PDA

View Full Version : Support untuk ahli Komuniti Alface



alface
08-02-2007, 06:17 PM
Assalamualaikum ..

Ahli2 FXMalay yg join under komuniti Alface bole dapat rebet mereka lebih cepat ...

rebet dah dimasukkan kedalam account pada tgh ari 2hb Aug ...
ini adalah atas usaha untuk menjaga kebajikan ahli ...

segala masalah/panduan berkenaan FXMalay boleh dirujuk terus ke komuniti ...
inilah tujuan sebenar komuniti ditubuhkan ...
dgn bilangan ahli yg makin bertambah ...
diharap dapat mengurangkan beban pihak Admin dgn masalah yg remeh temeh ...


Maka dengan ini, kepada semua ahli komuniti Alface, sebarang permasalahan/persoalan mengenai komuniti ini sila nyatakan dan berbincang di thread ini.

:D

support fxmalay
08-02-2007, 08:38 PM
Very good effort....

we wish good luck for ur community...

Thanks for ur support:)

alface
08-03-2007, 11:37 AM
Salam buat semua ...


Untuk yg belum tahu, pihak FXMalay akan mengadakan seminar forex pada 12hb Aug. 2007.

Boleh rujuk http://www.fxegypt.com/forum/showthread.php?t=4021.

Jadi, kepada sesiapa yg berminat untuk menambah ilmu sambil berkumpul sesama ahli FXMalay... boleh la join.

Anda akan dapat usd25 lagi masuk ke dalam trading account bila menyertai seminar.

Jadi marilah kira sama2 berkumpul... sambil menuntut ilmu dapat jugak berkenalan sesama ahli yg lain.



:)

support fxmalay
08-07-2007, 05:11 AM
Salam,

Kepada pemilik komuniti,

Pihak FXMalay memohon kerjasama anda untuk menyenaraikan no akaun ahli komuniti anda di dalam thread masing2 bagi memudahkn pihak FXMalay untuk update rekod.

Pastikan senarai yg anda buat sentiasa up-to-date.

Terima kasih:)

kazarz
08-08-2007, 07:24 PM
boleh tau apa kelebihan kalau saya join komuniti Alface ni?
saya masih baru, boleh ke diberikan tunjuk ajar sampai pandai?
apakah saya akan mendapat full support?
setakat ni baru seminggu trade virtual kat mktv,
harap boleh dijadikan anak murid.
makacih

alface
08-09-2007, 03:48 AM
Berikut adalah senarai ahli yg telah berdaftar dibawah Komuniti Alface :-

1. 17277
2. 17307
3. 17546
4. 18123
5. 19140
6. 19251
7. 19825
8. 21135
9. 21136
10. 22326
11. 22357
12. 22387
13. 23828
14. 23934
15. 27727
16. 29978
17. 37371
18. 40455
19. 41248
20. 43293
21. 44961
22. 46958


di harap ahli2 Alface Komuniti makin dapat banyak pip yg hijau dalam trade.
moga rebet & bonus pun dapat byk untuk bulan August ni.
jika yang masih belum dapat trade dgn konsisten ... YM or PM saya.
Insyaallah akan saya bantu setakat yg termampu.
ada juga di kalangan ahli kita yang boleh bantu ...


:D sengih yg hijau

alface
08-09-2007, 10:48 AM
boleh tau apa kelebihan kalau saya join komuniti Alface ni?
saya masih baru, boleh ke diberikan tunjuk ajar sampai pandai?
apakah saya akan mendapat full support?
setakat ni baru seminggu trade virtual kat mktv,
harap boleh dijadikan anak murid.
makacih


YM ataupun PM saya ...

kelebihan yg boleh saya janjikan ...
apa saja masalah berkenaan FXMalay & forex akan cuba saya selesaikan...
byk lagi ...apa2 perkembangan terbaru akan saya update direct thru YM..
saya nak jadikan ahli komuniti ni bagai sebuah keluarga..
berkenaan full support tu ..mmg itula yg saya lakukan skrg ...
apa2 yg x paham atau masalah kita lalui bersama...

kalau nak jadi anak murid tu ...
jadilah anak murid komuniti Alface sbb dalam komuniti ini ada byk level trader...
dari yg baru nak merangkak sampaila yg dah berjaya ...
ada yg dah secara konsisten untung beratus ke beribu usd 1 ari ..
jadi bole sama2 belajar dgn yg baru nak start ...
manakala yg dah berjaya akan sama2 berkongsi pengalaman & ilmu.
Alface adalah sebuah komuniti yg unik ...


nak ijau.. x nak merah
nak :D ... x nak :mad:

kazarz
08-12-2007, 09:46 AM
makacih Alface,
semlm (Sabtu) aku puas ati sbb byk yg aku dah mula paham pasal MT4 ni.
ikutkan ati tu mmg dah nak depo je utk real tp atas nasihat Alface aku akan sabarkan diri utk sebulan lagi.
nak kena biasakan main kat MT4 dulu.

arrashidin
08-16-2007, 08:43 AM
saja nak post sini.....tolong claim 100usd aku ek....

alface
08-18-2007, 03:35 PM
saja nak post sini.....tolong claim 100usd aku ek....

Insyaalah akan kita selesaikan masalah tu ...

kadang2 mungkin ada kesilapan cuma kita x tau di pihakmana ...

walau apa pun .. byk bersabar ...

sbb pasti pihak FxMalay bukan sengaja ....

lagipun sekarang ahli dah ramai ...



:)

puaka
08-25-2007, 07:34 PM
makin aktif plak komuniti ko nih alface.. tumpang bangga sama laa nih.. aku punye lom kuar lagik thread kat dalam nih.. hehe... nnt tgk2 kalu ade ruang nak letak komuniti aku dalam nih..

alface
08-28-2007, 08:45 PM
makin aktif plak komuniti ko nih alface.. tumpang bangga sama laa nih.. aku punye lom kuar lagik thread kat dalam nih.. hehe... nnt tgk2 kalu ade ruang nak letak komuniti aku dalam nih..

terimakasih la sbb sudi singgah di thread ni ...
ingatkan sibuk trade sampai x sempat singgah kat sini ...
buat la mcm rumah sendiri ...
ajak ahli2 ko berkunjung ke sini sama ..
satu family jugak kita ni ...


sm_smile

lord
08-28-2007, 09:31 PM
terimakasih la sbb sudi singgah di thread ni ...
ingatkan sibuk trade sampai x sempat singgah kat sini ...
buat la mcm rumah sendiri ...
ajak ahli2 ko berkunjung ke sini sama ..
satu family jugak kita ni ...


sm_smile

wah..wah..wah.....seronok plak aku tgk korang ni.....dah sebut2 pasal family ni...terasa lagi best plak fxmalay ni...:cool:

kazarz
08-30-2007, 04:32 PM
Merdeka !!!!
Merdeka !!!!
Mmeerrrddeeeeekkkkaaaaaa !!!!!!

alface
08-30-2007, 05:03 PM
Merdeka !!!!
Merdeka !!!!
Mmeerrrddeeeeekkkkaaaaaa !!!!!!


Selamat menyambut hari kemerdekaan buat ahli komuniti Alface & juga kepada semua yg dibawah FxMalay.
semoga dgn kemerdekaan yg ke 50 ni ..
kita makin lebih maju kehadapan ...
JALAN BIAR KEDEPAN BUKAN KEBELAKANG.

MERDEKAAAA


sm_similies_color

alface
08-30-2007, 05:11 PM
wah..wah..wah.....seronok plak aku tgk korang ni.....dah sebut2 pasal family ni...terasa lagi best plak fxmalay ni...:cool:

Sebab FxMalay dah mmg best pun ...
walaupun ada byk komuniti di dalam FxMalay, tp tetap di bawah 1 bumbung.
jadi kalau semua komuniti boleh bersatu padu .. tolong sesama ahli tanpa mengira komuniti mana,
saya percaya FxMalay akan lebih maju dan menjadi IB no 1 di Malaysia.

Sempena kemerdekaan yg ke 50 ni ..
saya berharap kita buang segala sifat dengki & iri hati ...

Marilah kita maju bersama dengan FxMalay.


:D Big Grin
:D Green is MONEY

kazarz
08-31-2007, 08:48 PM
saja nak post sini.....tolong claim 100usd aku ek....

100usd utk apa tu,
utk yg trade lebih 10 lot tu ke?
aku nak claim jugak tapi ada syarat ke?
ingat nak mula trade real pasni.. nak cari duit raya.

fxwarrior
09-01-2007, 02:55 AM
Sebab FxMalay dah mmg best pun ...
walaupun ada byk komuniti di dalam FxMalay, tp tetap di bawah 1 bumbung.
jadi kalau semua komuniti boleh bersatu padu .. tolong sesama ahli tanpa mengira komuniti mana,
saya percaya FxMalay akan lebih maju dan menjadi IB no 1 di Malaysia.

Sempena kemerdekaan yg ke 50 ni ..
saya berharap kita buang segala sifat dengki & iri hati ...

Marilah kita maju bersama dengan FxMalay.


:D Big Grin
:D Green is MONEY

amat di sokong sekali,,,,, bersatu teguh bercerai,,,,, masing2 tau lerrrr,,, :)

setiap komuniti ada kelebihan masing2,, sama gak ngan otai2 disini,,, kalau digabungkan,,, hmmmm meletuppppppp,,,, sama2 lah kita berkongsi apa yang ade,, lahirkan seberapa banyak jutawan forex dari kalangan FXMALAY,,,
MERDEKA MERDEKA MERDEKA

sm_happy sm_happy sm_happy sm_happy

evolust
09-02-2007, 08:38 PM
tak tau nak pilih komuniti mana?
tapi nampak cam komuniti ni best.
bagus la saling membantu & takde iriati/dengki.

alface
09-02-2007, 08:51 PM
tak tau nak pilih komuniti mana?
tapi nampak cam komuniti ni best.
bagus la saling membantu & takde iriati/dengki.


TQ sbb puji ....

amat dialu-alukan kalau nak join komuniti ni...

PM/YM saya utk lebih mengenali komuniti Alface...


sm_win

alface
09-02-2007, 08:55 PM
Salam semua,
x sampai 5 min lagi perjuangan untuk minggu & bulan baru akan bermula.
Selamat berjuang utk keluarga FxMalay & ahli komuniti Alface.
Moga byk pip yg ijau ...& xde yg merah.


:cool:

alface
09-03-2007, 08:26 PM
Assalamuaaikum ...

rebet untuk ahli Alface komuniti bagi bulan August agak tinggi ...
tahniah diucapkan utk yg dapat rebet ...
teruskan trade di FxMalay untuk mendapat lebih byk ganjaran ...
rasanya ada 2 orang yang akan dapat bonus 100 usd bulan ni ...

bulan July cuma usd 69.72 utk rebet...

berikut adalah rebet yg di perolehi oleh ahli Komuniti alface bagi Aug :-

1. 17307 - 387.69
2. 17546 - 001.76
3. 18123 - 104.02
4. 19140 - 209.57

jom trade lebih byk lg untuk bulan September ...
kita pecahkan rekod bulan Aug tu ...


sm_win

arrashidin
09-05-2007, 01:21 AM
akum....rebet bila leh dpt ni?

rick
09-10-2007, 04:01 PM
aku termasuk dalam senarai yahoo

alface
09-11-2007, 10:01 AM
aku termasuk dalam senarai yahoo

welcome to join our thread ...

rajin2 la post ..

dalam forum ni pun byk ilmu kita bole dapat ...


toothy9

mazlimoin
09-12-2007, 04:43 AM
Selamat Menyambut Ramadhan buat semua ahli Alface...semoga dibulan yang mulia ini ..rezeki akan bertambah dan bertambahla kayaraya..

ok

arrashidin
09-12-2007, 06:45 AM
rebet lum masuk lg ni....bila masuk ni?

alface
09-12-2007, 07:02 PM
rebet lum masuk lg ni....bila masuk ni?


lum dpt lg ???

nanti kita check dgn pihak admin naper ko punya lambat ...

apa saja masalah pasti dapat diselesaikan ...

Insyaallah ...

alface
09-12-2007, 07:04 PM
Jgn Lupa Renew Lesen Mulut,
Service Hati,
Kawal Kadar Pencemaran Mata & Telinga,
Peliharalah Enjin Perut & Cukai KESABARAN...

Anda mungkin salah seorang pemenang ANUGERAH Malam Lailatul Qadar 2007.... InsyaAllah..

SELAMAT BERPUASA BUAT AHLI ALFACE

https://img504.imageshack.us/img504/7444/lafazniatpuasart4.jpg


p/s : pips utk akhirat kena cari jugak


:)

alface
09-20-2007, 09:43 AM
Assalamualaikum,

dah 12 ari kita berpuasa...
kejap je masa berlalu ... x lama lagi dah nak raya..
jom pakat2 cari duit raya ..
samada melalui bonus atau pun rebet ...

dah byk ari x update sini ...
elok nak update je minggu ni..
x bole online la pulak ...
rupa2 nya kabel telekom kena curi (buat duit raya gak lah tu)

ada 2-3 ahli komuniti alface yg saya x tau ...
jd kalau boleh kenal kan la diri kat sini ..
kalau x pun ..add kan YM saya ..


:D

suremasyuq
09-20-2007, 11:10 AM
Assalamualaikum,

dah 12 ari kita berpuasa...
kejap je masa berlalu ... x lama lagi dah nak raya..
jom pakat2 cari duit raya ..
samada melalui bonus atau pun rebet ...

dah byk ari x update sini ...
elok nak update je minggu ni..
x bole online la pulak ...
rupa2 nya kabel telekom kena curi (buat duit raya gak lah tu)

ada 2-3 ahli komuniti alface yg saya x tau ...
jd kalau boleh kenal kan la diri kat sini ..
kalau x pun ..add kan YM saya ..


:D

12 hari???


betul2 nak cepat RAYA ni :D:D:D

mazlimoin
09-20-2007, 12:31 PM
12 hari???


betul2 nak cepat RAYA ni :D:D:D

ahhahah ko nampak jer kalau mende tu

alface
09-20-2007, 02:01 PM
12 hari???


betul2 nak cepat RAYA ni :D:D:D


alamak ... :eek: silap kira la ..

8 ari la .. nak edit dah x sempat ....

heheehh

sm_rolleye

evolust
09-21-2007, 09:45 AM
alamak ... :eek: silap kira la ..

8 ari la .. nak edit dah x sempat ....

heheehh

sm_rolleye

nak raya 4 hari awal tu kat planet mana bro ?
sm_happy

alface
09-23-2007, 09:40 AM
nak raya 4 hari awal tu kat planet mana bro ?
sm_happy

planet mana yer ..
betul jugak tu ..
kalau kat sabah pun baru cepat 1 jam ..
ni 4 ari awal .. mesti jauh tempat tu ..

sm_scatter

alface
09-23-2007, 10:07 AM
pengumuman untuk semua ahli FxMalay

Upgrades!!!
Dear Clients,
As we have informed you before we have upgrades:
1) New Trader's Cabinet is avaialble
2) Server changed to the new one. Please download
MetaTrader 4 from FXOpen - Forex, mini & micro forex broker, online forex trading, forex exchange - FXMalay , use your current login and password .
New real trading server's IP is : 74.86.131.114:443
New demo trading server's IP is : 74.86.131.115:443
3) Be noticed, that our WebMoney and Bank accounts has been changed (all
details in trader's cabinet)

More upgrades are planing during next 10 days.
We hope that you will enjoy our new services!




Atau (x perlu download baru)



Sekadar tukar IP SERVER (Tool/Option/TabSERVER/Server (tukar kat sini) (letak la no server yg baru tu ... 74.86.131.114:443)

Lepas tukar, klik OK dan close MT4 dan buka balik, pertanyaan server akan kluar, pilih new server tersebut dan OK


p/s : untuk sapa2 yg byk setting tu elok tukar no server je ..

toothy9

evolust
09-25-2007, 11:01 PM
komuniti alface ni x nak bagi duit raya ke untuk ahli?

alface
09-27-2007, 06:23 AM
komuniti alface ni x nak bagi duit raya ke untuk ahli?



untuk sapa2 yg trade ada la habuan nanti...

alface
09-27-2007, 07:51 AM
PERHATIAN!!!


Kepada mereka yang register FXMALAY mulai dari Jumaat lepas hinggalah ke hari ini.. ( Akaun 24200 dan ke atas )

Ada lah dimaklumkan, kebanyakan akaun-akaun ini tidak tersenarai di FXMALAY tetapi tersenarai di FXEgypt.

Oleh yang demikian, Sila emailkan ke [email protected] sekiranya anda ingin menjadi keluarga FXMALAY

dan jangan lupa CC kan ke [email protected] & beritahu

untuk berada didalam komuniti Alface.



:cool:

rick
09-29-2007, 03:01 PM
PERHATIAN!!!


Kepada mereka yang register FXMALAY mulai dari Jumaat lepas hinggalah ke hari ini.. ( Akaun 24200 dan ke atas )

Ada lah dimaklumkan, kebanyakan akaun-akaun ini tidak tersenarai di FXMALAY tetapi tersenarai di FXEgypt.

Oleh yang demikian, Sila emailkan ke [email protected] sekiranya anda ingin menjadi keluarga FXMALAY

dan jangan lupa CC kan ke [email protected] & beritahu

untuk berada didalam komuniti Alface.



:cool:

akaun mini boleh buat tak?

alface
09-29-2007, 06:37 PM
akaun mini boleh buat tak?

micro (bukan mini) akaun pun sama,

kena mohon secara manual.

masalah ini adalah bersifat sementara sehingga website baru fxopen siap.


sm_scramble

mael
09-30-2007, 03:54 PM
Assalamualikum.
Saya Ismail sudah berkali2 mencuba mendaftar dalam FXmalay tapi hingga ke hari ini saya masih gagal berbuat demikian. Tujuan saya mendaftar di FXMALAY ini adalah ingin lari dari sistem conventional (Easy Forex). Ada sesiapa yang oleh membantu saya?

alface
09-30-2007, 04:06 PM
Assalamualikum.
Saya Ismail sudah berkali2 mencuba mendaftar dalam FXmalay tapi hingga ke hari ini saya masih gagal berbuat demikian. Tujuan saya mendaftar di FXMALAY ini adalah ingin lari dari sistem conventional (Easy Forex). Ada sesiapa yang oleh membantu saya?

Waalaikumussalam ....

add kan YM saya ...

Insyaallah saya bantu apa yg boleh ..


:)

alface
10-02-2007, 12:34 AM
Assalamualaikum ...

LATEST FXOPEN WEBSITE


Alhamdullilah .... website FxOpen yg terkini akhirnya telah di lancarkan.

FxOpen New Website (https://cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=16682)


Diharap semua dapat melayari website yg terbaru & menggunakan perkhidmatan yg sedia ada.



:)

evolust
10-05-2007, 02:49 PM
biasanya rebet komuniti ni cepat masuk tapi kenapa bulan ni lum masuk lagi?

alface
10-07-2007, 05:32 PM
biasanya rebet komuniti ni cepat masuk tapi kenapa bulan ni lum masuk lagi?

rebet seperti biasa mmg dah submit awal pada 1hb tiap bulan ...

tapi bulan ni fxopen sibuk dgn website baru ...

semua komuniti pun dapat lambat ...

tapi akhirnya dah masuk pada awal pagi semlm ...

sila check akaun masing2 ...

alface
10-12-2007, 11:46 PM
Assalamualaikum & SELAMAT HARI RAYA

byk yg terjadi dalam seminggu ni tapi FxMalay tetap dgn peningkatan servis ...

1. untuk set TP & SL dah diturunkan dari 10 pip ke 5 pip je skrg
2. boleh buat internal trsfr melalui traders cabinet
3. bagi yg trade guna PDA dah boleh d/load terminal MT4 mobile yg baru kat SINI (http://www.fxopen.com/terminalmetatrader4.aspx?panel=forextrading)
manakala bagi smartphone lak kat SINI (http://www.fxopen.com/terminalmetatrader4.aspx?panel=smartphone)


:D

alface
10-12-2007, 11:47 PM
lupa lak nak gitau ..

bagi yg layak untuk bonus trade 10 lot tu dah dimasukkan ...

check akaun masing2 ...

alface
10-25-2007, 05:52 PM
Originally Posted by lord
Salam semua,

Bersempena Bulan Syawal yang telah tiba..dan atas dasar mengeratkan tali persaudaraan dan silaturrahim...

Maka dengan ini, aku menjemput semua warga ahli/bukan ahli FXMalay untuk datang ke Open House Raya pada:

Tarikh: 27 Oktober 2007
Masa: 3ptg-7mlm
Vanue: Di bawah Blok A, Apartment Sri Cempaka(Council Home), Jalan 6/3, Seksyen 16, Bandar Baru Bangi, Selangor Darul ehsan
Menu: macam2 ada...datang baru tau...

Salam Syawal Buat Semua..!! Kita Jumpa Di Sana..Sana...Sana......



https://i216.photobucket.com/albums/cc225/kazarz/lordshousemap.jpg


jom kita ramai2 jumpa d sana ... boleh kenal mana2 yg belum pernah jumpa ...


toothy9

evolust
10-25-2007, 07:11 PM
jom kita ramai2 jumpa d sana ... boleh kenal mana2 yg belum pernah jumpa ...


toothy9

bagus ni boleh jumpa otai2.

alface
10-26-2007, 09:35 AM
bagus ni boleh jumpa otai2.

jgn x datang ...

time ni la kita nak beramah mesra

citajaya
10-26-2007, 09:55 AM
jgn x datang ...

time ni la kita nak beramah mesra

Adeh...

Sayangnye saya xleh/x dapat datang,

sebab kene balik kg, rombongan meminang untuk adik aku sebelah lelaki pula,

bos.... tlg kim assalamualaikum buat cfoo ku yg ku sayang tu & smua traders kat sana,

lama dah saya x jumpa dia (cfoo loard1700).

ok bos.

tqtqtq bos.

vaksin
10-26-2007, 11:38 AM
perh aku tau tempat tu ktner..
tp aku kt JB lah..klu x nk jugak dtg..
:D

kazarz
10-27-2007, 02:28 AM
perh aku tau tempat tu ktner..
tp aku kt JB lah..klu x nk jugak dtg..
:D


aku pun tak dpt join sbb last minute baru tau.
bila la fxmalay nak buat official gathering?
kalau boleh gathering tu inform awal sikit.

alface
10-27-2007, 03:04 AM
Another good news ....


Dear Clients,
E-Bullion deposit method is automated. EB deposit made via trader's cabinet will be added to trader's account instantly.


toothy9

alface
10-27-2007, 03:10 AM
Adeh...

Sayangnye saya xleh/x dapat datang,

sebab kene balik kg, rombongan meminang untuk adik aku sebelah lelaki pula,

bos.... tlg kim assalamualaikum buat cfoo ku yg ku sayang tu & smua traders kat sana,

lama dah saya x jumpa dia (cfoo loard1700).

ok bos.

tqtqtq bos.


Insyaallah kalau xde aral sampai la aku ptg ni kat umah lord...

akan ku sampaikan salam ....

ehhh ... salam aje ke ...duit raya utk anak dia xde ke ?

:D

alface
10-27-2007, 03:22 AM
perh aku tau tempat tu ktner..
tp aku kt JB lah..klu x nk jugak dtg..
:D


lenkali la jumpa kalau panjang umo ..

mazlimoin
10-27-2007, 04:18 AM
jgn x datang ...

time ni la kita nak beramah mesra

ko pergi rumah Lord ka? kim salam kat dia haaa..jgn lupa poskan duit raya kat aku kekekekeke

alface
10-30-2007, 05:30 AM
Good news lagi dari FxOpen/FxMalay...


Dear Clients,
Liberty Reserve deposit method is automated. LR deposit made via trader's cabinet will be added to trader's account instantly.


toothy9

alface
10-30-2007, 05:58 AM
ko pergi rumah Lord ka? kim salam kat dia haaa..jgn lupa poskan duit raya kat aku kekekekeke


patutnya ko yg post duit raya kat anak Lord sbb x bole dtg ...

3hb ni sure ko x leh dtg jugak ...

kirim/post la apa yg patut ...


:D

mazlimoin
10-30-2007, 06:32 AM
patutnya ko yg post duit raya kat anak Lord sbb x bole dtg ...

3hb ni sure ko x leh dtg jugak ...

kirim/post la apa yg patut ...


:D

ko nih cam tahu jer aku takleh datang kekekeke...ko pigi ker masa tu?

alface
10-30-2007, 06:57 AM
ko nih cam tahu jer aku takleh datang kekekeke...ko pigi ker masa tu?

kalau ko bole drive dari sana ...

aku sponsor minyak ... toothy9

aku Insyaallah kalau x de aral ...sampai la


:D

mazlimoin
10-30-2007, 07:25 AM
kalau ko bole drive dari sana ...

aku sponsor minyak ... toothy9

aku Insyaallah kalau x de aral ...sampai la


:D

hehehe..ko jgn lupa lak mintak duit raya dari lord yah kekekekeke..hari tu tak dapat

evolust
10-30-2007, 07:45 AM
Another good news ....


Dear Clients,
E-Bullion deposit method is automated. EB deposit made via trader's cabinet will be added to trader's account instantly.


toothy9


Good news lagi dari FxOpen/FxMalay...


Dear Clients,
Liberty Reserve deposit method is automated. LR deposit made via trader's cabinet will be added to trader's account instantly.





byk yg fxmalay tambah ni
bila nak bole guna creditcard pula?

alface
10-30-2007, 08:52 AM
byk yg fxmalay tambah ni
bila nak bole guna creditcard pula?


sabar la ...

sure fxopen tgh usahakan tu ...

alface
10-30-2007, 09:05 AM
Bersempena bulan syawal yang menjelma, pihak FXMalay dengan ini menjemput semua warga FXMalay untuk hadir ke Majlis Jamuan Makan Malam Aidilfitri seperti butiran berikut:

Tarikh: 3hb November 2007
Tempat: Restoran Last Corner(bersebelahan Kajang Silk selepas exit Jalan Reko)Map as below
Menu: 5 lauk pauk berserta buah2an dan kuih muih
Aturcara:
8.00mlm: Ketibaan ahli FXMalay
8.45mlm: Roll the dish
9.30mlm: Ramah Mesra Aidilfitri
9.45mlm: Sesi bergambar
10.00mlm: Ramah Mesra Aidilfitri
10.30mlm: Bersurai
Pakaian: Complete Baju Melayu(Lelaki)
Price: Adults/ Children above 12 - FREE (A)
Children below 12 - FREE (C)

Kami memberi galakan kepada ahli yang ingin membawa juadah/kuih muih dr rumah masing2 untuk aktiviti ini.

Sehubungan dengan itu, di minta kepada ahli FXMalay yang ingin hadir..sila masukkan nama(ID) anda dan bilangan di dalam senarai di SINI (http://nogold.com/forum/brokers/20812-fxmalay-malaysian-forex-community-328.html)

PERHATIAN!!Mohon kerjasama semua pihak untuk memasukkan nama di dalam list sebelum 12.00AM 2 Nov 2007



https://i216.photobucket.com/albums/cc225/kazarz/FxMalayOpenHouse.jpg

kazarz
11-01-2007, 09:19 AM
time tu tak boleh la, bila la boleh join makan2 fxmalay ni.

kazarz
11-01-2007, 09:43 AM
bila rebet nak masuk utk bulan oktober?

alface
11-01-2007, 10:35 AM
time tu tak boleh la, bila la boleh join makan2 fxmalay ni.

jgn riso...

akan ada byk lagi makan2 oleh fxmalay ni ...

:)

alface
11-01-2007, 10:37 AM
bila rebet nak masuk utk bulan oktober?


dah masuk petang td ...

mesti x check akaun ni ...

g tgk la baper masyuk ...

:D

alface
11-01-2007, 11:24 AM
Perhatian untuk ahli komuniti dgn no akaun berikut :-

22387
23828
23934
29978


sila hubungi saya melalui YM ataupun PM.

vaksin
11-01-2007, 12:25 PM
asyik buat kl kl jer...
kt jb lg? sedey x dpt pergi...

mazlimoin
11-01-2007, 12:39 PM
asyik buat kl kl jer...
kt jb lg? sedey x dpt pergi...

yer la..asik KL jer...aku kat Kota Kinabulu ni...asik meleleh ayaq liur jer tgk diorang belasah makanan best best..bila aku kat KL hari tu...diorang pi tempat lain lak.balik kampung..TENSEN LAA!!!

kazarz
11-01-2007, 12:53 PM
asyik buat kl kl jer...
kt jb lg? sedey x dpt pergi...

aku nak cadngkn tiap bulan buat kt negeri lain2.
barula adil.
ko setuju x?

kazarz
11-01-2007, 12:55 PM
yer la..asik KL jer...aku kat Kota Kinabulu ni...asik meleleh ayaq liur jer tgk diorang belasah makanan best best..bila aku kat KL hari tu...diorang pi tempat lain lak.balik kampung..TENSEN LAA!!!

bro cuti raya sbulan la lainkali.
mst smpt join makan2 tu

mazlimoin
11-01-2007, 12:56 PM
aku nak cadngkn tiap bulan buat kt negeri lain2.
barula adil.
ko setuju x?

aku setuju kalau admin sponsor semuanyaa hahahhaa

kazarz
11-01-2007, 01:08 PM
aku setuju kalau admin sponsor semuanyaa hahahhaa


aku dgr ura2 klau buat kt KK ko yg sponsor sbb dh kaya raya

mazlimoin
11-01-2007, 01:18 PM
aku dgr ura2 klau buat kt KK ko yg sponsor sbb dh kaya raya

huhuhuhu..bila masa lak aku kayaraya..kekek abis kasi kat kawan kawan under komuniti..kekekeke

evolust
11-02-2007, 03:39 PM
huhuhuhu..bila masa lak aku kayaraya..kekek abis kasi kat kawan kawan under komuniti..kekekeke

x kaya tp bole duk ulur gak , ok pe

alface
11-05-2007, 04:54 PM
x kaya tp bole duk ulur gak , ok pe


ko pun nak kaya dah tu ...

senyap2 jer yer ...

kaya bukan setakat wang ringgit & harta benda ....


sm_smile kaya dgn senyuman

kazarz
11-12-2007, 01:20 PM
ada yang tuduh fxmalay x bayar bila dah profit?
aku x rasa camtu tp naper yer ? sm_scatter

alface
11-13-2007, 06:00 AM
ada yang tuduh fxmalay x bayar bila dah profit?
aku x rasa camtu tp naper yer ? sm_scatter

sbbnya buka byk akaun std sbb nak 25 usd free ..

tapi x nak depo & bila nak w/draw akaun jd kosong ...

sendiri yg x nak ikut rules ...

orang tamak selalu rugi ...


toothy9

Ejal_Kronik
11-13-2007, 10:02 AM
sbbnya buka byk akaun std sbb nak 25 usd free ..

tapi x nak depo & bila nak w/draw akaun jd kosong ...

sendiri yg x nak ikut rules ...

orang tamak selalu rugi ...


toothy9

heheh..aku setuju ngan bro alface ni...buka banyk2 acc pun klu tak depo....emm tak de guna....buat semakkan list jer..hehehe...

peace no war...hehehe

alface
11-13-2007, 03:41 PM
heheh..aku setuju ngan bro alface ni...buka banyk2 acc pun klu tak depo....emm tak de guna....buat semakkan list jer..hehehe...

peace no war...hehehe


peace makan kacang pis ...

heheh ...thank sudi melawat sini ...

kat fxmalay ni mmg semua peace je ..

kat luar tu yg duk war ..


:D toothy9 sm_happy

arinforex
11-13-2007, 05:49 PM
salam.

saya insan baru belajar, harap2 boleh bagi panduan...tapi kalau bagi duit terus lagi bagus.:D

alface
11-13-2007, 06:09 PM
salam.

saya insan baru belajar, harap2 boleh bagi panduan...tapi kalau bagi duit terus lagi bagus.:D

wsalam ...

sama2 la kita blajar ..
ilmu forex ni makin lama terasa makin byk yg x tau ...
yg penting sabar & terus berusaha ...
jgn cepat putus asa ..

nak duit ke ..
ni macam kes... nak ikan ke atau nak pancing ?? :confused:

:D toothy9

arinforex
11-13-2007, 06:14 PM
bagi duit utk tambahkan margin..nanti pulang le balik..hehehehe

alface
11-13-2007, 06:24 PM
bagi duit utk tambahkan margin..nanti pulang le balik..hehehehe

ehhhhh.....

lupa nak wish la...
welcome abroad bro ...
make urself at home sbb ini la home kita .. :D

ko nak duit utk margin yer ..
boleh dpt ..syaratnya rajin2 la post kat sini ...
cukup 100 post yg berkualiti ..dapat 25 usd ..

mcm2 la bonus fxmalay ni bagi ...

toothy9 :D sm_happy

silverplat
11-13-2007, 08:39 PM
bagi duit utk tambahkan margin..nanti pulang le balik..hehehehe

mintak duit kat gabenor bank negara la... bru best margin nanti..
toothy9

arinforex
11-14-2007, 12:27 AM
ada satu soalan,

bonus usd100 tu utk std acc ke utk micro acc? atau dua2 bleh dpt?

mazlimoin
11-14-2007, 12:58 AM
ada satu soalan,

bonus usd100 tu utk std acc ke utk micro acc? atau dua2 bleh dpt?

hanya utk standard acc sahaja

Ejal_Kronik
11-14-2007, 01:18 AM
peace makan kacang pis ...

heheh ...thank sudi melawat sini ...

kat fxmalay ni mmg semua peace je ..

kat luar tu yg duk war ..


:D toothy9 sm_happy

tu ler pasal..hehe
hidup selalu peace dan pips hijau..hehe
adeiiii berperang gak kat cini eh...
berperang camner nak tawan pair ni

kuakuakua

Ejal_Kronik
11-14-2007, 01:24 AM
hanya utk standard acc sahaja

camner nak dapat bonus y 100usd tu?

alface
11-14-2007, 03:15 AM
LATEST INFO


Dear Clients,

Our E-gold account has been changed. All the details you can find in trader's cabinet.

Best Regards, FXOpen Manager.


no egold baru adalah 4943694 (FXOpen)


please take note


:)

alface
11-14-2007, 03:18 AM
mintak duit kat gabenor bank negara la... bru best margin nanti..
toothy9

minta duit 1 sen pun dah ok ...
bank negara pun nak kurangkan penggunaan 1 sen ..
boleh letak kat micro...

:D toothy9 sm_happy

alface
11-14-2007, 03:26 AM
camner nak dapat bonus y 100usd tu?


amat mudah sekali ...
cuma buka akaun std ...
jgn x depo pulak ...
kang apa pun x dapat...

pastu trade la sampai cukuo 10 lot ...
nak tau lebih lanjut ... KLIK SINI (http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=449)


bonus ni x perlu claim ...
automatic masuk akaun pada awal bulan....

sm_scatter

evolust
11-14-2007, 04:30 AM
tu ler pasal..hehe
hidup selalu peace dan pips hijau..hehe
adeiiii berperang gak kat cini eh...
berperang camner nak tawan pair ni

kuakuakua

nak pips hijau, makanla kacang peas hijau.
pastu pakai baju hijau mcm askar,
baru la bole perang nak tawan pips merah.

evolust
11-14-2007, 04:43 AM
hanya utk standard acc sahaja

bagi la kat akaun micro juga,
tambahla syarat sikit atau kurangkan bonus jd 10usd.
ada sapa2 sokong aku x ?

kazarz
11-14-2007, 06:47 PM
bagi la kat akaun micro juga,
tambahla syarat sikit atau kurangkan bonus jd 10usd.
ada sapa2 sokong aku x ?

sokong 100 percent bab bonus2 ni.
ada ke org yg tak mor duit.. pitih oo pitih sm_win

mazlimoin
11-15-2007, 07:16 AM
sokong 100 percent bab bonus2 ni.
ada ke org yg tak mor duit.. pitih oo pitih sm_win

hehehe...kalau bonus tu ada pada mikro..rebet pun kena ada gak kat mikro..kekekkeke 0.0025sen utk 0.1lot

alface
11-17-2007, 05:16 PM
hehehe...kalau bonus tu ada pada mikro..rebet pun kena ada gak kat mikro..kekekkeke 0.0025sen utk 0.1lot

nak kena pecahkan duit syiling ...

0.0025sen tu dalam matawang apa ?

yg ada beratus/beribu trade sebulan ok la ..

kalau yg ada 1-2 trade .. camno tu ?

toothy9

alface
11-17-2007, 05:27 PM
PERMOHONAN UNTUK HARI AHAD ( 18HB. NOVEMBER 2007)

Permohonan hendaklah dilakukan sebelum 6.00pm (akan ditutup tepat jam 6.00pm)
REPLY akan dilakukan antara 6.00.pm - 8.00pm (Hanya kepada mereka yang mematuhi syarat)


PASTIKAN ANDA BERSEDIA UNTUK MENDEPOSITKAN KE AKAUN BANK PADA WAKTU TERSEBUT.


DAN REPLY BUKTI SELEWAT-LEWATNYA 10.00PM HARI YANG SAMA


HARAP MAKLUM

FXMALAY Finance


link utk local depo - KLIK SINI (http://www.suremasyuq.com/local/local.htm)

alface
11-18-2007, 11:27 AM
LATEST INFO


Dear Clients

FXOpen has made several changes for the bonus sistem, please check it:

* Standard accounts have a welcome bonus of $25 for Standard and $1 bonus for Micro accounts

* The Bonus is added to your account automatically after the initial minimum deposit of $25 for standard or $1 for micros. Incase your deposit will be less than initial minimum required bonus will be added after totall amount of the bonus will be equal to the minimum required.

* The $25 standard accounts bonus is withdrawable after making 10 lots of trade volume.

* The $1 micro accounts bonus is withdrawable after making 1000 micro lots of trade volume.

* Due to these changes there are no longer any IP address or PC restrictions on opening accounts. You may open as many accounts as you like from the same IP address or PC.

*Following changes will cover accounts opened from 19th of November 2007 only.

The other bonuses remain the same.
*$25 after making 100 good quality posts in this forum
*$100 after making 10 lots trade volume on a standard account.

We hope these changes make for a smoother, more profitable trading environment for everyone.

Regards, FXOpen management.

kazarz
11-18-2007, 11:27 PM
maknanya skrg dah tak ada 25 tu masa buka akaun ke?
dah deposit baru dpt,
btul ke apa yg aku paham ni.

vaksin
11-19-2007, 12:27 AM
camtu ramai sket org depo, klu x xdpt la 12usd tue..

mazlimoin
11-19-2007, 12:34 AM
camtu ramai sket org depo, klu x xdpt la 12usd tue..

12 ker atau 25

kazarz
11-19-2007, 12:42 AM
12 ker atau 25

vaksin nak separuh je,
lagi separuh nak derma kat aku toothy9

silverplat
11-19-2007, 03:34 AM
maknanya skrg dah tak ada 25 tu masa buka akaun ke?
dah deposit baru dpt,
btul ke apa yg aku paham ni.

camtu la...kalo nak usd25 utk pebesaq margin,kena la depo....
toothy9

alface
11-19-2007, 02:30 PM
camtu la...kalo nak usd25 utk pebesaq margin,kena la depo....
toothy9

nak pebesaq margin besaq mana ?

berapa besaq nak depo kalau nak selesa ..

x kan la 25 usd tu dah cukup ??? :rolleyes: :rolleyes:


:cool:

arinforex
11-19-2007, 03:03 PM
syukur2.. bermula dgn 50usd di fxmalay ni.. skarang dah 117usd dlm 4 hari...fxmalay manyak ongg..

alface
11-19-2007, 04:22 PM
syukur2.. bermula dgn 50usd di fxmalay ni.. skarang dah 117usd dlm 4 hari...

tahniah arinforex...

tu dah lebih 200 % ...
kekalkan prestasi anda ...
yg penting konsisten ..
pastikan apa yg ada makin bertambah ...
bukan makin berkurang ..


sm_similies_color

arinforex
11-20-2007, 01:40 AM
rugi pula trade tadi ...rugi usd15...sabar2.... muhasabah mana yg tak kena...hmmmm

mazlimoin
11-20-2007, 03:23 AM
rugi pula trade tadi ...rugi usd15...sabar2.... muhasabah mana yg tak kena...hmmmm

uhuh...alien kena bersabarrr

sugali
11-20-2007, 04:01 AM
sabar is the best!!! :)

arinforex
11-20-2007, 04:32 AM
market tercari2 hala tuju...ranging and slow movement.. scalper suka la tu...

alface
11-20-2007, 08:08 AM
market tercari2 hala tuju...ranging and slow movement.. scalper suka la tu...

Bro Alien tercari-cari hala tuju yer ? :D

rupa-rupanya dah jumpa ehhh ...

sbb boleh cover balik yg rugi tu ...

& congrat on ur 1st withdrawal ... toothy9


sm_cool

alface
11-20-2007, 08:12 AM
uhuh...alien kena bersabarrr


nak kena edit tu .. alienforex sm_rolleye

ko ni mazli ... mandai je bagi nama ....

sm_scatter

arinforex
11-20-2007, 09:32 AM
hehehe...syukur tadi..dapat detect kenape punca kerugian tu... never trade agains the trend..hehe

mazlimoin
11-20-2007, 02:51 PM
hehehe...syukur tadi..dapat detect kenape punca kerugian tu... never trade agains the trend..hehe

bagusss.....ehhh [email protected] ni male or female...tgk avatar cam alien perempuan jer...

alface
11-20-2007, 06:13 PM
bagusss.....ehhh [email protected] ni male or female...tgk avatar cam alien perempuan jer...

ko x prasan ke alien lg satu ...
avatar dia alien gak ...
alaaa ..
[email protected]
[email protected]

toothy9

mazlimoin
11-20-2007, 11:06 PM
ko x prasan ke alien lg satu ...
avatar dia alien gak ...
alaaa ..
[email protected]
[email protected]

toothy9

hahaha ko nie memamg peka la hahaha

alface
11-21-2007, 12:46 PM
hahaha ko nie memamg peka la hahaha

kena la peka ..
semua tu kan ke geng ...
dah mcm adik beradik ...
tsfr 1K usd leh sm_happy

mazlimoin
11-21-2007, 01:10 PM
kena la peka ..
semua tu kan ke geng ...
dah mcm adik beradik ...
tsfr 1K usd leh sm_happy

transfer dari ko ker aku la hehehe

arinforex
11-21-2007, 03:08 PM
usd1k ? sapa untung busat tu? sm_happy

mazlimoin
11-21-2007, 11:25 PM
usd1k ? sapa untung busat tu? sm_happy

si Lord rasanya

alface
11-22-2007, 06:51 AM
si Lord rasanya

bukan ko ke ... :D
micro je dah baper kali max ....
bila lak nak max kat std ...

toothy9

mazlimoin
11-22-2007, 07:36 AM
bukan ko ke ... :D
micro je dah baper kali max ....
bila lak nak max kat std ...

toothy9

max ka min di standard?

alface
11-22-2007, 08:47 AM
max ka min di standard?

min sbb asyik wdraw jer ...

sm_scatter sm_happy

kazarz
11-22-2007, 02:59 PM
min sbb asyik wdraw jer ...

sm_scatter sm_happy

betul ke egold dah tak boleh guna kat fxmalay?

alface
11-22-2007, 10:05 PM
betul ke egold dah tak boleh guna kat fxmalay?

e-gold sebenarnya masih boleh digunakan ...
tetapi adalah tidak d galakkan ...
cuba gunakan cara local bank .

:D

mazlimoin
11-22-2007, 11:03 PM
min sbb asyik wdraw jer ...

sm_scatter sm_happy

apa lak..min sebab kena cut loss jer huuhuhuhhuhu

m_five
11-23-2007, 02:26 PM
apa lak..min sebab kena cut loss jer huuhuhuhhuhu


asyik cut losss jer bila mau untung ....sm_smile

mazlimoin
11-23-2007, 02:42 PM
asyik cut losss jer bila mau untung ....sm_smile

cut losss utg 10dolar cukup la hehehehe

alface
11-23-2007, 04:04 PM
cut losss utg 10dolar cukup la hehehehe

best gak camtu yer ...
cut loss je untung 10usd ..
1 ari 10 kali cut loss dah ada 100 usd...

;) :) :D

alface
11-23-2007, 05:23 PM
Salam semua ...

bagi yg belum paham mengenai ratio depo & w/drwal.

contohnya :
depo egold .. w/drawal egold sahaja.
depo localbank .. w/drawal semua method.

Jadi apa akan jadi jika ada yg depo guna egold & juga localbank ?
Berapa byk yg boleh w/draw guna egold & berapa guna localbank?

Jawapan utk soalan tu ada DISINI (http://nogold.com/forum/643643-post749.html)


:D

alface
11-30-2007, 04:24 AM
Salam semua ...



https://i94.photobucket.com/albums/l112/alface2/localdepo28Nov-1.jpg


utk yg berminat ..
ambil peluang ini & pastikan ikut semua arahan ...


:D sm_scatter ;)

alface
12-03-2007, 04:07 PM
NOTICE FROM FXOPEN

Dear Clients,
We have detected new phishing e-mail:

"Dear Member,
This email is to confirm that we'll send Bonus and credited your
Bonus to your account Ballance.
The following are your Bonus details:
Bonus : $500 cash bonus
bonus will be added to your Balance Available for Withdrawal
after you fill complated the form bellow
Please do not hesitate to contact us if you have any questions.

Best regards,
Customer Care Department"

Be noticed that FXOpen didn't send any message of this kind. Do not follow any link or do not fill any application form as it is not safe. FXOpen support never ask for PASSWORD or PIN code.

Best regards,
FXOpen management.


p/s : hati2 semua ..

mazlimoin
12-03-2007, 11:51 PM
NOTICE FROM FXOPEN

Dear Clients,
We have detected new phishing e-mail:

"Dear Member,
This email is to confirm that we'll send Bonus and credited your
Bonus to your account Ballance.
The following are your Bonus details:
Bonus : $500 cash bonus
bonus will be added to your Balance Available for Withdrawal
after you fill complated the form bellow
Please do not hesitate to contact us if you have any questions.

Best regards,
Customer Care Department"

Be noticed that FXOpen didn't send any message of this kind. Do not follow any link or do not fill any application form as it is not safe. FXOpen support never ask for PASSWORD or PIN code.

Best regards,
FXOpen management.


p/s : hati2 semua ..

thank geng!!!..good job

alface
12-08-2007, 06:27 AM
Salam buat semua...

selamat bercuti dari mengadap MT4...
mcmmana penangan NFP smlm...
bg yg mnunggu 100+ pips dari GU & EU pasti hampa...
UCAD dah sapu 120+ pips kul 8pm tu..

kita tunggu bulan depan la pulak...

selamat beristirehat bersama keluarga...

salam

arinforex
12-08-2007, 08:47 AM
NFP tak berani saya masuk..tapi saya seronok tengok candle dia ke atas kejap bawah.. skarang ni tengah long GU..floating +60 pip.. tunggu isnin lak..harap ada gap up.

alface
12-08-2007, 01:04 PM
NFP tak berani saya masuk..tapi saya seronok tengok candle dia ke atas kejap bawah.. skarang ni tengah long GU..floating +60 pip.. tunggu isnin lak..harap ada gap up.


NFP boleh masuk kalau nak ...
pasang la perangkap atas bawah ...

60 pip floating tu ...
kalau margin byk lagi ....
Insyaallah boleh bertahan ...
tp kalau margin nipis bonar ....
better topup B4 monday ...

all the best utk monday ni ...

:) ;) :)

arinforex
12-09-2007, 05:56 AM
errr...+60 pip ler...bukan -60 pip...:D

alface
12-09-2007, 06:20 AM
errr...+60 pip ler...bukan -60 pip...:D

ooo .. ok ler tu ...
floating untung ...
bukan floating rugi ...

:D

arinforex
12-09-2007, 08:11 AM
kekekee.. tengah pelan2 ni..isk2.

kazarz
12-09-2007, 09:48 AM
errr...+60 pip ler...bukan -60 pip...:D

ko set berapa TP bro.?
kalau aku dah close dulu 60pip tu ..takut isnin abis laknooo

arinforex
12-09-2007, 11:31 AM
tak sempat close.. aku open jumaat malam sabtu pukul 1 pagi, letak tp 100 pip..no SL, lepas tu titun.pagi sabtu baru check.

alface
12-09-2007, 04:38 PM
tak sempat close.. aku open jumaat malam sabtu pukul 1 pagi, letak tp 100 pip..no SL, lepas tu titun.pagi sabtu baru check.

all the best bro ...
moga jap lagi cecah 100 pips tu ...

bagusla ko dah ada semangat baru ...
kali ni all the way bro ...
jgn jumpa cik marginah lagi ...:D

:) ;) :)

arinforex
12-09-2007, 04:57 PM
tq tq..semoga aku dpt kembali cover usd1k aku tu...

alface
12-09-2007, 05:12 PM
PERKEMBANGAN TERBARU

Mulai isnin ( 12.00am 10hb. dis. 2007 ) , setiap deposit menggunakan bank tempatan hendaklah melalui trader cabinet masing-masing


boleh RUJUK DISINI (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=62529&postcount=355) & DISINI (http://www.suremasyuq.com/local/local.htm)

fxmalay makin bertambah maju ...
ada jer perkembangan ...

sm_cool

alface
12-09-2007, 05:46 PM
Sekarang makin mudah utk depo guna local bank ...

Tak perlu isi request form dan tunggu confirmation/reply email dari admin seperti dulu.
Cuma ikut langkah seperti di bawah ni. Pastikan baca arahan dgn betul.

1. Terus je deposit wang ke acct cimb/maybank/RHB atas no acct yg dinyatakan dalam website. Pastikan jumlah adalah tepat.
2. Scan/screenshot (pastikan format jpg) resit deposit sebagai bukti.
3. Hantar image scan/screenshot kepada [email protected] seperti format email yang dinyatakan.
4. Login ke traders cabinet.
5. Isi notification form.

Mudah saja kan...

:D ;) :)

arinforex
12-10-2007, 03:26 AM
bro alface,

saya dah bank in usd40 dalam akaun 54408...tapi takde masuk pun..harap maaf kalau salah tempat post msg ni..

alface
12-10-2007, 04:39 PM
bro alface,

saya dah bank in usd40 dalam akaun 54408...tapi takde masuk pun..harap maaf kalau salah tempat post msg ni..

cuba check email ...
tgk juga kat spam folder ...
kalau semua ikut prosedur yg betul ...
Insyaallah akan masuk ke akaun trade ...
tapi bila lum masuk pasti ada yg silap ....


:) sm_scatter :D

alface
12-13-2007, 02:56 PM
Deposit/Pengeluaran bank tempatan

Salam Sejahtera

Sempena Hari Raya Haji, deposit/pengeluaran bank tempatan diberhentikan sementara dari 18hb Disember, 2007 (SELASA) sehingga 21hb Disember, 2007 (JUMAAT), dan akan disambung kembali pada ISNIN (24hb. Disember, 2007)

Harap maklum

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA


:D

alface
12-13-2007, 07:31 PM
BE CAREFULL !!!


Dear Clients,
New phishing email was sent from [email protected] email adress :

"Dear Clients

FXOpen has made several changes for the bonus system, and we have Christmas Gift for you please check it:

* Standard accounts have a welcome bonus of $25 for Standard and $1 bonus for Micro accounts

* The Bonus is added to your account automatically after the initial minimum deposit of $25 for standard or $1 for micros. Incase your deposit will be less than initial minimum required bonus will be added after totall amount of the bonus will be equal to the minimum required.

* The $25 standard accounts bonus is withdrawable after making 10 lots of trade volume.

* The $1 micro accounts bonus is withdrawable after making 1000 micro lots of trade volume.


*** Christmas bonuses ***

Get 1000$ after making 10 lots in December tradesI am bad and I will be banned

* Confirm your account to get Christmas bonuses with reply this email and please send scanned copy of your passport, national ID or driver's license

and confirmation your account :
Trading account number*:_________________
Trader's password:_________________
Phone password:_________________
PIN code:_________________

We hope these changes make for a smoother, more profitable trading environment for everyone.

Christmas bonuses valid before January 1, 2008"


Be noticed that this email was sent from unauthorized persons from unauthorized email adress. DO NOT follow any link or fill any application form from this email. Remember, FXOpen WILL NEVER ASK for your Login or Password.

balun
12-21-2007, 06:32 AM
salam...

mr alface apa maksud msg nie....

To celebrate the coming of the New Year, we want to open up the doors of our Live Trading Room during a brand new FREE ACCESS PERIOD, from Monday, December 17, 2007 until January 4, 2008!


See our charts as we perform technical analysis while the market moves.
Hear our voice as we explain our techniques and apply them before your eyes.
Ask questions as we execute orders and manage positions in real time.
Unlimited access 5 days a week, 5 to 17 GMT (midnight to noon EST), covering Asian, European, and NY trading sessions.
Review recordings of past lessons, and our extensive library of reading materials.
Download powerful indicators for MetaTrader 4, available FREE to members.
This FREE ACCESS PERIOD is a great opportunity to get to know our team of instructors and see why the Live Trading Room is the ultimate solution for traders of all skill levels - a perfect mix of learning, trading, and community resources to make your trading day productive, challenging, and fun!

camna nak join?

alface
12-24-2007, 08:35 AM
salam...

mr alface apa maksud msg nie....

To celebrate the coming of the New Year, we want to open up the doors of our Live Trading Room during a brand new FREE ACCESS PERIOD, from Monday, December 17, 2007 until January 4, 2008!


See our charts as we perform technical analysis while the market moves.
Hear our voice as we explain our techniques and apply them before your eyes.
Ask questions as we execute orders and manage positions in real time.
Unlimited access 5 days a week, 5 to 17 GMT (midnight to noon EST), covering Asian, European, and NY trading sessions.
Review recordings of past lessons, and our extensive library of reading materials.
Download powerful indicators for MetaTrader 4, available FREE to members.
This FREE ACCESS PERIOD is a great opportunity to get to know our team of instructors and see why the Live Trading Room is the ultimate solution for traders of all skill levels - a perfect mix of learning, trading, and community resources to make your trading day productive, challenging, and fun!

camna nak join?

wsalam ....

dari mana awak dapat message ni ?

:confused:

alface
12-24-2007, 08:59 AM
Latest News From FxOpen


Dear clients!

Following changes to the trading rules will occur during the New Year and Christmas holidays from 26 Dec 2007 till 31 Dec 2007 including.
* all currency pairs, Futures and Metals (spot) will be quoted with a spread three times higher than the usual one, indicated in the Contracts Specification;
* levels of minimum stop&limit will be increased by 3;


Changing of trading conditions is due to low market liquidity during specified time period.


The trading schedule for the New Year and Christmas holidays:
closing on 25.12.2007 at 10.00 (server time) .... 4 pm local time
opening on 26.12.2007 at 00.00 (server time) .... 6 am local time

closing on 31.12.2007 at 20.00 (server time) .... 2 am local time
opening on 01.01.2008 at 23.00 (server time) .... 5 am local time

mazlimoin
12-24-2007, 10:01 AM
Latest News From FxOpen


Dear clients!

Following changes to the trading rules will occur during the New Year and Christmas holidays from 26 Dec 2007 till 31 Dec 2007 including.
* all currency pairs, Futures and Metals (spot) will be quoted with a spread three times higher than the usual one, indicated in the Contracts Specification;
* levels of minimum stop&limit will be increased by 3;


Changing of trading conditions is due to low market liquidity during specified time period.


The trading schedule for the New Year and Christmas holidays:
closing on 25.12.2007 at 10.00 (server time) .... 4 pm local time
opening on 26.12.2007 at 00.00 (server time) .... 6 am local time

closing on 31.12.2007 at 20.00 (server time) .... 2 am local time
opening on 01.01.2008 at 23.00 (server time) .... 5 am local time

itu time masa kismass dan 31 dec jer la..kan..hehehe..poning posing posingggggg!!!!

alface
12-24-2007, 04:37 PM
itu time masa kismass dan 31 dec jer la..kan..hehehe..poning posing posingggggg!!!!

iyor la ....

krismas 1 ari off ...
tutup pada 25.12.2007 (selasa) 4 ptg
buka pada 26.12.2007 (rabu) 6 pagi

new year 1 ari off ...
tutup pada 01.01.2008 (selasa) 2 pagi
buka pada 02.01.2008 (rabu) 5 pagi


* waktu Malaysia


:D sm_scatter ;)

alface
01-06-2008, 09:23 AM
BERITA TERKINI MENGENAI LOCAL BANK DEPO/WDRWAL

Urusan Bank Tempatan di Cabinet 2008

Salam sejahtera

Mulai 7hb Januari, 2008, anda boleh melakukan deposit dan pengeluaran melalui Bank tempatan di cabinet masing-masing

Siapakah yang layak?

1- Akaun yang sudah VERIFIED

2- Akaun yang hanya membuat DEPOSIT Bank Tempatan sahaja




:D

balun
01-09-2008, 11:49 PM
salam....

Selamat Tahun Baru ......... sempena maal hijrah nie, diharap rezeki kita bertambah baik didunia maupun akhirat, marilah kita memperbanyakkan amal dan pips :)

vaksin
01-10-2008, 03:26 AM
BERITA TERKINI MENGENAI LOCAL BANK DEPO/WDRWAL

Urusan Bank Tempatan di Cabinet 2008

Salam sejahtera

Mulai 7hb Januari, 2008, anda boleh melakukan deposit dan pengeluaran melalui Bank tempatan di cabinet masing-masing

Siapakah yang layak?

1- Akaun yang sudah VERIFIED

2- Akaun yang hanya membuat DEPOSIT Bank Tempatan sahaja




:D

nie bukan dah lama boleh buat ker? ker dah boleh sambung buat start tarikh tue?

alface
01-10-2008, 05:14 AM
nie bukan dah lama boleh buat ker? ker dah boleh sambung buat start tarikh tue?

mulai tarikh 7 hb Januari tu boleh buat deposit & withdrawal melalui cabinet .....

sebelum tu (bermula 10 hb Disember) cuma deposit sahaja melalui cabinet ....


;) sm_scatter :D

alface
01-10-2008, 05:16 AM
salam....

Selamat Tahun Baru ......... sempena maal hijrah nie, diharap rezeki kita bertambah baik didunia maupun akhirat, marilah kita memperbanyakkan amal dan pips :)

Wsalam ....

Selamat Tahun Baru Hijrah juga buat semua ...

semoga di tahun ini ...rezeki kita makin bertambah dgn fxmalay ....

amal ibadat jgn di lupakan tat kala mengejar pips ....


:D

alface
01-13-2008, 02:52 PM
BERITA TERKINI

Localbank 14/01/2008

Salam Sejahtera

Pihak pengurusan mempunyai tugasan luar sehari suntuk pada 14hb Jan.2008. oleh yang demikian:

Urusan localbank yang dilakukan pada 14hb Jan. 2008

DEPOSIT = akan dilakukan keesokan hari nya atau seawal2nya apabila tugasan luar selesai.

PENGELUARAN = akan dilakukan keesokan hari nya atau seawal2nya apabila tugasan luar selesai. (Pastikan FREE MARGIN anda sentiasa mencukupi dalam tempoh tersebut)

Harap maklum.

balun
01-17-2008, 03:31 PM
salam...

Bro alface... utk tranfer pakai cabinet dari mikro to std atau vice versa boleh tak??

alface
01-18-2008, 02:38 PM
salam...

Bro alface... utk tranfer pakai cabinet dari mikro to std atau vice versa boleh tak??

boleh transfer ..

tetapi sebaiknya elakkan ...

sekiranya nak gunakan local bank wdrawal ...

RUJUK SINI (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=73543&postcount=508)

:D sm_scatter ;)

balun
01-18-2008, 03:53 PM
adakah perlu akaun tersebut di verified dan camna nak verified????

balun
01-18-2008, 03:55 PM
satu lagi kemuskilan harap bro dapat tolong.

Waktu malaysia... hari isnin kul brapa broker buka dan hari jumaat kul brapa tutup????

alface
01-21-2008, 01:31 PM
adakah perlu akaun tersebut di verified dan camna nak verified????

setiap account perlu di verify ...

hantar salinan IC & bill utiliti ke

[email protected] & CC ke [email protected]


:) ;)

alface
01-21-2008, 02:00 PM
satu lagi kemuskilan harap bro dapat tolong.

Waktu malaysia... hari isnin kul brapa broker buka dan hari jumaat kul brapa tutup????

hari isnin platform fxopen mula pukul 6.00 am

manakala hari sabtu platform tutup pukul 5.00 am.

:D

alface
01-21-2008, 06:09 PM
*Important* Futures Quotes

Dear clients,

From the 24th January 2008, Futures trading will be unavailable for several days due to a change in quote provider.

If you have an open futures position, please ensure that it is closed by 23:59 (servertime GMT +2) on the 23rd of January 2008. Any positions that remain open at that time will be closed at the last market price automatically.

This upgrade of quotes provider is intended to give you a much better futures service that we have had in the past and we apologise for any inconvenience caused during the changeover.

Regards, FXOpen management.

:)

evolust
01-23-2008, 12:38 PM
*Important* Futures Quotes

Dear clients,

From the 24th January 2008, Futures trading will be unavailable for several days due to a change in quote provider.

If you have an open futures position, please ensure that it is closed by 23:59 (servertime GMT +2) on the 23rd of January 2008. Any positions that remain open at that time will be closed at the last market price automatically.

This upgrade of quotes provider is intended to give you a much better futures service that we have had in the past and we apologise for any inconvenience caused during the changeover.

Regards, FXOpen management.

:)

salam
nk kna tutup semua position ke?
kul baper tu kat msia?

alface
01-23-2008, 02:36 PM
salam
nk kna tutup semua position ke?
kul baper tu kat msia?

wsalam ...

kalau ada trade futures ....
kena tutup semua position....
sebelum pukul 4.59 pagi M'sia 24hb Jan...

:D

limaubali
01-27-2008, 02:42 AM
nak tanya..cam na nak join comunity ni...??

alface
01-28-2008, 12:47 AM
nak tanya..cam na nak join comunity ni...??

nak join ...just klik kat link saya & daftar ....

sebaiknya YM dgn saya ...

dapat saya terangkan dgn lebih jelas ...


:)

alface
01-29-2008, 10:33 AM
PENGUMUMAN

Salam Sejahtera.

Bersempena dengan Tahun Baru Cina, proses deposit/pengeluaran akan dihentikan sementara seperti berikut:

DEPOSIT BANK TEMPATAN

Deposit melalui Bank Tempatan akan dihentikan sementara mulai 7hb Februari, 2008(Khamis) dan akan disambung kembali pada 11hb Februari, 2008 (Isnin).

Dimaklumkan juga akan berlaku perubahan KADAR DEPOSIT. Hanya akan diketahui pada 11hb Februari, 2008

Oleh yang demikian, segala permohonan dalam tempoh tersebut dianggap TERBATAL.

PENGELUARAN BANK TEMPATAN

Pengeluaran melalui Bank Tempatan akan dihentikan sementara mulai 6hb Februari, 2008(Rabu) dan akan disambung kembali pada 11hb Februari, 2008 (Isnin).

Segala permohonan dalam tempoh tersebut dianggap TERBATAL.


Harap maklum



p/s Sila pastikan dagangan anda sentiasa mengikut "Money Management"

petikan dari News di website

asri
01-30-2008, 07:28 PM
Syabas Bro ,

Kerana mengendalikan komuniti ini secara pro dan berhemah . You're the man !! :)

alface
01-31-2008, 03:38 PM
Syabas Bro ,

Kerana mengendalikan komuniti ini secara pro dan berhemah . You're the man !! :)

thanx ..
tapi saya biasa2 jer bro ....
x de apa yg bagus sgt pun ...

:D

kazarz
02-03-2008, 01:59 PM
terimakasih bro.
rebet dah masuk pada 1 hb..

alface
02-04-2008, 05:01 PM
Trader's cabinet new feature

Dear Clients.

A new security feature has been added to your trading cabinet. When you log in to the traders cabinet, you will see a "Last Visit Info" box showing the time, date and IP address of the last few logins to your account. You may use this feature to ensure that you and only you have access to your account. This is one of many new features planned for your security and ease of use and we trust you will find it useful.

Regards, FXOpen management.

alface
02-04-2008, 11:58 PM
toothy9
terimakasih bro.
rebet dah masuk pada 1 hb..

yg lain dah check ke rebet masing2 ....
ataupun x perasan sbb cepat masuk ...

just utk info ...
rebet yg diterima BOLEH wdraw local bank ...
internal transfer x boleh utk wdraw local bank ..
RUJUK SINI (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=73543&postcount=508) untuk syarat2 local wdraw


:D sm_scatter toothy9

asri
02-12-2008, 06:38 AM
toothy9

yg lain dah check ke rebet masing2 ....
ataupun x perasan sbb cepat masuk ...

just utk info ...
rebet yg diterima BOLEH wdraw local bank ...
internal transfer x boleh utk wdraw local bank ..
RUJUK SINI (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=73543&postcount=508) untuk syarat2 local wdraw


:D sm_scatter toothy9

Oooo ,

So maknanya , syarat yg ke 5 = Ada local depo DAN terima rebate = boleh w/draw local .... betui ka abg ? :)

asri
02-12-2008, 07:51 AM
toothy9

yg lain dah check ke rebet masing2 ....
ataupun x perasan sbb cepat masuk ...

just utk info ...
rebet yg diterima BOLEH wdraw local bank ...
internal transfer x boleh utk wdraw local bank ..
RUJUK SINI (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=73543&postcount=508) untuk syarat2 local wdraw


:D sm_scatter toothy9

Oooo ,

So maknanya , syarat yg ke 5 = Ada local depo DAN terima rebate = boleh w/draw local .... betui ka abg ? :)

alface
03-14-2008, 08:58 AM
Oooo ,

So maknanya , syarat yg ke 5 = Ada local depo DAN terima rebate = boleh w/draw local .... betui ka abg ? :)

salam ..

sorry sbb lama x update kat sini ...

yup .. rebet yg diterima dari komunity
antara 1-3 hb setiap bulan boleh wdraw gunakan bank tempatan ...
kalau rebet yg diterima selepas tarikh tersebut x dpt gunakan pengeluaran melalui bank tempatan ...

:D

alface
03-16-2008, 05:17 PM
Salam ...

The FXOpen/TalkGold Traders competition is a great chance for the novice trader to start trading in the FOREX market and win some valuable prizes as well. Experienced traders can use the competition to improve trading skills, try different strategies or even test Expert Advisors in a competitive environment.

FXOpen, in cooperation with Talkgold Forums invites you to join the competition and try to be best of the field and win the prizes. Remember, prizes of $1000 for 1st place, $500 for 2nd place and $300 for 3rd place are up for grabs and especially do not forget the $1000 additional prize from Talkgold for the winner!

FXOpen and Talkgold wish you good luck in the competition, and may the best trader win!


p/s : boleh check butiran lengkap DISINI (http://forexcup.com/Default.aspx) & DISINI (http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=14521).

alface
04-15-2008, 04:48 PM
REMINDER TO ALL MEMBER

NEW RULE UPDATE
WELCOME BONUS + POSTING BONUS

All account had bonus in their trading account -
25$ posting bonus after reach 100 post (cannot withdrawable till end)
50$ posting bonus after reach 1000post (cannot withdrawable till end)
25$ welcome bonus (can withdraw after make 10lot trades)

Need completing 10 lot trade (each trade must closed +/-4pips) before can make any withdraw. If you withdraw from your account, without completing 10 lots round trades , your bonus amount will be voided from the account. Note: You may open up to 10 bonus accounts. If you open more than 10 accounts, any accounts after the 10th account will have the bonus amount removed.

Thanks


p/s : boleh semak dalam Promotions (http://fxopen.com/OurPromotions.aspx)

:)

alface
04-18-2008, 01:48 PM
KLIK SINI (http://forexcup.com/Results.aspx) untuk semak keputusan terkini ...


bagi yg terlepas untuk menyertai bagi bulan April....

pastikan untuk daftar sebelum 30 April

untuk menyertai pertandingan bulan Mei ...

KLIK SINI (http://forexcup.com/Registration.aspx) untuk daftar pertandingan ..


;)

asri
04-29-2008, 03:00 PM
Bro ,

Saya dah verified dah . Thanks for the help . Go JUWARA ! :)

alface
04-30-2008, 09:16 AM
Bro ,

Saya dah verified dah . Thanks for the help . Go JUWARA ! :)

pasni bole la wdraw hari2 ..

x pun ... wdraw sebulan skali ...

gaji simpan x yah usik lagi ..

toothy9

alface
05-01-2008, 07:49 AM
Salam

rebet bagi bulan April pada yg layak ...
sudah ada dalam akaun masing2 pada 3.30 pm td ..
sila semak akaun masing2

Selamat hari buruh .. 1st May

p/s : traders day berapa hb ?

:D sm_happy

procodine
05-01-2008, 08:03 AM
Salam

rebet bagi bulan April pada yg layak ...
sudah ada dalam akaun masing2 pada 3.30 pm td ..
sila semak akaun masing2

Selamat hari buruh .. 1st May

p/s : traders day berapa hb ?

:D sm_happy

trader day setiap minggu, hari sabtu ahad sm_upset

alface
05-01-2008, 08:08 AM
trader day setiap minggu, hari sabtu ahad sm_upset

tu time buat taik mata sambil melingkar macam ular.

3dblob

bitter
06-02-2008, 06:03 PM
senyappp jerp.

mane menghilang sme ne?

kira rebet? :D

tamiji
06-03-2008, 05:05 AM
assalamualaikumm
saya newbiee kat sini, nak tanya skit, macam mana cara kalau saya nak joint group nie? bleh tunjuk kat saya step2 nya kalau nak joint group nie.

bitter
06-03-2008, 05:39 PM
assalamualaikumm
saya newbiee kat sini, nak tanya skit, macam mana cara kalau saya nak joint group nie? bleh tunjuk kat saya step2 nya kalau nak joint group nie.

bley.

klik je kat signature alface. register acc forex lepas klik tu.

Gdien
06-04-2008, 01:47 AM
assalamualaikumm
saya newbiee kat sini, nak tanya skit, macam mana cara kalau saya nak joint group nie? bleh tunjuk kat saya step2 nya kalau nak joint group nie.


aik, komuniti mana ko nak join ni?

Ok. Kalau ko nak join komuniti ni, ko hendaklah register real acc trading melalui link yang disediakan pada permulaan thread ni yang ada perkataan "JOIN FXMALAY (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=16682) " atau pun ko klik jer link ini.
https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=16682

Lepas tu kalau nak buat deposit sila pilih pada pilihan yang ada melalui link ini..
http://www.fxmalay.com/DepositWithdrawal.aspx
Cadangan dari saya sila guna local bank deposit agar memudahkan pengeluaran pada akan datang.

Kalau nak tutorial berkaitan ngan forex trading, sila PM empunya komuniti (alface), nanti dia akan bgtau dengan cara macam mana dia boleh ajar ko.
selamat datang ke dunia forex. sekian, terima kasih.


ps-sekiranya anda suka post ini, jangan segan untuk add kan reputasi saya :D

alface
06-05-2008, 07:34 AM
senyappp jerp.

mane menghilang sme ne?

kira rebet? :D

senyap x bermakna menghilang ....

tapi byk jumpa ahli secara offline ...

x la lenguh jari menaip

tp lenguh mulut la pulak ... :p


:D

alface
06-05-2008, 07:43 AM
assalamualaikumm
saya newbiee kat sini, nak tanya skit, macam mana cara kalau saya nak joint group nie? bleh tunjuk kat saya step2 nya kalau nak joint group nie.

Waalaikumussalam ..

nak join mana2 group/komuniti x susah ...
senang jer .. cuma klik kat reflink yg diberi
yg penting pastikan dibawah fxmalay

tapi kalau masih baru (newbie) ...
sebaiknya pelajari asas2 forex & mulakan dgn akaun demo

bila rasa dah sedia ... boleh la saya nasihatkan di mana nak mula

p/s : add YM saya & check PM


Wsalam

:)

alface
06-05-2008, 08:19 AM
aik, komuniti mana ko nak join ni?

Ok. Kalau ko nak join komuniti ni, ko hendaklah register real acc trading melalui link yang disediakan pada permulaan thread ni yang ada perkataan "JOIN FXMALAY (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=16682) " atau pun ko klik jer link ini.
https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=16682

Lepas tu kalau nak buat deposit sila pilih pada pilihan yang ada melalui link ini..
http://www.fxmalay.com/DepositWithdrawal.aspx
Cadangan dari saya sila guna local bank deposit agar memudahkan pengeluaran pada akan datang.

Kalau nak tutorial berkaitan ngan forex trading, sila PM empunya komuniti (alface), nanti dia akan bgtau dengan cara macam mana dia boleh ajar ko.
selamat datang ke dunia forex. sekian, terima kasih.


ps-sekiranya anda suka post ini, jangan segan untuk add kan reputasi saya :D


TQ Bro ...

inilah yg kita nak tgk didalam FxMalay...
sama2 membantu sesama ahli ...
menolong ahli yg baru tanpa mengira imbuhan ...

kekadang newbie x tau dimana nak mula
& nak join under siapa ....
disinila kita perlu membantu ...
yg penting ikhlas & tanpa mengharap apa2

apa pun ... pastikan dibawah FxMalay
sbbnya ... byk kelebihan dgn FxMalay


Go .. Goo .. Gooooo FxMalay ... :) :D


p/s : dah add repo utk ko


:cool:

Gdien
06-05-2008, 03:42 PM
TQ Bro ...

inilah yg kita nak tgk didalam FxMalay...
sama2 membantu sesama ahli ...
menolong ahli yg baru tanpa mengira imbuhan ...

kekadang newbie x tau dimana nak mula
& nak join under siapa ....
disinila kita perlu membantu ...
yg penting ikhlas & tanpa mengharap apa2

apa pun ... pastikan dibawah FxMalay
sbbnya ... byk kelebihan dgn FxMalay


Go .. Goo .. Gooooo FxMalay ... :) :D


p/s : dah add repo utk ko


:cool:


hehe, tolong menolong amalan mulia..:)


p/s: tenkiu coz add my repo :)

mazlimoin
06-05-2008, 03:43 PM
hehe, tolong menolong amalan mulia..:)


p/s: tenkiu coz add my repo :)

ko bila nak up repo aku lak keekkeke...

Gdien
06-05-2008, 03:45 PM
ko bila nak up repo aku lak keekkeke...

huh pantasnya dia reply..mesti power trade news ni..kekekeh

bitter
06-05-2008, 06:03 PM
senyap x bermakna menghilang ....

tapi byk jumpa ahli secara offline ...

x la lenguh jari menaip

tp lenguh mulut la pulak ... :p


:D

tehehehe.

ramai ahli neh .

tu lenguh muluttt. :D

hayan
06-08-2008, 03:59 AM
Assalammualaikum wbt.
Saya baru belajar FOREX nie. Camner nak register FXMalay under Alface?
Apa link dia?
Terima kasih.

bitter
06-08-2008, 04:10 AM
Assalammualaikum wbt.
Saya baru belajar FOREX nie. Camner nak register FXMalay under Alface?
Apa link dia?
Terima kasih.

waalaikumsalam.

register dgn alface hanya mengeklik signature alface.

ade kat signature tu "JOIN FXMALAY" :)

Gdien
06-08-2008, 03:57 PM
waalaikumsalam.

register dgn alface hanya mengeklik signature alface.

ade kat signature tu "JOIN FXMALAY" :)


waa..patut la itu kad sudah tukar kaler.:D

bitter
06-08-2008, 05:32 PM
waa..patut la itu kad sudah tukar kaler.:D

tehehehe.

biase laa.

orang bertanye , kalo bley bantu kite bantu, ke guane? :)

(tajam jerk mate. meh la tambahh kad)

alface
06-14-2008, 01:22 PM
Assalammualaikum wbt.
Saya baru belajar FOREX nie. Camner nak register FXMalay under Alface?
Apa link dia?
Terima kasih.

Waalaikumussalam ...

dah jawab kat PM ..
tp lupa nak jawab kat sini lak ...

nak join Komuniti Alface x susah ...
klik link dibawah ni jer mcm rakan2 yg lain terangkan tu...
tapi kalau masih baru sila PM atau add YM saya
utk saya berikan panduan & nasihat.


p/s : Thanx to bitter & Gdien


:D

bitter
06-14-2008, 03:46 PM
Waalaikumussalam ...

dah jawab kat PM ..
tp lupa nak jawab kat sini lak ...

nak join Komuniti Alface x susah ...
klik link dibawah ni jer mcm rakan2 yg lain terangkan tu...
tapi kalau masih baru sila PM atau add YM saya
utk saya berikan panduan & nasihat.


p/s : Thanx to bitter & Gdien


:D

no problem bro :)
org bertanye , klu bley bantu kite bantu.
tehehe.

alface
06-14-2008, 08:19 PM
no problem bro :)
org bertanye , klu bley bantu kite bantu.
tehehe.

kalau boleh bantu & bg panduan serta tips utk trade pun ok gak ...

sebab ada macam2 peringkat trader ....

kalau yg baru ... kita galakkan utk memahami asas forex terlebih dahulu .....

bagi yg dah mula dgn demo akaun tu ....
elok digalakkan utk demo sehingga betul2 dah ready ....
sebabnya ramai yg bila dah mulakan dgn demo akaun ....
x sabar nak trade akaun real ...

manakala bagi yg dah ready nak mulakan akaun real ..
elok kita cadangkan utk bermula dgn akaun mikro dulu ...
supaya dapatkan momentum & feeling akaun real ...
sebelum meneruskan ke akaun std pula ...


p/s : bagi yg baru nak bermula ... YM atau PM saya dulu


:D

bitter
06-15-2008, 08:55 AM
kalau boleh bantu & bg panduan serta tips utk trade pun ok gak ...

sebab ada macam2 peringkat trader ....

kalau yg baru ... kita galakkan utk memahami asas forex terlebih dahulu .....

bagi yg dah mula dgn demo akaun tu ....
elok digalakkan utk demo sehingga betul2 dah ready ....
sebabnya ramai yg bila dah mulakan dgn demo akaun ....
x sabar nak trade akaun real ...

manakala bagi yg dah ready nak mulakan akaun real ..
elok kita cadangkan utk bermula dgn akaun mikro dulu ...
supaya dapatkan momentum & feeling akaun real ...
sebelum meneruskan ke akaun std pula ...


p/s : bagi yg baru nak bermula ... YM atau PM saya dulu


:D

iye bro.

akan ku cuba nnt :D

alface
06-25-2008, 12:56 PM
Salam...

semua ahli komunity Alface & trader FxMalay adalah dijemput untuk menghadiri jamuan makan malam FxMalay.

Ianya adalah sempena "Pertandingan Grand Promotion FxMalay" & juga majlis penyampaian hadiah bagi pemenang.

Diharap ramai yang dapat menghadirkan diri kerana inilah peluang untuk kita mengenali sesama trader & juga pihak FxMalay dgn lebih dekat.

Sila ke sini ... http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=25268 untuk keterangan lanjut.

Jangan lupa untuk memberi nama dengan segera untuk menempah tempat.


p/s : Jom reramai kita g makan FREE


:rolleyes: :eek: :cool:

mazlimoin
06-25-2008, 01:33 PM
Salam...

semua ahli komunity Alface & trader FxMalay adalah dijemput untuk menghadiri jamuan makan malam FxMalay.

Ianya adalah sempena "Pertandingan Grand Promotion FxMalay" & juga majlis penyampaian hadiah bagi pemenang.

Diharap ramai yang dapat menghadirkan diri kerana inilah peluang untuk kita mengenali sesama trader & juga pihak FxMalay dgn lebih dekat.

Sila ke sini ... http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=25268 untuk keterangan lanjut.

Jangan lupa untuk memberi nama dengan segera untuk menempah tempat.


p/s : Jom reramai kita g makan FREE


:rolleyes: :eek: :cool:

taknak la aku pergi..nanti kena satu meja gan org barat..tak sukaaaaa

faez_zin
06-25-2008, 02:32 PM
taknak la aku pergi..nanti kena satu meja gan org barat..tak sukaaaaa

org barat xpe bro...
yg pnting makan free...
sm_happy

alface
06-26-2008, 05:27 AM
taknak la aku pergi..nanti kena satu meja gan org barat..tak sukaaaaa

org barat mana pulak ni .... :confused:

lgpun bukannya ko yg nak dijadikan sate ...

dapat makan sate lagi adala ....


p/s : baik ko dtg .. kalau x kitorang enjoy


;) :eek: :D

alface
07-21-2008, 02:22 PM
Dear Clients,

As you may be aware, the extremely unstable situation with E-Gold has caused the price of in/out exchange to skyrocket.

Due to the increased cost of dealing in E-Gold, we are forced to raise the fee for E-Gold withdrawal to 20% of the requested amount.

The new fee will come into effect from the market open of the 28th of July 2008.

We apologise for any inconvenience caused by the increase, and appreciate your understanding of the circumstances that have led us to this decision.



Regards,

FXOpen team.


p/s: cepat wdraw E-gold sebelum hujung minggu ni


:eek:

ruby
07-26-2008, 08:25 AM
salam,

bagaimana caranye untuk saya menyertai kumpulan komuniti alface ?
saya baru saja menyertai fxopen ... dan banyak lagi saya tak tahu...saya harap adalah insan yang masih sudi mengajar dalam dunia forex ni ye...dan saya pernah tersungkur dalam forex ni . tapi saya tak akan menyerah kalah ... sebab sudah banyak saya menanam pelaburan di forex.....

dari : ruby - JB

sm_smile

sm_win

mazlimoin
07-26-2008, 08:58 AM
salam,

bagaimana caranye untuk saya menyertai kumpulan komuniti alface ?
saya baru saja menyertai fxopen ... dan banyak lagi saya tak tahu...saya harap adalah insan yang masih sudi mengajar dalam dunia forex ni ye...dan saya pernah tersungkur dalam forex ni . tapi saya tak akan menyerah kalah ... sebab sudah banyak saya menanam pelaburan di forex.....

dari : ruby - JB

sm_smile

sm_win

klik jer kat link alface tu...kat signature dia tu..

alface
07-28-2008, 01:30 PM
salam,

bagaimana caranye untuk saya menyertai kumpulan komuniti alface ?
saya baru saja menyertai fxopen ... dan banyak lagi saya tak tahu...saya harap adalah insan yang masih sudi mengajar dalam dunia forex ni ye...dan saya pernah tersungkur dalam forex ni . tapi saya tak akan menyerah kalah ... sebab sudah banyak saya menanam pelaburan di forex.....

dari : ruby - JB

sm_smile

sm_win

Wsalam ....

Untuk Join Komuniti Alface ... mudah jer ...
tetapi yg penting adalah kita kenal dulu &
tau setakat mana pengetahuan/pengalaman didalam forex ..

Seperti yg saya terangkan sebelum ni ....
Jangan trade selagi belum ready ...
Sebab apa yang penting adalah utk tidak rugi bila trade.

Add YM saya sekiranya ada sebarang pertanyaan.


YM ID : zammeo

:)

alface
08-01-2008, 01:17 AM
Salam ...

Jangan lepaskan peluang kali kedua ni...

Lebih byk hadiah2 menarik yg fxmalay sediakan kali ni ....

boleh refer disini ... http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=235482&postcount=1

& juga disini ..... http://www.fxmalay.com/News.aspx?Id=6e10d6b0-1763-47ed-84bb-50bac3e71ab7

Untuk join Pertandingan kali kedua ni ... boleh daftar akaun DISINI (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=104392)

gunakan email yg baru seperti gmail & elakkan dari guna yahoo.


:)

mazlimoin
08-01-2008, 01:25 AM
Salam ...

Jangan lepaskan peluang kali kedua ni...

Lebih byk hadiah2 menarik yg fxmalay sediakan kali ni ....

boleh refer disini ... http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=235482&postcount=1

& juga disini ..... http://www.fxmalay.com/News.aspx?Id=6e10d6b0-1763-47ed-84bb-50bac3e71ab7

Untuk join Pertandingan kali kedua ni ... boleh daftar akaun DISINI (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=104392)

gunakan email yg baru seperti gmail & elakkan dari guna yahoo.


:)

ko wat akaun baru gak ker?

alface
08-06-2008, 05:05 PM
Dear Clients

As you know, the situation with E-Gold is becoming worse every day and it is becoming more difficult and more expensive for us to deal with the ecurrency so we are forced to update the terms with regards to E-Gold deposits.

As of 11th August 2008, all E-Gold deposits will incur a 60% fee on withdrawal. This applies ONLY to E-Gold deposits made AFTER 11th August 2008.

All E-Gold deposits made BEFORE 11th August 2008 will remain on the current of a 20% fee on withdrawal.

We apologise for having to increase the fee again, and we hope you understand that there is no alternative left for us but to discourage the use of E-Gold at this time.

FXOpen team.



p/s : jgn depo guna egold


:) ;)

mazlimoin
08-07-2008, 02:28 AM
Dear Clients

As you know, the situation with E-Gold is becoming worse every day and it is becoming more difficult and more expensive for us to deal with the ecurrency so we are forced to update the terms with regards to E-Gold deposits.

As of 11th August 2008, all E-Gold deposits will incur a 60% fee on withdrawal. This applies ONLY to E-Gold deposits made AFTER 11th August 2008.

All E-Gold deposits made BEFORE 11th August 2008 will remain on the current of a 20% fee on withdrawal.

We apologise for having to increase the fee again, and we hope you understand that there is no alternative left for us but to discourage the use of E-Gold at this time.

FXOpen team.



p/s : jgn depo guna egold


:) ;)


last last 100%fee..lansunggg ancusssss....so lepas nie semua pakat pakat gunakan hanya LOcAL DEPOSIT uhhuhuuhhuhu

alface
08-07-2008, 04:47 AM
last last 100%fee..lansunggg ancusssss....so lepas nie semua pakat pakat gunakan hanya LOcAL DEPOSIT uhhuhuuhhuhu

mula2 5 % je ...

pastu naik 20% ...

ni dah naik 60 % ...

kalau ada yg nak depo guna egold gak lg ....
maknanya x sampai la mesej fxopen tu ...

Stop la depo guna egold ...
bukan ke ada Bank Tempatan yg lebih Mudah, Cepat & Efisien

100 % ok gak lg tu ... kalau 150 % amacam ... :eek:
bukan dpt duit ... tp kena kluar duit :confused:


:rolleyes: :D ;)

mazlimoin
08-07-2008, 04:57 AM
mula2 5 % je ...

pastu naik 20% ...

ni dah naik 60 % ...

kalau ada yg nak depo guna egold gak lg ....
maknanya x sampai la mesej fxopen tu ...

Stop la depo guna egold ...
bukan ke ada Bank Tempatan yg lebih Mudah, Cepat & Efisien

100 % ok gak lg tu ... kalau 150 % amacam ... :eek:
bukan dpt duit ... tp kena kluar duit :confused:


:rolleyes: :D ;)

aku rasa tutupkan jer depo dan withdraw utk egold nie...leceh jer..huhuhuu

redace
08-30-2008, 10:26 AM
Sesekali apa kata kita adakan house trading ker, mamak trading ke sesama team alface. Boleh ler kenal-kenal sikit......Buat ler time NFP, boleh belasah pips reramai.....

mazlimoin
08-30-2008, 10:31 AM
Sesekali apa kata kita adakan house trading ker, mamak trading ke sesama team alface. Boleh ler kenal-kenal sikit......Buat ler time NFP, boleh belasah pips reramai.....

Redace..Alface...nama cam sama..adik beradik nie...

alface
09-01-2008, 04:10 AM
Sesekali apa kata kita adakan house trading ker, mamak trading ke sesama team alface. Boleh ler kenal-kenal sikit......Buat ler time NFP, boleh belasah pips reramai.....

good idea tu bro ...
minggu ni kan ada NFP ...
seeloknya cari tempat yg ada wifi
x boleh berharap pada broadband time2 camni

p/s : port skrg ni pun ok ...



Redace..Alface...nama cam sama..adik beradik nie...


Komunity Adik-Beradik


:D

alface
09-11-2008, 06:52 AM
BERITA TERBARU DARI FXOPEN MENGENAI E-BULLION

Dear Clients!

Our company took a decision to pay off 50% of clients loss due to E-Bullion system failure from our own funds. 50% fee will be applied only to the amount equal of deposits from E-Bullion system that were made from 15th of July till the 5th of August. Profit can be withdrawn without any fees. Withdrawals from such accounts can be made only to Liberty Reserve system.

Thank you for understanding.


Refer disini http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=257697&postcount=1


:D ;) :)

mazlimoin
09-11-2008, 06:54 AM
BERITA TERBARU DARI FXOPEN MENGENAI E-BULLION

Dear Clients!

Our company took a decision to pay off 50% of clients loss due to E-Bullion system failure from our own funds. 50% fee will be applied only to the amount equal of deposits from E-Bullion system that were made from 15th of July till the 5th of August. Profit can be withdrawn without any fees. Withdrawals from such accounts can be made only to Liberty Reserve system.

Thank you for understanding.


Refer disini http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=257697&postcount=1


:D ;) :)

EMM GOOD NEWS..CAMNER NAK CLAIM??

alface
09-11-2008, 08:25 AM
EMM GOOD NEWS..CAMNER NAK CLAIM??

Apa yg susahnya ...
Withdraw jer la ...

Kalau x tau juga ..
bagi aku PinCode ko ...
boleh aku tolong clearkan apa yg patut ... :D


:rolleyes: :cool:

mazlimoin
09-11-2008, 09:27 AM
Apa yg susahnya ...
Withdraw jer la ...

Kalau x tau juga ..
bagi aku PinCode ko ...
boleh aku tolong clearkan apa yg patut ... :D


:rolleyes: :cool:

huhuhu ko memang kaki clear nyer olang kekekeke

alface
10-24-2008, 12:56 AM
Untuk makluman semua,

KADAR baru untuk Bank Tempatan adalah seperti berikut :


Kadar Deposit $5.00 USd = RM 18.50
Mulai SABTU, 25hb Oktober, 2008

Kadar Pengeluarant $5.00 USd = RM 17.50
Mulai ISNIN, 27hb Oktober, 2008



Harap maklum


boleh rujuk di cabinet, forum (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=278921&postcount=1491) & berita syarikat (http://www.fxmalay.com/News.aspx?Id=6b4d4e52-1e5e-44d8-a3fc-36f0915d4442)


:cool: :D

kurosaki9313
04-26-2009, 05:55 PM
salam semua... mantap gak komuniti nie.... cayalah tuan tanah...:):)

eddyfx
06-25-2009, 07:42 AM
Salam,

Saya dari Semenyih. Komuniti Alface ni di mana?

perfect
07-02-2009, 01:39 PM
bro rebet bulan ni tak masuk account lagi

Rizal
01-31-2020, 09:57 AM
jom aktif kembali dalam forex :smile34: