PDA

View Full Version : Trades pakai CS/Stoch/Auto



Puzastyle
03-03-2009, 11:22 PM
Assalamualaikum..

Matlamat jurnal ini adalah untuk saya belajar secara online dengan master2/mahaguru2 pemorex kat Malaysia. Sebelum ini takde 1 pun strategy ( kalau boleh kata strategy le) yang agak sesuai dgn cara trading saya. Byk akuan dah kena panggil Dik Marginah. Kali nie Saya cuba cara baru trade ikut bentuk lilin ( CS) Stoct dan juga Auto Pivot.
Semua trade yang akan akan paparkan adalah dari akaun real . Sebab bagi saya pratice guna pakai akaun demo nie kurang berkesan dari segi kawalan emosi dgn sikap ambil tak kisah. Takde "feeling" loss ke win ke sama je... kalau banyak win tuh rasa dah faham strategi tu tapi bila trade real... hancusss...

Strategy.

Modal 50USD atau 5000sen dalam akaun micro.
TP = 10pips
SL = 50pips ( R:R tak bagus)

Indicator
1. CS
2. Stock ( 8,3,3)
3. Auto Pivot.

Script order.
Drag & drop with 10TP and 50SL - mudah dan senang.


Cara masuk trade buy atau sell akan dijelaskan semasa trading.

berkenaan strategy R:R tuh sebabnya selama ini akaun tak pernah tahan seminggu .. kalau saya ikut strategy nie paling kurang saya boleh trade 100kali kalau sehari 10trades paling bodoh pun 2 minggu akaun micro ni dapat bertahan.

semoga dapat tunjuk ajar dari semua.


25 MARCH 2009.

# Perjalanan thread ini sudah ada perubahan. Sekarang saya tidak lagi menggunakan MA dan juga Stoch. Strategy saya sekarang bergantung pada

1) CS Formation
2) Fibo Retracement
3) SnR

Gabungan ketiga-tiga cara diatas memberi ruang untuk memasuki post dengan lebih awal dan selamat. Risk & Reward ratio juga adalah lebih baik. Fibo dan SnR bagi saya adalah Leading Indikator dan CS formation adalah confirmation untuk memasuki post.

Puzastyle
03-03-2009, 11:29 PM
Trades pada pagi ini. Tak ikut rules..

Lupa nak kasi tahu ada 1 lagi indicator yang akan digunakan.

Moving Avg (14,Close) dan Moving Avg (14,Open) - untuk tengok trend.


https://img01.picoodle.com/img/img01/3/3/3/puza/f_1m_348ddb9.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/3/puza/f_1m_348ddb9.jpg&srv=img01)

Puzastyle
03-04-2009, 12:12 AM
1st trade.

TF5 minit
Bullish CS , Stoch <20, MA masih lagi downtrend.
Terlalu hampir dengan S2. Mungkin tak sempat sampai TP nie.

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/3/puza/f_2m_5ae2de2.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/3/puza/f_2m_5ae2de2.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-04-2009, 12:20 AM
Script yang digunakan untuk memudahkan trade dibuat.
TP10 dan SL50

Puzastyle
03-04-2009, 12:33 AM
cuba attach script sekali lagi...harap2 yang ni berjaya

Puzastyle
03-04-2009, 01:17 AM
2nd trade.

TF5 Bullish signal, price close above S2. Lain2 Tf masih lagi down trend. Tapi semua Stock <20 dan bersilang keatas.

Risk : Hanya TF5 memenuhi semua signal.

Trade#1 close with 10TP
alhamdulillah...

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/3/puza/f_3m_a2c2bd2.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/3/puza/f_3m_a2c2bd2.jpg&srv=img18)

gilos
03-04-2009, 02:21 AM
salam, saya sokong apa awak buat nih... keep on posting bro... :)

Puzastyle
03-04-2009, 02:23 AM
Trade#2 close with 10Pips.

Trades#3

TF15 Bullish Candle. Masih lagi downtrend. Close bawah sikit S2.
Lain2 TFs downtrend kecuali stoch menunjukkan uptrend.

To L2B.
Camner nak edit gambar seperti yang you buat.?

https://img01.picoodle.com/img/img01/3/3/3/puza/t_4m_e2e21fd.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/3/puza/f_4m_e2e21fd.jpg&srv=img01)

Puzastyle
03-04-2009, 02:31 AM
salam, saya sokong apa awak buat nih... keep on posting bro... :)

salam & terima kasih...

kalau ada komen yang baik atau tidak untuk improvekan trading nie amatlah dialukan..

Puzastyle
03-04-2009, 08:52 AM
Trade#3 loss 52pips.

Trade#4
Open sell pada close CS "pinbar" yang close bawah S1. TF yang lain sudah downtrend. Stoch masih lagi uptrend pada TF1hrs

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/4/puza/t_6m_5c865e7.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/puza/f_6m_5c865e7.jpg&srv=img18)

Trade Close with 10pips ( 100points)

Puzastyle
03-04-2009, 09:41 AM
Trade#5

USDJPY Sell
Reason.
TF5 - price close bawah R3 "spinning top" dengan next CS adalah Bearish.
TF15 - Bearish Harami
TF30 - "Shooting Star"

all stoch terlebih beli.. target TP mungkin akan diubah dari masa kesemasa.



https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/4/puza/t_USDJPYm_fb7f78a.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/puza/f_USDJPYm_fb7f78a.jpg&srv=img18)

Close dengan amik untung sikit... jenuh ler tunggu price.. gerak cam siput aje..kalau salah trade cepat je jadi -ve..

gilos
03-04-2009, 01:23 PM
ekekek...sabor jer la bro...camtu gak la yg gue rasa bila trade...

jurnal yg bagus...siap ada reasons utk OP skali...mmg gue folo... :)

Puzastyle
03-04-2009, 10:18 PM
Trade pagi nie...
ada "Evening Doji Star" pada TF30 untuk pair EURUSD.
Trend semasa UPtrend ( MA Blue>MA Gold)
Stoch >80 dan bersilang kebawah

Harga buka 1.2652
TP 1.2600
SL 1.2689


https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/4/puza/t_7m_c02c183.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/puza/f_7m_c02c183.jpg&srv=img03)

Puzastyle
03-04-2009, 10:26 PM
Trade untuk GBPUSD , TF30

Lebih kurang sama dengan pair EURUSD kedudukan CS

Harga masuk 1.4179
TP 1.4127 - amik price atas sikit dari pivot line.
SL 1.4217


https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/4/puza/t_8m_df27041.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/puza/f_8m_df27041.jpg&srv=img03)

Puzastyle
03-04-2009, 10:56 PM
ekekek...sabor jer la bro...camtu gak la yg gue rasa bila trade...

jurnal yg bagus...siap ada reasons utk OP skali...mmg gue folo... :)

bila trade yg demo nie.. mmg tak heran ler kalau market lambat bergerak.. kearah mana sekali pun .sebab kurang ambil serius sikit.. tapi yang real nie walaupun micro akaun lain sikit.. semua system hancur.. dek perasaan tamak..takut..nak buat decession pun fikir byk kali last2.. price jauh baru masuk.. masuk kejap.. price dah reverse lah pulak... aduhh.... why..why..why? close yg takut negetive amik counter trend.. price reverse lagii.... ikut yang tadi..hmmmm...

why! why! why! why!

Puzastyle
03-04-2009, 11:27 PM
Dari sumber internet. " Evening Star" adalah top reversal pattern signal. Ianya terjadi ketika price uptrend yang jelas ( Boleh pakai MA untuk confirmkan Trend)
Selepas terjadinya satu uptrend dengan BULLS begitu confidence tandukan mereka kuat, tetapi tetiba Bears kasi tentangan yang hebat menyebabkan tiada siapa yang menang. ( Doji, Spinning TOP). Bila perlawanan hari berikutnya bermula. Bear telah menggunakan jurus cakar mautnya menyebabkan habis badan BULLS calr separuh badan. ( Bear CS, Belt Hold). Dengan berlawan ditempat BULLS ( Uptrend) masih kalah kepada BEARS. Maka kemungkinan BEARS mengambil alih tempat BULLS tadi. Maka terjadilah Downtrend.

BULLS terpinga2 kenapa tetiba boleh kalah dengan BEARS.
BULLS menyimpan DENDAM untuk membalas dengan " Morning Star"

Trader pun sama jugak.. Aik! tengah sedop2 naik.. turun lah pulak..MA Masih belum bersilang lagi, stoch pun sama jugak RSI pun masih atas>50 lagi.. camner nie? pening2...
sebagai penonton ikut ajer laa kalau BEARS menang kita sokong BEARS lah pulak.. kan senang..tak payah garu2 kepala lagi..

Begitulah cerita serba sedikit hikayat CS dari zaman jepung lagi.. walaupun dah beratus tahun CS wujud namum masih lagi relevan digunakan...
Terror nye orang jepung nie.. macam2 idea..

Puzastyle
03-05-2009, 01:14 AM
Trade AUDUSD

Price/SL dan TP seperti dalam picture.

Reason.
Semua TF menunjukan Bearish Power. Terutama pada TF4Hrs " Shooting Star" + Enguf?Harami? tapi yang aku tahu Bearish CS.

Pair EURUSD dan GBPUSD perjalanan selamat.. profit locked.

https://img01.picoodle.com/img/img01/3/3/4/puza/t_10m_dc6582b.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/puza/f_10m_dc6582b.jpg&srv=img01)

Puzastyle
03-05-2009, 01:52 AM
USDCHF
Open Sell R:R 1 to 1

TF5 maybe tak begitu sesuai untuk menggunakan kaedah CS kalau belum cukup mahir. Ini adalah sebagai latihan percubaan kekuatan "Evening Star("ES)" pada TF yang lebih kecik.

Kedudukan "ES" pada TF5 ini sangat menarik kerana terbentuk pada garisan Pivot Level. Stoch juga telah bersilang dari >80 level menuju ke bawah.



https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/4/puza/t_11m_7df8cf2.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/puza/f_11m_7df8cf2.jpg&srv=img02)

zurin
03-05-2009, 02:44 AM
[QUOTE=Puzastyle;377377]USDCHF
Open Sell R:R 1 to 1

TF5 maybe tak begitu sesuai untuk menggunakan kaedah CS kalau belum cukup mahir. Ini adalah sebagai latihan percubaan kekuatan "Evening Star("ES)" pada TF yang lebih kecik.

Kedudukan "ES" pada TF5 ini sangat menarik kerana terbentuk pada garisan Pivot Level. Stoch juga telah bersilang dari >80 level menuju ke bawah.



cantik op tu,
ada harapan green pips,
sambil2 jeling dkt eurusd,
satu ke utara satu ke selatan,
cuma chart je kecik.........:D

gilos
03-05-2009, 02:57 AM
cara paste ss pakai picoodle...

https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/4/gilos/f_Clipm_29d8fed.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/4/gilos/f_Clipm_29d8fed.jpg&srv=img03)

Puzastyle
03-05-2009, 05:14 AM
[QUOTE=Puzastyle;377377]USDCHF
Open Sell R:R 1 to 1

TF5 maybe tak begitu sesuai untuk menggunakan kaedah CS kalau belum cukup mahir. Ini adalah sebagai latihan percubaan kekuatan "Evening Star("ES)" pada TF yang lebih kecik.

Kedudukan "ES" pada TF5 ini sangat menarik kerana terbentuk pada garisan Pivot Level. Stoch juga telah bersilang dari >80 level menuju ke bawah.



cantik op tu,
ada harapan green pips,
sambil2 jeling dkt eurusd,
satu ke utara satu ke selatan,
cuma chart je kecik.........:D

TP10 dah lepas tadi tapi kerana tamak... ubah TP bila nampak trend kebawah.. alih2 dia naik pulak.. pengajaran yang tak serik2...
tabiat ubah TP jgn selalu amalkan...:D

Puzastyle
03-05-2009, 05:29 AM
Tengkieu Guru GLS...

Satu lagi "Evening Doji Star" untuk EURUSD TF30.
ES nie kalau perhatikan secara kasar adalah sama dengan yang pagi tadi ( Target pagi tadi 52pips tercapai)

kalau dianalisis dialisis kan secara halus/batin.. position ES ni ada beza sedikit.
Sekarang Downtrend.. (MA blue<MAGold) uptrend ada tapi hanya dalam skala kecil tak sama yang pagi tadi UPTREND mmg dari semalam. Bacaan stoch jugak menaik bukan di Overbought area. Patutker open position sell nie??

buku takde citer ( kalau ada tolong kasi tahu) kalau downtrend camner nak trade kalau jumpe ES ni...

terpakse ler buat experimen sendiri.. open sell amik TP10 ajer..


#TP10 tadi mgam2... 1.2588 open candle low 1.2576 ( enuf tuntuk TP10) tapi... aalahai...bila nak belajar dari kesilapan nie..***ubah target tp lagi**lepas tuh aper lagi hit SL 30...lebur pada muka.. tamak selalu rugi..

Sell position nie amik dah agak lewat ( tertinggal bot) sebab takde kat depan laptop. Kita tgk ler aper jadi...



https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/5/puza/f_EUESm_3d92295.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/5/puza/f_EUESm_3d92295.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-05-2009, 10:44 PM
Trade pagi nie.. untuk pair EURJPY

Berlaku pulak waktu pagi ( tgh hujan nie)
"Morning Doji Stars" berlaku semasa downtrend. MAB<MAG
Atas support1 dan weekly pivot. stoch oversold area dan crossing up.
SL dan TP belum ada teknik lagi nak tentukan..
tapi anggaran kasar price maybe akan sampai pivot level.

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/5/puza/f_EJdojistarm_5f7f176.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/5/puza/f_EJdojistarm_5f7f176.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-05-2009, 11:30 PM
Dark Cloud

TF30 pair USDCAD

"DARK CLOUD Cover". MAB>MAG ( Uptrend confirmed)
Berlaku bawah R1 dan stoch crossing down

TP & SL ( takde teknik) amik 10pips je dulu sekarang nie..
Price maybe turun sampai pivot level.


https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/5/puza/f_USDCADDarkm_9a3274d.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/5/puza/f_USDCADDarkm_9a3274d.jpg&srv=img18)

gilos
03-05-2009, 11:30 PM
3 reasons nak naik...cantek dah tu... ej ngan eu ni mmg kegemaran gue... :)

puza, u ada target harian utk pips? sambil2 citer post ni, boleh gak kira beborak pasal MM... :)

Puzastyle
03-05-2009, 11:51 PM
Semalam ada sedikit notes untuk "Evening Doji Star" yang mana telah menghasilkan 52 pips untuk EURUSD.

Hari ni awal2 pagi tadi dah ada signal "Morning DOji Stars" juga telah hit target ( 10pips) je. "Morning Doji Star" adalah lawan kepada "Evening Doji Star"

Sekarang oleh kerana ada satu lagi signal " Dark Cloud Cover or "DCC".. sedikit sebanyak penerangan berkenaan dengan DCC ni.

DCC sejenis CS "REVERSAL" untuk BULLISH/UPTREND. Bermakna trend berikutnya kemungkinan adalah BEARISH/DOWNTREND. Ianya adalah Strong Signal.

Untuk mengenalinya.
Selalu berlaku semasa UPTREND. Tengah asyik naik bukit (uptrend-BULLS nak ke Genting Highland) tiba2 BEARS ajak makan McD free kat Tempat rehat Genting. BULLS yang terpengaruh tipu muslihat BEARS turun ler balik ( terjadinye CS BEARISH - Kalau BEARISH "BELT HOLD" lagi cantik.

Bearish CS ni hendaklah close lebih dari midpoint Bulls CS sebelumnya.

BULLS tadi yang sedap makan McD free lupa akan musuhnya BEARS ada sebelah tgh siap asah cakar untuk menyerang BULLS.. terpeliot lah BULLS dek kena serang oleh BEARS...

Kita tukang jual McD tadi sokong ler BEARS supaya dia ajak lebih byk kawannya makan kat kedai kita..- dapat ler untung lebih sikit.. hehehe...

Puzastyle
03-06-2009, 12:01 AM
3 reasons nak naik...cantek dah tu... ej ngan eu ni mmg kegemaran gue... :)

puza, u ada target harian utk pips? sambil2 citer post ni, boleh gak kira beborak pasal MM... :)

EJ tuh mmg naik nak sampai pivot line.. aku amik 10pips je tadi ( 1st CS dah hit) lepas tuh tak buka balik...

pasal MM ni belum ada specific target lagi masih belajar camner nak trade supaya boleh dapat profit. Akaun mikro ni untuk buat practise ngan analisis.. bila dah confident baru bukak akaun standard.

Akaun stadard nnt naik target 10pips aje sehari. tapi bukak 1lot. So nak practise sampai 100% confident bila masuk trade 10pip tu gerenti dapat.

1 lot = 10pip = 100usd = 350rm /sehari
350 x 20 hari trade dah 7000rm/sebulan > gaji sekarang nie..
tax free lagi tuh...

Bila dah mmg super dupper cofident boleh ler increase lot lagi dgn tp yang sama. sikit2 lama2 boleh gi genting highland...

gilos
03-06-2009, 12:15 AM
ehehehe...cayalah bro...camni la trader...nak kaya/senang tapi bukan nak cepat kaya/senang (sampai kayap...ekekekek)

apa yang bro buat serupa ngan apa saya buat...sekarang pun saya trade mikro utk dapat rentak dan system yang sesuai dengan saya...tu pasal saya syukur ssgt ada fxopen yg selain dari reasons saya sendiri, dia bagi trade mikro tp nampak cam standard kat dlm mt4 dia... (bukan sesajer puji, tapi kenyataan).

hopefully usaha kita diberkati...Amin...

Puzastyle
03-06-2009, 12:24 AM
amin...

Puzastyle
03-06-2009, 12:35 AM
mari belajar sama2...

"shooting star" or maybe not kena tunggu current CS close dulu. biasanye kalau ada shooting start price akan turun.. tapi kita lihat dulu bagaimana nak buat analisis ( ni version sendirian berhad)

Dari picture nie.. price di apit oleh pivot level dan juga MA. Gap PL ngan MA tuh tak besar mana.. price sebelum tuh dah pecah pivot level tapi close bawah jugak ( Jadi ler shoting start kejap). current price pulak bila sentuh aje MA terus naik balik. sekarang nie dah ada 2 "long Legged" Doji. Tiada siapa menang sama ada bulls or bears.

kalau jumper lagi keadaan dimana MA dan Pivot level hampir2 sama dan price berada didalamnye baik tunggu dulu sebelum trade. tunggu sehingga yang mana pecah dah close diatas PL or bawah MA. Lepas tuh tunggu nect CS untuk confirmation.




https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/5/puza/f_Pembelajaram_0eca716.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/5/puza/f_Pembelajaram_0eca716.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-06-2009, 01:15 AM
TF30 Pair EU

Kekuatan "Evening Doji Star" Diuji pada kedudukan yg "ketat". UPtrend yg terjadi hanya small scale.
Signals

Stoch crossing down walaupun belum betul2 sampai overbought area lagi.
Pivot - ok bawah pivot line.
MA - kureng sebab trend sebelum cam flat je...
CS Bearish - close lebih separuh dari Bullish CS, kalau Bearish "Belt Hold" lagi cantik. ni cam nak jadi "spinning centre" "Tiada keputusan/arah"

kalau perhatikan di TF1hrs price betul2 close dekat MA. ( disadvantage)

tujuan nie nak menguji sekuat mana signal Evening Doji Star pada TF30
Take Profit 10pips



https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/5/puza/f_EUESm_8bb1370.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/5/puza/f_EUESm_8bb1370.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-06-2009, 01:38 AM
Pair USDJPY
TF30
Signal "3 black crows"
TP10pips

lain2 signal boleh perhatikan dalam picture.

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/5/puza/f_3blackcrowm_0892b65.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/5/puza/f_3blackcrowm_0892b65.jpg&srv=img18)

P/S : Admin jgn marah ye posting banyak2 hari nie.. hujan lebat kat luar tak dapat keje. ngadap pc je..:D

Puzastyle
03-06-2009, 08:49 AM
Updates post #31

"Evening Doji Star" untuk post#31 - bad entry/trades/loss money/risky
selain dari aper yang dah dinyatakan yang membuatkan trade untuk ES disitu tidak sesuai saya juga buka ticket sebelum next candle/bar complete bear or bull. ( Tgk CS1 dalam gambar)

Sekiranya tunggu next candle close baru tengok market camnernext complete bar price masih lagi diapit oleh PivotLine dan MA ( CS3)

Tunggu price pecah dan close above Pivot line dan candle/bar selepas itu still bullish baru masuk trade. dan wallaaaa!!!!...

Maybe ada news/or intervention luar yg menyebabkan market bergerak begitu cepat.. tapi strategy ni lebih selamat.. 1 pengalaman berharga..


https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/6/puza/f_EUbreakm_77038b8.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/6/puza/f_EUbreakm_77038b8.jpg&srv=img19)

gilos
03-06-2009, 09:13 AM
keadaan camni biasa...have to take the loss with the gains...
ni satu kekurangan scalping...kena tgk market sentiasa takut kena libas kalau kita takder s/l yg mantap...bro pakai apa utk buat s/l?

Puzastyle
03-06-2009, 09:24 AM
masih study lagi nak letak optimum TP ngan SL berapa target paling kurang R:R mesti 1:1 kalau sekarang ni hancur lee... amik TP10 SL50 sekali libas habis semua TP 5 kali ganda..

nak tgk avg pips untuk TF30 dan TF1hrs TP dan SL mabybe berdasarkan 2/3 untuk setiap avg TF. cth

Avg pips TF30 adalah 30pip ( Hi-Lo)

SL dan TP will be 20:20

Avg pips TF1hrs 90pips (Hi-Lo)

SL/TP will be 60:60

or gunakan signal CS itu sendiri... sekiranya signal tuh masih valid ride on!! kalau tak valid close je position.. tapi yang ni kena fulltime kat PC ..

Puzastyle
03-06-2009, 10:15 PM
rezeki dari dari allah... amin....

overall trading minggu nie masih macam rollet coaster.. kejap naik kejap merudum.. masih lagi mencari pemahaman tentang CS .. cukup seronok kalau dapat bace CS walaupun kekadang dapat -ve tapi.. at least tahu jugak bagaimana market tu bergerak sikit2 daripada sebelum ini asyik bergantung pada indi 100% tak faham apepun..

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/6/puza/f_ssm_f32acab.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/6/puza/f_ssm_f32acab.jpg&srv=img18)

Puzastyle
03-09-2009, 11:20 PM
Minggu ke-2

semalam trade ikut feel..pagi boleh amik sikit2 tapi ptg hancus.. GU jatuh teruk byk trade yg masih floting..harap2 GU naik balik ke 1.4000..

minggu nie sibuk sikit ( balik kampung) nak updates pasal CS.. minggu depan boleh mula balik analisis CS/Stoch/Auto Pivot... skrg tambah 1 lagi indi Fibo untuk membuat analisis yang lebih tepat.

zurin
03-10-2009, 03:03 AM
Minggu ke-2

semalam trade ikut feel..pagi boleh amik sikit2 tapi ptg hancus.. GU jatuh teruk byk trade yg masih floting..harap2 GU naik balik ke 1.4000..

minggu nie sibuk sikit ( balik kampung) nak updates pasal CS.. minggu depan boleh mula balik analisis CS/Stoch/Auto Pivot... skrg tambah 1 lagi indi Fibo untuk membuat analisis yang lebih tepat.

rilex bro,
mm nak kena jaga,
biar bertahan lama memorex ni,
sebab banyak lagi pahit manisnya.....:D

Puzastyle
03-10-2009, 03:48 AM
tq bro... kasi nasihat. biase anak murid baru nak belajar.

# pernah tgk chart camnie?

hampir sama dengan chart EU..


"Evening star" dan rpice tersepit diantara fibo 23.6 dan MA
prediction.. kalau TF30 bar close bawah MA price maybe jatuh lagi.. kalau price close above Fib0 23.6 price akan naik..


https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/9/puza/f_gufibm_183abb5.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/9/puza/f_gufibm_183abb5.jpg&srv=img02)

zurin
03-10-2009, 03:55 AM
[QUOTE=Puzastyle;381065]tq bro... kasi nasihat. biase anak murid baru nak belajar.

# pernah tgk chart camnie?

hampir sama dengan chart EU..


"Evening star" dan rpice tersepit diantara fibo 23.6 dan MA
prediction.. kalau TF30 bar close bawah MA price maybe jatuh lagi.. kalau price close above Fib0 23.6 price akan naik..

QUOTE]

semua anak murid kat sini,
kalau tok guru nak kena bayar dulu....:p ,
cables memang terus menjunam teruk,
la ni ada support dkt 1.3760,
lepas ni turun sampai 1.3500 agaknya......:D

Puzastyle
03-10-2009, 03:59 AM
EURJPY

Watchout!! CS belum confirm lagi kat TF4hrs.
lagi 1jam ( kul 2ptg nnt).. kalau pinbar kat 4hrs insyallah price akan jatuh.

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/9/puza/f_ejpinbarm_8ca0ee2.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/9/puza/f_ejpinbarm_8ca0ee2.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-10-2009, 04:06 AM
[QUOTE=Puzastyle;381065]tq bro... kasi nasihat. biase anak murid baru nak belajar.

# pernah tgk chart camnie?

hampir sama dengan chart EU..


"Evening star" dan rpice tersepit diantara fibo 23.6 dan MA
prediction.. kalau TF30 bar close bawah MA price maybe jatuh lagi.. kalau price close above Fib0 23.6 price akan naik..

QUOTE]

semua anak murid kat sini,
kalau tok guru nak kena bayar dulu....:p ,
cables memang terus menjunam teruk,
la ni ada support dkt 1.3760,
lepas ni turun sampai 1.3500 agaknya......:D

maybe.. harap2 dia naik dulu sebelum turun..amik "lajak" biar jatuh laju sikit cam last week amik lajak sampai 1.4300 pastu hah amik ko...beratus2 pips habis Support dia redah tak tgk belakang lagi...:D

gilos
03-10-2009, 04:18 AM
gu pecah 1.3741, kira bye2 buyers...ekekekek...

Puzastyle
03-10-2009, 04:42 AM
gu pecah 1.3741, kira bye2 buyers...ekekekek...

aku rasa skrg ni kena pakai psikologi... GU nanti undervalue... sebaab tu price ada reason naik dulu kejap. kasi seme buyer rasa pips pulak..hehehe

tgk chart tf15 tu cantik jugak pin bar dia...:p

Puzastyle
03-10-2009, 04:44 AM
nak upload pic tak dapat ... celcom broadband ni connection HSPDA tapi rate 1kb aje.. hampess betul laaaaa...

zurin
03-10-2009, 05:25 AM
nak upload pic tak dapat ... celcom broadband ni connection HSPDA tapi rate 1kb aje.. hampess betul laaaaa...

sama la bro,
celcom bb ni down sekejap tadi,
tapi ok juga, aku punya streamyx wireless,
dah sebulan tak de line, lagi hampeihh .....:confused:

Puzastyle
03-10-2009, 05:42 AM
dah setahun lebih aku pakai CBB ni.. dah tau camner signal dia..
kalau call helpcentre mesti cakap nnt techi call balik 2-3hari.. takpun "you try pakai modem lain" ...

Puzastyle
03-10-2009, 05:48 AM
EURUSD

perhatikan price close diantara MA dan Daily Pivot. Lepas tu close above daily pivot dan.. cam roket naik keatas..
cuba tgk post#33 ada similarity??


https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/10/puza/f_samaeum_f0dc412.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/10/puza/f_samaeum_f0dc412.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-10-2009, 05:54 AM
GBPUSD TF15

7 kali percubaan GU nak break 23.6% daily fibo tapi tak dapat2 jugak..

adakah kali nie berjaya kali ke -8?

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/10/puza/f_bkm_2ebee2d.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/10/puza/f_bkm_2ebee2d.jpg&srv=img02)

Puzastyle
03-10-2009, 07:21 AM
sakit betul la GU hari nie.. naik tak nak turun pun taknak..
"show me the money" up or down...plssssss

Puzastyle
03-10-2009, 08:09 AM
sambil2 tunggu GU naik balik scalping dulu mana2 pair .. walaupun ada hasil tapi belum cukup nak cover floting GU lagi..
harapan masih ada untuk GU ke 1.4000 ..
fibo 23.6% dah break.. false break or not.. ntah la
as long as price atas fibo.. akan ku tunggu ko GU..

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/10/puza/f_dfm_e01879e.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/10/puza/f_dfm_e01879e.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-11-2009, 06:59 AM
hari nie main scalp aje.. GU masih lagi teruk floting ntah sampai bila boleh tahan...

gilos
03-11-2009, 07:34 AM
takper...slow2 bleh cover la tu... :)

Puzastyle
03-11-2009, 08:57 AM
ntah la sempat ke tidak nak cover floting GU nie. 2 hari scalp mmg ok. tapi tak sampai 10% floting GU lagi. Aku mmg harapkan ada "magic" or aku panggil bomoh ke suruh GU naik sikit..hahaha..

Puzastyle
03-11-2009, 09:01 AM
hasil scalp aku hari nie samapi jam6ptg..
bukak lot kocik2 aje.. equity dah lemah.. buka lot besar sekali kena habis seme..

https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/11/puza/f_2daym_0e57c94.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/11/puza/f_2daym_0e57c94.jpg&srv=img15)

gilos
03-12-2009, 05:53 AM
bro, dah jumpa cara nak cut loss? kalau dah bleh la share2 sini... :)

Puzastyle
03-12-2009, 06:21 AM
cut loss belum jumpe magic number lagi.. this week practise pakai magic number "0" kat SL.. so far so good last week bila letak SL asyik hit aje pastu price terus reverse. minggu ni malas letak SL nak tgk aper jadi..

gilos
03-12-2009, 06:50 AM
maksud saya cut loss tu bila awak tau yg analysis salah, awak tutup post...cam saya pun, tak pakai s/l gak asalkan duk depan comp...tapi bila nampak salah analysis saya pakai MA utk cut loss tu...awak buat camner? atau hedge ker?

zurin
03-12-2009, 01:50 PM
hasil scalp aku hari nie samapi jam6ptg..
bukak lot kocik2 aje.. equity dah lemah.. buka lot besar sekali kena habis seme..

https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/11/puza/f_2daym_0e57c94.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/11/puza/f_2daym_0e57c94.jpg&srv=img15)

hi puza,
kau ni trade manual ke pakai EA,
kalau manual kau ni memang "Master Scalper".....:p

Puzastyle
03-12-2009, 10:24 PM
nak jawab pun tak tau camne.
masuk trade guna CS ngan PP. pastu biarkan. bila tengok arah salah tetap biarkan sebab predict price tuh akan hit TP jugak tak kira 2-3 hari kemudian. Ni hasil dari Demo saya try main 5,000,000 masuk 50 lot. Bila equity besar main takde SL ni rasa tak takut.. bukan yakin /gamble ..susah nak terangkan camne..

try bro main 5,000,000 pastu masuk 1 lot aje.. nnt faham maksud saya.


maksud saya cut loss tu bila awak tau yg analysis salah, awak tutup post...cam saya pun, tak pakai s/l gak asalkan duk depan comp...tapi bila nampak salah analysis saya pakai MA utk cut loss tu...awak buat camner? atau hedge ker?

Puzastyle
03-12-2009, 10:28 PM
hi puza,
kau ni trade manual ke pakai EA,
kalau manual kau ni memang "Master Scalper".....:p

100% manual.. bukan "master" masih belajar lagi. Loss tetap ada.
kalau ada thread " Sila Paparkan Bad thread anda" nnt bleh tepek bad thread kat situ. hehehe:D

Puzastyle
03-12-2009, 10:39 PM
alhamdulillah semua trade dah close.
3 hari lepas hari amat baik untuk aku terutama semalam 30+ trades dgn 2 loss (UJ). Kenaikan GU banyak menolong terutama yang floting -ve sejak isnin lepas sekarang seme dah close walaupun ada -ve.

Sekarang main atas profit. Depo "save" sementara waktu.https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/12/puza/f_week2m_424fcff.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/12/puza/f_week2m_424fcff.jpg&srv=img02)

Puzastyle
03-12-2009, 10:50 PM
"ruang" untuk amik Pips amat penting kalau nak scalp. Kalau target 10Pips pastikan bila masuk trade ada lebih bukan 20pips "ruang" diantara price masuk ngan RnS or Fib level. Just my 2pips pendapat.

learn2biz
03-13-2009, 01:53 AM
100% manual.. bukan "master" masih belajar lagi. Loss tetap ada.
kalau ada thread " Sila Paparkan Bad thread anda" nnt bleh tepek bad thread kat situ. hehehe:D
Apa susah .. bukak jer thread baru .. namakan 'Bad Trade - sila paparkan jika sudi' ... sure ramai terbeliak mata tengok warna merah ... (org cina percaya warna merah warna 'ong' ... kena kasi tunjuk baru ada 'ong' kot ... heuheuhe)

Puzastyle
03-13-2009, 02:51 AM
hehehe... "merah" ni warna kegemaran sebenarnye..

MU Merah.. Ferrari Merah ... keta pun caler merah Can ask Fxmalay tukar tak? Merah profit Hijau Loss hehehe reverse engineering..

Puzastyle
03-13-2009, 01:28 PM
lukis TL untuk EU.. ntah betul ke tidak.


https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/13/puza/f_eutlm_2ad27d8.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_eutlm_2ad27d8.jpg&srv=img18)

Puzastyle
03-13-2009, 01:32 PM
fib untuk GU. ( sambungan dari thread " Batang lilin - by Gilos)


https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/13/puza/f_gufib3m_002f7c1.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_gufib3m_002f7c1.jpg&srv=img15)

Puzastyle
03-13-2009, 01:56 PM
trades untuk hari jummat. masih ada 3 floting -ve EU dan GU.


semua ni trades berdasarkan CS / Pivot / TFs dan juga daily average.
Stoch dan MA juga digunakan sebagai indi sokongan sahaja.

-ve EJ sebab tak berani nak buy walaupun analisis CS bullish pagi tadi. Reason : Price dah hampir dengan yesterday daily high. takut loss lagi banyak terus tutup, bukan rezeki.

bila nak scalping pada kedudukan price didaily high always "sell" bergantung pada CS formation pada semue Tf kecuali TF1minit. sama juga kalau price berada di R1/R2 dan R3 kalau TL ikut TL, kalau Fib ikut Fib. bila rasa nak scalping dinasihatkan guna 0.1 lot selepas floting -ve ( 20pips keatas or terpulang) buka 0.1 lot lagi dan begitulah seterusnya. Target brape pips nak risk untuk setiap hari ( contoh 1000 pips secara keseluruhannya. ) no stop loss.

kalau buy terbalik dari "Sell"

so far alhamdullilah. berjaya cover loss last week dan gain profit sikit.

tapi ingat. performance hari ini mungkin beza minggu depan. aper yang boleh kita buat adalah usaha dan mohon murah rezeki. amin..

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/13/puza/f_jumaatm_5de1ca4.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_jumaatm_5de1ca4.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-13-2009, 02:11 PM
kepada newbie ( termasuk saya) kalau benar2 ingin memorex at least mesti tahu CS/SnR/Fib. Ini penting. Lepas tu boleh lah guna indi custom atau yg dah ada dalam MT4. Setahun lepas saya kenal forex malas nak amik tahu pasal CS- susah nak ingat la. nama2 CS entah ape2. byk dah akaun hangus. trade ikut indi tanpa mengetahui kegunaan indi itu sebenarnya. bukan nak cakap indi tu tak bagus.. kalau campur indi bagus ngan CS/SnR/Fib nak masuk trade lagi confident.
sedikit pandangan untuk diri sendiri juga..

have a nice weekend.

Puzastyle
03-13-2009, 02:36 PM
semua dah close( yg 3 floating tadi). ingat nak tutup taknak trade lagi mlm ni. tgk byk pulak CS yang cantik2. perasaan tamak ada lagi. nak risk 100pips lagi untuk mlm ni sebelum sambung minggu depan. lagipun nak titon tak dapat lagi penat "hambat" lembu kenduri ptg tadi. sedara mara masih ramai tgk cerita" congkak"

Puzastyle
03-13-2009, 02:51 PM
USDCAD

TF1hrs dan confirmed "hammer" dan TF4hrs ada peluang untuk "hammer" jugak.
kena runggu tf4hrs complete dulu.. "hammer" tf1hrs tadi tak sempat masuk.. asyik duk tgk eu ngan gu..

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/13/puza/f_ucad1hrsm_34161af.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_ucad1hrsm_34161af.jpg&srv=img19)

https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/13/puza/f_ucad4hrsm_95b2a74.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_ucad4hrsm_95b2a74.jpg&srv=img15)

Puzastyle
03-13-2009, 03:05 PM
EURJPY

TF4hrs
BEOB "Bearish outside bar" sekiranya close bearish. or maybe hanging man sekiranya close dengan small body.

TFdaily
"shooting star" or doji .

kedua2 signal diatas sekiranya berlaku EJ mungkin bearish next week. masih ada beberapa jam lagi. walauapapun ini hanya lah analisis awal untuk ditentukan.

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/13/puza/f_ejstarm_3c9d049.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_ejstarm_3c9d049.jpg&srv=img02)

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/13/puza/f_ejbeobm_6664b45.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/13/puza/f_ejbeobm_6664b45.jpg&srv=img19)

zurin
03-14-2009, 01:29 AM
kepada newbie ( termasuk saya) kalau benar2 ingin memorex at least mesti tahu CS/SnR/Fib. Ini penting. Lepas tu boleh lah guna indi custom atau yg dah ada dalam MT4. Setahun lepas saya kenal forex malas nak amik tahu pasal CS- susah nak ingat la. nama2 CS entah ape2. byk dah akaun hangus. trade ikut indi tanpa mengetahui kegunaan indi itu sebenarnya. bukan nak cakap indi tu tak bagus.. kalau campur indi bagus ngan CS/SnR/Fib nak masuk trade lagi confident.
sedikit pandangan untuk diri sendiri juga..

have a nice weekend.

la ni suka indi osma,
tunggu masa untuk rectractment.......:D

Puzastyle
03-16-2009, 12:15 AM
la ni suka indi osma,
tunggu masa untuk rectractment.......:D

boleh share camner nak guna indi OSMA ..
nak tgk sesuai tak dgn cara saya trade.

:D

Puzastyle
03-16-2009, 12:26 AM
antara kebaikan forex boleh trade kat mana2.. asalkan ada PC dan internet.
tengah tunggu filght pun boleh cari rezeki lagi sikit2..

Puzastyle
03-16-2009, 02:44 AM
trade yang ke-5 untuk hari ni... 4 trades sebelum dh close.


https://img01.picoodle.com/img/img01/3/3/15/puza/f_guisninm_05f18bc.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/15/puza/f_guisninm_05f18bc.jpg&srv=img01)

Puzastyle
03-16-2009, 03:14 AM
saya tgh mengkaji formation 3 candles (dalam bulatan) untuk pair EU TF30. so far kalau amik TP10 insyallah berjaya.ianya kerap terjadi waktu pagi sebelum london open.

untuk lebih selamat sebelum masuk "sell" tgk SnR serta Stoch.

https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/15/puza/f_esm_626a749.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/15/puza/f_esm_626a749.jpg&srv=img15)

Puzastyle
03-16-2009, 11:54 PM
"shooting star" "Hammer" "Hanging man" dan "inverted hammer" = The 4 CS secara peribadi ada signal reversal yang kuat. Sekiranya formation CS ni berlaku pada kedudukan "defination" masing2 insyallah beroleh pips. Contoh "kedudukan defination" seperti "shooting star" berlaku ketika uptrend.

yang ini satu lagi pada pandangan aku.. gabungan beberapa CS semuanye menjurus kepada "The 4 CS" diatas. Contoh Bearish Engulf untuk memerlukan 2 CS 1 Bullish dan 1 lagi Bearish sekiranya kedua2 CS ni digabungkan. ia akan menghasilkan " Shooting Star"

"3 inside up" memerlukan 3 CS . 1 bearish dan 2 lagi bullish.. kalau digabungkan akan menjadi "Hammer" sama juga dengan "morning doji star" menghasilkan "Hammer"

Puzastyle
03-17-2009, 12:05 AM
habis tuh kalau semuanya menjurus kepada "The 4CS" kenapa perlu ada nama2 lain untuk formation CS ni?
mungkin ini jawapan aku...

sebab kat MT4 kita dah ada "fixed" time frame tf1-tfmonthly kita takda tf90minit (3X TF30) atau TF45 (3xTf15) dan juga MT4 ni CS di"gambarkan" mengikut standard masa. contoh.. 1400pm-1430pm = TF30 bukannya 1415pm-1445pm = TF30 .. sebab itulah nama CS ni bermacam2 untuk memenuhi kekurangan "masa" dekat MT4 ni - takde flexibility

gilos
03-17-2009, 12:14 AM
cantek...dulu2 saya heran jugak kenapa berlakunya shadow kat cs...lepas lama perhati chart baru nampak apa yg bro nampak ni...
aphal pun yg lebih penting adalah psycholgy trader masa tu kerana TA + FA = traders perception/ pshychology...
sekadar pendapat... :)

Puzastyle
03-17-2009, 12:29 AM
mungkin ada yang keliru dengan pendapat saya ni..

2CS TF30 menghasilkan "Bullish Engulf" bila tgk kt TF1hrs akan menghasilkan "Hammer" dan kita akan nampak "hammer pada TF1hrs sekiranya "Bullish Engulf" terbentuk pada "masa" standard iaitu. cth: 1400-1500 tetapi mungkin tidak sekiranya berlaku pada masa non-standard cth : 1430-1530 sebab TF1hrs hanya open dan close pada 1400-1500.

Puzastyle
03-17-2009, 12:42 AM
cantek...dulu2 saya heran jugak kenapa berlakunya shadow kat cs...lepas lama perhati chart baru nampak apa yg bro nampak ni...
aphal pun yg lebih penting adalah psycholgy trader masa tu kerana TA + FA = traders perception/ pshychology...
sekadar pendapat... :)

sama lah puas jugak perah otak karat ni.. kenapa CS ni ada byk nama dan bentuk.. nak study yang mana satu "ibu segala ibu" CS ni.. akhirnya pada pendapat saya semuanya berkisar pada "The 4 CS" yang sama sebut tu lah

Puzastyle
03-17-2009, 01:07 AM
Bila masa sesuai nak guna "The 4 CS" ni?
secara jujur saya pun tak berapa pasti... kekadang bila masuk masa "shooting star" pun boleh kena SL jugak.

ni idea yang ada selepas mengkaji CS ni.. bila nak pakai "The 4 CS"

Contoh: " Shooting Star"

Kalau terjadi pada TF1hrs.. tgk TF30 mesti ada 2 CS ( 1 bullish dan 1 bearish) bearish CS mesti close lebih halfbody CS bullish.
Contoh paling dekat ialah pada pair EU .. 16/3 jam 1400-1500.

Puzastyle
03-17-2009, 01:14 AM
ini contoh untuk EU TF4hrs.
secara kasar 2 CS tuh menghasilkan "harami" ( kalau salah tolong betulkan) tetapi kalau kita lihat untuk 8hrs ( gabungkan kedua2nya) akan terjadi "shooting star" bila ada "shooting star" pada uptrend kita "sell" insyallah bpleh profit.


https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/16/puza/f_cs1m_d6e160d.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/16/puza/f_cs1m_d6e160d.jpg&srv=img15)

gilos
03-17-2009, 01:22 AM
nicely done...camni la syiok...ada discussion, bukan setakat kita bagi dan org lain terima jer...keep up the good work bro...

satu lagi penambahan, kalau signal bearish, selalunya tak perlu tunggu confirmation sgt...cth, tak perlu sampai masuk 50% cs sebelumnya...tapi kalau signal bullish, harus tunggu...
itu yg saya paham...kalau salah tolong betulkan yek...

Puzastyle
03-17-2009, 01:34 AM
ha'a banyak e-books bercerita ke arah yang sama. "Bearish signal" mmg strong tak perlu confirmation dan "Bullish signal" kena ada confirmation. Nak juga tahu kenapa jadi begitu. Belum jumpe alasan yang kukuh lagi. Maybe salah satu factor "human emotion" itu sendiri agaknya. ntah la.. kena jadi amik "STPM" dulu baru leh faham kot sebab2nya.

Puzastyle
03-17-2009, 06:43 AM
GBPUSD ..

Analisis CS formation pada TF4hrs menunjukkan signal Bearish dah ada 1 platform Bearish Outside Bar ( BEOB) dan 1 lagi platform akan membentuk BEOB juga sekiranya price close bawah 1.4100 pada jam 4ptg waktu tempatan nanti ( lagi (20minit). Bagi platform fxopen sudah terjadi "Evening Star" pada TF1hrs dan pada TF4hrs sudah ada "shooting star".

Puzastyle
03-17-2009, 06:54 AM
sekiranya tidak menjadi 1 kesalahan.
ini adalah complete BEOB pada Platform A.
Price sudah retrace ke mid CS sebelumnya.

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/17/puza/f_p1m_bff954e.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_p1m_bff954e.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-17-2009, 06:57 AM
Ini Complete BEOB pada platform A. Price sudah retrace ke mid price candle sebelumnnya

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/17/puza/f_p1m_bff954e.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_p1m_bff954e.jpg&srv=img19)

BEOB in the making pada platform B . Bila complete boleh open sell pada next candle atau tunggu dulu price retrace ke mid price previous Candle
https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_p2m_74535c7.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_p2m_74535c7.jpg&srv=img02)

Puzastyle
03-17-2009, 07:01 AM
dan ini platform FXopen.

"Evening star" mungkin terjadi atau sudah agak lambat. Tunggu jam 6 petang nanti.

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/17/puza/f_p3m_89f476e.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_p3m_89f476e.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-17-2009, 07:11 AM
Platform B TF4hrs sudah complete sebentar tadi. Dan CS formation adalah BOEB
TP10 pun dah hit. Sekarang tunggu price retrace ke mid price candle sebelumnye atau dalam anggaran 1.4080 sebelum open SELL lagi. price mungkin juga tidak sempat ke situ dan terus kebawah. sejauh mana belum pasti.

Puzastyle
03-17-2009, 09:28 AM
price dah sampai 1.4080. bukak SELL pada price 1.4081. TP 1.4071

#baru je lepas taip TP dah hit bukak 1 lagi 1.4080 TP 1.4070 ( TP hit lepas tuh price return balik ke 1.4080)

Puzastyle
03-17-2009, 10:18 AM
price dah sampai 1.4080. bukak SELL pada price 1.4081. TP 1.4071

#baru je lepas taip TP dah hit bukak 1 lagi 1.4080 TP 1.4070 ( TP hit lepas tuh price return balik ke 1.4080)


Dah Hit TP untuk 2nd times. kalau price naik ke 1.4080 .. bukak SELL lagi untuk kali ke-3. :rolleyes:

Puzastyle
03-17-2009, 11:26 AM
GU result...

Dari analisis ptg tadi..jangkaannya mmg tepat..price untuk GU turun hampir 100pips dari retrace 1.4080.. hanya sempat curi 30pips aje.. + floting semalam , tota 40pips.

Puzastyle
03-17-2009, 11:37 AM
contoh trading result guna BEOB ( CS formation). Sekarang untuk membina keyakinan diri untuk membuka lot yang lebih besar bila ada lagi setup yang sama.

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/17/puza/f_guym_0046bb1.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_guym_0046bb1.jpg&srv=img06)

gilos
03-17-2009, 11:52 AM
BEOB ni kalau tak silap saya adalah pattern bearish engulfing+confirmation cs...jadi kalau sesapa yg suka higher risk skit boleh masuk terus masa cs engulfing tu dah lengkap...
utk bearish boleh la kalau berani nak masuk sebelum, tapi kalau bullish engulfing mmg kena tunggu BUOB dulu sebab nak menaik lagi susah dari nak menurun...
pendapat saya la... :)

Puzastyle
03-17-2009, 11:59 AM
Ini hanyalah ramalan awal berdasarkan keadaan semasa CS. Ramalan ini dibuat pada daily CS. walaupun Daily CS belum close lagi ada beberapa kemungkinan akan berlaku... teknik ni adalah gabungan 2 CS untuk membentuk "Shooting Star".

2 CS dalam bulatan. 1 bullish dan 1 lagi belum tentu bentuk CS ( kerana belum close)

sekiranya price Daily close Bearish dan price bawah 1.4000. akan terjadi "Shooting Star" kalau digabungkan = TF2hari CS. Untuk membuka SELL pada next open price CS atau pun tunggu sehingga price kembali pada mid price CS sekarang.


Sekiranya CS daily skrg close Bullish. Besok maybe strong Bullish kalau 2 cs itu digabungkan. bolehlah buka "buy" pada openprice next CS atau tunggu price kembali pada midprice CS sekarang.





https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_gudailym_4258fb4.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_gudailym_4258fb4.jpg&srv=img02)

Puzastyle
03-17-2009, 12:09 PM
BEOB ni kalau tak silap saya adalah pattern bearish engulfing+confirmation cs...jadi kalau sesapa yg suka higher risk skit boleh masuk terus masa cs engulfing tu dah lengkap...
utk bearish boleh la kalau berani nak masuk sebelum, tapi kalau bullish engulfing mmg kena tunggu BUOB dulu sebab nak menaik lagi susah dari nak menurun...
pendapat saya la... :)

Rase lebih kurang sama kot.. BEOB tuh aku amik dari J16 (FF)...
naik tangga lagi penat dari turun tangga kan.. naik nak gunakan banyak kudrat sebab lawan graviti kalau turun boleh gunakan berat badan sendiri + graviti

cam fomula
Force = Mass X acceleration (graviti)

bila naik lawan graviti. F=M(-G)
bila turun + graviti F= M(G)

fizik kantoi.. heheheehe
:D

Puzastyle
03-17-2009, 12:19 PM
bentuk yang selalu terjadi pada TF30 "EDS"..
sekiranya ketiga2 CS ni digabungkan akan terjadi "shooting star"
boleh ke camnie?

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_gu3csm_f1f2ed5.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_gu3csm_f1f2ed5.jpg&srv=img02)

Puzastyle
03-17-2009, 12:33 PM
sekadar ingin berkongsi pendapat...

Kegunaan Daily Average pada saya amat berguna untuk membuka satu2 post.. seperti GU sekarang.. Daily Average 278..price Hi-Low sekarang dah 174 masih ada 100pips gap kalau dikira DA 278.. price mampu lagi turun ke semalam Low.. tetapi disitu ada weekly pivot daily S1.. saya tidak akan membuka post sell sekiranya price hampir dengan daily average.

price selalunya reverse bila sampai or hampir ke daily average. so dalam kes GU nie..boleh digabungkan dengan analisis daily CS tadi.

price close bearish hampir dgn daily average dan support .. retrace semula kemid price dan turun semula...:confused:

Puzastyle
03-17-2009, 01:06 PM
1st post pasal summary...

bulatan hijau itulah turning point bila SL=0 dan trade mengikut CS formation

dan inilah akuan pertama dapat bertahan lebih dari 2 minggu...

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_detailm_9066ecd.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_detailm_9066ecd.jpg&srv=img02)

gilos
03-17-2009, 04:39 PM
kira cantik ar tu s akaun...didoakan semoga berjaya... :)

daily average tu camner kira yer? saya fizik ngan add math tak amik...math dah lama tinggal lepas sambung U...ekekekek...

Puzastyle
03-17-2009, 10:23 PM
kira cantik ar tu s akaun...didoakan semoga berjaya... :)

daily average tu camner kira yer? saya fizik ngan add math tak amik...math dah lama tinggal lepas sambung U...ekekekek...

Ada indi custom yang menunjukan daily average.

Puzastyle
03-17-2009, 11:23 PM
awal pagi nie agak suram sikit.. CS formation pun takde yg menarik..
Daily CS banyak Inside Bar.

Puzastyle
03-17-2009, 11:46 PM
percubaan untuk membuat prediction menggunakan MACD, Pattern dan CS

MACD - Menunjunkan uptrend dari 6/3 lagi. sekarang ada berlaku sedikit perubahan pada bacaan MACD. Higher high previus dan Higher high sekarang (maybe) adalah hampir sama ( blue ) tetapi MACD makin menurun.

Pattern - Mungkin akan berlaku Double Top

CS - Sudah ada Bearish Outside Bar (BEOB) yang dalam bulatan tetapi Gagal untuk turun kebawah.

Perancangan -

Tunggu Price Action untuk 4hrs. samaada Pinbar or "Shooting Star" or BEOB:rolleyes:

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/17/puza/f_eu4hrsm_d630d03.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_eu4hrsm_d630d03.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-18-2009, 12:05 AM
DoubleBar High Low Close

Satu lagi setup yang dipelajari dari lana J16 ialah DBHLC .

pada TF 1hrs sekarang GU CS formation DBHLC pada kedudukan Pivot line.

Sell order telah dibuka.. dengan TP10




https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/17/puza/f_gudhlcm_5642149.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_gudhlcm_5642149.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-18-2009, 12:22 AM
"ES" pada TF1 hrs. tak sempat nak masuk.. sebab tak "dan" nak monitor

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/17/puza/f_EJdjm_b39681a.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_EJdjm_b39681a.jpg&srv=img06)

"Shooting Star" maybe berlaku pada TF4hrs kerana pada TF1hrs sudah ada Evening Star". Tunggu jam 10 pagi ni nanti selepas candle close untuk confirmation. Seperti biasa. masuk open price next candle atau tunggu dulu price kembali ke midprice candle sebelumnya..


https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_Ejpinm_9351e77.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_Ejpinm_9351e77.jpg&srv=img02)

Puzastyle
03-18-2009, 12:55 AM
USDJPY - satu peluang untuk BUOB or BEOB pada TF4hrs..
tunggu Candle Close dulu kul 10 pagi nanti.

# BEOB - 1st TP10 sudah hit. price sudah pun kembali ke midprice candle sebelum.. takda post yang bukak ada keje jap tadi..
planning sekarang scalping kat lower TF..

Puzastyle
03-18-2009, 01:54 AM
UJ - pinbar dan sekiranya candle sekarang close bawah previous candle high maybe ada bentuk pinnochio ( 2 eyes dan 1 hidung panjang )

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_ejpinnom_9173637.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_ejpinnom_9173637.jpg&srv=img02)

EJ - sudah confirmed BEOB tetapi kenapa price tak turun2 jugak??

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/17/puza/f_ujbeobm_226d123.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/17/puza/f_ujbeobm_226d123.jpg&srv=img02)

so sekrang nie try amik correlation ( betul tak ejaan ni) UJ dan EJ biasanya bergerak dalam arah yang sama kalau uptrend dua-dua uptrend begitulah sebaliknya. oleh kerana kedua2 pair ni menunjukan Bearish. kemungkinan besar akan berlaku downtrend. sekarang nak "risk" 1000 pips ( 10usd) untuk sell kedua2 pair nie dengan cara "berperingkat"

mohon doa semoga berjaya.

#semakan telah dibuat pada 2 plat lain dan ada tanda2 BEOB akan berlaku

Puzastyle
03-18-2009, 05:57 AM
untuk perkongsian bersama..
EurUsd TF1hrs..

CS formation + MACD

Chart tu mencerita kan aper yang berlaku sekarang.. insyallah kalau sell boleh profit.

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/18/puza/f_EUMACDm_d360e3b.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/18/puza/f_EUMACDm_d360e3b.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-18-2009, 06:11 AM
Teknik ni diceduk dari Basket Trading Oleh Trader 101(FF). Pemilihan pair berdasarkan EUR lawan JPY. Ianya berfungsi sebagai sokongan untuk CS formation.

semua JPY pair ada kat atas dgn +ve profit menunjukkan matawang JPY strong dan semua EUR pair ada kat bawah -ve profit menunjukan matawang EUR agak lemah.

Ini hanyalah satu percubaan sahaja ...:cool:

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/18/puza/f_IAEJm_6c53c44.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/18/puza/f_IAEJm_6c53c44.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-18-2009, 07:27 AM
CS formation untuk pair EURUSD amat menarik sekarang. Kalau takde tangan2 "besar" nak ubah market insyallah boleh buat prediction yang agak baik berdasarkan CS formation SnR dan juga CS formation dari platform berlainan. semua menjurus kepada Bearish.

FXopen - BEOB ataupun BUOB akan berlaku. Saya lebih kepada BEOB berdasarkan bacaan MACD dan CS formation pada TF1hrs. Kena tunggu jam 6 ptg nanti untuk confirmation.

FX-A - BEOB telah berlaku pada TF4hrs. dan sekarang price mungkin akan kembali pada midprice candle sebelumnya sebelum meneruskan downtrend. Target price kembali disekitar 1.3030 -1.3040. pending sell stop dgn TP10 sahajaaaa..candle close jam 8 mlm

FX-B - "Shooting Star" pada TF4hrs dan candles sekarang masih lagi bearish. price maybe return to midprice previous candle. Candle close jam 7ptg.

skrg duk tepi2.. main kecik2 dgn risk 100pips(1usd) sahaja...(nangguk anok ikang bilis jah)

Puzastyle
03-18-2009, 07:49 AM
ada beberapa pair yang menarik perhatian pada jam 6 ptg nanti semua TF4hrs

EURUSD, AUDUSD,NZDUSD - target BEOB

USDCAD, USDCHF - target BUOB

termasuklah EURJPY dan USDJPY

zurin
03-18-2009, 03:10 PM
[QUOTE=Puzastyle;385498]untuk perkongsian bersama..
EurUsd TF1hrs..

CS formation + MACD

Chart tu mencerita kan aper yang berlaku sekarang.. insyallah kalau sell boleh profit.

QUOTE]

hi bro,
terbalik pulak jadinya,
fiber bull terus ni.....:D
https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/usdjpy8.gif

Puzastyle
03-18-2009, 10:28 PM
[QUOTE=Puzastyle;385498]untuk perkongsian bersama..
EurUsd TF1hrs..

CS formation + MACD

Chart tu mencerita kan aper yang berlaku sekarang.. insyallah kalau sell boleh profit.

QUOTE]

hi bro,
terbalik pulak jadinya,
fiber bull terus ni.....:D
https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/usdjpy8.gif

ye laa bro...sebab tu TP kena target kocik2 je.. dah lepas kalau amik 10pips je
nie news punya pasal lah..

takpe boleh buat lagi analisis pasal CS walaupun tak semua 100%:o

Puzastyle
03-19-2009, 12:05 AM
EURJPY . TF1hrs

ada CS formation BEOB pada jam 9 pagi ni. planning sell bila price naik sikit ke R1.

semoga berjaya.

Puzastyle
03-19-2009, 01:02 AM
kalau Sell EJ tadi telah menghasilkan pips hijau. hampir 40pips turun.

# TF4hrs ada "pinbar" kalau agresif boleh sell kalau nak main save tunggu price kembali ke midprice candle sebelumnya.
pic tak upload sibuk sikit hari nie..

semoga berjaya.

Puzastyle
03-19-2009, 01:55 AM
EURJPY TF4hrs.

seperti ada divergence. Price lagi tinggi tetapi MACD reading rendah. Sekarang CS formation pun bearish. confirmation aper lagi nak? hmmmm

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/18/puza/f_ejdivergencm_b01ef15.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/18/puza/f_ejdivergencm_b01ef15.jpg&srv=img02)

gilos
03-24-2009, 04:52 PM
salam bro...lama tak nampak...hope trading ok... :)

Puzastyle
03-25-2009, 01:44 AM
salam.. ado nih.. akaun 1st tuh dah hangus.. kena libas. sebab takde SL
tunggu depo baru lah pulak sambil2 kaji fibo. nak mantapkan lagi skill yang kurang ni..

Pagi ni ade shooting star kat daily TF untuk pair EJ.. 1st round tadi alhamdulillah dah popit.. skrg nak belajar camne nak simpan popit.. buleh senang nak hilang lagi lah senang... hehehe

Puzastyle
03-25-2009, 01:50 AM
byk pair japan hari nie yang ade shooting star kat daily TF.
nie contoh untuk EJ.. NJ pun sama maybe akan jadi double top..

https://img15.picoodle.com/img/img15/3/3/24/puza/f_ejpinbardaim_e414e88.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/24/puza/f_ejpinbardaim_e414e88.jpg&srv=img15)

Puzastyle
03-25-2009, 06:46 AM
rezeki hari ini hasil gabungan Fibo ngan CS.

Tengkiu pada Gpro ( dari thread Terengganu) kerana mengajar pasal Fibo..
dan lock17 (ganufx.via.my)ebook mengenai Fibo membuka ruang untuk belajar dgn lebih efektif


https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/25/puza/f_ejpopitm_48503be.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/25/puza/f_ejpopitm_48503be.jpg&srv=img03)

gilos
03-25-2009, 07:46 AM
pergh...mantop...usd60 tuh... yg ni depo baper bro? kalau bleh tanya la...

try gi kat blog lock17 tuh carik ebook...tapi tak dapat masuk...bleh tak attach sini ker ebook or emailkan ker? best gak nak baca pasal fibonacchi nih...

Puzastyle
03-25-2009, 08:02 AM
pergh...mantop...usd60 tuh... yg ni depo baper bro? kalau bleh tanya la...

try gi kat blog lock17 tuh carik ebook...tapi tak dapat masuk...bleh tak attach sini ker ebook or emailkan ker? best gak nak baca pasal fibonacchi nih...

blog lock17 down.. ada masalah. nnt try letak sini nak mitak ijin ngan lock17 dulu.
depo 100usd. buleh cover balik yg lost last week. tak untung tak rugi.:(
EJ tuh dalam bahaya tapi tricky. kalu jatuh mau tak 500pips tuh..

Puzastyle
03-25-2009, 09:29 PM
EURJPY
Fibo retracement level 76.4
rezeki awal pagi ni..
target TP pada 23.6 atau pada level 161.8 tetapi main lot besar sangat cukup sekadar 10pips sahaja.


https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/25/puza/f_EJ764m_5b3ed6b.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/25/puza/f_EJ764m_5b3ed6b.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-25-2009, 10:33 PM
EURJPY -fibo dalam fibo

analisis saya untuk mengkaji fibo. ada reason untuk buy pada DPP

kerana big fibo (Grey) pada level @23.6. small fibo (ungu) level @161.8 (take profit sell) dan juga hampir dengan round number 132.00

target untuk sell pada level 133.00 reason.. level 161.8 ( take profit buy) + resistance 1

hanya analisis..



https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/25/puza/f_fibodalamfim_18a3dae.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/25/puza/f_fibodalamfim_18a3dae.jpg&srv=img19)

Puzastyle
03-26-2009, 08:29 AM
EU TF5 - fibo retracement

Perhatikan cara untuk memasuki trade dengan menggunakan FIBO.
Warna kuning itu untuk masuk post sell (fib 76.4). Merah jambu SL (above fib 100) dan warna hijau TP (fib 23.6)

CS formation juga menunjukan Bearish yang pertama Bearish engulf dan yang kedua Dark Cloud.

Maksimum pips profit 30 dan SL hanya 20.


https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/26/puza/f_EUfibocontom_56cae5d.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/26/puza/f_EUfibocontom_56cae5d.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-29-2009, 06:42 AM
sesaja boring masa weekend. so try buat sedikit analisis GU Daily TimeFrame menggunakan Fibo.

Gambarajah Pertama - Lihat bagaimana berlaku retracement pada fib level 76.4 dan turun sehingga fib level 23.6. Walaupun price terlajak turun kebawah. Tengok CS Formation pada level 76.4?

selepas itu price naik kembali tetapi tidak sampai level 76.4 hanya pada level 61.8. Tgk CS formation ada persamaan dengan level 76.4?
https://img02.picoodle.com/img/img02/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_6d0c5ea.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_6d0c5ea.jpg&srv=img02)


Gambarajah Kedua - perubahan pada titik Swing High dan juga Swing Low.
Bagaimana price retrace pada level 76.4 atau sama dengan 61.8 ( pada gambarajah yang pertama. Dapatkah kita buat anggaran kemana price ini akan pergi sebelum berlaku lagi retracement?
Sekiranya sejarah berulang sudah pasti price akan sampai padal level 23.6 dimana GU mempunyai strong support 1.4000?

Mungkinkah?:rolleyes:

https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_3797841.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_3797841.jpg&srv=img03)

Puzastyle
03-29-2009, 06:55 AM
sambungan.. dimana gambarajah diatas berdasarkan Downtrend Fibo
sekarang kite tgk Uptrend Fibo


Gambarajah Pertama - Perhatikan dimana retracement berlaku. bukan ke pada level 76.4 dimana level takeprofit untuk Downtrend Fibo ( ulasan diatas)


https://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_a6845f5.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_a6845f5.jpg&srv=img19)

Gambarajah kedua - Bolehkah kite agak dimana price akan pergi?
berdasarkan pada gambarajah pertama price mungkin akan pergi ke level 76.4 untuk melakukan retracement bersamaan dengan take profit level untuk ( Downtrend fibo ulasan diatas) iaitu pada area 1.4000

mungkinkah?:rolleyes:

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_f1e23b7.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_GUweekendstm_f1e23b7.jpg&srv=img18)

Puzastyle
03-29-2009, 06:59 AM
daripada fibo uptrend dan juga downtrend seperti ingin membentuk segitiga.
ataupun mmg sudah berlaku breakout keatas.

Puzastyle
03-30-2009, 12:31 AM
Plan to short at Green Arrow

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/29/puza/f_UJFibom_38714c1.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_UJFibom_38714c1.jpg&srv=img06)

Puzastyle
03-30-2009, 01:03 AM
Daripada data yang diambil dari internet :-

https://img06.picoodle.com/img/img06/3/3/29/puza/f_Correlationm_275871c.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_Correlationm_275871c.jpg&srv=img06)

Hourly correlation antara UJ dan EJ&GJ adalah kurang tetapi Daily Correlation menunjukkan very high reading.

daripada information ini, boleh digunakan untuk memasuki post dengan lebih mudah. Yang perlu dipastikan dulu adakah EJ&GJ mengikut UJ atau sebaliknya.
Atau yang paling senang pabila ketiga2 pair ini menunjukan arah yang sama.

Sekiranya EJ&GJ menunjukkan UT tetapi UJ DT.. adalah lebih baik mengambil UJ UT juga dgn cara lihat pada indi atau mana2 cara yang selalu digunakan.

mungkin juga sebaliknya...

gilos
03-30-2009, 01:39 AM
perghh...bagus nih...site dia yang mataf.net tu ker?

wokeh dah jumpa...tq bro... :)

Puzastyle
03-30-2009, 02:38 AM
GU sekarang tah tahu nak kemana belum ada apa2 tanda lagi. selepas 4 jam hari ni CS membentuk "Spinning Top" pada fibo level 50.
kalau ikut 1 strategy di internet selepas spinning Top" pada level fib 50 tunggu sehingga next tf4hrs candle close. sekiranya next candle close Bullish boleh masuk Buy begitu sebaliknya. Belum pernah try lagi teknik ni. mau juga try dgn lot yang kocik...

Apa2 pun tanda 2 arrow ( putih) adalah tempat untuk Buy dan Sell..

https://img18.picoodle.com/img/img18/3/3/29/puza/f_GUfibo4hrsm_ca560b2.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/29/puza/f_GUfibo4hrsm_ca560b2.jpg&srv=img18)

***ada sedikit kesilapan pada Fibo itu..****

zurin
03-30-2009, 06:29 AM
GU sekarang tah tahu nak kemana belum ada apa2 tanda lagi. selepas 4 jam hari ni CS membentuk "Spinning Top" pada fibo level 50.
kalau ikut 1 strategy di internet selepas spinning Top" pada level fib 50 tunggu sehingga next tf4hrs candle close. sekiranya next candle close Bullish boleh masuk Buy begitu sebaliknya. Belum pernah try lagi teknik ni. mau juga try dgn lot yang kocik...



***ada sedikit kesilapan pada Fibo itu..****

hi puza,
jangan sampai tertinggal kereta api.....:D

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/gilos1.gif

Puzastyle
03-30-2009, 06:54 AM
bagus2 boleh ikut teknik bro ni..

zurin
03-30-2009, 07:02 AM
bagus2 boleh ikut teknik bro ni..

cuba dulu bro,
indi ni bro gilos yang bagi,
kalau dia bagi panduan nak gunakan indi ni lagi bagus,
hari ni tested semuanya nampak positif........:D

Puzastyle
03-30-2009, 10:35 AM
Baca Post#128

Target analisis Fibo untuk Pair GU hampir tercapai walaupun masih ada lagi 140pips untuk sampai 1.4000. Hari pertama sudah turun sebanyak ini tak sangka lah pulak.. Biasanya retrace dulu baru turun.

Puzastyle
03-30-2009, 10:44 AM
terlepas naik keretapi express tadi sempat amik komuter aje dari seremban ke KL Centre

https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/30/puza/f_Komuterm_708b4d2.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/30/puza/f_Komuterm_708b4d2.jpg&srv=img03)

Puzastyle
03-30-2009, 11:53 PM
waktu tempatan hampir jam 0800pagi
kebiasaanya chart dah pukul 2pagi tapi masih sangkut 0038..

:rolleyes:


https://img03.picoodle.com/img/img03/3/3/30/puza/f_charthangm_2e86c48.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/30/puza/f_charthangm_2e86c48.jpg&srv=img03)