PDA

View Full Version : Komuniti MrFxBaling



Pages : [1] 2

ahmadbadawi
02-23-2009, 11:16 PM
Saya wujudkan komuniti untuk membantu newbie-newbie dalam menghasilkan profit dengan teknik fibo yang simple bersama chart kosong..Tiada pembahagian rebet. Sesiapa yang hendak ingin turut serta dialu-alukan. Teknik ini dipelajari daripada bekas trader bank (trade forex) di Singapura.Yuran rm100 akan dikenakan kepada sesiapa yang ingin belajar.

ahmadbadawi
02-23-2009, 11:18 PM
pada pagi nie kita , melihat view yang cantik pada uj.. lihat pada chart , cs dah break dekat 161.8, disini kita akan tahu , bahawa price akan turun lagi ke 261.8..


https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/uj.jpg

ahmadbadawi
02-23-2009, 11:25 PM
update ..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/ujupdate.jpg

ahmadbadawi
02-24-2009, 02:25 AM
kita view kat gj... target 139 utk nya


https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/gj.jpg

ahmadbadawi
02-24-2009, 02:46 AM
pada gu , kita jangkakan akan sampai ke 1.4650, jika di support th4h, gu akan sampai ke 1.48..

ahmadbadawi
02-24-2009, 02:49 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/gu24209.jpg

ahmadbadawi
02-24-2009, 05:46 AM
eu market yg cantik skrg... dia x dpt break di 161.8, so down..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/eu240209.jpg

ahmadbadawi
02-24-2009, 06:17 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/latestprofit.jpg

dah close post

merc5775
02-24-2009, 12:29 PM
Salam...aku nak join...:D Apa Syarat2 nak entry buy or sell kalau ikut fibo ni....kawan tak bape faham sikit...boleh terang kut...:o....kalau boleh jumpa face to face lagi cantik...:p

kmbeng
02-24-2009, 01:15 PM
tumpang lalu tuan tanah...
baling 2 kat mana?? kalu ada masa leh p blajaq fibo ngan lebih mendalam

ahmadbadawi
02-24-2009, 11:17 PM
tumpang lalu tuan tanah...
baling 2 kat mana?? kalu ada masa leh p blajaq fibo ngan lebih mendalam


kat pekan baling,

ahmadbadawi
02-24-2009, 11:19 PM
Salam...aku nak join...:D Apa Syarat2 nak entry buy or sell kalau ikut fibo ni....kawan tak bape faham sikit...boleh terang kut...:o....kalau boleh jumpa face to face lagi cantik...:p

kalau mai belajar dengan aku lg bagus.. aku dok baling,kedah

ahmadbadawi
02-24-2009, 11:24 PM
pada pagi yg indah ini.. mari kita lihat chart aussie . kita jangkakan akan jatuh ke fibo 261.8

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/au250209.jpg

zurin
02-24-2009, 11:25 PM
kalau mai belajar dengan aku lg bagus.. aku dok baling,kedah

sallam bro,
camne chart dan analisis utk pagi ni...........:D

ahmadbadawi
02-25-2009, 12:50 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/eurgbp.jpg

ini analisis eurgbp.. nak sell blh, sl 0.8888, tp 50 pip

ahmadbadawi
02-25-2009, 01:17 AM
adakah uj buat shooting star dan confirmation berlaku ?


https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/uj250209.jpg

merc5775
02-25-2009, 01:18 AM
kalau mai belajar dengan aku lg bagus.. aku dok baling,kedah

insyaallah....saya pun duk kat nb penang je...:D

ahmadbadawi
02-25-2009, 02:01 AM
analis kat uj gagal, false confirmation berlaku....

kita still pegang bearish dekat eurgbp ,,

learn2biz
02-25-2009, 02:27 AM
Err .. tanya sket .. ni program komuniti atau journal ye .... kang admin tanya sy tak boleh nak jawab la pulak ...

ahmadbadawi
02-25-2009, 02:55 AM
Err .. tanya sket .. ni program komuniti atau journal ye .... kang admin tanya sy tak boleh nak jawab la pulak ...

salam bro.. program komuniti, share2 ilmu...

ahmadbadawi
02-25-2009, 06:54 AM
sila take profit eurgbp

kmbeng
02-25-2009, 07:54 AM
kat pekan baling,

pekan baling kat KFC ka?? :confused:

learn2biz
02-25-2009, 01:43 PM
salam bro.. program komuniti, share2 ilmu...

Kalau program komuniti .. cemana ngan pembahagian rebet ? apa extra ? apa promosi ? kasi tulis la .. update kat 1st post ... baru org boleh decide .. :rolleyes:

ahmadbadawi
02-25-2009, 11:24 PM
pekan baling kat KFC ka?? :confused:

nak mai belajar dalam kfc pon blh...

pada pagi nie kita melihat kepada pair gu, gu mengalami kejatuhan semalaman sebanyak 400pip lebih, so kita jangkakan pair ini akan rectrace ke daily pivot. penurunan dijangka semasa london open.

ahmadbadawi
02-25-2009, 11:37 PM
sila gunakan trailing stop, kita kena lihat samaada cs break di 161.8 atau x, skrg cs melepasi 161.8, tetapi x semesti dia dpt diatas 161.8, jika close diatas 161.8, cs seterusnya akan mencuba 261.8, begitulah seterusnya.

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/rectrace.jpg



update

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/updaterectrace.jpg

ahmadbadawi
02-26-2009, 12:34 AM
post gu dah take profit... tanda2 nak turun..

fadhilat al-fatihah... setiap kali selepas solat , bacalah al-fatihah 7x, insyallah anda dimurahkan rezeki, dibebaskan dari belenggu kehutangan, memenangkan jiwa anda. sila amalkan .. moga-moga dimurahkan rezeki..

jaslina
02-26-2009, 02:00 AM
Salam... tuan tanah baru..... alamak.... patutlah aku tgk hang tak post dah..... dah ada satu lg komoniti lah pulak.....

jenoh lah nak bukak kedua2 komunity yg aku minat dan boleh ambik benefit nih...


fadhilat al-fatihah... setiap kali selepas solat , bacalah al-fatihah 7x, insyallah anda dimurahkan rezeki, dibebaskan dari belenggu kehutangan, memenangkan jiwa anda. sila amalkan .. moga-moga dimurahkan rezeki..

betul tuh abg..... minggu nih pun tak ok gak lagik... camna nak buat duit nih.......
carik kerja pun masih tak dapat gak..... ingat kena cuba bela anak ayam kah pulak

ahmadbadawi
02-26-2009, 02:03 AM
betul tuh abg..... minggu nih pun tak ok gak lagik... camna nak buat duit nih.......
carik kerja pun masih tak dapat gak..... ingat kena cuba bela anak ayam kah pulak

pendapatan dlm forex nie x menentu.. mcm semalam... dr pagi sampai ptg bukak post x kena ja.. bila mai mlm.. rezeki br dtg..

jaslina
02-26-2009, 02:09 AM
betul lah abg...... bini pun dah bising suruh pi carik kerja sebelum habis duit vss... he..he..

Guna robot fapturbo pun ada untung n ada rugi jugak ..... kena sabar lah....

ahmadbadawi
02-26-2009, 02:15 AM
betul lah abg...... bini pun dah bising suruh pi carik kerja sebelum habis duit vss... he..he..

Guna robot fapturbo pun ada untung n ada rugi jugak ..... kena sabar lah....

aku dah x percaya kat robot, dulu pon aku ada pakai... untung,untung, lepas tu rugi..rugi.rugi..rugi... baik trade manual...

ahmadbadawi
02-26-2009, 02:22 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/powercs.jpg

lihat pada daily, very powerful bearish, gu dah buat wick dia.. best dkat lower semalam.. selamat mencuba

jaslina
02-27-2009, 03:26 AM
ari nih tak masuk post ka???

ahmadbadawi
03-01-2009, 01:07 AM
salam semua.. saya bermula dengan forex nie awal tahun 2007, kawan baik sy yg kenalkan dengan forex nie.. mula-mula main kat platform ********* (guna e-gold), untung sekejap , rugi banyak.. mcm tu la asam garam main forex nie, lepas tu main kat platform metatrader fxopen (local deposit). dah banyak kali acc kena SO. dari situ saya mula belajar hari demi hari, mcm2 indicator dicuba sampaikan beli robot.

Lagi banyak indicator kita guna, makin merapu analisis kita, itu dari pengalaman saya. begitu juga dengan robot, ada yg blh hasil profit hari2 tetapi ada masanya market menjadi gila, so robot x mampu menganalisis , maka acc kita kena SO. Banyak sudah buku forex yang dibaca, sy lebih berminat kepada buku candlestik (cs) dan fibo.

Cs nie arah penentukan (arah tuju) market, sesiapa yg dapat memahami pattern cs, mudah la dia membaca market. Saya sarankan kepada newbie2 byk membaca pasal cs nie. doji, hammer, shooting star, bearish engfulging, 3 inside crow, dan mcm2 lagi.

Bila kita dah memahami cs, alat bantu yang sesuai untuk melihat sejauh mana market boleh bergerak ialah fibo. saya akan terangkan melalui gambarajah nanti.

Sebagai seorang trader, kita kena ada vision kita, misal kata, target kita 50usd sehari, cukup 50usd tutup komputer, jika dibuka lagi sampai lagi sampai keesokan hari. Adakah kita mampu membuatnya? Sbb bila tgk chart tangan dah gatal nak buka post .

Waktu trading yang sesuai, diawal pagi sbb waktu tu otak kita fresh, kalau sesiapa yang rajin , blh bangun kul 5 pg. cthnya market hr selasa, bila us close kul 5 pagi (waktu malaysia), apa yg berlaku ? market bergerak perlahan keatas ( bagi pair yg jatuh sebelumnya) begitu la sebalik.. kalau kita amati, 50pip blh dapatnya. waktu kul 3,4, ptg sesuai main eu, gu.. kerana market dia br nak aktif.

saya akan bagi joran cari mengail ikan dengan yang betul...untung-untung dari naik kan ikan 10kg,, kalau ikan 10kg, batang joran kena la kuat. kalau x patah semasa menarik ikan. ok kita lihat contoh fibo-fibo

ahmadbadawi
03-01-2009, 01:31 AM
kita tgk pada analisis eu minggu lepas , kenapa dia jatuh ? itu yg menjadi tanda tanya, ikut analisis fibo kita, cs dia tidak melepasi 161.8 then terus jatuh, selepas tu kita blh jugak, dia jatuh sampai mana ? kita kena tarik fibo jugak.. blh la tahu.

tgk kepada kedua-dua gambar tersebut.

tidak melepasi 161.8 , dekat sy bulatkan
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/eu.jpg


gambar seterusnya, sejauh mana dia nak jatuh... 161.8, 261.8, 423.6 ?

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/eu1.jpg

ahmadbadawi
03-01-2009, 01:35 AM
ok, dr picture tu kita dapat lihat bila price sampai dekat 423.6 ,, price terus up. so profit kita dari 161.8 sampai 423.6, dah brp puluh pip tu .

sy nak kan komen dari anda, mudah atau susah memahami teknik nie ?

komenghard
03-01-2009, 02:44 AM
salam bro,kalo dpt disertakan teknik atau rule utk apply fibo kat chart lg bagus,sbb lain trader lain rule nya.point yg mana yg nk di guna kan utk apply fibo tuh.kalo bro guna point yg mcm lam gambar tu bro guna bar 1 jam,kalo bole di huraikan kenapa bro guna point dan kenapa bro tak guna highest n lowest before,lg senang paham rasa nyer:D .maaf ler sbb aku kurang paham analisa tuh.
https://i405.photobucket.com/albums/pp135/komenghard/euh1.gif

ahmadbadawi
03-01-2009, 03:02 AM
salam bro,kalo dpt disertakan teknik atau rule utk apply fibo kat chart lg bagus,sbb lain trader lain rule nya.point yg mana yg nk di guna kan utk apply fibo tuh.kalo bro guna point yg mcm lam gambar tu bro guna bar 1 jam,kalo bole di huraikan kenapa bro guna point dan kenapa bro tak guna highest n lowest before,lg senang paham rasa nyer:D .maaf ler sbb aku kurang paham analisa tuh.
https://i405.photobucket.com/albums/pp135/komenghard/euh1.gif

rule 1:

fibo nie blh ditarik di tf15,30,1h,4h.. tapi sy lebih tarik dlm tf1h kerana dapat view yang lebih tepat.

rule 2: tidak sesuai waktu news.

rule 3: entry point di fibo 161.8 dan 261.8 (kena tgk cs break disitu atau x)

cth yg mudah , lihat picture eu tu, dia x mampu break dia 161.8, so dia jatuh. kita dah tahu dia akan jatuh, tapi jatuh sampai mana? so kita tarik la fibo dekat cs sebelum kejatuhan. bila dia break 161.8, maknanya market very strong nak jatuh, so blh entry price. Dr 161.8 ke 261.8, tapi x mampu break di 261.8, maka price akan up semula. kena paham perkara nie betul2.

ahmadbadawi
03-01-2009, 03:08 AM
teknik nie lain skit dr teknik fibo amalam biasa. kalau tarik dr highest dan lowest before, kita hanya akan tahu bila market nak reverse semula , samadada di 61.8, 50. Kalau selalu digunakan teknik fibo ini, kita akan nampak price betul2 akan break di 161.8, 261.6, 423.6,

komenghard
03-01-2009, 05:16 AM
https://i405.photobucket.com/albums/pp135/komenghard/euh1camniker.gif

ok,aku rasa dah paham cket2.:D tlg cek bro kat image tuh,aku tarik fibo kat candle biru yg ke 4 dr kanan tuh.prediction nyer price akan retrace samada 100%,261.8% atau ke bawah lg. betul ker bro aku apply fibo tuh?:p

ahmadbadawi
03-01-2009, 06:01 AM
ok dah betul tuu ko tarik fibo... cuba ko fikir, kenapa dia jatuh ?

komenghard
03-01-2009, 01:02 PM
ok dah betul tuu ko tarik fibo... cuba ko fikir, kenapa dia jatuh ?

https://i405.photobucket.com/albums/pp135/komenghard/euh1nikotsbbnyer.gif

sbb dia tak lepas fibo 161.8% kot.betul ker nih?:p

ahmadbadawi
03-01-2009, 11:13 PM
salam semua.. pagi nie pair yen menunjukkan bearish, menyambung penurunan hari jumaat hr tu..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/uj-1.jpg

ahmadbadawi
03-02-2009, 12:20 AM
dah take profit uj td.. 97.10

jaslina
03-02-2009, 02:39 AM
akan close gap ka ari nih uj tuh.... kalau ikut news us lemah ka ari nih atau yen lagi lemah?????

jaslina
03-02-2009, 02:46 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu251/zahir65/eu.gif

eu nih... nak break ke mana?????

ahmadbadawi
03-02-2009, 02:58 AM
eu masih dok main2 kat fibo 161.8 ...

jaslina
03-02-2009, 03:05 AM
dah pecah bawah kalau ikut trendline lah.....
https://i653.photobucket.com/albums/uu251/zahir65/eu-1.gif

jaslina
03-02-2009, 03:15 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu251/zahir65/gu-1.gif
GU pun nak break kebawah tuh..... takat 10 pips boleh ambik tuh....

jaslina
03-02-2009, 03:19 AM
dah dapat 20 pip dah... (50 sen je).....

ahmadbadawi
03-02-2009, 03:46 AM
peluang untuk selling uj masih ada...

Jawafx
03-02-2009, 03:58 AM
Bro ........ nak tanya betulkah eu dan gu masih main dok fibo 161.8 based on TF1H ??

tqvm

jaslina
03-02-2009, 03:58 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu251/zahir65/gu-2.gif

gu boleh sellbalik untuk 10 pips

jaslina
03-02-2009, 03:59 AM
Bro ........ nak tanya betulkah eu dan gu masih main dok fibo 161.8 based on TF1H ??

tqvm
ini kita kna minta tolong abg badawi post chart untuk kita tgk nih....

zurin
03-02-2009, 04:20 AM
ini kita kna minta tolong abg badawi post chart untuk kita tgk nih....

hi jaslina,
dkt chart tu byk betul indicator,
baik2 gunakan sebab indi tu lagged teramat..........:D

jaslina
03-02-2009, 04:33 AM
hi jaslina,
dkt chart tu byk betul indicator,
baik2 gunakan sebab indi tu lagged teramat..........:D
tkasih .... kerana mengingatkan........ saja try
trendline cmbine dgn rsi- kala lebih 40 cantik untuk buy....cci kalau lebih 0 bagus untuk buy..mom pulak kalau lebih 100 bagus untuk buy.....(dan sebaliknya)

gu..au... ranging nih.......

ahmadbadawi
03-02-2009, 05:11 AM
Bro ........ nak tanya betulkah eu dan gu masih main dok fibo 161.8 based on TF1H ??

tqvm


eu dan gu masih ranging.. masih mencari trend

jaslina
03-02-2009, 05:18 AM
scalping gu kalah usd9.50.... kat uj dapat usd4.50.... tak pa pi solat sat...lepas nih trade balik...

ahmadbadawi
03-02-2009, 06:22 AM
gu dah break di 161.8, tf1h

p/s dah terlewat 1/2 jam.. abaikan

ahmadbadawi
03-02-2009, 06:51 AM
alhamdulliah , target hr nie dah tercapai..lebih kurang 50usd., seminggu dah 250usd, sebulan dah 1000usd.

jaslina
03-02-2009, 07:03 AM
saya belum lg

ahmadbadawi
03-02-2009, 07:09 AM
selling pressure masa london open..

exit sell gu..

jaslina
03-03-2009, 02:58 AM
ari nih camna??? dok tgk chart lg ka?????

ahmadbadawi
03-03-2009, 05:52 AM
hr nie br balik meeting... br nak tgk chart

ahmadbadawi
03-04-2009, 12:46 AM
salam semua.. hr nie kita tgk pada cs gu daily , bullish harami cross, potiental up

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/up.jpg

learn2biz
03-04-2009, 01:58 AM
salam semua.. hr nie kita tgk pada cs gu daily , bullish harami cross, potiental up

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/up.jpg

Bullish harami cross sepatutnya kat tgh prev candle n shadow dia pendek .. tu long legged doji .. can be either bull or bear ... depend on cs formation after that ...

zurin
03-04-2009, 02:30 AM
Bullish harami cross sepatutnya kat tgh prev candle n shadow dia pendek .. tu long legged doji .. can be either bull or bear ... depend on cs formation after that ...

ni namanya perangkap,
cables tengah turun la ni........:D

ahmadbadawi
03-04-2009, 06:20 AM
gu nie masih dok main-main lagi, masih x tahu nak breakout ke mana,

ahmadbadawi
03-04-2009, 07:47 AM
apa yg kita nampak sekarang, uj nak mencapai psyco price 100.00

ahmadbadawi
03-04-2009, 08:01 AM
Kita pastekan seluruh berita nie... dan kita follow pound dgn lebih dekat lagi.. kita percaya berita ni boleh bikin pound terbang tinggi.. err...err... after pullback...!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------

March 3 (Bloomberg) -- Chancellor of the Exchequer Alistair Darling suggested the Bank of England could start creating money as soon as this week to fight the recession as interest rates lose their potency to aid the British economy.

“We’ve given them the levers,” Darling said, according to an interview in the Daily Telegraph published today in London. “They may decide this month that it’s appropriate to do so.” A Treasury official confirmed Darling’s comments.

Bank of England policy makers sought permission from the Treasury to create money to buy securities after last month’s interest rate decision, when they cut the key rate to a record low of 1 percent. The bank should get authority to use as much as 200 billion pounds ($283 billion) for purchases of government bonds and other assets, Daiwa Securities SMBC Europe Ltd. says.

“If I were the Bank of England, I would start by buying quite a lot of gilts, starting at the short end,” said Daiwa economist Colin Ellis, a former official at the central bank. “We know the bank is nervous about taking the rate all the way to zero. That Darling has given the levers shows the bank is willing to act.”

Data yesterday signaled the recession is intensifying. U.K. manufacturing shrank for a 10th month in February, according to a survey of factories. Consumer lending rose in January at the slowest pace since at least 1993.

Building Industry

Construction companies signaled in a survey last month that the building industry is contracting at the fastest pace in at least 12 years, Markit said today. The Treasury has unveiled a fund to provide finances to 13 billion pounds of government- sponsored building projects that have stalled because of a lack of bank finance.

Bank of England Governor Mervyn King said last month that he hoped to be able to make a decision about so-called quantitative easing at this month’s two-day meeting, which will begin tomorrow.

Policy makers will this week cut the benchmark interest rate by a half-point to 0.5 percent, the lowest since it was founded in 1694, the median of 60 economists’ forecasts shows.

Minutes of the Feb. 5 decision said that the central bank and the Treasury would publish an exchange of letters regarding the details of planned asset purchases. That correspondence has yet to be released.

ahmadbadawi
03-04-2009, 05:15 PM
hari nie jaga sampai kul 2 pg, sebelum nak tido , ternampak sesuatu kat tf4h GJ,


ermm dapat makan besar nie, lihat pada tempat sy bulatkan..

ahmadbadawi
03-04-2009, 05:26 PM
pada gu lak , ada doji tf4h..

ahmadbadawi
03-04-2009, 11:37 PM
knp x bleh nak buy and sell kat broker, commom error ? admin tolong

dealkhan
03-04-2009, 11:44 PM
ye ar...nak wat pending order..tak leh pulak..

ahmadbadawi
03-05-2009, 12:54 AM
Dari livechat : information --> Our meta4 had problem at the moment, our IT department working to fixing its as soon as possible. So please be patient .

memang tgh ada problem skrg ni ..(dr fxmalay supporter)

ahmadbadawi
03-05-2009, 01:03 AM
ok.. problem dah settle, blh start trade semula

zurin
03-05-2009, 02:06 AM
pada gu lak , ada doji tf4h..

sallam bro,
gu macam cantik je untuk short.......:D

ahmadbadawi
03-05-2009, 03:36 AM
sallam bro,
gu macam cantik je untuk short.......:D

semalam false doji, gu x sesuai untuk short lagi

zurin
03-05-2009, 03:40 AM
semalam false doji, gu x sesuai untuk short lagi

betul juga tu,
gu masih ranging.......:confused:

ahmadbadawi
03-05-2009, 05:17 AM
pada aussie kita lihat pada tf5, tanda-tanda nak reverse ke ats

ahmadbadawi
03-05-2009, 05:18 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/aumorning.jpg

tgk kat cs aussie, long wick pressure

zurin
03-05-2009, 05:23 AM
sallam bro,
gu macam cantik je untuk short.......:D

hi bro,
tadi ranging la ni bearish,
gu dah mula green pips.......:D

ahmadbadawi
03-05-2009, 06:06 AM
hi bro,
tadi ranging la ni bearish,
gu dah mula green pips.......:D

dah bullish gu, tgk tf1h. long wick

zurin
03-05-2009, 06:42 AM
dah bullish gu, tgk tf1h. long wick

ye la bro,
sekali libas abis semua,
stop dulu la gu sebab tak clear trend lagi,
btw usdjpy masih maintain bullish.....:o

p/s mana si jaslina,dengar nak buat open house...:D

ahmadbadawi
03-05-2009, 07:59 AM
kita out from market.. tgk apa akan jadi dekat gu kul 8 mlm nie

ahmadbadawi
03-08-2009, 01:22 PM
mengikut analisis dr real time forex, ada gap besar pagi esok..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/realtime.jpg

gap up br uj 176pip , sbb price 96.64, price semasa tutup 98.26

jaslina
03-09-2009, 01:45 AM
ye la bro,
sekali libas abis semua,
stop dulu la gu sebab tak clear trend lagi,
btw usdjpy masih maintain bullish.....:o

p/s mana si jaslina,dengar nak buat open house...:Dg
Tok guru nak mai mengajar lah...... pukul 1tgh ari nih ...baru start untuk student baru.... studentlama biasalah ..... ptg atau malam baru sampai.... he.ehe..

Nak mai lawat untuk kenal2... mai lah..... kalau nak blajar kena bagi yuran kat sham direct masa dia mai nanti....

zurin
03-09-2009, 01:46 AM
mengikut analisis dr real time forex, ada gap besar pagi esok..

gap up br uj 176pip , sbb price 96.64, price semasa tutup 98.26

thx bro,
cam2 kira gap eah.......:D

ahmadbadawi
03-09-2009, 01:58 AM
g
Tok guru nak mai mengajar lah...... pukul 1tgh ari nih ...baru start untuk student baru.... studentlama biasalah ..... ptg atau malam baru sampai.... he.ehe..

Nak mai lawat untuk kenal2... mai lah..... kalau nak blajar kena bagi yuran kat sham direct masa dia mai nanti....

salam bro.. aku x dapat nak dtg. ada yg dah mula live trade ka ?

jaslina
03-09-2009, 01:59 AM
salam bro.. aku x dapat nak dtg. ada yg dah mula live trade ka ?

live trade ptg lah....

zurin
03-09-2009, 02:05 AM
g
Tok guru nak mai mengajar lah...... pukul 1tgh ari nih ...baru start untuk student baru.... studentlama biasalah ..... ptg atau malam baru sampai.... he.ehe..

Nak mai lawat untuk kenal2... mai lah..... kalau nak blajar kena bagi yuran kat sham direct masa dia mai nanti....

thx zahir,
aku jauh dkt johor ni,
kirim salam ajela dkt tok guru etc,
cuma dpt monitor dkt thread ni ......:D

ahmadbadawi
03-09-2009, 11:08 PM
live trade ptg lah....

kul 4 pg pon dok trade lagi, overtrade ke bro ?

ahmadbadawi
03-10-2009, 01:18 AM
British Pound only bearish signal
-Bullish signals for Euro, Japanese Yen, and Swiss France

Analisis dari chart daily gu, pagi nie gu akan rectrace dulu, sekurang-kurang pivot point. then terus turun lagi..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/cot.jpg

ahmadbadawi
03-10-2009, 01:31 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/target.jpg

inilah target kita pada hr nie bg cable

jaslina
03-10-2009, 01:48 AM
he.he... boleh kata satu hari satu malam trade life... bukan apa... sebab nak tunggu setup yg ok..... especially nak tunjuk example set up kat student baru... lama jugak ranging semalam

ahmadbadawi
03-10-2009, 01:59 AM
he.he... boleh kata satu hari satu malam trade life... bukan apa... sebab nak tunggu setup yg ok..... especially nak tunjuk example set up kat student baru... lama jugak ranging semalam

ptg semalam semasa gu menjunam x ambik post ka ?

jaslina
03-10-2009, 02:22 AM
ambik jugak.... tapi tak banyak ambik profit... ingatka dia nak whipsaw macam minggu lepas so.. tak let the profit run lah.....

Hmmmm..... asyik kena tipu dgn market je.....

Tak pa... study lagi

ahmadbadawi
03-10-2009, 02:25 AM
ambik jugak.... tapi tak banyak ambik profit... ingatka dia nak whipsaw macam minggu lepas so.. tak let the profit run lah.....

Hmmmm..... asyik kena tipu dgn market je.....

Tak pa... study lagi

hr niie very bearish for cable, target new low

jaslina
03-10-2009, 02:53 AM
gu dok ranging la nih

zurin
03-10-2009, 02:56 AM
gu dok ranging la nih

eurusd dgn usdchf tengah cantik bro......:D

jaslina
03-10-2009, 03:01 AM
hmmm...

ahmadbadawi
03-10-2009, 03:23 AM
hmmm...

hr nie aku dok target 300 pip untuk cable..

zurin
03-10-2009, 03:26 AM
hr nie aku dok target 300 pip untuk cable..

good luck bro,
banyak tu sampai 1.3500 tu.....:D

ahmadbadawi
03-10-2009, 03:36 AM
good luck bro,
banyak tu sampai 1.3500 tu.....:D

kita tgk ptg atau malam nie , dia sampai ke x, jika nak sampai kena break di 1.3650. 1.3517 ialah weekly s3 dan monthly s2,

dealkhan
03-10-2009, 03:46 AM
ganas gu...kalah gj smalam...

tma_21
03-10-2009, 04:33 AM
hr nie aku dok target 300 pip untuk cable..

gudluck bro..

tma_21
03-10-2009, 04:34 AM
tumpang lalu ye kwn2..
sya org baru kat sini...
minta tunjuk ajar...tq

zurin
03-10-2009, 05:13 AM
tumpang lalu ye kwn2..
sya org baru kat sini...
minta tunjuk ajar...tq

aku rasa macam pernah nampak tma21 ni,
tapi di mana yea,
mungkin dkt ff dulu........:D

ahmadbadawi
03-10-2009, 05:23 AM
tumpang lalu ye kwn2..
sya org baru kat sini...
minta tunjuk ajar...tq


bro nak belajar apa ?

ahmadbadawi
03-10-2009, 05:26 AM
gu tadi dak take profit.. tunggu masa yg sesuai untuk reenter semula.. AU break 61.8 fibo... kemungkinan besar terjun bawah.

ahmadbadawi
03-10-2009, 05:51 AM
cuba perhatikan

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/aubreak.jpg

au break difibo 61.8..

tma_21
03-10-2009, 06:05 AM
aku rasa macam pernah nampak tma21 ni,
tapi di mana yea,
mungkin dkt ff dulu........:D

mestilah bro..
akupun jmpa ko masa kat FF...
bro sham pun aku kenal masa kat sana jga..
skg nie aku g baca je tread kat sana..
xjoin cam dulu dah...

tma_21
03-10-2009, 06:06 AM
bro nak belajar apa ?

blaja menjana pip hijau yg byk dan lebat bro...:D

ahmadbadawi
03-10-2009, 06:11 AM
market gu susah nak tangkap pergerakan dia... yg mudah nak tangkap uj. break di 61.8 terus up

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/ujbreak.jpg

tma_21
03-10-2009, 06:17 AM
market gu susah nak tangkap pergerakan dia... yg mudah nak tangkap uj. break di 61.8 terus up

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/ujbreak.jpg

sya masih ada post UJ yg blum close...
sell @.9898 dari smalam...
masih mnunggu...harap2 berbaloi...aminnnn..

zurin
03-10-2009, 06:20 AM
mestilah bro..
akupun jmpa ko masa kat FF...
bro sham pun aku kenal masa kat sana jga..
skg nie aku g baca je tread kat sana..
xjoin cam dulu dah...

tahu takpe,
tolong la thread malaysia tu,
view dah sejuta lebih sayang kalau terkubur,
bukan senang nak start balik,
malaysia boleh bukan bohliao.....:D

tma_21
03-10-2009, 06:52 AM
tahu takpe,
tolong la thread malaysia tu,
view dah sejuta lebih sayang kalau terkubur,
bukan senang nak start balik,
malaysia boleh bukan bohliao.....:D

tu lah pasal...kesian si jebat tu..
hehe..asyik dia je sya tgok...

tma_21
03-10-2009, 06:58 AM
biasa dulu tread tu sntiasa top 10...
skg ni last jebat post kat situ 5jam yg lalu...

ahmadbadawi
03-10-2009, 07:08 AM
tu lah pasal...kesian si jebat tu..
hehe..asyik dia je sya tgok...

tuah dah lari kemana , tinggal la jebat kesesorangan menghunus keris

tma_21
03-10-2009, 07:15 AM
tuah dah lari kemana , tinggal la jebat kesesorangan menghunus keris

hehe...tuah mgkin busy skit kot coz ekonomi meleset..
hehehhe...:D

tma_21
03-10-2009, 07:17 AM
aku rasa macam pernah nampak tma21 ni,
tapi di mana yea,
mungkin dkt ff dulu........:D

dulu sya slalu tggu bro sham post kat tread tu..
bnyak info n knowledge yg dapat...

tma_21
03-10-2009, 08:21 AM
sya masih ada post UJ yg blum close...
sell @.9898 dari smalam...
masih mnunggu...harap2 berbaloi...aminnnn..

just close my UJ short with +51pips..
alhamdullillah...
(walaupun ada jgalah terasa di hati coz pas close je position dgn
slambernye UJ drop lagi)..kena kuatkan smangat n tabahkan hati supaya xmudah kecewa akibat ketamakan diri...

zurin
03-10-2009, 10:32 AM
just close my UJ short with +51pips..
alhamdullillah...
(walaupun ada jgalah terasa di hati coz pas close je position dgn
slambernye UJ drop lagi)..kena kuatkan smangat n tabahkan hati supaya xmudah kecewa akibat ketamakan diri...

betul tu bro,
orang tamak selalu rugi,
set your target and take your green pips.....:D

tma_21
03-10-2009, 05:08 PM
betul tu bro,
orang tamak selalu rugi,
set your target and take your green pips.....:D

stuju bro...
kdg2 akibat rasa tamaklah elok2 dapat green pip
sperti yg ditarget tapi ubah2 then last2 brtukar merah...
nak lagi sedey hit pla SL...nasib la badan...

ahmadbadawi
03-10-2009, 11:11 PM
stuju bro...
kdg2 akibat rasa tamaklah elok2 dapat green pip
sperti yg ditarget tapi ubah2 then last2 brtukar merah...
nak lagi sedey hit pla SL...nasib la badan...

kadang2 closed profit terlalu awal, pada hal dia nak mendaki byk lg... happy green for this morning

Jawafx
03-10-2009, 11:23 PM
Morning Bro..... boleh tolong komen sikit tak GU .......... kemana arah tujuannya ........... tqvm

ahmadbadawi
03-11-2009, 12:31 AM
URUSD Outlook The EURUSD attempted to push higher yesterday. The pair topped at 1.2820 but closed lower at 1.2679. On hourly chart we still have minor bullish channel indicating minor bullish correction. The bias is neutral in nearest term but remains bearish in longer term. Be patient at this phase, and I think it's better to stay away from the market since we are in a counter-trend situation. Immediate resistance is seen at 1.2820 (yesterday's high). Break above that level could trigger further bullish correction towards 1.3000 area. The key support level remains at 1.2500.

p/s: trichet ada kata, ecb tidak mahu potong rate dibawah 1%

ahmadbadawi
03-11-2009, 12:38 AM
Morning Bro..... boleh tolong komen sikit tak GU .......... kemana arah tujuannya ........... tqvm

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/guhammer.jpg

pada tf4h ada hammer, kena tunggu confirmation kul 10pg, sama ada false hammer or true. kalau true, boleh pegang cable lama skit.

ahmadbadawi
03-11-2009, 12:53 AM
kita lihat view pada uj..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/ujsegitiga.jpg

zurin
03-11-2009, 02:18 AM
kita lihat view pada uj..

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/ujsegitiga.jpg

thx bro,
uj dah be,
sampai tak tp at 98.00.....:D

ahmadbadawi
03-11-2009, 02:53 AM
tl uj x break support (98.28), sentuh tl , terus up,

ahmadbadawi
03-11-2009, 02:58 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/tl.jpg

zurin
03-11-2009, 03:29 AM
tl uj x break support (98.28), sentuh tl , terus up,

tl dkt atas masih belum pecah lagi bro......:D

ahmadbadawi
03-11-2009, 03:40 AM
tl dkt atas masih belum pecah lagi bro......:D

main dalam triangle , ranging

zurin
03-11-2009, 04:09 AM
main dalam triangle , ranging

hi bro,
dah cuba paste chart pakai picodle dgn p.bucket,
tp keluar kecik je,
cmne nak bg dia besar......:confused:

ahmadbadawi
03-11-2009, 05:32 AM
hi bro,
dah cuba paste chart pakai picodle dgn p.bucket,
tp keluar kecik je,
cmne nak bg dia besar......:confused:

ko kena paste [img.. img] link

safiy79
03-11-2009, 08:01 AM
Saya wujudkan komuniti untuk membantu newbie-newbie dalam menghasilkan profit dengan teknik fibo yang simple bersama chart kosong..Tiada pembahagian rebet. Sesiapa yang hendak ingin turut serta dialu-alukan. Teknik ini dipelajari daripada bekas trader bank (trade forex) di Singapura.Yuran rm100 akan dikenakan kepada sesiapa yang ingin belajar.

sy btul2 bru dlm forex ni
ingt nk face 2 face ngan bro
apa basic yg perlu sblm p blajaq ngan bro ahmad :o

zurin
03-11-2009, 10:37 AM
main dalam triangle , ranging

betul la bro,
usdjpy ni tak lepas kandang,
ranging dah dkt 7 jam ni.....:confused:

jaslina
03-11-2009, 04:40 PM
dah tido ka semua???

ahmadbadawi
03-11-2009, 11:13 PM
dah tido ka semua???

dari malam sampai pagi ke pagi makan lauk sushi.. uj dah breakout sejak semalam


https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/sushi.jpg

ahmadbadawi
03-11-2009, 11:26 PM
sy btul2 bru dlm forex ni
ingt nk face 2 face ngan bro
apa basic yg perlu sblm p blajaq ngan bro ahmad :o

kena la pandai guna metatrader.. baca buku pasal forex, ada duit dlm akaun trading, then mai belajar dgn saya

ahmadbadawi
03-11-2009, 11:40 PM
betul la bro,
usdjpy ni tak lepas kandang,
ranging dah dkt 7 jam ni.....:confused:

bila uj lepas kandang, apa yang jadi ?


news assuie pagi nie memihak kepadanya.. up..up..up


news ok.. tapi dia x up...

ahmadbadawi
03-12-2009, 12:51 AM
analisis eu menunjukkan uptrend yang sekata, sentuh tl ats then down, begitu juga dengan yg bawah.

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/tl1.jpg

jaslina
03-12-2009, 01:20 AM
tak nampak setup lagi untuk masuk eu nih... dok tgk lah nih....

ahmadbadawi
03-12-2009, 01:26 AM
tak nampak setup lagi untuk masuk eu nih... dok tgk lah nih....

kalau sushi, tunggu dia rectrace br nak buy

ahmadbadawi
03-12-2009, 02:19 PM
post gj yg masih dipegang

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/gj12.jpg

merc5775
03-12-2009, 03:09 PM
Dasyat tu bro....:eek: Tahniah...tak dap nak trade,, keje malam pulak....:mad:

jaslina
03-13-2009, 01:55 AM
wah...banyak witdraw abg??????? bagus tuh....

ahmadbadawi
03-13-2009, 02:25 AM
wah...banyak witdraw abg??????? bagus tuh....

hehe.. skit2 saja bro.. trade ka hr nie

ahmadbadawi
03-13-2009, 03:10 AM
dekat eurgbp terbentuk doji dekat daily, pair nie dah nak reverse agaknya.

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/doji-1.jpg


same pattern cs

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/doji-2.jpg

learn2biz
03-13-2009, 03:24 AM
Komen sket ... saper yg boleh baca CS akan nampak beza dia .. yg 1st tu lepas long legged doji,price action seller lagi kuat dan close below prev candle, result - valid reversal signal .. yg 2nd tu lepas long legged doji, cs masih belum complete dan price action buy force still higher than prev candle.. so tak confirm dia boleh reverse atau tidak lagi .. kena tunggu dia valid baru enter ... T.A.Y.O.R .. huehuehue

ahmadbadawi
03-13-2009, 03:35 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/hmaneu.jpg


EURUSD Outlook
The EURUSD attempted to push lower yesterday, bottomed at 1.2731 but further bearish scenario was rejected as the pair whipsawed to the upside, topped at 1.2943 and closed at 1.2898. The pair make a significant bullish correction this week but on daily chart we have a Hanging Man candlestick formation suggesting a potential bearish warning as the price approaching 1.2988 resistance level, a potential double top formation. Break above that level could trigger another bullish momentum. The bias is neutral in nearest term but bearish scenario in longer term remains intact. Immediate support at 1.2860 followed by 1.2815

ahmadbadawi
03-13-2009, 03:44 AM
Komen sket ... saper yg boleh baca CS akan nampak beza dia .. yg 1st tu lepas long legged doji,price action seller lagi kuat dan close below prev candle, result - valid reversal signal .. yg 2nd tu lepas long legged doji, cs masih belum complete dan price action buy force still higher than prev candle.. so tak confirm dia boleh reverse atau tidak lagi .. kena tunggu dia valid baru enter ... T.A.Y.O.R .. huehuehue

so standy jea la... kalau valid bleh enter sell, 0.9334 ialah montly r2 , so kalau sell , support kita kuat dan juga 2 daily pivot yg x disentuh semasa. 0.8946 dan 0.9101

safiy79
03-13-2009, 07:41 AM
sy btul2 bru dlm forex ni
ingt nk face 2 face ngan bro
apa basic yg perlu sblm p blajaq ngan bro ahmad :o


bro ahmad badawi x dak reply pon, x sudi nk mengajaq ka :o

learn2biz
03-13-2009, 07:45 AM
bro ahmad badawi x dak reply pon, x sudi nk mengajaq ka :o

Rujuk : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=382404&postcount=140

safiy79
03-13-2009, 07:59 AM
Rujuk : forum.fxopen.com/showpost.php?p=382404&postcount=140

thanks bro. rupanya bro ahmad dh lama reply, sori la bro ahmad. psai apa kt sini x tunjuk smua post. mcm mana cara sy nk refer smua post sblm ni. tolong ek :o

learn2biz
03-13-2009, 08:07 AM
thanks bro. rupanya bro ahmad dh lama reply, sori la bro ahmad. psai apa kt sini x tunjuk smua post. mcm mana cara sy nk refer smua post sblm ni. tolong ek :o

Kat belah atas/bawah ni ada page number ... check last post anda bila dan teruskan baca dari situ ....

ahmadbadawi
03-13-2009, 02:48 PM
so standy jea la... kalau valid bleh enter sell, 0.9334 ialah montly r2 , so kalau sell , support kita kuat dan juga 2 daily pivot yg x disentuh semasa. 0.8946 dan 0.9101

kena tunggu daily close, br valid ke x.. utk eurgbp. tapi dah tangkap 90 pip kat dia tadi.

zurin
03-14-2009, 01:23 PM
hi bro,
dah cuba paste chart pakai picodle dgn p.bucket,
tp keluar kecik je,
cmne nak bg dia besar......:confused:


hi bro,
cuba lagi nak paste chart,
l2biz kata direct paste the url......:D

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/cables1.gif

p/s keluar pun pic ni........thx l2bz :-)

ahmadbadawi
03-16-2009, 03:19 AM
salam semua.. hr nie besar gap kat gj, nasib baikk la gap dah tutup, float 100pip sbb x close hr jumaat.. kemungkinan besar gj akan ke ats jika break high jumaat 138.30..

ahmadbadawi
03-16-2009, 03:26 AM
pada uj terdapat flag th4

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpy4hchart.jpg

ahmadbadawi
03-16-2009, 03:35 AM
https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchf4hchart2.jpg

ahmadbadawi
03-16-2009, 10:53 PM
server pagi nie rosak lagi ka ?

dealkhan
03-16-2009, 11:01 PM
chart berenti..waktu server 00:38:19

ahmadbadawi
03-16-2009, 11:17 PM
EURUSD Outlook
We had an interesting movement yesterday. The bullish momentum continued. The pair breakout above key resistance level 1.2988, topped at 1.3068 but closed lower at 1.2978. We might have another bullish attempt today but I think the market could be very tricky right now and we need to be smart, patient and make sure you have a tight money management. Consistent movement above 1.2988 – 1.3000 area could trigger further bullish momentum targeting 1.3300 area. CCI about to cross the 100 line down on 4h chart suggesting a potential downside pressure testing 1.2930 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart2.jpg

ahmadbadawi
03-16-2009, 11:19 PM
USDCHF Outlook
The USDCHF had a moderate bearish movement yesterday. On 4h chart we can see that the pair still trapped in “flag” area. We need a breakout to have a clearer direction. I am expecting a bullish continuation scenario but do nothing until we have a breakout to the upside from the flag. Immediate support is seen at 1.1800. CCI in neutral area on 4h chart.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchf4hchart3.jpg

ahmadbadawi
03-16-2009, 11:29 PM
BPUSD Outlook
The GBPUSD continued it’s bullish momentum yesterday. The pair topped at 1.4227 but closed lower at 1.4073. On 4h chart we can see that the current bullish momentum attempted to break the major bearish trend line but the trend line holds so far. Once the trend line violated to the upside, expect further bullish momentum targeting 1.4300 area. CCI just cross the 100 line down on 4h chart suggesting a potential downside pressure testing 1.4030 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart6.jpg

dealkhan
03-17-2009, 12:21 AM
thx ya kpd yg mnjalankan keje2 pmbaikpulih..

ahmadbadawi
03-17-2009, 01:01 AM
thx ya kpd yg mnjalankan keje2 pmbaikpulih..

trade apa, pagi2 nie bro ?

ahmadbadawi
03-17-2009, 01:49 AM
The Euro broke above 1.3000 on an increase in Euro-zone inflation reaching as high as 1.3035. Indeed, consumer prices in the region rose to 1.2% from 1.1% which will ease deflation concerns and could lead to the ECB keeping interest rates on hold. The Single currency was already trending higher on increasing risk appetite after the G-20 meeting showed that finance ministers and central bank leaders were willing to work together and focus on dealing with the toxic assets on banks’ balance sheets. However, a 0.3% decline in 4Q employment is further evidence that he recession may deepen before we see a rebound in growth.

The uptick in inflation could be a sustaining supportive factor for the Euro as the ECB prime mandate is price stability. The central bank has been reluctant to cut interest rates as aggressive as other developed nations due to fear of future inflationary pressures. The core reading accelerating to 1.7% from 1.6% on an annualized basis will garner policy maker’s focus. As it shows that absent the influence of energy costs which are more volatile than the broader market, price pressures are increasing. The 100-Day SMA at 1.3023 is providing resistance and a break above would leave the 1/28 high of 1.3326 as the next target.

ahmadbadawi
03-17-2009, 05:16 AM
rasa sunyinya

safiy79
03-17-2009, 05:53 AM
rasa sunyinya

mcm mana nk contact bro ahmad jika mau bookoing kelas. maybe ujung bln ni kot.:cool:

ahmadbadawi
03-17-2009, 06:11 AM
tf1hr eu , cs break doji.

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/dojieu.jpg

ahmadbadawi
03-17-2009, 06:14 AM
mcm mana nk contact bro ahmad jika mau bookoing kelas. maybe ujung bln ni kot.:cool:

call no nie. 0194565262

ahmadbadawi
03-17-2009, 07:22 AM
doji tf15 pair gu

ahmadbadawi
03-17-2009, 11:14 PM
EURUSD Outlook
The EURUSD had a moderate bullish movement yesterday. The upside pressure is still there but we have not seen consistent move above 1.3000 area yet. On 4h chart below, we have an interesting relation between CCI cross up and minor bearish channel breakout suggesting a potential upside scenario testing 1.3090 resistance level before heading for 1.3300. Immediate support is seen at 1.2930.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart3.jpg

ahmadbadawi
03-17-2009, 11:16 PM
GBPUSD Outlook
The GBPUSD made indecisive movement yesterday. After failed to breakout above the bearish trend line, the pair had a moderate bearish movement, but we might see another bullish attempt challenging the trend line today. Violation to the bearish trend line could trigger further bullish scenario targeting 1.4300 area. Immediate support is seen at 1.4030 – 1.4000 area. CCI in neutral area in all time frames (hourly, 4h, daily).

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart7.jpg

jaslina
03-18-2009, 09:29 PM
salam....

dealkhan
03-18-2009, 10:49 PM
hoho..sori lmbat jwb..xmasuk pon thread komuniti smlm..sy dok tgk gj je smlm..xmasuk post pon..

ahmadbadawi
03-18-2009, 11:10 PM
EURUSD Outlook
The EURUSD had a strong bullish movement yesterday, break above two main resistances, 1.3300 and 1.3500, topped at 1.3532. The combination between minor bearish channel breakout and CCI cross up I showed yesterday gave us a valid bullish signal. The bias remains bullish in nearest term targeting 1.3625 area. However CCI already in overbought area in all 3 time frames (hourly, 4h, daily) so watch out for a potential downside rebound testing 1.3400 and 1.3325 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart4.jpg

ahmadbadawi
03-18-2009, 11:13 PM
USDJPY Outlook
The USDJPY had a significant bearish momentum yesterday. The pair bottomed at 95.66 and closed at 96.01. On daily chart we can see that the pair was corrected higher during major bearish trend but the price failed to break above 50% Fibo retracement area. At the same time CCI heading down towards -100 line suggesting a potential bearish pressure. The bias is bearish in nearest term targeting 94.90. CCI in oversold area and heading up on hourly chart so watch out for a potential upside rebound testing 96.80 resistance area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpydaily1.jpg

ahmadbadawi
03-18-2009, 11:17 PM
USDCHF Outlook
As I had expected, the USDCHF made a significant bearish momentum yesterday. The pair hit my short target at 1.1650 even much further, bottomed at 1.1373 and closed at 1.1389. The combination of descending triangle and CCI cross down that I showed yesterday gave us a valid bearish signal. The bias remains bearish in nearest term targeting 1.1295. CCI in oversold area and heading up both on hourly and 4h chart so watch out for a potential upside rebound testing 1.1480 resistance area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchfdaily3.jpg

ahmadbadawi
03-18-2009, 11:19 PM
skrg nie masa untuk sell and buy for rectrement ..

ahmadbadawi
03-18-2009, 11:22 PM
GBPUSD Outlook
The Greenback also suffered huge losses against Sterling yesterday. The pair break the bearish trend line to the upside, topped at 1.4332 and closed at 1.4298. The bias is bullish in nearest term targeting 1.4450 area. However CCI already in overbought area and heading down on hourly chart so watch out for a potential downside rebound testing 1.4215 and 1.4150 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart8.jpg

ahmadbadawi
03-18-2009, 11:30 PM
salam....

salam.. byk dapt semalam bro ?

alipenang
03-19-2009, 02:06 AM
apa cter gu and au ari ni

alipenang
03-19-2009, 02:07 AM
ade ym tak

ahmadbadawi
03-19-2009, 02:22 AM
ade ym tak

salam bro. ym aku [email protected] gu dan eu momentum bullish. eu target 1.3625 lepas tu sell dia..


Todays Euro rally against the US Dollar has been very impressive. However, technical positioning suggests the bullish momentum may be nearly exhausted. Prices are now pushing up against formidable resistance at the intersection of two falling trend lines, one originating from the all-time top at above 1.60 and the other from the 08/11/08 high at 1.5088. The hurdle is compounded by the proximity of the 50% Fibonacci retracement of the 12/18/08-03/04/09 downswing at 1.3588. In broader terms, price action from mid-July looks to be setting up a descending triangle, a bearish continuation pattern. We will monitor price action in the next 1-2 days looking for signs of topping in the daily candlesticks to signal an entry short targeting another test of the double bottom at 1.2454.

jaslina
03-19-2009, 02:38 AM
salam.. byk dapt semalam bro ? manual kalah usd 15.... robot untung sikit
je usd 6 overalll kalah le......

hai nih baak anak2 pi mandi kat ulu paip tenangkan otak sat

ahmadbadawi
03-19-2009, 03:19 AM
manual kalah usd 15.... robot untung sikit
je usd 6 overalll kalah le......

hai nih baak anak2 pi mandi kat ulu paip tenangkan otak sat


bg otak relek skit bro... then trade balik malam nie

jaslina
03-19-2009, 04:40 AM
insyaallah..........

ahmadbadawi
03-19-2009, 07:53 AM
au, kena buy balik dekat daily pivot

ahmadbadawi
03-20-2009, 12:39 AM
EURUSD Outlook
As I had expected, the EURUSD had another bullish movement yesterday. The pair hit my long target at 1.3625, even higher, topped at 1.3736 and closed at 1.3664. On daily daily chart we can see that the pair is now testing the main 38.2% Fibo retracement resistance (of 1.6037 – 1.2327) around 1.3725 area which should be a key level at this phase. Consistent move above that resistance could trigger further bullish momentum targeting 1.3850. CCI in overbought area and about to cross the 100 line down on 4h chart so watch out for a potential downside rebound testing 1.3615 and 1.3550 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusddaily2.jpg

ahmadbadawi
03-20-2009, 02:00 AM
The GBPUSD also had another bullish momentum yesterday. The pair hit my long target at 1.4450 even higher, topped at 1.4594 and closed at 1.4509. On 4h chart we can see that the pair is now testing the major bearish trend line. A valid breakout to the upside could trigger further bullish momentum targeting 1.4690 area. CCI in overbought area and heading down so watch out for a potential downside rebound testing 1.4430 and 1.4380 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart9.jpg

ahmadbadawi
03-20-2009, 02:05 AM
USDJPY Outlook
As I had expected, the USDJPY had another bearish momentum yesterday. The pair hit my short target at 94.90, even lower, bottomed at 93.54 and closed at 94.49. The bias remains bearish in nearest term targeting 92.70 area. CCI in oversold area and about to cross the -100 line up on 4h chart so watch out for a potential upside rebound testing 94.70 – 95.00 resistance area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpydaily2.jpg

ahmadbadawi
03-20-2009, 02:08 AM
USDCHF Outlook
The USDCHF made another bearish momentum yesterday. The pair hit my short target at 1.1295, even lower, bottomed at 1.1162 and closed at 1.1230. On 4h chart we can see that the current significant bearish momentum is now testing the main 50% Fibo retracement support around 1.1160 area. Break below that support level could trigger further bearish momentum targeting 1.1090. CCI in oversold area and about to cross the -100 line up on 4h chart so watch out for a potential upside rebound testing 1.1275 and 1.1340 resistance area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchf4hchart4.jpg

ahmadbadawi
03-20-2009, 02:19 AM
salam semua .. minggu eu dan uj memberikan byk keuntungan . syukur alhamdulliah

jaslina
03-20-2009, 02:19 AM
semua pair yg sangkut paut dgn usd ada peluang sell kot ari nih spt gu,eu..

ahmadbadawi
03-20-2009, 02:42 AM
semua pair yg sangkut paut dgn usd ada peluang sell kot ari nih spt gu,eu..

dekat 1.3888 br nak sell eu sbb fibo 61.8, sbb skrg dia dah lepas fibo 50% 1.3558,

jaslina
03-20-2009, 02:46 AM
dekat 1.3888 br nak sell eu sbb fibo 61.8, sbb skrg dia dah lepas fibo 50% 1.3558,

betul tuh... dala forexyard bgtau eu,au,gu daily trend... uptrend lagi....

ahmadbadawi
03-20-2009, 06:19 AM
aku sell uj target 93.00

ahmadbadawi
03-21-2009, 11:12 PM
knp metatrader kat pda x leh nak login sejak tgh malam jumaat, admin sila bantu

ahmadbadawi
03-21-2009, 11:14 PM
EURUSD Outlook
Remember my last weekly summary and thoughts about EURUSD? I said about a potential bullish reversal scenario indicated by a rounding bottom formation seen on daily chart with 1.2988 as the key resistance level. The fact is, this rounding bottom formation gave a valid bullish scenario with about 750 pips upside movement since the price break above 1.2988 area this week. Very interesting right? :) Next week, we might have more interesting movement and surprises. Technically the key level at this phase is 1.3850 area. Break above that level could trigger another potential strong bullish momentum. If the price does break above 1.3850, is it going to challenge 1.4716 level? Well, technically from Fibo retracement study, yes. However, it’s too early to say that now, but at least it can be a warning of a potential change in long term trend outlook. On the other hand, a failure to break above 1.3850 could be the ending of this bullish reversal momentum. Also it’s important to note that this current Dollar weakness seems to be triggered by positive sentiment on stock market for the last two weeks. The situation can be very tricky since actually the US and global economy is still far from recovery, even the worst might be yet to come. So, for me the medium trend has change to bullish but the long term bearish trend remains intact. Stay smart, be patient and see you guys next week.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusdsummary2.jpg

ahmadbadawi
03-22-2009, 01:27 AM
sesuatu yg menarik apabila kita view weekly gu, selepas terbentuk hammer, skrg dia buat bullish confirmation.. minggu nie ke awam la gu, 1.50

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/hammer1.jpg

ahmadbadawi
03-22-2009, 01:32 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/pecah.jpg

trendline weekly sudah hampir nak dipecahkan . 1.4600 round number

learn2biz
03-22-2009, 01:49 AM
knp metatrader kat pda x leh nak login sejak tgh malam jumaat, admin sila bantu

Rujuk jwpn sy kat thread PDA

ahmadbadawi
03-22-2009, 06:43 AM
Rujuk jwpn sy kat thread PDA harap2 pagi esk dah blh guna pda,..susah kalau x leh guna pda nie..

zurin
03-22-2009, 03:27 PM
sesuatu yg menarik apabila kita view weekly gu, selepas terbentuk hammer, skrg dia buat bullish confirmation.. minggu nie ke awam la gu, 1.50

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/hammer1.jpg

hi bro,
thread sebelah kata,
besok pagi ada news,
kena berhati2 sikit.......:p

ahmadbadawi
03-23-2009, 12:22 AM
gu x dak gap tapi eu ada gap bawah... kalau nak trade gu, buy the low hr nie.. sbb kalau buy kat ats very risky..

ahmadbadawi
03-23-2009, 12:32 AM
EURUSD Outlook
For the first time since March 10, the bullish momentum of the EURUSD was paused on Friday, hold by strong resistance around 1.3725 area (38.2 %Fibo retracement of 1.6037 – 1.2327). On hourly chart we can see that the pair is consolidating in rectangle area. Break from the rectangle would give us a clearer direction. The bias is neutral in nearest term but remains bullish in medium term. Immediate resistance is seen at 1.3725/30 area. Break above that level could trigger further bullish momentum targeting 1.3850 area. Initial support at 1.3515. CCI in neutral area on 4h chart.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusdhourly6.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 12:35 AM
GBPUSD Outlook
The GBPUSD also corrected lower on Friday. On 4h chart we can see that after had significant bullish momentum, the pair is now struggling with bearish trendline resistance area. Be patient at this phase. Consistent move above the bearish trendline should trigger further bullish momentum. The bias is neutral in nearest term but remains bullish in medium term. Immediate support is seen at 1.4390. Initial resistance at 1.4590. Break above that level could trigger further bullish momentum targeting 1.4700 area. CCI just cross the 100 line down on 4h chart suggesting a potential downside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart10.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 12:39 AM
After two days of significant bearish movement, the USDJPY had a bullish momentum on Friday. On 4h chart we can see that the bearish momentum was rejected by 61.8% Fibo retracement support area. At the same time, we have a Hammer candle stick formation which gave us a valid warning about exhausting bearish power and a potential bullish correction. The bias is bullish in nearest term targeting 97.50 area. Immediate support is seen at 95.50. CCI in oversold area and heading up on daily chart suggesting a potential upside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpy4hchart2.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 12:41 AM
The Greenback made a minor recovery against Swiss Franc on Friday. On 4h chart we can see that further bearish momentum was rejected by 50% Fibo retracement support area around 1.1170. Break below that support level could trigger further bearish momentum targeting 1.0980 area. The bias is neutral in nearest term but remains bearish in medium term. CCI just cross the -100 line up on 4h chart suggesting a potential upside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchf4hchart5.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 05:18 AM
Daily graph
The pair is moving along a very strong ascending trend, there’s a resistance between levels 1.3825 - 1.3900 ahead. That resistance had been formed by 12/19/08 minimum and the "Y" trend line. On the one hand the market can’t evade such a strong resistance and has to perform a correction. But on the other hand, if we look at the trend from 03/12/09 and project its length to current trend, then the pair can freely pass 1.3900 and reach the level 1.4500, which coincides with the "Z" trend line. Starting from this picture there are two variants of events to develop:

https://forexmillion.com/uploads/posts/1237734575_eu-d-w.gif

1. In case the pair rises above the resistance level 1.3900 (breaks "Y" trend line), level 1.4500 ("Z" trend line) will be reached. Later on I suppose there will be a correction to "Z" trend line (1.36-1.39) and growth with repeated testing of "Z" followed by breaking it and then reaching the resistance at 1.5280 (05/08/08 minimum) and possibly at 1.5500.
2. In case the pair doesn’t manage to rise above the resistance at 1.3900 (to break "Z" trend line), a correction to level 1.3300 will be performed, from where an ascending trend will be resumed with a target of testing the level 1.4500 ("Z" trend line).

I’m rather inclined to variant #1 for following reasons: first, the market has already shown that it is capable of passing 2200 pips quickly and freely; second, very much news had been released not in favor of dollar; third, after two and a half months of side trend there couldn’t be anything but a very strong and sharp trend. But my inclination is only a suggestion, act only according to technical picture.

H4 graph
The pair is confidently moving along the ascending trend. Trend’s target is at levels between two resistances: 1.3820 and 1.4000, where "Y" trend line passes. I expect a potential turn from those levels. There are no signs of trend’s turn yet, that’s why ascending motion is confident for now.

https://forexmillion.com/uploads/posts/1237499623_eu4.gif

ahmadbadawi
03-23-2009, 05:21 AM
GBP/USD forecast

H4 graph
The pair is confidently moving along the ascending trend, the target of which is at level 1.4788. There are no signs of trend’s turn, so I consider that reaching of this target is guaranteed. In case a correction happens, it will reveal the support at 1.4400, from which I will buy additionally. Besides, the consolidation of pound must be empowered by EUR/GBP cross pair, which will drop to 0.9170 shortly, and to 0.8990 after that.

https://forexmillion.com/uploads/posts/1237499668_gu4.gif

Daily graph
"D-D+" side descending trend got broken by the pair; that released a great ascending impulse. I see targets of the pair’s growth at levels 1.4900 - 1.5160, but I’m going to fix positions at the price of 1.4780 (for the sake that profit is very good anyway), because there is a potential of H4 trend’s turn with a correction to 1.4400, from which we should expect the resuming of ascending trend.


https://forexmillion.com/uploads/posts/1237499645_gu1.gif

ahmadbadawi
03-23-2009, 11:06 PM
EURUSD Outlook
The EURUSD didn’t make significant movement yesterday. On 4 h chart we can see that the pair still trapped in rectangle area (of 1.3735 – 1.3485) after significant bullish momentum. A break from the rectangle area would give us a clearer direction. Breakout to the upside could lead to further bullish momentum targeting 1.3850 while a breakdown to the downside could bring the pair back towards 1.3300 area. The bias is neutral in nearest term but remains bullish in medium term. CCI in neutral area both on hourly and 4h chart.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart5.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 11:08 PM
he struggle on the bearish trendline between buyers and sellers on 4h chart seem to be won by the buyers. The bearish trendline has been violated to the upside suggesting a potential bullish outlook. We also still have a valid bullish channel on 4h chart. The bias is bullish in nearest term targeting 1.4700 area. Immediate support is seen at 1.4500 area. CCI heading up and about to cross the 100 line on 4h chart suggesting a potential upside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart11.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 11:11 PM
As I had expected, the USDJPY had a bullish momentum yesterday. The pair topped at 97.32 and closed at 97.15. The bias remains bullish in nearest term targeting 98.30 area. Immediate support is seen at 96.50. CCI just cross the 100 line up on 4h chart suggesting a potential upside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpy4hchart3.jpg

ahmadbadawi
03-23-2009, 11:12 PM
USDCHF Outlook
The USDCHF made indecisive movement yesterday formed a Doji formation on daily chart. On 4h chart we can see that the pair is trapped between 38.2% and 50% Fibo retracement (of 1.0370 – 1.1965). The bias is neutral in nearest term but remains bearish in medium term. Immediate resistance is seen at 1.1360. Initial support at 1.1170. Break below that support level could trigger further bearish momentum targeting 1.0980 area. CCI in neutral area on 4h chart.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchf4hchart5.jpg

ahmadbadawi
03-24-2009, 12:29 AM
alhamdulillah pagi nie.. masyuk skit...

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/tangkap.jpg

ahmadbadawi
03-24-2009, 02:05 AM
ada doji eu tf1h... tanda2 reverse

ahmadbadawi
03-24-2009, 02:08 AM
ada doji tf1h uj

merc5775
03-24-2009, 05:57 AM
salam bro...GU ada potensi berish ke ....nampak cam cable cam cantik jugk skg ni.......Mintak pendapat skt

ahmadbadawi
03-24-2009, 06:19 AM
sunyi jea

ahmadbadawi
03-24-2009, 06:33 AM
salam bro...GU ada potensi berish ke ....nampak cam cable cam cantik jugk skg ni.......Mintak pendapat skt

maybe correction bro... buy at the low...

ahmadbadawi
03-24-2009, 11:14 PM
eu, au, nu skrg ada potential bearish tapi gu still bullish

ahmadbadawi
03-24-2009, 11:21 PM
EURUSD Outlook
The EURUSD was traded lower yesterday. On 4h chart we can see that after hit 1.3735 key resistance level, the pair made a significant downside correction testing 23.6% Fibo retracement support level around 1.3435 area. Break below that support level could trigger further bearish correction towards 1.3250. The bias remains neutral in nearest term. We have conflicting daily and hourly CCI. Hourly CCI just cross -100 line up suggesting a potential upside pressure while daily CCI about to cross 100 line down suggesting a potential downside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart6.jpg

ahmadbadawi
03-24-2009, 11:24 PM
GBPUSD Outlook
As I had expected, GBPUSD had a bullish momentum yesterday. The pair hit my long target at 1.4700, even higher, topped at 1.4774 and closed at 1.4692. The bias remains bullish in nearest term testing important resistance at 1.4990 area. However CCI about to cross the 100 line down on 4h chart so watch out for a potential downside rebound testing 1.4650. Break below that support level could lead us into no trading zone.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart12.jpg

ahmadbadawi
03-24-2009, 11:30 PM
As I had expected, the USDJPY had another bullish momentum yesterday. The pair hit my long target at 98.30, even further, topped at 98.53 but closed lower at 97.83. On 4h chart we can see that after traded around bearish trendline the bullish power was paused and the pair made some moderate downside rebound. The bias remains bullish in nearest term but it’s better to wait until the trendline is violated to the upside to confirm the bullish view targeting 99.50 area. CCI just cross the 100 line down on 4h chart so watch out for a potential downside rebound testing 97.50 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpy4hchart4.jpg

ahmadbadawi
03-24-2009, 11:32 PM
USDCHF Outlook
The USDCHF made another indecisive movement yesterday. On 4h chart we can see that the pair still trapped between 38.2% (1.1360) and 50% (1.1170) Fibo retracement (of 1.0370 – 1.1965). We need a break on either side to find clearer direction. The bias remains neutral in nearest term. I think it’s better to stay away right now and wait for further development. CCI about to cross the -100 line up on daily chart suggesting a potential upside pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdchf4hchart7.jpg

ahmadbadawi
03-24-2009, 11:41 PM
skrg nie post sell uj.. taget 70pip

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/rezeki.jpg

ambik 32 pip sj.

ahmadbadawi
03-25-2009, 12:25 AM
salam bro...GU ada potensi berish ke ....nampak cam cable cam cantik jugk skg ni.......Mintak pendapat skt


buat correction then up

https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/coreection.jpg

ahmadbadawi
03-25-2009, 01:03 AM
https://i653.photobucket.com/albums/uu255/fibotrade/buypivot.jpg

buy dekat daily pivot uj, major trend uj bullish.. kejatuhan disebabkan correction price.

ahmadbadawi
03-25-2009, 01:55 AM
closed uj, out from market

ahmadbadawi
03-25-2009, 07:22 AM
https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/cable_d1_mar25.gif

1) D1 is still a crystal clear bull, with great potential for a rally even up to 1.55 in the next few weeks. The breakout above the key D1 td @1.4290 confirms that nicely. But this rally needs a re-load and we are most likely in wave 1 of the larger move up, which makes me focus more on H4 at this time.

ahmadbadawi
03-25-2009, 07:25 AM
https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/cable_h4_mar25.gif

2) For the last 2 days the H4 chart has been showing a 1-2-3-4-5 formation possibly complete with div at the top of W3 & W5, the earliest sign that the bull push is close to taking a break or it may have already stopped. No key TD broken yet on H4 but such a confirmation might come too late for us to be able to enter shorts with good R/R.

1.4150 - 1.4250 should be a strong support area if reached, with a confluence of 60 & 200MA on H4 and backed up by the key D1 td broken @1.4290 (which if touched I expect to provide great support).

ahmadbadawi
03-25-2009, 07:26 AM
https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/cable_h1_mar25.gif

3) H1 is offering a nice setup right now, with another smaller div right at the top & the 1.4640 - 1.4750 area serving as consolidation & possible launching pad for the pullback. A break down below this area should give a nice R/R setup for shorting cable all the way to the weekly supp. @1.4470, where the first bulls should step in. If the bears manage to push it lower through this first support then we could see 1.43 and 1.4180 on an accelerated momentum. Make sure you protect your entries as soon as u can, since shorting is now against the short-term trend and therefore retracements are likely to be bumpy and ending abruptly.

What about longs? At this time, I prefer to let the bears say whatever they have to say - if my short setups are not confirmed then above 1.4750 I will stay out & wait for a clearer retracement scenario. Then once the pullback is over (wherever that may occur) the bulls should be there to stay - the real rally should be only at the beginning (as confirmed by D1)!

ahmadbadawi
03-25-2009, 11:20 PM
EURUSD Outlook
Patience. That is all we need right now. The EURUSD still trapped between 1.3735 – 1.3435 area in the last 5 days and we need a valid breakout on either side. The bias remains neutral in nearest term and bullish in medium term. I think it’s better to stay away right now and wait for further development. Remember, doing nothing (no trade) when the market is trendless (unless you are a scalper) is one of the most important skills a trader must have. CCI just cross the 100 line down on hourly chart suggesting a potential downside pressure, but in neutral area on 4h chart.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart7.jpg

ahmadbadawi
03-25-2009, 11:21 PM
GBPUSD Outlook
The GBPUSD was corrected lower yesterday. On 4h chart we can see that the former trendline resistance has a new task as support. A violation to the downside could trigger further bearish correction back towards 1.4350 area. The bias is neutral in nearest term but bullish medium outlook remains intact. Immediate support is seen at 1.4450. Initial resistance at 1.4700. CCI in overbought area and heading down towards 100 line on daily chart suggesting a potential bearish pressure.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart14.jpg

ahmadbadawi
03-25-2009, 11:23 PM
USDJPY Outlook
The USDJPY made indecisive movement yesterday. The bullish power unable to break the trendline resistance so far and the upside scenario remains paused. The bias is neutral in nearest and medium term. It’s better to stay away from the market at this phase. Immediate support is seen at 96.50. Initial resistance at 98.50. CCI in neutral area in all three time frames (hourly, 4h, daily).

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpy4hchart5.jpg

ahmadbadawi
03-26-2009, 12:23 AM
buy gu at daily pivot...

ahmadbadawi
03-26-2009, 02:22 PM
saya sell nu dekat montly r3, hrap2 ikan nie

zurin
03-26-2009, 02:33 PM
saya sell nu dekat montly r3, hrap2 ikan nie

hi bro,
pair mana ni,
tak boleh nak follow......:confused:

ahmadbadawi
03-27-2009, 03:05 AM
hi bro,
pair mana ni,
tak boleh nak follow......:confused:

pair nzdusd

ahmadbadawi
03-27-2009, 03:24 AM
EURUSD Outlook
EURUSD still made no significant movement yesterday, trapped between 1.3735 – 1.3435 area. We have no clear direction so far and remain in the “no trade zone”. Daily CCI just cross the 100 line down suggesting a potential bearish view, but as long as price stay above 1.3435 the bearish scenario is not yet confirmed. Consistent movement below 1.3435 could trigger further bearish momentum targeting 1.2990 area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/eurusd4hchart8.jpg

ahmadbadawi
03-27-2009, 03:26 AM
GBPUSD Outlook
The GBPUSD had another bearish momentum yesterday. On 4h chart we can see that the pair is now in a very important phase where price testing the support trendline. The bias is bearish in nearest term but I think it’s better to wait until the trendline support violated to the downside before jump into the market targeting 1.4250 area. CCI just cross the -100 line up on hourly chart so watch out for a potential upside pressure testing 1.4510 resistance area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/gbpusd4hchart15.jpg

ahmadbadawi
03-27-2009, 03:31 AM
USDJPY Outlook
The USDJPY had a significant bullish momentum yesterday. On 4h chart we can see that the trendline resistance has been violated to the upside suggesting potential bullish scenario. The bias is bullish in nearest term targeting 99.70 area. However CCI about to cross the 100 line down on hourly chart so watch out for a potential downside rebound testing 98.00/30 support area.

https://blog.fxinstructor.com/wp-content/uploads/2009/03/usdjpy4hchart6.jpg

ahmadbadawi
03-29-2009, 12:19 AM
H4 graph
Taking to account a great force of the "B-B+" ascending trend, we could suppose that after the correction from 1.3735 the pair would form a "flag" - figure of trend’s continuation - and upon its breaking it would rise in haste and update maximums while going up at least to figure #39; but that didn’t happen. Now, if that’s not enough that expected strong ascending impulse was lost, then also a "double top" !turning! figure had been formed and after breaking its basis (1.3417) the pair started to move downwards rapidly. Besides, the "X" trend line could not offer any support. Such picture definitely tells about trend’s turn. At the moment we are at important level 1.3300, which is able to act as a support. If it happens this way, the pair will find the resistance at level 1.3417, from which the descending trend likely will be continued for the reason that there are more factors speaking in favor of descending motion then only one support at figure #33. In case the descending trend will be consistent, the pair will reach the supports between levels 1.29 - 1.2745. We should consider possibilities of selling under the figure #33.
There is also another variant of events to develop. If only the pair goes up from the figure #33 and breaks the "a-a+" side (it is a side trend so far) trend’s higher bound, then the resistance 1.3820 ("Y" trend line) will be reached.

https://forexmillion.com/uploads/posts/1238222348_eu4.gif

Daily graph
"B-B+” ascending trend got broken, the ascending impulse proved to be not that strong as expected. The "double top" turning figure had been formed at H4 graph - everything speaks in favor of a descending trend with target of 1.29 - 1.2745 (support levels). If the pair manages to drop below level 1.3300, this variant will certainly take place. Upon reaching the support levels 1.29 - 1.2745 I would expect a turn with the target at 1.3417.

https://forexmillion.com/uploads/posts/1238222334_eu1.gif

ahmadbadawi
03-29-2009, 12:22 AM
H4 graph
The resistance at 1.4788 had played its role, because the "B-B+" ascending trend turned at that level. After it got broken, the targets become open: target of lowering to "E" trend line (at which the pair is docked now) and to support level 1.4110. If "E" trend line doesn’t manage to offer support, then the level 1.4110 will be reached, from which I’m expecting a start of ascending trend with the target of 1.4587.

https://forexmillion.com/uploads/posts/1238222308_gu4.gif

Daily graph
The pair is undergoing a correction, but meanwhile it’s being traded above the higher bound of the "D-D+" trend. Ascending impulse with the target of growth to 1.4960 is still in effect. There is a support at level 1.4110, from where we should consider variants of the correction’s completion and starting of a new ascending trend with the target at 1.4960.

https://forexmillion.com/uploads/posts/1238222334_gu1.gif

ahmadbadawi
03-29-2009, 12:52 AM
stategi untuk menakluk gj

https://2.bp.blogspot.com/_vT5ZmytMCwE/Sc3I1U2tYPI/AAAAAAAAAvk/VEV8GQTj-jc/s1600/mygj-count-hourly.gif

ahmadbadawi
03-29-2009, 03:30 AM
https://blogs.fxstreet.com/fxpath/files/2009/03/2009-3-29-usdjpy.jpg

USD/JPY (a daily chart of which is shown) recovered this past week from most of the drop that it experienced during the prior week. The key resistance level to target on this recovery was 99.65, a re-test or break of which would have had significant bullish ramifications. Instead, price fell short, double-testing 98.85 towards the end of this past week before failing and retreating. This currency pair, however, can still be considered to be within the normal bounds of a new uptrend. Currently, there is at least a 300-pip cushion to the downside (to around 94.50) before the uptrend can confidently be considered invalidated. To the upside, any breakout above the double-tested 98.85 should work its way towards the key 100.00 mark, passing the recent 99.65 high along the way. And any break above 100.00 could target further major resistance around the 102.50 price region