PDA

View Full Version : 1000 pips a week? logik ke? cuba tengok sini..



lukpayat
08-23-2009, 03:40 PM
salam.. nama saya mizee, newbie FTT dr kota damansara. saya jarang kat sini tp rajin kt my own forum. would like to contribute to fxmalay mmbers.
this is one of my methods which has produce hundreds of pips for me so far. average pips a week :1000 to 2000 pips.
untuk saya, drpd kita focus on satu pair jek, better kita tapau semua pair yg going on same direction at any point of time.
kenapa?

sebab, bila kita trade, we are selling and buying currencies. we are not selling & buying PAIR. kita beli usd, kita jual eur..
bila kita tengok satu dunia is selling USD, kita follow la sell sama. maknaye, we are buying other currencies to let go USD. look at the bigger picture. not only one pair. ni advantage kpd yg trade GJ EJ ang GU. depa ni pacemaker.

imagine forex ni macam sale vincci, padini, seed etc yg sama kompeni. bila dorg buat jualan murah, sume kedai buat potongan harga.. hehhe.


img31.imageshack.us/img31/6622/kudalive12august2009.gif

utilizing currency corelation and strength analysis.
super naked trading. tak payah tengok chart.

so far very profitable. Alhamdulillah.

i will slowly reveal the method here. tapi step by step.. please continue reading..

mohon maaf dahulu, kat sini saya takkan ajar macamna nak install script, lukis trendline, fibo exp,fibo retracement, channel etc.
saya tak akan bagi spoonfeed material. As a trader kena belajar utk research the root of forex before sumbat beratus indi dalam MT4 folder.
but I'll guide you how to use the system once you have it in place.

Bismillah..


the basic here is the currency strength corelation (no 1)..
impeccable hedging (no 2)
the method is devided into 2 parts:
1: Dominant Curency trade - credit to babufx
single layer or multi layered.
memerlukan analisis pada satu chart shj. trade multi-pair.
2: Pukal - tapau semua yg mana sama trend. (credit to trader101 & SECRET SUCCESS MGMNT SERVICES) . tidak memerlukan chart. cuma price and statistical data daripada DDE. the real data yang buat candle stick tu. sesapa yg selalu pakai indi susah nak terima method ni. candle pon indi tuh. kita tgk price.

saya dah menggunakan method no 1 sejak setahun lepas. method no 2 baru 3 bulan. dua dua nye boleh buat pips hijau dengan banyak nye. Alhamdulillah. bagi saya la sebab sesuai kot. (tak suka indikator)

both system memerlukan script utk bukak and open post. attached ade sample script. please edit. boleh baca kat metaquotes ade tutorial dia. senang jek.. hehehe

mula2 kita fokus kat no 1 dulu. no 2 tu byk details dia. let's look at the simple one first.

PART 1:
totally naked with SnR, range & currency strength meter. tersangat mudah dan tersangat simple, yang penting method ni boleh bagi consistent profit once dah cukup praktise.
tak payah kira wave, tak payah tunggu divergence, tak payah tunggu woodie out of range, wiseman1 wiseman2, dan macam2 lagi.
bukan nak cakap method ni better dari method lain, tapi ianya sesuai untuk dia saya yang nak cepat, nak jelas and nak simple.

i came out with this method selepas bosan dengan semua lagging indi.so, dgn adenye S&R, it is somewhat jadi predictive sebab the element of "self fullfilling prophecy"

First sekali, saya nak cerita pasal self fullfilling prophecy. pikir kan contoh seperti ni.
kita ada target nak achieve, and satu team in our workplace is thinking and going for thesame target. what happen here is, disebabkan common goal, the target is acheived.

same thing goes to Market analysis tools. contoh nye, jika kita menggunakan MT4 tools. you go to the higher TF. draw one obvious line yg akan jadi S&R. most likely, other people in this world are drawing the same line too.

so, self fulliling prophecy kick in, dimana, trader akan ada satu perception yg akan influence judgement mereka berdasarkan "line" yang mereka lukis tu.
dgn itu, mereka akan trade according to what they perceived.

katakan dorang lukis channel kat D1 TF. apabila candle menghampiri lower of upper limit of the channel, dorg akan take profit, cut loss, atau OP. dengan harapan apa yg mereka buat analisis tu adalah betul. ianya akan jadik betul setelah majority of traders including big players are drawing the same channel and having the same perception.

dgn perception inilah, saya filter movement mini trend dengan menggunakan currency strength meter. calculated based on range and ratio of 28 pairs of currency. kenapa kena buat benda ni?

CONCEPT:
contoh. jika kita tengok EURUSD meningkat daripada 1.4000 kepada 1.4400.
adakah ianya disebabkan USD weakening against EUR? ataupon, USD neutral and EUR yg makin kuat?
kenapa satu2 currency tu jadi kuat atau lemah?
bila ramai org dok jual currency tu, dia jadi lemah, bila ramai org dok beli currency tu, jadilah dia kuat. kalau depa jual usd, depa kena beli currency lain, betul?
so, pair movement is interrelated berdasarkan range pair tersebut.
so kita boleh kira. and bagi score dari 0 kepada 9.seperti berikut.

0.0 - 3.0 weak
3.1 - 6.0 neutral
6.1 - 9.0 strong

after kita kira relative strength semua currency tersebut, kita boleh tahu siapakah yang tgah hangat dibeli/dijual at one particular time. mini trend ye.

contoh macam ni saya bagi kat bawah:
currency strength
USD 8.5
GBP 2.5
EUR 1.0
JPY 7.6
NZD 5.0
CHF 3.0
AUD 6.0
CAD 1.5

apa kesimpulan yang kita boleh buat?
USD & YEN are strong. menunjukan market tertumpu beli these currencies.
so kita sebagai trader kecilan, kita follow je lah apa depa buat.
meaning that, kita boleh:

SELL GBPUSD, EURUSD, NZDUSD, AUDUSD,
BUY USDCAD. USDCHF.
SELL GBPJPY, EURJPY, CHFJPY, AUDJPY, NZDJPY, CADJPY.

imagine, each pair gives you 10 pips. you trade semua pair ni. berapa dapat?
12 pair darab 10. = 120 pips.

10 pips in my experience, tersangat mudah jika ada extreme condition. maksudnye, strength dia melebihi 7 lawan strength yang kurang dari 3.

untuk NZD, CAD, AUD, CHF.... eventhough dorg ni very weak or very strong, momentum dorg short lived, pendek je.sbb less demand compared tu usd, gbp, jpy and eur. so, jgn terpedaya. just follow the yen

EXECUTION
saya guna TF15.
PAIR:
EURJPY
GBPJPY
GBPUSD
GBPCHF
CADJPY

biasanye, bila any of these pair breakout, we shall see others will follow the same pattern.
contoh:

Meter Reading utk JPY adalah 1.

dekat chart, GBYJPY break resistance. Break bermakna, new candle at TF15 completed and formed above the resistance line. utk setup ni, saya double check daily range. kalau masih within range, saya akan BUY: EURJPY, GBYJPY, CADJPY, NZDJPY, CHFJPY, USDJPY.

how to check range, senang je. dekat chart, tekan F8, common Tab, check Period Separator. then boleh masuk TF H1, measure pakai crosshair dari paling hi kepada paling low in between dotted horizontal line. see attachment.

Money Management

MM masih sama. general rules apply.
untuk scalping: total 10% of your equity. contoh. jika anda OP 7 pair. modal adalah usd1000. leverage 1:500.
kita leh guna margin 100usd. bermakna 100*(leverage) = 50,000. so, leh trade 5 mini lot total. kira le bahagi 7.

untuk intra day. OP pagi japan market. yg ni kita buat layer by layer.
open post 2% of total equity. example, when the pip naik jadik 100 camtuh, add satu lagi layer.


kelebihan.
1. scalping multiple currencies. tak payah stick to one pair only.
2. jelas dan nyata mini trend yang ditunjukkan.
3. bagi saya, confidence level tinggi sebab kita follow apa org ramai2 buat.

kekurangan
1. kita kena buat complete set of S&R semua currency pairs.
2. kena tahu average range each currency tersebut.
3. kadang2, bila strength tunjuk extreme condition, we are already too late. trend is over, disebabkan market hit major S&R

Best time to OP
setiap session open.. ada sahabat kita bagi tools somewhere.

Or lepas news whipsaws tu abih.. follow the trend.

Or, at the point of strong weekly S n R, di mana kita bleh expect dia akan bounce. expecially kalau candle baru first time jejak kaki ke situ. ini kira counter trend. agak merbahaya. tapi kalau weekly psychological S&R tu kuat, insyaAllah bounce. kalau dah 2-3 kali price dok ketuk2 S/R tuh, jaga2 sikit. kot kot tembus.

img194.imageshack.us/img194/4532/gbpusdentrycndleexample.gif

SnR tu adalah Zone. bukan sebatang line jek. kalau tak betul2 lepas, nnt dia patah balik.
make sure, score pada masa nak OP tu, lebih "4" beza antara dua currency tu. macam td ni, GBP 1, USD 5+. kira cukup kuat utk tarik gbp kebawah selepas break support.

example Setup & Result. LIVE account.
img10.imageshack.us/img10/319/currencymeterresult.png


dload semua tools and template SnR. (???.com/portal/forums/showpost.php?p=4555694&postcount=857)
ebook here (millionaire.forums-free.com/viewtopic.php?f=15&t=37&p=166#p166)


any question pls post here. YM me at akugagah baca betul2 ye dulu before asking question

DO NOT TEACH THIS METHOD FOR A FEE. Haram...!

learn2biz
08-23-2009, 04:55 PM
Salam,

Welcome to the forum .. sebelum apa-apa .. sila baca forum rules ...

1) kenapa tak boleh kuar gambo ? sbb anda daftar2 jer terus nak paparkan gambor ... forum ni ada anti-spam, saper yg baru daftar memang tak akan boleh display gambor bg mengelakkan spammer

2) Sila gunakan platform fxopen (demo pun takpe) jika nak tunjuk chart di sini sbb sini forum official FXOpen, bukannya open forum mcm forum2 lain. Hormati tuan rumah.

Itu shj dahulu. TQ

Selamat berpuasa.

aj13
08-24-2009, 06:47 AM
uish?...baca gaks nak dibaca...takpe-takpe,perlahan-lahan kita cuba,insyaAllah

lukpayat
08-24-2009, 07:28 PM
uish?...baca gaks nak dibaca...takpe-takpe,perlahan-lahan kita cuba,insyaAllah

pelan pelan digest bro...

ini trade pakai konsep basic forex..

sorry guys..

aku ada acct fxopen.. tapi jarang trade situ..
hehehe

nnt next example aku bubuh terminal fxopen..
untuk respek tuan rumah..

satos_labados
09-02-2009, 05:18 PM
salam bro lukpayat...

teknik ni memang masyuk...TQ bro sebab sudi share...tapi nampaknya kurang mendapat sambutan disini...rugi..rugi..rugi.

gilos
09-02-2009, 05:43 PM
salam mizee...welcome to fxopen... :)

harap bleh share ilmu tu kat sini yer...memang minat ssgt nak belajar, especially teknik kuda tuh... :)

MANSTIR
09-02-2009, 06:10 PM
0.0 - 3.0 weak
3.1 - 6.0 neutral
6.1 - 9.0 strong

after kita kira relative strength semua currency tersebut, kita boleh tahu siapakah yang tgah hangat dibeli/dijual at one particular time. mini trend ye.

contoh macam ni saya bagi kat bawah:
currency strength
USD 8.5
GBP 2.5
EUR 1.0
JPY 7.6
NZD 5.0
CHF 3.0
AUD 6.0
CAD 1.5


Mcm mana calculation dia?,

bleh citer skit, klu relative strength lebih kurang mcm RSI indicator je..

mohon belajar,

MANSTIR

P/S- Forex trading relative strength Index (RSI) rates consist of:

* Neutral market- RSI Between 30%-70%.
* Oversold market- RSI under 25%.
* Overbought market - RSI over 75%.

cengkerang06
09-02-2009, 06:12 PM
tak letak SL takde post yang floating ke?

secretsuccessmgnt
09-04-2009, 04:23 AM
Warga FX Open ambil peluang ni!

1000pips banyak tu tapi percaya ia adalah BENAR BELAKA!

xonefive
09-05-2009, 03:20 PM
pelan pelan digest bro...

ini trade pakai konsep basic forex..

sorry guys..

aku ada acct fxopen.. tapi jarang trade situ..
hehehe

nnt next example aku bubuh terminal fxopen..
untuk respek tuan rumah..


:sm6:
Cmana ni bro.... bila nak sambung ? ini info/ilmu yang bagus + penting !

cubacubaforex
09-05-2009, 07:26 PM
:malaysia-flag:

Best gak nie....yehaaa...den dapat sikit pun okay...

tetikus10
09-06-2009, 09:13 AM
Mcm best jerk....nk join2...huhuhu:sm52:

reyo
09-06-2009, 10:50 AM
bagi score dari 0 kepada 9.seperti berikut.

0.0 - 3.0 weak
3.1 - 6.0 neutral
6.1 - 9.0 strong

salam bro. camana nak calculate score ni for each pair.

one more thing is takde stop lost ke. bahaya woo. buka suma pair pastu takde stop lost. woo mana mau pegi:sm1: .

smtteknik
09-06-2009, 01:14 PM
Tahniah TT kerana buka forum kat sini... Teruskan usaha anda, x sabo rasenya nak belajo sclap tahap gaban nie..

cengkerang06
09-08-2009, 06:14 AM
Salam bro Lukpayat
terima kasih pada bro kerana buka thread ni. saya dah cuba kat demo mmg profit menggunakan meter ajaib Mt4 version 225 dan Oasis Strength Meter.mcmana caranya bro manage post yg floating?

mohdnoh
09-08-2009, 06:18 AM
MT4 FXOPEN selalu hang! ada tak cara lain yang boleh melajukanya atau ianya berpunca dari Broadband yang saya guna

cengkerang06
09-08-2009, 06:59 AM
saya pun pernah mengalami mt4 hang ,saya delete indicator yang tidak digunakan yang ada dalam mt4 saya hanya indicator yang nak guna saja.

learn2biz
09-08-2009, 12:33 PM
Masalah MT4 hang atau crash biasanya berpunca dari indicator/profile yg corrupt. Sila download semula ... uninstall dan delete folder Metatrader4 dlm folder Program Files ... baru install semula ... lepas tu update kalau dia mintak update.

Sy dah byk kali jumpa org komplen mcm ni ... apa sy buat? sy ajak turun Dolah ... kat situ, sy buatkan balik ok jer ... tuan punya komputer pun heran ... sy lagi la heran sbb sy buat ok, tuan punya buat asyik tak ok .. heuheuheuhe

azman17111
09-08-2009, 05:13 PM
saya dah cuba ikut buy ikut strenght tu tapi setiap kali saya buy tetiba je akan bertukar arus jadi sell pula kenape ye kadang kadang akan turun sampai 30 pip last last saya terpaksa close dimana silapnye ye

learn2biz
09-09-2009, 03:10 AM
saya dah cuba ikut buy ikut strenght tu tapi setiap kali saya buy tetiba je akan bertukar arus jadi sell pula kenape ye kadang kadang akan turun sampai 30 pip last last saya terpaksa close dimana silapnye ye

Anda silap baca kot .. masa anda buy dia mungkin dah kat atas ? ... huehueheuhue

murahguru
09-09-2009, 07:54 AM
MT4 FXOPEN selalu hang! ada tak cara lain yang boleh melajukanya atau ianya berpunca dari Broadband yang saya guna

Broadband pun yer jugak..tambah lg kalau pakai Maxis Broadband, macam aku..hehe..kejap2 lost connection..

lukpayat
09-11-2009, 07:50 AM
salam, sorry lama tak jenguk sini... busy kat jiran sebelah.. ingatkan takde org minat kat sini..

btw, saya ada create satu mq4 utk fxopenmicro.. kalau nak cuba pakai leh sedut sini

millionaire.forums-free.com/oasis-method-4-multiple-pair-trading-with-meter-t37.html


ade few readings leh dapat kat situ jugak...


macammana i manage floating?

kalau saya tengok rofit megembang, saya biar..
kalau saya nampak profit menguncup, saya close
kalau saya nampak loss mengenbang.. saya close...


kalau dah tersilap naik bas nak ke perlis, dah sedar kat tanjung malim tu, cepat2 turun amik bas ke JB...


camtu jek.. mental stop loss

erafrofit
09-11-2009, 08:14 AM
salam, sorry lama tak jenguk sini... busy kat jiran sebelah.. ingatkan takde org minat kat sini..

btw, saya ada create satu mq4 utk fxopenmicro.. kalau nak cuba pakai leh sedut sini

millionaire.forums-free.com/oasis-method-4-multiple-pair-trading-with-meter-t37.html


ade few readings leh dapat kat situ jugak...


macammana i manage floating?

kalau saya tengok rofit megembang, saya biar..
kalau saya nampak profit menguncup, saya close
kalau saya nampak loss mengenbang.. saya close...


kalau dah tersilap naik bas nak ke perlis, dah sedar kat tanjung malim tu, cepat2 turun amik bas ke JB...


camtu jek.. mental stop loss

bacaan meter x sama antara lain2 flatform ... kenapa ye!!

dewaforex
09-11-2009, 08:26 AM
amik bas ke JB...


camtu jek.. mental stop loss

bro lepas rayani gua nak amik kelas kat kota damansara ada kosong lagi tak. :sm9:

lukpayat
09-11-2009, 01:10 PM
bacaan meter x sama antara lain2 flatform ... kenapa ye!!

lagi byk pair broker tu ada,lg accurate

lukpayat
09-11-2009, 01:12 PM
bro lepas rayani gua nak amik kelas kat kota damansara ada kosong lagi tak. :sm9:

jemput bro..

kmbeng
09-11-2009, 01:53 PM
saya dah cuba ikut buy ikut strenght tu tapi setiap kali saya buy tetiba je akan bertukar arus jadi sell pula kenape ye kadang kadang akan turun sampai 30 pip last last saya terpaksa close dimana silapnye ye

pada pendapat aku yang newbie... indi ni lg elok digabung ngan SnR + candlestic.. kalu nak trade semata pakai indi nie susah gak.. hehehe... :sm42:
cuma pendapat ja...

murahguru
09-11-2009, 02:59 PM
saya dah cuba ikut buy ikut strenght tu tapi setiap kali saya buy tetiba je akan bertukar arus jadi sell pula kenape ye kadang kadang akan turun sampai 30 pip last last saya terpaksa close dimana silapnye ye

Cuba rujuk kepada TF yang lebih besar pulak..sebab kalau TF15 atau TF20, price agak volatile..:sm40:

cheman
09-12-2009, 03:57 PM
tak perasan pulok masta lukpayat ade cni....ajakle masta babus join skali..hehehe

nk enter : kata2 masta lukpayat..

lepas je support/resistance... terussss masukkk...
first candle close, second candle open follow trend.. cargas...

consider
1: strength
2: snr
3: range

areyein
09-13-2009, 03:20 PM
wah cheman kat mana2 ko ada je yerk hehehe

cheman
09-14-2009, 03:47 AM
wah cheman kat mana2 ko ada je yerk hehehe

dimana ade pips..disitu ade aku dok trade....:malaysia-flag:

areyein
09-14-2009, 09:53 AM
kasi tepek ss kat cni cheman bagi bakar semangat newbies :sm53:

anTu7869
10-24-2009, 04:54 PM
Salam...

Mintak kebenaran untuk guna teknik bro lukpayat nih...:D aminnn...

err, nape takde update ek? tt pegi mana ek? lebih sebulan dah thread ni kene tinggal... :D

gilos
10-25-2009, 02:56 AM
yg confirm...setakat saya pakai, bro lukpayat punya curry yg paling ummphh...paling tepat la senang citer... :)

bizonline
10-25-2009, 03:44 AM
yg confirm...setakat saya pakai, bro lukpayat punya curry yg paling ummphh...paling tepat la senang citer... :)

Bila Gilos dah berkata2 ambe pun nak pollow jugak...teknik yg bagus harus dipraktikkan...

kmbeng
10-25-2009, 10:40 AM
yg confirm...setakat saya pakai, bro lukpayat punya curry yg paling ummphh...paling tepat la senang citer... :)

share la skit macam mana gugu gilos pakai... kalu scalping seswai x pakai meter 2...

gilos
10-25-2009, 10:54 AM
share la skit macam mana gugu gilos pakai... kalu scalping seswai x pakai meter 2...


kalau scalping mmg seswai sgt...camner cara nak guna tu, rasanya biar TT tunjuk dulu kot...sebab saya sendiri pun masih belajar lagi... :)

p/s: gugu tu menda? kalau typo utk guru, mmg tak seswai utk gue yg masih belajar nih...:sm9:

kmbeng
10-25-2009, 10:57 AM
kalau scalping mmg seswai sgt...camner cara nak guna tu, rasanya biar TT tunjuk dulu kot...sebab saya sendiri pun masih belajar lagi... :)

p/s: gugu tu menda? kalau typo utk guru, mmg tak seswai utk gue yg masih belajar nih...:sm9:

gugu=GURU

clap taip... share la apa yang ada... huehuehue... tuan tanah pown lama x nampak...

ps: malu malu plak ckgu gilos nie..:sm42:

anTu7869
10-25-2009, 02:55 PM
Aha! setelah lebih sebulan thread ni ditinggalkan, baru la zombie2 menyahut kembali seruan nubie nih... :D jangan maree haa.... cepat panggey tuan tanah... majlis nak mula dah nih... huhuhu... :D

anTu7869
10-28-2009, 03:08 PM
Wow! boleh tahan! :D masa op sama, masa tp je beza2... tapauuuu..... :D

sehari leh wat lebey kurang 200pip, seminggu mmg tak mustahil 1000pip... :D

gilos
10-28-2009, 05:08 PM
kalau pakai script mmg cantek nak OP...masalahnya script tu boleh kat demo or standard jer...cuba gak alter ngan tambah dot kat belakang pair lam script tu, tapi cam tak jadi plak...ada sesapa leh alterkan ker?

p/s: makin ramai yg guna bahasa2 yg tak sedap baca...cam kat cg jer plak...tu yg bosan tuh...

kmbeng
10-29-2009, 01:45 AM
kita orang ni dok kat malaysia yang mempunyai 14 negeri(kalau x clap)... 2 x campoq wilayah lg... jadi ada la 14 jenis ragam+pelat... huehuehue...

anTu7869
10-29-2009, 04:28 PM
kalau pakai script mmg cantek nak OP...masalahnya script tu boleh kat demo or standard jer...cuba gak alter ngan tambah dot kat belakang pair lam script tu, tapi cam tak jadi plak...ada sesapa leh alterkan ker?

p/s: makin ramai yg guna bahasa2 yg tak sedap baca...cam kat cg jer plak...tu yg bosan tuh...

ha'ah ek? kat micro fxopen takleh arr guna script tuh... tambah dot kat ujung pun takleh...:sm28:


kita orang ni dok kat malaysia yang mempunyai 14 negeri(kalau x clap)... 2 x campoq wilayah lg... jadi ada la 14 jenis ragam+pelat... huehuehue...

tul tuuu...:sm18:

kmbeng
10-30-2009, 03:17 AM
kalau pakai script mmg cantek nak OP...masalahnya script tu boleh kat demo or standard jer...cuba gak alter ngan tambah dot kat belakang pair lam script tu, tapi cam tak jadi plak...ada sesapa leh alterkan ker?

p/s: makin ramai yg guna bahasa2 yg tak sedap baca...cam kat cg jer plak...tu yg bosan tuh...

weh kawam mu silipanbara xleh tulun ka... huehueh:i-love-fxopen:

mecheddie
11-04-2009, 08:12 AM
salam bro Lukpayat,

saya sudah cuba guna indi oasis tp tak bjaya. adakah indi ini tak sesuai dgn platform saya?
saya gune mt4 platform 225.

saya hanya dpt guna indi "meter ajaib mt4 version 225".
Lagi pun saya test indi "meter ajaib mt4 version 225" di dua platform mt4 yang tak sama broker, saya dapati meter itu bacaan tak sama. contohnya, GBP di platform A "5.6", tp platform B adalah "7.2". adakah ini biasa?

Terima kasih

gilos
11-04-2009, 08:18 AM
bro, meter tu amik data dari 28 pair...kat fxopen nih mmg ada 28 pair tuh, kat broker lagi satu ada tak? kalau takder tu yg lari tu...

pasal meter ajaib tu, rasanya bro donlod balik kat forum dia...amik 1000pips dashboard fxopenmic utk micro...standard rasanya bleh pakai yg tu gak kot... :)

kmbeng
11-04-2009, 08:46 AM
salam bro Lukpayat,

saya sudah cuba guna indi oasis tp tak bjaya. adakah indi ini tak sesuai dgn platform saya?
saya gune mt4 platform 225.

saya hanya dpt guna indi "meter ajaib mt4 version 225".
Lagi pun saya test indi "meter ajaib mt4 version 225" di dua platform mt4 yang tak sama broker, saya dapati meter itu bacaan tak sama. contohnya, GBP di platform A "5.6", tp platform B adalah "7.2". adakah ini biasa?

Terima kasih

aku pakai strengh meter oasis 28 ok ja...

anTu7869
11-04-2009, 03:25 PM
bro, meter tu amik data dari 28 pair...kat fxopen nih mmg ada 28 pair tuh, kat broker lagi satu ada tak? kalau takder tu yg lari tu...

pasal meter ajaib tu, rasanya bro donlod balik kat forum dia...amik 1000pips dashboard fxopenmic utk micro...standard rasanya bleh pakai yg tu gak kot... :)

err, pd pendapat haku la kan... baik pakai yang baca 28 pair tuh... bukan apa, kalo pakei utk fxopenmic tu dia akan baca data untuk beberapa pair jek... sedangkan pada satu2 masa, sume pair sedang bekerja... so, ketepatan untuk indi yang baca 28 pair tu lagi bagus. nak trade kalu, terpaksa la tgk pair mana yang boleh masuk. sbbnye, fxopen micro tak offer banyak pair... pendapat nubie je nih... :D

mymizan07
11-04-2009, 07:48 PM
asalam bro, maaf hamba , mna nak dapat meter 28 pair tu bro?

anTu7869
11-04-2009, 11:23 PM
asalam bro, maaf hamba , mna nak dapat meter 28 pair tu bro?

salam... try check 1st post... masuk umah owang ikut pintu depan... baru la pi dapur ka, toilet ka... :D

kmbeng
11-05-2009, 01:17 AM
err, pd pendapat haku la kan... baik pakai yang baca 28 pair tuh... bukan apa, kalo pakei utk fxopenmic tu dia akan baca data untuk beberapa pair jek... sedangkan pada satu2 masa, sume pair sedang bekerja... so, ketepatan untuk indi yang baca 28 pair tu lagi bagus. nak trade kalu, terpaksa la tgk pair mana yang boleh masuk. sbbnye, fxopen micro tak offer banyak pair... pendapat nubie je nih... :D

yang bro kata oasis strengh meter 28 ka yang cun... tp bst gak scalping pakai meter... huehuehue...


salam... try check 1st post... masuk umah owang ikut pintu depan... baru la pi dapur ka, toilet ka... :D

huehuehue... x tahan nak p toilet...

anTu7869
11-05-2009, 05:01 AM
yang bro kata oasis strengh meter 28 ka yang cun... tp bst gak scalping pakai meter... huehuehue...


huehuehue... x tahan nak p toilet...


syok! tapi kene ikut market open gak... kalo tak, sangkut gak woo... :D 28 tu cun sbb dia baca banyak pair... try bukak 28 tu ngan fxopenmic punye, mmg jauh beza bacaan dia... kira fxopenmic tu kureng tepat la gitu... :D

kui kui kui....

SS pagiey nih... alhamdulillah... mmg tul arr, nak trade meter nih kene tgu market open baru besh! kalo tak, walaupun meter tengah kuat/lemah pn boley so dibueknye... :D


p/s: ada tak trader dari melaka? jom kita reramai invite tuan lukpayat wat kelas? nak pi key el@jb jauh la plak... kita tong2 la wit sewa kelas... huhuhu...

mymizan07
11-05-2009, 05:39 AM
maafkan hamba sekiranya hamba tersalah langkah, hamba cuba dload di page 1tapi fail tak boleh di buka, hamba berharab tuan hamba boleh send pada email hamba [email protected] .dgn pertolong tuan amat dihargai. wasalam

kmbeng
11-05-2009, 05:42 AM
syok! tapi kene ikut market open gak... kalo tak, sangkut gak woo... :D 28 tu cun sbb dia baca banyak pair... try bukak 28 tu ngan fxopenmic punye, mmg jauh beza bacaan dia... kira fxopenmic tu kureng tepat la gitu... :D

kui kui kui....

SS pagiey nih... alhamdulillah... mmg tul arr, nak trade meter nih kene tgu market open baru besh! kalo tak, walaupun meter tengah kuat/lemah pn boley so dibueknye... :D


p/s: ada tak trader dari melaka? jom kita reramai invite tuan lukpayat wat kelas? nak pi key el@jb jauh la plak... kita tong2 la wit sewa kelas... huhuhu...

meter campoq currency signal bro manstir memang ump..... huehuehue...:sm18:

anTu7869
11-05-2009, 07:25 AM
.
.
.
.
.
.


dload semua tools and template SnR. (???.com/portal/forums/showpost.php?p=4555694&postcount=857)
ebook here (millionaire.forums-free.com/viewtopic.php?f=15&t=37&p=166#p166)


any question pls post here. YM me at akugagah baca betul2 ye dulu before asking question

DO NOT TEACH THIS METHOD FOR A FEE. Haram...!




maafkan hamba sekiranya hamba tersalah langkah, hamba cuba dload di page 1tapi fail tak boleh di buka, hamba berharab tuan hamba boleh send pada email hamba [email protected] .dgn pertolong tuan amat dihargai. wasalam

Try pi kat highlight kaler merah tuh... yg tulih "e-book here" tuh... try byk kali... kalo pakei celcom broadband mmg prob sikit... haku pun banyak kali try baru leh masuk... :D

mecheddie
11-05-2009, 09:36 AM
bro, meter tu amik data dari 28 pair...kat fxopen nih mmg ada 28 pair tuh, kat broker lagi satu ada tak? kalau takder tu yg lari tu...

pasal meter ajaib tu, rasanya bro donlod balik kat forum dia...amik 1000pips dashboard fxopenmic utk micro...standard rasanya bleh pakai yg tu gak kot... :)

saya ini sekarang faham ni. terima kasih bro...


aku pakai strengh meter oasis 28 ok ja...

bro, apa jenis platform bro guna? dr broker mana?

kmbeng
11-05-2009, 10:29 AM
saya ini sekarang faham ni. terima kasih bro...



bro, apa jenis platform bro guna? dr broker mana?

fxopen ngan MT4... aku dah jatoh cinta ngan fxope...:i-love-fxopen:

gilos
11-05-2009, 12:16 PM
28 tu cun sbb dia baca banyak pair... try bukak 28 tu ngan fxopenmic punye, mmg jauh beza bacaan dia... kira fxopenmic tu kureng tepat la gitu... :D

bro, cuba pakai dua indikator tu...bukak dua chart yg sama- cthnya g/j tf15- satu indi kat satu chart...tgk sama ke tak sama info dia? :)

anTu7869
11-05-2009, 03:00 PM
bro, cuba pakai dua indikator tu...bukak dua chart yg sama- cthnya g/j tf15- satu indi kat satu chart...tgk sama ke tak sama info dia? :)

encik guru, maafkan haku yerk... kalo bukak kat demo, x dinafikan dua2 mmg sama... tapi adakah encik dah cuba bukak kat real micro fxopen? ada beza la encik... :)

cuba tgk ss kat bawah ni. yg kiri tu chart kat real micro fxopen, yg kanan kat demo fxopen... kiri pakei "oasis 1000pips DashboardFxopenMic", yang kanan tu pakei "Oasis strength meter 28"...

gilos
11-05-2009, 03:22 PM
encik guru, maafkan haku yerk... kalo bukak kat demo, x dinafikan dua2 mmg sama... tapi adakah encik dah cuba bukak kat real micro fxopen? ada beza la encik... :)

cuba tgk ss kat bawah ni. yg kiri tu chart kat real micro fxopen, yg kanan kat demo fxopen... kiri pakei "oasis 1000pips DashboardFxopenMic", yang kanan tu pakei "Oasis strength meter 28"...

owh, ok...my bad... :)
silap saya tak mintak bro bukak chart tu kat server yg sama gak...mcm bro bagitau, bro guna satu kat real micro..satu kat demo...tau kan feed server diowang lain2?

p/s: guru pangkat kat forum jer...bro lagi guru pasal live trade... :)

anTu7869
11-05-2009, 04:07 PM
owh, ok...my bad... :)
silap saya tak mintak bro bukak chart tu kat server yg sama gak...mcm bro bagitau, bro guna satu kat real micro..satu kat demo...tau kan feed server diowang lain2?

p/s: guru pangkat kat forum jer...bro lagi guru pasal live trade... :)

feed seber ikutkan mmg lain2... tapi, nak kata ada beza yang teramat sangat tu takde la pulak... kalo ada pun maybe beza 1-2pip ngan masa 1-2saat jek...:) satu lagi, kalo feed seber lain pun, price strength still related ngan sume2 pair yang ada kat donia forex ni kan? untuk indi kat micro fxopen tu, dia tak wat camtu. dia just baca certain currency jek. so, bagi haku tak begitu tepat la bacaan kat citu... cthnye, kat micro NZD tgh tunjukkan very weak(merah), tapi kalo yang sebetulnya kat 28 pair tu, NZD takde la weak sangat. maksudnye, takde la kaler merah gitu...

p/s: nubie gak nih... kalo salah tlg betulkan... :D

gilos
11-05-2009, 04:29 PM
untuk indi kat micro fxopen tu, dia tak wat camtu. dia just baca certain currency jek. so, bagi haku tak begitu tepat la bacaan kat citu... cthnye, kat micro NZD tgh tunjukkan very weak(merah), tapi kalo yang sebetulnya kat 28 pair tu, NZD takde la weak sangat. maksudnye, takde la kaler merah gitu...


bab ni tak tau, yg nih tukang buat indi kena jawab la, samada micro tak baca semua atau tak... :)

yg bro lukpayat bagitau, indi curry dia pakai 28 pair...broker yg takder 28 pair nih takleh pakai... :)

p/s: IA + curry meter...syiok betul bila dapat master nanti... :)

anTu7869
11-05-2009, 04:44 PM
bab ni tak tau, yg nih tukang buat indi kena jawab la, samada micro tak baca semua atau tak... :)

yg bro lukpayat bagitau, indi curry dia pakai 28 pair...broker yg takder 28 pair nih takleh pakai... :)

p/s: IA + curry meter...syiok betul bila dapat master nanti... :)

ontahlah... err, nape master lukpayat tak jenguk2 kek cini ek? tlg la panggilkan dia ek? cian kitorang nih... huhuhu... :D

gilos
11-05-2009, 04:59 PM
banyak forum dia nak maintain kot... :)

p/s: tu la duk zimbabwe lagi...kan dah jauh nak dtg tuh... :p

kmbeng
11-05-2009, 05:07 PM
banyak forum dia nak maintain kot... :)

p/s: tu la duk zimbabwe lagi...kan dah jauh nak dtg tuh... :p

huehueheu... kira hebat la dok kat zimbabwe bleh jalan merata-rata... :bull-bear-circle:

gilos mu ada try meter ajaib x???:sm17:

anTu7869
11-05-2009, 05:08 PM
banyak forum dia nak maintain kot... :)

p/s: tu la duk zimbabwe lagi...kan dah jauh nak dtg tuh... :p

debish!:sm10: ala, skrg zaman siber... zimbabwe ke, kutub utara ke jap je leh jumpe... huhuhu...:D

gilos
11-06-2009, 04:01 AM
gilos mu ada try meter ajaib x???:sm17:

meter ajaib? meter ajaib tu apo?:sm28:

kmbeng
11-06-2009, 05:19 AM
meter ajaib? meter ajaib tu apo?:sm28:


http://img40.imagefra.me/img/img40/2/11/6/kmbeng/f_bpuvm_a9fb2b5.jpg (http://imagefra.me/)

meter ajaib la yang bro lukpayat punya...

anTu7869
11-06-2009, 02:54 PM
huehueheu... kira hebat la dok kat zimbabwe bleh jalan merata-rata... :bull-bear-circle:

gilos mu ada try meter ajaib x???:sm17:


http://img40.imagefra.me/img/img40/2/11/6/kmbeng/f_bpuvm_a9fb2b5.jpg (http://imagefra.me/)

meter ajaib la yang bro lukpayat punya...

link dia kan ke ada kat 1post tu? kat "e-book here" :sm48:

yusri
11-06-2009, 05:03 PM
salam bt sume yg bergiat aku aktif dlm tread nie....
aku ada soalan nk tnya nie, aku dah download meter ajaib 2....
MACAM NA NAK LETAK LAM MT4 PUNYA FILES & KAT MANA LOCATION DIA...??
MAKLUM LA.... AKU NIE ZERO BAB NAK SUMBAT INDI MASUK LAM MT4.

TOLONG ERK.... TENG Q..

gilos
11-06-2009, 05:51 PM
letak dalam indicator folder...pergi ke:

C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\indicators

red343
11-09-2009, 06:45 AM
terimakasih kepada TT untuk tunjuk ajar dan indi yang diberi.
masih mencuba hanya di GBPJPY sahaja kerana script buy jpy dan sell jpy masih tak boleh nak download. link tu ada probs skit.
nak compile sendiri script tu takut jadi masalah lain plak nanti, sebab ada terbaca kat laman sebelah yang script asal tu ada masalah, sebelum dibuat dlm bentuk exe.


meter tu memang membantu, cuma perlukan lebih banyak screen time lagi nih utk biasakan diri dgnnya.

pada kengkawan kat sini yang ada dua script tu, mohon jasa baik post kat sini.

terimakasih kepada yang sudi membantu.

yusri
11-09-2009, 12:51 PM
:sm17: tq bro gilos..... 4 da info

wira_pekak
11-09-2009, 02:55 PM
salam kat sini aku tolong postkan script buy yen pair utk fxopen micro..try le..taktau buleh ke tak..lupa lak..maaf TT menyibuk je aku kt sini..sori

lukpayat
11-12-2009, 04:52 AM
sorry lama tak jenguk sini... sebab banyak sgt nak maintain forum.. tapi insyaAllah pelan2 saya cuba jawab k..

kalau rajin pi selak kat CG.. situ complete..

tgh selak satu persatu ni

lukpayat
11-12-2009, 04:58 AM
err, pd pendapat haku la kan... baik pakai yang baca 28 pair tuh... bukan apa, kalo pakei utk fxopenmic tu dia akan baca data untuk beberapa pair jek... sedangkan pada satu2 masa, sume pair sedang bekerja... so, ketepatan untuk indi yang baca 28 pair tu lagi bagus. nak trade kalu, terpaksa la tgk pair mana yang boleh masuk. sbbnye, fxopen micro tak offer banyak pair... pendapat nubie je nih... :D

betul ni jawapan ni..
pakai la oasis dashbord micro tuh..
dia auto detect bilangan pair yg ada..
cuba gi market watch tap, right click kat situ, click "show all"

akan kluar semua pair..

sapa nak mq4 dia leh YM saya..
akugagah..

script plak, pakai yg ade kat forum oasis tu..

lukpayat
11-12-2009, 05:45 AM
boleh download di sini

millionaire.forums-free.com/viewtopic.php?f=15&t=37&p=166#p166

lukpayat
11-12-2009, 05:49 AM
di sebakan saya jarang kat sini,
leh panggil saya kat YM akugagah kalau ade apa yg boleh dibantu

kmbeng
11-12-2009, 05:51 AM
boleh download di sini

millionaire.forums-free.com/viewtopic.php?f=15&t=37&p=166#p166

bro lukpayat.. meter mana seswai untuk tf H4...:i-love-fxopen:
scalping pakai oasis sedap gak...

anTu7869
11-12-2009, 06:07 AM
di sebakan saya jarang kat sini,
leh panggil saya kat YM akugagah kalau ade apa yg boleh dibantu

Kalo bukan trader oasis leh ke? nak pi kelas, jauh... huhuhu... :)


bro lukpayat.. meter mana seswai untuk tf H4...:i-love-fxopen:
scalping pakai oasis sedap gak...

err, bkn sume tf bacaan dia sama ke?:sm48: sori, nyampuk la plak... :D

kmbeng
11-12-2009, 06:26 AM
Kalo bukan trader oasis leh ke? nak pi kelas, jauh... huhuhu... :)



err, bkn sume tf bacaan dia sama ke?:sm48: sori, nyampuk la plak... :D

btol la 2 semua TF bacaan sama... nilai dia berubah dai masa ke semasa dalam jangkamasa pendek... jg untuk TF kecik memang sedap kita bedal (kekadang aku terlupa apa iti MM:sm18: ).. tp untuk TF beso x sesuai rasanya... huehuehue... entah la... pendapat aku ja la...

anTu7869
11-12-2009, 03:11 PM
btol la 2 semua TF bacaan sama... nilai dia berubah dai masa ke semasa dalam jangkamasa pendek... jg untuk TF kecik memang sedap kita bedal (kekadang aku terlupa apa iti MM:sm18: ).. tp untuk TF beso x sesuai rasanya... huehuehue... entah la... pendapat aku ja la...

sama la encik... sebabnye, dia kira kekuatan sesuatu matawang tu pada satu masa... tak kira la dia m15 ke, m30 ke tf1 ke tf4 ke D1 ke W1 ke... tak caya tgk attachment kat bawah nih... :D

lilinman
11-12-2009, 09:27 PM
correlation antara pair memang menarik.janji bukan blackbox sistem.cuba download dari 1st page,invalid url pula?siapa boleh bantu?

4money
11-13-2009, 12:49 AM
Salam...

Mekasih TT dgn meter ni.... Ada pertanyaan ni... nape meter yg saya d/load tu xde reading utk currency CAD, NZD & AUD? Currency yg lain sume ada, cuma yg 3 ni jer kosong (x kuar ape2).

Saya guna Oasis for Fxopen micro.

Mekasih... Wassalam.

kmbeng
11-13-2009, 02:37 AM
correlation antara pair memang menarik.janji bukan blackbox sistem.cuba download dari 1st page,invalid url pula?siapa boleh bantu?

Invalid URL?? cuba tgok last post bro lukpayat....

lilinman
11-13-2009, 08:36 AM
aku berjaya donlod semua indi yg dimaksudkan.macam apa yg lukpayat tulis dlm ebook dia senang nak mamp**s.wa ka ka.script tu senyap aje tak boleh execute.masih study nak on kan sell base buy quote apa2 lagi lah.huih poning sekejap.

lukpayat
11-13-2009, 09:16 AM
bro lukpayat.. meter mana seswai untuk tf H4...:i-love-fxopen:
scalping pakai oasis sedap gak...

tak bergantung pada time frame. sebab dia adalah price with reference to daily price range..

bubuh kat TF mana pon dia sama jek..

when you use this meter, jaga pantang larang dia cuma bila pair tersebut dah out of daily range. meaning that, hi-lo for that day dah melebihi average hilo for a certain period. check with TSR rannge "modified"..

situ ade risk-reward to OP..


aku berjaya donlod semua indi yg dimaksudkan.macam apa yg lukpayat tulis dlm ebook dia senang nak mamp**s.wa ka ka.script tu senyap aje tak boleh execute.masih study nak on kan sell base buy quote apa2 lagi lah.huih poning sekejap.

make sure kat tools - option - expert tu, enalble live trade.. tick kat situ

4money
11-13-2009, 02:49 PM
Salam...

Mekasih TT dgn meter ni.... Ada pertanyaan ni... nape meter yg saya d/load tu xde reading utk currency CAD, NZD & AUD? Currency yg lain sume ada, cuma yg 3 ni jer kosong (x kuar ape2).

Saya guna Oasis for Fxopen micro utk acc micro.

Mekasih... Wassalam.

Salam.... masih mengharapkan jwpan otai2 sekalian....

supercatfx
11-13-2009, 03:27 PM
hmmm.. tgh cuba nak memahamkan dan nak download, tp download tak lepas... pastu link dah tak exist.. yg link oasis (http://millionaire.forums-free.com/viewtopic.php?f=15&t=37&p=166#p166) tu sama ke???

lilinman
11-14-2009, 01:53 AM
malam tadi berjaya 60% crack penggunaan indi2 script.memang benda baru pd aku.follow and respect the penghulu of currencies.memang idea yg totally out of my mind.adakah ia mustahil.tidak.dengan ilmu tuhan dah janjikan gerenti boleh capai.
satu yg pasti sistem nie kena bijak aplikasi dan pecahkan neurons dulu.confirm pening.demo ada gasak kat situ.live fxopen jangan kacau.i'm eager to learn not to break another account.the whole world of opportunity is waiting.sabar,sabar,sabar.

gilos
11-14-2009, 03:09 AM
i feel that too lilinman...harap boleh ada perbincangan membina sini pasal penggunaan meter tuh... :)

cheman
11-14-2009, 06:46 AM
i feel that too lilinman...harap boleh ada perbincangan membina sini pasal penggunaan meter tuh... :)

ko takyah guna meter dh kot...guna table no dh le...:sm18:

gilos
11-14-2009, 09:34 PM
ko takyah guna meter dh kot...guna table no dh le...:sm18:

uiks...shhhh...ekekeke...:sm4:

lukpayat
11-15-2009, 06:52 AM
hmmm.. tgh cuba nak memahamkan dan nak download, tp download tak lepas... pastu link dah tak exist.. yg link oasis (http://millionaire.forums-free.com/viewtopic.php?f=15&t=37&p=166#p166) tu sama ke???


try here.. http://millionaire.forums-free.com/oasis-method-4-multiple-pair-trading-with-meter-t37.html

lukpayat
11-15-2009, 06:54 AM
malam tadi berjaya 60% crack penggunaan indi2 script.memang benda baru pd aku.follow and respect the penghulu of currencies.memang idea yg totally out of my mind.adakah ia mustahil.tidak.dengan ilmu tuhan dah janjikan gerenti boleh capai.
satu yg pasti sistem nie kena bijak aplikasi dan pecahkan neurons dulu.confirm pening.demo ada gasak kat situ.live fxopen jangan kacau.i'm eager to learn not to break another account.the whole world of opportunity is waiting.sabar,sabar,sabar.


60% crack tu camno bro?
tak paham..

nnt jenguk2 kat thread 3000 pips kat CG tu gak.. banyak info related kat situ..

supercatfx
11-15-2009, 01:55 PM
byknya indi ngan script... mana satu yg nak pakai tu yg wat aku jd konpius sket.. tp penggunaan dashboard tu dah bole paham...

errr, script byk yg takleh jln.. klik takde kuar apa pun.. .. mcm tak jln jeee

nyamuk_tido
11-15-2009, 07:00 PM
salam..minat thread ni.. 1000pips weekly memang logic.. sedangkan 3000-5000pips weekly pun ade,,, he..he..he...tiade yg mustahil..

supercatfx
11-17-2009, 01:37 AM
ok.. utk akaun micro dah jumpa sbb apa script takleh jln... sy kene test dulu.. kalu ok sy paste kat sini...

supercatfx
11-17-2009, 02:45 AM
BUY USD Base pair Sell USD Quote pair TP&SL.mq4

//+------------------------------------------------------------------+
//| Open BUY USD PAIR.mq4 |
//| Copyright 2009, MetaQuotes Software Corp. |
//| http://www.metaquotes.net |
//+------------------------------------------------------------------+
// allow script to accept inputs from user
#property show_inputs

//user input
extern double Lots = 0.5;
extern int Slippage = 2;
extern int TP = 0;
extern int SL = 0;
extern bool isIBFXmini=false;

// globals
string mySymbol;
string postfix;

// trade management
double ask, bid, point;

string TradeComment="Sell USD Quotes, Buy USD Base pair";
int MagicNumber=12345678;


// used for verbose error logging
#include <stdlib.mqh>


//+------------------------------------------------------------------+
//| script program start function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
if(isIBFXmini) postfix="m";

mySymbol="GBPUSD."+postfix; OpenPos("Sell"); <---- perenggan ni smua kene letak .
mySymbol="AUDUSD."+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="EURUSD."+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="NZDUSD."+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="USDJPY."+postfix; OpenPos("Buy");
mySymbol="USDCAD."+postfix; OpenPos("Buy");
mySymbol="USDCHF."+postfix; OpenPos("Buy");
}

int start() {}

//ENTRY LONG (buy, Ask)
void OpenPos(string Trade)
{
int gle=0;
int ticket=0;

int loopcount;

loopcount=0;
while(true)
{
bid=MarketInfo(mySymbol,MODE_BID);
ask=MarketInfo(mySymbol,MODE_ASK);
point=MarketInfo(mySymbol,MODE_POINT);

double TPBuy=0;
double SLBuy=0;
double TPSell=0;
double SLsell=0;

if(TP>0){TPBuy=ask+TP*point;TPSell=bid-TP*point;}
if(SL>0){SLBuy=ask-SL*point;SLsell=bid+SL*point;}

if (Trade=="Buy") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_BUY,Lots,ask,Slippage ,SLBuy,TPBuy,TradeComment,MagicNumber ,White);
if (Trade=="Sell") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_SELL,Lots,bid,Slippage,SLsell,TPSell,TradeComment,MagicNumber,Red);

gle=GetLastError();
if(gle==0)
{
if (Trade=="Buy") Print("BUY PLACED Ticket="+ticket+" Ask="+ask+" Lots="+Lots);
if (Trade=="Sell") Print("SELL PLACED Ticket="+ticket+" Bid="+bid+" Lots="+Lots);
break;
}
else
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Placing BUY order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- placing SELL order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
RefreshRates();
Sleep(500);

// give up after 10 tries (~5 seconds)
loopcount++;
if(loopcount>10)
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Giving up on placing BUY order");
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- Giving up on placing SELL order");
return(gle);
}
}
}
}


tp utk yen aku buat tetap leh gak... ada sesapa leh tulun???

erafrofit
11-17-2009, 04:17 AM
//+------------------------------------------------------------------+
//| Open BUY USD PAIR.mq4 |
//| Copyright 2009, MetaQuotes Software Corp. |
//| http://www.metaquotes.net |
//+------------------------------------------------------------------+
// allow script to accept inputs from user
#property show_inputs

//user input
extern double Lots = 0.5;
extern int Slippage = 2;
extern int TP = 0;
extern int SL = 0;
extern bool isIBFXmini=false;
extern bool isFxOpenMicro=true;// letak "false" jika akaun standard.


// globals
string mySymbol;
string postfix;

// trade management
double ask, bid, point;

string TradeComment="Sell USD Quotes, Buy USD Base pair";
int MagicNumber=12345678;


// used for verbose error logging
#include <stdlib.mqh>


//+------------------------------------------------------------------+
//| script program start function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
if(isIBFXmini) postfix="m";
if(isFxOpenMicro) postfix=".";

mySymbol="GBPUSD"+postfix; OpenPos("Sell"); //<---- perenggan ni smua kene letak .
mySymbol="AUDUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="EURUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="NZDUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="USDJPY"+postfix; OpenPos("Buy");
mySymbol="USDCAD"+postfix; OpenPos("Buy");
mySymbol="USDCHF"+postfix; OpenPos("Buy");
}

int start() {}

//ENTRY LONG (buy, Ask)
void OpenPos(string Trade)
{
int gle=0;
int ticket=0;

int loopcount;

loopcount=0;
while(true)
{
bid=MarketInfo(mySymbol,MODE_BID);
ask=MarketInfo(mySymbol,MODE_ASK);
point=MarketInfo(mySymbol,MODE_POINT);

double TPBuy=0;
double SLBuy=0;
double TPSell=0;
double SLsell=0;

if(TP>0){TPBuy=ask+TP*point;TPSell=bid-TP*point;}
if(SL>0){SLBuy=ask-SL*point;SLsell=bid+SL*point;}

if (Trade=="Buy") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_BUY,Lots,ask,Slippage ,SLBuy,TPBuy,TradeComment,MagicNumber ,White);
if (Trade=="Sell") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_SELL,Lots,bid,Slippage,SLsell,TPSell,TradeComment,MagicNumber,Red);

gle=GetLastError();
if(gle==0)
{
if (Trade=="Buy") Print("BUY PLACED Ticket="+ticket+" Ask="+ask+" Lots="+Lots);
if (Trade=="Sell") Print("SELL PLACED Ticket="+ticket+" Bid="+bid+" Lots="+Lots);
break;
}
else
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Placing BUY order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- placing SELL order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
RefreshRates();
Sleep(500);

// give up after 10 tries (~5 seconds)
loopcount++;
if(loopcount>10)
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Giving up on placing BUY order");
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- Giving up on placing SELL order");
return(gle);
}
}
}
}

//-----------------------------------------

//select all/copy/paste kat notepad & save as XXXX.mq4 (all files)

supercatfx
11-17-2009, 05:03 AM
TT.. tumpang ekkk bertanya kat tmpt tuan..

bro erafrofit.. script yg sy edit kira dah betullaa kan??? sbb yg sy edit tu dah bole guna.. yg utk yen tak lepas gak.. igat kalu ok sy nak script utk pair yg lain2x plak.. ni script utk sell yen dgn SL & TP..

//+------------------------------------------------------------------+
//| Open SELL YEN PAIR.mq4 |
//| Copyright 2009, MetaQuotes Software Corp. |
//| http://www.metaquotes.net |
//+------------------------------------------------------------------+
// allow script to accept inputs from user
#property show_inputs

//user input
extern double Lots = 0.50;
extern int Slippage = 2;
extern int TP = 0;
extern int SL = 0;
extern bool isIBFXmini=false;

// globals
string mySymbol;
string postfix;

// trade management
double ask, bid, point;

string TradeComment="SELL All Yen Pair!!!!";
int MagicNumber=12345678;


// used for verbose error logging
#include <stdlib.mqh>


//+------------------------------------------------------------------+
//| script program start function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
if(isIBFXmini) postfix="m";

mySymbol="GBPJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="AUDJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="EURJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="NZDJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="CHFJPY."+postfix; OpenSell();
}

int start() {}

//ENTRY SHORT (sell, Ask)
void OpenPos(string Trade)
{
int gle=0;
int ticket=0;

int loopcount;

loopcount=0;
while(true)
{
bid=MarketInfo(mySymbol,MODE_BID);
ask=MarketInfo(mySymbol,MODE_ASK);
point=MarketInfo(mySymbol,MODE_POINT);

double TPBuy=0;
double SLBuy=0;
double TPSell=0;
double SLsell=0;

if(TP>0){TPBuy=ask+TP*point;TPSell=bid-TP*point;}
if(SL>0){SLBuy=ask-SL*point;SLsell=bid+SL*point;}

if (Trade=="Buy") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_BUY,Lots,ask,Slippage ,SLBuy,TPBuy,TradeComment,MagicNumber ,White);
if (Trade=="Sell") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_SELL,Lots,bid,Slippage,SLsell,TPSell,TradeComment,MagicNumber,Red);

gle=GetLastError();
if(gle==0)
{
if (Trade=="Buy") Print("BUY PLACED Ticket="+ticket+" Ask="+ask+" Lots="+Lots);
if (Trade=="Sell") Print("SELL PLACED Ticket="+ticket+" Bid="+bid+" Lots="+Lots);
break;
}
else
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Placing BUY order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- placing SELL order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
RefreshRates();
Sleep(500);

// give up after 10 tries (~5 seconds)
loopcount++;
if(loopcount>10)
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Giving up on placing BUY order");
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- Giving up on placing SELL order");
return(gle);
}
}
}
}

yg ni plak takde SL & TP... tp dua2x tak lepas kat micro...

//+------------------------------------------------------------------+
//| SELL Yen Pair.mq4 |
//| Copyright 2009, MetaQuotes Software Corp. |
//| http://www.metaquotes.net |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "Copyright 2009, MetaQuotes Software Corp."
#property link "http://www.metaquotes.net"

#property link "www.oasiswealthbuilders.com"

// Mods by mizee july 3rd


// allow script to accept inputs from user
#property show_inputs

//user input
extern double Lots = 0.5;
extern int Slippage = 2;
extern bool isIBFXmini=false;

// globals
string mySymbol;
string postfix;

// trade management
double ask;
double bid;

string TradeComment="SELL All Yen Pair!!!!";
int MagicNumber=12345678;


// used for verbose error logging
#include <stdlib.mqh>


//+------------------------------------------------------------------+
//| script program start function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
if(isIBFXmini) postfix="m";
mySymbol="GBPJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="AUDJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="EURJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="NZDJPY."+postfix; OpenSell();
mySymbol="CHFJPY."+postfix; OpenSell();



}


int deinit()
{
}


int start()
{
}



//ENTRY SHORT (sell, Bid)
void OpenSell()
{
int gle=0;
int ticket=0;

double SL=0;
double TP=0;
int loopcount;

loopcount=0;
while(true)
{
bid=MarketInfo(mySymbol,MODE_BID);
ask=MarketInfo(mySymbol,MODE_ASK);

ticket=OrderSend(mySymbol,OP_SELL,Lots,bid,Slippage,0,0,TradeComment,MagicNumber,Red);
gle=GetLastError();
if(gle==0)
{
Print("SELL PLACED Ticket="+ticket+" Bid="+bid+" Lots="+Lots);
break;
}
else
{
Print("-----ERROR----- placing SELL order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));

RefreshRates();
Sleep(500);

loopcount++;
if(loopcount>10)
{
Print("-----ERROR----- Giving up on placing SELL order");
return(gle);
}
}

}//while

}//SELLme


kalu kat fxopen yen takleh jln.. kalu kat broker seblah usd takleh jalan.. hmmmm

erafrofit
11-17-2009, 05:44 AM
untuk meletakkan TP & SL dalam script saya telah cuba masih x berjaya(multipair) ... error
jika kita exe kat pair GJ ... pair itu saja yang masuk ... yang lain error ... jika x de SL & TP
tidak ada masalah .... system meter ni memang sesuai untuk apongan ...(floating profit & Loss)

saya cuma nak bagi tahu micro fx open ada "." & cara untuk selesaikan tanpa mengorbankan pengunaan akaun standard dan masih boleh diguna oleh **** micro ...

jika ini jalan ... tukar pair && buy/sell


//+------------------------------------------------------------------+
//| Open SELL JPY.mq4 |
//| Copyright 2009, MetaQuotes Software Corp. |
//| http://www.metaquotes.net |
//+------------------------------------------------------------------+
// allow script to accept inputs from user
#property show_inputs

//user input
extern double Lots = 0.5;
extern int Slippage = 2;
extern int TP = 0;
extern int SL = 0;
extern bool isIBFXmini=false;
extern bool isFxOpenMicro=true;// letak "false" jika akaun standard.


// globals
string mySymbol;
string postfix;

// trade management
double ask, bid, point;

string TradeComment="SELL All Yen Pair!!!!";
int MagicNumber=12345678;


// used for verbose error logging
#include <stdlib.mqh>


//+------------------------------------------------------------------+
//| script program start function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
if(isIBFXmini) postfix="m";
if(isFxOpenMicro) postfix=".";

mySymbol="GBPJPY"+postfix; OpenPos("Sell"); //<---- perenggan ni smua kene letak .
mySymbol="AUDJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="EURJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="NZDJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="CHFJPY"+postfix; OpenPos("Sell");

}

int start() {}

//ENTRY LONG (buy, Ask)
void OpenPos(string Trade)
{
int gle=0;
int ticket=0;

int loopcount;

loopcount=0;
while(true)
{
bid=MarketInfo(mySymbol,MODE_BID);
ask=MarketInfo(mySymbol,MODE_ASK);
point=MarketInfo(mySymbol,MODE_POINT);

double TPBuy=0;// kalau letak value akan error
double SLBuy=0;//
double TPSell=0;
double SLsell=0;

if(TP>0){TPBuy=ask+TP*point;TPSell=bid-TP*point;}
if(SL>0){SLBuy=ask-SL*point;SLsell=bid+SL*point;}

if (Trade=="Buy") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_BUY,Lots,ask,Slippage ,SLBuy,TPBuy,TradeComment,MagicNumber ,White);//
if (Trade=="Sell") ticket=OrderSend(mySymbol,OP_SELL,Lots,bid,Slippage,SLsell,TPSell,TradeComment,MagicNumber,Red);

gle=GetLastError();
if(gle==0)
{
if (Trade=="Buy") Print("BUY PLACED Ticket="+ticket+" Ask="+ask+" Lots="+Lots);
if (Trade=="Sell") Print("SELL PLACED Ticket="+ticket+" Bid="+bid+" Lots="+Lots);
break;
}
else
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Placing BUY order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- placing SELL order: Lots="+Lots+" SL="+SL+" TP="+TP+" Bid="+bid+" Ask="+ask+" ticket="+ticket+" Err="+gle+" "+ErrorDescription(gle));
RefreshRates();
Sleep(500);

// give up after 10 tries (~5 seconds)
loopcount++;
if(loopcount>10)
{
if (Trade=="Buy") Print("-----ERROR----- Giving up on placing BUY order");
if (Trade=="Sell") Print("-----ERROR----- Giving up on placing SELL order");
return(gle);
}
}
}
}

supercatfx
11-17-2009, 06:11 AM
ok... hmmm, kalu camtu tak payah script utk TP % SL pun takpe sbb sy guna etrailing atau afx trailing... tp script utk hanya open post yen still takleh.. hmmm, apa lg aku nak godek... aku tiru bulat2x yg dr usd pun tak jln...

erafrofit
11-17-2009, 08:15 AM
ok... hmmm, kalu camtu tak payah script utk TP % SL pun takpe sbb sy guna etrailing atau afx trailing... tp script utk hanya open post yen still takleh.. hmmm, apa lg aku nak godek... aku tiru bulat2x yg dr usd pun tak jln...

yang saya bagi diatas pun x jalan ke ... apa kode error dia

learn2biz
11-17-2009, 08:32 AM
Haiyaaa .... mikro sini ada titik '.' kat belakang nama pair .. cth 'EURUSD.' atau 'EURJPY.' ... std tak de '.' .... tu pasal la ea tak boleh trade sebab dia dah hardcoded utk nama pair ... utk std/demo ... try la bubuh else postfix = ""; .... baru boleh open kat std/demo .... kowmengaaaaaaa

EDIT: bila buat ea yg hardcoded nama pair, kena spesifik .. cth nak trade pair usd dan yen .. kena ada coding utk pair usd dan yen ... kalau tak memang sampai ke sudah pun tak akan buat apa ... (coding yg diberi cuma ada utk yen ..memang hanya akan trade yen shj disebabkan operandi sendorder guna mySymbol ... jika mySymbol tak betul .. ea tak boleh send order) ... mmm .. tak pakai fungsi orderselect ... mmmm

ps : when there's no logic, a program won't do anything ......

supercatfx
11-17-2009, 09:39 AM
yg stendet/demo ok dah... yg utk micro je problem dia... td dah try balik cam bro erafrofit bg.. bila double klik script tu.. dia takde apa jalan (tak kuar utk allow tu) pastu saya tgk dlm log ada error

2;75;C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\scripts\JPY Kuat dgn TP&SL.mq4;75:62;'Slippag' - variable not defined
2;75;C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\scripts\JPY Kuat dgn TP&SL.mq4;75:70;'e' - variable not defined

yg tu dah jumpa sbb slippage tu huruf e tu jarak, tp lepas edit pastu takleh gak..tp rasanya yg tu takde masalah besar sgt kot sbb script yg tak pakai SL & TP bila edit bole pakai.. TP & SL bole letak manual (sbb tak byk, 4 pair je... hehehe) tp sy sambil2x tu nak try gak edit lg

bro supporter.. asal script ni mmg utk pair usd.. pastu sy ubah... rasa mcm dah smua di edit.. tp tak tau mana silapnya lg... etrailing pun tak jln kalu kat fxopen (standard / micro)

graynicolls
11-17-2009, 09:43 AM
try yg ni.bolh pakai rasanya

learn2biz
11-17-2009, 10:01 AM
yg stendet/demo ok dah... yg utk micro je problem dia... td dah try balik cam bro erafrofit bg.. bila double klik script tu.. dia takde apa jalan (tak kuar utk allow tu) pastu saya tgk dlm log ada error

2;75;C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\scripts\JPY Kuat dgn TP&SL.mq4;75:62;'Slippag' - variable not defined
2;75;C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\scripts\JPY Kuat dgn TP&SL.mq4;75:70;'e' - variable not defined

yg tu dah jumpa sbb slippage tu huruf e tu jarak, tp lepas edit pastu takleh gak..tp rasanya yg tu takde masalah besar sgt kot sbb script yg tak pakai SL & TP bila edit bole pakai.. TP & SL bole letak manual (sbb tak byk, 4 pair je... hehehe) tp sy sambil2x tu nak try gak edit lg

bro supporter.. asal script ni mmg utk pair usd.. pastu sy ubah... rasa mcm dah smua di edit.. tp tak tau mana silapnya lg... etrailing pun tak jln kalu kat fxopen (standard / micro)

Kan lebih mudah kalau tak perlu bubuh guna mySymbol ...

cth (rujuk pada coding erafrofit):


bid=MarketInfo(Symbol(),MODE_BID);
ask=MarketInfo(Symbol(),MODE_ASK);
point=MarketInfo(Symbol(),MODE_POINT);

if (Trade=="Buy") ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,ask,Slippage,SLBuy,TPBuy,TradeComment,MagicNumber ,White);

if (Trade=="Sell") ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,bid,Slippage,SLsell,TPSell,TradeComment,MagicNumber,Red);


Dgn cara ini, hanya attach pada chart dan dia akan baca symbol currency pada chart tsb. Jadi tak kisah la nak pakai ea tu kat mana mikro/std sbb parameter dia akan tarik dari chart itu sendiri.

Kelebihan hardcoded boleh attach ke 1 chart shj tapi tak semestinya semua pair lawan usd atau yen akan bergerak selari. Bahaya ooooo

supercatfx
11-17-2009, 10:36 AM
heheheeh.. kelemahan membaca coding ngan nak wat coding, nak edit pun tak betul... hehehehe

learn2biz
11-17-2009, 10:53 AM
Bila kita nak edit ea/script/indi .. at least kena ada basic programming .. baru la kita boleh nampak logic yg ada pada setiap code tersebut .. kalau tak de basic, kadang2 code kita boleh jadi tak logik maka apa yg diharapkan berlaku tak berlaku ...

A frustrated programmer once said 'computers will do what you tell them to do .. not what you want them to do' ....

Semakin panjang code kita, semakin terdedah program tersebut kepada bug ... nak 'debug' code itu la yg akan memeningkan kepala kita ... so, kalau kita dapat simplify code kita, lebih mudah utk kita cari kesilapan code/logik pada sesuatu prg tsb.

Tugas compiler adalah utk menukar high level language kepada machine code. Compiler boleh detect syntax error tapi tak boleh detect logic error. So, kita yg baca code tsb shj yg boleh nampak mana logic yg tak betul. Tu sbbnya sy pernah kata dlm thread EA .. tak ada satu EA pun dalam dunia ni yg benar2 boleh bertahan lama. Mungkin pada satu ketika ea boleh beri pulangan yg baik tapi satu ketika, habis dia wipe out akaun kita.

Just my 2 pips.

gilos
11-17-2009, 11:10 AM
ni rasa nak masuk kelas kat CZ nih...kena belajar gak coding2 nih...mana la tahu bleh buat indi sendiri nanti...eheheh...

lilinman
11-17-2009, 11:17 AM
60% crack tu camno bro?
tak paham..

nnt jenguk2 kat thread 3000 pips kat CG tu gak.. banyak info related kat situ..

saya tak pernah execute trade open atau close guna script.new discovery pd saya.itu saja.trading teknik ni bukan untuk newbie.ya sekali trade 7 open position bole buat.10pips x 7 dpt 70 pips yahoo.tapi boleh dpt -70pips sekellip mata juga.apa yg saya tahu bank trader atau hedge fund manager fokus 1 pair untuk staff dia.saya retails nak fokus 7 pair betting the kuda......trading dah cukup stress,fokus 1 pair relax sikit.nak kaya fx hanya dengan berjaya mm dan good compounding skills.akaun akan up.apa pun pilihan di tangan anda.
TAYOR.adakah kita pilih LAUK atau kita jadi LAUK:sm4:
pandangan peribadi tiada kena mengena yg masih hidup atau yg masih mati.

erafrofit
11-17-2009, 01:19 PM
yg stendet/demo ok dah... yg utk micro je problem dia... td dah try balik cam bro erafrofit bg.. bila double klik script tu.. dia takde apa jalan (tak kuar utk allow tu) pastu saya tgk dlm log ada error

2;75;C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\scripts\JPY Kuat dgn TP&SL.mq4;75:62;'Slippag' - variable not defined
2;75;C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\scripts\JPY Kuat dgn TP&SL.mq4;75:70;'e' - variable not defined

yg tu dah jumpa sbb slippage tu huruf e tu jarak, tp lepas edit pastu takleh gak..tp rasanya yg tu takde masalah besar sgt kot sbb script yg tak pakai SL & TP bila edit bole pakai.. TP & SL bole letak manual (sbb tak byk, 4 pair je... hehehe) tp sy sambil2x tu nak try gak edit lg

bro supporter.. asal script ni mmg utk pair usd.. pastu sy ubah... rasa mcm dah smua di edit.. tp tak tau mana silapnya lg... etrailing pun tak jln kalu kat fxopen (standard / micro)

ooo! tu x leh compile ... kerana slippage terjarak ... "slippag e" rapatkan dan compile balik .... guna mt4 editor dan tekan F5 untuk compile jika tiada error oklah 2 ... guna yang gray poskan udah siap mq4 ... khas untuk fxopen .... untuk mengetahui bandingkan agar memahami .... koma, titik boleh menjadikan error ... dalam mq4editor untuk pergi ke masalah cuma tekan F8 .....

supercatfx
11-17-2009, 02:59 PM
ada yg dah cuba etrailing tu kat fxopen (micro/standard/demo) tak??? aku dah try tp tak jalan laaa... tiga-tiga tmpt aku try smua tak jln...

pastu...sapa bole tolon, aku guna fx4caster ngan forexgrail, masalahnya benda ni hanya akan jln kalu aku bukak terminal demo, kalu terminal demo aku close dia tak jln... forexgrail (strength meter) akan kuar error -

3021 - Either BOF or EOF is true,or the current record has been deleted. Request operation requires a current record./frmMeter/GetTotalStrength

aku dah try uninstall dan install balik, kuar error gak, pastu aku uninstall, remove smua yg berkenaan kat registry, install balik pun sama gak... tp kalu aku bukak terminal demo, terus dia ok

nyamuk_tido
11-19-2009, 11:28 AM
heheheeh.. kelemahan membaca coding ngan nak wat coding, nak edit pun tak betul... hehehehe

dengar cite ade seminar nak wat coding x lame lg :sm46:

learn2biz
11-19-2009, 11:38 AM
3021 - Either BOF or EOF is true,or the current record has been deleted. Request operation requires a current record./frmMeter/GetTotalStrength

BOF - beginning of file
EOF - end of file

Kemungkinan file yg dicari tak wujud atau tak lengkap .. tu pasal kuar error .. heuheuheueuhe

lukpayat
11-21-2009, 12:33 AM
Kan lebih mudah kalau tak perlu bubuh guna mySymbol ...

cth (rujuk pada coding erafrofit):


bid=MarketInfo(Symbol(),MODE_BID);
ask=MarketInfo(Symbol(),MODE_ASK);
point=MarketInfo(Symbol(),MODE_POINT);

if (Trade=="Buy") ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,ask,Slippage,SLBuy,TPBuy,TradeComment,MagicNumber ,White);

if (Trade=="Sell") ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,bid,Slippage,SLsell,TPSell,TradeComment,MagicNumber,Red);


Dgn cara ini, hanya attach pada chart dan dia akan baca symbol currency pada chart tsb. Jadi tak kisah la nak pakai ea tu kat mana mikro/std sbb parameter dia akan tarik dari chart itu sendiri.

Kelebihan hardcoded boleh attach ke 1 chart shj tapi tak semestinya semua pair lawan usd atau yen akan bergerak selari. Bahaya ooooo

kalau pakai symbol, script tu akan bukak pair yg kita run script tu shj.
kalau kita hardcode, pakai mysymbol, kita leh run kat mana2 chart, and script and OP sume pair yang terlibat.

kalau kita tengok USD and JPY strong macam dua hari lepas, leh la edit seperti di bawah.


int init()
{
if(isIBFXmini) postfix="m";

mySymbol="GBPJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="AUDJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="EURJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="NZDJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
//mySymbol="USDJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="CHFJPY"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="CADJPY"+postfix; OpenPos("Sell");


mySymbol="GBPUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="AUDUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="EURUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="NZDUSD"+postfix; OpenPos("Sell");
mySymbol="USDCAD"+postfix; OpenPos("Buy");
mySymbol="USDCHF"+postfix; OpenPos("Buy");
}


USDJPY kita abaikan sebab dua2 currency kuat so, kemungkinan besar UJ akan ranging or even negative.

saya dah packagekan basic indi utk method ni kat sini:

http://www.ziddu.com/download/7441249/1000pips.rar.html


as far as buying currency vs buying pair, i believe in buying currency and leverage the risk among the 7 pair.

please follow money management.
treat the basket as SATU pair. bila profit, close all.
JANGAN GUNA TP OR SL KAT SEMUA PAIR.

guna TP and SL pada basket.

saya boleh bagi EA tu tapi x leh nak paste kat sini. dalam zip file tu ade EA vec-basket, boleh set TP and SL dalm bentuk USD amount.

so, kita set kan berapa drawdown yang kita mampu tampong dalam disiplin and trading plan masing2.

saya set 300usd drawdown before i close all automatically or manually.
itu bersmaan dgn 7% dari modal yg saya guna sekarang.

jangan plak, optimun MM for your capital is 1 minilot per trade at one time, you pegi bukak 7 pair 1 mini lot. so total jadi lah 7 lot!! itu bunuh diri.

sebagai mana lilinman cakap, apa2 system kita pakai pon, jaga moneymanagement. MM akn mempengarughi tahap ketamakan kita, emosi kita, psychology kita.

amalkan disiplin mengikut MM tak kesah lah confident macam mana dengan signal anda..
MM is an MM..


nak belajar MQL, masuk je metaeditor, tekan F1, leh belajar dari situ jek. ade contoh macam2 dia leh bagi and tutorial utk guna API mt4 ni. saya belajar dari situ jek. tanpa basic programming..

nak buat indi or EA lom boleh lagi, tapi nak edit, modify, cut and paste dah boleh dah..

kenapa saya tak bagi je mq4 yg dah siap edited? i just want all of you to learn to use metaeditor.. becasue it is very very usefull to know basic coding in mql.

skrang ni, saya OP satu pair pon pakai script.. lg cepat.. and saya dah hardcodekan lot size kat dalam tu so xde la nak tukar2 bila tekan F9 tu..
lagi cepat, lagi sempoi..

anTu7869
11-22-2009, 03:25 PM
kalau pakai symbol, script tu akan bukak pair yg kita run script tu shj.
kalau kita hardcode, pakai mysymbol, kita leh run kat mana2 chart, and script and OP sume pair yang terlibat.

kalau kita tengok USD and JPY strong macam dua hari lepas, leh la edit seperti di bawah.



USDJPY kita abaikan sebab dua2 currency kuat so, kemungkinan besar UJ akan ranging or even negative.

saya dah packagekan basic indi utk method ni kat sini:

http://www.ziddu.com/download/7441249/1000pips.rar.html


as far as buying currency vs buying pair, i believe in buying currency and leverage the risk among the 7 pair.

please follow money management.
treat the basket as SATU pair. bila profit, close all.
JANGAN GUNA TP OR SL KAT SEMUA PAIR.

guna TP and SL pada basket.

saya boleh bagi EA tu tapi x leh nak paste kat sini. dalam zip file tu ade EA vec-basket, boleh set TP and SL dalm bentuk USD amount.

so, kita set kan berapa drawdown yang kita mampu tampong dalam disiplin and trading plan masing2.

saya set 300usd drawdown before i close all automatically or manually.
itu bersmaan dgn 7% dari modal yg saya guna sekarang.

jangan plak, optimun MM for your capital is 1 minilot per trade at one time, you pegi bukak 7 pair 1 mini lot. so total jadi lah 7 lot!! itu bunuh diri.

sebagai mana lilinman cakap, apa2 system kita pakai pon, jaga moneymanagement. MM akn mempengarughi tahap ketamakan kita, emosi kita, psychology kita.

amalkan disiplin mengikut MM tak kesah lah confident macam mana dengan signal anda..
MM is an MM..


nak belajar MQL, masuk je metaeditor, tekan F1, leh belajar dari situ jek. ade contoh macam2 dia leh bagi and tutorial utk guna API mt4 ni. saya belajar dari situ jek. tanpa basic programming..

nak buat indi or EA lom boleh lagi, tapi nak edit, modify, cut and paste dah boleh dah..

kenapa saya tak bagi je mq4 yg dah siap edited? i just want all of you to learn to use metaeditor.. becasue it is very very usefull to know basic coding in mql.

skrang ni, saya OP satu pair pon pakai script.. lg cepat.. and saya dah hardcodekan lot size kat dalam tu so xde la nak tukar2 bila tekan F9 tu..
lagi cepat, lagi sempoi..

tips yang menarik! :sm44: makacih sifu.... :D

anTu7869
11-23-2009, 06:52 AM
Tul la. Lex je trade pakei ea basket tuh. Trend kuat, slambe je trade... Skali trade 10-20usd leh kaut... Nk cari masa op yg betul je prob sket:D tenkiu sifu lukpayat:D

graynicolls
11-30-2009, 09:38 AM
ada yg dah cuba etrailing tu kat fxopen (micro/standard/demo) tak??? aku dah try tp tak jalan laaa... tiga-tiga tmpt aku try smua tak jln...

pastu...sapa bole tolon, aku guna fx4caster ngan forexgrail, masalahnya benda ni hanya akan jln kalu aku bukak terminal demo, kalu terminal demo aku close dia tak jln... forexgrail (strength meter) akan kuar error -

3021 - Either BOF or EOF is true,or the current record has been deleted. Request operation requires a current record./frmMeter/GetTotalStrength

aku dah try uninstall dan install balik, kuar error gak, pastu aku uninstall, remove smua yg berkenaan kat registry, install balik pun sama gak... tp kalu aku bukak terminal demo, terus dia ok

memang la sbb mende tu datafeed die datang dari MT4 DDE server.tu bkn satu masalah

tempe
12-03-2009, 04:05 PM
kalau pakai symbol, script tu akan bukak pair yg kita run script tu shj.
kalau kita hardcode, pakai mysymbol, kita leh run kat mana2 chart, and script and OP sume pair yang terlibat.

kalau kita tengok USD and JPY strong macam dua hari lepas, leh la edit seperti di bawah.



USDJPY kita abaikan sebab dua2 currency kuat so, kemungkinan besar UJ akan ranging or even negative.

saya dah packagekan basic indi utk method ni kat sini:

http://www.ziddu.com/download/7441249/1000pips.rar.html

..

hmm... menarik...

amirsyazi
12-05-2009, 08:46 AM
;p trade ikut trend...tapi perlu ader basic dlm forex..

anTu7869
12-29-2009, 09:35 AM
Salam,

Mintak kebenaran TT utk letak ea kat sini. Kalo tak bulih bgtau la ek? nanti leh remove lik.

Ni EA utk meter nih. keje dia senang je, dia trade kalo currency tu start weak(2) ataupun power(7). trade pon kat currency USD ngan JPY jek. Big player. try kat strategy tester x leh la plak sbb dia pakei current data, nanti jadik error zero divide.

EA nih trade kat USD ngan JPY currency jek tak termasuk UJ. tu pon kat bape2 pair jek. utk akaun micro tak leh kot... kalo ok baru nak tambah option tu. dia tak kire pivot ke apa ke, dia base on weak@strength jek. nak wat ikut SnR tu panjang plak citenye:D selagi basketprofit tak hit, ea takkan bukak trade baru.

yang ReverseTrade tu maksudnye ea akan trade terbalik. Kalo tgh weak, ea akan BUY currency dan sebaliknye... reason? ntah, haku pun tatau... huahuahua...:D

sape yg gajin tu, leh la tlg ngetest seminggu dua ke, sebulan dua ke... kalo ok, bgtau la ek? kalo tak ok pun bgtau gak... :D




Option:
ReverseTrade=false; <<kalo true, time weak dia akan BUY dsb.
Lots=0.1; <<trade lot utk setiap trade
Slippage = 2; <<ontah :D
PowerPoint=7.0; <<point strength utk start trade
WeakPoint=2.0; <<point weak utk start trade
BasketProfit = 100; <<bape popit utk setiap trade (TP)
BasketLoss = 999; <<bape loss boleh tanggung (SL)
Trade_USD=true; <<trade kat currency USD
Trade_JPY=true; <<trade kat currency JPY
StrengthGap= 4.0; <<kene tny bro aiman... :D

gilos
12-29-2009, 02:20 PM
adeh...file ex4 plak...kalau tak bleh try godek2...eheheheh...

anyway, thanx bro sebab share nih... :)

anTu7869
12-29-2009, 03:01 PM
adeh...file ex4 plak...kalau tak bleh try godek2...eheheheh...

anyway, thanx bro sebab share nih... :)

erk! jgn la gitu... wat malu hamba je tuan guru nih... :sm24:

graynicolls
12-30-2009, 05:46 PM
Salam,

Mintak kebenaran TT utk letak ea kat sini. Kalo tak bulih bgtau la ek? nanti leh remove lik.

Ni EA utk meter nih. keje dia senang je, dia trade kalo currency tu start weak(2) ataupun power(7). trade pon kat currency USD ngan JPY jek. Big player. try kat strategy tester x leh la plak sbb dia pakei current data, nanti jadik error zero divide.

sape yg gajin tu, leh la tlg ngetest seminggu dua ke, sebulan dua ke... kalo ok, bgtau la ek? kalo tak ok pun bgtau gak... :D

xde option pilihan pair untuk di tradeke?

anTu7869
12-31-2009, 06:32 AM
xde option pilihan pair untuk di tradeke?

xde... :D bkn xmo wat, tak penting gasenye... sebab dah abaikan pair UJ... ea ni basic lagi... trade kat currency USD ngan JPY je dlu...

jebon2288
01-01-2010, 02:32 AM
Salam,,

Saya ada cuba scalping pakai strength meter ni,hanya trade pakai 1 pair,,sangat profitable bila long/short pada pair yg kuat lawan pair yg lemah waktu tu..(cth: pair yg 7 hijau dgn pair 2 yg merah),,ikut advise dari indi provider kena at least beza 4 strength antara yg kuat lawan lemah,,

Untuk level masuk & keluar saya pakai level dari Eagle Fibonacci System sumbangan FXM Teacher,,cukup utk kaut profit yg banyak & membolehkan seseorang melatih diri utk mendekati level tertinggi dalam trading - To being able to dance with the market,,make money whenever u want to,,kita diri sendiri have total ctrl on the trade,,kita sendiri boleh decide target projection utk sesuatu trade,,base on current market condition kerana keaadaan forex market sentiasa tak menentu,,range & trend sentiasa berubah

p/s:Memang pips terhasil dari Basket Technique banyak,,tapi kena divide dgn MM jumlah lot yg banyak,,1000 pips yg dapat tu mungkin bernilai USD10 atau USD100 sahaja convert to actual profit & sama dgn nilai profit with less pips achive kalau trade 1 or 2 pair dgn margin akaun yg sama(anda hanya perlukan 50 pips dari 2 pair & less stress serta less time),,sebabnya kena masuk banyak lot tapi kecil,barulah sama dgn satu nilai lot margin,,(cth:kalau guna Basket,masuk guna 10% margin akaun & perlu dibahagi kpd 7 atau 14 pair=sama sahaja jika trade 1 pair guna 10% margin akaun),,hanya dari pendapat 2 sen saya

anTu7869
01-02-2010, 01:33 PM
Salam,

Ni EA sempoi (standard) utk meter nih. Credit utk bro aiman+sifu lukpayat.

Option:
-EA akan trade bila USD@JPY currency hit strong point@weak point
-selagi ada open position, ea takkan bukak position baru
-ea takkan bukak position bila strong point terlalu tinggi(StrongPoint_NoTrade value) ataupun weak point terlalu rendah (WeakPoint_NoTrade value). Logiknye, maybe dah oversold@overbought
-ada sumbat skali function profit trailing (credit to KimIV)
-lain2 explore sendiri & TAYOR... :)

p/s: cape2 yang dah guna, leh la tlg2 bagi SS... :D

http://www.4shared.com/file/186413014/d999abcc/EAOasis_Currency_Strength_Mete.html <<donload link

supercatfx
01-02-2010, 01:58 PM
hmmm.. EA ni akan run smua pair JPY atau USD atau pair yg kita aktifkan EA shj???

anTu7869
01-02-2010, 03:06 PM
hmmm.. EA ni akan run smua pair JPY atau USD atau pair yg kita aktifkan EA shj???

wat mase skrg semua pair (tak termasuk UJ). semua2 tu pun ada 5-6 pair je kot... tak hengat la plak... :D next project nanti baru akan kira strength gap utk op... :D

supercatfx
01-04-2010, 02:57 PM
ex4 ekkk.. baru ingat nak asingkan pair yg spread dia besar.. errrr, kat micro bola pakai ke?? aku test kat demo nampak mcm ok...

(camna aku nak tgk dia floating brapa byk ekkk)

anTu7869
01-05-2010, 05:47 AM
ex4 ekkk.. baru ingat nak asingkan pair yg spread dia besar.. errrr, kat micro bola pakai ke?? aku test kat demo nampak mcm ok...

(camna aku nak tgk dia floating brapa byk ekkk)

ha'ah... ala copy paste je script sifu lukpayat ngan bro aiman tuh... jadik la ea... :D

nak tgk bape floating tuh x tau la plak camne, sbb ea ni takleh backtest... kene fwd test jek... dia pakei current data... maybe leh wat backtest tp kene tanye bro aiman camne nak baca history data... :D nak micro fxopen ek? nanti kmdian haku tambah option tu ek? :D

p/s: ni dah kire hijack TT punye thread nih... err, sifu lukpayat... bulih ke ngepost2 psl ea kat sini? :sm45:

elijafx
02-06-2010, 02:54 PM
wah,,best la....meter ni,,,aku pon dah test kat standart akaun...modal 100 dah jadi 200..tapi...aku guna satu pair je,,,kene hati2 jangan salah naek bus nanti kene patah balik le bak kate bro lukpayat,,,and geng2 kat sini baek2 la...leh tak bro antu7869...bagi kat neby ni streng meter untuk 26 pair tu,,..dah cari tapi tak jumpe2..ok thanks sume....jangan maraaaa...wasssalam

huzairiemajid
03-05-2010, 10:07 PM
bro antu7869, ea utk account micro takde ke?...utk para newbie mengetest....tq...

nubiz
07-30-2010, 11:16 AM
salam, hi all...

maybe saya dah terlepas pandang atau ketinggalan.. ada tak sesiapa kat sini yg ada indi IA yang ada autotimer setting?

TQ.

kmbeng
07-31-2010, 08:56 AM
salam, hi all...

maybe saya dah terlepas pandang atau ketinggalan.. ada tak sesiapa kat sini yg ada indi IA yang ada autotimer setting?

TQ.

aku layan demo ja.. bukak 3 demo acc.. buat scrtip buy7 sell7.. atau 28 pair.. pastu biar dia floating pastu sorting yang -ve ngan +ve... bole nampak trend.. 1 demo data 1 mingu.. 1 demo data 1 bulan 1 demo data 2 bulan.. huhuhuhu...

ropishah
10-27-2011, 05:46 PM
assalamualaikum.....

ada tak close all profit untuk scripts?