New York 12:47 AM London 5:47 AM Tokyo 1:47 PM Sydney 2:47 PM
                  Online: 633    Threads: 54,893    Posts: 1,597,696 Members: 7,198  FXO Forum Shares: We Buy $1.3195 | We Sell $1.3603
 
Page 1 of 17 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 251

Thread: Gbp/usd Terkini

  1. #1
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Gbp/usd Terkini

    sm_smile GBPUSD: While GBPs recovery off the 1.9407 low was capped at 1.9698 and later close lower at 1.9473 on Tuesday, price action in early morning trading today saw a follow through to the downside on those losses putting the next downside objective at the 1.9407 level, its Jun 1308 low. A decisive invalidation of there will leave the pair aiming at its Jun 0508 ahead of the 1.9360/35 zone, its 2008 lows and then the 1.9180 level, representing its Mar07 low. Weekly studies continue to support this view.Conversely, halting and recovering from its present weakness could suggest a challenge on the 1.9598 level, its April 1508 low ahead of its Tuesday high at 1.9698.Above there if it occurs could set the pair up for a move towards the 1.9850 level, its May 2308 high and the 1.9963/ 2.0026 levels, its Feb 2708/April 21 & 2808 highs. In short, the pairs present weakness remains in alignment with its medium term bearishness and should see further losses in the days ahead.

    Support Comments
    1.9460 Jun 0508
    1.9360/35 2008 lows.
    1.9180 Mar07 Low
    1.9045 1.272 Fib Ext

    Resistance Comments
    1.9598 April 1508 low
    1.9698 Jun 1708 high
    1.9850 May 2308 high
    1.9963/2.0026 Feb 2708/April 21 & 2808 highs

    baby
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #2
    Bullish arhemsi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kota Kinabalu
    Posts
    42
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	gu.jpg 
Views:	23 
Size:	49.0 KB 
ID:	3577

    Apakah GU akan membuat 100% retracement?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #3
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Gu akan cuba membuat penurunan besar hari ini berdasarkan chart 1hr & 30min.
    Saya harap anda akan lihatnya tapi jangan ikut saya kerana ia adalah tanggungan anda sendiri

    Pastikan anda masuk pada harga tertinggi besar kemungkinan spike akan berlaku.

    Maaf cara trade saya hanya menggunakan 1day dan 30 min saya untuk menentukan kemana hala tuju GU sebab saya tak menggunakan stoploss. Pastikan anda mempunyai marginah yang kuat bila membuat entry dangan menggunakan lebih dari 10% marginah anda.
    Last edited by learn2biz; 11-26-2008 at 02:04 PM. Reason: Merged - back-to-back post in short time
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #4
    Elder Analyst atoullah's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    567
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    [IMG][/IMG]

    salam tumpang mencelah tuan tanah,pada kiraan saya pun GU akan melakukan penurunan yg besar dan saya setuju dgn tuan musani yg spike akan berlaku,

    p/s: my favorite pair GU
    Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara
    1. Sihat sebelum sakit,2. Muda sebelum tua,3. Kaya sebelum miskin,4. Lapang sebelum sempit,5.Hidup sebelum mati.
    (Riwayat dari Ar-Tirmizi dan Muslim)
    -----------------------------------------------------------------------
    http://kadirpk.blogspot.com/
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #5
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bermula dari hari ini sape yang ada kat sini selama 2 minggu saya akan memberi tahu anda semua bila waktu yang sesuai hendak trade GU (cable) ni secara percuma. Anda hanya perlu aktifkan email dan yahoo msg anda supaya saya dapat memberi maklumat terkini bila hendak masuk posisi yang sesuai sahaja.

    1. Ingat saya kepada anda adalah setiap trade janganlah masuk maksimum, minimum cukuplah. Kalau tak berani anggap saja sebagai renungan dahulu sahaja kerana ia adalah risiko anda dan saya tak akan bertanggung jawab akan semua hal yang terjadi.

    2.Setiap trade memang saya tidak menggunakan stoploss (bahayakan) . Sendiri mau ingat.

    * Baiklah, Untuk 2/12/08 1hari Cable akan pergi Long (naik). Maka carilah
    peluang beli pada harga yang rendah ye. gelora8968@yahoo.com

    Saya juga akan menyediakan chart sepertimana sedia ada. Selamat mencuba. gelora8968@yahoo.com
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails CABLE UPDATE.jpg  
    Last edited by Musani; 12-01-2008 at 10:18 PM.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #6
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #7
    Elder Analyst atoullah's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    567
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Musani View Post

    ok thank dah add dah
    Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara
    1. Sihat sebelum sakit,2. Muda sebelum tua,3. Kaya sebelum miskin,4. Lapang sebelum sempit,5.Hidup sebelum mati.
    (Riwayat dari Ar-Tirmizi dan Muslim)
    -----------------------------------------------------------------------
    http://kadirpk.blogspot.com/
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  8. #8
    In Profit RasheedRahman's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    149
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by Musani View Post
    [B][SIZE="4"]

    Saya juga akan menyediakan chart sepertimana sedia ada. Selamat mencuba. gelora8968@yahoo.com
    X nampak la graf... kocik sgt...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  9. #9
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hehehe.. bukak besar kang file berat nanti nak kuar bro.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  10. #10
    In Profit RasheedRahman's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    149
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default ?

    Kene beli kanta...
    So GU dah nak retrace ke nih?

    kat situ2 je dari tadi...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  11. #11
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bagaimana ada yang enter long hari ni? Saya harap anda dapat apa yang anda mahukan. Cuma saya tak akan memberitahu jam berapa harga akan berlaku short atau long. Ingat beli pada harga yang rendah & jual pada harga yang tinggi.
    Tak perlu terburu-buru bila hendak masuk posisi sebab nanti diri anda sendiri merana. Sediakan target berapa pips yang anda mahukan. Tak kurang dari 200 pips yang saya sediakan kepada anda semua hari ni kan. Tapi ambil saja pips yang anda berani dan elakkan berjudi nasib, bahaya beb. Biar walaupun harganya baik pada anda, tapi anda tak yakin, saya nasihatkan jangan-jangan-jangan enter trade... sebabnya sendiri mau ingatlah bila harga tu tak ikut apa yang anda mahukan.
    Buat pengetahuan anda semua cara saya tradenya begini, Ibaratkan saya hendak naik keretapi. Saya akan memastikan keretapi tu dari KL ke Johor pada waktu 9.00 malam. Jadi apa yang saya buat adalah dengan menempah tiket keretapi tersebut seperti destinasi tersebut. Nah.. Bila waktunya sempai, saya hanya naik keretapi kelas 1 tersebut dengan empuknya sembil menunggu ia bergerak dalam keadaan selamat. Kaedahnya saya tak perlu terburu-buru kejar keretapi tu hehehe...
    Begitulah saya trade setiap waktu. Tanpa memeningkan kepala.

    Nanti saya akan menceritakan BERTAPA DURJANA TRADE INI 100 dalilnya kepada untuk kita kongsi bersama. Saya tak akan menceritakan yang sedap-sedap di dengar oleh anda semua. Ini sebenarnya adalah permulaan proses yang perlu anda ketahui dalam dunia forex ni.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  12. #12
    In Profit
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    239
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    gu nak g wave c / 3...dua2 menaik...wave c terbalik...pndpt saya la...;P
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  13. #13
    In Profit
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    239
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalo tgk skrg cm dah tertunda jer nak naik??
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  14. #14
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Belum Betul-betul Naik Tu.. Jawapan Akan Berlaku Pada 5 Dec Jumaat Nanti.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  15. #15
    In Profit
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    239
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    skrg la masa nak naik..elakkan gap...kan bro??hehe...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Page 1 of 17 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Sat, 19 Apr 00:00 GMT
Date
VEF
Currency
High
Importance
Description
Market Holiday - Constitution Day (),
ActualForecastPrevious
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
37
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.3195$1.3603
The Best Spread 160x600ms