New York 2:40 PM London 7:40 PM Tokyo 3:40 AM Sydney 4:40 AM
                  Online: 2085    Threads: 55,057    Posts: 1,607,291 Members: 7,214  FXO Forum Shares: We Buy $1.386 | We Sell $1.4289
 
Page 3 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 31 to 45 of 104
  1. #31
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by luke_83 View Post
    hai sifu, nak tanya pula dalam keadaan macam mana pula indicator boleh memberi signal trend dengan yakin dan banyak.

    harap sifu share, sebab masih ble2 lagi...
    ini saya copy paste lagi sekali,cara saya membaca AO, harap dapat membantu...


    bagaimana membaca awesome oscillator, ( AO )

    dengan membaca AO kita dapat meramalkan trend dgn betul.
    sebaik-baiknya baca AO dari tf yg besar kepada tf yg kecil.

    baca dari tf,

    monthly > weekly > daily ---- untuk long term prediction
    daily > 4h > 1h -------utk short term prediction
    m30 > m15 > m5 > utk scalping.

    contoh tf 1h,

    pada amnya bila AO bar berada di atas sifar,itu menunjukkan uptrend.
    dan bila AO bar berada di bawah sifar, itu menandakan downtrend.

    kawasan bar hijau di atas sifar,menunjukkan trending candles,kawasan bar merah
    di atas sifar,menandakan retracement candles

    apabila bar merah turun melepasi paras sifar, bermulanya downtrend.
    kawasan bar merah di bawah sifar, menandakan trending candles,
    manakala kawasan bar hijau di bawah sifar menandakan retracement candle,

    seterusnya bila bar hijau naik melepasi paras sifar,bermulalah uptrend.

    peroses begini akan terus berulang.
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #32
    In Profit luke_83's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    kl
    Posts
    191
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thank a lot, da faham la secara teori......harap2 praktikal pun menjadi juga la
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #33
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    bar hijau di bawah sifar hanya retracement je, tak naik banyak...trend semasa masih downtrend..
    tima kasih.... tima kaseh bro ammal sebab buka thread ni... dapat gak sy blajar baca awesome ngan betol...

    Quote Originally Posted by luke_83 View Post
    thank a lot, da faham la secara teori......harap2 praktikal pun menjadi juga la
    sama2 la kata memperaktikkan hehehehe

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #34
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,924
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.467
    Thanks
    56
    Thanked 166 Times in 107 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by simi7347 View Post
    Bro learn2biz,
    Apa beza AO dgn AC?
    Yg satu leading indi .. satu lagi coincident indi (w/pun AO dikategori sbg oscillator/leading tapi still lambat banding AC).. tu sbb sy combine AC ngan AO .. dua2 sama kaler .. confirm trend, insyaAllah selamat .....

    Sumber : http://www.metaquotes.net/techanalys...ome_oscillator

    Awesome Oscillator Technical Indicator (AO) is a 34-period simple moving average, plotted through the middle points of the bars (H+L)/2, which is subtracted from the 5-period simple moving average, built across the central points of the bars (H+L)/2. It shows us quite clearly what’s happening to the market driving force at the present moment.
    Sumber : http://www.metaquotes.net/techanalys...r_decelerator/

    Acceleration/Deceleration Technical Indicator (AC) measures acceleration and deceleration of the current driving force. This indicator will change direction before any changes in the driving force, which, it its turn, will change its direction before the price. If you realize that Acceleration/Deceleration is a signal of an earlier warning, it gives you evident advantages.
    Try la baca link pasal AO ngan AC ni .. dapat la gambaran sebenar apa fungsi dia ... heuheuheue
    Last edited by learn2biz; 07-24-2009 at 12:14 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #35
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Yg satu leading indi .. satu lagi coincident indi (w/pun AO dikategori sbg oscillator/leading tapi still lambat banding AC).. tu sbb sy combine AC ngan AO .. dua2 sama kaler .. confirm trend, insyaAllah selamat .....

    Sumber : http://www.metaquotes.net/techanalys...ome_oscillator



    Sumber : http://www.metaquotes.net/techanalys...r_decelerator/



    Try la baca link pasal AO ngan AC ni .. dapat la gambaran sebenar apa fungsi dia ... heuheuheue
    AC rules dia sama cam AO gak ka?? kena tunggu bar merah bawah paras 0 bla nak open post...

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #36
    In Profit murahguru's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kelantan-JB
    Posts
    214
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Teknik ni agak merbahaya kepada perahu-perahu kecil...banyakkan demo practice dulu baru boleh terjun ..
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #37
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by murahguru View Post
    Teknik ni agak merbahaya kepada perahu-perahu kecil...banyakkan demo practice dulu baru boleh terjun ..
    dah lama dok pk cam na nak pakai menda ni... tp satkat ni alhamdulilah la ada skit kemajuan... hehehe... tima kasih bro ammal ngan l2b....

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  8. #38
    Bullish
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    42
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Saya raya indicator di bawah ni adalah combination antara AO dengan AC

    - kalau salah tolong betulkan -
    Attached Files Attached Files
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  9. #39
    In Profit simi7347's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    s'4na-p.mas
    Posts
    163
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Yg satu leading indi .. satu lagi coincident indi (w/pun AO dikategori sbg oscillator/leading tapi still lambat banding AC).. tu sbb sy combine AC ngan AO .. dua2 sama kaler .. confirm trend, insyaAllah selamat .....

    Sumber : http://www.metaquotes.net/techanalys...ome_oscillator



    Sumber : http://www.metaquotes.net/techanalys...r_decelerator/



    Try la baca link pasal AO ngan AC ni .. dapat la gambaran sebenar apa fungsi dia ... heuheuheue
    Tq Bro learn2biz krn beri perhatian terhadap soalan sya..
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  10. #40
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,924
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.467
    Thanks
    56
    Thanked 166 Times in 107 Posts

    Default

    Berikut adalah cth bagaimana sy combine AC ngan AO:



    sajer tukar kaler n saiz AC supaya nampak beza antara AC ngan AO.

    Tak dinafikan memang kena byk paktis baru nampak cemana nak guna ....

    ps : kenapa sy masuk sell tadi ? hehehehe .... jwpn ada pada kaler AC ngan AO ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  11. #41
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,924
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    $1.467
    Thanks
    56
    Thanked 166 Times in 107 Posts

    Default

    Alhamdulillah ... dpt close 12 pip



    ps : Aussie ngan Fibre price bawah DPP .. tgh tunggu Cable turun bwh DPP ... SFB anyone ? hehehehehe
    EDIT : Fuh .. mujur la sempat close sebelum news .. heuhuheuheue
    Last edited by learn2biz; 07-28-2009 at 03:34 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  12. #42
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default akhirnya turun juga

    seperti yang di harapkan, akhirnya eurusd turun juga, kesimpulannya kalau AO dah bertukar warna samada di puncak atau di dasar, pada tf 4h, agak selamat untuk memulakan entry sell atau buy, sama-sama kita cuba dan postkan di sini hasilnya, tak kiralah demo atau real, untuk membakar semangat kita semua...



    ( dari chart di atas, AO dah bertukar warna di dasar,dan hari berikutnya eu naik semula..)
    Last edited by ammal07; 08-01-2009 at 12:01 AM.
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  13. #43
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default minggu depan tengok GBPUSD



    minggu depan kita tengok pair GU pulak,
    AO bar warna hijau dan berada di atas sifar,menandakan uptrend.
    walaupun dah begitu tinggi,saya rasa boleh buy lagi, selagi AO belum bertukar warna.
    mungkin membuat new high. apapun tunggu hari isnin ni...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  14. #44
    Piplet ninjas66's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    asalamualikum..nih aku tambah sikit ni...mat salleh bagi tau tambah ngan stoch histograme..and EMA 200 Period.. price atas MA buat buy..price kat bawah MA sell,kalau dua dua indi sama kaler, baru masuk market...ni aku buat jumaat lepas aku bior kat float,,tapi DEMO je..TF1hr.kalau salah tlg betul kan newbie..cam na nak bagi besar chart ni eK?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails trend line s n r.jpg  
    Last edited by ninjas66; 08-02-2009 at 12:59 PM. Reason: macam mana nak bai besau chart
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  15. #45
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    seperti yang dijangkakan,GU naik begitu tinggi sekali,berjaya membuat new high,
    kalau dilihat dari chart dan juga AO pattern, mungkin akan berlaku retracement,
    tapi sabar dulu, kena tunggu AO bar bertukar warna, baru confirm...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Page 3 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Thu, 24 Apr 11:00 GMT
Date
TRY
Currency
High
Importance
Description
CBT - O/n Borrowing Rate (Apr),%
ActualForecastPrevious
8.008.008.00
Thu, 24 Apr 11:00 GMT
Date
TRY
Currency
High
Importance
Description
CBT - O/n Lending Rate (Apr),%
ActualForecastPrevious
1212.0012.00
Thu, 24 Apr 11:00 GMT
Date
TRY
Currency
High
Importance
Description
CBT - 1 Week Repo Rate (Apr),%
ActualForecastPrevious
10.0010.0010.00
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
333
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.386$1.4289
The Best Spread 160x600ms