PDA

View Full Version : Hanya Untuk Kenangan Di Masa Hadapan



cappalz
02-14-2009, 08:40 PM
aku start jumpa forex tahun lepas dari fxmalay n sesaja nak abadikan kenangan chart2 aku selepas ini untuk aku tgk di kemudian tahun.... insyaallah kalau masih memorex...

journal ni start this week n aku akan post selepas segala order berjalan untuk mengelakkan daripada menjadi trade call sebab aku pon newbie macam korang...

kita jumpa monday !!

cappalz
02-14-2009, 08:51 PM
Diantara Pair2 Yg Aku Plan Nak Trade

meh kita tgk apa breakout leh bg kat kita......

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/eg160209a.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/uj160209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gu160209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gcad160209.gif

cappalz
02-14-2009, 09:13 PM
aku akan cuba mencari apa sahaja pair yg cantik.... 2 benda mesti ada untuk aku masuk iaitu fibo 50% / 61.8% dari last swing daily dan ada ruang untuk dia move daripada s&r tak kira atas atau bawah

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/ej160209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gchf160209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gj160209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/ej160209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/chfjpy160209.gif

hantugigi
02-15-2009, 08:38 AM
Banyaknye pair ko main bro:eek: Makan tak abis wa cakap lu:p

hantugigi
02-15-2009, 08:48 AM
Indi apa ko pakai bro, nampak cam menarik jer:) . Wa ni budak baru belajar, kalau salah tolon tunjukkan....:p

cappalz
02-15-2009, 09:20 AM
disebabkan terlalu byk pair yg aku main so aku nak buat sikit calculation untuk MM supaya tak over sangat....

biasanya aku akan risk max 5% capital sehari (25% seminggu untuk hari isnin) + 50% keuntungan dari last week...

that mean kalau isnin aku lost on total... jumpa balik minggu depan jer la :D

so meh kita tgk MM calculation untuk this week....

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/MM160209.jpg

so formula dia

46163.84 - 11163.73 = 35000.11 (last week balance)

jumlah point untuk di risikokan minggu ini

(last week balance X 25%) + (last week profit X 50%)

(35000.11 X 25%) + (11163.73 X 50%)

= 8750 + 5580

= 14330 point

so aku akan gunakan 14330 point untuk 8 pair ni punya sl....

see u cappalz on monday !!

cappalz
02-15-2009, 09:22 AM
Banyaknye pair ko main bro:eek: Makan tak abis wa cakap lu:p

Indi apa ko pakai bro, nampak cam menarik jer . Wa ni budak baru belajar, kalau salah tolon tunjukkan....



hantu gigi jahat...

what u see that what u have :D

SHAMX777
02-15-2009, 09:39 AM
Uih... Cappalz dah buka Journal.... mantappppp :D

Saya berani memancing jer... tangkap sejenis ikan jer... kadang2 tertangkap jugak ikan2 yang lain.

Tapi cappalz... tak mainlaaa pancing2 nie... dia pakai jala terus... PUKAT TUNDA pun pakai... tangkap semuaaaaa :D

Everybody with their own style ;) No right or wrong... Yang penting... ada untung.

cappalz
02-15-2009, 10:02 AM
Uih... Cappalz dah buka Journal.... mantappppp :D

Saya berani memancing jer... tangkap sejenis ikan jer... kadang2 tertangkap jugak ikan2 yang lain.

Tapi cappalz... tak mainlaaa pancing2 nie... dia pakai jala terus... PUKAT TUNDA pun pakai... tangkap semuaaaaa :D

Everybody with their own style ;) No right or wrong... Yang penting... ada untung.

betul tu bro... janji profit sudah....

pada aku kita ikut kekuatan yg kita ada.... apa yg aku nampak membawa profit kat aku skrg sistem breakout yg ko ajar....

nak cari breakout untuk satu pair jer demam kot... so kita main hit n run tapi bebanyak... skip fundamental skip pair character :D

hantugigi
02-15-2009, 03:30 PM
hantu gigi jahat...

what u see that what u have :D

Minta maaf bang yer, err, ni nak tanya sikit. Abang main pair pelik2 dan banyak2 nih leh profit ke bang:eek: ? Mana ada orang trade G/CAD, G/CHF kat Malaysia ni bang:confused: . Abang nih musti trader tegar dan terrer kan:D . Boleh ajar tak, abang nye teknik memorex kat saya.. Kalo buleh brapa yuran dia. Harap2 tak mahal pasal saya tak banyak wang. Acc live pon saya dah letopkan 3 kali,, tolong ye bang,,, pleaaassseeeesssss.....:o

cappalz
02-15-2009, 03:37 PM
Minta maaf bang yer, err, ni nak tanya sikit. Abang main pair pelik2 dan banyak2 nih leh profit ke bang:eek: ? Mana ada orang trade G/CAD, G/CHF kat Malaysia ni bang:confused: . Abang nih musti trader tegar dan terrer kan:D . Boleh ajar tak, abang nye teknik memorex kat saya.. Kalo buleh brapa yuran dia. Harap2 tak mahal pasal saya tak banyak wang. Acc live pon saya dah letopkan 3 kali,, tolong ye bang,,, pleaaassseeeesssss.....:o


ntah ler bang... aku pon tak tau leh ker tak... tgk jer la nanti camna... kalau nak belajar kita belajarkan jer kat memana... yuran dia kalau jumpa org kurang siuman kena bg dia derma sikit... moga2 dia doakan kita berjaya :D

cappalz
02-16-2009, 12:07 AM
ni current position aku pagi2 ni... ada PO lagi tapi tak naik lagi... semoga murah rezeki msk pagi2 :D

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209.jpg

UPDATED CURRENT POSITION

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-1.jpg

hantugigi
02-16-2009, 03:14 AM
ntah ler bang... aku pon tak tau leh ker tak... tgk jer la nanti camna... kalau nak belajar kita belajarkan jer kat memana... yuran dia kalau jumpa org kurang siuman kena bg dia derma sikit... moga2 dia doakan kita berjaya :D

:D :D :D :D

hantugigi
02-16-2009, 03:25 AM
ni current position aku pagi2 ni... ada PO lagi tapi tak naik lagi... semoga murah rezeki msk pagi2

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209.jpg

UPDATED CURRENT POSITION

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-1.jpg

Ameeeen... Saya ada ikut abang punya trade call. Tapi saya nya baru tiga jer yang kena, suma long. Wah abang nye entry musti sadis.. Ni yang nak kena belajar nih:eek: . Kat kedai Dollah ada satu makcik kurang siuman:p , dia kata dia kenal abang. Dia kata abang selalu lepak kat sinun ngan sorang mamat. Dia kata jugak abang selalu derma kat dia, baik nya hati abang nih;) . Moga2 murah rezki (murah rezeki abang, murah jugak rezeki saya). hehehehe

cappalz
02-16-2009, 03:40 AM
Ameeeen... Saya ada ikut abang punya trade call. Tapi saya nya baru tiga jer yang kena, suma long. Wah abang nye entry musti sadis.. Ni yang nak kena belajar nih:eek: . Kat kedai Dollah ada satu makcik kurang siuman:p , dia kata dia kenal abang. Dia kata abang selalu lepak kat sinun ngan sorang mamat. Dia kata jugak abang selalu derma kat dia, baik nya hati abang nih;) . Moga2 murah rezki

uit jgn ikut buta :D tgh floting -ve banyak ni... mesti ngerikan hihihih....

hantugigi
02-16-2009, 03:43 AM
uit jgn ikut buta :D tgh floting -ve banyak ni... mesti ngerikan hihihih....

Ngeeeeeriiiiiiiiiiii....:eek: eeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiii:D . Ngeri sangat:p

Terima kasih atas tunjuk ajar...:o

Jawafx
02-16-2009, 04:31 AM
Bro Cappalz ....... terus post ss tentang bro punya trade ye ....... i will follow ........ kalau tak faham nanti saya tanya ye ....

cappalz
02-16-2009, 04:50 AM
Bro Cappalz ....... terus post ss tentang bro punya trade ye ....... i will follow ........ kalau tak faham nanti saya tanya ye ....

alamak... bab follow2 ni aku tak gemar... sbb aku dulu kantoi suka follow org...

kalau bab tak faham tanya tu aku ok ja....

Jawafx
02-16-2009, 05:21 AM
ni current position aku pagi2 ni... ada PO lagi tapi tak naik lagi... semoga murah rezeki msk pagi2 :D

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209.jpg

UPDATED CURRENT POSITION

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-1.jpg

Bro, kalau ikut kan GBP/USD dah kena SL kan ??? Cam ne buat lepas tu ??? Sebab saya rasa bro mesti ada cara nak cover loss balik ....... maaf saya udak baru belajar ........ tumpang tanya banyak soalan

Jawafx
02-16-2009, 05:25 AM
alamak... bab follow2 ni aku tak gemar... sbb aku dulu kantoi suka follow org...

kalau bab tak faham tanya tu aku ok ja....

Sayabukan nak follow bro punya entry ........ cuma nak faham cam ne bro ambik post ....... jangan takut......... saya nak belajar dan bukan follow entry tanpa faham kenapa saya masuk ........ harap bro sudi bagi tunjuk ajar ....:)

cappalz
02-16-2009, 05:32 AM
Bro, kalau ikut kan GBP/USD dah kena SL kan ??? Cam ne buat lepas tu ??? Sebab saya rasa bro mesti ada cara nak cover loss balik ....... maaf saya udak baru belajar ........ tumpang tanya banyak soalan

haah GU kena spike... false breakout.... skrg ada sell untuk breakout GU n tgh cari BE

cappalz
02-16-2009, 05:52 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209.jpg

UPDATED CURRENT POSITION

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-1.jpg

UPDATED CURRENT POSITION

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-2.jpg

Jawafx
02-16-2009, 06:12 AM
Untuk cover loss gu tadi ro ambik sell betul2 pada stop loss punya price ...... sl pada entry tadi ye ......... semua PO dah kena ke?

cappalz
02-16-2009, 06:20 AM
Untuk cover loss gu tadi ro ambik sell betul2 pada stop loss punya price ...... sl pada entry tadi ye ......... semua PO dah kena ke?


haah... biasa dah mcm ni.... breakout memang kena PO atas bawah... masalah dia satu jer yg biasanya semua system kantoi.... bila kena spike... :D

Jawafx
02-16-2009, 07:07 AM
disebabkan terlalu byk pair yg aku main so aku nak buat sikit calculation untuk MM supaya tak over sangat....

biasanya aku akan risk max 5% capital sehari (25% seminggu untuk hari isnin) + 50% keuntungan dari last week...

that mean kalau isnin aku lost on total... jumpa balik minggu depan jer la :D

so meh kita tgk MM calculation untuk this week....

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/MM160209.jpg

so formula dia

46163.84 - 11163.73 = 35000.11 (last week balance)

jumlah point untuk di risikokan minggu ini

(last week balance X 25%) + (last week profit X 50%)

(35000.11 X 25%) + (11163.73 X 50%)

= 8750 + 5580

= 14330 point

so aku akan gunakan 14330 point untuk 8 pair ni punya sl....

see u cappalz on monday !!

MAKSUDNYA KALAU , TRADE 1PIP = 1USD MAKA MAKSIMUN PIP YANG AKAN TERKORBAN ATAU "TERBUNUH" ADALAH 14,330 PIP . BETUL KE ? KALAU TERKORBAN MAKA BALANCE AKAN JADI (46,163.84 - 14,330 = 31,833.84) ........ BETUL KE?

cappalz
02-16-2009, 07:17 AM
MAKSUDNYA KALAU , TRADE 1PIP = 1USD MAKA MAKSIMUN PIP YANG AKAN TERKORBAN ATAU "TERBUNUH" ADALAH 14,330 PIP . BETUL KE ? KALAU TERKORBAN MAKA BALANCE AKAN JADI (46,163.84 - 14,330 = 31,833.84) ........ BETUL KE?


haah... maknanya at least apa yg aku buat untuk last week leh cover this week nya lost... kalau betul2 dia nak bg aku lost arini.... this week no more trade... sbb aku kira mm dari hari ke hari bukan fix sehari...

just in case dapat untung atau BE ari ni mm tu still valid untuk esk....

Jawafx
02-16-2009, 07:26 AM
haah... maknanya at least apa yg aku buat untuk last week leh cover this week nya lost... kalau betul2 dia nak bg aku lost arini.... this week no more trade... sbb aku kira mm dari hari ke hari bukan fix sehari...

just in case dapat untung atau BE ari ni mm tu still valid untuk esk....

OK .... FAHAM .... TQVM

hantugigi
02-16-2009, 09:31 AM
haah... maknanya at least apa yg aku buat untuk last week leh cover this week nya lost... kalau betul2 dia nak bg aku lost arini.... this week no more trade... sbb aku kira mm dari hari ke hari bukan fix sehari...

just in case dapat untung atau BE ari ni mm tu still valid untuk esk....

Banyaaakknye floting losss:eek: . Dah ada -800 lebih dah saya nye floting loss nih bro.. Saya kena except loss dah ni bro:p Kita jumpa lagi minggu hadapan:D

hantugigi
02-16-2009, 09:41 AM
Eh lupa lak nak cakap:D . Kalo ada signal yang cantik kasi la update saya nak ikut lagi:p . hehehehe. Lepas nih nak gi jumpa makcik tak siuman kat kedai Dollah, makcik marginah nama dia, aku rasa dia lupa doa kut, tuh yang rugi tuh:rolleyes: ..

cappalz
02-16-2009, 10:13 AM
kikiki... tgh strugle cari BE ni... zzzz

cappalz
02-17-2009, 05:06 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-3.jpg

cappalz
02-17-2009, 09:33 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-4.jpg

cappalz
02-17-2009, 12:58 PM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-4.jpg

current mm jadi 9395 point balik... huh penat sebenarnya kalau morning2 ari isnin dah kena lost....

see u cappalz esk...

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-5.jpg

cappalz
02-18-2009, 10:18 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-6.jpg

cappalz
02-19-2009, 09:12 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/journal160209-7.jpg

cappalz
02-19-2009, 10:30 AM
kat sini aku nak abadikan memori rules aku bila memorex setakat ini...

diharap bila aku baca balik n selalu baca aku akan ingat n tak melanggarnya...

- jangan langgar mm yg telah ditetapkan...

- aku paling tak suka enter order... maknanya order aku akan masuk melalui PO... sebab dia adalah...
benda ni menjadi salah satu fobia aku sbb setiap kali aku enter manual maknanya order itu datang 99% daripada eq yg tak menentu...
bila aku buat PO maknanya aku study dulu sebelom aku set PO aku...

- setiap kali PO dibuat... benda yg wajib ada adalah sl tp dan trailling.... tp dan trailling boleh diubah2 ikut keadaan semasa.... yg penting adalah sl.... sl hanya boleh diubah kepada positif side sahaja... jgn sekali2 ubah sl lebih byk negatifnya bila market lawan order kita... kalu kena just accept jer...

- sekiranya aku monitor pair yg aku ambil... (benda ni jadi bila pair tu bg aku just 70% confident).... aku akan cut lost kalau market lawan aku 50% daripada sl yg aku tetapkan n re-PO balik kat tempat asal dia...

- aku suka main breakout... n biasanya kalau order tu masuk daripada H1 atau H4 aku akan move sl aku ke BE as soon as possible....

- satu lagi benda yg aku selalu buat.... bila market lawan aku n kurang 20% lagi nak touch sl aku.... normally aku akan close on BE at least separuh bila dia ikut aku....

- setiap PO aku wajib ada 2 position dipoint yg sama n aku akan amik satu position bila market start move n rest.... sekurang2nya kalau dia reverse balik n amik sl aku... aku akan dapat BE....

kalau aku ingat aku tambah lagi... :D

Jawafx
02-19-2009, 11:36 AM
MAAF TANYA .......... BE = BREAK EVEN kan

cappalz
02-19-2009, 11:42 AM
MAAF TANYA .......... BE = BREAK EVEN kan

haah.... eg aku false breakout.... tulunnnn...

Jawafx
02-19-2009, 11:53 AM
haah.... eg aku false breakout.... tulunnnn...

sabar ......... cobaan

"aku akan cuba mencari apa sahaja pair yg cantik.... 2 benda mesti ada untuk aku masuk iaitu fibo 50% / 61.8% dari last swing daily dan ada ruang untuk dia move daripada s&r tak kira atas atau bawah "

aku nak tanya pasal statement kat atas tu ......... boelh tak ambil contoh GU daily hari ni ....... aku cuba upload chart gu daily tak jadi :)

Jawafx
02-19-2009, 12:09 PM
So far sebenarnya bro ni bagus ........ ada sistem .......... kalau loss pun tahu kenapa ....... ambil entry pun tahu kenapa ......... berapa lot nak ambil ......... berapa MM nak guna pun tahu ........ itu yang aku dok follow je

Kalau loss pun tahu cam ne nak cover ......... sebab kita cuma trade ...... tapi market bukan kita yang control

cappalz
02-19-2009, 12:47 PM
sabar ......... cobaan

"aku akan cuba mencari apa sahaja pair yg cantik.... 2 benda mesti ada untuk aku masuk iaitu fibo 50% / 61.8% dari last swing daily dan ada ruang untuk dia move daripada s&r tak kira atas atau bawah "

aku nak tanya pasal statement kat atas tu ......... boelh tak ambil contoh GU daily hari ni ....... aku cuba upload chart gu daily tak jadi :)

gu...

stuck dekat 61.8% fibo... H4 (chart 1)

sambungan perjalan dari last swing high daripada fibo 61.8% (chart 2)

baru gerak 38.2% fibo dari last swing low (chart 3)


buy ?

kalau H4 dapat close atas fibo 61.8% (chart 1) ada harapan naik lagi tapi kalau tgk daily nya candle ari ni dah move lebih kurang 250 pips....

current market sekarang gu biasanya gerak dalam 300-400 pips sehari... so tak berbaloi nak kejar 50-150 pips sbb sl yg terbaik dibawah 1.4200

jarang2 jumpa candle yg takda shadow (retracement) sebelom dia sambung perjalanan

lagi satu sbb kejar benda yg dah lepas boleh menyebabkan kita kantoi....

sell ?

best location untuk sell sbb dia stuck kat 61.8% fibo... (chart 1)

kalau H4 tak leh close atas 1.4400 harapan jatuh tinggi.... (chart 1 false at 61.8% fibo)

untuk sell kena tunggu candle comfirmation sbb tak der bendera kat situ...

disebabkan 1.4400 S&R yg kuat n betul2 dok kat chart 1 (H4) fibo 61.8%... pada aku stay away paling baik sampai aku jumpa market rehat kat situ (buat bendera)

paling berkesan kita just tgk daily candle close kat mana... bawah 1.400 sell atas 1.400 buy...

GOOD LUCK !!

CHART 1

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/guh4.gif

CHART 2

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gu.gif

CHART 3

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gugu.gif

Jawafx
02-19-2009, 01:37 PM
ok aku faham ......... terima kasih daun keladi .......... nanti kalau aku tak faham aku tanya lagi ...... aku akan rehat untuk hari ni ......... terima kasih

cappalz
02-19-2009, 04:29 PM
haah.... eg aku false breakout.... tulunnnn...

eg kena sl... huh panas ati sungguh !!

first breakout dia bg 20 pips... H4 chart... sepatutnya satu position move to BE..

2nd breakout dia bg -5 pips (H4 chart) sepatutnya bila dia false 2nd time baru masuk PO baru sbb satu position dah kena BE...

3rd try dia bg -17 pips sebelom dia false n amik sl.... PA selalu mengatakan bila kali ke 3 dia false maknanya itu adalah false yg sebenar....

anyway... accept the loss n PA arini aku kena bayar.... ermmm... :mad:

ForexWaveSoldier
02-19-2009, 05:13 PM
sesungguhnya kesabaran itu kunci kejayaan :)

cappalz
02-20-2009, 10:25 AM
sesungguhnya kesabaran itu kunci kejayaan :)

ya betul !! insyaallah...

sapa teringin nak main "pair aku" ahaks....

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/DetailedStatement.gif

Jawafx
02-20-2009, 10:48 AM
ya betul !! insyaallah...

sapa teringin nak main "pair aku" ahaks....

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/DetailedStatement.gif


maaf bro tak faham ......... pair apa ni :confused: gu ke :confused: :confused: :confused:

cappalz
02-20-2009, 11:41 AM
maaf bro tak faham ......... pair apa ni :confused: gu ke :confused: :confused: :confused:

itu chart untuk detail statment acct aku da.... gi kat mt4 tu > acct history > click kanan > save as detail statment.... dapat arr graf ko...

cappalz
02-21-2009, 12:06 PM
ermm GU next week....

aku rasa kita dah ada gap kebawah.... kalau tgk clossing semalam... H1 buat bendera 3 segi...

maybe masa cuti ni dia dah breakout.... still have retracement possibility untuk GU sebelum dia naik or maybe kita duduk dkt dalam bull trap...

tgk jer la apa candle kluar isnin ni untuk first 4 hrs...

sedikit view untuk gu untuk daily n next week... TAYOR


https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gu230209.gif


https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gu230209d1.gif

cappalz
02-21-2009, 12:41 PM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/eu230209.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/eu230209d1.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/eu230209d2.gif

cappalz
02-22-2009, 09:15 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/uchf230209w1.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/uchf230209d1.gif

cappalz
02-22-2009, 09:18 AM
https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gchf230209d1.gif

https://i107.photobucket.com/albums/m300/cappalz/FOREX%20JOURNAL/gchf230209w1.gif

Jawafx
02-22-2009, 11:06 PM
Salam bro, thanks for the analysis......... bila tenung lama-lama ......... baru perasan ......... nak tanya bro trade memang langsung tak guna daily pivot / support & resistance yang biasa digunakan kan?????? patutlah chart cantik je ....... tak macam chart aku ..... macam-macam ada

ForexWaveSoldier
02-23-2009, 12:46 AM
Masing2 ada cara nya sendiri dalam menghasilkkan profit.. tak semestinya kosong bermakna tak power.. mungkin bro kita dah hafal dah dalam otak takyah load indicator lagi.. biasalah tu..hari2 tengok..

Jawafx
02-23-2009, 01:03 AM
Bro Cappalz ..... terima kasih daun keladi sekali lagi ........ berdasarkan anaylisis bro ...... pagi ni saya dapat EU +121 PIP / GU+111 PIP ...... TQVM ..... Alhamdullillah

tqvm

cappalz
02-23-2009, 02:34 AM
Salam bro, thanks for the analysis......... bila tenung lama-lama ......... baru perasan ......... nak tanya bro trade memang langsung tak guna daily pivot / support & resistance yang biasa digunakan kan?????? patutlah chart cantik je ....... tak macam chart aku ..... macam-macam ada

Bro Cappalz ..... terima kasih daun keladi sekali lagi ........ berdasarkan anaylisis bro ...... pagi ni saya dapat EU +121 PIP / GU+111 PIP ...... TQVM ..... Alhamdullillah

tqvm

alhamdulillah.... moga kita sama2 berjaya.... benda basic paling penting.... bg aku indicator just confirmation (bila benda dah betul2 confirm la)... sbb tu aku dah campak semua indikator dari chart aku....

cappalz
02-23-2009, 02:39 AM
Masing2 ada cara nya sendiri dalam menghasilkkan profit.. tak semestinya kosong bermakna tak power.. mungkin bro kita dah hafal dah dalam otak takyah load indicator lagi.. biasalah tu..hari2 tengok..


yg penting profit... yer tak.... bab hafal n hari2 tgk tu ada salah sikit.... aku baru 2 bulan main byk pair n bukan semua hari2 tgk....

masih benda yg sama... back to basic.... setiap kali aku deside nak main apa2 pair aku akan guna segala benda2 basic untuk cari movement dia....

hantugigi
02-23-2009, 11:15 AM
Tension tul hari nih. Satu hapa pun tak leh trade. Platform buat hal lagi:(Bukan fxopen ha:D ) . aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhh:mad: . Harap kan floating UJ inggu lepas jer:p . Tu pon aku call helping desk suruh tulun tutupkan, kalu tak negative balik daaaa..:D

hantugigi
02-23-2009, 11:18 AM
Tension tul hari nih. Satu hapa pun tak leh trade. platform buat hal lagi:( . aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhh:mad: . Harap kan floating UJ inggu lepas jer:p . Tu pon aku call helping desk suruh tulun tutupkan, kalu tak negative balik daaaa..:D


Aku nak withdraw suma capital aku kat situ, malam nih jugak:mad:

cappalz
02-23-2009, 02:45 PM
Tension tul hari nih. Satu hapa pun tak leh trade. Platform buat hal lagi:(Bukan fxopen ha) . aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhh:mad: . Harap kan floating UJ inggu lepas jer:p . Tu pon aku call helping desk suruh tulun tutupkan, kalu tak negative balik daaaa.

Aku nak withdraw suma capital aku kat situ, malam nih jugak

sabar bro... tgk mcm fxopen ok ja... tu yg aku suka kat sini.... :D :p

Jawafx
02-23-2009, 11:37 PM
Bro Cappalz .... nak tanya eu ... berdasarkan analysis bro tempoh hari dalam posting #49 ......... daily ......... itu kira false breakout ke??? so eu uncertainty lagi ke atau cam ne ? Minta pendapat bro .....

Maaf banyak tanya ......... budak baru belajar

cappalz
02-24-2009, 01:33 AM
Bro Cappalz .... nak tanya eu ... berdasarkan analysis bro tempoh hari dalam posting #49 ......... daily ......... itu kira false breakout ke??? so eu uncertainty lagi ke atau cam ne ? Minta pendapat bro .....

Maaf banyak tanya ......... budak baru belajar

pada aku eu tgh rangging untuk TF besar... last swing sangkut kat 61.8% atas bawah... secara logiknya daily akan buat bendera....

tapi aku masih bias bull selagi price tak duduk bawah 1.25

apa2 pon arini eu tak cantik untuk main.... kalau nak cuba2 juga.... critical sl untuk long bawah 1.2650/critical tp utk short...

critical sl untuk short dkt atas 1.3000/critical tp untuk long...

Jawafx
02-24-2009, 02:27 AM
ok terima kasih daun keladi

hantugigi
02-25-2009, 01:55 PM
Ko tak memorex ke arini?:) Aku masih cuti lagi. Aku nye withdrawl masih dalam proses:confused: . Lama tol, cam orang dungu jer aku rasa tak leh buat apa nih. Kalo tak settle gak jumaat nih aku fund pakai duit aku dulu la jawabnya:mad: Eh makcik marginah kat kedai dolah tu dah rindu kat ko la:D . Dia tanya bila ko nak gi ziarah dia lagi . Dia punya duit belanja pon dah kering dah, katanya kalo ko nak kan doa mustajab dia ko fund/derma la dia seikhlas hati ko. Lagi banyakko fund lagi mustajab doa memorex dia kasi:p .

learn2biz
02-25-2009, 02:36 PM
Ko tak memorex ke arini?:) Aku masih cuti lagi. Aku nye withdrawl masih dalam proses:confused: . Lama tol, cam orang dungu jer aku rasa tak leh buat apa nih. Kalo tak settle gak jumaat nih aku fund pakai duit aku dulu la jawabnya:mad: Eh makcik marginah kat kedai dolah tu dah rindu kat ko la:D . Dia tanya bila ko nak gi ziarah dia lagi . Dia punya duit belanja pon dah kering dah, katanya kalo ko nak kan doa mustajab dia ko fund/derma la dia seikhlas hati ko. Lagi banyakko fund lagi mustajab doa memorex dia kasi:p .

WD local bank atau lain ? kalau local bank dan lebih 48jam, tulis no akaun kat thread masalah pelanggan bahagian local bank ... nanti admin akan check .. kalau wd cara lain .. kena tunggu finance fxopen yg proses ...

cappalz
02-27-2009, 04:03 AM
WD local bank atau lain ? kalau local bank dan lebih 48jam, tulis no akaun kat thread masalah pelanggan bahagian local bank ... nanti admin akan check .. kalau wd cara lain .. kena tunggu finance fxopen yg proses ...

masalah dia ni... WD dari **** semua sekali n nak msk broker lain....

p/s bro gigi arini makcik tu nak sembang ngn ko sampai pagi.... nanti aku call... aku pon ter EQ arr this week... tgh cuti ni... semalam baru try2 masuk kat gu n ej... dapat la 100 pips total...

p/s 2 : journal aku updated ari ahad untuk next week... this week dah tak der mood nak bikin... :D

cappalz
03-03-2009, 08:49 AM
since minggu ni market rangging.. aku malas nak post chart... still guna last 2 week nya analisis n scalping daily (ada ka ? whatever....

aku still guna H4 ngn D1 tf untuk scalping means range 50 to 100 pips hit n run)...

overall trade untuk this 2 week still rugi coz current balance skrg almost touch 30 000 point....

:mad:

cappalz
03-06-2009, 12:31 PM
ada berita sikit... aku tgh build up blog aku sendiri ygmana aku rasa lagi menarik untuk dijadikan buku 555 masa akan datang... sebabnya aku boleh letak apa aku suka kat sana n bersifat general...

so kalau adalah sesapa yg follow journal aku ni leh lah pindah kat sana...

http://cappalz.blogspot.com/

p/s pada admin... boleh lock dah journal aku ni.... thx for the space... :D

learn2biz
03-06-2009, 01:26 PM
ada berita sikit... aku tgh build up blog aku sendiri ygmana aku rasa lagi menarik untuk dijadikan buku 555 masa akan datang... sebabnya aku boleh letak apa aku suka kat sana n bersifat general...

so kalau adalah sesapa yg follow journal aku ni leh lah pindah kat sana...

http://cappalz.blogspot.com/

p/s pada admin... boleh lock dah journal aku ni.... thx for the space... :D

Tolong letak banner fxopen pada blog anda sebelum link anda kena padam. TQ

cappalz
03-18-2009, 07:46 PM
selak2... lupa rupanya nak reply... dah letak dah... tq