PDA

View Full Version : Analisis EURGBP



ammal07
07-29-2007, 04:24 PM
Salam buat semua...

Nampaknya tajuk untuk EURGBP belum ada lagi, saya cadangkan kepada sesiapa yang minat boleh membuat analisis untuk pair ini.

EURGBP mempunyai nilai pip yang paling tinggi sekali, iaitu 1pip > 2.xxusd, untuk nilai trade 0.1 lot.

Saya mulakan dengan merujuk kepada pasaran hari jumaat lepas, trendnya ialah uptrend, kemungkinan akan terus up utk sehari dua lagi,bergantung kepada fundamental analisis yg akan keluar esok.

sama-sama kita tunggu.

ammal07
07-30-2007, 05:20 AM
eurgbp masih uptrend untuk hari ini, akan terus naik sehingga jam 4:30 ptg nanti bila berita gbp keluar..tapi kesannya agak lemah..kita tunggu dan lihat

ammal07
07-31-2007, 04:06 AM
EURGBP dah mula down trend, tunggu ema3 & ema30 bersilang baru start sell..

arialun
07-31-2007, 06:11 AM
EURGBP dah mula down trend, tunggu ema3 & ema30 bersilang baru start sell..

Bro, dekat Time Frame mana nak tengok EMA-EMA ni bersilang?

ammal07
08-15-2007, 03:56 AM
eurgbp uptrend..

ammal07
08-30-2007, 12:43 AM
nampaknya eurgbp nak naik..

ammal07
01-30-2008, 02:42 AM
eurgbp, sekarang tgh downtrend,boleh sell sekarang,tapi set tp rendah je
sebab dia lambat gerak, macam siput..

ammal07
02-28-2008, 02:24 AM
https://usera.imagecave.com/ammal07/eurgbp/egh12802.gif

ammal07
03-15-2008, 12:27 PM
https://usera.imagecave.com/ammal07/eurgbp/egh11503.gif

ammal07
06-23-2008, 05:35 PM
https://usera.imagecave.com/ammal07/eurgbp/egh42406.gif

lama tak tengok pair ni, kesian dia...

great0ne
06-24-2008, 05:56 AM
diharap tuan thread dapt terus update thread ni.... sebab pair ni la yang paling selamat sekali ( bagi saya ), senang nak buat jangkaan....

ammal07
07-26-2008, 03:19 PM
https://usera.imagecave.com/ammal07/eurgbp/egday2607.gif

eur/gbp minggu depan..

ammal07
08-01-2008, 01:25 AM
https://usera.imagecave.com/ammal07/eurgbp/egday0108.gif

eg baru keluar dari segitiga..

khairy
08-23-2008, 04:15 AM
https://usera.imagecave.com/ammal07/eurgbp/egday0108.gif

eg baru keluar dari segitiga..

:D Thankzzz bro ammal07....

harap bro hantar analisis pair hari2 trading boleh kan bro...?:D
Tgh belajar ni bro...........plzzzzz
apa2 pair pun boleh brooo...

Thankz again brosm_cool

faba
09-15-2008, 08:43 PM
saya tak le pandai sangat analisa data ni..tapi dari pemerhatian yang saya buat, EG ni kalau usd strong dia pun ikut turun gak...bleh ke kita ikut trend EU kalau nak masuk EG?