PDA

View Full Version : Jatuh Naik aku dlm Dunia EA



amerz
03-05-2009, 06:51 PM
Sebelum nieh aku trade manual, asyik lost ja bila trade Live Account disbbkan EMOTIONAL ,TAMAK ,INSTINCT konon dan TAK SABAR.

The latest aku trade manual guna demo, rekod aku hanya 3 Lost. Guna Greenpip strategy. Displin tul aku.

Tapi bila aku trade guna Live account, terus margin call. 2 kali weh !! seb baek la micro.

Sekarang aku nak suruh robot plak yang trade, aku guna FapTurbo Original plak. Sebabkan aku tgk performance nya yang mantap. Lagipun sambel2 tuh bleh la aku trade manual jugak.

Marilah tengok kejatuhan aku~ atau kejayaan aku di akaun mikro nieh. Dah berjaya mikro baru masuk Standard plak. :cool:

4 March 2009

Deposit: 5000 (mikro) Leverage: 1:200

EG
-Default setting dengan LRR 20.
ECHF
-Trade Time 24hrs.
-LRR 15.
EU
FapTurbo_Lots=0;
FapTurbo_LotsRiskReductor=1;
FapTurbo_MaxOrders=5;
FapTurbo_MaxLots=10;
FapTurbo_StopTime=9;
FapTurbo_aaa=46;
FapTurbo_bbb=9;
FapTurbo_TakeProfit=100;
FapTurbo_StopLoss=280;
FapTurbo_TrailingStop=50;
FapTurbo_DurationInHours=0;
FapTurbo_CloseAfterXmonths=0;
FapTurbo_PeriodMALarge=70;
FapTurbo_PeriodMASmall=21;
FapTurbo_PriceMA_0_6=2;
FapTurbo_TypeMA_0_3=2;
FapTurbo_ShiftMALarge=3;
FapTurbo_ShiftMASmall=1;
FapTurbo_LookForDays=2;
FapTurbo_CriticalDays=0;
FapTurbo_RelaxDays=0;
FapTurbo_HedgingLotReducer=0;
FapTurbo_Hedging=0;
FapTurbo_TradeNFP=1;
FapTurbo_TradeFriday=1;
FapTurbo_Prudent=0;
FapTurbo_SymAlligatorOnCritica=1;
FapTurbo_FixedDirection=0;
FapTurbo_ClsLsrOnMrktChnge=0;
FapTurbo_AlwaysTrade=0;
FapTurbo_LowLot=0.1;
FapTurbo_TooGoodToBeTrue=50;
FapTurbo_PrudentPeriod=30;
FapTurbo_OneTrade=0;
FapTurbo_SpanGator=0.9;

Sejarah Memorex aku
Mula kenal forex pada tahun 2007.
Belajar mengenai forex di Babypips. Terima kasih Babypips.
Selepas kena MC sekali di *********, terus giveup dan berhenti seketika.

Tahun 2008, bro bgm4441 memberi hasutan untuk trade forex kembali dengan Green Pip Strategi. huhu~
Aku pun terhasut dan belajar lebih banyak lagi tentang disiplin dan money management.
Tapi sama ja, kena gak MC bila trade Live. <---bengong nieh, takleh lawan nafsu.
Aku dah mula giveup dengan diri aku, start dari sini la aku usha robot2 untuk trade untuk aku.
Sekarang aku masih forward test 5 EA. Alpha 9, Electra, Your Lucky, Envelope dan Fapturbo.
Akhirnya aku buat keputusan untuk beli Fapturbo sbb performance dia ngalahkan yg laen.

amerz

amerz
03-06-2009, 02:19 AM
5 March Close Trade.

Hari nieh fapturbo tidak buat profit yang banyak mcm semalam, mungkin sbb aku ubah LRR ke moderate setting untuk ECHF.(10)
LRR untuk ECHF diubah ke 15 kembali.

Open Position 2 Lot tuh manual trade.

bgm4441
03-06-2009, 02:52 AM
waa en.ammerz ...mcm kenal jee....
semoga berjaya ....bro .....






p/s ..asal Afghanistan ker ooo jauh tuee..h?

kmbeng
03-06-2009, 03:23 AM
tumapng tya,, pakia FABTURBO ngan fxmalay?

bgm4441
03-06-2009, 03:42 AM
tumapng tya,, pakia FABTURBO ngan fxmalay?

rasanye yee arr tue bro :D ..fxmalay(fxopen)..

learn2biz
03-06-2009, 06:48 AM
fuyooo .. leverage 1:200 .. apsal tak guna 1:500 .. margin yg guna setiap trade kecil tapi margin level besar boleh tahan kalau market buat lawak ....

yohanip
03-06-2009, 06:58 AM
5 April

Hari nieh fapturbo tidak buat profit yang banyak mcm semalam, mungkin sbb aku ubah LRR ke moderate setting untuk ECHF.(10)
LRR untuk ECHF diubah ke 15 kembali.

Open Position 2 Lot tuh manual trade.
hi,
would like join to monitor the progress of FAPTurbo too :D

pokcik3g
03-06-2009, 11:07 AM
Cam menarik jer FabTurbo nih..
Bule tau berape rege yg ori..

amerz
03-06-2009, 02:48 PM
waa en.ammerz ...mcm kenal jee....
semoga berjaya ....bro .....

p/s ..asal Afghanistan ker ooo jauh tuee..h?

Hihi, makaseh2.
Bila nak migrate vps bro? bleh test ea banyak2. Nak hentam letak 10 Mt4 pun lepas tuh kalau ang migrate. Yg penting tak sampai RM70 sebulan pun. ;)


fuyooo .. leverage 1:200 .. apsal tak guna 1:500 .. margin yg guna setiap trade kecil tapi margin level besar boleh tahan kalau market buat lawak ....

Takpa bro,
biar kaya slow2 dari bankrupt cepat2, huhu.

Lgpun, maxorder aku letak 5 utk eu. Worst case scenario, Kalaula semuanya kena SL termasukla EG ngan ECHF, aku masih boleh trade forex lagi dan bukan kena cari duit plak nak tambah modal. Mana tau, robot nieh gila ka, suatu hari nanti...huhu!


hi,
would like join to monitor the progress of FAPTurbo too :D

Ya~ everyone is welcome here.


Cam menarik jer FabTurbo nih..
Bule tau berape rege yg ori..

$149 - bleh refer di fapturbo.com untuk kepastian.
Tapi affiliate untuk Fapturbo dapat $89 xsilap aku.
$149-$89.... :cool:

amerz
03-06-2009, 11:07 PM
6 March Close Trade. :D

OP 2.0 Lot tuh, aku punya manual trade. Selain daripada tuh, Fapturbo punya trade. Aku close man-mana OP yang dah untung walau ciput, sebab nak mengelakkan floating pada weekend.

amerz
03-06-2009, 11:29 PM
7 March 2009.

Arie nieh Account balance dah double, dari 5000 ke 10000. Alhamdulillah, Hasil manual trade berpandukan Heiken Ashi, Murrey Math Trading System dan juga sokongan dari Fapturbo yang buka OP yang sama .

"Manual trade is the King but with a good EA trade side by side, it really helps."

bgm4441
03-07-2009, 03:59 AM
7 March 2009.

Arie nieh Account balance dah double, dari 5000 ke 10000. Alhamdulillah, Hasil manual trade berpandukan Heiken Ashi, Murrey Math Trading System dan juga sokongan dari Fapturbo yang buka OP yang sama .

"Manual trade is the King but with a good EA trade side by side, it really helps."

ermmm baru berape hari dah double ...lepas ne ...hijau2 je arr yee :D

amerz
03-07-2009, 04:10 AM
ermmm baru berape hari dah double ...lepas ne ...hijau2 je arr yee :D

Amin. mintak2 la masin mulut encik bgm4441. :D

At least sekarang nieh, dah tercover duit untuk bayar vps. $20 sebulan.
Minggu depan, target untuk dapat balik duit beli fapturbo plak. $60

kmbeng
03-07-2009, 05:17 AM
Amin. mintak2 la masin mulut encik bgm4441. :D

At least sekarang nieh, dah tercover duit untuk bayar vps. $20 sebulan.
Minggu depan, target untuk dapat balik duit beli fapturbo plak. $60

bro pakai VPS mana bro??:D

amerz
03-07-2009, 05:30 AM
bro pakai VPS mana bro??:D

swvps, aku ambek yg locate kat L.A.
sbb dia janji 99.9% uptime

learn2biz
03-08-2009, 07:22 AM
$149 - bleh refer di fapturbo.com untuk kepastian.
Tapi affiliate untuk Fapturbo dapat $89 xsilap aku.
$149-$89.... :cool:
Padan la org semua giler spam n promote kat forum ni pasal fabturbo ... konon kata power giler, rupanya nak makan komisen affiliate ... tak pe .. tuan tanah teruskan journal tapi kalau ada unsur2 promosi .. post tu nanti akan kena delete .. hueheuhue

amerz
03-08-2009, 09:45 AM
Padan la org semua giler spam n promote kat forum ni pasal fabturbo ... konon kata power giler, rupanya nak makan komisen affiliate ... tak pe .. tuan tanah teruskan journal tapi kalau ada unsur2 promosi .. post tu nanti akan kena delete .. hueheuhue

Orait, roger.

Err~unsur2 promosi tuh letak affiliate link ker?
Kalau letak affiliate link tuh, Jgn bimbang. aku takkan letak affiliate link nya. Sia2 ja letak, baek affiliate diri sendiri ja. :cool:

Tapi kalau moderator nampak ada unsur2 promosi, delete ja la post tuh. Mana tau, aku terpost yg ada unsur2 promosi secara tak sengaja. aku pun manusia biasa gak. :D

amerz
03-10-2009, 04:55 AM
9March Close Trade.
https://sir.amerz.googlepages.com/9March.JPG

kutu_loncat
03-12-2009, 01:55 AM
swvps, aku ambek yg locate kat L.A.
sbb dia janji 99.9% uptime

berapa harganya sebulan. bayar pakai apa?..:)

amerz
03-12-2009, 01:52 PM
berapa harganya sebulan. bayar pakai apa?..:)

18 usd

relocate ke Los Angeles tambah 2.50 usd xsilap aku. ko google ja swvps.

payment option ada banyak, tapi aku bayaq guna paypal.


Aku malas nak update journal aku nieh.

tgk ja la sinih, account aku yg hampir kena MC nieh disebabkan faktor biasa. Tamak. :)

amerzx.mt4stats.com

yohanip
03-19-2009, 10:54 AM
18 usd

relocate ke Los Angeles tambah 2.50 usd xsilap aku. ko google ja swvps.

payment option ada banyak, tapi aku bayaq guna paypal.


Aku malas nak update journal aku nieh.

tgk ja la sinih, account aku yg hampir kena MC nieh disebabkan faktor biasa. Tamak. :)

amerzx.mt4stats.com
seems like FAP Turbo was not quite 'safe'..
btw, amerz, would you mind teling me which factor did you use so that you conclude the MC was because you are 'greed' / tamak? not because FAP?