PDA

View Full Version : Jurnal saya



arhemsi
12-31-2008, 03:56 PM
SELAMAT TAHUN BARU 2009.

Azam saya di tahun baru ini adalah untuk merekod semua trade yang saya ambil sepanjang tahun ini.

:D

mostwanted
12-31-2008, 04:38 PM
all the best bro n good luck.
nanti crita la skit tentang teknik yg bro guna k.;)

arhemsi
12-31-2008, 10:46 PM
all the best bro n good luck.
nanti crita la skit tentang teknik yg bro guna k.;)

Selamat datang keJurnal saya...kalau sudi datang lagi bro :)

Dalam trading, saya sering mengguna dua strategi yang saya pelajari di forum ************, iaitu cornflower dan powerful fib strategy by daz. Strategi ini biasa saya pakai di 1H timeframe. Untuk daily timeframe dan keatas, saya lebih melihat kepada price pattern dan juga price action.

Heh....saya pon masih perlu banyak belajar bro :confused:

Harap dapat menimba lebih banyak ilmu dari interaksi seterusnya nanti.

arhemsi
01-01-2009, 03:06 PM
5719

C ya all next week ;)

arhemsi
01-05-2009, 09:53 PM
Buat 3 trade di GU:

1. Sell 1.4555 Closed 1.4551 untuk 4 pips :eek:
2. Sell 1.4540 closed 1.4498 untuk 42 pips :)
3..Buy 1.4531 closed 1.4541 untuk 10 pips :eek:

Trade 1&3 closed kerna takut, kalau sikit berani bole untung banyak esp trade 3.

Trade 2 ok..sebab closed di take profit level.

arhemsi
01-05-2009, 09:55 PM
Bagaimana nak post chart agar kelihatan besar? Kalau ada kawan kawan yg bole bantu.....gw apprecaite la ;)

bgm4441
01-05-2009, 10:28 PM
Bagaimana nak post chart agar kelihatan besar? Kalau ada kawan kawan yg bole bantu.....gw apprecaite la ;)

cth ; upload kat http://www.picoodle.com then ada bhg Hotlinks Full sized image. -cari link utk forum copy past mcm biase

cth mcm nie
https://img34.picoodle.com/img/img34/3/1/5/f_szx3ypm_fbc5940.png (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/5/f_szx3ypm_fbc5940.png&srv=img34)

arhemsi
01-06-2009, 01:48 AM
Trimas bgm4441

Saya di ofis ni.

Nanti malam la saya cuba try test :D

arhemsi
01-06-2009, 09:55 AM
Makasih EU kerna sudi memberi 93pips kepada saya :D

https://img32.picoodle.com/img/img32/3/1/6/f_eum_821af0f.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/6/f_eum_821af0f.gif&srv=img32)

Cukup la utk ari ni, skrg masa utk tengok tengok chart aje...

arhemsi
01-07-2009, 12:42 PM
https://img26.picoodle.com/img/img26/3/1/7/f_eum_04b344b.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/7/f_eum_04b344b.gif&srv=img26)


Stoploss udah ke break even :D

*stopped out at break even :(

arhemsi
01-08-2009, 11:36 AM
https://img34.picoodle.com/img/img34/3/1/8/f_gum_4c81804.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/f_gum_4c81804.gif&srv=img34)

Pasang buy stop
tp 50pips
sl 50pips

:D

*hampir mengena stoploss, tapi kemudian GU terbang dan menghentam take profit :D

arhemsi
01-11-2009, 04:52 AM
https://img26.picoodle.com/img/img26/3/1/10/f_gum_f8b9e98.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/10/f_gum_f8b9e98.gif&srv=img26)

Double top
Daily candle>>Harami
Soalnya gimana mau trade ni?

Ini pelan saya
Menjangka harga akan gerak ke bawah
Sell 1 pip di bawah 1.5113 dengan target 1.4991
Cuma stoploss di mana ya? :confused:

arhemsi
01-11-2009, 05:16 AM
Untuk UCHF , saya lihat seolah morning star pattern di Daily...tapi tak pasti.......bagaimana pun saya menjangka harga akan naik.

Jadi saya akan buy di 1.1209 dan take profit nya di 1.1279
Stoploss 1.1185 ?? hmmm........
Apa apa pun tunggu aja hari Isnin
Apa apa pun "price is still king" :p

Maaf tiada chart....ada masalah uploading ....

arhemsi
01-12-2009, 09:16 AM
Pulang dari kerja dan lihat analisa santai GU menjadi kenyataan....aduhhh....tapi tiada hasilnya kerana tidak ada buat pending order...lalu memikirkan yang harga akan terus bergerak ke bawah saya lantas pasang sell stop di 1.4899 dengan target di 1.4797. Stoploss di 1.4950.

Semoga berhasil ni...waduhhh!!

arhemsi
01-12-2009, 11:37 AM
Pending sell order batal.
GU sedang menaik (retracing)
Mungkin sell dari zon ini jika ada "reversal candle"

arhemsi
01-13-2009, 09:58 AM
Weeeeeeeeeee..................

177 pips ijoooo

Mau locked 100pip dan tunggang trend sampai habis :D

https://img19.picoodle.com/img/img19/3/1/13/f_gum_e88f553.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/13/f_gum_e88f553.gif&srv=img19)

mifiglo
01-13-2009, 10:42 AM
excellent set up but i think it wld be nice if u share the secret with us newbies. i mean the set up and MA u use.
Thanks

arhemsi
01-13-2009, 10:58 AM
excellent set up but i think it wld be nice if u share the secret with us newbies. i mean the set up and MA u use.
Thanks

Hello mifiglo
Those are cornflower emas. If u go to ************ search for cornflower thread and u will have detailed explanation of the system. Anyway, the EMAs settings are 72,24,12 & 8 apllied to close price. Originally, the system is for one hour time frame. But i put it on any time frame just for guidance. I trade more on price action.

Thanks for stopping by and happy pips hunting bro :D

fxdragon
01-13-2009, 12:17 PM
tahniah bro...tread yg menarik.

ur friend elfekluz...:)

arhemsi
01-13-2009, 12:22 PM
tahniah bro...tread yg menarik.

ur friend elfekluz...:)
Welcome bro

Update.....locked 200pips

https://img37.picoodle.com/img/img37/3/1/13/f_gum_3250a0b.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/13/f_gum_3250a0b.gif&srv=img37)

Surya_Jaya
01-14-2009, 02:14 PM
Congrat broo hit tp 200pip nyaa

Wkkk

arhemsi
01-15-2009, 08:18 AM
Congrat broo hit tp 200pip nyaa

Wkkk

Hello Bro :)

Singgah singgah selalu bro :D . Ya...saya stop-out 200pips.

Sekarang tengah perhati gerak geri GU ni . Apa pendapat bro? Post la....

Surya_Jaya
01-15-2009, 08:31 AM
here i post my AJ
Look will over sold..iam watching for long
if green line cross this red lines


Rg

arhemsi
01-15-2009, 08:41 AM
Bro Surya, Saya beranggapan AJ masih berkeadaan bearish, oleh itu saya tidak akan membuka posisi buy lagi waktu ini.

Bro....di page 1 jurnal saya , ada panduan bagaimana nak upload chart di fxopen ini dari bgm 4441. Lebih baik jika chart nya nampak besar :D

Surya_Jaya
01-16-2009, 12:09 AM
I am waiting for long gu till this blue trendline..
watching and watching sne toch can this green lines cross the red lines

By the way this 2 day Gu sideway range 1.4470 - 1.4701

https://img37.picoodle.com/img/img37/3/1/15/f_gum_ea15639.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/15/f_gum_ea15639.gif&srv=img37)

arhemsi
01-16-2009, 04:33 AM
https://img26.picoodle.com/img/img26/3/1/15/f_gum_c93c9c9.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/15/f_gum_c93c9c9.gif&srv=img26)

Menunggu harga jatuh ke zon biru untuk mencari peluang buy :D

arhemsi
01-16-2009, 09:33 AM
https://img34.picoodle.com/img/img34/3/1/16/f_gum_66b6723.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/16/f_gum_66b6723.gif&srv=img34)

Missed da bus...hiks hiks
:eek:

kutu_loncat
01-20-2009, 03:29 AM
https://img34.picoodle.com/img/img34/3/1/16/f_gum_66b6723.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/16/f_gum_66b6723.gif&srv=img34)

Missed da bus...hiks hiks
:eek:

bro. real ke demo ni?... nanti jantung duk dak duk dak.. demo laa plak... tak thrill lah plak.. hehehe..:D

arhemsi
01-20-2009, 05:22 AM
bro. real ke demo ni?... nanti jantung duk dak duk dak.. demo laa plak... tak thrill lah plak.. hehehe..:D

Account Micro je bro kat fxopen ni :D

kutu_loncat
01-20-2009, 08:51 AM
Account Micro je bro kat fxopen ni :D

taknak tunjukkan performnce dia ke?... baru menarik sikit.. hehehe :D

arhemsi
01-25-2009, 03:30 AM
Hello

Ada sesiapa tak yang boleh tunjuk gimana nak post statement of account kat forum ni? Tak pandai la....

Trimas

arhemsi
01-25-2009, 05:11 AM
Ok dah tahu dah..

Ini la statement yg saya nak tunjuk tu

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/1/25/f_FXOpenm_30981e9.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/25/f_FXOpenm_30981e9.jpg&srv=img02)

kutu_loncat
01-27-2009, 08:44 AM
Ok dah tahu dah..

Ini la statement yg saya nak tunjuk tu

https://img02.picoodle.com/img/img02/3/1/25/f_FXOpenm_30981e9.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/25/f_FXOpenm_30981e9.jpg&srv=img02)

huhuhuhu.. profit... tahniahlah... aku masih lagi tercari cari sistem yg sesuai dengan aku.. :p

bizonline
01-31-2009, 04:09 AM
margin permulaan berape nie bro?