New York 4:42 PM London 9:42 PM Tokyo 5:42 AM Sydney 6:42 AM
                  Online: 1775    Threads: 55,011    Posts: 1,605,748 Members: 7,217  FXO Forum Shares: We Buy $1.4024 | We Sell $1.4458
 
Results 1 to 7 of 7

Thread: Moneybooker

  1. #1
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    371
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.490
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Moneybooker

    Maaf kalu topik ni salah tempat, maaf jugak sbb sy jahil

    hari ni pertama kali terjumpa istilah moneybooker ka sini --> http://forum.fxopen.com/showthread.p...458#post528458 , pastu aku search kat google, tapi tak paham juga, tapi sepertinya sama mcm liberty reserve. Bukak kat cabinet, ada plak topup card, request debit card dsbnya... hehehe, nampak sgt lama tak login ke cabinet. W/pun semua transaction menggunakan local bank dan tak penah guna lain2x cara (sbb tak reti), tapi apakah sebenarnya moneybooker, debit card, request card (request card apa???)...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,928
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.467
    Thanks
    56
    Thanked 165 Times in 106 Posts

    Default

    Moneybookers adalah pemproses bayaran mcm paypal. Ianya bukan e-currency spt libertyreverse. Org biasa salah faham antara payment processor ngan e-currency. Payment processor ni cuma org tengah dan nilai dia bukannya backed by something spt e-currency. E-currency ada exchanger manakala payment processor tak de exchanger.
    Utk maklumat lanjut sila baca sendiri : www.moneybookers.com

    Debit card mcm kad debit akaun bank tapi ada backup access dari worldwide processor spt Mastercard/Visa. Kalau akaun bank, amaun dlm kad debit ni based pada baki akaun bank, kad debit FXOpen, amaun dlm debit card kena fund dari amaun dlm akaun trade.
    utk maklumat lanjut sila email finance@fxopen.com

    TQ
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #3
    Bullish Ping's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ader sesiape yang pernah withdraw dgn money booker?

    soalan:

    1-berapa lama untuk masuk kedalam acc bank tempatan?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #4
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,294
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $2.314
    Cashed
    $21
    Thanks
    20
    Thanked 139 Times in 105 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Ping View Post
    ader sesiape yang pernah withdraw dgn money booker?

    soalan:

    1-berapa lama untuk masuk kedalam acc bank tempatan?
    salam

    Withdraw dari FXOPEN ke moneybookers 1-2 hari waktu bekerja.
    Kemudian withdraw dari moneybooker ke bank melalui wire transfer dalam 1-2 hari bekerja.
    My last withdraw from money bookers to maybank only take 1 working days.
    Tapi kena ingatlah pasal fees and current rate. Good luck.

    Wassalam
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #5
    Piplet mamboking's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam

    Mcm mana cara nak withdraw dari moneybookers ke maybank?

    Kena verify ke?

    Tolong beri saya tunjuk ajar....

    Thanks..

    256573
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #6
    Piplet mamboking's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam..

    Hehe..nak tanya lagi pada sapa yg bole kongsi..

    Mcm mana nak transfer (withdraw) dari Moneybooker ke MAYBANK?

    Apa step kena buat...


    Thanks

    256573
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #7
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,283
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    $2.511
    Thanks
    19
    Thanked 39 Times in 21 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mamboking View Post
    Salam..

    Hehe..nak tanya lagi pada sapa yg bole kongsi..

    Mcm mana nak transfer (withdraw) dari Moneybooker ke MAYBANK?

    Apa step kena buat...


    Thanks

    256573
    Anda bole rujuk di website MB tu sendiri.....

    ni url utk faq

    http://www.moneybookers.com/app/faq.pl?gid=9

    p/s: sepatutnya anda kena arif dan faham mengenai MB sebelum anda mendaftar dan menggunakan khidmat MB.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server




    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Wed, 23 Apr 08:00 GMT
Date
ZAR
Currency
High
Importance
Description
CPI (Mar),% m/m
ActualForecastPrevious
1.31.11.1
Wed, 23 Apr 12:30 GMT
Date
CAD
Currency
High
Importance
Description
Retail Sales (Feb),% m/m
ActualForecastPrevious
0.50.50.9
Wed, 23 Apr 12:30 GMT
Date
CAD
Currency
High
Importance
Description
Retail Sales (ex Auto) (Feb),% m/m
ActualForecastPrevious
0.60.50.5
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
334
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.4024$1.4458
The Best Spread 160x600ms