PDA

View Full Version : MT4 tak boleh "launch"



xtraez
06-23-2008, 07:40 AM
Salam Sejahtera Forumer,

Problem saya adalah seperti berikut :

PC saya telah di serang virus dan tak boleh di selamatkan. Maka segala data dalam HD semuanya telah di padam dan di formatkan. Untuk pengetahuan anda PC ini juga saya gunakan untuk trade fx ni dengan win98 sebelum. Dah sebulan tak tengok fx nih.

Perkara yang telah di lakukan:
1. Saya telah download lagi sekali MT4, install dan launch program..... tunggu 2..3..min tak ada apa2 keluar termasuk window MT4.
2. Download lagi sekali.... dan buat perkara di atas.....sama juga..

OS : Win98Se dan Ie6.

Di harap otai-otai kat sini dapat bantu.

Yang Pening.
Baru nak belajar FX

p/s kalau tukar PC tak mampu... kalau tukar ke winXP pun tak leh...PC lama beb.

learn2biz
07-02-2008, 08:00 AM
Sila PM saya sekiranya anda masih menghadapi masalah terminal pada Win98SE. TQ

Norjanah4161
10-28-2008, 09:47 AM
kenapa metatrader saya crashed? adakah ini kesan saya guna EA?

tricker_9496
10-28-2008, 10:00 AM
rasenye ko nk kene update my4 ko ke version 218

Norjanah4161
10-28-2008, 10:16 AM
saya juga ada masalah ni...dah repair tapi dia crush pulak....kenapa ye?

learn2biz
10-28-2008, 10:40 AM
saya juga ada masalah ni...dah repair tapi dia crush pulak....kenapa ye?

Masalah mt4 crash biasanya sebab dia :
1) tak ada administrator privilledge under windows (windows vista certain kes kena run as administrator)
2) ada indicator yg corrupt
3) profile anda corrupt
4) program mt4 itu sendiri corrupt
5) ada virus yg corruptkan data anda
6) hardware problem macam ram atau hdd

Nak ubatkan dia ... cuba :
1) uninstall mt4
2) delete folder metatrader4 tu sepenuhnya
3) download baru dan install semula

Kalau dah buat juga tapi masih crash .. masa untuk anda hantar komputer anda ke kedai komputer berhampiran atau reinstall balik windows

Norjanah4161
11-04-2008, 08:24 AM
dah cek beza folder sebelum dan selepas, yang crush tu herannya saiznya jauh lebih berat daripada yang baru. tapi der is no indicators diletakkan secara manual. trimas for the advice..