PDA

View Full Version : fxOpen seriously what da hell ??!!!



zaul
03-29-2008, 05:39 PM
Salam pada semua, persoalanya apakah fxopen boleh dipercayaai sebagai broker yang jujur, setelah saya amat amati dengan teliti saya dapati ada kemungkinan besar ada permainan kotor yang dilakukan oleh broker ini sebagai contoh apabila berlakunya kenaikan atau penurunan harga saya dapati fxopen ketinggalan sehingga 20 pips dengan lain lain broker seperti pergerakan harga terhenti seketika seolah olah ianya cuba untuk mengelakan trader daripada mengambil untung.sm_upset

Cuba anda lihat image gbp/jpy chart diantara Fxopen dgn broker yg lain
sejurus sebelum pasaran ditutup candle time 22:45 dimana spike yang berlaku pada 38% fibo pada fxopen??

Sama samalah kita menilainya.

FXOpen Manager
03-29-2008, 05:49 PM
Salam pada semua, persoalanya apakah fxopen boleh dipercayaai sebagai broker yang jujur, setelah saya amat amati dengan teliti saya dapati ada kemungkinan besar ada permainan kotor yang dilakukan oleh broker ini sebagai contoh apabila berlakunya kenaikan atau penurunan harga saya dapati fxopen ketinggalan sehingga 20 pips dengan lain lain broker seperti pergerakan harga terhenti seketika seolah olah ianya cuba untuk mengelakan trader daripada mengambil untung.sm_upset

Cuba anda lihat image gbp/jpy chart diantara Fxopen dgn broker yg lain
sejurus sebelum pasaran ditutup candle time 22:45 dimana spike yang berlaku pada 38% fibo pada fxopen??

Sama samalah kita menilainya.

Time, currency and orders number please so I can check for the problem.

zaul
03-29-2008, 06:00 PM
image gbp/jpy

FXOpen Manager
03-29-2008, 06:06 PM
image gbp/jpy

I am so sorry your images are very small can you make better quality and bigger please or provide time when you think spike happened please.

Borntrader
03-29-2008, 06:09 PM
are you talking about that spike?

FXOpen Manager
03-29-2008, 06:11 PM
are you talking about that spike?

Just want to check what the problems, unfortunatelly I do not understand Malay:(

beso2008
03-29-2008, 06:19 PM
I think he meant that the husband moved Mphajth movement does not exist with other companies that chart says

FXOpen Manager
03-29-2008, 06:31 PM
So I just waiting exact time sended to me so I can check it by myself.

zaul
03-29-2008, 09:18 PM
I am so sorry your images are very small can you make better quality and bigger please or provide time when you think spike happened please.

candle time is 22:45 there are a spike upward to 38% fibo, any comment??

FXOpen Manager
03-29-2008, 09:51 PM
candle time is 22:45 there are a spike upward to 38% fibo, any comment??

Have no idea because you show me a screenshot from another broker...can you make screenshot from FXOpen?

zaul
03-29-2008, 10:19 PM
Have no idea because you show me a screenshot from another broker...can you make screenshot from FXOpen?

here are the screenshot gbp/jpy chart from fxopen its happened on friday 2245hrs candle

FXOpen Manager
03-29-2008, 10:24 PM
here are the screenshot gbp/jpy chart from fxopen its happened on friday 2245hrs candle

I am not sure that I can understand you...you think that FXOpen price was wrong at 22.45?

zaul
03-29-2008, 10:52 PM
I am not sure that I can understand you...you think that FXOpen price was wrong at 22.45?

sure the price is wrong at 2245 as you can see there is a spike on that time

FXOpen Manager
03-29-2008, 11:10 PM
sure the price is wrong at 2245 as you can see there is a spike on that time

How about any marketmaker, did you check Saxo for example (not other broker)?
You can report to [email protected] and provide order's number which you think was wrong. We will check source bank and fix incase the price was wrong.

support fxmalay
03-30-2008, 01:12 PM
Salam pada semua, persoalanya apakah fxopen boleh dipercayaai sebagai broker yang jujur, setelah saya amat amati dengan teliti saya dapati ada kemungkinan besar ada permainan kotor yang dilakukan oleh broker ini sebagai contoh apabila berlakunya kenaikan atau penurunan harga saya dapati fxopen ketinggalan sehingga 20 pips dengan lain lain broker seperti pergerakan harga terhenti seketika seolah olah ianya cuba untuk mengelakan trader daripada mengambil untung.sm_upset

Cuba anda lihat image gbp/jpy chart diantara Fxopen dgn broker yg lain
sejurus sebelum pasaran ditutup candle time 22:45 dimana spike yang berlaku pada 38% fibo pada fxopen??

Sama samalah kita menilainya.

selain dr NF...boleh anda dapatkn chart dr broker lain.

Terima kasih di atas kerjasama:)

suremasyuq
03-30-2008, 03:02 PM
Bro zaul,

Dari apa yang saya lihat dan tinjau,
Saya ada satu cadangan,

Apa yang anda berikan mengenai BROKER LAIN tersebut adalah tidak sama dengan apa yang telah saya lihat sekarang, Oleh itu, seeloknya anda bertanya pada BROKER LAIN tersebut kenapa ada perubahan???

p/s : Saya telah merujuk chart ke broker2 lain, dan kesemuanya adalah sama dgn FXOpen, adakah bermakna semua broker lain yg sama dgn FXOpen juga tidak boleh dipercayai?

FXOjafar
03-30-2008, 03:59 PM
Zaul, it seems to me you should be happy that fxopen doesn't have the false 100 pip spike that the other broker had.

Can't keep everyone happy can you? Complaints when there is a spike, and complaints when there isn't one :D

nixx
04-06-2008, 10:16 PM
Zaul, it seems to me you should be happy that fxopen doesn't have the false 100 pip spike that the other broker had.

Can't keep everyone happy can you? Complaints when there is a spike, and complaints when there isn't one :D

this is the first case on earth, i think...:D :D
well, there always be the first time for everything, right?:D
can admin refund that:D :D just kidding.

maniaci
04-07-2008, 08:32 AM
sure the price is wrong at 2245 as you can see there is a spike on that time

dari attachment ko tuu.. yg spike ************ bukan fxopenn... yg ko marah fxopen xde spike apsal???..

aku rase macam nak je bagi ko makan sup kaki:mad:

intikacang
04-07-2008, 08:59 AM
Sorry tumpang lalu ... spike tu apabenda???

the undertaker
04-07-2008, 09:22 AM
hahahaha...aku dah la screen shot kecik bebenor... pastu masuk2 terushentam bukan katanak tanye elok2... masuk bg salam (kalau org islam) kalau yg bukan islam just say hi or hello...hehhehehehe.. :-)... peace no war...

zaul
04-09-2008, 08:19 PM
dari attachment ko tuu.. yg spike ************ bukan fxopenn... yg ko marah fxopen xde spike apsal???..

aku rase macam nak je bagi ko makan sup kaki:mad:

Salam,Minachi semuan broker mesti sama harga dan chartnya kalau lain tentu ada masalah.

Jadi spike yang terjadi tu sungguh bermakna disebabkan trader2 akan place oder pada 38% fibonacci (retracement) apabila ada trend aku guna fibonacci untuk place oder, sup kaki pun sedap jugak.

arialun
04-10-2008, 02:39 AM
Salam,Minachi semuan broker mesti sama harga dan chartnya kalau lain tentu ada masalah.

Jadi spike yang terjadi tu sungguh bermakna disebabkan trader2 akan place oder pada 38% fibonacci (retracement) apabila ada trend aku guna fibonacci untuk place oder, sup kaki pun sedap jugak.

Bro..
Mana info bro dpt yang mengatakan "semua broker mesti sama harga dan chartnya"? Boleh Bro share link atau any documentation?


So sekarang apa isu nya sekarang?
Bro nak cakap FXOpen yang ada problem or broker lain ayng ada problem? :confused: :confused: :confused:

faiz2112
04-10-2008, 03:11 AM
ape la kecoh2 ni ....si zul ni pun satu ....kalau baru join kat sini tak payah la nak bertekak lebih2 tanya dulu...yang dah lama trade dengan fxopen ni...

setiap masalah ada jalan penyelesaian...kalau tak puas hati gak...bleh blah je la.....kang aku RASENGAN BARU TAU!!!! :mad: :mad: :mad:

suremasyuq
04-10-2008, 04:59 AM
Salam,Minachi semuan broker mesti sama harga dan chartnya kalau lain tentu ada masalah.

Jadi spike yang terjadi tu sungguh bermakna disebabkan trader2 akan place oder pada 38% fibonacci (retracement) apabila ada trend aku guna fibonacci untuk place oder, sup kaki pun sedap jugak.


Apa2 pun sebagaimana yang telah say aberitahu sebelum ini.

NF telah perbetulkan chart (sebab chart yg saya lihat tidak sama dgn kamu punya)

So, seelok2nya bertanya lah pada NF sendiri

Ping
04-10-2008, 10:39 AM
fokus dan sabar...sm_happy

zaul
04-10-2008, 11:45 AM
Jangan marah beb,focus tu penting jangan pening lihat pada candle 1115 tak sampai pada fibo 23.60% jadi terlepas oder pada sesiapa yang place oder kat situ,jangan marah beb saya dapati pergerakan harga terhenti lama kenapa pair yg begitu volitilenya tinggi boleh terjadi admin tolong perhatikan masalah ni dah banyak kali terjadi, jangan marah beb lihah sendiri attachment ni

arialun
04-10-2008, 12:54 PM
Jangan marah beb,focus tu penting jangan pening lihat pada candle 1115 tak sampai pada fibo 23.60% jadi terlepas oder pada sesiapa yang place oder kat situ,jangan marah beb saya dapati pergerakan harga terhenti lama kenapa pair yg begitu volitilenya tinggi boleh terjadi admin tolong perhatikan masalah ni dah banyak kali terjadi, jangan marah beb lihah sendiri attachment ni


Again.. what is your problem bro:confused:
SS tu from NF. So.. gi la tanya kat NF....:confused: :confused:

What you trying to prove here?
Bro nak ckp FXOPen tak betul or NF tak betul?:confused:

zaul
04-10-2008, 01:16 PM
Again.. what is your problem bro:confused:
SS tu from NF. So.. gi la tanya kat NF....:confused: :confused:

What you trying to prove here?
Bro nak ckp FXOPen tak betul or NF tak betul?:confused:

Hairan jugak aku korang tak ada masalah dalam hal2 sebegini ini melibatkan duit beb jadi nak masuk trade tak bolehlah nak sembrono.....