PDA

View Full Version : Salam Perkenalan



PulunSakan
06-07-2007, 07:48 PM
kongsi-kongsikan personaliti dan pengalaman kita semua di sini

saya PulunSakan, tadi 07 06 07, telah selamat mendaftar live akaun di fxmalay ni, selamat deposit dan selamat menukar leverage ke 1:500. semua smooth, pantas dan clean deal. bagus gitu.

semoga group kita ni berkembang dengan baik dan selamat.

p/s: tunjuk ajar ku sifu....

sm_smile

damiettafx
06-07-2007, 08:26 PM
saya PulunSakan, tadi 07 07 07, telah selamat mendaftar live akaun di fxmalay ni, selamat deposit dan selamat menukar leverage ke 1:500. semua smooth, pantas dan clean deal. bagus gitu.

semoga group kita ni berkembang dengan baik dan selamat.

p/s: tunjuk ajar ku sifu....

sm_smile
ok mudah2an selamatlah semuanya aku pun baru register gak tadi oklah kayuh pelan2..moga PulunSakan gembira dengan trading difxmalay.sm_cool

jaih
06-08-2007, 03:40 AM
salam perkenalan dari aku...sapa2 yg dok kuantan tuh leh lerr nak ngeteh secawan dua toothy9

PulunSakan
06-08-2007, 05:39 AM
salam perkenalan dari aku...sapa2 yg dok kuantan tuh leh lerr nak ngeteh secawan dua toothy9


jauh tu weh, kawe di perak. hebat nyer kuantan ngan pantai timur, banyak sifu forex selamat dilahirkan di sana tu.

damiettafx
06-08-2007, 07:47 AM
salam perkenalan dari aku...sapa2 yg dok kuantan tuh leh lerr nak ngeteh secawan dua toothy9
ws perkenalan..oh sifooo ado gak sini..adoow dah turun ke ilmu kat kemall tue..3dblob

damiettafx
06-08-2007, 07:48 AM
jauh tu weh, kawe di perak. hebat nyer kuantan ngan pantai timur, banyak sifu forex selamat dilahirkan di sana tu.
mane ada jauh kalau dlm msia..yang jauh ni cam kawe ni..aduuss rindu msia daaah ni:D

jaih
06-08-2007, 03:09 PM
ws perkenalan..oh sifooo ado gak sini..adoow dah turun ke ilmu kat kemall tue..3dblob


huish sifooo...tak sampai tahap tu lagi laa broo...adik aku si kemall tuh aku nak ajar dia bila balik kg nanti huhuh

nampak berminat sgt dah tuh..siap nak hentak modal besar dari aku lagi tuh huhuhu..

damiettafx
06-10-2007, 12:29 AM
huish sifooo...tak sampai tahap tu lagi laa broo...adik aku si kemall tuh aku nak ajar dia bila balik kg nanti huhuh

nampak berminat sgt dah tuh..siap nak hentak modal besar dari aku lagi tuh huhuhu..
adakah ia melawan tokey ? hahaha takper kalau ada untung besar kena makan bekwooh besar tu sm_happy

jaih
06-10-2007, 07:10 AM
adakah ia melawan tokey ? hahaha takper kalau ada untung besar kena makan bekwooh besar tu sm_happy

ada lerr jugak ciri2 nak lawan tokey hahahah.. insyallah kita semua pakat wat untung...bekwoh kawe baru jah lepas heheh..tunggu bekwoh my 2nd brader laaa..

lord
06-10-2007, 12:18 PM
mane ada jauh kalau dlm msia..yang jauh ni cam kawe ni..aduuss rindu msia daaah ni:D

Uiks.....ko kt mana bro....ni mesti duk luar malaysia ni....:D

p/s: pulang la ke tanah air....merdeka dah nk dekat ni...:D

PulunSakan
06-10-2007, 11:55 PM
Uiks.....ko kt mana bro....ni mesti duk luar malaysia ni....:D

p/s: pulang la ke tanah air....merdeka dah nk dekat ni...:D

syahdu nya, ish ish nooo
cam senikata lagu raya aisyah lak, pulanglah .. tak ingat la pulak lirik nyer

blink143
06-11-2007, 04:46 AM
akum...saya budak baru...sila beri tunjuk ajar...terima kasih :D

PulunSakan
06-11-2007, 10:15 AM
akum...saya budak baru...sila beri tunjuk ajar...terima kasih :D

ws.
saya pun masih baru lagi ni, terutamanya trading menggunakan MT4 ni.
utk belajar, lebih banyak kepada usaha sendiri (90%),
- cari dan print rencana berkenaan forex (pastu kena la studi),
- beli buku2 berkenaan forex yg baik, kalu dah jumpa yg berkenan di hati, tanya2 la sifu2 kat sini samaada buku tu bagus atau tak, jangan la terbeli buku Rxxxxxforex.com ngan Kxxxxforex.com
- masuk forum dan selak setiap helaiannya, print kalu perlu,
- bertanya pd sifu2 yg ada - jgn malu w/pun soalan tu dirasakan soalan bodoh, sebab tak bertanya sesat jalan, dah tanya kalu kena gelak, sabo ajer la. (kalu kena maki, tahan aje la, bukannya face 2 face pun, he he)
- attend kursus, daripada asas, intermidiate hingga advance, terpaksalah walaupun kena keluar modal, masa dan belanja tambang. itu lebih baik daripada main hentam keromo, last2 rugi, rugi dan rugi.
- dan lain2.

kalu ada yg rajin mintak tolong tambah point2.........:D

faizfakhirin
07-15-2007, 07:13 AM
saya pun budak baru....salam perkenalan pulun sakan!!!

brownknight
07-15-2007, 10:39 AM
salam perkenalan dari aku...sapa2 yg dok kuantan tuh leh lerr nak ngeteh secawan dua toothy9

Kuantan kat mana, Bro...?

Brown Duk IM...

Dengar Cerita Ramai Gak Otai Forex Kat Kuantan Ni,
Setakat Ni Blum Berkesempatan Nak Mengeteh Bersama...

laburbuih
07-15-2007, 02:28 PM
Salam pada pulunsakan dan member-member dan otai-otai fxmalay ni

Orang baru kat fxmalay ni ,,........

klau ada salah tunjuk ajar ye.....

Terima kasih ....semua

brownknight
07-15-2007, 06:06 PM
Salam pada pulunsakan dan member-member dan otai-otai fxmalay ni

Orang baru kat fxmalay ni ,,........

klau ada salah tunjuk ajar ye.....

Terima kasih ....semua

Waalaikumassalaam.
Selamat Datang, Saudara LaburBuih

Sila Masuk, Duduk, Duduk.
Buat Macam Rumah Sendiri Jer...

Labur Buih Jer Ke Bro?
Xpe, Labur Jangan X Labur, Janji Jangan Lebur Sudah...

laburbuih
07-15-2007, 06:21 PM
Waalaikumassalaam.
Selamat Datang, Saudara LaburBuih

Sila Masuk, Duduk, Duduk.
Buat Macam Rumah Sendiri Jer...

Labur Buih Jer Ke Bro?
Xpe, Labur Jangan X Labur, Janji Jangan Lebur Sudah...






Terima kasih ...

saudara Brownknight kita meriahkan lagi fxmalay ni....

insyaallah tak lebur dengan tunjuk ajar dan bimbingan dari teman2 dan otai2

forex kat sini insyallah buih pecah menjadi duit......

sm_win usaha berilmu sabar berdisiplin MM = profitsm_cool

brownknight
07-15-2007, 09:34 PM
Terima kasih ...

saudara Brownknight kita meriahkan lagi fxmalay ni....

insyaallah tak lebur dengan tunjuk ajar dan bimbingan dari teman2 dan otai2

forex kat sini insyallah buih pecah menjadi duit......

sm_win usaha berilmu sabar berdisiplin MM = profitsm_cool

Iyeke Newbie Ni...?

Cara Cakap Mcm Lagik Otai Pada Otai Jer.... :D

flizzoe
07-16-2007, 02:02 AM
Aku Flizzoe,

September ni masuk 2 tahun aku dalam bidang forex ni ;) ;)

brownknight
07-16-2007, 05:17 AM
Aku Flizzoe,

September ni masuk 2 tahun aku dalam bidang forex ni ;) ;)

Selamat Datang Ke FXM Bro Flizzoe...

2 Tahun, Lama Tu,
Banyak masyuk ka?

flizzoe
07-16-2007, 06:26 AM
Selamat Datang Ke FXM Bro Flizzoe...

2 Tahun, Lama Tu,
Banyak masyuk ka?

mana ada banyak masyuk..
masuk angin keluar asap.. :D :D

but im not failed yet..
the day forex traders failed is when they quit forex..

masih belajar lagi..
yang paling best..
setiap hari aku belajar benda baru pasal forex :cool: :cool:

brownknight
07-16-2007, 07:03 PM
mana ada banyak masyuk..
masuk angin keluar asap.. :D :D

but im not failed yet..
the day forex traders failed is when they quit forex..

masih belajar lagi..
yang paling best..
setiap hari aku belajar benda baru pasal forex :cool: :cool:

Alhamdulillah,
Semangat macam tu la yang kita nak, bro...

The day I give up is the day I quit,
The day I quit is the day I die...

PulunSakan
07-17-2007, 03:44 PM
Salam pada pulunsakan dan member-member dan otai-otai fxmalay ni

Orang baru kat fxmalay ni ,,........

klau ada salah tunjuk ajar ye.....

Terima kasih ....semua


selamat datang.. sila sila... jemput jemput..
sama2 kita belajar n maju jaya sm_smile


Aku Flizzoe,

September ni masuk 2 tahun aku dalam bidang forex ni ;) ;)

selamat datang sifu.... jangan malu2, jgn segan2, curah ilmu tu biar berlebihan... hu hu sm_smile

hangtuah
07-17-2007, 05:38 PM
salam perkenalan semua,hari nie saya telah berjaya menjana dekat usd 1500 la, tapi itu cuma akaun demo je bukan real, belum berani lagi, saya baru bermain forex dalam 2 bulan, rasa2 mungkin 2 atau 3 tahun baru main real la,

Beskal
07-17-2007, 09:46 PM
salam perkenalan semua,hari nie saya telah berjaya menjana dekat usd 1500 la, tapi itu cuma akaun demo je bukan real, belum berani lagi, saya baru bermain forex dalam 2 bulan, rasa2 mungkin 2 atau 3 tahun baru main real la,

saya yakin kalau anda rajin mencari bahan mengenai forex dan juga di guide oleh orang yang sesuai, anda sememangnya boleh trade live account hanya dalam 1 tahun sahaja.

sekarang ni dah banyak broker broker yang membolehkan anda mula trading dengan jumlah yang kecil. ianya memang sesuai kepada orang baru untuk berjinak jinak dengan forex ni walaupun market ini tidaklah sejinak yang disangkakan :p . FxOpen juga tidak lama lagi akan membuka micro lot di mana anda boleh trade dengan nilai sekecil $0.01 (1 cent).

apa apa pun, itu terpulang mengikut kesesuaian dan keyakinan anda. :)

PulunSakan
07-19-2007, 05:14 PM
salam perkenalan semua,hari nie saya telah berjaya menjana dekat usd 1500 la, tapi itu cuma akaun demo je bukan real, belum berani lagi, saya baru bermain forex dalam 2 bulan, rasa2 mungkin 2 atau 3 tahun baru main real la,

wow... tu hebat tu. cam na bro hang tuah buat yerk.
kalu dapat hang tuah dapat berkongsi kaedah trade termasuk indi apa yg digunakan. kalau sudi nak berkongsi2 tu, awal2 lagi saya nak ucap terima kasihsm_cool



saya yakin kalau anda rajin mencari bahan mengenai forex dan juga di guide oleh orang yang sesuai, anda sememangnya boleh trade live account hanya dalam 1 tahun sahaja.

sekarang ni dah banyak broker broker yang membolehkan anda mula trading dengan jumlah yang kecil. ianya memang sesuai kepada orang baru untuk berjinak jinak dengan forex ni walaupun market ini tidaklah sejinak yang disangkakan :p . FxOpen juga tidak lama lagi akan membuka micro lot di mana anda boleh trade dengan nilai sekecil $0.01 (1 cent).

apa apa pun, itu terpulang mengikut kesesuaian dan keyakinan anda. :)

setuju tu... kalau dah konfiden, tunggu apa lagi... sm_win

zaberi
07-23-2007, 07:15 PM
:) asalamualaikum semua.
dunia forex ni pusing2 mana2 org tu gak kan. kat CG, NG, org yg sama.
aku lagi la baru. tadi ptg register dan depo.
diharap kita sama2 kongsi2 kebaikan, pengalaman ,ilmu, sokongan dll untuk kesejahreraan bersama:)

aku pilih FXM sbb no swap acc dan m2u.:)

ni semua adalah usaha bro bro admin, menyenangkan penorex newbie cam aku nih.:)

p/s ada tshirt lebeh tak:cool: hehe

brownknight
07-24-2007, 09:59 AM
:) asalamualaikum semua.
dunia forex ni pusing2 mana2 org tu gak kan. kat CG, NG, org yg sama.
aku lagi la baru. tadi ptg register dan depo.
diharap kita sama2 kongsi2 kebaikan, pengalaman ,ilmu, sokongan dll untuk kesejahreraan bersama:)

aku pilih FXM sbb no swap acc dan m2u.:)

ni semua adalah usaha bro bro admin, menyenangkan penorex newbie cam aku nih.:)

p/s ada tshirt lebeh tak:cool: hehe

Waalaikumassalaam sorg.

Selamat datang ke FXM dan selamat menorex.

Harap kita dapat bekerjasama dan berkongsi idea di masa akan datang, InsyaAllah.

Satu perkara Brown X fhm. Ape maksud saudara dgn m2u tu? :confused:

xtraez
07-26-2007, 05:29 PM
asalamualaikum semua,
Saya Xtraez, mai dari Penang, dok tengah belajaq fx nih.

Ada orang Penang tak kat sini? Boleh sembang pasal fx sikit.

terima kasih.

lebardaun
07-26-2007, 06:28 PM
~salam~ to all,

Aku pun baru gak.. kira baru sangat lah .. posting pun baru 3 kali.. tapi kiranya pernah main kat Forex ni lah kat *********.. pastu bertapa 3 bulan akibat tuntutan kerja yg banyak.. ni baru nak brush up balik.. pastu pulak aku dengar FXMalay ada bagi free FXMobile.. tu yg terangsang tu.. senang nak main pakai PDA especially bila lepak kat Starbuck.. hmmm minggu ni aku try demo acct dulu .. nanti klu senang minggu depan aku pindahkan kekayaan aku dari ********* masuk sini.. tak banyak mana pun ada ler 2,3 ketul

ada sesiapa sudi summarize kan step2 nak buka account live kat sini mcm mana?? sila konsgsi ngan aku klu bley.. :)

~wasalam~

fariz36
07-27-2007, 08:22 AM
~salam~ to all,

Aku pun baru gak.. kira baru sangat lah .. posting pun baru 3 kali.. tapi kiranya pernah main kat Forex ni lah kat *********.. pastu bertapa 3 bulan akibat tuntutan kerja yg banyak.. ni baru nak brush up balik.. pastu pulak aku dengar FXMalay ada bagi free FXMobile.. tu yg terangsang tu.. senang nak main pakai PDA especially bila lepak kat Starbuck.. hmmm minggu ni aku try demo acct dulu .. nanti klu senang minggu depan aku pindahkan kekayaan aku dari ********* masuk sini.. tak banyak mana pun ada ler 2,3 ketul

ada sesiapa sudi summarize kan step2 nak buka account live kat sini mcm mana?? sila konsgsi ngan aku klu bley.. :)

~wasalam~


Assalamualaikum semua traders..

sy newbie kat fxmalay..dan baru start berjinak-jinak ngan dunia forex..
harap dpt bantuan drpd otai2 forex..
sy dari KL kalau ade sape2 otai forex dr KL, blh tunjuk ajar kat sy..
YM sy: fariz36

sekian,

lord
07-27-2007, 08:42 AM
Assalamualaikum semua traders..

sy newbie kat fxmalay..dan baru start berjinak-jinak ngan dunia forex..
harap dpt bantuan drpd otai2 forex..
sy dari KL kalau ade sape2 otai forex dr KL, blh tunjuk ajar kat sy..
YM sy: fariz36

sekian,

welcome2....

aku kekadang lepak memorex kt DJU cafe bandar tun hussein onn dgn beberapa dak2 fxmalay yg lain....yg kt belakang jusco cheras selatan tu....kalu ko free trun la...:D

p/s: apa lagi..kasi post sampai 100post berkualiti...leh dapat 25usd free tu...aku dah dapat...ko plak bile lagi...kekeee

haidi
08-28-2007, 12:29 PM
salam perkenalan sume. sy newbie lg, kalau ada petua tlg share.. :)

fariz36
08-28-2007, 01:53 PM
welcome2....

aku kekadang lepak memorex kt DJU cafe bandar tun hussein onn dgn beberapa dak2 fxmalay yg lain....yg kt belakang jusco cheras selatan tu....kalu ko free trun la...:D

p/s: apa lagi..kasi post sampai 100post berkualiti...leh dapat 25usd free tu...aku dah dapat...ko plak bile lagi...kekeee


bro..cheras selatan kat ne erk?
kat jusco maluri ker..
leh bincang2 cket psl naked trading nie..
bro member baik kan ngan flizzoe..
hehehe..sy dah jd member baru flizzoe..
best gak Teknik MM dia..
tp xleh ikut la hehee..
pening kepala den..

lord
08-28-2007, 10:19 PM
bro..cheras selatan kat ne erk?
kat jusco maluri ker..
leh bincang2 cket psl naked trading nie..
bro member baik kan ngan flizzoe..
hehehe..sy dah jd member baru flizzoe..
best gak Teknik MM dia..
tp xleh ikut la hehee..
pening kepala den..

aku bukan duk cheras selatan...cuma lepak situ je...aku stay kt bangi....kalu nk jumpa minum2...leh je roger2...xde hal punya...:D

fariz36
08-29-2007, 11:26 AM
aku bukan duk cheras selatan...cuma lepak situ je...aku stay kt bangi....kalu nk jumpa minum2...leh je roger2...xde hal punya...:D


bro cheras selatan nie kat jusco maluri ker..
nanti sy roger bro..
kita pi pengena teh tarik..
leh bincang2 psl trading kan bro..

lord
08-29-2007, 11:28 AM
bro cheras selatan nie kat jusco maluri ker..
nanti sy roger bro..
kita pi pengena teh tarik..
leh bincang2 psl trading kan bro..

hhmm....aku nk citer pon tak reti sebab bukan tempat aku.....tapi skung ni dah jarang pegi sana...geng forex sumer dah boleh berdikari..so diorg pon dah mula trade sendiri2 je....:D

fariz36
08-29-2007, 12:10 PM
hhmm....aku nk citer pon tak reti sebab bukan tempat aku.....tapi skung ni dah jarang pegi sana...geng forex sumer dah boleh berdikari..so diorg pon dah mula trade sendiri2 je....:D

ok bro, skang lepak kat mane? bleh aku join klau free..
bincang2 trade psl porex..
bro roger2 la...
blh bro..aku nak blaja ngan bro care naked trading yg betul..
sy still study psl camne nak wat naked trading..

lord
08-29-2007, 12:16 PM
ok bro, skang lepak kat mane? bleh aku join klau free..
bincang2 trade psl porex..
bro roger2 la...
blh bro..aku nak blaja ngan bro care naked trading yg betul..
sy still study psl camne nak wat naked trading..

ahad ni kalu free trun la bt.caves...ada beberapa org dak2 fxmalay trun sekali...:D

mr.president
08-29-2007, 01:15 PM
assalamualaikum...
kaifa haluka for all my brothers...

salam kenal juga deh buat rekan2 trader dari malaysia...
saya mr.president dari Indonesia (pasti udah ketauan dari avatarnya)


salam
mr.president

PulunSakan
08-29-2007, 01:18 PM
assalamualaikum...
kaifa haluka for all my brothers...

salam kenal juga deh buat rekan2 trader dari malaysia...
saya mr.president dari Indonesia (pasti udah ketauan dari avatarnya)


salam
mr.president

yup.... selamat datang dan salam perkenalan.
moga-moga semua beroleh kemajuan dan keberkatan.. terutamanya menjelang nya ramadhan yang akan datang nih.
sm_smile

lord
08-29-2007, 02:24 PM
yup.... selamat datang dan salam perkenalan.
moga-moga semua beroleh kemajuan dan keberkatan.. terutamanya menjelang nya ramadhan yang akan datang nih.
sm_smile

a'ah la...dah nk masuk ramadhan....trade bulan pose tinggi kesabaran...:D :D :D

fariz36
08-30-2007, 06:54 PM
ahad ni kalu free trun la bt.caves...ada beberapa org dak2 fxmalay trun sekali...:D

aduss..
bro hari khamis nie leh tak?
ahad xdpt la bro coz keje la..
ade jer halangan kalau aku nak study ngan otai2 forex nie..
bro xnak buat ker kat Times Square..
kalau leh wat..roger2 bro

fariz36
08-30-2007, 06:58 PM
assalamualaikum...
kaifa haluka for all my brothers...

salam kenal juga deh buat rekan2 trader dari malaysia...
saya mr.president dari Indonesia (pasti udah ketauan dari avatarnya)


salam
mr.president

wassalam..
sy fariz wakil trader fxmalay menyambut kedatangan anda..
diharap dapat berkongsi pengalaman anda disini selama anda trading..
sharing is caring..hehehe

betul tak mr.president

PulunSakan
09-04-2007, 10:07 AM
a'ah la...dah nk masuk ramadhan....trade bulan pose tinggi kesabaran...:D :D :D

kesabaran yg tinggi.... bahaya tu....
makan pips banyak2 tentu tak batal puasa kan.. sm_happy

fariz36
09-04-2007, 10:32 AM
kesabaran yg tinggi.... bahaya tu....
makan pips banyak2 tentu tak batal puasa kan.. sm_happy

betul2...kesabaran yg tinggi akan dapat kaut pips beratus2 bahkan beribu2..hehehe
xlame xdgr citer bro...
slalunyer sy nampak jer bro punyer post..
sejak sebulan lalu xnmpk bro postkan thread...
pergi bertapa ker bro...
mesti dah pro nie kan...
ajar la teknik2 yg ade tuh...
janji yg naked trading punyer...
hehehehe

vastavista
09-08-2007, 08:17 AM
salam

etox
09-22-2007, 11:43 PM
Assalamulaikum n selamat berpuasa

Org baru baby dlm forex and fxmalay. Harap bro2 and otai2 leh beri tunjuk ajar. Belum ada live acc lagi.. dlm perancangan secepat mungkin nk bukak live acc. fxmalay nampak cam menarik :D

hatisenang
09-23-2007, 12:29 AM
Assalamulaikum n selamat berpuasa

Org baru baby dlm forex and fxmalay. Harap bro2 and otai2 leh beri tunjuk ajar. Belum ada live acc lagi.. dlm perancangan secepat mungkin nk bukak live acc. fxmalay nampak cam menarik :D

Waalaikum salam. :D Selamat menceburkan diri dalam bisnes forex.

mokh997
09-23-2007, 06:15 AM
Assalamulaikum n selamat berpuasa

Org baru baby dlm forex and fxmalay. Harap bro2 and otai2 leh beri tunjuk ajar. Belum ada live acc lagi.. dlm perancangan secepat mungkin nk bukak live acc. fxmalay nampak cam menarik :D

FXMALAY BUKAN SAHAJA MENARIK TP MMG BEST OK GOOD MCM2 LAGILAH
NI BKN BODEK AAAAA MMG BETOLLLL
SELAMAT DTG KEDUNIA FXMALAY

scalpertrader09
09-23-2007, 06:22 AM
salam .selamat berkenalan saya baru juga joint fxopen mudah-mudahan kita semua boleh tambah rezeki disini.:D

naga9
09-25-2007, 05:06 AM
Salam kenal semua
saya naga9 baru kat sini

mokh997
09-25-2007, 05:12 AM
Salam Ramadhan

fariz36
09-25-2007, 10:21 AM
Selamat Menjalankan Ibadah Puasa Kepada Semua Trader Fxmalay Dan Salam Perkenalan Juga Kepada Newbie-newbie Yang Bertapak Dan Memilih Fxmalay Sebagai Broker Pilihan Anda..

radiuzi
09-27-2007, 08:17 AM
salam perkenalan...sama2 kita berdiskusi sambil memorex...

caliphworld
09-27-2007, 01:15 PM
+++ dengan harunya aku kene margin call arinih.. takpaa.. esok duit baru masuk. kita cuba lagi..

+++ rezeki takdak.. dan aku pasrah sambil mengucapkan alhamdulillah. :)

PulunSakan
09-28-2007, 08:30 PM
salam perkenalan semua yg baru hadir di sini, tak kira anda newbie atau yg dah otai.
moga2 langkah kita semua ini membuahkan hasil yg memberangsangkan.

sekejap rasanya dah melepasi separuh ramadhan, tinggal tak berapa hari lg nak raya.

ingatkan nak berforex di bulan posa ni, tapi tak dapat jugak, byk lak keje nak dibuat d bulan posa ni.

tak kisah la kan, janji masyukk, kan.

pengalaman yg paling berharga yg saya dapat melalui trade forex ni adalah kawalan diri... jgn gopoh gapah, rilek, bertenang, tidak tamak. yg mana sehingga kini belum dapat kontrol sepenuh ya. sekali pun dengan akaun demo.

skrg ni main akaun demo semula, tak larat nak menyara cik marginawati.

ps; bulan puasa ni sibuk sikit ler, nak siapkan projek2 sebelum raya. kalu idak tak raya ler teman.

fxmalay tetap di hati ku... hidup fxmalay.

missfxworld
10-01-2007, 12:18 AM
salam perkenalan buat semua..live akaun saya baru jer on lepas subuh td syukur...

bersama kita mencapai kejayaan dengan FxMalaysm_win

nuari_acc
10-02-2007, 09:25 AM
hai semuaaa..sel hari raya..salam perkenalan tuk semua..sy ahli baru..baru nk belajo pasal forex ni..so harap ade yg sudi membantuu..

dalam pada tu kalau ade sesape yg nk buat forex kt umah tapi tak de internet tuk layari leh hubungi sy..sy ade juga uruskan permohonan streamyx tuk pelanggan...

[email protected]

lord
10-02-2007, 03:42 PM
hai semuaaa..sel hari raya..salam perkenalan tuk semua..sy ahli baru..baru nk belajo pasal forex ni..so harap ade yg sudi membantuu..

dalam pada tu kalau ade sesape yg nk buat forex kt umah tapi tak de internet tuk layari leh hubungi sy..sy ade juga uruskan permohonan streamyx tuk pelanggan...

[email protected]

welcome..welcome....salam perkenalan...

duk bangi ke....seksyen berapa?leh la jumpa minum2 kt bangi kopitiam....hehehe

sempat lagi tu promote stimik....sambil menyelam minum air yer...:D :D :D

pakikkayo
10-02-2007, 10:54 PM
Assalamu alaikum & Salam sejahtera,

Aku pun nak bersalam perkenalan jugak. Masih baru di dunia matawang asing. Duduk kat Selangor border KL.. (memang la duduk. tak de orang mengadap PC berdiri).

PulunSakan
10-08-2007, 08:36 PM
salam perkenalan buat semua..live akaun saya baru jer on lepas subuh td syukur...

bersama kita mencapai kejayaan dengan FxMalaysm_win

salam. selamat datang ke dunia fxmalay nih.

ps: berdasarkan nama, awak ni wanita, tahniah... bertambah lg kaum hawa dlm bidang forex nih. bertambah seri nya dunia forex nih. hihi

jgn mare yer.

diablo-kun
10-29-2007, 03:09 PM
assalammualaikum...

meriah nampaknya..semoga berkekalan dan semua beroleh berkat...amin...

terus maju dan jaya ya, insyaAllah...

cheers...

PulunSakan
11-02-2007, 07:46 AM
assalammualaikum...

meriah nampaknya..semoga berkekalan dan semua beroleh berkat...amin...

terus maju dan jaya ya, insyaAllah...

cheers...

selamat datang yer.....

"lupakan yg lain".... huhu sm_scramble

braderped
11-02-2007, 08:03 AM
Assalamualaikum...

Salam perkenalan utk semua warga FXMalay...
Lupe nak intro kat sini.. dah byk antar post baru nak intro.. ahaks..
Anyways... harap otai-otai forex dapat bantu kitorang yang newbie ni dalam ilmu forex
Tak rugi kalu ajar ilmu kat newbie, Lebih banyak diajar, lebih banyak ilmu baru yang dapat
Insya Allah... mudah rezeki utk kalian..

PulunSakan
11-25-2007, 06:56 PM
Assalamualaikum...

Salam perkenalan utk semua warga FXMalay...
Lupe nak intro kat sini.. dah byk antar post baru nak intro.. ahaks..
Anyways... harap otai-otai forex dapat bantu kitorang yang newbie ni dalam ilmu forex
Tak rugi kalu ajar ilmu kat newbie, Lebih banyak diajar, lebih banyak ilmu baru yang dapat
Insya Allah... mudah rezeki utk kalian..

selamat datang yer. selamat belajar dan berlayar di lautan forex nih sambil memancing, memukat dan merawai. sm_smile

lionel.leo
11-26-2007, 02:20 AM
Salam to all traders.. mintak tunjuk ajar ye ;)

lord
11-26-2007, 05:28 PM
welcome..welcome....buat mcm umah sendiri...jgn malu jgn segan....malu bertanya sesat jalan...tp sblm bertanya search2 la dulu yerk..kang break rules kena infraction plak ngan mods atau admin...heheh

salam perkenalan buat semua...:D

PulunSakan
11-27-2007, 04:12 AM
welcome..welcome....buat mcm umah sendiri...jgn malu jgn segan....malu bertanya sesat jalan...tp sblm bertanya search2 la dulu yerk..kang break rules kena infraction plak ngan mods atau admin...heheh

salam perkenalan buat semua...:D

lord ni otai..... sangat rajin.... aku pun nak belajar dari mr lord... moga jadi lord gak cam bro.. baby

jaih
11-27-2007, 08:04 AM
welkams...welkamss... may the pips be with u heheheh

lord
11-27-2007, 10:49 AM
lord ni otai..... sangat rajin.... aku pun nak belajar dari mr lord... moga jadi lord gak cam bro..

otai mende....masih kanak2 lagi...belajar merangkak...mohon tunjuk ajar jua dr semua...baby <--tgk tu tunggang langgan lagi...heheh:D:D:D

braderped
11-29-2007, 06:56 AM
otai mende....masih kanak2 lagi...belajar merangkak...mohon tunjuk ajar jua dr semua...baby <--tgk tu tunggang langgan lagi...heheh:D:D:D

eceh... tau-tau berkendi-kendi kutip pips hari-hari... hehehe :D :D

ridha
12-14-2007, 05:08 AM
salam...saya br jer join forex morex nih....kat sini mmg bes..byk ilmu yg berguna...salam perkenalan utk sumer.......

lord
12-14-2007, 08:31 AM
salam...saya br jer join forex morex nih....kat sini mmg bes..byk ilmu yg berguna...salam perkenalan utk sumer.......

welkam....welkam....samo2 buat duit dlm forexsm_win

PulunSakan
12-15-2007, 02:53 AM
welkam....welkam....samo2 buat duit dlm forexsm_win

welkam 2.... meh join lord di taiping 19 hb nih... sm_cool

akie5642
12-26-2007, 03:06 AM
Salam Buat semua.....

Saya baru nak belajar,,,, harap ade le bro otai yang dapat bantu.....

braderped
12-26-2007, 03:18 AM
Salam...
welkam... welkam.. ahlan wasahlan...
manfaatkan thread-thread yg telah dipost oleh forumer sebelum ni..
kalau tak faham... bertanyalah... ramai yg akan membantu

jackarse316
01-03-2008, 07:29 AM
yeahhhooo aku newbie .. br je reg td.. hehe.. bes la forum ni ... rugi tak reg dr dulu.. hehe.. apapa pun.. majula bangsa.. he..

ferio
01-04-2008, 02:36 PM
sm_smile Saya pun dr Kuantan juga..blkg uitm bukit sekilau..bolehlah member kuantan
berjumpa...kita sembang..saya ni newbie ..masih tercari-cari pendekatan terbaik utk memorex..harap dpt bantu..

abgtze
01-10-2008, 12:44 AM
salam semua,

salam perkenalan semua, saya baru saya dapat masuk kat forum ni,
ada kesilapan teknikal sikit...:)

baru nak blajor ni...agar otai2 dpt membantu...
terima kasih n jumpa lagi

faiz2112
01-10-2008, 01:25 AM
salam semua..

selamat tahun baru 1429 hijrah..

jaih
01-11-2008, 03:43 PM
sm_smile Saya pun dr Kuantan juga..blkg uitm bukit sekilau..bolehlah member kuantan
berjumpa...kita sembang..saya ni newbie ..masih tercari-cari pendekatan terbaik utk memorex..harap dpt bantu..


welkamss welkamss...bertambah lagi seorg trader dari kuantan

lantai
10-03-2009, 09:34 PM
saya pun duk bangi gak.. baru je register ni tapi tak tau nak start camne..
mende ni dah lama bermain dalam kepala benak saya, anyone leh jadi sifu saya??? duk ss15... tulun2...

NewInForex
10-04-2009, 01:15 PM
sebelum ko post reply, tengok tak last post tu bila bro??tahun 2007 tuh...sekarang budak yg buka thread ni da jadi admin...lol.

lantai
10-04-2009, 01:38 PM
hahahhaha.. seryes tak pasan....
adus malunye aku......
so any idea yg leh membantu aku utk wat fx ni ek..
gle minat ni.. byk gak topix aku dah baca... but still tak puas hati kalo takde sifu yg ngajar... hhehehhe

arialun
10-04-2009, 03:29 PM
hahahhaha.. seryes tak pasan....
adus malunye aku......
so any idea yg leh membantu aku utk wat fx ni ek..
gle minat ni.. byk gak topix aku dah baca... but still tak puas hati kalo takde sifu yg ngajar... hhehehhe

Kalau anda serius, tak usah berlengah dan membuang masa tercari sana, tercari sini.

Saya syorkan anda ke COMMERCE ZONE untuk memenuhi kehendak ilmu anda;
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=54671 (http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=54671)

Atau boleh join kami pada setiap Jumaat malam di Restoran Dollah, Selayang;
Ramai kawan2 boleh berkongsi ilmu/pengalaman dengan anda.
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=40306 (http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=40306)

lantai
10-04-2009, 06:25 PM
saya ada nampak 2 biji kete (serena + juara) ada sticker fxopen...
eh ada gak fairlady kat bangi.. area pasar malam..woo teruja siot tgk...
tuan punye badan... sudikan anda mengajar saya yang baru nak belajar ni..hehhehe:sm53:

lantai
10-04-2009, 07:40 PM
salam semua.. dari bangi yang berminat nak belajar n trade forex...
anyone can guide me....??
thanks

NewInForex
10-05-2009, 09:33 AM
tu supporter da bagi guide tu, ape lagi jalan da ada, takkan nak kene pimpin gak kot...belajar jalan sendri la...gi baca and study pe yg patut...takat fairlady tu ape la sgt kalau ko da master forex nanti...good luck