PDA

View Full Version : Kenapa akaun bleh jadi negatif..



G-Pro
02-23-2009, 12:32 PM
salam..
ambe nak tanye kenapa akaun ambe bleh jadi negatif...
bermakne ambe sekarang berhutang dengan pihak FxMalay/FxOpen..
sedangkan bile kena SO kita akn hanya kehilangan credit kita sahaja dan yang mampun akaun kita tanggung sahaja..
betul negatif hanya -13.75 (asalnya -18.75) tapi kalaulah terjadi -100 atau lebih macam mane???

lepas tuh satu lagi ambe ade buat SL 20pips dengan 0.2lot bermakna akan cuma kehilangan usd40 kan tapi apabila terjadi satu sprint kat mt4 trade yg terkena SO tadi bukan kehilangan 20 pips tapi (-78) bersamaan SL 39pips sedangkan telah diletakkan SL 20pips..

so ape yg terjadi pada akaun ambe sebenarnya..
mungkin pihak fxmalay bleh membantu..

ni pic:
https://i470.photobucket.com/albums/rr70/G-Pro11/mikronegatif.jpg
https://i470.photobucket.com/albums/rr70/G-Pro11/melebihiSL.jpg

learn2biz
02-23-2009, 12:56 PM
salam..
ambe nak tanye kenapa akaun ambe bleh jadi negatif...
bermakne ambe sekarang berhutang dengan pihak FxMalay/FxOpen..
sedangkan bile kena SO kita akn hanya kehilangan credit kita sahaja dan yang mampun akaun kita tanggung sahaja..
betul negatif hanya -13.75 (asalnya -18.75) tapi kalaulah terjadi -100 atau lebih macam mane???

lepas tuh satu lagi ambe ade buat SL 20pips dengan 0.2lot bermakna akan cuma kehilangan usd40 kan tapi apabila terjadi satu sprint kat mt4 trade yg terkena SO tadi bukan kehilangan 20 pips tapi (-78) bersamaan SL 39pips sedangkan telah diletakkan SL 20pips..

so ape yg terjadi pada akaun ambe sebenarnya..
mungkin pihak fxmalay bleh membantu..

ni pic:
https://i470.photobucket.com/albums/rr70/G-Pro11/mikronegatif.jpg
https://i470.photobucket.com/albums/rr70/G-Pro11/melebihiSL.jpg

Akaun yg -ve disebabkan SO, broker biasanya akan buat adjustment ... rujuk agreement ... jgn la risau, tak perlu bayar apa2 ... tunggu dia buat adjustment.

Biasanya kalau terlebih dari SL, market terlalu aktif dan order tak dapat execute pada waktu yg sepatutnya. Jika ingin penjelasan lanjut atau tak puas ati, kena email [email protected] dan cc: [email protected]

ps : tak silap itu akaun mikro, 13.75 tu 13.75 sen ... bukannya usd13.75

G-Pro
02-23-2009, 01:56 PM
iyer akaun mikro..
tapi ambe takut terjadi kepada akaun standard je...
dengan nilai yg lebih besar mane tau...
bukan nilaian yg jadi ukuran..
just nk tahu kenapa bleh jadi perkara nih je..
pasal bile trade ambe tinggal jer ngam set SL..
so kalo jadi mcm ni paham2 jela kan...
tapi apa-apa sekali pun, terima kasih banyak bro..