PDA

View Full Version : Masalah dan persoalan: Metatrader 4



Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

azmaniarkht
05-12-2009, 09:04 AM
knp sy punye mt4 x jalan..... ac no:183472(micro) ader sesiape bleh bantu... demo acc ok pulak...

suremasyuq
05-12-2009, 09:06 AM
knp sy punye mt4 x jalan..... ac no:183472(micro) ader sesiape bleh bantu... demo acc ok pulak...

delete chart dan buat chart baru

chart demo sama ngan standard

chart micro lain

azmaniarkht
05-12-2009, 12:30 PM
delete chart dan buat chart baru

chart demo sama ngan standard

chart micro lain

alamak...betul laa...ten q laa bro ek...boleh laa trade mlm ni huhu....

AnokWek
05-14-2009, 04:48 AM
Salam,

Sekrang ada masalah common error ke? Saya tak boleh open post sbb common error. Ada sesiapa boleh bantu?

droplet
05-14-2009, 05:09 AM
same problem perhaps our streamyx connection to server is not so good?

kg_boy
05-14-2009, 05:09 AM
Salam,

Sekrang ada masalah common error ke? Saya tak boleh open post sbb common error. Ada sesiapa boleh bantu?

Salam...

Masalah yang sama saya hadapi...
akan keluar common error...

AnokWek...apa kabar?

droplet
05-14-2009, 05:11 AM
masalah ni terjadi lepas aku update client terlatest

rosliothman
05-14-2009, 05:26 AM
Salam..........
Sama masalah, bila nak buat new order : common error
harap tuan supporter boleh membantu TQ

rosliothman
05-14-2009, 05:33 AM
Ok masalah selesai..
TQ selepas update

AnokWek
05-14-2009, 06:27 AM
Salam...

Masalah yang sama saya hadapi...
akan keluar common error...

AnokWek...apa kabar?

Salam kg_boy,

Problem sama gak ke?

p/s: Kaba baik bro. Bro camana sekrang? Semua ok?

Along09
05-16-2009, 03:54 AM
Mintak nasihat dari admin atau otai-otai,

Kenapa MT4 saya masih menggunakan version lama (Build220) walaupun Auto Liveupdate message kuar setiap kali saya start MT4.

Adakah auto update tu tak success ? macamana nak selesai masalah ni ?
Ada ke post dulu-dulu yg dah bincang pasal ni?

Tak silap saya ver terbaru ialah build 224, ye ke?

ForexWaveSoldier
05-16-2009, 05:02 AM
ya terbaru 224.

dia masih keluar lagi bermakna dia belum update lagi.. kalau nak tahu update berjaya ka tidak.. selepas tekan start button tu.. bila abis update dia akan keluar kotak "Update and restart mt4".

arialun
05-16-2009, 09:25 AM
Mintak nasihat dari admin atau otai-otai,

Kenapa MT4 saya masih menggunakan version lama (Build220) walaupun Auto Liveupdate message kuar setiap kali saya start MT4.

Adakah auto update tu tak success ? macamana nak selesai masalah ni ?
Ada ke post dulu-dulu yg dah bincang pasal ni?
Tak silap saya ver terbaru ialah build 224, ye ke?setiap kali berlaku mt4 update, file terminal.exe di dalam folder metatrader -xopen tu akan di update.
Sebab mengapa setiap kali anda buka mt4 dan sistem minta update lagi adalah kerana sebelum ini file terminal.exe itu anda rename ke nama lain.
Cuba pegi balik ke folder metatrader dan execute file name terminal.exe

nizamo
05-22-2009, 10:15 AM
Otai otai..
kenapa MT4 saya tak keluar graf "waiting for update" untik micro account
dah cuba download lain mt4 tapi tak boleh juga

learn2biz
05-22-2009, 10:38 AM
Otai otai..
kenapa MT4 saya tak keluar graf "waiting for update" untik micro account
dah cuba download lain mt4 tapi tak boleh juga

Rujuk post kat page sebelum ni ... http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=414798&postcount=1504 ...

nizamo
05-22-2009, 11:06 AM
Okay bro...dah boleh

wshaha
05-22-2009, 04:18 PM
apasal bila saya nak buka post xleh..keluar common error.. saya punya akaun micro no 183651

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 04:38 PM
here..


Hello all.
Yes, there is a tech problem with the real accounts at the moment. The IT department has already been informed of it and they are trying to fix it. Please, do not panic, i am sure it won't take more than a couple of hours to fix.
We are truly sorry for the inconveniences.

wshaha
05-22-2009, 04:39 PM
ok..tq

ForexWaveSoldier
05-22-2009, 04:45 PM
ok..tq

dah ok dah.. try :)

sinkthedirt
05-23-2009, 04:48 PM
salam..saya newbie dlm forex nih.saya nak tanye,trading dlm MT4 untuk demo account,standard atau micro?TQ

myanyx
05-23-2009, 06:28 PM
saya perasaan kat mt4 fxopen tu kadang kadang market watch time dia spike sikit, eg: 22:00:00 tunggu dua saat dia baru update ke 22:00:02, adakah ini normal? kadang2 no connection pula. jg nak minta tanya mcm mana check ping di mt4?

learn2biz
05-24-2009, 02:21 AM
salam..saya newbie dlm forex nih.saya nak tanye,trading dlm MT4 untuk demo account,standard atau micro?TQ
Salam,mt4 itulah terminal perdagangan yg anda gunakan utk trading. Jika demo, kena login server demo, jika std/mikro kena login server real.


saya perasaan kat mt4 fxopen tu kadang kadang market watch time dia spike sikit, eg: 22:00:00 tunggu dua saat dia baru update ke 22:00:02, adakah ini normal? kadang2 no connection pula. jg nak minta tanya mcm mana check ping di mt4?Biasanya jika tersengguk2 ni .. samada internet connection kita atau server trading itu sendiri yg bermasalah .. mungkin juga setting pada terminal spt pilihan server dsb ... cuma bwh ni kalau jadi lagi ...

Utk pastikan terminal kurang bermasalah ...

1) Sila pastikan anda buang tick pada 'Data center auto configuration' lihat dalam Tools > Options
2) kemudian, pilih FXOpen Trading Server .. klik pada connection status (yg ada warna hijau/merah di bahagian bawah kanan terminal MT4)
3) Jika anda menggunakan akaun mikro, tutup semua chart dan buka chart baru File > new chart
4) Terdapat 9 server trading sekarang ini, pastikan server pilihan samada FXOpen trading server atau DC7 - Malaysia atau DC6 - Singapore. Kalau dia pi tempat lain memang ada sangkut ...
5) Pastikan anda login menggunakan server yg betul 'FXOpen - real' utk akaun std/mikro, 'FXOpen - Demo' utk akaun demo

ps : hari ini hari Ahad ... kalau support lambat/tak de reply jangan la marah ye ...

mat88
05-25-2009, 03:22 AM
account saya tidak boleh log in(invalid account)(tidak pernah log in sejak register) walaupun tukar server.
akaun no:182890

FidiSWK
05-25-2009, 03:35 AM
login : 182890
password : trader password
kalau tak dpt gik, cuba online support kat fxopen.com, suruh check account status:
akaun no.
akaun name:

suremasyuq
05-25-2009, 03:57 AM
account saya tidak boleh log in(invalid account)(tidak pernah log in sejak register) walaupun tukar server.
akaun no:182890


login : 182890
password : trader password
kalau tak dpt gik, cuba online support kat fxopen.com, suruh check account status:
akaun no.
akaun name:

dan PASTIkan memlilih SERVER yg betul (REAL)

mat88
05-25-2009, 04:15 AM
sudah boleh,

pipslover
05-25-2009, 11:37 AM
Tuan supporter,

Sejak tegahari tadi MT4 saya hange dan "not responding'. graf keluar tapi tidak boleh membuat sebarang OP beberapa saat lepas keluar MT4 terus hange dan keluar 'not responding'

halzu
05-25-2009, 11:43 AM
Tuan supporter,

Sejak tegahari tadi MT4 saya hange dan "not responding'. graf keluar tapi tidak boleh membuat sebarang OP beberapa saat lepas keluar MT4 terus hange dan keluar 'not responding'

Dari maklumat yang diperolehi sejak pagi tadi hingga ke waktu post ini ditulis TIADA sebarang masalah pada MT4.

p/s: Adakah anda install indikator atau EA yg berat ... sekiranya ada berkemungkinan itulah punca masalahnya.....

pipslover
05-25-2009, 12:11 PM
Dari maklumat yang diperolehi sejak pagi tadi hingga ke waktu post ini ditulis TIADA sebarang masalah pada MT4.

p/s: Adakah anda install indikator atau EA yg berat ... sekiranya ada berkemungkinan itulah punca masalahnya.....


terima kasih tuan supporter, masalah telah selesai:sm18:

nazri
05-25-2009, 10:41 PM
ingin tanya...kenapa panyata harian untuk akaun standard saya tiada sedangkan panyata untuk akaun mikro ada pula? minta perhatian. tq.

learn2biz
05-25-2009, 10:45 PM
ingin tanya...kenapa panyata harian untuk akaun standard saya tiada sedangkan panyata untuk akaun mikro ada pula? minta perhatian. tq.

Apa domain email yg anda guna ?

nazri
05-26-2009, 01:20 AM
Apa domain email yg anda guna ?

email saya nik_nazri08@yahoo.com.my dan no akaun saya 180465. Terima kasih atas perhatian anda.

nonamer
05-26-2009, 02:01 AM
email saya nik_nazri08@yahoo.com.my dan no akaun saya 180465. Terima kasih atas perhatian anda.

Salam

Information yang telah dinyatakan sebelum anda membuka akaun --->

Notis untuk pengguna Yahoo Mail. Sistem Yahoo mail tidak selalunya menerima email dari FXOpen pada waktu yang sama dengan waktu email di hantar, jadi anda digalakkan supaya menggunakan email alternatif untuk membuka akaun trading anda bagi mengelakkan sebarang masalah di masa hadapan.

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/registration.aspx?Culture=ms-MY

Terima kasih.

learn2biz
05-26-2009, 02:01 AM
email saya nik_nazri08@yahoo.com.my dan no akaun saya 180465. Terima kasih atas perhatian anda.

Mungkin anda terlepas baca masa nak buka akaun :

Notis untuk pengguna Yahoo Mail. Sistem Yahoo mail tidak selalunya menerima email dari FXOpen pada waktu yang sama dengan waktu email di hantar, jadi anda digalakkan supaya menggunakan email alternatif untuk membuka akaun trading anda bagi mengelakkan sebarang masalah di masa hadapan.

Sila rujuk thread masalah email utk mengetahui cara-cara tukar email. TQ

Carragher23
05-26-2009, 02:38 AM
Salam Sejahtera,

Nak tanya....

Kenapa bila sia log in masuk pigi account micro saya, hanya terpapar di screen "Waiting for update" sejak semalam???


No.Login: 182118

Thanks

arialun
05-26-2009, 03:29 AM
Salam Sejahtera,

Nak tanya....

Kenapa bila sia log in masuk pigi account micro saya, hanya terpapar di screen "Waiting for update" sejak semalam???


No.Login: 182118

Thanks

Jika anda rujuk 1 page dibelakang, anda pasti jumpa solution nya..

rujuk sini: http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=313668&postcount=731

1) Sila pastikan anda buang tick pada 'Data center auto configuration' lihat dalam Tools > Options

2) kemudian, pilih FXOpen Trading Server .. klik pada connection status (yg ada warna hijau/merah di bahagian bawah kanan terminal MT4)

3) Jika anda menggunakan akaun mikro, tutup semua chart dan buka chart baru File > new chart

4) Terdapat 9 server trading sekarang ini, pastikan anda pilih FXOpen trading server atau DC6-Singapore atau DC7-Malaysia untuk connection yg di M'sia untuk connection yg paling laju

5) Pastikan anda login menggunakan server yg betul 'FXOpen - real' utk akaun std/mikro, 'FXOpen - Demo' utk akaun demo

Akses untuk Server Demonstrasi: 74.86.131.115:443
Akses untuk Server Real (Standard dan Micro): 74.86.131.114:443
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=392940&postcount=1106  screen shot mcmana nak bubuh

madusawi
05-26-2009, 07:55 AM
salam. login id saya 186187. dr semlm mt4 real acct saya "waiting for update". demo ok plak. apalah masalah sebenarnya? tolong tuan cek & betulkan. Jazakallah.

learn2biz
05-26-2009, 08:01 AM
salam. login id saya 186187. dr semlm mt4 real acct saya "waiting for update". demo ok plak. apalah masalah sebenarnya? tolong tuan cek & betulkan. Jazakallah.
Rujuk sini kenapa : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=405484&postcount=1446

petehor
05-26-2009, 09:14 AM
account 186644 bila login invalid account,
baru masuk deposit 1000usd....
mengapa begini....takut la:sm55: :sm55: :sm55: :sm55:
apa masalahnya?

suremasyuq
05-26-2009, 09:21 AM
account 186644 bila login invalid account,
baru masuk deposit 1000usd....
mengapa begini....takut la:sm55: :sm55: :sm55: :sm55:
apa masalahnya?

make sure you password

1 , I and l , look the same but they are different

and, make sure choose the rite server (real)

arialun
05-26-2009, 09:24 AM
account 186644 bila login invalid account,
baru masuk deposit 1000usd....
mengapa begini....takut la:sm55: :sm55: :sm55: :sm55:
apa masalahnya?


1. Pastikan password adalah trader password atau investor password.
2. Server connected ke mana? Rujuk post dari L2biz di atas sana

petehor
05-26-2009, 09:29 AM
make sure you password

1 , I and l , look the same but they are different

and, make sure choose the rite server (real)

memang try banyak kali...tak boleh la
kenapa nih?:sm14: :sm14: :sm14: :sm14:

dia nih keluar invalid account la.....panas nih!!!!!!!!!!!!!!

suremasyuq
05-26-2009, 09:37 AM
memang try banyak kali...tak boleh la
kenapa nih?:sm14: :sm14: :sm14: :sm14:

dia nih keluar invalid account la.....panas nih!!!!!!!!!!!!!!


ada space bar kat pangkal mahupun hujung (ni kes copy/paste) pun error gak


p/s: kalau berani, pm me your pw, let me try, if can, i will teach you how to change a new pw

petehor
05-26-2009, 09:48 AM
ada space bar kat pangkal mahupun hujung (ni kes copy/paste) pun error gak


p/s: kalau berani, pm me your pw, let me try, if can, i will teach you how to change a new pw

i ada account lain, tapi ok jer...
yang nih jer ada masalah..aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
pm u kejap lagi...kat luar beli barang

learn2biz
05-26-2009, 09:51 AM
memang try banyak kali...tak boleh la
kenapa nih?:sm14: :sm14: :sm14: :sm14:

dia nih keluar invalid account la.....panas nih!!!!!!!!!!!!!!

Sabar, tak usah panas2 .. wa pun local citizenship lor ...

Disarankan cuba guna 'FXOpen-Real1' utk login akaun yg baru sbb ada 2 login server sekarang iaitu 'FXOpen-Real' dan 'FXOpen-Real1' ... kemungkinan server belum sync atau diasingkan antara akaun baru/lama ketika proses naiktaraf yg dilakukan baru-baru ini. Cuba satu-satu .. copy n paste trader pw .. kadang silap baca huruf O seperti nombor 0 ...

ps : jika anda boleh login kabinet tapi tak boleh login mt4, akaun anda ok ... mungkin pilihan server atau mistype no akaun/password.

madusawi
05-26-2009, 10:47 AM
Rujuk sini kenapa : forum.fxopen.com/showpost.php?p=405484&postcount=1446

dah ok dah. bole ler start trade ni...hehehhe:sm8:

suremasyuq
05-26-2009, 11:11 AM
kepada mereka yang masih prob ..


bahagian server.. letakkan

real2.fxopen.com:443

nonamer
05-26-2009, 11:25 AM
Salam semua,

Seperti mana yg diberitahu oleh Suremasyuq dan learn2biz berkaitan server untuk akaun baru.
Saya tambah sedikit.


Kalau anda baru open account, anda boleh nampak anda diberikan maklumat tambahan
seperti ini -->

Login: 186xx
Trader Password: xxxxxxx
Investor Password: xxxxxx
Server Address: real2.fxopen.com
Pin Code: xxxx

So sila gunakan server address tu untuk login anda. Copy n paste di server semasa hendak login .

Thanks

learn2biz
05-27-2009, 06:06 AM
Sy nak tanya ... saper sini pengguna Celcom dan hadapi masalah no connection skarang ? Jika ada, sila beritahu anda di kawasan mana. TQ.

naro
05-27-2009, 11:20 AM
Dalam Terminal MetraTrader untuk PDA (Windows), tak ada option untuk memasukkan server real2.fxopen.com seperti mana kat Desktop.

Jadi, akaun tak boleh login.

Macam mana ni?

Deposit dah transfer... (tapi lom masuk.. dah 20 minit - mana Karisma ni..?)

arialun
05-27-2009, 11:35 AM
Dalam Terminal MetraTrader untuk PDA (Windows), tak ada option untuk memasukkan server real2.fxopen.com seperti mana kat Desktop.

Jadi, akaun tak boleh login.

Macam mana ni?

Deposit dah transfer... (tapi lom masuk.. dah 20 minit - mana Karisma ni..?)

Kat MT4 PDA ada 3 server:
1. FXOpen-Demo
2. FXOpen-Real
3. FXOpen-Real1

Saya connect ke FXOpen-Real1, tiada sebarang masalah pun.

Sebelum depo anda dah hubungi Karisma ke tidak?
Takan main hantam depo je, tanpa alert tuan depo terlebih dahulu?:sm35:

**"bermula Rabu 3 Jun 2009 hingga 7 Jun 2009, Karisma Trade Services bercuti"

naro
05-27-2009, 11:44 AM
Kat MT4 PDA ada 3 server:
1. FXOpen-Demo
2. FXOpen-Real
3. FXOpen-Real1

Saya connect ke FXOpen-Real1, tiada sebarang masalah pun.

Sebelum depo anda dah hubungi Karisma ke tidak?
Takan main hantam depo je, tanpa alert tuan depo terlebih dahulu?:sm35:

**"bermula Rabu 3 Jun 2009 hingga 7 Jun 2009, Karisma Trade Services bercuti"

dah berpuluh kali deal dgn dia.. selalu msg tanya.. "available ke tak".. dia senyap, tak jawab. Tapi bila deposit, masuk aje.

kali ni... hemm, belum lagi 3 Jun

BTW, memang tak boleh login, account baru create tadi.. 187004, response "Invalid Account", dah pakai ver: 4.00 build 223. Dah try kedua-dua server yg availbale

arialun
05-27-2009, 11:52 AM
dah berpuluh kali deal dgn dia.. selalu msg tanya.. "available ke tak".. dia senyap, tak jawab. Tapi bila deposit, masuk aje.

kali ni... hemm, belum lagi 3 Jun

BTW, memang tak boleh login, account baru create tadi.. 187004, response "Invalid Account", dah pakai ver: 4.00 build 223. Dah try kedua-dua server yg availbale


hmm.. :sm48: bila dah boleh login, MT4 PDA akan prompt untuk update ke ver 4.00 build 224.
Sekarang, masalahnya anda tak boleh login.
Login id & Password (trader/investor) betul tak? case sensitif yea.

kat Mt4 PC boleh connect?

learn2biz
05-27-2009, 12:01 PM
Dalam Terminal MetraTrader untuk PDA (Windows), tak ada option untuk memasukkan server real2.fxopen.com seperti mana kat Desktop.

Jadi, akaun tak boleh login.

Macam mana ni?

Deposit dah transfer... (tapi lom masuk.. dah 20 minit - mana Karisma ni..?)

1) PDA version terpaksa tunggu update baru jika nak ada real2.fxopen.com. Sementara itu memang tak akan dpt login (sebagaimana pertukaran server dari belvedere ke fxopen satu ketika dahulu) Harap maaf.
2) 20 minit sebelum anda post adalah lebih kurang pukul 7.00 pm. Pernahkah anda terfikir bahawa beliau ada keluarga atau urusan peribadi yg perlu beliau uruskan terlebih dahulu? Waktu bekerja pejabat pun 9am - 5pm shj bro. Tempoh kemasukan dana adalah 24 jam. Ye la, mana tahu tiba2 kabinet/online banking tak boleh login ke (utk periksa butiran), modem terbakar ke, network busy ke ...

ps : andai kata la satu hari nanti wakil-wakil ni tak ada lagi dan pihak FXOpen sendiri yg proses local depo/wd .. nak cakap mcmmana agaknya bila lambat sket sbb mereka ni ikut keje waktu pejabat. Wakil yg ada sekarang ni masih boleh buat luar waktu pejabat tapi tgk waktu la juga .... hueheuhue

halzu
05-27-2009, 12:12 PM
dah berpuluh kali deal dgn dia.. selalu msg tanya.. "available ke tak".. dia senyap, tak jawab. Tapi bila deposit, masuk aje.

kali ni... hemm, belum lagi 3 Jun

BTW, memang tak boleh login, account baru create tadi.. 187004, response "Invalid Account", dah pakai ver: 4.00 build 223. Dah try kedua-dua server yg availbale

Deposit anda telah dimasukkan. Message pertama yang anda hantar wakil Karisma sedang drive balik ke rumah, so bagaimana nak updatekan account anda....?? Message kedua yang anda hantar waktu time MAGHRIB. Mana lebih PENTING.....???

p/s: Itu sebab telah DINYATAKAN dari awal urusan Local Deposit DALAM TEMPOH 24 JAM selepas arahan dikut.

p/s2: Ada juga yang tanya kenapa lambat... walhal time tu Khatib sedang baca khutbah Jumaat...

matamat
05-27-2009, 02:37 PM
Saya Baru Buka Akaun Fx Malay No Login 186931 Tapi Nak Login Tak Boleh Sucesful Kenapa Ye

learn2biz
05-27-2009, 02:44 PM
Saya Baru Buka Akaun Fx Malay No Login 186931 Tapi Nak Login Tak Boleh Sucesful Kenapa Ye

Rujuk : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551

ps : Sila pastikan anda post dalam thread yg berkenaan kerana post anda semuanya tak kena pada tempat. Itu sbbnya anda tak jumpa jwpn atau tak ada reply segera.

emptyara
05-27-2009, 02:50 PM
nak tumpang tanya pd sumer members sini..

dekat thread mane boleh dapatkan khidmat personal coaching?

baru lg kat sini.. :sm23:

learn2biz
05-27-2009, 02:55 PM
nak tumpang tanya pd sumer members sini..

dekat thread mane boleh dapatkan khidmat personal coaching?

baru lg kat sini.. :sm23:

Berapa kali la nak post soalan sama kat thread berbeza ...
1) http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=423171&postcount=142
2) http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=423166&postcount=3683

Ianya dianggap spam dan silap gaya dikenakan tindakan. Harap jgn la buat mcm tu lagi .... dah ler tak kena tajuk langsung ... antara sbb kenapa 100 post bonus org susah nak dapat sebab mcm ni la .. post building ... spam ... reviving old thread ... hueheuheu

naro
05-27-2009, 03:43 PM
Deposit anda telah dimasukkan. Message pertama yang anda hantar wakil Karisma sedang drive balik ke rumah, so bagaimana nak updatekan account anda....?? Message kedua yang anda hantar waktu time MAGHRIB. Mana lebih PENTING.....???

p/s: Itu sebab telah DINYATAKAN dari awal urusan Local Deposit DALAM TEMPOH 24 JAM selepas arahan dikut.

p/s2: Ada juga yang tanya kenapa lambat... walhal time tu Khatib sedang baca khutbah Jumaat...

ok, tenkiu. Takpe.. sbb tu saya tak bising sangat, just wondering je kat forum ni kot2 ada ahli2 yang lain tahu kot2 karisma demam ke.. tak sihat ke..

naro
05-27-2009, 04:02 PM
hmm.. :sm48: bila dah boleh login, MT4 PDA akan prompt untuk update ke ver 4.00 build 224.
Sekarang, masalahnya anda tak boleh login.
Login id & Password (trader/investor) betul tak? case sensitif yea.

kat Mt4 PC boleh connect?

PDA version dah di update ke build 224.
Username / password semua dah betul. Kat PC boleh login mcm biasa, tapi PDA version 4.00 build 224 still tak ada server baru real2.fxopen.com, maka tak dapat nak login - still the answer "invalid account"

nak kena tunggu version lagi baru kot..

halzu
05-27-2009, 04:38 PM
ok, tenkiu. Takpe.. sbb tu saya tak bising sangat, just wondering je kat forum ni kot2 ada ahli2 yang lain tahu kot2 karisma demam ke.. tak sihat ke..

YES memang betul wakil Karisma TIDAK SIHAT hari ini.... TETAPI apabila memikrkan TANGGUNGJAWAB yang perlu dilaksanakan..... persoalan TIDAK SIHAT atau SAKIT diketepikan......

p/s: Para Supporter telah banyak berkorban demi kebaikan semua orang...

p/s2: Ada tak org bertanya mengapa Karisma bercuti pada 3 Jun 2009...??

suremasyuq
05-27-2009, 04:41 PM
PDA version dah di update ke build 224.
Username / password semua dah betul. Kat PC boleh login mcm biasa, tapi PDA version 4.00 build 224 still tak ada server baru real2.fxopen.com, maka tak dapat nak login - still the answer "invalid account"

nak kena tunggu version lagi baru kot..

pda dalam process upgrade (penambahan server) khas untuk akaun baru 186300 keatas

ruparaw
05-29-2009, 12:37 PM
Nak tanya kenapa tetiba sejak petang tadi semua ac demo jadi invalid ac :sm37:

learn2biz
05-29-2009, 01:13 PM
Nak tanya kenapa tetiba sejak petang tadi semua ac demo jadi invalid ac :sm37:
Diberitakan pada sy bahawa server demo sedang dalam proses pembaikan (manager kata down temporally, fixing) .. harap bersabar

cairol
05-29-2009, 01:20 PM
Trader cabinet x ok gak ker?? aku nak msk cam slow je nie

learn2biz
05-29-2009, 04:03 PM
MT4 common error ... pihak kami dah cuba inform pihak berkenaan .... harap dapat bersabar...

learn2biz
05-29-2009, 04:36 PM
ok ... mt4 dah ok :D

baruli_san
05-30-2009, 12:26 PM
erm agak2 fxopen akan tukar mt4 kpd mt5 ker tak lama lg..? dnga citer byk yg tkleh ngan mt5 ni..

mana2 EA & indicator MT4 sebab MQL4 language tak compatible dengan MQL5 language. maksudnya, sapa2 yang nak guna mana EA & indicator yang di code guna MQL4 language skang nie akan kena re-code balik dalam MQL5 nye language.

lagi satu, dalam MT5 nie, dah tak leh nak hedging, martingale, scalping.

learn2biz
05-30-2009, 10:22 PM
erm agak2 fxopen akan tukar mt4 kpd mt5 ker tak lama lg..? dnga citer byk yg tkleh ngan mt5 ni..

mana2 EA & indicator MT4 sebab MQL4 language tak compatible dengan MQL5 language. maksudnya, sapa2 yang nak guna mana EA & indicator yang di code guna MQL4 language skang nie akan kena re-code balik dalam MQL5 nye language.

lagi satu, dalam MT5 nie, dah tak leh nak hedging, martingale, scalping.
Metatrader adalah produk metaquotes dan pihak metaquotes sendiri tulis "by autumn we are planning to release the new platform. Beta testing of the new client terminal and MQL5 development environment starts in summer."

Kalau pegi kat metaquotes sendiri .. tak ada satu pun download utk demo mt5 ini. Bila tiba masanya nanti, kita semua akan tahu ...

Alia Azam
06-01-2009, 05:23 AM
Salam semua!

Nak tanya sikit, kenapa demo akaun tiba-tiba jadi invalid account???? Pas tu bila nak create yang baru tak leh pula. Tolong sesiapa.:sm7:

saya anak:malaysia-flag: saya anak:malaysia-flag:

learn2biz
06-01-2009, 06:05 AM
Salam semua!

Nak tanya sikit, kenapa demo akaun tiba-tiba jadi invalid account???? Pas tu bila nak create yang baru tak leh pula. Tolong sesiapa.:sm7:

saya anak:malaysia-flag: saya anak:malaysia-flag:

Salam, ntah la ... sy punya ok jer ni ... maybe anda silap pilih server login/password/no akaun?

Sbg bukti, sy sertakan SS akaun demo sy :

http://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/1/learn2biz/f_fxodemo0106m_d23adc1.gif (http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/1/learn2biz/f_fxodemo0106m_d23adc1.gif&srv=img36)

Kalau masih tak boleh gak ... apa kata reinstall MT4 ke ?

ps : post anda di atas dipindahkan ke thread masalah pelanggan > metatrader 4 ... lain kali post dalam thread yg betul ... TQ

shazam07
06-02-2009, 04:34 AM
ade saper2 buleh tlg x ne.... apsal lah nk OP asyik commom error je? mcm ne susah lah nk trade

sajer je server ne tau... nk OP x leh... nl close buleh pulak...sudahnyer terpaksa close dr rugi menjunam....admin tlg bg perhatian skit kat masalah ne...dah selalu sgt terjadi.... naik fed up pun ade

suremasyuq
06-02-2009, 04:57 AM
sajer je server ne tau... nk OP x leh... nl close buleh pulak...sudahnyer terpaksa close dr rugi menjunam....admin tlg bg p[erhatian skit kat masalah ne...dah selalu sgt terjadi.... naik fed up pun ade

Pihak I.T telah pun mengetahui permasalahan tersebut dan menyelesaikan secepat mungkin.

Berkemungkinan semasa anda cuba close, ianya telah di baik pulih.

Alia Azam
06-02-2009, 05:30 AM
Salam, ntah la ... sy punya ok jer ni ... maybe anda silap pilih server login/password/no akaun?

Sbg bukti, sy sertakan SS akaun demo sy :

Kalau masih tak boleh gak ... apa kata reinstall MT4 ke ?

ps : post anda di atas dipindahkan ke thread masalah pelanggan > metatrader 4 ... lain kali post dalam thread yg betul ... TQ

Salam

Ok! Tima Kasih learn2biz.
Akan saya usahakan.
Saya fikir dgn masalah yang melanda saya baru2 ni bukan setakat kena reinstall je MT4 ni, malah dengan laptop2nya sekali nak kena tukar yang baru kot.:sm26:

learn2biz
06-02-2009, 06:29 AM
Salam

Ok! Tima Kasih learn2biz.
Akan saya usahakan.
Saya fikir dgn masalah yang melanda saya baru2 ni bukan setakat kena reinstall je MT4 ni, malah dengan laptop2nya sekali nak kena tukar yang baru kot.:sm26:
Apa kata Jumaat malam Sabtu nanti dtg Rest. Dollah bawak notebook tu sekali. Bagi saya 'jahanam'kan ... biasanya notebook/pc yg degil mcm tu memang nak kena 'jahanam'kan sekali-sekala ... heuheuehue

YusmanJusoh
06-03-2009, 07:29 AM
Hi support,

nak tanyer ni nape sy install meta4 window mobile kat PDA pastu die hang ek?
PDA sy xsupport utk bukak meta4 ke?

learn2biz
06-03-2009, 07:36 AM
Hi support,

nak tanyer ni nape sy install meta4 window mobile kat PDA pastu die hang ek?
PDA sy xsupport utk bukak meta4 ke?

Windows mobile braper tu ? WM5 ? WM6 ?

YusmanJusoh
06-03-2009, 07:41 AM
Windows mobile braper tu ? WM5 ? WM6 ?


WM 6.1..tp klu sy install mt4 untuk smartphone punyer kt PDA ok plak..tp interface die xhensem la..hehe..

hairul
06-03-2009, 08:32 AM
slm. tuan support, mnta maaf ye, hr tu ader trbaca psl accoun hstory, tp cari2 blk x jmpe plak, mcm ni, sy nk tnye, sy xleh nk tgk hstory trade sy. lau sy logout n masuk blk, sumer dh hlng

kt mn nk tukar setting tu. mnta tlng ye.
thnks

learn2biz
06-03-2009, 11:01 AM
WM 6.1..tp klu sy install mt4 untuk smartphone punyer kt PDA ok plak..tp interface die xhensem la..hehe..

PDA touch screen ... kena pakai yg PDA punya version .. smartphone bukan touch screen .. kena pakai yg smartphone punya .. kalau PDA masih crash .. try ler uninstall pas tu reinstall balik ...

ps : kadang dia mcm hang masa nak update .. tang ni memang payah sket ...


slm. tuan support, mnta maaf ye, hr tu ader trbaca psl accoun hstory, tp cari2 blk x jmpe plak, mcm ni, sy nk tnye, sy xleh nk tgk hstory trade sy. lau sy logout n masuk blk, sumer dh hlng

kt mn nk tukar setting tu. mnta tlng ye.
thnks

Pilih tab 'account history' .. tekan mouse button kanan pilih la nak today ke, last month ke, all history ke ... rujuk bawah

http://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/3/learn2biz/f_accthistm_40c45cb.png (http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/3/learn2biz/f_accthistm_40c45cb.png&srv=img36)

hairul
06-04-2009, 03:17 AM
Pilih tab 'account history' .. tekan mouse button kanan pilih la nak today ke, last month ke, all history ke ... rujuk bawah

http://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/3/learn2biz/f_accthistm_40c45cb.png (http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/3/learn2biz/f_accthistm_40c45cb.png&srv=img36)


sy dh buat mcm tu, tp xder kuar aper2. kosong je. pc kt opis ok, bleh tgk hstory dr mula2 buke acc tu

tp laptop kt rmh xleh lak

learn2biz
06-04-2009, 03:28 AM
sy dh buat mcm tu, tp xder kuar aper2. kosong je. pc kt opis ok, bleh tgk hstory dr mula2 buke acc tu

tp laptop kt rmh xleh lak
Pastikan anda dah login akaun trading ... kemudian lepas pilih 'All History" kalau nak tengok semua ... kena la tunggu sebentar sbb lama sket dia nak download all history masuk .... huehueheuhue

selam
06-04-2009, 12:29 PM
salam minta bantuan akaun saya ada di terminal ader tertulis canceled/gap..ketika itu saya ader letak order dan post tu TP..

sinkthedirt
06-04-2009, 01:42 PM
saya menghadapi masalah bro.saya ada 2 account.satu mikro satu standard.saya daftar akaun mikro dahulu.lpas verify,saya buat akaun standard.tetapi tidak sempat saya nak hantar maklumat untuk pengesahan,tengok2 dah verify.tp bila saya log in di metatrader4,tidak boleh dan tertera 'invalid account'.kenapa ye?ni standard account no:186703

learn2biz
06-04-2009, 02:04 PM
saya menghadapi masalah bro.saya ada 2 account.satu mikro satu standard.saya daftar akaun mikro dahulu.lpas verify,saya buat akaun standard.tetapi tidak sempat saya nak hantar maklumat untuk pengesahan,tengok2 dah verify.tp bila saya log in di metatrader4,tidak boleh dan tertera 'invalid account'.kenapa ye?ni standard account no:186703

no akaun 1867XX kena guna real2.fxopen.com .. bubuh kat bahagian server masa nak login.

sinkthedirt
06-04-2009, 02:10 PM
xboleh jgk bro.pastu akaun mikro saya,xboleh connect kat server fxopen malaysia.chart duk waiting for update je.dah hampir sejam tggu xde jadi apa2.

learn2biz
06-04-2009, 02:34 PM
xboleh jgk bro.pastu akaun mikro saya,xboleh connect kat server fxopen malaysia.chart duk waiting for update je.dah hampir sejam tggu xde jadi apa2.

Rujuk sini pasal akaun mikro : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=405484&postcount=1446

Rujuk sini pasal akaun baru : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551

sinkthedirt
06-04-2009, 02:40 PM
Rujuk sini pasal akaun mikro : forum.fxopen.com/showpost.php?p=405484&postcount=1446

Rujuk sini pasal akaun baru : forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551

wa...tq bro.
masalah selesai.
terima kasih byk2.
skarang boleh trading.
selamat memorex bro.
hihihi..

selam
06-04-2009, 02:48 PM
Mcm maner dengan masalah yang berkaitan dengan canceled/gap..

Alia Azam
06-05-2009, 04:00 AM
Salam semua,
Saya ada masalah sikit lah.... bukan apa...... masalah tak pandai.....
Bila dah download file2 berkaitan indi dan sebagainya, saya tak pandai nak upload ke MT4 lah. Yang berjaya saya buat sekali je iaitu fail "ShowAccInfo"dari learn2biz sebab dia explain detail dari a-z agaknya. Saya cuba buat cara yang sama tapi tak jadi pun.
Boleh sesiapa guide saya....Saya teruja dan nak cubalah sistem2 trading yg otai2 kat sini kemukakan. :sm26:

YusmanJusoh
06-05-2009, 07:27 AM
salam...

saya ade masalah..saya xleh bukak account saya guna PDA la..
die akan tunjuk invalid account..bukak kat pc ok jer..

thnkx

learn2biz
06-05-2009, 07:40 AM
salam...

saya ade masalah..saya xleh bukak account saya guna PDA la..
die akan tunjuk invalid account..bukak kat pc ok jer..

thnkxMT4 PDA kena tunggu update baru ... selagi tak keluar update baru, tak saper boleh bantu. Pihak IT sedang bekerja keras utk atasi masalah ini. Masalah ini disebabkan pertambahan server trading dimana MT4 PDA belum ada tambahan nama server baru tsb.

Buat sementara waktu, trade guna PC sampai keluar update baru.


Salam semua,
Saya ada masalah sikit lah.... bukan apa...... masalah tak pandai.....
Bila dah download file2 berkaitan indi dan sebagainya, saya tak pandai nak upload ke MT4 lah. Yang berjaya saya buat sekali je iaitu fail "ShowAccInfo"dari learn2biz sebab dia explain detail dari a-z agaknya. Saya cuba buat cara yang sama tapi tak jadi pun.
Boleh sesiapa guide saya....Saya teruja dan nak cubalah sistem2 trading yg otai2 kat sini kemukakan. :sm26:

Basically, nak masukkan indicator baru kena buat cam ni :
1) close MT4
2) copy masuk indicator (yg ada nama .ex4) ke dalam folder program files > mt4 > experts > indicator
3) bukak semula MT4
4) pilih Insert > Indicators > custom utk tambah indi pada chart atau drag nama indi ke chart dari navigator

Wajib close MT4 sebelum copy masuk dlm folder atau kena reload semula MT4 jika lupa nak tutup sebelum dia boleh update dan kuar nama indi yg baru.

YusmanJusoh
06-05-2009, 07:42 AM
tp kawan sy punyer bleh je..mungkin die akaun lama kot..saya baru bukak akaun..
kalau nak transfer duit ke account lama saya bleh tak..?akaun lama saya terlupa password..kalau nak balik passwaord tu kena antar document tak?

sory byk bertanyer

learn2biz
06-05-2009, 07:58 AM
tp kawan sy punyer bleh je..mungkin die akaun lama kot..saya baru bukak akaun..
kalau nak transfer duit ke account lama saya bleh tak..?akaun lama saya terlupa password..kalau nak balik passwaord tu kena antar document tak?

sory byk bertanyer

Rujuk thread berkaitan : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=414783&postcount=597

huruhare
06-05-2009, 08:04 AM
salam...
aku nak tanye gak
biasenye bape lame utk aktifkan akaun baru...aku dah follow semue procedure yg ditetapkan...& dah buat deposit...cume belum upload doc...tapi nape still tak dapat nak login ke acc standard

p/s: acc tu baru buat akaun ari ni.

huruhare
06-05-2009, 08:52 AM
Ok...
time kasih
da settle
:sm18:

h711
06-05-2009, 01:47 PM
sy dh register n tgh tggu verification.ttpi bile sy login meta trader client die ckp acc sy invalid..mcmne tu ??..sile bntu tuk verify acc sy skli ye..

## no acc : 188971

learn2biz
06-05-2009, 02:06 PM
Mcm maner dengan masalah yang berkaitan dengan canceled/gap..

Sy tak boleh nak jawab pasal gap ... tu sbb sy tak jawab .. sila rujuk agreement .. baca pasal gap ...



sy dh register n tgh tggu verification.ttpi bile sy login meta trader client die ckp acc sy invalid..mcmne tu ??..sile bntu tuk verify acc sy skli ye..

## no acc : 188971
1) invalid account tak ada kena-mengena ngan proses verifikasi akaun ... samada silap pilihan server, no akaun atau password
2) sila rujuk : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551
3) sila post dalam thread yg betul .. baru jumpa jawapan .. hueheuheu

mat88
06-06-2009, 02:57 PM
bolehkah trade akaun mikro & standard pada satu komputer dengan buka 2 platform mt4 pada masa yang sama?

learn2biz
06-06-2009, 03:12 PM
bolehkah trade akaun mikro & standard pada satu komputer dengan buka 2 platform mt4 pada masa yang sama?

Boleh ... takde masalah/kekangan nak buat gitu. (asalkan bukan satu buy tapi satu lagi sell dah ler .. heuheuheuheu)

mat88
06-06-2009, 03:43 PM
Boleh ... takde masalah/kekangan nak buat gitu. (asalkan bukan satu buy tapi satu lagi sell dah ler .. heuheuheuheu)

macam mana?
download mt4 2 kali?
satu buka akaun micro,satu buka akaun standard?:sm48:

learn2biz
06-06-2009, 03:54 PM
macam mana?
download mt4 2 kali?
satu buka akaun micro,satu buka akaun standard?:sm48:

Copy folder mt4 ke folder baru dan rename jadi nama lain .. buat shortcut baru utk terminal.exe ... satu bukak mikro .. satu lagi bukak std ...

Sy kadang bukak 3 terminal sekali .. heuheuehue .. tak de masalah pun ... :sm46:

mat88
06-06-2009, 03:57 PM
Copy folder mt4 ke folder baru dan rename jadi nama lain .. buat shortcut baru utk terminal.exe ... satu bukak mikro .. satu lagi bukak std ...

Sy kadang bukak 3 terminal sekali .. heuheuehue .. tak de masalah pun ... :sm46:

ok lar thankyou:switzerland-flag:

ajid182
06-07-2009, 05:16 AM
salam semua..minta pertolongan...terutama learn2biz....arini ari ahad...
akaun baru xboleh login la dekat MT4...invalid account pulak...dekat traders cabinet boleh...
akaun lame yg lain boleh login sume...nk buat deposit mcm mane ni ade masalah...

ada ape2 masalah ker??

learn2biz
06-07-2009, 05:40 AM
salam semua..minta pertolongan...terutama learn2biz....arini ari ahad...
akaun baru xboleh login la dekat MT4...invalid account pulak...dekat traders cabinet boleh...
akaun lame yg lain boleh login sume...nk buat deposit mcm mane ni ade masalah...

ada ape2 masalah ker??

Akaun baru ? Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551

ajid182
06-07-2009, 06:06 AM
Akaun baru ? Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551

terima kasih learn2biz....ko memg best la...selalu bantu...maafla lame xmasuk forum:sm46:

YusmanJusoh
06-07-2009, 09:40 AM
Hi Support,

Saya nak tanyer nape ade 3 server real,real1 and real2 kat PC and 1 server real je kat PDA?

learn2biz
06-07-2009, 07:39 PM
Hi Support,

Saya nak tanyer nape ade 3 server real,real1 and real2 kat PC and 1 server real je kat PDA?

Yg sy diberitahu, disebabkan akaun semakin banyak, login akan terbahagi kepada 2 iaitu real1 dan real2. Akaun bawah 186XXX guna real1 utk login .. akaun 186XXX dan seterusnya guna real2 utk login.

MT4 PDA version masih belum ada update lagi. Harap bersabar.

spiderman
06-10-2009, 02:21 AM
Salam semua,

Seperti mana yg diberitahu oleh Suremasyuq dan learn2biz berkaitan server untuk akaun baru.
Saya tambah sedikit.


Kalau anda baru open account, anda boleh nampak anda diberikan maklumat tambahan
seperti ini -->

Login: 186xx
Trader Password: xxxxxxx
Investor Password: xxxxxx
Server Address: real2.fxopen.com
Pin Code: xxxx

So sila gunakan server address tu untuk login anda. Copy n paste di server semasa hendak login .

Thanks

Saya dah buat seperti di atas tapi still "No Connection" Mcm mana ye? Harap bantu.

FidiSWK
06-10-2009, 02:34 AM
Saya dah buat seperti di atas tapi still "No Connection" Mcm mana ye? Harap bantu.

ado x account lain? ado masalah x?

cuba sekali gik cam tuk

login : 189xxx
trader pass : xxxxxx
server : real2.fxopen.com:443

spiderman
06-10-2009, 02:35 AM
Oh dah ok dah... dah ada connenction..

FidiSWK
06-10-2009, 02:39 AM
Oh dah ok dah... dah ada connenction..

bagus lah.. moga trading berjaya, hijo memanjang ye~ :D

spiderman
06-10-2009, 02:52 AM
Kena paste semula ... utk pastikan terminal kurang bermasalah ...

Terdapat 9 server trading sekarang ini, pastikan anda pilih FXOpen trading server atau DC7-Malaysia atau DC6-Singapore untuk connection yg di M'sia untuk connection yg paling laju



Mcm mana nak taip server address utk DC7 atau DC6? thanks.

FidiSWK
06-10-2009, 03:03 AM
Mcm mana nak taip server address utk DC7 atau DC6? thanks.

kat bawah mt4 tu sebelah kanan, ado satu connection status, tekan jak yo, pilih server cni ko nak masuk ^.^

elyaz00
06-10-2009, 07:35 AM
salam semua, saya baru buka micro account,dah boleh buka, duit pun dah masuk, cumanya, bila buka chart dia keluar waiting for update. macam mana nak tgk chart,

elyaz00
06-10-2009, 07:37 AM
masalah dah setel, try sendiri, saya sebelum ni guna broker xde mt4, selamat memorex

supercatfx
06-11-2009, 12:37 PM
terklik 2 kali... hehehehe

supercatfx
06-11-2009, 01:12 PM
nak tanya... mt4 sy, login demo kat market watch ada byk pair... tp bila login real, ada 10 pair jeee... napa ekkk??? aku tgk setting kat mt4, tp mcm takde apa yg nak ubah pun

arialun
06-11-2009, 01:47 PM
nak tanya... mt4 sy, login demo kat market watch ada byk pair... tp bila login real, ada 10 pair jeee... napa ekkk??? aku tgk setting kat mt4, tp mcm takde apa yg nak ubah pun

Kat Menu atas MT4 tu;

1. Pilih Tab 'View' -> Market Watch.
2. Bawa cursor ke area Market watch tu, lepas tu Right klick.
3. Pilih 'Symbol'
4. Lepas tu pilih lah pair curency mana2, or metal untuk show atau hide.

Alia Azam
06-11-2009, 02:32 PM
Basically, nak masukkan indicator baru kena buat cam ni :
1) close MT4
2) copy masuk indicator (yg ada nama .ex4) ke dalam folder program files > mt4 > experts > indicator
3) bukak semula MT4
4) pilih Insert > Indicators > custom utk tambah indi pada chart atau drag nama indi ke chart dari navigator

Wajib close MT4 sebelum copy masuk dlm folder atau kena reload semula MT4 jika lupa nak tutup sebelum dia boleh update dan kuar nama indi yg baru.

Salam semua,

Atas tunjuk ajar learn2biz saya Lulus dengan jayanya......masuk chapter baru lak. Kali ni nak tumpang tanya macammana pula kalau kita nak atachkan lebih dari satu indi (2) dalam satu window yang sama?
Apa tindakan yang perlu saya ambil????

Terima kasih in advance k

learn2biz
06-11-2009, 03:10 PM
Salam semua,

Atas tunjuk ajar learn2biz saya Lulus dengan jayanya......masuk chapter baru lak. Kali ni nak tumpang tanya macammana pula kalau kita nak atachkan lebih dari satu indi (2) dalam satu window yang sama?
Apa tindakan yang perlu saya ambil????

Terima kasih in advance k
Try la drag n drop dari navigator ke chart/indi windows ... hueheuheu

supercatfx
06-11-2009, 03:18 PM
Kat Meny atas MT4 tu;

1. Pilih Tab 'View' -> Market Watch.
2. Bawa cursor ke area Market watch tu, lepas Right klick.
3. Pilih 'Symbol'
4. Lepas tu pilih lah pair curency mana2, or metal untuk show atau hide.

ok dah settle... hehehe, tak perasan rupanya bole right klik... tq

Along09
06-12-2009, 03:52 AM
A/c mikro saya 190159 - baru fund yesterday.

Dalam Traders Cabinet ada tunjuk fund $551. Akaun pun dah verified :sm18:

TETAPI bila masuk MT4, asyik tunjuk "invalid account" kenapa ye ?:sm35:

Ada sapa yg boleh bantu ?:sm35:

FidiSWK
06-12-2009, 04:46 AM
A/c mikro saya 190159 - baru fund yesterday.

Dalam Traders Cabinet ada tunjuk fund $551. Akaun pun dah verified :sm18:

TETAPI bila masuk MT4, asyik tunjuk "invalid account" kenapa ye ?:sm35:

Ada sapa yg boleh bantu ?:sm35:

cuba login kat mt4 cam tu

login : 190159
trader pass : xxxxxx
server : real2.fxopen.com:443

alface
06-12-2009, 04:53 AM
A/c mikro saya 190159 - baru fund yesterday.

Dalam Traders Cabinet ada tunjuk fund $551. Akaun pun dah verified :sm18:

TETAPI bila masuk MT4, asyik tunjuk "invalid account" kenapa ye ?:sm35:

Ada sapa yg boleh bantu ?:sm35:



Salam ...

sebelum post masalah anda ....
Sudahkah cari jawapan didalam thread ini ?

Jika anda selak pada page sebelah ....
dah tentu akan jumpa jawapannya .....

sila rujuk pada post 1609 pada page 108


Diharap pada masa akan dtg ... sebelum post apa2 soalan ...
dapatlah kiranya untuk memberi kerjasama dengan cara
mendapatkan jawapan bg soalan yg sudah di jawab telebih dahulu





:fxopen-black1-flag: :malaysia-flag:

Along09
06-12-2009, 07:26 AM
Salam ...

sebelum post masalah anda ....
Sudahkah cari jawapan didalam thread ini ?

Jika anda selak pada page sebelah ....
dah tentu akan jumpa jawapannya .....

sila rujuk pada post 1609 pada page 108


Diharap pada masa akan dtg ... sebelum post apa2 soalan ...
dapatlah kiranya untuk memberi kerjasama dengan cara
mendapatkan jawapan bg soalan yg sudah di jawab telebih dahulu





:fxopen-black1-flag: :malaysia-flag:

soli, soli, soli ...(upin&apom)
Bukannya ape .. panik jugak tak boleh masuk & trade - tu yang tak dan nak selak-selak page yg lepas-lepas tu :sm18:

anyway thanks for advice.

dah setel dah ...:sm15:

baruli_san
06-14-2009, 11:42 PM
salam tuan support..nape ngan server akaun micro sy ni ek..akaun 163220 slow jer..connection dia 468/7 kb jer..tu pun lpas login beberapa kali baru server tu naik skit..ea tak jln pun...satu akaun lg ok jer open serentak..akaun 137999 connection dia 119880/162 kb..

madusawi
06-15-2009, 04:09 AM
Salam. Trader id saya 186187. Macam mane saya nak request password utk membuat pengeluaran? Tolong bantu saya.

Sekian.

Mohamad M. Taha

learn2biz
06-15-2009, 04:27 AM
salam tuan support..nape ngan server akaun micro sy ni ek..akaun 163220 slow jer..connection dia 468/7 kb jer..tu pun lpas login beberapa kali baru server tu naik skit..ea tak jln pun...satu akaun lg ok jer open serentak..akaun 137999 connection dia 119880/162 kb..
Tak ada masalah pada server ... anda guna di lokasi sama atau berasingan ? yg 137999 tu data receive tinggi sangat ... guna kat VPS ke atau buka chart byk sbb rate mcm tak pernah close mt4 jer ? Yg 163220 tu dah setting mt4 betul ke tidak ? dah buang tick pada data center auto configuration ? dah pilih server betul ?

Jangan la tanya soalan macam nak suruh kami main guessing game .. bagi ler screen shot ...

madusawi
06-15-2009, 04:39 AM
trader id 186187. masalah saya sudah selesai. tkasih.

learn2biz
06-15-2009, 12:21 PM
186548. minta bantuan sebab akaun tak boleh login pada terminal metatrader 4, yang peliknya demo akaun boleh login.

Akaun baru selepas 186xxx kena guna real2.fxopen.com:443 pada bahagian server .. boleh rujuk post2 sebelum ni ....

azhar048
06-15-2009, 01:18 PM
Assalamualaikum
Saya ada problem nk download meta trader nie.
Installer die keluar dalam bentuk XML
then bile bukak,
akan keluar


The XML page cannot be displayed
Cannot view XML input using style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


--------------------------------------------------------------------------------

XML document must have a top level element. Error processing resource '/C:/Documents and Settings/Administrator/Desk...

so,takley nk install meta trader die.
Ade sape2 boleh tolong?

arialun
06-15-2009, 03:20 PM
Assalamualaikum
Saya ada problem nk download meta trader nie.
Installer die keluar dalam bentuk XML
then bile bukak,
akan keluar


The XML page cannot be displayed
Cannot view XML input using style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


--------------------------------------------------------------------------------

XML document must have a top level element. Error processing resource '/C:/Documents and Settings/Administrator/Desk...

so,takley nk install meta trader die.
Ade sape2 boleh tolong?

Betul ke tak boleh download?
Cuba balik dgn link ni:
http://www.fxmalay.com/Download.aspx?name=fx4setup.exe

azhar048
06-15-2009, 05:28 PM
still
installer die bentuk xml.
biler bukak saje keluar macam tadi
bukannye keluar run or save ape sume.
ade care lain yang boleh bantu?
meta trader ****** semua boleh je.

selam
06-15-2009, 11:55 PM
Assalamualaikum
Mohon bantuan mengenai order yg saya letak SL.. Dalam metatrader candlesticks price tu menunjukkan belum mengenai stop lost tetapi order saya telah lost..

nonamer
06-16-2009, 12:33 AM
Assalamualaikum
Mohon bantuan mengenai order yg saya letak SL.. Dalam metatrader candlesticks price tu menunjukkan belum mengenai stop lost tetapi order saya telah lost..

Salam

Sila beri screenshot untuk memudahkan pihak kami membantu anda.

For u information -->

Make sure u know the spread 1st.
So if u open sell trade u need to look on buy price if want closed that trade. Then when u want to closed buy position u need to check on sell price. And remember on FXOPEN, high or low price are SELL PRICE, so if to get buy price please add the spread.

azhar048
06-16-2009, 12:04 PM
ade sape2 boleh tlg emailkan installer meta trader FXoPen kat saye?
installer yang saye download keluar bentuk XML.taktau kenape tak boleh launch
kalau boleh emailkan installer die,antar kat
a_har2004@yahoo.com
harap ada sapa2 boleh bantu
thank you

suremasyuq
06-16-2009, 12:13 PM
ade sape2 boleh tlg emailkan installer meta trader FXoPen kat saye?
installer yang saye download keluar bentuk XML.taktau kenape tak boleh launch
kalau boleh emailkan installer die,antar kat
a_har2004@yahoo.com
harap ada sapa2 boleh bantu
thank you

http://www.fxmalay.com/download.aspx?name=fx4setup.exe

learn2biz
06-16-2009, 12:28 PM
Tanya sket ye ... mereka yg ada masalah download terminal jadi extension .xml ni pakai OS apa dan browser apa ? nak tahu gak sbb kitaorg tak de pulak hadapi masalah download jadi .xml ni ...

Ye la .. nak tahu la jugak sbb kena virus ke .. kena spyware ke .. hape ke ... atau pakai browser beta version ke ...

okla2
06-17-2009, 11:28 AM
maaf kalau saya salah tempat. saya ada masalah bila nak trade. PLEASE VERIFY OPERATION
PARAMETERS AND TRY AGAIN LATER. apa yang perlu saya buat.

arialun
06-17-2009, 12:16 PM
maaf kalau saya salah tempat. saya ada masalah bila nak trade. PLEASE VERIFY OPERATION
PARAMETERS AND TRY AGAIN LATER. apa yang perlu saya buat.

Terjadi bila anda cuba meletak TP atau SL pada price yang tidak sepatutnya.

cth;
Sering terjadi bila buat pending order (limit atau stop order) bila nak set TP/SL, kita tak perasaan kita tersalah letak price tu.

cth; Buka post Buy UJ at 96.20, tapi set TP at 96.00. Ada logik tak?

Kalau anda ada screen shot, cuba attached kat sini; boleh sama2 kita buat analisis..:sm17:

madusawi
06-18-2009, 12:34 AM
salam. boleh bg link kat car permohonan pengeluaran bergambar tak? tima kasih

zssz587
06-18-2009, 02:09 AM
salam...nak tanya skit la...boleh tak kalu saya tread di real acc stand. menggunakan
EA multi sclaper...TQ dgn penjelasan nnti...

nonamer
06-18-2009, 02:27 AM
salam. boleh bg link kat car permohonan pengeluaran bergambar tak? tima kasih

salam

check dlm thread nie --> http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?f=77


salam...nak tanya skit la...boleh tak kalu saya tread di real acc stand. menggunakan
EA multi sclaper...TQ dgn penjelasan nnti...

salam

nak guna EA tiada masalah - as long u EA are legal u can use its.
Peringatan --
EA/robot - Open trade/position must open more than 1 minutes before closed its
Manual trade - Open trade/position must open more than 5 second before closed its

okla2
06-18-2009, 11:15 AM
tolong... masalah saya masih sama gak. saya x bleh nak trade. bila klik buy/sell je dia kuar invalid S/L or T/P. PLEASE VERIFY OPERATION PARAMETERS AND TRY AGAINT LATER. Saya
x buat pending order pun.

arialun
06-18-2009, 11:24 AM
tolong... masalah saya masih sama gak. saya x bleh nak trade. bila klik buy/sell je dia kuar invalid S/L or T/P. PLEASE VERIFY OPERATION PARAMETERS AND TRY AGAINT LATER. Saya
x buat pending order pun.

Kecil sgt le.. tak boleh baca price..

Anda cuba melakukan instant execution.
Tapi kan kat situ ada tulis 'INVALID SL or TP'.

TP or SL mesti berjarak minima 10pips dari open price. Ini adalah rule FXOpen.

okla2
06-18-2009, 12:22 PM
ntah lah, saya pun dah tak tau apa sebenarnye yang patut saya buat. saya dah cuba buat seperti apa yang disarankan. tapi sama gak.

arialun
06-18-2009, 01:46 PM
ntah lah, saya pun dah tak tau apa sebenarnye yang patut saya buat. saya dah cuba buat seperti apa yang disarankan. tapi sama gak.


Hah! Kan saya dah bagitau tadi.

current price is 1.3920.
Anda cuba membuat order SELL atau buy?

anda letak TP 1.3906 so saya anggap anda hendak melakukan SELL.

anda letak TP 1.3906====> OK, sbb take profits mesti min 10pips.

TETAPI,

anda letak SL 1.3925 ===> TAK OK ni... kan dah bagitau tadi, SL/TP mesti min 10pips. Ini baru 5 pips. Mana cukup.

Cukup. Jangan trade dulu.
Saya syorkan anda masuk dulu kelas di COMMERCE ZONE dulu.
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=54671

Kalu tak nak masuk kelas berbayar kat situ pun at least dengar free seminar dulu. Dapatkan ilmu kat situ yea.. insyallah.

bahaman
06-19-2009, 09:22 PM
190478

Terima Kasih kerana "Account is verified" tetapi Invalid Account bila login kat Meta Treader 4. Boleh tak upload file " FXOpen_-Real2.srv kan sini.

arialun
06-20-2009, 10:06 AM
Terima Kasih kerana "Account is verified" tetapi Invalid Account bila login kat Meta Treader 4. Boleh tak upload file " FXOpen_-Real2.srv kan sini.

Cuba rujuk disini dulu;

http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551
Akaun baru selepas 186xxx kena guna real2.fxopen.com:443 pada bahagian server ..
Kalau anda baru open account, anda boleh nampak anda diberikan maklumat tambahan
seperti ini -->
Login: 186xx
Trader Password: xxxxxxx
Investor Password: xxxxxx
Server Address: real2.fxopen.com
Pin Code: xxxx

FidiSWK
06-20-2009, 11:04 AM
faham tak? bro bahaman, kamu sendiri dah tulis nama server tu~ real2.fxopen.com:443

begini caranya:

http://i639.photobucket.com/albums/uu118/fidiswk/picc.jpg

Login : 190478
Password : xxxxxxx (Trader Password)
Server : real2.fxopen.com:443 (type jak sendiri)

cukup jelas tak~ ? :D

Haze
06-21-2009, 11:33 PM
Salam Bro L2B..

Hari ni saya tak boleh login dlm fxopen server atau malaysia punye..saya guna vps. Tapi yg peliknye satu akaun saya dlm vps tu ok pulak.. Dah on/off kan mt4 tu tapi asyik server USA je.. saya running 2 mt4 dlm vps tu.. satu ok, satu asyik pilih server USA... Nak bagi ss pun tak dapat..

roceli08
06-21-2009, 11:40 PM
SALAM KEPADA PEGAWAI2 BERTUGAS ,


CHART SAYA DAH TERGANTUNG TAK BERTALI SEPERTI INI , CAMNA NAK BUAT TU ? ( lupa thread no. berapa ) ...terima kasih...



http://img29.picoodle.com/img/img29/2/6/21/roceli/f_kpb1124m_3977708.gif (http://www.picoodle.com/)



:sm23:

EEE.eee
06-22-2009, 12:08 AM
saya ada masalah nk bukak metatrader x boley lh,ada masalah ker dengan server

mohd rohmatullah bin isma
06-22-2009, 12:50 AM
saya nyer tak login..minta tolong..ada masalah sever ker?

http://img150.imageshack.us/img150/6782/errorx.jpg (http://img150.imageshack.us/i/errorx.jpg/) http://img150.imageshack.us/img150/errorx.jpg/1/w650.png (http://g.imageshack.us/img150/errorx.jpg/1/)

nonamer
06-22-2009, 12:53 AM
Salam

At the moment server demo are have technical problem, our IT now try to fixing the problem ASAP. So please be patient while the server get fixed.

Thanks :sm17:

wassalam

Azlisma58
06-22-2009, 01:13 AM
Salam......saya tak boleh nak login ke mt4 lah....dia keluar METATRADER- FXOPEN CRASH DETAIL.(. Saya try remove & install semula. login kali pertama ok. Bila exit dan login balik ,masaalah sama berlaku. Nak buat camNA...ok

learn2biz
06-22-2009, 04:12 AM
Salam......saya tak boleh nak login ke mt4 lah....dia keluar METATRADER- FXOPEN CRASH DETAIL.(. Saya try remove & install semula. login kali pertama ok. Bila exit dan login balik ,masaalah sama berlaku. Nak buat camNA...ok
Biasanya crash sbb ada indi yg corrupt .. buat fresh install .. atau uninstall dulu .. kemudian delete folder metatrader4 dalam folder program files sebelum install semula. Kalau tak boleh gak, install guna nama folder lain ...masa nak install tu .. baca sebelum anda tekan next .. akan jumpa nama folder ...

idrizs
06-22-2009, 06:36 AM
kenapa dalam saya punya metatrade tiada command untuk trading...
brapa modal minimum untuk trading?
harap dapat membantu

arialun
06-22-2009, 07:50 AM
kenapa dalam saya punya metatrade tiada command untuk trading...
brapa modal minimum untuk trading?
harap dapat membantu

tiada command untuk trading?
maksud anda tak boleh nak open post?

anda login dengan trader password atau Investor password.

Hanya login dengan trader password baru boleh open trade.

learn2biz
06-22-2009, 07:52 AM
kenapa dalam saya punya metatrade tiada command untuk trading...
brapa modal minimum untuk trading?
harap dapat membantu
1) Pastikan anda login menggunakan trader password dan bukannya investor password. Trader shj boleh trade. Investor duduk tepi tengok jer.
2) Modal minima bergantung pada anda sendiri. Disarankan anda muat turun indikator yg ada pada signature sy utk lihat sendiri berapa margin yg diperlukan untuk buka 1 trade.

elyaz00
06-22-2009, 04:46 PM
bila real2 account boleh guna PDA.t kasih

zamhana
06-23-2009, 04:48 PM
SALAM KEPADA PEGAWAI2 BERTUGAS ,


CHART SAYA DAH TERGANTUNG TAK BERTALI SEPERTI INI , CAMNA NAK BUAT TU ? ( lupa thread no. berapa ) ...terima kasih...



http://img29.picoodle.com/img/img29/2/6/21/roceli/f_kpb1124m_3977708.gif (http://www.picoodle.com/)



:sm23:

sama masalah. bila buka pair baru, graf x update........

arejug08
06-23-2009, 05:50 PM
saja Nak Tanya, Kenapa 2 Ke 3 Hari Ni Cabinet X Boleh Login?

halzu
06-24-2009, 01:30 AM
saja Nak Tanya, Kenapa 2 Ke 3 Hari Ni Cabinet X Boleh Login?

Semasa anda login apa message yang keluar..??? Tolong explain masalah dengan detail supaya bantuan boleh diberikan. Dan rajinlah mencari di dalam forum ini, mungkin permasalahan anda itu telah ada jawapannya.....

p/s1: Letih la asyik nak beri jawapan pada soalan yang sama. Jawapan ada dlm forum..

p/s2: Saya login ke dalam Cabinet ok jer... tiada sebarang masalah...

:sm13:

bahaman
06-24-2009, 01:31 AM
Boleh tolong periksa dengan fxopen / metatrader 4, file Metalang.exe mengandungi Trojan.packed-142. Untuk Pengetahuan saya guna Ubuntu 9.04 dan KlamAV Anti Virus

http://img29.picoodle.com/img/img29/2/6/23/bahaman/f_ScreenshotVm_03b9840.png

learn2biz
06-24-2009, 01:36 AM
sama masalah. bila buka pair baru, graf x update........
Cuba tick semula data center auto configuration ... tutup mt4 ... delete file yg ada .hst dalam folder history .. pas tu bukak semula mt4


Boleh tolong periksa dengan fxopen / metatrader 4, file Metalang.exe mengandungi Trojan.packed-142. Untuk Pengetahuan saya guna Ubuntu 9.04 dan KlamAV Anti Virus

http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/23/bahaman/f_ScreenshotVm_03b9840.png&srv=img29

Telah diketahui bahawa metalang.exe adalah false-positive katanya virus trojan tapi sebenarnya bukan .. boleh google metaquotes metalang virus.

arejug08
06-24-2009, 02:44 PM
message yg keluar "runtime error

learn2biz
06-24-2009, 02:49 PM
message yg keluar "runtime error

MT4 atau website ?

idrizs
06-25-2009, 07:42 AM
kenapa saya punya flatform takde command untuk trading sedangkan akaun saya sudah verify?
ada sesiapa boleh tolong?

halzu
06-25-2009, 07:57 AM
kenapa saya punya flatform takde command untuk trading sedangkan akaun saya sudah verify?
ada sesiapa boleh tolong?

ayoyo.... berapa kali mau tanya soalan sama.... kan ker mods dah jawab soalan awak tu... rujuk balik yg kat atas.....

p/s: tolonglah.... kasihanilah para mods.... jawapan dah ada... cuba la baca yg lepas-lepas

:sm13:

learn2biz
06-25-2009, 01:28 PM
kenapa saya punya flatform takde command untuk trading sedangkan akaun saya sudah verify?
ada sesiapa boleh tolong?
Sy dah jwb kat sini .... http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=435407&postcount=1666
mungkin terlepas pandang kot .. huehuehueue

irusmas
06-26-2009, 09:51 AM
hi all,,,
nak tny sikit nie,,,
akaun sy dah verified,,,
tp dlaam 2-3 hari nie sy nak 1st time log in kat metatrader x leh lak,,,
kenaper ek?,,,
kat kabinet leh lak sy log in,,,
please tolong,,, :(:(:(

FidiSWK
06-26-2009, 09:55 AM
hi all,,,
nak tny sikit nie,,,
akaun sy dah verified,,,
tp dlaam 2-3 hari nie sy nak 1st time log in kat metatrader x leh lak,,,
kenaper ek?,,,
kat kabinet leh lak sy log in,,,
please tolong,,, :(:(:(

baca dulu mukasurat 111 (http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=8850&page=111)

irusmas
06-26-2009, 09:59 AM
baca dulu mukasurat 111 (forum.fxopen.com/showthread.php?t=8850&page=111)

bro terima kasih banyak2,,,
aku org baru belajar,,,
jadi kene banyak bertanya,,,
thanx bro,,,
tqtqtq,,,

FidiSWK
06-26-2009, 10:08 AM
bro terima kasih banyak2,,,
aku org baru belajar,,,
jadi kene banyak bertanya,,,
thanx bro,,,
tqtqtq,,,

sama2~

tip:
kalau ada masalah utk sesuatu topic, cuba cari info dr page2 yg terdekat, mmg selalu ada dah jawapannya, kalau tak de, baru lah tanya~ :D

arialun
06-26-2009, 07:04 PM
Untuk para pengguna MT4 PDA yang mempunyai acct attached pada FXOpen Real2 Server,

Support FXMalay telah menemui 'workaround solution' untuk anda;
Sila rujuk di thread Kelab Pda FXmalay

http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=437707&postcount=535

good luck.

baruli_san
06-28-2009, 10:48 PM
Asyik x dapat jer server demo ni...:sm22:

baruli_san
06-29-2009, 12:39 AM
ok..da dapat pun...:sm1: :sm1:

Alia Azam
06-29-2009, 03:58 PM
Salam,

Semenjak saya trade dgn MT4 melalui fxmalay ni saya belum pernah menggunakan Trailing Orders... sebabnya saya tak jumpa dan tak tahu mcm mana nat buat kat sini. Ada sesiapa yang bermurah hati menerangkan pada saya. :sm42:

Terima kasih, in advanced

learn2biz
06-29-2009, 04:21 PM
Salam,

Semenjak saya trade dgn MT4 melalui fxmalay ni saya belum pernah menggunakan Trailing Orders... sebabnya saya tak jumpa dan tak tahu mcm mana nat buat kat sini. Ada sesiapa yang bermurah hati menerangkan pada saya. :sm42:

Terima kasih, in advanced


Err ... trailing orders tak de .. trailing stop ada la ... kalau trailer yg angkut kayu balak tu .. memang banyak lalu kat highway .... dah semak kat sini ? http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=35123

764
06-29-2009, 08:13 PM
salam kengkawan
saya sedang usahakan untuk membuka dan melihat akaun yang saya baru registerkan di dalam platform .. akan tetapi saya gagal berbuat demikian kerana akaun saya..appear to be invalid account...

sebab dah banyak page citer permasalah... boleh saper bagi saya procedure open acc..
sebab saya rase habis semua step saya dah follow..

thanks in advance

FidiSWK
06-30-2009, 12:16 AM
salam kengkawan
saya sedang usahakan untuk membuka dan melihat akaun yang saya baru registerkan di dalam platform .. akan tetapi saya gagal berbuat demikian kerana akaun saya..appear to be invalid account...

sebab dah banyak page citer permasalah... boleh saper bagi saya procedure open acc..
sebab saya rase habis semua step saya dah follow..

thanks in advance

Register di platform adalah akaun demo. salin akaun details lepas daftar di platform atau semak e-mail bro utk maklumat pendaftaran. gunakan login nombor, pass, dan pilih server demo semasa nak login.

Nak register akaun sebenar? daftar di official website, pilih akaun std / mikro utk daftar dan ikut arahan yang tertera

http://i639.photobucket.com/albums/uu118/fidiswk/pic0001.jpg

Alia Azam
06-30-2009, 02:21 AM
Err ... trailing orders tak de .. trailing stop ada la ... kalau trailer yg angkut kayu balak tu .. memang banyak lalu kat highway .... dah semak kat sini ? http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=35123

Salam....

Atas nama menuntut ilmu akan ku tebalkankan juga muka ku ini,,,,bertanya dan terus bertanya, malu bertanya sesat jalan...

L2B!!!dah jumpa thread dah baca tapi belum cuba!!!!

Tunnnggggguuuuu ......:sm55:

Tima kasih

p/s kalau cuba kat demo yang di register for contest siri 4 tu boleh tak. Akan melanggar apa-apa syarat tak?????:sm34:

halzu
06-30-2009, 04:36 AM
Salam....

Atas nama menuntut ilmu akan ku tebalkankan juga muka ku ini,,,,bertanya dan terus bertanya, malu bertanya sesat jalan...

L2B!!!dah jumpa thread dah baca tapi belum cuba!!!!

Tunnnggggguuuuu ......:sm55:

Tima kasih

p/s kalau cuba kat demo yang di register for contest siri 4 tu boleh tak. Akan melanggar apa-apa syarat tak?????:sm34:

memang betul malu bertanya sesat jalan... tetapi alangkah baiknya dicari dahulu maklumat tersebut kerana telah berulang kali maklumat yang sama diceritakan... kesian la cikgu-cikgu yang mengajar semua benda nak tanya... walhal maklumat di depan mata... nanti tak sempat cikgu-cikgu nak khatamkan subject... anak murid tak henti-henti menanya soalan yang sama...:sm42:

:malaysia-flag:

764
06-30-2009, 05:35 AM
Register di platform adalah akaun demo. salin akaun details lepas daftar di platform atau semak e-mail bro utk maklumat pendaftaran. gunakan login nombor, pass, dan pilih server demo semasa nak login.

Nak register akaun sebenar? daftar di official website, pilih akaun std / mikro utk daftar dan ikut arahan yang tertera

i639.photobucket.com/albums/uu118/fidiswk/pic0001.jpg

terime kasih saudara kerana menjawap persoalan saya
tapi saya dah pun terlebih dahulu membuka akaun tapi biler nak apply kat platform MT4 again is appear invalid acc..

takper saya akan usahakan sampai berjaya ngan customer support..

thanks in advance
:malaysia-flag:

learn2biz
06-30-2009, 05:44 AM
terime kasih saudara kerana menjawap persoalan saya
tapi saya dah pun terlebih dahulu membuka akaun tapi biler nak apply kat platform MT4 again is appear invalid acc..

takper saya akan usahakan sampai berjaya ngan customer support..

thanks in advance
:malaysia-flag:

1) pastikan anda login menggunakan no akaun, trader password dan pilihan server yg betul. Jika demo, pilih 'FXOpen-Demo', jika akaun bawah 186xxx, pilih 'FXOpen-Real1' dan jika akaun dari 186xxx ke atas, pilih 'FXOpen-Real2'
2) jika akaun real dan masih tak boleh login mt4, cuba login kabinet guna no akaun dan trader password. Jika cabinet boleh login tapi mt4 tak boleh, maknanya ada yg tak betul masa anda nak login mt4.

roses4u
06-30-2009, 11:07 AM
learn2biz,

Saya baru register real account, login kat cabinet tak de masalah. MT4 boleh gak login tapi kenapa chart tu waiting for update dah berjam masih lagi tak update. Demo tak de masalah. Mintak tolong sangat2, terima kasih.

learn2biz
06-30-2009, 11:21 AM
learn2biz,

Saya baru register real account, login kat cabinet tak de masalah. MT4 boleh gak login tapi kenapa chart tu waiting for update dah berjam masih lagi tak update. Demo tak de masalah. Mintak tolong sangat2, terima kasih.

Tutup semua chart, buka chart baru .. selesai masalah.

Alia Azam
06-30-2009, 12:20 PM
memang betul malu bertanya sesat jalan... tetapi alangkah baiknya dicari dahulu maklumat tersebut kerana telah berulang kali maklumat yang sama diceritakan... kesian la cikgu-cikgu yang mengajar semua benda nak tanya... walhal maklumat di depan mata... nanti tak sempat cikgu-cikgu nak khatamkan subject... anak murid tak henti-henti menanya soalan yang sama...:sm42:

:malaysia-flag:

Salam.....
Ini kes dah puas cari tak jumpa lah saya bertanya ni.....dah tunjukkan thread tu pun saya dah bersyukur dan berterima kasih sgt...bolehlah saya teruskan mentelaah dan mencubanya.

Sbnrnya tak sangka lak GURU BESAR ni yg nak menjawab ingatkan level kengkawan yg newbie je yang akan membantu

Maaflah kalau menyusahkan CIKGU. btw cikgu cikgu ni sedang hendak mengkhatamkan subject apa ye????? Boleh khatam ke pelajaran FOREX ni

Nak tanya lagi pun dah SERAM!!!!!:sm9:
.:sm11:

roses4u
06-30-2009, 12:25 PM
Masalah dah selesai, he he..terima kasih. Dah boleh start trade :D

baruli_san
07-01-2009, 02:48 AM
alahai..prob lg server demo ari ni....susah nk ngetest ea camni...:sm25:

learn2biz
07-01-2009, 01:43 PM
alahai..prob lg server demo ari ni....susah nk ngetest ea camni...:sm25:
Demo dah ok ... masih ada masalah lagi ke ?

SHAMX777
07-02-2009, 09:42 AM
Quoting current discussion in my community thread in here. Many had been fooled with the SERVER 1 data feed for CABLE that altered the Monthly Pivot. Missing data feed or corrupted *.HST files can altered many Indicators Calculation and making FALSE indication.



Data Feed Error!!!


Anak2 murid sekalian... ingat tak pesanan Cikgu semasa menyurahkan ilmu. Jangan bergantung sepenuhnya kepada Automated Indi. Contohnya Indicator Auto Pivot.

Cikgu baru perasan sebab SurFXwave cakap MP dah pecah... tapi kat chart Cikgu tak pecah lagi. Rupa2nya berbeza Monthly Pivot kalau dibandingkan data feed SERVER 1 dan SERVER 2.

Data Feed SERVER 1 CORRUPTED... INCOMPLETE... MP nya tak betul!!! Ini disebabkan pengenalan SERVER 2 tempoh hari menyebabkan GLITCH atau ganguan kepada simpanan data SERVER 1. Mungkin....

Gunakan figure Monthly Pivot SERVER 2. Sebab Monthly Candle stick last month tak logic dengan menggunakan SERVER 1 data feed. Sebab itulah Cikgu tekankan pengajaran pengiraan PIVOT manually... supaya boleh DOUBLE CHECK. Kalau nak buat DOUBLE CHECK misalnya MP... mesti akan rujuk ke last month CANDLE STICK. Lihat CS macam tak betul jer (pemahaman tentang CS mestilah ada)... mesti ada something wrong somewhere. Jangan ikut AUTOMATION calculation tanpa usul periksa.

Sila ke section PERMASALAHAN PELANGGAN untuk memperbetulkan semula Data Feed @ History (.HST) files masing2 sekiranya menggunakan SERVER 1.

http://i540.photobucket.com/albums/gg339/SHAMX777/FOREX%204/chart2431.png

http://i540.photobucket.com/albums/gg339/SHAMX777/FOREX%204/chart2430.png

SurFXwave
07-02-2009, 09:46 AM
Please advice, How to overcome the above Data Feed Error. Dah lupa la camner

learn2biz
07-02-2009, 09:55 AM
Tick semula 'data center auto configuration' sbb sebelum ni kalau bubuh tick memang ada problem pada data center (requote, slow movement,etc) .. now kena bubuh tick semula utk dptkan balik all data feed .. nampaknya IT fxopen dah berjaya fix masalah data center ni .. :)

ps: jika masih tak dapat semua data, tutup mt4, pegi kat folder Program Files > Metatrader4 > history > nama login server (cth : FXOpen-Real1) ... delete semua file yg ada extension .hst .. kemudian baru bukak semula mt4

SurFXwave
07-02-2009, 11:21 AM
OK Problem solved. TQ

qmg6091
07-04-2009, 03:46 AM
ada platform yg boleh di download ke sony G705...hrp bleh bantu, tq.

learn2biz
07-04-2009, 07:50 AM
ada platform yg boleh di download ke sony G705...hrp bleh bantu, tq.

Seandainya sony G705 itu guna windows mobile, boleh la guna mt4 pda version (touchscreen)/smartphone edition(guna keypad) .... tapi sayangnya .. sony G705 nampaknya bukan pakai windows mobile ... so .. jwpn dia .. nope ... mt4 tak akan boleh jalan pada sony G705. hueheuhue ...

nazeri
07-06-2009, 04:27 AM
Pohon Bantuan /Pandangan

No Acc 193783 telah berulangkali nak log in di Metatrader Fx Open tapi katanya Acc not valid sedangkan semua no password betul dan di cabinet trader boleh plak login. Pohon bantuan sesiapa yang boleh bagi pandangan dan selesaikan masalah ni...

suremasyuq
07-06-2009, 04:34 AM
Pohon Bantuan /Pandangan

No Acc 193783 telah berulangkali nak log in di Metatrader Fx Open tapi katanya Acc not valid sedangkan semua no password betul dan di cabinet trader boleh plak login. Pohon bantuan sesiapa yang boleh bagi pandangan dan selesaikan masalah ni...


bahagian server.. sila pilih server yang REAL yang lain. (jgn pilih server demo)

Ada dua server login. i.e. REAL 1 dan REAL 2.


Akaun id 186XXX dan ke bawah guna real1 utk login.
Akaun id 186XXX dan ke atas guna real2 utk login.

Kalau anda baru open account, anda boleh nampak anda diberikan maklumat tambahan
seperti ini -->
Login: 186xx
Trader Password: xxxxxxx
Investor Password: xxxxxx
Server Address: real2.fxopen.com
Pin Code: xxxx


http://forum.fxopen.com/showpost.php...postcount=1551 (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551)

http://forum.fxopen.com/showpost.php...postcount=1656 (http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=434471&postcount=1656)

M_ZIR
07-06-2009, 05:58 AM
Pohon Bantuan /Pandangan

No Acc 193783 telah berulangkali nak log in di Metatrader Fx Open tapi katanya Acc not valid sedangkan semua no password betul dan di cabinet trader boleh plak login. Pohon bantuan sesiapa yang boleh bagi pandangan dan selesaikan masalah ni...

saya juga mengalami masalah yang sama. no acc. sy 195267.. mt4 saya cume ade server real sahaja.. x jumpe plak real1 & real 2... minta pertolongan

learn2biz
07-06-2009, 07:14 AM
saya juga mengalami masalah yang sama. no acc. sy 195267.. mt4 saya cume ade server real sahaja.. x jumpe plak real1 & real 2... minta pertolongan

Download mt4 baru dan overwrite mt4 lama .. nanti kuar ler real1/real2 tu ...

learn2biz
07-07-2009, 05:22 AM
tolong chek akaun standard 112743 tak leh buka

Akaun 112743,pastikan login guna FXOpen-Real1. Kalau dah berbulan tak login akan deactivated. Kena email finance@fxopen.com no akaun dan salinan ID utk activate semula.

mohdnoh
07-07-2009, 05:53 AM
akaun standard 112743 leh buka d metatrader4 tapi tak leh buka FXOPEN CABINET

learn2biz
07-07-2009, 06:23 AM
akaun standard 112743 leh buka d metatrader4 tapi tak leh buka FXOPEN CABINET
Pastikan anda login menggunakan trader password dan bukannya investor password.

sidelli
07-07-2009, 10:13 AM
knp x bleh login kt mt4 mobile. kuar invalid acc
ada setup file lain ke mt4 mobile nih?
tgk server ada satu je.. belvedere.
knp x de real,demo server???

learn2biz
07-08-2009, 09:52 AM
knp x bleh login kt mt4 mobile. kuar invalid acc
ada setup file lain ke mt4 mobile nih?
tgk server ada satu je.. belvedere.
knp x de real,demo server???

Dah jawab kat thread bual kosong > kelab PDA fxmalay ...

salmi1278
07-09-2009, 01:09 AM
hai..

tf30 bagi pair di atas asyik hang bila switch kt situ, dah banyak kali close n open chart
tp still the same problem...?

pls advise.:sm30:

halzu
07-09-2009, 03:33 AM
hai..

tf30 bagi pair di atas asyik hang bila switch kt situ, dah banyak kali close n open chart
tp still the same problem...?

pls advise.:sm30:

Berkemungkinan internet connection anda yang bermasalah atau anda mungkin pakai terlalu banyak indicator atau indicator yang anda gunakan terlalu berat. Berdasarkan pemerhatian saya tiada masalah... malahan semua TF saya cuba OK jer....

:sm52:

salmi1278
07-09-2009, 04:13 AM
sy buka dua akaun mikro n standard, mikro je yg problem...
akaun standard x da masalah utk tf30 tu... indicator x da la berat sangat... simple je..
internet connection ok coz at the same time sy surfing internet n download file n dgr radio online lg..

mcm mana ni....?????

halzu
07-09-2009, 05:01 AM
sy buka dua akaun mikro n standard, mikro je yg problem...
akaun standard x da masalah utk tf30 tu... indicator x da la berat sangat... simple je..
internet connection ok coz at the same time sy surfing internet n download file n dgr radio online lg..

mcm mana ni....?????

aiyaaa.... tu sebabnya lain kali tolong cerita masalah tu dengan detail supaya bantuan dapat diberikan. ni cerita secara umum maka jawapan pun secara umum. tetapi andaikata anda rajin menggunakan butang "search" nescaya anda pasti jumpa jawapannya kerana telah ramai yang menanya & jawapan pun telah diberikan. kesian mods asyik nak kena jawab soalan yg sama sedangkan jawapan telah ada di page-page yg lepas...

sila rujuk link ini.... http://forum.fxopen.com/showthread.php?p=422290&highlight=data+center#post422290

sebaik-baiknya install 2 MT4 ... satu utk std & satu lagi utk micro....pastikan folder dinamakan lain jgn sama.... nanti dia overwrite yg sediada....:sm52:

p/s: pastikan terlebih dahulu cuba mencari jawapan & apabila mengutarakan soalan tolonglah beri maklumat lengkap. bak kata learn2biz kami para mods tiada teropong ajaib atau mangkuk pak belalang utk mengetahui masalah yg sebenarnya. andalah kena beritahu.... huheuheuhuheuhuehuheuhue

:sm12:

learn2biz
07-09-2009, 05:56 AM
hai..

tf30 bagi pair di atas asyik hang bila switch kt situ, dah banyak kali close n open chart
tp still the same problem...?

pls advise.:sm30:

Tutup MT4 yg problem tu ... pas tu pegi kat folder program files > nama MT4 mikro > history > nama server (cth FXOpen-real1) ... delete semua yg ada *.hst pas tu bukak MT4 semula

Kalau data mcm tak cukup ... tick semula data center auto configuration dalam options > tools.

salmi1278
07-09-2009, 04:26 PM
x sengaja terdeleted semua files dlm folder history 4 server real n real1.
sy dah copy semula 4 file basic yg patut ada dr akaun standard,
symbols, symgroups, ticks n symbols.sel

tp mt4 x da respon... still waiting for update, connection pun 2/0kb je....???

learn2biz
07-09-2009, 06:36 PM
x sengaja terdeleted semua files dlm folder history 4 server real n real1.
sy dah copy semula 4 file basic yg patut ada dr akaun standard,
symbols, symgroups, ticks n symbols.sel

tp mt4 x da respon... still waiting for update, connection pun 2/0kb je....???

Kalau dah waiting for update tu lama sangat, tutup jer la chart tu pas tu bukak ler baru .. tak perlu buang masa nak tunggu lama-lama. Kena pulak jika akaun mikro .. sampai tahun depan pun tak akan hilang waiting for update sbb chart default guna standard/demo chart yg nama pair tak ada titik kat belakang dia. Chart mikro guna nama pair yg ada titik kat belakang .. bila tak jumpa nama pair utk display chart .. itu yg kuar waiting for update tak berkesudahan.

salmi1278
07-09-2009, 07:12 PM
dah settle... kena disconnect internet n close chart manually, close mt4 n open balik baru ok...
lega hati coz ada 4 op yg nak kena ubah tp dia... baru boleh tido pas ni... dah pukul 3.11am..

tq for response n tunjuk ajar 4 newbie mcm sy...:sm41:

suremasyuq
07-09-2009, 07:22 PM
dah settle... kena disconnect internet n close chart manually, close mt4 n open balik baru ok...
lega hati coz ada 4 op yg nak kena ubah tp dia... baru boleh tido pas ni... dah pukul 3.11am..

tq for response n tunjuk ajar 4 newbie mcm sy...:sm41:

elakkan penggunaan mt4 yg sama utk micro dan standard

seelok2nya asingkan, setiap satu menggunakan mt4 masing2

YusmanJusoh
07-10-2009, 07:54 AM
Salam,

Sorry klu salah thread..just nak tanye, ape jadi kalau account sy xactive?akan automatic terminate ke account saya?

FidiSWK
07-10-2009, 08:14 AM
Salam,

Sorry klu salah thread..just nak tanye, ape jadi kalau account sy xactive?akan automatic terminate ke account saya?

akaun bro Yusman akan kena suspended kalau tdk login dlm 3 bulan, bukannya terminate. e-mail ke finance@fxopen.com utk re-activate jika bro pikir nak guna semula akaun tsb

manutd711
07-13-2009, 01:29 AM
Bro/Sis,

Tak bley login MT4 bile access internet @ office. LAN connection pakai proxy tp bypass local server addresses, still tak bley access. Kalau pakai broadband Maxis boleh plak.

Mintak tlg kalau ade ape2 setting lg nak kena tuka.

Tq

nonamer
07-13-2009, 02:25 AM
Bro/Sis,

Tak bley login MT4 bile access internet @ office. LAN connection pakai proxy tp bypass local server addresses, still tak bley access. Kalau pakai broadband Maxis boleh plak.

Mintak tlg kalau ade ape2 setting lg nak kena tuka.

Tq

Hi

Kebiasaannya itu bermakna offices anda tidak membenarkan anda untuk mengakses site atau IP address tersebut. So kena lah tanya IT administrator offices anda.

diahbandi
07-13-2009, 04:24 AM
salam bro,

saya nk trade pakai pda smartphone saya tp masalahnye saya x dpt nak download file, asyik x berjaya sahaja. smartphone saya support windows mobile 6.1 tp saya masih x faham apa masalahnye. adakah saya perlu download format format dgn windows installer atau cab? saya agak keliru dgn kedua2nya.

tolonglah saya,
tq

diah, jb

learn2biz
07-13-2009, 11:48 AM
salam bro,

saya nk trade pakai pda smartphone saya tp masalahnye saya x dpt nak download file, asyik x berjaya sahaja. smartphone saya support windows mobile 6.1 tp saya masih x faham apa masalahnye. adakah saya perlu download format format dgn windows installer atau cab? saya agak keliru dgn kedua2nya.

tolonglah saya,
tq

diah, jb

Salam,
Smartphone edition (yg ada small keyboard pada phone) kena download yg SE (smartphone edition) punya mcm kat sini : http://www.fxmalay.com/terminalmetatrader4.aspx?panel=smartphone
PDA edition (touch screen) kena download yg kat sini : http://www.fxmalay.com/terminalmetatrader4.aspx?panel=forextrading

Jika pakai .exe kena guna activesync (XP) atau windows mobile device center (WMDC - Vista) utk install.
Jika pakai .cab kena copy masuk smartphone/pda atau copy masuk MMC/SD card dan execute dari smartphone/pda utk install.

Jika tak boleh download terus ke smartphone, cuba download ke pc/nb dulu dan kemudian guna activesync/WDMC atau copy masuk MMC/SD card pakai card reader utk masukkan ke smartphone. Setengah smartphone browser ada masalah nak buka web fxmalay/fxopen sbb byk sgt flash. Try guna Opera Mini.

Alternatif, taip terus link ni kat browser smartphone : http://www.fxmalay.com/download.aspx?name=fx4mobilesetup.se.cab
Nanti dia akan download .cab dlm smartphone dan kemudian guna file explorer pada smartphone utk install.

ps : utk connection ke activesync/WMDC, boleh guna cable atau connect via bluetooth (tgk menu pada activesync smartphone).

diahbandi
07-13-2009, 02:43 PM
saudara admin,
terima kasih kerana bg cara nk download. saya akan cuba. mmg support dr fx malay sgt bagus. tip top punye support. :sm52:

learn2biz
07-13-2009, 09:49 PM
terima kasih kerana bg cara nk download.

So amacam ? dah selesai belum masalah install mt4 smartphone edition ni ?

diahbandi
07-13-2009, 11:50 PM
terima kasih tak terhingga saya ucapkan krn bantu saya download file tu dlm pda/smartphone phone saya. mmg betul2 clear cara ajar tu. bolehlah saya trade kat mana2 skrg. :sm52:

u r d best....

regards,

diah, jb

getright
07-14-2009, 04:24 PM
Boleh tak MT4 guna kat Blackberry ?

arialun
07-15-2009, 03:14 AM
Boleh tak MT4 guna kat Blackberry ?

Tak Boleh.

Hanya PDA/Smartphone yang beroperasi dengan OS Window Mobile sahaja.

Nokia Communicator ka, Iphone ka, buat masa ni tak boleh support MT4-pda lagi.

fxjuara007
07-15-2009, 06:53 AM
ada masalah berkaitan;

LOGIN : 197961

AKAUN INI TELAH DI BUKA MALAM TADI.

MASALAH YANG TIMBUL DI SINI AKAUN TERSEBUT TAK BOLEH BUKA..."INVALID ACCOUNT"

MASALAH YANG KEDUA IALAH...SAYA TELAH MEMBUAT DEPOSIT KE DALAM AKAUN TERSEBUT SEBENTAR TADII SEBANYAK USD400

SEHINGGA SEKARANG MASIH TAK BOLEH NAK LOGIN.


HARAP ADA PENYELESAIAN. TERIMA KASIH

mazlimoin
07-15-2009, 07:03 AM
ada masalah berkaitan;

LOGIN : 197961

AKAUN INI TELAH DI BUKA MALAM TADI.

MASALAH YANG TIMBUL DI SINI AKAUN TERSEBUT TAK BOLEH BUKA..."INVALID ACCOUNT"

MASALAH YANG KEDUA IALAH...SAYA TELAH MEMBUAT DEPOSIT KE DALAM AKAUN TERSEBUT SEBENTAR TADII SEBANYAK USD400

SEHINGGA SEKARANG MASIH TAK BOLEH NAK LOGIN.


HARAP ADA PENYELESAIAN. TERIMA KASIH

bro gunakan server real2 fxopen yer

http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=434443&postcount=1655
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=434471&postcount=1656
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=422541&postcount=1551
Salam semua,
Seperti mana yg diberitahu oleh Suremasyuq dan learn2biz berkaitan server untuk akaun baru.
Saya tambah sedikit.
Akaun baru selepas 186xxx kena guna real2.fxopen.com:443 pada bahagian server .. boleh rujuk post2 sebelum ni ....
Kalau anda baru open account, anda boleh nampak anda diberikan maklumat tambahan
seperti ini -->
Login: 186xx
Trader Password: xxxxxxx
Investor Password: xxxxxx
Server Address: real2.fxopen.com
Pin Code: xxxx

mohd noor zakaria
07-16-2009, 01:22 AM
saya nak tanyer kat bawah plat form mt4 ader market overview , default ,british pound , euro ,swiss france ... yg mana satu saya kena choose?

learn2biz
07-16-2009, 02:48 AM
saya nak tanyer kat bawah plat form mt4 ader market overview , default ,british pound , euro ,swiss france ... yg mana satu saya kena choose?
Pilih mana-mana pun tak pe sbb itu cuma profile shj ... katakan dah set lawa2 chart utk akaun mikro .. boleh save profile kemudian login pulak akaun std .. bukak profile std plak ... tak de la masalah waiting for update tak berkesudahan .. hueheuheu

arialun
07-16-2009, 02:52 AM
saya nak tanyer kat bawah plat form mt4 ader market overview , default ,british pound , euro ,swiss france ... yg mana satu saya kena choose?

Sekarang ni, Encik Mohd Noor Zakaria jgn pening2 kepala.
Dari post2 encik yang lepas, ternyata encik ni masih baru dalam dunia forex.

Saya amat mengesyorkan agar encik mengikuti kelas ni dulu. Sangat berguna untuk encik. Kita trade di forex, bukan 'main-main' di forex.

http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=54671

harri
07-16-2009, 11:38 AM
Hai.. I have just created my 2nd standard account,deposited few thousand dollar and
my acct has been verified by the acct department on the same day..today.. but
i am now facing problem login to MT4. Im sure that i enter the correct login and password but
still unable to continue.
Pls help??

198332:kazakhstan-flag:

Representative
07-16-2009, 11:43 AM
Hai.. I have just created my 2nd standard account,deposited few thousand dollar and
my acct has been verified by the acct department on the same day..today.. but
i am now facing problem login to MT4. Im sure that i enter the correct login and password but
still unable to continue.
Pls help??

198332:kazakhstan-flag:

hello. Make sure you enter correct server as well:)

nonamer
07-16-2009, 11:51 AM
Hai.. I have just created my 2nd standard account,deposited few thousand dollar and
my acct has been verified by the acct department on the same day..today.. but
i am now facing problem login to MT4. Im sure that i enter the correct login and password but
still unable to continue.
Pls help??

198332:kazakhstan-flag:

Salam

Make sure u copy n paste this server --> real2.fxopen.com:443 at server column when u wanna login into u trading account. Normally if u download new meta trader 4 u will see REAL 2 server already available but if u still use old file download u will need to copy n paste that server name to get Server Real 2 .
Remember all account 186xxx above will need to use Server REAL2.

Thanks

harri
07-16-2009, 12:06 PM
Salam

Make sure u copy n paste this server --> real2.fxopen.com:443 at server column when u wanna login into u trading account. Normally if u download new meta trader 4 u will see REAL 2 server already available but if u still use old file download u will need to copy n paste that server name to get Server Real 2 .
Remember all account 186xxx above will need to use Server REAL2.

Thanks

Thank u for u reply but still i unable to login..after 10xtimes login

learn2biz
07-16-2009, 12:15 PM
Thank u for u reply but still i unable to login..after 10xtimes login

1) Try login into trader's cabinet. If u can login into trader's cabinet but unable to login mt4, check ur password and server selection.
2) If u're unable to login either trader's cabinet or MT4, recheck your password or send an email to finance@fxopen.com with a copy of your national ID/driving license/passport, utility bill/bank statement and valid phone number to reset the password.
3) Attached below is FXOpen-Real2.srv file(need to extract first). Close MT4, copy this file into Program Files > Metatrader4 - FXOpen > Config folder and rerun MT4
4) If you still unable to login after putting in right acct number password and server selection, there must be something wrong with your connection (firewall/proxy blocking?)

ps: always use trader password to login trader's cabinet or trade

salmi1278
07-17-2009, 05:55 AM
start dr pg td sampai skrg accoun demo x da connection...?
on akaun mikro ok pulak... dah banyak kali on/off platform..
modem pun dah byk kali cabut n pasang balik...

apa masalahnya ni...:sm42:

mohd noor zakaria
07-17-2009, 08:14 AM
start dr pg td sampai skrg accoun demo x da connection...?
on akaun mikro ok pulak... dah banyak kali on/off platform..
modem pun dah byk kali cabut n pasang balik...

apa masalahnya ni...:sm42:

aku dah contact live chat dia ,,, dia cakap buat masa nih untuk akaun demo ada masalah sikit .. dalam proses menaiktaraf . maintainance kata kan so rehat la hari nih ...

saya ada soklan yg nak ditanyer .... ada sesiapa yg bermasalah dengan proses pengeluaran ?

lagi satu nak tanyer pasal platform mt4 .. kat platform tu ada tak sati indikator yg boleh memberi isyarat contoh yer berbunyi bila pending order dapat accepted atau masa market jatuh dan kita megalami kerugian dia akan berbunyi ... tolong terang sikit tuan tanah ..

bagi biaq teghang

aabadrin19
07-17-2009, 08:25 AM
saya ada soklan yg nak ditanyer .... ada sesiapa yg bermasalah dengan proses pengeluaran ?

ader dengar cerita aper2 ke ? :sm28:

mohd noor zakaria
07-17-2009, 08:26 AM
real2.fxopen.com:443 <<<<<< yang ini aku tak der tapi cuma ader demo , real1 dan real2 jer.. tapi aku buat macam yg korang cakap taip macam yg diatas jer ..... masyuk line ok jer.... heheheh

aabadrin19
07-17-2009, 08:27 AM
lagi satu nak tanyer pasal platform mt4 .. kat platform tu ada tak sati indikator yg boleh memberi isyarat contoh yer berbunyi bila pending order dapat accepted atau masa market jatuh dan kita megalami kerugian dia akan berbunyi ... tolong terang sikit tuan tanah ..

tumpang jawab skit yaa ..tuan tanah ....:sm40:

halzu
07-17-2009, 08:46 AM
aku dah contact live chat dia ,,, dia cakap buat masa nih untuk akaun demo ada masalah sikit .. dalam proses menaiktaraf . maintainance kata kan so rehat la hari nih ...

saya ada soklan yg nak ditanyer .... ada sesiapa yg bermasalah dengan proses pengeluaran ?

lagi satu nak tanyer pasal platform mt4 .. kat platform tu ada tak sati indikator yg boleh memberi isyarat contoh yer berbunyi bila pending order dapat accepted atau masa market jatuh dan kita megalami kerugian dia akan berbunyi ... tolong terang sikit tuan tanah ..

bagi biaq teghang

Tiada masalah dengan proses pengeluaran... Yang menjadi masalah apabila anda TIDAK ikut arahan atau melanggar syarat yang telah ditetapkan. Sila rujuk ke dalam Cabinet.

p/s: dinasihatkan JANGAN post berturut-turut dlm tempoh masa yg dekat... ini boleh dikira postbuilding, mods boleh ambil tindakan terhadap anda

p/s2: Rajin-rajinlah mencari jawapan... jawapan telah ada didalam forum ini. Sila guna butang "search" diatas

salmi1278
07-17-2009, 09:20 AM
x pa la mcm tu.. ada 4 op sejak 2 ari lepas... next week je la check...

learn2biz
07-17-2009, 09:47 AM
real2.fxopen.com:443 <<<<<< yang ini aku tak der tapi cuma ader demo , real1 dan real2 jer.. tapi aku buat macam yg korang cakap taip macam yg diatas jer ..... masyuk line ok jer.... heheheh

real2.fxopen.com:443 adalah sama dgn FXOpen-Real2 ... yg satu longhand .. lagi satu shorthand. Sama la jugak kalau nak bukak website ... ada yg dipanggil URL ada yg dipanggil IP ngan port .. yg 1st tu URL ngan port yg 2nd tu redirected URL. Boleh faham ke ni ...


aku dah contact live chat dia ,,, dia cakap buat masa nih untuk akaun demo ada masalah sikit .. dalam proses menaiktaraf . maintainance kata kan so rehat la hari nih ...

saya ada soklan yg nak ditanyer .... ada sesiapa yg bermasalah dengan proses pengeluaran ?

lagi satu nak tanyer pasal platform mt4 .. kat platform tu ada tak sati indikator yg boleh memberi isyarat contoh yer berbunyi bila pending order dapat accepted atau masa market jatuh dan kita megalami kerugian dia akan berbunyi ... tolong terang sikit tuan tanah ..

bagi biaq teghang

1) Demo memang ada masalah kena buat maintenance.

2) Biasanya yg menjadi masalah ialah mereka yg tak ikut arahan sebagaimana yg ada dlm cth bergambar : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=282557&postcount=3
Dah ada contoh pun masih tak mo ikut masa mohon. Tu sbbnya reject. Lagi satu sbb email yg anda gunakan tak terima apa2 bila klik butang withdraw (terutamanya yahoo). Kalau org tu jenis membaca, dia tahu, dari mula nak buka akaun dah ada bgtau jgn pakai email yahoo ni.

3) MT4 cuma ada default incator. Nak ada bunyi-bunyian yg memekakkan telinga, kena buat atau programkan sendiri .. hueheuhue

arejug08
07-27-2009, 04:22 AM
kenapa Platfom 'no Connection' Ada Masalah Ke Dengan Server?

learn2biz
07-27-2009, 05:28 AM
kenapa Platfom 'no Connection' Ada Masalah Ke Dengan Server?

Ntah .. ok jer sini .. demo ok .. std/mikro pun ok ... mungkin tadi server restart kot ... hueheuhue