PDA

View Full Version : TEORI (ICWR) "Impulsive/Corrective Wave Retracement" Trading Rules......



pacingko
02-26-2009, 03:27 PM
FOREX TRADING STRATEGY
Teori ini adalah bertujuan untuk mempelajari cara perdagangan EUR / USD, USD / CAD, GBP / USD atau mata wang utama lainnya, pasangan mastering bagi membeli sebuah sistem yang menggabungkan matematik di tingkat tertinggi dengan prinsip-prinsip dari tingkah laku manusia yang terdiri dari tingkat yang teratas methematician PHD, komputer wizard dan perilaku psikologi diletakkan bersama-sama dengan jalan perdagangan "smart profesional" untuk menghasilkan keuntungan.

"FOREX TRADING STRATEGI transforms bahwa rata-rata setiap orang menjadi amat kejam membuat keuntungan bahkan yang paling dasyat seseorang itu akan mengundang kepada kehilangan arah tuju"

Strategi ini yang akan memperlihatkan kepada anda adalah teori yang efisien dalam strategi perdagangan yang mendatangkan sebagai hasil keuntungan dari tahunan pasar forex. Penelitian menggunakan metode matematik canggih dan berdasarkan asas milik dari pasar kewangan.

Fenomena ICWR
Apapun pasaran yang kuat dalam masa jangka panjang adalah trend pasar, pasar tidak hanya bergerak ke arah trend jangka masa panjang, selalu ada gerakan kecil terhadap pasar trend jangka panjang. Ini biasanya tidak berakhir dengan turutan yang sangat panjang, dan setelah itu pasar kembali bergerak ke arah trend jangka panjang.

Pergerakan pasar yang besar pada arah jangka panjang trend pasar dipanggil gelombang tekanan "Impulsive", dan gelombang kecil terhadap pergerakan pasar jangka panjang trend pasar dipanggil gelombang pembetulan "Corrective".

pacingko
02-27-2009, 07:46 AM
https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/ICWR27FEB09.jpg

Price berada di kawasan retracement, setelah pasaran dikenal pasti oder post dibenarkan di kawasan perantaraan 610 dan 750 Fibonacci sebagai zone enter post untuk Sell. dan setelah pasaran melepasi pada 40 pip SL di letakan pada jarak 1.2685 29 pip profit untuk lanjutan tailing SL dan Trailing oder yg seterusnya..PO to Buy Limit di letakan pada 1.2509 sebagai langkah heaging pada paras kawasan yg di kenal pasti berpotensi sebagai zone kawalan retracement.

lateralus
02-27-2009, 08:13 AM
Bro.. buat chart baru.. x nampak apa yang bro ceriter..

Sebab ikutkan teori IWCR nie teknik fibo lain sikit.. x sama dengan si Neal ajar..

pacingko
02-27-2009, 09:28 AM
ICWR bermaksud gelombang tekanan dan gelombang pembetulan, untuk merealisasikan teori ini perlu ada pendekatan teknik tertentu.kerana teori ini adalah lebih kureng sama dengan teori Elliot Wave cuma digabungkan bersama fibonacci retracement yg telah diubah sedikit kedudukan levelnya, ada dua perkara yg perlu di ambil kira mengenai teori ini.

1. Setiap berlalunya pasaran besar pasti akan berlaku pasaran yg kecil2 yg boleh diketegorikan double top dan double bottom atau corak trend seperti panen, symmentrical triangle dan lain2, dan selepas itu pasaran akan kembali melonjak ke aliran pasar yg besar semula. Dalam situasi ini pergerakan pasaran akan menemukan sifat forex yg sebenar, dan sebab itu gelombang2 tersebut dinamakan gelombang tekanan dan gelombang pembetulan.

2. Untuk mengenal pasti sejauh mana gelombang tersebut berlaku , Indicator fibonacci adalah salah satu teori yg boleh digunakan untuk mengukur arus pembalikan pasaran sekali gus mengenal pasti kekuatan pasaran pada peringkat pembalikan semula pasaran.Harus memahami pekerjaan dan fungsi indicator Fibonacci tersebut dahulu.

Oleh sebab itu teori ICWR terjadi apabila kita telah memahami corak trend dan keadaan pasaran terlebih dahulu. Untuk mengenal pasti pemulaan acctive wave dimana dan bagaimana boleh berlaku harus mengenal pasti juga keadaan dan bentuk pasaran tersebut.

Saya tidak mengatakan teori ini senang tapi perlukan banyak penghayatan mengenai salah silah peraturan perdagangan.

pacingko
02-27-2009, 11:29 AM
https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/ICWR27FEB09-1.jpg

Enter Post di area zone retracement channel pada kedudukan corrective wave (gelombang pembetulan). Situasi ini dapat di kesan di TF 30m dan TF h1 dimana pasaran berada sama di TF 15m pada zone retracement channel dalam kedudukan pasaran Down Trend.

Turut di titik beratkan keujudan candle juga memainkan peranan penting sebagai signal di zone retracement tersebut. Aliran seterusnya memfokuskan pada kemampuan support di TF 15m adakah pasaran mampu melepasi support, jika pasaran tidak dapat melepasi support dan berulang meningkat semula sehingga melepasi fiboo 100 , dijangka pasaran akan bertukar arah bullish. apa pun yg perlu dilakukan adalah memfokuskan pada keujudan candlestick pada point2 fibo tersebut sebagai langkah kebaikan..:eek:

pacingko
02-27-2009, 03:41 PM
https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/ICWRTRADINGRULES.jpg

Aktiviti trading hari ini dengan pengunaan teori ICWR Trading Rules....
Post sell
1) 1.2682 - 1.2665 = 17 pip X USD 3.00/pip = USD 51.00
2) 1.2658 - 1.2633 = 25 pip X USD 3.00/pip = USD 75.00
3) 1.2631 - 0.0000 = 01 pip X USD 3.00/pip = USD 03.00
4) 1.2641 - 1.2635 = 06 pip X USD 3.00/pip = USD 18.00

Penutup Trend Post Buy akhir
6) 1.2645 - 1.2701 = 56 pip X USD 3.00/pip = USD 168.00
- Dagangan hari ini = 105 pip X USD 3.00/pip = USD 315.00

pacingko
03-06-2009, 02:59 AM
https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/ICWR6hb309.jpg

Position buy di buat dari risiko breakout bearish lebih kurang 30 pip Stop Oder. TF 5minit digunakan untuk memasuki pasaran, setelah TF H4 mencapai kedudukan point2 pada barisan tingkat fibonacci dan tahap yg di jangkakan berpotensi untuk membuat reversal..

Mari kita lihat bagaimana teori ICWR ini berkerja seterusnya sehingga pada TF H4 siap mencapai keparas level top yg seterusnya. Adakah position ini akan menang dlm perdagangan atau sebaliknya..Jika sebaliknya saya hanya kerugian 30 pip pada mulanya, dan sekarang memenangkan hanya 2 pip sebagai paras Stop Oder saya..

Dalam teori ini, saya hanya akan keluar posisi pada paras 382 fibo Stop Oder seterusnya bila mana gelombang Impulsive "Acctive Wave" siap sepenuhnya dan retrace semula dlm gelombang Corrective wave..

pacingko
03-06-2009, 06:00 AM
https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/ICWR6hb309-1.jpg

Pasaran terus meningkat dan meningalkan post BUY yang di buat pada kedudukan retracenent 1.2551 Untuk memenangkan perdagangan dalam jangka panjang dari kedudukkan pasaran Stop Oder di naikkan pada point "C" sementara menunggu gelombang Impilsive siap pada point "D" dan retrace ke point "E"gelombang Corrective, jika pasaran terus meningkat selepas retracement dan menuju ke point "F" Stop Oder di naikkan ke point "E" pula.

Pip yang terkumpul buat setakat ini masih memenangkan sebanyak 17 pip dari jumlah pergerakkan pasaran sebanyak 90 dari entry order.....

Untuk analisis seterusnya saya masih menunggu gelombang impulsive siap sepenuhnya pada TF 5minit ini, baru saya akan mengubah kedudukkan fibonacci dari point "C" ke point "D" pula..dan memastikan aliran pasaran pada kedudukan zone retracement.

position ini saya memfokuskan pada kedudukkan bentuk pergerakan pasaran pada TF H4 untuk memasuki post yg terawal bila-mana pasaran berada pada point yg berpotensi untuk aliran retracement..

RugisMiLe
03-06-2009, 06:46 AM
Good Thread, keep posting bro.. ;)

pacingko
11-28-2009, 06:40 AM
ICWR "Mekanikal Analysis"

https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/EUANALYSISICWR.jpg

NewInForex
12-01-2009, 06:37 PM
ICWR "Mekanikal Analysis"

https://i363.photobucket.com/albums/oo78/pacingko/EUANALYSISICWR.jpg

salam...menarik teknik saudara.....antara teknik yg menjanjikan pips yg banyak....share la indi fibo tu, nampak cantik ada triangle tuh.... :sm46:

halzu
12-07-2009, 09:13 AM
salam...menarik teknik saudara.....antara teknik yg menjanjikan pips yg banyak....share la indi fibo tu, nampak cantik ada triangle tuh.... :sm46:

teknik ini memerlukan kemahiran yg tinggi serta asas fx yg kuat... aku penah gak la jumpe brader tu.... dari situ la ilham megi tercipta... aku just simplify apa yang brader tu tunjukkan...

brader tu dah kategori Otai... kebanyakkan traders kalau trade style hedging... samaada 1 post tgh profit atau dua-dua tgh los... tapik brader ni... kalau hedging... dua dua post positif....

:sm46:

NewInForex
12-09-2009, 04:36 AM
teknik ini memerlukan kemahiran yg tinggi serta asas fx yg kuat... aku penah gak la jumpe brader tu.... dari situ la ilham megi tercipta... aku just simplify apa yang brader tu tunjukkan...

brader tu dah kategori Otai... kebanyakkan traders kalau trade style hedging... samaada 1 post tgh profit atau dua-dua tgh los... tapik brader ni... kalau hedging... dua dua post positif....

:sm46:

hedging dua2 post +ev? wow....ni memang otai ler....ni bukan takat fx...BSKL pun bleh pulun sama...tahniah TT...teruskan usaha anda menyumbang idea...

kmbeng
12-09-2009, 05:09 AM
teknik ini memerlukan kemahiran yg tinggi serta asas fx yg kuat... aku penah gak la jumpe brader tu.... dari situ la ilham megi tercipta... aku just simplify apa yang brader tu tunjukkan...

brader tu dah kategori Otai... kebanyakkan traders kalau trade style hedging... samaada 1 post tgh profit atau dua-dua tgh los... tapik brader ni... kalau hedging... dua dua post positif....

:sm46:

perghh.. hilang akal aku pk...

renozza
04-19-2010, 12:52 PM
macam mane nak baca chart 2.Heging ape 2.Sory gua orang baru.Ajar la sikit bro.

dien
04-25-2010, 11:10 AM
salam..
mana TT...power teknik ni..kalau dpt diteruskan menarik gak...

Jamiza3
05-02-2010, 02:09 PM
salam bro... ilmu yg beri menafaat pd umat manusia harus di teruskan... sy jga ingin berguru ngan bro mastar..

pacingko
08-23-2010, 06:25 PM
ada..tak kemana,, tapi sabor dulu yer.. tak lama lagi kuar lar...kita bley blajar sama2...