PDA

View Full Version : New Bretton Wood..ByeBye Forex!



rolemodelboyz
10-30-2008, 04:22 PM
bulan 11 ni akan diadakn meeting utk reform financial system.."New Bretton Wood"

so withdrw la duit anda cpt..forex mungkin akan byebye..

lord
10-30-2008, 04:24 PM
salam bro...ni bro citer base on apa ni...ada link atau url tak utk info lebih lanjut...;)

rolemodelboyz
10-30-2008, 04:32 PM
baca ni.. http://www.************.com/showthread.php?t=116874

lord
10-30-2008, 04:49 PM
baca ni.. http://www.************.com/showthread.php?t=116874

wow...but i dont think it is gonna happen..could or couldn't...just my 2pips ;)

rolemodelboyz
10-30-2008, 04:55 PM
just in case...anything can happen though

lord
10-30-2008, 04:56 PM
just in case...anything can happen though

it is consider as 1 world is trading forex...ppl from all around the globe...not an easy job to stop it :)

hyzuden
10-30-2008, 05:02 PM
shock my hand...hot news nie..

rolemodelboyz
10-30-2008, 05:09 PM
it is consider as 1 world is trading forex...ppl from all around the globe...not an easy job to stop it

yes maybe for traders like us "trader ikan bilis" but not for the bank n financial company they r the biggest player "speculator" without them no liquidity..

flizzoe
10-30-2008, 05:14 PM
Nicolas Sarkozy.. hmm.. reminds me of one word: politics ;)

mostwanted
11-02-2008, 07:42 AM
betul ka ni bro??alahai..bru ja nk jnak dgn forex ni dh jd mcm ni..sedihnya...

jas
11-02-2008, 09:38 AM
betul ka ni bro??alahai..bru ja nk jnak dgn forex ni dh jd mcm ni..sedihnya...

salam bro sume.. jangan panik lah dengan berita ni.. saya dah baca berita ni dan sebenarnya tiada bye-bye kepada forex.. baca betul-betul dan fahamkan..

lagipun, cuba fikirkan.. sekiranya berita ini berkenaan dengan bye-bye forex, kenapa pula ianya dikeluarkan di dalam ************ - satu website yang sangat bergantung kepada kemajuan dan perkembangan forex.. Website ini sudah tentu tidak mahu menghalau orang daripada mendekati forex kerana forex merupakan periuk nasi website ini..

daripada artikel ini kita boleh faham bahawa dunia pasaran saham, index, fiskal market, komoditi, dan sebagainya sering menghadapi ancaman daripada spekulator atau penyangak-penyangak saham dan matawang.. ini disebabkan oleh keadaan pasaran itu sendiri yang tidak dikawal oleh regulation atau perundangan yang tertentu.. sarkozy hanya cuba mencadangkan agar pasaran ini tidak dibiarkan autopilot kerana ianya senang untuk dikuasai oleh spekulator.. sarkozy ingin mencadangkan agar dibentuk satu regulation khas untuk pasaran-pasaran ini agar ianya berjalan berdasarkan kepada undang-undang dan peraturan yang ditetapkan dan ini sekaligus akan memastikan pasaran-pasaran ini akan terkawal dengan baiknya dan terhindar daripada spekulator-spekulator ini..

Dan saya hampir pasti bahawa satu daripada peraturan tersebut ialah membataskan jumlah modal didalam pasaran-pasaran ini kerana sekiranya jumlah modal tidak dibataskan mereka yang mempunyai jumlah modal yang besar dalam pasaran ini dengan senang akan membuat speculation demi speculation.. mereka-mereka inilah yang sebenarnya menjadi spekulator.. apa tidaknya, kalau modal mencecah sehingga USD10 billion.. maka mereka mempunyai kuasa yang besar untuk menentukan arah market..

Percayalah, tidak akan ada bye-bye kepada dunia pasaran forex, saham, komoditi, fiskal, index dan sebagainya.. kerana ekonomi barat sentiasa digerakkan oleh instrument-instrument ini.. Ekonomi dunia akan lumpuh sekiranya pasaran-pasaran ini dihentikan atau diharamkan dengan serta-merta.. dan sarkozy adalah penyokong kuat kepada ekonomi kapitalism.. mustahil dia hendak melumpuhkan corak ekonomi ini.. fikir-fikirkanlah...

mostwanted
11-02-2008, 10:12 AM
salam bro sume.. jangan panik lah dengan berita ni.. saya dah baca berita ni dan sebenarnya tiada bye-bye kepada forex.. baca betul-betul dan fahamkan..

lagipun, cuba fikirkan.. sekiranya berita ini berkenaan dengan bye-bye forex, kenapa pula ianya dikeluarkan di dalam ************ - satu website yang sangat bergantung kepada kemajuan dan perkembangan forex.. Website ini sudah tentu tidak mahu menghalau orang daripada mendekati forex kerana forex merupakan periuk nasi website ini..

daripada artikel ini kita boleh faham bahawa dunia pasaran saham, index, fiskal market, komoditi, dan sebagainya sering menghadapi ancaman daripada spekulator atau penyangak-penyangak saham dan matawang.. ini disebabkan oleh keadaan pasaran itu sendiri yang tidak dikawal oleh regulation atau perundangan yang tertentu.. sarkozy hanya cuba mencadangkan agar pasaran ini tidak dibiarkan autopilot kerana ianya senang untuk dikuasai oleh spekulator.. sarkozy ingin mencadangkan agar dibentuk satu regulation khas untuk pasaran-pasaran ini agar ianya berjalan berdasarkan kepada undang-undang dan peraturan yang ditetapkan dan ini sekaligus akan memastikan pasaran-pasaran ini akan terkawal dengan baiknya dan terhindar daripada spekulator-spekulator ini..

Dan saya hampir pasti bahawa satu daripada peraturan tersebut ialah membataskan jumlah modal didalam pasaran-pasaran ini kerana sekiranya jumlah modal tidak dibataskan mereka yang mempunyai jumlah modal yang besar dalam pasaran ini dengan senang akan membuat speculation demi speculation.. mereka-mereka inilah yang sebenarnya menjadi spekulator.. apa tidaknya, kalau modal mencecah sehingga USD10 billion.. maka mereka mempunyai kuasa yang besar untuk menentukan arah market..

Percayalah, tidak akan ada bye-bye kepada dunia pasaran forex, saham, komoditi, fiskal, index dan sebagainya.. kerana ekonomi barat sentiasa digerakkan oleh instrument-instrument ini.. Ekonomi dunia akan lumpuh sekiranya pasaran-pasaran ini dihentikan atau diharamkan dengan serta-merta.. dan sarkozy adalah penyokong kuat kepada ekonomi kapitalism.. mustahil dia hendak melumpuhkan corak ekonomi ini.. fikir-fikirkanlah...

alhamdulillah..lega sya dgr cmtu..br ja sebulan dlm forex ni.br semnagt skit kalau bro ckp cmtu..

fibonacci
11-02-2008, 10:20 AM
Thanks taiko! aku baru jer nak kenal forex ni..baru 2,3 ari lepas aku masuk..tu pun ciput jer...niat tu nak jugak serius dlm bidang ni kalau2 aku leh buat duit dalam sebulan dua nir..

kalu jadi jugak la benda alah nir...jawabnya aku kena cari part time keja lain laa..nak harapkan MLM..errmmm..hampeh!xleh senang2 la aku..aku bukan jenis yg buat duit melalui jual2 barang nir..

huhuhuhu...

3extremepips
11-02-2008, 02:51 PM
macam macam ada... jaga jaga beb... dapat duit withdraw aje... hehehe

flizzoe
11-03-2008, 07:22 AM
aku rasa kalau satu dunia pakai satu currency baru takde forex kot. forex ni kan tukar-tukar currency :D :D

id2login
11-03-2008, 07:36 AM
aku rasa kalau satu dunia pakai satu currency baru takde forex kot. forex ni kan tukar-tukar currency :D :D

Iyelah betul jugak tu.. :rolleyes:

ajid182
11-09-2008, 04:58 PM
huhu...susah sgt nk percaya benda ni....benda ni dah jd sumber utama kehidupan seseorang dlm 1 dunia ni...bisnes ni beb,,,,xkn nk bye2 plak,,,..

bizonline
11-09-2008, 06:57 PM
what ever pun berita tu cam spekulasi jugak..so sometimes true n sometimes not..so yg penting kita kena senantiasa aware dgn news2 nie. Hope forex trading will always standing..kalau dak..susah le nak cari duit lebih! ahaks!

Azrienaldinho
11-10-2008, 04:29 PM
fuhh.. berderau gak darah baca 1st postr tadik.. sib baik la ade yg backup.. igt baru je nak pam depo usd100 dalam real acc.. idak rasa cam sia2 jer study, research ngan trade dummy 9 bulan huhuhuhu..

hyzuden
11-12-2008, 06:35 PM
aku nak buat indi spekulation market...