PDA

View Full Version : Komuniti FX Wave Soldier



Pages : [1] 2

ForexWaveSoldier
03-22-2009, 10:02 AM
Selamat Datang Ke Komuniti Wave Soldier
Work hard at learning, trade properly, keep working

Theory of W.s Point. All right reserved.
The missing link in Fibonacci Trading
"Those who are familiar with this business and industry can see and feel the difference"

Thread komuniti ini dibuat untuk memudahkan pelajar mendapat update terbaru tentang kelas. atau pesanan2 yang penting. maklum lah, ada yang on ym seminggu sekali. ada yang on dua minggu sekali..

walaupun thread ini lebih kepada pelajar, kepada mereka yg bukan pelajar juga dialu alukan untuk berkongsi pendapat dan info.. semoga kita sama2 kekal mengaut keuntungan sedikit demi sedikit didalam pasaran Forex.

P/s: kalau nak emel, pastikan dihantar ke [email protected] untuk mendapat reply yang pantas. bukannya [email protected] . Emel yahoo saya guna untuk Yahoo messenger sahaja. kadang2 saja saya semak mail dalam yahoo.

eezam70
03-22-2009, 10:07 AM
saya nak melapor diri nihh..semoga kita boleh manfaat dan berkongsi idea dan pengalaman..

mluqman
03-23-2009, 12:39 PM
Salam...

Syabas FWS. Semoga thread ini lebih meriah dgn info dpd tuan tanah & rakan2 yg lain. :)

ForexWaveSoldier
03-24-2009, 02:03 AM
bagi kawan2 yang berjaya tangkap trend di gu dalam minggu ni tahniah :) 800+ pips kalau kawan2 hold.. rasanya harini abislah trend tu.. tunggu setup terbaru.. jangan terburu2.. goodluck!

ForexWaveSoldier
03-24-2009, 06:35 AM
trend Gu dah abis london open.. kita tunggu setup seterusnya..

ForexWaveSoldier
03-25-2009, 07:18 AM
lepas je sentuh 100% kelmarin saya sell.. pullback ni saya tak cadangkan anda open order.. tapi kalau dah mahir takpe.. boleh buat tapi stoplost dekat2. kalau ikut setup sell pun sekarang dah TP.. apa yang terbaik. tunggu setup.. kalau korang pun nak hold sell tu pastikan lock profit.. OK

Hfzn
03-25-2009, 04:46 PM
bagi kawan2 yang berjaya tangkap trend di gu dalam minggu ni tahniah :) 800+ pips kalau kawan2 hold.. rasanya harini abislah trend tu.. tunggu setup terbaru.. jangan terburu2.. goodluck!

oh minggu ni sy x sempat tangkap trend buy la bro...tp ini hari sy sudah tangkap trend sell la...dapat juga 50pips :) . best juga main tangkap tangkap pip hijau guna teknik bro ni... :D

p/s: masih guna teknik masta lg, tarak terburu-buru kan. ;)

ForexWaveSoldier
03-25-2009, 04:49 PM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gusell.gif.jpg

kelmarin 1 oder sell dari 100% dah TP..Hari ni masih dalam posisi yang sama..mula sell pada setup dan kemudian berlaku reverse..kesempatan waktu reverse tadi saya gandakan order..sepatutnya saya close order yang satu tu tapi takpe.. jangan ikut cara ni.. order pertama 110pips waktu ni dan order kedua 145pips. bagi yang masih baru cukuplah sudah tu.. saya akan tutup satu order dan satu lagi biar .. saya lock.. sehingga TP.

ForexWaveSoldier
03-25-2009, 04:53 PM
oh minggu ni sy x sempat tangkap trend buy la bro...tp ini hari sy sudah tangkap trend sell la...dapat juga 50pips :) . best juga main tangkap tangkap pip hijau guna teknik bro ni... :D

p/s: masih guna teknik masta lg, tarak terburu-buru kan. ;)

takpayah tunggu hijau ..yang penting profit. esok masih ada

Hfzn
03-25-2009, 05:01 PM
takpayah tunggu hijau ..yang penting profit.

betul! profit=kemenangan di gelanggang yg paling mencabar di dunia... sy nak tunggu candle h4 seterusnya... kalu cantik, sy open order sell, kasi dapatkan lg kemenangan.... dan yg penting kawan2, jgn lupa disiplinkan, ikut rules yg di tetapkan... InsyaAllah popit lah...

ForexWaveSoldier
03-26-2009, 11:08 PM
1st target sentuh dah.. biarkan dia pullback.. memang biasa macam tu.. saya aka buat order balik dekat area Fibo.

ForexWaveSoldier
03-27-2009, 08:56 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/Gutoday.gif.jpg

untuk hari ni.. dalam beberapa pip candle akan sampai pada must area.. jadi, bila dah sentuh nanti.. ambil lah tindakan yang sepatutnya.. Tp atau lock.. kalau nak lock yang ok sikit pada setiap pull back tu lah.. kalau nak dekat lagi.. ikut cs

ForexWaveSoldier
03-30-2009, 07:10 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gufinish.gif.jpg

GU continue.. tidak lama lagi sampai ke penghujung :p

ForexWaveSoldier
03-30-2009, 07:13 AM
-close-

eezam70
03-30-2009, 01:27 PM
:)
usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gj.gif.jpg

Gj pulak saya akan close london open ni. kalau ikut sistem, dah abis trend dah waktu ni.. apa2 pun saya hold sekejab. tengok camna.. kot2 ada setup baru yang dihasilkan untuk continue..


Cantik sell set up masta tuhh...Sell nearly at top...Kena perturunkan ilmu tuu kat newbie cam saya nihh....

Hfzn
03-30-2009, 02:36 PM
usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gj.gif.jpg

Gj pulak saya akan close london open ni. kalau ikut sistem, dah abis trend dah waktu ni.. apa2 pun saya hold sekejab. tengok camna.. kot2 ada setup baru yang dihasilkan untuk continue..

Oh, cikgu pun trade pada gj, rupanya....:p hehe

ForexWaveSoldier
03-31-2009, 12:37 AM
:)


Cantik sell set up masta tuhh...Sell nearly at top...Kena perturunkan ilmu tuu kat newbie cam saya nihh....

sebab itulah saya selalu pesan.. waktu reverse tu saya paling suka :p ..

ForexWaveSoldier
03-31-2009, 12:40 AM
Oh, cikgu pun trade pada gj, rupanya....:p hehe

Gu dan Gj sifat nya lebih kurang.. erm, tapi saya tak galakkan pada anak murid yg masih baru.. sebab tu saya tak focus gj.

ForexWaveSoldier
03-31-2009, 01:04 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/buygu.gif.jpg

Kalau dirujuk pada post saya sebelum ini, saya ada pesan yang trend Gu akan abis dalam beberapa pips sahaja.. semalam, Bila tiba pada penghujung saya terus open buy.. jangan ikut cara ni hehe.. begantung pada settup setusnya.. kalau setup suruh hold saya hold. kalau tak, close manual. :)

sazleej
03-31-2009, 01:39 AM
hallaaamak... menarik sungguh.. boleh join?? apa setup seterusnya??

ForexWaveSoldier
03-31-2009, 04:59 AM
hallaaamak... menarik sungguh.. boleh join?? apa setup seterusnya??

masih dalam posisi yang sama.. :)

ForexWaveSoldier
03-31-2009, 03:31 PM
GJ saya tak sempat ambil posisi buy :( .. dari kelmarin naik memanjang.. sayangnye.. waktu ni dah abis trend uwaaa.... 574 pips :o :o

ForexWaveSoldier
04-01-2009, 01:50 AM
Pagi ni buka mt4, Gj seperti yang dijangkakan..trend abis dan saya sempat sell semalam.. lepas ni tunggu sinal saja lagi sama ada nak hold atau close manual.. kalau dia menjunam rasa2nyalah makan besar ni.. GU pulak masih dalam posisi yang sama.. ambil langkah berjaga2 bila posisi kawan2 tak kemana2.. macam yang berlaku kat Gu sekarang ni..

deeprazel
04-01-2009, 01:53 AM
ade send PM tp full lak storage brade :D

ForexWaveSoldier
04-01-2009, 02:21 AM
ade send PM tp full lak storage brade :D

sorry.. tak perasan plak. ok saya dah clear..

mluqman
04-06-2009, 05:54 AM
salam semua...

Nampak macam ada setup Best kat USDCHF & USDCAD, tp tunggu CS seterusnya untuk comfirm UpTrend. Baru mempraktikkan jurus WWs. Apa komen cikgu? Sy ni trade pair yg tak glamour, tgh memahami sifat2 pair major.

kmbeng
04-06-2009, 06:57 AM
Pagi ni buka mt4, Gj seperti yang dijangkakan..trend abis dan saya sempat sell semalam.. lepas ni tunggu sinal saja lagi sama ada nak hold atau close manual.. kalau dia menjunam rasa2nyalah makan besar ni.. GU pulak masih dalam posisi yang sama.. ambil langkah berjaga2 bila posisi kawan2 tak kemana2.. macam yang berlaku kat Gu sekarang ni..


bro men swing h4 ka, atau analisis bwat kat h4??
bru nak blajo trade kat h4 :D

Dr_cryonic
04-06-2009, 09:39 AM
Saya sell EU hari ni...

ForexWaveSoldier
04-06-2009, 11:12 AM
salam semua...

Nampak macam ada setup Best kat USDCHF & USDCAD, tp tunggu CS seterusnya untuk comfirm UpTrend. Baru mempraktikkan jurus WWs. Apa komen cikgu? Sy ni trade pair yg tak glamour, tgh memahami sifat2 pair major.

asal kan ikut apa yang diajar, insyallah.. tak perlu lah nak trade semua pair tu.. pilih satu atau dua sahaja cukup

ForexWaveSoldier
04-06-2009, 11:14 AM
bro men swing h4 ka, atau analisis bwat kat h4??
bru nak blajo trade kat h4 :D


Welcome to TF4 :) swing swing... hehe

ForexWaveSoldier
04-06-2009, 11:16 AM
Saya sell EU hari ni...

nice.! :)

mluqman
04-06-2009, 03:29 PM
salam semua...

Nampak macam ada setup Best kat USDCHF & USDCAD, tp tunggu CS seterusnya untuk comfirm UpTrend. Baru mempraktikkan jurus WWs. Apa komen cikgu? Sy ni trade pair yg tak glamour, tgh memahami sifat2 pair major.

tadi dah buat entry BUY di USD/CHF: 1.359 & USD/CAD: 1.2411. Entah betul ketak. (id ym dah direset wife da..)

ForexWaveSoldier
04-07-2009, 12:27 PM
kelas ditunda 2 hari.. hati2 semasa trading.

ForexWaveSoldier
04-08-2009, 12:03 PM
(Pesanan waktu off kelas).. bagi murid2 yand trade gj harap bagi perhatian pada.. 144.9- jangan buka apa2 post jika market mencecah paras ni. tunggu setup seterusnya, sama ada sell atau buy.

p/s:berhati2.. Jangan lupa setiap post mesti ada TP. tak kira lah market naik melambung lagi ka apa ka.. disiplin pada peraturan!

esok saya akan mula On9 balik.

mluqman
04-08-2009, 01:35 PM
(Pesanan waktu off kelas).. bagi murid2 yand trade gj harap bagi perhatian pada.. 144.9- jangan buka apa2 post jika market mencecah paras ni. tunggu setup seterusnya, sama ada sell atau buy.

p/s:berhati2.. Jangan lupa setiap post mesti ada TP. tak kira lah market naik melambung lagi ka apa ka.. disiplin pada peraturan!

esok saya akan mula On9 balik.

Terima kasih... Pesanan diterima dan diambil perhatian. :)

kmbeng
04-09-2009, 09:42 AM
(Pesanan waktu off kelas).. bagi murid2 yand trade gj harap bagi perhatian pada.. 144.9- jangan buka apa2 post jika market mencecah paras ni. tunggu setup seterusnya, sama ada sell atau buy.

p/s:berhati2.. Jangan lupa setiap post mesti ada TP. tak kira lah market naik melambung lagi ka apa ka.. disiplin pada peraturan!

esok saya akan mula On9 balik.

pasaipa x bleh bukak post... leh bg explain kay saya yang newbie ni x???

realxpdc
04-09-2009, 10:55 AM
salam sifu/cikgu...

Newbies tumpang lepak bole.....sambil curi2 ilmu sifu..:o

Happy trading

cheer...

ForexWaveSoldier
04-11-2009, 03:08 PM
boleh.. silakan :) kalau saudara ada yang ingin dikongsi bersama pun boleh juga..

mluqman
04-11-2009, 04:11 PM
Ingin berkongsi kata-kata pujangan Mat Saleh...

" INCOMPLETE METHOD + NO RISK MANAGEMENT + FUNDAMENTAL ANALYSIS + TIME = POOR ".

Renung renungkan & selamat malam.

rizal_cr88
04-13-2009, 05:33 PM
salam.... sifu macam mana nak join Komuniti FX Wave Soldier ni.. kena masuk kelas ke ? atau register link.. saya teringin nak join komuniti ni tapi masih tercari2 boleh join sini tak ?:rolleyes:

ForexWaveSoldier
04-14-2009, 11:03 AM
wsallam.. ahli komuniti sebenar untuk pelajar..ni takda link.. ini bukan komuniti rebet :) kalau nak join2 berforum apa salahnya :)


wah..rupanya maklumat sebelum ini bocor..
Saya akan tukar cara mengajar..saya akan emel kepada pelajar2.. Yahoo messenger hanya akan jadi tempat perbincangan sahaja.. harap maklum.

deeprazel
04-16-2009, 03:08 AM
wsallam.. ahli komuniti sebenar untuk pelajar..ni takda link.. ini bukan komuniti rebet :) kalau nak join2 berforum apa salahnya :)


wah..rupanya maklumat sebelum ini bocor..
Saya akan tukar cara mengajar..saya akan emel kepada pelajar2.. Yahoo messenger hanya akan jadi tempat perbincangan sahaja.. harap maklum.


eh apecite nie?

ForexWaveSoldier
04-16-2009, 04:37 AM
nanti lah saya cerita dalam ym.. fuuh.. susah gak nak menulis ni ya.. buku untuk pelajar.

biahfx
04-20-2009, 05:31 AM
nanti lah saya cerita dalam ym.. fuuh.. susah gak nak menulis ni ya.. buku untuk pelajar.


Ini mesti kes ilmu halimunan nie...

kurosaki9313
04-26-2009, 05:39 PM
salam semua... komuniti yang mantap gak nie.... cayalah tuan tanah...:):)

agzul
05-07-2009, 03:50 AM
salam.....

Mari kita meriahkan thread ini...:D

ForexWaveSoldier
05-07-2009, 04:12 AM
agzul perhatikan apa yang patut dahulu.. masih byk yang awak perlu tahu

mluqman
05-08-2009, 08:06 AM
Salah satu teknik ws point scalping di TF5 @ TF15. Minggu ni byk post scalping. Swing minggu depan kot (byk news). Tgh buat ujikaji & latih tubi scalping. So Far So Good!!!!

https://usera.ImageCave.com/mluqman/entry.JPG

ForexWaveSoldier
05-08-2009, 11:27 AM
mluqman, lepas ni boleh belajar W.s counting pulak :)

https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gj.gif.jpg

yiha.. Gj kat atas menguji minda dengan candle reversal yang melampau banyak.. terus melompat ke Take profit area :)

https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gufdd.gif.jpg

Gu masih slow and steady..

ForexWaveSoldier
05-08-2009, 01:25 PM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gj1.gif.jpg

malam yang ditunggu2..malam scalping sedunia.. hari jumaat :D

Forex iis not a painful process if you know what you are doing.

https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/pauset.gif.jpg

Sedikit pullback kat area take profit tadi. kalau scalping Tp area pause market. bulatan kuning.

ForexWaveSoldier
05-08-2009, 03:55 PM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gjscalping.gif.jpg

hiyaa... scalping day.. market sentuh W.s counting area yang saya tanda guna trendline biru bertukar bull.. signal untuk point seterusnya

mluqman
05-08-2009, 04:48 PM
Masih hasil di TF5. NewB lagi ni. Sikit2 je, yg penting timba ilmu & pengalaman. Ni yg best scalping kat Tf5. cepat je hit TP. Cuba lihat kotak merah. :)
https://usera.ImageCave.com/mluqman/bowling.JPG

Tak sabar nak belajar teknik baru dari cikgu.;)

ForexWaveSoldier
05-08-2009, 04:53 PM
nampaknya berdua je join scalping day hari ni :D

agzul
05-08-2009, 05:04 PM
agzul perhatikan apa yang patut dahulu.. masih byk yang awak perlu tahu

noted cikgu... usei2 .. buat lebih kajian dan pemerhatian ...:D

agzul
05-08-2009, 05:15 PM
Masih hasil di TF5. NewB lagi ni. Sikit2 je, yg penting timba ilmu & pengalaman. Ni yg best scalping kat Tf5. cepat je hit TP. Cuba lihat kotak merah. :)
https://usera.ImageCave.com/mluqman/bowling.JPG

Tak sabar nak belajar teknik baru dari cikgu.;)


saya jurus pertama belum khatam lagi.... kena tunggu perhabis jurus pertama baru beralih ke jurus baru ni..

ForexWaveSoldier
05-08-2009, 05:18 PM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gjscalping2.gif.jpg

Up! up! my way.......... satu order tadi dah TP.. ni order ke dua sengaja saya buat jarak sikit nak tengok berapa kuat dia punya point .. ni last order.. tunggu minggu scalping sedunia yang akan datang ..

roceli08
05-08-2009, 05:43 PM
cayalah , berbaloi-baloi....pweeviiit...


:D



vvvvv

agzul
05-08-2009, 07:24 PM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gjscalping2.gif.jpg

Up! up! my way.......... satu order tadi dah TP.. ni order ke dua sengaja saya buat jarak sikit nak tengok berapa kuat dia punya point .. ni last order.. tunggu minggu scalping sedunia yang akan datang ..

Boleh kuat lantunan spring ini ke atas ni .. ;)

ForexWaveSoldier
05-09-2009, 01:45 AM
kuat2 jugak.. kena comfirm dulu.kang menyesal tak take profit. dia perlu pantul balik ke point dan bertukar bull untuk meneruskan perjalanan ke point seterusnya.

apalah salahnya tunggu komfem dulu.. rugi sikit takpalah.. janji selamat!

ForexWaveSoldier
05-10-2009, 03:31 PM
the opening of the trading day
is dominated by amateurs. The close, on the other hand, is
dominated by professional traders.

trade properly :)

agzul
05-10-2009, 04:10 PM
kuat2 jugak.. kena comfirm dulu.kang menyesal tak take profit. dia perlu pantul balik ke point dan bertukar bull untuk meneruskan perjalanan ke point seterusnya.

apalah salahnya tunggu komfem dulu.. rugi sikit takpalah.. janji selamat!


betul cikgu... hormat pada trend..:D

ForexWaveSoldier
05-11-2009, 05:26 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/happy_birthday.png.jpg

to our member. agzul ..semoga panjang umur murah rezeki

biahfx
05-11-2009, 06:07 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/happy_birthday.png.jpg

to our member. agzul ..semoga panjang umur murah rezeki



Zul... Selamat Panjang Umur Panjang Rezeki.... Mudah-mudahan kita sama-sama korek rezeki tok... Sik jaoh lagi Bro... Cuma 3 inci ajak agik bro dalam tanah ya...

mluqman
05-11-2009, 07:34 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/happy_birthday.png.jpg

to our member. agzul ..semoga panjang umur murah rezeki


Salam Semua...
Kepada ZUL selamat hari lahir & mudahan selamat segala hal. Hari jadi ke berapa tu bang?:)

mluqman
05-11-2009, 10:21 AM
Salam semua...
Perkembangan teknik WS POINT!!! Swing... Jgn Hepi dulu masih byk lagi yang perlu dibelajar dari cikgu FWS.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/best2.JPG:)

agzul
05-11-2009, 05:33 PM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/happy_birthday.png.jpg

to our member. agzul ..semoga panjang umur murah rezeki


Amin... Terima kasih berbanyak cikgu..

Berkat tunjuk ajar dan bimbingan dari cikgu , Insya Allah akan beroleh kejayaan...

p/s kmk tunggu hadiah Kipas Hikmat Tahap Dewa...:D

agzul
05-11-2009, 05:35 PM
Zul... Selamat Panjang Umur Panjang Rezeki.... Mudah-mudahan kita sama-sama korek rezeki tok... Sik jaoh lagi Bro... Cuma 3 inci ajak agik bro dalam tanah ya...

Terima kasih banyak2 bro....


Gali jgn x gali...x jauh gek 3 inci ya...:D

agzul
05-11-2009, 05:37 PM
Salam Semua...
Kepada ZUL selamat hari lahir & mudahan selamat segala hal. Hari jadi ke berapa tu bang?:)

tq bro...

Semoga sama2 sukses

Umur? dah tua bro.. nembiak dah nunggah uncle...:D

biahfx
05-14-2009, 10:57 AM
Semekom semo... Ado kelas malam tuk cikgu. Kelas urang dewasa bah.. Sik tauk dapat kah endak ngekot malam tok... Gik gago tuk ... Gik ngator kerjo... Maklomlah kuli perentah......

ForexWaveSoldier
05-15-2009, 05:12 AM
Nampaknya GU dari semalam cuba nak menembusi Top trend point. namun masih gagal.. mungkin tunggu bigplayer henjut baru dapat bolos kot.

Bolos saja lubang itu... :D

kmbeng
05-15-2009, 03:01 PM
Nampaknya GU dari semalam cuba nak menembusi Top trend point. namun masih gagal.. mungkin tunggu bigplayer henjut baru dapat bolos kot.

Bolos saja lubang itu... :D

uuuiiikkk jgan la byat ayat cam2...:eek:

ForexWaveSoldier
05-15-2009, 05:57 PM
Fuh...

Boleh tahan rasa mengajar malam ni..

Nasib baik pair tak ada yang long.. semua cantik2 terus ke point2.. senang lah nak ajar..

apa2pun hari ni setup memang cantik2 belaka.. :)

bayai75
05-16-2009, 02:46 AM
Fuh...

Boleh tahan rasa mengajar malam ni..

Nasib baik pair tak ada yang long.. semua cantik2 terus ke point2.. senang lah nak ajar..

apa2pun hari ni setup memang cantik2 belaka.. :)


salam masta !

saya prebet newb bayai75 lapor diri..... mohon dterima sbg ahli skuad walaupun lambat lapor diri.

tabik tuan mejar!,

ForexWaveSoldier
05-16-2009, 02:59 AM
wasalam bayai75,.. selamat datang ke komunitit w.s

________________________________________________________
Sedikit info asas.

what moves currencies the most?
Unexpected events like war war, hurricane etc.
Macroeconomic data:
1) Monthly non non-farm payrolls report ( NFP NFP)

2) FOMC (Federal Open Market Committee Committee) rate decision

4) Central bank governors governors speeches

3) Quarterly GDP data

4) ECB (European central bank), BoE (Bank of England) ) England), ,

BOJ (Bank of Japan Japan), BOC (Bank of Canada) rate
, decision meetings

5) Consumer Sentiment Ind ) Indices ices

bayai75
05-16-2009, 03:08 AM
wasalam bayai75,.. selamat datang ke komunitit w.s

________________________________________________________
Sedikit info asas.

what moves currencies the most?
Unexpected events like war war, hurricane etc.
Macroeconomic data:
1) Monthly non non-farm payrolls report ( NFP NFP)

2) FOMC (Federal Open Market Committee Committee) rate decision

4) Central bank governors governors speeches

3) Quarterly GDP data

4) ECB (European central bank), BoE (Bank of England) ) England), ,

BOJ (Bank of Japan Japan), BOC (Bank of Canada) rate
, decision meetings

5) Consumer Sentiment Ind ) Indices ices

salam masta,

thanks really appreciate it. saya dah add masta . pls accept.:-)

ForexWaveSoldier
05-17-2009, 03:14 PM
hari ni 5 pelajar baru abis belajar kiraan w.s alhamdulillah...

Next...........

ForexWaveSoldier
05-18-2009, 07:47 AM
Perhatian:bagi pelajar yang baru sahaja belajar wsp counting tu saya bagitau sekali lagi. peraktiskan di demo dulu.

sebab masih ada yang saya nak sambung. masalah masa dan monitor 3-4 pelajar sekali yang buat tak dapat nak ajar sampai habis.

false setup belum ajar lagi tu.. komfem hold di trend besar belum. dan sedikit lain2.Harap maklum

roceli08
05-18-2009, 01:57 PM
'' SELAMAT HARI GURU-GURU UNTUKMU GURU "




BEST WITH FOREX..

agzul
05-18-2009, 04:39 PM
Perhatian:bagi pelajar yang baru sahaja belajar wsp counting tu saya bagitau sekali lagi. peraktiskan di demo dulu.

sebab masih ada yang saya nak sambung. masalah masa dan monitor 3-4 pelajar sekali yang buat tak dapat nak ajar sampai habis.

false setup belum ajar lagi tu.. komfem hold di trend besar belum. dan sedikit lain2.Harap maklum

Pantang larang dan disiplin akan di terapkan..:D

ForexWaveSoldier
05-19-2009, 04:04 PM
'' SELAMAT HARI GURU-GURU UNTUKMU GURU "




BEST WITH FOREX..

Terima kasih. :sm53:

em.. best gak wajah baru forum ni.. hehe.. :sm46:

:sm8: :sm3:

ForexWaveSoldier
05-20-2009, 09:19 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/Todaytrade.bmp.jpg

nampaknya hari ni saya short kat UJ saja.. tak sangka yang lain pun buat setup short. kalau tau semua pasang po :sm18:

hari ni tangkap london open dari A. :sm46:

yang tepi sekali tu EU .. salah tulis. ada dua pulak UJ hehe

setsuna
05-20-2009, 03:51 PM
:sm10:

Salam perkenalan kpd semua trader terutamanya ahli komuniti ini

:sm18:

master04
05-20-2009, 03:59 PM
:sm10:

Salam perkenalan kpd semua trader terutamanya ahli komuniti ini

:sm18:

pergh.....gundam meister pun memorex ke :sm48:

setsuna
05-20-2009, 04:02 PM
to master04...

ye lar, jd driver gundam sumbangan ikhlas, khidmat masyarakat org kate,hehe :sm46:

nk jual gundam tu pn x laku, hage besi jatuh skg nih, :sm47:

master04
05-20-2009, 04:08 PM
to master04...

ye lar, jd driver gundam sumbangan ikhlas, khidmat masyarakat org kate,hehe :sm46:

nk jual gundam tu pn x laku, hage besi jatuh skg nih, :sm47:

jual le kat ribbon almark.....setakat 5,10 juta usd senang2 je dia leh bg.....

sori tuan tanah, off topic sat....release2 skit tension time memorex :sm18:

ForexWaveSoldier
05-21-2009, 01:41 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gbpjpn.gif.jpg

Gj mungkin akan mula berubah arah.. kalau berjaya buat wave 1.


https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/usdchf.gif.jpg

order ni dari semalam main2 dalam tu je.. berkemungkinan besar dia tunggu pair lain untuk buat setup bertukar arah..

sebab waktu ni hanya dua pair ini yang buat signal tukar arah..

mluqman
05-21-2009, 03:38 AM
pergh.....gundam meister pun memorex ke :sm48:

nak tanye sikit.. gundam tu ape bang? :sm21:

mluqman
05-21-2009, 08:43 AM
Mak oiii... Tak terkata!

https://usera.ImageCave.com/mluqman/GJ%20I.JPG

ForexWaveSoldier
05-21-2009, 09:02 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/todayspeed.gif.jpg

tahniah2... sama sistem sama la tangkap hehehe


kenapa pair terjun semua laju

kalau ikut teori.. (bab ni saya belum ajar).. sebab saya ajar short term je pada pelajar.

pair Gj GU UJ semua dah Overbuy.

semalam.. dia sepatutnya terjun waktu kita semua tidur.. tapi punca yang saya lihat.. ialah daripada pair EU. sebab kelmarin Eu masih lagi belum mencapai target. dia tangguh kan hingga london open..

semalam dah kesan perubahan di GJ.. tapi gu masih belum buat keputusan.. oleh kerana terlalu lama tunggu eu.. dia meroyan2 dulu.. gan gj buat new high ( syarat )

30 minit lepas london open baru EU sampai ke target.. sesudah sentuh je target... haa.. semua pair terjun serentak...

kalau pelajar ada trade Uj pagi tadi.. disitu juga ada petanda.. uj belum sentuh point atas.. dan USDCHF cancel setup point atas sebelum london open..

semalam saya tidur akhir sebab ni le hehe.. tunggu EU..

kmbeng
05-21-2009, 09:14 AM
ada rumus ka nak kira W.s

ForexWaveSoldier
05-21-2009, 09:19 AM
ada rumus ka nak kira W.s

rumus camner tu?
:sm37:

kmbeng
05-21-2009, 09:26 AM
rumus camner tu?
:sm37:

rumus la... atau dalm bahasa omputeh dia formula....

ForexWaveSoldier
05-21-2009, 09:33 AM
owh.. mestilah ada.. kalau takda, camna nak buat kiraan. :sm24:

sama gak cam elliot wave.. kalau takda rumus camna nak buat

ForexWaveSoldier
05-21-2009, 10:51 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gjreverse.gif.jpg


https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/usdjpnreverse.gif.jpg


Walaupun ada signal untuk naik.. reverse cam ni kena hati2..

pelajar tengok dan buat kiraan.. tengok pulak take profit saya kurang jauh dari point atas..


sebab.. ni kira lawan trend. selagi tak comfem lagi.. masih dikira lawan trend. point atas belum kukuh

mluqman
05-22-2009, 07:47 AM
terlepas akar... batang pun jadi.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/1.gif.jpg

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 08:10 AM
terlepas akar sebab ape tu?? terlelap lepas sembahyg jumaat ke cik luqman??...:sm48: hari ni tak panjang la.. 165 pip turun dari akar

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 08:30 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gjlondonopen.gif.jpg

https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gulondonopen.gif.jpg


nahh... dari akar............

trade london open.. ermm gj hari ni takda rezeki.. PO tak kena.. trend tak buat reverse..

saya exit waktu pause market . sebab market slow sangat

hari ni trade 2 pair saja.. yang lain cam tak aktif je.

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 09:35 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gbpjpnrever.gif.jpg

https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gbpusdrivers.gif.jpg


kalau reverse saya tak berani nak take profit jauh2.. cukup2 saja.. sebab melawan trend ni risiko dia besar.. at tf4 pun ada spinning top.. bahaya tu.

sebab tu saya tak letak pada point. sebab point belum kukuh lagi.

apa2 pun.. saya masih beranggapan trend ni masih turun.. resistance atas masih kukuh.

p/s: ini hanya pendapat.. sebab saya tak trade berdasarkan pendapat :sm17:


trade apa yang anda lihat :sm18:

agzul
05-22-2009, 09:57 AM
terlepas akar... batang pun jadi.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/1.gif.jpg

betul ya bro... semadi nadai...:sm46:

roceli08
05-22-2009, 12:59 PM
...salam tuan guru , anak cucu tumpang lalu...

pertanyaan , wave ke 5 dah sampai ke lum ,,kalau dah sampai , di mana kedudukkanya.. terima kasih...mohon jumpa lagi...

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 01:03 PM
...salam tuan guru , anak cucu tumpang lalu...

pertanyaan , wave ke 5 dah sampai ke lum ,,kalau dah sampai , di mana kedudukkanya.. terima kasih...mohon jumpa lagi...

time frame? pair?
kalau pair gu dan gj kalau awak tengok post saya ptg tadi.. saya masih beranggapan trend masih down

roceli08
05-22-2009, 01:18 PM
time frame? pair?
kalau pair gu dan gj kalau awak tengok post saya ptg tadi.. saya masih beranggapan trend masih down



.....terima kasih atas penjelasan ...gu tf 30m...tapi nampak masih kuat lagi dah sampai new high tu..

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 01:29 PM
belum pasti lagi.. mungkin test resistace .. us open.

roceli08
05-22-2009, 02:05 PM
news us jam 2 am malam ni ada apa2 efek ?

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 02:38 PM
Effect tu memanglah ada bro.. itu semua disebabkan tingkah laku trader itu sendiri..

ada yang beranggapan macam tu.. ada yang beranggapan macam nii.. itu ini, itu ini...

analisa sana, analisa sini.. tu yang jadi effect

biasanya bp biar trader lawan2 dulu.. buy sell, buy sell.. bila berada pada tahap yang dia nak..lepastu satu kali dia hentam.. :sm15:

untuk news saya no komen.. lagipun news ni penting bagi long term trade.



p/s: kepada pelajar, beri perhatian pada spinning top! monitor your trade.

roceli08
05-22-2009, 02:47 PM
Effect tu memanglah ada bro.. itu semua disebabkan tingkah laku trader itu sendiri..

ada yang beranggapan macam tu.. ada yang beranggapan macam nii.. itu ini, itu ini...

analisa sana, analisa sini.. tu yang jadi effect

biasanya bp biar trader lawan2 dulu.. buy sell, buy sell.. bila berada pada tahap yang dia nak..lepastu satu kali dia hentam.. :sm15:

untuk news saya no komen.. lagipun news ni penting bagi long term trade.



p/s: kepada pelajar, beri perhatian pada spinning top! monitor your trade.



..yes...orraitt ..tq ...wellcome...ok..


...:sm11:

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 03:15 PM
huehuehue

takda rezeki malam ni.. gu saja tadi sell sikit.. lepas tu close bila dia gagal nak buat signal..

erm..
rasanya dia tunggu point low yang dia buat tadi.. sebab, kalau dia terjun.. terlalu kecil setup tu.

apa2 pun, saya tunggu high untuk low yang dia buat.. kalau masih takda jugak signal. masuk tidur lah jawabnya.

minggu depan ada lagi...:sm36:

ForexWaveSoldier
05-23-2009, 07:40 AM
Hari ni takda kelas..
saya nak berehat dulu.. kena luangkan masa ngan family jugak..
minggu lepas seminggu2 depan pc..

hari ahad malam saya on balik ym :sm46:

kmbeng
05-23-2009, 01:07 PM
Hari ni takda kelas..
saya nak berehat dulu.. kena luangkan masa ngan family jugak..
minggu lepas seminggu2 depan pc..

hari ahad malam saya on balik ym :sm46:


quality time penting....:sm46:

cikman03
05-23-2009, 02:20 PM
Hari ni takda kelas..
saya nak berehat dulu.. kena luangkan masa ngan family jugak..
minggu lepas seminggu2 depan pc..

hari ahad malam saya on balik ym :sm46:



Selamat Berehat!
Prebet tertinggal melapurkan diri setelah hilang semasa bertugas....heh heh heh.
Mintak maaf ...kurang sehat tu yg tak dapat sambung kuliah.
Insya allah ahad malam saya ready...

setsuna
05-25-2009, 01:41 AM
selamat pagi malaysia...selamat mengepip :)
em, ble lar USD nk strong nih.obama kate US xde duit...ayok, poning kpalo den,hehe

mluqman
05-28-2009, 06:10 AM
Salam hormat semua...

Sunyi je thread ni, Cikgu FWS tgh bercuti ke? ataupun beliau kurang sihat. Sape2 ada info.:sm36:

agzul
05-28-2009, 08:45 AM
Salam hormat semua...

Sunyi je thread ni, Cikgu FWS tgh bercuti ke? ataupun beliau kurang sihat. Sape2 ada info.:sm36:

Difahamkan cikgu cuti bulan 6 tok. Berapa haribulan x berapa pasti.. bro mluqman, boleh kitak jadi tutor sementara sifu cuti.. Dapatlah member2 lain rujuk ..:sm18:

ForexWaveSoldier
05-28-2009, 05:04 PM
sorry kawan2..

saya rasa kurang sihat.. nak ngajar pun badan lesu ja..

esok lusa saya on balik insyallah..

PS. ni lah akibat depan pc 24hours ..

cikman03
05-29-2009, 12:36 AM
sorry kawan2..

saya rasa kurang sihat.. nak ngajar pun badan lesu ja..

esok lusa saya on balik insyallah..

PS. ni lah akibat depan pc 24hours ..


Selamat berehat.
Cuba letak kan notebook tu di suatu kawasan taman yang menghijau - atau depan laman atas rumah yg menghadap taman - bila penat mata tukar view ke pokok & dedaun rimbun menghijau...
Masalah nye kita selalu duduk dlm bilik mengadap PC dlm kawasan tertutup..

mluqman
05-29-2009, 01:37 AM
sorry kawan2..

saya rasa kurang sihat.. nak ngajar pun badan lesu ja..

esok lusa saya on balik insyallah..

PS. ni lah akibat depan pc 24hours ..


Banyakkan berehat... Klo nak main boling kat samarahan ni bleh jgk. Waktu ni student cuti, kita belasah cukup2.Lane clear. Cikgu FWS vs Luqman (johan cuci longkang 5 thn berturut2):sm55:

agzul
05-29-2009, 06:29 AM
sorry kawan2..

saya rasa kurang sihat.. nak ngajar pun badan lesu ja..

esok lusa saya on balik insyallah..

PS. ni lah akibat depan pc 24hours ..


Rehatlah dolok cfu... Maybe berasap lepas nurun ilmu tahap dewa ari ya..:sm34:

roceli08
05-29-2009, 07:35 AM
sorry kawan2..

saya rasa kurang sihat.. nak ngajar pun badan lesu ja..

esok lusa saya on balik insyallah..

PS. ni lah akibat depan pc 24hours ..




Salam guru,

....kesihatan memang penting...duit dah masyuk bolehlah pergi berehat & bercuti...minggu depan giliran sy pulak nak pergi " CUTI-CUTI MALAYSIA " BERSAMA FAMILY


...

sizr19
06-01-2009, 09:36 AM
Guru,

Anak murid nak belajar, YM id dah add but tak da reply pun.... mcm mana nak berguru....

bokojofx
06-01-2009, 10:07 AM
Guru,

Anak murid nak belajar, YM id dah add but tak da reply pun.... mcm mana nak berguru....

bro. relax dlu, dga2 cikgu tgh x brapa nk sihat... nnti die response la tu :sm46:

mluqman
06-01-2009, 10:40 PM
Guru,

Anak murid nak belajar, YM id dah add but tak da reply pun.... mcm mana nak berguru....

Harapan kita semua semoga Cikgu FWS cepat sembuh. Kepada rakan2 @ anak murid cikgu bersabarlah. Doakan cikgu cepat sembuh. Risau jugak sebenarnya.:sm36:

ForexWaveSoldier
06-02-2009, 03:13 AM
im back!

:fxopen-white2-flag:

biahfx
06-02-2009, 03:48 AM
im back!

:fxopen-white2-flag:


Assalam mualaikum... Cikgu,

Lamak dah sik dengar berita. Khabarnya baruk sihat. Alhamdulillah.... Harapan kamek semua anak murid, kitak akan sentiasa sihat dan kita semua sihat hendaknya.... AMIN...

FIRAS
06-05-2009, 11:49 PM
usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/gufinish.gif.jpg

GU continue.. tidak lama lagi sampai ke penghujung :p

salam,bro FWS,

Saya new bolehtak menuntut dgn tokguruni,

ym,alongv62000

thanks

forexjr
06-06-2009, 09:55 AM
macmana nak belajar teknik ni?

elreyzan
06-07-2009, 07:54 AM
salam..ble join group ni?

xtraez
06-07-2009, 02:23 PM
Salam Bro FWS.... macam mana nak belajar kira ws ni TT?:sm36:

ForexWaveSoldier
06-10-2009, 05:49 PM
salam semua..

maaf atas masalah takdapat online kebelakangan ini..


selepas balik dari bercuti, saya dah cuba seminggu2 nak connect internet tapi tak dapat.. bila saya call untuk tanya masalah pada pihak streamyx.. saya dimaklumkan sabah dan sarawak mengalami masalah internet..

nak on guna 3g boleh.. tapi nak on ym send file memang tak boleh..

harap maklum..

maaf sekali lagi..

ForexWaveSoldier
06-12-2009, 10:02 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/nightttrade.gif.jpg

kepada mereka yang ada kelas semalam,

di atas ni Eu selepas kita enter.. semalam tak dapat tunggu sebab saya terlalu letih.. mata tak tahan lagi dah..

mluqman
06-15-2009, 10:07 AM
https://usera.ImageCave.com/forexwavesoldier/nightttrade.gif.jpg

kepada mereka yang ada kelas semalam,

di atas ni Eu selepas kita enter.. semalam tak dapat tunggu sebab saya terlalu letih.. mata tak tahan lagi dah..



Wah teknik tangkap dari akar yang terbaru ke ni @ ada ratio & counting yang canggih dari yg sebelum ni? Saya belum dpt ON... ada kursus yang amat membosan berlaku di sekitar samarahan. Tension!:sm36:

ForexWaveSoldier
06-15-2009, 01:22 PM
eh, sama lah.. mana ada baru.. cuba tengok betul wave dan kira. cuma waktu entry tu dapat tapis lagi

sazleej
06-16-2009, 04:31 AM
cikgu.. pening ni.. tulun ajar.. cara kira nyaaaa

ForexWaveSoldier
06-16-2009, 06:01 AM
maaf bro, teori ws.p hanya pelajar/ahli komuniti sebenar saya yang boleh guna.

saya minta maaf sekali lagi..

jika bro ada pertanyaan atau nak minta bantuan untuk teori lain seperti elliot wave ka trendline atau lain2 bantuan insyallah saya takda masalah membantu. apa yang saya boleh bantu..

ada banyak juga sistem atau teori yang ok free kat intenet.. cuma kena rajin cari dan praktikan.. semuanya ok janji disiplin..

sazleej
06-17-2009, 07:15 AM
maaf bro, teori ws.p hanya pelajar/ahli komuniti sebenar saya yang boleh guna.

saya minta maaf sekali lagi..

jika bro ada pertanyaan atau nak minta bantuan untuk teori lain seperti elliot wave ka trendline atau lain2 bantuan insyallah saya takda masalah membantu. apa yang saya boleh bantu..

ada banyak juga sistem atau teori yang ok free kat intenet.. cuma kena rajin cari dan praktikan.. semuanya ok janji disiplin..


abess... mcmana nak jadi ahli komuniti ni?? isi borang ke??:sm23:

biahfx
06-17-2009, 01:58 PM
abess... mcmana nak jadi ahli komuniti ni?? isi borang ke??:sm23:


Salam bro.... Kalau nak belajar senang je bro... Cubalah nasib ko... Kau sediakan pulut kuning dua talam... Ayam golek 2 ekor...


Cuba try uji YM atau PM tuan tanah.. Beri salam.. Perkenalkan diri.. manalah tau ko diterima jadi student dia... Selamat belajar..

ForexWaveSoldier
06-17-2009, 05:52 PM
malam ini penuh mencabar..

geram tangan nak trade.. tapi apakan daya.. hanya mampu melihat sekali sekala..

disebabkan connection internet yang problem selama seminggu lebih tu.. minggu ni kena buat kelas sahaja malam.. ( ganti waktu yang takdapat online ) macam2 soalan yang dikumpul dalam seminggu lebih tu akan diharungi sehingga hari ahad ni..


oleh itu.. minggu depan saya nak minta offday ngajar sehari dua untuk saya trade hehe :fxopen-black2-flag:

sazleej
06-18-2009, 01:14 AM
Salam bro.... Kalau nak belajar senang je bro... Cubalah nasib ko... Kau sediakan pulut kuning dua talam... Ayam golek 2 ekor...


Cuba try uji YM atau PM tuan tanah.. Beri salam.. Perkenalkan diri.. manalah tau ko diterima jadi student dia... Selamat belajar..

ooo... kalau stakat mcm tu senang ba itu.. eheheheheee... mau ayam kampung ka ayam hutan?? nanti sa pigi tangkap.. takut kena pegi kelas jer.. bukan apa.. sa jauh oooo... ehehehehee thanks!:sm33:

biahfx
06-18-2009, 02:45 AM
ooo... kalau stakat mcm tu senang ba itu.. eheheheheee... mau ayam kampung ka ayam hutan?? nanti sa pigi tangkap.. takut kena pegi kelas jer.. bukan apa.. sa jauh oooo... ehehehehee thanks!:sm33:


Anakku sazleej,

Kami anak2 murid FWS semua belum pernah jumpa guru. Kami semua pergi kelas depan PC je. Untuk pengetahuan anakku sazleej, anak murid guru kebanyakannya di Semanjung dan ada juga di Indonesia, hatta sampai orang putih pun belajar..... Jadi ko PM atau YM dulu cikgu.

Bapakmu sazleej.

sazleej
06-18-2009, 03:42 AM
wokeeehhhh... thanks... nanti saya ym.. lagi satu pertanyaan.. adakah kita gunakan fibo ratio 1.0 @ 1.618 utk define correction selepas wave 5?? confuse...

agzul
06-18-2009, 07:01 AM
malam ini penuh mencabar..

geram tangan nak trade.. tapi apakan daya.. hanya mampu melihat sekali sekala..

disebabkan connection internet yang problem selama seminggu lebih tu.. minggu ni kena buat kelas sahaja malam.. ( ganti waktu yang takdapat online ) macam2 soalan yang dikumpul dalam seminggu lebih tu akan diharungi sehingga hari ahad ni..


oleh itu.. minggu depan saya nak minta offday ngajar sehari dua untuk saya trade hehe :fxopen-black2-flag:



sabar cfu.. maybe kena terjah pasal kena dc internet.. selama 2 minggu lepas kwn2 kumpul soalan.. jadi terpaksalah sifu jadi operator layan bermacam2 macam

terima kasih cfu kerana bersabar dalam menerima soalan terjah dari kami

p/s offday utk trade - mun ada tips cantik sila2 hebahkan juak..:sm34:

agzul
06-18-2009, 07:04 AM
Anakku sazleej,

Kami anak2 murid FWS semua belum pernah jumpa guru. Kami semua pergi kelas depan PC je. Untuk pengetahuan anakku sazleej, anak murid guru kebanyakannya di Semanjung dan ada juga di Indonesia, hatta sampai orang putih pun belajar..... Jadi ko PM atau YM dulu cikgu.

Bapakmu sazleej.

Btul kata bro... Kalau dah jodoh menjadi ahli Fws, Insya Allah x kan lari mana..

Yang penting cuba2 pm tuan tanah..

biahfx
06-18-2009, 03:25 PM
Btul kata bro... Kalau dah jodoh menjadi ahli Fws, Insya Allah x kan lari mana..

Yang penting cuba2 pm tuan tanah..



Mun LOA dah kuat mesti dapat. Saya musti pilieh.

ForexWaveSoldier
06-18-2009, 05:14 PM
macam orang bercinta plak berjodoh2 :sm24:

biahfx
06-22-2009, 12:36 AM
macam orang bercinta plak berjodoh2 :sm24:


Macam-macam avatar kitak cikgu. Hampir 2/3 hari sekali bertukar...

agzul
06-22-2009, 09:30 AM
Macam-macam avatar kitak cikgu. Hampir 2/3 hari sekali bertukar...

boleh sharekah avatar ya cikgu..

ForexWaveSoldier
06-22-2009, 09:55 AM
hihi.. scalping avatar.. hehehe

share? urm best ka avatar ya huhu..

agzul
06-22-2009, 01:23 PM
hihi.. scalping avatar.. hehehe

share? urm best ka avatar ya huhu..

aok.. nang best avatar ya cfu... ilmu halimunan peringkat dian meletup ...............:sm34:

ForexWaveSoldier
06-23-2009, 01:00 AM
Class update:

hari sabtu dan ahad malam saya dah tak dapat on buat waktu ni,

Pm dan tinggalkan pesanan pada ym saya pada waktu pagi untuk apa2 pesanan. saya ada on ym setiap pagi tapi saya takde depan pc.

kalau takda pm, saya tak on kelas pada sebelah petang nya.

penting untuk kawan2 semua untuk tanya update tentang kelas dekat thread ni jika tak tersempak ngan saya di ym.. yalah kadang2 saya online, ada yang tak online.. bila saya offline ada yang baru online..

P,s: kalau ada yang pelajar yg masih keliru.. sebab saya paham ia memerlukan masa untuk difahami bagi sesetengah kawan2 dan perlu live face2 face.. kawan2 boleh berjumpa dengan ahli komuniti senior yang ada berdekatan ngan negeri atau kawasan ada.

Kalau dari Singapura boleh cari Senior kat JB. kalau indonesia susah sikit lah ,terpaksa guna YM sahaja. kecuali jika kawan2 ada urusan kerja atau perniagaan di malaysia boleh lah ambil kesempatan itu.

harap maklum.

ForexWaveSoldier
06-23-2009, 10:53 AM
Update:

Kelas 3.00 ptg sehingga 12:00 malam. Esok. 25/6 Rabu.

agzul
06-23-2009, 09:51 PM
Update:

Kelas 3.00 ptg sehingga 12:00 malam. Esok. 25/6 Rabu.

noted.. cfu ada ... hi hi hi:sm52:

ForexWaveSoldier
06-24-2009, 06:07 AM
Ditunda lewat sedikit.. harap maklum.

deeprazel
06-25-2009, 06:38 AM
ada tak rakan2 yg kat semenanjung?:sm28:

biahfx
06-25-2009, 11:54 PM
ada tak rakan2 yg kat semenanjung?:sm28:

Untuk pengetahuan. Kita ada satu komuniti yang luas. Semanjung, Sarawak, Indonesia dan merata ... sampai ke negeri omputih pun ada. Jadi sudi2lah join kita orang.

deeprazel
06-26-2009, 06:27 AM
Untuk pengetahuan. Kita ada satu komuniti yang luas. Semanjung, Sarawak, Indonesia dan merata ... sampai ke negeri omputih pun ada. Jadi sudi2lah join kita orang.


yup..btul tu..tapi saya nak tau sape yg kat semenanjung nie..anyone? :sm28:

sizr19
06-26-2009, 01:17 PM
yup..btul tu..tapi saya nak tau sape yg kat semenanjung nie..anyone? :sm28:

aku kat klang

Azahari Ahmad
06-27-2009, 11:40 PM
Ditunda lewat sedikit.. harap maklum.

Salam En FWS

Kajang pak malau kajang berlipat
kajang hamba mengkuang layu
kosongkan saya satu tempat
bolehkah saya tumpang berguru

.........sudilah yerr..saya newbie.....

biahfx
06-28-2009, 04:00 AM
Salam En FWS

Kajang pak malau kajang berlipat
kajang hamba mengkuang layu
kosongkan saya satu tempat
bolehkah saya tumpang berguru

.........sudilah yerr..saya newbie.....

Ok En Azahari.. Saya jawap bagi pihak guru..


Kajang Pak Malau dilipat lebar
Untuk menyambut anak menantu
Kalau serious hendak belajar
Bolehlah ym atau pmlah guru


Maaf kalau terkasar bahasa.

agzul
06-28-2009, 11:51 AM
Ok En Azahari.. Saya jawap bagi pihak guru..


Kajang Pak Malau dilipat lebar
Untuk menyambut anak menantu
Kalau serious hendak belajar
Bolehlah ym atau pmlah guru


Maaf kalau terkasar bahasa.


wah.. sesi berbalas pantun ka.... cakpong.. cakpong

deeprazel
06-28-2009, 11:48 PM
aku kat klang

ok thanx sizr :sm33: lagi?

mluqman
07-01-2009, 02:09 AM
Salam Cikgu FWS.

Saya ada satu soalan. Incase Cikgu FWS tak On Line disebabkan tak sihat ataupun sibuk, siapakah di kalangan ahli komuniti ini yang kita boleh rujuk utk menjadi panduan atau rujukan? Bolehlah menajamkan skill W.s point ni disamping mengiratkan hubungan sesama ahli. :sm55:

Terima kasih.

pikachu
07-01-2009, 05:26 AM
Salam

Di mana guru anda?? saya dah hantar email pm dan ym untuk memaklumkan bayaran yuran kursus sudah dibayar tetapi sehingga hari nie masih belum ada apa2 repon dari guru anda... Harap bantu saya dengan siapa perlu saya rujuk.

Terima Kasih

mluqman
07-01-2009, 05:42 AM
Salam

Di mana guru anda?? saya dah hantar email pm dan ym untuk memaklumkan bayaran yuran kursus sudah dibayar tetapi sehingga hari nie masih belum ada apa2 repon dari guru anda... Harap bantu saya dengan siapa perlu saya rujuk.

Terima Kasih

Salam...

Sikit masa lagi ada latu bro. Jangan bimbang, Cikgu FWS juga amat mementingkan kebajikan anak2 murid & ahli komuniti. Tempoh pembelajaran Cikgu FWS ambil masa. Sabar la ye.

:sm55:

deeprazel
07-01-2009, 06:43 AM
Salam Cikgu FWS.

Saya ada satu soalan. Incase Cikgu FWS tak On Line disebabkan tak sihat ataupun sibuk, siapakah di kalangan ahli komuniti ini yang kita boleh rujuk utk menjadi panduan atau rujukan? Bolehlah menajamkan skill W.s point ni disamping mengiratkan hubungan sesama ahli[/B].[/COLOR] :sm55:

Terima kasih.

[/FONT]

betul tu..:sm23: :sm55:
nak jadikan mluqman sbgai rujukan saya..:sm33:

pikachu
07-01-2009, 10:21 AM
Salam mluqman,

kalau begitu saudara kata tak mengapa saya tunggu je la.... cuma musykil je kenapa tak da respond itu sebab saya hantar kat forum nie.... errmm nanti leh rujuk bro luqman yang senior

biahfx
07-01-2009, 02:06 PM
Salam mluqman,

kalau begitu saudara kata tak mengapa saya tunggu je la.... cuma musykil je kenapa tak da respond itu sebab saya hantar kat forum nie.... errmm nanti leh rujuk bro luqman yang senior

pikachu,

selamat datang dan selamat belajar. saya pun belum tamat lagi belajar. baru beberapa siri pelajaran yang saya ikut. kadang2 guru ada... saya tak ada... kalau saya ada..... guru pula tak ada.... (macam chipmore) tapi berbaloilah bro...

mluqman
07-02-2009, 06:34 AM
betul tu..:sm23: :sm55:
nak jadikan mluqman sbgai rujukan saya..:sm33:

Salam...

Ehh janganlah, saya pun budak baru belajar yang perlu diberi bimbingan oleh rakan2 yang dah lama berkecimpung dalam perniagaan ni sebab saya belum khatam lagi. Tapi yang cikgu ajar setakat ni, pun boleh buat profit.Klo ada masa kita boleh kongsi2lah ilmu forex sebagai ahli komuniti FWS bukan jadikan saya sebagai panduan.

:sm22:

deeprazel
07-02-2009, 08:05 AM
Salam...

Ehh janganlah, saya pun budak baru belajar yang perlu diberi bimbingan oleh rakan2 yang dah lama berkecimpung dalam perniagaan ni sebab saya belum khatam lagi. Tapi yang cikgu ajar setakat ni, pun boleh buat profit.Klo ada masa kita boleh kongsi2lah ilmu forex sebagai ahli komuniti FWS bukan jadikan saya sebagai panduan.

:sm22:

ok geng..."apa yang penting KERJASAMA".... :sm55:

pikachu
07-02-2009, 12:49 PM
bro luqman dah tahap ok dah saya nie kelas belum start lagi.... masih dok menunggu guru online atau repond email saya.... terus menunggu harap2 dapat belajar segera..... sebab rasa banyak benda kena belajar nie....

agzul
07-04-2009, 02:00 AM
bro luqman dah tahap ok dah saya nie kelas belum start lagi.... masih dok menunggu guru online atau repond email saya.... terus menunggu harap2 dapat belajar segera..... sebab rasa banyak benda kena belajar nie....

sabar bro.. sementara menungu cfu online sambil2 tu rujuk ke website ini www.babypips.com ..

Selamat menuntut ilmu..

biahfx
07-08-2009, 12:59 AM
Salam dan selamat pagi semua. Lama dah tak dengar berita tentang cik gu. Mungkin sibuklah tu.

pikachu
07-09-2009, 10:21 AM
salam semua
dah hampir 2 minggu lebih khabar berita x da.... email pm semua dah hantar..... erm kepercayaan saya dah mula goyah nie betoi ke tidak pasai kelas nie lepas bayar terus senyap...

sazleej
07-13-2009, 04:56 AM
sabarrrr.... kemungkinan cikgu itu ada masalah yang tidak dapat dielakkan... kesabaran itu penting.. salah satu syarat untuk swing adalah SABAR.. ehehehehheheeee

agzul
07-13-2009, 03:45 PM
Ya betul sekali... Kuncinya adalah sabar.. Mungkin cfu ada menghadapi masalah yang tidak dielakkan ...

Saya pun dulu menunggu hampir 3 minggu untuk menunggu cfu menerima dan memperturunkan ilmu kepada saya .

Selain menghabiskan ilmu yang diajarkan, kefahaman akan konsep dia pun memerlukan kesabaran kita juga..

kmbeng
07-14-2009, 07:22 AM
Ya betul sekali... Kuncinya adalah sabar.. Mungkin cfu ada menghadapi masalah yang tidak dielakkan ...

Saya pun dulu menunggu hampir 3 minggu untuk menunggu cfu menerima dan memperturunkan ilmu kepada saya .

Selain menghabiskan ilmu yang diajarkan, kefahaman akan konsep dia pun memerlukan kesabaran kita juga..

hmm rindu la kat dia mana p???:sm32:

kmbeng
07-14-2009, 01:17 PM
rasa2 tuan guru x leh connect dia punya ternet kot... hmmm:sm29: ra

biahfx
07-18-2009, 01:01 AM
Salam semua dan selamat berhujung minggu...

roceli08
07-18-2009, 05:27 PM
berakit2 ke hulu ,

berenang2 ketepian,

andai tt telah mendapat rumah baru ,

jangan dilupakan kami sekalian..



:i-love-fxopen:

cikman03
07-19-2009, 04:44 AM
berakit2 ke hulu ,

berenang2 ketepian,

andai tt telah mendapat rumah baru ,

jangan dilupakan kami sekalian..



:i-love-fxopen:

doakan cikgu tabah menyelesaikan sebarang masalah sekarang. kalu line tenet problem...habaq mai..sini ramai pakar tenet..

setsuna
07-20-2009, 04:24 PM
salam,

em,sy dh 2 bln daftar, tp xpnah sertai satu kelas pn lg, huhu...sabar,sabar. mgkin masih blum mase nye...sy masih menunggu cfu untuk kelas pertama saya :) harap penantian saya berbaloi...

mluqman
07-20-2009, 05:43 PM
salam,

em,sy dh 2 bln daftar, tp xpnah sertai satu kelas pn lg, huhu...sabar,sabar. mgkin masih blum mase nye...sy masih menunggu cfu untuk kelas pertama saya :) harap penantian saya berbaloi...

Ermm... Saya rasa la. Mungkin beliau ada masalah kesihatan. Tak pernah pulak tinggalkan kita lama sangat camni. :sm13: Sabar je la.

biahfx
07-21-2009, 01:47 AM
Ermm... Saya rasa la. Mungkin beliau ada masalah kesihatan. Tak pernah pulak tinggalkan kita lama sangat camni. :sm13: Sabar je la.

Mungkin jugalah cik gu tak sihat. Kalau tidak takan lah dia tak muncul2... luqman bila lagi nak kasi sikit2 ilmu halimunan tu... bagilah boleh kita syer2 semantara tunggu cikgu muncul..
Saya baru je dua kali online dengan cikgu... Belum kemana pun...

pukulan_maut
07-21-2009, 05:45 AM
Takkkan masa korang belajar dgn dia dulu, dia tak kasi no phone.

Dia gi bulan madu kot..

cerminmataku
07-22-2009, 08:26 AM
salam semua
dah hampir 2 minggu lebih khabar berita x da.... email pm semua dah hantar..... erm kepercayaan saya dah mula goyah nie betoi ke tidak pasai kelas nie lepas bayar terus senyap...

Kalau dah bayar tu brmakna confirmlah kelas akan berjalan.... mungkin u punya sifu tengah cari input untuk pembelajaran u all nanti....

Good Luck.

adipputtra
08-09-2009, 04:47 PM
berapa ya kena bayar kalau nak join kelas online ni?

pikachu
08-10-2009, 03:13 PM
x payah la bro join kelas nie dah dekat 2 bulan tunggu habuk pun x da....jangan kata ajar respond pun x da. Masa belum bayar yuran baik je layan lepas tu senyap terus... Hati2 bro ngan manusia...kekadang nampak jahat tapi sebenarnya baik kekadang nampak baik tapi sebenarnya hanya tuhan yang tahu.

kmbeng
08-11-2009, 03:40 AM
x payah la bro join kelas nie dah dekat 2 bulan tunggu habuk pun x da....jangan kata ajar respond pun x da. Masa belum bayar yuran baik je layan lepas tu senyap terus... Hati2 bro ngan manusia...kekadang nampak jahat tapi sebenarnya baik kekadang nampak baik tapi sebenarnya hanya tuhan yang tahu.

munkin tuan guru x chat kot...

pukulan_maut
08-11-2009, 08:25 AM
x payah la bro join kelas nie dah dekat 2 bulan tunggu habuk pun x da....jangan kata ajar respond pun x da. Masa belum bayar yuran baik je layan lepas tu senyap terus... Hati2 bro ngan manusia...kekadang nampak jahat tapi sebenarnya baik kekadang nampak baik tapi sebenarnya hanya tuhan yang tahu.

YG aku bold tu setuju2 sgt2.

Aku tak tuju pada sesiapa.

Tp hakikatnya mcm ni la..

Tak kenal maka tak cinta... wekekeke.

2bulan ke bro ? lamanya...

penantian suatu pnyiksaan.

Kadang kala , berakhir dengan kegembiraan bro....

roceli08
08-11-2009, 08:51 AM
x payah la bro join kelas nie dah dekat 2 bulan tunggu habuk pun x da....jangan kata ajar respond pun x da. Masa belum bayar yuran baik je layan lepas tu senyap terus... Hati2 bro ngan manusia...kekadang nampak jahat tapi sebenarnya baik kekadang nampak baik tapi sebenarnya hanya tuhan yang tahu.

... macam ada sesuatu yg misteri di sini ... guru menghilang tanpa dapat dikesan....anak murid kanan dan kiri dia pun sampai tak tahu ke mana ghaibnya...

...bro pikachu ... kita semua pun tak tahu apa sebabnya beliau terus tidak dapat dikesan...tidak perlulah kita terus berprasangka buruk sebelum edisi bedah siasat dilakukan....( misteri nusantaralah katakan )...kita sendiri pun tidak tahu apa yg akan berlaku kpd diri kita samada esok/lusa ...

tentang yuran tu , anggaplah ada lagi rezeki lain yg lebih baik mengantikannya ...walau pun hati merasa kecewa...:sm10:

kmbeng
08-11-2009, 12:38 PM
... macam ada sesuatu yg misteri di sini ... guru menghilang tanpa dapat dikesan....anak murid kanan dan kiri dia pun sampai tak tahu ke mana ghaibnya...

...bro pikachu ... kita semua pun tak tahu apa sebabnya beliau terus tidak dapat dikesan...tidak perlulah kita terus berprasangka buruk sebelum edisi bedah siasat dilakukan....( misteri nusantaralah katakan )...kita sendiri pun tidak tahu apa yg akan berlaku kpd diri kita samada esok/lusa ...

tentang yuran tu , anggaplah ada lagi rezeki lain yg lebih baik mengantikannya ...walau pun hati merasa kecewa...:sm10:

btol 2 cek li... aku setuju sangat... sblum ni pown tuan guru penah ada masalah kesihatan kalu x clap aku...

roceli08
08-11-2009, 01:11 PM
btol 2 cek li... aku setuju sangat... sblum ni pown tuan guru penah ada masalah kesihatan kalu x clap aku...


.... eeh ..jika benar beliau menghadapi kesihatan yg kritikal , doakanlah kesejahteraannya..

..dan sebagai pedoman kpd diri aku dan kita semua ...sekurang2nya tinggalkanlah pesan kpd sesiapa ( samaada no.hp /rujukan ) yg boleh dipercayai tentang aktiviti kita berporex ini...
kalau ada sesiapa yg mempunyai equity berjuta2 paun sterling , kebun2 , ladang2 dan estet2, kilang2 dan factory2 , cable lumba kuda di dalam pasaran internt maya ini ..apa akan terjadi kpd harta2 tersebut jika tiada seorg. pun pewaris2nya yg mengetahuinya...?

...hari ini mungkin kita boleh bersembang,berchating dsb di dalam forum ini , tetapi bagaimana pula dgn hari esok dan seterusnya ?

....

bokojofx
08-12-2009, 12:03 PM
x payah la bro join kelas nie dah dekat 2 bulan tunggu habuk pun x da....jangan kata ajar respond pun x da. Masa belum bayar yuran baik je layan lepas tu senyap terus... Hati2 bro ngan manusia...kekadang nampak jahat tapi sebenarnya baik kekadang nampak baik tapi sebenarnya hanya tuhan yang tahu.

amat setuju dgn ckp bro tu...tp bak kata member2 lain, jgn la kita berperasangka buruk kat org, takut kita x tau hujung pangkal cerita....nnti terguris lak hati org yg ikhlas nk tlg menolong, lagipun bukan sorang dua rakan2 kat sini yg pernah dapat bimbingan dari TT, and ramai yg sedia maklum kekadang beliau ada masalah ngn kesihatan n family....

aku kira seangkatan ngn ko la bro. tp aku x byr apa2 pun sbb tgu respon ym, dh 2-3 bulan x bereply....if beliau nk tipu duit aku dh lama dh aku kena bro, tp sendiri mau igt la :sm26: .... tapi sambil2 aku tgu nie sambil2 aku wat n blajar sendiri, hehhee alhamdulillah....even x la power,tp ada lah hasil..... bak kata bro pukulan_maut "penantian suatu pnyiksaan...Kadang kala , berakhir dengan kegembiraan bro...." hehehe

apa2 pun kita doakan kebaikan keatas beliau... dan harapkan TT kembali utk membimbing rakan2 dn murid beliau.... peace no war :sm46:

biahfx
08-15-2009, 11:27 AM
Salam semua,


Saya ingat tt mempunyai satu masalah yang berat... tidak pernah dia buat begini.... Kalau nak dikirakan yuran belajar itu bukanlah banyak sangat... tapi duit jugakan... walaupun begitu... saya harap murid dia di kawasan kuching dapat berbuat sesuatu untuk menjejaki tt... demi kebaikan bersama.... bukan apa-apa... cuma nak mengetahui khabar tt yang sebenarnya....

Saya doakan cikgu sihat wal afiat dan berehatlah dahulu jika masih belum sihat.. dan jika ada terbaca forum ini... silalah bagi feedback kepada kami yang sedia menunggu kemunculan guru.. untuk menghindarkan prasangka buruk terhadap guru..

agzul
08-19-2009, 02:19 PM
Salam semua,


Saya ingat tt mempunyai satu masalah yang berat... tidak pernah dia buat begini.... Kalau nak dikirakan yuran belajar itu bukanlah banyak sangat... tapi duit jugakan... walaupun begitu... saya harap murid dia di kawasan kuching dapat berbuat sesuatu untuk menjejaki tt... demi kebaikan bersama.... bukan apa-apa... cuma nak mengetahui khabar tt yang sebenarnya....

Saya doakan cikgu sihat wal afiat dan berehatlah dahulu jika masih belum sihat.. dan jika ada terbaca forum ini... silalah bagi feedback kepada kami yang sedia menunggu kemunculan guru.. untuk menghindarkan prasangka buruk terhadap guru..

Bro, saya dan bro luqman ada discuss nak jengok sifu. masalahnya kami x tahu tempat tinggal sifu... yang kami tahu area somewhere kat bau.. cuma alamat kpg jer x pasti dengan tepat..

Insya Allah kami akan cuba berusaha lagi untuk menjejaki sifu ...

biahfx
08-20-2009, 02:35 PM
Bro, saya dan bro luqman ada discuss nak jengok sifu. masalahnya kami x tahu tempat tinggal sifu... yang kami tahu area somewhere kat bau.. cuma alamat kpg jer x pasti dengan tepat..

Insya Allah kami akan cuba berusaha lagi untuk menjejaki sifu ...



TQ. Bro... mungkin kita duak boleh mulakan dgn berusaha nanya sapa... dolok... saya ingat.. nya ada di bau.... coba cari kawan2 yang ada di bau.... untuk lukman coba make LOA... insyaallah akan dapat ilham ya... baruk balit dari sabah tu bro.... belum ilang lelah...:malaysia-flag:

pukulan_maut
08-20-2009, 02:43 PM
amat setuju dgn ckp bro tu...tp bak kata member2 lain, jgn la kita berperasangka buruk kat org, takut kita x tau hujung pangkal cerita....nnti terguris lak hati org yg ikhlas nk tlg menolong, lagipun bukan sorang dua rakan2 kat sini yg pernah dapat bimbingan dari TT, and ramai yg sedia maklum kekadang beliau ada masalah ngn kesihatan n family....

aku kira seangkatan ngn ko la bro. tp aku x byr apa2 pun sbb tgu respon ym, dh 2-3 bulan x bereply....if beliau nk tipu duit aku dh lama dh aku kena bro, tp sendiri mau igt la :sm26: .... tapi sambil2 aku tgu nie sambil2 aku wat n blajar sendiri, hehhee alhamdulillah....even x la power,tp ada lah hasil..... bak kata bro pukulan_maut "penantian suatu pnyiksaan...Kadang kala , berakhir dengan kegembiraan bro...." hehehe

apa2 pun kita doakan kebaikan keatas beliau... dan harapkan TT kembali utk membimbing rakan2 dn murid beliau.... peace no war :sm46:

Kekeke.

Moga2 tuan wave fx soldier kembali pulan, ke thread komuniti yg telah lama menyepi tanpa kehadiran beliau ni.

Cuma tetamu tak di undang je selalu datang melawat ke thread ni..

agzul
08-21-2009, 04:14 AM
TQ. Bro... mungkin kita duak boleh mulakan dgn berusaha nanya sapa... dolok... saya ingat.. nya ada di bau.... coba cari kawan2 yang ada di bau.... untuk lukman coba make LOA... insyaallah akan dapat ilham ya... baruk balit dari sabah tu bro.... belum ilang lelah...:malaysia-flag:

Insya Allah.. kdong namanya dah tauk cuma nama kpg jak belum confirm.. gney Ej ari ya bro.. makan besar nak.....:sm34:

mluqman
08-22-2009, 01:53 PM
Insya Allah.. kdong namanya dah tauk cuma nama kpg jak belum confirm.. gney Ej ari ya bro.. makan besar nak.....:sm34:

Teruskan pencarian tuan2. Kami sedia menunggu berita gembira dari tuan2 dan reda jika sebaliknya. Semoga cikgu FWS sihat hendaknya. :sm41:

pikachu
08-29-2009, 05:42 AM
Salam semua,

Aku sokong korang berdua pergi melawatnya.

Ada sesetengah mengatakan apalah sangat dengan yuran tu. Bagi aku bukan nilai duit tu tapi nilai keikhlasan dan kotakan janji yang aku pegang.

Aku ada sedikit cadangan kepada yang dah lama belajar tu bolehkah aku rujuk kalian sebagai ganti TT untuk belajar ilmu nie. Kalau tuan nak bukti bayaran aku boleh emailkan...

Aku bukan berprasangka buruk ngan TT tapi kekadang bila kita terkilan/terguris hati.. keluh kesah itu timbul..... Kurang2 maklumkan pada kita apa yang berlaku...

Peace no war

mluqman
09-07-2009, 04:46 AM
Salam semua,

Aku sokong korang berdua pergi melawatnya.

Ada sesetengah mengatakan apalah sangat dengan yuran tu. Bagi aku bukan nilai duit tu tapi nilai keikhlasan dan kotakan janji yang aku pegang.

Aku ada sedikit cadangan kepada yang dah lama belajar tu bolehkah aku rujuk kalian sebagai ganti TT untuk belajar ilmu nie. Kalau tuan nak bukti bayaran aku boleh emailkan...

Aku bukan berprasangka buruk ngan TT tapi kekadang bila kita terkilan/terguris hati.. keluh kesah itu timbul..... Kurang2 maklumkan pada kita apa yang berlaku...

Peace no war

Salam.

InsyaAllah kalau ada masa nanti saya cuba bantu saudara. Setakat ni prestasi Ws point AMAT berhasil. Saya cuba bagi gambaran awal, teknik Wspoint adalah melibatkan penggunaan candlestik untuk entry & fibo sebagai mengukur. Dilarang menambah indicator lain supaya anda lebih cepat belajar & dapat trade dengan tenang & tak serabut. Berkesan pada semua time frame & hanya chart kosong.

Buat masa ni saya tgh sibuk sangat2.

mluqman
09-07-2009, 06:02 AM
Ok...

Lagi contoh GU beberapa minit lepas. Sepatut saya OP di candle yang saya tunjukan dibawah. Baru masuk semula ke pejabat terlepas setup cantik & 20 pips terlepas pada tf30. Mungkin abang2 senior boleh bagi komen utk memeriahkan thread ini. mengikut fibo ws point masih boleh turun jauh lagi tu.

Mungkin saudara pikachu dan sorang lagi brader tu boleh pm saya. Bukan mengajar, tapi berkongsi pengetahuan.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/gu%20daily.jpg

mluqman
09-07-2009, 07:28 AM
Patutla semacam je ari ni.

Bank Canada & US cuti daa. Langgar satu lagi rules Cikgu Fws. Takpe ambik pips sikit pastu tutup pc. :sm54:

https://usera.ImageCave.com/mluqman/golden%20point.JPG

kepompong
09-08-2009, 02:13 AM
salam semua

baru jumpe forum niii.. saya nak belajar skali boleh? harap masih diterima

agzul
09-08-2009, 08:56 AM
Ok...

Lagi contoh GU beberapa minit lepas. Sepatut saya OP di candle yang saya tunjukan dibawah. Baru masuk semula ke pejabat terlepas setup cantik & 20 pips terlepas pada tf30. Mungkin abang2 senior boleh bagi komen utk memeriahkan thread ini. mengikut fibo ws point masih boleh turun jauh lagi tu.

Mungkin saudara pikachu dan sorang lagi brader tu boleh pm saya. Bukan mengajar, tapi berkongsi pengetahuan.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/gu%20daily.jpg


Syabas bro... mun 15m sempat masuk br0.. Bull Gu dah sampei cyle ...:sm52:

kmbeng
09-08-2009, 10:21 AM
salam ahli community, kata nak jumpak tuan guru FWS... ada apa2 berita...

ps : lama x dengar cta.. rindu kat dia... berhasrat nak berguru...:sm31:

biahfx
09-08-2009, 02:16 PM
Haiyo... Lamak sudah tidak mari sini... Petang tadik semua pair usd naik macam tiang letrik... sapa ada jengok2 tf 15 makan besar... GU... EU AU.... GJ apalagi tumpang semangkok..... kamek make setting yang dicedok dari note yang dah dicabut ya.... tapi sama juak endak zul...

agzul
09-08-2009, 04:27 PM
Haiyo... Lamak sudah tidak mari sini... Petang tadik semua pair usd naik macam tiang letrik... sapa ada jengok2 tf 15 makan besar... GU... EU AU.... GJ apalagi tumpang semangkok..... kamek make setting yang dicedok dari note yang dah dicabut ya.... tapi sama juak endak zul...


Benar kata kitak ya bro GU nait cam tiang letrik ... note lamak masih power juak , dicombine gek ngan CS breakout.. makin nyaman bahkan lebih dari secukup rasa. .

Asal tauk dan sabar ngambik entry dari pullback ya, memang makan besar .. Just ikut rule sampei TP2 ya.. berenti jak..:sm40:

p/s malam tek, sempat sell GU , just follow CS breakout ..

agzul
09-08-2009, 04:28 PM
salam ahli community, kata nak jumpak tuan guru FWS... ada apa2 berita...

ps : lama x dengar cta.. rindu kat dia... berhasrat nak berguru...:sm31:


Dalam pencarian bro... kena pakai teknik CSI ...:sm52:

mluqman
09-09-2009, 02:23 AM
Dalam pencarian bro... kena pakai teknik CSI ...:sm52:

Salam rakan2.

Teruskan pencarian. Bro agzul & biahfx (abg2 senior) tgh berusaha mengecilkan skop pencarian dgn mengesan kehilangan Guru melalui teknik ___ . Seriously, malam jumaat lepas termimpi dgn cikgu (bukan mimpi selepas sahur & subuh aaa/biasanya mimpi lepas tempoh ini pelik2). Terus tergerak nak memeriahkan thread ini. Belek2 nota cikgu, rupa2nya terlepas bahagian pertama nota yg sering dilalaikan. . Ok. cuba rakan2 lihat chart EJ dibawah:

https://usera.ImageCave.com/mluqman/EJ.JPG

EJ dah menunjukan nak turun. Klo nak tangkap dari akar boleh refer kat tf yg lebih kecik TF5 @ TF15. Tapi newB cam sy kena sabar sikit. Sekadar nak memeriahkan thread.

:sm53:

mluqman
09-09-2009, 03:37 AM
Cuba renung2kan & selamat beramal.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/gu%20terkini.gif.jpg

:sm53:

hadi83
09-09-2009, 05:43 AM
salam semua... boleh blajar sama kah?saya tok banyak kali trade forex tok tp x juak menang2...menang sikit kalah banyak...harap dapat tunjuk ajar....tq

setsuna
09-09-2009, 07:12 AM
terima kasih banyak2 kepada saudara MLUQMAN, sedikit sebanyak dapat jgk ilmu untuk trade :)

mluqman
09-09-2009, 08:25 AM
salam semua

baru jumpe forum niii.. saya nak belajar skali boleh? harap masih diterima


terima kasih banyak2 kepada saudara MLUQMAN, sedikit sebanyak dapat jgk ilmu untuk trade :)

Salam.

Terima kasih la kerana melawat thread ni. Tapi buat masa sekarang tuan tanah tiada. Kita org ni saje nak meriahkan rumah beliau. Nak belajar tunggu tuan tanah datang. Yang kita post tu saje suka2.


:sm53:

biahfx
09-11-2009, 12:17 AM
Dalam pencarian bro... kena pakai teknik CSI ...:sm52:

Salam semua... Teknik CSI... memang berkensan... Currency Strength Indicator (CSI). Dapat tauk kekuatan sesuatu matawang ya... Biasa dikira dalam 9. Mun 0 maknanya matawang ya lemah dan mun 9 kuat.

mluqman
09-11-2009, 04:56 PM
Salam semua... Teknik CSI... memang berkensan... Currency Strength Indicator (CSI). Dapat tauk kekuatan sesuatu matawang ya... Biasa dikira dalam 9. Mun 0 maknanya matawang ya lemah dan mun 9 kuat.

camne penggunaan csi tuk bro. Macam correlation kah? kenak tangga byk pairkah? Bolehlah post SS kat situk & cara makeanya. Kmk masih cuba mempertajamkan (indi kmk) pacaindera yg ada, mata & pemikiran supaya sik ikut indi yg satu lagik hati. Trade ikut hati mati. Biasanya ikut hatilah, bukak lot besar2 pas ya mc.

Pesan Cikgu FWS. Belajar jaga MM & disiplin. Guna sistem paling hebat camne sekalipun klo 2 benda ya sik jaga. Habis lah. Makan hati berulam jantung.

mluqman
09-11-2009, 05:14 PM
salam semua... boleh blajar sama kah?saya tok banyak kali trade forex tok tp x juak menang2...menang sikit kalah banyak...harap dapat tunjuk ajar....tq

Salam hadi. Maaflah terlepas tangga. Salam wajib dijawab. Tg kemunculan cikgu boleh kita belajar sama2 sikda masalah.Yg kita belajar sebenarnya bagaimana nak kenali & menghormati pasaran. Dari cs & fibo.

biahfx
09-12-2009, 08:28 AM
camne penggunaan csi tuk bro. Macam correlation kah? kenak tangga byk pairkah? Bolehlah post SS kat situk & cara makeanya. Kmk masih cuba mempertajamkan (indi kmk) pacaindera yg ada, mata & pemikiran supaya sik ikut indi yg satu lagik hati. Trade ikut hati mati. Biasanya ikut hatilah, bukak lot besar2 pas ya mc.

Pesan Cikgu FWS. Belajar jaga MM & disiplin. Guna sistem paling hebat camne sekalipun klo 2 benda ya sik jaga. Habis lah. Makan hati berulam jantung.


Mun nak tauk lebih tentang CSI boleh bukak: http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=60543

Mun maok yang lebih detail kenak tanya tuan tanah: Tuan lukpayat... Nya boleh molah beratus pip dalam 10 minit.. mun kenak gaya nya... Tapi satu maok ingat.. Margin kenak besar... sekali PO sampe 6 pair...:malaysia-flag:

agzul
09-14-2009, 09:44 AM
camne penggunaan csi tuk bro. Macam correlation kah? kenak tangga byk pairkah? Bolehlah post SS kat situk & cara makeanya. Kmk masih cuba mempertajamkan (indi kmk) pacaindera yg ada, mata & pemikiran supaya sik ikut indi yg satu lagik hati. Trade ikut hati mati. Biasanya ikut hatilah, bukak lot besar2 pas ya mc.

Pesan Cikgu FWS. Belajar jaga MM & disiplin. Guna sistem paling hebat camne sekalipun klo 2 benda ya sik jaga. Habis lah. Makan hati berulam jantung.


Benar kata bro ya... musuh utama dlm trade adalah diri kita sendiri.. Yakin x yakin jak...

Mata kena tajam perati perubahan trend ( setup, breakout, ) dan akal fikiran kita execute setelah dianalis.. Masalah indi hati kita yang menyebabkan kita keliru.. Nak ambik post atau x.. Timbullah perasaan was-was...

Indi hati juga yang selalu menyebabkan kita bukak lot besar dari sepatutnya sampai melebihi / langgar MM.. sampai trade ikut rasa ... " rasa2 boleh jatuh/ naik"

Kadang2 terfikir kenapa bila trade lot besar kita tewas sedangkan bila trade lot kecik kita menang..

Renung2kanlah... :sm40:

mluqman
09-14-2009, 03:57 PM
Salah satu latihan pacaindera. Asas S&R candle. Sabar... tunggu candle betul2 closed melepasi S @ R. Hargailah wang anda walaupun 1 sen.
https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%205.gif.jpg

mluqman
09-15-2009, 03:39 AM
Lagi teknik asas utk newB. Master2,otai2,newB tua, abg2 senior2, kakak senior2 sila abaikan chart dibawah. Hanya berdasarkan pemahaman NewB spt saya:
https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%206.gif.jpg

Carilah teknik yg sesuai utk diri sendiri. Tiada yang betul @ salah dlm forex. Fahami kehendak pasaran.:sm53:

john_terry
09-15-2009, 08:22 AM
trimas bro.. dia atas tunjuk ajar tu..

agzul
09-15-2009, 10:07 AM
Lagi teknik asas utk newB. Master2,otai2,newB tua, abg2 senior2, kakak senior2 sila abaikan chart dibawah. Hanya berdasarkan pemahaman NewB spt saya:
https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%206.gif.jpg

Carilah teknik yg sesuai utk diri sendiri. Tiada yang betul @ salah dlm forex. Fahami kehendak pasaran.:sm53:

Konsep SBR ( Support Become Resistant ) , RBS ( Resistant Become Support ).. :sm53:

mluqman
09-15-2009, 04:38 PM
Konsep SBR ( Support Become Resistant ) , RBS ( Resistant Become Support ).. :sm53:

Betul ya bro. Mun dah tauk basic, senang nak letak wspoint. :sm53: Bro zul. Ada sigek permintaan. mtk anta sekali lagik setting breakout fio ktk ari ya. malunya.:sm53:

agzul
09-15-2009, 06:54 PM
Betul ya bro. Mun dah tauk basic, senang nak letak wspoint. :sm53: Bro zul. Ada sigek permintaan. mtk anta sekali lagik setting breakout fio ktk ari ya. malunya.:sm53:

Boleh.. apa salahnya... Kelak kmk merik thru ym..

Eu, GU sedap sell petang.. mlm lepas terawih sedap buy.. Gj pun sedap juak buy tengah malam..

Sapa yg mahir CS breakout , Insya Allah senyum lega... Ditambah gek ngan Ilmu JArum mcm bro Luqman ya Memang best.. :sm40:

agzul
09-15-2009, 06:59 PM
trimas bro.. dia atas tunjuk ajar tu..

Kita sama2 belajar di samping memeriahkan thread ini bro.. Bro John ni pasti dah mahir dan khatam dengan CS ini,,, :sm52: :sm34:

john_terry
09-16-2009, 12:37 AM
insya allah.. bro aqzul.. still in mood learning.. sampai btul2 mahir.. :D

mluqman
09-17-2009, 07:15 AM
trimas bro.. dia atas tunjuk ajar tu..

Teknik ni utk kita2 aje bro (newB muda/hansem/tak hensem). Asas sangat2 bro.

Cuba lihat Ej terkini:

https://usera.ImageCave.com/mluqman/gu%20terkini%20sr%201.gif.jpg:sm53:

mluqman
09-17-2009, 08:19 AM
EJ Terkini.
https://usera.ImageCave.com/mluqman/gu%20terkini%20sr%202.gif.jpg

agzul
09-17-2009, 03:24 PM
EJ Terkini.
https://usera.ImageCave.com/mluqman/gu%20terkini%20sr%202.gif.jpg

bravo bro, cun analisis kitak ya... mun sempat ipak ya nang kenyang... ya biahfx senyap jak kutip pips ijo ya..

p/s bro luqman , gek gago masa tok belah siang ya x sempat nak nanggar chart.. time kitak online kmk x ada.. time kmk online kitak x ada..

mluqman
09-17-2009, 04:27 PM
bravo bro, cun analisis kitak ya... mun sempat ipak ya nang kenyang... ya biahfx senyap jak kutip pips ijo ya..

p/s bro luqman , gek gago masa tok belah siang ya x sempat nak nanggar chart.. time kitak online kmk x ada.. time kmk online kitak x ada..

Belum betul2 tajam bro. Byk lagik kelemahan. Mun S&R cs tuk dah ok. InsyaAllah, semua setting Fibo cikgu FWS masuk. Biahfx tgh kekenyangan minum lemenat pisang ya. Ya kmk nak mtk jurus terakhir Fibo break out dr kitak.Esok jak kmk on ym.

p/s: Sebenarnya cikgu sik ajar S&R cs tuk. Cumanya suruh carik kws yang molah pullback. Selongkar punya2 terjumpa kombinasi S&R. Kedak makea pivot juak. Tapi pivot x dapat kesan pullback yg kecik2. Mata kita lebih tajam & cuma perlu latihan.:sm42:

mluqman
09-17-2009, 05:19 PM
https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%207.gif.jpg

biahfx
09-18-2009, 09:27 PM
bravo bro, cun analisis kitak ya... mun sempat ipak ya nang kenyang... ya biahfx senyap jak kutip pips ijo ya..

p/s bro luqman , gek gago masa tok belah siang ya x sempat nak nanggar chart.. time kitak online kmk x ada.. time kmk online kitak x ada..


Kamek dah balit kampong tok... Tauk ajaklah make broadband.. Marek baru ngambik buah masak ranum.... Dah 3 ari nunggu baruk masak... adalah sikit bro... GU berdesup guguk....
malam tadik GJ sik turun2... jadi siklah dapat pake raya tok.... unggu raya next year ajak... taun tuk paksalah raya make lemenet ijo ajak..... mun lemenet merah... adoi parah bro.

mluqman
09-22-2009, 02:43 PM
Assalamualaikum & Salam Aidilfitri.

Belum terlewat rasanya utk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Cikgu FWS walau dimana cikgu berada. Semoga berbahagia hendaknya disamping keluarga. Dan juga kepada ahli komuniti FWS semoga rakan2 semua dpt mempraktikkan ilmu yg telah dipelajari. Jgn berputus asa.Sedikit tips utk rakan sempena lebaran:https://usera.ImageCave.com/mluqman/eu15.gif.jpg

agzul
09-23-2009, 01:38 PM
Assalamualaikum & Salam Aidilfitri.

Belum terlewat rasanya utk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Cikgu FWS walau dimana cikgu berada. Semoga berbahagia hendaknya disamping keluarga. Dan juga kepada ahli komuniti FWS semoga rakan2 semua dpt mempraktikkan ilmu yg telah dipelajari. Jgn berputus asa.Sedikit tips utk rakan sempena lebaran:https://usera.ImageCave.com/mluqman/eu15.gif.jpg

Ngipak menar ya kitak bro.... Si jarum panjang rupa mcm shooting star..... nang nyaman gugok berdetop ...:sm53:

agzul
09-23-2009, 01:39 PM
Kamek dah balit kampong tok... Tauk ajaklah make broadband.. Marek baru ngambik buah masak ranum.... Dah 3 ari nunggu baruk masak... adalah sikit bro... GU berdesup guguk....
malam tadik GJ sik turun2... jadi siklah dapat pake raya tok.... unggu raya next year ajak... taun tuk paksalah raya make lemenet ijo ajak..... mun lemenet merah... adoi parah bro.

sabar dan usei2 bro... stengah inci gek bah... nie tauk lepas raya tok mala jak minum lemenat rona gadong ya...

murahguru
09-23-2009, 01:52 PM
Esok dah start keja, cuti dah habis..leh start morex balik..lum telambat nak wish u all selamat hari rayo...

mluqman
09-23-2009, 03:59 PM
Kamek dah balit kampong tok... Tauk ajaklah make broadband.. Marek baru ngambik buah masak ranum.... Dah 3 ari nunggu baruk masak... adalah sikit bro... GU berdesup guguk....
malam tadik GJ sik turun2... jadi siklah dapat pake raya tok.... unggu raya next year ajak... taun tuk paksalah raya make lemenet ijo ajak..... mun lemenet merah... adoi parah bro.
Tahniah bro.. teknik dah ok. Cuma kenak jaga emosi & mm.


Ngipak menar ya kitak bro.... Si jarum panjang rupa mcm shooting star..... nang nyaman gugok berdetop ...:sm53:
Yalah bro. Kmk sik tauk gilak istilah cs tuk. Cuma kekerapan cs tuk muncul masa trend nak reverse. Macam2 istilah yg kmk guna pake kesan reversal. Ya kmk byk cuba kat usdchf.

Esok dah start keja, cuti dah habis..leh start morex balik..lum telambat nak wish u all selamat hari rayo...
Terima kasih bro murahguru singgah di rumah FWS. Kita org saje2 nak memeriahkan rumah beliau . Mudahan bro murah guru cepat2 jadi mahaguru la ye.

murahguru
09-23-2009, 04:35 PM
Tahniah bro.. teknik dah ok. Cuma kenak jaga emosi & mm.


Yalah bro. Kmk sik tauk gilak istilah cs tuk. Cuma kekerapan cs tuk muncul masa trend nak reverse. Macam2 istilah yg kmk guna pake kesan reversal. Ya kmk byk cuba kat usdchf.

Terima kasih bro murahguru singgah di rumah FWS. Kita org saje2 nak memeriahkan rumah beliau . Mudahan bro murah guru cepat2 jadi mahaguru la ye.

Harap2 gitu le hendaknya..hehe..:sm32: ..amin..

biahfx
09-23-2009, 11:08 PM
WS Point....


Wow setting pagi tuk dah muncul di AU,GU, NU dan EU.... Cik Gu adakah boleh komen sikit... Agzul... Nota kita duak ya bah.....

mluqman
09-24-2009, 01:18 PM
WS Point....


Wow setting pagi tuk dah muncul di AU,GU, NU dan EU.... Cik Gu adakah boleh komen sikit... Agzul... Nota kita duak ya bah.....

Memang Best setup pg tek bro, tapi raya punya pasal, byk terlepas keretapi. Sesiapa trade AU & NU memang kenyang. Cuba rakan2 nangga setup NU terkini. Setup sblmnya dah habis. Mungkin akan turun. Tg signal seterusnya dr cs.

100 Fibo dah complete, mungkin setup seterusnya akan turun?

https://usera.ImageCave.com/mluqman/nzuwin1.gif.jpg

mluqman
09-24-2009, 03:40 PM
https://usera.ImageCave.com/mluqman/nzuwin3.gif.jpg:sm22:

biahfx
09-24-2009, 10:27 PM
WS Point....


Wow setting pagi tuk dah muncul di AU,GU, NU dan EU.... Cik Gu adakah boleh komen sikit... Agzul... Nota kita duak ya bah.....

Mun ari2 dapat macam tuk sudah tentu senyum selalu.... GU ajak dekat 300 pip turun.. EU dekat 80 pip... AU dan NU ... ya luqman dah cerita semalam.... jarum nyucok di atas... Ari tuk ada juak... tapi ingat ... ari jemat tok.. pantang ... jangan dilanggar....


WS Point nan lihai.... Cikgu Oh Cikgu... dimana kamu.. tunjukkanlah kami ini........ supaya lebih mantoooop lagi...

murahguru
09-25-2009, 05:28 PM
Mun ari2 dapat macam tuk sudah tentu senyum selalu.... GU ajak dekat 300 pip turun.. EU dekat 80 pip... AU dan NU ... ya luqman dah cerita semalam.... jarum nyucok di atas... Ari tuk ada juak... tapi ingat ... ari jemat tok.. pantang ... jangan dilanggar....


WS Point nan lihai.... Cikgu Oh Cikgu... dimana kamu.. tunjukkanlah kami ini........ supaya lebih mantoooop lagi...

Cikgu cuti lagi ler tuh..Lomang belum habis:sm40:

agzul
09-26-2009, 02:06 AM
WS Point....


Wow setting pagi tuk dah muncul di AU,GU, NU dan EU.... Cik Gu adakah boleh komen sikit... Agzul... Nota kita duak ya bah.....

he he menar ya bro.. Ari khamis dan jemat tek x sempat nanggar chart.... Biahfx dan Luqman ya nang senyum menar berkaol pipt tok... tahniah bro..

mluqman
09-26-2009, 02:21 PM
Salam semua...
Sekadar pendapat & ramalan saya untuk EJ minggu depan. Pada carta dibawah saya menjangkakan EJ akan NAIK berdasarkan beberapa faktor berikut:

- Traders biasanya akan keluar pada area ini. Cuba rakan guna fibo yg cikgu bagi.
- Pembentukan (R) pada kwsan ini dengan bakal wujudnya cs bull.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%20ramalan.gif.jpg

Saya sukaguna TL utk memudahkan melihat kawasan utk entry @ exit. Terpulang dgn kesesuain masing2.

Sekadar memeriahkan Rumah Cikgu FWS.:sm53:

mluqman
09-28-2009, 08:58 AM
https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%2015.4.JPG

kmbeng
09-28-2009, 09:23 AM
https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%2015.4.JPG

guru mluqman nak join skali bleh:malaysia-flag:

murahguru
09-28-2009, 04:14 PM
Salam semua...
Sekadar pendapat & ramalan saya untuk EJ minggu depan. Pada carta dibawah saya menjangkakan EJ akan NAIK berdasarkan beberapa faktor berikut:

- Traders biasanya akan keluar pada area ini. Cuba rakan guna fibo yg cikgu bagi.
- Pembentukan (R) pada kwsan ini dengan bakal wujudnya cs bull.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%20ramalan.gif.jpg

Saya sukaguna TL utk memudahkan melihat kawasan utk entry @ exit. Terpulang dgn kesesuain masing2.

Sekadar memeriahkan Rumah Cikgu FWS.:sm53:

GU untuk besok , macamana cikgu tengok ?:sm9:

mluqman
09-29-2009, 03:59 AM
guru mluqman nak join skali bleh:malaysia-flag:

Alamak tuan kmbeng, saya bukan guru @ yg sama waktu dgnnya. Saya cuma pengguna setia wspoint ciptaan GURU FWS. Kalau cikgu memunculkan diri bolehlah kita berguru sama. K. Doakan beliau akan kembali.

GU untuk besok , macamana cikgu tengok ?:sm9:

Cikgu pun bukan bro. Cuma nak berkongsi sedikit sebanyak teknik bagi memudahkan rakan2 memahami cara utk mengguna wspoint. Untuk Gu saya tak sempat nak tengok. Tapi perjalanannya sama dgn ej & Gj. Cuma Gj akan memberi petunjuk awal utk pair yg sama waktu dgnnya (Kadang2)

p/s: Kalau GURU FWS boleh dapat usd empat angka seminggu. Kita pun boleh. Cuma kita perlu kaji & bykkan latihan. Biasanya master2 takkan bagi bulat2 ilmu utk berjaya. Kena usaha & jgn putus asa. (tiada istilah kena suap/spoon feeding). Usaha & Usaha. Kaji & Kaji.
:sm53:

mluqman
09-29-2009, 04:17 AM
Untuk rakan2. Masih ingat penggunaan S&R dan kwsan pullback. Gabungkan dgn wspoint. Untuk amatur spt sy, sy akan TP di area yg Cikgu sarankan.

Tg setup baru muncul.

https://usera.ImageCave.com/mluqman/ej%202%20entry.gif.jpg

p/s: Rakan2 tolong tegur, jika saya terlebih2 berforum. Niat cuma membantu rakan pengguna wspoint untuk sama memahami & mengkaji teknik yg hebat ini.:sm53:

pikachu
10-01-2009, 03:32 PM
salam semua

saya masih setia menanti dan terus menanti dengan sabar insyallah... moga2 cikgu muncul semula.... kepada otai2 fws mohon bimbingan dari kalian semua...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin......

peace