PDA

View Full Version : Backtest



gundurowo
03-30-2008, 05:48 PM
Salam...

ada tak sesiapa kat sini yg bleh ajar aku camne nk gune strategy tester yg kat mt4 tu dari A to Z?

aku tak tau pe lgsg..kalo ada e-book dia pun ok gak...

rugibesar
03-31-2008, 12:11 AM
maksudnya untuk test robot ker

gundurowo
03-31-2008, 02:51 AM
yup.tau tak camne??

rugibesar
03-31-2008, 08:34 AM
yup.tau tak camne??

https://usera.imagecave.com/johnlabu/tester1.bmp.jpg

kik image sebeah new order tu yang berimage kanta cembung tu

https://usera.imagecave.com/johnlabu/tester.bmp.jpg
kemudian ada keluar tester kan seperti gambarajah diatas

setting dia

Expert advisor = pilih robot mana yang nak try back test (nak masuk ea
pergi kat platform metatrader cari expert advisor
dan masukkan dlm tu)

Symbol = pair yg nak try back test gj ker atau apa aje

Period = m5, m15, m30 atau sebagai nya

dan akhir sekali klik visual mode utk memaparkan chat. Jika utk memilih
tarikh tertentu gnkan use date

set seperti apa yang saya buat pada gambarajah diatas

setelah selesai boleh tekan button start

sekian terima kasih. :D

mudah bukan

gundurowo
03-31-2008, 10:39 AM
ok thanks..nk cuba sat

symDz
04-09-2008, 08:15 AM
aku dah try ikut tu...tapi kat report seme result tulih zero 0...macam takde test pun...nape ek

master04
05-02-2008, 06:34 PM
cuba check kat report.....ada percentage dia wat

areon25
05-07-2008, 04:36 AM
salam sume..

nak tanye skit pasal teknik back test ni.. mcm mane sebenarnye teknik ni berfungsi?? ape yang robot akan buat?? ape yang kite dapat melalui teknik ni?? sape2 leh tolon,,

tima kasih..

mohd rohmatullah bin isma
05-07-2008, 06:36 AM
salam semua..
bactest teaster..tak berapa tepat.. tapi boleh laa..nak check...profit
atau tidak..nak test...cuba try test slow dgn cepat...
perbezaan result profit berbeza...
pernah ea profit..hampir 80-90% ..test laju...bila slow..hampeh..
tu kena guna demo juga nak test..tepat..

langkah pegi tools.. click history center
kedua...tgk laa..pair mana...download pair mana kita nak test.. dan export( macam save juga lah)
lepas tu..baru pegi view...click strategi tester..
kena buat tu dulu...download data pair..kalau tidak..stuck strategi tester tuu...

ok...