PDA

View Full Version : TCSv2 - Trial Jurnal



hatisenang
08-19-2008, 04:27 PM
Bismillah....

Will be update very soon... tunggu...

learn2biz
08-19-2008, 06:30 PM
Welcome back! Harap kali ni bertambah senang hati mereka yang ikuti perkembangan hatisenang ...

halzu
08-20-2008, 01:22 AM
Selamat Berjuang ...semoga kali ini perjuangan akan memberikan kejayaan yang luar biasa.... cuma nak nyampuk sikit.... teknik MA suatu ketika dahulu pernah digunakan.....& hasilnye kalau dikumpul boleh beli banglo....huehuehuehuehue

hatisenang
08-20-2008, 01:35 AM
Selamat Berjuang ...semoga kali ini perjuangan akan memberikan kejayaan yang luar biasa.... cuma nak nyampuk sikit.... teknik MA suatu ketika dahulu pernah digunakan.....& hasilnye kalau dikumpul boleh beli banglo....huehuehuehuehue

Ya betul, walaupun teknik MA tu jarang digunakan sbb byk dah yg canggih2 ( kononnya ) kita jgn lupa petua org2 lama :D

hatisenang
08-20-2008, 03:08 AM
Untuk trade yg pertama hari ni, insya Allah akan masuk post pukul 1.30 pm, sbb stochastic GU dah cross pada candle jam 10.45 am tadi.

https://img34.picoodle.com/data/img34/3/8/19/f_tradegum_87d0e1f.gif

learn2biz
08-20-2008, 03:32 AM
Teknik MA ni macam pernah ku lihat .. tapi di mana ya ?

hatisenang
08-20-2008, 06:11 AM
1) Sell post 1.8661 closed at 1.8641 - 20 pips - Alhamdulillah.

hatisenang
08-20-2008, 07:15 AM
2) Sell post 1.8661 closed at 1.8621 - 40 pips - Alhamdulillah.

https://img29.picoodle.com/data/img29/3/8/19/f_tradegum_7df78f3.gif

Potensi untuk target 50 pips nampak agak mudah setakat ini.

mazlimoin
08-21-2008, 05:52 AM
Bagus hati senang..semoga lepas nie...akan menganas dengan pips hijauuuu jer...

hatisenang
08-21-2008, 01:47 PM
Sebenarnya hari ni memang boleh mengganas... tapi tak sempat nak masuk hold post. Stochastic dengan setting baru ni memang cantik :o . Kalau target 50 pips memang dah lepas.. lebih lagi boleh dpt. :D . Apa nak buat sibuk exam PTK hari ni hehehe.:D

https://img33.picoodle.com/data/img33/3/8/21/f_tradegum_8c9d847.gif

Ada lah sempat masuk 1 post awal pagi tadi,

3) buy post 1.8623 closed at 1.8643 - 20 pips.

Berkenaan stochastic yg baru cross dkt rajah atas tu, candle ke-11 dijangka jam 10.30 pm. Tetapi bergantung kepada MA yg tiga biji tu. Paling confirm utk masuk post short sell bila lengkok MA juga ke bawah... harap berhati-hati ( kalau nak test tak ada masalah :o ).

3extremepips
08-21-2008, 01:57 PM
good luck mate... caya lah.. setakat nie hijau aje.... best best

hatisenang
08-21-2008, 02:13 PM
Nampak gaya stochastic akan cross ke atas semula begitu juga dgn MA semakin melebar ke atas, signal utk short sell kena tangguh dulu...

hatisenang
08-21-2008, 03:14 PM
Harap kawan2 dah tahu macam mana nak kesan false signal. Itu lah antara lain fungsi MA yg 3 biji tu... tunggu tanda2 baru keluar plak...

https://img27.picoodle.com/data/img27/3/8/21/f_tradegum_feff981.gif

hatisenang
08-22-2008, 07:53 AM
Utk hari ni:

4) Sell post 1.8750 closed at 1.8730 ( 20 pips )
5) Sell post 1.8750 closed at 1.8700 ( 50 pips )

https://img33.picoodle.com/data/img33/3/8/21/f_tradegum_fa9cc61.gif

So far so good... alhamdulillah.

hatisenang
08-25-2008, 10:33 AM
Today done:

6) buy post 1.8467 closed at 1.8492 ( 25 pips )
7) buy post 1.8467 closed at 1.8517 ( 50 pips )

hatisenang
08-27-2008, 06:56 AM
So far my trial trade using this method is OK! Any body try this method? How is it?

hatisenang
08-27-2008, 02:02 PM
Bagi sesiapa yg biasa pakai pivot, boleh lah digunakan untuk set target pada line2 support & resistance. Multi lot juga digalakkan dengan target profit yg berbeza tetapi pastikan MM jgn dilupa.

Happy Trade.

hatisenang
08-27-2008, 02:09 PM
Apabila stochastic sudah bersilang, kita boleh mengagak pukul berapa kita kena masuk post. Maknanya bolehlah kita tutup notebook kejap sementara tunggu masa nak masuk post!

halzu
08-28-2008, 10:14 AM
So far my trial trade using this method is OK! Any body try this method? How is it?

sorry bro ... blum berkesempatan nak test ....almaklumler kesan "tsunami" 08.08.08 masih lagi terasa...:) .... jadi terpaksa bertapa dulu bagi memulihkan tenaga....hueheuhuehuehue

hatisenang
08-28-2008, 12:44 PM
sorry bro ... blum berkesempatan nak test ....almaklumler kesan "tsunami" 08.08.08 masih lagi terasa...:) .... jadi terpaksa bertapa dulu bagi memulihkan tenaga....hueheuhuehuehue

Aku tengah betapa jugak ni... :D tapi buat laporan lah sikit-sikit... Tak tahu berapa purnama nak bertapa... tunggu laporan bajet 2009 agaknyer..:D

hatisenang
09-10-2008, 01:50 PM
Nampaknya TCSv2 ni tak berapa nak menjadi, TCSv1 gak yg best cuma tukar TF jer... dulu tf15, la ni tf30 dan 08.08.08 tetap jadi pengajaran.

Happy Trade.

halzu
09-10-2008, 01:59 PM
Nampaknya TCSv2 ni tak berapa nak menjadi, TCSv1 gak yg best cuma tukar TF jer... dulu tf15, la ni tf30 dan 08.08.08 tetap jadi pengajaran.

Happy Trade.

takpe bro.... yg penting pengajaran yg kita dapat... biasakler nak dapat yg terbaik kekadang memerlukan kesabaran dan masa...:)

hatisenang
11-14-2008, 12:22 PM
takpe bro.... yg penting pengajaran yg kita dapat... biasakler nak dapat yg terbaik kekadang memerlukan kesabaran dan masa...:)

Salam bro halzu. Camne trading? Aku dah lama tak trading ni.. :D

halzu
11-14-2008, 12:34 PM
Salam bro halzu. Camne trading? Aku dah lama tak trading ni.. :D

Alhamdulillah... ada untung ada rugi.... yg penting untung mengatasi rugi... :D welcome back my friend!!! SO any update dgn sistem Shi-Channel?

hatisenang
11-14-2008, 01:11 PM
Alhamdulillah... ada untung ada rugi.... yg penting untung mengatasi rugi... :D welcome back my friend!!! SO any update dgn sistem Shi-Channel?

Ohhh... tak mau dah rigid kat analisis teknikal ni.. ;) nak memperkaya ilmu ekonomi plak.. hehe.:D

hatisenang
02-19-2009, 02:57 PM
Salam ... Kembali dah.

Use my favorite indi, stochastic (5,7,15) on EUR/USD (TF-30m).
Watch yourself!

hatisenang
02-25-2009, 05:16 AM
https://i534.photobucket.com/albums/ee346/hatisenang/tcsv2.gif

Bila aku masuk post?

Stochastic u-turn sebelum OB/OS (atau stochastic breakout level 50), MACD pula kluar signal, sesuaikan pula dengan trend (merah/biru) kat heiken-ashi kuskus.

Target 20-30 pips, pasang 2-3 post terbaik, adjust stoploss/breakeven. :D

learn2biz
02-25-2009, 01:32 PM
Welkam back .. lama tul tak de update TCSv2 ni :D

hatisenang
02-26-2009, 02:05 PM
https://i534.photobucket.com/albums/ee346/hatisenang/tcsv2acchis.gif
Good start huh! ;)

hatisenang
06-01-2009, 09:08 AM
You probably trade using MetaTrader 4 as well and want to
publish your realtime results live to show your friends
or people you know from the world of forex using statements.

MetaTrader 4 has a built-in solution for it by publishing your realtime results statement to your webserver, and that's when we come along.

• You don't need your own webserver anymore
• You don't need to delete your accountnumber/name anymore
• You don't need to show your broker company anymore

And... this is mine for example..

http://hatisenang.mt4live.com/:sm18: