PDA

View Full Version : Kelab Smartphone/Pda Fxmalay



Pages : [1] 2 3 4

lord
07-26-2007, 11:59 AM
Salam semua,

Aku terpanggil untuk bukak thread untuk kelab pda fxmalay sebab aku tgk ramai yg dah mula pakai pda untuk trade. Jom kongsi2 teknik2 trade pakai pda..sebab rasanya pakai mt4 kt pda ni totally different kalu nk bandingkn dgn pakai mt4 kt pc/laptop. So teknik tu mesti lain skit..sm_rolleye

Lagipon FXmalay kasi mt4 mobile FREE je...so kalu ada kengkawan yg ada pda tu suh diorg join fxmalay pastu leh join kelab pda fxmalay skali...hehehe

selain tu kalu ada software2 yg bagus2 utk pda leh la kongsi skali...leh sama2 memantapkan pda masing2...sm_cool

tumpang tambah ayat sket sini ye lord :
1) mt4 mobile cuma boleh install pada smartphone/PDA yg guna Windows Mobile Operating system (WM2003SE,WM5,WM6,WM6.1,WM6.5) - WM7 untested
2) mt4 mobile cuma boleh guna default indicator - tak boleh guna/masukkan custom indi.

lebardaun
07-26-2007, 04:52 PM
yup.. aku sokong.. pasal PDA lah aku masuk FXMalay.. sonang nak trade.. dunia sekarang dunia mobility.. di mana saje bley nak trading tak yah sesusah nak bawak PC ker..

hujung tahun WiMAX service launch kat Klang Valley.. pergh coverage lagi besar tak macam Streamyx nih..

harap2 kengkawan lain bley explore mcm mana nak nak guna FX mobile ni at its extreme.. klu dah ada yg jumpa sila-sila lah kongsi sama.. aku pun akan try out and find out anything very useful..

Selamat Mencuba..

lord
07-26-2007, 06:01 PM
Ni aku taruk gamba PDA aku yg paling latest...

Kengkawan yg lain tu pon sila2 la promote pda masing2 kt sini...kasi up skit KELAB PDA FXMALAY....sm_rolleye

http://www.ringgitbay.com/rb/download/my_dopod.jpg

Lepas ni aku upload software yg aku sumbat dlm pda aku selain mt4 mobile...sm_happy

arialun
07-26-2007, 11:00 PM
Bagus lah Lord kau bukak thread ni.
Kasi 'bakar' sikit trader2 lain beli PDA ..:D :D

lord
07-27-2007, 06:37 AM
Bagus lah Lord kau bukak thread ni.
Kasi 'bakar' sikit trader2 lain beli PDA ..:D :D

hehehhe....bukan nak kasi 'bakar' sgt pon...tapi kalu nk best trade dlm forex...pakai la PDA....sure gempak....kekeeke..sm_upset

bro arialun...

kasi idea skit apa aku nk upload utk pda ni...aku plan nk upload theme..so ahli kelab pda fxmalay yg lain leh pakai theme yg aku ada...:P

pasal software/application utk pda..aku ada banyak ni...tak tahu nk upload mana satu...kasi cadangan skit....:D

p/s: taruk la gambar dopod ko kt thread ni....ala bila lagi....hehehehe

Beskal
07-27-2007, 07:05 AM
Ni aku taruk gamba PDA aku yg paling latest...

Kengkawan yg lain tu pon sila2 la promote pda masing2 kt sini...kasi up skit KELAB PDA FXMALAY....sm_rolleye

http://www.ringgitbay.com/rb/download/my_dopod.jpg

Lepas ni aku upload software yg aku sumbat dlm pda aku selain mt4 mobile...sm_happy

canggih PDA kamu ni ye.. boleh tau model apa ? OS windows mobile 6.0 kah ? ingat nak sambar satu la. :D

arialun
07-27-2007, 09:39 AM
hehehhe....bukan nak kasi 'bakar' sgt pon...tapi kalu nk best trade dlm forex...pakai la PDA....sure gempak....kekeeke..sm_upset

bro arialun...

kasi idea skit apa aku nk upload utk pda ni...aku plan nk upload theme..so ahli kelab pda fxmalay yg lain leh pakai theme yg aku ada...:P

pasal software/application utk pda..aku ada banyak ni...tak tahu nk upload mana satu...kasi cadangan skit....:D

p/s: taruk la gambar dopod ko kt thread ni....ala bila lagi....hehehehe

aku punya dopod tak leh challenge kau punya Lord. Nanti aku upload.
Aku tak banyak sangat application.

ni site ni: http://www.dotsis.com/mobile_phone/index.php.

Register kat forum dia, lps tu bleh dowload mcm-mcm..."free"..

lord
07-27-2007, 11:00 AM
canggih PDA kamu ni ye.. boleh tau model apa ? OS windows mobile 6.0 kah ? ingat nak sambar satu la. :D

Dopod U1000...OS asal waktu beli windows mobile 5.0....tapi dah kuar yg windows OS mobile 6.0..leh dapatkn dr web official dopod....yg aku punya ni baru nk convert to windows mobile 6.0...:D

lord
07-27-2007, 11:03 AM
aku punya dopod tak leh challenge kau punya Lord. Nanti aku upload.
Aku tak banyak sangat application.

ni site ni: http://www.dotsis.com/mobile_phone/index.php.

Register kat forum dia, lps tu bleh dowload mcm-mcm..."free"..

kuikuikui....ko pon layan sana jugak....samo lah den...

ada lagi satu http://www.ipmart-forum.com

ipmart ni pon layan jugak...sumer diorg kasi yg siap crack...

tapi bro arialun...utk kelab pda fxmalay ni kita buat kita punya sendiri la....tak yah suh diorg amik kt sana....kita upload masuk sini je...kasi up skit la kelab ni...hehehehe

lord
07-27-2007, 12:00 PM
Ni latest version untuk IM+ utk pda...leh online ym ngan icq...ada lagi beberapa IM lain yg dah di compact skali dlm IM+ ni....sila2 la d/load...

IM+ v4.33 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/IM%2b%20PPC%20%20%20v4.33.zip)

Chaois.....:cool:

Beskal
07-27-2007, 12:05 PM
Dopod U1000...OS asal waktu beli windows mobile 5.0....tapi dah kuar yg windows OS mobile 6.0..leh dapatkn dr web official dopod....yg aku punya ni baru nk convert to windows mobile 6.0...:D

waaa!! Dopod U1000 rupanya, lebih USD$1k kan harganya ? ni dah di kategorikan macam mini notebook dah. fikir dua tiga kali gak saya kalau nak beli. ada rezeki lebih nanti, baru lar boleh sambar.. :D

lord
07-27-2007, 12:34 PM
waaa!! Dopod U1000 rupanya, lebih USD$1k kan harganya ? ni dah di kategorikan macam mini notebook dah. fikir dua tiga kali gak saya kalau nak beli. ada rezeki lebih nanti, baru lar boleh sambar.. :D

ala bro....kalu dah gadget maniac harga dah tak pandang...

tak kisah la pakai pda apa pon...kalu pakai pda tu dah di kira layak menjadi ahli kelab pda fxmalay...hehehe

angkat yg murah2 dulu pon takpe...janji lepas utk trade...

mana la tahu kalu dah ramai leh buat gath...bile jumpa sumer datang lenggan kangkung je...duduk je kt kerusi..sumer pakat kuar pda trade forex....hehehehehesm_win

arialun
07-27-2007, 01:15 PM
NI aku punya pda -Dopod C800.. layannn..

550

551

552

Lord, antivirus utk PDA-Window mobile kau ada tak?

lord
07-27-2007, 01:42 PM
Lord, antivirus utk PDA-Window mobile kau ada tak?

Aku pakai bitdefender.....aku penah jumpa mcfee punya anti virus utk pda...tapi tak penah try.....bitdefender ni pon xpenah alert aku pon kalu ada virus...sm_rolleye

kalu nk nanti aku upload masuk sini....xde hal punya...:D

arialun
07-27-2007, 02:55 PM
Aku pakai bitdefender.....aku penah jumpa mcfee punya anti virus utk pda...tapi tak penah try.....bitdefender ni pon xpenah alert aku pon kalu ada virus...sm_rolleye

kalu nk nanti aku upload masuk sini....xde hal punya...:D

thanks Lord. Aku mmg perlukan antivirus.
Selalu aku sync dgn pc utk update calendar & email.

lord
07-27-2007, 03:57 PM
Ni aku kasi salah satu antivirus yg aku pakai kt pda aku....kalu ada yg nak pakai jugak sila la d/load....

BitDefender v2.0 Beta (http://www.ringgitbay.com/rb/download/BitDefender%20v2.0%20Beta.rar)

Chaioss....

arialun
07-27-2007, 05:29 PM
sm_cool
Ni aku kasi salah satu antivirus yg aku pakai kt pda aku....kalu ada yg nak pakai jugak sila la d/load....

BitDefender v2.0 Beta (http://www.ringgitbay.com/rb/download/BitDefender%20v2.0%20Beta.rar)

Chaioss....

Thanks Bsiniro. Nanti aku check apa applications/utility yang boleh di share kat

lord
07-29-2007, 07:41 PM
Seperti yg aku janjikan...ni aku kasi sebahagian dr koleksi theme aku utk pda untuk ahli kelab pda fxmalay:D ....meh ramai2 download....sila2...sm_rolleye

50 COOL PDA THEMES (http://www.ringgitbay.com/rb/download/Themes.rar)

Chaiooosss.....:cool:

PulunSakan
08-02-2007, 01:44 PM
bro lord,

dengan pengalaman yg ada tu, mesti ko dah banyak pakai pda yg macam2 jenis.
kalu boeh cerita la sikit pasal pda 2 tu, jenama, modelnya, kelebihan, kekuranganya, harganya yg baru dan harga 2nd.
boleh senang newbie cam aku ni nak buat buat pilihan.

p/s: kalu dapat upload gambar lagi best. :D

Beskal
08-02-2007, 02:10 PM
haah, kalau boleh kasitau lar sekali spec apa perlu kita tengok kalau nak angkat PDA ni. kot kot ada terangkat PDA yang berat nak running MT4 ker, kalau kat PC setahu saya.. tengok proc dengan ram.. tu pun masih tak tahu lagi nak baca speed. kalau kat PDA ni saya tak beberapa pasti sangat.

lord
08-02-2007, 08:55 PM
Untuk ahli pda fxmalay....

tunggu aku upload best2 software yang aku ada pada ujung minggu ni...heheheheh:cool:

arialun
08-03-2007, 12:52 PM
Untuk ahli pda fxmalay....

tunggu aku upload best2 software yang aku ada pada ujung minggu ni...heheheheh:cool:

cayalah Bro.. I'm waiting.....:D

lebardaun
08-03-2007, 03:31 PM
Untuk ahli pda fxmalay....

tunggu aku upload best2 software yang aku ada pada ujung minggu ni...heheheheh:cool:
lord
hang jgn lupa "sterilise" dulu itu s/w.. takut ada virus lak.. anyway aku thank you hang in advance lah.. he,he,he

keep it up bro

PulunSakan
08-03-2007, 03:50 PM
lord
hang jgn lupa "sterilise" dulu itu s/w.. takut ada virus lak.. anyway aku thank you hang in advance lah.. he,he,he

keep it up bro

ye ye... keep up bro :D

lord
08-03-2007, 04:37 PM
yezza...ujung minggu ni aku upload....kasi all out utk korang...kekek

jgn riso pasal virus..aku mmg kasi yg baik punya...aku tapis setapis-tapisnya...takkan la nk kasi yg ada virus kot...hehehehe:D

arialun
08-04-2007, 08:42 AM
Tolong! Tolong Admin/FXMalay.

Admin tolong tengokkan,
Aku nak add pair GU, UJ, dlm quotes aku, tapi kenapa aku tak Jumpa yea?

Quotres tab, symbol->(+)Forex-> semau pair xx/USD tak ada???:(

lord
08-04-2007, 09:02 AM
Tolong! Tolong Admin/FXMalay.

Admin tolong tengokkan,
Aku nak add pair GU, UJ, dlm quotes aku, tapi kenapa aku tak Jumpa yea?

Quotres tab, symbol->(+)Forex-> semau pair xx/USD tak ada???:(

uiks...aku ok je...2-2 akaun aku pakai kt pda ok je...micro ngan standard...

apa maksud ko quote utk gu ngan uj takde?:confused:

arialun
08-04-2007, 09:19 AM
uiks...aku ok je...2-2 akaun aku pakai kt pda ok je...micro ngan standard...

apa maksud ko quote utk gu ngan uj takde?:confused:

Ok. dah. Aku rasa dah ok.

aku hard reset pda aku tadi.. sbb dah lembab giler, lebih lambat dr kereta lembu.. So install balik application , termasuk le Meta Trader mobile-FXOpen..

login ok, boleh tgok status trade, history.

So, bila aku ke tab Quotes, aku nak buang pair 'Future/Metal' yang amat menyemak kan pandangan aku.. :D , aku disable sekali Fx-Majors, tu yang tak ada pair GU, UJ tu..

Sekarang dah ok.. sorry, false alarm..

lord
08-05-2007, 03:48 PM
bro lord,

dengan pengalaman yg ada tu, mesti ko dah banyak pakai pda yg macam2 jenis.
kalu boeh cerita la sikit pasal pda 2 tu, jenama, modelnya, kelebihan, kekuranganya, harganya yg baru dan harga 2nd.
boleh senang newbie cam aku ni nak buat buat pilihan.

p/s: kalu dapat upload gambar lagi best. :D

Ok2...

aku mmg dah byk pakai pda...pda pertama aku O2 Xda II.....masalah pertama ialah 'hang' dan selalu hard reset kalu byk run program....kalu ksung ni cari kt kedai h/p pon ada...dlm rm500 camtu la...

lepas tu aku pakai O2 Xda IIi....masalah hard reset dah takde maybe sebab processor dah laju...tapi hang tu tetap terjadi....dr apa yg member2 aku cakap..windows mobile mmg selalu hang sebab tak stabil...huhuhuhu...bukan salah pda la kalu camtu....harga 2nd skung lebih kurang rm500 juga kot...

lepas tu aku pakai plak O2 Atom....aku beli sebab bentuk dia....cute je...kecik plak tu..maklum la 2 pda aku sebelum tu bapak besar...huhuhu.....

O2 Atom xde masalah sgt....so lepas tu aku angkat Atom punya adik...O2 Atom Exec....lebih kurang je function dua2 jenis ni.....

paling latest aku angkat dopod sebab member2 duk racun aku diorg ckp dopod lagi bagus....skali aku survey...terjatuh hati plak kt U1000 ni...sebab dah mcm mini laptop.....function mmg best...cuma masalahnya besar je la...tapi kalu bawak pegi mana2 sure org ingat dompet....hhehehehe

itu je la pengalaman aku....

cuma nasihat aku...nak beli pda ni ikut penggunaan....kalu rasa just nk guna utk trade..amik yg biasa2 je...kalu nk guna utk travel...amik yg ada gps built in....kalu rasa2 korang ni hardcore user mcm aku ni...amik yg la yg paling gempak(aku pon tak tahu apa yg paling gempak).....

itu saja dr aku....:cool:

p/s: coming soon maybe aku nk angkat UMPC..layan Ultra Micro PC plak...hehehe:D

lord
08-05-2007, 03:52 PM
haah, kalau boleh kasitau lar sekali spec apa perlu kita tengok kalau nak angkat PDA ni. kot kot ada terangkat PDA yang berat nak running MT4 ker, kalau kat PC setahu saya.. tengok proc dengan ram.. tu pun masih tak tahu lagi nak baca speed. kalau kat PDA ni saya tak beberapa pasti sangat.

aku pon tak tahu sgt pasal spec sebab setiap kalu aku beli pda aku tgh fungsi dan reka bentuk...

tapi kalu nk check kelajuan...tgk pada processor...yg dopod aku ni PXA270 624MHz....kalu ikutkn mmg dah laju gile(utk kategori PDA la...)

kalu setakat nk trade pakai mt4 mobile..rasanya tak payah processor laju2 pon takpa...amik yg biasa2 je...:D

lord
08-05-2007, 04:15 PM
Seperti yg aku janjikan...ni aku list down software yg aku sumbat kt pda aku....

aku tak kasi upload sumer...sesetengah tu aku kasi tau cara mcm mana nk dapatkan...so korang follow je cara yg aku kasi tu...

1) Flash Player 7 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/fp7_ppc_en.cab) (latest flash player utk pda..)..copy ke storade card dan install dr pda.

2) Resco Media Suite v6.1 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/RescoMediaSuite6.1.rar) aku minat gile software ni...sumer complete dlm 1 suite...korang extract dlm pc pastu install pakai Activesync..

3) Spb Pocket Plus v3.2.0 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/Spb Pocket Plus v3.2.0.CAB) Ni lagi satu software yg mmg aku install kt pda 1st aku sampai la yg pda paling latest yg aku ada....sebab software ni best...sumer program atau apa2 je korang leh letak kt Today Screen....senang takyah nk klik start pastu masuk program n so on...sumer dah leh access dr muka depan....copy ke storage card pastu install dr pda ye...

4) Google Maps (http://www.google.com)....kalu korang kaki layan Google Earth....korang mesti tau pasal Google Maps ni...sebab software ni utk version PDA....layan oooo....pastikan ada connection wifi atau 3g...pastu leh tgk umah korang dr pandangan satelit....mmg best...sama best mgm korang layan Google Earth..:D masuk google .com pastu search 'Google Maps for PDA'...dan dapat tu install le kt PDA..:D

5) PFScan (http://www.ringgitbay.com/rb/download/PFScan.ppc30_arm.CAB) Ini memang best....korang leh gunakan software ni utk scan available wifi kt sekitar kawasan yg korang berada....kalu dah detek tu apa lagi...bantai la pakai wifi free....hehee....copy ke storage card dan install dr pda ye..

ini dulu dari aku....kasi korang blaja pakai software2 ni dulu....ada masa nanti aku kasi lagi...:cool:

kita enjoy...!!:cool:

mazlimoin
08-05-2007, 10:45 PM
PDA nie leh main pakai EA tak?

lord
08-06-2007, 06:22 AM
PDA nie leh main pakai EA tak?

huhuu...jawapanya TAK BOLEH

kena tunggu engineer/programmer dr Metaquotes buat yg baru la kasi boleh run EA kt PDA...mmg best le kalu boleh....hehehehe

mazlimoin
08-06-2007, 06:28 AM
huhuu...jawapanya TAK BOLEH

kena tunggu engineer/programmer dr Metaquotes buat yg baru la kasi boleh run EA kt PDA...mmg best le kalu boleh....hehehehe

hweheheheh..ingat boleh..syok la juga..kekeke...

PulunSakan
08-07-2007, 01:50 PM
Seperti yg aku janjikan...ni aku list down software yg aku sumbat kt pda aku....

aku tak kasi upload sumer...sesetengah tu aku kasi tau cara mcm mana nk dapatkan...so korang follow je cara yg aku kasi tu...

1) Flash Player 7 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/fp7_ppc_en.cab) (latest flash player utk pda..)..copy ke storade card dan install dr pda.

2) Resco Media Suite v6.1 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/RescoMediaSuite6.1.rar) aku minat gile software ni...sumer complete dlm 1 suite...korang extract dlm pc pastu install pakai Activesync..

3) Spb Pocket Plus v3.2.0 (http://www.ringgitbay.com/rb/download/Spb Pocket Plus v3.2.0.CAB) Ni lagi satu software yg mmg aku install kt pda 1st aku sampai la yg pda paling latest yg aku ada....sebab software ni best...sumer program atau apa2 je korang leh letak kt Today Screen....senang takyah nk klik start pastu masuk program n so on...sumer dah leh access dr muka depan....copy ke storage card pastu install dr pda ye...

4) Google Maps (http://www.google.com)....kalu korang kaki layan Google Earth....korang mesti tau pasal Google Maps ni...sebab software ni utk version PDA....layan oooo....pastikan ada connection wifi atau 3g...pastu leh tgk umah korang dr pandangan satelit....mmg best...sama best mgm korang layan Google Earth..:D masuk google .com pastu search 'Google Maps for PDA'...dan dapat tu install le kt PDA..:D

5) PFScan (http://www.ringgitbay.com/rb/download/PFScan.ppc30_arm.CAB) Ini memang best....korang leh gunakan software ni utk scan available wifi kt sekitar kawasan yg korang berada....kalu dah detek tu apa lagi...bantai la pakai wifi free....hehee....copy ke storage card dan install dr pda ye..

ini dulu dari aku....kasi korang blaja pakai software2 ni dulu....ada masa nanti aku kasi lagi...:cool:

kita enjoy...!!:cool:



nak tanya la sikit. pda ni boleh install streamster ********* ker.

kalau boleh install lak, mesti ada masalah kalu kongsi IP ngan yg lain2.:cool:

bos, satu lagi nak tanya. apa advtage ngan disadvantag antara wifi (wireless ler tu rasanya), 3g, edge.

satu lagi, boleh ker pda ni pakai usb cable connection ke modem atau router?

tq :)

lord
08-07-2007, 02:48 PM
nak tanya la sikit. pda ni boleh install streamster ********* ker.

kalau boleh install lak, mesti ada masalah kalu kongsi IP ngan yg lain2.:cool:

bos, satu lagi nak tanya. apa advtage ngan disadvantag antara wifi (wireless ler tu rasanya), 3g, edge.

satu lagi, boleh ker pda ni pakai usb cable connection ke modem atau router?

tq :)

lerrr.....kalu ko tanya kt mv pon mesti diorg akan jawab....streamster hanya utk OS windows.......ppssstt...ni forum fxopen..kang ada yg marah lak...:D

pda pakai windows mobile..rasanya tak boleh kot..

wifi tu ada 2 jenis yg free ngan yg berbayar...leh access anytime kalu yg free la...tapi kena ingat...yg free tu unsecure..maknanya tak selamat la..pastikan laptop atau komputer ada antivirus...so takde masalah..

3G ngan EDGE tu plak adalah nama utk gelombang..

GSM>GPRS>EDGE>3G(UMTS)>3.5G(HSPDA)>4G(kat malaysia blum ada:D)

kalu digi...paling tinggi dia support EDGE..

kalu maxis..paling tinggi dia support 3.5G(HSPDA)..

kalu celcom..paling tinggi dia support 3G(UMTS)..

pilih la mana2 yg berkenan di hati...

utk soalan last tu....utk connect ke modem atau router mana leh pakai USD...sebab nk connect ke modem atau router pakai network cable...kepala penyambung lain maa....

harap aku menjawab segala persoalan ko..:cool:

PulunSakan
08-08-2007, 03:20 PM
lerrr.....kalu ko tanya kt mv pon mesti diorg akan jawab....streamster hanya utk OS windows.......ppssstt...ni forum fxopen..kang ada yg marah lak...:D

pda pakai windows mobile..rasanya tak boleh kot..

wifi tu ada 2 jenis yg free ngan yg berbayar...leh access anytime kalu yg free la...tapi kena ingat...yg free tu unsecure..maknanya tak selamat la..pastikan laptop atau komputer ada antivirus...so takde masalah..

3G ngan EDGE tu plak adalah nama utk gelombang..

GSM>GPRS>EDGE>3G(UMTS)>3.5G(HSPDA)>4G(kat malaysia blum ada:D)

kalu digi...paling tinggi dia support EDGE..

kalu maxis..paling tinggi dia support 3.5G(HSPDA)..

kalu celcom..paling tinggi dia support 3G(UMTS)..

pilih la mana2 yg berkenan di hati...

utk soalan last tu....utk connect ke modem atau router mana leh pakai USD...sebab nk connect ke modem atau router pakai network cable...kepala penyambung lain maa....

harap aku menjawab segala persoalan ko..:cool:


MV.... hu hu tak perasan lak ni forbiden citi. mintak ampun kat admin. :)

tima kasih kerna jawab panjang dan lebar. moga murah rezeki lord.

utk conek ke modem atau router tu, saya pernah jumpa modem yg outlet pakai usb cable biasa bukan cable network.
router saya pun mempunyai extra 1 port utk sambungan menggunakan usb. tapi tak pernah guna lagi lah. sebab dia kena install software. baru boleh guna.
yg memuskilkan saya adakah pda suppurt sambungan usb nih dari router yg sama ngan saya punya. nak install software apa lak.

guna wireless nih, rasa kepala berdengung sikit, hu hu. :eek:

lord
08-08-2007, 04:22 PM
MV.... hu hu tak perasan lak ni forbiden citi. mintak ampun kat admin. :)

tima kasih kerna jawab panjang dan lebar. moga murah rezeki lord.

utk conek ke modem atau router tu, saya pernah jumpa modem yg outlet pakai usb cable biasa bukan cable network.
router saya pun mempunyai extra 1 port utk sambungan menggunakan usb. tapi tak pernah guna lagi lah. sebab dia kena install software. baru boleh guna.
yg memuskilkan saya adakah pda suppurt sambungan usb nih dari router yg sama ngan saya punya. nak install software apa lak.

guna wireless nih, rasa kepala berdengung sikit, hu hu. :eek:

owh ada plak router pakai usb...pelik jugak tu...tak penah aku jumpa...

kenapa perlu sambung pda ke router?

pda yg latest kebanyakkannya ada wifi...so leh connect to internet dan online je kalu dah detek wireless network available..:D

lebardaun
08-09-2007, 06:38 PM
owh ada plak router pakai usb...pelik jugak tu...tak penah aku jumpa...

kenapa perlu sambung pda ke router?

pda yg latest kebanyakkannya ada wifi...so leh connect to internet dan online je kalu dah detek wireless network available..:D

eh ada ke router pakai USB? bukan ke kena ada NIC card klu nak physical connect to LAN?

kat aku ni adalah mini router aku beli tapi pakai USB utk ambil power je kat notebook tak pulak utk COM.

anyway PDA pun byk yg murah2 skrg siap ada WiFi.. yg pasti kat StarBuck Shah Alam byk kereta bersidai parking dekat2 luar StarBuck.. bila jengok dlm keter ramai tengah dok curi connect free wireless network.

tapi yg pasti dlm StarBuck tu sendiri ada 2,3 'chick' dok trading FX..boleh tahan gak.. he,he,he.. tak caya 5pm onwards lu pergi check out sana

cheers

PulunSakan
08-10-2007, 02:25 PM
eh ada ke router pakai USB? bukan ke kena ada NIC card klu nak physical connect to LAN?

kat aku ni adalah mini router aku beli tapi pakai USB utk ambil power je kat notebook tak pulak utk COM.

anyway PDA pun byk yg murah2 skrg siap ada WiFi.. yg pasti kat StarBuck Shah Alam byk kereta bersidai parking dekat2 luar StarBuck.. bila jengok dlm keter ramai tengah dok curi connect free wireless network.

tapi yg pasti dlm StarBuck tu sendiri ada 2,3 'chick' dok trading FX..boleh tahan gak.. he,he,he.. tak caya 5pm onwards lu pergi check out sana

cheers

ada bos. saya pakai. cuma kat pc atau lap top kena install dia nyer software sebelum boleh guna.

sebab apa nak tau pda boleh guna cable atau idak. kerana nak kurang kan penggunaan wave yg melingkar di sekeliling kita. kat atas pejabat sebelah ni dia orang pasang pencawang celcom kot rasa nya, kuat wave tuh. handset 2 biji, guna wave gak. lap top pun guna wireless gak. tv lagi, radio lagi, walkie talkie lg. rasanya dah berselirat wave keliling kita ni, cuma tak nampak jer.

masuk ke sini http://www.aztech.com/retail_malaysia/adsl.html

DSL600EW
ADSL2/2+ Ready Wireless G 4 Port Ethernet USB Combo Router
6 in 1 device = ADSL2/2+ ready modem + wireless G
Access Point + 4 Port 10/100 Auto MDI/MDIX Switch + USB interface + Full Feature Router + Double Firewall-NAT and SPI

lord
08-14-2007, 04:33 PM
ada bos. saya pakai. cuma kat pc atau lap top kena install dia nyer software sebelum boleh guna.

sebab apa nak tau pda boleh guna cable atau idak. kerana nak kurang kan penggunaan wave yg melingkar di sekeliling kita. kat atas pejabat sebelah ni dia orang pasang pencawang celcom kot rasa nya, kuat wave tuh. handset 2 biji, guna wave gak. lap top pun guna wireless gak. tv lagi, radio lagi, walkie talkie lg. rasanya dah berselirat wave keliling kita ni, cuma tak nampak jer.

masuk ke sini http://www.aztech.com/retail_malaysia/adsl.html

DSL600EW
ADSL2/2+ Ready Wireless G 4 Port Ethernet USB Combo Router
6 in 1 device = ADSL2/2+ ready modem + wireless G
Access Point + 4 Port 10/100 Auto MDI/MDIX Switch + USB interface + Full Feature Router + Double Firewall-NAT and SPI

wokeh....baru2 ni aku pegi lowyatt....betul spt yg di kata...dah ada modem pakai usb plak ye....hehehe

apa2 pon kalu pakai pda tak perlu nk penin2 modem usb ke apa ke....janji ada wifi/3.5G/3G/EDGE/GPRS...dah le online...

minggu ni aku busy...tak dapat online sangat kt pc mahupun laptop....so pda lah yg membantu aku trade utk minggu ni...layannzzzzz.....:D

arrashidin
08-16-2007, 08:40 AM
boleh tolong bgtau model pda n harga skali tak....aku duk tgh fikir nak beli pda ni....lord boleh tolong....

lord
08-16-2007, 12:54 PM
boleh tolong bgtau model pda n harga skali tak....aku duk tgh fikir nak beli pda ni....lord boleh tolong....

erk....aku bukan jual pda....kalu ko berminat nk beli cuba risik2 kt lowyatt ataupon tempat2 yg ada jual pda....aku selalu beli kt lowyatt je sebab leh upgrade skali...:D

nasihat aku....kalu sekadar utk trade...amik yg biasa2 pon ok...below rm2k..sm_rolleye

arialun
08-16-2007, 03:26 PM
Dopod P800w sekarang RM900 new.
Kalu tak caya gi check kat Low Yat :)

arrashidin
08-18-2007, 03:59 AM
ok tak dopod p800w ni? ada ape2 masalah ker dopod ni...hang ker ape ker...

arialun
08-18-2007, 04:31 AM
ok tak dopod p800w ni? ada ape2 masalah ker dopod ni...hang ker ape ker...

yang selalu buat 'hang', 90% bukan di sebabkan pda(hardware), tapi sebab OS dan sofware yang kita duk bantai taruh..

OS
----
OS window mobile 4 dan sebelum memang tak pernah nye stabil, kalu dibanding kan dengan OS Palm.

Tapi with windows OS ver 5 or 6, 95% stabil.

Software
---------
setengah software kita taruh, kadang2 tak compatible dgn OS. tu yang menyebabkan sikit2 'hang' tuh.


Kesimpulan:
Pakailah PDA brand apa pun tak apa. Cuma take note here:

1. Kalu nak pakai MetaTrader, Pastikan OS nye Windows OS based PDA
e.g. HTC(dulu Dopod), HP Ipaq model, O2 model, E-Ten model)
Bukan OS Palm(e.g. Palm Treo 650, Palm Tungsteen) atau OS
Symbian(e.g. Sony Ericsson P910i).

2. Pastikan PDA bleh support WiFi dan Bluetooth connection.

3. PDA coming with 2 types: With Phone function, atau without phone function. Kalu aku, aku amik yang ada Phone funtion, ssb ada alternatif, kalu tak ada WiFi coverage, boleh connect thru gprs/edge/3G immediately using phone line. Oh ya.. pastikan line ada ada Data sevice..:)

alface
08-18-2007, 03:44 PM
yang selalu buat 'hang', 90% bukan di sebabkan pda(hardware), tapi sebab OS dan sofware yang kita duk bantai taruh..

OS
----
OS window mobile 4 dan sebelum memang tak pernah nye stabil, kalu dibanding kan dengan OS Palm.

Tapi with windows OS ver 5 or 6, 95% stabil.

Software
---------
setengah software kita taruh, kadang2 tak compatible dgn OS. tu yang menyebabkan sikit2 'hang' tuh.


Kesimpulan:
Pakailah PDA brand apa pun tak apa. Cuma take note here:

1. Kalu nak pakai MetaTrader, Pastikan OS nye Windows OS based PDA
e.g. HTC(dulu Dopod), HP Ipaq model, O2 model, E-Ten model)
Bukan OS Palm(e.g. Palm Treo 650, Palm Tungsteen) atau OS
Symbian(e.g. Sony Ericsson P910i).

2. Pastikan PDA bleh support WiFi dan Bluetooth connection.

3. PDA coming with 2 types: With Phone function, atau without phone function. Kalu aku, aku amik yang ada Phone funtion, ssb ada alternatif, kalu tak ada WiFi coverage, boleh connect thru gprs/edge/3G immediately using phone line. Oh ya.. pastikan line ada ada Data sevice..:)



TQ arialaun & lord jugak ...

korang la tempat kami yg lum pandai guna PDA ni rujuk ...

teruskan menabur ilmu ...


:D

PulunSakan
08-20-2007, 03:36 PM
Bos,
nak bertanya sikit, camna nak install file .rar tu.
:D

lord
08-21-2007, 02:34 AM
Bos,
nak bertanya sikit, camna nak install file .rar tu.
:D

install winrar kt pc pastu extract...:D

darkkiller
08-21-2007, 08:39 AM
3. PDA coming with 2 types: With Phone function, atau without phone function. Kalu aku, aku amik yang ada Phone funtion, ssb ada alternatif, kalu tak ada WiFi coverage, boleh connect thru gprs/edge/3G immediately using phone line. Oh ya.. pastikan line ada ada Data sevice..:)

Arialun..terima kasih kerana berkongsi pendapat disini..aku nak tahu..

kalau aku beli dengan function Phone..tapi aku tak cucuk Sim Card masih boleh run kan?soalan newbie ni..hehe..aku sayang handphone lama..dan takmau beli kad baru lagi

lord
08-21-2007, 02:59 PM
Arialun..terima kasih kerana berkongsi pendapat disini..aku nak tahu..

kalau aku beli dengan function Phone..tapi aku tak cucuk Sim Card masih boleh run kan?soalan newbie ni..hehe..aku sayang handphone lama..dan takmau beli kad baru lagi

tak boleh bro....kalu ko taknak cucuk simkad...beli yg takde function phone..:P

kalu yg takde function phone...ko leh online pakai wifi je..pastikan kalu kt umah ada stimik...kena beli wifi router skali....:D

arialun
08-21-2007, 04:29 PM
Arialun..terima kasih kerana berkongsi pendapat disini..aku nak tahu..

kalau aku beli dengan function Phone..tapi aku tak cucuk Sim Card masih boleh run kan?soalan newbie ni..hehe..aku sayang handphone lama..dan takmau beli kad baru lagi

PDA akan tetap berfungsi seperti biasa. Cuma Phone function je tak akan befungsi sbb tak slot in sim card. Kalu PDA tu ada wifi or Bluetooth, boleh guna untuk connect to internet.

Wifi- carilah tempat2 ada free wifi coverage.

PulunSakan
08-22-2007, 08:49 AM
PDA akan tetap berfungsi seperti biasa. Cuma Phone function je tak akan befungsi sbb tak slot in sim card. Kalu PDA tu ada wifi or Bluetooth, boleh guna untuk connect to internet.

Wifi- carilah tempat2 ada free wifi coverage.


BRO... kalu dapat senarai tempat2
yg ada wifi free tu kat area kl nih cantik gak.

pakat ramai2 tambah list tu

1. of coz Star Buk
2. .......

arialun
08-22-2007, 11:13 AM
BRO... kalu dapat senarai tempat2
yg ada wifi free tu kat area kl nih cantik gak.

pakat ramai2 tambah list tu

1. of coz Star Buk
2. .......

1. Star Buck
2. One Utama- New wing
3. Err... Jiran sebelah rumah aku, Tmn Bukit Subang. Tuan rumah tak secure network, so curik.. jgn tak curik.. :D :D :D

lord
08-22-2007, 11:19 AM
1. Star Buck
2. One Utama- New wing
3. Restoran Nasi kandar sedap kt bandar sri damansara
4. DJU Cafe kt belakang jusco cheras selatan
5. Umah aku...sapa nk kena mintak WEP KEY..:D:D:D

sekian laporan dr bilik berita....:cool:

PulunSakan
08-29-2007, 12:22 PM
1. Star Buck
2. One Utama- New wing
3. Restoran Nasi kandar sedap kt bandar sri damansara
4. DJU Cafe kt belakang jusco cheras selatan
5. Umah aku...sapa nk kena mintak WEP KEY.
6. Pejabat ngan rumah teman... kalu lalu manjung area bus stand manjung. Pepandai2 ler cari, signal teman lemah semangatnya
7. Depan UTM KL jalan keramat (kat bus stop) jumpa cara tak sengaja

PulunSakan
08-29-2007, 12:25 PM
adakah cara nak menembusi password wireless.... bukan nak ceroboh.. cuma nak tumpang pakai sekejap jer.

lord
08-29-2007, 01:22 PM
adakah cara nak menembusi password wireless.... bukan nak ceroboh.. cuma nak tumpang pakai sekejap jer.

member aku pernah ajar aku....tapi aku dah lupa.....:D

petani
09-06-2007, 05:10 PM
klu trade guna PDA ni, indicator dengan template yg masing2 buat tu boleh install jugak ke?

maaf, baru nak teringin guna..:rolleyes:

PulunSakan
09-06-2007, 05:25 PM
klu trade guna PDA ni, indicator dengan template yg masing2 buat tu boleh install jugak ke?

maaf, baru nak teringin guna..:rolleyes:

setau teman ler, kita tak boleh imstall aper2 indi, templat mahupun EA kat pda.
betulkan kalu salah.
1 jer pda yg boleh install dopod u10000 tu kira micro notebook ler. harganya lak 4k.

PulunSakan
09-07-2007, 05:16 AM
member aku pernah ajar aku....tapi aku dah lupa.....:D

bos, ingat2 kan la... utk kemudahan trader miskin cam teman ni. wifi lebih laju dr guna 3g.
berkutai nunggu bukak 1 page

lord
09-07-2007, 06:33 AM
bos, ingat2 kan la... utk kemudahan trader miskin cam teman ni. wifi lebih laju dr guna 3g.
berkutai nunggu bukak 1 page

wakaka...aku kontek dia pon dah tak dapat...mmg takleh ingat dah ni....

pssstt...kan byk tempat yg ada wifi free...buat apa yg cari yg secure punya..:D :D :D

PulunSakan
09-13-2007, 05:48 PM
aik, senyap jer kelab pda nih.
start posa nih semua letih kut.
nak tanya sikit la... kat pda tu, indicator yg dah ready install tu, mana yg bagus utk pakai.
fractals ok ker.
ada sesapa guna dia ker.
kalu ada cite ler sikit.baby

lord
09-13-2007, 05:51 PM
aik, senyap jer kelab pda nih.
start posa nih semua letih kut.
nak tanya sikit la... kat pda tu, indicator yg dah ready install tu, mana yg bagus utk pakai.
fractals ok ker.
ada sesapa guna dia ker.
kalu ada cite ler sikit.baby

senyap sebab aku agak kesibukan sebelum ni....online kejap2 je....so skung ni harapnya aku dah boleh online mcm biasa 24jam sehari....hehehe

aku guna pda utk trade hanya utk masuk atau close post...utk analisi aku lebih prefer guna PC atau laptop aku....

susah oo analysis pakai pda...kalu setakat analisi short term mmg base on CS xde masalah...tapi kalu ko nk analisi long term better pakai pc...:rolleyes:

PulunSakan
09-18-2007, 04:27 PM
lord the bos,
nak tanya sikit pasal pda u 1000 tu. sebab minat sangat tapi belum upaya lagi nih.
software yg di install tu sssoftware biasa yg install kat pc ker atau software khas utk pda cam mt mobile.

satu lg soalan, bateri dia tahan lama ker... tengok body besar jer.

3dblob

redxiii
09-19-2007, 09:13 AM
wakaka...aku kontek dia pon dah tak dapat...mmg takleh ingat dah ni....

pssstt...kan byk tempat yg ada wifi free...buat apa yg cari yg secure punya..:D :D :D

nak pakai aircrack guna pda ke? larat ke processor tu?

Gdien
09-19-2007, 10:57 AM
pada pengguna wifi free lebih lagi kpd trader, berhati2 bila anda login cabinet trader (kalo boleh elakkan guna wifi free) pasal sekarang dah ada software yg boleh dipasang oleh pemilik wifi untuk mengetahui segala jenis pincode atau password yang telah dipakai oleh pengguna wifi..

-member2 IT yg bgtau..

lord
09-19-2007, 07:17 PM
lord the bos,
nak tanya sikit pasal pda u 1000 tu. sebab minat sangat tapi belum upaya lagi nih.
software yg di install tu sssoftware biasa yg install kat pc ker atau software khas utk pda cam mt mobile.

satu lg soalan, bateri dia tahan lama ker... tengok body besar jer.

3dblob

mmg best pakai....mcm laptop...cuma dia guna os windows mobile...software pon yg hanya utk windows mobile la...exspecially windows mobile 6 pro...:)

bateri pon tahan lama gak..kalu standby mode la...kalu on utk internet atau bluetooth...dlm 1 hari leh tahan...bergantung kepada penggunaan...:D

lord
09-19-2007, 07:18 PM
pada pengguna wifi free lebih lagi kpd trader, berhati2 bila anda login cabinet trader (kalo boleh elakkan guna wifi free) pasal sekarang dah ada software yg boleh dipasang oleh pemilik wifi untuk mengetahui segala jenis pincode atau password yang telah dipakai oleh pengguna wifi..

-member2 IT yg bgtau..

thanks for the info....

kalu yg nak pakai wifi..dtg umah aku...mmg free...tapi kena mintak password kt aku la....:D :D :D

arialun
09-23-2007, 08:04 AM
Aduuiih.. server dah upgrade...
tapi meta Trader for PDA belum lah pulok..
nampak gaya esok(seminggu) le kut tak dpt berforex kat PDA.. uwaaaaa..uwaa....nooo

lord
09-23-2007, 01:59 PM
Aduuiih.. server dah upgrade...
tapi meta Trader for PDA belum lah pulok..
nampak gaya esok(seminggu) le kut tak dpt berforex kat PDA.. uwaaaaa..uwaa....nooo

luka lama berdarah kembali....wawawawawa......

vaksin
09-24-2007, 01:40 AM
trade kt pda ni x sama ke dgn pc? patut sama jer

lord
09-24-2007, 12:56 PM
trade kt pda ni x sama ke dgn pc? patut sama jer

sama tapi tak serupa:D

radiuzi
09-26-2007, 09:39 AM
betul2 harap mt4 mobile utk pda siap sebelum raya...sbb balik kmpg raya maleh bawak laptop balik..huhu

arialun
09-26-2007, 03:11 PM
betul2 harap mt4 mobile utk pda siap sebelum raya...sbb balik kmpg raya maleh bawak laptop balik..huhu


Itu le.. dah plan nak cuti seminggu lak tu.. tolong admin tolong.. nooo nooo

lord
09-26-2007, 07:14 PM
betul2 harap mt4 mobile utk pda siap sebelum raya...sbb balik kmpg raya maleh bawak laptop balik..huhu

mmg ramai yg berharap....bukan nk sebelum raya....kalu boleh nk secepat mungkin....mana leh tahan ooo....kalu dha terbiasa trade kt pda..tetibe takleh trade....jadi serabut....:D :D :D

PulunSakan
10-08-2007, 07:47 PM
bro load,
apa dah jadi ngan mt4 tuk pda skung nih yer...

tak leh nak masuk lg ker

lord
10-09-2007, 05:37 PM
bro load,
apa dah jadi ngan mt4 tuk pda skung nih yer...

tak leh nak masuk lg ker

letih gak duk nuggu ni....tak kuar2 lagi...nk kuar umah pon susah...kepala duk pk chart je...:D

PulunSakan
10-10-2007, 07:23 AM
letih gak duk nuggu ni....tak kuar2 lagi...nk kuar umah pon susah...kepala duk pk chart je...:D

tah ler.... macam2 ler ngan diaorg nih. tu hari beaverhead, pastu ******, la ni beaver aper tah...
pas ni apa lak nama co yg nak muncul..:mad:

vaksin
10-10-2007, 08:31 AM
wei, nk tukar server lg ker? leceh la camni....

arialun
10-11-2007, 09:30 PM
Nampak gaya.. minggu depan beraya aku tanpa berforex kat PDA.. uwaaa.. uwaaa...nooo

kepada kawan2 kelab PDA FXMalay,
"Selamat Berhari Raya,
Selamat balik kampung, &
Selamat kembali berforex minggu depan
Salam & Maaf kupohon atas segala kesilapan atau terkasar bahasa"..

lord
10-11-2007, 09:56 PM
Nampak gaya.. minggu depan beraya aku tanpa berforex kat PDA.. uwaaa.. uwaaa...nooo

kepada kawan2 kelab PDA FXMalay,
"Selamat Berhari Raya,
Selamat balik kampung, &
Selamat kembali berforex minggu depan
Salam & Maaf kupohon atas segala kesilapan atau terkasar bahasa"..

arini dah boleh download mt4 utk PDA..aku siap dah install kt pda aku.....yahhhooo......sm_cool

arialun
10-12-2007, 03:09 AM
arini dah boleh download mt4 utk PDA..aku siap dah install kt pda aku.....yahhhooo......sm_cool


ehe..eh.. yea leee.. dah ada dah.. yeeehaaa sm_cool sm_cool

alface
10-12-2007, 11:25 PM
SELAMAT HARI RAYA... MAAF ZAHIR BATIN

Bolehla Beraya dengan PDA masing2 ....

ada sesape nak bagi PDA raya ke ???


sm_smile

braveheart
10-14-2007, 01:48 PM
haha, gua pun dah dapat install kat pda, yeeeha! gua cilok dr pendrive abg gua (arialun), nak download dr notebook aku x larat sbb pakai gprs, slow nak mampus, kuang kuang..

lord
10-15-2007, 10:06 AM
haha, gua pun dah dapat install kat pda, yeeeha! gua cilok dr pendrive abg gua (arialun), nak download dr notebook aku x larat sbb pakai gprs, slow nak mampus, kuang kuang..

cheeewah...ko pon dah advance....bagus2......aku tak leh bayangkn nanti bile jumpa ramai2...sumer rileks je dtg...skali sorang cakap GU tgh naik mencanak...semua pakat kuar pda dr poket....:D :D :D

spmaon
10-17-2007, 12:47 PM
erk...

Nak minta tolong...

Camner nak savekan all contact number masa sync? Aku cuma dapat sync files aje.

Tima Kaceh and sorry off topic skit....

lord
10-18-2007, 12:34 AM
erk...

Nak minta tolong...

Camner nak savekan all contact number masa sync? Aku cuma dapat sync files aje.

Tima Kaceh and sorry off topic skit....

apo lak off topic....betul la tu.ni kang kelab pda fxmalay...apa je masalah berkaitan pda leh di utarakan di sini...heheheh

time ko connect 1st time pda ngan pc....ada option utk pilih apa data2 yg hendak di sync...time tu la ko pilih data spt contact ngan sms atau email...

atau pon..ko leh tgk kt option....pegi kt windows activesynce punya option....dr situ leh set balik apa data2 yg ko nk sync ngan pc...:)

arialun
10-18-2007, 04:37 PM
2 hari lepas, member aku, sanggup turun dari Kuala Terengganu, pergi Low Yat, semata-mata mau angkat HTC-Kaiser..sm_happy sm_happy


Harga: RM3288
bundle dengan:
1. 2GB micro memory- Brand Toshiba
2. GPS utility/software
3. Bluetooth headset

dengar2, ada member kat sini pun mau angkat satu..sm_rolleye sm_rolleye sm_rolleye

http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/htc-kaiser-press-1.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/htc_tytn_iiorP4550_a.jpg

spec: dopod 838pro vs Kaiser/TyTN II
1. SIZE.
838 Pro: 58 x 112.5 x 21.95 mm
KAISER: 58 x 110 x 18 mm

2. WEIGHT
838 Pro: 176 gm
KAISER: 160 gm

3. OS
838 Pro: WM5 (but upgrable to WM6 - But when?)
KAISER: WM6 Professional

4. ROM
838 Pro: 128 MB, 51 MB usable
KAISER: 256 MB

5. RAM
838 Pro: 64 MB, 48MB accessible
KAISER: 64 MB

6. CELLULAR DATA
838 Pro: NO HSUPA
KAISER: WITH HSUPA

7. KEYBOARD
838 Pro: Slide out flat
KAISER: Slide out flat and slanted up

8. USB
838 Pro: USB 1.1 client, 12Mbit/s
KAISER: USB 2.0 client, 60 Mbits/s

9. GPS
838 Pro: No GPS
KAISER: With GPS

10. MAIN CAMERA
838 Pro: 1.9 MP
KAISER: 2.8 MP

11. SECONDARY CAMERA
838 Pro: 352 Xx 288 pixel
KAISER: 640 x 480 pixel

12. GRAPHICAL CONTROLLER
838 Pro: Qualcomm MSM6275
KAISER: Qualcomm MSM7200

13. BATTERY CAPACITY
838 Pro: 1350 mAh
KAISER: 1500 mAh

lord
10-18-2007, 05:20 PM
cayalah arialun....ko mmg kasi panas sama gua la....tak sabau nk pegi usha ujung minggu ni....:D :D :D

lebardaun
10-18-2007, 05:41 PM
6. CELLULAR DATA
838 Pro: NO HSUPA
KAISER: WITH HSUPA



HSUPA??!! setahu aku setakat ni Maxis jer offer kot..

HSDPA kalu, Maxis & Celcom ada service on dia punya 3G, tapi DiGi on EDGE lah.. tapi aku dengar ada satu kompeni baru nanti pun nak offer 3G HSDPA.. hmmm tak lama lagi launch ler tu.. hehehe.. :cool:

~baru balik bertapa~

Norula
10-18-2007, 08:02 PM
Salam.. ada tak sesapa yg baik hati nak tolak PDA murah murah.. hehe

Kalau ada kasi tau k.. sm_cool

lord
10-19-2007, 02:26 AM
Salam.. ada tak sesapa yg baik hati nak tolak PDA murah murah.. hehe

Kalau ada kasi tau k.. sm_cool

bro, cuba pegi tgk2 kat lowyatt....byk yg murah2...kalu setakat utk trade forex...mmg byk yg sesuai...:)

Norula
10-19-2007, 11:59 AM
Gua tak reti nak pilih yg mana ar bro.. cuba lu kasi spesifikasi yg baik punya.. murah tapi paling besh.. hehe..
2nd Hand je ler.. belum ada fulus nak beli baru.. nanti dah untung kat FX baru ler beli yg baru.. hehehe

lord
10-19-2007, 12:36 PM
Gua tak reti nak pilih yg mana ar bro.. cuba lu kasi spesifikasi yg baik punya.. murah tapi paling besh.. hehe..
2nd Hand je ler.. belum ada fulus nak beli baru.. nanti dah untung kat FX baru ler beli yg baru.. hehehe

cari yg ada support wifi ngan 3G:)

arialun
10-19-2007, 02:12 PM
Gua tak reti nak pilih yg mana ar bro.. cuba lu kasi spesifikasi yg baik punya.. murah tapi paling besh.. hehe..
2nd Hand je ler.. belum ada fulus nak beli baru.. nanti dah untung kat FX baru ler beli yg baru.. hehehe

Senang je sekarang; jwp soalan di bawah ni dulu.
Budget berapa?

[a]. Price range RM500 - RM1000
[b]. Price range RM1001 - RM1500
[c]. Price range RM1501 - RM2000

Norula
10-19-2007, 03:06 PM
Budget dalam RM500 - RM1000 jer bro..

Ada Wifi ngan 3G.. hehe

Ada tak 2nd hand harga tu.. :rolleyes:

vaksin
10-19-2007, 04:48 PM
boleh dpt xdaii O2 dgn budget tu

Norula
10-19-2007, 06:18 PM
ehh.. cam menarik je nama dia.. hehe

Berapa lebih kurang harga dia bro ? Ada ke sesape nak tolak ?
Cuba lu kasi skit apa kelebihan guna model tu bro.. :D

arialun
10-20-2007, 07:04 AM
Budget dalam RM500 - RM1000 jer bro..

Ada Wifi ngan 3G.. hehe

Ada tak 2nd hand harga tu.. :rolleyes:

Ok bagi budget range RM500 - RM1000 tu,
lps aku congak-congak ko ada 3-4 options;

1. O2 xda Atom (2nd hand) dalam ~RM950
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/O2-atom.jpg


2. Atau boleh amik yang baru terus(walaupun model ni agak lama gak di pasaran)

Dopod M700(new) ~ RM950 -RM1000
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/dopd-m700.jpg


atau Eten-M600 (new) ~ RM950 -RM1000; walaupun model lama, tapi ada sesetngah kedai masih menjual.. clear stock.
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/eten-m600.jpg



Boleh juga cari model Mitac-Mio (new) Harga ~ RM900 - RM1000, pun model lama gak.. tapi aku rasa ok..
Confirm, memang ada kedai kat Low Yatt masih jual model ni..
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/Mio-a700.jpg

utk model Dopod/HTC-M700, kau bleh tanya Braveheard,mcmana performance dia.
Kesemua model kat atas tak ada 3G rasa nye, tapi WiFi confirm ada.(at least Dopod M700 & o2 atom).
kalu nak pakai sekadar nak trade or minitor trade, janji ada line with gprs capabilty dah cukup. Walaupun ada edge/3G, namun, tak ketara sangan perbezaan speed/permorfance dia untuk Meta trader ni..Mana nak cari? Low Yatt, KL ada.. kat IT Centre -PJ(Sebelah Jaya supermarket) pun ada..
kalu pandai menawar, boleh dapat good bargain punya..

apa2 pun kau belek-belek dulu lah kat sini..
http://www.mobile88.com/mobilegallery/gallery.asp?searchkey=Y&PDA=Yes

world peace.. ;)

Norula
10-20-2007, 11:06 AM
Pergh!! Cun cun belaka semua nya, tapi yg M700 yg baru tu macam
memanggil-manggil nama gua la bro.. hehehe

Thankiu bro thankiu.. jasamu dikenang.. next week gua tangkap 1
insya allah..

btw add YM gua bro.. senang pepehal kalu nak berinteraksi.. sm_cool

norula77

lebardaun
10-20-2007, 02:36 PM
...selain kat Low Yatt, aku dengar kat Jalan Pasar pun ada gak.. tapi ada org cakap ngan aku kalau nak beli yg dalam kedai punya.. jgn yang jual tepi jalan... itu barang 'panas'.. takut tak berkat lak cari duit main Forex guna barang 'panas'

wallahualam

vaksin
10-20-2007, 05:13 PM
dopod macam reliable performance dier nie..

Norula
10-21-2007, 10:31 AM
Ada tak sesape kat FXMalay ni guna cara Scalping dgn PDA ?

Kalau ada tolong kasi tips skit cara cara yg paling mujarab untuk buat PDA Scalping ni.. gua ingat nak try ler.. hehe sebab banyak masa terluang..

Mintak tolong otai otai atau sifu sifu PDA Scalping ni tunjuk ajar skit cecara nak buat duit guna PDA Scalping Trading ni..
Sama ke car Scalping dalam PC atau ada cara tertentu yg mujarab?baby


Thankiu Thankiu.. Jasamu dikenang..

lord
10-21-2007, 03:18 PM
Ada tak sesape kat FXMalay ni guna cara Scalping dgn PDA ?

Kalau ada tolong kasi tips skit cara cara yg paling mujarab untuk buat PDA Scalping ni.. gua ingat nak try ler.. hehe sebab banyak masa terluang..

Mintak tolong otai otai atau sifu sifu PDA Scalping ni tunjuk ajar skit cecara nak buat duit guna PDA Scalping Trading ni..
Sama ke car Scalping dalam PC atau ada cara tertentu yg mujarab?baby


Thankiu Thankiu.. Jasamu dikenang..

scalping guna pda...???

mcm susah je bro...kena tgk internet connection jugak bro...sebab pda ni selalunya org guna utk masuk post atau close post..kalu utk scalping ni mcm tak sesuai...tapi kalu dah pda tu punya internet connection tip top...xde hal la kot..

p/s: aku just trade ikut style aku kt pda...bukan scalping...so xleh nk komen apa2..:)

vaksin
10-21-2007, 04:01 PM
maksud scalping tu apa bro?

Norula
10-21-2007, 06:11 PM
ohh itu macam ka? Abis tu cuba lu terangkan sikit cara cara terbaik untuk Trade Scalping ni.. gua rasa ramai gak yg guna cara ni..

Kalau bole untung gua pun nak try gak.. :D

vaksin
10-22-2007, 02:52 AM
klu nk explain lebih2 kena buka kt topic kelas forex heh heh, nie utk pda jer

Norula
10-26-2007, 03:15 PM
hi bros..

mintak bantuan skit..

tadi siang gua survey Dopod M700 tapi banyak kedai kata dah takde jual sebab model tu lama sgt arr.. then gua survey O2 Atom, tanya punya tanya.. belek punya belek.. berkenan dihati.. tapi dia mintak harga baru RM1600.00

ok ke bro.. kalau ok besok siang gua gi tangkap satu.. hehe dah kemaruk nak pakai PDA untuk trade ni.. terngigau ngigau gua :D

rasa rasanya ok ke harga RM1600.00 Atom tu..Set baru..
kalau bro bro kata ok harga tu gua tangkap je.. hehe..

lagi satu tolong cakapskit apa kelebihan dan kekurangan Atom.. gua ni buta huruf skit kalau pasal PDA ni.. tapi terasa cam ngidam lak nak guna PDA ni..
sm_cool

arialun
10-26-2007, 04:30 PM
hi bros..

mintak bantuan skit..

tadi siang gua survey Dopod M700 tapi banyak kedai kata dah takde jual sebab model tu lama sgt arr.. then gua survey O2 Atom, tanya punya tanya.. belek punya belek.. berkenan dihati.. tapi dia mintak harga baru RM1600.00

ok ke bro.. kalau ok besok siang gua gi tangkap satu.. hehe dah kemaruk nak pakai PDA untuk trade ni.. terngigau ngigau gua :D

rasa rasanya ok ke harga RM1600.00 Atom tu..Set baru..
kalau bro bro kata ok harga tu gua tangkap je.. hehe..

lagi satu tolong cakapskit apa kelebihan dan kekurangan Atom.. gua ni buta huruf skit kalau pasal PDA ni.. tapi terasa cam ngidam lak nak guna PDA ni..
sm_cool

XDA Atom pun dah lama dah.. in fact lagi lama dari dopod M700

HTC(Dopod) Touch baru 3/4 bulan dalam Malaysian Market pun dalam RM1500 - RM1600.. gak..

http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/touch.jpg

Pilihan muktakad di tangan anda..

Norula
10-30-2007, 03:36 AM
salam bross..

gua dah tangkap O2 Xda Atom 2 hari lepas.. besh giler perasaan di hati..hehe

dah install FXmalay for PDA.. kiut je graf nyer..

btw thanks bro bro semua kasi sedikit sebanyak pengalaman sehingga terbelinyer satu O2 baru untuk gua.. sm_cool

lord
10-30-2007, 04:37 AM
salam bross..

gua dah tangkap O2 Xda Atom 2 hari lepas.. besh giler perasaan di hati..hehe

dah install FXmalay for PDA.. kiut je graf nyer..

btw thanks bro bro semua kasi sedikit sebanyak pengalaman sehingga terbelinyer satu O2 baru untuk gua.. sm_cool

tahniah....tgk2 la post2 aku sebelum ni...ada software2 best utk pda...leh la ko install....:D

p/s: aku tak tahu ko beli kt mana...tapi kalu ko beli kt kedai yg mmg aku sentiasa beli pda kt situ....lepas beli dia trus install software2 n games2...rege pon normally less than other kedai sebab diorg dah kenal aku...:)

Norula
10-30-2007, 07:35 AM
thanks bro..

gua beli kat johor.. gua org johor.. jauh giler nak turun Lowyat sana.. gua beli kat Jusco Tebrau je.. tu pun tinggal 2 je.. :D

lord
10-30-2007, 08:45 AM
thanks bro..

gua beli kat johor.. gua org johor.. jauh giler nak turun Lowyat sana.. gua beli kat Jusco Tebrau je.. tu pun tinggal 2 je.. :D

patut le..kalu kt lowyat...m700 tu byk je....tu kire kategori model baru gak tu...bukan lama mana....

tp ok la...atom pon best...kecik pon kecik...senang di bawa ke mana2...lepas ni dlm tandas awam pon leh tgk chart....:D :D

arialun
10-30-2007, 09:17 AM
patut le..kalu kt lowyat...m700 tu byk je....tu kire kategori model baru gak tu...bukan lama mana....

tp ok la...atom pon best...kecik pon kecik...senang di bawa ke mana2...lepas ni dlm tandas awam pon leh tgk chart....:D :D


bahaya tuh..
tengah 'teran', terclick plak sell, sepatutnye buy.. kan ke naya muahahahahatoothy9 toothy9 toothy9

lord
10-30-2007, 09:47 AM
bahaya tuh..
tengah 'teran', terclick plak sell, sepatutnye buy.. kan ke naya muahahahahatoothy9 toothy9 toothy9

wakakaka.....'sell' untuk pasaran tgh 'turun'...ok la tu.....

tersilap tekan takpe....jgn PDA tu jatuh lubang tandas udah le...lagi naya.....:D :D :D

PulunSakan
11-01-2007, 07:22 PM
salam semua.

boleh tak kita bincang pasal pelan celcom 3g dan broadband

celcom 3g, utk unlimited rm99 dan rm120 (88 utk pelanggan streamyx sediaada).

celcom broadband rm68

bincang sikit pasal perbezaan dan persamaan dia, speed dia, harga berbaloi atau tidak, ni dari segi pengalaman sahabat2 semua lah yer. bukan berdasarkan kepada iklan semata2. :D

terima kasih bebanyak atas segala jawapan anda. tq toothy9

PulunSakan
11-01-2007, 07:23 PM
wakakaka.....'sell' untuk pasaran tgh 'turun'...ok la tu.....

tersilap tekan takpe....jgn PDA tu jatuh lubang tandas udah le...lagi naya.....:D :D :D

tak leh nak bayang kan sm_monalisa

PulunSakan
11-06-2007, 05:00 PM
salam semua.

boleh tak kita bincang pasal pelan celcom 3g dan broadband

celcom 3g, utk unlimited rm99 dan rm120 (88 utk pelanggan streamyx sediaada).

celcom broadband rm68

bincang sikit pasal perbezaan dan persamaan dia, speed dia, harga berbaloi atau tidak, ni dari segi pengalaman sahabat2 semua lah yer. bukan berdasarkan kepada iklan semata2. :D

terima kasih bebanyak atas segala jawapan anda. tq toothy9



mintak maaf. saya up sikit kat sini yer. :D

lord
11-19-2007, 12:04 PM
bakal ada sorang lagi ahli kelab baru utk kelab pda fxmalay ni....aku inform siap2...kasi org tu cepat skit angkat pda...:D :D :D

amariss
11-19-2007, 12:22 PM
kalu nak pakai sekadar nak trade or minitor trade, janji ada line with gprs capabilty dah cukup. Walaupun ada edge/3G, namun, tak ketara sangan perbezaan speed/permorfance dia untuk Meta trader ni..

salams..
nak tanya..maksud bro kalo emergency area xder wifi tu boleh guna gprs/edge utk trade?

lord
11-19-2007, 12:47 PM
salams..
nak tanya..maksud bro kalo emergency area xder wifi tu boleh guna gprs/edge utk trade?

tu yg kena cari pda yg support at least gprs/edge...so kalu xde wifi coverage...leh pakai gprs/edge.....kalu yg support 3g lagi bagus...;)

kazarz
11-19-2007, 01:25 PM
bakal ada sorang lagi ahli kelab baru utk kelab pda fxmalay ni....aku inform siap2...kasi org tu cepat skit angkat pda...:D :D :D

sapa tu ...
model apa dia amik ?
aku nak jugak tp budget lum cukup ...
tu sbb usha dari jauh je slama ni ...

sm_scatter

lord
11-19-2007, 04:57 PM
sapa tu ...
model apa dia amik ?
aku nak jugak tp budget lum cukup ...
tu sbb usha dari jauh je slama ni ...

sm_scatter

ado la org tu....nanti dia dah angkat...mesti dia post kt sini.....konfem!:D

alface
11-19-2007, 05:50 PM
ado la org tu....nanti dia dah angkat...mesti dia post kt sini.....konfem!:D

aku rasa aku boleh teka ..
adakah saudara suremasyuq kita ?

YESSSSSSS .. tepat skali jawapan aku ... sm_cool

aku leh dpt adiah ke sbb teka btul ...
kasi la aku adiah PDA ...
boleh aku YM/skype ngan aweks..
aku x mampu nak beli ... sm_rolleye


sm_scatter

lord
11-19-2007, 07:25 PM
aku rasa aku boleh teka ..
adakah saudara suremasyuq kita ?

YESSSSSSS .. tepat skali jawapan aku ... sm_cool

aku leh dpt adiah ke sbb teka btul ...
kasi la aku adiah PDA ...
boleh aku YM/skype ngan aweks..
aku x mampu nak beli ... sm_rolleye


sm_scatter

eh...tak angkat lagi dah post sini....trus kantoi le kan.....kekekee:D :D :D

arialun
11-20-2007, 02:46 AM
wooooo.. Alface rupanya mau angkat PDA.
bagus..bagus..bagus.. Meh enter the 'dark side'.. hehesm_cool

lord
11-20-2007, 06:49 AM
wooooo.. Alface rupanya mau angkat PDA.
bagus..bagus..bagus.. Meh enter the 'dark side'.. hehesm_cool

kekekek......aku ingatkn dah angkat baru dia nk post sini....tp tak angkat lagi dah start post...tuh kirenya mmg konfem angkat pda satu la tu...:D :D :D

alface
11-20-2007, 09:29 AM
wooooo.. Alface rupanya mau angkat PDA.
bagus..bagus..bagus.. Meh enter the 'dark side'.. hehesm_cool


weeiii weeiii weeiiiiii ....
x kan la sbb post kat sini maknanya aku lak ....
lord mandai jer nak kasi thread ni up ...

tapi mmg aku duk cari gak ...
kalau ada yg nak menderma tu ...
aku mmg xde nak malu2 pun ...
dgn ikhlas hati aku amik ...


:p

alface
11-20-2007, 09:38 AM
kekekek......aku ingatkn dah angkat baru dia nk post sini....tp tak angkat lagi dah start post...tuh kirenya mmg konfem angkat pda satu la tu...:D :D :D

sib baik aku x leh potong rebet ko lord ...
ko canang awal sgt tu ...

koleksi PDA ko kan byk ...
kasi la aku satu ...
mana2 pun aku terima .. sm_happy


:D

lord
11-20-2007, 12:16 PM
sib baik aku x leh potong rebet ko lord ...
ko canang awal sgt tu ...

koleksi PDA ko kan byk ...
kasi la aku satu ...
mana2 pun aku terima .. sm_happy


:D

kekeke....boleh...aku derma ko bayar...amacam ok?sm_win

arialun
11-20-2007, 04:22 PM
Sorry eek.. Off topic kejap.
Apa fungsi Rep power tu?
Aku click nak tengok, tak ada benda pun?


http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/repo.jpg

lord
11-20-2007, 05:01 PM
Sorry eek.. Off topic kejap.
Apa fungsi Rep power tu?
Aku click nak tengok, tak ada benda pun?


http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/repo.jpg

uiks....byknya rep power ko.....jeles aku...

ko leh tgk kt bahagian 'Panduan Anda'..ada xplanation kt situ..

kalu ko rasa post aku ni membantu...kasi le rep power kt post aku ni...:D :D :D

arialun
11-20-2007, 10:48 PM
uiks....byknya rep power ko.....jeles aku...

ko leh tgk kt bahagian 'Panduan Anda'..ada xplanation kt situ..

kalu ko rasa post aku ni membantu...kasi le rep power kt post aku ni...:D :D :D

Aku dah add rep power kat ko. baru sekali tambah dah lebih pada aku... fuyoooh:D :confused:

dah. sorry semua. back to topic:o

alface
11-20-2007, 11:16 PM
Aku dah add rep power kat ko. baru sekali tambah dah lebih pada aku... fuyoooh:D :confused:

dah. sorry semua. back to topic:o

aku pun ada add rep power kat lord ..
berdesup power dia naik..
sbb dia yg buka topic rep power tu...
kalau x .. aku x tau pun pasal rep power....

ok back to PDA topic...
kenapa korang perlu ada PDA?


:D

arialun
11-21-2007, 02:18 AM
ok back to PDA topic...
kenapa korang perlu ada PDA?


:D

1. Nak show-off kat nenek and bapak mertua aku.. :D
2. Aku tak suka screen kecik macam handphone. tapi tidak lah terlalu besar(mcm Lord punya PDA yang lama tu.. U1000). :D
3. Boleh main game. Lebih puas hati dari main game kat nokia engage or phone biasa. But, off course tak bleh lawan PSP.. huhuhu..
4. Byk utility/add on software boleh install.
5. Boleh surf internet.
6. Dan sudah pasti, yang paling penting, boleh trade.. bak kata Lord, dlm jamban sambil 'meneran' pun boleh 'click' SELL GU lagi.. muahahaha :D :D

lord
11-21-2007, 04:14 AM
Aku dah add rep power kat ko. baru sekali tambah dah lebih pada aku... fuyoooh:D :confused:

dah. sorry semua. back to topic:o

aku rajin duk bg rep power kt org lain sblm ni...tu yg bile org kasi balik rep power kt aku trus mencanak naik...;)


aku pun ada add rep power kat lord ..
berdesup power dia naik..
sbb dia yg buka topic rep power tu...
kalau x .. aku x tau pun pasal rep power....

ok back to PDA topic...
kenapa korang perlu ada PDA?


aku beli n pakai pda sebab best...multifunction

leh trade mt4
leh pakai mcm handphone
leh guna utk organize program aku utk seminggu, sebulan, setahun n etc
phone book lebih detail...kalu siap ada alamat..leh tracking trus pakai goolgle maps..
dan banyak lagi....bergantung kpd software yg di install ke dlm pda..:cool:

PulunSakan
11-21-2007, 02:56 PM
aku rajin duk bg rep power kt org lain sblm ni...tu yg bile org kasi balik rep power kt aku trus mencanak naik...;)



aku beli n pakai pda sebab best...multifunction

leh trade mt4
leh pakai mcm handphone
leh guna utk organize program aku utk seminggu, sebulan, setahun n etc
phone book lebih detail...kalu siap ada alamat..leh tracking trus pakai goolgle maps..
dan banyak lagi....bergantung kpd software yg di install ke dlm pda..:cool:

bro lord,
bro trade gunakan pda utk tengok trading ngan exit sahaja kan.?

apa indicator yg broder pasang kat pda.
ada tak kemungkinan kita install custom indicator.

sekian terima kasih. ;)

alface
11-21-2007, 03:00 PM
aku rajin duk bg rep power kt org lain sblm ni...tu yg bile org kasi balik rep power kt aku trus mencanak naik...;)



aku beli n pakai pda sebab best...multifunction

leh trade mt4
leh pakai mcm handphone
leh guna utk organize program aku utk seminggu, sebulan, setahun n etc
phone book lebih detail...kalu siap ada alamat..leh tracking trus pakai goolgle maps..
dan banyak lagi....bergantung kpd software yg di install ke dlm pda..:cool:


TQ sifu2 & masta2 PDA....
terutama lord & arialun (mana g yg lain)
sbb nak kongsi pengalaman ...

aku nak guna pun sbb semua tu jugak...
sbbnya mobile... g manapun still on9...
boleh buat keje mcm kat PC/laptop ..
tp x sebesar laptop & x sekecil hp...

apa yg ok yer .. (UMPC x nakla mahal sgt)


sm_scatter

lord
11-21-2007, 05:43 PM
bro lord,
bro trade gunakan pda utk tengok trading ngan exit sahaja kan.?

apa indicator yg broder pasang kat pda.
ada tak kemungkinan kita install custom indicator.

sekian terima kasih. ;)

aku install mt4 kt pda just utk monitor price semasa..tak boleh tak tgk chart..mesti nk tahu price semasa even xde open post...selain tu mmg of course la utk masuk n exit post..

utk custom indi mmg takleh....leh pakai yg default indi dlm tu je...:D

arialun
11-21-2007, 10:45 PM
Untuk pengetahuan bagi yg belum pakai PDA,
default indi pun boleh tahan gak banyak dia..
Yang biasa kebanyakan org pakai ada;
1. Ichimoku Kinko Hyo
2. Williams' Percentage Range
3.RSI
4.ATR
5. Bollinger Band
6.MACD
7. Moving Average
8.Momentum
9.Acccelerator Oscillator
10.Stochastic Oscillator
11.Volume
12.Fractals

* Fibo, trendline, horizontal line & vertical line, memang dah wajib ada dlm PDA tu.. :D

lord
11-22-2007, 05:23 AM
Untuk pengetahuan bagi yg belum pakai PDA,
default indi pun boleh tahan gak banyak dia..
Yang biasa kebanyakan org pakai ada;
1. Ichimoku Kinko Hyo
2. Williams' Percentage Range
3.RSI
4.ATR
5. Bollinger Band
6.MACD
7. Moving Average
8.Momentum
9.Acccelerator Oscillator
10.Stochastic Oscillator
11.Volume
12.Fractals

* Fibo, trendline, horizontal line & vertical line, wajib ada dlm PDA tu.. :D

cayalah arialun....bagus gak ko kasitau mende ni...sebab aku sendiri pon tak xplore mende ni...hehehee

p/s: dah kasi rep power utk post ko ni;)

mazlimoin
11-22-2007, 06:33 AM
cayalah arialun....bagus gak ko kasitau mende ni...sebab aku sendiri pon tak xplore mende ni...hehehee

p/s: dah kasi rep power utk post ko ni;)

ko nie asik kasi rep power jer..nak lagi power...minumla tongkat ali

lord
11-22-2007, 06:37 AM
ko nie asik kasi rep power jer..nak lagi power...minumla tongkat ali

system is there....y not we use it..;)

alface
11-22-2007, 08:41 AM
cayalah arialun....bagus gak ko kasitau mende ni...sebab aku sendiri pon tak xplore mende ni...hehehee

p/s: dah kasi rep power utk post ko ni;)

kelab ni nampaknya sudah aktif kembali ...
sifu pun boleh tau apa yg x sempat explore ...

sharing is caring ...

;) sm_scatter :D

mazlimoin
11-22-2007, 08:49 AM
cuba korang kasi aku test 1 PDA korang tu...mana tahu best la pulak kekekekek

arialun
11-22-2007, 12:18 PM
cayalah arialun....bagus gak ko kasitau mende ni...sebab aku sendiri pon tak xplore mende ni...hehehee

p/s: dah kasi rep power utk post ko ni;)


cayalah.. err... dapat bonus xxxUSD lagi ke kalau repo tinggi..? muhahaha.. joking je..toothy9
P/s: aku nak add repo kat kau system tak bagi. Dia suruh kasi spread repo kat org lain dulu.. baru boleh bagi balik kau kau.. hampeh..

arialun
11-22-2007, 12:20 PM
kelab ni nampaknya sudah aktif kembali ...
sifu pun boleh tau apa yg x sempat explore ...

sharing is caring ...

;) sm_scatter :D

Alface,
sejak bila kau upgrade jadi FXMalay Moderator?;)
Sbb kau dah jadi Moderator, aku bagi repo kat kau..

alface
11-22-2007, 08:10 PM
Alface,
sejak bila kau upgrade jadi FXMalay Moderator?;)
Sbb kau dah jadi Moderator, aku bagi repo kat kau..

toce toce ...
utk ko mmg aku bagi gak ..
esp. post ko pasal default indi kat mobile MT4 tu ...

utk yg xde PDA tu cam aku ni ..
at least tau la apa indi yg ada ...

aku ni bila la nak ada satu ... sm_rolleye

lord
11-23-2007, 05:58 PM
toce toce ...
utk ko mmg aku bagi gak ..
esp. post ko pasal default indi kat mobile MT4 tu ...

utk yg xde PDA tu cam aku ni ..
at least tau la apa indi yg ada ...

aku ni bila la nak ada satu ... sm_rolleye

nak aku tolong jawabkan ke...:rolleyes:

PulunSakan
11-25-2007, 06:51 PM
aku install mt4 kt pda just utk monitor price semasa..tak boleh tak tgk chart..mesti nk tahu price semasa even xde open post...selain tu mmg of course la utk masuk n exit post..

utk custom indi mmg takleh....leh pakai yg default indi dlm tu je...:D

thanks alot bro lord. sm_cool
aku rep kat ko.. he he


Untuk pengetahuan bagi yg belum pakai PDA,
default indi pun boleh tahan gak banyak dia..
Yang biasa kebanyakan org pakai ada;
1. Ichimoku Kinko Hyo
2. Williams' Percentage Range
3.RSI
4.ATR
5. Bollinger Band
6.MACD
7. Moving Average
8.Momentum
9.Acccelerator Oscillator
10.Stochastic Oscillator
11.Volume
12.Fractals

* Fibo, trendline, horizontal line & vertical line, memang dah wajib ada dlm PDA tu.. :D

terima kasih banyak2 juga. baru ku sedar Fibo, trendline, horizontal line & vertical line ada kat dalam tu. bagus sekali. toothy9
ko pun aku kasi rep jugak.. he he

lord
11-26-2007, 05:26 PM
thanks alot bro lord. sm_cool
aku rep kat ko.. he he



terima kasih banyak2 juga. baru ku sedar Fibo, trendline, horizontal line & vertical line ada kat dalam tu. bagus sekali. toothy9
ko pun aku kasi rep jugak.. he he

amboi...dah pandai main kasi2 rep yerk...bagus la tu....mari kita rep2 kan org lain sama...

p/s: tunggu sorang ahli baru ni....patutnya dia dah layak post kt thread ni...kekeke:D :D

Gdien
11-27-2007, 11:57 AM
wah...lama tak jengok, maju betul thread ni...:)

...drpd orang yg tiada PDA.kekekeek

lord
11-27-2007, 12:20 PM
wah...lama tak jengok, maju betul thread ni...:)

...drpd orang yg tiada PDA.kekekeek

ala.....angkat la satu....

tapi tak semestinya kena ada pda baru leh join kelab ni....we r welcome everyone to join us..:D

alface
11-27-2007, 02:35 PM
ala.....angkat la satu....

tapi tak semestinya kena ada pda baru leh join kelab ni....we r welcome everyone to join us..:D

yg x ada PDA pun d galakkan join sini gak ...
pembakar semangat utk angkat PDA...
yg ada PDA tu lebih2 lagila ...sbb boleh share exp. dgn yg x ada..
aku yg xde PDA selama nipun rasa cam ahli kelab gak ....
sbb byk bole blajar & sifu2 semua byk membantu...


:D toothy9 ;)

Gdien
11-27-2007, 02:37 PM
ala.....angkat la satu....

tapi tak semestinya kena ada pda baru leh join kelab ni....we r welcome everyone to join us..:D

biarlah dulu...nanti bila trading dah stabil baru boleh beli..masih bertatih lagi ni..kejap jalan kejap jatuh pastu jalan balik..,tak taulah bila masanye boleh berlari ni:D

Bila ada PDA barulah ada 'feel' sikit join kelab ni..kuikuikui..

alface
12-03-2007, 07:00 PM
Salam semua ...
lama x post kat sini ...
arini genap la seminggu aku usung PDA ke hulu ke hilir ..
biar pun besar gedabak tp tetap ku usung .. :)
TQ to master lord sbb sudi ubah ownership PDA ni ...
kut dapat berkat sbb guna sifu punya .. :D
lgpun nak angkat yg baru x mampu ..

pengalaman aku seminggu ni ...
kat mana2 pun boleh :-
1) login MT4
2) check email
3) surfing
4) x sesat (GPS)
5) chatting
6) secretary ikut (planner)
7) byk lg la....

byk yg aku lum xplore lg ..
dah xplore.. bykla yg aku nak tanya kat sini ...
harap dapat la bantuan kat sini yer....

p/s : bila club mau meeting ? ;)


toothy9

arialun
12-04-2007, 10:56 AM
Salam semua ...
lama x post kat sini ...
arini genap la seminggu aku usung PDA ke hulu ke hilir ..
biar pun besar gedabak tp tetap ku usung .. :)
TQ to master lord sbb sudi ubah ownership PDA ni ...
kut dapat berkat sbb guna sifu punya .. :D
lgpun nak angkat yg baru x mampu ..

pengalaman aku seminggu ni ...
kat mana2 pun boleh :-
1) login MT4
2) check email
3) surfing
4) x sesat (GPS)
5) chatting
6) secretary ikut (planner)
7) byk lg la....

byk yg aku lum xplore lg ..
dah xplore.. bykla yg aku nak tanya kat sini ...
harap dapat la bantuan kat sini yer....

p/s : bila club mau meeting ? ;)


toothy9


waaa..... welcome! welcome to the clubsm_cool

alface
12-04-2007, 05:18 PM
waaa..... welcome! welcome to the clubsm_cool

heheh .. toce toce ...
sblum ni dah join ini club ..
tp skrg lebih rasmi la .. :D

sm_scramble

lord
12-05-2007, 07:40 AM
heheh .. toce toce ...
sblum ni dah join ini club ..
tp skrg lebih rasmi la .. :D

sm_scramble

lebih rasmi mcm mana tu....

p/s: coming soon...kelab UMPC FXMalay plak....sm_upset

arialun
12-05-2007, 12:50 PM
lebih rasmi mcm mana tu....

p/s: coming soon...kelab UMPC FXMalay plak....sm_upset
fuuuyooh!!!
err.... UMPC tu apa ke bende nye?:confused:

alface
12-05-2007, 01:43 PM
fuuuyooh!!!
err.... UMPC tu apa ke bende nye?:confused:

heheh ... aku tau ...
Ultralight Micro PC ...
tul x lord ?

:D

arialun
12-05-2007, 01:59 PM
heheh ... aku tau ...
Ultralight Micro PC ...
tul x lord ?

:D


oh..ok.. dah tau..

Sony -UX90
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/sony-UX90.jpg


Asus-eeePC
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/EeePC4G-4.jpg

PMG
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/Pmg_QuadPad_Tablet_Pc.jpg

Kohjinsha
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/kohjinsha_SA1-1.jpg

Fujuitsu-V697
http://img.photobucket.com/albums/v697/arialun/U1010.jpg

alface
12-05-2007, 08:19 PM
oh..ok.. dah tau..

ada satu yg ko tertinggal ...
antara model penting ni ...


HTC - Shift
http://i94.photobucket.com/albums/l112/alface2/HTC_shift_1.jpg

http://i94.photobucket.com/albums/l112/alface2/HTC_shift_2.jpg

http://i94.photobucket.com/albums/l112/alface2/HTC_shift_3.jpg

http://i94.photobucket.com/albums/l112/alface2/HTC_shift_4.jpg

arialun
12-06-2007, 04:09 AM
ada satu yg ko tertinggal ...
antara model penting ni ...


HTC - Shift



hah.. yg tu mmg aku purposely tak taruh..
mmg aku nak 'bakar' Lord utk citer HTC Shift tu.. member kita mmg dah geram lama dah model ni.. hehe

**note: this message was written from my dopod c800 pda phone.

jaih
12-06-2007, 09:20 AM
perghhh bila laaa aku bleh pakai PDA neh...UMPC jauh sekali huhuhu..

goodkc
12-06-2007, 01:47 PM
huh gambar gamber ni macam power je. tapi saya rasa mahal jugak ye.

alface
12-08-2007, 07:55 AM
huh gambar gamber ni macam power je. tapi saya rasa mahal jugak ye.

tgk apa yg kita pilih la bro....
kalau setakat nak trade ...
ada yg bawah 1K rm dah boleh dpt....

alface
12-08-2007, 08:09 AM
hah.. yg tu mmg aku purposely tak taruh..
mmg aku nak 'bakar' Lord utk citer HTC Shift tu.. member kita mmg dah geram lama dah model ni.. hehe

**note: this message was written from my dopod c800 pda phone.

apa kata ko angkat dulu Shift tu...
ko bakar x ltak pic...
aku lak ltak pic...
tp bakar paling best kalau ko angkat dulu la....


:)

arialun
12-08-2007, 02:36 PM
apa kata ko angkat dulu Shift tu...
ko bakar x ltak pic...
aku lak ltak pic...
tp bakar paling best kalau ko angkat dulu la....


:)

Aku sebenarnya 'kureng' sikit UMPC ni..
Sbb skrg aku pakai mobile-PDA dan notebook. Buat apa nak UMPC lagi.. :)

alface
12-08-2007, 03:15 PM
Aku sebenarnya 'kureng' sikit UMPC ni..
Sbb skrg aku pakai mobile-PDA dan notebook. Buat apa nak UMPC lagi.. :)

mana lord ni ..
nak dia komen sikit pasal UMPC yg ko letak ni ...

ooooppsss .. lupa lak ..
mlm ni dorang ada kat kuantan ler ..
minta ada la update pic gathering ngan geng sana tu ...

;)

arialun
12-11-2007, 01:10 PM
Hari ini, pukul 4pm, Selangor Cuti.
So aku pun bersantai di rumah sambil hirup kopi-o, dengan tak berbaju sambil berdagang forex.

Aku baru je enter post Buy GU, sebab trend masa tu memang tengah BULL. SL & TP aku biarkan dulu. Kebiasaannye, aku akan biarkan market bergerak seminit-dua, baru kemudian aku modify post untuk letak SL & TP.

Entah apa 'setan' yang menganggu, baru 3 minit berlalu, GU beralih arah. BEARIH kuat lah pula. candle BEARIH yang amat panjang di TF 15m. nooo

Hatiku mula berdetik, hmm, masanya dah tiba untuk letak SL & TP ni..

Baru je nak modify SL & TP, tiba-tiba, kawasan rumah aku terputus bekalan elektrik. Satu taman tiada elektrik.

Argh.... Hati ku mula panic, walaupun muka masik berlagak 'cool'.
Kalu tak ada eletrik, notebook ok lagi, sebab ada battery, ini masalah nye streamyx + ADSL + wifi aku tak berfungsi sbb taka ada elektrik. sm_upset

Alamak, macam mana ni...?

Tiba-tiba, baru ku teringat, aku kan ada PDA!!!
hah, dengan sepantas kilat, tangan ku mencapai Dopod C800 dan terus login MT4-FXMalay. terus monitor GU, dan disebabkan Money Mgmt aku close GU aku dengan lost -9pips..

Perhhh.. Elektrik kembali pulih jam 5 petang. Kalu ku biar GU tanpa monitor, GU aku dah float -50pips..

Lesson learn... Nasib baik ada PDA, backup ketika emergency..
Jadi disitlulah salah satu kelebihan trade kat PDA:D

Sekian, itulah citer ngeri saya hari ini...

p/s. Sekarang kul 6pm, GU dah BULL kembali... argh.. nyesal aku close GU tadi.. nooo

alface
12-11-2007, 03:49 PM
p/s. Sekarang kul 6pm, GU dah BULL kembali... argh.. nyeal aku close GU tadi.. nooo

ni lak kelebihan x de PDA ... :D
sure x leh close & terpaksa untung ...

sm_upset

ridha
12-14-2007, 04:36 AM
salam tuan2.....sori..nk tanya satu soklan nih..cemana cara nk join kelab pda nih...saya pon pakai pada gak xda s2, sll gak trade pakai pda nih...
mekaseyyyy....

lord
12-14-2007, 08:25 AM
salam tuan2.....sori..nk tanya satu soklan nih..cemana cara nk join kelab pda nih...saya pon pakai pada gak xda s2, sll gak trade pakai pda nih...
mekaseyyyy....

isk....post je dlm thread ni...dah di kira ahli kelab la tu....insyaAllah sy atau org lain yg juga memeliki pda kan cuba jawab..;)

lord
12-14-2007, 08:27 AM
hah.. yg tu mmg aku purposely tak taruh..
mmg aku nak 'bakar' Lord utk citer HTC Shift tu.. member kita mmg dah geram lama dah model ni.. hehe

**note: this message was written from my dopod c800 pda phone.

kekekek....mmg dah lama geram....apsal la lambat sgt masuk malaysia....wawawawa:(:(:(

PulunSakan
12-15-2007, 03:28 AM
Hari ini, pukul 4pm, Selangor Cuti.
So aku pun bersantai di rumah sambil hirup kopi-o, dengan tak berbaju sambil berdagang forex.

Aku baru je enter post Buy GU, sebab trend masa tu memang tengah BULL. SL & TP aku biarkan dulu. Kebiasaannye, aku akan biarkan market bergerak seminit-dua, baru kemudian aku modify post untuk letak SL & TP.

Entah apa 'setan' yang menganggu, baru 3 minit berlalu, GU beralih arah. BEARIH kuat lah pula. candle BEARIH yang amat panjang di TF 15m. nooo

Hatiku mula berdetik, hmm, masanya dah tiba untuk letak SL & TP ni..

Baru je nak modify SL & TP, tiba-tiba, kawasan rumah aku terputus bekalan elektrik. Satu taman tiada elektrik.

Argh.... Hati ku mula panic, walaupun muka masik berlagak 'cool'.
Kalu tak ada eletrik, notebook ok lagi, sebab ada battery, ini masalah nye streamyx + ADSL + wifi aku tak berfungsi sbb taka ada elektrik. sm_upset

Alamak, macam mana ni...?

Tiba-tiba, baru ku teringat, aku kan ada PDA!!!
hah, dengan sepantas kilat, tangan ku mencapai Dopod C800 dan terus login MT4-FXMalay. terus monitor GU, dan disebabkan Money Mgmt aku close GU aku dengan lost -9pips..

Perhhh.. Elektrik kembali pulih jam 5 petang. Kalu ku biar GU tanpa monitor, GU aku dah float -50pips..

Lesson learn... Nasib baik ada PDA, backup ketika emergency..
Jadi disitlulah salah satu kelebihan trade kat PDA:D

Sekian, itulah citer ngeri saya hari ini...

p/s. Sekarang kul 6pm, GU dah BULL kembali... argh.. nyesal aku close GU tadi.. nooo

bagus gak sebagai backup.... tu PRO



ni lak kelebihan x de PDA ... :D
sure x leh close & terpaksa untung ...

sm_upset

aku tergelak besar baca nih... nih KONTRA dia


btw, usah risau.... yg penting ada komputer yg boleh online udah.......sm_happy

PulunSakan
12-15-2007, 03:37 AM
1 lg... ni off topik nih...
aku ada pcmcia slot data card utk let go...

vodafone mobile connect
3g/gprs datacard
model merlin u530
harga beli 299.

harga nak jual, korang letak ler (guna usd pun boleh, transfer akaun jer... hehe)

reason nak jual: silap beli, notebook aku guna xpress card.
beli bulan 8, tak pakai lg sampai sekarang.

aku_si_dewi
12-18-2007, 02:18 AM
aku install mt4 kt pda just utk monitor price semasa..tak boleh tak tgk chart..mesti nk tahu price semasa even xde open post...selain tu mmg of course la utk masuk n exit post..

utk custom indi mmg takleh....leh pakai yg default indi dlm tu je...:D

oh..takleh custom indi ker??..so takleh ler nak pakai indi kf dlm pda?..sm_rolleye sm_rolleye

eh...lupa plak nak bagi salam..:D :D ..soriee aaa..masuk tak bagi salam...:D :D ...SALAM TO ALL PDA CLUB MEMBERS!!!!sm_monalisa

PulunSakan
12-18-2007, 05:43 AM
oh..takleh custom indi ker??..so takleh ler nak pakai indi kf dlm pda?..sm_rolleye sm_rolleye

eh...lupa plak nak bagi salam..:D :D ..soriee aaa..masuk tak bagi salam...:D :D ...SALAM TO ALL PDA CLUB MEMBERS!!!!sm_monalisa

salamm...

memang tak leh guna indi custom made nyer. dulu aku pun banyak bertanya hal ni, esp. pada lord. lord jugak yg menjelaskannya.

btw, indi standard yg ada tu pun dah cukup baik utk kita gunakan.

study try n error indi2 yg ada tu, boleh gak gunakan drp langsung tak der indi, lg pening tengok nake chart...sm_cool

rezekiforex
12-18-2007, 06:07 AM
salam to all pda user, hehehe, yg best nye indi ma, bb ngan macd ade, layanzzz walaupn tak banyak indi, sape2 yg teror naked chart lagi le best :)

rezekiforex
12-18-2007, 06:09 AM
kekekek....mmg dah lama geram....apsal la lambat sgt masuk malaysia....wawawawa:(:(:(

skang layan modal ape bro :D

lord
12-18-2007, 08:24 AM
skang layan modal ape bro :D

buat masa ni pakai HTC TyTN II je...tunggu shift kuar...tak sabau dah ni...:D

rezekiforex
12-18-2007, 08:55 AM
buat masa ni pakai HTC TyTN II je...tunggu shift kuar...tak sabau dah ni...:D

hehehe, aku yg tertinggal ni, kalau kat brunei memang lambat nak masuk modal tu, biase kalau ko bro, layan pda gune indi ape


P/S: pengguna2 pda, same2 le korang share, biase korang pakai indi ape, kalau aku, bb,macd,ma and trnline :D

PulunSakan
12-18-2007, 09:49 AM
buat masa ni pakai HTC TyTN II je...tunggu shift kuar...tak sabau dah ni...:D

hang ni lord memang selalu menang, sentiasa advance.
kuar jer shift tu kat mesia, amik jer....
kasi perangat sikit.
boleh kasi aku pakai TyTn tuh...toothy9


hehehe, aku yg tertinggal ni, kalau kat brunei memang lambat nak masuk modal tu, biase kalau ko bro, layan pda gune indi ape


P/S: pengguna2 pda, same2 le korang share, biase korang pakai indi ape, kalau aku, bb,macd,ma and trnline :D

bro lord nih... naked jer dia nih.... just like pro
hi hi
jgn salah faham lak...headbang

itv
12-19-2007, 07:57 AM
Salams

Post pertama aku sm_cool

Tanya skit ader sesiapa yg try install MT4 Mobile for Smartphone? Aku try install kat WM5 Smartphone, tak bleh jalan pulak. Error message katanya MT4 nie guna OS yg lama.

PulunSakan
12-20-2007, 02:18 AM
Salams

Post pertama aku sm_cool

Tanya skit ader sesiapa yg try install MT4 Mobile for Smartphone? Aku try install kat WM5 Smartphone, tak bleh jalan pulak. Error message katanya MT4 nie guna OS yg lama.


salam. selamat datang yer.....

setahu aku selagi guna windows tu memang boleh install, wm 5 ke atas la.

btw, yg lebih afdal, kita tunggu bro lord yg lebih advance kasi jawapan...

itv
12-20-2007, 02:50 AM
Rasa yg korang gunakan tu WM5 dengan touchscreen (stylus interface). Yg aku nak guna ni OS WM5 tapi button interface sahaja.

Kat donload page tu ada 2 option, MT4 mobile pda version (touchscreen) dan Smartphone. Aku donload yg smartphone version..tapi launch je apps terus hang.

Nak try pulok yang PDA version tuk kot-kot boleh. :rolleyes:

arialun
12-20-2007, 09:53 AM
Rasa yg korang gunakan tu WM5 dengan touchscreen (stylus interface). Yg aku nak guna ni OS WM5 tapi button interface sahaja.

Kat donload page tu ada 2 option, MT4 mobile pda version (touchscreen) dan Smartphone. Aku donload yg smartphone version..tapi launch je apps terus hang.

Nak try pulok yang PDA version tuk kot-kot boleh. :rolleyes:


betullah apa yang kau donlod tu.. smartphone edition.
Tapi file mana and macamana ko install? Dan model apa Smartphone bro?


http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=7604&highlight=arialun

http://www.fxopen.com/terminalmetatr...nel=smartphone (http://www.fxopen.com/terminalmetatrader4.aspx?panel=smartphone)

You have 2 methods to install into your Smartphone.
If you notice, there are 2 files;
fx4mobilesetup.se.cab & fx4mobilesetup.se.exe

Method 1: -'*.cab'
1. is where you just copy it directly from PC to your Smartphone; You can use bluetooth /MS Active scyc to copy over.
2. From your PDA, find the fx4mobilesetup.se.cab file (you should remember which path you've copied it).
3. Click the file-fx4mobilesetup.se.cab, and it should automatically installed for you.

Method 2: -'*.exe'
1. Copy the file into your PC.
2. Connect your PDA/Smartphone to your PC via USB(advisable).
3. Run Active Sync, to establish connection between your PC & PDA.
4. Double click 'fx4mobilesetup.se.exe'.
5. And the installation begin.

lord
12-20-2007, 02:38 PM
hehehe, aku yg tertinggal ni, kalau kat brunei memang lambat nak masuk modal tu, biase kalau ko bro, layan pda gune indi ape


P/S: pengguna2 pda, same2 le korang share, biase korang pakai indi ape, kalau aku, bb,macd,ma and trnline :D

hmm...bak kata pulunsakan....aku xde pakai indi.....base on CS je pon.....mcm trendline tu kekadang aku add on gak kt chart..tapi tak puas tgk...sebab tu jarang pakai....pda screen kecik je..:D


Salams

Post pertama aku sm_cool

Tanya skit ader sesiapa yg try install MT4 Mobile for Smartphone? Aku try install kat WM5 Smartphone, tak bleh jalan pulak. Error message katanya MT4 nie guna OS yg lama.

wassalam...

welkam to the club...

smartphone bro tu model apo...nk kena tahu gak tu...:)

itv
12-21-2007, 09:11 AM
Bro lord n arialun,
Modelnya Samsung i600.

Dah try install guna 2 cara tu, cab dgn exe. Still keras jer bila start apps.

lord
12-21-2007, 12:36 PM
Bro lord n arialun,
Modelnya Samsung i600.

Dah try install guna 2 cara tu, cab dgn exe. Still keras jer bila start apps.

hmm....Samsung i600 tu pakai OS Windows Mobile 5.0 Smartphone.

So ko kena download SINI (http://www.fxmalay.com/download/fx4mobilesetup.se.cab)

Lepas download ke PC....pakai card reader...ko copy file tu ke dlm memory card smartphone ko tu..

lepas tu masuk balik memory kad ke dlm smartphone ko...dan dr smartphone tu ko amik file explorer....ko cari file yg ko paste tu....then klik n installation begin.

Lepas tu restart smartphone tu....n then try bukak mt4 tu...

kalu tak boleh jugak...ko inform kt sini..

:D

PulunSakan
12-21-2007, 01:10 PM
hmm....Samsung i600 tu pakai OS Windows Mobile 5.0 Smartphone.

So ko kena download SINI (http://www.fxmalay.com/download/fx4mobilesetup.se.cab)

Lepas download ke PC....pakai card reader...ko copy file tu ke dlm memory card smartphone ko tu..

lepas tu masuk balik memory kad ke dlm smartphone ko...dan dr smartphone tu ko amik file explorer....ko cari file yg ko paste tu....then klik n installation begin.

Lepas tu restart smartphone tu....n then try bukak mt4 tu...

kalu tak boleh jugak...ko inform kt sini..

:D

tu dia aih sifu bagi penerangan,
aku baca sebijik macam manual dari pengeluar lak...
toothy9

lord
12-21-2007, 06:30 PM
tu dia aih sifu bagi penerangan,
aku baca sebijik macam manual dari pengeluar lak...
toothy9

mueheheehehe......:D :D :D

rezekiforex
12-22-2007, 10:26 AM
hmm...bak kata pulunsakan....aku xde pakai indi.....base on CS je pon.....mcm trendline tu kekadang aku add on gak kt chart..tapi tak puas tgk...sebab tu jarang pakai....pda screen kecik je

hehhe, sbb tu aku gune 02 flame bro scren dia 3.6 inch , cume belum cukup beso screen dia , huhuhu, kalau ade wnds mobile screen 6 ke 7 inch hehee kan cantik, dah mcm laptop lak, cume susah nak simpan kat poket. heheeh tq bro, master naked rupenye, tak nak bukak journal baru ke bro, cara bro trade naked chart base on cs tu, muhehehe jgn le ade yg silap faham lak :D

rezekiforex
12-22-2007, 10:28 AM
tu dia aih sifu bagi penerangan,
aku baca sebijik macam manual dari pengeluar lak...
toothy9

pulun ko plak base on ape trade gune pda ni, habaq le mai jugak


P/S: buat member pda, same le korang kasi tahu, base on ape korang gune gune pda, ade letak indi ke ape ke, hehehe

PulunSakan
12-23-2007, 03:37 PM
pulun ko plak base on ape trade gune pda ni, habaq le mai jugak


P/S: buat member pda, same le korang kasi tahu, base on ape korang gune gune pda, ade letak indi ke ape ke, hehehe

he he... aku ni lembab sikit........ tak macam bro lord tu... naked jer trade

aku pasang gak 2 3 indi yg standard tu
aku xplore sendirik jerk..
kat main window aku guna aligator (guna lips -hijau ) jer

tu pun graph dah tinggal sejemput jer... kena guna kanta pembesar baru leh nampak...:cool:

ps: kalu ada yg tak kena indi yg aku pasang tu kasi tau yerk..
pss: ko lak guna indi aper
psss: sahabat2 lain guna indi aper yerk

PulunSakan
12-23-2007, 04:18 PM
1 lg... ni off topik nih...
aku ada pcmcia slot data card utk let go...

brand/model:
vodafone mobile connect
3g/gprs datacard
model merlin u530
harga beli 299.

harga nak jual, korang letak ler (guna usd pun boleh, transfer akaun jer... hehe)

reason nak jual: silap beli, notebook aku guna xpress card.
beli bulan 8, tak pakai lg sampai sekarang.

aku up sekali lagi ni... sori....
kalu salah protokol iklan baarang, jangan marah.. mod silalah delete.. peacetoothy9

lord
12-23-2007, 07:10 PM
hehhe, sbb tu aku gune 02 flame bro scren dia 3.6 inch , cume belum cukup beso screen dia , huhuhu, kalau ade wnds mobile screen 6 ke 7 inch hehee kan cantik, dah mcm laptop lak, cume susah nak simpan kat poket. heheeh tq bro, master naked rupenye, tak nak bukak journal baru ke bro, cara bro trade naked chart base on cs tu, muhehehe jgn le ade yg silap faham lak :D

insyaAllah next year baru start jurnal balik semula...buat masa ni takleh fokus lagi....byk hal lain nk kena setelkn...pepaham la yerk...:D

PulunSakan
01-15-2008, 04:42 AM
insyaAllah next year baru start jurnal balik semula...buat masa ni takleh fokus lagi....byk hal lain nk kena setelkn...pepaham la yerk...:D

saja gatal tangan.. up sekali lagi
bos, dah sampai new year dah... sm_cool

corem2u
01-19-2008, 07:21 AM
saja gatal tangan.. up sekali lagi
bos, dah sampai new year dah... sm_cool

aku up lg...sm_cool

Ejal_Kronik
01-19-2008, 11:14 AM
aku pun nak up gak..up up up...mana bosnyer..kekeke

mfazy121
01-20-2008, 03:21 AM
insyaAllah next year baru start jurnal balik semula...buat masa ni takleh fokus lagi....byk hal lain nk kena setelkn...pepaham la yerk...:D

busy sungguh bro lord

lord
01-20-2008, 08:47 AM
at the moment aku takde pakai pda......pakai iphone..so trade kt PC je la..kalu nk pegi mana2 mmg laptop je la...

tengah duk tunggu HTC Shift ni....lambatnya nk kuar kt malaysia......wawawawwwwa:(

arialun
01-20-2008, 11:42 AM
at the moment aku takde pakai pda......pakai iphone..so trade kt PC je la..kalu nk pegi mana2 mmg laptop je la...

tengah duk tunggu HTC Shift ni....lambatnya nk kuar kt malaysia......wawawawwwwa:(

mana pi TyTn ko?
Ko tolak kat sape..?

ammal07
01-20-2008, 01:41 PM
saya pun nak cari pdaphone yang ada 3g punya, lagi senang nak trade tak
payah cari wifi port, kalau ada sesiapa yang arif boleh tolong rekmenkan
model apa yang bagus tapi harga berpatutan.

lord
01-20-2008, 02:44 PM
mana pi TyTn ko?
Ko tolak kat sape..?

ada member dr johor nak la...so aku let go kt dia la...:D

lord
01-20-2008, 02:45 PM
saya pun nak cari pdaphone yang ada 3g punya, lagi senang nak trade tak
payah cari wifi port, kalau ada sesiapa yang arif boleh tolong rekmenkan
model apa yang bagus tapi harga berpatutan.

kalu pda yg support 3G normally atas 2k la bro...tapi kalu dpt yg support EDGE pon dah ok...;)

rezekiforex
01-24-2008, 11:51 PM
kalu pda yg support 3G normally atas 2k la bro...tapi kalu dpt yg support EDGE pon dah ok...;)

salam boss, dah ade ke skang ni htc shif tu, huhuhuhu lama beno menanti :D

conturix
01-25-2008, 08:38 PM
xkan xde bro pda yg support 3g rege bwh 1.5k??

PulunSakan
01-28-2008, 11:31 AM
xkan xde bro pda yg support 3g rege bwh 1.5k??

second ada kot . try survey kat lowyat.

murahrezki
01-31-2008, 06:45 AM
Nak tny, dlm wimdow mobile, ada x application untuk rdc(remote access destop), soklan ni dituju khas untuk otai2 yang pkai pda platfom window.tq

maerol
01-31-2008, 10:46 AM
kalau dalam windows mobile file, boleh pakai Terminal Service client.
software tu memang dah sedia ada.

murahrezki
01-31-2008, 10:53 AM
kalau dalam windows mobile file, boleh pakai Terminal Service client.
software tu memang dah sedia ada.

ermm..fungsi dia sama ke?
ada screen shot x?

maerol
01-31-2008, 11:18 AM
screen dia kecik jer .. function more or less sama .. boleh manage server pakai tu.

murahrezki
01-31-2008, 12:18 PM
screen dia kecik jer .. function more or less sama .. boleh manage server pakai tu.

manage server yg mcm mn?root server?vps?

rezekiforex
02-19-2008, 04:38 PM
up ckit, dah lama tak masuk sini, ape2 perkembangan club pda ni, dah ada modal baru ke

murahrezki
02-19-2008, 04:44 PM
a'ah. snyap

MrPH
02-20-2008, 12:26 PM
slamat semua...
aku nk blaja memorex guna pda..
ada sesape yang bley bagi panduan camne nak pilih PDA yg sesuai utk bertrading ni?jenis pe,line pe
story sket ye bro's...

rezekiforex
02-20-2008, 01:07 PM
slamat semua...
aku nk blaja memorex guna pda..
ada sesape yang bley bagi panduan camne nak pilih PDA yg sesuai utk bertrading ni?jenis pe,line pe
story sket ye bro's...

aku skang gune o2 flame ngan 02 atom life.. so far takde masalah bro....

arialun
02-20-2008, 02:45 PM
slamat semua...
aku nk blaja memorex guna pda..
ada sesape yang bley bagi panduan camne nak pilih PDA yg sesuai utk bertrading ni?jenis pe,line pe
story sket ye bro's...


pakai je PDA jenis apa2 pun boleh.. sbb size screen hampir sama je.
janji;
1. OS dia MS Window Mobile 5 or 6.
2. Kalu boleh support Phone function sekali & ada GPRS/Edge/3G supaya boleh connect ke internet.
3. Kalu boleh boleh support WiFi sekali.
4. Kalu boleh support bluetooth.. sbb boleh guna notebook(support bluetooth jugak) dial-up ke internet guna Phone tu.. Tak perlu guna edge/3G card..

MrPH
02-20-2008, 03:28 PM
1. OS dia MS Window Mobile 5 or 6.

kenapa hanya window?ada kaitan dengan MT?leh tak install MT kat OS lain?



2. Kalu boleh support Phone function sekali & ada GPRS/Edge/3G supaya boleh connect ke internet.
3. Kalu boleh boleh support WiFi sekali

berapa speed inter yang optimum dan sesuai untuk trade?(real time data from server)?



4. Kalu boleh support bluetooth.. sbb boleh guna notebook(support bluetooth jugak) dial-up ke internet guna Phone tu.. Tak perlu guna edge/3G card..

kiranya, laptop kita online n access ke internet guna PDA kita,yg berfungsi sebagai modem?

arialun
02-20-2008, 04:34 PM
kenapa hanya window?ada kaitan dengan MT?leh tak install MT kat OS lain?
Metaquaotes for MT4 mobile currently support window mobile 5/6 utk PDA and smartphone je..




berapa speed inter yang optimum dan sesuai untuk trade?(real time data from server)?
janji PDA(os window mobile) keluaran tahun 2004 keatas boleh trade. Speed processor is irrelevant here...



kiranya, laptop kita online n access ke internet guna PDA kita,yg berfungsi sebagai modem?

PDA akan jadi dial-up modem(thru edge/3G). i.e.

1. Estableised Notebook connection to PDA via bluetooth/ usd cable..
2. PDA dial-up to gprs/Edge or 3G.
3. dial-up to internet established.
4. happy surf to internet from your notebook.

err.. tok sah berangan nak masuk youtube ka, torrent ka.. lembab giler.
Tapi kalu nak surf website, trading kat MT4 notebook no problem..:D

so you have 2 choise now.. trade kat PDA je,
or kalu tak puas hati sbb screen kecik, guna notebook, connect to internet via your pda..

Cara lain.. guna notebook, guna maxis/celcom wireless dongle broadband tu.. ni dah masuk bab notebook ler pulak..

Bottom line.. byk cara nak connect tu internet and trade..:D

lord
02-21-2008, 02:39 AM
up ckit, dah lama tak masuk sini, ape2 perkembangan club pda ni, dah ada modal baru ke

aah...tgh tunggu model baru....HTC Shift....ujung bulan ni atau awal mac baru kuar....:D

lord
02-21-2008, 02:41 AM
kiranya, laptop kita online n access ke internet guna PDA kita,yg berfungsi sebagai modem?

pda akan connect to internet....dan kita guna pc atau laptop utk buat network sharing dgn pda tu....kira mcm kt cc la..1 pc je connect internet...yg lain sumer connect internet melalui 1 pc tu..:)

MrPH
02-21-2008, 03:21 AM
Metaquaotes for MT4 mobile currently support window mobile 5/6 utk PDA and smartphone je..

x ingt, mmg utk MTmobile hanya utk window, MT utk PC pon hnya window gak kan....



err.. tok sah berangan nak masuk youtube ka, torrent ka.. lembab giler.
Tapi kalu nak surf website, trading kat MT4 notebook no problem..:D

hahaha...xde maknanya nak bukak youtube, tapi kalu nak suft tenet tu mebi ada niat la, nak buka cabinet, erk..mcm slow je...



Cara lain.. guna notebook, guna maxis/celcom wireless dongle broadband tu.. ni dah masuk bab notebook ler pulak..


haa, pada pendapat u all la n berdasarkan pengalaman u all la, yang mana ok, celcom ke maxis broadband?org cakap,kalau maxis, time peak hour, mmg sgt lmbap, xtau r, saya x penah guna...comment sket bro's...

MrPH
02-21-2008, 03:32 AM
aah...tgh tunggu model baru....HTC Shift....ujung bulan ni atau awal mac baru kuar....:D

huhuuu...tu model mantap tu, vista, 1G RAM..harga dlm rm3k lebey, x kuar lagi ke kat malaysia?rasanya dah lama lunch dah
http://www.asia.htc.com/Asia/SEA/products/mobile_shift/mobile_shift.html


tapi, yang model HTC TyTN II pon mantap gak, harga dlm rm2k lebey
http://www.asia.htc.com/Asia/SEA/products/pda_TyTNII/pda_TyTNII_fea.html

MrPH
02-21-2008, 03:38 AM
pda akan connect to internet....dan kita guna pc atau laptop utk buat network sharing dgn pda tu....kira mcm kt cc la..1 pc je connect internet...yg lain sumer connect internet melalui 1 pc tu..:)

huhuu..macam slow je je kalo sharing rmai2, aku paham pasal PDA as a modem, tapi tu la, sbb tu saya tanya td, yang mana lebey ok, maxis broadband ke celcom broadband...

lord
02-21-2008, 04:00 AM
huhuuu...tu model mantap tu, vista, 1G RAM..harga dlm rm3k lebey, x kuar lagi ke kat malaysia?rasanya dah lama lunch dah
http://www.asia.htc.com/Asia/SEA/products/mobile_shift/mobile_shift.html


tapi, yang model HTC TyTN II pon mantap gak, harga dlm rm2k lebey
http://www.asia.htc.com/Asia/SEA/products/pda_TyTNII/pda_TyTNII_fea.html

TyTN II dah pakai dah...dah jual pon kt member...tu yg duk tunggu shift plak ni...mmg dah lama launch...tunggu sampai malaysia je....insyaAllah ujung bulan ni atau awal mac..harga dlm rm5499...sama2 kita nantikan:D

lord
02-21-2008, 04:02 AM
huhuu..macam slow je je kalo sharing rmai2, aku paham pasal PDA as a modem, tapi tu la, sbb tu saya tanya td, yang mana lebey ok, maxis broadband ke celcom broadband...

pda takleh act as modem....kalu handphone leh la....pda pakai OS windows gak...so between pda ngan pc dia jadi internet sharing....mcm aku bgtau sblm ni...

bab line plak....aku pakai maxis...monthly rm99...so far so good....dah lama dah aku pakai maxis ni...lebih 1thn....:)

MrPH
02-21-2008, 04:09 AM
TyTN II dah pakai dah...dah jual pon kt member...tu yg duk tunggu shift plak ni...mmg dah lama launch...tunggu sampai malaysia je....insyaAllah ujung bulan ni atau awal mac..harga dlm rm5499...sama2 kita nantikan:D

hohooo..dah pkai ekk, nape tuka? tak efisyen utk trade?
wah, RM5499 ekk...huuu, steady beb..

lord
02-21-2008, 04:16 AM
hohooo..dah pkai ekk, nape tuka? tak efisyen utk trade?
wah, RM5499 ekk...huuu, steady beb..

tak serasi dgn jiwa...:D

MrPH
02-21-2008, 04:18 AM
pda takleh act as modem....kalu handphone leh la....pda pakai OS windows gak...so between pda ngan pc dia jadi internet sharing....mcm aku bgtau sblm ni...

bab line plak....aku pakai maxis...monthly rm99...so far so good....dah lama dah aku pakai maxis ni...lebih 1thn....:)

huhuu..betul2, tak terpikir plak yg window leh wat network sharing, tapi caranya bagaimana bro? dia connect antara PDA ke laptop/pc tu guna bluetooth?cite sket ye....

MrPH
02-21-2008, 04:23 AM
tak serasi dgn jiwa...:D
serasi dari segi apa?dari segi untuk wat trading?ke jenis pda tu ada masalah?kalau ada masalah, cite sket kat saya, kot2 saya leh wat rujukan,heee, mana la tahu kan, kalau ada kelemahan kat pda tu, elok di beritahu, kot2 saya 'terkena' jugak macam awak...

lord
02-21-2008, 05:18 AM
serasi dari segi apa?dari segi untuk wat trading?ke jenis pda tu ada masalah?kalau ada masalah, cite sket kat saya, kot2 saya leh wat rujukan,heee, mana la tahu kan, kalau ada kelemahan kat pda tu, elok di beritahu, kot2 saya 'terkena' jugak macam awak...

pda tu ok...cuma screen dia kecik...sy ni rabun...tak nampak sgt chart kalu pakai TyTN II tu...;)

rezekiforex
02-21-2008, 05:34 AM
pda tu ok...cuma screen dia kecik...sy ni rabun...tak nampak sgt chart kalu pakai TyTN II tu...;)

hehehe kalau kat brunei bro price dia dalam $2,888 bnd convert rm mahu dekat 6k, aku pun dah deposit, tak sabar lak nak tunggu, kekekeke sm_rolleye


P/S: bile nak bukak journal ni bro, alllaaa, jgn lak buat2 lupe, hehehhee

MrPH
02-21-2008, 05:39 AM
pda tu ok...cuma screen dia kecik...sy ni rabun...tak nampak sgt chart kalu pakai TyTN II tu...;)

1. ooo, ingt ke ada masalah performace kat PDA tu, tapi pd pandangan awak, ok tak PDA tu?secara overall...

2. skang ni u pakai pda apa?

3. u skang trade guna pda ke pc/lptop?

lord
02-21-2008, 06:44 PM
hehehe kalau kat brunei bro price dia dalam $2,888 bnd convert rm mahu dekat 6k, aku pun dah deposit, tak sabar lak nak tunggu, kekekeke sm_rolleye


P/S: bile nak bukak journal ni bro, alllaaa, jgn lak buat2 lupe, hehehhee

erk...pasal jurnal tu bro...sory la...at the moment agak kesibukan....tak sempat nk update kalu bukak jurnal...dulu leh la byk time free....skung ni sibuk skit setup company...nanti dah rileks skit insyaAllah sy start balik jurnal tu;)

lord
02-21-2008, 06:46 PM
1. ooo, ingt ke ada masalah performace kat PDA tu, tapi pd pandangan awak, ok tak PDA tu?secara overall...

2. skang ni u pakai pda apa?

3. u skang trade guna pda ke pc/lptop?

overall mmg ok pakai TyTN II tu....kecik n mudah di bawa....at the moment sy takde pakai pda...cuma tunggu shift jer...dah lama tunggu ni...sampai takleh tahan dah ni...skung ni trade pakai laptop ngan pc je...kalu kt luar n tak dpt monitor price pasaran semasa..then sy kol member2 forex yg online...minta tolong diorg tgkkan price semasa...:D

MrPH
02-22-2008, 04:09 AM
overall mmg ok pakai TyTN II tu....kecik n mudah di bawa....at the moment sy takde pakai pda...cuma tunggu shift jer...dah lama tunggu ni...sampai takleh tahan dah ni...skung ni trade pakai laptop ngan pc je...kalu kt luar n tak dpt monitor price pasaran semasa..then sy kol member2 forex yg online...minta tolong diorg tgkkan price semasa...:D

wah,x thn dah ekk..haha..ni saya nak tny, kalau shift kuar kat malaysia nnti, kat mana tempat yang paling murah?kat mana tempat yang barang2 camni senang dapat n murah?
sampai kol mmbr2, keje luar ke skang sampai bz xleh nk trade?hee

airden
05-05-2008, 12:29 PM
up sket thread ni..seronok aku baca...

alface
05-05-2008, 01:52 PM
up sket thread ni..seronok aku baca...

lama x masuk sini
mana perginya pakar2 PDA menghilang ...
mana arialun .. mana lord ... sm_scatter

dah tubuh kelab UMPC senyap2 ke ?
share2 la kat sini apa2 latest gadget ...
nak dgr jugak apa best nya guna UMPC ...

HTC Shift best ke .. atau Fujitsu U1010 ke ....


:D

airden
05-05-2008, 03:30 PM
lama x masuk sini
mana perginya pakar2 PDA menghilang ...
mana arialun .. mana lord ... sm_scatter

dah tubuh kelab UMPC senyap2 ke ?
share2 la kat sini apa2 latest gadget ...
nak dgr jugak apa best nya guna UMPC ...

HTC Shift best ke .. atau Fujitsu U1010 ke ....


:D

betul2..mane la g otai2 ni yek...share la skit ape2 yg patut:p

ajid182
05-07-2008, 04:28 PM
iii kawan2...he2..xlame lg sy nk join kelab ni boleh???
tp nk tanya dulu dekat PDA boleh ubah2 period x?
period MACD?
period moving average?
RSI ke?
boleh ubah2 setting x?sebab sy xde lg PDA....
harap dpt membantu soalan ni:)

DragonSky
05-07-2008, 04:51 PM
Ada sesiapa pakai HTC touch cruise kat sini ?. Sila lar kongsi pengalaman anda... Adakah ianya sesuai digunakan untuk trade dengan Metatrader ?. :)

lord
05-07-2008, 06:10 PM
lama x masuk sini
mana perginya pakar2 PDA menghilang ...
mana arialun .. mana lord ... sm_scatter

dah tubuh kelab UMPC senyap2 ke ?
share2 la kat sini apa2 latest gadget ...
nak dgr jugak apa best nya guna UMPC ...

HTC Shift best ke .. atau Fujitsu U1010 ke ....


:D

best...best...tak terkata.....heheheheh


iii kawan2...he2..xlame lg sy nk join kelab ni boleh???
tp nk tanya dulu dekat PDA boleh ubah2 period x?
period MACD?
period moving average?
RSI ke?
boleh ubah2 setting x?sebab sy xde lg PDA....
harap dpt membantu soalan ni:)

yes...mt4 utk pda mmg leh ubah setting....sumer bleh kecuali xleh pakai custom indi n EA...:)

lord
05-07-2008, 06:11 PM
Ada sesiapa pakai HTC touch cruise kat sini ?. Sila lar kongsi pengalaman anda... Adakah ianya sesuai digunakan untuk trade dengan Metatrader ?. :)

so far sumer pda sesuai utk trading..as long as pda tu support wifi dah kira ok..kalu support sampai 3.5G tu lagi boleh sgt la....cuma size yg membezakan keselasaan penggunaan...kalu kecik sgt..maka chart mt4 kt pda tu pon kecik...same thing goes if u r using bigger pda...so lebih besar la chart...:D

rezekiforex
05-19-2008, 07:19 AM
so far sumer pda sesuai utk trading..as long as pda tu support wifi dah kira ok..kalu support sampai 3.5G tu lagi boleh sgt la....cuma size yg membezakan keselasaan penggunaan...kalu kecik sgt..maka chart mt4 kt pda tu pon kecik...same thing goes if u r using bigger pda...so lebih besar la chart...:D

bro lord, dah angkat ke, htc shif, huhuhu, apesal kat brunei belum masuk ar.r. huhuhuhuhu

rezekiforex
05-19-2008, 07:22 AM
erk...pasal jurnal tu bro...sory la...at the moment agak kesibukan....tak sempat nk update kalu bukak jurnal...dulu leh la byk time free....skung ni sibuk skit setup company...nanti dah rileks skit insyaAllah sy start balik jurnal tu;)

adehh lama tul aku tak masuk sini.. hehehe.. rupenye ko ada setup company yee.. masyukk le lagi tu.. tahniah k bro... takpe.. tak alri gunung di kejar, contoh mcm post ko ni, 3 bulan baru aku nak reply balik.. kekekekee... fxmalay still di hati :) sm_cool

lord
05-19-2008, 03:25 PM
bro lord, dah angkat ke, htc shif, huhuhu, apesal kat brunei belum masuk ar.r. huhuhuhuhu

dah angkat bro....dah lebih sebulan kot rasanya....lupa dah bile angkat....

so far so good....nk pakai pda mode leh...nk pakai vista mcm laptop pon leh...ni d best yg sy penah pakai...:D