PDA

View Full Version : Pengguna MB2U ... hati-hati phising email



learn2biz
04-04-2009, 04:56 PM
Salam,

Hari ni salah seorg support terima 2 email konon dari maybank ... sebenarnya bukan dari maybank tapi pencuri alam siber yg cuba2 nak menyamar ...


Dear Maybank customer,

We are hereby notifying you that we've recently suffered a DDos-Attack on one of our's Online Banking server. For security reasons you must complete the next steps to verify the integrity of your Maybank account. If you fail to complete the verification in the next 24 hours your account will be suspended.

Here's how to get started:

1. Log in to Maybank online account (click here - link removed).

2. You must request for TAC via Maybank online banking - your TAC will be sent via SMS to the mobile phone number you registered.
( you can find the "Request a TAC" button in the Utilities menu of your account )

3. Logout from your account and close the browser.

4. When you have received the TAC (Transaction Authorization Code) on your mobile phone, go to our secured verification server and submit the requested information (Username, password and TAC). (click here - link removed) to go on our secured server.

5. Please allow 48 hours for processing.

Please comply and thanks for understanding.



2001-09 Maybank. All rights reserved.

***This is an automated message, please do not reply***

Saper2 yg dapat email mcm ni, delete jer ... buat apa maybank nak mintak username ngan password bersama-sama TAC ? :mad: .. harap tak ada warga FXMalay yg tertipu ...

ps : Dunia dah akhir zaman, tak ingat mati diaorg ni ... :mad:
pps : bila complete step 5 .. 48 hrs duit dlm akaun habis diproses dek pencuri ? :p

ForexWaveSoldier
04-04-2009, 05:21 PM
isk isk isk.. dasyat2.. memang hebat kepala otak diaorang ni..

boy66
04-04-2009, 05:34 PM
Peringatan yang baik, selalu masuk kat emel aku tapi aku terus delete jer. Tapi ramai juga yang dah terkena.....

kmbeng
04-05-2009, 06:53 AM
terimakaceh tuan suppoter kerna membantu

cairol
04-06-2009, 09:04 AM
yg penting... sebelum korang login tu.... double check dulu URL m2u adalah BETUL dr domain www.maybank2u.com.my..... klu selain drp itu JGN cuba klik @ taip kat page tu... terus je close browser then clear cookie..... :cool: