New York 11:25 AM London 4:25 PM Tokyo 12:25 AM Sydney 1:25 AM
                  Online: 1345    Threads: 56,747    Posts: 1,752,478 Members: 7,267  FXO Forum Shares: We Buy $1.2362 | We Sell $1.2744
 
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 56
  1. #1
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default trade with simulation

    salam kawan2 ...
    disini saya sertakan file2 yang perlu untuk kita mula kan dagangan simulasi...

    objektif trade simulation:

    * membantu para trader untuk berlajar dan berlatih mencari right entry point (OP) dan exit (close)
    * membuat latihan simulasi cara mengunakan indicator dan pilihan..
    * membuat latihan secara rekod terdahulu (back test) manual trading system pilihan..


    cara install : ada dalam manual dia... tak paham gak leh kita sama sama bincangkan

    kelebihan:

    * trade manual pada offline chart.. start ngan tarikh terdahulu (contoh:6/7/2009) dan trade hingga tarikh terkini (contoh:10/7/2009)
    * tidak perlu tunggu 4jam... jika pada online chart anda perlu tunggu 4 jam untuk candle seterusnya (kelajuan simulation boleh dilaras) Boleh trade pada sabtu dan ahad 24/7..
    * boleh diaplikasikan dengan semua indicator pilihan dan template pilihan kecuali ea..



    penafian:

    simulasi ini adalah ciptaan orang lain... saya dapat dari tempat lain.saya manfaatkan untuk latihan (RnD) lain2 pengubahsuai terhadap setting atau teknikal ke ape mmg saya tak pandai (newBEE). jadi sama samalah kita merungkai jika terdapat kemusyikalan dan sama sama kita perbaiki..
    sebarang gambar trading idea atau system adalah sebagai contoh sahaja..

    MESTI patuh!!

    thread ni kita bincang cara bagaimana nak mulakan,cara guna dan sebagainya.. dithread ini kita tidak dibenarkan memohon indicator @ea @ trading system atau mana mana yang bersangkutan dengan perkara diluar dari objektif thread ini tadi.. kerjasama dari semua pihak amat dihargai.


    download disini>>
    trade with simulator
    sama sama kita manfaatkan sebaik mungkin.. demi menjadi trader yang lebih terampil dan berjaya insyaALLAH..


    versi bahasa malaysia (rojak skit)
    simulasi episod 1 (18/7/2009)

    simulasi episod 2 (coming soon)

    Attached Files Attached Files
    Last edited by 764; 07-18-2009 at 03:40 AM. Reason: add ebook
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #2
    In Profit aabadrin19's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    kolam pancing-maran-kg berkat
    Posts
    265
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam .. mm ..bagus gak nii .. utk tambah keyakinan dalam berniaga ... tapii...
    kalau boleh tuan tanah bagi lerr 2 -3 contoh2 dlm pair utama yeee.

    dan lagi satu .. nape link yg dibagi tu takleh pakai ? server down ke ?
    Last edited by aabadrin19; 07-11-2009 at 11:07 PM.
    patah sayap bertongkat paruh , namun memorex tetap ku kerjakan
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #3
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aabadrin19 View Post
    ok ...dah dapat dah ... makasih .
    sama sama kawan2.. saya ari tue kerap test ngan GBPUSD.. semalam EURUSD... tak sempat habis.. mata nyer battery nak habis..hhehehe...

    kawan kawan kalo ada idea idea penambah baikkan tue kongsi2 lah yer.. saya newBee.. tau guna edit edit tak ghoti....hehe

    selamat mencuba..

    happpy weekend
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #4
    In Profit Ayenfx_g's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Kajang
    Posts
    239
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default cantikk

    bagus laa bro simulator nie,xmmbazir masa tunggu next candle.
    sesuai sgt utk newbee cam sy nie heee
    cuma nak dptkan kepastian klu nak op nga close misti kat navigator je ker?
    min lot brapa bro.?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #5
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Ayenfx_g View Post
    bagus laa bro simulator nie,xmmbazir masa tunggu next candle.
    sesuai sgt utk newbee cam sy nie heee
    cuma nak dptkan kepastian klu nak op nga close misti kat navigator je ker?
    min lot brapa bro.?
    bagus sekali bro leh apply simulator nie...
    yup saya mmg klik kat navigator namun begitu kita boleh buat hot key gak...
    masalahnyer lot dia dah tetapkan 1.0lot and tp 30 SL 30... kena ubah sendiri.. part nie mmg leceh sebab semua manual...
    saya tak gheti sangat pasal lot tue.. newBEE gak..
    saya guna simulator hanya untuk latihan OP dan OP dan OP and close sahaja...hehehe

    teruskan usaha..

    happy trading
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #6
    Bullish
    Join Date
    May 2009
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam...nak tumpang sedut jugak...time kasih tuan tanah.,...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #7
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sama sama lah kita manfaatkan nye
    mudah mudahan kita lebih baik dari sebelum ini..

    training makes perfect.. mistake is always a great for those who love to learn from it...
    - kate kawan2 kita gak nie

    for friend with love

    happy trading
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  8. #8
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak mintak tolong boleh tak... sape sape kirenya boleh membantu saya.... mengolah semula buku ini dalam Bahasa Melayu..

    kerjasama anda amat saya hargai...thanks..

    p/s: teruskan berjuang

    happy trading
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  9. #9
    Elder Analyst erafrofit's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    607
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.907
    Cashed
    $25
    Thanks
    3
    Thanked 23 Times in 14 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 764 View Post
    bagus sekali bro leh apply simulator nie...
    yup saya mmg klik kat navigator namun begitu kita boleh buat hot key gak...
    masalahnyer lot dia dah tetapkan 1.0lot and tp 30 SL 30... kena ubah sendiri.. part nie mmg leceh sebab semua manual...
    saya tak gheti sangat pasal lot tue.. newBEE gak..
    saya guna simulator hanya untuk latihan OP dan OP dan OP and close sahaja...hehehe

    teruskan usaha..

    happy trading
    salam bro ... berapa setting yang dikehendaki mungkin script yang saya buat boleh
    digunakan daam simulator ni ....

    hanya untuk membantu ....
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  10. #10
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by erafrofit View Post
    salam bro ... berapa setting yang dikehendaki mungkin script yang saya buat boleh
    digunakan daam simulator ni ....

    hanya untuk membantu ....
    wooo caya lah masta erafrofit... saya selalu kena load sendiri
    saya punya TP50 SL888
    boleh buat tak masta...

    ngah siapkan proposal utk u masta
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  11. #11
    Elder Analyst erafrofit's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    607
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.907
    Cashed
    $25
    Thanks
    3
    Thanked 23 Times in 14 Posts

    Default

    ok ... saya x test kalau x jalan bagi tau ... saya bagi mq4 nya jika jalan bolehlah edit
    sesedap rasa ... masuklan dalam folder script ... tutup mt4 dan buka balik untuk compile
    auto ... atau boleh compile manual ... buka dengan mq4 editor & telan F5 ...
    Last edited by erafrofit; 09-23-2009 at 01:54 AM.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  12. #12
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by erafrofit View Post
    ok ... saya x test kalau x jalan bagi tau ... saya bagi mq4 nya jika jalan bolehlah edit
    sesedap rasa ... masuklan dalam folder script ... tutup mt4 dan buka balik untuk compile
    auto ... atau boleh compile manual ... buka dengan mq4 editor & telan F5 ...
    its workin thanks bro
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  13. #13
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kepada mereka yang nak versi bahasa melayu tue.. saya akan usahakan pada sabtu dan ahad nie insyaALLAH.. tapi tak janji haa.. sebab kerja..

    maybe dalam bentuk word.. sebab PDF writer kenape ntah tak function dah nie..isk

    teruskan berjuang....

    happy trading...
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  14. #14
    In Profit Ayenfx_g's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Kajang
    Posts
    239
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 764 View Post
    kepada mereka yang nak versi bahasa melayu tue.. saya akan usahakan pada sabtu dan ahad nie insyaALLAH.. tapi tak janji haa.. sebab kerja..

    maybe dalam bentuk word.. sebab PDF writer kenape ntah tak function dah nie..isk

    teruskan berjuang....

    happy trading...
    ko betul-betul laa ingin membantu.cayalah, teruskan usaha,
    apa kata aku up ko punya repo heee.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  15. #15
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    630
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Ayenfx_g View Post
    ko betul-betul laa ingin membantu.cayalah, teruskan usaha,
    apa kata aku up ko punya repo heee.
    sambil nyelam aku minum air.. aku pon nak polish entry skill.. anyway thanks bro
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Thu, 24 Jul 08:30 GMT
Date
GBP
Currency
High
Importance
Description
Retail Sales (inc Auto Fuel) (Jun),% m/m
ActualForecastPrevious
0.10.3-0.5
Thu, 24 Jul 11:30 GMT
Date
BRL
Currency
High
Importance
Description
COPOM Monetary Policy Meeting Minutes (),
ActualForecastPrevious
Thu, 24 Jul 12:00 GMT
Date
BRL
Currency
High
Importance
Description
Unemployment Rate (Jun),%
ActualForecastPrevious
5.4
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
115
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.2362$1.2744
bitcoin 160x600-en