New York 1:34 PM London 6:34 PM Tokyo 2:34 AM Sydney 3:34 AM
                  Online: 899    Threads: 56,817    Posts: 1,762,709 Members: 7,260  FXO Forum Shares: We Buy $1.1788 | We Sell $1.2153
 

View Poll Results: Adakah thread ini membantu anda

Voters
202. You may not vote on this poll
  • Bagus sekali

    145 71.78%
  • memberi faedah

    51 25.25%
  • agak celaru

    1 0.50%
  • langsung tak memberi faedah

    5 2.48%
Page 1 of 146 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 15 of 2190
  1. #1
    Elder Analyst forextrading's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Selangor/Perak
    Posts
    513
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Green Pips Strategy

    Salam semua trader2...

    Di atas permintaan ramai dgn rasa rendah diri.. saya membuka thread baru utk kita membincangkan TEKNIK GREEN PIPS STRATEGY.Mmg ianya mendapat sambutan yg menggalakkan sejak dilancarkan..Pada mulanya memang x nak buka,takut x boleh update nanti..lagi pun jarang sgt buat post..sy ni bukannya fulltime trader..Tapi disebabkan terlalu ramai yg memberi dorongan…membuatkan saya bersemangat untuk membukanya...Insyaallah jika ada kelapangan saya akan turun padang untuk membantu
    Newbie yg masih baru mengenali dunia forex. Walau pun saya ni masih lagi belajar dan belum mengenali sepenuhnya tentang forex. Jika ada otai2 yang dah terrer guna system ni..mari kita sama-sama membantu bagi yg memerlukan..Sebagai pembuka thread ni..saya sedia menerima teguran dan kritikan jika ada salah dan silap sepanjang kita berforum nanti.

    Ramai yg cakap forum sebelah dah jadi forum rojak.Puncanya ianya tidak dikawal.Ini menyebabkan ramai newbie yg terumbang ambing sbb x boleh focus pada 1 sistem..Biarlah forum ni kita focus pada 1 system je. Saya xnak ianya bercampur aduk dgn pelbagai system yg lain.Dari GREEN PIPS nanti jadi RED PIPS..hi..hi..hi..Bagi pengikut setia GREEN PIPS marilah kita sama2 berbincang untuk mempermantapkan lagi system ni.Dimana ada kelemahan disitu kita akan perbaikinya nanti…wasalam

    Dibawah ni wajah baru utk GREEN PIPS V1. Nampak lebih kemas..
    Rule masih sama mcm yg dulu..selamat mencuba.





    PELANCARAN SISTEM GREEN PIPS V2 (15/11/2008)



    Dapatkan sistem green pips v2 disini:
    http://www.savefile.com/files/1887754

    forextrading
    Attached Files Attached Files
    Last edited by forextrading; 11-16-2008 at 01:33 AM.
    ~SESEORANG YG TAKUT MELAKUKAN KESILAPAN TIDAK AKAN MENEMUAI SESUATU YG MENAKJUBKAN~
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #2
    In Profit c2d's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    QuantanHill
    Posts
    121
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mekasih Bro ForexTrading atas kesudian mengajar newbie macam saya ni..diharap dapat membantu semua trader2 baru mcm saya..terima kasih..
    Last edited by c2d; 10-19-2008 at 01:56 PM.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #3
    Piplet marslan's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    24
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    TQ Bro
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #4
    In Profit azrul282's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kuantan
    Posts
    107
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default greenpips

    orait..dah ade pun greenpips thread,so kat sini leh shared teknik dan sebarang kesulitan dlm urusniaga forex.mari ramai2 meriahkan thread ini.
    3dblob
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mekasih Bro ForexTrading atas kesudian kongsikan ilmu
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #6
    Bullish
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    caya lah bro forextrading...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    so utk teknik greenpip nie, enter trade bila syarat ke-5 dah dipenuhi kan? maksudnya bila penampar dah kuar, major trend dah kuar, macd and garis putus2 dah tukar kaler... kuar jer indi star bole enter trade...

    perlu ke tunggu CS seterusnya selepas indi star kuar? or kuar jer trus enter trade?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  8. #8
    In Profit nonwon85's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    228
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    wah best!!! ader thread sendiri..bagus2..keep it up bro!!
    aku yg masih belajar
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  9. #9
    Elder Analyst forextrading's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Selangor/Perak
    Posts
    513
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aibob View Post
    so utk teknik greenpip nie, enter trade bila syarat ke-5 dah dipenuhi kan? maksudnya bila penampar dah kuar, major trend dah kuar, macd and garis putus2 dah tukar kaler... kuar jer indi star bole enter trade...

    perlu ke tunggu CS seterusnya selepas indi star kuar? or kuar jer trus enter trade?
    ya betul tu..boleh masuk awl kalau nk curi pips lebih sikit.Caranya dgn melihat TFM15.Jika indi star sudah keluar boleh la masuk post..yg best kat indi star ni..ia xde repainting..satu lagi..jika indi star keluar dekat2 dan rapat2 tu tandanya sideway.Jgn masuk post kalau keadaan seperti itu berlaku...
    ~SESEORANG YG TAKUT MELAKUKAN KESILAPAN TIDAK AKAN MENEMUAI SESUATU YG MENAKJUBKAN~
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  10. #10
    Piplet qistina's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    South Gateway
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Good Job...

    Quote Originally Posted by forextrading View Post
    Salam semua trader2...

    Di atas permintaan ramai dgn rasa rendah diri.. saya membuka thread baru utk kita membincangkan TEKNIK GREEN PIPS STRATEGY.Mmg ianya mendapat sambutan yg menggalakkan sejak dilancarkan..Pada mulanya memang x nak buka,takut x boleh update nanti..lagi pun jarang sgt buat post..sy ni bukannya fulltime trader..Tapi disebabkan terlalu ramai yg memberi doronganmembuatkan saya bersemangat untuk membukanya...Insyaallah jika ada kelapangan saya akan turun padang untuk membantu
    Newbie yg masih baru mengenali dunia forex. Walau pun saya ni masih lagi belajar dan belum mengenali sepenuhnya tentang forex. Jika ada otai2 yang dah terrer guna system ni..mari kita sama-sama membantu bagi yg memerlukan..Sebagai pembuka thread ni..saya sedia menerima teguran dan kritikan jika ada salah dan silap sepanjang kita berforum nanti.

    Ramai yg cakap forum sebelah dah jadi forum rojak.Puncanya ianya tidak dikawal.Ini menyebabkan ramai newbie yg terumbang ambing sbb x boleh focus pada 1 sistem..Biarlah forum ni kita focus pada 1 system je. Saya xnak ianya bercampur aduk dgn pelbagai system yg lain.Dari GREEN PIPS nanti jadi RED PIPS..hi..hi..hi..Bagi pengikut setia GREEN PIPS marilah kita sama2 berbincang untuk mempermantapkan lagi system ni.Dimana ada kelemahan disitu kita akan perbaikinya nantiwasalam

    Dibawah ni wajah baru utk GREEN PIPS V1. Nampak lebih kemas..
    Rule masih sama mcm yg dulu..selamat mencuba.








    forextrading
    Salam Forextrading....

    Alhamdullilah...akhirnye Green Pips ada ruang lepak sendiri dan pastinya ade pengikut tersendiri. Dan qis salah seorang pengguna "indi penampo" ni..walaupun masih baru, qis akan cuba menjiwai..Insyallah!

    p/s Sebagai cadangan mungkin forextrading boleh wat skype conference tuk membantu pengguna sistem GP..aminnnnn
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni, yg best.. taklah keliru dgn byk sistem.. boleh tumpuan sepenuh..semoga semua maju jaya..
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  12. #12
    Elder Analyst forextrading's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Selangor/Perak
    Posts
    513
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by qistina View Post
    Salam Forextrading....

    Alhamdullilah...akhirnye Green Pips ada ruang lepak sendiri dan pastinya ade pengikut tersendiri. Dan qis salah seorang pengguna "indi penampo" ni..walaupun masih baru, qis akan cuba menjiwai..Insyallah!

    p/s Sebagai cadangan mungkin forextrading boleh wat skype conference tuk membantu pengguna sistem GP..aminnnnn

    Sebelum ni asyik menumpang forum org je..Ssh sikit nak focus sbb dah bercampur aduk dgn sistem yg lain.Dh ada rumah sendiri senang la sikit
    nampaknya dapat sambutan juga forum ni ye.Ajak ramai2 lepak kat sini..kasi meriah sikit..barulah seronok...

    Disebabkan terlalu ramai sgt yg ym saya...minta buka thread baru,lagi pun ramai peminat setia green pips yg nk mendalami sistem ni dgn lebih mendalam lagi.Setakat ni masa saya terhad.Insyaallah jika ada kelapangan sy akan buka satu conference.
    ~SESEORANG YG TAKUT MELAKUKAN KESILAPAN TIDAK AKAN MENEMUAI SESUATU YG MENAKJUBKAN~
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  13. #13
    Intraday Master mael's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    309
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam,
    Saya sebagai pengikut terpaksa lihat kedua2 agar tak macam "kacang lupakan kulit"....,
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  14. #14
    In Profit c2d's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    QuantanHill
    Posts
    121
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hello2u View Post
    ni, yg best.. taklah keliru dgn byk sistem.. boleh tumpuan sepenuh..semoga semua maju jaya..
    Betul..mudah difahami sebab simple sangat...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  15. #15
    Bullish dien's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    shah alam
    Posts
    78
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by forextrading View Post
    Sebelum ni asyik menumpang forum org je..Ssh sikit nak focus sbb dah bercampur aduk dgn sistem yg lain.Dh ada rumah sendiri senang la sikit
    nampaknya dapat sambutan juga forum ni ye.Ajak ramai2 lepak kat sini..kasi meriah sikit..barulah seronok...

    Disebabkan terlalu ramai sgt yg ym saya...minta buka thread baru,lagi pun ramai peminat setia green pips yg nk mendalami sistem ni dgn lebih mendalam lagi.Setakat ni masa saya terhad.Insyaallah jika ada kelapangan sy akan buka satu conference.
    salam
    tahniah bro..
    dgn wujudnya thread ni lbh bnyk peluang utk newbie mcm sy blajar & menganalisa...dan lbh ruang utk blajr bnyk bnda forex..ni..
    tahniah...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Page 1 of 146 123451151101 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Thu, 31 Jul 09:00 GMT
Date
EUR
Currency
High
Importance
Description
(Eurozone) Flash HICP - Core (Jul),% y/y
ActualForecastPrevious
0.80.80.8
Thu, 31 Jul 11:00 GMT
Date
CZK
Currency
High
Importance
Description
CNB MPC - Repo Rate (May),%
ActualForecastPrevious
0.050.050.05
Thu, 31 Jul 12:30 GMT
Date
CAD
Currency
High
Importance
Description
GDP (May),% m/m
ActualForecastPrevious
0.40.40.1
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
75
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.1788$1.2153
bitcoin 160x600-en