PDA

View Full Version : Scalping Teknik



arialun
04-20-2007, 03:55 AM
aku nak bukak tajuk baru untuk Scalping teknik.

Ada sesaper boleh share kat sini teknik-teknik berkesan untuk scalping, especially TF5M?

Bukannye apa, siang waktu kerja, payah nak fokus lama2 kat Metatrader.. nak curik masa pun time luch time je.. :D

nonamer
04-20-2007, 04:03 AM
maybe ur can find here ....

http://nogold.com/forum/strategy-system/19115-scalping.html

arialun
04-20-2007, 04:09 AM
maybe ur can find here ....

http://nogold.com/forum/strategy-system/19115-scalping.html

Thanks Bro.

Fuuh.. sm_happy 14 pages kena khatam ni.. takpe.. pelan-pelan kayuh..

nonamer
04-20-2007, 04:37 AM
Thanks Bro.

Fuuh.. sm_happy 14 pages kena khatam ni.. takpe.. pelan-pelan kayuh..

ko nak lebih power lagi carik kat sini ....
mmg giler ...nak power lagi subcribe ...byk benda ko boleh dapat ...:)
http://www.forex-tsd.com

support fxmalay
04-20-2007, 01:50 PM
Saya dah masuk ke link yg di berikan....memang bagus...

Tapi ada bagusnya sekiranya anda ulas dr weblink yg anda letak di sini....selain itu boleh jugak anda menikmati bonus 25usd....:D

selamat berforum

p/s: post yg berkaitan dengan link ke web lain tidak di ambil kira...hanya post yg berkualiti dan berkaitan dengan forex yg di ambil kira.

lord
04-23-2007, 04:59 AM
maybe ur can find here ....

http://nogold.com/forum/strategy-system/19115-scalping.html

bro..ko ulas la skit kt sini....penuh screen monitor aku duk bukan byk2 forum...:D

lurzaimran
04-23-2007, 06:18 AM
bro..ko ulas la skit kt sini....penuh screen monitor aku duk bukan byk2 forum...:D

Betul tu bro...aku stuju gak....aku pun tgh nk cari2 scalping technique tu

lord
04-23-2007, 06:21 AM
Betul tu bro...aku stuju gak....aku pun tgh nk cari2 scalping technique tu

scalping lebih berisiko kalu nk d bandingkn dengan swing....sebab tu aku jarang prefer scalp melainkan pasaran ranging....:D

lurzaimran
04-23-2007, 06:32 AM
sm_upset
scalping lebih berisiko kalu nk d bandingkn dengan swing....sebab tu aku jarang prefer scalp melainkan pasaran ranging....:D

Betul tu bro....
sebab tu scalping hanya leh guna masa asian market jer ataupun masa market volatile low. rasanyer lg slamat masa tu. kalu dh high volatile....tgok dan agak2 jer la .....

arialun
04-23-2007, 06:44 AM
Apa yang aku perhatikan, hanya pada TF15min SAHAJA, especially e/u(sbb spread dia 2 je :D ), setiap kali candlestick yang baru mula terbentuk, dia akan reverse dulu.

Makna kata, kalu mula-mula bar yang terbentuk adalah bull, 5-10min kemudian bar tu akan reverse menjadi bear.. begitulah sebaliknye...

So selalunya, 3 min pertama aku tunggu dulu lepas agak-agak dia nak reverse, baru aku masuk trade. Dpt 'cilok' 3-5pips jadilah at eact candle.
Nak lagi cantik, kalu faham formation candle sebelum ni (e.g. Hammer, ke, doji ke) hah.. yang itu lagi byk membantu.


Risiko tetap ada. So advise, sesapa nak try, cuba dulu di demo...

nonamer
04-23-2007, 06:46 AM
huhu...den tak main scalping ..cuma den suka membaca teknik2x yg ader ...dan aper yg den tahu den war2xkan kpd member yg ingin menggunakan teknik tu or maybe tengah mencari ...
* den main stapler jer :P ....sekali angkut jer ...hee..hee..

lurzaimran
04-23-2007, 08:41 AM
huhu...den tak main scalping ..cuma den suka membaca teknik2x yg ader ...dan aper yg den tahu den war2xkan kpd member yg ingin menggunakan teknik tu or maybe tengah mencari ...
* den main stapler jer :P ....sekali angkut jer ...hee..hee..

oooo
cam aku la...suka main perangkap tikus jer
kalu kena.... nasib la tikus tu...kalu x kena....top up umpan la gamaknyer
yg best...klu tahan lama2....fuh....menyesal tikus tu...
*eh!!! apsal lak citer tikus ni...kongpius*3dblob

arin77
04-23-2007, 09:07 AM
ulas kat sini laa teknik scalping tu.. baru power

reload4u.com
04-23-2007, 12:51 PM
ulas kat sini laa teknik scalping tu.. baru power

ya betul2.. mari same2 kongsi pengalaman kat sini

arialun
04-24-2007, 09:35 AM
sejak 2 minggu ni, dlm kul 6am every day, utk E/U SAHAJA, apa yang aku buat, buat sell & buy serentak. E/U gerenti makan dua-dua punya, atas bawah.. dpt 4-5 pips hijau tutuplah.. :D

reason: kul 6am - 12pm, e/u market sideways je, sebelum London session open, boleh le scalp kat situ.

goldsniper
04-27-2007, 12:42 PM
fxegypt spread semua pair berapa?

disc
04-27-2007, 03:57 PM
spread dia rendah berbanding *********...

EU 2
GU 3
UJ 2
UC 3

support fxmalay
04-28-2007, 05:02 AM
spread dia rendah berbanding *********...

EU 2
GU 3
UJ 2
UC 3

Yes...dan yang penting fix spread even time news

Terima kasih:)

disc
04-28-2007, 06:44 AM
fx nie fast execution tak sapot???

arialun
04-28-2007, 09:12 AM
spread dia rendah berbanding *********...

EU 2
GU 3
UJ 2
UC 3

Untuk pengetahuan, ********* pun dah revised spread dia 2 minggu lalu:

Sekadar Perbandingan

Pair FXegypt *********
----- -------- ---------
EU 2 2 (dulu 3)
GU 3 4 ( dulu 5)
UJ 2 3 (dulu 4)
UC 3 4 (dulu 5; dan akan berubah lebih besar during big news)


Mungkinkah ********* membuat perubahan drastik akibat persaingan daripada FxEgypt / FXMalay memperkenal Micro lot 1 Mei ini?:D

goldsniper
04-28-2007, 07:06 PM
huh.. .fixed spread masa news tuh sedap dengar tuh... Tapi kalau support fxegypt/fxmalay leh buat cam mv.. chat online.. bagus lagik nih..

lord
04-29-2007, 05:51 AM
huh.. .fixed spread masa news tuh sedap dengar tuh... Tapi kalau support fxegypt/fxmalay leh buat cam mv.. chat online.. bagus lagik nih..

Pendapat aku la....mv selalu lag n spread merapu time news sebab diorg ada chat online..time aku kt mv dulu...nak execute order pon kekadang stuck...server mana leh support....aku tak penah jumpa broker lain yg ada buat chat online...tu kelebihan mv....tp kalu nk suh fxmalay/fxegypt buat chat online....aku rasa baik jgn..nanti jadi masalah mcm mv tu...:D :D :D

disc
04-29-2007, 07:35 AM
erm..kalau ada chat online nanti...sapa plak nak jaga channel...banyak keje plak nanti...nak manage chanel..nak manage platform lagi..huhuhu...baik masuk forum nie jerk lagi senang..:D

lord
04-29-2007, 08:08 AM
erm..kalau ada chat online nanti...sapa plak nak jaga channel...banyak keje plak nanti...nak manage chanel..nak manage platform lagi..huhuhu...baik masuk forum nie jerk lagi senang..:D

Tau takpe....sebab tu aku tak sarankn kalu nk bukak chat online.....layan forum pon dah cukup....leh dapat free 25usd...keekekek:D

disc
04-29-2007, 08:24 AM
yer betul tue...ko dah dpt ker lord??...ker lum cukup lagi ??

iamtrader
04-29-2007, 12:39 PM
kalau aku scalping pake charts yang 4H + indikator MACD (5,13,1). ada yang pake indikator ini ga untuk scalping. menurut saya lumayan bagus sejauh ini, bisa menghasilkan 200pips/month sm_cool

goldsniper
04-29-2007, 04:08 PM
lerrr 200pips/month --- pakai chart 4H -- tu rasanya swing tuh bukan scalping... :)

mohdligat
05-02-2007, 05:44 PM
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=15770&highlight=scalping

Scalping ini berharga RM50.00 sahaja..

leh contact sifu zanlin.. actually aku pon beli gak.. test ok laa amat memuaskan..

tf5 :D semua pair boleh aku rasa..


New approach forex class.

Kelas ini diadakan oleh husband i, Noriezan untuk live trading. Di nasihatkan hanya kepada mereka yang dah biasa menggunakan metatrader platform untuk menyertai kelas ini.

Kaedah ini lebih berkesan untuk lebih faham on the spot.

Jumlah student limit kepada 5 orang pada satu2 malam, bermula malam ini 18/4/2007. Siapa berminat sila PM atau YM fxgearz

Yuran : RM 50.00 sahaja
M2U dan BCB sahaja diterima

weirdull
05-02-2007, 07:57 PM
ligat..so far ok ke teknik die?

mohdligat
05-02-2007, 08:01 PM
ligat..so far ok ke teknik die?

Yup so far aku pakai beberapa pair ok laa kan..

modal pon dah balek semula kat aku.. kekee.. memcm system pakai..

tp scalping neh untuk tf5 jek.. long term aku x cube laei.. :D

leh try tanye owner dea..

arialun
05-02-2007, 11:11 PM
Yup so far aku pakai beberapa pair ok laa kan..

modal pon dah balek semula kat aku.. kekee.. memcm system pakai..

tp scalping neh untuk tf5 jek.. long term aku x cube laei.. :D

leh try tanye owner dea..

wah.. thanks Mohdligat..toothy9

disc
05-03-2007, 02:04 AM
meh la kongsi kat sini en ligat...hehe

bukan main ligat lagi ko eks skrang...nak kejar 100 la tue... :D :D

yussz712
05-03-2007, 03:50 PM
teknik ini buat broker untung je... org lain dalam buka post tak banyak.. tapi yang guna teknik ini buka post berganda2 dari teknik biasa.. broker kenyang la..

mohdligat
05-03-2007, 03:58 PM
teknik ini buat broker untung je... org lain dalam buka post tak banyak.. tapi yang guna teknik ini buka post berganda2 dari teknik biasa.. broker kenyang la..

Pada pendapat aku mmg broker untung but kalau nak maen long term dll pon banyak lost gak.. nak nak org macam aku nak monitor 100% siang mmg susah skit.. malam plak asyik kene buzz org nak beli egold.. so scalp is better laa untuk org macam aku.. :) profit close.. dari tetibe negative.. :)

disc
05-03-2007, 04:07 PM
tu semua terpulang pada individu tu sendiri...hehhe

yussz712
05-03-2007, 04:12 PM
aku pun main teknik bila dah bengang.. naik tak naik.. turun tak juga turun.. toothy9

disc
05-04-2007, 04:55 PM
biasalah tue...aku pun kdang geram gak ngan price...sm_upset

freelance
05-04-2007, 05:01 PM
biasalah tue...aku pun kdang geram gak ngan price...sm_upset

kerana geram la jadi rugi plak kan..( aku dah terkena dah....)

ambayutnatuk
05-09-2007, 09:16 AM
thread ni tak bagi tau detail la teknik scalping. untuk newbie cam saya ni, apa-apa teknik tak tahu, pakai teknik ikut rasa je. so, sesapa yang dah expert memorex ni bagi tau la teknik / kaedah memoreh. secara ringkas pun jadi la. tak tahu pula, teknik yang aku pakai ni tenik swing ke, teknik scalping: aku makan pip kecik aje, cuma usdnya yang besar: sehari untung dua tiga hari rugi, kena float lagi, kalau hari-hari untung kan best

acuwan
05-09-2007, 11:27 AM
yup tolong la bagi details kat sini boleh saya belajar

yussz712
05-09-2007, 03:16 PM
kalau nak untung.. trade bila benar yakin arah pasaran.. kalau tak.. jangan trade.. kadang2.. satu hari tak trade kalau tak yakin..

ambayutnatuk
05-13-2007, 06:06 AM
kalau nak untung.. trade bila benar yakin arah pasaran.. kalau tak.. jangan trade.. kadang2.. satu hari tak trade kalau tak yakin..

memang nak untung, tapi kalau harap keyakinan, memang sentiasa tak yakin nak trade apa, kalau tak trade, cam mana nak dapat untung...

pointnya: memang perlu tahu juga la teknik scalping dan swing ni, baru ada keyakinan untuk trade. so.. otai-otai forex, bagila hulur-hulur ilmu, sebab nak hulur usd memang tak dapat....he...he....

sedekah ilmu je la, melimpah juga rezeki engkorang....

stannero
05-13-2007, 05:00 PM
Heheh esok 14/5 kepada para scalper.. untuk selamat focus pada rules and condition seperti berikut..

EU - focus Buy open < close
GU -focus BUy open < close
USDJPY - Focus Buy open < close
EUJPY - Focus Buy open < close

salah silap harap maaf.. hehe

lobai69
05-13-2007, 09:48 PM
memang nak untung, tapi kalau harap keyakinan, memang sentiasa tak yakin nak trade apa, kalau tak trade, cam mana nak dapat untung...

pointnya: memang perlu tahu juga la teknik scalping dan swing ni, baru ada keyakinan untuk trade. so.. otai-otai forex, bagila hulur-hulur ilmu, sebab nak hulur usd memang tak dapat....he...he....

sedekah ilmu je la, melimpah juga rezeki engkorang....

Aku mmg stuju 100% pendapat bos tu.

Untuk main swing/scalping, indicator apa yg paling sesuai bos?

Time frame apa yg cantik utk kita guna?

Pair pe yg paling bagus utk kita trade?

Harap tunjuk ajarku bos...

sm_cool

stannero
05-14-2007, 03:19 AM
huhu kalau ako nak scalp..

ako paling suka EUGBP.. slow and steady.. hehehe ..

TIme frame mesti usya kat 15.m.. masuk order kat 5 M.. begitulah seadanya.. If market ranging.. cth pagi kan, better usya 5 M.. tetapi tu la, xdigalakkan sgt.. boleh kena tapi kadang2 perangkap gak..

ikut rules.. scalp2 scalp jugak.. kena pandai minimize risk.. kata sifoo ako

stannero
05-14-2007, 09:05 AM
kul 5.. sell Eu buy usdchf sekrg nie sedap.. amik tp dalam 5..

scalperfx
05-28-2007, 12:08 AM
Salam semua,
Klu nk jd master scalp kena master pasal tape reading.. Tape reading ni lebih kurang mcm ayunan melodi.. Cth mcm pemuzik yg expert, dorg tau baca note/togey tu kan, so lebih kurang mcm scalpers gak.. Memula nk phmkn mmg susah.. Pasal nk dpt tune ayunan pair ni, adui, mkn masa.. Aku pun xreti gak smpi skg ni.. KT bwh ni ada ckit pasal tape reading..


Tape Reading

by Linda Bradford Raschke

Sometimes it is nice to reexamine a simple concept when there appears to be overwhelming volatility in the markets. Mechanical systems and patterns are helpful and even necessary for the structure they impose in organizing data, but even Richard Dennis in his original course discussed ways to "anticipate" entry signals, exit trades early, and filter out "bad" trades.

Learn to follow the market's price action and read the signals it gives. This can become a strict discipline in itself and the result will be greater confidence that a trade is or is not working.



Tape Reading

"Trading technique is simply the ability, through study, observation, and experience, to recognize the signals in each of the several phases of market movement."

- George Douglas Taylor

Tape reading long ago referred to the practice of studying an old-fashioned ticker tape and monitoring prices, volume, and fluctuations in order to predict the immediate trend. (It does not mean you have to have the ability to read the prices scrolling across the bottom of the screen on CNBC!) Tape reading is nothing more than monitoring the current price action and asking: Is the price going up or down right now? It has nothing to do with technical analysis and everything to do with keeping an open mind.

Even the most novice observer has the ability to see that prices are moving higher or lower at any particular moment or, for that matter, when prices seem to be going nowhere or sideways. (Markets do not always have to be going somewhere!) It is also fairly easy to watch a price go up and then tell when it stops going up - even if it turns out to be only a momentary pause.

I've known hundreds of professional traders throughout my career. I don't want to disappoint you, but I know of only two who where able to make a steady living for themselves with a mechanical system. (I am not counting the well-capitalized CTA's who are running a money-management program with "OPM" - other people's money.) All those other traders used some type of discretion that invariably involved watching the price action at some moment - even if just to move a stop up or down.

If you can learn to follow the price action, you will be two steps ahead of the game because price is faster than any derivative. You may have heard the saying, "The only truth is the current PRICE." Your job as a trader will become ten times easier once you accept this. This means ignoring news, opinions, and personal biases.

Watching price action can actually be very confusing if you go about it like a ship without her sails up in an ocean squall. You will get tossed back and forth with no sense of direction and no sense of purpose. There are two main tricks to monitoring price action. The first is to watch the price relative to another "reference point." This is why many traders use a "pivot point" - and it works! It is the easiest way to tell if the market is moving closer to or further away from a particular point. This is also why it is often easier to get a "feel" for the market once you put a position on - your "reference" point tends to be your entry price.

Some reference points, such as a swing high or the day's opening price, will have much more significance than those points involving some type of calculation. (Some numbers might have special meaning for those who calculate them, and who am I to argue if they work.) I like to concentrate on pivot points that the whole market can see. To sum up so far, when watching price, we want to know the following: how fast, how far, and in which direction. It takes two points to measure these things. One will always be the current price, the other a pivot point.

* Do not watch price for the sake of watching price. Watch price with the intent to do something or to anticipate a certain response!

"The study of responses ... is an almost unerring guide to the technical position of the market."

- Rollo Tape (Richard Wyckoff), 1910

The second main trick to monitoring price action is to watch for the market's response to a particular condition ... in other words, anticipating a particular behavior. For example, if the market has been at a very low volatility point and just begins breaking out of it's particular trading range, one might anticipate that the price would begin to accelerate in an impulsive manner and not run into immediate resistance. Or, on a directional play, if the price is moving in an impulsive manner in a trending market and then pauses to catch its breath on a mild reaction, one would expect it then to continue on in the direction of the trend. When there is a particular behavior to anticipate, it is easier to watch the price to see if it acts according to one's expectations.

Is the market failing to break on bad news? Is it finding support after a series of advances? Does it run into an invisible overhead wall and sharply back off, implying strong resistance? These are market responses to certain conditions. Tape reading is like playing a tennis game and watching to see how your opponent hits the ball back.

Part of studying price behavior and gaining experience as a trader is gradually learning what actions to anticipate. Then you must learn what the market's most probable response or outcome should be. It will always be easier to anticipate an event or response which happens 70% of the time than to be looking for that which happens only 30% of the time.
However, it can also be a profitable strategy to recognize when a given signal or expected response is failing. Sometimes a failed signal can be more profitable than the normal expected response. For example, a classic failed response might be a scenario wherein price was consolidating in a pattern of higher lows and lower highs - a classic triangle pattern. One would expect a breakout from a chart formation to have some follow-through. However, if price only penetrates the lows by a small amount and then turns upward, picking up volume and momentum as it goes, and comes out the upside, a very significant reversal has probably occurred and there may be much more price advance to unfold.

One last trick to watching price action is to learn to think in terms of "handles," or levels. Think of the S&P's as reaching for the "1110" handle, or the "low 1060's" as a level. Each ten points is a defined level. Use big round numbers as reference points for levels. It doesn't mean that you are placing orders at those numbers. It is just a simple way of organizing data that professional traders practice subconsciously.

Pivot Points

An astute trader will always have the previous day's close in his head. He also knows the previous day's high and low (prices he would have liked to have bought and sold but probably didn't). He also knows the opening price, for that tells if the buyers or sellers are in control for the day.

The previous day's high and low and today's open have very strong psychological implications and are the most important "pivot points" to recognize. By concentrating on price action near these points, we can eliminate much of the hard work in tape reading. Many times the market will let us know right away if this is going to be an area of support or resistance.

The previous day's high and low tend to overlap in congestion areas. Look to exit profitable trades immediately at these points in sideways markets. In trending markets, the price will run through these points a bit before pausing. When the market is strongly trending, the opening price becomes the most important.

If we are watching a high, low, or opening price as a pivot point, we are watching to see whether there is any impulsive price action as the market approaches the point or moves further away from it. What is "impulsive action?" I like to call it a "whoosh." The market moves rapidly as if just coming to life for the first time. It is usually a series of ticks in one direction without a tick in the opposite direction. The market is tipping its hand. A sequence like this tends to consolidate or pause a bit before being followed by more impulsive action. This is quite easy to see in a market like the S&P's if you look on a short-term time frame. If we quantify these "whooshes," which we can do in several ways, we will see that the market tends to have continuation moves at least 2/3's of the time. Not bad for arriving at a "positive expectation" simply by following price action.

In conclusion, tape reading is not watching every trade that passes by (a monotonous task) but rather keeping an eye out for unusual impulsive action, unusual volume, or just observing the way the price trades at significant levels. Each price swing has forecasting value as to what the next most immediate move should be. We then follow the price action to see if that move plays out.

Tape reading is at the heart of swing trading. When looking for short-term moves, price-based derivative indicators will be too late to be of value. Ultimately, traders should feel a great sense of freedom when they can rely on simple charts to formulate a game plan or a conceptual roadmap in their heads - and the movement on the tape to tell them their game plan is correct.

ammal07
06-27-2007, 03:43 PM
Aku mmg stuju 100% pendapat bos tu.

Untuk main swing/scalping, indicator apa yg paling sesuai bos?

Time frame apa yg cantik utk kita guna?

Pair pe yg paling bagus utk kita trade?

Harap tunjuk ajarku bos...

sm_cool

salam untuk semua...
saya baru belajar main forex...saya lebih suka tf 30m dan 1h, kerana lebih
stabil & kurang spike..saya hanya guna parabolic SAR dan MA...( indi lain2 belum faham lagi )
saya trade ikut trend..lebih selamat..selalu target saya cuma 20pips sahaja,
selalunya menjadi..
harap dapat banyak panduan dari forum ni..

wushu
06-28-2007, 04:13 PM
salam untuk semua...
saya baru belajar main forex...saya lebih suka tf 30m dan 1h, kerana lebih
stabil & kurang spike..saya hanya guna parabolic SAR dan MA...( indi lain2 belum faham lagi )
saya trade ikut trend..lebih selamat..selalu target saya cuma 20pips sahaja,
selalunya menjadi..
harap dapat banyak panduan dari forum ni..

try gunakan woodies system...boleh guna tf 5 sesuai untuk pair gu dan gj

goldrich
07-13-2007, 03:40 AM
try gunakan woodies system...boleh guna tf 5 sesuai untuk pair gu dan gj

bro blh tlg post mcm woodies system tu

manntulang
09-07-2008, 03:47 PM
aku nak bukak tajuk baru untuk Scalping teknik.

Ada sesaper boleh share kat sini teknik-teknik berkesan untuk scalping, especially TF5M?

Bukannye apa, siang waktu kerja, payah nak fokus lama2 kat Metatrader.. nak curik masa pun time luch time je.. :D

aku tak tahu la cara aku nie betul ke tak........nak minta otai2 tolong jelaskan.....tapi sepanjang aku guna cara nie semuanya aku dapat profit...

aku cuma gunakan bolligerband je...simple.....tapi aku tengok tf 30min untuk tengok trend dan tf 1min untuk buka position.......tapi syaratnya kena la bagi dua2 tf tu sama arah dan candle dah sentuh separuh body garisan bawah atau atas bolliger..baru la aku buka position.......itu je cara aku simple sesangat..........:) :) :)

**ini cara seorang newbies cam aku...

bidara
09-07-2008, 08:26 PM
Scalping TF5Min

http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalpinga.gif



http://usera.ImageCave.com/bidara/s5m.gif

umaalok
09-08-2008, 04:05 AM
satu perkara yg aku respek kat bidara, dia ada 1001 mcm indikator.....

bidara
09-08-2008, 08:37 AM
satu perkara yg aku respek kat bidara, dia ada 1001 mcm indikator.....

Bukan 1001 sebenarnya 2002


http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalping-1.gif

manntulang
09-08-2008, 01:36 PM
[QUOTE=bidara;256585]Scalping TF5Min

http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalpinga.gif





camna cara nak guna expecially yang indi yang tunjuk swap tu....
cite la sikit......:) :)

bidara
09-08-2008, 09:29 PM
[QUOTE=manntulang;256992][QUOTE=bidara;256585]Scalping TF5Min

http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalpinga.gif


5minBlueTrS – Trend Rider System
5minBlueTrS is a trend rider system, that means you only trade in the direction of
the trend. Good traders always trade in the direction of the trend.
-Read articles and forums and get a Clue where the trend is for the week and month.
-Copy all the indicators to the expert > Indicators File for the metatrader 4.-
-Load 5minBluet Template.
- Check where the trend is going from the beggining of the Day.
Best Time: EUR open till US Closes
Pairs: Low Spread Pairs
Long Signals:
1 – Green Yellow red Rainbow – Green must be above red ( trend direction)
2 – Big Green Arrow in the Chart. Small Green Arrow in the MACD/MADRO
3 – MACD – above or crossing 0 line (or almost crossing going up)
4 – MADRO9 – Green X and Square.
5 – Stoch Histogram – Crossing 0 line up.
6 – the 2 blue Laguerre lines Crossing 0,15 to 0,25 up. If Magenta line is Crossing
down in the 0,25 to 0.15 means a strong signal.
7 – Ferrufx – Trend Indicator Must be Green, UP and Strong (over 75 %).
Ps.: You dont have to get all the signals to enter a trade. But IF all the signals are there
at the same time, it should be a crystal clear entry.
Short Signals:
1 – Green Yellow red Rainbow –Green must be below red ( trend direction)
2 – Big Red Arrow in the Chart. Small Red Arrow in the MACD/MADRO
3 – MACD –Below or crossing 0 line (or almost crossing going down)
4 – MADRO9 –Red Square and Red X.
5 – Stoch Histogram – Crossing 0 line down.
6 – the 2 blue Laguerre lines Crossing 0,85 to 0,75 up. If Magenta line is Crossing up
in the 0,75 to 0.85 means a strong signal.
7 – Ferrufx – Trend Indicator Must be red, Down and Strong (over 75 %).
The First Signal that you look is the Big Arrows which comes with na Alert sound.
Then you look to stoch see IF its crossing, then look Laguerre, Macd and MADRO 9
and Trend Indicator.
You enter the next bar after the Big Signal Arrow, If you are not sure, you can
wait 1 more bar to see if more signals shows.
Signals that must be the there to enter a trade: Rainbow in the Rigth Direction,
Big Arrow, Laguerre , Stoch, TREND STrong.
The best signals are after retracements and after slow market movement.
Exits: You may exit anyway you want.
Signals for exits: Signal Line changes color, heiken_dash Changes Color, a new
Arrow in the other Direction shows, or you may use a 15 or 20 Pips trailing stops with
no take limit, you may end up getting 100 pips or so.
Stop Loss: Use what fits you Best. As long as you are riding the trend, you only
get to lose if the trend changes direction and you may manualy close the trade IF the
TREND INDICATOR in the FERRUFX goes down to 65% or 60 %. This way you only
lose a few pips, and when you win you win a lot. You may use 25 pips stop loss and
change it manually as you win pips.
EXAMPLES:
Short Signal
And we had a new sign 4 bars, last red Arrow in the chart to the rigth

Long Signal
You can trade the ASIAN MArket when the EU and US Markets are closed.
The Black Background is the Present Day, check where it begins to know
the trend for the Day you are trading.
I ll keep improving the system, Now I AM working in avoiding false signals.
Thanks and Happy Trading.


Fail asal pdf besar tak leh attach.

http://www.forex-tsd.com/manual-trading-systems/15645-5minbluetrs-what-you-think.html

manntulang
09-09-2008, 09:21 AM
[QUOTE=manntulang;256992][QUOTE=bidara;256585]Scalping TF5Min

http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalpinga.gif


5minBlueTrS Trend Rider System
5minBlueTrS is a trend rider system, that means you only trade in the direction of
the trend. Good traders always trade in the direction of the trend.
-Read articles and forums and get a Clue where the trend is for the week and month.
-Copy all the indicators to the expert > Indicators File for the metatrader 4.-
-Load 5minBluet Template.
- Check where the trend is going from the beggining of the Day.
Best Time: EUR open till US Closes
Pairs: Low Spread Pairs
Long Signals:
1 Green Yellow red Rainbow Green must be above red ( trend direction)
2 Big Green Arrow in the Chart. Small Green Arrow in the MACD/MADRO
3 MACD above or crossing 0 line (or almost crossing going up)
4 MADRO9 Green X and Square.
5 Stoch Histogram Crossing 0 line up.
6 the 2 blue Laguerre lines Crossing 0,15 to 0,25 up. If Magenta line is Crossing
down in the 0,25 to 0.15 means a strong signal.
7 Ferrufx Trend Indicator Must be Green, UP and Strong (over 75 %).
Ps.: You dont have to get all the signals to enter a trade. But IF all the signals are there
at the same time, it should be a crystal clear entry.
Short Signals:
1 Green Yellow red Rainbow Green must be below red ( trend direction)
2 Big Red Arrow in the Chart. Small Red Arrow in the MACD/MADRO
3 MACD Below or crossing 0 line (or almost crossing going down)
4 MADRO9 Red Square and Red X.
5 Stoch Histogram Crossing 0 line down.
6 the 2 blue Laguerre lines Crossing 0,85 to 0,75 up. If Magenta line is Crossing up
in the 0,75 to 0.85 means a strong signal.
7 Ferrufx Trend Indicator Must be red, Down and Strong (over 75 %).
The First Signal that you look is the Big Arrows which comes with na Alert sound.
Then you look to stoch see IF its crossing, then look Laguerre, Macd and MADRO 9
and Trend Indicator.
You enter the next bar after the Big Signal Arrow, If you are not sure, you can
wait 1 more bar to see if more signals shows.
Signals that must be the there to enter a trade: Rainbow in the Rigth Direction,
Big Arrow, Laguerre , Stoch, TREND STrong.
The best signals are after retracements and after slow market movement.
Exits: You may exit anyway you want.
Signals for exits: Signal Line changes color, heiken_dash Changes Color, a new
Arrow in the other Direction shows, or you may use a 15 or 20 Pips trailing stops with
no take limit, you may end up getting 100 pips or so.
Stop Loss: Use what fits you Best. As long as you are riding the trend, you only
get to lose if the trend changes direction and you may manualy close the trade IF the
TREND INDICATOR in the FERRUFX goes down to 65% or 60 %. This way you only
lose a few pips, and when you win you win a lot. You may use 25 pips stop loss and
change it manually as you win pips.
EXAMPLES:
Short Signal
And we had a new sign 4 bars, last red Arrow in the chart to the rigth

Long Signal
You can trade the ASIAN MArket when the EU and US Markets are closed.
The Black Background is the Present Day, check where it begins to know
the trend for the Day you are trading.
I ll keep improving the system, Now I AM working in avoiding false signals.
Thanks and Happy Trading.


Fail asal pdf besar tak leh attach.

http://www.forex-tsd.com/manual-trading-systems/15645-5minbluetrs-what-you-think.html


tq bro bidara........sebenarnya aku dah try indi nie semalam.......memang leh profit.......tapi aku tambah indi nie ngan scalping utility...aku target 5 pips je profit tapi fxopen minimum target profit 10pips keatas.itu yang aku tambah tu...semua position yang aku buka kalo dah sampai target 5 pips dia akan close semua secara auto.tak yah close manual dan terlambat untuk close.

aku ada attach benda tu kat sini........
cara install korang leh install macam nak install ea.....

manntulang
09-09-2008, 09:52 AM
bro bidara aku ada try juga ngan tf 1min tetap leh profit juga la indi ko nie

petani
09-09-2008, 01:26 PM
salam sejahtera semua.

kalau lepas tarawih boleh cuba scalping dengan tf M1 tapi paling bagus utk pair GU (rasa-rasanya lah) nak sedap tambah t_s_r line.

kalau salah mintak maaf bebanyak le.

Johnny Lingkom
09-12-2008, 04:59 AM
Bukan 1001 sebenarnya 2002


http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalping-1.gif

MACAM MANA PAKAI NI, SAYA NI TRADER KAMPUNGAN...sm_smile sm_smile

manntulang
09-13-2008, 02:45 PM
MACAM MANA PAKAI NI, SAYA NI TRADER KAMPUNGAN...sm_smile sm_smile

ko buka tf5 ko follow je indi tu......senang..

dr.duit
09-13-2008, 06:36 PM
aku try jugak salping ni...mmg berhasil dan kurang stress....stabil dgn psgan eu,gu

Pepsifire
09-13-2008, 07:41 PM
aku try jugak salping ni...mmg berhasil dan kurang stress....stabil dgn psgan eu,gu

yup..
mmg berhasil bro..
Kebiasaanya pair yg mnjadi kegemarn trader main sclap
Eu ngn UJ..

Pepsifire
09-13-2008, 07:58 PM
Bukan 1001 sebenarnya 2002



Bro bidara mmg hebat...aku sokong kat bro..:cool:

Harap2 thread ni akn diupdate slalu.
Dn kepada bro2 yg dh rty indi2 sclap kat sini dptla
share2 kn ss bro tu spy newbie cam sy ni dpt blajar main sclap..
Pair mane, time bile, dn bla2 la..k..:D :D

manntulang
09-13-2008, 11:33 PM
Bro bidara mmg hebat...aku sokong kat bro..:cool:

Harap2 thread ni akn diupdate slalu.
Dn kepada bro2 yg dh rty indi2 sclap kat sini dptla
share2 kn ss bro tu spy newbie cam sy ni dpt blajar main sclap..
Pair mane, time bile, dn bla2 la..k..:D :D

ada lagi satu indi yang bagus aku nak kongsi ngan korang,baik untuk main scalping.nama dia 'multipair indicator'.tapi masalahnya aku tak tahu aku letak mana...nanti aku cari sat...sat gie aku attach kat sini......kasi aku 30min higga 1 jam......:

manntulang
09-14-2008, 01:07 AM
ha aku dah jumpa dah indi nie..........

multipair indicator ialah indicator yg menunjukkan beberapa pair yg berlainan dalam satu window.

ini cth indi yg aku bagi"multipair macd" yg menunjukkan pair GU dan UJ pd window chart GJ. Seperti yg kita tahu GU dan UJ saling berkait dgn GJ. So significant nya dpt memudahkan kita monitor strength ketiga2 pair ini pada satu window sahaja.:) :) try dulu sebab indi nie membolehkan kita mengetahui price mana yang lemah dan kuat.....senang untuk kita open post..:D

manntulang
09-14-2008, 01:10 AM
ini gambar indinya

manntulang
09-14-2008, 01:14 AM
indi nie ada banyak jenis...korang donlod indi nie dulu la......:D :D

manntulang
09-14-2008, 01:17 AM
korang leh tambah ngan indi si bro bidara tu bagi(yang scalping tf 5 min tu).
aku rasa combination dia leh dapat banyak lagi profit dan mengelakkan false signal.
dan lagi satu kita leh nampak&agak exit profit untuk post kita.

manntulang
09-14-2008, 01:19 AM
aku dah try dan dah dapat profit..........
harap bro bidara tak marah la...niat cuma ingin membantu......

manntulang
09-14-2008, 01:38 AM
Salam semua,
Klu nk jd master scalp kena master pasal tape reading.. Tape reading ni lebih kurang mcm ayunan melodi.. Cth mcm pemuzik yg expert, dorg tau baca note/togey tu kan, so lebih kurang mcm scalpers gak.. Memula nk phmkn mmg susah.. Pasal nk dpt tune ayunan pair ni, adui, mkn masa.. Aku pun xreti gak smpi skg ni.. KT bwh ni ada ckit pasal tape reading..

panjangnya malas nak baca english lak tu............huyooooooooooonaik bengong kepala aku....tak pa aku akan study sampai aku bleh.anyway tq sebab kongsi........

manntulang
09-14-2008, 01:45 AM
Ini ok juga

bro ko cite cikit tentang indi joget nie.aku ada gak indi nie tapi sampai skarang aku tak tau nak guna,tak leh nak berjoget langsung..........tq kerana membantu........

moga dikurniakan pips yang beriban-ribaan....:D

umaalok
09-14-2008, 06:23 AM
Scalping TF5Min

http://usera.ImageCave.com/bidara/5mscalpinga.gif



http://usera.ImageCave.com/bidara/s5m.gif


salam bidara...

terima kasih utk sistemTF5MIN ini.....tetapi boleh saya tau x napa di ss yg bro bagi ni, indi macd n madrogolden filter saling bertindih, tepapi yg saya pasang tidak bertindih ? boleh bg x indi yg siap bertindih ataupun tolong bgtau cara utk buat seperti tu......

indi ini simple tp kalo dpt tindihkan dia, kemas ckit monitor ini n mudah nak baca....please bidara

bidara
09-14-2008, 07:22 AM
salam bidara...

terima kasih utk sistemTF5MIN ini.....tetapi boleh saya tau x napa di ss yg bro bagi ni, indi macd n madrogolden filter saling bertindih, tepapi yg saya pasang tidak bertindih ? boleh bg x indi yg siap bertindih ataupun tolong bgtau cara utk buat seperti tu......

indi ini simple tp kalo dpt tindihkan dia, kemas ckit monitor ini n mudah nak baca....please bidara

Cuba ni mana tau..

http://usera.ImageCave.com/bidara/t5m.gif.jpg

Umarz
02-14-2009, 04:09 PM
aku tak tahu la cara aku nie betul ke tak........nak minta otai2 tolong jelaskan.....tapi sepanjang aku guna cara nie semuanya aku dapat profit...

aku cuma gunakan bolligerband je...simple.....tapi aku tengok tf 30min untuk tengok trend dan tf 1min untuk buka position.......tapi syaratnya kena la bagi dua2 tf tu sama arah dan candle dah sentuh separuh body garisan bawah atau atas bolliger..baru la aku buka position.......itu je cara aku simple sesangat..........:) :) :)

**ini cara seorang newbies cam aku...

Alah Bro.. Apapun caranya, Yg penting Profit..;)