 ) lakukan. Nampak le mcm mana skil atau kaedah yg berlaku.. Sekurang-kurangnye newbie mcm saya bolehlah mengambilnya sebagai satu panduan... Amacam ? Ada setuju ?.. Ini cadangan je tau...

p/s: nak ikut tapi masih kurang ilmu lagi..Almaklumlah newbie lagi..Duduk dipinggiran je dulu nengok rakan2 semua menunjukkan skil memasing...

NI...SS utk minggu ini dari saya...slow2 kayuh...

learn2biz
04-10-2009, 06:04 PM
DAH TERUS TUKAR KE DIGI , LINENYA TERAMATLAH CLEAR ( Tak tahulah kalau market laju nanti )

Bertambah la pulak member orang kuning kat sini .. hueheuheu ... org biru dah crowded sgt kot ... kasi can ler kat org kuning pulak .. hueheuheu ... meskipun org kuning tak segagah/selaju org biru .. sekurang2nya org kuning cuba bagi servis yg terbaik .. :D

roceli08
04-11-2009, 01:08 AM
Bertambah la pulak member orang kuning kat sini .. hueheuheu ... org biru dah crowded sgt kot ... kasi can ler kat org kuning pulak .. hueheuheu ... meskipun org kuning tak segagah/selaju org biru .. sekurang2nya org kuning cuba bagi servis yg terbaik .. :D


YA , sesiapa yg selalu tak puas hati berkenaan MT4 di RUANGAN MASALAH PELANGAN BERKENAAN MT4 DISEBABKAN CELCOMBB , MASAALAH ANDA TELAH DISELESAIKAN OLEH DIGI..,,,he hee


:)
:)
.

roceli08
04-11-2009, 01:14 AM
REKOD KALENDER MINGGUAN DARI FF


Apr 5 - Apr 11 Filter
Date 8:56pm Currency Impact Detail Actual Forecast Previous Chart
Sun
Apr 5 8:30pm AUD MI Inflation Gauge m/m -0.1% 0.7%
9:30pm AUD ANZ Job Advertisements m/m -8.5% -10.4%
Mon
Apr 6 1:00am JPY Leading Indicators 75.2% 75.3% 77.2%
4:30am EUR Sentix Investor Confidence -35.3 -40.7 -42.7
5:00am EUR Retail Sales m/m -0.6% -0.3% 0.1%
5:00am EUR PPI m/m -0.5% -0.5% -1.1%
8:30am CAD Building Permits m/m -15.9% -3.6% -6.0%
10:00am CAD Ivey PMI 43.2 46.7 45.2
1:00pm USD FOMC Member Warsh Speaks
6:00pm NZD NZIER Business Confidence -65 -64
7:30pm AUD AIG Construction Index 30.4 29.5
11:22pm JPY Monetary Policy Statement
11:22pm JPY Overnight Call Rate 0.10% 0.10% 0.10%
Tue
Apr 7 12:30am AUD Cash Rate 3.00% 3.25% 3.25%
12:30am AUD RBA Rate Statement
3:20am JPY BOJ Press Conference
4:30am GBP Manufacturing Production m/m -0.9% -1.4% -3.0%
4:30am GBP Industrial Production m/m -1.0% -1.1% -2.7%
10:00am USD IBD/TIPP Economic Optimism 49.1 45.1 45.3
3:00pm USD Consumer Credit m/m -7.5B -2.2B 8.1B
7:01pm GBP Nationwide Consumer Confidence 41 45 43
7:01pm GBP NIESR GDP Estimate -1.5% -1.5%
7:50pm JPY Current Account 0.67T 0.51T 0.26T
8:30pm AUD Westpac Consumer Sentiment 8.3% -0.2%
9:30pm AUD Home Loans m/m 0.4% 2.0% 4.3%
Wed
Apr 8 1:00am JPY BOJ Monthly Report
1:00am JPY Economy Watchers Sentiment 28.4 20.9 19.4
2:00am EUR German Trade Balance 8.9B 7.5B 6.8B
2:45am EUR French Trade Balance -4.1B -4.2B -3.7B
5:30am GBP BRC Shop Price Index y/y 2.0% 1.9%
6:00am EUR German Factory Orders m/m -3.5% -2.4% -6.7%
8:15am CAD Housing Starts 155K 131K 136K
10:00am USD Wholesale Inventories m/m -1.5% -0.6% -0.9%
10:30am USD Crude Oil Inventories 1.7M 1.6M 2.8M
2:00pm USD FOMC Meeting Minutes
7:50pm JPY Core Machinery Orders m/m 1.4% -6.8% -3.2%
9:00pm AUD MI Inflation Expectations 2.4% 2.2%
9:30pm AUD Employment Change -34.7K -24.8K 1.1K
9:30pm AUD Unemployment Rate 5.7% 5.4% 5.2%
Thu
Apr 9 1:45am CHF Unemployment Rate 3.3% 3.3% 3.1%
2:00am EUR German Final CPI m/m -0.1% -0.1% -0.1%
2:00am JPY Prelim Machine Tool Orders y/y -84.5% -84.4%
4:00am EUR ECB Monthly Bulletin
4:00am EUR Italian Industrial Production m/m -3.5% -1.7% -1.2%
4:30am GBP PPI Input m/m 1.0% 0.8% 0.9%
4:30am GBP Trade Balance -7.3B -7.6B -7.8B
4:30am GBP PPI Output m/m 0.1% 0.1% 0.0%
5:00am GBP CB Leading Index m/m -0.6% -0.5%
6:00am EUR German Industrial Production m/m -2.9% -2.9% -6.1%
7:00am CAD Employment Change -61.3K -50.2K -82.6K
7:00am CAD Unemployment Rate 8.0% 8.0% 7.7%
7:00am GBP MPC Rate Statement
7:00am GBP Official Bank Rate 0.50% 0.50% 0.50%
8:30am CAD Trade Balance 0.1B -1.3B -1.2B
8:30am CAD NHPI m/m -0.7% -0.5% -0.6%
8:30am USD Trade Balance -26.0B -36.6B -36.2B
8:30am USD Unemployment Claims 654K 665K 674K
8:30am USD Import Prices m/m 0.5% 0.9% -0.1%
10:30am USD Natural Gas Storage 20B 12B 0B
All Day NZD Bank Holiday
All Day AUD Bank Holiday
7:50pm JPY Monetary Policy Meeting Minutes
7:50pm JPY Bank Lending y/y 3.4% 3.5%
7:50pm JPY M2 Money Stock y/y 2.2% 2.0% 2.1%
Fri
Apr 10 All Day CHF Bank Holiday
All Day EUR French Bank Holiday
All Day EUR German Bank Holiday
All Day EUR Italian Bank Holiday
2:45am EUR French CPI m/m 0.2% 0.3% 0.4%
2:45am EUR French Gov Budget Balance -29.9B -8.1B
2:50am EUR French Industrial Production m/m -0.5% -1.1% -3.9%
All Day GBP Bank Holiday
All Day CAD Bank Holiday
2:00pm USD Federal Budget Balance -192.3B -156.3B -192.8B
Sat
Apr 11


.

roceli08
04-11-2009, 01:28 AM
NI...SS utk minggu ini dari saya...slow2 kayuh...


... OPPOCOT !!!


Nampaknya peserta yg telah menghantar ss yg pertama utk minggu yg lepas yg dikenali sebagai PAKNALBUDU telah membuat kejutan !! Dgn berbekalkan budu sebagai toniknya telah berjaya dalam langkah pertamanya , peserta2 lain nampaknya masih belum nampak batang hidung masing2 .. ( tengah panaskan engine lagi kot..) ....tunggu kejutan seterusnya.. kita tengok siapa yg kena ...:eek:


..

kg_boy
04-11-2009, 02:42 AM
... OPPOCOT !!!


Nampaknya peserta yg telah menghantar ss yg pertama utk minggu yg lepas yg dikenali sebagai PAKNALBUDU telah membuat kejutan !! Dgn berbekalkan budu sebagai toniknya telah berjaya dalam langkah pertamanya , peserta2 lain nampaknya masih belum nampak batang hidung masing2 .. ( tengah panaskan engine lagi kot..) ....tunggu kejutan seterusnya.. kita tengok siapa yg kena ...:eek:


..

Nak buat macamana...semalam seharian...Berukben Biru buat hal..terpaksa
layan demo ler dulu..hehehehe..

Sy dah hantar email2 kat careline CBB ni, kalau telepon..tak der bukti dari
pihak kita..guna email.....Harap kawan2 yg guna CBB mari kita belasah
Berukben Biru ni... Agar mereka buat sesuatu. PM saya contoh2 email saya
boleh beri..Plan..klu next week masih sama..email2 tu akan di FWD pada
CEO CBB..baru ada action 100% kot lepas tu..

Kita pengguna ada hak...

roceli08
04-11-2009, 03:59 AM
Nak buat macamana...semalam seharian...Berukben Biru buat hal..terpaksa
layan demo ler dulu..hehehehe..

Sy dah hantar email2 kat careline CBB ni, kalau telepon..tak der bukti dari
pihak kita..guna email.....Harap kawan2 yg guna CBB mari kita belasah
Berukben Biru ni... Agar mereka buat sesuatu. PM saya contoh2 email saya
boleh beri..Plan..klu next week masih sama..email2 tu akan di FWD pada
CEO CBB..baru ada action 100% kot lepas tu..

Kita pengguna ada hak...


Langkah pertama jika anda tidak mahu juga bertukar ke Digi , emailkan bersama gambar2 yg ada dibawah . Jika tidak cukup ,tambahkan sendiri sebanyak yg boleh ...

Langkah kedua , bawa laktop anda bersama kad digi & celcom ke pusat celcom, bandingkan depan mata dia orang mengapa Mt4 anda boleh dibuka dgn Digi .

Langkah ke empat , bawa sekali beruk2 yg anda boleh pinjam dari mana2 kawan yg ada menternak beruk , kalau boleh dapat beruk yg pandai bercakap bahasa engglish...

Langkah kelima --- cari sendiri ....


..senarai gambar yg munasabah untuk dilampirkan ,,,

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/4/10/roceli/f_c88f3861f87m_33f1208.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/10/roceli/f_c88f3861f87m_33f1208.jpg&srv=img18)
https://img02.picoodle.com/img/img02/3/4/10/roceli/f_9cb61a0b4bdm_01b27c7.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/10/roceli/f_9cb61a0b4bdm_01b27c7.jpg&srv=img02) https://img15.picoodle.com/img/img15/3/4/10/roceli/f_237887b9fe5m_86d7598.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/10/roceli/f_237887b9fe5m_86d7598.jpg&srv=img15) https://img06.picoodle.com/img/img06/3/4/10/roceli/f_f0769bbfc07m_fac12e4.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/10/roceli/f_f0769bbfc07m_fac12e4.jpg&srv=img06)


:p




.

roceli08
04-11-2009, 12:57 PM
CATATAN MINGGUAN


Seperti yg telah disaksikan ,percubaan pertama di minggu pertama perjalananku telah menemui kegagalan ( walau sebelum ini pun memang dah banyak kali gagal ) sejak aku memulakan journal ini. Bermula 2.4.09 aku depo sehinggalah pada 8.4.09 aku telah di S.O kan - hukuman jatuh hukum yg amat menusuk kalbu buat para trader2 semua .

Semua jumlah size lot buy/sell ada di dalam account history aku yg dah malas aku nak mengiranya - Cuma buat sakit kepala . Yg aku hanya tekankan bab equity shj.

Apa yg aku rasa dari kesilapan aku di sini ialah kecuaian aku ; kurangnya tumpuan ke atas analisis yg dibuat , melanggar undang2 yg di buat sendiri , timing yg tidak tepat ketika enter buy/sell , analisa berita yg tidak tepat dan .bla bla bla

Aku ambil sedikit teori dari buku yg aku pinjam dari kawan aku , kisah nya :

Adalah penting bagi anda untuk menyedari bahawa kita sepatutnya belajar meskipun dalam waktu bagus . Dan bagaimanakah kita boleh berbuat begitu ? Dengan sekali- sekala merenungkan waktu2 sukar , ketika kita menderita, ketika kita bermurung, ketika segalanya seperti menentang kita kerana hanya waktu-waktu sukar sahaja yang memberi pelajaran terbaik.

Pada suatu masa dua orang pembantu Thomas Edison yang kecewa berkata : kami baru sahaja menyiapkan ujikaji kami yang ke tujuh ratus dan kami masih belum mendapat jawapannya . Kami telah gagal . .. Tidak sahabat-sahabatku, kamu belum gagal , jawab en. Edison. Hanya yg sebetulnya kita yang lebih mengetahui tentang perkara ini daripada sesiapa pun yang hidup ketika ini . Dan kita yang lebih hampir mendapat jawapannya kerana kini kita tahu tujuh ratus perkara yang tidak patut kita buat . Janganlah menganggapnya suatu kegagalan , anggaplah ia suatu pendidikan .

Bagus jika ada yg telah membaca buku ini yg bertajuk Berani Gagal . Banyak unsur2 positif yg boleh diambil sebagai rujukan untuk menambah ilmu minda diri kita . Aku akan selitkan tulisannya di post2 akan datang ( jika diizinkan ) sebagai tatapan bersama .


Untuk ini juga pada hari keesokanya tanpa merasa segan silu bertarikh 9.4.09 aku telah mendepositkan lagi sebanyak usd5 untuk aku meneruskan misi aku kerana aku rasa aku masih mampu membuat yg terbaik dari sebelumnya .

Berita gembiranya, rupa-rupanya aku tidak berseorangan dalam usaha ini ! Ramai juga yg datang memberi semangat dari seorang bertitle guru sehinggalah ke peringkat newbe/traine termasuk juga orang2 lama yg hendak membaiki skil masing2 . Aku telah dicabar oleh seorang guru ( FWS gerangannya ) untuk beradu dengannya dan dgn fikiran yg penuh rungsing , aku terus sahut cabarannya !! Jom kita berentap di gelanggang forex ini ! Di kala ini juga muncul pula pendekar2 lain yg menyahut cabaran seperti Pendekar PAKNALBUDU yg tiba2 muncul dengan Jurus budunya yg berbau petai ! ya , SS yg dihantarnya telah mengalahkan statement aku !

Bunyi gong permulaan telah kedengaran , toing , toing , toing ,
Pendekar2 lain nampaknya masih memerhatikan dari jauh. Mengatur, menyusun langkah yg sesuai untuk masuk beradu.tungguuuu,,,,

Sedang aku mula rancak menyusun bunga2 jurus tetiba, si beruk biru celcom telah buat hal pulak ..terbantut lagi langkah aku. Nasib baik market tengah slowSebelum aku pun menjadi beruk terpanjat2 mencari signal, aku pun tarik orang kuning digi mengantikan tempatnyakali ini kalau kalah juga , takleh lah aku nak menyalahkan beruk tu lagi.

Oh ya , sebelum terlupa, pada minggu ini juga FXM telah membuka tapak training centre yg dipanggil COMMERCE ZONE , class yg dikendalikan oleh guru kita shamx777 di bgn Menara TA ( teringat kembali kenangan semasa bekerja sebagai assistant remiser ( broker saham TA Securities pada tahun 2000 dulu sehingga 2004 ) di bgn ini. Memang dah lama aku tak menjejakkan kaki di bgn ini .Yg aku ingat aku duduk di tingkat 15 bersama rakan aku yg kebanyakkan nya dah pindah ke broker saham lain..ada yg ke Johor , ada yg ke Melaka .Teringat aku setiap hari menaiki Lrt dari Dato Keramat ke KLCC dan berjalan kaki ke bgn tu setiap pagiKemudian aku berpindah ke Selayang dgn menyewa flat ( dah lupa namanya ) yg bersebelahan Hospital Selayang ( sebab orang rumah aku baru memulakan kerja sebagai nurse di sini ) .Seterusnya bermotosikallah aku berulang alik dari selayang ke Bgn TA ini menempuhi keadaan jalan yg sentiasa sesak..Al Hamdulillah juga , aku mendapat anak pertama kembar aku di hospital Selayang ini . .2004 .aku mengambil keputusan untuk tinggal saja di kampong ( daerah Muar ) memandangkan kos yg tinggi di sini berbanding pendapatan aku masa itu .

Mungkin ada kaitan takdir atau kebetulan sejak aku berjinak dgn FXM ni , bila aku menyaksikan gelagat di restoran Dollah conner , aku teringatkan hospital selayang , bila aku tengok gambar Commerce Zone , aku teringat bgn tempat aku kerja duluentahlah .dunia ni dah memang bulat aku pun tak nak panjangkan cerita ini yg pasti , aku akan ke CZ suatu hari nanti jika diizinkan ( sementara masih ada free seminar tersebut walau pun setakat belajar basic / rabun forex sahaja lepas ni mungkin faham2 ajelah , mana ada yg free sekarang ni ) .

Berbalik semula ke acara seterusnyatunggu ajelah hari isnin ..tunggu jangan tak tunggu , tunggu jangan tak tunggu , tunggu jangan tak tunggu: :D :D


,,


..

gilos
04-11-2009, 03:33 PM
pergh...macam cerpen da...ni yg syiok baca jurnal nih... :)

haraplah minggu depan berukband dah elok skit...monday banyak bank holiday lagi, so gue sambung hari selasa jer...All the best gang!!!

roceli08
04-11-2009, 03:40 PM
pergh...macam cerpen da...ni yg syiok baca jurnal nih... :)

haraplah minggu depan berukband dah elok skit...monday banyak bank holiday lagi, so gue sambung hari selasa jer...All the best gang!!!



peeegh , cuti lagi ..ialah tu..terima kasih sebab mengingatkan :o



..

ForexWaveSoldier
04-11-2009, 03:43 PM
haha.. kasihann bb dinamakan berukban .. :D :D ...

Saya pun tention gak ngan bb ni..bila streamx buat hal..bb ni lah yang menjadi pilihan.. nak ok guna usb modem, kira oklah sikit bila saya bandingan bila on guna hp dan usbmodem.. tapi.. kadang2..usb modem pun hampes jugak huehueuhue..

kebelakangan ni byk juga aduan tentang bb problem ni.. upgrade sistem kot.. atau sistem memang tak upgrade heheh

roceli08
04-11-2009, 03:56 PM
haha.. kasihann bb dinamakan berukban .. :D :D ...

Saya pun tention gak ngan bb ni..bila streamx buat hal..bb ni lah yang menjadi pilihan.. nak ok guna usb modem, kira oklah sikit bila saya bandingan bila on guna hp dan usbmodem.. tapi.. kadang2..usb modem pun hampes jugak huehueuhue..

kebelakangan ni byk juga aduan tentang bb problem ni.. upgrade sistem kot.. atau sistem memang tak upgrade heheh



Salam guru, saya dah macam trauma dgn cbb ni, sakit kepala masih tak hilang lagi..selama ni pun memang guna usb modem huawei dah tukar digi ni rasa dah oklah utk MT4 ...terus on tanpa ada tersekat. cbb tu sesuai utk tengok video atau download / internet.


p/s : apa macam akaun guru ? SS masih ternanti2 , satu global nak tengok .


:rolleyes:


.

paknalbudu
04-12-2009, 03:11 AM
emm...duk tunggu gak SS dari pendekar2 lain yg menyahut cabaran kat sini, setakat Jurus budu yg berbau petai x kemana...kayuh la slow2, janji masukkk

roceli08
04-12-2009, 03:22 AM
emm...duk tunggu gak SS dari pendekar2 lain yg menyahut cabaran kat sini, setakat Jurus budu yg berbau petai x kemana...kayuh la slow2, janji masukkk


pendekar2 lain tengah tunggu timing,, paknalbudu , dah sedap tu nampaknya..

roceli08
04-12-2009, 03:31 AM
ada can naik nampak . Any komen ??



https://img19.picoodle.com/img/img19/3/4/11/roceli/f_gj5m_bfc07d4.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/11/roceli/f_gj5m_bfc07d4.gif&srv=img19)






..

mluqman
04-12-2009, 03:45 AM
Salam Saudara Roceli.

Tahniah kerana tampil dgn journal yg menarik & menghiburkan. Seronok membaca. Sekali sekala membaca macam reality show la pulak. Tahniah sekali lagi. :)

roceli08
04-12-2009, 04:01 AM
Salam Saudara Roceli.

Tahniah kerana tampil dgn journal yg menarik & menghiburkan. Seronok membaca. Sekali sekala membaca macam reality show la pulak. Tahniah sekali lagi. :)

salam saudara mluqman,

terima kasih atas sudi berkunjung ke journal yg tak seberapa ini tapi macam dah lari dari tajuk asal pulak rasanya..demi pengalaman & ilmu yg sanggup di kongsi bersama oleh semua yg terlibat , tak de apa salah rasanya. Seumur hidup rasanya belum pernah terfikir menulis di mana2 journal , tapi disebabkan asyik ter S.O je sebelum ni , di FXM nilah bermulanya tempat sy mencurah/meluahkan apa yg sepatutnya....sekali lagi terima kasih utk semua.. .ini semua tuhan punya kuasa..
:)


.

roceli08
04-12-2009, 04:19 AM
SENARAI KALENDER UTK MINGGU DEPAN


Sun
Apr 12 All Day NZD Bank Holiday
All Day AUD Bank Holiday
7:50pm JPY CGPI y/y -1.7% -1.1%
Mon
Apr 13 All Day CHF Bank Holiday
All Day EUR French Bank Holiday
All Day EUR German Bank Holiday
All Day EUR Italian Bank Holiday
All Day GBP Bank Holiday
All Day CAD Bank Holiday
10:30am CAD BOC Business Outlook Survey
6:45pm NZD Retail Sales m/m -0.5% -1.1%
6:45pm NZD Core Retail Sales m/m -0.1% 0.3%
9:30pm AUD NAB Business Confidence -22
Tue
Apr 14 8:30am USD Core Retail Sales m/m 0.1% 0.7%
8:30am USD PPI m/m 0.0% 0.1%
8:30am USD Retail Sales m/m 0.3% -0.1%
8:30am USD Core PPI m/m 0.1% 0.2%
10:00am USD Business Inventories m/m -1.2% -1.1%
10:30am USD FOMC Member Evans Speaks
1:30pm USD Fed Chairman Bernanke Speaks
7:01pm GBP RICS House Price Balance -77.2% -78.3%
8:30pm AUD MI Leading Index m/m -0.2%
15th-29th AUD NAB Quarterly Business Confidence -42
Wed
Apr 15 12:30am JPY Revised Industrial Production m/m -9.4% -9.4%
2:00am EUR German WPI m/m -0.2% -0.1%
4:30am GBP DCLG HPI y/y -11.2% -11.5%
8:30am CAD New Motor Vehicle Sales m/m -2.0% 5.5%
8:30am USD Core CPI m/m 0.1% 0.2%
8:30am USD CPI m/m 0.1% 0.4%
8:30am USD Empire State Manufacturing Index -35.0 -38.2
9:00am USD TIC Long-Term Purchases 17.3B -43.0B
9:15am USD Capacity Utilization Rate 69.7% 70.2%
9:15am USD Industrial Production m/m -0.8% -1.5%
10:30am USD Crude Oil Inventories 1.7M
1:00pm USD NAHB Housing Market Index 10 9
2:00pm USD Beige Book
6:30pm NZD Business NZ Manufacturing Index 38.6
7:01pm GBP BRC Retail Sales Monitor y/y -1.8%
9:30pm AUD RBA Monthly Bulletin
Thu
Apr 16 3:15am CHF PPI m/m -0.2% -0.6%
5:00am EUR CPI y/y 0.6% 0.6%
5:00am EUR Core CPI y/y 1.4% 1.7%
5:00am EUR Industrial Production m/m -2.6% -3.5%
8:30am CAD Manufacturing Sales m/m 2.1% -5.4%
8:30am USD Building Permits 0.55M 0.56M
8:30am USD Unemployment Claims 659K 654K
8:30am USD Housing Starts 0.53M 0.58M
10:00am USD Philly Fed Manufacturing Index -31.8 -35.0
10:30am USD Natural Gas Storage 20B
1:00pm USD FOMC Member Lockhart Speaks
6:45pm NZD CPI q/q 0.3% -0.5%
6:45pm NZD FPI m/m 0.2%
7:50pm JPY Tertiary Industry Activity m/m -0.7% 0.4%
8:00pm USD FOMC Member Yellen Speaks
9:30pm AUD Import Prices q/q 9.7% 10.8%
11:00pm EUR ECB President Trichet Speaks
Fri
Apr 17 1:00am JPY Household Confidence 29.3 26.7
3:15am CHF Retail Sales y/y -0.2% 1.2%
4:00am CHF SNB Chairman Roth Speaks
5:00am EUR Trade Balance -3.4B -5.5B
7:00am CAD Core CPI m/m 0.2% 0.5%
7:00am CAD CPI m/m 0.3% 0.7%
9:55am USD Prelim UoM Consumer Sentiment 58.3 57.3
9:55am USD Prelim UoM Inflation Expectations 2.0%
12:30pm USD Fed Chairman Bernanke Speaks
11:30pm EUR ECB President Trichet Speaks
Sat
Apr 18 10:30am USD FOMC Member Kohn Speaks
11:45am USD FOMC Member Dudley Speaks
4:15pm USD FOMC Member Lockhart Speaks



..

farhsi79
04-12-2009, 05:00 AM
Salam perkenalan dari saya Bro...
Muar kat mana?
Kalo saya balik sana boleh jumpa. Mana tau ada benda yang saya boleh belajr dari sedara ni. Boleh tambah kawan. Takde lah bila balik kampung bini saya terperap kat rumah je.:D

roceli08
04-12-2009, 12:18 PM
Salam perkenalan dari saya Bro...
Muar kat mana?
Kalo saya balik sana boleh jumpa. Mana tau ada benda yang saya boleh belajr dari sedara ni. Boleh tambah kawan. Takde lah bila balik kampung bini saya terperap kat rumah je.:D


salam bro farhsi 79,

Muar kat Bkt.Gambir , tinggal dgn mak & pak mertua , kat kampung aje. Saya memang mengalu-alukan kedatangan kenalan yg suka berbincang berkenaan pasaran forex ni maklumlah sedara dah tak ramai , anak yatim dan piatu pulak tu- tumpang kasih pak & mak mertua aje. Di sekitar sini jarang jumpa kawan yg faham mengenai forex atau mereka memang tahu tapi sengaja diam diri . Elok sangatlah kalau ada balik kampung nak berjumpa nanti - email sy [email protected] . h/p : 014-3801444.

Saudara dari putra saujana ? tiga bulan lepas sy ada singgah di prima saujana ( sebelah Giant ) - rumah kak ipar, tapi sekarang rumah tu dah disewakan sebab suami dia dah tukar kerja kat Balai polis jasin - memang selalu dulu lepak sini. ok. jangan lupa call.. :)



..

farhsi79
04-12-2009, 02:29 PM
salam bro farhsi 79,

Muar kat Bkt.Gambir , tinggal dgn mak & pak mertua , kat kampung aje. Saya memang mengalu-alukan kedatangan kenalan yg suka berbincang berkenaan pasaran forex ni maklumlah sedara dah tak ramai , anak yatim dan piatu pulak tu- tumpang kasih pak & mak mertua aje. Di sekitar sini jarang jumpa kawan yg faham mengenai forex atau mereka memang tahu tapi sengaja diam diri . Elok sangatlah kalau ada balik kampung nak berjumpa nanti - email sy [email protected] . h/p : 014-3801444.

Saudara dari putra saujana ? tiga bulan lepas sy ada singgah di prima saujana ( sebelah Giant ) - rumah kak ipar, tapi sekarang rumah tu dah disewakan sebab suami dia dah tukar kerja kat Balai polis jasin - memang selalu dulu lepak sini. ok. jangan lupa call.. :)



..

Orait... Roger that..

farhsi79
04-12-2009, 02:31 PM
Bukan Putra Saujana tapi Bandar Saujana Putra..:D

roceli08
04-12-2009, 02:42 PM
Bukan Putra Saujana tapi Bandar Saujana Putra..:D


maaf , tersalah baca pulak ( kes baca chart terbalik punya pasal ) , bandar saujana putra ni kat pasir gudangkan , sebelah Taman Daya ?



..

HelangMerah
04-12-2009, 05:03 PM
alamak kat Bkt gambir ker?sekampung la kiter....skrg ni dok KL....

apa pun good luck....

roceli08
04-13-2009, 03:15 AM
alamak kat Bkt gambir ker?sekampung la kiter....skrg ni dok KL....

apa pun good luck....


.... berita terima , roger & out..

( jumpa juga orang kg di sini...)


..

farhsi79
04-13-2009, 04:41 AM
maaf , tersalah baca pulak ( kes baca chart terbalik punya pasal ) , bandar saujana putra ni kat pasir gudangkan , sebelah Taman Daya ?



..

Bandar Saujana Putra dekat2 ngan Puchong. Kg org rumah kat Parit Amal, Jalan bd Rahman.

roceli08
04-13-2009, 04:57 AM
Bandar Saujana Putra dekat2 ngan Puchong. Kg org rumah kat Parit Amal, Jalan bd Rahman.


ok. ok.. selamat balik kampung..

,:)


.

zurin
04-13-2009, 05:13 AM
takdelah.. cuma tip kesihatan ..persiapan sebelum kita bermadu...( gurau je..)
market pun tengah slow ni , nak hilangkan mengantuk...:D :D
..

fiber nampak macam set up bull menarik......:rolleyes:

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/rocell.gif

roceli08
04-13-2009, 05:34 AM
fiber nampak macam set up bull menarik......:rolleyes:

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/rocell.gif


...tunggu news & retrace dulu,, tfr 4 dah ok.

roceli08
04-13-2009, 05:48 AM
fiber nampak macam set up bull menarik......:rolleyes:

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/rocell.gif



wahhh, en zurin punya chart ada bintang bawah , bintang ataslah ,,apa nama indi tu ??

zurin
04-13-2009, 06:08 AM
wahhh, en zurin punya chart ada bintang bawah , bintang ataslah ,,apa nama indi tu ??

nama indi tu super signal tapi ramai kata repainting.......:D

http://www.forex-tsd.com/indicators-metatrader-4/1662-super-signals-indicator-2.html

roceli08
04-13-2009, 06:09 AM
nama indi tu super signal tapi ramai kata repainting.......:D

http://www.forex-tsd.com/indicators-metatrader-4/1662-super-signals-indicator-2.html



terima kasih en zurin , sy akan cuba siasat...

halzu
04-13-2009, 06:17 AM
This forum/journal is about FX Trading, please do not post unrelated topic. Thank you

roceli08
04-13-2009, 06:38 AM
This forum/journal is about FX Trading, please do not post unrelated topic. Thank you



what's mean -'journal' ?

what's mean - FX trading ?



ok, you can close this journal now - you got the power ... Thank you ..

salam..

azuwan
04-13-2009, 08:09 AM
tuan tanah marah tu....

thechaostrader
04-13-2009, 08:21 AM
Salam tuan tanah...

Saya tgh pening ni....S.O tu pekebende? spill over ke?

Maaf, susah nk phm singkatan2 ni...huhuhuh...lama x chatting

p/s: apepun, tahniah jurnal yg menarik

kutu_loncat
04-13-2009, 08:28 AM
Salam tuan tanah...

Saya tgh pening ni....S.O tu pekebende? spill over ke?

Maaf, susah nk phm singkatan2 ni...huhuhuh...lama x chatting

p/s: apepun, tahniah jurnal yg menarik

S.O = STOP ORDER.

bila floating -ve dah besar.. sebelum jumpa janda marginah ( Margin Call) jumpa Uncle SO dulu (Stop Order)..

p/s : Jarang jumpe janda marginah.. selalu bila sedar sedar je (buka terminal lepas panik floating -ve tinggi) dah kena lipstick dia.. Uncle SO pernah jumpe.. rupe dia macam lampu merah.. lip lap.. lip lap.. lip lap.. :p

learn2biz
04-13-2009, 08:33 AM
Salam tuan tanah...

Saya tgh pening ni....S.O tu pekebende? spill over ke?

Maaf, susah nk phm singkatan2 ni...huhuhuh...lama x chatting

p/s: apepun, tahniah jurnal yg menarik

Haiyaa .. ini bukan MLM/piramid/matrix program la ada spillover2 ni .. S.O. kat sini bermaksud Stopped Out aka Margin Call ... not enough margin left (less than 10%) to hold trade so automatically stopped out the trade to prevent loss more than what u have in your trading account ...

thechaostrader
04-13-2009, 08:38 AM
Haiyaa .. ini bukan MLM/piramid/matrix program la ada spillover2 ni .. S.O. kat sini bermaksud Stopped Out aka Margin Call ... not enough margin left (less than 10%) to hold trade so automatically stopped out the trade to prevent loss more than what u have in your trading account ...

heheh...tima kasih bro kutu ngan learn2biz...

kalo cik marginah paham la eden...member rapat dulu...hahaha

pecah kepalo eden pikir....

ok..thanx again :)

abgmoxs
04-13-2009, 10:48 PM
update:

baru dpt 41sen popit ....
masih jauh lagi usd5 tu.. hmm....

7511

roceli08
04-14-2009, 12:55 AM
update:

baru dpt 41sen popit ....
masih jauh lagi usd5 tu.. hmm....

7511

salam abg moxs, dah kira oklah tu, sy baru loss 4.40usd ....

sedikt pertanyaan utk abg moxs, apa maksud " masih jauh lagi usd5 tu "..?


..

roceli08
04-14-2009, 01:08 AM
tuan tanah marah tu....


.....cuma keliru ....



.:cool: :cool: :cool: :cool: :cool:


..

kutu_loncat
04-14-2009, 01:20 AM
salam abg moxs, dah kira oklah tu, sy baru loss 4.40usd ....


..

:rolleyes: lagi berat nak tekan minyak tu, sebab equity dah kecik, klu usd5.00 masih boleh buka 0.1 x 5 pada masa yg sama.. :rolleyes:

roceli08
04-14-2009, 01:28 AM
:rolleyes: lagi berat nak tekan minyak tu, sebab equity dah kecik, klu usd5.00 masih boleh buka 0.1 x 5 pada masa yg sama.. :rolleyes:


...kena naik basikal pulak ....
.

abgmoxs
04-14-2009, 02:09 AM
salam abg moxs, dah kira oklah tu, sy baru loss 4.40usd .... sedikt pertanyaan utk abg moxs, apa maksud " masih jauh lagi usd5 tu "..?..

uiks...
ye la..kan tajuk jurnal ni mula dengan usd5 ... moxs baru pelan2 kayuh ni nak kejar usd5 tue... :D :o



hi abg kutu :p

abgmoxs
04-14-2009, 02:10 AM
usd5 dah lost 4.40???

tinggal .60 je tu blh kayuh lagi ke

roceli08
04-14-2009, 02:21 AM
uiks...
ye la..kan tajuk jurnal ni mula dengan usd5 ... moxs baru pelan2 kayuh ni nak kejar usd5 tue... :D :o

??


hi abg kutu :p


usd5 dah lost 4.40???

tinggal .60 je tu blh kayuh lagi ke

baki ada 1.42 lagi sebab ada profit sikit kelmarin.. tak ikut rule , inilah hukumnya..

:o
.

abgmoxs
04-14-2009, 02:23 AM
moxs nye usd2 tu moxs gerakkan dari .90 .....

ForexWaveSoldier
04-14-2009, 02:29 AM
baki ada 1.42 lagi sebab ada profit sikit kelmarin.. tak ikut rule , inilah hukumnya..

:o
.

tunggu lah market ok dulu baru trade.. ikut la waktu yang betul.guna lot paling kecil ja.. saya belum lagi mula awak dah baki camtu.. aduhaiii.. sekarang ni sibuk sikit mengajar.. saya view2 ja forum.. kalau ada masa saya reply.

roceli08
04-14-2009, 02:42 AM
tunggu lah market ok dulu baru trade.. ikut la waktu yang betul.guna lot paling kecil ja.. saya belum lagi mula awak dah baki camtu.. aduhaiii.. sekarang ni sibuk sikit mengajar.. saya view2 ja forum.. kalau ada masa saya reply.


baik cip..ingat dah mula..




.:)

roceli08
04-14-2009, 03:31 PM
ayo yoo , nampaknya perjalanan AU ,GU hari ni dah macam main yo yo pulak , yo yo main yo yo...




:cool: :D

roceli08
04-15-2009, 12:10 PM
setelah beberapa hari eropah bercuti ( good friday & ester ) nampaknya hari ini bapak yoyo pulak datang ...agak2 EA/robot siapa yg paling buat untung kat sana tu ?? :confused: :p :p




zzzzz

Rozaly
04-16-2009, 11:58 AM
aku pn tertarik nk try start modal usd 5....ada tempat lagi tuan tanah??:D ...saje nk test disiplin diri...

roceli08
04-16-2009, 02:02 PM
aku pn tertarik nk try start modal usd 5....ada tempat lagi tuan tanah??:D ...saje nk test disiplin diri...


salam saudara rozaly,

masih belum terlewat untuk turut serta , nak kata pertandingan boleh , nak kata tak pertandingan pun boleh , --- yg ada ni pun baru pendekar pinang dua batang ,, silalah .... :)

sy pun badan tengah kurang sihat ni - demam kena hujan atau mungkin demam terkejut......:p



zzzzz

Rozaly
04-16-2009, 02:31 PM
salam saudara rozaly,

masih belum terlewat untuk turut serta , nak kata pertandingan boleh , nak kata tak pertandingan pun boleh , --- yg ada ni pun baru pendekar pinang dua batang ,, silalah .... :)

sy pun badan tengah kurang sihat ni - demam kena hujan atau mungkin demam terkejut......:p



zzzzz

orait...aku join..bila aku dah top up aku akan maklumkan..:D

zurin
04-16-2009, 02:39 PM
salam saudara rozaly,

masih belum terlewat untuk turut serta , nak kata pertandingan boleh , nak kata tak pertandingan pun boleh , --- yg ada ni pun baru pendekar pinang dua batang ,, silalah .... :)

sy pun badan tengah kurang sihat ni - demam kena hujan atau mungkin demam terkejut......:p



zzzzz

sallam bro,
nak bagitahu ni,
sham wakil fxmalay plan nak turun jb,
bro berminat tak nak join,
kalau ya respond dkt sini http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=8300&page=31
:D

https://i280.photobucket.com/albums/kk197/zegmagnes/puteri-gunung-ledang.jpg

roceli08
04-16-2009, 03:23 PM
orait...aku join..bila aku dah top up aku akan maklumkan..:D

maklumanmu dinantikan...




zzzzzzzzzzz

roceli08
04-17-2009, 08:21 AM
HIDAYAH HARI JUMAAT

Hadith :
Diriwayatkan daripada Abdullah bin Masud r.a katanya: Nabi Muhammad SAW pernah bersabda :" Janganlah ingin menjadi seperti orang lain kecuali seperti dua orang ini. Pertama, orang yang diberi Allah kekayaan berlimpah ruah dan ia membelanjakannya secara benar (di jalan yang adil dan sesuai dengan perintah Allah). Kedua, orang yang diberi Allah al-hikmah dan ia berperangai sesuai dengannya dan mengajarkannya kepada orang lain." (al-Bukhari)

Huraian:
Setiap perbuatan ada matlamatnya masing-masing. Tetapi apa yang kita inginkan dalam hidup ini? Ilmu, wang atau selainnya? Perumpamaan orang yang kaya harta dan menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah seperti benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada setiap butir terdapat seratus biji. Hakikatnya, kaya dan miskin akan menguji tahap keimanan seseorang. Tidak semestinya yang kaya kurang imannya dan yang miskin pula kuat imannya atau sebaliknya. Jika direnung manakah yang lebih utama, ilmu atau harta? Tentu sekali ilmu kerana seperti kata sayidina Ali: "Ilmu akan menjaga diri mu, sementara harta adalah sebaliknya, kamu yang harus menjaganya." Namun alangkah baiknya jika kita kaya kedua-duanya. Kaya harta dan kaya ilmu kerana kedua-dua mampu menaikkan kedudukan kita bukan sahaja di sisi manusia bahkan di sisi Allah SWT iaitu dengan cara memanfaatkan kurniaan Allah itu ke jalan yang diredhai-Nya.

.........................................................
Hadith :
Diriwayatkan daripada Abdullah bin Masud r.a katanya: Nabi Muhammad SAW pernah bersabda :" Janganlah ingin menjadi seperti orang lain kecuali seperti dua orang ini. Pertama, orang yang diberi Allah kekayaan berlimpah ruah dan ia membelanjakannya secara benar (di jalan yang adil dan sesuai dengan perintah Allah). Kedua, orang yang diberi Allah al-hikmah dan ia berperangai sesuai dengannya dan mengajarkannya kepada orang lain." (al-Bukhari)

Huraian:
Setiap perbuatan ada matlamatnya masing-masing. Tetapi apa yang kita inginkan dalam hidup ini? Ilmu, wang atau selainnya? Perumpamaan orang yang kaya harta dan menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah seperti benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada setiap butir terdapat seratus biji. Hakikatnya, kaya dan miskin akan menguji tahap keimanan seseorang. Tidak semestinya yang kaya kurang imannya dan yang miskin pula kuat imannya atau sebaliknya. Jika direnung manakah yang lebih utama, ilmu atau harta? Tentu sekali ilmu kerana seperti kata sayidina Ali: "Ilmu akan menjaga diri mu, sementara harta adalah sebaliknya, kamu yang harus menjaganya." Namun alangkah baiknya jika kita kaya kedua-duanya. Kaya harta dan kaya ilmu kerana kedua-dua mampu menaikkan kedudukan kita bukan sahaja di sisi manusia bahkan di sisi Allah SWT iaitu dengan cara memanfaatkan kurniaan Allah itu ke jalan yang diredhai-Nya.
..................

roceli08
04-17-2009, 08:39 AM
: These Five Truths Will Contradict Everything You Thought You Knew About Trading Forex. So... Prepare Yourself...

- You need to place higher-probability, lower-risk short-term trades to take advantage of the "mini-trends" that happen every day. Most people take a "buy, hold, & pray" approach to trading and literally watch profits disappear before their eyes because they can't capture "mini-trends" that way. The truth is that you can create more profit potential than you ever thought possible when you discover how to place a series of "laser-targeted" trades aimed at taking a profit in hours or days instead of months, years, or decades.

- You can make money when the markets go up OR DOWN. Most people think "going short" is risky. But on the contrary, when you have a good trading method, NOT "going short" can in fact be more risky. Many individuals and uninformed "gurus" (especially cable TV "talking heads") avoid "selling short" because it's easier for them to talk about what to "buy & hold". The truth is that when you learn how to properly "sell short", you have essentially doubled your chances for success in the Forex markets... and you also have the capability of turning otherwise losing trades into net winners.

- Stop listening to the so-called "gurus" who give you "hot tips" on the financial cable shows. Instead, follow a specific, step-by-step trading method that tells you exactly what to do, no matter what happens in the markets. This removes all the stress and strain normally associated with trading, and makes it an enjoyable activity. Ultimately, the "gurus" and brokers are salespeople. Their job is to sell advertising or collect the "spread". Their job is NOT to make you successful. The truth is that when you have a set of trading rules that you can rely on again and again... you are finally in control of your portfolio (maybe for the first time in your life).

- Spend as little as 20 minutes a day placing your trades, and then go and enjoy the rest of your day. There's absolutely no need to sit in front of your computer, stare at charts, and watch every tick of the market. You'll get burned out, stressed out, and worn out. And that will cause you to make portfolio-damaging decisions. Only inexperienced traders (a/k/a net losers) feel like they're missing out on opportunities if they don't trade all day. The truth is that when you know WHEN and WHERE the best times and places are to place your trades, there's no need to waste your day (and your life) fumbling around with chart after chart.

- Learn how to manage risk on every trade BEFORE you even place the trade. Most traders think about how they're going to make a profit first, and then consider managing risk an optional afterthought. The truth is that the first thing you should do on every trade is to manage risk so that you are fully protected no matter what happens... only then should you think about the next steps toward taking a profit.

Now that you know the truth of how your Forex trading was sabotaged before you even started to trade...
Now that you know what not to do if you ever want to achieve success in the Forex markets...
It's time for you to know what you must do to achieve FREEDOM trading Forex... and become an INDEPENDENT Forex trader for life.
What you must do to finally have control of your trading, so you know what to do every time, no matter what happens in the markets.
...

HelangMerah
04-17-2009, 02:24 PM
Tima kasih ustaz....

zurin
04-17-2009, 03:11 PM
Tima kasih ustaz....

ustaz pips hijau......:D

https://i351.photobucket.com/albums/q443/fredhetfield/34j3maf.gif

roceli08
04-17-2009, 03:25 PM
Tima kasih ustaz....


ustaz pips hijau......:D





...ustaz pip hijau tang mana .....tengah mandi pulus ni..projek tak jalan lagi...jangan aku yg jalan sudah....sabo , sabo..



p/s : tengah study indi yg zurin bagi nak sesuaikan dgn teknik kuda kepang...boleh tahan juga dia punya repaint......:D

zurin
04-17-2009, 03:49 PM
sorry bro,
indi apa tu yang repainting,
and teknik kuda kepang camna tu....:confused:

roceli08
04-17-2009, 04:14 PM
sorry bro,
indi apa tu yang repainting,
and teknik kuda kepang camna tu....:confused:


super signal ( thread no. 175 )..teknik kuda kepang dari bro sendiri yg lum dihuraikan....



..:confused:

zurin
04-17-2009, 04:26 PM
super signal ( thread no. 175 )..teknik kuda kepang dari bro sendiri yg lum dihuraikan....



..:confused:

alamak bro,
indi tu memang repainting,

teknik kuda kepang tu cuma modified
dari fozzy teknik tapi saya guna channel 10lwma hl.....:D

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/kudakepang.gif

roceli08
04-17-2009, 04:53 PM
[QUOTE=zurin;403968]alamak bro,
indi tu memang repainting,

teknik kuda kepang tu cuma modified
dari fozzy teknik tapi saya guna channel 10lwma hl.....:D

QUOTE]



....waaah banyak masyuk nampak. ni pulak teknik aku guna kuda belang....



https://img02.picoodle.com/img/img02/3/4/17/roceli/f_gu6m_a42a57d.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/4/17/roceli/f_gu6m_a42a57d.gif&srv=img02)

;)


...

abgmoxs
04-18-2009, 01:36 AM
dari usd2 .. baru cecah 3.63 this week ... belum tolak float 0.36sen

/ps last week 2.50

7603

roceli08
04-18-2009, 02:32 AM
dari usd2 .. baru cecah 3.63 this week ... belum tolak float 0.36sen

/ps last week 2.50

7603


suatu pencapaian yg boleh dibanggakan...teruskan quality abg moxs...


report akaun sy minggu lepas : dari 5usd telah mencecah ke 164.52 - boleh tahan corotnya....
..grrrrrrrrrr:o

abgmoxs
04-18-2009, 03:24 AM
suatu pencapaian yg boleh dibanggakan...teruskan quality abg moxs...


report akaun sy minggu lepas : dari 5usd telah mencecah ke 164.52 - boleh tahan corotnya....
..grrrrrrrrrr:o

164 ke -164 ni... pe lak corotnya... dah ok sgt2 la tu

roceli08
04-18-2009, 03:47 AM
164 ke -164 ni... pe lak corotnya... dah ok sgt2 la tu


500 ke 164.62 lah abgmoxs ( mikro ) , ... hampir terkejut berukband saya !...


p/s : sy sedang mengkaji senjata baru --teknik kuda kepang (2) .:D




sssssssssshhhh

zurin
04-18-2009, 09:36 AM
Hi bro roceli,
hopefully analisis tu dapat menghasilkan teknik kuda kepang naik sheikh yang akan menundukkan gajah sedang naik minyak :-)

roceli08
04-18-2009, 11:51 AM
Hi bro roceli,
hopefully analisis tu dapat menghasilkan teknik kuda kepang naik sheikh yang akan menundukkan gajah sedang naik minyak :-)



......... baru siap ....... akan ditest pada hari isnin , harap bukan setakat bapak gajah yg boleh ditundukkan , dgn nenek2 gajah sekali tunduk........pwewwiiittttt............


https://img01.picoodle.com/img/img01/3/5/3/roceli/f_thumbnailfdm_fcb4686.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/5/3/roceli/f_thumbnailfdm_fcb4686.jpg&srv=img01)




bbbbbbbbbbrr:confused:
..

zurin
04-18-2009, 01:37 PM
......... baru siap ....... akan ditest pada hari isnin , harap bukan setakat bapak gajah yg boleh ditundukkan , dgn nenek2 gajah sekali tunduk........pwewwiiittttt............

..

orait bro,
sama2 kita tunggu,
kalau perlukan sokongan teknikal dan mekanikal,
saya cuba carikan dekat "toolsbox" pak belalang.....:D


https://i183.photobucket.com/albums/x241/lisa65118/fighting_elephants-789939.jpg

abgmoxs
04-18-2009, 06:38 PM
jap jap ..

ada sapa2 blh tlg confirm kan x?

gj dah drop ke 140.88 sabtu semalam!

roceli08
04-19-2009, 02:20 AM
jap jap ..

ada sapa2 blh tlg confirm kan x?

gj dah drop ke 140.88 sabtu semalam!




...........banyak tu , mana abgmoxs dapat harga ni sbb kat mt4 tunjuk 146.65...mungkin semasa market dah tutup , spread akan menjadi besar antara buy/sell..

abgmoxs
04-19-2009, 02:47 AM
mampus la satu lagi acc moxs mcm ni ....

mmg la mt4 tunjuk 146.65 .. itu harga 4am sabtu swaktu market us close say so kat sana jumaat 5pm.... so kalu tgk FF, ada fomc members speaks2 tuh during sabtu n ahad...

tau pasal weekend gap kan?
slalu gap brp pip?
why ada gap during weekened?
so... now.. mungkin ni gap terbesar moxs penah lihat kot.... 577pip!
abess acc nih... SO terus nampaknya.


and cuba google article nih "Watch out this weekend - MoneyWeek"
tgk apa kata dia.....

/ps leceh kat sini x blh nak letak url luar.

roceli08
04-19-2009, 03:22 AM
mampus la satu lagi acc moxs mcm ni ....

mmg la mt4 tunjuk 146.65 .. itu harga 4am sabtu swaktu market us close say so kat sana jumaat 5pm.... so kalu tgk FF, ada fomc members speaks2 tuh during sabtu n ahad...

tau pasal weekend gap kan?
slalu gap brp pip?
why ada gap during weekened?
so... now.. mungkin ni gap terbesar moxs penah lihat kot.... 577pip!
abess acc nih... SO terus nampaknya.


and cuba google article nih "Watch out this weekend - MoneyWeek"
tgk apa kata dia.....

/ps leceh kat sini x blh nak letak url luar.


............adalah akaun akan amat berisiko jika kita carry trade dari jumaat ke isnin kerana kita tidak tahu apa akan terjadi pada hari sabtu dan ahad terutama dalam pasaran forex ini. Biasanya sy akan close position atau lock sebelum market close ....sekarang pun banyak news yg sukar kita jangkakan...

.......Dalam situasi yg seperti ini , kita hanya mampu membuat persediaan mental dan hati kita utk menghadapi tekanan ini atau cara lainnya , kita top up utk tambah equity sebelum market open ( jika boleh )....

dan jika market open nanti kita boleh beli dari harga rendah utk averrage atau buat hedging .


..........sy dah kurang trade pair gj . gu - lebih kepada yg jalan slow2 je spt AU , EU ....BIAR PAIR SLOW ASAL SELAMAT SEBAB MARJIN KECIL..



..................:o

roceli08
04-19-2009, 11:45 AM
CATATAN MINGGUAN

Berdasarkan apa yg telah aku trade , aku rasa minggu lepas adalah minggu yg membosankan..apa tidaknya, pada hari isnin pasaran eropah cuti tapi pada pagi isnin selepas jumaat juga bercuti .GU ,EU, AU, GJ melompat ke paras harga yg paling tertinggi dalam tahun ini kemudian terjun , naik terjun naik sampailah keparas terendah dalam seminggu.apa muslihat semua ini ?? itulah forex namanyaRamai juga penganalisis yg memberi ramalan yg kurang tepat pair hanya membuat sedikit rectrasement katanya.sudahnya kita sendiri yg menerima akibatkepada yg profit , tahniah diucapkan.

Daya konsentrasi aku pun amat lemah disebabkan masalah kesihatan termasuk masaalah peribadi lain , fikiran aku banyak melayang2 ke tempat lain maklumlah kita ini hanya manusia biasa namun begitu , aku cuba tumpukan masa aku untuk membuat satu strategi bagaimana cara membaiki skil teknik supaya aku akan lebih yakin untuk enter/exit market tanpa banyak perasaan ragu/ teragak2banyak juga indicator2 yg aku sedut dari dalam forum ini yg telah diberi secara percuma oleh sifu/cikgu / otai.seperti bro Zurin ,Hafis, Mastir, Wha928.,Warhead, Mohd Rohmatullah , power fx ,freestyesurfer, areyean , solbad87 dll di sini ..ucapan terima kasih yg tak terhingga kepada mereka ini yg telah ikhlas utk berkongsi ilmuindi2 ini aku study satu persatu dan mana yg sesuai aku jadikannya satu templetnak study/buat EA/robot sendiri jauh lagi rasanya..takut robot tu makan tuan pulakTersebut juga suatu kisah di minggu tersebut tentang kisah seorang sifu yg ingin menjual EAnya yg dikatakan begitu power tapi hujung2, .. hanya indah khabar dari rupa.tunggulah apa pulak strategi seterusnya


Dalam minggu ini , aku juga tidak terlepas dari menerima nasihat/teguran dari rakan2 yg ikhlas menegur tentang ada isi kandungan dalam jurnal aku yg dikatakan lari dari tajuksebagai manusia biasa , kita sememangnya tidak pernah lari dari melakukan kesilapankerana hakikatnya, aku belum pernah bercita2 untuk menjadi seorang penulis terutama jurnal yg seperti ini ! --- atau mungkin pada suatu hari nanti dibukakan pintu hati tak siapa yg tahu

Berbalik kisah tajuk jurnal ini , dari usd5 ke ????? - mungkin ada yg berkata hanya perlu mencatatkan setiap order entry/exit dan profit/loss shj dalam jurnal ini untuk tatapan umum.tapi pada aku semua itu boleh dilihat di dalam account history aku setelah invertor password & login number yg telah aku berikan.tidak perlu lagi mencatatnya seperti di dalam sebuah diary / buku 3x5

Kekadang aku keliru membezakan antara sebuah diary dengan sebuah jurnalapa bezanya yaapakah catatan di sini boleh dianggap sebuah jurnal/diary kecil ?? tak perlulah rasanya untuk aku menambahkan sakit kepala mencari huraian maksud perkataan ini yg lebih penting sekali bagaimana maksud/cita2 tajuk jurnal ini dapat dilaksanakan .
Seterusnya menafsirkan apakah dia FX Trading dan permasaalahannya. tafsiran secara ringkas shj ramai antara kita mengetahui forex adalah urusan perdagangan matawang antarabangsa, beli/jual dapat untung /rugi.mudahkanjika mudah mengapa wujudnya pelbagai2 analisis , strategi , rujukan , bermacam kelas2 percuma/berbayar yg beratus2 mungkin juga beribu yg wujud di internet mahu pun di tempat anda dgn pelbagai2 guru bertauliah mentor yg di bayar bukan dgn sejumlah yuran yg kecil tetapi mengapa masih terdapat 90 % adalah yg rugi dan hanya 10 % shj yg pro/profit !! ( atau ada yg lain dari peratus ini ? ) .

Ada juga aku terbaca apa yg perlu untuk menjadi seorang trader yg berjaya mengatakan i ) emosi/psikologi dalam forex 60 % , ii) fundamental 30 % dan iii ) teknikal hanya 10 % !!

i ) Ya , psikologi/emosi adalah 60 % dpd fundamental dan teknikal !! baaaaayyyaaaak tuu inilah hakikatnya. Bayangkan betapa khusyuknya kita menganalisis chart dan fundamental , kekadang kita terlupa bahwa banyak lagi yg kita perlu kawal dan pelajari mengenai emosi kita. Terdapat pelbagai jenis emosi/perasaan yg wujud di dalam diri/roh kita , dari gembira , duka , tenang , cemas , tamak , degil , ego , baik , buruk dsb . ----dah sememangnya semula jadi naluri kita dilahirkan dgn emosi yg sedia rupa dan pasti ada kaedah2 tertentu untuk memecahkan dinding2 negative tersebut walau tidak sepenuhnya..-.salah satunya dgn meluahkan di dalam jurnal ini walau ada yg menganggap tidak related topik -- mungkin ada baiknya aku membuka satu thread lagi ( dalam forum akademik forex ) untuk membincang dan membaiki psikologi/emosi kita dgn lebih terperinci.

ii ) fundamental - bab ini aku kurang minat nak huraikan , cukup sekadar data2 report yg ada terutama dari Forex factory & forex news .sebab aku payah sikit nak huraikan kerana selalu banyak berlaku spekulasi oleh big player yg mewujudkan suasana pasaran tidak tentu arah yg banyak memerangkap trader ikan bilis macam aku ni..utk minggu depan katanya ada banyak news yg kurang baik utk pasaran uk & Europe. ..tunggu ajelah..

iii ) teknikal - Ini adalah bab yg paling popular yg byk di pelajari oleh para trader kita termasuk aku sendiriMempelajari teknik dan indikator/templet sama seperti cara mengunakan jenis2 senjata untuk kita pergi berperang. Tanpa teknik dan senjata bagaimana kita hendak melawan musuh yg mempunyai kecanggihan teknologi yg lebih tinggi dari kita. Jika kita tidak tahu menggunakan senjata2 ini , silap hari bulan akan tertembak diri kita sendiri .- bab robot dan EA tak tahu aku nak jelaskan sebab belum pernah guna Setiap hari ada aje jenis2 indi / ea baru yg keluar /di cipta.pada aku cukup sekadar apa yg aku faham dan sesuai dgn aku asalkan boleh membawa pip +ve..dan mashyuuuk.

Sekian utk catatan minggu ini. Nak cerita bebanyak takut dianggap unrelated topic pulak ..salamm..roceli..



p/s >> tak sabar rasanya nak mengetest templet baru aku yg tidak digembar-gemburkan itu --- Teknik kuda kepang .brrrrrrrr..:D :D




ssssssssssssss

zurin
04-19-2009, 01:47 PM
hi bro roceli,
kalau boleh post chart kuda kepang tu,
mungkin ramai yang boleh menambahkan nilai,
dan memantapkan lagi teknik saudara tu,

lagi satu,
market tu dinamik,
jadi bro mesti ada strategi juga kan,
lepas buat analasis berdasarkan bla2,
bila nak op,exit,sl etc

macam tu kot baru jadi jurnal.........:rolleyes:

roceli08
04-19-2009, 02:24 PM
hi bro roceli,
kalau boleh post chart kuda kepang tu,
mungkin ramai yang boleh menambahkan nilai,
dan memantapkan lagi teknik saudara tu,

lagi satu,
market tu dinamik,
jadi bro mesti ada strategi juga kan,
lepas buat analasis berdasarkan bla2,
bila nak op,exit,sl etc

macam tu kot baru jadi jurnal.........:rolleyes:


salam encik zurin, templet tu belum di uji lagi sebab market lum open ...tengok dalam sehari dua lagi apa kelemahan / kelebihan...baru boleh dibincang..

berkenaan kisah abgmoxs tadi (GJ PUNYA GAP ), ada apa2 masalah ke dgn news sampai macam tu besar punya gap ? Nampak EU pun terlibat sama... kalau kawan problem harap dapat sama diselesaikan...:confused:


?????????

zurin
04-19-2009, 02:37 PM
alamak bro,
indi tu memang repainting,

teknik kuda kepang tu cuma modified
dari fozzy teknik tapi saya guna channel 10lwma hl.....:D

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/gbpjpy7.gif


hi bro,
kalau betul kata abg moxs tu,
memang nenek gajah pun k.o kena kuda kepang ni......:eek:

roceli08
04-19-2009, 02:47 PM
hi bro,
kalau betul kata abg moxs tu,
memang nenek gajah pun ko kena kuda kepang ni......:eek:


....Yelah ,, aku pun cemas juga sekali 500 pips gap - ada buat hedging kat gu tapi TP cuma 65 pip aje , jika benar, pasti satu global akan terkejut berukband + beruk makyeh, :eek: :eek: :p




!!!!!!!!!!!

zurin
04-19-2009, 03:17 PM
....Yelah ,, aku pun cemas juga sekali 500 pips gap - ada buat hedging kat gu tapi TP cuma 65 pip aje , jika benar, pasti satu global akan terkejut berukband + beruk makyeh, :p




!!!!!!!!!!!

rilex bro,
layan layan dulu p ramlee pendekar bujang lapok kg pinang sebatang dkt astro prima......:D


https://i143.photobucket.com/albums/r140/didiez13/IMG_1375.jpg
https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/kudakepang1.gif

roceli08
04-19-2009, 03:31 PM
rilex bro,
layan layan dulu p ramlee pendekar bujang lapok dkt astro prima......:D




.........aku punya bill astro lum bayar daa - kena block, duit tu buat modal usd5 yg masih lum cover ...kirim salam kat mambang pip hiljau ...tak pe aku tengok kat you tube je..... zam zam alakazam ,,, :rolleyes:


p/s ....angkatkan jemuran , hujan dah turun ..


fffffffffff

abgmoxs
04-19-2009, 09:12 PM
phe.....

nasib kali ni baik....
kesimpulannya.... ada site2 yang bagus... ada website2 yang bogus

sebelum (on sabtu)
76237622

selepas (on isnin pagi)
7624

roceli08
04-20-2009, 02:02 AM
phe.....

nasib kali ni baik....
kesimpulannya.... ada site2 yang bagus... ada website2 yang bogus

sebelum (on sabtu)
76237622

selepas (on isnin pagi)
7624



.......peehg buat suspender je......selamat........panjang nyawa........:) :) ....

abgmoxs
04-20-2009, 02:24 AM
:)

mungkin.... mungkin.....

ini 1 clue..... gj akan gerak ke 140 dlm minggu ni ...
ATAU.....
satu trap... supaya org ingat gj turun.. tp sbnrnya nak spike ke 155....

ada tuan2 otai yg bleh komen mengenai senario ni x?

roceli08
04-20-2009, 02:34 AM
:)

mungkin.... mungkin.....

ini 1 clue..... gj akan gerak ke 140 dlm minggu ni ...
ATAU.....
satu trap... supaya org ingat gj turun.. tp sbnrnya nak spike ke 155....

ada tuan2 otai yg bleh komen mengenai senario ni x?


....sy tak berani nak komen gj nilah abgmoxs, bagi sy, sy ikut je sy punya signal , jika tunjuk naik, sy long , jika tunjuk turun , sy short....buat masa sekarang signal sy belum tunjuk buy utk tf1h....tengok tengahari nanti camna...

abgmoxs
04-20-2009, 03:04 AM
....sy tak berani nak komen gj nilah abgmoxs, bagi sy, sy ikut je sy punya signal , jika tunjuk naik, sy long , jika tunjuk turun , sy short....buat masa sekarang signal sy belum tunjuk buy utk tf1h....tengok tengahari nanti camna...


che li pakai signel kuda kepang tu ke utk GJ?
klu signel tu slalu accurate... leh gak terai nanti ek.

roceli08
04-20-2009, 03:21 AM
che li pakai signel kuda kepang tu ke utk GJ?
klu signel tu slalu accurate... leh gak terai nanti ek.


.....boleh , tengah study rules dia , kalau benda ni boleh jadi konsultan sy .....kalau tak , siang2 akan dipecat..



vvv:)

abgmoxs
04-20-2009, 04:13 AM
moxs sdg perhati2 kan level2 support ni...

145.75 (dah pun bolos, skarang jadi resisten lak)
145.00 kalau break .. terjun jauh kot --> 143.40

roceli08
04-20-2009, 04:54 AM
moxs sdg perhati2 kan level2 support ni...

145.75 (dah pun bolos, skarang jadi resisten lak)
145.00 kalau break .. terjun jauh kot --> 143.40


...tengok macam nak test balik 146.50 dahulu....



,,,,

zurin
04-20-2009, 04:59 AM
...tengok macam nak test balik 146.50 dahulu....



,,,,

depends chart tf mana yang kita tengok......:D

https://i450.photobucket.com/albums/qq221/threedevilsfan/FunnyMonalisa.gif

roceli08
04-20-2009, 05:09 AM
depends chart tf mana yang kita tengok......:D

https://i450.photobucket.com/albums/qq221/threedevilsfan/FunnyMonalisa.gif



..........ni soalan atau jawapan ??

zurin
04-20-2009, 05:33 AM
..........ni soalan atau jawapan ??

sorry bro,
masa statement bro buat tu,
dkt tf 15m memang tengah naik,
tf 1hr ranging dan tf 4h merudum,
tu masalahnya forex ni,
tak ada yang BETUL atau SALAH,
asalkan always green pips......:rolleyes:

abgmoxs
04-20-2009, 05:33 AM
...tengok macam nak test balik 146.50 dahulu....,,,

uiks....
bak kata sifoo zurin.. kena tgk TF mana yg kita tengok...

kalu ikut stoch sy, tf5m dah OB, so.. turun bawah ler...
tf1h dgn tf4h masih ada sikit lg ruang utk turun kebawah...
lagipun cs di tf4h tu masihlagi macam downtrend cuma tadi tak berjaya close bawah 145.75.
tf1h dalam proses pembikinan M pattern (kalau berjaya)
... dan bla bla bla bla bla (alasan2 lain)

apa2 pun.. seperti yg kita sedia maklum...
dalam FX nih.. segalanya berkemungkinan. apa2 pun bleh jadi :(

roceli08
04-20-2009, 05:43 AM
sorry bro,
masa statement bro buat tu,
dkt tf 15m memang tengah naik,
tf 1hr ranging dan tf 4h merudum,
tu masalahnya forex ni,
tak ada yang BETUL atau SALAH,
asalkan always green pips......:rolleyes:


depends chart tf mana yang kita tengok......:D

https://i450.photobucket.com/albums/qq221/threedevilsfan/FunnyMonalisa.gif


uiks....
bak kata sifoo zurin.. kena tgk TF mana yg kita tengok...

tf1h dalam proses pembikinan M pattern (kalau berjaya)
... dan bla bla bla bla bla (alasan2 lain)

apa2 pun.. seperti yg kita sedia maklum...
dalam FX nih.. segalanya berkemungkinan. apa2 pun bleh jadi :(

......gj rasanya masih terkedik2 mencari jalan pulang ke bulan.....entah , tak dapek den nak nolong....

roceli08
04-20-2009, 06:12 AM
... acara perasmian teknik kuda kepang aku....

https://img01.picoodle.com/img/img01/3/5/4/roceli/f_gu7m_5003b5d.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/5/4/roceli/f_gu7m_5003b5d.gif&srv=img01)

.....kuda kepang sedang minum air ,,,



,,,:p :p

zurin
04-20-2009, 06:25 AM
... acara perasmian teknik kuda kepang aku....

.....kuda kepang sedang minum air ,,,



,,,:p :p

tahniah bro utk version pertama,
semoga kuda tu naik sheikh selalu.....:D

https://i305.photobucket.com/albums/nn221/tkscyber/Kudakepang_5Juni2007.jpg

roceli08
04-20-2009, 06:27 AM
tahniah bro utk version pertama,
semoga kuda tu naik sheikh selalu.....:D

https://i305.photobucket.com/albums/nn221/tkscyber/Kudakepang_5Juni2007.jpg



....tengoklah kalau tak patah kaki...




bbrrrrrrrrrrrrr:o

zurin
04-20-2009, 06:37 AM
....tengoklah kalau tak patah kaki...




bbrrrrrrrrrrrrr:o

hi bro,
kalau tengok trend 4hr,
cables tu merudum teruk sekali,
kuda kepang tu patah kaki pun dia turun lagi....:D

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/kudakepang2.gif

roceli08
04-20-2009, 06:47 AM
hi bro,
kalau tengok trend 4hr,
cables tu merudum teruk sekali,
kuda kepang tu patah kaki pun dia turun lagi....:D

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/kudakepang2.gif



....ialah...tapi apakan daya dah tp dulu...:)



vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

zurin
04-20-2009, 06:54 AM
....ialah...tapi apakan daya dah tp dulu...:)



vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

green pips........:D :D
https://i273.photobucket.com/albums/jj204/dutchdragon1958/36_2_25thumbsup.gif

roceli08
04-20-2009, 06:58 AM
green pips........:D :D
https://i273.photobucket.com/albums/jj204/dutchdragon1958/36_2_25thumbsup.gif


......zurin dgn abg moxs camna , banyak hasil tangkapan ?

nnnn

zurin
04-20-2009, 07:19 AM
......zurin dgn abg moxs camna , banyak hasil tangkapan ?

nnnn

tunggu lagi bro,
sampai tak 1.4580......:rolleyes:

https://i35.photobucket.com/albums/d169/sayavong/clock.gif

abgmoxs
04-20-2009, 07:43 AM
erk..
moxs xde guna kuda kepang ke kuda belang ke ......

tapi ok la.. mmg la ada post2 yang dah closed and tp...
tapi xde maknanya kalu masih ada floats beribu kat atas sana nun... :(