New York 4:52 PM London 9:52 PM Tokyo 5:52 AM Sydney 6:52 AM
                  Online: 1790    Threads: 56,757    Posts: 1,760,632 Members: 7,273  FXO Forum Shares: We Buy $1.2532 | We Sell $1.292
 
Page 4 of 22 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 46 to 60 of 317
  1. #46
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    kita tengok ej pulak..
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  2. #47
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post


    kita tengok ej pulak..
    bro ammal07, breakout ini diupdate setiap hari ke?
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  3. #48
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by desta_wp View Post
    bro ammal07, breakout ini diupdate setiap hari ke?
    tak juga, kadang-kadang tak sempat update...part time saja...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  4. #49
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    tak juga, kadang-kadang tak sempat update...part time saja...
    tapi prediksi bro ammal nih banyak tepatnya pula, lumayan bisa untuk tempat menggali ilmu
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  5. #50
    Market Maker bitter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,243
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post


    kita tengok ej pulak..
    cayalah bro.

    tengah profit skrang.
    "Masih banyak yang perlu diketahui , dipelajari , difahami dan diamalkan."
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  6. #51
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bitter View Post
    cayalah bro.

    tengah profit skrang.
    betul bro, kalau kite ikut dari awal, bisa sampai ratusan pips untungnye
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  7. #52
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    mungkinkah reversal akan berlaku..???
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  8. #53
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post


    mungkinkah reversal akan berlaku..???
    reversal itu apa bro, harga berbalik arah ke???
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  9. #54
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    322
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by desta_wp View Post
    reversal itu apa bro, harga berbalik arah ke???

    rebound maksudnya ???
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  10. #55
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abc123 View Post
    rebound maksudnya ???
    udah dapat, reversal itu berbalik arah
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  11. #56
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    jam 2 sampai jam 5 hari ni ada news eur,kemungkinan ej naik lagi...

    2:00pm EUR Medium Impact Expected
    German Retail Sales m/m
    [Open Detail]
    0.6%
    -1.9%
    5:00pm EUR Medium Impact Expected
    CPI Flash Estimate y/y
    [Open Detail]
    3.5%
    3.3%
    5:00pm EUR Low Impact Expected
    Italian CPI m/m
    [Open Detail]
    0.3%
    0.2%
    5:00pm EUR Low Impact Expected
    Unemployment Rate
    [Open Detail]
    7.1%
    7.1%
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  12. #57
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    mungkin dah tiba masanya utk naik...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  13. #58
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    11
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam. bro ammal sy baru je tgk thread ni. so sy masih lg newbie dan berminat nak belajar trendline ni. Sy harap jasa baik bro utk ajar step by step mcmana nak buat trendline ni berserta dgn ss chart sekali. Ini bg memudahkan sy dan kawan2 yg lain faham.

    Di previous post bro sy tgk trendline yg sudah siap tp sy tertanya2 kenapa ada byk trendline dan sy harap bro dpt ajar juga beri sebab2 setiap trendline yg akan dibuat bg memudahkan kami memahaminya especially sy yg slow ni.

    Oh! ya satu lg klu blh bro suggestkan brp tp dan sl yg perlu digunakan. X lupa juga pantang larang sblm enter post.


    Tq.
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  14. #59
    In Profit alify's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    102
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    salam buat semua...

    saya ingin berkongsikan pengalaman saya yang tak seberapa ini terutamanya kepada newbie-newbie. Trading
    sistem saya mudah sahaja,hanya menggunakan trendline (TL)dan beberapa indi percuma sahaja,seperti fractals,
    awesome ocsillator,stochastic ocsillator dan alligator.semua indi ini percuma dan ada dalam mt4.

    yang paling penting sekali ialah bagaimana melukis TL yang betul. TL hendaklah dilukis dalam tf daily atau 4h.
    upper TL dilukis menghubungkan point point resistance, iaitu point di mana fractal indi terbentuk. bottom TL
    pula dilukis menghubungkan point point support.

    untuk monitor chart dan utk enter post,gunakan tf 1h atau 30m.enter sell post bila price berada hampir dgn
    upper tL,dan enter buy post bila price berada hampir dengan bottom TL.apabila price berada di tengah tengah
    antara dua TL, kena kaji dulu arah pergerakan price semasa.

    untuk set stoploss (SL), gunakan tf4h,utk sell post, SL hendaklah 10pip di atas previous hign. utk buy post
    SL hendaklah 10pip di bawah previous low.

    untuk set target profit (TP),boleh gunakan fibo level, sama ada retracement atau expension,atau secara
    mudahnya setkan 50pip,100pip atau 150pip.

    selamat mencuba....guna demo dulu ya...
    Bro, klo buat timing OPnya kapan n dimana gmn? Maav, newbie...
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

  15. #60
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    $0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by manja View Post
    Salam. bro ammal sy baru je tgk thread ni. so sy masih lg newbie dan berminat nak belajar trendline ni. Sy harap jasa baik bro utk ajar step by step mcmana nak buat trendline ni berserta dgn ss chart sekali. Ini bg memudahkan sy dan kawan2 yg lain faham.

    Di previous post bro sy tgk trendline yg sudah siap tp sy tertanya2 kenapa ada byk trendline dan sy harap bro dpt ajar juga beri sebab2 setiap trendline yg akan dibuat bg memudahkan kami memahaminya especially sy yg slow ni.

    Oh! ya satu lg klu blh bro suggestkan brp tp dan sl yg perlu digunakan. X lupa juga pantang larang sblm enter post.


    Tq.
    penerangan melukis TL sudah diterangkan di awal thread ini,
    sepasang TL terdiri dari top TL dan bottom TL. TL tambahan dilukis
    sekiranya ada kemungkinan berlaku perubahan arah, supaya dapat di
    kesan dengan lebih awal.

    SL minimum 30pip,ataupun kalau buy post,SL pada previous low,
    kalau sell post, SL pada previous high.( tf 4h )
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com
    Share on VK Share on Facebook Share on Odnoklassniki Share on MySpace Share on Twitter Share on LiveJournal Share on Google+ Share on Ya.ru Share on Mail.Ru

Page 4 of 22 FirstFirst 1234567814 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Calendar Collapse this Category
From Date:Select Date
To Date:Select Date
News Importance:
Show
Tue, 29 Jul 00:00 GMT
Date
INR
Currency
High
Importance
Description
Market Holiday - Id-ul-fitr (),
ActualForecastPrevious
Tue, 29 Jul 00:00 GMT
Date
MYR
Currency
High
Importance
Description
Market Holiday - Hari Raya Puasa (),
ActualForecastPrevious
Tue, 29 Jul 00:00 GMT
Date
PHP
Currency
High
Importance
Description
Market Holiday - Eid'l Fitr (),
ActualForecastPrevious
Make your BET!!!
BUY FXO Forum Shares
109
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.2532$1.292
bitcoin 160x600-en