PDA

View Full Version : Teknik trading mengunakan BREAKOUT



Pages : 1 2 [3]

stewart_2611
08-03-2009, 03:35 PM
mari kita korek rahsia signal ini...saya dah ubahsuai indicator panca eagle itu..indi itu akan paparkan BuyStop & SellStop signal...

berdasarkan ss chart yang diberi..

The best indicator trading using breakout
8292
[img=img36.imageshack.us/img36/3490/boxb.th.gif]


- ss menunjukkan box bermula dari 00:00 to 05.30 (iatu 5am-10.30am) Malaysia time..
- ada 12 bar yg merangkumi jangka masa tersebut..
- dengan menggunakan indicator yang diubahsuai ini..boleh lar kita Pending Order dengan signal BS/SS yg dipaparkan oleh indicator ini..

[IMG]img36.imageshack.us/img36/3490/boxb.th.gif (img36.imageshack.us/i/boxb.gif/)

poco2
08-03-2009, 04:22 PM
ishhhh...melampau2 pulak gu ni up....
down le pulak...

jaha
08-03-2009, 08:31 PM
engkau nak signal 2... add skype aku.....

salam bro kampoi..
ble agknye bro nk on skype?
nk mntk tnjuk ajar psl breakout ni..:fxopen-black2-flag:

wushu
08-03-2009, 08:38 PM
mari kita korek rahsia signal ini...saya dah ubahsuai indicator panca eagle itu..indi itu akan paparkan BuyStop & SellStop signal...

berdasarkan ss chart yang diberi..


- ss menunjukkan box bermula dari 00:00 to 05.30 (iatu 5am-10.30am) Malaysia time..
- ada 12 bar yg merangkumi jangka masa tersebut..
- dengan menggunakan indicator yang diubahsuai ini..boleh lar kita Pending Order dengan signal BS/SS yg dipaparkan oleh indicator ini..

[IMG]img36.imageshack.us/img36/3490/boxb.th.gif (img36.imageshack.us/i/boxb.gif/)

maksudnya tunggu 12 candlesticks utk BS/SS...complete 12 candle utk asia. 12 candle lagi utk london dan 12 candle lagi utk new york. ..kawe guna line chart lain settingnya tapi sama konsep...camner nak besarkan imej sonang nak tunjuk..sapa leh tolong...

Kampoi
08-03-2009, 09:37 PM
salam bro kampoi..
ble agknye bro nk on skype?
nk mntk tnjuk ajar psl breakout ni..:fxopen-black2-flag:

aku sentiasa on skype 2....... add je.... muncul la... saya.......

Kampoi
08-03-2009, 10:04 PM
mari kita korek rahsia signal ini...saya dah ubahsuai indicator panca eagle itu..indi itu akan paparkan BuyStop & SellStop signal...

berdasarkan ss chart yang diberi..


- ss menunjukkan box bermula dari 00:00 to 05.30 (iatu 5am-10.30am) Malaysia time..
- ada 12 bar yg merangkumi jangka masa tersebut..
- dengan menggunakan indicator yang diubahsuai ini..boleh lar kita Pending Order dengan signal BS/SS yg dipaparkan oleh indicator ini..

[IMG]img36.imageshack.us/img36/3490/boxb.th.gif (img36.imageshack.us/i/boxb.gif/)

maaf mencelah....... sikit...... indi 2 memang x payah ubah apa2.... dari segi settingnya... dan tahniah.... untuk bro kerana terfikir nak keluarkan nilai BUY STOP/SELLSTOP dan STOPLOSS 2.... tapi ingat nak mencari teknik untuk open position memang mudah tapi nak close position2 adalah lebih penting, close yang profit menentukan kualiti satu2 teknik itu.

sekali lagi diingatkan SELLSTOP yang tinggi juga boleh bungkuskan kita semasa trade..... cuba bro tengok pada gambar yang bro add sendiri.... BUYSTOP 1.6787 dan STOPLOSS 1.6685. cuba bayangkan perbezaan antara kedua2 itu ialah 102pip. bayangkan kalau loss...

bukan apa.... kadang2 kita akan terkena..... kita letak panding order... buystop sekian sellstop sekian dan stoploss sekian.. naik je... dia sentuh buystop.. lepas dia sentuh je... terus junam balik.... last sekali kena sellstop... hangus 102pip pastu selepas mengalami kerugian baru masuk terkena sellstop... perkara yang sama juga berlaku.... hilang lagi 102pip... jadi semua dah rugi 204pip.... x ka pening kepala... kalau 1lot=1usd dah rugi 204usd 2....

maaf bukan saya nak menyebelahi atau menurunkan semangat sesiapa... apa yang saya cerita diatas 2 memang penuh berlaku...... saya hanya nak ingatkan saja....

maaf kalau ada yang terasa........ saya hanya nak beri sedikit teguran je..... melalui pengalaman yang ada pada saya.......

stewart_2611
08-04-2009, 04:29 AM
maaf mencelah....... sikit...... indi 2 memang x payah ubah apa2.... dari segi settingnya... dan tahniah.... untuk bro kerana terfikir nak keluarkan nilai BUY STOP/SELLSTOP dan STOPLOSS 2.... tapi ingat nak mencari teknik untuk open position memang mudah tapi nak close position2 adalah lebih penting, close yang profit menentukan kualiti satu2 teknik itu.

sekali lagi diingatkan SELLSTOP yang tinggi juga boleh bungkuskan kita semasa trade..... cuba bro tengok pada gambar yang bro add sendiri.... BUYSTOP 1.6787 dan STOPLOSS 1.6685. cuba bayangkan perbezaan antara kedua2 itu ialah 102pip. bayangkan kalau loss...

bukan apa.... kadang2 kita akan terkena..... kita letak panding order... buystop sekian sellstop sekian dan stoploss sekian.. naik je... dia sentuh buystop.. lepas dia sentuh je... terus junam balik.... last sekali kena sellstop... hangus 102pip pastu selepas mengalami kerugian baru masuk terkena sellstop... perkara yang sama juga berlaku.... hilang lagi 102pip... jadi semua dah rugi 204pip.... x ka pening kepala... kalau 1lot=1usd dah rugi 204usd 2....

maaf bukan saya nak menyebelahi atau menurunkan semangat sesiapa... apa yang saya cerita diatas 2 memang penuh berlaku...... saya hanya nak ingatkan saja....

maaf kalau ada yang terasa........ saya hanya nak beri sedikit teguran je..... melalui pengalaman yang ada pada saya.......

aha..saya perasan masalah SL tu..mungkin teknik ini ada rahsia nya..sesiapa yang tahu teknik breakout ini boleh lar kongsi sama2..
Kampoi, kongsi lar sikit mcm mana dpt signal tu..sedikit clue pun cukup lah..

poco2
08-04-2009, 05:35 AM
betul tu...
nk tentukan TP agak susah....
untuk percubaan...
GU
SS 1.6911
BS 1.7011

kepompong
08-04-2009, 06:11 AM
kenape perlu add skype? bagi mereke yg tak ade internet kat rumah camne? kenape tak kongsi disini aje... ramai lagi yg ingin belajar.. TOLONGLAA PARA NEWBIE KampOII

pukulan_maut
08-04-2009, 07:58 AM
kenape perlu add skype? bagi mereke yg tak ade internet kat rumah camne? kenape tak kongsi disini aje... ramai lagi yg ingin belajar.. TOLONGLAA PARA NEWBIE KampOII

Wakaka,

Ko kt mana ni bro ? kat tempat kerja ke ?

Kampoi
08-04-2009, 08:03 AM
kenape perlu add skype? bagi mereke yg tak ade internet kat rumah camne? kenape tak kongsi disini aje... ramai lagi yg ingin belajar.. TOLONGLAA PARA NEWBIE KampOII

bukan x nak kat sini.... kat sana aku bagi signal..... buystop/sellstop stoploss dan tp.... dan disana juga aku boleh bagi arahan secara live.. sekiranya berlaku perubahan... buka itu saya.. sapa yang berlaku akan diarah dengan senang.... trade bersama saya dan sama macam saya trade... itu motifnya kat skype....

tu pun kalau bercaya dengan cara saya trade la.... ok x ok.... tanya la... mereka yang ada add kat sana

kepompong
08-04-2009, 09:10 AM
Wakaka,

Ko kt mana ni bro ? kat tempat kerja ke ?

tempat keje lee bro haahahhaha


bukan x nak kat sini.... kat sana aku bagi signal..... buystop/sellstop stoploss dan tp.... dan disana juga aku boleh bagi arahan secara live.. sekiranya berlaku perubahan... buka itu saya.. sapa yang berlaku akan diarah dengan senang.... trade bersama saya dan sama macam saya trade... itu motifnya kat skype....

tu pun kalau bercaya dengan cara saya trade la.... ok x ok.... tanya la... mereka yang ada add kat sana

sedih betul aku... tak boleh nak trade malam :(

stewart_2611
08-04-2009, 01:20 PM
nampaknya, kita kena korek sendiri lah rahsia ini...
hmm..macam mana buat screenshot besar ya? macam yg kalian buat...

jaha
08-04-2009, 01:43 PM
bukan x nak kat sini.... kat sana aku bagi signal..... buystop/sellstop stoploss dan tp.... dan disana juga aku boleh bagi arahan secara live.. sekiranya berlaku perubahan... buka itu saya.. sapa yang berlaku akan diarah dengan senang.... trade bersama saya dan sama macam saya trade... itu motifnya kat skype....

tu pun kalau bercaya dengan cara saya trade la.... ok x ok.... tanya la... mereka yang ada add kat sana

bro kampoi..
aku dah add skype bro tp bro x aprove pon..:sm48:

pukulan_maut
08-04-2009, 01:50 PM
nampaknya, kita kena korek sendiri lah rahsia ini...
hmm..macam mana buat screenshot besar ya? macam yg kalian buat...

UPLOAD image kat sini www.imageshack.us

Lepas tu ambik link dia, insert kat image..

HAFIZ
08-04-2009, 05:55 PM
http://img29.imagefra.me/img/img29/2/8/4/merlin123456/f_xjo3m_af9240f.jpg (http://imagefra.me/)

:sm8:

stewart_2611
08-04-2009, 11:50 PM
http://img37.imageshack.us/img37/8453/floatp.jpg (http://img37.imageshack.us/i/floatp.jpg/) http://img37.imageshack.us/img37/floatp.jpg/1/w910.png (http://g.imageshack.us/img37/floatp.jpg/1/)


GJ - 296pips
OP dari hari Isnin..masih floating

kepompong
08-05-2009, 12:21 AM
http://img29.imagefra.me/img/img29/2/8/4/merlin123456/f_xjo3m_af9240f.jpg (http://imagefra.me/)

:sm8:

kotak putih tu ape maksudnyer?

iamloco
08-05-2009, 01:22 AM
salu set TP brp?

mrmagic
08-05-2009, 06:29 PM
bukan x nak kat sini.... kat sana aku bagi signal..... buystop/sellstop stoploss dan tp.... dan disana juga aku boleh bagi arahan secara live.. sekiranya berlaku perubahan... buka itu saya.. sapa yang berlaku akan diarah dengan senang.... trade bersama saya dan sama macam saya trade... itu motifnya kat skype....

tu pun kalau bercaya dengan cara saya trade la.... ok x ok.... tanya la... mereka yang ada add kat sana

bro kampoi, add aku at skype
mrmagic 8286

humanbase
08-09-2009, 08:33 AM
ok kampoi dah add saya. tk sabar nk tunggu senin nk start.

HelangMerah
08-18-2009, 03:03 AM
ni first time aku signal ni...harap profit dengan Izin Allah SWT....amin....

BS GU
1.6392 TP 10 to 30pips

BS GJ
155.78 TP 10 to 100pips

risiko untung dan rugi atas diri sendiri....

HelangMerah
08-18-2009, 02:28 PM
Macam mana korang semua..ada open tak td...Alhamdulillah dua2 PO tadi dah TP...

masterbadin
08-19-2009, 02:32 PM
Salam boh!!! boleh mintak etek signal tu!!

HelangMerah
08-20-2009, 03:02 AM
Ss Gu
1.6490 Tp 10 To 60 Pips

Bs Gj
156.26 Tp 10 To 100 Pips

herry_chai
08-20-2009, 10:24 AM
aku uda add skype nya yah
kampoi
aku herry_chai
mohon bimbingannya

bep6525
08-20-2009, 11:19 AM
bole bg sy dwonlod utk try

herry_chai
08-20-2009, 02:04 PM
aku kan da download indi panca eagle breakingout nya
trus aku pengen tau pergantian signalnya itu tiap hari kan brubah2 di tiap pair juga brubah2
jadi biasanya
tiap brp jam brubahnya
soalnya kalo pantengin layar monitor trus kan bingung juga
apa ada range waktunya tiap brp jam kluar signal
mohon petunjuk yah

Kakarot
11-17-2009, 04:40 AM
Seperti mana yang saya telah terangkan sebelum ini, Semua teknik memerlukan disiplin yang tinggi. Teknik BREAKOUT; dalam satu hari akan terjadi 2 kali breakout diamana, breakout untuk buy dan juaga sell.

Yang dikatakan guarantee ialah, apabila ia breakout maka anda untung la, jika tidak anda tidak rugi satu sen pun.

Jika anda mempunyai pengalaman mengenai breakout, maka kongsilah dengan yang lain jika tidak, anda boleh mempelajari dari saya.

Kawan2.. tak payah la nak susah2 pm mamat ni.. kalau betul dia dah untung byk buat ape dia susah2 nak jual... semua tu tipu jer.. kalau teknik breakout ni byk yg telah diajar dlm forum. Tak kiralah kat forum mana semua free.. Mamat tu terdesak nak cari modal trade sebab dah byk lose....:sm26:

bidara
11-17-2009, 10:38 AM
KAS37 Forex Strategy

http://www.4shared.com/file/65484309/9ab43c28/KAS37TradingSystem-fb1.html

KAS37 Forex Trading System. I Hope every Forex Trader would benefit from it. Use some indicators to make an entry and exit like Bollinger Band (BB), RSI, Stochastic and Simple Moving Average, It work good in pair GBPJPY 5 Min Chart. The rules of KAS37 Forex System must follow step a, b then c, NOT b, a then c to get valid signals.

http://img37.imagefra.me/img/img37/1/11/17/bidara/f_mp7uxm_059e887.gif (http://imagefra.me/)

paktam
11-25-2009, 02:37 PM
salam semua traderz .... stationpips fx GURU fx niat baik.... sharing pada teknikal seseoarang tidak sama..

asah bakat fx dalam demo puas sebelum tradin manual . :fxopen-black2-flag:

stationpipfz support 100% dengan kerjasama terbaik.