PDA

View Full Version : rima akor:Trader yang baru merangkak..



rima akor
06-17-2008, 08:57 AM
Salam kepada semua trader.,
Saya newcomer di fxopen dan masih baru di dunia forex trading.
Hasil dari pembacaan saya di forum2 forex banyak menyatakan menyatakan perlunya latihan berterusan di account demo dalam memahirkan dan memantapkan skill trading sebelum menjuruskan diri ke alam real trading.
Rasanye setelah hampir setahun mencuba2 di account demo, terasa tak sabar pula keinginan untuk mencuba di acc real. Kebetulan terjumpa pula fxopen ini yang mana mempunyai account micro. so saya teruskan latihan saya di account micro. (yelaa,kalu gagal taklah tertekan sangat)

Orang ada kata kalu nak tau emosi dan debaran seorang trader forex trylah main real account.betul ke? heheheh.

Haiya, apa dok merepek ni?..heheh..

ok. Indicator utama yang akan diguna pakai dalam trading saya ialah Dolly morning pips.
- Teknik2 lain yang ade dalam forum ini juga akan digunakan sekiranya dirasakan perlu..
* -Trade berdasarkan news juga akan di try cuba.heheheh.- saja nak rasa
situasi news.

sebagai orang baru, tunjuk ajar dan nasihat dari sedara-sedari semua adalah dialu-alukan.

Terima kasih.
rima akor
[email protected]

rima akor
06-17-2008, 08:59 AM
ni result semalam punya..16/06/08.

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/160608.jpg

hatisenang
06-17-2008, 10:16 AM
welcome2... do da best. goodluck bro...

rima akor
06-18-2008, 08:49 AM
result semalam 17/06/08- 2 kali dipermain oleh Aud/Usd.,heheh. SL 30 tak cukup menahan asakan rupanya. :D

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/170608.jpg

fitri
06-18-2008, 09:07 AM
kate fokus kat g/j dgn g/u je..pair len pun ade nie...

atuak
06-18-2008, 04:24 PM
Dolly morning pips indocator macam mana itu bro.. boleh bagi tak...

rima akor
06-19-2008, 11:25 AM
kate fokus kat g/j dgn g/u je..pair len pun ade nie...

ye ke? cuba baca betul2..:)

rima akor
06-19-2008, 11:50 AM
Dolly morning pips indocator macam mana itu bro.. boleh bagi tak...

Dolly morning pips indicator biasanya digunakan bagi yang tak suka mengadap komputer lelama..cara nya hanya buat pending order di awal pagi (lepas solat subuh).lepas tu tutup dan pergi keje. bila balik kerja check tengok..samada mengena atau tak.,untung atau rugi. nanti kalu ade masa, rima attachkan indi tu di post pertama. :)

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/dolly.jpg

rima akor
06-19-2008, 12:17 PM
ni result semalam punya..18/06/08.. hari yang rugi maa..

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/180608.jpg

rima akor
06-20-2008, 04:22 AM
result semalam 19/06/08- dua PO di batalkan..

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/190608.jpg

rima akor
06-20-2008, 01:11 PM
Hari ni semua perangkap mengena dan semuanya TP awal..


https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/200608-1.jpg

atuak
06-20-2008, 03:30 PM
Dolly morning pips indicator biasanya digunakan bagi yang tak suka mengadap komputer lelama..cara nya hanya buat pending order di awal pagi (lepas solat subuh).lepas tu tutup dan pergi keje. bila balik kerja check tengok..samada mengena atau tak.,untung atau rugi. nanti kalu ade masa, rima attachkan indi tu di post pertama. :)

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/dolly.jpg

ok. saya tunggu attach indi tu..
Terima kasih sebelumny...

Pepsifire
07-31-2008, 06:49 PM
Lame dh x update thread ni..
Mane tuan tanah ni...
Camne nk pkai indi ni...nooo

Indi ni sesuai kat sume pair ke?
Camen nk nngok ek..

sm_win
Berusaha pastinya berjaya.
Berjaya pastinya senang.
Senang pastinya kita leka! toothy9 Jangan biarkan diri anda begini...toothy9

is150
09-08-2008, 04:56 AM
nie yg makin meluap nak join...

mazlimoin
09-08-2008, 05:46 AM
nie yg makin meluap nak join...

join jer...pasti berjayaaaa

Musani
09-10-2008, 05:47 PM
rima akor, boleh bagi indinya. nak jugak saya test.

Gdien
09-11-2008, 05:36 AM
rasanya tuan tanah ada attach indinya pada post pertama tu..:) selamat mengetest....

3extremepips
09-12-2008, 04:14 PM
tuan tanah dah tengelam dalam pips2 hijau nyer... heheheh.:D

saidila79
10-13-2008, 03:52 PM
ni result semalam punya..16/06/08.

https://i302.photobucket.com/albums/nn93/rimakor/160608.jpg

saya pun nak hantar jurnal camni ...camner nak buat yer...tolong guide ...

learn2biz
10-13-2008, 11:41 PM
saya pun nak hantar jurnal camni ...camner nak buat yer...tolong guide ...
Set image yg anda nak screenshot pada screen ... tekan 'print screen' kat keyboard ... buka mspaint .. tekan edit > paste .. nanti kuar image yg ada pada screen anda ketika anda tekan print screen ..
Edit/potong bahagian guna mspaint .. save as .jpg .. upload ke free image hosting server ... paste link yg diberi dalam forum ... abis ..

saidila79
10-14-2008, 06:01 AM
Set image yg anda nak screenshot pada screen ... tekan 'print screen' kat keyboard ... buka mspaint .. tekan edit > paste .. nanti kuar image yg ada pada screen anda ketika anda tekan print screen ..
Edit/potong bahagian guna mspaint .. save as .jpg .. upload ke free image hosting server ... paste link yg diberi dalam forum ... abis ..

ok ...makasih ye..nanti saya nak cuba buat dan buka thread jurnal sendiri nanti kena marah :mad: plak ngan tuan tanah...datang tak diundang...minta maaf ye tuan tanah..

rima akor
10-14-2008, 03:33 PM
huih..lama tak jengok thread ni..amacam semua dah berjaya jadi mat withdrawl ke? jangan jadi mat depo udah..sebenornya thread ni terhenti disebabkan account aku terkena panggilan..bukan kerana disebabkan system ni..cuma ari tu melencong sikit..ikut nafsu sangggatt..hehe. ok benda dah lepas, kita jadikan pengajaran..Apa yg penting Fokus, Displin dan pandai MM.
nanti kalau ade kesempatan saya sambung lagi jurnal ni...:)

mazlimoin
10-15-2008, 08:23 AM
huih..lama tak jengok thread ni..amacam semua dah berjaya jadi mat withdrawl ke? jangan jadi mat depo udah..sebenornya thread ni terhenti disebabkan account aku terkena panggilan..bukan kerana disebabkan system ni..cuma ari tu melencong sikit..ikut nafsu sangggatt..hehe. ok benda dah lepas, kita jadikan pengajaran..Apa yg penting Fokus, Displin dan pandai MM.
nanti kalau ade kesempatan saya sambung lagi jurnal ni...:)

ok tak sabar nak tunggu kedatangan journal baru...

hurairah01
10-26-2008, 04:13 AM
ok tak sabar nak tunggu kedatangan journal baru...

Tu la. Seronok baca jurnal orang lain. Mazlimoin tak de jurnal ke.:cool: