New York 8:29 PM London 1:29 AM Tokyo 9:29 AM Sydney 11:29 AM
                  Online: 1493    Threads: 58,243    Posts: 1,802,524 Members: 6,947  FXO Forum Shares: We Buy $1.6149 | We Sell $1.6648
 

View Poll Results: Bank Pilihan

Voters
626. You may not vote on this poll
  • CIMB

    170 27.16%
  • Maybank

    437 69.81%
  • RHB

    31 4.95%
  • Bank Islam

    33 5.27%
  • Ambank

    9 1.44%
  • PublicBank

    45 7.19%
  • Lain-lain

    22 3.51%
Multiple Choice Poll.
Page 261 of 286 FirstFirst ... 161211251257258259260261262263264265271 ... LastLast
Results 3,901 to 3,915 of 4286
  1. #3901
    Bullish
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    78
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hello Learn2biz

    Nak confirm sikit - berikut adalah perbualan saya dengan Live Chat support - nak confirm - betul ke tak de masalah withdrawal (local withdrawal) nanti bila buat Internal Transfer macam di bawah : (Transfer dari Standard Account yang depo pakai Local ke account micro baru)

    10:22 PM Nadya
    Welcome to FXOpen LIVE chat! How may I help you?

    10:23 PM saya
    Hi

    10:24 PM saya
    I want to transfer money from standard account to micro account - is there any problem ?

    10:24 PM saya
    I am using Local Bank to deposit and withdraw - will I have problem later ?

    10:24 PM Nadya
    no

    10:26 PM saya
    I read the condition it says : Withdrawal to Local Bank MUST not have Incoming Internal Transfer - what does it mean?

    10:28 PM Nadya
    you can not withdraw by local withdraw money which was transferred to the account internally

    10:29 PM saya
    so, back to my original question - I will have problem to do local withdrawal later ?

    10:33 PM saya
    ?

    10:33 PM Nadya
    from the account to which you make transfer - yes. For account from which you make transfer - no

    10:35 PM saya
    So, how do I withdraw the money from the account that I make the transfer ?

    10:36 PM Nadya
    do you have any deposits to this acocunt, or only internal transfer?

    10:37 PM saya
    I plan to open a micro account so that I can transfer money from my standard account

    10:37 PM saya
    so that I can trade with micro lots

    10:40 PM saya
    ?

    10:41 PM Nadya
    Sir, discused your issue with finance dep

    10:41 PM Nadya
    if you will m ake internal transfer to a new (empty) account and trade on it. You will be able to withdraw locally as wel

    10:42 PM saya
    are u sure ?

    10:42 PM Nadya
    yes, finance dep told me
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #3902
    Elder Analyst FidiSWK's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    792
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $13.287
    Thanks
    6
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ExpertTrader View Post
    Hello Learn2biz

    Nak confirm sikit - berikut adalah perbualan saya dengan Live Chat support - nak confirm - betul ke tak de masalah withdrawal (local withdrawal) nanti bila buat Internal Transfer macam di bawah : (Transfer dari Standard Account yang depo pakai Local ke account micro baru)

    10:22 PM Nadya
    Welcome to FXOpen LIVE chat! How may I help you?

    10:23 PM saya
    Hi

    10:24 PM saya
    I want to transfer money from standard account to micro account - is there any problem ?

    10:24 PM saya
    I am using Local Bank to deposit and withdraw - will I have problem later ?

    10:24 PM Nadya
    no

    10:26 PM saya
    I read the condition it says : Withdrawal to Local Bank MUST not have Incoming Internal Transfer - what does it mean?

    10:28 PM Nadya
    you can not withdraw by local withdraw money which was transferred to the account internally

    10:29 PM saya
    so, back to my original question - I will have problem to do local withdrawal later ?

    10:33 PM saya
    ?

    10:33 PM Nadya
    from the account to which you make transfer - yes. For account from which you make transfer - no

    10:35 PM saya
    So, how do I withdraw the money from the account that I make the transfer ?

    10:36 PM Nadya
    do you have any deposits to this acocunt, or only internal transfer?

    10:37 PM saya
    I plan to open a micro account so that I can transfer money from my standard account

    10:37 PM saya
    so that I can trade with micro lots

    10:40 PM saya
    ?

    10:41 PM Nadya
    Sir, discused your issue with finance dep

    10:41 PM Nadya
    if you will m ake internal transfer to a new (empty) account and trade on it. You will be able to withdraw locally as wel

    10:42 PM saya
    are u sure ?

    10:42 PM Nadya
    yes, finance dep told me

    Syarat-syarat untuk pengeluaran bank tempatan FXMalay

    1- Akaun yang telah diverifikasikan.
    2- Hanya mempunyai deposit Bank Tempatan sahaja
    3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (Incoming Internal Transfer)

    4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb


    Sila memohon pengeluaran dari Akaun A dulu, kemudian local deposit ke Akaun B.
    80% Komisen Rebet *** 80% Commission Rebate *** 开户反佣达80%

    <Buka akaun Live! - eWallet Baru> <Open a Live account! - New eWallet> <申请真实帐户! - 新eWallet>

    Already have eWallet? Click below to check how to open new account under FidiSWK Community,
    Komuniti FidiSWK *** FidiSWK Community *** FidiSWK 社区

    Blog FidiSWK *** FidiSWK Blog *** FidiSWK 部落格
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #3903
    Bullish
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    78
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by FidiSWK View Post
    Syarat-syarat untuk pengeluaran bank tempatan FXMalay

    1- Akaun yang telah diverifikasikan.
    2- Hanya mempunyai deposit Bank Tempatan sahaja
    3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (Incoming Internal Transfer)

    4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb


    Sila memohon pengeluaran dari Akaun A dulu, kemudian local deposit ke Akaun B.
    Jadi sahlah apa yang dikatakan oleh Nadya dalam Live Chat dan di sahkan oleh Finance Dept tu SALAH ?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #3904
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,942
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.707
    Thanks
    56
    Thanked 171 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ExpertTrader View Post
    Jadi sahlah apa yang dikatakan oleh Nadya dalam Live Chat dan di sahkan oleh Finance Dept tu SALAH ?
    finance terkhilaf tu ... terang2 syarat tulis akaun yg terima internal transfer tidak layak local withdraw ... dah nak 4 tahun syarat tak pernah bertukar ... yg uruskan local withdraw bukan FXOpen tapi IB (dlm kes ini FXMalay) .. mungkin finance fikir lain tu kot .. huhuhuhuhuhu

    ps : internal transfer tidak dianggap sbg deposit (tu sbb tak dapat welcome bonus) .. utk pengeluaran bila ada internal transfer sila rujuk : http://crm.fxopen.com/KnowledgeBase/...nal%20Transfer dan http://crm.fxopen.com/KnowledgeBase/Withdrawals.ashx

    Please, note! If you used several options to deposit (including internal transfer from another FXOpen account) and one of them was local deposit, you should contact FXOpen representative in your country, to check if you can use "local withdrawal". Local withdrawal rules may vary from country to country, but in most cases, if you want to use local withdrawal, you should fund your account via the local deposit option only. Using mixed deposit options will disqualify you from using local withdrawal.
    Last edited by learn2biz; 08-04-2011 at 05:56 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #3905
    Piplet
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam... Berapa lama local withdrawal nak cuti raya tahun ni? Bilakah tarikh terakhir boleh submit local withdrawal?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #3906
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roadtax2u View Post
    Salam... Berapa lama local withdrawal nak cuti raya tahun ni? Bilakah tarikh terakhir boleh submit local withdrawal?
    Sila tunggu pengumuman rasmi dari pihak FXMalay. Rasa-rasanya mungkin minggu depan pengumuman akan disiarkan.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #3907
    Piplet
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    tak pernah berubah ... huhuhu
    bukan sblm ni 48 jam bekerja ke?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  8. #3908
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,942
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.707
    Thanks
    56
    Thanked 171 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roadtax2u View Post
    bukan sblm ni 48 jam bekerja ke?
    cuba la selak2 ke belakang ... dah pernah explain secara detail ... secara asas hingga 60 jam hari bekerja (itu komitmen fxmalay terutama bila ada masalah teknikal) tp kebiasaannya dapat diselesaikan dlm 48jam hari bekerja (pernah kitaorg proses 24jam hari bekerja tapi mcm tak saper perasan pun).... cuma org akan jadikan kebiasaan itu sbg alasan bila berlaku kelewatan .. dlm kabinet tu dari dulu tulis 60 jam ... tu tak pernah berubah .. tak caya tanya manager fxmalay ... huhhu

    so.. bila ada permohonan yg tak diproses lebih dari 60jam hari bekerja secara automatik kitaorg tau yg permohonan tu sebenarnya ada masalah/tak lengkap/dsb.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  9. #3909
    Piplet
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam,
    Boleh saya tahu adakah akaun yang berdaftar under fxmalay,proses pengeluarannya lebih cepat dari akaun yang tak berdaftar under fxmalay?Jika ya,boleh beritahu saya bagaimana cara nak daftar akaun saya sekarang under fxmalay.TQ
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  10. #3910
    Elder Analyst FidiSWK's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    792
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $13.287
    Thanks
    6
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dinbae View Post
    Salam,
    Boleh saya tahu adakah akaun yang berdaftar under fxmalay,proses pengeluarannya lebih cepat dari akaun yang tak berdaftar under fxmalay?Jika ya,boleh beritahu saya bagaimana cara nak daftar akaun saya sekarang under fxmalay.TQ
    Ya, proses pengeluaran bank tempatan Malaysia adalah lebih cepat kalau akaun berdaftar under FXMalay.

    Clear browser cache dulu sebelum mendaftar, type address sendiri http://www.fxmalay.com utk mendaftar akaun, ataupun join under mana-mana komuniti yg terdapat di Program Komuniti FXMalay.

    Selepas mendaftar akaun, periksa akaun baru anda adakah under FXMalay
    http://www.fxmalay.com/ahli.aspx
    Last edited by FidiSWK; 08-13-2011 at 05:05 AM.
    80% Komisen Rebet *** 80% Commission Rebate *** 开户反佣达80%

    <Buka akaun Live! - eWallet Baru> <Open a Live account! - New eWallet> <申请真实帐户! - 新eWallet>

    Already have eWallet? Click below to check how to open new account under FidiSWK Community,
    Komuniti FidiSWK *** FidiSWK Community *** FidiSWK 社区

    Blog FidiSWK *** FidiSWK Blog *** FidiSWK 部落格
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  11. #3911
    Piplet
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya sudah buka akaun baru under fxmalay & adakah saya perlu lakukan verifikasi semula?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  12. #3912
    Elder Analyst FidiSWK's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    792
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $13.287
    Thanks
    6
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dinbae View Post
    saya sudah buka akaun baru under fxmalay & adakah saya perlu lakukan verifikasi semula?
    kalau akaun baru dibuka dari cabinet lama (akaun yg sudah diverifikasi), maka akaun baru tersebut tak perlu diverifikasi semula.

    kalau bro dinbae membuka akaun baru dgn pakai e-mail baru, jadi akaun baru anda mempunyai cabinet baru dan perlu diverifikasi semula.
    80% Komisen Rebet *** 80% Commission Rebate *** 开户反佣达80%

    <Buka akaun Live! - eWallet Baru> <Open a Live account! - New eWallet> <申请真实帐户! - 新eWallet>

    Already have eWallet? Click below to check how to open new account under FidiSWK Community,
    Komuniti FidiSWK *** FidiSWK Community *** FidiSWK 社区

    Blog FidiSWK *** FidiSWK Blog *** FidiSWK 部落格
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  13. #3913
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,942
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.707
    Thanks
    56
    Thanked 171 Times in 111 Posts

    Default

    Kalau nak tahu akaun under fxmalay atau tidak sila rujuk sini : www.fxmalay.com/ahli.aspx

    Dlm kabinet ada tulis status ... verified/not verified .. kalo verified (buka akaun baru guna kabinet yg sama, tak perlu buat apa2) .. kalo not verified, kena la upload dokumen semula ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  14. #3914
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,942
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.707
    Thanks
    56
    Thanked 171 Times in 111 Posts

    Default Cuti LD/LW sempena Hari Raya Aidilfiltri & Merdeka 2011

    Pengumuman Penting Cuti LD/LW sempena Hari Raya Aidilfitri/Merdeka 2011

    Bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri dan Hari Kemerdekaan 2011 yg bakal menjelang, pihak FXMalay yg menguruskan tambah dana bank tempatan (LD) akan mula bercuti mulai

    26 OGOS 2011 - JUMAAT (11pm)

    hingga

    4 SEPT 2011 - AHAD


    Manakala pengeluaran bank tempatan (LW) akan mula bercuti mulai

    25 OGOS 2011 - KHAMIS (11pm)

    hingga

    4 SEPT 2011 - AHAD


    Permohonan yg dilakukan dalam tempoh cuti tidak akan dilayan.


    Sehubungan ini, pihak FXMalay dengan kerjasama FXOpen telah menyediakan KOD TOPUP (prepaid code) yang boleh digunakan untuk menjaga margin terutamanya waktu cuti yang bernilai usd25 dan usd100. Kod Topup ini boleh mula didapati dari para wakil bermula pada 22 OGOS 2011 - ISNIN


    FXMalay mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN 2011.
    Last edited by learn2biz; 08-15-2011 at 09:53 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  15. #3915
    Piplet
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tuan,

    Sy ingin buat pertanayan disini. Sy ada acc ECN personal

    Soalan:

    1) Boleh sy membuat penambahan dana menggunakan Maybank Visa Debit Card kerana jumlah amount yg besar?

    2) Kalau sy menggunakkan wakil bank2 tempatan berapa caj yg dikena kan utk USD2000?


    3) Untuk pengeluaran pula kalau sy menggunakan Maybank Visa card utk penambahan, bolehkah utk penggeluaran sy guna
    Internal Transfer Request.?

    4) Debit Card yg fxopen keluarkan boleh digunakan dimalaysia? Akaun debit card dr akaun mana? ada kah dr akaun forex yg sama?

    terima kasih, harap dapat memberi pertolongan kepada sy.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Page 261 of 286 FirstFirst ... 161211251257258259260261262263264265271 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
868
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.6149$1.6648
no_commision-160x600-en