PDA

View Full Version : Gbp/usd Terkini



Pages : [1] 2

Musani
06-19-2008, 07:33 AM
sm_smile GBPUSD: While GBPs recovery off the 1.9407 low was capped at 1.9698 and later close lower at 1.9473 on Tuesday, price action in early morning trading today saw a follow through to the downside on those losses putting the next downside objective at the 1.9407 level, its Jun 1308 low. A decisive invalidation of there will leave the pair aiming at its Jun 0508 ahead of the 1.9360/35 zone, its 2008 lows and then the 1.9180 level, representing its Mar07 low. Weekly studies continue to support this view.Conversely, halting and recovering from its present weakness could suggest a challenge on the 1.9598 level, its April 1508 low ahead of its Tuesday high at 1.9698.Above there if it occurs could set the pair up for a move towards the 1.9850 level, its May 2308 high and the 1.9963/ 2.0026 levels, its Feb 2708/April 21 & 2808 highs. In short, the pairs present weakness remains in alignment with its medium term bearishness and should see further losses in the days ahead.

Support Comments
1.9460 Jun 0508
1.9360/35 2008 lows.
1.9180 Mar07 Low
1.9045 1.272 Fib Ext

Resistance Comments
1.9598 April 1508 low
1.9698 Jun 1708 high
1.9850 May 2308 high
1.9963/2.0026 Feb 2708/April 21 & 2808 highs

baby

arhemsi
06-29-2008, 04:46 AM
3577

Apakah GU akan membuat 100% retracement?

Musani
11-26-2008, 12:45 PM
Gu akan cuba membuat penurunan besar hari ini berdasarkan chart 1hr & 30min.
Saya harap anda akan lihatnya tapi jangan ikut saya kerana ia adalah tanggungan anda sendiri:D

Pastikan anda masuk pada harga tertinggi besar kemungkinan spike akan berlaku.

Maaf cara trade saya hanya menggunakan 1day dan 30 min saya untuk menentukan kemana hala tuju GU sebab saya tak menggunakan stoploss. Pastikan anda mempunyai marginah yang kuat bila membuat entry dangan menggunakan lebih dari 10% marginah anda.:)

atoullah
11-26-2008, 03:04 PM
https://img03.picoodle.com/img/img03/3/11/26/f_NewPicturem_afd6a25.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/11/26/f_NewPicturem_afd6a25.jpg&srv=img03)

salam tumpang mencelah tuan tanah,pada kiraan saya pun GU akan melakukan penurunan yg besar dan saya setuju dgn tuan musani yg spike akan berlaku,

p/s: my favorite pair GU

Musani
12-01-2008, 10:05 PM
Bermula dari hari ini sape yang ada kat sini selama 2 minggu saya akan memberi tahu anda semua bila waktu yang sesuai hendak trade GU (cable) ni secara percuma. Anda hanya perlu aktifkan email dan yahoo msg anda supaya saya dapat memberi maklumat terkini bila hendak masuk posisi yang sesuai sahaja.

1. Ingat saya kepada anda adalah setiap trade janganlah masuk maksimum, minimum cukuplah. Kalau tak berani anggap saja sebagai renungan dahulu sahaja kerana ia adalah risiko anda dan saya tak akan bertanggung jawab akan semua hal yang terjadi.

2.Setiap trade memang saya tidak menggunakan stoploss (bahayakan):D . Sendiri mau ingat.

* Baiklah, Untuk 2/12/08 1hari Cable akan pergi Long (naik). Maka carilah
peluang beli pada harga yang rendah ye. [email protected]

Saya juga akan menyediakan chart sepertimana sedia ada. Selamat mencuba. [email protected]

Musani
12-01-2008, 10:17 PM
[email protected]

atoullah
12-02-2008, 05:23 AM
[email protected]


ok thank dah add dah:D

RasheedRahman
12-02-2008, 05:30 AM
[B][SIZE="4"]

Saya juga akan menyediakan chart sepertimana sedia ada. Selamat mencuba. [email protected]

X nampak la graf... kocik sgt...:D

Musani
12-02-2008, 07:51 AM
hehehe.. bukak besar kang file berat nanti nak kuar bro.

RasheedRahman
12-02-2008, 10:00 AM
Kene beli kanta...
So GU dah nak retrace ke nih?

kat situ2 je dari tadi...

Musani
12-02-2008, 06:34 PM
Bagaimana ada yang enter long hari ni? Saya harap anda dapat apa yang anda mahukan. Cuma saya tak akan memberitahu jam berapa harga akan berlaku short atau long. Ingat beli pada harga yang rendah & jual pada harga yang tinggi.
Tak perlu terburu-buru bila hendak masuk posisi sebab nanti diri anda sendiri merana. Sediakan target berapa pips yang anda mahukan. Tak kurang dari 200 pips yang saya sediakan kepada anda semua hari ni kan. Tapi ambil saja pips yang anda berani dan elakkan berjudi nasib, bahaya beb. Biar walaupun harganya baik pada anda, tapi anda tak yakin, saya nasihatkan jangan-jangan-jangan enter trade... sebabnya sendiri mau ingatlah bila harga tu tak ikut apa yang anda mahukan.
Buat pengetahuan anda semua cara saya tradenya begini, Ibaratkan saya hendak naik keretapi. Saya akan memastikan keretapi tu dari KL ke Johor pada waktu 9.00 malam. Jadi apa yang saya buat adalah dengan menempah tiket keretapi tersebut seperti destinasi tersebut. Nah.. Bila waktunya sempai, saya hanya naik keretapi kelas 1 tersebut dengan empuknya sembil menunggu ia bergerak dalam keadaan selamat. Kaedahnya saya tak perlu terburu-buru kejar keretapi tu hehehe...
Begitulah saya trade setiap waktu. Tanpa memeningkan kepala.

Nanti saya akan menceritakan BERTAPA DURJANA TRADE INI 100 dalilnya kepada untuk kita kongsi bersama. Saya tak akan menceritakan yang sedap-sedap di dengar oleh anda semua. Ini sebenarnya adalah permulaan proses yang perlu anda ketahui dalam dunia forex ni.

dealkhan
12-02-2008, 07:16 PM
gu nak g wave c / 3...dua2 menaik...wave c terbalik...pndpt saya la...;P

dealkhan
12-03-2008, 08:45 AM
kalo tgk skrg cm dah tertunda jer nak naik??

Musani
12-04-2008, 10:38 AM
Belum Betul-betul Naik Tu.. Jawapan Akan Berlaku Pada 5 Dec Jumaat Nanti.

dealkhan
12-05-2008, 06:40 PM
skrg la masa nak naik..elakkan gap...kan bro??hehe...

Musani
12-07-2008, 08:28 AM
KEPADA SEMUA RAKAN TRADER SAYA UCAPKAN SELAMAT MENYAMPUT HARI RAYA KORBAN

Jangan terkorban a/c dah ler ye.

RasheedRahman
12-07-2008, 10:15 AM
Nah.. Bila waktunya sempai, saya hanya naik keretapi kelas 1 tersebut dengan empuknya sembil menunggu ia bergerak dalam keadaan selamat. Kaedahnya saya tak perlu terburu-buru kejar keretapi tu hehehe...
Begitulah saya trade setiap waktu. Tanpa memeningkan kepala.

Nanti saya akan menceritakan BERTAPA DURJANA TRADE INI 100 dalilnya kepada untuk kita kongsi bersama. Saya tak akan menceritakan yang sedap-sedap di dengar oleh anda semua. Ini sebenarnya adalah permulaan proses yang perlu anda ketahui dalam dunia forex ni.

Macam mana caranya tu Bro Musani? Saya ni jenis org yang selalu "Takburu-buru" sampai saya tertinggal keretapi. Tak sabar menunggu Lemang masak :D dan tak sabar menunggu cerita BETAPA DURJANA TRADE INI...:D

-Selamat Hari Raya Aidiladha-

Musani
12-15-2008, 07:59 PM
Macam mana caranya tu Bro Musani? Saya ni jenis org yang selalu "Takburu-buru" sampai saya tertinggal keretapi. Tak sabar menunggu Lemang masak :D dan tak sabar menunggu cerita BETAPA DURJANA TRADE INI...:D

-Selamat Hari Raya Aidiladha-

Nak sangat aku bagi and ko tataplah sedalam-dalamnya, ko pu pun pernah lakukan benda ni:p
Sekiranya ada lagi nak tambah aku lagi suka buat renungan bersama rakan-rakan forum.

HATI-HATI MINGGU NI HARGA AKAN SENTIASA NAIK. NASIHAT AKU ELAK LAKUKAN SHORT SELALU AND BERBANYAKKAN BUY WALAUPUN HARGA TU TINGGI TAPI IA AKAN TETAP SAMPAI DESTINASINYA. TREN HARI BERBANYAK-BANYAKLAH LONG SELALU APABILA HARGA TURUN.

Musani
12-15-2008, 08:00 PM
PERKARA –PERKARA NEGITIF DALAM DIRI YANG PERLU DI UBAH
1. Kekurang tidor
2. Takut akan desakan
3. Belum mendapat stratergi yang betul
4. Takut jadi orang Berjaya
5. Masa untuk trade adalah terhad
6. Cemuhan kawan-kawan
7. Modal tidak mencukupi
8. Setiap kali masuk salah posisi
9. Takut buat keputusan
10. Takut margin call
11. Belum mahir dengan computer
12. Internet fail
13. Komputer virus
14. Terganggu kesihatan
15. Isteri mengharapkan kejayaan dalam forex
16. Takut tak campur masyarakat sekeliling
17. Laptop buruk
18. Selalu tak capai target
19. Selalu rasa kecewa
20. Sever break down
21. Takut bertentangan arus dalam trade
22. Risau bila ada open
23. Takut beri tahu saudara
24. Takut main kalah
25. Takut lupa masa untuk solat
26. Masa bersama keluarga kurang
27. Boring bila kalah
28. Takut impian tak terlaksana
29. Takut menjadi orang dalam ketegori 90% kalah dalam forex
30. Kekurang maklumat dalam akhbar
31. Selalu tertipu dalam forex
32. Rakan-rakan tak member semangat
33. Masa trading banyak hisap rokok
34. Banyak berangan dalam forex
35. Komputer belum up-gred
36. Terkena Non-Farm Payroll
37. Silap tutup position
38. Kelam kabut semasa membuat keputusan
39. Tak sabar nak Berjaya dalam forex
40. Takut forex boleh menyebabkan keluarga porak peranda
41. Bilalah nak mula capai ketahap Standard Account
42. Bimbang forex dari sudut ugama
43. Takut abaikan tanggung jawab pada keluarga
44. Takut bingung
45. Kemana hala tuju dalam forex
46. Kawan kata main forex takkan Berjaya
47. Takut bila Berjaya lupa diri
48. Takut bila Berjaya nak kawin lagi Satu
49. Takut banyak menggunakan perkataan “KALAU”
50. Takut selalu sakit kepala muka nanti berpetak
51. Banyak berfikir sampai tak boleh tidor
52. Jangan ambil duit orang
53. Selalu melengahkan tanggung jawab
54. Takut semasa dalam posisi trade selalu guna perkataan “NANTILAH”
55. Bila membuat keputusan selalu tak tetap
56. Bagaimana nak buat keputusan yang tetap
57. Bilakah waktu-waktu bernilai didalam perniagaan ini
58. Tidak ikut trend ST,ANT,LT
59. Tidak disipun
60. Kurang focus
61. Terlepas peluang lain
62. Yang dikendong berkeciciran dikejar tak dapat
63. Tiada ketahanan mentel ke?
64. Kalau takut dilambung ombak, Jangan berumah ditepi pantai
65. Ini kerja durjana tau!

Musani
12-15-2008, 08:23 PM
Aku trade mesti ada fill. Trade secara santai masa bila terluang. Kekadang kat restoran kadang kat lobby kekadang sambil memancing, atas kapal pun ada. Paling syok sekali bila kawan aku kata pancing aku mengena, aku akan jadi tukang tarik sebab nak rasa fill dia beb. Lepas pancing aku bagi je ikan tu kat member aku tu. Bukan nak ikan, cuma nak fill dia je.
Kepada trader yang baru tu sekira demo tu masih gagal, Jangan berangan nak buka real. Perabihkan duit je. Sebelum pergi ke real carilah Ilmu & Pengetahuan dulu sebab itu adalah tuntutan agama. Ibarat nak pergi berperang masih bawa keris, apakan terjadi kepada anda seterusnya. Pasti jawapanya KAK MARJINAH PANGGIL. Sayanggg ... duit anda terkorban. Hadiah kat saya kan lebih baik, dapat pahala.

Musani
01-02-2009, 05:46 PM
Waktu terbaik untuk CABLE long 1.4400. Sape yg melihat terpulang untuk anda membuat keputusan.

SELAMAT TAHUN BARU 2009
SEMOGA DITAMBAH REZEKI TAHUN INI.

Dr_cryonic
01-03-2009, 12:11 PM
Waktu terbaik untuk CABLE long 1.4400. Sape yg melihat terpulang untuk anda membuat keputusan.

SELAMAT TAHUN BARU 2009
SEMOGA DITAMBAH REZEKI TAHUN INI.

Tq, good call.
Sempat tangkap kaki GU kat 1.4380 thoug hanya 1 sen / pips. Bouncing cat. Make good profit. Lepas gian je... Hit and run!

atoullah
01-05-2009, 07:04 AM
PERKARA –PERKARA NEGITIF DALAM DIRI YANG PERLU DI UBAH

64. Kalau takut dilambung ombak, Jangan berumah ditepi pantai


salam tuan...maaf yer mencelah...
yang ni saya tak berapa nak paham la tuan...boleh dak tuan musani terangkan..maksudnye...utk di ubah mcm mana tu......:)

Musani
01-07-2009, 05:12 PM
salam tuan...maaf yer mencelah...
yang ni saya tak berapa nak paham la tuan...boleh dak tuan musani terangkan..maksudnye...utk di ubah mcm mana tu......:)

Belum waktunya lagi, saya perlukan input dan komen dari rakan2 yang telah membaca rencana ni dahulu. Kemudian saya akan terangkan tindakan selanjutnya, kerana ramai rakan trader ni terutama yang new kat forum dah terkena pukau memorex, jadi saya juga hendak tahu perkara yang telah terjadi kepada rakan forum ni dulu.

Akhirnya nanti saya akan merumuskan sedikit banyak bagaimana hendak menghindari pukau memukau ni:D .

Musani
01-07-2009, 05:17 PM
Dapatkan harga terendah lagi bila berpeluang dan go long kerana trend masih berpihak kepada Cable.

Musani
01-15-2009, 12:34 PM
waktu ni tak sesuai untuk enter market. Lebih baik tunggu dan lihat je atau gi rehat main golf ke....

Musani
02-14-2009, 06:43 PM
Hai semua, maaf la ye, lama sangat bercuti sampai lupa nak trade balik. Hati2 GU punya trend short baru masuk tahap 1, perjalanan short besar kemungkinan masih jauh ke bawah.

Musani
02-15-2009, 06:04 PM
Trend harga tengah menurun sekarang. Sila enter sell pada harga tertinggi pada hari ni. Keadaan sell paras bahaya adalah 1.39XX ke bawah. Moga2 anda tidak terperangkap dengan harga GU hari ini.
Kalau tak dapat sabar adalah lebih baik kerana peluang ada dimana-mana. Tunggu harga buy pada paras paling bawah, dalam keadaan sekarang harga 1.35XX.

Musani
02-25-2009, 05:08 PM
Perjalanan GU masih kuat kepada short.

Musani
02-25-2009, 05:21 PM
Perjalanan GU masih kuat kepada short.

Musani
03-02-2009, 04:41 AM
Berhati2 pada harga 1.4119. Perubahan harga akan berlaku pada waktu itu akan ada perubahan harga baru barkemungkinan terus turun atau akan kembali naik. Pada yang malawat kem saya ucapkan happy trading.
Be and enjoy trader

Musani
03-04-2009, 07:09 AM
Elakan banyak short sekarang, kerana sudah ada tanda2 bull akan bermula di samping berlaku sedikit spike.
Be and enjoy trader

Musani
03-04-2009, 04:18 PM
Esok pagi sekiranya anda lihat harga dah turun asal, peluang long sangat cerah dan tidak akan menoleh belakang lagi. Kali ni Saya akan simpan long lama sedikit.
Be and enjoy trader

Musani
03-04-2009, 06:07 PM
Kursus dah lepas. Kepada yg ada kat sini saya bagi tips. Kalau nak trade cuba guna bolingger dan anda tradelah dalam kawasan bolingger tu, pasti anda tak terperangkap. Pastikan dulu anda hendak buy atau sell (beli dari bawah dan jual dari harga atas). Ambillah sebagai permulaaan 10pips dulu. Test demo dulu jangan terus terjun saja.
Saya memang tak banyak guna indi.
Selamat mencuba
Be and enjoy trader

Musani
03-25-2009, 01:07 AM
Tren GU minggu lepas hingga sekarang berpihak kepada Cable dan boleh mencapai kepada 1.500. Ada pergerakan penurun sedikit 1.4650 sekadar memperbetulkan kedudukan untuk Cable naik kembali. Minggu ini Low of the day akan berlaku waktu kita di siang haru dan High of the day pada malamnya.

Semoga anda dapat sedikit panduan dari saya.

zurin
03-25-2009, 12:53 PM
https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/musani.jpg

hi bro,
nak tumpang tanya sikit,
platform tu nampak macam lain je,
rasa2 bukan mt4 ataupun tradestation ni.......:o

Musani
03-25-2009, 07:28 PM
Trade guna Meta analisis guna chart berbayar bro. Berbaloi bila digunakannya.

Musani
04-02-2009, 01:16 AM
Mengikut pada mengamatan saya bahawa bermula Mac, GU telah memasuki era kepada Cable. Sudah pasti apabila anda lihat pada daily chart, anda akan mendapati tren baby sudah sangat melemah dan telah mula naik sedikit demi sedikit sejak 2 minggu yang lalu.
Saya memberi gambaran ini kepada rakan trader agar berhati2 pabila membuat keputusan seterusnya. Analisis yang saya lakukan adalah berdasarkan pada 3 bulan yang lalu bahawa GU telah menunjukkan tanda2 era baby akan berakhir.


ENJOY TRADER

kutu_loncat
04-02-2009, 04:12 AM
Mengikut pada mengamatan saya bahawa bermula Mac, GU telah memasuki era kepada Cable. Sudah pasti apabila anda lihat pada daily chart, anda akan mendapati tren baby sudah sangat melemah dan telah mula naik sedikit demi sedikit sejak 2 minggu yang lalu.
Saya memberi gambaran ini kepada rakan trader agar berhati2 pabila membuat keputusan seterusnya. Analisis yang saya lakukan adalah berdasarkan pada 3 bulan yang lalu bahawa GU telah menunjukkan tanda2 era baby akan berakhir.


ENJOY TRADER

klu nengok candle 4 jam.. nampak macam GU akan turun bawah dari paras skrg 1.4489 mungkin boleh kutip 50 pip kot klu sell skrg .. :D

kutu_loncat
04-02-2009, 06:58 AM
klu nengok candle 4 jam.. nampak macam GU akan turun bawah dari paras skrg 1.4489 mungkin boleh kutip 50 pip kot klu sell skrg .. :D

tersasar jangkaan ku.. :D

Musani
04-02-2009, 07:37 AM
Hari ni kan G20 sadang metting, hati2 London open 4.30ptg GMT+8.

Musani
04-05-2009, 10:25 PM
Tren pada 4.30pg GMT+8 dari chart saya boleh dikatakan super bull bagi Cable, besar kemungkinan 1.500 akan ada penurunan sedikit. Bagi rakan trader berhati-hatilah kerana tren bulan sekarang adalah up-tren.

ENJOY TRADER

Musani
05-01-2009, 08:55 PM
Saya selalu gak memerhatikan gelagat sesetengah trader2 ni (bukan semua trader, maaf ye) adakalanya trade mengikut perasaan, emosi dan terburu-buru. Hari ni saya hanya memberi pandanga sahaja tentang trading time. Cuba anda gunakan pendekatan sebelum masuk post pastikan sinarionya dahulu samaada 1 minggu, 1hari, 4 jam, dan seterusnya 1 min. Sebaiknya anda warnakan candle naik hijau dan turun merah. Perhatikan halatuju sebenar price tu sebelum membuat keputusannya. Elakkan mengagak sesuatu price naik atau turun kerana anda hanya membayangkan apa yang anda mahu, tetapi keputusannya selalu salah kan. Ingat, trade hanya apabila anda nampak jelas price hendak kemana. Tak kisah sekiranya anda terlepas peluang kerana esok.....esok.....esok... masih ada untuk anda.
(Baby nak berjalan pun perlu ambil masa untuk merangkak dan berdiri). Kenapa saya kata begitu, saya dulu sama gak seperti anda. Berbelas tahun pun. Tapi saya yakin anda bukan hanya dapat keuntungan 10% sebulan malah hingga 1000% pun boleh dalam sebulan. Ini adalah kenyataan alam, tiada mustahil dalam sebuah kehidupan. Ilmu..........

Salam Dari
Enjoy Trader

Musani
05-02-2009, 07:42 PM
Saya lihat masih kuat kepada long post untuk hari isnin ni, pastikanlah peluang yang harus diambil oleh anda itu betul. Bulan April sudah menunjukkan bahawa bermulanya era long post. Sila lihat chart bulanan anda.
Maaf saya trade mengikut trend sahaja, jadi apa2 trade tentang sclaping saya tidak dapat membantu.

Enjoy Trader
Trend Naik Saya Buy
Trend Turun Saya Sell
Kepala Sakit Saya Lock

Musani
05-18-2009, 06:07 PM
Nampaknya cable akan mumbuat penurun sedikit (test) berdasarkan 1hr chart. Waktu ni saya sell pada 1.5310, esok 10pg saya akan buka semula untuk mencari hala tuju cable sebenar.

Musani
05-29-2009, 08:47 AM
Inilah masanya Cable membuat penerjunan tinggi pada 1.6070
Bersiap sedia untuk bercuti bersama keluarga sambil price mengikut arus.

roceli08
05-29-2009, 11:04 AM
Inilah masanya Cable membuat penerjunan tinggi pada 1.6070
Bersiap sedia untuk bercuti bersama keluarga sambil price mengikut arus.


....apamacam bro ? byk jugak nak menanggung fluoting tu...btw, selamat bercuti bersama keluarga...sy mungkin minggu depan baru nak bercuti....salam...


...

https://img30.picoodle.com/img/img30/2/5/29/roceli/f_kpb42m_45c6b38.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/5/29/roceli/f_kpb42m_45c6b38.gif&srv=img30)

Musani
06-11-2009, 11:04 AM
oit.. lama tak dengar berita u? hehehe.
Dah kuar lame dah pun. Kali ni bila Cable turun bawah 1.6444 sehingga esok ada tanda2 landing flight akan berlaku.

Musani
06-15-2009, 08:01 AM
Target Cable long 1.62XX

Musani
07-14-2009, 04:30 PM
4hr nak undur balik kebawah dari 1.6313& target pada 1.6176 buy balik

Musani
07-14-2009, 04:59 PM
Trade yg saya paparkan adalah 4hr sahaja. Peluang untuk mendapat pips labih cerah, tapi jangan letak banyak sangat sebab masanya panjang.

zurin
07-14-2009, 11:39 PM
Trade yg saya paparkan adalah 4hr sahaja. Peluang untuk mendapat pips labih cerah, tapi jangan letak banyak sangat sebab masanya panjang.

sallam bro,
chart tu dah besarkan pun masih nampak kecik la,
kalau dapat yang besar sikit mesti best.....:usa-flag:


https://i271.photobucket.com/albums/jj131/hotsummerseason/bigblueeye.jpg

aabadrin19
07-15-2009, 02:57 AM
sallam bro,
chart tu dah besarkan pun masih nampak kecik la,
kalau dapat yang besar sikit mesti best.....:usa-flag:


https://i271.photobucket.com/albums/jj131/hotsummerseason/bigblueeye.jpg

kalau dapat untung besau nanti boleh jer beli komputer banyak2 cam ni ....:sm53:

https://h1.ripway.com/aabadrin91/impianforex.jpg

zurin
07-15-2009, 03:05 AM
kalau dapat untung besau nanti boleh jer beli komputer banyak2 cam ni ....:sm53:



ada orang pening kepala tengok monitor banyak2........:sm20:

p/s sory tt jgn mare....

https://i252.photobucket.com/albums/hh20/homerread/headache-1.jpg

aabadrin19
07-15-2009, 03:14 AM
[QUOTE=zurin;446176]ada orang pening kepala tengok monitor banyak2........:sm20:

tak pee ...pening2 pun , tapi poket tebal , dalam akaun ada ribu2 .... kejap jer pening tu

singgah , lps tu dia pegi tempat lain pulak ... :sm32:

kalau dah semangat forex lebih ... kat ospital pun boleh trading cam sedara nii ... (tapi bukan saya tau )

https://h1.ripway.com/aabadrin91/forexkathospital_03.jpg

zurin
07-15-2009, 03:21 AM
[QUOTE=zurin;446176]ada orang pening kepala tengok monitor banyak2........:sm20:

tak pee ...pening2 pun , tapi poket tebal , dalam akaun ada ribu2 .... kejap jer pening tu

singgah , lps tu dia pegi tempat lain pulak ... :sm32:



hi bro,
gu boleh pecah atas tak ni......:sm40:


https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/breakout2.gif

shahmi
07-15-2009, 03:25 AM
Hi....salam buat semua...

nak join leh x?
saya pon minat trade pair Gbp/Usd ni....
boleh la tumpang belajar kat sini yer....
tq...

tolong tgk kan chart ni.....
1 hour punyer...saye rase G/U akan turun klu pecah trend line....
mintak tunjuk ajar...
coz saya baru sebulan trade Forex ni.... :sm40:

zurin
07-15-2009, 03:42 AM
Hi....salam buat semua...

nak join leh x?
saya pon minat trade pair Gbp/Usd ni....
boleh la tumpang belajar kat sini yer....
tq...

tolong tgk kan chart ni.....
1 hour punyer...saye rase G/U akan turun klu pecah trend line....
mintak tunjuk ajar...
coz saya baru sebulan trade Forex ni.... :sm40:

sallam bro,
nak belajar aku bukan tok guru,
tapi aku rasa gu masih bullish,
kena tunggu volume cukup baru tahu pecah ke tak,
btw kita tunggu jawapan dari guru musani dan as tt too.....:usa-flag:

shahmi
07-15-2009, 04:47 AM
sallam bro,
nak belajar aku bukan tok guru,
tapi aku rasa gu masih bullish,
kena tunggu volume cukup baru tahu pecah ke tak,
btw kita tunggu jawapan dari guru musani dan as tt too.....:usa-flag:

Tq2......mintak guru musani kasi komen ckit.....
banyak bende aku kne belajar lagi ni... :sm40: ::sm9:

xena2000
07-15-2009, 05:10 AM
4hr nak undur balik kebawah dari 1.6313& target pada 1.6176 buy balik

saya x paham sgt la bro musani, adakah GU akan turun dan perlu buy 1.6176` untuk dapat profit`

shahmi
07-15-2009, 06:36 AM
sallam bro,
nak belajar aku bukan tok guru,
tapi aku rasa gu masih bullish,
kena tunggu volume cukup baru tahu pecah ke tak,
btw kita tunggu jawapan dari guru musani dan as tt too.....:usa-flag:

Btul la GU naik mencanak...ahaha:sm53:

zurin
07-15-2009, 07:01 AM
Btul la GU naik mencanak...ahaha:sm53:

ambik je pip tu bro,
jangan segan2 dan malu2,
sebelum di ambil orang :usa-flag:

Musani
07-29-2009, 07:42 PM
kalau dapat untung besau nanti boleh jer beli komputer banyak2 cam ni ....:sm53:

https://h1.ripway.com/aabadrin91/impianforex.jpg

Aduh.. dah macam Bursa Saham lah plk:sm40:

Musani
07-29-2009, 07:58 PM
Sebenarnay saya banyak kali guna teknik trading ni & dah tak terkata pun. Cuma saya rasa trade paling mudah dan selamat tak kena telan lama2 adalah swing trading. Cuba usahakan trading guna 1hr & 4hr. Masa trade tak perlu panjang dan dpt banyak berehat serta dapan merancang perkara lain. 1 hari saya trade hanya 1 hingga 2 trade je dengan profit =50 hingga 100pips kalau lebih satu bonus dan jumlahkan balik selama 20 hari. WoW..... Alhamdulillah 2minggu ni market ragging pun saya dapat belasah 800% profit... (nak cari duit rayalah katakan). Nasihat saya yang paling utama adalah
1. Disipline mesti kuat seperti istilah hati kering
2. Mengenal sedalam-dalamnya indicator yang anda gunakan
3. Mengenal pasti pair2 yang anda trade hi of the day & lo of the day

Lah aku ni dah melalutlah plk. Ok kita tengok chart kat bawah ni.

Musani
07-29-2009, 08:11 PM
Waktu ni memang cantik go long semula 4hr 1.6363 target 100pips.
Salam perkenalan buat trader yg baru masuk kat forum ni. Maaf ye kalau ada trader sclaper2 saya saya tak sarankan, cuma swing trader saja saya galakkan gunakannya. Kalau ada yang dapat dan berani enter post ni silakanlah. Kalau 50pips ke atas jangan masuk, nanti anda boleh terperangkap plk.

Musani
07-29-2009, 08:21 PM
Ni rasanya besar sikit chartnya

zam7371
07-30-2009, 12:29 AM
Yup. Semalam rally. Dah cecah MP tuh. Rasa nya setuju. Masa untuk retrace kot

roceli08
07-30-2009, 05:10 AM
Ni rasanya besar sikit chartnya


Yup. Semalam rally. Dah cecah MP tuh. Rasa nya setuju. Masa untuk retrace kot



...rasanya gitulah... nak turun lagi :sm40:

roceli08
07-30-2009, 06:33 AM
..ku terperangkap dgn news ...forecast yg paling tak betul ...

Thu actual forecast prev
Jul 30 2:00am GBP Nationwide HPI m/m 1.3% 0.3% 1.0%
3:55am EUR German Unemployment Change 44K 31K


...berhati2 sebelum/semasa news...

Musani
07-30-2009, 11:16 AM
Sekarang saya sell semula 1.6496 utk 1hr chart

Musani
07-31-2009, 02:52 AM
GU dah ke tahap 1.6526 dan masih belum buat sebarang penurunan lagi.Sekarang saya cuma berehat dan biarkan dia buat kerja dia dan saya buat kerja saya. Target 1.6418 oklah, lebih2 kira bonus je.

learn2biz
08-02-2009, 08:26 PM
Dicadangkan tuan tanah guna 3rd party image sharing server mcm imagefra.me .. kecik bebenor la .. kena klik dulu baru nampak besar ..... bila guna image sharing ni, dia terus kuar gambor besar bila kita paste code utk forum dlm post kita tu ... kalau upload dlm forum ni .. memang dia kuar jadi thumbnail jer ....

Musani
08-07-2009, 06:06 AM
ohh ye ker. Ok2 nanti i solek sikit nampak terang lagi ye. Thanks.

Musani
08-07-2009, 07:01 AM
Pada pengamatan saya trend short masih lagi beraksi lagi dan berhati2 dengan NFP news yang sangat kuat pada malam ni.
Untuk pengetahuan anda 6-9-2009 adalah aksi penurunan drastik dan akan berlaku lagi pada tarikh 12-9-2009 nanti berdasarkan analisis Murreymath saya.

Malumlah saya tak trade hari2. Saya hanya hanya pada tanda besar seperti end of short & end of long berdasarkan 1hr, 4hr, dan daily.

Selamat memorex

Musani
08-10-2009, 05:37 AM
Hari ni saya lihat 1hr & 4hr masih melemah & saya pasti akan mencari harga tertinggi bagi hari ini dan akan short lagi.

Musani
08-10-2009, 05:53 AM
Target short

kmbeng
08-10-2009, 06:44 AM
bro trade 1 pair ja ka??

Musani
08-10-2009, 07:36 AM
bro trade 1 pair ja ka??

GU baby saya:sm18:

roceli08
08-10-2009, 08:12 AM
GU baby saya:sm18:




.tahniah bro , dapat baby lagi...:bear:

Musani
08-10-2009, 08:41 AM
Waktu ni masih belum lagi ada peluang utk buy lagi, so berehatlah dulu, tengoklah 7mlm nanti.

pukulan_maut
08-10-2009, 04:21 PM
Nampaknya takde peluang lg utk buy g/u malam ni bro.....

T-REX
08-12-2009, 12:59 AM
salam..saya nak berkogsi maklumat ajer..sapa2 yang pernah tengok dan baca website nih MOD EDIT - NO FXOPEN BANNER .. bukan apa ramai yang terbukti p kursus nih berjaya menggunakan teknik gem2008 nih...saya hanya promote ajer..sebab saya salah sorang yang pernah mengikuti kursus nih..memang mantap..!..:D ..ini pengalaman saya la..cuma untuk info dan saya promote pun tak dapat apa2...:D..

Musani
08-12-2009, 06:42 AM
Terimakasih dengan info yang telah diberi dalam ruangan ini agar rakan trader dapat berkongsi maklumat bersama-sama. Keadah indicator didalam blog itu telah saya renungkan dan menggunakan indi Stoch Crossing nama yang sebenar.

Musani
08-12-2009, 06:53 AM
Hati-hati hari ini adalah hari penentuan harga akan bermula sebagaimana telah saya katakan tempohari, pergerakan akan bergerak drastik petang hingga malam 12/9/2009.

Tanda-tanda arah 4hr saya masih menunjukkan short yang sudah sangat melemah. Elakkan enter market sekiranya anda tidak yakin kerana price akan bergerak jauh.

Setakat ini saya dah keluar semua post dan telah bersiap sedia untuk pending order.

TEMPAH FLIGHT TIKET UNTUK TAKE OFF:sm17:
Selamat memorex kepada memorex

T-REX
08-13-2009, 01:31 AM
sebenarnya bukan itu ajer yang beri..malah cara teknik-teknik gem2008 dan cara2 bagaimana untuk ''Min 60 pips setiap hari adalah jaminan kami walaupun anda 1st time trader..
Dapat menghilangkan perasaan emosi...jadi trade dengan tenang dan senang......
Tiada floating....jadi tidur makin lena bila sudah untung.....
Salah satu KUNCI bagi urusniaga Forex ....'' itu yang diajar oleh sifu berkenaan,...
saya dulu pun nak dapat 20pips pun susah..hehehe..cuma memberi pendapat dan renungan disini..apa yang pentik teknik dan cara kita untuk meminima dan memaksimakan pendapatan..:D

Musani
08-13-2009, 06:39 AM
sebenarnya bukan itu ajer yang beri..malah cara teknik-teknik gem2008 dan cara2 bagaimana untuk ''Min 60 pips setiap hari adalah jaminan kami walaupun anda 1st time trader..
Dapat menghilangkan perasaan emosi...jadi trade dengan tenang dan senang......
Tiada floating....jadi tidur makin lena bila sudah untung.....
Salah satu KUNCI bagi urusniaga Forex ....'' itu yang diajar oleh sifu berkenaan,...
saya dulu pun nak dapat 20pips pun susah..hehehe..cuma memberi pendapat dan renungan disini..apa yang pentik teknik dan cara kita untuk meminima dan memaksimakan pendapatan..:D

Ye betul, saya tak nafi perkara ni. Tambahan lagi ramai rakan selalunya mengelabah bila dah enter post. Kena plk lagi bila floting waktu tu. Sebab itu saya suka trade dengan 4hr chart, selamat dan terjamin boleh lelap mata, boleh macam-macamlah buat benda lain. Ini yang saya namakan selogan.
BIAR DUIT BERKERJA UNTUK KITA

Musani
08-13-2009, 06:46 AM
Setelah dari peristiwa GU membuat beer trap semalam, long sudah bermula semula. Selagi rakan trader tidak langgar trend ni, anda akan sentiasa selamat.
Tarikh kejadian telah berlaku sebagaimana yang saya nyatakan 12/9/2009.
Tarikh perubahan seterusnya adalah 18/9/2009.
PANJAT YEOP PANJAT :sm8:

kmbeng
08-13-2009, 07:55 AM
Ye betul, saya tak nafi perkara ni. Tambahan lagi ramai rakan selalunya mengelabah bila dah enter post. Kena plk lagi bila floting waktu tu. Sebab itu saya suka trade dengan 4hr chart, selamat dan terjamin boleh lelap mata, boleh macam-macamlah buat benda lain. Ini yang saya namakan selogan.
BIAR DUIT BERKERJA UNTUK KITA

hehehe sama la kita... set SL ngan TP cabut plug komputer... esok bukak tgok dia hit SL atau TP.. hehehe...:sm17:

T-REX
08-13-2009, 08:04 AM
tapi kalo boleh hari nih masuk post..hari nih profit..:sm12: yang penting kalo tak hijau dapat memaksimakan profit ok la..setiap hari minima kutip 60pips...gu hari nih dah boleh kutip 90pips..:fxopen-white2-flag:

Musani
08-13-2009, 03:59 PM
tapi kalo boleh hari nih masuk post..hari nih profit..:sm12: yang penting kalo tak hijau dapat memaksimakan profit ok la..setiap hari minima kutip 60pips...gu hari nih dah boleh kutip 90pips..:fxopen-white2-flag:

Cara trading saya simple saja. Saya ikut trend 4hr. Dia buat u-turn saya pun u-turn gak. Kalau dia ajak saya bersilat saya tengok bunga apa dia cuba gerak.
Apa yang saya lakukan adalah ikut je mana dia nak bawa kita.

icedtea
08-13-2009, 04:10 PM
Cara trading saya simple saja. Saya ikut trend 4hr. Dia buat u-turn saya pun u-turn gak. Kalau dia ajak saya bersilat saya tengok bunga apa dia cuba gerak.
Apa yang saya lakukan adalah ikut je mana dia nak bawa kita.

kalau terus pada buah camna tu plak? :sm18:

Musani
08-13-2009, 08:09 PM
kalau terus pada buah camna tu plak? :sm18:

Rezeki allah beri dah ada didepan mata:sm8:

azrabean
08-13-2009, 11:57 PM
pd pandangan sy gu akan turun lg pada support 1.6400

Musani
08-14-2009, 09:31 AM
Berikutan dengan berlakunya 1hr beer trap. Saya buy lagi air tiket destinasi seterusnya.
SELAMAT MEMOREX

T-REX
08-14-2009, 03:35 PM
tapi kebiasaannya semua akan jadi tak tentu arah,bila dah masuk post..:sm24: ..ermm...saya masuk post waktu time 30M ajer..kalo 4H tu lama gak..tapi yang penting ikut kesesuaian masing2...:sm46: harap2 semua trader2 dapat memaksimakan profit...yang penting berapa pips dapat utk setiap hari...:fxopen-white2-flag:

Musani
08-17-2009, 01:15 PM
Berikutan harga yang turun banyak sehingga ke 1.62, tak bermakna harga akan naik sekarang. Harga akan naik semula secara kuat (berkemungkinan) esok pagi.

newbie77
08-18-2009, 04:46 AM
:fxopen-white2-flag:

Salam perkenalan..

TERIMA KASIH atas makluman yang di berikan ,,

Bolehlah dijadikan panduan..

Musani
08-20-2009, 10:21 AM
Berikutan berlaku kenaikan secara mendadak & berlaku sekali lagi spike maka saya berangapan waktu short sekarang ini adalah sangat bersesuaian bermula dari 1.6540.

KEPADA PEMOREX, SELAMAT MEMOREX:malaysia-flag:

Musani
08-21-2009, 03:02 AM
DIsini saya nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa kepada yg berpuasa.
Semoga trader2 dalam forum ini dapat berdagang dengan berdisipilin dan penuh kesabaran.

Kalau ada trader nak tujukan kapada sesiapa silakanlah dan terbuka dalam forum ini.:sm53:

xena2000
08-21-2009, 03:10 AM
SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA AHLI FXOPEN FORUM. KEPADA YANG PUASA TAHNIAH, KEPADA YANG X PUASA SETAHUN SEKALI JER XKAN XLEH KOT..... FOREX2 TERAWIH KENE INGAT,


:sm53: :sm9: :sm52:

Musani
08-24-2009, 12:29 AM
Berhati-hati dengan kenaikan harga cable hari ini. Pagi lagi ia sudah menunjukkan kenaikan. Analisa saya dari 4hr dan 1hr memang ada sedikit kenaikan, akan tetapi tak semestinya trend telah berubah semula kepada long.
Di sini apa yang saya lakukan adalah tidak membuat sebarang keputusan dahulu. Ini adalah kerana trend yang ada sekarang adalah down. Apa yang saya lakukan adalah menunggu pada harga high of the day, barulah saya akan masuk kepada short kembali.

24/08/2009 adalah perubahan yg besar
:sm9:
ENJOY TRADER

Musani
08-24-2009, 01:30 AM
Cable Terkini

Musani
08-26-2009, 12:38 AM
Hati2 dengan long kerana pada waktu ini keadaan masih tidak mengizinkan kerana tekanan kuat masih berlaku pada 4hr.
Saya masih lagi mengunakan pendekatan harga tertinggi untuk short lagi.

BERKEMUNGKINAN PERUBAHAN ARAH AKAN BERMULA DARI 28/08/2009

Selamat memorex

ENJOY TRADER:sm9:

kmbeng
08-26-2009, 04:23 AM
Hati2 dengan long kerana pada waktu ini keadaan masih tidak mengizinkan kerana tekanan kuat masih berlaku pada 4hr.
Saya masih lagi mengunakan pendekatan harga tertinggi untuk short lagi.

BERKEMUNGKINAN PERUBAHAN ARAH AKAN BERMULA DARI 28/08/2009

Selamat memorex

ENJOY TRADER:sm9:

off topic jap:egypt-flag:
bro pakai indi murray math ka??:sm42:

hangtuah70
08-26-2009, 04:38 AM
Hati2 dengan long kerana pada waktu ini keadaan masih tidak mengizinkan kerana tekanan kuat masih berlaku pada 4hr.
Saya masih lagi mengunakan pendekatan harga tertinggi untuk short lagi.

BERKEMUNGKINAN PERUBAHAN ARAH AKAN BERMULA DARI 28/08/2009

Selamat memorex

ENJOY TRADER:sm9:

Salam bro....keep posting bro..utk info pada trader-trader kat sini...

TQ.....

Musani
08-26-2009, 03:39 PM
Setelah jangkaan saya tepat dengan penurunan yang mendadak selama 4 hari. Pada pandangan saya esok pagi adalah penentu arah bagi Cable berurus niaga kembali.
Price sudah berada diparas bawah sekali menunjukkan pendakatan New Lo bagi penghujung bulan ini.

Waktu yang sesuai esok lebih baik tunggu dan lihat untuk tindakan Long semula
Selamat Memorex.

ENJOY TRADER

T-REX
08-27-2009, 01:21 AM
alhamdulillah...selepas balik solat terawih kul 10.15mlm dapat juga 92pips..:malaysia-flag:

Musani
08-27-2009, 08:49 AM
Bila dilihat pergerakan 4hr ini, is sudah menunjukkan melemah. Akan tetapi sehingga 5 petang ini akan berubah candle baru yang akan memberi petunjuk yang nyata.

:sm1:

Selamat Memorex


ENJOY TRADER:sm9:

Musani
08-27-2009, 09:07 AM
Bila dilihat pergerakan 4hr ini, is sudah menunjukkan melemah. Akan tetapi sehingga 5 petang ini akan berubah candle baru yang akan memberi petunjuk yang nyata.

:sm1:

Selamat Memorex


ENJOY TRADER:sm9:

mmmm... belum boleh enter lagi

Musani
08-27-2009, 09:13 AM
Salam bro....keep posting bro..utk info pada trader-trader kat sini...

TQ.....

Mudah-mudahan rakan trader dalam forum ni akan menemui jalan mudah. Amin.:sm53:

Enjoy Trader

Musani
08-27-2009, 07:03 PM
Apa yang di jangka pada Cable 28/8/09 akan berubah telah pun berubah. Maka saya berangapan bahawa berakhirlah era sell buat minggu ini sehingga tarikh yang akan di beri tahu kemudian.

Apa yang perlu waktu ini adalah cari harga terendah dan buy lagi.
Selamat memorex dan selamat melalui ibadah puasa

ENJOY TRADER:sm9:

:sm52: :sm52: :sm52:

Musani
08-27-2009, 07:15 PM
off topic jap:egypt-flag:
bro pakai indi murray math ka??:sm42:

Yap, saya memang mengunakan kaedah MURREYMATH

Nantilah bila ada masa saya akan letakkan indi untuk di sedut buat renungan buat trader forum ini.


ENJOY TRADER:sm9:

Musani
08-27-2009, 07:29 PM
Buat renungan

ENJOY TRADER:sm9:

Jawafx
08-28-2009, 12:16 AM
Terima kasih bro ats info2 yg sgt berguna .... saya baru je jumpa forum ni dan dok follow bro punya komen sejak awal minggu ini...... keep posting

Tengah dok tunggu indi yg bro kata "kaedah MURREYMATH"

Terima kasih daun keladi.

Musani
08-28-2009, 12:45 AM
Terima kasih bro ats info2 yg sgt berguna .... saya baru je jumpa forum ni dan dok follow bro punya komen sejak awal minggu ini...... keep posting

Tengah dok tunggu indi yg bro kata "kaedah MURREYMATH"

Terima kasih daun keladi.

Terima kasih kerana sudi melayari forum saya. Maaflah jikalau cara posting mungkin agak berbeza dari yang lain keran cara saya enter trade juga agak berbeza juga. Anda juga akan faham nanti kaedah itu.

Tentang kaedah murreymath nanti saya akan post apabila ada permintaan ramai.

Musani
08-28-2009, 11:44 AM
Lepas Berbuka, Cable telah menunjukkan persembahan yang begitu memberangsangkan.
Berkat kesabaran dan disiplin sewaktu dia nak buat U-TURN semalam. :sm40:

hangtuah70
08-28-2009, 12:18 PM
Lepas Berbuka, Cable telah menunjukkan persembahan yang begitu memberangsangkan.
Berkat kesabaran dan disiplin sewaktu dia nak buat U-TURN semalam. :sm40:


CAYOK.....bro.....ganaz bro punya OP...

Tahniah got green pips there....

Musani
08-28-2009, 10:06 PM
Kali ni saya nak berehat sehingga selasa.
Keadaan post saya masih stabil lagi.
Selamat berjumpa lagi.

smtteknik
08-29-2009, 08:43 PM
Kali ni saya nak berehat sehingga selasa.
Keadaan post saya masih stabil lagi.
Selamat berjumpa lagi.

Salam bro...Newbi tumpang bertanya?
1) mcmane nak menentukan HIGH/LOW of the day?
2) apa yang dimaksudkan dgn beer trap?
3) cmne nak buat TL putus putus tu bro?
4) sungguh berminat untuk mengetahui cmne fungsi Murray Math...

Diharap bro dpt meneruskan lagi forum ini...

Musani
08-30-2009, 02:46 PM
Salam bro...Newbi tumpang bertanya?
1) mcmane nak menentukan HIGH/LOW of the day?
2) apa yang dimaksudkan dgn beer trap?
3) cmne nak buat TL putus putus tu bro?
4) sungguh berminat untuk mengetahui cmne fungsi Murray Math...

Diharap bro dpt meneruskan lagi forum ini...

Apa yang anda perlu perhatikan adalah High of the day/Lo of the day & Lo of the week/High of the week. Kena banyak latihan tu baru nampak. Sebab itu saya hanya menggunakan 4hr, 1hr dan 15min chart sahaja.

Perkara ni boleh terjawab dalam system MurreyMath sahaja. Kerana telah diguna oleh banker-banker sebelum ini. Kebiasaan trader akan cuba mengelak untuk trade sewaktu hari isnin dan jumaat, news atau big boys.

Akan tetapi lain plk cara pemikiran MurreyMath, dia ni abang kepada segala Fibo.
Dia akan mununjukkan tanda-tanda sewaktu trader mula tidak berani membuat keputusan samada short atau long. Nah... waktu itulah MurreyMath memainkan peranannya.

Tentang indi MurreyMath ni saya sedang aturkan kedalam bahasa dulu, supaya trader faham perjalanan sebenar. Kena ambil masa sikitlah.

Nak trade system ni kena modal kuat.
Micro usd 500
Standard usd 3000
Bukan tak boleh guna, cuma maksudnya bahaya jika tidak mengamalkan system Moneymanegment yang teratur.

Terimakasih.

roceli08
08-30-2009, 03:23 PM
Apa yang anda perlu perhatikan adalah High of the day/Lo of the day & Lo of the week/High of the week. Kena banyak latihan tu baru nampak. Sebab itu saya hanya menggunakan 4hr, 1hr dan 15min chart sahaja.

Perkara ni boleh terjawab dalam system MurreyMath sahaja. Kerana telah diguna oleh banker-banker sebelum ini. Kebiasaan trader akan cuba mengelak untuk trade sewaktu hari isnin dan jumaat, news atau big boys.

Akan tetapi lain plk cara pemikiran MurreyMath, dia ni abang kepada segala Fibo.
Dia akan mununjukkan tanda-tanda sewaktu trader mula tidak berani membuat keputusan samada short atau long. Nah... waktu itulah MurreyMath memainkan peranannya.

Tentang indi MurreyMath ni saya sedang aturkan kedalam bahasa dulu, supaya trader faham perjalanan sebenar. Kena ambil masa sikitlah.

Nak trade system ni kena modal kuat.
Micro usd 500
Standard usd 3000
Bukan tak boleh guna, cuma maksudnya bahaya jika tidak mengamalkan system Moneymanegment yang teratur.

Terimakasih.


... salam bro musani ...maaf menganggu , nak tanya sikitlah berkenaan muray ni..kat titik point berapa yg palin sesuai utk kita op short/long ?? apakah setting yg paling sesuai utk setiap tf ??


https://img38.imagefra.me/img/img38/2/8/30/roceli/f_v59ktcm_6daf233.gif (http://imagefra.me/)


p/s ..nampaknya modal sy masih jauh ketinggalan utk kaedah ini ..tapi sebagai latihan , akan dicuba jugak ...nak tanya bro lilinman , nampaknya dia masih offline lagi ..harap sudi membantu..:malaysia-flag:

Musani
08-30-2009, 03:24 PM
Salam bro...Newbi tumpang bertanya?
1) mcmane nak menentukan HIGH/LOW of the day?
2) apa yang dimaksudkan dgn beer trap?
3) cmne nak buat TL putus putus tu bro?
4) sungguh berminat untuk mengetahui cmne fungsi Murray Math...

Diharap bro dpt meneruskan lagi forum ini...

Apa yang anda perlu perhatikan adalah High of the day/Lo of the day & Lo of the week/High of the week. Kena banyak latihan tu baru nampak. Sebab itu saya hanya menggunakan 4hr, 1hr dan 15min chart sahaja.

Perkara ni boleh terjawab dalam system MurreyMath sahaja. Kerana telah diguna oleh banker-banker sebelum ini. Kebiasaan trader akan cuba mengelak untuk trade sewaktu hari isnin dan jumaat, news atau big boys.

Akan tetapi lain plk cara pemikiran MurreyMath, dia ni abang kepada segala Fibo.
Dia akan mununjukkan tanda-tanda sewaktu trader mula tidak berani membuat keputusan samada short atau long. Nah... waktu itulah MurreyMath memainkan peranannya.

Tentang indi MurreyMath ni saya sedang aturkan kedalam bahasa dulu, supaya trader faham perjalanan sebenar. Kena ambil masa sikitlah.

Cuma modal bahaya jika guna kecil-kecil.
Bukan tak boleh guna, cuma maksudnya bahaya jika tidak mengamalkan system Moneymanegment yang teratur.

Terimakasih.

Musani
08-30-2009, 03:27 PM
Waktu cuti sabtu dan ahad ni dapatlah ruang untuk saya memberi pandangan serba sedikit pandangan buat renungan semua ye.

Sekiranya membuka akaun micro tu adalah sangat baik permulaan modal usd500 hingga usd1,000 untuk menjamin kesejahteraan akaun, mental dan fizikal anda. Ini adalah kera bila buka akaun kurang dari tu banyak masalahnya.
Antara sebabnya adalah:
1. Bila harga itu malawan anda, rata-ratanya dah panic atau marginah dan kesian sekali loss. Apa yang ada dalam benak pemikiran anda sewaktu itu??? Marah-esok kena tambah $$$ lagi-mana nak cekau $$$- dan macam-macam lagi berlaku. Inilah durjananya forex yang akan anda fikirkan dan salahkan macam-macam lagi. Apa lagi jika dah berumahtangga. Setiap trader akan melalui pahit manisnya tak terkecuali saya juga. Nama lagi meniaga pertukaran wang, ada untung dan ada rugi. Tak semestinya anda trade sehari sampai banyak kali masuk post, kejap buy kejap sell kejap buy balik. Hanya sekadar sesuatu hari tu apabila anda merasakan apabila harga tu terbaik bagi anda barula anda enter post. (terbaik bagi anda sahaja bukan bagi orang lain). Kerana orang lain pun trade, tapi mungkin tak serupa dengan cara-pemikiran-situasi dan pair anda. Tulislah dalam nota perkara yang sangat anda benci sewaktu trade. Kalau boleh sebanyak mungkin yang anda terlintas walau pun perkara itu kecil sangat kesilapannya kerana kadang kala yang kecil tulah menjadi punca kegagalan trader itu.

Musani
08-30-2009, 03:29 PM
[QUOTE=roceli08;464680]... salam bro musani ...maaf menganggu , nak tanya sikitlah berkenaan muray ni..kat titik point berapa yg palin sesuai utk kita op short/long ?? apakah setting yg paling sesuai utk setiap tf ??

Yo bro..
4hr haruslah ditukar menggunakan prameter 240

Musani
08-30-2009, 03:39 PM
... salam bro musani ...maaf menganggu , nak tanya sikitlah berkenaan muray ni..kat titik point berapa yg palin sesuai utk kita op short/long ?? apakah setting yg paling sesuai utk setiap tf ??


https://img38.imagefra.me/img/img38/2/8/30/roceli/f_v59ktcm_6daf233.gif (http://imagefra.me/)


p/s ..nampaknya modal sy masih jauh ketinggalan utk kaedah ini ..tapi sebagai latihan , akan dicuba jugak ...nak tanya bro lilinman , nampaknya dia masih offline lagi ..harap sudi membantu..:malaysia-flag:

Hati-hati bila perameter tersalah baca maka chart akan keluar lain plk.
Tak pasal pasal mengigil lak
:sm2:

roceli08
08-30-2009, 03:41 PM
[QUOTE=roceli08;464680]... salam bro musani ...maaf menganggu , nak tanya sikitlah berkenaan muray ni..kat titik point berapa yg palin sesuai utk kita op short/long ?? apakah setting yg paling sesuai utk setiap tf ??

Yo bro..
4hr haruslah ditukar menggunakan prameter 240


... yo , what's up ... sudah tukar bro ...tapi tak tahu pulak nak op short/long kat mana ... byk tingkat2 tu...harap dapat membantu...


https://img39.imagefra.me/img/img39/2/8/30/roceli/f_v59ktdm_99f41d7.gif (http://imagefra.me/)

Musani
08-30-2009, 03:47 PM
Sempena menyambut kemerdekaan malam ni, saya nak ucapkan MERDEKA kepada rakan-rakan trader dalam forum.

JADILAH TRADER YANG MERDEKA

Musani
08-30-2009, 03:59 PM
[QUOTE=Musani;464683]


... yo , what's up ... sudah tukar bro ...tapi tak tahu pulak nak op short/long kat mana ... byk tingkat2 tu...harap dapat membantu...


https://img39.imagefra.me/img/img39/2/8/30/roceli/f_v59ktdm_99f41d7.gif (http://imagefra.me/)

Ok, mengikut pada chart 4hr ni telah menunjukkan price menurun balik kepada 1.6274. Warna kuning 1/8 adalah terbaik untuk buy kemarin. Dan sekarang cable berada di[paras bawah 2/8.
Trend buy adalah penting untuk seseorang trader minggu ini. Apa yang penting adalah set kan 1hr chart dan cari price terendah dan buy lagi.

Selamat mencuba demo dulu ye. Kang ko tak pasal-pasal marah aku plk.

roceli08
08-30-2009, 04:14 PM
[QUOTE=roceli08;464686]

Ok, mengikut pada chart 4hr ni telah menunjukkan price menurun balik kepada 1.6274. Warna kuning 1/8 adalah terbaik untuk buy kemarin. Dan sekarang cable berada di[paras bawah 2/8.
Trend buy adalah penting untuk seseorang trader minggu ini. Apa yang penting adalah set kan 1hr chart dan cari price terendah dan buy lagi.

Selamat mencuba demo dulu ye. Kang ko tak pasal-pasal marah aku plk.




...Set utk tf1 h kena tukar lagi ka ? 60 ? ... kena buy pulok ..kang aku pulok yg terkangkang sebab ingat nak short sampai kat -2/8 ..:sm30:

BOYO-LEPER
08-30-2009, 04:19 PM
Apa yang anda perlu perhatikan adalah High of the day/Lo of the day & Lo of the week/High of the week. Kena banyak latihan tu baru nampak. Sebab itu saya hanya menggunakan 4hr, 1hr dan 15min chart sahaja.

Perkara ni boleh terjawab dalam system MurreyMath sahaja. Kerana telah diguna oleh banker-banker sebelum ini. Kebiasaan trader akan cuba mengelak untuk trade sewaktu hari isnin dan jumaat, news atau big boys.

Akan tetapi lain plk cara pemikiran MurreyMath, dia ni abang kepada segala Fibo.
Dia akan mununjukkan tanda-tanda sewaktu trader mula tidak berani membuat keputusan samada short atau long. Nah... waktu itulah MurreyMath memainkan peranannya.

Tentang indi MurreyMath ni saya sedang aturkan kedalam bahasa dulu, supaya trader faham perjalanan sebenar. Kena ambil masa sikitlah.
Nak trade system ni kena modal kuat.
Micro usd 500
Standard usd 3000
Bukan tak boleh guna, cuma maksudnya bahaya jika tidak mengamalkan system Moneymanegment yang teratur.

Terimakasih.

Cantik gak ni sistem Murreymath ... gue tunggu keluaran buku dari Cikgu Musani ...

:sm9:


PS : Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Hati Kemerdekaan ... jangan lupa Kibarkan jalur gemilang semoga Negara kita terus aman hendaknya ...

Musani
08-30-2009, 04:24 PM
[QUOTE=Musani;464693]


...Set utk tf1 h kena tukar lagi ka ? 60 ? ... kena buy pulok ..kang aku pulok yg terkangkang sebab ingat nak short sampai kat -2/8 ..:sm30:

Yap 1hr set 60. Kena belajar kurang2 3bulan menghayati perjalannya dan macamana dia berubah turun dan naik. Kawasan mana baik untuk buy atau sell. Barulah solid dan happy trader dalam apa jua situasi. Mana2 pair pun tak kisah nak belasah.:sm1:

Musani
08-30-2009, 04:31 PM
Ok, saya dah nak titun dulu, nanti saya bagi tarikh sell trend untuk minggu depan plk. Bye.

roceli08
08-30-2009, 04:35 PM
Akan tetapi lain plk cara pemikiran MurreyMath, dia ni abang kepada segala Fibo.
Dia akan mununjukkan tanda-tanda sewaktu trader mula tidak berani membuat keputusan samada short atau long. Nah... waktu itulah MurreyMath memainkan peranannya.



Cantik gak ni sistem Murreymath ... gue tunggu keluaran buku dari Cikgu Musani ...

:sm9:


...

... rupa-rupanya muray ni abg kpd fibo .. nenek dia siapa pulok tu bro ?


p/s ...jangan lupa diberi khabar kalau bukunya sudah keluar di pasaran..

pukulan_maut
08-30-2009, 07:21 PM
... rupa-rupanya muray ni abg kpd fibo .. nenek dia siapa pulok tu bro ?


p/s ...jangan lupa diberi khabar kalau bukunya sudah keluar di pasaran..

Wekekeke.

Nenek dia NAKED :D

Musani
08-30-2009, 07:50 PM
Wekekeke.

Nenek dia NAKED :D

Kalau nenek dia, dha tak sempat sembahyang tolak bala hahahahaha:sm20:

roceli08
08-31-2009, 06:30 AM
Ok, saya dah nak titun dulu, nanti saya bagi tarikh sell trend untuk minggu depan plk. Bye.


hai orang sebelah , lum bangun2 lagi ke ?? .. dah nak sahur balik ni ...


...


Wekekeke.

Nenek dia NAKED :D


Kalau nenek dia, dha tak sempat sembahyang tolak bala hahahahaha:sm20:


.. uhuhuuhue , aku pong tengah naked ni....



https://img38.imagefra.me/img/img38/2/8/31/roceli/f_v59kuam_279309b.gif (http://imagefra.me/)




..

Musani
09-01-2009, 07:49 PM
MM 8/8 level Cable 1.6357 tercapai gak, Balun sell balik.
MM 0/8 level sampai Target sell aku.
Akar, pucuk, akar balik.

Macam menara berkembar KLCC aku susun :usa-flag:

SELAMAT MEMOREX

Musani
09-02-2009, 03:12 PM
3/9/09
Berhati-hati dengan perubahan besar pada 2pagi nanti.
Termasuk kepada semua pair yang anda trade adalah tak terkeciali.
Semua pair akan berubah arah dan trend.

Musani
09-02-2009, 03:33 PM
hari Perubahan Arah

roceli08
09-02-2009, 03:33 PM
3/9/09
Berhati-hati dengan perubahan besar pada 2pagi nanti.
Termasuk kepada semua pair yang anda trade adalah tak terkeciali.
Semua pair akan berubah arah dan trend.



... terima kasih tuan kerana mengingatkan ...tadi aku dah terlupa news...kalau aku tak tertidur jam 2 pagi nanti.....8.15 & 8.30 tadi byk news -ve..tapi pair boleh naik balik pulak ...tak pelik , tak pelik...

murahguru
09-02-2009, 04:17 PM
News tu more favour to USD..

Musani
09-02-2009, 05:52 PM
Saya menjangkan trend akan turun. Cable akan membuat penurunan kejap lagi tetapi trend sebenar ia akan sambung terus keatas lagi.

Musani
09-02-2009, 09:51 PM
Yes kompom trend terus naik keatas, sambung lagi buy aku ni.
Jumpa jugak agaknya 1.6541 4hr MM 7/8 ni.

hehehe patut ler minyak naik 5sen:sm53:

Musani
09-04-2009, 11:51 AM
HATI-HATI MALAM NI NFP 8.30MLM

Musani
09-04-2009, 03:08 PM
Standby minggu depan untuk turun balik

roceli08
09-04-2009, 03:13 PM
Standby minggu depan untuk turun balik



..... pulok ... maknanya malam ni boleh buy sifu ??




:sm30:

taz81sucker
09-04-2009, 04:20 PM
H4 dah ada double TOP. maaf newbie.. harap betulkan kalau salah.

pastu dah 61.8 fibo.. jatuh kot.. andaian sendiri.. jangan ikut..

Musani
09-04-2009, 06:21 PM
..... pulok ... maknanya malam ni boleh buy sifu ??




:sm30:


Yo lah, Monday US Bank Holiday maaa...

Musani
09-04-2009, 06:25 PM
H4 dah ada double TOP. maaf newbie.. harap betulkan kalau salah.

pastu dah 61.8 fibo.. jatuh kot.. andaian sendiri.. jangan ikut..

Nampak gayanya begitulah, cuma belum kompom lagi nak turun. Kalu margin kuat dia langgar 100 pip takpe bro.

Kang tak pasai2 cik marginah jerit kat sebelah dah:sm1:

Musani
09-05-2009, 08:35 PM
SEKADAR NAK MEREHATKAN KEPALA:sm6: :sm6: :sm6: :sm6:

Musani
09-07-2009, 02:10 PM
Dari pemerhatian saya Cable masih lagi berada pada paras buy. Walau pun 4hr sudah mula menunjukkan penurunan maka tak bermakna tren buy sudah punberubah.
Saya beranggapan tren sell akan bermula pada hari rabu.
Ini adalah kerana berkemungkinan Cable akan membuat sekali lagi high.
:sm22:
BILA NAK KELUAR BUY LAMA AKU NI

roceli08
09-07-2009, 02:19 PM
Dari pemerhatian saya Cable masih lagi berada pada paras buy. Walau pun 4hr sudah mula menunjukkan penurunan maka tak bermakna tren buy sudah punberubah.
Saya beranggapan tren sell akan bermula pada hari rabu.
Ini adalah kerana berkemungkinan Cable akan membuat sekali lagi high.
:sm22:
BILA NAK KELUAR BUY LAMA AKU NI



... sebelum hari rabulah kot buy lama tu boleh keluar... ...dah keluar jangan lupa withdraw...dah lama tepu dalam tu...nanti masuk angin keluar asap...he hee......



.:sm2:

Musani
09-07-2009, 06:23 PM
Bila ader peluang aku buy lagi
Malaysia boleh

Musani
09-08-2009, 10:10 AM
Yesss.. target yang ditunggu-telah mencapai sasaran 1.6541
Tak sia2 aku menunggu mu selama seminggu telah membuahkan hasil, alhamdulillah.
Post pun dah free, sekarang tunggu masa ko nak gugur plk hehehehe:sm52:

It a landing time week:malaysia-flag: :malaysia-flag: :malaysia-flag:

Musani
09-09-2009, 05:08 AM
STANDBY HARI NI PENENTU BAGI CABLE UNTUK TURUN:usa-flag:

zurin
09-09-2009, 05:20 AM
STANDBY HARI NI PENENTU BAGI CABLE UNTUK TURUN:usa-flag:

thx bro,
aku pun tengah tunggu gu jatuh ni,
i follow.......:sm32:


:malaysia-flag:

murahguru
09-09-2009, 07:30 AM
Tengah tunggu GU jatuh jugok..tapi hari ni Cable banyak keluar news ler..banyak yang positif kepada Cable pulok tuh..

Musani
09-09-2009, 07:40 AM
Tengah tunggu GU jatuh jugok..tapi hari ni Cable banyak keluar news ler..banyak yang positif kepada Cable pulok tuh..

Jangan tak ikut tren bro:sm2:

Musani
09-09-2009, 07:45 AM
:malaysia-flag:

Follow jangan tak follow bro.
Aku sedang membina menara berkembar balik ni

:malaysia-flag:

Musani
09-13-2009, 02:05 PM
Adus.. kalau tak ikut news asik ikut teknikal boleh senak gak minggu ni.
Apa-apa pun aku lihat Cable dah mula semula nak buat U-Turn balik.
Nak lihat dulu apa 4hr buat lepas ni. Lagi pun menara berkembar dah lama pasang & tunggu Cable turun langgar je.:sm2:

Musani
09-17-2009, 02:49 AM
Lama juga Cable ni menyelam kat 1.6479, naik tak turun pun tidak & berada antara 90 pip atas & kebawah.
Waktu ni memang tak sesuai nak enter apa-apa postlah sebab tak tahu lagi halatuju sebanarnya (kawasan berbahaya) 4hr ni..[
Memang jika ikut news Cable nak jatuh. Tapi pada aku ko nak jatuh / naik ke atau tertiarap ke... news- news bukanlah boleh dipakai sangat, saja nak melakukan berita je.

Apa yang aku maksudkan di atas adalah, trade apa yang anda nampak setelah membuat analisa yang betul ... barulah ambil keputusan. Jika betul bermakna analisa anda adalah tepat. Jika sebalik pula janganlah korang salah pada diri sendiri pula (kalaulah aku tak.........). Kegagalan yang berulang kali tidak bermakna gagal, tetapi itulah sebenarnya proses kejayaan yang sedang menanti anda.
Selama ni pun aku tak pernah belajar mana2 kelas bukanya aku terror, tapi aku belajar dari kesemua kesilapan yang telah ku lalui, sehinggalah aku menjadi fulltime tegar. Dah kira berjayalah tu walau pun taklah seberapa sangat, janji matlamat ku telah tercapai dan aku selesa walaupun tak kaya. Inilah kerjaya ku sekarang. Matlamat ku seterusnya adalah rebutlah peluang yang ada didepan mata.

Panjang lak hari ni songeh heheheh..
BERSAMBUNG....

murahguru
09-17-2009, 05:49 AM
Asian trading session, Cable masih lagi ranging macam semalam..x naik, x jatuh..tapi saya lebih favour kepada bearish scenario leh..tapi kalau price pecah 1.6520 kena jaga2 untuk start bullish..

Musani
09-17-2009, 06:05 AM
Asian trading session, Cable masih lagi ranging macam semalam..x naik, x jatuh..tapi saya lebih favour kepada bearish scenario leh..tapi kalau price pecah 1.6520 kena jaga2 untuk start bullish..

Yes setakat ni Cable memang bearish, cuma saya akan biarkan kemana Cable menari dulu. Jika dia naik saya akan standby enter sell pending order pabila dia nak buat u-turn baliklah. memandangkan bearish akan melemah sehingga esok. Berkemungkinan akan Long semula pada hari isnin atau selasa.

Cuma saya sangat berhati2 waktu ni 4hr menunjukkan tanda dalam masa 2 bulan ni 1.6470 memang kawasan bahaya = untung berbaloi & rugi pun berbaloi gak.:sm1:

murahguru
09-17-2009, 06:38 AM
price break 1.6520, terus menuju 1.6550..

murahguru
09-17-2009, 06:41 AM
Yes setakat ni Cable memang bearish, cuma saya akan biarkan kemana Cable menari dulu. Jika dia naik saya akan standby enter sell pending order pabila dia nak buat u-turn baliklah. memandangkan bearish akan melemah sehingga esok. Berkemungkinan akan Long semula pada hari isnin atau selasa.

Cuma saya sangat berhati2 waktu ni 4hr menunjukkan tanda dalam masa 2 bulan ni 1.6470 memang kawasan bahaya = untung berbaloi & rugi pun berbaloi gak.:sm1:

Saya agak bersetuju..cuma kalau jenis scalper macam saya, TF4 terlalu lama untuk ditunggu..hehe:sm40:

Musani
09-17-2009, 08:22 PM
:usa-flag:
Saya agak bersetuju..cuma kalau jenis scalper macam saya, TF4 terlalu lama untuk ditunggu..hehe:sm40:

Saya juga bersetuju dengan pendapat anda. Kerana itu dalam dunia trading ada banyak jenis trader seperti sclper, swing,carry trader dan bermacam-macam lagi.
Itu terlatak kepada kemahiran individu tu sendiri bagaimana menjaga hal ehwal kewangan masing-masing. Apa yang perlu adalah dimana nak kita letakkan diri ini menjadi trader seperti apa dan kemahirannya yang bagaimana.

Ayat keramat:
KENALILAH DIRIMU RATA-RATA SEBELUM KAMU MENGENAL YANG NYATA

Musani
09-27-2009, 04:26 PM
Setelah mengalami penurunan yang mendadak dan hampir-hampir 2 bank nak muflis dibuatnya, maka esok ada la sedikit kenaikan bermula. Cuma saya nasihatkan bahawa berhati-hatilah waktu ni sebab kenaikan hanyalah bersifat sementara dan pembetulan sahaja. Situasi sebenar adalah lemah dan akan turun lagi kebawah yang saya jangkakan sehinga 1.53 (turun sedikit demi sedikit).
SELAMAT MEMOREX SEMUA

murahguru
09-27-2009, 04:48 PM
Setelah mengalami penurunan yang mendadak dan hampir-hampir 2 bank nak muflis dibuatnya, maka esok ada la sedikit kenaikan bermula. Cuma saya nasihatkan bahawa berhati-hatilah waktu ni sebab kenaikan hanyalah bersifat sementara dan pembetulan sahaja. Situasi sebenar adalah lemah dan akan turun lagi kebawah yang saya jangkakan sehinga 1.53 (turun sedikit demi sedikit).
SELAMAT MEMOREX SEMUA


Lewat Jumaat lepas Price cuba test support 1.5933-15916 area hampir 2-3 kali tapi tak berjaya..Macam main ping-pong dah..esok kemungkinan retrace balik tu tetap ada..Saya ada bukak OP Long dekat 1.5937 sebab bila tgk pada stoch (15,5,5) & dan H4 RSI market dah oversold..Last-last market slow dan tutup kul 5am, jadi OP Long tu belum closed lagi..:sm41:

Harap2 awal asia & europe session, Cable leh naik dulu sikit ..:sm32: Target area 1.6000..

murahguru
09-27-2009, 11:21 PM
Selamat pagi..Bangun pagi nie check harga cable tergezut sunggoh...!! Price dah jatuh dekat 150 pips..nasib baik saya punya long 1.5937 TP pada 1.5975 mengena..kalau tidak, kes naya..0.4 lot plak tuh..alhamdulillah..

Musani
09-28-2009, 08:32 AM
Selamat pagi..Bangun pagi nie check harga cable tergezut sunggoh...!! Price dah jatuh dekat 150 pips..nasib baik saya punya long 1.5937 TP pada 1.5975 mengena..kalau tidak, kes naya..0.4 lot plak tuh..alhamdulillah..

Tepatlah, jangkaan saya pun begitu juga, cuma saya tak masuk apa2 entry & berkemungkinan hari ini REVERLSAL DAY

murahguru
09-28-2009, 04:23 PM
Tepatlah, jangkaan saya pun begitu juga, cuma saya tak masuk apa2 entry & berkemungkinan hari ini REVERLSAL DAY


Cable dok berlegar sekitar HI Low 1.5978-1.5770..Kedua2 price tu pun dibuat pagi tadi sessi Asia..

Cable masih bearish lagi untuk esok sekiranya price close sekitar 1.5850..Tapi kalau harga close atas 1.5900 ke atas, kemungkinan immediate trend akan bertukar menjadi bull esok..

Tapi saya lebih prefer bearish..:sm32:

Musani
09-29-2009, 11:42 AM
Cable dok berlegar sekitar HI Low 1.5978-1.5770..Kedua2 price tu pun dibuat pagi tadi sessi Asia..

Cable masih bearish lagi untuk esok sekiranya price close sekitar 1.5850..Tapi kalau harga close atas 1.5900 ke atas, kemungkinan immediate trend akan bertukar menjadi bull esok..

Tapi saya lebih prefer bearish..:sm32:

Heheheh... sebab tu saya dah kias kan REVERSAL DAY , paling tidak pun nak junam balik berkemungkinan pada 2/10/09 plk.:sm2:

murahguru
09-30-2009, 03:31 AM
Cable dah pecah level 1.6000 pada awal sessi trading Asia..mungkin boleh pergi lagi ke 1.6020 dan seterusnya kerana berlaku retracement setelah 4 hari jatuh dekat 700 pips..Ini perkara biasa..Tetapi sentimen masih lagi bearish..

Sekiranya price boleh cecah 1.6060, terdapat resistance yang kuat kat sini..hati-hati sebab kemungkinan Cable akan mula ditolak ke bawah semula dari sini. Sapa2 yang simpan long position hati-hati..

Happy trading today ....

Musani
09-30-2009, 11:52 PM
Cable dah pecah level 1.6000 pada awal sessi trading Asia..mungkin boleh pergi lagi ke 1.6020 dan seterusnya kerana berlaku retracement setelah 4 hari jatuh dekat 700 pips..Ini perkara biasa..Tetapi sentimen masih lagi bearish..

Sekiranya price boleh cecah 1.6060, terdapat resistance yang kuat kat sini..hati-hati sebab kemungkinan Cable akan mula ditolak ke bawah semula dari sini. Sapa2 yang simpan long position hati-hati..

Happy trading today ....

CANTIKKK..:sm2:

Lepastu carik buy semula. Cuma nampaknya permintaan seller lebih tinggi dari buyer takat ni dan tidak akan membawa kenaikan yang tinggi kali ini. Berhati2 dengan position buy.:sm2:

murahguru
10-01-2009, 03:37 PM
Price GU hari ni x nak jatuh sangat..setakat time ni Hi-Lo pun cuma 99 pips jek..Positif US news yang keluar malam ni pun impak di tak berapa maksima lah..

Mungkin tunggu announcement NFP esok kot baru jatuh..?

Musani
10-02-2009, 04:39 PM
Price GU hari ni x nak jatuh sangat..setakat time ni Hi-Lo pun cuma 99 pips jek..Positif US news yang keluar malam ni pun impak di tak berapa maksima lah..

Mungkin tunggu announcement NFP esok kot baru jatuh..?

Dia dah turun awal sebelum NFP keluar lagi. Nampa dah redalah, jika dia nak balik pun taklah tinggi sangat sampai 1.6 jangkaan saya saja sebab trend masih nak jauh kebawah lagi.
Apap2 pun dah jumaat. Bak kata P.Ramlee esok half day,lusa public holiday lah. Nak kejasuruh rompak hari isnin lah:sm2:

SELAMAT BEREHAT DAN SEMUA HEHEHE:malaysia-flag:

murahguru
10-02-2009, 05:49 PM
Dia dah turun awal sebelum NFP keluar lagi. Nampa dah redalah, jika dia nak balik pun taklah tinggi sangat sampai 1.6 jangkaan saya saja sebab trend masih nak jauh kebawah lagi.
Apap2 pun dah jumaat. Bak kata P.Ramlee esok half day,lusa public holiday lah. Nak kejasuruh rompak hari isnin lah:sm2:

SELAMAT BEREHAT DAN SEMUA HEHEHE:malaysia-flag:

Yer ler..nak layan GU sampai pagi hari ni pen dah boring..dah lah news punya impak tak berapa maksima..price plak ding-dong plak..nak scalping takut terjerat plak..

Saya masih lagi hold position sell 1.5860..setakat ni harga dah cech 1.6920 ( dah -60 pips )..saya tak letak SL pun:sm41: ..konfiden giler harga turun balik nie..( kadang2 konfiden je pun x cukup hehe) tapi mata dah ngantuk..

jebat66
10-17-2009, 01:32 PM
mane tt ni,lame xupdate...
kasi la update thread ni

Musani
10-24-2009, 12:30 PM
Lama sangat mengendap kat trading sampai lupa plk nak sambung forum.
Maaflah ye semalam tgh kaut ikan yg dah bersepah kah jalan, maklumlah lori CABLE dah terbalik. Ni pun ada saki baki kat ikan yg bersepah kat lantai lagi kalau nak buat ikan kering isnin ni bolehlah kaut short sikit lagi.

Musani
10-24-2009, 12:33 PM
Sesekali makan ikan besar la plk

learn2biz
10-24-2009, 04:21 PM
Movement cable sebelum ini sebenarnya dipengaruhi sentiment spekulasi oleh trader ... sbb mereka jangkakan cable nak naikkan interest rate, rujuk : http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601081&sid=azPhVVSnPoaY


Sterling rose to a five-week high after Bank of England Governor Mervyn King wrote in a newspaper opinion piece that “it would be wise” to take into account the prospect of higher interest rates.

Tapi bila GDP kuar ... -0.4% vs forecast 0.2% semua pun kata 'unexpected' ... tu pasalnya cable terus junam hampir 300 pips ... (now, org tahu yg ekonomi UK tak seperti yg dijangka ... ada saper lagi yg mau curi cable ?) ... gagal sentuh 1.6700 terus .. huehuehuee

ps : 'We live in a cynical world ... a cynical world .. and we work in a business of tough competitors ...' - Jerry Maguire

Musani
10-24-2009, 05:56 PM
Movement cable sebelum ini sebenarnya dipengaruhi sentiment spekulasi oleh trader ... sbb mereka jangkakan cable nak naikkan interest rate, rujuk : http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601081&sid=azPhVVSnPoaY



Tapi bila GDP kuar ... -0.4% vs forecast 0.2% semua pun kata 'unexpected' ... tu pasalnya cable terus junam hampir 300 pips ... (now, org tahu yg ekonomi UK tak seperti yg dijangka ... ada saper lagi yg mau curi cable ?) ... gagal sentuh 1.6700 terus .. huehuehuee

ps : 'We live in a cynical world ... a cynical world .. and we work in a business of tough competitors ...' - Jerry Maguire

Bila ikut sangat kat news memang boleh terperangkap la ana cakap kat ente, sebab dah terang2 dia naik tahap 3 masuk 2 minggu. Dah tu lebih-lebih plk dia nak sampai 900 pip cable ni (melampau). Ana perasan dia naik tahap 2 mengikut analisis dia nak buat kounter trend tu, pasal tu ana bagi dia lemak banyak2. hehehehehe....
Dah seminggu ana mengendap.
Sekali dia naikkk otet, otet, otet
Sekali dia turun... nah amik kau :malaysia-flag:

fxdragon
10-25-2009, 08:38 AM
Bila ikut sangat kat news memang boleh terperangkap la ana cakap kat ente, sebab dah terang2 dia naik tahap 3 masuk 2 minggu. Dah tu lebih-lebih plk dia nak sampai 900 pip cable ni (melampau). Ana perasan dia naik tahap 2 mengikut analisis dia nak buat kounter trend tu, pasal tu ana bagi dia lemak banyak2. hehehehehe....
Dah seminggu ana mengendap.
Sekali dia naikkk otet, otet, otet
Sekali dia turun... nah amik kau :malaysia-flag:

salam TT...menarik perjalanan cerita jurnal TT yang trade menggunakan Murraymath...saya berharap berterusan TT berkongsi cara2 membacanya dan menggunakannya dengan tepat...tumpang beljar yea..

Musani
11-04-2009, 03:26 PM
Bersedia lori nak terbalik jam 1pg ni.
Elakkan enter post tapi buat pending 30pi dari harga aktif

SELAMAT MEMOREX:sm18:

Musani
11-16-2009, 08:46 AM
Lama betul tak update ruang ini. Al maklum banyak sangat urusan rasmi sampai nak trade pun tak berkesempatan. Ok, saya akan sambung semula apabila mendapat signal Cable seterusnya.

Untuk pengetahun semua price baru mula menurun jadi kawasan buy yg sesuai adalah berada di kawasan 1.6651
Jika price reject kat kawasan ini Buy memang cantik.
Sekian dan memorexlah dalam keadan berhati2.

Musani
11-17-2009, 05:39 AM
Dah 2kali price reject kat 6824 tu.
Sell adalah waktu terbaik sudah bermula & target kat 1.6702.

Musani
11-24-2009, 12:12 PM
Saya juga dapat melihat keadaan downtren sudah mula berubah seperti mahu balik long post . Hati2 kat kawasan 1.64

Musani
11-24-2009, 12:21 PM
salam TT...menarik perjalanan cerita jurnal TT yang trade menggunakan Murraymath...saya berharap berterusan TT berkongsi cara2 membacanya dan menggunakannya dengan tepat...tumpang beljar yea..

Ini ana bagi tips. Jika handak menggunakan MurreyMath dengan betul anda kena belaja dan pandai menggunakan Fibonacchi dengan betul. Fibonacchi ni jika diamati sangat mudah nak dapat profit walaupun anda menddunakan 1min chart.

Kesimpulannya kalau MurreyMath abangnya & Fibonacchi tu adiknya. Jadi cubalah memahami penggunaan Fibonacchi dulu pasti anda berjaya menguasainya.
Indi dia gunalah MACD & Stoch. Tu pun dah memadai pun.

Musani
11-24-2009, 12:37 PM
Cuba anda fikirkan dalam forex ni apa yang anda kejarkan sebenarnya. Apa misi anda?

PROFIT
1.Setiap hari
2.Mingguan
3.Bulanan
4.Tahunan

Ialah sekurang-kurangnya perbincangan ni dapatlah anda memahami matlamatnya & tidaklah tercari-cari dan tersasar. Ini kerana minda perlu juga berehat dari Belenggu Irama yang tak berkesudahan (stress).

Bagi sesiapa yang mambalasnya, saya sedia memberi pandangan mengikut kemampuan sayalah ye.

Terimakasih.:sm8:

kutu_loncat
11-24-2009, 01:11 PM
Cuba anda fikirkan dalam forex ni apa yang anda kejarkan sebenarnya. Apa misi anda?

PROFIT
1.Setiap hari
2.Mingguan
3.Bulanan
4.Tahunan

Ialah sekurang-kurangnya perbincangan ni dapatlah anda memahami matlamatnya & tidaklah tercari-cari dan tersasar. Ini kerana minda perlu juga berehat dari Belenggu Irama yang tak berkesudahan (stress).

Bagi sesiapa yang mambalasnya, saya sedia memberi pandangan mengikut kemampuan sayalah ye.

Terimakasih.:sm8:

masa dulu aku kejarkan berapa banyak yang aku boleh buat untung sebab orang kata trade boleh jadi kaya raya. sekarang ini aku buka lot kecik (jaga mm) dan untung klu tak banyak pun asal boleh profit aku dah suka.

yang aku suka akaun aku tak mc dan bila aku lihat statement, graph aku naik ke atas, biarlah untung tak banyak tapi aku boleh profit lebih baik dari orang yang main saham kat bskl.

huhuhu.. (lupa plak nak gelak.. last minit baru ingat)

Musani
11-24-2009, 02:18 PM
masa dulu aku kejarkan berapa banyak yang aku boleh buat untung sebab orang kata trade boleh jadi kaya raya. sekarang ini aku buka lot kecik (jaga mm) dan untung klu tak banyak pun asal boleh profit aku dah suka.

yang aku suka akaun aku tak mc dan bila aku lihat statement, graph aku naik ke atas, biarlah untung tak banyak tapi aku boleh profit lebih baik dari orang yang main saham kat bskl.

huhuhu.. (lupa plak nak gelak.. last minit baru ingat)

Tu dia komentar orang pertama dari KUTU LONCAT, hehehe loncat bro jangan tak loncat profit tu:sm2:

Inilah dia yg dinamakan Money Manegment yg betul. Usah difikirkan apa orang dapat tapi set matlamat iaitu berapa lama kita akan berada didalam forex ni menjadi orang yang berjaya.

Kita tengok plk komentar rakan trader yang lain plk.

arejug08
11-24-2009, 02:33 PM
bro, mcm mn nak download ss...boleh tolong ajar x?

kmbeng
11-24-2009, 02:46 PM
Tu dia komentar orang pertama dari KUTU LONCAT, hehehe loncat bro jangan tak loncat profit tu:sm2:

Inilah dia yg dinamakan Money Manegment yg betul. Usah difikirkan apa orang dapat tapi set matlamat iaitu berapa lama kita akan berada didalam forex ni menjadi orang yang berjaya.

Kita tengok plk komentar rakan trader yang lain plk.

salam bro musani.. murrey math ni dalam indi ada setting P.. P 2 untuk apa period ka??

Musani
11-24-2009, 05:49 PM
salam bro musani.. murrey math ni dalam indi ada setting P.. P 2 untuk apa period ka??

Setting dia M1 hingga M15 =32
M30 hingg M4 =64

Baik guna Fibo dulu bro sebab Fibo ni asas dia.

Musani
11-24-2009, 05:51 PM
bro, mcm mn nak download ss...boleh tolong ajar x?

Heheh s s tu amende tu bro. Biar terang maksudnya.:sm24:

Musani
11-25-2009, 12:50 AM
Oklah, sambil trade ada masa terluang ni saya bagi tip mudah, ringkas, padat dan berbaloi.
Cuma nasihat saya bila dapat memahamkan dia berulang kali. Kalau tak faham sampai 10 kali ulang pun takpe sebab biar berlajar berulang kali & jangan gagal banyak kali. Guna demo sebagai latihan, lagi lama berlatih sehingga demo akaun tu boleh bertahan lebih dari 3 bulan dan bermakna minda anda berjaya dipengaruhi. selamat mencuba.

http://www.youtube.com/watch?v=jA9c0c4NtPA&feature=related
:sm8:

NewInForex
11-30-2009, 02:07 PM
Oklah, sambil trade ada masa terluang ni saya bagi tip mudah, ringkas, padat dan berbaloi.
Cuma nasihat saya bila dapat memahamkan dia berulang kali. Kalau tak faham sampai 10 kali ulang pun takpe sebab biar berlajar berulang kali & jangan gagal banyak kali. Guna demo sebagai latihan, lagi lama berlatih sehingga demo akaun tu boleh bertahan lebih dari 3 bulan dan bermakna minda anda berjaya dipengaruhi. selamat mencuba.

http://www.youtube.com/watch?v=jA9c0c4NtPA&feature=related
:sm8:

thanks bro....good videos there....cakap omputih pulak lepas tgk video tuh...huhu....

Musani
12-10-2009, 08:32 AM
DAILY TREND AND RANGE
10-12-09


EUR/USD
TREND = UP
RANGE HIGH ( 14838)
LOW ( 14687)

GBP/USD
TREND = UP
RANGE HIGH 16400
LOW 16188

EUR/JPY
TREND = UP
RANGE HIGH 130.40 131.00
LOW 129.15

GBP/JPY
TREND = UP
RANGE HIGH 145.00
LOW 142.24

USD/JPY
TREND = DOWN
RANGE HIGH 88.40
LOW 87.80

AUD/USD
TREND UP
RANGE HIGH 0.9156
LOW 0.9050
EUR/GBP
TREND UP
RANGE HIGH 0.9100
LOW 0.9014


USD/CAD
TREND DOWN
RANGE HIGH 1.0570
LOW 1.0495

Musani
12-11-2009, 02:55 AM
DAILY TREND AND RANGE
11-12-09
EUR/USD
TREND = UP
RANGE HIGH ( 14838)
LOW ( 14687)

GBP/USD
TREND = UP
RANGE HIGH 16400
LOW 16188

EUR/JPY
TREND = UP
RANGE HIGH 131.50
LOW 129.75

GBP/JPY
TREND = UP
RANGE HIGH 145.00
LOW 142.80

USD/JPY
TREND = UP
RANGE HIGH 89
LOW 87.80

AUD/USD
TREND UP
RANGE HIGH 0.9247
LOW 0.9100
EUR/GBP
TREND UP
RANGE HIGH 0.9100 0.9150
LOW 0.9020


USD/CAD
TREND DOWN
RANGE HIGH 1.0555
LOW 1.0430

Musani
12-14-2009, 10:41 AM
[6:23:14 PM]

BUY LEVEL : 1.6175 - 1.6225 - 1.6267 -1.6300 - 1.6345 - 1.6395 - 1.6420 - 1.6465

Musani
12-25-2009, 05:36 PM
Dengan Rasminya, Bismillahirrahmanirahim

Semoga saya dapat membantu anda semua yang berada fxmalay ini.
Jika ada file indicator ex4 mahu tukarkan kepada file mq4 agar mudah nak mengolah skripnya, klik dibawah ni.

NewInForex
12-25-2009, 06:14 PM
Dengan Rasminya, Bismillahirrahmanirahim

Semoga saya dapat membantu anda semua yang berada fxmalay ini.
Jika ada file indicator ex4 mahu tukarkan kepada file mq4 agar mudah nak mengolah skripnya, klik dibawah ni.

Salam...terima kasih atas perkongsian anda....selamat bercuti...

Musani
12-29-2009, 10:29 AM
15min utk hari ni 7:20 29/12/09

Musani
12-29-2009, 10:55 AM
Sampai kat line merah aku ni cabutlah..

Musani
12-29-2009, 03:36 PM
Yess... terjun pun kau:sm8:

Musani
12-30-2009, 01:05 PM
Ragging Market lagi

Musani
12-31-2009, 02:54 PM
Iskk lagi 10min nak jumpa Tahun Baru 2010.
Saya sebagai tuan tanah kat sini hehehehe.... ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua rakan2 seperjuangan semoga lebaran kali ini lebih mantap dan berkesan bab musabab memorex ni. Tidak ketinggalan yang berada dalam forum ini atau diluar sana maaf zahir dan batin jika ada tersalah dan terkasar bahasa yang mungkin menyinggung anda semua.
Semoga fourum ini dapat kita berkongsi bersama idea dan pandangan yang bernas.

Tidak ketinggalan juga ingin saya memaklumkan kepada semua jika ada file ex4 yang nak ditukarkan kepada mq4 saya sedia memberi berkihdmat secara percuma pada 1 Jan hingga 10 Jan 2010.
Cuma klik di bawah ni dan ikut aturannya saja dan hantar email berserta file anda.
Wassalam.:sm8:

sempit09
01-04-2010, 06:00 PM
HEEE ini baru betull tahun baruuu TAJAMKAN MATA BETUL2 DAN.....BANG22!!!

Petang SAMMMPAII malamm Ahhh..4x pulunn sampai licin ary ni

Kejorrr Yop Kejorrr HEEEE SLMT TAHUN BARUUU:sm22: :sm34:

yusri
01-04-2010, 06:14 PM
fuiyoo.... mkn lalu nampak..???

mcmnie pnya men... tgh thn nie leh beli bunglow lao la bro:sm46:

sempit09
01-05-2010, 04:57 AM
Heee... Pagi ni YOp Trade .. Cukup lah :sm22: :sm45:

sempit09
01-05-2010, 08:37 AM
ahhhh.. Boringg2 Petang ini trade lah sekejappp.. Ehhhh... Cukuplahh Jom minumm ....

:sm24: kejorr YOP kejorrr:sm35:

NewInForex
01-05-2010, 12:21 PM
ahhhh.. Boringg2 Petang ini trade lah sekejappp.. Ehhhh... Cukuplahh Jom minumm ....

:sm24: kejorr YOP kejorrr:sm35:

peh...bio betul ni..acc std tuh....sekali pulun usd2k lebih....sedekah kat ambe usd100 pun ok gak tuh....huahuahua.....bila ler bleh jadi cam bro nih...

sempit09
01-05-2010, 03:08 PM
Mlm nee Yop Layann EUR GPY... Sampai Letihh nak Clouseee Heeeee

Apa Lagi YOP layann Sammm Paii licinnn Lengoh Tangan :sm22: :sm35: X sempat nak

Tengok yg Lain..Las minit Layannn juga HEEE GBPUSD:sm24:

NewInForex
01-05-2010, 04:43 PM
Mlm nee Yop Layann EUR GPY... Sampai Letihh nak Clouseee Heeeee

Apa Lagi YOP layann Sammm Paii licinnn Lengoh Tangan :sm22: :sm35: X sempat nak

Tengok yg Lain..Las minit Layannn juga HEEE GBPUSD:sm24:

tumpang tanya cik sempit...ni akaun demo ker real??? akaun standard ker??? bia betul sehari da 10k....boker mana ni?? bankrap plak broker cik sempit kalau macam ni hari2....

sempit09
01-06-2010, 03:03 PM
tumpang tanya cik sempit...ni akaun demo ker real??? akaun standard ker??? bia betul sehari da 10k....boker mana ni?? bankrap plak broker cik sempit kalau macam ni hari2....

HHHaaaa...Kalau Mata TUUU Dah Tajammm...X kira apa pun Hasil nya Sama Aje .....

Jaring Kecil ke Beso Sampai Lenguhhh Tangan Yop hary ini. HEEEEEE:sm23:

Contoh...Mlm neee

Musani
01-11-2010, 12:56 AM
Semoga Tahun Baru kalian penuh dengan profit memorex.
APA YANG PENTING KERJAAA SAMAAA.........:sm46:

Musani
01-14-2010, 05:04 AM
Carry Trade nampaknya:sm8:

Musani
01-15-2010, 03:53 AM
Berhati dengan Cable yang sudah maksimum atas.
Bila-bila masa boleh buat lending time kecemasan

https://myduit2blogspot.com

Musani
01-18-2010, 03:11 AM
Terkini

cerminmataku
01-18-2010, 03:16 AM
Respect dengan abg Musani, cable dah tergantung kat atas pun sempat beli..
Kalau tak ye-ye memang kecut perut nak amek.. hehehe.

Good Luck bro.

freelancer777
01-18-2010, 03:24 AM
cable tu cana?...blh trgkan sket?...

cerminmataku
01-18-2010, 04:08 AM
cable tu cana?...blh trgkan sket?...

"Cable" adalah gelaran (nickname) bagi sesuatu matawang.

Nickname matawang yang lain:

Matawang ----- Gelaran/Nickname

Euro (EUR) ----- Fibre
Great Britain Pound (GBP) ----- Cable/Sterling
US Dollar (USD) ----- Greenback
Swiss Franc (CHF) ----- Swissy
New Zealand Dollar (NZD) ----- Kiwi
Australian Dollar (AUD) ----- Aussie
Canadian DOllar (CAD) ----- Loonie
Japanese Yen (JPY) ----- Yen

Lazimnya gelaran matawang tersebut digunakan pada major pair. Major Pair ialah semua currency pair yang salah satu pair merupakan USD (xxx/USD atau USD/xxx). Contoh major pair:- EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD, NZD/USD, USD/CHF, USD/JPY.

Selain dari major pair adalah disebut cross pair. Cross pair ialah semua currency pair yang tidak berpasangan dengan USD. Contoh cross pair:- EUR/JPY, EUR/CHF, EUR/GBP, GBP/JPY.. dll. GBP/JPY juga dikenali dengan gelaran Geppy.

freelancer777
01-18-2010, 04:22 AM
owh..tq2...br tau..hehe...thanx a lot my fren...

zurin
01-18-2010, 04:26 AM
Respect dengan abg Musani, cable dah tergantung kat atas pun sempat beli..
Kalau tak ye-ye memang kecut perut nak amek.. hehehe.

Good Luck bro.

mungkin bro musani nampak cable macam ni kot.......:sm35:


https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/musani-1.gif

Musani
01-18-2010, 02:59 PM
Selagi Dia tak cium aku punya 100 fibo ni memang aku tak sell lagi.
Bila pun aku atak tahu.:sm35:

sabry2u4u
01-18-2010, 03:26 PM
:sm55:

Musani
01-19-2010, 03:13 AM
Yes tahniah bro.

Musani
01-19-2010, 03:16 AM
Dah nak dekat ni

kmbeng
01-19-2010, 04:08 AM
Dah nak dekat ni

ada gartley pattern 2... ada harapan dia nak jatoh ka bro musani???:sm35:

Musani
01-19-2010, 05:20 AM
Ada, itu adalah dari 1hr gartley pattern dah menunjukkan 3.618 berdasarkan butterfly cuma jika dia turun pun masih belum kuat lagi. mengikut daily saya ada 1 price lagi yg kat atas yg belum beres.

sabry2u4u
01-19-2010, 09:24 AM
Ada, itu adalah dari 1hr gartley pattern dah menunjukkan 3.618 berdasarkan butterfly cuma jika dia turun pun masih belum kuat lagi. mengikut daily saya ada 1 price lagi yg kat atas yg belum beres.

SETUJU DGN SAUDARA... TP APE PUN LOCK PROFIT DULU...:sm46:

kalo tgk kepada post saya sebelum tuh target mmg tepat2x kena di 1.422 utk GU :P

sempit09
01-19-2010, 10:21 AM
SETUJU DGN SAUDARA... TP APE PUN LOCK PROFIT DULU...:sm46:

heo Bro..apa tutup2 ....takut ke...hEEEEE:sm45: :sm23:

selll ke Buy apasal tutup.....Camna nak tengok...heee

Musani
01-19-2010, 11:25 AM
Shukur alhamdulillah...
Berkat doa mak aku mengandungkan aku.

sabry2u4u
01-22-2010, 02:49 AM
:sm32: https://img715.imageshack.us/img715/59/49836110.jpg

kmbeng
01-22-2010, 03:53 AM
cable dah x larat nak panjat 2... hehehehhe...

sabry2u4u
01-22-2010, 08:34 AM
https://img519.imageshack.us/img519/3135/20682062.jpg

Musani
01-25-2010, 07:29 PM
Bila agaknya nak merudumni:sm9:

T-REX
01-26-2010, 02:51 AM
hari nih nampaknya cam nak turun ajer...ptg kang news...:sm40:

roceli08
01-26-2010, 02:58 AM
hari nih nampaknya cam nak turun ajer...ptg kang news...:sm40:



.. malam kang lagi terkangkang .... usd news ... huhuhuu

T-REX
01-28-2010, 11:54 PM
semlm ptg mlm profit...dekat 250pips...:sm52:

Musani
02-19-2010, 03:48 AM
"Bernanke did mention this in his testimony so it's not a complete surprise," said Nick Bennenbroek, chief currency strategist at Wells Fargo in New York. "What is a surprise though is the timing, coming at this time when most traders have left and in so short a time after he made the remarks."

klik maklumat lanjut (http://www.reuters.com/article/idUSN1712711020100217)

Pepsifire
03-01-2010, 04:18 AM
Ade x latest update gu.
Gape besar gaban ni, boleh close x harini agknye...

kmbeng
03-01-2010, 04:43 AM
Ade x latest update gu.
Gape besar gaban ni, boleh close x harini agknye...

semenjak 2 menjak ni rajin plak ada gap.. sebelon ni x perasan pown...

Musani
10-08-2010, 08:37 PM
Lamanya aku bertapa..
Apa2 pun mintak maaf la kat semuanya ye kerana dah lama tido..
Ni baru nak bangkit semula dengan Cable.
Setakan ni cable dah naik high semalam dan hari ni close low dari semalam.
Yg penting adalah dptkan semula low kembali dan buy semula sebab masih lagi buy trend.
Jika nak sclap ngeri la plk sekarang ni.
Ada masa kita akan jumpa lagi hari isnin ni ye..
Selamat beristirehat semua. :malaysia-flag: :sm46: :sm46: :sm46:

putat76
10-10-2010, 08:17 AM
tunggu berita gembira dari bro hehehe

Musani
10-12-2010, 06:38 PM
tunggu berita gembira dari bro hehehe

Tq. moga dapat sambung semula:sm55:

Musani
10-12-2010, 06:39 PM
Hati-hati dgn cable short... daily 20MA dah cecah line dia.

Musani
10-13-2010, 06:09 AM
Hati-hati dgn cable short... daily 20MA dah cecah line dia.


yesss..

kmbeng
10-13-2010, 07:46 AM
yesss..

bro x pakai murrey math dah kew??:sm24:

Musani
10-27-2010, 05:45 PM
Hati-hati dgn downtrend. Boleh berlaku sebaliknya.
:sm8: