PDA

View Full Version : Jurnal Suamiku...part 2



saidila79
11-05-2008, 07:08 AM
salam semua....

jurnal suamiku kini kembali dengan modal yang kecil sikit....sebab kalu modal banyak2...biasanya tak ingat dan tak berhati2 maklumlah modal besar ...tapi bila modal ciput...pikir sampai hangus kalau nak trade...

And thanks to MM sebab sempat mendepo duit ciput ke dalam akaun saya....eh silap.....akaun asben saya.....

so ..sila2lah bertandang ke rumah baru saya...

Dear Suhaidi Bin Jairi!

Thank you for signing up.
An account has been opened for you with
the following parameters:

Login : 135866
Investor : ea1EpYh (read only password)

Belvedere Inc.
http://www.fxopen.com

p/s : sebelum masuk jangan lupa bagi salam dulu.......:D :D

id2login
11-05-2008, 07:20 AM
Iskh2.. kenapa la engkau tunjuk sekali password tu. Tunjuk pasword investor dh la. Nanti ada org masuk buat kacau u punya trade baru tahu.

Edit post tadi.. padam password tu, atau change password baru. untuk keselamatan.

bitter
11-05-2008, 07:22 AM
edit sket tu.

password ... hihi.

hancor plak akaun suamiku nnt :D

id2login
11-05-2008, 07:25 AM
edit sket tu.

password ... hihi.

hancor plak akaun suamiku nnt :D

entahnye.. mau je aku tolong dia padam. tapi tak boleh nak buat mcm mana :rolleyes:

bitter
11-05-2008, 07:27 AM
entahnye.. mau je aku tolong dia padam. tapi tak boleh nak buat mcm mana :rolleyes:

hehe. bro padamkan quote dr post #2 bro tuh.

nnt bile da edit ilang la semua.

id2login
11-05-2008, 07:33 AM
hehe. bro padamkan quote dr post #2 bro tuh.

nnt bile da edit ilang la semua.

Forum master tlg delete thread ni terus.. Cian dia ha~

saidila79
11-05-2008, 09:58 AM
Iskh2.. kenapa la engkau tunjuk sekali password tu. Tunjuk pasword investor dh la. Nanti ada org masuk buat kacau u punya trade baru tahu.

Edit post tadi.. padam password tu, atau change password baru. untuk keselamatan.

tima kasih sebab prihatin....

sebab dah tukar passwordlah saya tunjuk....:D :D

saje kasi gempak...:D

bitter
11-05-2008, 10:03 AM
tima kasih sebab prihatin....

sebab dah tukar passwordlah saya tunjuk....:D :D

saje kasi gempak...:D

ohhh. cam gitu plak..

hihi. slmat morex.

id2login
11-05-2008, 01:21 PM
tima kasih sebab prihatin....

sebab dah tukar passwordlah saya tunjuk....:D :D

saje kasi gempak...:D

Cerdik betul dia buat suspension.. Extension aku. :D

nonwon85
11-06-2008, 05:23 AM
haha...wat gempak jer...apa la next episod jurnal suamimu ni....hik hik hik...

mostwanted
11-06-2008, 05:57 AM
pa crita dgn jurnal suamimu ni.hehe.moga succes slalu...

saidila79
11-06-2008, 09:15 AM
pa crita dgn jurnal suamimu ni.hehe.moga succes slalu...

bolehlah.......start 4/11/200 sampai ari ni adalah sikit....dekat 10usd...main kecik2 je....

learn2biz
11-06-2008, 09:22 AM
Actually, tuan punya post boleh edit sendiri post dia .... orang lain tak boleh edit post orang lain kecuali mod.

mazlimoin
11-06-2008, 09:59 AM
aku perati dari jauh jer uhhuhuhuuhu

mostwanted
11-06-2008, 10:31 AM
bolehlah.......start 4/11/200 sampai ari ni adalah sikit....dekat 10usd...main kecik2 je....

alhamdulillah..ok la tu.sya x sampai lg 5 usd minggu ni..try n try again. :D :D

learn2biz
11-08-2008, 10:35 AM
Salam ...

Sy dah login tengok pakai inv pw .. not bad sbb untung lebih dari rugi setakat ni. Dari 4hb - 7hb guna usd50 dapat pulangan lebih 30% .. heuheuhue .. bank pun tak boleh kasi byk tu. Cuma satu nak pesan .. jaga margin dan jgn trade byk sgt pair .. kang letih nak jaga setiap pair ...

Lagi satu, pesan kat asben .. cari major trend utk hari tersebut sebelum masuk trade sebab kalau trade ikut minor trend silap gaya lebih byk floating/cut loss at the end of the day. Lgpun modal masih kecik lagi tu.

Majulah forex untuk negara :D

saidila79
11-09-2008, 01:35 PM
Salam ...

Sy dah login tengok pakai inv pw .. not bad sbb untung lebih dari rugi setakat ni. Dari 4hb - 7hb guna usd50 dapat pulangan lebih 30% .. heuheuhue .. bank pun tak boleh kasi byk tu. Cuma satu nak pesan .. jaga margin dan jgn trade byk sgt pair .. kang letih nak jaga setiap pair ...

Lagi satu, pesan kat asben .. cari major trend utk hari tersebut sebelum masuk trade sebab kalau trade ikut minor trend silap gaya lebih byk floating/cut loss at the end of the day. Lgpun modal masih kecik lagi tu.

Majulah forex untuk negara :D


betul....betul...betul ( cam upin & ipin )

saya selalu pesan dan pantau.... jangan trade lebih2 dan jangan suka simpan lama2...

nonwon85
11-10-2008, 02:15 PM
err...sory la kak, sy tgk acc history pakai invstr psswd...nak tanya ek...knp husband akak suka main kt gold ek?? knp x trade kt pair jer...sbb tgk dia lg bgs trade kt pair dr gold..

saidila79
11-10-2008, 04:04 PM
err...sory la kak, sy tgk acc history pakai invstr psswd...nak tanya ek...knp husband akak suka main kt gold ek?? knp x trade kt pair jer...sbb tgk dia lg bgs trade kt pair dr gold..

itulah pasal....kalu nak tahu sejarah yang lalu sebab2 nak memorex ni adalah kerana nak trade kat gold...dia kata trade kat gold boleh untung dan dia boleh tahu trend gold camner....walaupun yang selalunya tewas ditangan gold....

saya pun ada gak bukak org lain punya akaun tapi takde pun yang trade kat gold...asben akak je yang gila suka trade kat gold termasuk lah kawan2 dia yang ngajor dia trade kat gold.....

pening....hari tu kata dah taubat...rupanya TAHU BUAT....!!!!!!!!!!!!! lagi..............:confused: :confused:

gilos
11-10-2008, 04:35 PM
salam saidila... dulu2 saya gila silver...sebab kalau ikutkan silver sebenarnya murah (relatif pada nilai pips) tp akaun demo saya banyak hancus pada silver...nasib baik demo...agaknya pasal indi yg saya guna tak sesuai kat commodities kot...sekang saya tumpukan pada pair jer...gold saya tak tau la...tp ikutkan pada akaun ni...kalau saya, saya tumpukan pair jugak la... ni bukan nasihat or nak kacau akaun ker, tp pandangan saya jer yek... :)

learn2biz
11-10-2008, 07:43 PM
itulah pasal....kalu nak tahu sejarah yang lalu sebab2 nak memorex ni adalah kerana nak trade kat gold...dia kata trade kat gold boleh untung dan dia boleh tahu trend gold camner....walaupun yang selalunya tewas ditangan gold....

saya pun ada gak bukak org lain punya akaun tapi takde pun yang trade kat gold...asben akak je yang gila suka trade kat gold termasuk lah kawan2 dia yang ngajor dia trade kat gold.....

pening....hari tu kata dah taubat...rupanya TAHU BUAT....!!!!!!!!!!!!! lagi..............:confused: :confused:

Dia suka trade gold mungkin sebab nak kasi gold kat isteri terchenta kot :D

id2login
11-10-2008, 11:05 PM
Dok baca jurnal tentang cik kak ni. Buat aku teringat pulak kata2 tunang aku ni "abg, abg tak takut ke main saham ni?". So aku pn cakap la kat dia "abg main acc micro je bukan labur besar2 mcm dekat bursa saham tu.. kalau rugi pn takde la terasa sangat". Dan tunang aku membalas "tapi itu pn duit jugak..". Aku diam...


*PS: Apapn aku dh 4 kali topup acc micro aku.. :D (dapat mesej tak?)

Aku akan jd trade berjaya jgk. Tgk la nanti.. hehehe

mazlimoin
11-11-2008, 12:16 AM
Dia suka trade gold mungkin sebab nak kasi gold kat isteri terchenta kot :D

alaaa..kasi jer e-gold..murah jer..

golddigger
11-11-2008, 03:25 PM
alaaa..kasi jer e-gold..murah jer..

heheehe.. wujud lagi ke e-gold tue?? lama x bukak.. password pung da lupa..:D

akak nie main byk pair la.. lebih baik focus kat 1-2 pair je lagi baik.. kalo dah tetiap ari main pair yg sama nanti senang nak paham karenah dan perangai nya.. mm..

learn2biz
11-12-2008, 03:50 AM
Erk .. apa sudah jadi ?? takkan beginner's luck kot .. mula2 untung pas tu loss abis ni ? ish .. biar betik dan papaya ....

Huehuehue .. tak pe .. sy sendiri semalam akaun kena mengadap En. SO .. :D

Majulah forex utk negara :D

mazlimoin
11-12-2008, 04:26 AM
Erk .. apa sudah jadi ?? takkan beginner's luck kot .. mula2 untung pas tu loss abis ni ? ish .. biar betik dan papaya ....

Huehuehue .. tak pe .. sy sendiri semalam akaun kena mengadap En. SO .. :D

Majulah forex utk negara :D

nie sah kena jampi gan mahaguru kot..kena SO

halzu
11-12-2008, 06:03 AM
itulah pasal....kalu nak tahu sejarah yang lalu sebab2 nak memorex ni adalah kerana nak trade kat gold...dia kata trade kat gold boleh untung dan dia boleh tahu trend gold camner....walaupun yang selalunya tewas ditangan gold....

saya pun ada gak bukak org lain punya akaun tapi takde pun yang trade kat gold...asben akak je yang gila suka trade kat gold termasuk lah kawan2 dia yang ngajor dia trade kat gold.....

pening....hari tu kata dah taubat...rupanya TAHU BUAT....!!!!!!!!!!!!! lagi..............:confused: :confused:

berhati-hati kalau nak trade kat gold mahupun silver... penggunaan margin yg tinggi serta pergerakkan yg pantas....ini berdasarkan pengalaman...:)

p/s: sampai 0.5 satu post....huhuhuhu bahaya oooo sekali dia uturn Datuk SO mari....:D

BOYO-LEPER
11-12-2008, 07:17 AM
berhati-hati kalau nak trade kat gold mahupun silver... penggunaan margin yg tinggi serta pergerakkan yg pantas....ini berdasarkan pengalaman...:)

p/s: sampai 0.5 satu post....huhuhuhu bahaya oooo sekali dia uturn Datuk SO mari....:D

Untungnya Chek Kak ni... Sifu-2 kelas Otai sedia membimbing Akak...
ada orang cakap ikutlah org yg dah berjaya jgn ikut org yg tak berjaya suatu hari nanti InsyAllah kita akan berjaya... falsafah saya pula biar lambat asal selamat... forex bukan mudah tapi tak semestinya susah... jumpa guru yg betul dan ilmu yg betul... insyAllah akan berjaya... sama-2 lah kita belajar Chek Kak Oiii..... :D :D :D

aabadrin19
11-12-2008, 09:35 PM
Untungnya Chek Kak ni... Sifu-2 kelas Otai sedia membimbing Akak...
ada orang cakap ikutlah org yg dah berjaya jgn ikut org yg tak berjaya suatu hari nanti InsyAllah kita akan berjaya... falsafah saya pula biar lambat asal selamat... forex bukan mudah tapi tak semestinya susah... jumpa guru yg betul dan ilmu yg betul... insyAllah akan berjaya... sama-2 lah kita belajar Chek Kak Oiii..... :D :D :D


iyeee betul tuu...

saidila79
11-13-2008, 02:44 PM
nampaknya akaun asben saya kali ni terpaksa direhatkan lama sikit .......kali ni rasanya lagi teruk dari yang sebelum ni.....bukan tak dinasihatkan....tapi itulah....saya rasa kecewa jugak tapi mungkin belum rezeki lagi kot....atau pun mungkin dah ada rezeki tapi sengaja dibazir2kan....:( :(

mostwanted
11-13-2008, 03:18 PM
nampaknya akaun asben saya kali ni terpaksa direhatkan lama sikit .......kali ni rasanya lagi teruk dari yang sebelum ni.....bukan tak dinasihatkan....tapi itulah....saya rasa kecewa jugak tapi mungkin belum rezeki lagi kot....atau pun mungkin dah ada rezeki tapi sengaja dibazir2kan....:( :(

awat kak saidila.kena MC la gi ka??

BOYO-LEPER
11-13-2008, 08:37 PM
nampaknya akaun asben saya kali ni terpaksa direhatkan lama sikit .......kali ni rasanya lagi teruk dari yang sebelum ni.....bukan tak dinasihatkan....tapi itulah....saya rasa kecewa jugak tapi mungkin belum rezeki lagi kot....atau pun mungkin dah ada rezeki tapi sengaja dibazir2kan....:( :(

Sebaiknya Akak ikut lah... garis panduan yg diberikan oleh Sifu-2 kat cini...
khatam Basic frx, cari Teknik yg bagus, Main AC Demo udah rasa selamat semuanya iaitu banyak untung dari rugi baru le... Main AC Micro dan last baru Main AC Real... Gold tu... rasanya Sifu kat cini pun tak main... itu pendapat sy aje...
apa pun jgn putus asa... Saya Tabik semangat Akak...

Wassalam... :D :D :D

nonwon85
11-15-2008, 12:14 PM
aduss..akak..apa sudah jd nih?? sy rasa la better akak jer yg trade dr asben akak...sayangi duit mu wahai kakak....

learn2biz
11-15-2008, 06:48 PM
Kalau saya la .. saya anggap belen dlm tu macam kat std .. trade guna 0.1 .. scalp 10 pip .. cabar diri sendiri utk cari the best entry yg boleh profit within 5 - 10 minit paling lama ... insyaAllah ... lebih berbaloi dari depo byk dan kena panggil mengadap En. Stopped Out lagi.

mazlimoin
11-16-2008, 11:13 AM
Nampaknya kena tnggu part 3 la lepas nie...huhuuh

learn2biz
11-16-2008, 11:39 AM
Ahaks .. mcm belajar dip kat itm plak ada part-part ni .. part1 .. part2 .. part3 .. hueheuhue lepas part6 grad .. tak lepas part6 .. extend part7 .. part8 ...

mazlimoin
11-16-2008, 12:14 PM
Ahaks .. mcm belajar dip kat itm plak ada part-part ni .. part1 .. part2 .. part3 .. hueheuhue lepas part6 grad .. tak lepas part6 .. extend part7 .. part8 ...

sekarang UiTM bukan itm lagi uhuhuhuhuhu

mostwanted
11-16-2008, 12:36 PM
Ahaks .. mcm belajar dip kat itm plak ada part-part ni .. part1 .. part2 .. part3 .. hueheuhue lepas part6 grad .. tak lepas part6 .. extend part7 .. part8 ...

xpa.ada 4 part lg.:D .last2 skali mesti masyuk unya trading suami kak saidila ni.
amin....

saidila79
11-16-2008, 02:27 PM
xpa.ada 4 part lg.:D .last2 skali mesti masyuk unya trading suami kak saidila ni.
amin....

sebenarnya tengah sedih:( :( ni sampai malas nak tengok.....bukan tak nasihat ....dah berbuih dah ....sampai saya bercekang mata nak hafal line CS....last2 dia guna gak line chart kosong....

inilah akibatnya 1 kapal 2 kapten.........1 nak ke timur 1 nak ke barat....last2 tenggelam........


Kalau saya la .. saya anggap belen dlm tu macam kat std .. trade guna 0.1 .. scalp 10 pip .. cabar diri sendiri utk cari the best entry yg boleh profit within 5 - 10 minit paling lama ... insyaAllah ... lebih berbaloi dari depo byk dan kena panggil mengadap En. Stopped Out lagi.

ye betul saya pernah buat pada akaun lepas....saya dapat gandakan belen yang ada sekejap walaupun sikit....tapi asben dok kacau.....terus hancus......tensen2...


Kalau saya la .. saya anggap belen dlm tu macam kat std .. trade guna 0.1 .. scalp 10 pip .. cabar diri sendiri utk cari the best entry yg boleh profit within 5 - 10 minit paling lama ... insyaAllah ... lebih berbaloi dari depo byk dan kena panggil mengadap En. Stopped Out lagi.

ye betul saya pernah buat pada akaun lepas....saya dapat gandakan belen yang ada sekejap walaupun sikit....tapi asben dok kacau.....terus hancus......tensen2...

mostwanted
11-16-2008, 02:32 PM
sebenarnya tengah sedih:( :( ni sampai malas nak tengok.....bukan tak nasihat ....dah berbuih dah ....sampai saya bercekang mata nak hafal line CS....last2 dia guna gak line chart kosong....

inilah akibatnya 1 kapal 2 kapten.........1 nak ke timur 1 nak ke barat....last2 tenggelam........

pa kata dlm satu kapal tu ada sorang kapten n sorang lg nakhoda ek(pembantu kapal la tu).kak saidila jd la nakhoda kpda kapten.slow2 nasihat.laki bukannye apa cuma ego dia tinggi skit.so lembt2 la nasihatkn suami kak tu...
pa pun smoga berjaya k..

BOYO-LEPER
11-16-2008, 03:42 PM
sebenarnya tengah sedih:( :( ni sampai malas nak tengok.....bukan tak nasihat ....dah berbuih dah ....sampai saya bercekang mata nak hafal line CS....last2 dia guna gak line chart kosong....

inilah akibatnya 1 kapal 2 kapten.........1 nak ke timur 1 nak ke barat....last2 tenggelam........

Apa kata Akak buka AC satu lagi utk Akak dan bertanding Teknik dgn Suami...
sebaiknya AC Demo le... Plan jangka sederhana atau panjang... misalnya sebulan atau dua bulan kemudian bila banyak Profit nanti boleh le... Top Up balik AC Micro Akak tu... Pakai le... sistem siapa yg lebih bagus... Dalam ni pun banyak sistem yg bagus-2 pergi ke laman Expert Advisor & Indikator selebihnya kena Control Emosi dan Money Management... hati-2 Market sekarang tak menentu USD tak stabil... Garisan CS tu salah satu Teknik cuba gabungkan dgn teknik yg lain yg sesuai dgnnya... saya pun masih mencuba-cuba :D :D :D

id2login
11-17-2008, 01:43 AM
pa kata dlm satu kapal tu ada sorang kapten n sorang lg nakhoda ek(pembantu kapal la tu).kak saidila jd la nakhoda kpda kapten.slow2 nasihat.laki bukannye apa cuma ego dia tinggi skit.so lembt2 la nasihatkn suami kak tu...
pa pun smoga berjaya k..

Pada pendapat aku la kan sebagai seorang lelaki. Lelaki ni sudah nak di nasihat bila dia dh rasa senang dgn apa yang dia buat.


Apa kata Akak buka AC satu lagi utk Akak dan bertanding Teknik dgn Suami...
sebaiknya AC Demo le... Plan jangka sederhana atau panjang... misalnya sebulan atau dua bulan kemudian bila banyak Profit nanti boleh le... Top Up balik AC Micro Akak tu... Pakai le... sistem siapa yg lebih bagus... Dalam ni pun banyak sistem yg bagus-2 pergi ke laman Expert Advisor & Indikator selebihnya kena Control Emosi dan Money Management... hati-2 Market sekarang tak menentu USD tak stabil... Garisan CS tu salah satu Teknik cuba gabungkan dgn teknik yg lain yg sesuai dgnnya... saya pun masih mencuba-cuba :D :D :D

Tapi cadangan dari Boyo-leper ni bagus. Buka 2 acc demo 1 untuk akak and 1 untuk asben. Bertanding trade dalam tempoh tertentu dan tgk taknik siapa berkesan positive. Pasti ada yang akan buka mata dan boleh belajar sama2.

braveheart
11-17-2008, 03:06 AM
Pada pendapat aku la kan sebagai seorang lelaki. Lelaki ni sudah nak di nasihat bila dia dh rasa senang dgn apa yang dia buat.



Tapi cadangan dari Boyo-leper ni bagus. Buka 2 acc demo 1 untuk akak and 1 untuk asben. Bertanding trade dalam tempoh tertentu dan tgk taknik siapa berkesan positive. Pasti ada yang akan buka mata dan boleh belajar sama2.

apa plak account demo, muhong jer tu...cnfirm pyalah mana bleh tahan main account demo, account real baru ada feel. At least account micro... mcm aku pun, klau nak buat R&D aku pakai act real Micro, sbb pada pandangan aku la, bila main duit betul ni...dia betul2 fokus. klau demo, dia akan ada perasaan alaaa..ini demo jerrr, so focus & system yg kita ada, mesti lari, x banyak, skit..huhuu

id2login
11-17-2008, 03:16 AM
apa plak account demo, muhong jer tu...cnfirm pyalah mana bleh tahan main account demo, account real baru ada feel. At least account micro... mcm aku pun, klau nak buat R&D aku pakai act real Micro, sbb pada pandangan aku la, bila main duit betul ni...dia betul2 fokus. klau demo, dia akan ada perasaan alaaa..ini demo jerrr, so focus & system yg kita ada, mesti lari, x banyak, skit..huhuu

Ye la, kalau run demo sorang2 mmg la takde feel. Tapi kalau buat competition 2 orang mesti akan terasa feel tu. Sebab masing2 tak nak kalah. hahaha :D

braveheart
11-17-2008, 03:32 AM
Ye la, kalau run demo sorang2 mmg la takde feel. Tapi kalau buat competition 2 orang mesti akan terasa feel tu. Sebab masing2 tak nak kalah. hahaha :D

tu x pa la, kang main demo, tup2 dua-dua tgok dapat untung berlipat kali ganda, pastu, mula la rs nyesal.."alahai....kalau lah ni duit betoi..." kik kik kik

id2login
11-17-2008, 03:48 AM
tu x pa la, kang main demo, tup2 dua-dua tgok dapat untung berlipat kali ganda, pastu, mula la rs nyesal.."alahai....kalau lah ni duit betoi..." kik kik kik

huhu~ mcm best je apa kata kita test demo 2 org? sambil2 boleh brainstorming.

BOYO-LEPER
11-17-2008, 05:23 AM
tu x pa la, kang main demo, tup2 dua-dua tgok dapat untung berlipat kali ganda, pastu, mula la rs nyesal.."alahai....kalau lah ni duit betoi..." kik kik kik

Salah satu sifat yg perlu dibuang oleh Para Trader adalah sikap Tamak samada di Saham Forex atau Komoditi... AC Demo pula bertujuan untuk melatih Newbie atau Para Trader yg baru dengan sistem yg digemari dan memahirkan diri supaya masuk Tread yg sebenar dgn yakin dan tidak rugi. Berlatih dgn AC Micro itu pun tak apa tapi bagi yg berduit banyak ... sebaiknya ikut lah panduan yg diberikan oleh Sifu-2 kat cini... perlu diingat Akak ni... sudah Rugi bukan setakat AC Micro tapi AC Real... dan diluar sana banyak lagi Trader yg rugi...lebih banyak daripada apa yg dijangkakan . Mungkin sebab tersalah Teknik atau Guru... Banyak para Sifu diluar sana mengatakan main Forex ni tak susah kerana... mahu menjual barang atau sistem yg dipakai ... yg menjadi mangsa para Newbie... Bagi saya biar lambat asal selamat... :D :D :D

learn2biz
11-17-2008, 05:40 AM
Waaa .. no wonder la orang kata main forex ni tak susah .. sebab nama pun MAIN forex ... bukannya berniaga/berdagang/trade forex ye :D

Oleh itu .. jangan la kita main forex sebab bila kita main forex nanti jadi main-main .. huehuehue ...

mazlimoin
11-17-2008, 09:21 AM
Waaa .. no wonder la orang kata main forex ni tak susah .. sebab nama pun MAIN forex ... bukannya berniaga/berdagang/trade forex ye :D

Oleh itu .. jangan la kita main forex sebab bila kita main forex nanti jadi main-main .. huehuehue ...

main ok lagi...kalau melabur forex camner lak kkekekkkee

mostwanted
11-17-2008, 10:44 AM
main ok lagi...kalau melabur forex camner lak kkekekkkee

kalau melabur, lebur la duit kita tu...:D

mazlimoin
11-17-2008, 12:54 PM
kalau melabur, lebur la duit kita tu...:D

lebur takper lagi..pastu kata SCAM..lagi ancussss

halzu
11-18-2008, 01:50 AM
alo alo..dah cukup.... lari topik jgn cuba hijack thread tuan tanah.....:)

BOYO-LEPER
11-18-2008, 09:51 AM
alo alo..dah cukup.... lari topik jgn cuba hijack thread tuan tanah.....:)

Betul tu... ambil yg positif buang yg negatif ... cuba bantu Tuan tanah yg semangat hebat ni... :)

mostwanted
11-18-2008, 10:19 AM
go..go.. tuan tanah!kentalkan semangat mu...akaun SO depo lg.hehe
org yg 2 3 tahun leh bertahan,kita yg baru 2 3 bulan ni xkn xleh bt kn.leh punyooo...pa pun nanti habaqla perkembangan terkini kak k.

saidila79
11-18-2008, 11:16 AM
tak tau nak pikir apa lagi dah.....!!!!! skang tengah perjuangkan belen2 yang tinggal tanpa pengetahuan asben.....itupun selepas di cabar tanpa sedar oleh learn2biz dan kengkawan yang lain .....

kalau naik .....ye alhamdulilah....kalau tak......meh...meh...meh....

learn2biz
11-18-2008, 11:28 AM
tak tau nak pikir apa lagi dah.....!!!!! skang tengah perjuangkan belen2 yang tinggal tanpa pengetahuan asben.....itupun selepas di cabar tanpa sedar oleh learn2biz dan kengkawan yang lain .....

kalau naik .....ye alhamdulilah....kalau tak......meh...meh...meh....
Emm ... bila masa plak sy cabar ni ... heuheuheu ... sy tulis cabar diri sendiri utk cari the best entry yg boleh profit within 5 - 10 minit paling lama ... cabaran gak eh ? ok la tu ... still boleh tahan 300 pips tu .. huehuehue

Majulah forex utk negara dan diri sendiri :D

mostwanted
11-18-2008, 11:50 AM
tak tau nak pikir apa lagi dah.....!!!!! skang tengah perjuangkan belen2 yang tinggal tanpa pengetahuan asben.....itupun selepas di cabar tanpa sedar oleh learn2biz dan kengkawan yang lain .....

kalau naik .....ye alhamdulilah....kalau tak......meh...meh...meh....

chaiyok2! kak saidila...mana pi tau nanti kak leh lipat kali gandakan baki yg tinggal tu..jgn lipat kali gandakn loss sudah k.:D :D

learn2biz
11-18-2008, 09:35 PM
Caya la sis ... berjaya juga maintain akaun tu .. :D sikit-sikit lama-lama nanti dapat balik modal :D

ielacpet
11-19-2008, 03:15 AM
ha.. dh dpt modal bleh dpt untun plak..
pas2 bleh buke acc. berasingan plak..

saidila79
11-19-2008, 10:38 AM
Caya la sis ... berjaya juga maintain akaun tu .. :D sikit-sikit lama-lama nanti dapat balik modal :D

adalah sikit.......... nak beli eskem pun tak lepas lagi.....nak balik modal tu jauhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat......

bukan tak yakin tapi mungkin kena ambik masa yang lama..... apa pun trimas kerana sudi memberi support yang membina dan bermakna pada saudagar forex kecik cam saya....

ingatlah semua ......lepas ni jangan guna perkataan main forex....kita sebut je saudagar forex.....takpun sukan forex ke....:D :D

ijalman
11-19-2008, 01:34 PM
adalah sikit.......... nak beli eskem pun tak lepas lagi.....nak balik modal tu jauhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat......

bukan tak yakin tapi mungkin kena ambik masa yang lama..... apa pun trimas kerana sudi memberi support yang membina dan bermakna pada saudagar forex kecik cam saya....

ingatlah semua ......lepas ni jangan guna perkataan main forex....kita sebut je saudagar forex.....takpun sukan forex ke....:D :D

yaaa.... majulah forex untuk poket sendiri....

learn2biz
11-19-2008, 10:05 PM
Erk :eek: apa sudah jadi ? Nampak gaya macam nak kena berguru balik la ni ... Tak pe .. tak pe .. kaji balik apa yg silap ... moga-moga tak buat kesilapan sama lain kali :)

Majulah forex untuk negara dan diri sendiri :D

nettsaver
11-20-2008, 12:13 AM
tu x pa la, kang main demo, tup2 dua-dua tgok dapat untung berlipat kali ganda, pastu, mula la rs nyesal.."alahai....kalau lah ni duit betoi..." kik kik kik


chaiyok2! kak saidila...mana pi tau nanti kak leh lipat kali gandakan baki yg tinggal tu..jgn lipat kali gandakn loss sudah k.:D :D

Setahu saya lah.... Kalau dikira, forex ni sentiasa berpihak kepada traders.....
Kenapa ? Sebab traders possible untuk buat profit berlipatkali ganda tetapi traders possible untuk Loss hanya sekali ganda sahaja.....:)

Kita pernah terdengar trader yang depo $500.00 dapat profit $1200.00 dsb...
Tapi, pernah tak kita terdengar trader depo $500.00 dan loss $1200.00 ? ( kena bayar hutang kat broker.... ???? )

:D Forex Where Maximum Possible Profit Is More Than Thousand Percent But Maximum Possible Loss Up To Hundred Percent Only.:D

mostwanted
11-20-2008, 09:53 AM
Setahu saya lah.... Kalau dikira, forex ni sentiasa berpihak kepada traders.....
Kenapa ? Sebab traders possible untuk buat profit berlipatkali ganda tetapi traders possible untuk Loss hanya sekali ganda sahaja.....:)

Kita pernah terdengar trader yang depo $500.00 dapat profit $1200.00 dsb...
Tapi, pernah tak kita terdengar trader depo $500.00 dan loss $1200.00 ? ( kena bayar hutang kat broker.... ???? )

:D Forex Where Maximum Possible Profit Is More Than Thousand Percent But Maximum Possible Loss Up To Hundred Percent Only.:D

betul tu nettsaver...tapi kalau untung yg kita bt selama seminggu tiba2 leh rugi sekali trade jan bukan saja untung hilang tapi sekali dgn modal,bknka tu namanya rugi berkali ganda?? :D

saidila79
11-20-2008, 02:54 PM
semalam tak sepatutnya jadi camtu.....tapi tah macamana tetiba system hang....jadi memang dah duga akaun akan SO....

tapi sebelum tu memang dah ada untung sikit....tersalah trade ......nak trade lain jadi lain.....

nak sedapkan hati....alang2 menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan...alang2 dah rugi biar sampai kosong.....haaaaaa.....haaaaaaaa...baru puas hati....pas ni bukak akaun baru lagi....:D :D

learn2biz
11-21-2008, 11:24 AM
nak sedapkan hati....alang2 menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan...alang2 dah rugi biar sampai kosong.....haaaaaa.....haaaaaaaa...baru puas hati....pas ni bukak akaun baru lagi....:D :D
Tang ni yg kena masuk dlm bahagian thread 'kenapa aku selalu rugi' .. hueheuhue .. nak trade tak boleh emosi .. kalau emosi .. baik toksah trade :cool:

ielacpet
11-21-2008, 02:44 PM
emosi2 nie yg bhye..
klo emosi2 baik dok tepi..
ati mau girang
pikiran mau tenng..
minda mau lapang..
buat ngn cre yg betul pip ijau yg dtng..
marjinah pn ilng..:D

nettsaver
11-21-2008, 04:43 PM
betul tu nettsaver...tapi kalau untung yg kita bt selama seminggu tiba2 leh rugi sekali trade jan bukan saja untung hilang tapi sekali dgn modal,bknka tu namanya rugi berkali ganda?? :D

Itu dah kira amat bernasib baik..... sebab bila main je terus dapat untung...
Apa tuggu lagi... Withdraw je la yang lebih tu....

Yang sememangnya tak bernasib baik tu hanya akan rugi tak akan lebih dari 100%..... hilang deposit je tapi tak de hutang dengan broker.

Terima kasih.

BOYO-LEPER
11-21-2008, 05:37 PM
Itu dah kira amat bernasib baik..... sebab bila main je terus dapat untung...
Apa tuggu lagi... Withdraw je la yang lebih tu....

Yang sememangnya tak bernasib baik tu hanya akan rugi tak akan lebih dari 100%..... hilang deposit je tapi tak de hutang dengan broker.

Terima kasih.

Hutang ngan Rugi tu... lain Bro.. bagi le.. ilmu yg betul... nanti poning Newbie..
kalau kat ofis ni... di cop kipas-2... le.. ni... :D

learn2biz
11-21-2008, 10:30 PM
Hutang ngan Rugi tu... lain Bro.. bagi le.. ilmu yg betul... nanti poning Newbie..
kalau kat ofis ni... di cop kipas-2... le.. ni... :D

Betul ler apa yg dia tulis tu ... kalau baca agreement, bila kena SO, broker akan buat adjustment .. bukan kena byr pun yg -ve tu ... lain la kalau macam kes churning tu sebab dianggap menipu broker ... trade bawah akaun sendiri utk amik komisen dari trade sendiri ... atau anda sendiri yg berhutang nak trade forex ni (credit card anyone ?) ... huehuehue :D

saidila79
11-22-2008, 06:57 AM
Tang ni yg kena masuk dlm bahagian thread 'kenapa aku selalu rugi' .. hueheuhue .. nak trade tak boleh emosi .. kalau emosi .. baik toksah trade :cool:

dah masuk dah.....

nonwon85
11-22-2008, 10:30 AM
sabar kak...ade jln tuh...wat pelan2...dulu sy pon penah mc...sbb topup sket2...margin x ckp nak cover..skrg br ok sket hasil pemahaman kt thread EA sblh...mcm2 sy blaja...alhmdllh...wlupon untung blm masih menguasai rugi deposit..hehehe...tp, yg penting, sy semakin gain...percayalah, kita org pompuan pasti bole!!!!!!!

nettsaver
11-22-2008, 07:32 PM
Betul ler apa yg dia tulis tu ... kalau baca agreement, bila kena SO, broker akan buat adjustment .. bukan kena byr pun yg -ve tu ... lain la kalau macam kes churning tu sebab dianggap menipu broker ... trade bawah akaun sendiri utk amik komisen dari trade sendiri ... atau anda sendiri yg berhutang nak trade forex ni (credit card anyone ?) ... huehuehue :D

Ok.. sebab boss dah sebut pasal 'churning' kat sini..... Boleh saya tanya sikit....
Proses 'churning' ialah Trade di Akaun B dapat dapat komisyen kepada Akaun A ( kedua2 Akaun kepunyaan satu nama ). Dan, Akaun B adalah seperti biasa dan tiada masalah.

Dan, Akaun A : katalah wang komisyen sebanyak $200.00.
Soalan nya : Apakah Akaun A ini akan kena 'freeze' dan tak digalakkan untuk terus lakukan trade ?
Adakah Akaun still OK cuma wang komisyen itu tak boleh di withdraw ?

Bagaimana kalau ditambah deposit another $500.00 untuk trading dan menganggap yang $200.00 hanya sebagai back-up sahaja...... dengan beranggapan $200.00 tu hanya diberi pinjam oleh broker dan memang tak boleh 'withdraw' dan satu masa nanti broker akan ambil balik yang $200.00 tu..
Atau yang $500.00 lebih baik deposit je ke akaun yang baru ?

Terima kasih.


:D :) Forex Where Someone Could Possibly Win More Than 100% But No One Could Possibly Loss More Than That :) :D

nettsaver
11-22-2008, 07:53 PM
Hutang ngan Rugi tu... lain Bro.. bagi le.. ilmu yg betul... nanti poning Newbie..
kalau kat ofis ni... di cop kipas-2... le.. ni... :D

Tak de lah sampai cam tu.... sampai nak jadi kipas-2.... Takde dapat bonus pun... Cuma pernah terbaca dalam satu forum pasal ni... Adakalanya mereka yang tak pernah kenal forex memang takut... dia cakap ada duit setakat tu je.... nanti silap2 sampai surat hutang dari broker..... Macam hutang kereta, pinjam $20,000.00 tp bila dah jelaskan $20,000.00 pun masih lagi ada hutang interest. Dan, setahu saya..... leverage tu adalah 'berhutang dgn broker'... Sebab sebenarnya $100,000.00 diperlukan untuk Open Pos 1.0 Lot.
( Itu apa yang saya faham.... kalau saya silap, minta otai2 kat sini tolong explain ).

Terima kasih.

BOYO-LEPER
11-23-2008, 03:33 AM
Tak de lah sampai cam tu.... sampai nak jadi kipas-2.... Takde dapat bonus pun... Cuma pernah terbaca dalam satu forum pasal ni... Adakalanya mereka yang tak pernah kenal forex memang takut... dia cakap ada duit setakat tu je.... nanti silap2 sampai surat hutang dari broker..... Macam hutang kereta, pinjam $20,000.00 tp bila dah jelaskan $20,000.00 pun masih lagi ada hutang interest. Dan, setahu saya..... leverage tu adalah 'berhutang dgn broker'... Sebab sebenarnya $100,000.00 diperlukan untuk Open Pos 1.0 Lot.
( Itu apa yang saya faham.... kalau saya silap, minta otai2 kat sini tolong explain ).

Terima kasih.

Betul jugak ya... setahu saya pun macam tu.. jugak ... lagi satu tentang leverage ramai jugak yg dok cakap kat luar tu... sampai ada yg cakap tak boleh dari segi hukum-hakamnya... betul ke.. ? :D

learn2biz
11-23-2008, 09:19 AM
Ok.. sebab boss dah sebut pasal 'churning' kat sini..... Boleh saya tanya sikit....
Proses 'churning' ialah Trade di Akaun B dapat dapat komisyen kepada Akaun A ( kedua2 Akaun kepunyaan satu nama ). Dan, Akaun B adalah seperti biasa dan tiada masalah.

Dan, Akaun A : katalah wang komisyen sebanyak $200.00.
Soalan nya : Apakah Akaun A ini akan kena 'freeze' dan tak digalakkan untuk terus lakukan trade ?
Adakah Akaun still OK cuma wang komisyen itu tak boleh di withdraw ?

Bagaimana kalau ditambah deposit another $500.00 untuk trading dan menganggap yang $200.00 hanya sebagai back-up sahaja...... dengan beranggapan $200.00 tu hanya diberi pinjam oleh broker dan memang tak boleh 'withdraw' dan satu masa nanti broker akan ambil balik yang $200.00 tu..
Atau yang $500.00 lebih baik deposit je ke akaun yang baru ?

Terima kasih.


:D :) Forex Where Someone Could Possibly Win More Than 100% But No One Could Possibly Loss More Than That :) :D

Setahu sy la ... dua-dua akaun kena disable ... pas tu finance akan tolak balik komisen dlm akaun A dan kalau lepas tolak tu akaun jadi -ve .. kena depo balik kasi +ve dan email pada finance. Sy tahu ni pun sebab pernah ada kes mcm ni ... lepas kes dah settle akaun A dan akaun B akan separate (dikeluarkan dari ref). Nak tahu lebih lanjut kena tanya finance sendiri .. sy cuma tahu takat situ aje .. TQ

Musani
12-03-2008, 05:55 PM
semalam tak sepatutnya jadi camtu.....tapi tah macamana tetiba system hang....jadi memang dah duga akaun akan SO....

tapi sebelum tu memang dah ada untung sikit....tersalah trade ......nak trade lain jadi lain.....

nak sedapkan hati....alang2 menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan...alang2 dah rugi biar sampai kosong.....haaaaaa.....haaaaaaaa...baru puas hati....pas ni bukak akaun baru lagi....:D :D


Mintak maaf mencelah ye kak.. Itu maknanya berjudi nasib kak oiii. Lagi dalam minda buang jauh-jauh menggunakan perkataan (kalau itu-kalau ini-kalaulah kalau, kalau kalau) ni, pastinya akak akan kecundang selama-lamanya.:p
Itu belum lagi saya tunjukkan 100 dalil masalah yang akak pasti terkena punya.

SHAMX777
12-04-2008, 12:31 AM
Mintak maaf mencelah ye kak.. Itu maknanya berjudi nasib kak oiii. Lagi dalam minda buang jauh-jauh menggunakan perkataan (kalau itu-kalau ini-kalaulah kalau, kalau kalau) ni, pastinya akak akan kecundang selama-lamanya.:p
Itu belum lagi saya tunjukkan 100 dalil masalah yang akak pasti terkena punya.

:confused: Minta maaf kerana nasihat Musani betul2 bertentangan dengan pemahaman saya.

"Kalau" dan "Sekiranya".... sering sekali saya gunakan dalam hidup saya terutama sekali dalam TRADING.

Contoh dalam kehidupan seharian:

"Hari ni nampak mendung jer... baik aku bawa payung sekali KALAU nak keluar... mana tahu KALAU hujan."

"KALAU aku dapat keputusan peperiksaan yang cemerlang... aku bernazar nak berpuasa seminggu."

"Aku dapat rezeki banyak hari ini... Alhamdulillah... Separuh buat belanja... separuh lagi aku akan simpan. Sekurang-kurangnya KALAU aku susah kelak... ada simpanan yang boleh membantu."

"Hari ni ramai tetamu nak datang rumah. Aku nak masak apa yer? KALAU aku masak aku punya specialty... memang pedas2 belaka. Tetapi ramai budak2 kecil yang akan datang bersama ibu bapa mereka. Lebih baik aku masak yang tak pedas punya makanan."

KALAU aku dibuang kerja di zaman kemelesetan economi dunia nie... aku akan usahakan tanah yang terbiar tu untuk bercucuk tanam."

KALAU aku kaya nanti... aku nak berbanyak sedekah dan buat amal jariah... InsyaAllah."



dll....

Kesimpulannya... KALAU ni penting untuk untuk persiapan mental dan fizikal. Hidup ini bukannya penuh dengan KEPASTIAN. Kalau ada plan A... mesti ada plan B kalau plan A tak berjaya.


Contoh dalam TRADING:


"KALAU GbpUsd mencanak naik memuncak... aku tunggu sampai price GU cecah RESISTANCE sekian2 harga untuk take profit."

"Aku tengah SELL GbpUsd dekat Resistance line... KALAU GbpUsd naik jugak memecahkan Resistance line... aku akan Cut Loss lebih kurang 30pips."

"KALAU UK news keluar merah... aku akan SELL GbpUsd. KALAU keluar hijau... aku akan BUY GbpUsd."

"GbpUsd tengah menjunam jatuh... tak sempat nak buat Entry sebab laju sangat... sekarang tengah RETRACE sikit... KALAU harga cecah 50% Median Fibo... Baru aku akan SELL FROM BOUNCE."

dll......

Kesimpulannya... KALAU ni penting untuk Plan B kalau Plan A tak berjaya.

Persoalannya... Macam mana nak buang jauh2 perkataan KALAU dalam minda ni? Salah ke? Islam tegah ke?

p/s: Minta maaf yer Musani... hujah anda betul2 bertentangan dengan prinsip saya. Jadi saya mempertahankan kepercayaan saya. Musani boleh mempertahankan hujah Musani dengan lebih mendalam lagi sekiranya mahu. Inikan FORUM... semua bebas memberikan pandangan masing2. Mesti ada yang mengiakan dan yang menidakkan.

Musani
12-04-2008, 10:31 AM
Terima kasih kerana pandangan anda saya tidak menolak anda menggunakannya.
Tapi maksud saya adalah seperti dalam trading yang rakan-rakan kita alami dari masa ke semasa. Cuba renungkan kembali, ramai rakan-rakan kita selalu kecewa kenapa sebabnya???:confused:
Istilah tu juga yang di pakai sebut

CONTOH
1. kalaulah tak masuk posisi tu tentu aku tak rugi
2. Kalaulah aku berjaya dalam price ni aku akan belanja rakan-rakan

Bila terjadi seperti ini siapa rugi. Kerana itu dalam trading 95% ramai menemui kegagalan dan hanya 5% berjaya.
Ketetapan dalam minda serta keyakinan harus bersatu barulah ada kejayaan.

Saya pun pernah gagal banyak-banyak-banyak kali. Dari tu saya renung kembali kenapa aku kalah? Kenapa? kenapa? dan kenapa? Bermulalah sikap KALAU aku buang jauh-jauh keluar dari minda aku dan merenung serta belajar secara positif dalam apa jua keputusan.
JANGAN MENYEDAPKAN HATI -TAPI HATI PUN TAK TAHU SEDAP TAK SEDAP Maaflah mungkin pedas sikit kata saya ni. Saya tak mengecilkan sesiapa pun kat forum ni. Saya menghargai forum ni dan hendakkan semua trader kat forum ni berjaya.
BILA HENDAK BERJAYA POSITIFKAN DIRI DALAM APA JUA HAL UNTUNG ATAU RUGI ANDA AKAN JUMPA JALANNYA.

BOYO-LEPER
12-06-2008, 12:05 AM
Sorry Newbie tumpang lalu...
saya rasa pendapat kedua-dua sifu diatas betul-betul belaka maksud dan tujuan sama cuma ayatnya berlainan kesimpulannya kena ada keyakinan diri dan untuk mendapat keyakinan diri kena ada ilmu...

Saya teringat kata-2 salah seorang Jutawan MLM dulu... untuk tujuan mencapai matlamat atau tujuan seperti kita belajar naik basikal sudah menjadi kebiasaan mula-2 belajar naik basikal pasti terjatuh dahulu kalau takut jatuh
sampai bila pun kita tak kan pandai naik basikal...daripada situ lah kita belajar dari kesilapan... seterusnya perbaiki kesilapan sampai berjaya... kegagalan itu adalah lumrah bagi mereka yg berusaha untuk berjaya... org yg takut melakukan apa-2 lah sebenarnya org yg gagal..

Sebagai seorang Islam kita kena percaya kepada Qadhak dan Qadar kita hanya berusaha Tuhan yg menentukan... sebagai seorang manusia kudrat kita ada had nya...

Musani
12-06-2008, 07:54 PM
Yes. yang penting adalah, berniaga kerana Allah dan pasti Allah mengizinkannya.
Jgn lupa zakatkan 0.025% apabila untung kpd mesjid atau anak-anak dan berbanyaklah bersedekah ke jalan Allah. Sampai masanya anda akan nampak Allah tunjukkan jalan harganya nak and anda cuma tekan saja buy atau sell tanpa ragu-ragu. Tak payah beli robot:D . Tak mustahil USD10 menjadi USD500 dlm sebulan tanpa loss 1lot pun. Perkara ni memang tak mustahil kerana ini kerja Allah. Yang penting berusaha banyak2 tanpa rasa takut dengan dunia ni. Dalam dunia forex ni sebenarnya and kena tahu TREND semasa, samada mingguan/harian/1jam/30mi dan akhirnya 15min untuk membuat keputusan.

saidila79
12-23-2008, 06:40 AM
salam semua....dah lama sangat tak masuk sini ...banyak kerja rumah nak settle...tup2 masuk dah macam2 yang jadi... tapi tak kisahlah ....masing2 ada hati dan perasaan nak meluahkan ..... kadang2 mungkin bila mood tak baik cakap pun melepas....yang cakap baik2 mungkin bila mood pun tengah baik....apa yang pasti ada sesuatu perkara mewakili sesuatu perasaan....nak terjemahkan perasaan tu kenalah cakap....tak cakap org tak tahu....ye tak...?

peace :D :D

saidila79
12-23-2008, 07:00 AM
:confused: Minta maaf kerana nasihat Musani betul2 bertentangan dengan pemahaman saya.

"Kalau" dan "Sekiranya".... sering sekali saya gunakan dalam hidup saya terutama sekali dalam TRADING.

Contoh dalam kehidupan seharian:

"Hari ni nampak mendung jer... baik aku bawa payung sekali KALAU nak keluar... mana tahu KALAU hujan."

"KALAU aku dapat keputusan peperiksaan yang cemerlang... aku bernazar nak berpuasa seminggu."

"Aku dapat rezeki banyak hari ini... Alhamdulillah... Separuh buat belanja... separuh lagi aku akan simpan. Sekurang-kurangnya KALAU aku susah kelak... ada simpanan yang boleh membantu."

"Hari ni ramai tetamu nak datang rumah. Aku nak masak apa yer? KALAU aku masak aku punya specialty... memang pedas2 belaka. Tetapi ramai budak2 kecil yang akan datang bersama ibu bapa mereka. Lebih baik aku masak yang tak pedas punya makanan."

KALAU aku dibuang kerja di zaman kemelesetan economi dunia nie... aku akan usahakan tanah yang terbiar tu untuk bercucuk tanam."

KALAU aku kaya nanti... aku nak berbanyak sedekah dan buat amal jariah... InsyaAllah."



dll....

Kesimpulannya... KALAU ni penting untuk untuk persiapan mental dan fizikal. Hidup ini bukannya penuh dengan KEPASTIAN. Kalau ada plan A... mesti ada plan B kalau plan A tak berjaya.


Contoh dalam TRADING:


"KALAU GbpUsd mencanak naik memuncak... aku tunggu sampai price GU cecah RESISTANCE sekian2 harga untuk take profit."

"Aku tengah SELL GbpUsd dekat Resistance line... KALAU GbpUsd naik jugak memecahkan Resistance line... aku akan Cut Loss lebih kurang 30pips."

"KALAU UK news keluar merah... aku akan SELL GbpUsd. KALAU keluar hijau... aku akan BUY GbpUsd."

"GbpUsd tengah menjunam jatuh... tak sempat nak buat Entry sebab laju sangat... sekarang tengah RETRACE sikit... KALAU harga cecah 50% Median Fibo... Baru aku akan SELL FROM BOUNCE."

dll......

Kesimpulannya... KALAU ni penting untuk Plan B kalau Plan A tak berjaya.

Persoalannya... Macam mana nak buang jauh2 perkataan KALAU dalam minda ni? Salah ke? Islam tegah ke?

p/s: Minta maaf yer Musani... hujah anda betul2 bertentangan dengan prinsip saya. Jadi saya mempertahankan kepercayaan saya. Musani boleh mempertahankan hujah Musani dengan lebih mendalam lagi sekiranya mahu. Inikan FORUM... semua bebas memberikan pandangan masing2. Mesti ada yang mengiakan dan yang menidakkan.

KALAU asben saya nak belajar ngan u boleh tak ...? KALAU boleh bila....? KALAU boleh saya pun nak belajar jugak...tapi keadaan tak mengizinkan...jadi saya suruh asben je yang belajar ....itupun KALAU u sudi nak ajar.....

saidila79
12-23-2008, 07:45 AM
Mintak maaf mencelah ye kak.. Itu maknanya berjudi nasib kak oiii. Lagi dalam minda buang jauh-jauh menggunakan perkataan (kalau itu-kalau ini-kalaulah kalau, kalau kalau) ni, pastinya akak akan kecundang selama-lamanya.:p
Itu belum lagi saya tunjukkan 100 dalil masalah yang akak pasti terkena punya.

salam musani.....yang berilmu pun kadang2 boleh silap percaturan.....apatah lagi yang macam saya dan asben....tapi saya tak salahkan sesiapa atas kesilapan yang disengajakan atau pun tidak.......saya pun tahu sampai setakat mana saya boleh terima keadaan yang kecewa....pasal memperjudikan nasib... saya rasa awak silap besar.......bila awak cakap camtu saya rasa macam saya mempertaruhkan nyawa lah pulak....padahal saya takdelah sampai memperjudikan nasib hidup saya pada forex...apa yang saya lakukan pada balance akaun saya tu bukannya nak memperjudikan nasib cuma saja nak test ilmu yang ada tapi saya tahu ilmu masih tak cukup.....cuma bila dah loss saya jadikan ia sebagai terapi minda....tak nak difikirkan sangat kerugian tu....kalau difikir2kan alamatnya boleh jejas kualiti hidup kita sekeluarga........tapi kerana2 perkara2 yang dah berlaku sebelum inilah yang berjaya membuka hati asben saya untuk belajar dengan org yang berpengalaman dan berilmu....

bagi saya tiap2 kejadian ada hikmahnya.....KALAU tak tahan dengan kekalahan hidup yang diperjuangkan pergi jelah tanjung rambutan....


peace:D :D

Musani
12-24-2008, 06:57 AM
Terpulang pada diri masing-masing, menerima atau tidak adalah keputusan anda. Contohnya: Saya majikan mempunyai ramai pekerja, dan ada beberapa pekerja selalu menggunakan andaian, stratergi, plan and yang macam-macamlah. Apabila membuat tindakan mereka terperangkap dalam permainan mereka sendiri. Jesteru itu saya sabagai majikan apakah akan mendiamkan diri sahaja dan tunggu dan lihat apa yang berlaku?? Saya tak akan sanggup menanggung kerugian yang bertambah. Maka dengan itu saya haruslah membuat tindakkan menamatkan tugas yang diamanahkan kepada mereka kerana gagal dalam menjalankan tugas.

(APAKAH ANDA SANGGUP MENERIMA MEREKA BEKERJA DITEMPAT ANDA)???

BOYO-LEPER
12-28-2008, 06:30 PM
KALAU asben saya nak belajar ngan u boleh tak ...? KALAU boleh bila....? KALAU boleh saya pun nak belajar jugak...tapi keadaan tak mengizinkan...jadi saya suruh asben je yang belajar ....itupun KALAU u sudi nak ajar.....


Akak kena email dia lepas tu baru Call HP dia... atau pun Call dulu tanya
dia... No HP dan email cari dlm Komuniti FX SHAMX777


sekadar membantu... :D

pakikkayo
01-01-2009, 02:11 PM
Yes. yang penting adalah, berniaga kerana Allah dan pasti Allah mengizinkannya.
Jgn lupa zakatkan 0.025% apabila untung kpd mesjid atau anak-anak dan berbanyaklah bersedekah ke jalan Allah. Sampai masanya anda akan nampak Allah tunjukkan jalan harganya nak and anda cuma tekan saja buy atau sell tanpa ragu-ragu. Tak payah beli robot:D . Tak mustahil USD10 menjadi USD500 dlm sebulan tanpa loss 1lot pun. Perkara ni memang tak mustahil kerana ini kerja Allah. Yang penting berusaha banyak2 tanpa rasa takut dengan dunia ni. Dalam dunia forex ni sebenarnya and kena tahu TREND semasa, samada mingguan/harian/1jam/30mi dan akhirnya 15min untuk membuat keputusan.
Bukan ke zakat 1/40?
Kalau ikut matematik aku 1/40 = 2.5%
Pas tu zakat kena bagi Amil bukan bagi kat masjid atau anak yatim.
Kalau bagi ke masjid atau anak yatim.... sedekah namanya.:D

learn2biz
01-01-2009, 02:57 PM
Zakat hanya pada 8 asnaf, sedekah adalah pemberian kepada org lain ... zakat ada haul dan nisab, sedekah tak ada ... harap tak keliru ...

ps: cth zakat .. cari saudara baru/fakir/miskin .. diaorg ni tergolong dlm 8 asnaf .. beri kat diorg

saidila79
01-02-2009, 06:41 AM
Akak kena email dia lepas tu baru Call HP dia... atau pun Call dulu tanya
dia... No HP dan email cari dlm Komuniti FX SHAMX777


sekadar membantu... :D

terima kasih ye boyoleper......ari tu sham dah call akak dah...tapi dia sibuk sangat....dengar suara dia pun kecian ....macam tak cukup rehat....cuma dah cakaplah ngan dia kalau boleh nak join kelas dia dalam bulan ni gak....
kalau si sham tu kata ok.....ok lah....:D

almaklumlah baru je top-up akaun.....tak nak lah disia-siakan.....

saidila79
01-02-2009, 06:51 AM
Zakat hanya pada 8 asnaf, sedekah adalah pemberian kepada org lain ... zakat ada haul dan nisab, sedekah tak ada ... harap tak keliru ...

ps: cth zakat .. cari saudara baru/fakir/miskin .. diaorg ni tergolong dlm 8 asnaf .. beri kat diorg


wah ....learn2biz ni serba bolehlah.....boleh jadi ustaz.....apa kata kat thread bual kosong diselitkan ruang2...cam tanya ustaz/pendidikan islam....so sesape yang ada kemusykilan agama bolehlah tanya kat situ....jawapan biar sesama kita yang cari....sapa tahu jawab....sapa tak tahu...baca diam2....

kengkadang kita semua ni ada masaalah cuma tak berani atau malu nak tanya ...takut dikata buta agama....mana yang salah boleh diperbetulkan...

dalam mencari ilmu keduniaan ....ilmu akhirat tu jangan lah dilupa...kerana itulah bekal yang sebenarnya kita akan bawa bila kita mati nanti....
wallahualam....

Musani
01-02-2009, 05:40 PM
Alhamdulillah, berkat ilmu dan pengetahuan trade without loss saya dah jumpa. Nak turun ke nak naik ke, i tak kisah sangat dah. Takdelah nak menatap berjam-jam bila nak trade atau pun tersengkut. Selamat tahun 2009 baru semua, moga dimurahkan rezeki.:)

MAAF SEKIRANYA TERSINGGUNG PERASAAN ANDA YE.

saidila79
01-07-2009, 06:57 AM
nampaknya tahun baru ni HANG TUAH menyebelahi saya.....3hari trade adalah dapat dalam usd49......

kena hati2 sebab ....tak lama lagi dah nak berguru ngan guru forex yang tengah top skang ni.....

yahooooooooo

fazli
01-07-2009, 07:48 AM
permulaan yg baik untuk akak nieh.. tahniah :D

Jawafx
01-07-2009, 08:15 AM
Alhamdulillah, berkat ilmu dan pengetahuan trade without loss saya dah jumpa. Nak turun ke nak naik ke, i tak kisah sangat dah. Takdelah nak menatap berjam-jam bila nak trade atau pun tersengkut. Selamat tahun 2009 baru semua, moga dimurahkan rezeki.:)

MAAF SEKIRANYA TERSINGGUNG PERASAAN ANDA YE.

Macam pernah dengar je ayat ni "ilmu dan pengetahuan trade without loss saya dah jumpa. Nak turun ke nak naik ke, i tak kisah sangat dah." ---- ada berguru atau tahu hasil penyelidikan sendiri :) atau kita rakan seperguruan :) kalau guru tu tahu mesti di ketawa bahak-bahak :D

Musani
01-07-2009, 05:01 PM
Macam pernah dengar je ayat ni "ilmu dan pengetahuan trade without loss saya dah jumpa. Nak turun ke nak naik ke, i tak kisah sangat dah." ---- ada berguru atau tahu hasil penyelidikan sendiri :) atau kita rakan seperguruan :) kalau guru tu tahu mesti di ketawa bahak-bahak :D

hahahahahahaha:p


nampaknya tahun baru ni HANG TUAH menyebelahi saya.....3hari trade adalah dapat dalam usd49......

kena hati2 sebab ....tak lama lagi dah nak berguru ngan guru forex yang tengah top skang ni.....

yahooooooooo

Tahniah kak saya ucapkan, moga seterusnya begitu ye:D

golddigger
01-30-2009, 07:34 AM
salam...

apsal set SL jer? Tp tak set pon?:confused: sayang laaa dah dapat pip2 hijau tapi close ngan pip merah... mmmmm kalo x nak set tp skuang2nya pasang laa trailing stop.. dapat pip merah pun masih untung

kmbeng
02-07-2009, 04:11 AM
yang ni untuk org kawen ja ka... aku x kawen leh menyampok x???

saidila79
02-07-2009, 04:11 AM
salam.....

dah lama tak jenguk jurnal sendiri........takde mende nak report....

la ni lepas asben dah berguru ngan sham.....adalah kemajuan sikit....nak dibanggakan sangat tak boleh lagi.....tunggu trade without loss baru boleh nak dibangga2kan.....

SevenFigures
02-07-2009, 04:36 AM
ni part 2 ke? part 1 apa dah jadi?

saidila79
02-07-2009, 06:40 AM
ni part 2 ke? part 1 apa dah jadi?

part 1 dah lama closed akaun meletop......part 2 ni sebenarnya akaun baru akaun yang dapat dipertahankan sehingga kini....walau tak berapa nak tahan ....berkat support kengkawan yang lain barulah boleh bertahan.....semangat....jangan putus asa.....:D :D

ForexWaveSoldier
02-07-2009, 04:05 PM
part 1 dah lama closed akaun meletop......part 2 ni sebenarnya akaun baru akaun yang dapat dipertahankan sehingga kini....walau tak berapa nak tahan ....berkat support kengkawan yang lain barulah boleh bertahan.....semangat....jangan putus asa.....:D :D

bertahan dan sambil bertambah..
Takeprofit atau Trailing stop ibarat susu pada acc kita supaya mebesar sihat dan kuat.. NESPRAY EN MOM TRADERS. dirumus untuk traders..

GOOD LUCK! to all Malaysian traders.

ijalman
02-09-2009, 12:20 PM
part 1 dah lama closed akaun meletop......part 2 ni sebenarnya akaun baru akaun yang dapat dipertahankan sehingga kini....walau tak berapa nak tahan ....berkat support kengkawan yang lain barulah boleh bertahan.....semangat....jangan putus asa.....:D :D
semoga abang suhaidi kita makin terer

learn2biz
02-10-2009, 01:50 AM
Harap lepas ni asben tak trade pakai TISHA lagi ye ... huehueheu

saidila79
02-10-2009, 04:33 AM
laporan hari ini..............

pagi2 dah untung 11usd......oklah.....

semalam pergi rumah abg sham.....nak panggil sham aje tak sedap.....so sekarang kenalah panggil abg sham....respect....

sempat gak saya makan makaroni bakar.....sedap sapa yang buat?ada letak butter ke...? bau dia wangi.....mintak resepi boleh.....? laksa makcik ....sedap juga......saya dapat makan tu semua pun sebab kak ija dan kak nisa tolong ambikkan.......nak harap saya amik sendiri lambat lah.......maklumlah malu2:o ....first time......next time oklah kot.......:D

thanks to kak ija yang melayan saya dan karenah anak2 saya yang bising dan tak boleh duduk diam..... kak ija memang ramah mesra.....untung abg sham dapat wife cam kak ija......:)

tadi chat ngan learn 2 biz.....banyak dapat info yang berguna secara tak langsung......terima kasih banyak2.....

lepas belajar ngan sham memang terlalu banyak perubahan yang asben buat dari segi disiplin.....TISHA tu mungkin dah boleh buang dalam kamus hidup.....

tapi masih harus dipantau oleh saya selaku PUAN PENASIHAT....:D

bizonline
02-11-2009, 07:03 AM
Keep up the good works!..

saidila79
02-11-2009, 07:51 AM
semoga abang suhaidi kita makin terer

aminnnnnnnnnnnnnn........

ForexWaveSoldier
02-19-2009, 06:01 PM
ya.. bersyukurlah kepada tuhan.. tak kira untung atau rugi.. percayalah.. ALLAH amat mengasihani hambanya :) hikmah dari sesuatu yang berlaku berlipat kali ganda nikmatnya.

saidila79
02-26-2009, 03:06 PM
salam......

lama tak masuk sini......semenjak tengah mabuk2 pening2 tak larat nak ngadap laptop.........hari ni barulah tergerak hati nak jenguk jurnal asben ngan nak tahu aktiviti2 fxmalay....itupun setelah wife abg sham bertanya khabar......barulah terasa rindu kat fxmalay....

akaun asben makin lama makin menyusut....macam kais pagi makan pagi....kais petang makan petang.....malam pun kadang2 terkais2.....

ilmu yang dipelajari dah cukup baik rasanya....tapi sibuk nak mencuba ilmu2 baru.....kalau nak ngetes ilmu baru kat akaun demo takpelah gak......ini ngetesnya kat akaun real.....duitnya real.....bangkrap pun real lah jugak.....sekarang kalau saya bising2 pun buat penat je.....kadang tu malas nak campor.......tapi terpaksa jugak campor walaupun dia tak suka.....

kadang teknik dan teori yang dicakap tu betul2 boleh menghasilkan profit......tapi dia suka buat yang terbalik.....

lagi2lah sekarang dia dah pandai berYM ngan kawan2nya......graf pun dah bertukar rupa.....macam ajaran sesat je saya tengok.....camner ye saya nak tayang graf kat sini supaya otai2 boleh komen.....

nyampah betul tengok.....

ForexWaveSoldier
02-26-2009, 03:31 PM
Alamak.. sabar2 ... boleh lah post kat sini kalau ada masa.. yang penting. Jangan putus Asa.. Guna apa yang dibelajar.. sebab sifu dah byk ngetes / mengkaji sistem.. apa yang dikongsi ialah yang terbaik..

saidila79
02-27-2009, 05:28 AM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/testing1-1.jpg

learn2biz
02-27-2009, 08:53 AM
Halus benar la pulak .. kasi original size .. tak perlu resize ... tak nampak langsung apa yg ada kat chart tu ..

Kalau nak mudah buat SS.. tekan je button kanan mouse kat chart pas tu save as picture ... pilih active workspace atau active chart (as is) .. nanti dia akan save as .gif .. yg ni boleh terus upload ke img sharing server tanpa resize :)

kmbeng
02-27-2009, 08:58 AM
belajar dari kesilapan... x pa kak x mc.. sy dua kali dah mc minggu ni.. hahaha

learn2biz
02-27-2009, 10:13 AM
kadang teknik dan teori yang dicakap tu betul2 boleh menghasilkan profit......tapi dia suka buat yang terbalik.....

lagi2lah sekarang dia dah pandai berYM ngan kawan2nya......graf pun dah bertukar rupa.....macam ajaran sesat je saya tengok.....camner ye saya nak tayang graf kat sini supaya otai2 boleh komen.....

nyampah betul tengok.....
Apa kata kalau dia nak buy suruh dia sell pulak .. huehuehue

Uh uh .. bila 'terkena' ajaran songsang ... kena la bukak cara songsang mcm sy ckp tu .. huehuheue ....

mazlimoin
02-27-2009, 05:17 PM
Alahai..tak abis abis lagi ker ajaran sonsang ni,,,ishk!!....kang kena bukak journal ke3 lak..ishk!!

dealkhan
02-28-2009, 01:47 AM
slain teknikal strategi, mental strategi kena ada gak..fx ni cam game strategi...hihi...

kmbeng
03-01-2009, 10:32 AM
Alahai..tak abis abis lagi ker ajaran sonsang ni,,,ishk!!....kang kena bukak journal ke3 lak..ishk!!

jgan ngata kat org yang x bernasib baik kikiki:D

saidila79
03-02-2009, 07:37 AM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/test-1.gif

camner ni tak bleh pun learn2biz......memula saya buat camni.......right klik pastu save as picture kat active chart ( as is )......pastu save gif.....upload kat photo bucket....copy link image code...pastu masuk forum.....paste link tu kat petak kuning.........

salah ke cara saya......kalau salah betul2kan ye......dah cuba banyak kali ni tapi tak jadi....

kmbeng
03-02-2009, 08:03 AM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/test-1.gif

camner ni tak bleh pun learn2biz......memula saya buat camni.......right klik pastu save as picture kat active chart ( as is )......pastu save gif.....upload kat photo bucket....copy link image code...pastu masuk forum.....paste link tu kat petak kuning.........

salah ke cara saya......kalau salah betul2kan ye......dah cuba banyak kali ni tapi tak jadi....

kak pakai stoch 2 setting standart ka setting baik punya??

learn2biz
03-02-2009, 11:41 AM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/test-1.gif (http://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/test-1.gif)

Bila sumber dia resize jadi 799 x 320 .. itu yg dia keluar kecik ajer ... Suggest guna 800 x 600 minima atau try guna picoodle.com .. lagi senang ...

halzu
03-02-2009, 02:55 PM
kak pakai stoch 2 setting standart ka setting baik punya??

ko tengak betul betul kan ker dia setting standard MT4....

p/s: semua thraed ko nak masuk.... jgn sampai merapu udah lerrr :p

ForexWaveSoldier
03-02-2009, 03:48 PM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/test-1.gif

camner ni tak bleh pun learn2biz......memula saya buat camni.......right klik pastu save as picture kat active chart ( as is )......pastu save gif.....upload kat photo bucket....copy link image code...pastu masuk forum.....paste link tu kat petak kuning.........

salah ke cara saya......kalau salah betul2kan ye......dah cuba banyak kali ni tapi tak jadi....

Ni candlestick ke line chart? semacam je saya tengok.. :eek: :confused:

roziex
03-03-2009, 04:28 AM
nape tak try gune system lain?
stoch mmg tak reti nak baca,
sy gune system + harmonic trader

https://i547.photobucket.com/albums/hh462/roziex77/1-10.gif

https://i547.photobucket.com/albums/hh462/roziex77/2-3.gif

saidila79
03-03-2009, 06:23 AM
nape tak try gune system lain?
stoch mmg tak reti nak baca,
sy gune system + harmonic trader

hentahlah........mengikut asben.....dia kata boleh baca......ikut wave aje.....

saya nak mengodek tak reti.......reti komen sahaja......

agak2lah traders lain punya wife ada tak yang penyibuk macam saya......:rolleyes: :rolleyes:

saya bukan apa......cuma nak menjaga keamanan .....kadang2 memanglah rasa lebih baik trade sendiri2 .....tapi system belum boleh download lagi dalam kepala......

sapalah tak nak kaya dan berjaya......apapun saya akan tetap sokong asben......

saidila79
03-03-2009, 06:44 AM
https://img01.picoodle.com/img/img01/3/3/3/dila79/f_test12m_a0c7b26.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/3/3/dila79/f_test12m_a0c7b26.gif&srv=img01)

saidila79
03-03-2009, 06:59 AM
alhamdulillah.......dah berjaya........:D :D

terima kasih banyak2 pada kawan2 terutamanya learn2biz.......kerana tunjuk ajar dan tak jemu2 menolong walaupun takde kena mengena.......

terima kasih sekali lagi......

learn2biz
03-03-2009, 07:47 AM
alhamdulillah.......dah berjaya........:D :D

terima kasih banyak2 pada kawan2 terutamanya learn2biz.......kerana tunjuk ajar dan tak jemu2 menolong walaupun takde kena mengena.......

terima kasih sekali lagi......Uhuk uhuk .. padan la batuk aje .. ada org sebut nama kat sini ... wah .. manyak besar lor itu chart .. manyak cantik .. baru nampak apa itu tulis dalam lor .. huehuehuheue

kmbeng
03-03-2009, 08:53 AM
apasl monthly pivot ada sebijik garisan ja...

saidila79
03-03-2009, 10:08 AM
nak mintak tolonglah kawan2........terminal tak boleh bukak.....memang ada buat kesilapan tapi tak sangka jadi macam ni.........klik je terus dia keluar


META TRADER FX-OPEN CRASH DETAIL......


There has been a critical error
Time : 2009.03.03 19:06
Program : Client Terminal
Version : 4.00 (build: 216, 16 Apr 2008)
OS : Windows XP Professional 5.1 Service Pack 2 (Build 2600)
Processors : 1 x X86 (level 6)
Memory : 515500/134892 kb
Exception : C0000005
Address : 00461532
Access Type : read
Access Addr : 1770DEDB

Registers : EAX=00E98188 CS=001b EIP=00461532 EFLGS=00010202
: EBX=1770DEDB SS=0023 ESP=00126060 EBP=00126098
: ECX=FCE6D315 DS=0023 ESI=0045F5FC FS=003b
: EDX=00000066 ES=0023 EDI=00E9EA64 GS=0000

Stack Trace : 00454B8E 00000000 00000000 00000000
: 00000000 00000000 00000000 00000000
: 00000000 00000000 00000000 00000000
: 00000000 00000000 00000000 00000000

Modules :
1 : 00400000 002A9000 c:\program files\metatrader - fxopen\terminal.exe
2 : 10000000 00029000 c:\program files\scansoft\omnipagese2.0\ophookse2.dll
3 : 20000000 002C5000 c:\windows\system32\xpsp2res.dll
4 : 5AD70000 00038000 c:\windows\system32\uxtheme.dll
5 : 71AA0000 00008000 c:\windows\system32\ws2help.dll
6 : 71AB0000 00017000 c:\windows\system32\ws2_32.dll
7 : 73DD0000 000FE000 c:\windows\system32\mfc42.dll
8 : 74720000 0004B000 c:\windows\system32\msctf.dll
9 : 755C0000 0002E000 c:\windows\system32\msctfime.ime
10 : 76380000 00005000 c:\windows\system32\msimg32.dll
11 : 76390000 0001D000 c:\windows\system32\imm32.dll
12 : 763B0000 00049000 c:\windows\system32\comdlg32.dll
13 : 76B40000 0002D000 c:\windows\system32\winmm.dll
14 : 77120000 0008B000 c:\windows\system32\oleaut32.dll
15 : 773D0000 00103000 c:\windows\winsxs\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.2600.2982_x-ww_ac3f9c03\comctl32.dll
16 : 774E0000 0013D000 c:\windows\system32\ole32.dll
17 : 77C00000 00008000 c:\windows\system32\version.dll
18 : 77C10000 00058000 c:\windows\system32\msvcrt.dll
19 : 77DD0000 0009B000 c:\windows\system32\advapi32.dll
20 : 77E70000 00092000 c:\windows\system32\rpcrt4.dll
21 : 77F10000 00048000 c:\windows\system32\gdi32.dll
22 : 77F60000 00076000 c:\windows\system32\shlwapi.dll
23 : 77FE0000 00011000 c:\windows\system32\secur32.dll
24 : 7C800000 000F5000 c:\windows\system32\kernel32.dll
25 : 7C900000 000B0000 c:\windows\system32\ntdll.dll
26 : 7C9C0000 00816000 c:\windows\system32\shell32.dll
27 : 7E410000 00090000 c:\windows\system32\user32.dll

Call stack :
0045F580:1FB2 [00461532] [email protected] (terminal.exe)
004549F0:019E [00454B8E] [email protected] (terminal.exe)

hadoiiiiiiiiiiii

bgm4441
03-03-2009, 10:18 AM
uninstall mt4 dan install balik ...MT4 ..

kmbeng
03-03-2009, 12:13 PM
uninstall mt4 dan install balik ...MT4 ..

apsal dia jadik cam 2... :confused:

bgm4441
03-03-2009, 12:44 PM
apsal dia jadik cam 2... :confused:

tak pasti arr...mungkin tak update ke latest version pun penyebab gak kerana indicator compile pakai latest ..
tapi kadang bukan pasal tue pun ...aku pun x faham

learn2biz
03-03-2009, 07:04 PM
biasanya ada indikator atau benda lain yg buat dia crash ... solution mudah .. uninstall, delete folder mt4 .. install baru .. solution yg kurang mudah ... delete segala kandungan dalam folder profiles yg ada bwh folder mt4 ... nak lagi kurang mudah .. cari dan delete indi yg buat dia crash .. huehuehue

saidila79
03-04-2009, 04:00 AM
biasanya ada indikator atau benda lain yg buat dia crash ... solution mudah .. uninstall, delete folder mt4 .. install baru .. solution yg kurang mudah ... delete segala kandungan dalam folder profiles yg ada bwh folder mt4 ... nak lagi kurang mudah .. cari dan delete indi yg buat dia crash .. huehuehue

yelah....nampaknya itu je solution yang ada......uninstall pastu install balik....habis semua setting.....tapi tak kisahlah bukan saya yang kena buat....hax3

kmbeng
03-04-2009, 07:54 AM
biasanya ada indikator atau benda lain yg buat dia crash ... solution mudah .. uninstall, delete folder mt4 .. install baru .. solution yg kurang mudah ... delete segala kandungan dalam folder profiles yg ada bwh folder mt4 ... nak lagi kurang mudah .. cari dan delete indi yg buat dia crash .. huehuehue

kalu pakai indie byak sangat jadik mmg jadik cam2 ka... mt4 aku indi macam2 ada... :confused:

saidila79
03-04-2009, 09:29 AM
ok dah install semua.......tapi file back test abg sham yang duduk kat custom indikator dah takde....camner nak set balik kat terminal .....

tolong please......

SHAMX777
03-05-2009, 04:51 AM
Copy the whole folder INDICATORS... paste dalam EXPERT. Overwrite... tambah Indi sahaja. Jangan paste dalam folder INDICATORS yang sedia ada pulak... nanti ada satu lagi folder INDICATORS dalam folder INDICATORS.

Kalau tak pasti... buka file INDICATORS yang saya bagi... COPY ALL. Lepas tu buka folder INDICATORS dalam EXPERT... PASTE all. YES TO ALL.

Copy file Template (ada .tpl kat belakang nama file)... paste kat dalam folder TEMPLATE. Folder template ada 2. Satu dalam EXPERT satu lagi kat luar EXPERT... paste kat dalam folder TEMPLATE yang kat luar EXPERT tu.

SevenFigures
03-10-2009, 04:54 PM
lepas ni ade jurnal part 3 ke ni? hehehe

saidila79
03-11-2009, 08:34 AM
mungkin tidak kot.........la ni kalau gagal jugak.....bukan closed jurnal je......ngan akaun2nya sekali closed.......:D :D

zurin
03-11-2009, 09:54 AM
mungkin tidak kot.........la ni kalau gagal jugak.....bukan closed jurnal je......ngan akaun2nya sekali closed.......:D :D

sebelum last kali gagal,
mungkin kena fokus dkt money management lebih sikit....:D

saidila79
03-14-2009, 07:56 AM
semalam......asben buat pertama kalinya pergi melepak kat dolah ngan group fxmalay.....terima kasih lah ye learn2mi.....eh silap...learn2biz kerana sudi mengodek laptop gedabak saya ni.......rasa macam laptop barulah pulak....:D :D

untuk halzu tima kasih plak pasal borang family day....bukan tak nak ikut arahan tapi printer rosak so tak bleh nak print
....tu pasal lah saya fax pakai kertas buku latihan.....sori yer....jangan marah....:D

untuk gilos plak.....dah jumpa asben saya kan.....hensem tak..?.....nanti kalau nak jumpa setakat area puchong ke shah alam ke oklah.....saya taklah risau sangat.....kalau nak bertandang kat dolah je.....jauh kan.....kesian saya....

saidila79
03-14-2009, 08:04 AM
Copy the whole folder INDICATORS... paste dalam EXPERT. Overwrite... tambah Indi sahaja. Jangan paste dalam folder INDICATORS yang sedia ada pulak... nanti ada satu lagi folder INDICATORS dalam folder INDICATORS.

Kalau tak pasti... buka file INDICATORS yang saya bagi... COPY ALL. Lepas tu buka folder INDICATORS dalam EXPERT... PASTE all. YES TO ALL.

Copy file Template (ada .tpl kat belakang nama file)... paste kat dalam folder TEMPLATE. Folder template ada 2. Satu dalam EXPERT satu lagi kat luar EXPERT... paste kat dalam folder TEMPLATE yang kat luar EXPERT tu.

walaupun dah digodek ngan learn2biz tapi fail tu masih tak dapat nak masuk kat terminal.....nampaknya kena datang rumahlah jawabnya.....:D :D

gilos
03-14-2009, 04:36 PM
hensem...tapi saya lagi ensem utk isteri saya...huahuahua...anyway, nanti2 saya balik puchong, saya call husband awak...boleh lepak2 tukar pendapat... :)

SHAMX777
03-15-2009, 05:31 AM
Jemputlah datang rumah yer :D KHAMIS ini 19 Mac.

p/s: Hari tu kempunan tak dapat makan Roti Jala. Kali nie kalau bawak... sorok2 sekeping dua yer :p

saidila79
03-16-2009, 05:03 AM
Jemputlah datang rumah yer :D KHAMIS ini 19 Mac.

p/s: Hari tu kempunan tak dapat makan Roti Jala. Kali nie kalau bawak... sorok2 sekeping dua yer :p


insyaallah kalau asben sempat ......dia kerja.....kalau datang pun mungkin petang2 sikit......tunggu balik kerja....

halzu
03-16-2009, 05:33 AM
untuk halzu tima kasih plak pasal borang family day....bukan tak nak ikut arahan tapi printer rosak so tak bleh nak print
....tu pasal lah saya fax pakai kertas buku latihan.....sori yer....jangan marah....:D

Tak marah...hanya peringatan.... cakap kat asben hari jumaat ni anto borang beserta pengerasnya.... kalau tak nama terkeluar dari senarai....:p

p/s: Hari Kamis ni MUNGKIN tidak dapat trade bersama di rumah Sham... mlm nak kena anto nak ngaji ...siang lak ada operasi yg mencabar... hehehehehhe

learn2biz
03-16-2009, 12:54 PM
walaupun dah digodek ngan learn2biz tapi fail tu masih tak dapat nak masuk kat terminal.....nampaknya kena datang rumahlah jawabnya.....:D :D

Dah check .. indicator ada template tak de ... huehuehue .. amacam notebook ? ada rasa perbezaan ? 33 file virus jumpa mlm tu .. tak masuk spyware lagi ... dgn hijacker semua siap ada ... jenuh nak hack masuk registry asyik kena halang jer ngan virus/hijacker tapi last skali berjaya juga .. habis semua cuci bersih .. :D

saidila79
03-17-2009, 01:36 AM
Dah check .. indicator ada template tak de ... huehuehue .. amacam notebook ? ada rasa perbezaan ? 33 file virus jumpa mlm tu .. tak masuk spyware lagi ... dgn hijacker semua siap ada ... jenuh nak hack masuk registry asyik kena halang jer ngan virus/hijacker tapi last skali berjaya juga .. habis semua cuci bersih .. :D

yelah......jangan lupa ye datang kat rumah sham khamis ni.....ada surprise.....:D :D tunggu sampai saya datang ye......memang ada perubahan besar....laju semacam..... save power.....thank you very much ye abg miiiiiiiiiiiiii.....:D :D

file back test dah jumpa dan dah boleh guna......

saidila79
03-17-2009, 01:38 AM
Tak marah...hanya peringatan.... cakap kat asben hari jumaat ni anto borang beserta pengerasnya.... kalau tak nama terkeluar dari senarai....:p

p/s: Hari Kamis ni MUNGKIN tidak dapat trade bersama di rumah Sham... mlm nak kena anto nak ngaji ...siang lak ada operasi yg mencabar... hehehehehhe

pas kat sape2 khamis ni kat rumah sham tak bleh ke tuan......?

halzu
03-17-2009, 02:00 AM
pas kat sape2 khamis ni kat rumah sham tak bleh ke tuan......?

alaaaaaaaaahai.... kang nasihat lagi kata marah lak :p ..... kan saya dah pesan bagi kat saya.... kalau bagi kat org lain saya TIDAK bertanggungjawab seandainya borang & RM tu tak sampai ke tangan saya......:)

saidila79
03-20-2009, 06:37 AM
semalam........saya widraw akaun asben 15usd rm54......saya widraw untuk saya bukan untuk dia.....bolehlah buat belanja sendiri.......kali ni saya kena bertindak ......kalau dibiarkan alamatnya memang takde hasil......ada hasil kalau tak dituai.... dibiarkan hasil tu jatuh sendiri jadi sia2.....adalah lebih baik hasi yang ada dituai cepat2 walaupun sedikit......

emm......gilos saya nak mintak maaf bagi pihak asben saya.....semalam dia ingat wife awak tu traders yang dia pernah jumpa dulu masa kat rumah sham.......sebab semalam dia cerita kat saya pasal apa yang dia cerita dengan u aboaut your wife tapi u pun macam blurr je.....pastu bila saya explain balik kat dia wife u tu bukan orang yang sama barulah dia kata " ohhh.....ye ke.....patutlah gilos macam pelik.....rupanya salah orang..."kata asben saya....

so sekali lagi saya minta maaf ye......i'm sorryyyy.............:D :D

saidila79
03-20-2009, 06:53 AM
kalau boleh lepas ni tiap2 hari ke tiap2 minggu ke nak buat widraw walaupun 5usd ke 10usd......macam learn2biz......kalau satu hari 10usd kali 20hari......:rolleyes: :rolleyes:

tapi asben yang trade.....ada profit saya widraw.....:D :D

roses4u
03-20-2009, 10:33 AM
Menarik gak perjalanan hidup forex asben saidila...macam saya je bunyinye...tapi tak pe, saya bertekad nak belajar lagi. Saya cuba nak bukak akaun kat sini, tapi tak tau apa jadi. Platform yg saya pakai mungkin tak sesuai kot..

learn2biz
03-20-2009, 11:05 AM
kalau boleh lepas ni tiap2 hari ke tiap2 minggu ke nak buat widraw walaupun 5usd ke 10usd......macam learn2biz......kalau satu hari 10usd kali 20hari......:rolleyes: :rolleyes:

tapi asben yang trade.....ada profit saya widraw.....:D :D

Uhuk uhuk .. padan ler tersedak ... yeaaa, withdraw hari-hari masuk akaun bank terus .. sikit-sikit lama-lama gunung everest pun kalah .. kalau tinggal dalam akaun trading lama-lama cik marginah yg datang mengorat .. baik withdraw sebelum cik marginah potong line .. hueheuhue :D

gilos
03-20-2009, 12:37 PM
emm......gilos saya nak mintak maaf bagi pihak asben saya.....semalam dia ingat wife awak tu traders yang dia pernah jumpa dulu masa kat rumah sham.......sebab semalam dia cerita kat saya pasal apa yang dia cerita dengan u aboaut your wife tapi u pun macam blurr je.....pastu bila saya explain balik kat dia wife u tu bukan orang yang sama barulah dia kata " ohhh.....ye ke.....patutlah gilos macam pelik.....rupanya salah orang..."kata asben saya....

so sekali lagi saya minta maaf ye......i'm sorryyyy.............:D :D

ekekekek...dah agak pun dia salah org...sebab wifey saya berbuih ar citer ngan dia pasal cs, mmg tak dapek boraknyer...tapi kalau pasal 8 parts of speech, pasal grammar bleh borak punyer... :)

saidila79
03-20-2009, 01:23 PM
Menarik gak perjalanan hidup forex asben saidila...macam saya je bunyinye...tapi tak pe, saya bertekad nak belajar lagi. Saya cuba nak bukak akaun kat sini, tapi tak tau apa jadi. Platform yg saya pakai mungkin tak sesuai kot..

ye......welcome to the club...:D :D untuk pengetahuan semua roses4u ialah seorang aweks.....jadi sudi2lah yang pandai tu membantu roses4u ye... sedangkan yang saya seorang makweks ni pun ramai tolong.....takkan yang disana2 tu nak tengok je.....

berapa kerat sangatlah ada awek dalam forum yang jadi atau nak jadi traders...mengikut survey yang saya buat ....golongan wanita ni memang kurang percaya ngan bidang forex ni kecuali yang mindanya terbuka dan adventure........

umo
03-21-2009, 10:28 AM
uih...awek ke?tp kne spesifikkn jugak term 'awek' ni kak..ada yg dh berpunya, ada yg solo..:D

ForexWaveSoldier
03-29-2009, 12:18 AM
kemana menghilang tuan tanah? :D

saidila79
03-31-2009, 10:31 AM
kemana menghilang tuan tanah? :D

tak hilang......kalau hilang kena report polis lah pulak....:D

takde mood je nak ngadap laptop......lagipun asben tengah berjuang nak menaikkan balik reputasi akaun yang tengah merosot.....:D

gilerfx
03-31-2009, 02:28 PM
tak hilang......kalau hilang kena report polis lah pulak....:D

takde mood je nak ngadap laptop......lagipun asben tengah berjuang nak menaikkan balik reputasi akaun yang tengah merosot.....:D

selamat berjuang... semoga dpt pips yang berkualiti dizaman ekonomi huru hara ni.... insyaallah....

ForexWaveSoldier
03-31-2009, 03:05 PM
tak hilang......kalau hilang kena report polis lah pulak....:D

takde mood je nak ngadap laptop......lagipun asben tengah berjuang nak menaikkan balik reputasi akaun yang tengah merosot.....:D

ye tak ye jugak ... godluck! :D :)

saidila79
04-13-2009, 12:08 PM
lama tak jenguk sini .....rindu betul ngan kawan2......

cerita terbaru pasal akaun asben.....baru2 hari tu adalah dapat 10usd dari fxmalay sempena top 100....boleh tampung kejap akaun yang tengah nazak....la ni dah nazak balik.....entahlah apa nak jadi.....

asyik nak bising je kang tension....tak bising2 inilah jadinya.....sekarang ni dah tak kisah sangat dah....saya tengok pun semangat dia macm dah susut...tak macam dulu.....apsal ye.....agaknya pasal saya tak beleter tak marah2 tak bising2 kot....dulu kalau saya buat macam tu....kejap je akaun tu dah naik balik....ingat nak bagi dia ketenangan pilih jalan yang terbaik.....tapi tah apa2 yang jadi....

learn2biz
04-13-2009, 12:16 PM
Nak tunggu balik dari family day FXMalay dulu kot baru dpt semangat baru .. hueheuhue

gilos
04-13-2009, 12:21 PM
nak kena selalu lepak dgn otai2 kat dollah tu...baru dpt aura forex... :)

saidila79
04-13-2009, 01:02 PM
jom layann cerita P.Ramlee Pendekar Bujang Lapok kat tv2.....gelak2 baru ada semangat pendekar meresap......:D :D

ForexWaveSoldier
04-18-2009, 08:54 AM
erm lama tak tengok tuan tanah post.. :p welcome back!

rizalhm
04-23-2009, 02:30 AM
kalau boleh lepas ni tiap2 hari ke tiap2 minggu ke nak buat widraw walaupun 5usd ke 10usd......macam learn2biz......kalau satu hari 10usd kali 20hari......:rolleyes: :rolleyes:

tapi asben yang trade.....ada profit saya widraw.....:D :D

ngerinyer ,.... tgk akaun asben u 2.....

kelemahan yang ketara ttg hubby u....

1. x tahu bila perlu masuk position
2. x tahu hala tuju trend.

dia perlu tahu bila dia perlu entry Buy or Sell. Ngeri nyer ,..

dia perlu study banyak2 ttg tu....

136742
04-24-2009, 05:10 AM
ngerinyer ,.... tgk akaun asben u 2.....

kelemahan yang ketara ttg hubby u....

1. x tahu bila perlu masuk position
2. x tahu hala tuju trend.

dia perlu tahu bila dia perlu entry Buy or Sell. Ngeri nyer ,..

dia perlu study banyak2 ttg tu....

salam kak saidila

my 2 pips opinion.
Kapal yang mempunyai 2 nakhoda ni payah sikit nak mengharungi lautan yang bergelora, boleh tu boleh tapi susah la sikit. Masing2 ada cara masing2. Hanya nakhoda yang sehaluan sahaja yg akan berjaya mengemudi kapalnya ke pantai. So, apa kata kak saidila buka 1 akaun atas nama akak sendiri. Praktikkan ilmu trading yang akak tahu. Sebab apa yg tersurat di atas chart itu kelihatan sama pada pandangan semua, tetapi tafsiran setiap orang adalah berbeza.

Lagi satu, trading bukan hanya bergantung pada 'trading system' semata2, tapi juga 'trading plan'. Trading system yg bagus pun tak berguna kalau tak de trading plan. Disiplin diri pun penting. Kalau nak ulas satu2 byk lagi kak. ;)

Kadang kala, tidak berbuat apa2 adalah lebih baik dari berbuat 'apa-apa'

p/s : ini bukan marah, nasihat! - ( utk diri sendiri terutamanya)

rizalhm
05-03-2009, 01:11 PM
nampaknya akaun asben saya kali ni terpaksa direhatkan lama sikit .......kali ni rasanya lagi teruk dari yang sebelum ni.....bukan tak dinasihatkan....tapi itulah....saya rasa kecewa jugak tapi mungkin belum rezeki lagi kot....atau pun mungkin dah ada rezeki tapi sengaja dibazir2kan....:( :(

Salam,

nak tanya sket leh?

asben pakai indikator apa ek,...

kelihatan bertambah tenat....

perlu demo banyak2 lagi.

my YM [email protected]

rizalhm
05-03-2009, 01:54 PM
trade 1.5.09

EG TP 80 profit.... bisa mcapai targetnya. insya allah

mengikut trend ....

Trend is yr freind.....

daaa....

saidila79
05-04-2009, 06:41 AM
Salam,

nak tanya sket leh?

asben pakai indikator apa ek,...

kelihatan bertambah tenat....

perlu demo banyak2 lagi.

my YM [email protected]

walaikumsalam.......setahu saya tak pakai indi ......dia cuma guna cs/fibo/tf m30/pivot seperti yang dia ajar oleh abg sham....tapi tah macamana dia menganalisa trend saya tak tahu....bila dia boleh open dan close post pun saya tak tahu ....memang teruk sangat.....tak tahu apa yang tak kena lagi....dah selalau ke dolah..... briefing kat commerce zone pun sudah....sebab saya dah malas nak depo kan.....dia depo kat dolah je.....pandai betul....:D :D

saya pun dah tak tahu nak cakap apa.....prestasi makin merosot dan hampeh...

halzu
05-04-2009, 06:54 AM
walaikumsalam.......setahu saya tak pakai indi ......dia cuma guna cs/fibo/tf m30/pivot seperti yang dia ajar oleh abg sham....tapi tah macamana dia menganalisa trend saya tak tahu....bila dia boleh open dan close post pun saya tak tahu ....memang teruk sangat.....tak tahu apa yang tak kena lagi....dah selalau ke dolah..... briefing kat commerce zone pun sudah....sebab saya dah malas nak depo kan.....dia depo kat dolah je.....pandai betul....:D :D

saya pun dah tak tahu nak cakap apa.....prestasi makin merosot dan hampeh...

Next time kalau dia nak depo kat dolah saya tak mo terima kena mintak izin Pn Saidila...ok ???..:D :D

p/s: amcm Family Day hari tu .... berapa banyak gula-gula dapt..?? :p

rizalhm
05-04-2009, 07:46 AM
walaikumsalam.......setahu saya tak pakai indi ......dia cuma guna cs/fibo/tf m30/pivot seperti yang dia ajar oleh abg sham....tapi tah macamana dia menganalisa trend saya tak tahu....bila dia boleh open dan close post pun saya tak tahu ....memang teruk sangat.....tak tahu apa yang tak kena lagi....dah selalau ke dolah..... briefing kat commerce zone pun sudah....sebab saya dah malas nak depo kan.....dia depo kat dolah je.....pandai betul....:D :D

saya pun dah tak tahu nak cakap apa.....prestasi makin merosot dan hampeh...

4.5.09

Pair EG target TP agak terlalu Ambitious.... (perlu ada money management)

Pair EU insyallah akan mencapai target....

p/s: biasanyer trader akan jd lebih hebat lepas los dlm akaun real...berbanding demo.

lalala

saidila79
05-05-2009, 02:23 PM
Next time kalau dia nak depo kat dolah saya tak mo terima kena mintak izin Pn Saidila...ok ???..

p/s: amcm Family Day hari tu .... berapa banyak gula-gula dapt..?? :p

hohoho....janganlah sampai macam tu......kang dia tak nak belanja saya makan sate lagi susah......saya tak kisah dia nak depo berapa banyak pun.....janji bila saya nak makan sate dapat......rasa macam dah terkena penyakit mazlimoin....gila sate..... baru2 hari tu pegi ijok nak ambik arnab.....sekali ada orang cakap sate bukit badong sedap....lagi sedap dari sate samuri.....dah terlajak pun patah balik......memang sedappppp sangattttt.....

cerita pasal family day plak......bagi saya hari itu memang adalah hari yang paling terindah penuh barakah.......saya sedih sangat bila tang anak2 yatim tu buat persembahan terutamanya bila diorang nyanyi lagu keluarga bahagia.....( nak nangis tapi kontrol ).....saya terasa sangat sampai apa yang saya fikir sama macam apa yang diucap oleh encik sapa tak tahu nama.......cubalah tengok anak2 kita dan letakkan anak2 kita ditempat anak2 yatim....kalau takde anak2 sendiri pun anak2 kakak ke abang ke.....anak2 itu menyanyi meluahkan apa yang dirasa kerana kehilangan ibu bapa sekaligus tempat bermanja,kasih sayang dan belaian.... ,dan macam2 lagi seperti apa yang anak2 kita tengah buat .....saya yang tulis ni pun rasa nak nangis.....sedih sebab salah sorang anak yatim yang paliang kecik tu umur 3 tahun baya anak saya.......huk..huk..huk...sedihnya ..... untuk nenek esah....tabahkanlah hati dan jiwanya dalam mendidik anak2 yatim yang sangat dikasihi oleh nabi kita......semoga allah sentiasa melindungi merahmati dan membahagiakan perjalanan kehidupan sekalian anak2 yatim yang ada didunia ini ...amin

Yang gembira plak.......dapat berhibur dan bermesra ngan keluarga sendiri dan keluarga baru fxmalay......bestnya sebab semuanya ditanggung beres oleh fxmalay.....dapat baju free...makan free....dapat jajan free walaupun tak dapat nak join game2 yang ada...anak2 saya dapatlah kutip gula2 dekat 2 topi...cukup untuk menjahanamkan gigi.....:D rumah biru memang pantas mencukupkan kuota......yang pasti musuh utama semua kumpulan ialah rumah hijau....suka cengkelat.....kesian rumah kuning/oren.....rumah biru walaupun tak lantik ketua secara rasmi tapi abg sham memang hebat sebab sanggup jadi volenteer menerajui rumah biru sehingga mencapai kemenangan yang besar.....cewahhhhhhh.........teringat masa zaman sekolah dulu saya pun rumah biru....biru my pebret kaler....pen merah pen biru u marah i luv u.....north south east west rumah biru is the best....:D

saya plak yang tengah peknen2 ni pun sempat gak naik gelungsur air yang ada kat situ....pehhhhhh bestnya.....kalau setahun 2 kali ada family day macam tu kan best.......

walaupun dah lepas.........komen yang negatif takde cuma.....kalau bolehlah kan... lain kali kalau ada family day boleh tak buat macam ni......lepas pendaftaran.....terus cameraman standby ambik gambar sekeluarga....gambar cuci 8r siap frame ke....pastu boleh jual gambar tu.....boleh tambah tabung2 amal jariah....:rolleyes:

tahniah kepada fxmalay sekali lagi.........

ForexWaveSoldier
05-16-2009, 12:42 AM
walaupun dah lepas.........komen yang negatif takde cuma.....kalau bolehlah kan... lain kali kalau ada family day boleh tak buat macam ni......lepas pendaftaran.....terus cameraman standby ambik gambar sekeluarga....gambar cuci 8r siap frame ke....pastu boleh jual gambar tu.....boleh tambah tabung2 amal jariah....:rolleyes:

kalau macam tu nanti perlu import kedai gambar untuk berganding bersama duk tepi tempat pendaftaran tu. termasukalah ngan cameraman ngan tokei2 sekali duk tepi standby..:D

saidila79
06-15-2009, 08:15 AM
salam semua........

lama betul tak masuk sini.......pembawakkan budak lah katakan.............:sm26: tapi lepas melawat gi forexexpo sabtu lepas......ada semangat membara nak suruh asben berusaha balik memantapkan skill dan profit dalam akaun.............lagi2 lepas dapat kad2 yang bernilai pada akaun standard......

memang rugi lah sapa2 yang tak pergi...........saya yang sarat2 nipun .........melompat2 nak pergi sana nak tengok...... dan memang booth kita memang hangat......dapat hadiah macam2......ada kad ada cash ada cenderamata khas dari fxopen/asia/malay untuk pelanggan setia fxoam.........

nantilah dah bukak akaun standard barulah nak show on.....

wha928
06-15-2009, 08:36 AM
salam semua........

lama betul tak masuk sini.......pembawakkan budak lah katakan.............:sm26: tapi lepas melawat gi forexexpo sabtu lepas......ada semangat membara nak suruh asben berusaha balik memantapkan skill dan profit dalam akaun.............lagi2 lepas dapat kad2 yang bernilai pada akaun standard......

memang rugi lah sapa2 yang tak pergi...........saya yang sarat2 nipun .........melompat2 nak pergi sana nak tengok...... dan memang booth kita memang hangat......dapat hadiah macam2......ada kad ada cash ada cenderamata khas dari fxopen/asia/malay untuk pelanggan setia fxoam.........

nantilah dah bukak akaun standard barulah nak show on.....

Bukan nak promote...tapi pernah pakai MP2009+AFX Tralling ke?....semoga ianya dapat membantu....mana tau ada semangat balik...mungkin sesuai atau mungkin ttidak....ianya bergantung pad emosi masing2...amin

saidila79
06-15-2009, 09:20 AM
Bukan nak promote...tapi pernah pakai MP2009+AFX Tralling ke?....semoga ianya dapat membantu....mana tau ada semangat balik...mungkin sesuai atau mungkin ttidak....ianya bergantung pad emosi masing2...amin

apo kobondenya tu...........saya memang tak tahu ..........tapi terima kasih ........saya plak setiap cadangan dari kengkawan kat sini saya akan forward kat asben ......tak cuba tak tahu ye tak......lagi pun yang trade asben.......saya ni bising2 pandailah...........so dialah yang akan cuba segala apa bentuk ilmu yang ada.....

saidila79
06-16-2009, 06:58 AM
https://img31.picoodle.com/img/img31/2/6/16/dila79/f_akaun1m_077cdd9.jpg (http://www.picoodle.com/)
ciri2 akaun yang gagal dan tak pernah serik.......!!!!!!

learn2biz
06-16-2009, 07:08 AM
Fuyoooo .... berapa ganaz ler asben punya trade .. semua pakai 1 lot ke atas tuuuuuuuuuuuu .. 1 jer 0.5 lot ... tersesat kot ... pesan kat asben .. MM tada jaga kalu, Cik Marginah sama Uncle Stopped Out akan panggil mengadap tak lama lagi ....

saidila79
06-22-2009, 06:50 AM
https://img35.picoodle.com/img/img35/2/6/22/dila79/f_pism_67cd053.jpg (http://www.picoodle.com/)

perkembangan terkini dari akaun history....!!!:sm46: :sm46:

mostwanted
06-22-2009, 01:29 PM
ada improvement kak saidila...siap ada withdraw lg tu.tahniah!

learn2biz
06-22-2009, 01:50 PM
ada improvement kak saidila...siap ada withdraw lg tu.tahniah!
Ada improvement la kot .. dgn syarat saidila kena selalu pot pet pot pet ... hueheuheue

mazlimoin
06-22-2009, 02:57 PM
https://img35.picoodle.com/img/img35/2/6/22/dila79/f_pism_67cd053.jpg (http://www.picoodle.com/)

perkembangan terkini dari akaun history....!!!:sm46: :sm46:

TAHNIAH>>>>>SEMOGA BERTERUSAN......caiyooo caiyoooo:sm55:

saidila79
06-23-2009, 07:35 AM
ada improvement kak saidila...siap ada withdraw lg tu.tahniah!


Ada improvement la kot .. dgn syarat saidila kena selalu pot pet pot pet ... hueheuheue


TAHNIAH>>>>>SEMOGA BERTERUSAN......caiyooo caiyoooo:sm55:

terima kasih x3........baru widraw kat akaun hari tu... pastu hari ni depo kat akaun lagi satu....akaun yang baru buka ngan kad promo....mikro juga.....tapi akaun tu tak yah bukak jurnal lah.....menyemak je....

memula tu ingat nak maintain je satu akaun .....banyak2 akaun tapi tak boleh nak manage pun tak guna jugak kan..,...lagi pun bila ada satu akaun tak boleh nak layan trade bila tengah proses widraw.....takut floating pastu reject......sia2 aje.....so kalau ada 2 akaun satu layan trade satu layan widraw......:sm46: :sm46:

ada lagi bonus2 kad yang standard.....cuma belum ready nak on...asben kata nak surprise kan halzu.....( tapi ni dah bocor rahsia jugak ni......):sm24:

saidila79
06-25-2009, 08:35 AM
agak2 yang ni dah cukup syarat untuk widraw tak ..?:sm40:


https://img38.picoodle.com/img/img38/2/6/25/dila79/f_1911122m_566b64a.jpg (http://www.picoodle.com/)

saidila79
06-27-2009, 07:48 AM
well....semalam ingat nak suruh asben gi dolah....macam2 boleh belajar kalau gi dolah...
tapi oleh kerana sabtu kena kerja ......jadi terpaksalah lupakan hasrat......

ni nak tanyalah pada yang pakar2......saya tanya bagi pihak asben yer....so kalau mods2 nak marah2 marahlah pada asben saya .......
sebab dia yang suruh tanya......dah tak tahu kenalah tanya.....cuma dia tak tahu dimana silapnya......
dulu saya pernah tanya kat learn2biz pasal masaalah ni tapi pasal orang lain.....la ni dah kena sendiri barulah tahu....
cuma tak tahu tang mana silapnya......

cuba tengok image kat bawah ni.....nampak tak kat situ ada dia tulis bonus voided maknanya welcome bonus tu ditarik balik kan.......
kalau kata tak cukup 10 lot....yang mana satu tak cukup.....saya tahu mesti ada silap.....tapi tak nampak kat mana......
mungkin sebelum ni pernah diterangkan cuma tak paham apa yang dimaksudkan dengan close 10lot....asben tak paham....:sm23:

https://img35.picoodle.com/img/img35/2/6/27/dila79/f_musykilm_17e4ba9.jpg (http://www.picoodle.com/)

lagi satu plak.....kenapa ada pair2 yang tak boleh trade bila menggunakan platinum kad ....bila nak trade dia kata not enough money....
walaupun dah guna saiz kecil......adakah leverage memainkan peranan......semua akaun saya guna leverage 1:100....
patut tukar ke atau apa leverage yang terbaik sebenarnya........:sm23: ( yang ni pun asben gak suruh tanyakan.......)

sekian.....saya yang menjalankan tugas...-isterinya..

learn2biz
06-27-2009, 11:10 AM
cuba tengok image kat bawah ni.....nampak tak kat situ ada dia tulis bonus voided maknanya welcome bonus tu ditarik balik kan.......
kalau kata tak cukup 10 lot....yang mana satu tak cukup.....saya tahu mesti ada silap.....tapi tak nampak kat mana......
mungkin sebelum ni pernah diterangkan cuma tak paham apa yang dimaksudkan dengan close 10lot....asben tak paham....:sm23:

lagi satu plak.....kenapa ada pair2 yang tak boleh trade bila menggunakan platinum kad ....bila nak trade dia kata not enough money....
walaupun dah guna saiz kecil......adakah leverage memainkan peranan......semua akaun saya guna leverage 1:100....
patut tukar ke atau apa leverage yang terbaik sebenarnya........:sm23: ( yang ni pun asben gak suruh tanyakan.......)

sekian.....saya yang menjalankan tugas...-isterinya..
1) Rujuk : http://www.fxmalay.com/OurPromotions.aspx

* 1$ boleh dikeluarkan selepas melakukan 1000 micro lot transaksi perdagangan terkumpul

* Jika anda membuat pengeluaran dana daripada akaun anda, sila pastikan anda telah lakukan lebih dari 1000 lot terkumpul atau bonus anda akan dikeluarkan daripada akaun, dimana jumlah bonus anda akan dikeluarkan daripada akaun.
Itula sbbnya bonus void sbb tak cukup 1000 mikro lot = 10 std lot.

2) Donlod ler indicator show acct info kat signature sy ni .. tgk la sendiri braper margin yg diperlukan utk buka trade guna 1:100.

saidila79
07-06-2009, 07:28 AM
adoiiiiiiiiii........akaun tengah floating dari hari jumaat......asben cakap hari jumaat tak nak buat trade......last2 tangan gatal.....trade jugak......brake the rules.......!!! sindri buat undang2 sindri jugak kasi langgar......aparaaa.....!!!

amik.....floating dah 22usd.....ini kalau kena so.......mahu kena hangin......:sm14: :sm14:

baru berangan nak widraw.....:sm45: :sm45:

halzu
07-06-2009, 10:31 AM
adoiiiiiiiiii........akaun tengah floating dari hari jumaat......asben cakap hari jumaat tak nak buat trade......last2 tangan gatal.....trade jugak......brake the rules.......!!! sindri buat undang2 sindri jugak kasi langgar......aparaaa.....!!!

amik.....floating dah 22usd.....ini kalau kena so.......mahu kena hangin......:sm14: :sm14:

baru berangan nak widraw.....:sm45: :sm45:

Maka tersebutlah alkisah..... kisah ibu & anak.... ibu berpesan kpd si anak "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian En. SO bakal menjelma......"

p/s: kan ke sham dah bagitau kat anak-anak murid dia hari jumaat US cuti... apsal mau trade..??? :sm47:

saidila79
07-06-2009, 10:34 AM
Maka tersebutlah alkisah..... kisah ibu & anak.... ibu berpesan kpd si anak "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian En. SO bakal menjelma......"

p/s: kan ke sham dah bagitau kat anak-anak murid dia hari jumaat US cuti... apsal mau trade..??? :sm47:

itu pasal dia tadak baca punya orang...........ni dah float lagi 30usd......parah......parah......impian dah jadi kenyataan......

saidila79
07-08-2009, 07:39 AM
lain2 trade dah close....sib baik baik mr os/so terlupa nak datang.......yang tengah float dari 2/7 hanyalah si eu.....sib baik semalam dah close yang kat akaun standard..... apa yang diharapkan ngan si eu ni tak tahulah......

tak sabar nak widraw kat akaun standard ..... nak beli barang2 keperluan baby yang bakal lahir ni pakai duit forex.....barulah boleh jadi baby forex of the year.....:sm40: :sm40:

https://img27.picoodle.com/img/img27/2/7/8/dila79/f_191112m_452430a.jpg (http://www.picoodle.com/)

SHAMX777
07-08-2009, 09:31 AM
lain2 trade dah close....sib baik baik mr os/so terlupa nak datang.......yang tengah float dari 2/7 hanyalah si eu.....sib baik semalam dah close yang kat akaun standard..... apa yang diharapkan ngan si eu ni tak tahulah......

tak sabar nak widraw kat akaun standard ..... nak beli barang2 keperluan baby yang bakal lahir ni pakai duit forex.....barulah boleh jadi baby forex of the year.....:sm40: :sm40:

https://img27.picoodle.com/img/img27/2/7/8/dila79/f_191112m_452430a.jpg (http://www.picoodle.com/)

Anak murid siapa lah nie yer? :sm9: Rasanya Cikgu tak ajar BUY kat RESISTANCE. Dah laa Monthly Pivot dekat2 Weekly Pivot... Best Trade was SELL dulu at that Resistance... kenapa lah BUY pulak? :sm42: Kalau TRUE Breakout baru boleh masuk BFD.

One more thing... huhuhu... 2 standard lots multiple Entries with that CAPITAL... DANGER! Boleh cepat kaya... boleh cepat kayap.

Anyway... harap2 Price berbalik ke MP lah hendaknyer... supaya semuanya selamat... SL tak ada tu.... huhuhu... MArket pulak tengah menggila dengan G8 Meetings hari nie.

SHAMX777
07-08-2009, 09:52 AM
Anak murid siapa lah nie yer? :sm9: Rasanya Cikgu tak ajar BUY kat RESISTANCE. Dah laa Monthly Pivot dekat2 Weekly Pivot... Best Trade was SELL dulu at that Resistance... kenapa lah BUY pulak? :sm42: Kalau TRUE Breakout baru boleh masuk BFD.

One more thing... huhuhu... 2 standard lots multiple Entries with that CAPITAL... DANGER! Boleh cepat kaya... boleh cepat kayap.

Anyway... harap2 Price berbalik ke MP lah hendaknyer... supaya semuanya selamat... SL tak ada tu.... huhuhu... MArket pulak tengah menggila dengan G8 Meetings hari nie.

Analyze balik timing ENTRY 2/7 tu... baru Cikgu faham. Rupa2nya mesti masuk BFD dulu semasa harga di atas MP & WP tu (semasa ianya sebagai SUPPORT)

Masalahnya sekarang... SL tak ada... kalau ada SL mesti dah kena... and rugi lah sikit. Lepas tu mesti perasan it's a TRUE Breakout (Banyak CS Open Close melepasi S&R tu kan?)... Kalau True Breakout SUPPORT line... dia akan jadi RESISTANCE pulak. maknanya lebih selamat masuk SELL FROM BOUNCE (SFB).

Semalam kasi chance untuk close that BUY Position at BE semasa Price melonjak naik mengetest balik MP itu (pada mulanya sebelum 2/7 sebagai SUPPORT dan sekarang dah jadi RESISTANCE)... Dan masuk SFB... tapi nampaknya dah terlepas peluang itu.

Will the market give you a 3rd chance... I don't know. All I know... today ada DPP sebagai RESISTANCE dulu... lepas DPP... baru boleh kira nak test WP dan MP di atas tu. Tak lepas DPP... hurmmm... menjunam buat NEW LOW. Ini ramalan Cikgu sahaja... jangan percaya. Do your own analysis... and stick to it.

Sekadar menegur apa yang patut.

saidila79
07-22-2009, 06:22 AM
nak mengamuk nak marah pun tak guna ......nasi dah jadi bubur.....kalau jadi bubur pun masih boleh makan ....ni kalau akaun dah SO nak makan apa....?

haiii.........entahlah.....malass lah nak pikir sangat......tension......!!!!:sm20: :sm20:

ni dah tak tau nak luahkan kat manalah ni.....next time jangan bagi dia depo.....widraw takpe....akaun dia macam mana pun biarkan je....pandai2lah nak survive.....

last dia pegi dolah hari tu dia langsung tak bagi tahu yang akaun standard dah kena SO.....hari isnin baru saya dapat tahu......apa lagi hangin satu badan saya dibuatnya.......dan nak dijadikan cerita depo hari tu dah lebur tak sampai seminggu.......tahniah diucapkan untuk suamiku........:sm47: :sm47:

saya bukan nak jadi queen control......tapi saya tahu dimana letaknya kelemahan dia dalam forex.....dan saya rasa semua orarang ada sikap ni muncul sekali sekala.....iaitu TAMAK dan RAKUS......jadi saya sebagai orang pompuan yang mempunyai sifat takut sedikit bersyukur banyak dengan apa yang ada akan menghalang sifat2 TAMAK dan RAKUS si suami.....tapi bila si suami itu cuba membelakangkan si isteri......apalagi yang dia dapat selain amukan dan bebelan si isterinya itu selama seminggu.......padan muka......hahahaha....!!!!

lepas ni baik buat persediaan nak bersalin.....tinggal bulan depan je ni......dah tak larat pun nak gerak banyak2.....

fazli
07-22-2009, 07:00 AM
haiii.........entahlah.....malass lah nak pikir sangat......tension......!!!!:sm20: :sm20:

ni dah tak tau nak luahkan kat manalah ni.....next time jangan bagi dia depo.....widraw takpe....akaun dia macam mana pun biarkan je....pandai2lah nak survive.....

last dia pegi dolah hari tu dia langsung tak bagi tahu yang akaun standard dah kena SO.....hari isnin baru saya dapat tahu......apa lagi hangin satu badan saya dibuatnya.......dan nak dijadikan cerita depo hari tu dah lebur tak sampai seminggu.......tahniah diucapkan untuk suamiku........:sm47: :sm47:


lepas ni baik buat persediaan nak bersalin.....tinggal bulan depan je ni......dah tak larat pun nak gerak banyak2.....

sabar kak, jgn marah2..
abg tu nak sokongan moral tu..
tiap2 kali die nak op akak kne de kat sblah kot..
igtkan rules2 yg cfoo sham ajar..
:sm49:

roceli08
07-22-2009, 02:06 PM
nak mengamuk nak marah pun tak guna ......nasi dah jadi bubur.....kalau jadi bubur pun masih boleh makan ....ni kalau akaun dah SO nak makan apa....?

haiii.........entahlah.....malass lah nak pikir sangat......tension......!!!!:sm20: :sm20:

ni dah tak tau nak luahkan kat manalah ni.....next time jangan bagi dia depo.....widraw takpe....akaun dia macam mana pun biarkan je....pandai2lah nak survive.....
.....




salam,


....kak , ooh kak ... akaun dah so kalau tak depo camna nak wdrw ? inilah dia namanya cobaaaaan ....

tak de sesiapa yg sukakan so terutama yg dah lama dgn porex...termasuklah sekali suami kakak... dia sanggup turun naik KL dgn niat utk menambahkan ilmu porex ...walau dah byk kali kena bebel - ( kira pemorex tegar jugalah ni ) ...kalau akak sendiri yg trade camna eek ?

sebenarnya suami akak tu bukan shj mencari ilmu tetapi yg lebih penting lagi ialah KEMAHIRAN ...diulangi ...KEMAHIRAN....

Ilmu shj tidak cukup jika tiada KEMAHIRAN ...ILMU dan KEMAHIRAN seolah2 berjalan seiring...jika kita byk mempelajari ilmu porex tetapi tiada pulak kemahiran berporex , pun tak menjadi jugak...umpama ahli2 saintis lama dulu spt yg mencipta lampu , kereta , taukey2 cina yg kaya raya dsb yg menjadi jutawan -maaf , lupa nama dia org...takde pun belajar setinggi mana tetapi apa yg ada pada mereka ialah KEMAHIRAN ...

camna nak dapatkan kemahiran ni...hanya dgn LATIHAN ...LATIHAN ...LATIHAN ,bukannya LETERAN...pastinya keletihan...

apa jenis bidang semuanya memerlukan latihan ...sekolah tinggi2 , nak memandu kereta pun mesti ada latihan termasuk lah sekali camna kita nak makan...rasanya akak lebih tahu tentang bidang porex ini ...berisiko tinggi dong...tetapi dengan ada kemahiran kita akan lebih tahu adanya peluang..

camna nak buat latihan ini ...akak sendiri pun dah tahu...saya sendiri pun masih bertatih dan melakukan latihan2 yg tak tahu bila akan berkesudahan...kerana masih belum mendapat hasil yg memuaskan....

akhirnya ...berserahlah kalau ada rezeki kita di sini...kalau takde pun , mungkin ilmu kemahiran tu boleh diturunkan kpd anak cucu di masa akan datang...

..namun , apakan daya , kalau memang senang nak senang , apa jadi kepada semua org eek ? - sesamalah kita mengingatkan ..salam.. :sm50:




...

halzu
07-22-2009, 02:21 PM
nak mengamuk nak marah pun tak guna ......nasi dah jadi bubur.....kalau jadi bubur pun masih boleh makan ....ni kalau akaun dah SO nak makan apa....?

haiii.........entahlah.....malass lah nak pikir sangat......tension......!!!!:sm20: :sm20:

ni dah tak tau nak luahkan kat manalah ni.....next time jangan bagi dia depo.....widraw takpe....akaun dia macam mana pun biarkan je....pandai2lah nak survive.....

last dia pegi dolah hari tu dia langsung tak bagi tahu yang akaun standard dah kena SO.....hari isnin baru saya dapat tahu......apa lagi hangin satu badan saya dibuatnya.......dan nak dijadikan cerita depo hari tu dah lebur tak sampai seminggu.......tahniah diucapkan untuk suamiku........:sm47:

saya bukan nak jadi queen control......tapi saya tahu dimana letaknya kelemahan dia dalam forex.....dan saya rasa semua orarang ada sikap ni muncul sekali sekala.....iaitu TAMAK dan RAKUS......jadi saya sebagai orang pompuan yang mempunyai sifat takut sedikit bersyukur banyak dengan apa yang ada akan menghalang sifat2 TAMAK dan RAKUS si suami.....tapi bila si suami itu cuba membelakangkan si isteri......apalagi yang dia dapat selain amukan dan bebelan si isterinya itu selama seminggu.......padan muka......hahahaha....!!!!

lepas ni baik buat persediaan nak bersalin.....tinggal bulan depan je ni......dah tak larat pun nak gerak banyak2.....


Message DITERIMA....!!! next time kalau dia nak depo kene mintak izin dulu yek...:sm33: ... no izin no depo... huehuhuheuhuhe

bukan queen control... tapik penasihat nama nya....heuhuehuheuhue

p/s: mcm nak kene nikah sorg lagi lak... kene mintak izin... :sm40:

gilos
07-22-2009, 03:54 PM
nanti jumaat ni, mintak dia turun dollah, meh belajar ngan otai2 lagi...especially sham or bg. ramli...teknik dah ada, yg kurang psychology jer nih kot...satu kaki jer lagi untuk berjaya dalam forex...jgn putus asa k... :)

tunperak
07-22-2009, 04:11 PM
salam,


....kak , ooh kak ... akaun dah so kalau tak depo camna nak wdrw ? inilah dia namanya cobaaaaan ....

tak de sesiapa yg sukakan so terutama yg dah lama dgn porex...termasuklah sekali suami kakak... dia sanggup turun naik KL dgn niat utk menambahkan ilmu porex ...walau dah byk kali kena bebel - ( kira pemorex tegar jugalah ni ) ...kalau akak sendiri yg trade camna eek ?

sebenarnya suami akak tu bukan shj mencari ilmu tetapi yg lebih penting lagi ialah KEMAHIRAN ...diulangi ...KEMAHIRAN....

Ilmu shj tidak cukup jika tiada KEMAHIRAN ...ILMU dan KEMAHIRAN seolah2 berjalan seiring...jika kita byk mempelajari ilmu porex tetapi tiada pulak kemahiran berporex , pun tak menjadi jugak...umpama ahli2 saintis lama dulu spt yg mencipta lampu , kereta , taukey2 cina yg kaya raya dsb yg menjadi jutawan -maaf , lupa nama dia org...takde pun belajar setinggi mana tetapi apa yg ada pada mereka ialah KEMAHIRAN ...

camna nak dapatkan kemahiran ni...hanya dgn LATIHAN ...LATIHAN ...LATIHAN ,bukannya LETERAN...pastinya keletihan...

apa jenis bidang semuanya memerlukan latihan ...sekolah tinggi2 , nak memandu kereta pun mesti ada latihan termasuk lah sekali camna kita nak makan...rasanya akak lebih tahu tentang bidang porex ini ...berisiko tinggi dong...tetapi dengan ada kemahiran kita akan lebih tahu adanya peluang..

camna nak buat latihan ini ...akak sendiri pun dah tahu...saya sendiri pun masih bertatih dan melakukan latihan2 yg tak tahu bila akan berkesudahan...kerana masih belum mendapat hasil yg memuaskan....

akhirnya ...berserahlah kalau ada rezeki kita di sini...kalau takde pun , mungkin ilmu kemahiran tu boleh diturunkan kpd anak cucu di masa akan datang...

..namun , apakan daya , kalau memang senang nak senang , apa jadi kepada semua org eek ? - sesamalah kita mengingatkan ..salam.. :sm50:




...
:sm40: cayalah cekli........panjang lebar tu.....

saidila79
07-23-2009, 07:35 AM
salam,


....kak , ooh kak ... akaun dah so kalau tak depo camna nak wdrw ? inilah dia namanya cobaaaaan ....

tak de sesiapa yg sukakan so terutama yg dah lama dgn porex...termasuklah sekali suami kakak... dia sanggup turun naik KL dgn niat utk menambahkan ilmu porex ...walau dah byk kali kena bebel - ( kira pemorex tegar jugalah ni ) ...kalau akak sendiri yg trade camna eek ?

sebenarnya suami akak tu bukan shj mencari ilmu tetapi yg lebih penting lagi ialah KEMAHIRAN ...diulangi ...KEMAHIRAN....

Ilmu shj tidak cukup jika tiada KEMAHIRAN ...ILMU dan KEMAHIRAN seolah2 berjalan seiring...jika kita byk mempelajari ilmu porex tetapi tiada pulak kemahiran berporex , pun tak menjadi jugak...umpama ahli2 saintis lama dulu spt yg mencipta lampu , kereta , taukey2 cina yg kaya raya dsb yg menjadi jutawan -maaf , lupa nama dia org...takde pun belajar setinggi mana tetapi apa yg ada pada mereka ialah KEMAHIRAN ...

camna nak dapatkan kemahiran ni...hanya dgn LATIHAN ...LATIHAN ...LATIHAN ,bukannya LETERAN...pastinya keletihan...

apa jenis bidang semuanya memerlukan latihan ...sekolah tinggi2 , nak memandu kereta pun mesti ada latihan termasuk lah sekali camna kita nak makan...rasanya akak lebih tahu tentang bidang porex ini ...berisiko tinggi dong...tetapi dengan ada kemahiran kita akan lebih tahu adanya peluang..

camna nak buat latihan ini ...akak sendiri pun dah tahu...saya sendiri pun masih bertatih dan melakukan latihan2 yg tak tahu bila akan berkesudahan...kerana masih belum mendapat hasil yg memuaskan....

akhirnya ...berserahlah kalau ada rezeki kita di sini...kalau takde pun , mungkin ilmu kemahiran tu boleh diturunkan kpd anak cucu di masa akan datang...

..namun , apakan daya , kalau memang senang nak senang , apa jadi kepada semua org eek ? - sesamalah kita mengingatkan ..salam.. :sm50:




...

waalaikumsalam......

memanglah kalau dah so kena depo kalau dah depo barulah boleh memorex kalau dah profit barulah boleh widraw.....tapi biarlah nak so tu kena gaya dan tempat yang sesuai....bukan kerana ikut suka hati nak so dan cuai dan tamak dan apa2lah yang tak sepatutnya.........
dan saya tak harap yang semestinya dia kena profit atau berjaya setiap kali trade.....saya sedar apa risikonya bila kita menceburi bidang forex......bersedia untuk rugi.....saya pun kesian kan dia siang hari penat kerah tenaga malam pulak perah otak.....demi menambah sumber pendapatan untuk keluarga.....tetapi biarlah berbaloi dengan apa yang telah dikorbankan......apakah saya sebagai seorang isteri tak layak untuk menegur suami yang terlalu tegar taksub dan leka dengan forex sehingga sanggup mengenepikan pendapat si isteri dalam menguruskan MM....?

dan jangan cakap saya tak sokong suami !!!.....kalau saya tak sokong tak dokong tak restu takkanya dia boleh sampai ke dolah atau jumpa gilos atau ke forex expo atau ke cz......kadang tu walaupun hari sabtu dia kena kerja saya suruh juga dia pergi sekejap ke dolah atau jumpa gilos demi untuk apa....? dah tentulah untuk memantapkan ilmu latihan dan kemahiran.....

suami saya pun bulan depan baru nak masuk setahun dalam bidang forex....jadi masih baby lagi dalam bidang forex.....tapi itu bukanlah alasan.....alasan setakat nak menyedapkan hati bila rugi.....kita boleh cakap....alah orang yang dah bertahun-tahun atau orang yang dah bergelar guru pun akaun pun kena so jadi kalau kita yang baru nak masuk setahun apa salahnya kalau ter'so.....jadi kalau asyik takpe2 je asyik fikir masih baru je.....habislah......bertahun-tahun dulu tak sama dengan sekarang....contoh macam cikgu sham ........segala kepayahan kesusahan dan kegagalan dalam forex dah dirasai.......sebab itulah cikgu sham buka kelas ajar pelajar supaya tak mewarisi kegagalan yang pernah dilalui.....saya tak nak dia asyik fikir tak kisahlah kalau kena so.....kena so mestilah ada silap dan salah.....dah tahu salah silalah ubah.....ini tak asyik benda yang sama je tempat salahnya......apa ke heynya.....???

first sekali saya nak tanya apakah tujuan atau nawaitu yang sebenarnya anda menceburi bidang perniagaan forex ini......??kalau mengikut suami saya....demi untuk keluarga.....siapa keluarga dia...??....mestilah saya, anak2 dan tak lupa kedua orang tua....jadi bila dah melibatkan keluarga mestilah saya kena memantau MM agar tak menjejaskan ekonomi keluarga....bila ekonomi keluarga tak terancam barulah keluarga boleh hidup bahagia.....
leteran saya adalah leteran yang bersifat positif bukan negative.....cuma terpulang pada kaum lelaki untuk menafsirkan maksud leteran itu.....ingat beleter ni tak penat ke....? jadi seorang suami tak semestinya dia betul memanjang sampai isteri tak boleh tegur......

pernah tak baca jurnal suamiku part 1....? kat situlah segalanya bermula dari zaman aksi lambung2 duit syiling tanpa indi tanpa pengetahuan dan tanpa guru dan tanpa segala2nya......trade ikut suka hati aku.....tapi hari ini semuanya berubah.....from zero to hero buat saya....tapi siapa yang bersusah payah yang mencari sumber ilmu dan guru untuknya ......???
bukanlah saya nak mengungkit tapi.....rasa sedeylah......bila orang anggap saya ni tak beri sokongan pada suamilah pandai cakap jelah dan apa2 ajelah dalam perkara ni....saya yang beleter kat dia supaya dia belajar tentang ilmu forex dan carikan cikgu untuk dia belajar dengan lebih baik dan berdisiplin......
bagi saya kejayaan dia adalah kejayaan saya ......dan kegagalan dia adalah kegagalan saya juga......

lainlah kalau memang dari awal saya tak terlibat langsung dalam forex ni.....bolehlah nak cakap saya ni penyibuk ke apa2ke.....
saya ni pun boleh dikatakan sebahagian dari dia punya EQ......inilah hasilnya bila EQ di abaikan......MM jadi taruhan.....

sekian leteran saya yang panjang lebar ni....


Message DITERIMA....!!! next time kalau dia nak depo kene mintak izin dulu yek...:sm33: ... no izin no depo... huehuhuheuhuhe

bukan queen control... tapik penasihat nama nya....heuhuehuheuhue

p/s: mcm nak kene nikah sorg lagi lak... kene mintak izin... :sm40:

nak depo boleh tapi interview dia dulu.....


nanti jumaat ni, mintak dia turun dollah, meh belajar ngan otai2 lagi...especially sham or bg. ramli...teknik dah ada, yg kurang psychology jer nih kot...satu kaki jer lagi untuk berjaya dalam forex...jgn putus asa k... :)

insyaallah......selagi ada hayat selagi itulah saya akan sokong dia .......untuk perkara yang baik2 jelah......selain dari tu....
no way.......

learn2biz
07-23-2009, 07:44 AM
Sabor je la ... dila skarang jgn pikir pasal forex dulu, tenang2kan pikiran ... pikir nak bersalin je dulu .. biar abg didi tu gilos ngan abg ramli serta kengkawan lain 'cuci' dia masa kat dolah nanti .. hehehehehe ... Didi, kasi defrag dulu memori forex tu .. nanti senang bila jumpa kat dolah

saidila79
07-23-2009, 08:21 AM
:sm40: cayalah cekli........panjang lebar tu.....

cuba tengok......orang pompuan kalau dah start beleter mana ada pendek2......hahahaha.....hancur EQ

saidila79
07-23-2009, 08:33 AM
Sabor je la ... dila skarang jgn pikir pasal forex dulu, tenang2kan pikiran ... pikir nak bersalin je dulu .. biar abg didi tu gilos ngan abg ramli serta kengkawan lain 'cuci' dia masa kat dolah nanti .. hehehehehe ... Didi, kasi defrag dulu memori forex tu .. nanti senang bila jumpa kat dolah

jangan cuci je....kasi gosok dan sental pakai berus dawai....(kat dolah mesti ada penyental periuk dawai.....) dan jangan lupa tolong download dan tolong ajarkan yang ni Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money')kat dia sekali.......please and thank you......

roceli08
07-23-2009, 09:12 AM
....kena tukar ayat tu kak , meleter , membebel , mengomel kepada menasihat ...takut nanti masuk telinga kiri , keluar telinga kanan ....

bukan bermakna setahun tidak cukup utk belajar forex ni ( memang pun ) , tapi kalau dah pandai jaga mm , emosi dsbnya ...kira ok lah..tapi walau 100 tahun kita belajar masih cam tu jugak ...lebih baik balik kampung , tanam jagung...kita bagi dia tempoh 2 tahun pulak ... camna.? jgnlah depo byk2 ...nanti mabuk ..

.otai2 kata , nak masuk u kurang2nya 3 atau 4 tahun- belum termasuk sambung ambil master lagi ..tetapi dia org belajar ikut jam ...seminggu katalah 8 jam di bahagi 4 tahun ...kita pulak sehari ngadap porex ni paling koman pun 6 jam...jadi dua tahun tu kira afdallah ye. ..

...bersambung sebab nak ambil anak balik sekolah..,lepas tu nak ambil org rumah balik kerja , lepas tu nak masak dan angkatkan jemuran , malam ni dah sampai malam jumaat pulak..he hee ..( hari ni sy cuti sampai esok )


..:sm50:

reyo
07-23-2009, 04:44 PM
betullah ada orang kata... "di sebalik kejayaan seorang lelaki adalah adanya seorang isteri yang kuat berleter dibelakangnya".

suami akak untung sebab adanya seorang isteri yang memahami apa yang suami lakukan dalam memorex. ni ada yang tak paham, asyik cakap abang ni ngadap pc 24 jam buat forex. tak pernah pun nampak duitnya. buat forex ke buat lain. kalau kene gini adusssss pedihnya.:sm20:

PengilioFX
07-24-2009, 01:51 AM
Isteri Prihatin!

Kasi semangat dan dorongan dan teguran. Jangan sampai cik abg terasa hati dan hidup bermasam muka.

nubiz
07-24-2009, 02:48 AM
syabas dan tahniah puan dila... anda adalah bakal seorg isteri kpd seorg jutawan forex yg berjaya.... nantikan sajalah masa dan ketika itu...huhuhu teroskan bersabar... kerana suami anda benar2 perlukan sokongan dan dorongan anda buat masa ini... kalo dia degel takmo dgr ckp sifu dia... sepok je dahi dia... heuheueheu

khairi
07-24-2009, 03:51 AM
1st pos kat sini...

apa kata akak bukak 1 acc utk akak sendiri...
boleh trade sama2... boleh compare ngan hubby akak tu...
kiranya cam competition antata akak ngan hubby ler...

test 1 bulan.. kalau acc dia melingkup & acc akak tip top, saya rasa dia akan insaf tu...

saidila79
07-24-2009, 08:44 AM
Isteri Prihatin!

Kasi semangat dan dorongan dan teguran. Jangan sampai cik abg terasa hati dan hidup bermasam muka.

selalunya saya yang terasa dan tarik muka.....dia yang tak rasa apa2.....


1st pos kat sini...

apa kata akak bukak 1 acc utk akak sendiri...
boleh trade sama2... boleh compare ngan hubby akak tu...
kiranya cam competition antata akak ngan hubby ler...

test 1 bulan.. kalau acc dia melingkup & acc akak tip top, saya rasa dia akan insaf tu...

memula dulu memanglah ada niat nak buka akaun sendiri tapi masa dan keadaan tidak mengizinkan......


syabas dan tahniah puan dila... anda adalah bakal seorg isteri kpd seorg jutawan forex yg berjaya.... nantikan sajalah masa dan ketika itu...huhuhu teroskan bersabar... kerana suami anda benar2 perlukan sokongan dan dorongan anda buat masa ini... kalo dia degel takmo dgr ckp sifu dia... sepok je dahi dia... heuheueheu

kalau tak sabar dah lama dah......masa 1st akaun dulu meletup dah tak payah layan forex lagi dah.....tapi saya usaha dan bagi sokongan penuh sampai tertumpah-tumpah sokongan tu.....so far dia pun mengakuinya tak ada apa yang silap melainkan EQ dan MM.....kadang tu bukan dia tak tahu......tahu tapi entahlah....camne nak cakap pun tak tahu......hanya dia yang boleh jawab apa sebenarnya yang dah tak kena lagi......cuma apa yang saya nampak perbezaan bila profit sebab dia ambik masa nak analisa market.....tapi loss sebab terburu-buru masuk market tak habis analisa dah buah judgement......agaknyalah kot......apapun itu kena taya tuan empunya badanlah.....apa pasal jadi itu macam...

learn2biz
07-24-2009, 09:47 AM
Hehehe ... jgn dila ... dari raut muka dia masa dia dtg Dolah tu memang nampak rasa bersalah dia termasuklah rasa sayang dia kat dila ni .... mungkin dia sajer control macho depan dila kot .. heuheuheue

nubiz
07-24-2009, 10:14 AM
cayalah 'learn2biz'.... fxmalay/family supporter... huehuehuehue

khairi
07-25-2009, 03:34 AM
camner kak??? takde update utk trading semalam???
ada yg +ve??

saidila79
07-25-2009, 08:41 AM
Hehehe ... jgn dila ... dari raut muka dia masa dia dtg Dolah tu memang nampak rasa bersalah dia termasuklah rasa sayang dia kat dila ni .... mungkin dia sajer control macho depan dila kot .. heuheuheue

alapak.....ye kerrrr......kesiannya laki aku....


camner kak??? takde update utk trading semalam???
ada yg +ve??

floating

https://img28.imagefra.me/img/img28/2/7/25/dila79/f_24027760495m_bb7523c.jpg (http://imagefra.me/)

account history sepanjang minggu ni

https://img26.imagefra.me/img/img26/2/7/25/dila79/f_11210391936m_653d9a3.jpg (http://imagefra.me/)

learn2biz
07-25-2009, 12:22 PM
Nampak dah kenapa ..... Didi tak jaga MM ... bukannya setakat tak jaga EQ shj ni ...

Malam smlm pun Didi tak dtg Dolah ... tak pe ... tunggu lepas selesai urusan Dila bersalin dsb sok la .... mungkin dia runsing kot Dila nak bersalin .. hehehe (EQ hubby lari waktu wife mengandung - perkara biasa gak ni) ... so sabor la dulu eh ....

roceli08
07-26-2009, 12:07 PM
maaf kak kalau boleh bertanya , apa jenis sistem/teknik yg digunakan ini ? mungkin boleh dibincang apa kelebihan/kelemahannya di sini ... kalau tak boleh, cubalah cipta sendiri teknik yg boleh dgn mudah utk difahami oleh diri sendiri...




:sm50:

learn2biz
08-02-2009, 08:41 PM
Hehehe ... asben Dila dah kena 'cuci' masa kat dolah Sabtu lepas ... kalo dia tak nampak gak lepas ni ... mmg sajer la tu .. hehehehehe ... mungkin nak kena sental ngan gosok periuk plak kalo masih tak nampak lagi .... hehehe

Ingatkan dia utk tanya pakcik google pasal pivot point trading ... dah bgtau sekali cemana baca ari tu ... meskipun dia dah menuntut ngan sham mungkin asben Dila lupa pasal benda ni kot .... kena mintak dia buat ulangkaji balik .... kadang benda mcm ni yg selalu lupa pun .. heuheuheeu .. mujur la tok guru dia tak de ari tu .. kalo tak .. berguni2 lagi kot kena basuh ... hehehe

ps : indi showacctinfo pun dah tunjuk ke dia ... kalo dia tak pakai .. mmg nak kena murka namanya tu ... heuheuehuue

roceli08
08-09-2009, 02:52 PM
... salam ,

senyap je kak beberapa hari ni... dah selamat menimang cahaya mata ?? selamat menyambut kelahiran anak yg ... semoga dimurahkan rezeki dan sejahtera selalu...

:sm10:

saidila79
09-01-2009, 07:52 AM
salam semua.......

post ni takde kena mengena dengan akaun ..... sekadar nak kongsi kegembiraan yang baru saya alami semalam pada 31ogos pada ulang tahun kemerdekaan malaysia yang ke-52.....:malaysia-flag: saya pun selamat melahirkan ....... baby girl.... saya sihat dan baby pun sama juga.....merdeka campur ramadhan......tak tahu nak bagi nama apa...????:sm9: :sm9:

terima kasih pada yang sudi mendoakan keselamatan saya dan anak.......ermmmm dengar semalam ramai yang untung......jangan lupa siap2kan duit raya untuk baby saya ye.....hehehehe :sm32: :sm32:

nanti ada masa nak upload gambar baby.......tapi boleh ke......??? tak lari tajuk ke....???

pas ni setiap kali medeka jangan lupa sambut sekali birthday anak merdeka saya ye.......peace....!!!!!

roceli08
09-01-2009, 08:00 AM
salam semua.......

post ni takde kena mengena dengan akaun ..... sekadar nak kongsi kegembiraan yang baru saya alami semalam pada 31ogos pada ulang tahun kemerdekaan malaysia yang ke-52.....:malaysia-flag: saya pun selamat melahirkan ....... baby girl.... saya sihat dan baby pun sama juga.....merdeka campur ramadhan......tak tahu nak bagi nama apa...????:sm9: :sm9:

terima kasih pada yang sudi mendoakan keselamatan saya dan anak.......ermmmm dengar semalam ramai yang untung......jangan lupa siap2kan duit raya untuk baby saya ye.....hehehehe :sm32:

nanti ada masa nak upload gambar baby.......tapi boleh ke......??? tak lari tajuk ke....???

pas ni setiap kali medeka jangan lupa sambut sekali birthday anak merdeka saya ye.......peace....!!!!!



...tahniah diucapkan kak...semoga dgn kelahiran cahaya mata ini , rezeki akak akan terus di murahkan dan diberkati ...



:sm53:

tunperak
09-01-2009, 09:15 AM
salam semua.......

post ni takde kena mengena dengan akaun ..... sekadar nak kongsi kegembiraan yang baru saya alami semalam pada 31ogos pada ulang tahun kemerdekaan malaysia yang ke-52.....:malaysia-flag: saya pun selamat melahirkan ....... baby girl.... saya sihat dan baby pun sama juga.....merdeka campur ramadhan......tak tahu nak bagi nama apa...????:sm9: :sm9:

terima kasih pada yang sudi mendoakan keselamatan saya dan anak.......ermmmm dengar semalam ramai yang untung......jangan lupa siap2kan duit raya untuk baby saya ye.....hehehehe :sm32:

nanti ada masa nak upload gambar baby.......tapi boleh ke......??? tak lari tajuk ke....???

pas ni setiap kali medeka jangan lupa sambut sekali birthday anak merdeka saya ye.......peace....!!!!!

:sm32: tahniah kak.....untuk baby girl merdeka yg ke.......

zaid jumat
09-02-2009, 06:11 PM
tahniah dari warga trader....baby merdeka tue...Alhamdulillah...

saidila79
12-26-2009, 06:14 PM
azam tahun 2010 asben ku.....nak trade bersungguh-sungguh.....
(yelah bang oiiii....)

azroy85
12-26-2009, 06:33 PM
azam tahun 2010 asben ku.....nak trade bersungguh-sungguh.....
(yelah bang oiiii....)


azam 2010...
moga2 tercapai:sm46: ..insyaallah...

NewInForex
12-26-2009, 10:38 PM
azam tahun 2010 asben ku.....nak trade bersungguh-sungguh.....
(yelah bang oiiii....)

salam kak...lama menhilangkan diri bersama cerita asben...da ada peningkatan ker ilmu forex dia, saya baca dari page depan, ramai da otai2 yg da bagi tunjuk ajar kat dia., beruntung la.....so ape nama baby girl tu?Rama Deka ke?huahuahua....

halzu
12-27-2009, 09:36 AM
azam tahun 2010 asben ku.....nak trade bersungguh-sungguh.....
(yelah bang oiiii....)

huhuhuhuhuhu... asben awak tgh semangat tu... almaklumle masa diner tempoh hari dia duduk semeja dgn pemenang Hadiah Grand.... maka banyakla rasia yang dia dpt....

https://i512.photobucket.com/albums/t324/halzu/asben.jpg

PengilioFX
12-27-2009, 11:07 AM
huhuhuhuhuhu... asben awak tgh semangat tu... almaklumle masa diner tempoh hari dia duduk semeja dgn pemenang Hadiah Grand.... maka banyakla rasia yang dia dpt....

https://i512.photobucket.com/albums/t324/halzu/asben.jpg

Contest terbaru ni mesti dia pulun punya...

saidila79
12-28-2009, 04:43 PM
salam kak...lama menhilangkan diri bersama cerita asben...da ada peningkatan ker ilmu forex dia, saya baca dari page depan, ramai da otai2 yg da bagi tunjuk ajar kat dia., beruntung la.....so ape nama baby girl tu?Rama Deka ke?huahuahua....

walaikumsalam.....saja taknak over x-post.....banyak lagi kerja lain nak dibuat.....asik ngumpat laki sendiri jer aku......lagipun lama2 kan best.....ada yang rindu2.....selalu sangat kang ada yang menyampah pulak.....

sedap jugak yer nama RAMA DEKA tu.....apsal lah tak terpikir....:sm35: :sm35: tapi adalah jugak RAMA2 tu.... baby tu dinamakan Cahaya Cinta Ramadhan.....pangillnya CINTA.....nak dipanggil RAMA pun boleh....wakakakahhh(marah pulak kang bapaknya...anak kesayangannya tuuu)

saidila79
12-28-2009, 04:54 PM
Contest terbaru ni mesti dia pulun punya...

kalu sekali pandang.....muka and the body shape ( sedap sikit nak baca....) encik winner tu ada sipi2 ngan muka encik yang tak menang tukan....??? macam adik beradik jer....takkpun sedara rapat kan...??? kuikuikui (aku plak yang over..)
dah lah pakai baju tak ikut tema......warna baju yang ikut tema adalah warna hitam dalam lemari tu....tapi baju kurung lah......

p/s : contest apa yang terlatest ni....boleh saya tahu dulu....???
adakah contest serupa tapi tak sama ke...? contest sapa pakai baju tak ikut tema ke...? atau contest bini trader sapa yang suka menyibuk....??? (aku kah itew....)huehuehue (gelak cam l2b lah plak...)

saidila79
12-28-2009, 05:06 PM
huhuhuhuhuhu... asben awak tgh semangat tu... almaklumle masa diner tempoh hari dia duduk semeja dgn pemenang Hadiah Grand.... maka banyakla rasia yang dia dpt....

https://i512.photobucket.com/albums/t324/halzu/asben.jpg

haaah.....rahsianya.....bila rasa nak menang atau memang tahu dah menang.....ialah.....tak lalu makan.....dan semua serba tak kena...sebab nak kena bawa balik hadiah besar.......
sekian laporan.......:sm46: :sm46:

saidila79
12-29-2009, 05:04 PM
Jemputan Ke Majlis Aqiqah Dan Cukur Jambul
Cahaya Cinta Ramadhan Binti Suhaidi

Assalamualaikum Dengan izin Allah s.w.t kami sekeluarga dengan berbesar hati ingin menjemput
Tuan/Puan WARGA TRADERS sekeluarga kemajlis aqiqah dan cukur jambul puteri kami

Alamat : SA 32 Lorong 2 , Kampung Tengah Batu 13 ,Puchong

Tarikh : 1 Januari 2010

Hari : Jumaat

Jam : Selepas Waktu Asar

Semoga dengan kehadiran tuan/puan sekeluarga majlis ini akan lebih diberkati...amin

Tambahan menu...Kalau datang malam ada hidangan otak2 bakar dari jb......

saidila79
12-29-2009, 05:13 PM
Pada yang nak hadir tu janganlah segan2 yer.....jemputan ini ikhlas dari saya sekeluarga.....tak kisahlah kenal ke tak.....kalau yang kenal janganlah tak datang....dan pada yang tak kenal ....datanglah untuk kenal2.....apapun kita sealiran...
Lagi satu jangan lupa inform ye kalau nak datang .....pm jer saya....nanti saya bagi no phone somi.....manalah tahu kot tak tahu kat mana rumah nak datang nanti....at least somi boleh bagi petunjuk....

sekian terima kasih...:sm11: :sm11:

NewInForex
01-03-2010, 09:41 AM
walaikumsalam.....saja taknak over x-post.....banyak lagi kerja lain nak dibuat.....asik ngumpat laki sendiri jer aku......lagipun lama2 kan best.....ada yang rindu2.....selalu sangat kang ada yang menyampah pulak.....

sedap jugak yer nama RAMA DEKA tu.....apsal lah tak terpikir....:sm35: :sm35: tapi adalah jugak RAMA2 tu.... baby tu dinamakan Cahaya Cinta Ramadhan.....pangillnya CINTA.....nak dipanggil RAMA pun boleh....wakakakahhh(marah pulak kang bapaknya...anak kesayangannya tuuu)

peh...nama panjang n best pulak tuh.....kira saya booking dulu ler untuk anak lelaki saya nanti....bleh ker...huahauahuahua........

saidila79
02-23-2010, 07:11 AM
peh...nama panjang n best pulak tuh.....kira saya booking dulu ler untuk anak lelaki saya nanti....bleh ker...huahauahuahua........

mana bleh boking gitu2 jer....meh la letak deposit.....tapi taknak RM....nak USD...kuikuikui

fuhfuhfuh.....dah berabuk dah jurnal ni......

sekarang tengah rasa cam nak kena heart attack jer bila tengok akaun yang masuk kompatison.....nak ss tak bley....floating yang melampau.....adeh deh deh....

saidila79
02-25-2010, 02:20 AM
ikutkan hati yang gumbira ni.....rasa cam nak ss jer kat sini......tapi tak boleh.....
tak boleh langgar pantang larang......nanti tak jadi.....
dah habis competition ni barulah boleh buat tayangan perdana......
apa yang sudah terjadi.....????
berjaya atau tidak.....nantikan saja......!!!!
huehuehuehueh..........

saidila79
03-05-2010, 02:36 PM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/Akaun%20SS/untitled12.jpg

NewInForex
03-10-2010, 09:12 PM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/Akaun%20SS/untitled12.jpg

waa...no loss...ammak.....ada hasil nampk nyer tahun harimau nih.....ni ke pemenang comp warmup tahun nih, sama2 kita saksikan...

saidila79
03-13-2010, 12:40 PM
opsss....nanti dulu....... belum abis upload.......pasti terkejut selepas ini.....huehuehuehue:sm6: :sm6:

saidila79
03-13-2010, 12:44 PM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/untitled-2.jpg


apa lagi kasik ketawalah......wakakaka
total lost.....out off service .....

mamedai
03-13-2010, 02:07 PM
https://i260.photobucket.com/albums/ii30/saidila79/untitled-2.jpg


apa lagi kasik ketawalah......wakakaka
total lost.....out off service .....

adoih..dah kumpul2, skali dia sapu habis..
sempat withdraw x kak?

saidila79
03-13-2010, 02:59 PM
adoih..dah kumpul2, skali dia sapu habis..
sempat withdraw x kak?

sesen pun tak sempat......masaalah yang sama juga berlaku....nak dimarah berdosa plak.....dapat ceramah percuma jelah....nasib aaa tahan tak tahan.....

ingat nak mengadu kat l2b halzu gilos allface suremasyuq....tapi sabar jer.....la ni dah tak sabar dah......jadinya camtu bukan salah yang lain salah yang sama gak......

bengang tak habis lagi ni......nasihat dah bagi amaran pun dah.....

sampai terpaksa cakap camni...."kita orang miskin.....tradelah macam orang miskin.....ini dahlah miskin tapi trade macam orang kaya.......mana tak jadi papa kedana" .....

berapa kali nak xplan.....MM mesti mau jaga....!!! susah mau cakap lohrrr ngan ini olang.....kapla batu besar ada duduk juga......

sib bek tak gaduh......lepas geram kat sini jelah.....tension....!!!! dah masuk tahun baru tapi prinsip tak nak berubah......

lebih dasat lagi harijadi bini sendri pun boleh lupa.......jangan cakap hadiah.......hadiah tu tolak tepilah.........ucap selamat pun takder......

nasiblah......makin tua makin nyanyuk.......

p/s tengah emo ni.....:sm41: :sm41:

NewInForex
03-13-2010, 05:27 PM
sesen pun tak sempat......masaalah yang sama juga berlaku....nak dimarah berdosa plak.....dapat ceramah percuma jelah....nasib aaa tahan tak tahan.....

ingat nak mengadu kat l2b halzu gilos allface suremasyuq....tapi sabar jer.....la ni dah tak sabar dah......jadinya camtu bukan salah yang lain salah yang sama gak......

bengang tak habis lagi ni......nasihat dah bagi amaran pun dah.....

sampai terpaksa cakap camni...."kita orang miskin.....tradelah macam orang miskin.....ini dahlah miskin tapi trade macam orang kaya.......mana tak jadi papa kedana" .....

berapa kali nak xplan.....MM mesti mau jaga....!!! susah mau cakap lohrrr ngan ini olang.....kapla batu besar ada duduk juga......

sib bek tak gaduh......lepas geram kat sini jelah.....tension....!!!! dah masuk tahun baru tapi prinsip tak nak berubah......

lebih dasat lagi harijadi bini sendri pun boleh lupa.......jangan cakap hadiah.......hadiah tu tolak tepilah.........ucap selamat pun takder......

nasiblah......makin tua makin nyanyuk.......

p/s tengah emo ni.....:sm41: :sm41:

ape kata akak ajak dia baca thread L2B, usd10 jadi usd1000....sekarang tak tau la da berapa banyak pertambahan margin akaun l2b tu.....skit2 lama2 jadi bukit ape.....saya ni pun baru wat busut, bukit tu, insyaallah tak lama lagik, mungkin time tu acc l2b da jadi gunung kot....huahuahuuah...good luck all....salam....

mamedai
03-13-2010, 05:50 PM
ape kata akak ajak dia baca thread L2B, usd10 jadi usd1000....sekarang tak tau la da berapa banyak pertambahan margin akaun l2b tu.....skit2 lama2 jadi bukit ape.....saya ni pun baru wat busut, bukit tu, insyaallah tak lama lagik, mungkin time tu acc l2b da jadi gunung kot....huahuahuuah...good luck all....salam....

hehe..betol tu..apa yang l2B buat tu memang dah jadi inspirasi kpd ramai orang termasukla saya..bro ikan dah jadi busut tu kira ok la..saya baru sejemput..

saidila79
11-03-2010, 06:05 PM
Salam semua......ada yang rindu tak.....????? (hehehehehe........)dah lama sangat tak pos kat sini.....nak bukak rumah baru takut tak terbela plak.....

Lagipun tuan punya akaun tak berapa bagi nak post2 pasal dia rugi dan untung......dia kata biarlah rahsia.....

Dalam trade sekarang....nak kata rugi tak jugak.....alhamdulillah semakin lama semakin maju.....cuma kadang perangai2 dulu terbawak-bawak....ada kadang ter'berjangkit kat traders lain.....

Yang penting sentiasa memperbaiki kesilapan.....jangan malu bertanya.....pergilah ke aina cafe....aina cafe tu macam tempat menimba ilmu.....

Kalau somi saya ke aina cafe....balik dia mesti cerita kat saya yang dia jumpa org begini2....cerita begini2....takde yang negatif....melainkan positif belaka.....asalkan kita tahan ditegur.....tegur untuk kebaikkan.......mostly supporter fx malay semuanya baik2 pemurah tak kedekut ilmu dan tenaga........

Apa yang saya faham.....setiap orang ada cara tersendiri dalam menganalisa forex......takder yang salah....semuanya betul asalkan kita faham dengan apa yang kita
gunakan dalam menentukan hala tuju akaun......untung atau rugi kita kena terima dengan tabah....jangan suka sangat bila untung....tapi bersyukur....dan jangan pulak menyumpah-nyumpah bila cempedak jadi nangka......tapi anggplah itu sebahgian dari rancangan untuk menempah lebih kejayaan.....

Dah berapa tahun somi saya struggle dalam market walaupun bukan sepenuh masa....ada juga antara kawan2nya yang lebih awal mengenal forex telah meletak jawatan sebagai seorang traders.....punca2nya banyak......satu....sombong (sebab apa saya kata sombong...sebab walaupun dah ajak banyak kali jumpa geng fx malay dari zaman kat dollah sampailah ke aina cafe.....dia langsung tak nak involved.....dia ber'forex ikut kata dia cara dia dan hanya dia dan dunianya jer sajer...) bukan nak mengata tapi apa yang dibuat tu langsung tak kena gaya.....

Tak berapa ikhlas pun yer......sebab....saya masih ingat bertapa kesiannya somi saya merayu mintak alamat web fxopen......dia tak nak bagi tahu kat somi saya....cuma somi saya terdengar dia cakap kat org lain....pastu somi saya call saya suruh cari apa itu fx......nasib baik ada google.......saya google punya google lalu jumpalah fxopen dan fxmalay.....start dari hari itu bermulalah episod baru dalam dunia forex.....

Suka duka....pahit manis.....lintang pukang.....susah payah....dan macam2 lagi sampai tak tahu nak sebut......paling tak boleh lupa dan sentiasa menjadikan ianya sebagai detik kenangan paling sengal ialah aksi melambung duit syiling bila nak entry........hailah nasibbbb....semuanya telah pun berlalu.....

Sedikit demi sedikit.....merangkak-rangkak disebelah traders2 yang lebih berpengalaman untuk mendengar cerita....hanya kalau kita sedar.....secebis kisah cerita mereka semua kita ubah menjadi panduan bila kita ingin memasuki dunia forex.....

Kegagalan dalam forex boleh berlaku kepada sesiapa sahaje....tak kiralah pada FTT ke PTT ke Otai ke Guru ke MahaGuru ke mahupun Supporter sendiri......kegagalan tidaklah pahit sangat.....itupun kalau kita sudah mula merasai bertapa manisnya kejayaan......terimalah kegagalan seperti mana kita menerima kejayaan......

Sebenarnya takder sebab yang penting untuk melapor kat sini.....tapi esok2 somi saya terbukak jurnal ni bolehlah dia jadikan ianya satu kenangan yang tersengal dalam hidupnya......

Terima kasih daun meranti.....jumpa lagi di lain entry....

learn2biz
11-04-2010, 01:06 AM
Try la mintak hubby tulis pasal citer '12 keping' ..... sure meriah jurnal ni nanti .. hehehehe

114pkg
11-05-2010, 05:55 AM
Suami puan ok n suke bercerita dan bertanya.. So, sikap ni yg baguih...
So far org2 kat fxmalay ni mmg ok n rajin membantu...
Tahniah pd org2 kuat fxmalay...
So, pembelajaran fx ni x penah ada penamatnye..

Lg 1, ada sorg otai fx penah bg nasihat, `Jika kita rasa kita dah pandai sebenarnya bnyk lg yg kita tak pandai'..

:fxopen-black2-flag:

Rizal
12-15-2018, 01:25 AM
jom meriahkan jurnal TT :)