PDA

View Full Version : Support Utk Komuniti fxwarrior



fxwarrior
08-06-2007, 01:50 AM
Salam,
Alhamdulillah, bulan kemerdekaan 2007 tertubuhlah satu komuniti dibawah naungan fxmalay bagi Negeri Dibawah Bayu,,,, komuniti fxwarrior

komuniti fxwarrior akan memberi support yg sebaiknya dgn bantuan fxmalay dan kengkawan dari komuniti yg lain.

misi kami :1. menjalankan misi fxmalay>>> "perkhidmatan yang berkualiti tinggi, kepercayaan pelanggan dan kebolehpercayaan kerja kami. Dan yang paling utama — Sikap menginginkan kemenangan yang meletakkan ANDA sebagai nombor satu."
2. menyatukan traders Otai dan Newbie terutama dari Sabah & Sarawak ke puncak kejayaan. sama2 kita berjaya dgn berkumpulan.


• Spread dari 2pips
• Deposit minimum — dari 25usd
• Pelaksanaan Segera — Sistem sebutharga
• Laverage dari 1:1 ke 1:500
• Akaun FOREX simulasi secara percuma
• Sebutharga secara atas talian
• Kajian Teknikal dan Berita Secara Harian
• Panel syariah yang memantau operasi syarikat
• Staf yang berpengalaman dan berpengetahuan luas

INSYAALLAH SETIAP KEBAIKAN YG DIKONGSI AKAN MENDATANGKAN REZEKI YG MELIMPAH DIDUNIA DAN AKHIRAT.... AMIN


fxwarrior

http://www.fxegypt.com/index.php?id=18575

fxwarrior
08-06-2007, 02:08 AM
SEMINAR FOREX FXMALAY


BERITA GEMBIRA UNTUK SEMUA TRADER FOREX!!!

FXMALAY sebagai salah satu Komuniti FX Malaysia akan menganjurkan satu Seminar Forex untuk trader yang BARU menceburkan diri bidang ini.

Maklumat Seminar Forex FXMalay adalah seperti berikut:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tarikh: 12hb. OGOS, 2007 (AHAD)
Masa: 8.30am - 5.00pm
Tempat: Hotel Putra, Kuala Lumpur
Bayaran: RM200.00 (Termasuk makan tengahari dan 2 break (pagi /petang))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dapatkan 25usd bonus ke dalam akaun trading anda selepas menghadiri Seminar Forex FXMalay!!

mokh997
08-06-2007, 02:50 AM
SEMINAR FOREX FXMALAY


BERITA GEMBIRA UNTUK SEMUA TRADER FOREX!!!

FXMALAY sebagai salah satu Komuniti FX Malaysia akan menganjurkan satu Seminar Forex untuk trader yang BARU menceburkan diri bidang ini.

Maklumat Seminar Forex FXMalay adalah seperti berikut:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tarikh: 12hb. OGOS, 2007 (AHAD)
Masa: 8.30am - 5.00pm
Tempat: Hotel Putra, Kuala Lumpur
Bayaran: RM200.00 (Termasuk makan tengahari dan 2 break (pagi /petang))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dapatkan 25usd bonus ke dalam akaun trading anda selepas menghadiri Seminar Forex FXMalay!!

mcm mana nak join komuniti untuk warga sabah serawak ni

fxwarrior
08-06-2007, 03:16 AM
mcm mana nak join komuniti untuk warga sabah serawak ni

senang jeeee,,, klik jak di link http://www.fxegypt.com/index.php?id=18575
pas tu register akaun di site tersebut,,, secara otomatik jadi ahli fxwarrior,,,
:)

mokh997
08-06-2007, 04:04 AM
aku dh register akaun mini tak tau la jadi ahli komuniti mana

fxwarrior
08-06-2007, 04:47 AM
aku dh register akaun mini tak tau la jadi ahli komuniti mana

akaun mini di fxopen tada,, yg ada akaun micro dan standard,, cuma leverage jak di bagi sehingga 1:500 bergantung dari anda pohon dan di luluskan ka tak,,, tapi selalunya di lulus baaa,,
akaun micro berdaftar direct ngan fxegypt.

mazlimoin
08-06-2007, 06:22 AM
akaun mini di fxopen tada,, yg ada akaun micro dan standard,, cuma leverage jak di bagi sehingga 1:500 bergantung dari anda pohon dan di luluskan ka tak,,, tapi selalunya di lulus baaa,,
akaun micro berdaftar direct ngan fxegypt.

geng..ko sabah kat mana?


aku dh register akaun mini tak tau la jadi ahli komuniti mana

hanya acc standard jer yang boleh join komuniti, akaun micro belum boleh lagi..thank.

fxwarrior
08-06-2007, 07:32 AM
geng..ko sabah kat mana?

aku di tawau, ko sabah gak ke,,,,??

mazlimoin
08-06-2007, 08:19 AM
aku di tawau, ko sabah gak ke,,,,??

UitM mengatal hehehe

fxwarrior
08-06-2007, 08:35 AM
UitM mengatal hehehe

ba,, ok lah tu,,, menggatal di kk,, bukan jauh gak,,, datang tawau helo2 lah,, leh minum2 sambil ajar kami memorek,,, apa2 pun trima kasih keran jenguk di thread ni,,, kalau ade tip2 ke sudi2 kan lah post kan,,,,,

thx

fxwarrior
08-06-2007, 12:01 PM
Promosi

1) Dapatkan 100USD selepas melakukan transaksi terkumpul sebanyak 10 lot. Untuk mendapatkan bonus ini, anda perlu membuka Akaun Nyata dan lakukan transaksi perdagangan terkumpul sebanyak 10 lot.

Contoh:

Anda mempunyai posisi sell EUR/USD sebanyak 0.5 lot, posisi buy USD/JPY sebanyak 0.3 lot dan posisi buy GBP/USD sebanyak 1.2 lot. Maka lot terkumpul adalah 0.5+0.3+1.2=2 lot. Apabila anda melakukan 10 lot transaksi perdagangan, bonus 100USD akan dikreditkan ke dalam akaun nyata anda.

* Promosi ini hanya sekali sahaja

lebih lanjut sila layari
http://www.fxmalay.com/?s=promotions

fxwarrior
08-07-2007, 02:29 AM
Euro/dollar

The overbought euro/dollar fell sharply on Friday and along with previous losses on Wednesday it dropped 38.2% of the up leg since June 13. The decline was confirmed so you should be short with a tight stop.

Support comes nearby at 1.3625 from the 38.2% Fibonacci retracement level of the June 13 July 24 leg of the uptrend. Next level is at 1.3555.

Resistance now looms at 1.3702. Strong support follows at 1.3775. There is a pivotal high at 1.3853. Distant resistance is now pegged at 1.3935.

Oscillators are declining.


NEAR-TERM: Bearish
MEDIUM-TERM: Mixed
LONG-TERM: Bullish

Forex Market Commentary for August 6, 2007 by Cornelius Luca


GFT Daily Forex Market Commentary

The dollar tumbled across the board on Friday following the weak non-farm payrolls and the sliding US stock amid the widening subprime crisis. Following a brief recovery, the US currency should fall further.


Euro/dollar

The euro/dollar rallied last Friday to its highest level since July 25 and that was enough to recover most of the losses incurred only a week earlier. This means that those losses, which had erased 38.2% of the up leg since June 13, were only profit taking. After a mild pullback, the upmove should continue in a halting manner.

Above 1.3819, resistance looms at 1.3853 from a pivotal high at 1.3853. Next resistance is pegged at 1.3935.

Below 1.3725, strong support comes at 1.3705. Next good floor is 1.3625 from the 38.2% Fibonacci retracement level of the June 13 July 24 leg of the uptrend.

Oscillators are rising.


NEAR-TERM: Mixed
MEDIUM-TERM: Bullish
LONG-TERM: Bullish

fxwarrior
08-07-2007, 03:07 AM
ini di postkan kalau2 boleh di pakai,,,, kalau macam ade salah tolong betul kan,,,,

Forex Market Commentary for August 6, 2007 by Cornelius Luca

Dollar/yen


Dollar/yen consolidated sank to close on Friday at its lowest level in four months. This is the fourth consecutive week of losses and the selling pressure should continue this week as well.

Initial support is 117.60. Next level is 116.85 from a 50-point pivot that targets 116.35 and 117.35.

Immediate resistance is at 118.25 from a 50-point pivot that targets 117.75 and 118.75. Above 119.20, resistance is seen at 119.65 from a 50-point pivot that targets 119.15 and 120.15.

Oscillators are falling.


NEAR-TERM: Mixed
MEDIUM-TERM: Bearish
LONG-TERM: Bullish


ini yang di perolehi dari daily forex comment,,, harap dapat membantu kengkawan

alnizam
08-07-2007, 03:32 AM
ini di postkan kalau2 boleh di pakai,,,, kalau macam ade salah tolong betul kan,,,,

Forex Market Commentary for August 6, 2007 by Cornelius Luca

Dollar/yen


Dollar/yen consolidated sank to close on Friday at its lowest level in four months. This is the fourth consecutive week of losses and the selling pressure should continue this week as well.

Initial support is 117.60. Next level is 116.85 from a 50-point pivot that targets 116.35 and 117.35.

Immediate resistance is at 118.25 from a 50-point pivot that targets 117.75 and 118.75. Above 119.20, resistance is seen at 119.65 from a 50-point pivot that targets 119.15 and 120.15.

Oscillators are falling.


NEAR-TERM: Mixed
MEDIUM-TERM: Bearish
LONG-TERM: Bullish


ini yang di perolehi dari daily forex comment,,, harap dapat membantu kengkawan

Salam"
Diam2 dah jd otai forex dah... bro ni .... :)

fxwarrior
08-07-2007, 04:02 AM
Salam"
Diam2 dah jd otai forex dah... bro ni .... :)


belum otai lagi broooo,,, newbie pun masih baru lagi,,,,, comment tu pun copy dari tempat org,, mana tau ade gunanya di sini,,,, kalau salah minta lah otai2 betulkan :)

alnizam
08-07-2007, 04:05 AM
belum otai lagi broooo,,, newbie pun masih baru lagi,,,,, comment tu pun copy dari tempat org,, mana tau ade gunanya di sini,,,, kalau salah minta lah otai2 betulkan :)

Newbie d forum heheee otai d forex ... :D :D

support fxmalay
08-07-2007, 05:08 AM
Salam,

Kepada pemilik komuniti,

Pihak FXMalay memohon kerjasama anda untuk menyenaraikan no akaun ahli komuniti anda di dalam thread masing2 bagi memudahkn pihak FXMalay untuk update rekod.

Pastikan senarai yg anda buat sentiasa up-to-date.

Terima kasih:)

fxwarrior
08-07-2007, 10:18 AM
Salam,

Kepada pemilik komuniti,

Pihak FXMalay memohon kerjasama anda untuk menyenaraikan no akaun ahli komuniti anda di dalam thread masing2 bagi memudahkn pihak FXMalay untuk update rekod.

Pastikan senarai yg anda buat sentiasa up-to-date.

Terima kasih:)

senarai ahli komuniti fxwarrior

18575
18011
19010

BERITA FXMALAY

DEPOSIT dan PENGELUARAN dana TAMBAHAN
August 0, 2007 20:30

Salam Sejahtera,

Pihak kami telah menambahkan opsyen e-bullion dan libertyreserve unutk deposit/pengeluaran dana

Untuk maklumat lanjut sila ke https://fxmalay.com/?s=deposit

Kepada ahli-ahli FXMalay yang di hormati,

Dengan ini, pihak FXMalay telah melancarkn toolbars khas untuk memudahkn anda. Di harap dengan adanya toolbar ini, kita dapat sama-sama menaikkan lagi nama FXMalay sebagai sebuah Komuniti FX di Malaysia.

Toolbar ini sesuai untuk mereka yang menggunakan Mozilla Firefox ataupun Internet Explorer

Untuk mendapatkn toolbar istimewa dari FXMalay, sila klik link di bawah:

http://komunitifxmalaysia.communitytoolbars.com/

Terima kasih di atas sokongan anda.


jangan lupa geng komuniti fxwarrior utk download toolbar fxmalay,,,, bagus baaa

laaaaa kalau geng2 dari broker lain terasa nak berubah udara nak mengirup udara broker fxmalay ada Bonus Perpindahan Brokerrrrr,,, hebat nie,, kalau nak tau cara2 dan syarat2nya bleh klik kat link dibawah:

http://www.fxegypt.com/forum/showthread.php?t=1335

boleh dapat 5% dari jumlah fund yg di pindahkan,,,,,

fxwarrior
08-07-2007, 12:18 PM
Sila Ambil Perhatian!!!


Mulai OGOS 2007,

Sistem perkiraan REBET akan mengalami perubahan sedikit.


1- Tambahan Kelayakan

Hanya mereka yang telah membuat lebih dari 10 post trade sahaja yang layak menerima REBET.


2- Bonus

Bonus akan diberikan kepada 10 trader yang mempunyai jumlah post terbanyak (close post profit)


* kedua-dua merujuk kepada syarat sebelumnya.

3- Tiada REBET untuk akaun MICRO selagi PROMOSI $1 Bonus masih dilancarkan

Harap Maklum

Salam

Kepada semua ahli FXMalay yang budiman,

Dengan ini saya ingin mengumumkan promosi terbaru dr pihak FXMalay. Sempena bulan kemerdekaan, pihak fxmalay akan memberikan hadiah berupa bonus $$$ ke dalam akaun trading anda.

Apa yang perlu anda lakukan ialah lakukan trade sebanyak mungkin. Trader yang paling byk post akan di berikan hadiah untuk promosi ini. Adalah diingatkn bahawa kiraan berdasarkn bilangan post dan bukan jumlah lot yg di gunakan utk setiap post.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Contoh:

Si A masuk 5post trade dgn 1lot setiap 1 dan si B masuk post sebanyak 50post dgn 0.1lot...dr jumlah lot ialah sama bagi A dan B iaitu 5lot tetapi Si B melakukan lebih byk post dr Si A maka Si B layak utk dapat bonus.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bonus RM 50 ini akan di berikan kepada 50org yang melakukan post trade terbanyak

Selamat trade untuk anda semua.

Nantikan pengumuman seterusnya untuk program sempena Bulan Rmadhan yang bakal menjelang.

Terima kasih di atas sokongan semua

p/s Akaun Standard sahaja

fxwarrior
08-08-2007, 05:57 PM
senarai ahli komuniti fxwarrior

18575
18011
19010
19221

fxwarrior
08-11-2007, 03:44 PM
salam sabtu,

heheh lama gak tak post,,, patutnya ari2 di update forum nie,, tapi ngam2 agak sibuk dok melayan gajah, ( GBP/JPY),, ini baru nak cuba2 belajar cara2 utk main pair hebat nie,,, kalau ade kengkawan ade cara atau indi yg bleh di kongsi,, bagus gak.... mana tau dapat cekup separuh dari daily pip di GBP/JPY pun ok.

ape ape pun,,, hari sabtu dan ahad nie masa kita mengasah parang untk berjuang isnin nanti,,,, tengok2 ape yg silap di lakukan minggu lepas,,, tambah ilmu supaya lebih konfiden nanti,,,, tenang, sabar, jgn tamak,,,, dan di tambah dgn ilmu,, tetap akan membawa anda ke puncak impian anda.

amin.

primagung
08-14-2007, 02:13 PM
Aslm alkm buat semua sdra seTawau... Sertai lah kami di sini.Ini lah tempat kita bkumpul,btukar2 pdpt & pgetahuan sambil trade....
fxwarrior-beyond the ordinary

fxwarrior
08-14-2007, 02:51 PM
salam,

disini saya ingin mengingatkan newbies dan saya sendiri tentang asas berkenaan forex yang sepatutnya setiap trader tahu.

sekiranya ada sesiapa yg mewarwarkan bahawa nak buat duit melalui forex adalah senang, JGN MUDAH PERCAYA. sesungguhnya untuk mendapat keuntungan melalui forex memerlukan banyak kerja dan dedikasi yang tinggi. disertakan dengan latihan yang mencukupi, disiplin yang mantap, pengetahuan yang tinggi tentang MONEY MANAGMENT dan memahami keletah dan perangai setiap pair yang mahu di trade kan.

bukan lah sesuatu yang mudah dan senang NAMUN dengan dedikasi dan ketekunan anda serta tunjuk ajar dari otai2 yang penuh pengalaman, setiap yang sukar dapat di hadapi, jesteru itu merendah diri dan belajarlah,,, banyak yang masih perlu di lalui.

wassalam.

fxwarrior
08-14-2007, 03:15 PM
untuk kawan2 semua khasnya komuniti fxwarrior dan fxmalay,

janganlah kita menukar trading forex ni menjadi satu perjudian,,, ( ini biasa berlaku kepada newbies macam saya jugak sebelum kenal forex sebenarnya)

trading forex memerlukan penelitian logikal serta pengiraan analisis yang berdasarkan kepada analisis teknikal dan fundamental kearah mana setiap pair itu akan bergerak,,, (berkaitan dengan kekuatan nilai matawang utama berbanding dgn matawang gandingan pada setiap pair)

dengan itu jika kita hanya mengagak membuta tuli, kita tak ubah menukar forex ini kearah perjudian,,, masuk post buy,,,, jika naik mengena,, kalau turun nasib lah,,,,

belajarlah,,, kerana dengan belajar kita akan trus mantap,,,, kalau ada otai2 tu sudi2 lah memperturunkan ilmu yg ada,,, heheh

amin

hatisenang
08-24-2007, 10:18 PM
Assalamualaikum.

Ada jugak thread orang Sabah & Sarawak dalam fxmalay ni... selamat berkenalan dari saya..

Trader Pantai Barat Selatan ( Zon IX Bahagian Pedalaman Bawah ).

hatisenang
08-24-2007, 10:41 PM
untuk kawan2 semua khasnya komuniti fxwarrior dan fxmalay,

janganlah kita menukar trading forex ni menjadi satu perjudian,,, ( ini biasa berlaku kepada newbies macam saya jugak sebelum kenal forex sebenarnya)

trading forex memerlukan penelitian logikal serta pengiraan analisis yang berdasarkan kepada analisis teknikal dan fundamental kearah mana setiap pair itu akan bergerak,,, (berkaitan dengan kekuatan nilai matawang utama berbanding dgn matawang gandingan pada setiap pair)

dengan itu jika kita hanya mengagak membuta tuli, kita tak ubah menukar forex ini kearah perjudian,,, masuk post buy,,,, jika naik mengena,, kalau turun nasib lah,,,,

belajarlah,,, kerana dengan belajar kita akan trus mantap,,,, kalau ada otai2 tu sudi2 lah memperturunkan ilmu yg ada,,, heheh

amin


Amin... Salam brother. Aku ni bukan otai, masih baru. Selama memorex demo & live ni, belum lagi aku merasa konsisten mendapat untung. Ada juga untung tapi rugi nya lagi banyak. Sampai bila mau jadi mcm ni ? Banyak juga aku cuba strategi & teknik memorex, tapi semuanya gagal, awal2 saja ok.

Aku pun fikir punya fikir.. sekalinya bukan strategi yg salah tapi money management yg belum mantap lagi. Lepas tu style juga salah... Cuba fikir soalan ni: Kenapa sekejap untung sekejap rugi? ... Jawapan aku: Sebab kita daily trader. Kalau kita jadi longterm trader, fuiiihh :rolleyes: baru aku tahu betapa senangnya mau dpt untung.:D

Jadi, aku rasa marilah kita berubah daripada menjadi day trader kepada longterm trader... biar lambat asalkan selamat.:cool:

Blog ni beri keinsafan kepada aku: http://kelab4x.blogspot.com/. Mungkin ada sudah yg terlihat blog ni, bacalah banyak info yg sangat berguna dalam tu supaya kita tidak main tikam-tikam lagi. Selamat memorex. ;)

fxwarrior
08-29-2007, 12:34 AM
Amin... Salam brother. Aku ni bukan otai, masih baru. Selama memorex demo & live ni, belum lagi aku merasa konsisten mendapat untung. Ada juga untung tapi rugi nya lagi banyak. Sampai bila mau jadi mcm ni ? Banyak juga aku cuba strategi & teknik memorex, tapi semuanya gagal, awal2 saja ok.

Aku pun fikir punya fikir.. sekalinya bukan strategi yg salah tapi money management yg belum mantap lagi. Lepas tu style juga salah... Cuba fikir soalan ni: Kenapa sekejap untung sekejap rugi? ... Jawapan aku: Sebab kita daily trader. Kalau kita jadi longterm trader, fuiiihh :rolleyes: baru aku tahu betapa senangnya mau dpt untung.:D

Jadi, aku rasa marilah kita berubah daripada menjadi day trader kepada longterm trader... biar lambat asalkan selamat.:cool:

Blog ni beri keinsafan kepada aku: http://kelab4x.blogspot.com/. Mungkin ada sudah yg terlihat blog ni, bacalah banyak info yg sangat berguna dalam tu supaya kita tidak main tikam-tikam lagi. Selamat memorex. ;)

salam bro,

sebelum itu maaf di pinta sebab agak lama sya tak dapat nak jenguk thread ini akibat pc kena serang virus,,,,, walau bagaimana pun skang dah ade 2 pc, jadi agak slamat sikit. terima kasih atas kesudian bro hati senang berkongsi pengalaman di sini,, di harap kita dapat memeriahkan lagi komuniti ini sambil membantu kengkawan dari terjebak dalam situasi yg sama kita dah lalui. memang amat memilukan jika untung yg di pungut dah dekat seminggu tetiba ilang dalam masa tak sampai satu jam,,, heheheheh. walau bagaimana pun hakikat sebenar adalah dari asas utama trade forex.... TAMAK,, walau bagaimana hebat sesuatu indi yg di guna,,,, teknik yg canggih,, kalau kita tak jaga TAMAK,,,, semua akan ilang gitu jerrr,, apa tak nyer,, bila dah tamak menguasai,, semua teknik, indi, money managment,,, dah tak terpakai dah.... balik2 cuba utk mengatasi loss yg telah kena,, alih2,,,,, makin loss,,, hehehe jadi, pada pendapat saya,, yang utama adalah >>JANGAN TAMAK<< kalau dah dapat yg di target atau kurang sikit ok lerr tu,,, dah tu tengok betul2 indi ,, ade brita ke ape ke,,, bincang ngan kawan2 yg dah lama,,,, then masuk balik post baru apabila dah yakin,,,

>>> ORANG TAMAK SELALU RUGI<<< betul gak bidalan ini yerrr

baby bayi akan tetap bangun walau jatuh berkali2,, tiada putus asa,, hmmmm rasa2nye kita nie lebih matang dari bayi,,,,, nape nak cepat putus asa,,,?? itu kan pengalaman,,,,,,hmmmmmmmm

lord
08-29-2007, 10:26 AM
baby bayi akan tetap bangun walau jatuh berkali2,, tiada putus asa,, hmmmm rasa2nye kita nie lebih matang dari bayi,,,,, nape nak cepat putus asa,,,?? itu kan pengalaman,,,,,,hmmmmmmmm

fushh...ayat tak hengat....lepas baca ayat ko nih....trus aku terpandang anak aku tgk blaja merangkak....kekekeke

fariz36
08-29-2007, 10:36 AM
baby bayi akan tetap bangun walau jatuh berkali2,, tiada putus asa,, hmmmm rasa2nye kita nie lebih matang dari bayi,,,,, nape nak cepat putus asa,,,?? itu kan pengalaman,,,,,,hmmmmmmmm

dahsyat ko nye peribahasa nie..
aku support ko..dun wory beb..
aku gi sabah nanti kite penggena teh tarik yer..
hehehe..aku tggu group aku cukup 20 org baru wat komuniti..skang baru ade 7 org..tggu depa dah terer..baru aku wat komunti underground N9..sapo2 org ngori nak blajo bab porex..contact aku..nie den ado caro selamat kalau nak trade..
hehehee

fxwarrior
08-30-2007, 04:23 PM
alhamdullilah,,, genap 50tahun Malaysia MERDEKA,,,,, dah 50 tahun pelbagai perkara telah berlaku di Negara yg merdeka ini,, ade yg gawat politik,,,, sampai berlaku peristiwa 15 mei,,, gawat ekonomi sampai ade yg terjun bangunan taun 1985,,, macam2 gawat lagi,,,, kena lak tahun 2007,, gawat internet investment,,, sampai ade yg tergadai tanah,,,, tapi apa2 pun gawat forex tetap gitu2 jerrrrr,,, yang berbezanya,, dulu nak buat biz forex nie kalau takda rm30K jangan nak mimpi lah,,,, tapi skang nie ade rm30 (10usd) pun dah bleh trade,,, itulah nikmat kemerdekaan sm_smile
dan lagi kan,,,, dulu forex nie hanya org tertentu jak bleh biz,,, tapi skang nie sape2 pun bleh,,, janji rajin blaja, jangan nak sombong yang kita dah pandai,, sebab forex nie tak sape yg pandai,,,, jangan nak ingat bila dah ade indi yg canggih dah bleh nak kayo dgn forex,,,,, mesti banyak bertanya,,, jangan nak buat sendiri,,, tak rugi kalau kongsi,,,, nie bukan nak kongsi makan,,,, kongsi ilmu,,, kalau yg berkongsi tu buat trade bukannya fund dalam akaun kita berkurang,,, tapi bertambahhhhh lagi kawan,,,, heheheheh ape2 pun,,, biar lah kita merdeka kan fikiran kita dalam ape jua keadaan.

MERDEKAKAN HATI DAN FIKIRAN TANPA ADA YANG HITAM (TAMAK / GERAM / ILANG SABAR TAH MACAM2 YG HITAM LAH) AKAN DAPAT PIP YANG MERDEKA JUGA,,,,,, LUMAYANNNNNNNNNsm_cool

alface
08-30-2007, 05:20 PM
alhamdullilah,,, genap 50tahun Malaysia MERDEKA,,,,, dah 50 tahun pelbagai perkara telah berlaku di Negara yg merdeka ini,, ade yg gawat politik,,,, sampai berlaku peristiwa 15 mei,,, gawat ekonomi sampai ade yg terjun bangunan taun 1985,,, macam2 gawat lagi,,,, kena lak tahun 2007,, gawat internet investment,,, sampai ade yg tergadai tanah,,,, tapi apa2 pun gawat forex tetap gitu2 jerrrrr,,, yang berbezanya,, dulu nak buat biz forex nie kalau takda rm30K jangan nak mimpi lah,,,, tapi skang nie ade rm30 (10usd) pun dah bleh trade,,, itulah nikmat kemerdekaan sm_smile
dan lagi kan,,,, dulu forex nie hanya org tertentu jak bleh biz,,, tapi skang nie sape2 pun bleh,,, janji rajin blaja, jangan nak sombong yang kita dah pandai,, sebab forex nie tak sape yg pandai,,,, jangan nak ingat bila dah ade indi yg canggih dah bleh nak kayo dgn forex,,,,, mesti banyak bertanya,,, jangan nak buat sendiri,,, tak rugi kalau kongsi,,,, nie bukan nak kongsi makan,,,, kongsi ilmu,,, kalau yg berkongsi tu buat trade bukannya fund dalam akaun kita berkurang,,, tapi bertambahhhhh lagi kawan,,,, heheheheh ape2 pun,,, biar lah kita merdeka kan fikiran kita dalam ape jua keadaan.

MERDEKAKAN HATI DAN FIKIRAN TANPA ADA YANG HITAM (TAMAK / GERAM / ILANG SABAR TAH MACAM2 YG HITAM LAH) AKAN DAPAT PIP YANG MERDEKA JUGA,,,,,, LUMAYANNNNNNNNNsm_cool


Assalamualaikum fxwarrior & ahli2 komuniti...
saya nak ucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 50 buat
ahli2 komuniti fxwarrior.
harap tu kita semua makin maju tanpa ada yg "HITAM" (pinjam jap).
Moga dapat byk pip yg ijau.


:D

fxwarrior
09-01-2007, 02:50 AM
salam,
lepas sudah minggu yang seterusnya,,,,, ari sabtu dan ahad nie adalah ari merenung ape yang berlaku seminggu yang sudah,,, heheheh bape banyak masuk longkang,, tak payah lah kita tenung yang untung,,,, cuma ingat macamana kita leg dapat post dan bila masa kita close,,, ape indi serta kaedah yang kita dah buat..... kalau boleh catat lagi bagus,,,,,, tapi yang penting tenung lama2 yang masuk longkang,,,, tanya diri,, kenapa masuk longkang,, kenapa jadi negatif,,, pasti ada jawapannya,,, ikut pengalaman saya yang cetek nie,, selalunya kurang SABAR,,, masuk bila nampak chart bergerak laju ke satu2 arah,,, kononnya itu lah masa nak curi untung,,, dan ape yang saya slalu dapat,,,, longkang/rugi,, hehehe sebab keadaan yang begitu selalunya tak stabil,,, alih2 dah post,,, harga dah reverse,, nak close dah rugi spread,, kena lak GJ hmmm 7 pip gak tu,,,, sekalai reverse mau 10 - 15 pip,, heheheheh letak SL tunggu kena potong,,,,,
dari pengamatan saya yang baru nie,,, banyak kaedah/teknik yang sudah di war-war sebagai killer/penakluk/dan sebagainya,,, nilai lah dan pilih mengikut selera,,, kalau bleh try,, try dulu,,, heheheh
forex nie ibarat macam gula gak kalau tak salah lah,,,,,,
" di guna utk maniskan air,,,, kalau banyak tak sedap gak,,,,,, dalam masakan,,, ade masakan yang di letak gula menambah kesedapan,, tapi ade gak yang meloyakan,,,,, dan ade gak orang suka ade gula,, ade yang tak,,,,"
" kaedah/teknik ,,, ade yang boleh diguna pada pair tertentu jerrr,,,, ade jugak tak sesuai utk sesetengah org,,, " hmmmmmmm
jadi,, kalau rasa tak bleh telan jangan paksa,,, muntah nantism_smile

mazlimoin
09-12-2007, 04:46 AM
Selamat Menyambut Ramadhan buat semua ahli FxWarrior...semoga dibulan yang mulia ini ..rezeki akan bertambah dan bertambahla kayaraya..

ok

fxwarrior
09-12-2007, 03:37 PM
Selamat Menyambut Bulan Puasa Yg Mulia Kepada Semua Ahli Fxopen Khas Kepada Fxwarrior. Bulan Puasa Bulan Menguji Kesabaran,,, Uji Lah Di Trade Platform Nescaya Bakal Mendapat Pulangan Pip Yang Kencang.

alface
09-12-2007, 06:52 PM
Jgn Lupa Renew Lesen Mulut,
Service Hati,
Kawal Kadar Pencemaran Mata & Telinga,
Peliharalah Enjin Perut & Cukai KESABARAN...

Anda mungkin salah seorang pemenang ANUGERAH Malam Lailatul Qadar 2007.... InsyaAllah..

SELAMAT BERPUASA BUAT AHLI FXWARRIOR

https://img504.imageshack.us/img504/7444/lafazniatpuasart4.jpg


p/s : pips utk akhirat kena cari jugak


:)

fxwarrior
09-23-2007, 05:34 PM
pengumuman untuk semua ahli FxMalay

Upgrades!!!
Dear Clients,
As we have informed you before we have upgrades:
1) New Trader's Cabinet is avaialble
2) Server changed to the new one. Please download
MetaTrader 4 from FXOpen - Forex, mini & micro forex broker, online forex trading, forex exchange - FXMalay , use your current login and password .
New trading server's IP is : 74.86.131.114:443
3) Be noticed, that our WebMoney and Bank accounts has been changed (all
details in trader's cabinet)

More upgrades are planing during next 10 days.
We hope that you will enjoy our new services!




Atau (x perlu download baru)



Sekadar tukar IP SERVER (Tool/Option/TabSERVER/Server (tukar kat sini) (letak la no server yg baru tu ... 74.86.131.114:443)

Lepas tukar, klik OK dan close MT4 dan buka balik, pertanyaan server akan kluar, pilih new server tersebut dan OK

iqram
10-04-2007, 03:40 PM
salam,sesiapa sudi membantu saya?ni masih tercari-cari mcm org buta....ym saya d [email protected]ahoo.com.my.....bantuan anda amat d perlukan....TQ