PDA

View Full Version : My style of trading..!!



Pages : [1] 2

lord
08-03-2007, 04:43 PM
Alert....alert..!!

Salam semua...

Kat sini aku just nk kongsi dengan korang camne aku trade..

Aku duk pk apa la yg best aku nk post kt forum fxmalay ni...last2 aku dapat la idea ni...apa kata aku kasi korang tgk camne aku layan forex ni..

tapi bukan akaun standard la.....aku pakai akaun micro je...tapi cara aku trade sama je dgn akaun standard...

aku akan kasi investors password dan nombor akaun micro

apa yg korang perlu buat just instruction aku kasi ni:

1) Pastikan korang dah install new mt4 dr fxmalay.com
2) Gunakan no akaun micro aku utk login
3) Gunakan investor password yg aku kasi ni utk login ke akaun aku ni
4) Korang leh tgk je takleh buat mende lain..

So aku harap dengan cara ni dapat disiplin kan diri aku(sebab ada org duk tgk akaun aku trade ni..:rolleyes: ) dan korang pon dapat belajar sedikit sebanyak dr cara aku trade..

andai kata ending nya aku loss....jgn le gelak plak...huhuhuhu

so kalu aku dah kecundang...maybe aku akan bukak akaun micro yg lain pastu kasi nombor akaun baru dan investor password baru kt korang supaya ko leh tgk lagi cara aku layan forex ni...hehehe

ok la...aku akan kasi semua data utk post #2 aku kt thread ni...

Lets the journey begin......:cool:

lord
08-03-2007, 04:46 PM
Akaun ni aku dah bukak dr minggu lepas....so ni hasilnya sampai harini...

so aku juga bukak peluang utk korang kasi pendapat kot2 leh membantu aku trade lebih cemerlang....

p/s: my experiance in forex only 2yrs...just i kinda like newbie...:D

Heres the datasm_rolleye

Login: 17724
Investor password: h7e64cyf9

Kalu ada masalah tak leh login sila inform kt aku di dalam thread ni..

Ok....lets continue....

fanforex
08-03-2007, 05:10 PM
ok lah lord, aku pon baru blaja gak. bolehlah kita sharing ilmu

lord
08-03-2007, 05:17 PM
ok lah lord, aku pon baru blaja gak. bolehlah kita sharing ilmu

tenkiu...tenkiu....

ada gak yg sokong aku ye...hehehe

setakat arini takde loss lagi utk akaun aku ni....tgk minggu depan plak...

main target aku total loss = 0%

so harapnya berjaya la..

rasa lain plak bile dah kasi org tgk akaun ni....riso pon ada..:D

fanforex
08-05-2007, 09:02 AM
apa indicator yang ko guna masa post gu tu?

Beskal
08-05-2007, 02:52 PM
Nampaknya anda trade tanpa menggunakan stop loss yang mana bagi saya adalah amat merbahaya. Apa pun, saya ucapkan semoga berjaya dalam trading anda. :D

lord
08-05-2007, 03:34 PM
apa indicator yang ko guna masa post gu tu?

Aku takde pakai indicator....totally CS...:D

lord
08-05-2007, 03:35 PM
Nampaknya anda trade tanpa menggunakan stop loss yang mana bagi saya adalah amat merbahaya. Apa pun, saya ucapkan semoga berjaya dalam trading anda. :D

heheh...rite u r..

mmg aku tak pakai SL...the most dangerous way of forex trading....:D

mazlimoin
08-05-2007, 10:40 PM
heheh...rite u r..

mmg aku tak pakai SL...the most dangerous way of forex trading....:D

hahahah..SL memang aku juga tak pakai...pakai TP jer

fanforex
08-06-2007, 05:37 AM
aku try kat demo. n tak guna SL. semua hit profit setakat ni.(TP 8-10)
memang bahaya, tapi aku just guna 4%margin, so ada 500pips untuk kena margin call.

lord
08-06-2007, 06:24 AM
aku try kat demo. n tak guna SL. semua hit profit setakat ni.(TP 8-10)
memang bahaya, tapi aku just guna 4%margin, so ada 500pips untuk kena margin call.

Yes...utk akaun micro aku ni....aku tak pakai SL sebab aku monitor 24jam...kalu ada hal baru aku letak SL...lagipon main target nak 0% loss....so takkan nk letak SL...:cool:

lord
08-06-2007, 06:25 AM
hahahah..SL memang aku juga tak pakai...pakai TP jer

ader gak geng mcm aku....kekekek...

tapi aku just nasihatkn...better pakai SL kalu ko takde depan komputer...amat2 berbahaya kalu main tinggal mcm tu je....silap2 boleh total loss...:)

lord
08-06-2007, 10:35 AM
Post gu yg floating minggu lepas dah setel....close in PROFIT!

ni tgh fokus utk minggu ni plak....harap2nya takde loss jugak utk minggu ni...insyaAllah...

sm_win

arialun
08-06-2007, 01:26 PM
Aku takde pakai indicator....totally CS...:D


Kau memang pakar Naked Trading.
Aku agak le, masa kau open trade ni, kau pun naked gak kut... :D :D :D

lord
08-06-2007, 01:43 PM
Kau memang pakar Naked Trading.
Aku agak le, masa kau open trade ni, kau pun naked gak kut... :D :D :D

wakakaka.....

tekaan ko hampir tepat...aku takde la naked 100% time open trade...ada gak pakai seluar pendek....:D :D :D

Beskal
08-06-2007, 01:50 PM
aha... ko pun ada sell EU ye lord, sama lar dengan saya.. ade lagi satu position tengah long UJ ni.. moga moga EU terus turun dengan megahnya... dan UJ meneruskan perjuangannya ke atas. :D

lord
08-06-2007, 01:55 PM
aha... ko pun ada sell EU ye lord, sama lar dengan saya.. ade lagi satu position tengah long UJ ni.. moga moga EU terus turun dengan megahnya... dan UJ meneruskan perjuangannya ke atas. :D

Sell EU tu sepatutnya aku masuk lagi awal dan dah close skung ni in profit...tapi time pending order tadi lupa nk adjust...huhuhuh..terpaksa la tgk eu floating kejap...:D

harapnya usd mengukuh....

kt chart gu 4h ada long body candle(candle yg panjang)...so aku dah park buy stop amik profit 10pips...:D

Beskal
08-06-2007, 02:07 PM
oh... saya short EU dari 1.3818 dan cuba target sebanyak 30 pips.. sekarang ni baru dapat dalam 10-15 pips. Pada pandangan lord, sampai mana EU ni boleh turun untuk hari ini ? risau jugak nak hold position lama lama.. ;)

lord
08-06-2007, 03:35 PM
oh... saya short EU dari 1.3818 dan cuba target sebanyak 30 pips.. sekarang ni baru dapat dalam 10-15 pips. Pada pandangan lord, sampai mana EU ni boleh turun untuk hari ini ? risau jugak nak hold position lama lama.. ;)

hurm....kalu base on cs..leh trun lagi eu ni...jangkaan aku 1.3763(midle price long body candle 03/08/07 tf4h)....tapi aku tetap disiplin amik 10pips..:D

Beskal
08-06-2007, 04:46 PM
hehe... akhirnya kedua dua position saya tu dah T/P 30 pips. cadang pun nak biar EU tu sampai 1.376x, tapi tak larat nak tunggu dan ambil risiko. :D

support fxmalay
08-06-2007, 04:55 PM
Very good effort...

we are planing to open new section that will b FOREX JOURNAL for all fxmalay member. So after this fxmalay membwer can share their trading journal with others member.

Thanks:)

lord
08-06-2007, 05:10 PM
hehe... akhirnya kedua dua position saya tu dah T/P 30 pips. cadang pun nak biar EU tu sampai 1.376x, tapi tak larat nak tunggu dan ambil risiko. :D

aku pon tgh tunggu kena TP je ni....akaun standard dah selamat dah...tunggu micro je ni....sm_win

arialun
08-07-2007, 11:08 AM
aku pon tgh tunggu kena TP je ni....akaun standard dah selamat dah...tunggu micro je ni....sm_win
Bro, 6E tu pair apa bro? zero spread lak tu...
Lepas tu aku tengok acct Micro kena commision fee kat 6E?

Acct mikro kena swap & commisoin fee ke?


aku pon tgh tunggu kena TP je ni....akaun standard dah selamat dah...tunggu micro je ni....sm_win
It's OK. aku dah tahu. 6E tu kau main future.
tapi still kena commision fee ke?

lord
08-07-2007, 01:27 PM
Bro, 6E tu pair apa bro? zero spread lak tu...
Lepas tu aku tengok acct Micro kena commision fee kat 6E?

Acct mikro kena swap & commisoin fee ke?

It's OK. aku dah tahu. 6E tu kau main future.
tapi still kena commision fee ke?

cet....dah tahu lagi nk tanya...

6E. tu futures...aku tgk leh je baca candle dia...so aku blasah je layan....skali best lak...

bab commission tu aku tgh semak dgn fxopen lagi ni...tak tahu lagi apa jawapan diorg...:D

nanti dah dapat aku update sini..:cool:

lord
08-07-2007, 01:29 PM
Arini aku ada beberapa hal nk setel...so arini terpaksa la swing kejap...tapi aku dah set trailing stop....so korang leh tgk la dr akaun aku mcm mana trailing stop berfungsi....maximise profit...:D

harini masih lagi rekod loss 0%...cuma gu je tgh floating...semlm tak sempat nk close time tgh profit..huhuh

lord
08-07-2007, 01:41 PM
Acct mikro kena swap & commisoin fee ke?


ok...aku dah dapat jawapan...

utk akaun micro dan standard mmg takde swap...

cuma utk FUTURES ada commission....

swap ni faedah sebab hold position lebih dr 1 hari....so dah jadi riba...so di haramkan..

commission ni mcm upah utk broker..so takde melibatkn isu haram..ia sekadar upah utk broker...

FUTURES ni spread 0...so broker just mkn untung dr commission...kalu FOREX mmg takde swap dan comission..sebab ada spread...

harap penjelasan aku ni menjawab persoalan ko..:cool:

arialun
08-07-2007, 03:08 PM
ok...aku dah dapat jawapan...

utk akaun micro dan standard mmg takde swap...

cuma utk FUTURES ada commission....

swap ni faedah sebab hold position lebih dr 1 hari....so dah jadi riba...so di haramkan..

commission ni mcm upah utk broker..so takde melibatkn isu haram..ia sekadar upah utk broker...

FUTURES ni spread 0...so broker just mkn untung dr commission...kalu FOREX mmg takde swap dan comission..sebab ada spread...

harap penjelasan aku ni menjawab persoalan ko..:cool:

ok.. cantik.. so Future kat sini kira 'diboleh' kan le.. sebab trading spot futures. Gian lak tengok, sbb spread zero.. :D

lord
08-07-2007, 03:10 PM
ok.. cantik.. so Future kat sini kira 'diboleh' kan le.. sebab trading spot futures. Gian lak tengok, sbb spread zero.. :D

memang cantik...sebab tu aku dah start layan ni...pakai cs jugak...so takde masalah la...cuma nk kena blaja fundemental skit...:D

lebardaun
08-09-2007, 06:17 PM
Yes...utk akaun micro aku ni....aku tak pakai SL sebab aku monitor 24jam...kalu ada hal baru aku letak SL...lagipon main target nak 0% loss....so takkan nk letak SL...:cool:
Lord,

Lu ni jadi burung hantu ker 24 jam dok main forex :-D . Dulu si George Soros pun masa start jinak ngan Forex wa dengar dia main sampai 25 jam sehari.. kire-kirenya lu ada genetik Soros gaknya.. lu sepupu-sepapat ngan dia ker?

just kidding.. keep it up bro.. wa following your thread..

mana yg tips baik dari lu wa main 1 lot kat reak acct.. yg buruk2 wa main kat demo account..

cheers

lord
08-09-2007, 06:22 PM
Lord,

Lu ni jadi burung hantu ker 24 jam dok main forex :-D . Dulu si George Soros pun masa start jinak ngan Forex wa dengar dia main sampai 25 jam sehari.. kire-kirenya lu ada genetik Soros gaknya.. lu sepupu-sepapat ngan dia ker?

just kidding.. keep it up bro.. wa following your thread..

mana yg tips baik dari lu wa main 1 lot kat reak acct.. yg buruk2 wa main kat demo account..

cheers

hehhee....nak buat mcm mana bro...dah mmg ini keje aku...nanti aku check salasilah keluarga kot2 ada kait mengait ngan soros..:D

tip baik ko main kt real acc....tip buruk ko main kt demo.....tip buruk yg tak tahan tu....kekekekkee:D

aku just kongsi apa2 yg patut....cara trade aku bukan yg terbaik...tapi alhamdullilah dah sekian lama income aku dr forex je...so mana2 yg ok tu ikut la..yg tak ok tu buang jauh2...janji masyuk...sm_win

ezeemoney
08-12-2007, 02:40 PM
Bro Lord,
Esk pagi camna....bagi tips sikit nak buy/sell, pair mana?
hehehehehe ambil berkat sifu yg berjaya kekal tanpa loss setakat ni..

Layan YM ke skype ke..senang nak online

lord
08-12-2007, 03:42 PM
Bro Lord,
Esk pagi camna....bagi tips sikit nak buy/sell, pair mana?
hehehehehe ambil berkat sifu yg berjaya kekal tanpa loss setakat ni..

Layan YM ke skype ke..senang nak online

heheheeh....

forex tak bukak lagi ko dah mintak tips....

aku tak kasi tips kt sini....aku kasi tips melalui akaun trading aku...rerajin le tgk kalu nk dapat tips...:D

selamat trade utk minggu ni....moga2 still zero loss...amin.....:)

lord
08-14-2007, 04:31 PM
Salam semua..

macam lama la plak aku rasa tak update kt sini...

akaun aku masih ok....still zero loss....utk trading isnin ngan selasa nampak gaya tak berapa menyengat...dan aku rasa minggu ni maybe total profit kurang berbanding minggu lepas sebab ada byk hal nk kena setelkn....

apa2 pon zero loss tetap menjadi sasaran utama...:D :D :D

lebardaun
08-15-2007, 10:27 AM
Akaun ni aku dah bukak dr minggu lepas....so ni hasilnya sampai harini...

so aku juga bukak peluang utk korang kasi pendapat kot2 leh membantu aku trade lebih cemerlang....

p/s: my experiance in forex only 2yrs...just i kinda like newbie...:D

Heres the datasm_rolleye

Login: 17724
Investor password: h7e64cyf9

Kalu ada masalah tak leh login sila inform kt aku di dalam thread ni..

Ok....lets continue....

Lord

tul ke info ko bagi ni.. aku try login tadi dapat 'Invalid Account' message. Ada update apa2 ke lately?

cheers

lord
08-16-2007, 12:52 PM
Lord

tul ke info ko bagi ni.. aku try login tadi dapat 'Invalid Account' message. Ada update apa2 ke lately?

cheers

pastikan ko pakai real server...:D

lebardaun
08-16-2007, 06:12 PM
pastikan ko pakai real server...:D

Ok Lord leh masuk.. he,he,he.. wa silap choose server

Wa akan study account lu ni dulu.. tapi tengok dari history, steady gak lu main nih.. tarak loss pun.. kecuali as this msg is written at 2.09am 17 Aug, wa nengok ada 2 open trade tengah loss..

cheers

Gdien
08-17-2007, 03:44 PM
Bro lord,
ko ni pakai system apa ni, hinggakan takde lagi yg loss ni.
tapi dari segi susunan ayat ko macam pakai tengok candle jer ni (agak jer). teror ko ni lord.:)

arialun
08-17-2007, 04:39 PM
Bro lord,
ko ni pakai system apa ni, hinggakan takde lagi yg loss ni.
tapi dari segi susunan ayat ko macam pakai tengok candle jer ni (agak jer). teror ko ni lord.:)

As usual, Lord trading naked with naked body in front of his PDA.. :D :D

lord
08-17-2007, 05:10 PM
Ok Lord leh masuk.. he,he,he.. wa silap choose server

Wa akan study account lu ni dulu.. tapi tengok dari history, steady gak lu main nih.. tarak loss pun.. kecuali as this msg is written at 2.09am 17 Aug, wa nengok ada 2 open trade tengah loss..

cheers

minggu ni aku agak bz skit...ada beberapa hal kt luar yg aku kena setelkn...so takde la trade sgt...yg floating tu pon aku biar je la...margin besar lagi...xde apa nk di risokan...minggu depan aku struggle balik...hehehehe

lord
08-17-2007, 05:15 PM
Bro lord,
ko ni pakai system apa ni, hinggakan takde lagi yg loss ni.
tapi dari segi susunan ayat ko macam pakai tengok candle jer ni (agak jer). teror ko ni lord.:)

aku pakai lord's system.....:D

simple je bro....kalu ko tgk betul2...aku pastikan aku just pakai 10-30% dr modal utk masuk post.....then masuk post plak aku disiplin amik 10-20pips sahaja...sehari 60pips pon ok pe....

kat trading style aku ni...aku nk tunjukkan kuasa gandaan...dengan maintain sehari 60pips....dlm seminggu dah jadi 300pips dan dlm sebulan dah jadi 1200pips....dan dgn menggunakan 10%-30% dr modal....boleh dapat 100% profit with 0% loss.....no need to imagine but u can see it thru my trading account:)

for ur info...u just trade base on 100% candlestick+some personal technique thats is more to hedging technique.:cool:

lord
08-17-2007, 05:26 PM
As usual, Lord trading naked with naked body in front of his PDA.. :D :D

wakakakaaka....siot je ko yer.....kalu naked body depan pc ok lagi....ni sampai depan pda...heheeheh

mazlimoin
08-18-2007, 10:44 AM
wakakakaaka....siot je ko yer.....kalu naked body depan pc ok lagi....ni sampai depan pda...heheeheh

memang hebat betul la..korang ni....

Gdien
08-19-2007, 03:18 AM
aku pakai lord's system.....:D

simple je bro....kalu ko tgk betul2...aku pastikan aku just pakai 10-30% dr modal utk masuk post.....then masuk post plak aku disiplin amik 10-20pips sahaja...sehari 60pips pon ok pe....

kat trading style aku ni...aku nk tunjukkan kuasa gandaan...dengan maintain sehari 60pips....dlm seminggu dah jadi 300pips dan dlm sebulan dah jadi 1200pips....dan dgn menggunakan 10%-30% dr modal....boleh dapat 100% profit with 0% loss.....no need to imagine but u can see it thru my trading account:)

for ur info...u just trade base on 100% candlestick+some personal technique thats is more to hedging technique.:cool:

Ok bro lord, bagi satu link yg baik punya dipelajari untuk newbie cam aku dan yg lain belajar pasal candlestick ni. mana tau aku dan yg lain dapat mengungguli rentak master lord
ni berbogel depan pc. :) jgn kata aku nak makan bersuap lak..:) segan jugak kalo ko akan cakap begitu..heheh.

lord
08-19-2007, 03:30 PM
Ok bro lord, bagi satu link yg baik punya dipelajari untuk newbie cam aku dan yg lain belajar pasal candlestick ni. mana tau aku dan yg lain dapat mengungguli rentak master lord
ni berbogel depan pc. :) jgn kata aku nak makan bersuap lak..:) segan jugak kalo ko akan cakap begitu..heheh.

kalu yg selalu ym aku...mmg ada yg tanya link utk blaja cs..

aku selalu kasi yg ni je: www.candlesticker.com

web ni sesuai utk yg baru2 nk berjinak dgn cs...:cool:

Gdien
08-20-2007, 01:44 AM
makaseh lord.

lord
08-21-2007, 06:43 AM
argh......floating makin byk plak....seb baik margin besau lagi...:D

arini aku follow signal kt toolbar fxmalay...aku pegiu trailing stop....skali dah kena sl leh trun lagi plak si gu ni....huhuhuhuhu:rolleyes:

arialun
08-21-2007, 04:34 PM
argh......floating makin byk plak....seb baik margin besau lagi...:D

arini aku follow signal kt toolbar fxmalay...aku pegiu trailing stop....skali dah kena sl leh trun lagi plak si gu ni....huhuhuhuhu:rolleyes:

Esok kita saksikan, Lord 'mabuk' ke tak sbb banyak sangat minum root beer float tuh.. :D :D ..

lord
08-22-2007, 02:06 AM
Esok kita saksikan, Lord 'mabuk' ke tak sbb banyak sangat minum root beer float tuh.. :D :D ..

ujung minggu lepas ngan last semlm aku agak kesibukan...so start arini dah rileks skit...so leh la kembali trade mcm biasa....:D:D:D

mazlimoin
08-22-2007, 10:30 AM
ujung minggu lepas ngan last semlm aku agak kesibukan...so start arini dah rileks skit...so leh la kembali trade mcm biasa....:D:D:D

semoga berjaya menjadi kayaraya !! hehehehhehe

lord
08-22-2007, 11:13 AM
semoga berjaya menjadi kayaraya !! hehehehhehe

InsyaAllah....seb baik aku tak sempat masuk komuniti kayaraya..:D:D

lord
08-22-2007, 11:15 AM
ok...utk arini aku seharian depan pc...tapi stimik plak buat hal...kejap2 diskonek...tension....

bagaimanapun...dr penaakulan aku...aku tgk gu punya movement sama mcm signal kt toolbar fxmalay..so aku just ikut signal toolbar je utk arini....alhamdullillah..tgh profit...:D

mazlimoin
08-22-2007, 01:18 PM
ok...utk arini aku seharian depan pc...tapi stimik plak buat hal...kejap2 diskonek...tension....

bagaimanapun...dr penaakulan aku...aku tgk gu punya movement sama mcm signal kt toolbar fxmalay..so aku just ikut signal toolbar je utk arini....alhamdullillah..tgh profit...:D

syukurrr alhamdulillah....dah kayaraya jgn lupa belanja kfc aa hehehehehe

lord
08-22-2007, 02:05 PM
syukurrr alhamdulillah....dah kayaraya jgn lupa belanja kfc aa hehehehehe

InsyaAllah...nanti aku post kfc kt ko pakai pos laju....:D :D

lord
08-23-2007, 08:16 AM
uiks...dah masuk dlm section baru lak....

jurnal forex...:D

so lepas ni leh la ramai2 lagi kongsi cara trade kt section ni...xde la aku sorang je...segan plak...:D :D :D

lord
08-23-2007, 08:31 AM
untuk arini....aku dah determine trend GU sbg Uptrend....maka aku letak buy stop ikut signal kt toolbar khas fxmalay...kita tgk sapa yg kena......:D

lord
08-24-2007, 06:32 AM
Arini pon aku follow signal kt toolbar khas fxmalay....tak sempat nk buat analysis...tgk trend dan nk DT..so aku follow je la signal free tu...:D :D

lebardaun
08-24-2007, 10:38 AM
Arini pon aku follow signal kt toolbar khas fxmalay....tak sempat nk buat analysis...tgk trend dan nk DT..so aku follow je la signal free tu...:D :D

Lord, lu click kat "Signal Utk Anda" ke? Gua nengok sumer rate published is outdated nyer.

Click kat "Analisis" pun serupa.. senarai berita2 lama.. :D

cheers

lord
08-24-2007, 10:40 AM
Lord, lu click kat "Signal Utk Anda" ke? Gua nengok sumer rate published is outdated nyer.

Click kat "Analisis" pun serupa.. senarai berita2 lama.. :D

cheers

bukan lerr...

aku follow signal kt toolbar khas fxmalay....daily update...

arini punya dah profit...tapi tamak punya pasal...aku masuk post lain..dah floating.....huhuhuhuh

lord
08-27-2007, 01:29 PM
arini GU tak memberangsangkan ler.....aku pon takde online sgt arini....harap mulai esok pasaran akan bergegar...:rolleyes:

fariz36
08-27-2007, 02:31 PM
arini GU tak memberangsangkan ler.....aku pon takde online sgt arini....harap mulai esok pasaran akan bergegar...:rolleyes:

hehe...
cayalah bro lord..tp sy rase kalau nak trade best nye pasaran hari selasa dan rabu jer..bagi sy la xtau lak orgnye pandangan camne kan..
tp actually depends gak ngan price market camne..
slalu mcm tu la sy trade..
kadang2 satu minggu xtrade..kadang2 3-4hari trade dlm seminggu tu..
tp ape2 pon cayalah bro lord..

lord
08-27-2007, 02:58 PM
hehe...
cayalah bro lord..tp sy rase kalau nak trade best nye pasaran hari selasa dan rabu jer..bagi sy la xtau lak orgnye pandangan camne kan..
tp actually depends gak ngan price market camne..
slalu mcm tu la sy trade..
kadang2 satu minggu xtrade..kadang2 3-4hari trade dlm seminggu tu..
tp ape2 pon cayalah bro lord..

mmg pon.....hari isnin dan jumaat tidak di galakkan trade...melainkn kalu mmg dah power...aku punya ni pon floating dr minggu lepas....duk jaga ni....setakat ni dah 1bln zero loss:D

keyen11
08-28-2007, 01:56 AM
ader gak geng mcm aku....kekekek...

tapi aku just nasihatkn...better pakai SL kalu ko takde depan komputer...amat2 berbahaya kalu main tinggal mcm tu je....silap2 boleh total loss...:)

aku juga tak pakai Sl tapi di Gj
qqq ternyataada teman qqqq
peace:)

lord
08-28-2007, 11:13 AM
aku juga tak pakai Sl tapi di Gj
qqq ternyataada teman qqqq
peace:)

kalu ada depan pc...then ok la tak letak SL...tapi kalu dah masuk post pastu close pc...better letak sl..kang naya jer....:D

lebardaun
08-28-2007, 05:59 PM
mmg pon.....hari isnin dan jumaat tidak di galakkan trade...melainkn kalu mmg dah power...aku punya ni pon floating dr minggu lepas....duk jaga ni....setakat ni dah 1bln zero loss:D

lord,

ticket 521095 dlm acct lu wa observe floating lama jugak, dekat 9 hari, ada sekali tu sampai -181 profit.. tapi wa rasa lu nyer preserverance really paid-off, w/pun untung 20 profit.. itu lebey bagus dari rugi.. wa rasa mana yg floating tu lu main tf daily @ weekly utk membida sama ada dia boleh back to trade opening price ke tidak.. klu tak mesti lu dah kasi close.. anyway margin besar masih byk ruang nak bernafas..

cheers

Beskal
08-28-2007, 06:42 PM
lama tak nengok account si lord ni... makin lama makin banyak untung. take profit pun sudah makin besar, syabas. tapi floating pun makin banyak juga ni. nasib baik margin besar senang nak cover. semoga success selalu ya. ;)

lord
08-28-2007, 09:15 PM
lord,

ticket 521095 dlm acct lu wa observe floating lama jugak, dekat 9 hari, ada sekali tu sampai -181 profit.. tapi wa rasa lu nyer preserverance really paid-off, w/pun untung 20 profit.. itu lebey bagus dari rugi.. wa rasa mana yg floating tu lu main tf daily @ weekly utk membida sama ada dia boleh back to trade opening price ke tidak.. klu tak mesti lu dah kasi close.. anyway margin besar masih byk ruang nak bernafas..

cheers

kalu main 10% dr modal...mmg margin leh tampung....sebab tu aku hold...tapi aku bergantung kpd analysis aku jugak...kalu ada potensi utk back to that price...aku hold la...so far takde masalah lagi....:D

lord
08-28-2007, 09:17 PM
lama tak nengok account si lord ni... makin lama makin banyak untung. take profit pun sudah makin besar, syabas. tapi floating pun makin banyak juga ni. nasib baik margin besar senang nak cover. semoga success selalu ya. ;)

floating tu biasa la bro...mark utk price2 tertentu...arini punya market mmg best...kow2 aku pukul....:D

lord
08-29-2007, 04:52 AM
Alhamdullillah....arini buka mata sumer dah clear post.....tinggal post yg baru masuk je....so far so good...masih zero loss:D :D :D

fariz36
08-29-2007, 10:16 AM
Alhamdullillah....arini buka mata sumer dah clear post.....tinggal post yg baru masuk je....so far so good...masih zero loss:D :D :D


tahniah bro..
fuh hebat gak cara bro trade..aku suke la tgk..
hehe bro nie mcm trader yg Pro jer..
aku nie bro hantu cket..bile dah dpt 10 post green pips..
mula la nafsu tamak haloba nak kaut..
pastu post kali 11 kantoi..hehe dah kene floating smpi -87 la plak..

lord
08-29-2007, 10:24 AM
tahniah bro..
fuh hebat gak cara bro trade..aku suke la tgk..
hehe bro nie mcm trader yg Pro jer..
aku nie bro hantu cket..bile dah dpt 10 post green pips..
mula la nafsu tamak haloba nak kaut..
pastu post kali 11 kantoi..hehe dah kene floating smpi -87 la plak..

erk...pro mende...aku main bedal je....bukak jurnal ni pon sebab nk disiplinkn diri...

ko bukak la plak jurnal utk ko pnya trading.....kasi skali investor password.....bile ada org lain pon tgk akaun kita...dia punya feel trade dah lain....bertambah berhati2....dan kalu ada kekurangan ada yg tegur....baru leh improve trading style..sm_win

fariz36
08-30-2007, 06:42 PM
erk...pro mende...aku main bedal je....bukak jurnal ni pon sebab nk disiplinkn diri...

ko bukak la plak jurnal utk ko pnya trading.....kasi skali investor password.....bile ada org lain pon tgk akaun kita...dia punya feel trade dah lain....bertambah berhati2....dan kalu ada kekurangan ada yg tegur....baru leh improve trading style..sm_win

ok bro..

aku akan bukak jurnal aku dlm seminggu nie lagi..
aku nak buat mcm bro jugak la..zero loss..
hehe..bro kalau leh roger2 la yer..
nak blaja naked trading ngan bro..
coz indi xleh pakai labro..
ade false signal ade lagging..

partner4u
08-31-2007, 01:20 PM
lama tak nengok account si lord ni... makin lama makin banyak untung. take profit pun sudah makin besar, syabas. tapi floating pun makin banyak juga ni. nasib baik margin besar senang nak cover. semoga success selalu ya. ;)


sm_cool Bagus juga akaun si lord ni. Saya setujulah sekurang-kurangnya simpan
usd10K baru tahan kena asakan. Kalau tidak hangus ditelan MCall aja.sm_cool

fariz36
08-31-2007, 02:06 PM
Salam..
bro lord maaf mencelah..
aku nak wat pertandingan sesame trader kat sini blh tak..
kiter gune account live start sebanyak USD300..
dan kiter gandakan sehingga USD5K dlm mase 2bulan..
sape yg dpt capai target..akan di hadiahkan sebanyak USD100 blh tak?
sekadar cadangan..
aku telah menguasai trendline, fibo retracement, dan wolve wave
hampir 85%..Insya-Allah bln 9 nie aku zero loss..
aku hampir ke seorg naked trading..

lord
09-01-2007, 08:50 AM
salam bro rizam000

maaf le kalu terkasar bahasa.....cuma nk cakap skit..kot ye pon...bukak le thread lain....jangan le hijack thread orang lain....

kan bagus kalu bro bukak thread utk bro punya trading style..tak kisah le pakai kuasa forex ke..power ranger ke...do it in proper way than ppl will respect u...:)

p/s: mod pls do something....:rolleyes:

rizam000
09-01-2007, 11:07 AM
salam bro rizam000

maaf le kalu terkasar bahasa.....cuma nk cakap skit..kot ye pon...bukak le thread lain....jangan le hijack thread orang lain....

kan bagus kalu bro bukak thread utk bro punya trading style..tak kisah le pakai kuasa forex ke..power ranger ke...do it in proper way than ppl will respect u...:)

p/s: mod pls do something....:rolleyes:

:eek: :D nooo sory bro.. tersilap masuk rupa nya... jangan marah ye..:confused: :confused: :confused:

fariz36
09-01-2007, 06:03 PM
salam bro rizam000

maaf le kalu terkasar bahasa.....cuma nk cakap skit..kot ye pon...bukak le thread lain....jangan le hijack thread orang lain....

kan bagus kalu bro bukak thread utk bro punya trading style..tak kisah le pakai kuasa forex ke..power ranger ke...do it in proper way than ppl will respect u...:)

p/s: mod pls do something....:rolleyes:

bro lord..
bile free..
nak jumpe la..kiter bincang psl naked trading..
aku dah tau camne nak wat WW..
pastu aku nak kongsi bro punye ilmu naked trading blh tak..
nak mantapkan lg sy punyer trade..maklum la newbie forex..
bro mesti dah pro kan..
bro ajar la ilmu kat sy..
untung same2 rugi sendiri2..hehehe
jgn mrh yer bro..gurau jer..

lord
09-03-2007, 06:37 AM
bro lord..
bile free..
nak jumpe la..kiter bincang psl naked trading..


ler...mlm tadi kitorg berkumpul kt restoran dollah batu caves...ramai gak trun(lebih dr sorang)..:D :D

lord
09-03-2007, 06:39 AM
Untuk arini aku belum susun langkah utk masuk trade....nk rileks dulu jap...laptop buat pasal plak..kena virus....nak setelkn format dulu....apa2 hal utk trading update minggu ni aku akan post kt sini...:cool:

lebardaun
09-03-2007, 05:10 PM
ler...mlm tadi kitorg berkumpul kt restoran dollah batu caves...ramai gak trun(lebih dr sorang)..:D :D

huk alaa, deme ada buat TT kat Bt Cave ke? awat nun jauh di sana.. kat area area Shah Alam ni tak nak buat ker? Ramai FX Khakis kat sini.. sesekali sambil TT kite main go-kart kat Stadium Shah Alam nun

cheers

lord
09-03-2007, 06:00 PM
Hari isnin pasaran tak memberansangkn....aku plak ada beberapa hal nk kena setel....so no trade for monday...tgk arini plak....kalu price yg aku dah mark kena..so masa utk aku berentap mengaut untung...heheheheesm_win

fariz36
09-04-2007, 09:42 AM
Hari isnin pasaran tak memberansangkn....aku plak ada beberapa hal nk kena setel....so no trade for monday...tgk arini plak....kalu price yg aku dah mark kena..so masa utk aku berentap mengaut untung...heheheheesm_win

semalam market slow bro...
fuh bro skung dah power bie...
bile nak meeting ngan bdk2 fxmalay kat Times Square..
aku slalu lepak sane bro...
jom la same2 kiter memorex...
hehehe

lord
09-04-2007, 02:54 PM
alahai....arini pon aku tak sempat nk masuk trade....letih tul la camni....agak kesibukan dlm minggu ni....huhuhuhuh

p/s: signal toolbar arini aku tgk profit...spa yg follow dapat le 31pips:)

lord
09-07-2007, 06:31 AM
aarrgghh......minggu ni aku kurang trade ler.....byk nk kena uruskn hal kat luar..tak dapek nk online...wawawawa

apa2 pon kelmarin dengan semlm sempat jugak aku mkn skit untung...tgk arini punya NFP plak...kot2 umpan mengena....hehehehe:rolleyes:

lord
09-07-2007, 04:37 PM
wuarrgghh.....NFP kali ni betul punya teruk....dlm 30minit gu naik lebih 100pips....aku pon mkn kurang dr 100pips....tapi still ok la..janji untung...so far trade minggu ni aku masih puas hati walaupon ada hari2 yg aku tak trade langsung....:rolleyes:

so tgk minggu depan plak camne trading day....setakat hari ini masih zero loss...brapa lama boleh bertahan...hehehehee:D :D :D

lord
09-10-2007, 09:06 AM
welcome new week for tharing day.....minggu ni plak tgk perjuangan aku.....masih zero loss atau tidak....hehehehe:D

p/s: arini scalp 10pips je....takde movement besar.....tgk mlm ni ngan esok....:)

alique
09-13-2007, 01:58 PM
mantap ar bro..ske je aku dgr zero loss ko..
keep up da gud work..
hope one day aku leh trade mcm ko..
aku disiplin xde..
aii susah susah..

lord
09-13-2007, 05:48 PM
mantap ar bro..ske je aku dgr zero loss ko..
keep up da gud work..
hope one day aku leh trade mcm ko..
aku disiplin xde..
aii susah susah..

entah dr mana dtg rasa tamak...aku dah langgar disiplin diri....bg yg duk usha akaun aku....aku dah tersilap langkah sebab main di luar kemampuan....nooo

so harapnya gu tak buat pasal...kalu gu continue UT ni mmg out of services le jawabnya akaun aku ni....

aku pon kalu boleh nak cuba maintain zeroloss sampai raya....harap tercapai...doa bulan ramadhan...minta di makbulkan..amin:)

arialun
09-13-2007, 10:44 PM
entah dr mana dtg rasa tamak...aku dah langgar disiplin diri....bg yg duk usha akaun aku....aku dah tersilap langkah sebab main di luar kemampuan....nooo

so harapnya gu tak buat pasal...kalu gu continue UT ni mmg out of services le jawabnya akaun aku ni....

aku pon kalu boleh nak cuba maintain zeroloss sampai raya....harap tercapai...doa bulan ramadhan...minta di makbulkan..amin:)

Trading 5 lot tu bro..
pergh..! kalu kat acct Standard lumayan tuh.. sm_win sm_win sm_win

lord
09-14-2007, 03:21 AM
Trading 5 lot tu bro..
pergh..! kalu kat acct Standard lumayan tuh.. sm_win sm_win sm_win

tuh la pasal....

tapi alhamdullillah....arini aku bgn tdo gu dah drop seperti yg di jangkakan...doa ramadhan di makbulkan...amin..

next week plak masa utk berjuang...cukup la arini apa yg aku dah dpt sepanjang minggu ni...total byk sebenarnya...maybe sebab trading 5lot..hehehesm_win

apa2 pon thanks di atas sokongan semua...akaun ni masih zero loss....alhamdullillah..:)

xsv
09-14-2007, 04:08 AM
peh...mantap la bro...baru usha acc ko :D

aku nye micro baru start bukak 1 lot...tu pon dah cuak, hehe...

nice, tkde loss lgsg... sm_scatter

acc micro aku yg lepas total loss, yg skang punya ada 2 loss, tapi losses sume dah cover dlm acc micro yg baru ni :D

total result win aku : 81/83

kene disiplin kalo nk untun... sm_win

lord
09-14-2007, 10:26 AM
peh...mantap la bro...baru usha acc ko :D

aku nye micro baru start bukak 1 lot...tu pon dah cuak, hehe...

nice, tkde loss lgsg... sm_scatter

acc micro aku yg lepas total loss, yg skang punya ada 2 loss, tapi losses sume dah cover dlm acc micro yg baru ni :D

total result win aku : 81/83

kene disiplin kalo nk untun... sm_win

toceh toceh....

arini last day utk trading day....minggu depan plak....:D

lord
09-17-2007, 08:22 PM
permulaan minggu ni aku mkn kat gap je waktu pasaran open 5pg isnin....tgk arini plak selasa....

tapi movement gu mmg agak memberansangkn walaupun hari isnin...dr news xde yg akan menggegarkn pergerakkan pasaran...so harapnya minggu ni leh amik untung dr 10-20pips per post...janji zero loss:D

lord
09-18-2007, 04:23 AM
selepas subuh arini aku park kt low of the day...dapat la 25pips..

kalu base on short term analysis aku...GU dah DT...so utk arini aku base on daily breakout je....kalu break low of the day...so gu akan pegi area price 1.9815-1.9800...sama2 kita saksikan...:D

lord
09-19-2007, 07:32 PM
lamo plak rasanya tak update kt sini.....

dah 20hb....22hb genap akaun aku ni 2bln...harapnya masih zero loss...

kelmarin punya penangan interest rate mmg giler la....sempat gak aku mkn time tu....tak rugi berjaga....:D

vaksin
09-21-2007, 01:47 PM
baguslah ko msih profits, teruskan jgn leka, nanti loss besar kang..kekalkan strategy sekarang yg berjaya

granpa
09-21-2007, 04:49 PM
huh..mantap bro lord...akan kujadikan kau idola trader ku..wahaha.. anyway..gud luck..may Allah bless u r..

lord
09-21-2007, 05:59 PM
baguslah ko msih profits, teruskan jgn leka, nanti loss besar kang..kekalkan strategy sekarang yg berjaya

tenkiu di atas sokongan yg di berikan...insyaAllah kita sama2 buat untung dalam ini bisnes...


huh..mantap bro lord...akan kujadikan kau idola trader ku..wahaha.. anyway..gud luck..may Allah bless u r..

thanks...May Allah Bless You Too...:)

mazlimoin
09-21-2007, 07:56 PM
wah lord..bertambah kayaraya la dengan keuntungan ni..tahniah..

lord
09-22-2007, 05:24 AM
wah lord..bertambah kayaraya la dengan keuntungan ni..tahniah..

alhamdullillah...rezeki anak2...

nothing is impossibile with forex..:D

mazlimoin
09-22-2007, 11:23 AM
alhamdullillah...rezeki anak2...

nothing is impossibile with forex..:D

takkan rezeki anak anak jer..rezeki dari bini takda ker?

lord
09-22-2007, 07:39 PM
takkan rezeki anak anak jer..rezeki dari bini takda ker?

wakakakka.....tuh dah lain tu....:D :D :D

scalpertrader09
09-23-2007, 05:53 AM
https://www.badongo.com/pic/1667464
jika ada yg berminat boleh kongsi saya cuma exposekan sahaja utk nie bie yg masih baru dlm dunia memorex nie:D

scalpertrader09
09-23-2007, 05:58 AM
nie sahaja indi yg saya guna masa momorex cuma follow bar2 yg ada di bawah utk entry dan exit

lord
09-23-2007, 01:57 PM
https://www.badongo.com/pic/1667464
jika ada yg berminat boleh kongsi saya cuma exposekan sahaja utk nie bie yg masih baru dlm dunia memorex nie:D


alahai...ada jugak lagi yg duk hijack thread...

bro...y not u buka jurnal khas u sendiri utk system yg u pakai ni....pastu kasi org tgk ur trading akaun...kan ke lebih pro camtu....:cool:

Gdien
09-23-2007, 02:09 PM
nie sahaja indi yg saya guna masa momorex cuma follow bar2 yg ada di bawah utk entry dan exit


heheh..tak paham lak aku kenapa lah thread ni jugak dia duk hijack. tak susspek langsung.! eh respect.!
Penat2 jer moderator bukak section jurnal forex ni..

lord
09-23-2007, 02:55 PM
heheh..tak paham lak aku kenapa lah thread ni jugak dia duk hijack. tak susspek langsung.! eh respect.!
Penat2 jer moderator bukak section jurnal forex ni..

tuh la pasal....

bukak je la thread...tunjuk sendiri punya cara trade...kasi org tgk...kan senang...duk hijack2 ni buat apa....huhu

apa2 pon....beberapa jam lagi pasaran akan buka.....menanti dgn penuh sabar.....:D

Ismail
09-25-2007, 02:25 AM
aku tak pakai SL dulu saya guna, tp bila saya letak rugi je saya belajar dari kes itu saya cuma letak TP je jarang saya mengalami kerugian.....

Gdien
09-25-2007, 02:37 AM
ismail,
ko merujuk pada ape ni? tak paham aku..

lord
09-25-2007, 03:24 PM
aku tak pakai SL dulu saya guna, tp bila saya letak rugi je saya belajar dari kes itu saya cuma letak TP je jarang saya mengalami kerugian.....

kalu mmg 24jam ngadap pc...its ok u tak pakai SL....tapi kena pandai atur strategy...kalu takde depan pc...better letak SL...very risky kalu tak pakai SL even u takde depan pc...

pergerakkan pasaran kadangkala berlaku di luar jangkaan..dan pada ketika itu kalu takde SL...boleh total loss camtu je...:)

p/s: seb baik limit dah tuka ke 500usd...kalu tak trus tuka akaun..:D

lord
09-25-2007, 03:25 PM
ismail,
ko merujuk pada ape ni? tak paham aku..

bro...bile nk bukak jurnal ko plak...bukak la..kasi share sama kitorg ni...leh improve trading strategy ko jugak....:)

Gdien
09-25-2007, 05:03 PM
bro...bile nk bukak jurnal ko plak...bukak la..kasi share sama kitorg ni...leh improve trading strategy ko jugak....:)

aku memang cadang nak bukak gak journal tu..cadang nak start ngan acc micro baru..nafas baru katakan..heheh.
Tapi kalu dapat bukak acc baru hasil dari bonus '100 post' best jugak.. tunggulah
sikit masa lagi lord.:)heeh

eh lord, ko punya acc terkumpul dah lebih usd200 kan? tak kena convert ke standard acc ke?:confused:

lord
09-26-2007, 03:32 AM
aku memang cadang nak bukak gak journal tu..cadang nak start ngan acc micro baru..nafas baru katakan..heheh.
Tapi kalu dapat bukak acc baru hasil dari bonus '100 post' best jugak.. tunggulah
sikit masa lagi lord.:)heeh

eh lord, ko punya acc terkumpul dah lebih usd200 kan? tak kena convert ke standard acc ke?:confused:

bagus la kalu ada plan camtu...seriously...it will help u a lot...believe me..:)

limit dah tuko la...ko chekc kt web...ada tulih...

Gdien
09-26-2007, 01:27 PM
Tu dia..dah ada orang tanya tuuu...
aku nak tunggu jer lord offer system dia kat sini.heeheh:) :)

fx57
09-26-2007, 02:00 PM
hi lord,

i see your investor password, look interesting, can you explain your method or style in English too, so we can also understand, thank you

arialun
09-26-2007, 03:14 PM
Tu dia..dah ada orang tanya tuuu...
aku nak tunggu jer lord offer system dia kat sini.heeheh:) :)


sistem Lord senang je..

1. buka baju.
2. buka seluar(err... underwear optional).
3. then buka notebook or dopod U1000.
4. Baca bismillah.
5. Terus trade.. :D :D :D

The art of 'Naked Trading'..:D :D

lord
09-26-2007, 07:03 PM
Tu dia..dah ada orang tanya tuuu...
aku nak tunggu jer lord offer system dia kat sini.heeheh:) :)

huhuhu...camno ada org omputih lak masuk thread aku ni....famous rupanya jurnal aku ni....sogan plak den....kekekeke:D :D :D

system apa lak ni....kan aku dah bgtau dr awal aku pakai CS je.....huhuhuhu

lord
09-26-2007, 07:09 PM
Hello lord

are you offer your system for free ?

For ur info...i only use candlestick as my reference to determine and analyze market movement..the most important thing is money management (MM)...trade only 10%-30% from ur equity....it will help u a lot to prevent loss....and of course u need to know which direction that market will go so that u can enter position at the right direction..


hi lord,

i see your investor password, look interesting, can you explain your method or style in English too, so we can also understand, thank you

thanks for ur interest....as i mention above..i only use candlestick....beside i also use some hedging technique if in case i have enter a wrong direction to lock my margin...

u can see my style of trading thru my account...but if u want me to xplain here in this thread in english...it will b no problem at all....i will do it....:)

p/s: my english is not too good....sorry if u cannot understand;)

fx57
09-27-2007, 08:34 AM
well i see your account, i dont understand really what you doing, if it possible please explain your method in English here at this thread, would appreciate.
you go 5 lots without any sl or protection ? how come ? it is very danger it can go up and up and maybe in month not back ? what is logic with this ... ?

regards

Gdien
09-27-2007, 09:49 AM
i think lord always ready to push 'emergency button' :)

lord
09-27-2007, 12:01 PM
well i see your account, i dont understand really what you doing, if it possible please explain your method in English here at this thread, would appreciate.
you go 5 lots without any sl or protection ? how come ? it is very danger it can go up and up and maybe in month not back ? what is logic with this ... ?

regards

sory for late reply...little bit busy today...

i know more than 1 people is monitoring my trading account....

for current 5 lot position..i have enter it with wrong lot...suppose to be 0.50lot only..i enter it as a mark price..it is an important price for GU to fall back to 1.9800....but nvmd..base on my CS analysis...gu will drop either tomorrow or next week...thats y i still hold that position...beside i scalping for 10pips for 0.10lot...

nothing 2 worry...i will hold my post if my analysis show +ve result...if not..i will hedge it..;)

lord
09-27-2007, 12:03 PM
i think lord always ready to push 'emergency button' :)

zero loss is still the main target....no position will b close during -ve pips..:D

if GU break 2.0300...than i will hedge it...:rolleyes:

lord
09-27-2007, 01:00 PM
Hello lord

really ur system seems great.... so will be great if you explain to us how we can use it.

thanx

hmm....the most important thing is u can read candlestick easily....

here i give u a website for u to understand basic candlestick..

http://www.candlesticker.com

besides..u need to apply several technique to make to get profit all the time without loss..:)

Admin FXMalay
09-27-2007, 01:09 PM
Hello lord

really ur system seems great.... so will be great if you explain to us how we can use it.

thanx

You are PRO Trader and Fund Manager , why dont you explain to us you system?

:)

lord
09-27-2007, 01:43 PM
we all know how to read candles...

my question is.........
how you get entry.

there's 2 thing we need to know about trading..

1st - current trend
2nd - reversal point

base on CS...i use it to detect this 2 important thing...

when i have determine current trend...i start entering post n back to my MM..i only target for 10pips each position. If i can see long term trend clearly...i will hold that position for more than 10pips profit..

determine reversal point is important too bcoz from there u can maximise ur profit by entering from top or bottom of price movement..

beside..my style..i also enter post at certain price to mark that price as an important price..so from there it will help my analysis for long term prediction...;)

fx57
09-27-2007, 02:18 PM
hello lord.

thnaks for your comment, and you time to help us .

hmm , so that was the problem, you wanted to go 0.5 lot but went 5 lots, what a bad luck, i hope cable back its way down soon.

what about if it go way hight to about 2.0600 maybe ? how would you like hedge it ? can you explain a little ? thanks

and you still didnt told me your exact method, i still have no clue ? candle stick ? can you explain more and if possible with pictures...


best regards

lord
09-27-2007, 02:26 PM
hello lord.

thnaks for your comment, and you time to help us .

hmm , so that was the problem, you wanted to go 0.5 lot but went 5 lots, what a bad luck, i hope cable back its way down soon.

what about if it go way hight to about 2.0600 maybe ? how would you like hedge it ? can you explain a little ? thanks

and you still didnt told me your exact method, i still have no clue ? candle stick ? can you explain more and if possible with pictures...

best regards

i believe my own analysis...thats y i dare to hold it....and as i mention before...if GU break 2.0300...then i will hedge it....;)

fx57
09-29-2007, 04:03 AM
hello lord
what do you think of this current situation? any idea, where could be a reversal point . . .
i also took some short like you

fxtrendline
09-29-2007, 12:53 PM
i believe my own analysis...thats y i dare to hold it....and as i mention before...if GU break 2.0300...then i will hedge it....;)

nice hedging system with zero loss sm_happy

my question is if you've got wrong position you will hedge your position right ?
if there's strong trend against your initial position what will u do after you enter a second position as a hedge ? did u close an initial position and let the winning run ?

thx

lord
10-01-2007, 07:17 PM
nice hedging system with zero loss sm_happy

my question is if you've got wrong position you will hedge your position right ?
if there's strong trend against your initial position what will u do after you enter a second position as a hedge ? did u close an initial position and let the winning run ?

thx

after hedge that position...i will use my balance margin to enter new post...:)

nettsaver
10-02-2007, 07:37 PM
Aku takde pakai indicator....totally CS...:D

Assalamualaikum,
Aku baru je kat thread ni..... dalam bidang forex ni pun baru jugak. Sebelum ni, aku cebur bidang saham kat board BSKL dan dah lama berhenti. Sekarang ni, aku nak cebur bidang forex pulak. Aku ada login kat ko punya akaun. Nice trade. Mulanya aku terkejut jugak dari $100.00 boleh jadi $18,000.00 selepas +/- 3 bulan trading sebelum aku nampak ko deposit $10,000.00! Anyway, boleh tahan jugak ko trade bila ko test 5.00. Apapun, semuga ko berjaya......
Terima kasih.

missfxworld
10-03-2007, 07:23 AM
lord..

saya amat risau melihatkan floating awak tuh..huhuhuhu
kalau standard acc mau pitamnooo

arialun
10-03-2007, 11:37 AM
lord..

saya amat risau melihatkan floating awak tuh..huhuhuhu
kalau standard acc mau pitamnooo

Relax..
aku rasa Lord dah biasa dengan style ni..
Lagipun aku tengok kat Fibo, TF Daily, GU nak buat retracement ke arah 'Pusat keseimbangan alam'; i.e golden ratio '61.8%' = 2.0257.. mungkin dlm 3-4 hari lagi, paling lewat minggu depan kut.. sm_rolleye

lord
10-03-2007, 01:56 PM
Assalamualaikum,
Aku baru je kat thread ni..... dalam bidang forex ni pun baru jugak. Sebelum ni, aku cebur bidang saham kat board BSKL dan dah lama berhenti. Sekarang ni, aku nak cebur bidang forex pulak. Aku ada login kat ko punya akaun. Nice trade. Mulanya aku terkejut jugak dari $100.00 boleh jadi $18,000.00 selepas +/- 3 bulan trading sebelum aku nampak ko deposit $10,000.00! Anyway, boleh tahan jugak ko trade bila ko test 5.00. Apapun, semuga ko berjaya......
Terima kasih.

welcome to the club dan terima kasih di atas sokongan....sy just nk share dgn org cara sy trade....like i mention in my 1st post..i'm not the best...but at least i can show something to ppl out there how can we make profit from forex....n to have zero loss in forex trading is not possible..:D

lord
10-03-2007, 01:58 PM
lord..

saya amat risau melihatkan floating awak tuh..huhuhuhu
kalau standard acc mau pitamnooo

kalu dah analyze jauh ke depan..tak perlu riso...cuma get ready in case unexpected thing happen....analisis sahaja tidak memadai tanpa ada teknik2 tertentu utk trade...kalu perasan dr awal...my technique more to hedging technique..;)

p/s: sy ada mention sebelum ni...cara trade sy ni sama seperti yg sy trade akaun standard sy...kalu ikutkn nk juga letak investor password utk standard...tapi tgk la nanti...kalu terbuka hati...:rolleyes:

lord
10-03-2007, 02:00 PM
Relax..
aku rasa Lord dah biasa dengan style ni..
Lagipun aku tengok kat Fibo, TF Daily, GU nak buat retracement ke arah 'Pusat keseimbangan alam'; i.e golden ratio '61.8%' = 2.0257.. mungkin dlm 3-4 hari lagi, paling lewat minggu depan kut.. sm_rolleye

hehehe...ko mmg paham bebenor cara aku trade ye...al maklum la..ko follow dr awal ye tak....tgh tension ni takleh trade pakai pda...asyik nk kena ada depan pc baru leh masuk post atau tutup post....huhuhuhunooo

arialun
10-03-2007, 03:23 PM
hehehe...ko mmg paham bebenor cara aku trade ye...al maklum la..ko follow dr awal ye tak....tgh tension ni takleh trade pakai pda...asyik nk kena ada depan pc baru leh masuk post atau tutup post....huhuhuhunooo

tu le.. aku rimas dan lemas ni.. tak bleh monitor trade during working hours kat ofis..
minggu depan nak raya plak tuh.. tak kan nak usung notebook bawa balik kut
Mana Admin nih.. tolong.. tolong.. nooo

lord
10-03-2007, 03:42 PM
tu le.. aku rimas dan lemas ni.. tak bleh monitor trade during working hours kat ofis..
minggu depan nak raya plak tuh.. tak kan nak usung notebook bawa balik kut
Mana Admin nih.. tolong.. tolong.. nooo

tuh la pasal.....huhuhuhu

harapnya sebelum raya dah ada...sedap skit trade...berenti kejap kt highway leh jenguk2 chart...:D :D

mazlimoin
10-04-2007, 09:51 AM
tuh la pasal.....huhuhuhu

harapnya sebelum raya dah ada...sedap skit trade...berenti kejap kt highway leh jenguk2 chart...:D :D

sib baik kat kampung ada pc..leh trade..kekekeke....

lord
10-04-2007, 10:36 AM
sib baik kat kampung ada pc..leh trade..kekekeke....

kat kampung xde masalah.....pc xde...laptop ada...masalahnya atas highway....kalu ada mt4 kt pda..sedap skit...leh monitor chart bile2 je....:D :D :D

ragnakore
10-04-2007, 09:40 PM
I understand how this trading system works, complete Money Management by not trading too much lots.

The first 5 lot short GU @ 2.0111 is survivable up to 2.0700 however, with the current Margin, the additional short @ 2.0300 and a reversal could kill the account if price reaches 2.0500 (this week's resistance).

Total Short GU 10.8 lots = $108 per pip = 140+ pips (2.0530) = Margin Call.

If he does not receive further "funding", this account could get wiped clean with a bad NFP this friday.

missfxworld
10-05-2007, 04:39 AM
I understand how this trading system works, complete Money Management by not trading too much lots.

The first 5 lot short GU @ 2.0111 is survivable up to 2.0700 however, with the current Margin, the additional short @ 2.0300 and a reversal could kill the account if price reaches 2.0500 (this week's resistance).

Total Short GU 10.8 lots = $108 per pip = 140+ pips (2.0530) = Margin Call.

If he does not receive further "funding", this account could get wiped clean with a bad NFP this friday.

yup i agreed with u..very risky to hold until NFP today but hopes good news for US to save lord's account from MC..

ADP result last wednesday shows a good hint for good news today.
i hope sosm_cool sm_win

mazlimoin
10-05-2007, 05:32 AM
kat kampung xde masalah.....pc xde...laptop ada...masalahnya atas highway....kalu ada mt4 kt pda..sedap skit...leh monitor chart bile2 je....:D :D :D

huhuhu giler betul..nak tambahkan perangkaan kemalangan lagi ker? huhuhuhu....nie baru hardcore trade...dia mana jua..sentiasa bersama anda(meta4)

pakleh
10-05-2007, 01:25 PM
Ini mmg betui2 trader tegar nih...

takut eden tgk akaun bro...:eek:

Good Luck

fx57
10-05-2007, 04:14 PM
yup i agreed with u..very risky to hold until NFP today but hopes good news for US to save lord's account from MC..

ADP result last wednesday shows a good hint for good news today.
i hope sosm_cool sm_win

if even he don't get margin call or if even price back and he get profit big, i cant really accept what he doing, this way of trading is extremely invalid and maximum danger, more than 10 lots with no sl , and hoping price will back!
what is the logic that you must close position with profit and no loss in your account ? how can you predict the future?!
but yes, he know what he do and he believe on what he is doing and he have faith about his method and he is paying for that, but he should accept this his account in huge trouble now, he must add at least another 20 or 30k, and don't add any thing till see a great reversal signal and then add another 5 lots and add funding as he can and wait till retrace or reversal happen and close with minimum loss. i see his 5 lots was in profit about 15 pips , but it seems he is greedy and didn't close order and see what happened, yes maybe price change direction and he profit , but the way he is doing is extremely danger, i lost more than 25000$ by doing like this and didnt use sl and adding to my losing positions, and i got margin called many time, i was using with a broker name tadawullfx from swiss, i shorted cable lots about 6 lots and say it will back , but it went more than 300 pips in 2 days and i forced to close it with huge loss, this happened to me many time, be very careful if you wanna do this , try smal lots and don't add to losing position until you see good signal, lord try to add some money and dont add anything until clear signal, i hope god help you and you can survive ... we all waiting to see the result and i do pray for you , may the god be with you my friend ... :)

mazlimoin
10-05-2007, 04:16 PM
lord macam mana akaun ko ni...cam nazak jer ni...bahaya kepada bot bot kecil..cam kat tempat aku ni...malam asik ribut taufan jer huhuhuhuhu

missfxworld
10-05-2007, 05:06 PM
if even he don't get margin call or if even price back and he get profit big, i cant really accept what he doing, this way of trading is extremely invalid and maximum danger, more than 10 lots with no sl , and hoping price will back!
what is the logic that you must close position with profit and no loss in your account ? how can you predict the future?!
but yes, he know what he do and he believe on what he is doing and he have faith about his method and he is paying for that, but he should accept this his account in huge trouble now, he must add at least another 20 or 30k, and don't add any thing till see a great reversal signal and then add another 5 lots and add funding as he can and wait till retrace or reversal happen and close with minimum loss. i see his 5 lots was in profit about 15 pips , but it seems he is greedy and didn't close order and see what happened, yes maybe price change direction and he profit , but the way he is doing is extremely danger, i lost more than 25000$ by doing like this and didnt use sl and adding to my losing positions, and i got margin called many time, i was using with a broker name tadawullfx from swiss, i shorted cable lots about 6 lots and say it will back , but it went more than 300 pips in 2 days and i forced to close it with huge loss, this happened to me many time, be very careful if you wanna do this , try smal lots and don't add to losing position until you see good signal, lord try to add some money and dont add anything until clear signal, i hope god help you and you can survive ... we all waiting to see the result and i do pray for you , may the god be with you my friend ... :)

again good opinion and agreed but fx75 fyi his account is micro account..
20000usd just only 200usd real money..thats not so big deal to loss for him i think..but if this is standard account i think everybody will get shocked maybe fainted instantly..

if my calculation correct lord's account will be in danger of MC if GU go up another 78pips..unless another fund added or GU start fall again..

fx57
10-05-2007, 05:11 PM
OHHHHHHHHHHH really

So it is micro! account, how that possible, i didn't know that, i thought it is standard and big pain, but he didnt mentioned it is micro,
so it is ok then, not big trouble now :) , i am mostly happy now, but i do lost real 25000$ in standard account :(

missfxworld
10-05-2007, 05:20 PM
OHHHHHHHHHHH really

So it is micro! account, how that possible, i didn't know that, i thought it is standard and big pain, but he didnt mentioned it is micro,
so it is ok then, not big trouble now :) , i am mostly happy now, but i do lost real 25000$ in standard account :(

he did mentioned in malay language so u dont got it clearly about his micro account..

btw i feel very sad knowing u lost 25k in standard account.how u overcome the losses and get back your confident level to trade again..yeah forex world always cruel to us newbies hehehehe

last year i lost almost 3K and until today i dont have confident to trade big amount huhuhuhu

fx57
10-05-2007, 06:43 PM
yes i do lost, even more than 25k$ real standard account, some of them was in north finance broker, some of them was in tadawullfx broker, some of them was in fxopen broker, and some in systemforex broker and others as well, and i did like what lord is doing and i trade big lots without stop loss and hope price will back and also adding to my losing positions but price didn't back, and i closed with loss, but sometimes after i close price backed and if i didn't close it it wont be loss, but this kind of trades is trouble, i had my lessons, need to have a system and proper sl and trade with rule and money managements.
i first see his account and thought that all is standard, now i feel better for him, he can make it back to standard and add some money and the 1 gpood shor will turn them back to profit i hope :)

fx57
10-05-2007, 06:58 PM
so 36.200$ means on his account 362$ or 3620$? :D

arialun
10-05-2007, 09:03 PM
so 36.200$ means on his account 362$ or 3620$? :D


For Micro;
100 = 1usd.

Therefore.... 36,200 = 362 usd..

lord
10-07-2007, 05:15 AM
What will happen to lord's account...??

will it got Stop Out n total loss??

Or maintain the record of zero loss..???

We will see it in next week trading week....

To Be Continue.......:cool:

ragnakore
10-07-2007, 09:36 AM
Personally, I prefer GBPUSD to crash land all the way to the ground!

I was hoping that to happen last friday, yet, why in hell did GBPUSD did a turn around instead?

Long term outlook, GBPUSD will go back to 1.88 but it could rise up to 2.1000 we dont know..

arialun
10-07-2007, 11:04 AM
Personally, I prefer GBPUSD to crash land all the way to the ground!

I was hoping that to happen last friday, yet, why in hell did GBPUSD did a turn around instead?

Long term outlook, GBPUSD will go back to 1.88 but it could rise up to 2.1000 we dont know..

Due to NFP news last Friday.
Hope to see correction(downtrend) next week..sm_rolleye

lord
10-07-2007, 02:39 PM
Due to NFP news last Friday.
Hope to see correction(downtrend) next week..sm_rolleye

base on last friday data....it seems usd getting stronger...but i'm wonder y gu still climbing up....but base on my analysis that i have made today...we will see some suprise for next week market movement...:rolleyes:

mazlimoin
10-07-2007, 04:06 PM
What will happen to lord's account...??

will it got Stop Out n total loss??

Or maintain the record of zero loss..???

We will see it in next week trading week....

To Be Continue.......:cool:

cam citer smallvile la pulak ni....adusss...kena tunggu next episode...

fx57
10-07-2007, 04:25 PM
What will happen to lord's account...??

will it got Stop Out n total loss??

Or maintain the record of zero loss..???

We will see it in next week trading week....

To Be Continue.......:cool:


yes, great movie :D
we all watching :cool:
let's see what you got this week and upcoming weeks, will you survive or not :confused:

ragnakore
10-08-2007, 08:58 AM
I noticed you placed a BUY 10.5 lots to hedge the 10.8 lots SELL.

Hmm... Judging from the TP, you are expecting the price to go up.
But if it fails to touch 2.0425, then thats another 10.5lots to worry should it drop all the way to 2.0000!

pakikkayo
10-08-2007, 02:12 PM
I believe my analysis and Lord's are the same but mine says GU will hit 2.0425 before end of this week (Friday) :rolleyes:

arialun
10-08-2007, 04:31 PM
Relax..
aku rasa Lord dah biasa dengan style ni..
Lagipun aku tengok kat Fibo, TF Daily, GU nak buat retracement ke arah 'Pusat keseimbangan alam'; i.e golden ratio '61.8%' = 2.0257.. mungkin dlm 3-4 hari lagi, paling lewat minggu depan kut.. sm_rolleye

hmm. seperti diramal kan, adakah mampu GU mencecah golden ratio 61.8 % ~ 2.0257/61 minggu ini?
sama-sama kita saksikan..

https://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/GU-daily.jpg

arialun
10-09-2007, 01:33 PM
hmm. seperti diramal kan, adakah mampu GU mencecah golden ratio 61.8 % ~ 2.0257/61 minggu ini?
sama-sama kita saksikan..

https://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/GU-daily.jpg


Hari ini: 09-Oct-2007, tepat jam 9:30pm:
bagaikan tarikan magnet,
bagaikan black hole,
menarik turun GU ke golden ratio golden ratio 61.8 % ~ 2.0257..:D :D

Ya tuhan, kalaulah aku main di std acct.. pasai apa aku main kat micro.. waaaaaaa... :p :p

pakikkayo
10-09-2007, 03:18 PM
memang ada kuasa magnet (bukan kuasa forex :D).
account mikro aku dah garing kena goreng ngan GU.

aku pulak... nasib baik aku main GU. Kalau lah aku main real account.... postpone lah raya aku tahun ni ke tahun depan huhuhu

arialun
10-09-2007, 05:12 PM
GU selepas ngam-ngam menyentuh fibo 61.8%, dia retrace balik ke atas. Mungkin mencari fibo 100% ~ 2.0490..

Hmm.. mcmana Lord, ada harapan dia boleh buat turning down... sm_rolleye
Tapi kau banyak buat hendging tu, lama-lama boleh cover balik tuh...

apa-apa pun, gua salute lu Bro..

lord
10-09-2007, 05:29 PM
GU selepas ngam-ngam menyentuh fibo 61.8%, dia retrace balik ke atas. Mungkin mencari fibo 100% ~ 2.0490..

Hmm.. mcmana Lord, ada harapan dia boleh buat turning down... sm_rolleye
Tapi kau banyak buat hendging tu, lama-lama boleh cover balik tuh...

apa-apa pun, gua salute lu Bro..

duk hendgin je la bg mengekalkan record zero loss....dah le arini ada org buat pasal...kalu tak leh gak mkn byk..market baik punya movement arini...leh mkn atas bawah tu....apa2 pon arini mmg letih melayan org....kalu aku dpt erlan tu..mmg aku jentik idung dia...:D :D :D :D

arialun
10-09-2007, 06:09 PM
duk hendgin je la bg mengekalkan record zero loss....dah le arini ada org buat pasal...kalu tak leh gak mkn byk..market baik punya movement arini...leh mkn atas bawah tu....apa2 pon arini mmg letih melayan org....kalu aku dpt erlan tu..mmg aku jentik idung dia...:D :D :D :D

Ya lor.. Erlan Bagero Si pemutar alam Kazakstan tu.. hampeh betul..

Jgn lepas ni FBI, CIA, Mi-5, Gestapo monitor kat sini & Fxopen pulak dah le akibat mamt bagero tuh.. :mad: :mad:

lord
10-09-2007, 06:17 PM
Ya lor.. Erlan Bagero Si pemutar alam Kazakstan tu.. hampeh betul..

Jgn lepas ni FBI, CIA, Mi-5, Gestapo monitor kat sini & Fxopen pulak dah le akibat mamt bagero tuh.. :mad: :mad:

takde maknanya....dia tulih je kt web camtu....org FBI ke apa ke bukan sebarang org...ilmu IT diorg tinggi....diorg bukak web tu tgk pon diorg dah tahu kesahihan...aku ni je lambat pikup...:D

alahai FOMC...tak sempat aku nk scalp...huhuhuh

Gdien
10-09-2007, 06:30 PM
Ya lor.. Erlan Bagero Si pemutar alam Kazakstan tu.. hampeh betul..

Jgn lepas ni FBI, CIA, Mi-5, Gestapo monitor kat sini & Fxopen pulak dah le akibat mamt bagero tuh.. :mad: :mad:

huh..sapa tuh 'Erlan' Bagero Si pemutar alam Kazakstan tu??:confused:

arialun
10-10-2007, 04:59 AM
huh..sapa tuh 'Erlan' Bagero Si pemutar alam Kazakstan tu??:confused:

Alaa. mamat yg cuba buat kecoh, utk memburukkan FXOpen..
kau bacalah kat thread English tu..:)

http://www.fxegypt.com/forum/showthread.php?p=48236#post48236

lord
10-10-2007, 07:04 AM
dah dah...ni dah lari topik ni...erlan dah setel...back to our business...:D

arialun
10-10-2007, 07:21 AM
dah dah...ni dah lari topik ni...erlan dah setel...back to our business...:D


Lord, GU naik mencari fibo 100% le.. ke arah ~2.0490.
Lepas tu baru retrace ke bawah balik kut..sm_rolleye

ragnakore
10-10-2007, 07:25 AM
nice! your long 10 lots exited with profit.. Remaining positions are short 15.2 lots GU.

fx57
10-10-2007, 07:47 AM
nice! your long 10 lots exited with profit.. Remaining positions are short 15.2 lots GU.

and this means 0.152 standard lots yes ? and it should be 1.5$ per pip, i think.
so about 125 pips up account BOOM!

vaksin
10-10-2007, 08:28 AM
Eu xder signal ker arini? aku tgk nk naik nie

mazlimoin
10-10-2007, 09:02 AM
mak aii bahaya nyerr keadaan sekarang ni

ragnakore
10-10-2007, 01:57 PM
and this means 0.152 standard lots yes ? and it should be 1.5$ per pip, i think.
so about 125 pips up account BOOM!
I think its 15.2 standard lots; OR it is a DEMO account....


His account will go BOOM if GU reaches 2.0510.

And he barely have free margin money to fully hedge everything right now (@ 2.0425). Which means, either he hedge them NOW, or wait for more IB Money, or wait for BOOM price 2.0510 or wait for price to drop down to kiss earth.

lord
10-10-2007, 02:08 PM
I think its 15.2 standard lots; OR it is a DEMO account....


His account will go BOOM if GU reaches 2.0510.

And he barely have free margin money to fully hedge everything right now (@ 2.0425). Which means, either he hedge them NOW, or wait for more IB Money, or wait for BOOM price 2.0510 or wait for price to drop down to kiss earth.

the answer is....i will it till BOOM....or if i'm stick with my analysis...i will hold until gu touch the bottom of the world...2.0000:D

vaksin
10-10-2007, 04:52 PM
mmg susah nk predict..kadang2 yg kita perlu adalah sedikit kesabaran...

ragnakore
10-10-2007, 11:26 PM
the answer is....i will it till BOOM....or if i'm stick with my analysis...i will hold until gu touch the bottom of the world...2.0000:D

Many traders claim it will go up to 2.0600+ again this month.
I am personally short GU. But missed shorting it at 2.0490 last week :( And missed shorting it yesterday @ 2.0475! (i was waiting at 2.0490)

arialun
10-11-2007, 04:50 AM
Many traders claim it will go up to 2.0600+ again this month.
I am personally short GU. But missed shorting it at 2.0490 last week :( And missed shorting it yesterday @ 2.0475! (i was waiting at 2.0490)

GU shall going up further seeking Fibo line 100%(daily) ~2.0490.
Once reach there, we shall wait & see, wehether GU further expand to fibo 161.8% or retrace back to 61.8%

lord
10-11-2007, 06:24 AM
GU shall going up further seeking Fibo line 100%(daily) ~2.0490.
Once reach there, we shall wait & see, wehether GU further expand to fibo 161.8% or retrace back to 61.8%

we will see soon or later....btw..i still hold my sell from top....:D

lord
10-13-2007, 06:59 AM
everything is ok now..i still manage to maintain my record with zero loss trading style....wait for my new analysis for this week...there will b a choppy market during this week.....hope my prediction is not true...if that happen...i'm also worry with my account...:)

vaksin
10-17-2007, 05:06 PM
everything is ok now..i still manage to maintain my record with zero loss trading style....wait for my new analysis for this week...there will b a choppy market during this week.....hope my prediction is not true...if that happen...i'm also worry with my account...:)

otai pon worry...susah nie trade forex

lord
10-18-2007, 12:25 AM
otai pon worry...susah nie trade forex

riso kalu pasaran bergerak di luar analisis....org panggil unexpected movement...

kalu pasaran bergerak ikut analysis....itu bagus la...xde apa nk riso..

apa2 pon pasaran minggu ni seperti yg sy inform dlm post sblm ni....choppy market....naik turun main dlm range....atau bahasa lain...ranging market....

sedap mkn atas bawah.....cuma kena hati2....tersilap masuk...sell kt atas...buy kt bawah...:D

citajaya
10-18-2007, 09:31 AM
riso kalu pasaran bergerak di luar analisis....org panggil unexpected movement...

kalu pasaran bergerak ikut analysis....itu bagus la...xde apa nk riso..

apa2 pon pasaran minggu ni seperti yg sy inform dlm post sblm ni....choppy market....naik turun main dlm range....atau bahasa lain...ranging market....

sedap mkn atas bawah.....cuma kena hati2....tersilap masuk...sell kt atas...buy kt bawah...:D

Tahniah bos...

Aku dah buka acc bos yang mini tu...

Pergh... mmg mengasyikkan.

Smuanya profit...

tp... pasal dianya terminal je leh buka... graf x leh buka?

mushkil btul le...

heheheheh

baby baby baby

support fxmalay
10-18-2007, 09:57 AM
Tahniah bos...

Aku dah buka acc bos yang mini tu...

Pergh... mmg mengasyikkan.

Smuanya profit...

tp... pasal dianya terminal je leh buka... graf x leh buka?

mushkil btul le...

heheheheh

baby baby baby

Ini merupakan akaun micro...anda boleh tutup chart sedia ada dan buka chart baru

Terima kasih:)

citajaya
10-18-2007, 03:19 PM
Ini merupakan akaun micro...anda boleh tutup chart sedia ada dan buka chart baru

Terima kasih:)

Dah ok bos...

Saya download satu lagi platform.

tqtqtq

ragnakore
10-20-2007, 12:03 AM
I just looked at the account today and was amazed at how you managed it! Great! The long/short positions sure earned some big money! Now the account can withstand even if price went up to 2.0800. Great Job!

Gdien
10-20-2007, 04:58 AM
hmm..

Alangkah baiknya kalo lord sudi berkongsi analisisnya disini..:)


p/s: cantik kete ko lord. heheh

Norula
10-20-2007, 05:00 AM
Huiskk.. Ribu riban acct tu.. tgh Floating pun hampir -20K

equivalent dgn berape tu bro? gua tak berapa faham la Acct Micro ni..

btw sesape nak borak borak ttg FX bole ym saya baby
saya budak baru belajar.. saja nak cari kawan nak ajak berborak.. sm_cool

norula77

arialun
10-20-2007, 06:46 AM
GU selepas ngam-ngam menyentuh fibo 61.8%, dia retrace balik ke atas. Mungkin mencari fibo 100% ~ 2.0490..

Hmm.. mcmana Lord, ada harapan dia boleh buat turning down... sm_rolleye
Tapi kau banyak buat hendging tu, lama-lama boleh cover balik tuh...

apa-apa pun, gua salute lu Bro..

Seperti di ramal kan semiggu lebih yang lepas,
Pada TF daily, setelah membuat retracement pada golden ratio 61.8% ~ 2.0257, dia melonjak kembali ke fibo 100% ~ 2.0490.
Semalam, sudah pun mencecah 2.0512.

Ini bermakna, GU minggu hadapan(atau lagi 2 minggu) akan mencari Fibo expansion level pada golden ratio 161.8% ~ 2.0857.

Tapi....,sebelum itu, GU perlu mengambil 'nafas' turun ke bawah buat retracement dulu sekitar 2.0345 sebelum mengumpul kekuatan 'maut' untuk mendaki semula..:D :D

~ Perhatian:
Ini hanyalah analisis teknikal aku semata-mata. Tiada kaitan pada yang hidup atau mati.

Sapa2 power fundemental, boleh buat komentar di sini.

Buat Bro Lord,
kena siapkan Payung sebelum 'hujan'.. sm_rolleye
world peace..;)

lord
10-20-2007, 07:56 AM
hmm..

Alangkah baiknya kalo lord sudi berkongsi analisisnya disini..:)


p/s: cantik kete ko lord. heheh

hehehe....buat masa ni aku belum buat anaqlysis lagi....maybe esok mlm la kot...masih mood aidiltfitri..apa2 pon minggu lepas punya market mmg best...choppy...seb baik aku sempat mkn time2 pasaran aktif..leh gak gandakan equity..:D

p/s: kete yg mana lak ni...:rolleyes:

Gdien
10-20-2007, 07:56 AM
Seperti di ramal kan semiggu lebih yang lepas,
Pada TF daily, setelah membuat retracement pada golden ratio 61.8% ~ 2.0257, dia melonjak kembali ke fibo 100% ~ 2.0490.
Semalam, sudah pun mencecah 2.0512.

Ini bermakna, GU minggu hadapan(atau lagi 2 minggu) akan mencari Fibo expansion level pada golden ratio 161.8% ~ 2.0857.

Tapi....,sebelum itu, GU perlu mengambil 'nafas' turun ke bawah buat retracement dulu sekitar 2.0345 sebelum mengumpul kekuatan 'maut' untuk mendaki semula..:D :D

~ Perhatian:
Ini hanyalah analisis teknikal aku semata-mata. Tiada kaitan pada yang hidup atau mati.

Sapa2 power fundemental, boleh buat komentar di sini.

Buat Bro Lord,
kena siapkan Payung sebelum 'hujan'.. sm_rolleye
world peace..;)


best..bestla ko punya analisis arialun. Tapi kalu disertakan chart lg best..leh gak newbie cam aku ni blaja2 tarik fibo ni..:)
Tapi aku rasa lagi baik kalu ko bukak journal sendiri dan pastu buat analisis kat situ..bukan ape, kasi "suspek" sama tuan tanah thread ni.:D

lord
10-20-2007, 07:57 AM
Buat Bro Lord,
kena siapkan Payung sebelum 'hujan'.. sm_rolleye
world peace..;)

cayalah arialun...ko lagi awal kasi analysis kt sini....aku kena tunggu gu drop dulu baru leh buy....nk jaga record zero loss...terpaksa tahan pedih mata la tgk floating....:D

lord
10-20-2007, 08:00 AM
best..bestla ko punya analisis arialun. Tapi kalu disertakan chart lg best..leh gak newbie cam aku ni blaja2 tarik fibo ni..:)
Tapi aku rasa lagi baik kalu ko bukak journal sendiri dan pastu buat analisis kat situ..bukan ape, kasi "suspek" sama tuan tanah thread ni.:D

aku dah suh dia bukak jurnal dia plak....dia segan2 kambing plak....

kalu lagi ramai yg bukak jurnal...lagi best...baru rasa ada pesaingan....jgn lihat dr segi modal..tapi tgk dr segi trading style...kalu nk kasi nampak byk....pakai je akaun micro..100usd dah jadi 10000cents:D :D :D

lord
10-20-2007, 08:02 AM
I just looked at the account today and was amazed at how you managed it! Great! The long/short positions sure earned some big money! Now the account can withstand even if price went up to 2.0800. Great Job!

thanks bro...right now i'm waiting for retracement to let me enter buy position...it is very hard to wait gu to fall down to 2.0000 since usd data n market still want to make us dollar weaker than ever....nooo

arialun
10-20-2007, 09:40 AM
best..bestla ko punya analisis arialun. Tapi kalu disertakan chart lg best..leh gak newbie cam aku ni blaja2 tarik fibo ni..:)
Tapi aku rasa lagi baik kalu ko bukak journal sendiri dan pastu buat analisis kat situ..bukan ape, kasi "suspek" sama tuan tanah thread ni.:D
Ooopss.. Sorry Tuan Tanah. Masuk tak bagi salam.. hehehe... maklum le hari raya.. bertandang le kejap..
Gdien, 'Chart aku yang tak seberapa' tu ada aku post sebelum ni.. aku rasa page sebelum ni..




aku dah suh dia bukak jurnal dia plak....dia segan2 kambing plak....
kalu lagi ramai yg bukak jurnal...lagi best...baru rasa ada pesaingan....jgn lihat dr segi modal..tapi tgk dr segi trading style...kalu nk kasi nampak byk....pakai je akaun micro..100usd dah jadi 10000cents:D :D :D

Segan Lord, modal ciput je, bukan sifu pun, nanti kalu dah modal 'Juta-juta' nanti, baru bukak Journal sendiri.. muhahaha..:D

vaksin
10-20-2007, 05:14 PM
lambat la nk jd sifoo......post jer journal tu

alhakim
10-20-2007, 10:26 PM
Huiskk.. Ribu riban acct tu.. tgh Floating pun hampir -20K

equivalent dgn berape tu bro? gua tak berapa faham la Acct Micro ni..

btw sesape nak borak borak ttg FX bole ym saya baby
saya budak baru belajar.. saja nak cari kawan nak ajak berborak.. sm_cool

norula77

Assalamualikum..
mengikut pendapat ana acc micro memang sgt bagus untuk belajar..
1usd da boley trading..
anta boley borak dalam thread ana..

lord
10-21-2007, 03:16 PM
arialun....gdien dah bukak jurnal...ko bile plak....jom la kita hangatkn section jurnal ni dgn jurnal forex masing2....:D :D

p/s: yg lain2 tu pon...utk meningkat cara trading anda dan juga disiplin...bukak la jurnal...lagi bagus kalu kasi no akaun dan investor password skali...insyaAllah korang akan rasa kelebihannya...;)

arialun
10-22-2007, 01:28 PM
arialun....gdien dah bukak jurnal...ko bile plak....jom la kita hangatkn section jurnal ni dgn jurnal forex masing2....:D :D

p/s: yg lain2 tu pon...utk meningkat cara trading anda dan juga disiplin...bukak la jurnal...lagi bagus kalu kasi no akaun dan investor password skali...insyaAllah korang akan rasa kelebihannya...;)


nanti-nantilah.. sm_rolleye sm_rolleye
cuak siul.. rasa masa 'pemeriksa' dok perati je..
macam dalam exam forex le pulok.. muhahahaha..:D

arialun
10-22-2007, 03:13 PM
Hm... Lord,
it seems like GU is making Downtrend now..
Looks like your analysis is correct after all ..
It's only a matter of time your long-long open SELL post hit TP.. sm_cool sm_cool

good luck bro..

lord
10-22-2007, 05:01 PM
Hm... Lord,
it seems like GU is making Downtrend now..
Looks like your analysis is correct after all ..
It's only a matter of time your long-long open SELL post hit TP.. sm_cool sm_cool

good luck bro..

yeah...correct after all...but i didnt expect gu fall like this in short time...just in 1 day...:rolleyes:

btw..i still make a mistake today...enter buy position at top...damn.nooo

p/s: after this..wait for 2.1000...gu will climb until there b4 get back to 1.9200 in long term period...very suitable for swinger...:)

vaksin
10-23-2007, 03:58 AM
posting yg nie orang ckap english lah...

I think it's hard for GU to get back below 1.9200
the chance is very low from this point...

lord
10-23-2007, 05:45 AM
posting yg nie orang ckap english lah...

I think it's hard for GU to get back below 1.9200
the chance is very low from this point...

right u r...not at this moment..but after it climb to 2.1000 n after that will drop to 1.9200...n this is a very long term analysis....read my xplanation carefully n dont get confuse...;)

Gdien
10-23-2007, 08:59 AM
baik punyaa analisis lord. bilalah aku boleh jadi cam lord ni..:)

lord
10-23-2007, 11:47 AM
baik punyaa analisis lord. bilalah aku boleh jadi cam lord ni..:)

huhuh...ko dah bukak jurnal...nanti ko akan rasa peningkatan dlm keyakinan dan cara trade....aku doakan ko berjaya...

seronok tgk ramai org melayu kita berjaya dlm forex....sebab forex ni unlimited source of income...kalu dah kenal forex tapi tak dpt buat duit dr forex...rugi rasanya....:D

lord
10-24-2007, 10:29 AM
nk kasi ulasan skit pasal gu...

hari isnin menyaksikan penurunan mendadak sehingga menlebihi 300pips dlm sehari...dan semlm, selasa menyaksikan kenaikan mendadak dlm sehari..juga menghampiri 300pips...pergerakkan drastik gu ke bawah besar kemungkinan di sebabkn oleh G7 yg berlangsung sabtu tempoh hari..

bagaimanapun...setelah aku analyze balik gu ni...nampak mcm penurunan ituhari efek dr FA...dan out of TA analysis...so maybe besar kemungkinan...kalu gu fail to break current high price...mmg akan drop balik ni...

if break..then next station sud b area 2.0750...or maybe next 2.1000??:rolleyes:

mazlimoin
10-24-2007, 10:32 AM
wawawawawa....mod...mod...ada org hijack thread saya.....

just kidding:D

tak kireeee!!!! nak hijack gak...kekekekkkkeke

lord
10-24-2007, 10:33 AM
tak kireeee!!!! nak hijack gak...kekekekkkkeke

heheh...ko lak bile nk bukak jurnal ni....gdien dah start tu...tunggu ko plak....:D :D :D

mazlimoin
10-24-2007, 10:33 AM
aikk sekejap jer kena delete banyak post...hehehehehe

lord
10-24-2007, 10:34 AM
aikk sekejap jer kena delete banyak post...hehehehehe

wakakaka...tu la...bahaya main hijack2 ni...kena delete post ok lagi.....jgn kena banned udah le....:D

mazlimoin
10-24-2007, 10:35 AM
heheh...ko lak bile nk bukak jurnal ni....gdien dah start tu...tunggu ko plak....:D :D :D

kang aku bukak micro asik untunggg jer,..nanti org jeles lak kekekekekeek..

mazlimoin
10-24-2007, 10:36 AM
wakakaka...tu la...bahaya main hijack2 ni...kena delete post ok lagi.....jgn kena banned udah le....:D

jgn aa ban aku...penat penat dah jadi senior member ni..kekekeke..ampun pak..!! hhehehe

lord
10-24-2007, 10:36 AM
kang aku bukak micro asik untunggg jer,..nanti org jeles lak kekekekekeek..

hahaha....sshhhsss...jgn post kuat2...nanti org terbaca lak....:D :D :D

apa lak micro...bukak jurnal standard la....baru org lagi jeles....:D :D :D

mazlimoin
10-24-2007, 10:39 AM
hahaha....sshhhsss...jgn post kuat2...nanti org terbaca lak....:D :D :D

apa lak micro...bukak jurnal standard la....baru org lagi jeles....:D :D :D

hehehe..standard..kalau rugi giler babas besar..memang nangis beb..org tengok pun mesti kecian..adussss!! maklum la forex..mesti ada rugi nyer..

lord
10-24-2007, 10:51 AM
hehehe..standard..kalau rugi giler babas besar..memang nangis beb..org tengok pun mesti kecian..adussss!! maklum la forex..mesti ada rugi nyer..

berat mata memandang...berat lagi bahu memikul,,,:D :D

mazlimoin
10-24-2007, 10:54 AM
berat mata memandang...berat lagi bahu memikul,,,:D :D

memang la..tapi 1 tindakan yang berani dan ikhlas la yang ko tunjukkan journal ko tu...bravooo..

vaksin
10-24-2007, 11:11 AM
journal ko tu byk rugi dah.. floating
tp klu trend berubah leh untung blk la..
semoga berjaya...

total ada 44kUSD, -20kUSD flaoting kan

mazlimoin
10-24-2007, 11:26 AM
journal ko tu byk rugi dah.. floating
tp klu trend berubah leh untung blk la..
semoga berjaya...

total ada 44kUSD, -20kUSD flaoting kan

tu ok lagi...hari tu..free margin pun -ve giler naik risau aku dibuatnya..

Gdien
10-24-2007, 12:14 PM
aku jenis yg takleh tengok floating lelama..setakat 3-4 hari ok lagi, lebih dari tu mau pening2 rasanye..,takleh nak fokus lain-lain post. apa2 pun aku respect sama lord atas ketahanan mentalnya.:)

lord
10-24-2007, 01:13 PM
memang la..tapi 1 tindakan yang berani dan ikhlas la yang ko tunjukkan journal ko tu...bravooo..

aku harap org yg duk follow akaun aku ni leh belajar something....jgn tgk sahaj...amik yg baik dan buang yg buruk...:D


journal ko tu byk rugi dah.. floating
tp klu trend berubah leh untung blk la..
semoga berjaya...

total ada 44kUSD, -20kUSD flaoting kan

uiks....biar betul...ada rugi ke?tak perasan lak aku....

rugi ke floating?:D


aku jenis yg takleh tengok floating lelama..setakat 3-4 hari ok lagi, lebih dari tu mau pening2 rasanye..,takleh nak fokus lain-lain post. apa2 pun aku respect sama lord atas ketahanan mentalnya.:)

kena paham betul2 konsep hedging...kalu dah paham...nothing to worry...even ada floating masih leh jana profit...;)

vaksin
10-24-2007, 01:51 PM
hedging tu locking losses...
aku suka teknik nie..kadang2 jer pakai...

klu margin byk bleh la untung blk...

lord
10-24-2007, 04:22 PM
hedging tu locking losses...
aku suka teknik nie..kadang2 jer pakai...

klu margin byk bleh la untung blk...

hedging tak semestinya locking loss je...kalu dah paham konsep...leh guna utk maximise profit dgn locking profit;)

alface
10-26-2007, 09:18 AM
aku harap org yg duk follow akaun aku ni leh belajar something....jgn tgk sahaj...amik yg baik dan buang yg buruk...:D


mmg byk yg bole blajar ....

jgn la tgk untung/float tu ...

tp tgk style/cara trade tu ...

phoenix
10-28-2007, 02:33 PM
mmg betul, ambil yg baik, buang yg lain....

lord
10-28-2007, 02:39 PM
mmg betul, ambil yg baik, buang yg lain....

buang yang lain??apa yg lain tu...:D :D

tak sabau tunggu pasaran bukak ni...:rolleyes:

tempe
10-29-2007, 01:11 PM
Lord,

besarnya buy tu... 11 lot... Nak naik ke?...

mazlimoin
10-29-2007, 01:24 PM
Lord,

besarnya buy tu... 11 lot... Nak naik ke?...

hedge baa tu

tempe
10-29-2007, 05:09 PM
hedge baa tu

wah.... naik balik la... dan hit price tu... cekap!!!

disc
10-30-2007, 03:17 AM
huyooo...lord dah makin tere dlm pembikinan jurnal...sm_cool

lord
10-30-2007, 03:40 AM
huyooo...lord dah makin tere dlm pembikinan jurnal...sm_cool

hheehehhe....yo lah kau.....:D :D :D

lord
10-30-2007, 03:41 AM
akaun ni dah cecah 50k....kalu betul syarat limit 500usd...patutnya dah convert ke akaun standard....tapi masih belum nampak gayanya....so kita tgk...sama ada betul2 ke limit dah di naikkan...::rolleyes:

disc
10-30-2007, 03:48 AM
huhu...takkan la limit dia naik sampai 100k kot???...

aku tak berapa paham la utk investor pasword nie....kita hanya leh tgk acc je ker??...cara org tu entry atau exit mmg tak leh tgk ek??

lord
10-30-2007, 03:52 AM
huhu...takkan la limit dia naik sampai 100k kot???...

aku tak berapa paham la utk investor pasword nie....kita hanya leh tgk acc je ker??...cara org tu entry atau exit mmg tak leh tgk ek??

maybe dah naik limit kot...cuma tak di umumkan lagi...:D

investor password ko leh tgk account je...trading history apa semua....masuk post mana leh....

mazlimoin
10-30-2007, 05:26 AM
akaun ni dah cecah 50k....kalu betul syarat limit 500usd...patutnya dah convert ke akaun standard....tapi masih belum nampak gayanya....so kita tgk...sama ada betul2 ke limit dah di naikkan...::rolleyes:

limit memang dah naik ke 1000 dah..aku dah lama cecah atas 700 tu..memang masih mikro lerkk

disc
10-30-2007, 06:26 AM
maybe dah naik limit kot...cuma tak di umumkan lagi...:D

investor password ko leh tgk account je...trading history apa semua....masuk post mana leh....

aku tahu tak leh trade...cuma bagi aku takat nak tgk acc...aku tak minat sangat..aku lebih mementingkan camner org tu masuk post...dia pakai apa...yg tu tak leh tgk ek??

missfxworld
10-30-2007, 07:22 AM
limit memang dah naik ke 1000 dah..aku dah lama cecah atas 700 tu..memang masih mikro lerkk

owh dah ada official announcement ke pasal limit micro dinaikkan ke 1000 ni moin?

mazlimoin
10-30-2007, 07:29 AM
owh dah ada official announcement ke pasal limit micro dinaikkan ke 1000 ni moin?

admin admin la bagitahu ari tu..aku cuba jer..nampak cam ok jerr..jalan lerrr..hehehehe

lord
10-30-2007, 07:37 AM
aku tahu tak leh trade...cuma bagi aku takat nak tgk acc...aku tak minat sangat..aku lebih mementingkan camner org tu masuk post...dia pakai apa...yg tu tak leh tgk ek??

itu semua mana leh tgk daa....kalu nk tgk..kena duk sebelah aku la waktu aku trade...:D :D :D

lord
10-30-2007, 07:43 AM
owh dah ada official announcement ke pasal limit micro dinaikkan ke 1000 ni moin?

unofficial.....akaun aku ni pon masih micro...maknanya belum la kot dah naik 1k...:D :D

mazlimoin
10-30-2007, 08:08 AM
unofficial.....akaun aku ni pon masih micro...maknanya belum la kot dah naik 1k...:D :D

last last nanti unlimited lak kekekeke

missfxworld
10-30-2007, 08:39 AM
last last nanti unlimited lak kekekeke

wah unlimited tuh yg best nak dengar hehehehesm_cool

lord
10-30-2007, 08:45 AM
wah unlimited tuh yg best nak dengar hehehehesm_cool

hmm...bg aku la...takde gunanya unlimited...kalu main micro..duk main 1pips 1usd...baik main akaun standard...sama je kiraan....

lain la kalu mmg trade 1pips 1sen ke...atau 1pips 10sen ke..atau 1pips kurang 1usd..so sesuai la pakai micro...:D :D :D

tempe
10-30-2007, 09:59 AM
limit tu based on balance ke atau equity...

mazlimoin
10-30-2007, 10:38 AM
limit tu based on balance ke atau equity...

yer betul gak..limit tu base pada apa? free marginah ka? kalau balance 999 tapi free marginah 10sen..camno????

lord
10-30-2007, 10:40 AM
base on balance kalu tak silap aku la....:D

missfxworld
10-30-2007, 11:30 AM
hmm...bg aku la...takde gunanya unlimited...kalu main micro..duk main 1pips 1usd...baik main akaun standard...sama je kiraan....

lain la kalu mmg trade 1pips 1sen ke...atau 1pips 10sen ke..atau 1pips kurang 1usd..so sesuai la pakai micro...:D :D :D

yup mmg sesuai mcm saya yg main 1 pips 1 sen bro..mana ada modal besar..
btw rebatefx dah jawab persoalan saya..actually your account tuh ada glitch atau error sebab limit micro masih 500usd..

klik below
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=51447&postcount=2

missfxworld
10-30-2007, 11:32 AM
base on balance kalu tak silap aku la....:D

yup base on balance kalau refer to TnC mmg dah auto closed all position tuh..ker saya salah faham...:rolleyes:

below is current TnC appear at website:
Maximum balance allowed is 500$ (If your account balance reaches 500$, your positions will be closed and the account will be transferred to the standard group)

lord
10-30-2007, 11:39 AM
yup mmg sesuai mcm saya yg main 1 pips 1 sen bro..mana ada modal besar..
btw rebatefx dah jawab persoalan saya..actually your account tuh ada glitch atau error sebab limit micro masih 500usd..

klik below
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=51447&postcount=2

kalu glitch takpo la...kang tetibe sumer post aku clear...pastu plak akaun dah jadi standard...naya...muehehehe

missfxworld
10-30-2007, 11:46 AM
kalu glitch takpo la...kang tetibe sumer post aku clear...pastu plak akaun dah jadi standard...naya...muehehehe

hehehehe itula mmg kes naya beb..tapi kalau baca balik TnC tuh mcm ngeri gak lord..your positions will be closed:D