PDA

View Full Version : Nak Buat Jurnal Jugaklah...



aming
11-19-2008, 02:34 AM
https://img205.imageshack.us/img205/6899/detailedstatementyi8.png (http://img205.imageshack.us/img205/6899/detailedstatementyi8.png)

1. Bermula dengan USD5 kat akaun mikro...merangkak pelan2 sempat kuarkan USD4
2. Topup USD10 sifat tamak pon datang...zap loss kaw2 punyer...padan muka :D
3. Mula semula dengan baki USD5...dapat cover balik yg lost...sehingga smalam dah kumpul jadi USD21

Teknik : Untung sabut timbul untung batu tenggelam :)
Matlamat Memorex : Nak buat hantaran kahwin :D

Pair : EUR/USD

Indicator yang diguna pakai :

1. Green Pips Strategy -> http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=38404 oleh bro forextrading
2. System 4H Swing -> http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=22905 oleh bro warhead

To be cont...

mostwanted
11-19-2008, 04:03 AM
bro,cerita skit la teknik apa yg bro guna...leh kami2kat sini tau..

nettsaver
11-19-2008, 07:37 AM
1. Bermula dengan USD5 kat akaun mikro...merangkak pelan2 sempat kuarkan USD4
2. Topup USD10 sifat tamak pon datang...zap loss kaw2 punyer...padan muka :D
3. Mula semula dengan baki USD5...dapat cover balik yg lost...sehingga smalam dah kumpul jadi USD21

Teknik : Untung sabut timbul untung batu tenggelam
Matlamat Memorex : Nak buat hantaran kahwin

Pair : EUR/USD

--------------------------------------------------------


Tahniah..... teruskan usaha anda.

Forex Rules :
:D Rule no. 1 : Take Profit is always GREEN.
:mad: Rule no. 2 : Stop Loss is always RED.
Rule no. 3 : Please follow Rule no. 1.
Rule no. 4 : If NOT, you will be asked to follow Rule no. 2.

aming
11-19-2008, 11:58 AM
https://img185.imageshack.us/img185/5272/191120081mx9.png (http://img185.imageshack.us/img185/5272/191120081mx9.png)

https://img185.imageshack.us/img185/797/191120082tk5.png (http://img185.imageshack.us/img185/797/191120082tk5.png)

https://img338.imageshack.us/img338/2782/191120083ir6.png (http://img338.imageshack.us/img338/2782/191120083ir6.png)

Profit : +150 Pips = USD2.09


bro,cerita skit la teknik apa yg bro guna...leh kami2kat sini tau..

sy guna greenpips kat M5 & M30...tp xkesemuanya ikut signal...cuma kebanyakannya sahaja...kenkadang xikut rule jugak...


Tahniah..... teruskan usaha anda.

tenkiu bro...

mostwanted
11-20-2008, 09:54 AM
bro,cmna trade ari ni?ada untung ka??

aming
11-20-2008, 01:52 PM
bro,cmna trade ari ni?ada untung ka??

alhamdulillah...dapat ler sket2...tak byk...:)

https://img92.imageshack.us/img92/9913/201120081ce7.png (http://img92.imageshack.us/img92/9913/201120081ce7.png)

https://img92.imageshack.us/img92/1385/201120082bb7.png (http://img92.imageshack.us/img92/1385/201120082bb7.png)

https://img92.imageshack.us/img92/9941/201120083lp0.png (http://img92.imageshack.us/img92/9941/201120083lp0.png)

https://img99.imageshack.us/img99/2100/201120084gy9.png (http://img99.imageshack.us/img99/2100/201120084gy9.png)

Profit : +187 Pips = USD2.10

P/S: ss ada gap sbb sy cut out komisen agent

mostwanted
11-20-2008, 02:01 PM
bro ni FTT ka or part time ja?

aming
11-20-2008, 09:30 PM
bro ni FTT ka or part time ja?

PTT jer...bro FTT?

learn2biz
11-20-2008, 11:09 PM
Kalau tak menjadi masalah ler ... buat satu investor pw (yg read only tu) ... edit dan masukkan kat 1st post ... orang boleh tengok akaun history .. hueheuhe .. takyah susah-susah upload ... dan kurang sket unsur-unsur penipuan ... ye la .. kadang org nak tunjuk yg untung jer .. rugi tak mo tunjuk .. huehuehue

mostwanted
11-21-2008, 01:05 AM
PTT jer...bro FTT?

bt sementara waktu ni FTT,nanti dh dpt keja jd PTTla plak..:D

aming
11-21-2008, 01:37 AM
Kalau tak menjadi masalah ler ... buat satu investor pw (yg read only tu) ... edit dan masukkan kat 1st post ... orang boleh tengok akaun history .. hueheuhe .. takyah susah-susah upload ... dan kurang sket unsur-unsur penipuan ... ye la .. kadang org nak tunjuk yg untung jer .. rugi tak mo tunjuk .. huehuehue

hehehehehe...dah agak dah...

sy ada 2 reason nape xletak investor password...

Pertama

https://img209.imageshack.us/img209/2480/detailedstatementwj9.png (http://img209.imageshack.us/img209/2480/detailedstatementwj9.png)

tgk graf yg dalam area merah tu...haa tu masa mula2 belaja forex awl tahun dulu...tgk graf pon da rasa nak tergelak kan?tonggang terbalik...heheheh...malu la nak bagi org tgk account history yg tu...:o

Kedua

Anonymous

:cool:

Sampingan

da sy tgk tajuk board ni jurnal forex...sy buat ler jurnal...kalo letak investor password pastu senyap camtu ja...mana yg dikatakan jurnal tu?sembang2 yg lepas tu ke yg jadi jurnal?heheh

apa pon thanks peringatan tuh bro...kat sini ada yg sy tunjuk lost sekali http://amingfx.blogspot.com tapi rasanya xleh post link kan?nanti ditapis jadi ********* :D


bt sementara waktu ni FTT,nanti dh dpt keja jd PTTla plak..

kalo boleh cari duit tanpa jadi kuli org kan lg best...FTT lg sonok...:)

mostwanted
11-21-2008, 01:46 AM
kalo boleh cari duit tanpa jadi kuli org kan lg best...FTT lg sonok...:)

ilmu x byk lg bro...lain la kalau mcm otai2 kt sini.mmg dh cari keja dh.terus ja bt forex ni...tgk la dlm masa 3 4 tahun lagi.kalau dh yakin leh stabil ngan forex ni bru la jd full time trader plak...:D

aming
11-21-2008, 01:55 AM
Last edited by learn2biz : Today at 10:45 AM. Reason: bubuh ler fxopen banner kat blog tu .. kalau tak .. kena edit jer link tu nanti

heheh orait...nanti sy bubuh...fuh dalam masa 8 minit je...dasyat :D


ilmu x byk lg bro...lain la kalau mcm otai2 kt sini.mmg dh cari keja dh.terus ja bt forex ni...tgk la dlm masa 3 4 tahun lagi.kalau dh yakin leh stabil ngan forex ni bru la jd full time trader plak...

3 4 tahun?uih nanti dah tumpul balik skill...penat nak asah balik woo...

mostwanted
11-21-2008, 02:24 AM
3 4 tahun?uih nanti dah tumpul balik skill...penat nak asah balik woo...

maksud saya bagi stabil dulu main forex ni.dalam masa 3 4 tahun tu mainla secara part time dulu.insyaAllah xkn tumpul skill kita tu kalau tiap2 ari main kn..;)

aming
11-21-2008, 02:33 AM
maksud saya bagi stabil dulu main forex ni.dalam masa 3 4 tahun tu mainla secara part time dulu.insyaAllah xkn tumpul skill kita tu kalau tiap2 ari main kn..;)

ooo ok faham...sori silap paham td...:)

aming
11-21-2008, 02:30 PM
https://img141.imageshack.us/img141/3100/21112008im1.png (http://img141.imageshack.us/img141/3100/21112008im1.png)

ini hari punya tangkapan...frust xleh score USD30 gak minggu ni...dah x larat mau tido...

Profit : +232 Pips = USD3.67
Loss : -61 Pips = USD0.96

Total : USD3.67 - USD0.96 = USD2.71 je :(

ada 2 loss...1 degil pegi sell walopon da oversold...1 lg pegi sell masa candle cecah mid bbands kat chart H4...bajet xtembus...sekali tembus da...

aming
11-25-2008, 02:04 AM
https://img377.imageshack.us/img377/1166/floatingqe1.png (http://img377.imageshack.us/img377/1166/floatingqe1.png)

walopon smalam dpt byk pips...tapi xsebanyak yg tgh floating -ve...keh keh keh...peringatan utk sendiri...walopon price da overbought...selagi tak cross merah atas biru...jgn gatal tgn nak sell...:)

mostwanted
11-28-2008, 10:30 AM
haloo bro aming..apa macam minggu ni.ada ok trade??saya punya trade byk loss la ini punya ari..abih satu minggu unutng dia telan...

aming
11-29-2008, 09:24 AM
haloo bro aming..apa macam minggu ni.ada ok trade??saya punya trade byk loss la ini punya ari..abih satu minggu unutng dia telan...

minggu lepas sket je...sbb floating masa eu naik xhenti 24hb tu...trade sket2 jela...alhamdulillah eu da turun balik jumaat (semalam la)...tapi da 2 3 hr stimix kat umah jem...ni datang opis guna tenet opis...hari ni baru tau yg eu da trn...ruginya xley close position skarang...huhu...:(

aming
12-17-2008, 02:48 AM
Adus hancus lagi kali ini...xdapat diselamatkan...eu takmo reverse lg....

STOPPED OUT -> http://amingfx.blogspot.com/2008/12/16122008.html

...disiplin disiplin disiplin...kenapalah aku xtutup floating tu awl2...isk isk isk...

hari ni mula semula dgn modal lain...

:(

Gdien
12-18-2008, 06:26 AM
Adus hancus lagi kali ini...xdapat diselamatkan...eu takmo reverse lg....

STOPPED OUT -> http://amingfx.blogspot.com/2008/12/16122008.html

...disiplin disiplin disiplin...kenapalah aku xtutup floating tu awl2...isk isk isk...

hari ni mula semula dgn modal lain...

:(

rasanya ketenangan diperlukan dalam menentukan tindakan yg sepatutnya diketika -ve floating..,
kalau aku, bila dah jadi ratus2 pip floating ni aku protect jerlah (hedge) pastu tutup pc dalam masa 2-3 hari..takpun seminggu. Bila hati dah tenang baru bukak balik chart dan buat analisa lain.:D :)

aming
12-24-2008, 02:57 AM
rasanya ketenangan diperlukan dalam menentukan tindakan yg sepatutnya diketika -ve floating..,
kalau aku, bila dah jadi ratus2 pip floating ni aku protect jerlah (hedge) pastu tutup pc dalam masa 2-3 hari..takpun seminggu. Bila hati dah tenang baru bukak balik chart dan buat analisa lain.:D :)

itulah pasal...tunggu lepas 02.01.2009 baru trade balik...lagi pon spread besar start hari ni sampai 02.01.2009...masa untuk berehat...

anyway...thanks Gdien dgn tips tu :)

mostwanted
12-24-2008, 09:22 AM
yeah.. betul..tunggu tahun depan ja baru start balik...hehe

aming
12-28-2008, 02:00 AM
yeah.. betul..tunggu tahun depan ja baru start balik...hehe

bro mostwanted pn cuti trading jgk ke?

mostwanted
12-28-2008, 03:32 AM
cuti jgn x cuti...x yakin nk masuk trade...tgk market x stabil ja...tahun depan bru start lik.

mail2611
02-13-2009, 02:02 AM
Saya dah berjinak-jinak dalam forex >< 1 tahun dalam demo. Baru bulan Dec tahun lepas saya masuk live. Modal cuma USD300.00 je.ekonomani la katakan. Alhamdulillah, setakat ni agak memuaskan. Takat ni baru jadi USD578. Maklum Akaun mikro je. Indikator yg saya gunakan simple je. Fractals + alligator dan kuasaforex.
kuasaforex.com/index.php?ref=mail2611

Pada saya, walau apa pun jangkaan kita trend market berdasarkan indi apa sekalipun, JANGAN over trade. Kalau tak menjadi boleh bankrup.

aming
02-13-2009, 08:11 AM
Saya dah berjinak-jinak dalam forex >< 1 tahun dalam demo. Baru bulan Dec tahun lepas saya masuk live. Modal cuma USD300.00 je.ekonomani la katakan. Alhamdulillah, setakat ni agak memuaskan. Takat ni baru jadi USD578. Maklum Akaun mikro je. Indikator yg saya gunakan simple je. Fractals + alligator dan kuasaforex.
kuasaforex.com/index.php?ref=mail2611

Pada saya, walau apa pun jangkaan kita trend market berdasarkan indi apa sekalipun, JANGAN over trade. Kalau tak menjadi boleh bankrup.

alhamdulillah...tahniahlah buat sedara...selamat berusaha...ehem2 jurnal ni dah berkubur lama...biarlah dia dgn nisannya...jangan dinaikkan mayatnyer semula...peace...:D

bizonline
02-14-2009, 05:13 AM
alhamdulillah...tahniahlah buat sedara...selamat berusaha...ehem2 jurnal ni dah berkubur lama...biarlah dia dgn nisannya...jangan dinaikkan mayatnyer semula...peace...:D

So memang dah berkubur ke trade nie? nape x UP kan balik? ..kalau dah out..mintak ADMIN lock la..senang. :D

aming
02-17-2009, 04:51 AM
So memang dah berkubur ke trade nie? nape x UP kan balik? ..kalau dah out..mintak ADMIN lock la..senang. :D

malas nak update lepas SO hari tu sebenarnya...kuheh3...hangat2 taik ayam betullah...:D