PDA

View Full Version : Green Pips Strategy



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

sdegiorg
03-11-2010, 10:21 AM
Could i ask you if some of these indicators repaint?

essal
03-13-2010, 12:12 PM
mooncraft ambik berapa pips sekali OP?

mooncraft
03-13-2010, 01:00 PM
mooncraft ambik berapa pips sekali OP?

sy amk tp10jer..klu Gp major trend strt mengembang...sy main trailing...

mariasafiah
03-14-2010, 01:26 AM
harap dpt membantu:sm52:

ada fb x nak add:sm52:

sasyed123
03-14-2010, 03:12 PM
hehehehhe saya ambil GP_TREND jerr

GP major trend ker tu...cantik tu...selagi biru kt atas,hold buy....selagi merah kt atas hold sell...tunggu saat line bersimpul,mau dok close kutip pofit...tp hanya org yg benar2 sabar emosi bleh wat cmtu...huhuhu...:malaysia-flag:

123456
03-14-2010, 08:54 PM
anyone make good profit with this green pips system?

bakabanzai
03-20-2010, 07:57 AM
haiyaa

a13x3j
04-09-2010, 10:42 PM
hi all...I readed some informations about this trade system in other fx forums and it seems that this system is very profitable , but I didn't find comlex rules for short and long entry and money management. Can anybody post me this informations in english language? Thank you very much.

uniques
04-14-2010, 12:03 PM
Salam, saya sungguh kagum dengan system ini.. tapi malangnya saya tidak dapat download file vers.2...sesiapa yang boleh bantu? Terima kasih...

learn2biz
04-15-2010, 10:13 AM
Selak page #117 ada ... 1 page belakang je ... hehehe

Pada lain, tolong kekalkan thread ini utk GP shj .. tak perlu la rojakkan ngan template yg bukan GP. Kalau kena delete post aje kira ok lagi dari kena drop repo/ban :p Nak tunjuk template bukan2 .. bukak ler thread sendiri .. jgn hijack thread org.

TQ

supercatfx
04-28-2010, 03:56 AM
V2 mana nak amik.. nak download, link ada tapi file nya takde...

hehehe... dah jumpa... lepas baca sampai abis... kat post no 1 takleh donlod

apa beza V1 ngan V2..???

paradox
04-29-2010, 04:09 PM
mmg profit betol GP v2 ni.. baru pakai 2 ari pon dah leh wat profit giler2..xpenah lg aku trade dalam usd 200 dalam satu ari..ye laa pakai akaun mikro je, mau menangis nak dpt byk cmtu klu x kena ngan teknik nya..anyway thanx bro FT..syukur dah berjaya fahami cmner nak entry dgn betol.

salimazh
04-30-2010, 07:19 AM
salam semua,

saya newbie kat sini,dah baca sampai habis dah thread ni,cari ebook gp ver2 , tapi tak jumpa. Blh sapa2 yg ada ebooks gp ver2 ni letakkan link kat sini. terima ksih

cycro84
04-30-2010, 10:15 AM
salam semua,

saya newbie kat sini,dah baca sampai habis dah thread ni,cari ebook gp ver2 , tapi tak jumpa. Blh sapa2 yg ada ebooks gp ver2 ni letakkan link kat sini. terima ksih

yup betul tue.. ada sapa2 tau mana letaknya ebook gpv2..? yang lepas2 dah xblh nak download.. harap2 ada otai yang bersimpati dengan nasib newbie nie..

paradox
05-01-2010, 09:02 AM
yup betul tue.. ada sapa2 tau mana letaknya ebook gpv2..? yang lepas2 dah xblh nak download.. harap2 ada otai yang bersimpati dengan nasib newbie nie..

nnti aku try cari, klu ada nnti aku bg link dia..sabar yer..:sm52:

cycro84
05-01-2010, 07:19 PM
nnti aku try cari, klu ada nnti aku bg link dia..sabar yer..:sm52:

thanks bro dah jumpa dah.. link bwah nie idup lagi.. lepas download tukar pada file power point.. thanks pada otai2 yang sanggup membantu.. forum nie mmg best semua sanggup membantu newbie cam sy nie.. sama2 kita guna GPV2 nie sebaik mungkin.. peace!!


GPV2 (http://cid-69f5c163e0641804.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Green%20pips%20v2.pps) <---download sini

supercatfx
05-04-2010, 05:16 PM
fuhhh... dekat sebulan jugak nak menghabiskan smua... errr sejak bila ada GP versi 3???

lantakla
05-05-2010, 11:01 AM
salam 1 malaysia,

saya baru nak cuba sistem ni kat akaun demo ...& dah download semua indicator & tmeplate...

masalahnya ....knape indi GP Major Trend tak appear kat indicator window

harap ada yg sudi membantu....terima kasih

WPE1252
05-06-2010, 01:49 PM
salam 1 malaysia,

saya baru nak cuba sistem ni kat akaun demo ...& dah download semua indicator & tmeplate...

masalahnya ....knape indi GP Major Trend tak appear kat indicator window

harap ada yg sudi membantu....terima kasih

salam, saya rasa cuba buka tpl lain dulu kemudian buka semula tpl green pips, insyaallah dia akan keluar.

lantakla
05-06-2010, 02:17 PM
alhamdulillah.....terima kasih atas cadangan tuan.....
tapi still tak boleh la.....
bukan rezeki saya kot
thanks anyway

hafiz zulkefli
05-07-2010, 07:25 AM
salam. ape khabar? sy baru je join forum ni. nampak hebat indicator2 kat cni. tp ade 1 soalan, indicator gp reverse tu repaint tak?

cj7
05-07-2010, 03:55 PM
alhmdllah..akhrnye khatam jgk greenpip strgy..:sm52:

mkbhs
05-08-2010, 04:04 PM
alhamdulillah,apa yg aku da study akhirnya system nie menjadi idamanku...very greenpips.so pada sapa yg nk green pips ikut rules,jgn tamak..tu je..setiap op tp 10pips.that's all!

http://i128.photobucket.com/albums/p200/mkbhs/Fx/greenpips.png

thanks to otai2 semua :) happy trading!

idham78
06-02-2010, 02:34 AM
sy try nak download sistem dr link yg diberi dari post 001 tu tak leh pon
macam laman save file dot com tu down atau memang broken link
savefile.com/files/1887754

tolon.... kalau boleh anybody upload kt rapidshare ke.... rapidshare ni stabil sikit..
plz help me... newbie nk blajar

hello2u
06-02-2010, 10:52 AM
sy try nak download sistem dr link yg diberi dari post 001 tu tak leh pon
macam laman save file dot com tu down atau memang broken link
savefile.com/files/1887754

tolon.... kalau boleh anybody upload kt rapidshare ke.... rapidshare ni stabil sikit..
plz help me... newbie nk blajar


cuba ni

:sm12:

idham78
06-03-2010, 12:09 AM
terima kasih banyak-banyak. it work!

hcho
06-03-2010, 12:50 AM
sy try nak download sistem dr link yg diberi dari post 001 tu tak leh pon
macam laman save file dot com tu down atau memang broken link
savefile.com/files/1887754

tolon.... kalau boleh anybody upload kt rapidshare ke.... rapidshare ni stabil sikit..
plz help me... newbie nk blajar

...

Sini ada penambahan baik,,

idham78
06-03-2010, 01:13 AM
kenapa tak ada penampar tu? pastu indikar kt kanan tu... napa lain ? sy tengok ada yang keluar petak-petak tapi yg ini lain macam sikit... keluar jam besar dan keluar lilin besar punya...yg ini latest punya ke? atau ada tambah tambah? banyak yg sy tak faham nih..

hello2u
06-03-2010, 01:20 AM
kenapa tak ada penampar tu? pastu indikar kt kanan tu... napa lain ? sy tengok ada yang keluar petak-petak tapi yg ini lain macam sikit... keluar jam besar dan keluar lilin besar punya...yg ini latest punya ke? atau ada tambah tambah? banyak yg sy tak faham nih..

:sm12: ni GP visi 2 punya, or u nak Visi1 ? i rasa GP2 ni lebih baiklah.

i tak tambah apa2 kat sana. masih ikut ciptaan tuannya

hcho
06-03-2010, 01:24 AM
:sm12: ni GP visi 2 punya, or u nak Visi1 ? i rasa GP2 ni lebih baiklah.

i tak tambah apa2 kat sana. masih ikut ciptaan tuannya


TT dah tak masuk ...nak ori lihat mcam kat pg 1 tu..lah kena cari TT, ini indi2 dari TT dari versi yg ada...add cera manual lah kalau nak jadi mcam kat pg1 tu..


PERHATIAN..INI CITA BUKAN NAK HACK THREAD...KISAH BICANG2 SAJA ...MASING2 BAGI PENDAPAT SECARA ILMIAH SETUJU ATAU TIDAK, ITU HAL2 PERBINCANGAN SAJA...KERANA MASING2 BAGI IDEA.....BUKAN NAK HACK THREAD HARAP MAKLUM....

BINCANG SAMA BINCANG DALAM FORUM.

idham78
06-03-2010, 01:42 AM
ini SS dr sistem V2a yg hcho bagi tu....
12472

saya mintak bantuan dan sori kerana soalan saya ni agak fundamental sikit
maaf kalau solan bodoh.. pasal sy baru sgt nie
kalau secara logiknyanya saya faham kalau hijau buy merah boleh sell
cuma indikator tambahan yg sy tak faham
sy dah letak tanda soal pad tempat sy saya tak faham tu... tolong bagi penjelasan sikit..

1. anak panah: ada hijau kuning, outline hijau outline hijau.. tak faham...
2. time (clock hijau) utk apa?
3. candle stick gergasi tu lagi tak faham....

yg lain tu sy faham... tu indikator biasa sy tengok dn senang faham....
tolong ....:sm42:

*kalau tak boleh bukak SS tengok kat sini:
versionx.ws/images/tanya.jpg
susah sgt syarat admin..

hcho
06-03-2010, 02:09 AM
ini SS dr sistem V2a yg hcho bagi tu....
12472

saya mintak bantuan dan sori kerana soalan saya ni agak fundamental sikit
maaf kalau solan bodoh.. pasal sy baru sgt nie
kalau secara logiknyanya saya faham kalau hijau buy merah boleh sell
cuma indikator tambahan yg sy tak faham
sy dah letak tanda soal pad tempat sy saya tak faham tu... tolong bagi penjelasan sikit..

1. anak panah: ada hijau kuning, outline hijau outline hijau.. tak faham...
2. time (clock hijau) utk apa?
3. candle stick gergasi tu lagi tak faham....

yg lain tu sy faham... tu indikator biasa sy tengok dn senang faham....
tolong ....:sm42:

*kalau tak boleh bukak SS tengok kat sini:
versionx.ws/images/tanya.jpg
susah sgt syarat admin..

...apa2 pun lihat demo account...arrow tu alert bagi bagi tahu yg trend turun atau naik lah...sementara saja dan trend akan berubah2..Clock hijau tun tunjuk masa untuk baki CS dan seterus nya lah buka CS baru berapa minit lagi CS masih ada pada sesuatu TF..Kalau TF 4 jam (240 minit....hingga 0) dan kan kluar CS baru. 5 pagi, 9 pagi, 1ptg, 5ptg......


3 btg CS tu tunjuk CS 2jam lepas, 1jam yg lepas dan terkini lah. (nak pakai atau tak mau pakai pun bolih buang kalau rasa susah).

Perhatikan pada akaun demo apa yg terjadi pada indi tersebut dgn harga semasa.

TK

hello2u
06-03-2010, 04:52 AM
ini SS dr sistem V2a yg hcho bagi tu....
12472

saya mintak bantuan dan sori kerana soalan saya ni agak fundamental sikit
maaf kalau solan bodoh.. pasal sy baru sgt nie
kalau secara logiknyanya saya faham kalau hijau buy merah boleh sell
cuma indikator tambahan yg sy tak faham
sy dah letak tanda soal pad tempat sy saya tak faham tu... tolong bagi penjelasan sikit..

1. anak panah: ada hijau kuning, outline hijau outline hijau.. tak faham...
2. time (clock hijau) utk apa?
3. candle stick gergasi tu lagi tak faham....

yg lain tu sy faham... tu indikator biasa sy tengok dn senang faham....
tolong ....:sm42:

*kalau tak boleh bukak SS tengok kat sini:
versionx.ws/images/tanya.jpg
susah sgt syarat admin..


cuba fahamkan, harap membantu
:sm40:

achai82
06-05-2010, 04:26 PM
Salam semua..

gembira sgt bila saya jumpa thread GP ni. saya ni newB yg tersangat la newB. Dalam seminggu ni saya try fhm GP & ikut semua kata otai2 dlm forum ni, ternyata mmg menaikkan semangat saya utk trus men-trade. Saya nak kongsi la skit betapa GP ni mmg btul leh buat profit tp apapun dengan izin dariNYA.. semoga semua member2 kita dapat memanfaatkan GP ni sebaiknya. Thanks bro FT..

achai82
06-07-2010, 12:54 PM
Huhuu.. tak sabar rasanye nak men-trade secara real. La ni tgh tggu acc micro aku kena approve. Harap2 takda masalah la.. Apsal aku rasa mcm konpiden je nak men-trade ni aa? Ni smua sbb adanya GP v2 kot.. ;p Thanks kpd bro FT & otai2 lain atas tunjuk ajar korang.

achai82
06-07-2010, 01:19 PM
salam. ape khabar? sy baru je join forum ni. nampak hebat indicator2 kat cni. tp ade 1 soalan, indicator gp reverse tu repaint tak?

apa maksud repaint tu?

haffies
06-08-2010, 04:17 AM
Salam semua..

gembira sgt bila saya jumpa thread GP ni. saya ni newB yg tersangat la newB. Dalam seminggu ni saya try fhm GP & ikut semua kata otai2 dlm forum ni, ternyata mmg menaikkan semangat saya utk trus men-trade. Saya nak kongsi la skit betapa GP ni mmg btul leh buat profit tp apapun dengan izin dariNYA.. semoga semua member2 kita dapat memanfaatkan GP ni sebaiknya. Thanks bro FT..
akum.. bro... sy sarankan utk bro faham ape maknanya MC, SL, FLOATING, MARGIN.... lebih elok jika bro belajar dgn demo tp guna deposit ikut kemampuan bro.. andainya bro nak bkk real USD100 nnti, cuba try kt akaun demo dengan kuantiti yg sama. bkn ape sy just nak berkongsi sahaja.. baru bro tau utk memahami suma yg saya maksudkan.

kipas
06-08-2010, 05:41 AM
Salam tuan tanah.. thanks sbb sudi kongsi ilmu.. sy newbie.. masih mencari indicator yg serasi, ada 2 3 indicator yg sedang dikaji.. dan incidator ni yg terbaru sy try.. sy xtrade lg guna indi ni.. masih memerhatikn je.. lgpun dgn keadaan market yg xtentu ni, mcm bhy je....

so, indi ni bgus untk tf15?? or tf5?? n pair yg sesuai?? sy buka kt GU n AU.. tp AU xkuar pn indi yg sama dgn GU, kena add sndiri, nape ek??

boondock
06-09-2010, 09:51 AM
klu ada sesiape ada v2 gp boleh x share..sbb try download xboleh...dan korang semua guna v1 or v2?

haffies
06-09-2010, 12:23 PM
klu ada sesiape ada v2 gp boleh x share..sbb try download xboleh...dan korang semua guna v1 or v2?
akum.. klu bro baca thread ni dari mula smpai abis, mgkin bro akan jumpa.. ramai rkn2 dlm nie dah share.. cuma mungkin bro xperasan.. gi tgk page 2,3 ke blakang.. mgkin jumpa..

achai82
06-10-2010, 05:19 AM
akum.. bro... sy sarankan utk bro faham ape maknanya MC, SL, FLOATING, MARGIN.... lebih elok jika bro belajar dgn demo tp guna deposit ikut kemampuan bro.. andainya bro nak bkk real USD100 nnti, cuba try kt akaun demo dengan kuantiti yg sama. bkn ape sy just nak berkongsi sahaja.. baru bro tau utk memahami suma yg saya maksudkan.

thanks la bro ats saranan tu. Yup la ni mmg mc guna demo lg. Acc dah verified. Tapi nak add fund, mc x reti hihihi..

Alhamdulillah la bro, dgn ada indi showaccinfo, rasanya aku dah leh bajet skit2 MM aku. tp kena byk lg bljr la bro.. kna ikut nchat otai2 dlm forum ni.

aku ada gak try fahamkan trailing stop. Mcm best lak benda tu. Boleh la untung skit2, asalkan graf buy or long panjang skit, mesti bole hihihihi.. Thanks nway bro.

haffies
06-10-2010, 09:56 AM
thanks la bro ats saranan tu. Yup la ni mmg mc guna demo lg. Acc dah verified. Tapi nak add fund, mc x reti hihihi..

Alhamdulillah la bro, dgn ada indi showaccinfo, rasanya aku dah leh bajet skit2 MM aku. tp kena byk lg bljr la bro.. kna ikut nchat otai2 dlm forum ni.

aku ada gak try fahamkan trailing stop. Mcm best lak benda tu. Boleh la untung skit2, asalkan graf buy or long panjang skit, mesti bole hihihihi.. Thanks nway bro.
ok la tu.. pape pn, gud luck.. semoga success.. dalm memorex nie, kena byk bersbar, ade yg berjaya daki gunung, ade jgk yg tersungkur bergolek smpai kebawah.. hrp2 bro berjaya smpai kepuncak.. yg pnting MM kena jaga.. ikut kata sifu..


/ps : hrp2 EU cntik mlm nie.. smlm dh cekau pip byk. hehe

achai82
06-11-2010, 09:40 AM
ok la tu.. pape pn, gud luck.. semoga success.. dalm memorex nie, kena byk bersbar, ade yg berjaya daki gunung, ade jgk yg tersungkur bergolek smpai kebawah.. hrp2 bro berjaya smpai kepuncak.. yg pnting MM kena jaga.. ikut kata sifu..


/ps : hrp2 EU cntik mlm nie.. smlm dh cekau pip byk. hehe

Btul2.. La ni aku tgh bertarung dgn kesabaranku. dah start main real acc (mini). Tp byk floating la.. hihihi.. Tp akan ku gagahi jua. Jgn smpi MC dah le..

so mcm mana EU semalam? ada ok ka?

hcho
06-22-2010, 01:17 PM
klu ada sesiape ada v2 gp boleh x share..sbb try download xboleh...dan korang semua guna v1 or v2?


ini yang di cari...sila2 sedut


http://sharingme.com/files/3/jir4wwi9b1mksq/Bangla.rar

dinbae
07-02-2010, 07:43 AM
akum,saya masih newbie lagi & saya tak faham indi green pip ni.bila saya setup je kt mt4,terus sume tanda2 awl open posisi dah ada.jadi camane yer??pas tu ada lak tulis ari khamis ke kt situ.harap boleh tolg jelaskan yer???tq

income178
07-15-2010, 02:02 PM
salam tuan tanah ... bolih x klu tuan tanah masukkan alert untuk buy and sell dekat gp_diamond tu ... ?? klu bolih postkan indi tu kat sini ye :sm32:

hardstyleharry
07-15-2010, 05:31 PM
abang abang pro skalian.kalau saya download link v2 gp tu, trus paste dlm experts,indicator file mt4, pastu? xyh set pape ke? camne nk guna? leh ajar x? atau ada thread yang da dibuka untuk blaja benda ni?

XxNaShxX
07-16-2010, 01:44 AM
abang abang pro skalian.kalau saya download link v2 gp tu, trus paste dlm experts,indicator file mt4, pastu? xyh set pape ke? camne nk guna? leh ajar x? atau ada thread yang da dibuka untuk blaja benda ni?

nk kta pro..xde la pro sgt..psl ni gne GP ni..snang je..klu hardystyleharry selak thread ni blk..akn ade la..sy sndri pn prnh bce dari page 1 smpi page skg kot..yg indicators tu..btul la..paste mcm tu..pstu ade stu lg file..file .tpl tu..paste tu dlm folder tmplate..jgn trtukar..ade dua folder tmplate..dlm experts pn ade..yg lua experts tu..bkn yg dl experts..pstu xprlu stting ape2 dh klu nk guna..load je template tu..tp klu sy..sy ubh skit stting stoch tu..sy gne 5 3 3..sbb diowg smue ni ckp..stoch default utk gp ni 5 3 3..tp sy tgk 8 3 3..so sy stting blk la..then kne pndai identify pluang je la klu nk OP..hrp org yg x pro mcm sy ni dpt mmbntu..

income178
07-16-2010, 05:35 AM
ni, yg best.. taklah keliru dgn byk sistem.. boleh tumpuan sepenuh..semoga semua maju jaya..

salam hello ... ko tau edit gp_diamond x masukkan alert buy and sell supaya senang kita masuk post klu ada alert ... kira mcm GP_star la xpi klu dpt buat kat dlm GP_diamond lagi bagus :sm52:

XxNaShxX
07-16-2010, 05:51 AM
hcho awk tau x nak masukkan alert buy and sell dalam GP_diamond tu ?? sbb klu ada alert lagi senang kita nak tahu ... klu awk ada postkan indi tu kat sini

mksdnye nk mskkn alert klu ade kuar diamond??..ke mcm mne??..cbe explain dtail skit...

income178
07-16-2010, 06:07 AM
mksdnye nk mskkn alert klu ade kuar diamond??..ke mcm mne??..cbe explain dtail skit...

ye macam tu la .... tu yg di cari tu sbb kawan x reti nak edit indi tu nak masukkan alert bolih bantu Xx :sm53:

income178
07-16-2010, 06:12 AM
mksdnye nk mskkn alert klu ade kuar diamond??..ke mcm mne??..cbe explain dtail skit...

klu ada keluar signal buy and sell dekat GP_diamond lagi cantik .... klu Xx tau edit bolih post indi tu kat sini x....??? harap Xx dapat bantu saya ni :sm40:

XxNaShxX
07-16-2010, 07:09 AM
klu ada keluar signal buy and sell dekat GP_diamond lagi cantik .... klu Xx tau edit bolih post indi tu kat sini x....??? harap Xx dapat bantu saya ni :sm40:

nk edit tu bleh..tp stu je mslh skg..kt xbleh nk edit klu kt xde file .mq4 ..skg klu ikut yg sy check..hnya ada file .ex4 ..mmg xlh nk edit klu file tu..sbb mq4 tu mmg yg utk editor pnye..yg ex4 tu yg dh compile dh..klu ade file .mq4 tu..mungkn bleh nk tlg...

income178
07-16-2010, 08:02 AM
nk edit tu bleh..tp stu je mslh skg..kt xbleh nk edit klu kt xde file .mq4 ..skg klu ikut yg sy check..hnya ada file .ex4 ..mmg xlh nk edit klu file tu..sbb mq4 tu mmg yg utk editor pnye..yg ex4 tu yg dh compile dh..klu ade file .mq4 tu..mungkn bleh nk tlg...

ni indi dia bro tolong ejas sikit ye ...

income178
07-16-2010, 08:11 AM
nk edit tu bleh..tp stu je mslh skg..kt xbleh nk edit klu kt xde file .mq4 ..skg klu ikut yg sy check..hnya ada file .ex4 ..mmg xlh nk edit klu file tu..sbb mq4 tu mmg yg utk editor pnye..yg ex4 tu yg dh compile dh..klu ade file .mq4 tu..mungkn bleh nk tlg...

ni indi dia ...

hardstyleharry
07-19-2010, 03:49 AM
salam kepada smua.saya newbie.boleh tau current green pip ni version brape skang eh? dan, boleh x share?

xxNash, vs 1 je vs 2 yang bagus? vs 1 star , vs 2 diamond ek?camtu? gp start ada alert ek?untuk kte masuk entry?

nk setting stoch tu kat mana.dan untuk version apakah itu?

XxNaShxX
07-19-2010, 05:32 AM
nk setting stoch tu kat mana.dan untuk version apakah itu?

mak aii..brtubi2 soaln..nsb bek la sy bukak thread ni..emm sy nk xde la otai sgt psal ni harry..tp tahu la jgk skit2..psl v1 n v2 tu mne ag bgus tu..trpulg pd individu tu..mksdnye..brgntg pd cra indvidutu trade..yg pntg..kne btul2 mnjiwai n phm greenpips ni..mcm mne cre die brfungsi..scre ksluruhnnya..mmg byk cre kt bleh gne GP ni..nk scalping stu stiap 5min..stiap 10min..smpi la 30min..tp cre yg plg asas adlh ikut cre yg otai2 lain dh post dlm thread ni la..cube selak stu2 thread ni..sy pn bce dr mula smpi akhir gk sblm nk phm GP ni..x ssh pn sbnrnye..n kne bykkn try kt demo akaun..slgi kt x prnh buat slh..kt xkn tw n x bljr pape..try an error gne demo..klu lwan trend mcm mne..klu lwan stoch mcm mne jdnye..untg ke rugi ke..psl vrsion GP..yg plg latest skg ni..stkt sy tw..v2 je la..yg len2 yg ada kt sni..smue cm org dh edit skit2 n tkar ikut kssuaian cra trade msing2..

star dlm v1 n diamond dlm v2 tu len fungsinye..ikt ape yg sy phm..diamond tu utk mnunjukkn kkuatn ssuatu trend..smada UT atau DT..dlm manual GP v2 pn ade kot explain psl ni..n klu dlm thread ni..lg la ade..cube je selak satu2..x rugi pn..srius sgt byk ilmu trading yg bleh kamu bljr dlm thread ni..utk tw psl diamond tu..try rujuk blk dlm manual GP v2 ni..klu slh..tlg btulkn ek otai2..

utk stting stoch plak..double click je kt line stoch tu..pstu tgk kt tab "input"..kt situ bleh la tkar stting stoch...

hardstyleharry
07-19-2010, 05:58 AM
okok patik da paham.da baca dekat 50 ms kat sini.hehe.erm, ada tak gp v2 yang ori? macam FT kasi mula2.xnk edit pape....cuma nak ditambah EA yang bakal xxnash buat kan tu je :P hehehe

hardstyleharry
07-19-2010, 07:02 AM
http://img84.imageshack.us/img84/9696/sczc4.png (http://imageshack.us)
http://img84.imageshack.us/img84/sczc4.png/1/w497.png (http://g.imageshack.us/img84/sczc4.png/1/)


Niat saya utk membantu bangsa melayu..Semuanya saya berikan secara percuma..Gunalah lah ia sebaik mungkin.Jgn ada yg jual sudahla.Ingat.. rezeki yg berkekalan dtgnya dari sumber yg halal.. Amin..

kat mana nak dapatkan indi arrow ni semula? link lama xleh pakai da.da puas selak dari satu ke satu page.tolong pls sesiapa....xxnash ke...pastu, apa yang dimaksudkan dgn "tengok PANJANG CANDLE HA sebelumnya" HA tu apa? time frame ke?

hardstyleharry
07-19-2010, 07:13 AM
anak panah biru dan purple tu apa? biru up purple down.dlm gambo tu.

XxNaShxX
07-19-2010, 08:09 AM
anak panah biru dan purple tu apa? biru up purple down.dlm gambo tu.

jp2..intrnt tgh slow gle ni..nk upload kt mne2 pn xlh ni...

hardstyleharry
07-19-2010, 09:15 PM
mana jap jap awak da sehari da ni.haha

hcho
07-19-2010, 10:48 PM
mana jap jap awak da sehari da ni.haha


http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/1-1.jpg


http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/2-1.jpg

XxNaShxX
07-20-2010, 12:52 AM
mana jap jap awak da sehari da ni.haha

haha!!..biase la tu..sy ni bknnye dk mngadap kmptr spjg mse gk..ngn kje lgi kn..sori la lmbt skit..papepn..ni die GP v2..yg lengkp skit skali ngn mnual die...

GP v2 link : ziddu.com/download/10788525/GreenPipsv2.zip.html

income178
07-20-2010, 02:29 AM
haha!!..biase la tu..sy ni bknnye dk mngadap kmptr spjg mse gk..ngn kje lgi kn..sori la lmbt skit..papepn..ni die GP v2..yg lengkp skit skali ngn mnual die...

GP v2 link : ziddu.com/download/10788525/GreenPipsv2.zip.html

salam Xxnash macam mana bolih ke senyap aje :sm41:

XxNaShxX
07-20-2010, 03:49 AM
salam Xxnash macam mana bolih ke senyap aje :sm41:

income..sy pn tgh bljr lg jgk psl mql4 ni income..sy bkn pro sgt mcm otai2 kt cni..ape2 hl nt..sy akn cntct income blk..sy akn post kt sni..

hardstyleharry
07-20-2010, 07:17 AM
thank u so very the much.hahaha

hardstyleharry
07-20-2010, 09:31 AM
bro nash xda pun indicator arrow seperti yang saya minta di atas?
"tengok PANJANG CANDLE HA" sebelumnya tu camne plak? HA tu apa?

abeb
09-15-2010, 05:03 AM
salam semua..saya nie newbie disini...baru blaja main gak...dan dah lama stop...sebab rugi dah hampir 2k..minta tunjuk ajar dari semua yang expert disini untuk panduan...tq

mekanis
09-21-2010, 12:15 PM
baru jer baca dari awal pages sampai la skrang nie dah pages 50...huhu...ada lagi ker otai otai lama masa 2 tahun lepas ??...

fito_mazz
09-22-2010, 12:41 PM
ni teknik lama ni..saya guna dulu..sknag baru nak bangun balik dlm forex selepas da loss banyak..alih2..teknik lama ni masih ada..tapi otai2 lama masih ada kah??y ada ni y baru2 aje...otai2 lama masih guna cara ni ke??atau da berganjak ke teknik lain??

mohd rohmatullah bin isma
09-22-2010, 01:04 PM
trading main belasah ikut indicator..memang laa terjun longkang.. huhuhu..
basic takda org tak ambik kisah pon.. waktu trading, news, sessions, jenis market..
yang dia tau..indi signal buy dia buy..indi signal sell dia sell.
pakai pi laa system apa pon, teknik apa pon..kalau basic tak kuat..
lama lama pencen dari forex..
maaf zahir dan batin.. selamat hari raya..

mekanis
09-22-2010, 01:20 PM
mmg lama bro...tahun 2008 tuuuu...TT pun dah senyap jer...sibuk trading dgn sibuk modified lagi teknik GP ni kot...

aku pun baru 2 hari nie try teknik nie...takat nie alhamdulillah memberangsangkan...harapnyer akan berkekalan la...jgn takat 2 hari je ok pastu lingkup...:malaysia-flag: :malaysia-flag:

fito_mazz
09-23-2010, 11:20 AM
trading main belasah ikut indicator..memang laa terjun longkang.. huhuhu..
basic takda org tak ambik kisah pon.. waktu trading, news, sessions, jenis market..
yang dia tau..indi signal buy dia buy..indi signal sell dia sell.
pakai pi laa system apa pon, teknik apa pon..kalau basic tak kuat..
lama lama pencen dari forex..
maaf zahir dan batin.. selamat hari raya..

hahaha..salam bro..ekekek...masih aktif gile ek ngn fx..
betul2 apa bro cakap tuh..so utk semua newbie kene tau k..=)..jgn men belasah aje..

abeb
09-23-2010, 01:37 PM
bkn tak tau lngsung...tau gak...cuma nak belajar lagi mendalam...baru tough sikit bila nak trade...

atoullah
10-21-2010, 03:21 PM
salam salam salam semoga kita beroleh keberkatan

learn2biz
10-21-2010, 07:33 PM
salam salam salam semoga kita beroleh keberkatan

Salam ... welcome back ... lama tak nampak tiba2 muncul kat sini .... semua ok?

CCC000
10-21-2010, 08:08 PM
i dont understand malasyian but in general i will try it hope it is good

hcho
10-22-2010, 12:42 AM
salam Xxnash macam mana bolih ke senyap aje :sm41:


Tempat buat OP... ekkk ada EMA bersilang EMA 5, EMA 13 dan EMA 89 (Trend)

TF1H


http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gp-2.gif

orc07
10-25-2010, 05:03 AM
salam...ada sesiapa yg boleh bantu sy beri indi GP v2.sy tak bole dload yg 2nd version pny kt front page. yg boley hanya v1 ja. tolong ya..

hcho
10-25-2010, 06:55 AM
salam...ada sesiapa yg boleh bantu sy beri indi GP v2.sy tak bole dload yg 2nd version pny kt front page. yg boley hanya v1 ja. tolong ya..

lihat 1813

http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=38404&page=121


ini kawan gp dan geng boster
http://www.4shared.com/file/xotOh_WR/BosCam.html

orc07
10-25-2010, 09:26 AM
terima kasih en hcho..:fxopen-black2-flag:

putut77
11-07-2010, 11:09 PM
Hi, ade spe2 le tolng cm mana nk pindahkan signal bar ke sebelah kiri?

punk3iz
11-14-2010, 06:31 PM
Hi, ade spe2 le tolng cm mana nk pindahkan signal bar ke sebelah kiri?

Right Click pada chart, click "Indicator List"
Double click pada indi "Signal Bar"
Click pada tab "Input"
Cari option "Adjust_Side_to_side"
Double click pada value, defaultnya 0
Masukkan nilai "1000"
Complete.

shamirbest
11-18-2010, 07:42 AM
kalau boleh tambah lagi indikator yg lebih dashyat lagi bro....
baru lah bleh angkat subaru impreza cepat skit....~ahaks~

putut77
11-24-2010, 06:33 AM
thanks..punk3iz..sy try dulu..he..he..

mfs
11-25-2010, 01:39 AM
mmg best taknik ni

cuma kena perbanyakan latihan jer

tq tuantanah..

mauformula
12-13-2010, 03:13 AM
best nye teknik ni..makasih tt..

b_ballerz2k
12-29-2010, 01:12 PM
bley sesape cni share teknik scalping 10 pips x ? dh try asyik x jadi je. :(

YOURI5
01-08-2011, 03:12 PM
12979Mohon sedut~~~ dh cuba seminggu yg lalu~~~ senang & simple~~~ yg penting tggu semuanya cukup umm baru lh OP~~~ ingat~~~ janji jgn tamak~~~ Disiplin mau kawal~~~ ngt yer...kta sbgai insan yg cmerlang..dgn akal..hati yg bersih..iman yg mntap hndaklah bsabar dgn dugaan yg kta tmpuh tiap2 ari...:)

nubeefx
01-19-2011, 05:29 AM
Alhamdulillah syukur kerana dipertemukan dengan forum ni =) Tq verimuch Tuan Tanah Kedaun , semoga Allah sentiasa merahmati dan memurahkan rezeki Tuan. Saya masih lagi baru mengenali dunia forex dan baru 2 hari belajar menggunakan GP v1...memang susah bagi saya utk faham teknik2 yg ada tapi sedikit sebanyak GP v1 telah membantu saya dlm mengenali dunia forex...masih lagi bertatih...salah Open Post , asyik Loss , xpandai lg nak tgk graf , timeframe , semua tu cabarn bagi saya. Insya-allah dengan bantuan rakan2 semua saya akan terus berusaha =) Semoga Allah merahmati kita semua =)

nosts_rounder
01-24-2011, 02:15 PM
syukur alhamdulillah..terima kasih kepada tuan tanah...terima kasih kepada mereka yang sudi berkongsi pandangan dan cadangan...akhirnya pencarian 4 tahun saya tentang teknikal forex yang tiada margin call berakhir di GP..

areyein
01-26-2011, 03:12 AM
tahniah bro coz dah jumpa teknik yg sesuai dengan jiwa kita. kalau dah maintain better stick je dgn teknik ni.

bidara
01-29-2011, 08:30 AM
tahniah bro coz dah jumpa teknik yg sesuai dengan jiwa kita. kalau dah maintain better stick je dgn teknik ni.

GP versi 2011 telah di temui...sila2 DOWNLOAD (http://www.4shared.com/file/4CIchcOA/Indi_dan_Template.html)

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpversi2011.jpg



http://www.4shared.com/photo/zkq_kSx7/gpversi2011a.html



http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpversi2011trend.jpg

ulatsawa
01-29-2011, 10:53 PM
Salam Bro bidara,
Wah lama bro x masuk thread...

bidara
01-30-2011, 12:08 AM
Salam Bro bidara,
Wah lama bro x masuk thread...


Salam..

petikan daripada jiran sebelah



rehat2 minda (http://www.4shared.com/file/POPTn467/hujanPanas.html)


Harap TT bollih terima pencerahan yg aku buat mcm ini

TF30m

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/hujanpanas30.gif

TF60m

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/hujanpanas60.gif

imran murtaza
01-30-2011, 12:50 PM
Salam.. Tk Bro Bidara.

cycro84
01-31-2011, 06:21 AM
http://img158.imageshack.us/img158/404/87566888vl7.png (http://imageshack.us)
http://img158.imageshack.us/img158/87566888vl7.png/1/w1039.png (http://g.imageshack.us/img158/87566888vl7.png/1/)
Sambungan..
http://img158.imageshack.us/img158/5736/70714807al8.png (http://imageshack.us)
http://img158.imageshack.us/img158/70714807al8.png/1/w1042.png (http://g.imageshack.us/img158/70714807al8.png/1/)

salam...

Pada hari jumaat minggu lepas saya telah membuat depo sebanyak usd 4870.Tujuan utama ialah utk menguji keberkesanan GPV2 dgn menggunakan akaun live.Nampaknya setakat ini saya telah berjaya menggandakannya kepada usd 10273.32.

Ini Berkat doa dari anda semua..wasalam


salam kepada FT dan otai2 sekalian.. sy nak tanya kepada yang tahu tentang result di atas.. FT guna account micro atau standrd yer..?

khairi78
02-03-2011, 12:37 AM
TT, teknik ni sesuai utk GU saja ker atau boleh utk semua pair?

farhitech
02-12-2011, 04:19 PM
xleh dload la bro ... files deleted ! abis tu camana ek ?

fatguy
02-14-2011, 07:14 AM
GP versi 2011 telah di temui...sila2 DOWNLOAD (http://www.4shared.com/file/4CIchcOA/Indi_dan_Template.html)

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpversi2011.jpg



http://www.4shared.com/photo/zkq_kSx7/gpversi2011a.html



http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpversi2011trend.jpg

X boleh dowload bro....... :(

NewInForex
02-14-2011, 09:00 AM
salam kepada FT dan otai2 sekalian.. sy nak tanya kepada yang tahu tentang result di atas.. FT guna account micro atau standrd yer..?

salam, nampak macam acc std ni, profit gempak la tu..masyuukkkk

jokopuji1401
02-14-2011, 10:31 AM
ye lah X download, please lah bro.:sm22:

jamaludin
02-14-2011, 03:16 PM
hello bro

beri email .saya dah download

jokopuji1401
02-15-2011, 06:43 AM
di sini ja bole tak ? email mr_jokox@yahoo.co.id tanks sebelumx :)

cycro84
02-15-2011, 06:59 PM
hasil memorex semalam.. profit banyak yang turun naik.. masih mencari momentem stabil.. apa2 pun sedang menganalisa setiap kelemahan..

cycro84
02-15-2011, 07:21 PM
Signal yang membuatkan selalu teragak2 nak order..

NewInForex
02-16-2011, 12:16 AM
hasil memorex semalam.. profit banyak yang turun naik.. masih mencari momentem stabil.. apa2 pun sedang menganalisa setiap kelemahan..

good luck, study lagi, test hingga faham system yg kita guna sendiri. indi pun lain dari system asal, so ko je yg faham system ko tu, so cari entry berdasarkan rules ko sendiri, system berubah, ko tak bleh mengikut system asal punya rules, just pendapat aku. good luck..

cycro84
02-17-2011, 07:47 AM
alhamdulillah.. berkat kesabaran dapat juga rezeki masuk.... :sm33:

NewInForex
02-17-2011, 08:00 AM
alhamdulillah.. berkat kesabaran dapat juga rezeki masuk.... :sm33:

Tahniah encik, besar lot bukak yerk..

cycro84
02-17-2011, 08:21 AM
Tahniah encik, besar lot bukak yerk..

biasa la tengok la siapa sifu aku dulu.. hehe.. ko men demo lagi ker..? bila nak real account nie...
ermm..bila dah tahap yakin sikit buka la lot besau2.. banyak lagi nak kena blajar bro.. hehe

NewInForex
02-17-2011, 08:27 AM
biasa la tengok la siapa sifu aku dulu.. hehe.. ko men demo lagi ker..? bila nak real account nie...
ermm..bila dah tahap yakin sikit buka la lot besau2.. banyak lagi nak kena blajar bro.. hehe

demo dulu, bagi mantop, perbaiki teknik dulu, test kat demo, kalau dah yakin, nanti aku join real..GU dah menampakkan akan terjun bersama labu2 nye, faham2 la yerk...

cycro84
02-17-2011, 08:49 AM
demo dulu, bagi mantop, perbaiki teknik dulu, test kat demo, kalau dah yakin, nanti aku join real..GU dah menampakkan akan terjun bersama labu2 nye, faham2 la yerk...


aku tunggu indi GP_TH1H klo sama2 panjang mmg aku masuk la.. ni pon aku nak siap2 p keje..

NewInForex
02-17-2011, 08:53 AM
aku tunggu indi GP_TH1H klo sama2 panjang mmg aku masuk la.. ni pon aku nak siap2 p keje..

uish..bahaya ko ni..takkan nak biar jer, kang tak monitor dia reverse baru hang tau..

cycro84
02-17-2011, 09:05 AM
uish..bahaya ko ni..takkan nak biar jer, kang tak monitor dia reverse baru hang tau..

mesti la pantau bro.. tengok gu macam nak naik balik.. klo aku masuk tadi sel,l pegi keje nanti rasa tak tenang plak rasa nanti.. huhu.. aku just ikut hukum hakam dari FT je.. klo stiap signal rasa ragu2 je jangan la masuk.. so nampaknya blm ada rezeki aku tuk harini.. takpa sok2 ada lagi.. =)

frenzck2
02-20-2011, 08:24 AM
try download tp dah kene delete..ader tak yg bleh share?

nak try gak..thanks in advance

NewInForex
02-20-2011, 08:16 PM
http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/1-1.jpg

ni indi dia ...

lihat 1813

http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=38404&page=121
ini kawan gp dan geng boster
http://www.4shared.com/file/xotOh_WR/BosCam.html

ini yang di cari...sila2 sedut
http://sharingme.com/files/3/jir4wwi9b1mksq/Bangla.rar



try download tp dah kene delete..ader tak yg bleh share?

nak try gak..thanks in advance


cuba cari2 kat link di atas....

faizul
02-23-2011, 09:22 PM
"...point point profit (nota ...arrow tu adalah indi mp2009..bro wha...x repaint) ...kalau x repaint apa lagi ..tu lah signal..."


akum...ape kbr???nk tnye skit...repaint tu ape ek????sy nb lg...hrp2 sudi bntu

faizul
02-23-2011, 09:41 PM
ebook green pips ade ke bro???kt mne ek sy nk dwnload bace....x ade yg v2 dpt yg v1 alhmdlh dh...TQ

faizul
02-23-2011, 09:49 PM
akum bro....blh bro bgtau detail skit mcm mn nk enter buy/sell???nk tggu signal mcm mn bru d katakan lengkap/ckup syarat utk nk enter buy/sell???
TQ

faizul
02-23-2011, 10:07 PM
akaun fbook xde ke???sy tringin nk chat tnye lbih lnjut psal green pip v2 ni...

svarna
02-24-2011, 08:06 AM
sape yang masih consisten gune green pips version 1 yang telah dikemas kini dengan star sume tu ? kalau ikut history..memang nampak power.... tapi nak masuk trade tu asyik takut jer... takat 10-15pips... mmg dapat le... ada sesiapa yang follow all signal? time buy..dia buy..time sell..dia sell ? continous ?

faizul
02-24-2011, 10:14 AM
"Kat dalam zip tu dah disertakan skali ngan instructionnya dlm bentuk power point.....so check it out....follow the rule and you be there.."

mne bro file zip 2???sy cr xde pn...

red343
02-24-2011, 01:44 PM
"Kat dalam zip tu dah disertakan skali ngan instructionnya dlm bentuk power point.....so check it out....follow the rule and you be there.."

mne bro file zip 2???sy cr xde pn...

http://forum.fxopen.com/showthread.php?38404-Green-Pips-Strategy&p=525899&viewfull=1#post525899


ziddu.com/download/10788525/GreenPipsv2.zip.html

faizul
02-24-2011, 03:10 PM
Terima kasih kepada yg sudi up kan repo saya.Sekurang-kurangnya ia dihargai.Sapa2 yg tak tahu mcm mana nak up kan repo boleh tgk sini..

farm4.static.flickr.com/3147/3051293921_ba4ffa982a_o.png

farm4.static.flickr.com/3032/3051293953_207ecd7fc6_o.jpg

farm4.static.flickr.com/3233/3052133164_ccdbc907ac_o.png

Kalau ada sapa2 yg sudi tu..up la ye.Kasi semangat kat saya sikit..hehehe
saya akan terus berada disini dan dirumah gp utk membantu kwn2 yg masih lagi kehausan pip..Amin



Budi baik bro n kwn2 yg lain akn sy kenang smpi bile2.ssh nk cri kwn mcm ni d era globalisasi skg ni.TQ skali lg...

faizul
02-24-2011, 03:14 PM
forum.fxopen.com/showthread.php?38404-Green-Pips-Strategy&p=525899&viewfull=1#post525899


ziddu.com/download/10788525/GreenPipsv2.zip.html


trima ksih bro kerana sudi bntu sy yg nb ni....sy doakn kjyaan bro n kwn2 lain smua...majulah forex utk negara

red343
02-24-2011, 11:16 PM
terimakasih kembali.
mudah mudahan apabila saya memerlukan bantuan nanti, mudahlah pertolongan tiba hendaknya.

sekiranya anda benar benar newbie, cuba belajar mengenal support/resistance dan candle/price bar/price line dulu.
sistem ni guna heiken ashi, biasanya untuk memudahkan memerhati trend of the moment harga. harga sebenar tidak kelihatan. mungkin kerana itu TT memasukkan indi candle TF 1H, indi tu menunjukkan candle harga sebenar di TF 1jam.
jadinya, rujukan tetap dibuat kepada actual price action.

sekiranya saya trade menggunakan sistem ini, di time frame rendah, saya akan guna dua chart.
1. sistem ini di tf yang saya gemari.
2. chart biasa tf h1 sebagai panduan price action.


saya juga mendapat faedah apabila membaca thread sebenarnya.


terimakasih ikhlas saya kepada TT yang berusaha untuk membimbing kita semua dan semua rakan2 yang memberikan input bernas.

mudah mudahan semua di sini di berkati Illahi hendaknya. insyaAllah.

http://img607.imageshack.us/img607/2600/13457726.png
sistem ini dari sudut pandangan saya
MacD reset ke 5 10 9 stoch setting kepada 9 3 3
Major Trend kekal - memang cantik settingnya.

http://img232.imageshack.us/img232/3105/41167362.png
sebahagian dari sistem ini yang saya gunakan di sistem MacD dan stoch yang sedia ada.
GP diamond - saya akan menggunakannya sebagai panduan s/r saya.
GP trend - sedang memerhati.
zizgzag, dropped.

http://img829.imageshack.us/img829/843/99961700.png
yang sangat mendatangkan faedah kepada saya, hasil dari perbincangan di sini.
" 5ema cross 13ema di bawah 89ema"
saya integrate kepada trading system saya.
5ema cross 10ema dibawah 100ema - trend turun.
diwaktu ini harga telah pun melepasi 10ema - pedoman saya selama ini.
lebih memudahkan monitor pergerakan harga/maintain trade apabila dapat melihat yang 5ema telah berada di bawah 10ema. dan kedua-dua ema ini pula berada dibawah 100ema.
sedang memerhati pergerakan ke atas...

terimakasih sekali lagi kepada semua.....

faizul
02-25-2011, 09:52 AM
terimakasih kembali.
mudah mudahan apabila saya memerlukan bantuan nanti, mudahlah pertolongan tiba hendaknya.

sekiranya anda benar benar newbie, cuba belajar mengenal support/resistance dan candle/price bar/price line dulu.
sistem ni guna heiken ashi, biasanya untuk memudahkan memerhati trend of the moment harga. harga sebenar tidak kelihatan. mungkin kerana itu TT memasukkan indi candle TF 1H, indi tu menunjukkan candle harga sebenar di TF 1jam.
jadinya, rujukan tetap dibuat kepada actual price action.

sekiranya saya trade menggunakan sistem ini, di time frame rendah, saya akan guna dua chart.
1. sistem ini di tf yang saya gemari.
2. chart biasa tf h1 sebagai panduan price action.


saya juga mendapat faedah apabila membaca thread sebenarnya.


terimakasih ikhlas saya kepada TT yang berusaha untuk membimbing kita semua dan semua rakan2 yang memberikan input bernas.

mudah mudahan semua di sini di berkati Illahi hendaknya. insyaAllah.

img607.imageshack.us/img607/2600/13457726.png
sistem ini dari sudut pandangan saya
MacD reset ke 5 10 9 stoch setting kepada 9 3 3
Major Trend kekal - memang cantik settingnya.

img232.imageshack.us/img232/3105/41167362.png
sebahagian dari sistem ini yang saya gunakan di sistem MacD dan stoch yang sedia ada.
GP diamond - saya akan menggunakannya sebagai panduan s/r saya.
GP trend - sedang memerhati.
zizgzag, dropped.

img829.imageshack.us/img829/843/99961700.png
yang sangat mendatangkan faedah kepada saya, hasil dari perbincangan di sini.
" 5ema cross 13ema di bawah 89ema"
saya integrate kepada trading system saya.
5ema cross 10ema dibawah 100ema - trend turun.
diwaktu ini harga telah pun melepasi 10ema - pedoman saya selama ini.
lebih memudahkan monitor pergerakan harga/maintain trade apabila dapat melihat yang 5ema telah berada di bawah 10ema. dan kedua-dua ema ini pula berada dibawah 100ema.
sedang memerhati pergerakan ke atas...

terimakasih sekali lagi kepada semua.....


insylh bro...moga dprmudhkn urusn skiranye bro r kwn2 sekalian dtmpa musibh...lgpn allah dh jnji buat baik dblas baik...hehe

penjelasan bro mmg dh pjg lebar tp msih blum mmbuatkn sy fhm...mklum la bru knal laut gelora.dbwh ni sy listkn persoaln yg sy xfhm.klo dh dbincgkn d muka surat trdhulu mtk tlg bgtau mk surat brape...sekiranya kelapangn.

1) "saya juga mendapat faedah apabila membaca thread sebenarnya" mksud bro mcm mn nk baca thread dgn betul????

2) " 5ema cross 13ema di bawah 89ema" d muka surat berapakah EMA detail ini dbincangkn???

3)ape itu OP??,MC?? dlmbhse englishnye????singktn bhsa mcm 2 blh jgk wt sy pening...forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm24.png:sm24::sm24::sm24::sm24:

bidara
02-25-2011, 10:12 AM
insylh bro...moga dprmudhkn urusn skiranye bro r kwn2 sekalian dtmpa musibh...lgpn allah dh jnji buat baik dblas baik...hehe

penjelasan bro mmg dh pjg lebar tp msih blum mmbuatkn sy fhm...mklum la bru knal laut gelora.dbwh ni sy listkn persoaln yg sy xfhm.klo dh dbincgkn d muka surat trdhulu mtk tlg bgtau mk surat brape...sekiranya kelapangn.

1) "saya juga mendapat faedah apabila membaca thread sebenarnya" mksud bro mcm mn nk baca thread dgn betul????

2) " 5ema cross 13ema di bawah 89ema" d muka surat berapakah EMA detail ini dbincangkn???

3)ape itu OP??,MC?? dlmbhse englishnye????singktn bhsa mcm 2 blh jgk wt sy pening...forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm24.png:sm24::sm24::sm24::sm24:


Jawp no3

OP open post ...makna mula buat order sama sell atau buy.
MC....halll halll cik marjinah lah tu.....semua duit dalam akaun kena kebas di cik marjinah....tinggal akaun kosong je...hahaha....ini yang takut di jemput olih cik marjinah.
Margin Close / Call. SOS tambah dana

http://www.forexvirtuoso.com/soloist.pdf

faizul
02-25-2011, 10:19 AM
cb klik tiap satu indi... tentukan trend kuat wktu tu ape ut atau dt ... lihat 4h dan 1h.. lihat trend... tengok signal m30... g kat m1 atau m5... msk bl signal kuar ikt trend.. kalo yg major dah ut.. yg kck msk bl ut je... jgn lawan trend.. seeloknya op awal cs m30.. hbs cs m30.. tgk cs seterusnya dan trend.. ulangi seperti td.. berhati2 dengan sideway..dan ingat .. lihat jam krna kita bermain ikut m30.. bkan ikut naluri.. sy pun msh newbie.. kalo salah sila tunjukkan.. just idea utk dkongsi..

trima ksih bro...penerangn 2 nmpak ckup bermanfaat tp sy xleh fhm dgn jelas.klo bro free tlg jelaskn skali lg....kl blh sertakan ngn gmbar lg bgus.sy mmg nb.sblm ni nk OP hnye tgk signal kt tf30 je....TQ

faizul
02-25-2011, 10:28 AM
Jawp no3

OP open post ...makna mula buat order sama sell atau buy.
MC....halll halll cik marjinah lah tu.....semua duit dalam akaun kena kebas di cik marjinah....tinggal akaun kosong je...hahaha....ini yang takut di jemput olih cik marjinah.
Margin Close.


haha....oooo...TQ.bro letak indi ape lg brsma gp indi spya nmpk lg jelas trend yg akn brlaku????sy letak jgk ema 5 & ema13.nk letak skali ema89 xtau mcm mn nk tgk.
huhuh...jgn mrh tuan tanah.....sy xbrmksud nk kmplen gp x ok...tp hnya nk tmbh asam keping dlm gulai...nk bg kaww skit...:sm46::sm46:
forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm46.png

red343
02-25-2011, 02:23 PM
haha....oooo...TQ.bro letak indi ape lg brsma gp indi spya nmpk lg jelas trend yg akn brlaku????sy letak jgk ema 5 & ema13.nk letak skali ema89 xtau mcm mn nk tgk.
huhuh...jgn mrh tuan tanah.....sy xbrmksud nk kmplen gp x ok...tp hnya nk tmbh asam keping dlm gulai...nk bg kaww skit...:sm46::sm46:
forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm46.png

http://img818.imageshack.us/img818/1865/47684471.png
http://img87.imageshack.us/img87/913/71608609.png
cara nak tengok trend guna moving average
89ema diatas, 5ema bersilang dgn 13ema.
5ema datang dari atas.
trend lagi power bila 5ema&13ema ada dibawah 89ema.
cuma bagi saya, saya lagi selesa guna 5,10, 100.

http://img835.imageshack.us/img835/2350/43029153.png
apabila downtrend, dan masih tak berapa biasa dengan pergerakan harga,
jangan swing di support. maksud saya jangan buka position untuk beli.
cuma open position apabila ada signal jual yang kuat di resistance: bila ada diamond.
ini yang dinamakan trading ikut trend. trend turun, jual..... insayaAllah selamat.

diharap TT tak kecil hati kerana saya guna naked chart untuk tunjuk ma - lebih mudah.

secara ikhlas, saya merasakan sistem ni dah lengkap untuk open/maintain/close position dan tengok trend. tak perlu guna bubuh indi lain dalam chart, takut celaru.
nak blaja pasal indi lain, buka chart baru, buat windows side by side atau parallel windows.
atau guna multiple monitors. big monitor tengok chart system, monitor kecil tengok chart lain.
bole tengok dua chart sekaligus. baru senang faham.
di sistem ni dah lengkap dengan:
1. open position guna diamond dan bila stoch bersilang di kawasan 20.
2. maintain position dengan close majoriti position di support/resistance bila panah bengkok tu klua.
jangan berjudi dengan nasib. take whatever the system gives u.
3. cuba nasib dengan selamat untuk dapatkan lebih pip cuma dgn satu position sahaja sementara menunggu tanda pangkah diamond klua.
itu maksud saya "close 1 position, be+1 satu position" kat kawasan panah tu.
be+1 bermaksud alihkan stoploss anda ke point anda dah untung 1pip supaya anda tidak rugi kalau harga reverse maxima. position anda ada breathing space/peluang yang cukup untuk fight. kalau takde rezeki, anda dah untung, kalau rezeki baik, lagi banyak masyuk bila harga breakout/overshot dari kawasan s/r panah bengkok tu.
close bila tanda pangkah muncul seperti yang di ajar oleh TT. atau bila bila masa anda rasa selesa. keuntungan sentiasa datang kepada yang berdisiplin, banyak kan bersyukur. insyaAllah.
4. tengok trend dengan memerhati major trend window dan bar macd tu.
kalau bersilang, warna merah, arah ke bawah.....
teruskan memerhati chart.

kesimpulan : perhatikan semua signal yang diajar oleh TT. bacala pdf dan tengokla powerpoint tu. insyaAllah anda bole menguasai sistem ini dgn baik

all credit goes to TT,
segala pujian untuk Illahi.

red.

faizul
02-26-2011, 04:56 AM
img835.imageshack.us/img835/2350/43029153.png
apabila downtrend, dan masih tak berapa biasa dengan pergerakan harga,
jangan swing di support. maksud saya jangan buka position untuk beli.
cuma open position apabila ada signal jual yang kuat di resistance: bila ada diamond.
ini yang dinamakan trading ikut trend. trend turun, jual..... insayaAllah selamat.

diharap TT tak kecil hati kerana saya guna naked chart untuk tunjuk ma - lebih mudah.

secara ikhlas, saya merasakan sistem ni dah lengkap untuk open/maintain/close position dan tengok trend. tak perlu guna bubuh indi lain dalam chart, takut celaru.
nak blaja pasal indi lain, buka chart baru, buat windows side by side atau parallel windows.
atau guna multiple monitors. big monitor tengok chart system, monitor kecil tengok chart lain.
bole tengok dua chart sekaligus. baru senang faham.
di sistem ni dah lengkap dengan:
1. open position guna diamond dan bila stoch bersilang di kawasan 20.
2. maintain position dengan close majoriti position di support/resistance bila panah bengkok tu klua.
jangan berjudi dengan nasib. take whatever the system gives u.
3. cuba nasib dengan selamat untuk dapatkan lebih pip cuma dgn satu position sahaja sementara menunggu tanda pangkah diamond klua.
itu maksud saya "close 1 position, be+1 satu position" kat kawasan panah tu.
be+1 bermaksud alihkan stoploss anda ke point anda dah untung 1pip supaya anda tidak rugi kalau harga reverse maxima. position anda ada breathing space/peluang yang cukup untuk fight. kalau takde rezeki, anda dah untung, kalau rezeki baik, lagi banyak masyuk bila harga breakout/overshot dari kawasan s/r panah bengkok tu.
close bila tanda pangkah muncul seperti yang di ajar oleh TT. atau bila bila masa anda rasa selesa. keuntungan sentiasa datang kepada yang berdisiplin, banyak kan bersyukur. insyaAllah.
4. tengok trend dengan memerhati major trend window dan bar macd tu.
kalau bersilang, warna merah, arah ke bawah.....
teruskan memerhati chart.

kesimpulan : perhatikan semua signal yang diajar oleh TT. bacala pdf dan tengokla powerpoint tu. insyaAllah anda bole menguasai sistem ini dgn baik

all credit goes to TT,
segala pujian untuk Illahi.

red.

terima kasih byk2 pd kwn2 yg sggup brsusah pyh fhamkan sy yg nb ni.saya amat2 hargainya dan begitu teringin nk jumpe korang smua smbil bercuti d tempat2 yg menarik ble ade kelapangan...hehe
erm...berdasarkan ape yg saya perhatikan semalam kt chart GU pd 25hb feb, pd jam 16:00 dan bacaan candle pd 1.6088....panah biru bengkok menunjukkn trend akan reverse dh kluar...tetapi still mnjunam lg smpi 1.6056.pada masa tu mmg cs 3batang msih merah menyala mnunjukkn strong downtrend msih kuat tetapi sy teragak2 nak OP SELL sbb anak panah bengkok biru tu dah kluar.

soalan;-
1)mcm mn cara abang2 nk kenalpasti yg bacaan chart tu blh trun lg?
2)pada ms tu GP MACD yg ade line biru dan merah telah melebihi stoch 20.adakah msih blum oversold kerana batang2 stoch berwarna merah yg mnunjukkan signal downtrend blum mncecah nilai 20???
3)trading guna tf30 ni biasenya brapa lama tempoh kita tunggu start dari OP smpai nk take profit?dalam 30min jgk ke macam mn??

saya mnta maaf sbb tidak dpt upload chart kt forum ni....mklum la camera xde.forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm46.png.TQ:sm46::sm46:

mekanis
02-26-2011, 06:28 AM
kenapa gambar takder dah nie...aiseh..baru nak belaja...:( kacau la imageshack nie...

bidara
02-26-2011, 07:16 AM
soalan;-
1)mcm mn cara abang2 nk kenalpasti yg bacaan chart tu blh trun lg?
2)pada ms tu GP MACD yg ade line biru dan merah telah melebihi stoch 20.adakah msih blum oversold kerana batang2 stoch berwarna merah yg mnunjukkan signal downtrend blum mncecah nilai 20???
3)trading guna tf30 ni biasenya brapa lama tempoh kita tunggu start dari OP smpai nk take profit?dalam 30min jgk ke macam mn??

saya mnta maaf sbb tidak dpt upload chart kt forum ni....mklum la camera xde.forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm46.png.TQ:sm46::sm46:[/QUOTE]

Indicator forex bukan lah 100% tepat bergantung jugak kepada teknikal analysis...seperti News, Harga Minyak, Politik Semasa (Contoh Keadaan berlaku di Libya, Mesir..negara pengeluar minyak), krisis mata wang di Grece dan polisi US (Cakap Obama), lain lain keadaan semasa (news boleh lihat kat forex factory).........usw...

faizul
02-26-2011, 09:39 AM
Indicator forex bukan lah 100% tepat bergantung jugak kepada teknikal analysis...seperti News, Harga Minyak, Politik Semasa (Contoh Keadaan berlaku di Libya, Mesir..negara pengeluar minyak), krisis mata wang di Grece dan polisi US (Cakap Obama), lain lain keadaan semasa (news boleh lihat kat forex factory).........usw...

oooo.....sy sbnrnya was-was sbb lain org lain cara tradenya.mcm kwn sy...die trade dr pg smpi dkt2 senja bru closed.sy ni nb...menunggu 2 mmg 1 kelemahan ketara bg sy.jd klo ade cara bro @ kwn2 yg lain OP n closed dlm 1-2jam je sy nk cuba fahami.ble dh ykin bru la sy confident nk trade lama2....

faizul
02-26-2011, 10:38 AM
Dlm permerhatian dan kajian saya. Pair AU & EU tu, bro FT main kat tf5.

Methodnye:
1) 3 Arrow & Diamond semua kluar tunjuk DT
2) Open Sell di awal candle Merah HA
3) Kaut untung skit2 je sbb Major Trend tgh UT.
4) Kaut untung bergantung kepada panjang candle HA sebelumnye, kalu candle pendek ambik skit2 dah. Kalu candle panjang, leh la ambik lebih skit

Betul tak bro FT?

penerangan no 2 & no 4 sy was-was skit antara xfhm ngn xjelas...huhuh. HA tu ape sbnrnye????

red343
02-26-2011, 11:40 AM
terima kasih byk2 pd kwn2 yg sggup brsusah pyh fhamkan sy yg nb ni.saya amat2 hargainya dan begitu teringin nk jumpe korang smua smbil bercuti d tempat2 yg menarik ble ade kelapangan...hehe
erm...berdasarkan ape yg saya perhatikan semalam kt chart GU pd 25hb feb, pd jam 16:00 dan bacaan candle pd 1.6088....panah biru bengkok menunjukkn trend akan reverse dh kluar...tetapi still mnjunam lg smpi 1.6056.pada masa tu mmg cs 3batang msih merah menyala mnunjukkn strong downtrend msih kuat tetapi sy teragak2 nak OP SELL sbb anak panah bengkok biru tu dah kluar.

soalan;-
1)mcm mn cara abang2 nk kenalpasti yg bacaan chart tu blh trun lg?
bila harga berada di resistance.
di kawasan stoch nak bersilang dikawasan 100 - 80 (untuk setting ini utk setting otai k39 lain plak citenye. tapi itu cite lain..hehe)
kalau stoch dah ada kat kawasan 50, hati hati. kat kawasan 20 - jangan masuk langsung kalau tak tau ujung pangkal support/resistance.
jual hanya dikawasan resistance, bukan kat support.

2)pada ms tu GP MACD yg ade line biru dan merah telah melebihi stoch 20.adakah msih blum oversold kerana batang2 stoch berwarna merah yg mnunjukkan signal downtrend blum mncecah nilai 20???
suda oversold la ni. jangan cari maut. hehe
batang stoch tu rasanya batang macD.

3)trading guna tf30 ni biasenya brapa lama tempoh kita tunggu start dari OP smpai nk take profit?dalam 30min jgk ke macam mn??
dari mula signal sell di resistance, sampai klua signal pangkah/close kat support.
boleh close sebahagian position bila klua signal panah. be+1 position yang nak layan trade tu lagi.
gambar chart saya tu chart H1. kira ada berapa batang price bar tiap tiap trade. trade pertama tu dekat 30jam baru close.
trade kedua - 8 jam. dah close satu batch. tengah layan lagi 1 position. sambung next week, tengok apa cite.
baca jawapan saya kat atas dan tengok gambar tu skali lagi. tanya lagi nanti. jangan malu.
saya mnta maaf sbb tidak dpt upload chart kt forum ni....mklum la camera xde.forum.fxopen.com/images/style_0209/smilies/sm46.png.TQ:sm46::sm46:

senario yang diberi jelas, takde gambar pun takde hal. hehe.
1. nasib baik tak buka position sell.
sebab pada masa tu downtrend of the moment dah nak abis. stoch dah nak abis, arrow bengkok dah klua.
saya rasa batang stoch tu bukannya stoch tapi macd. itu melambangkan trend/ trend of the moment juga.
trend ada dua - trend keseluruhan dan trend of the moment.
trend keseluruhan, yang mcm saya tunjukkan kat gambar 5ema& 10ema bersilang dibawah 100ema tu.
trend keseluruhan turun.
begitu juga yang ditunjukkan oleh major trend indi dalam sistem ni.
ada line merah, garis bersilang menghala kebawah - downtrend.
trend of the moment plak mcm yang ada kat gambar sistem green pips tu.
dari mula saya tunjuk "sell kat sini", trend of the moment berakhir kat tempat pangkah tu klua. kat tempat saya tulis "close sini"
lepas dari tanda pangkah tu, heiken ashi dah mula menunjukkan trend of the moment naik sehinggalah ke tempat yang saya tulis
"sell 2 position kat sini". trend of the moment naik berakhir di situ dan downtrend bermula semula berterusan hinggalah panah bengkok tu klua.
down trend belum abis lagi. dia terhenti sekejap di kawasan resistance.


soalan yang lain saya jawab bawah soalan tu.

bidara
02-26-2011, 12:00 PM
oooo.....sy sbnrnya was-was sbb lain org lain cara tradenya.mcm kwn sy...die trade dr pg smpi dkt2 senja bru closed.sy ni nb...menunggu 2 mmg 1 kelemahan ketara bg sy.jd klo ade cara bro @ kwn2 yg lain OP n closed dlm 1-2jam je sy nk cuba fahami.ble dh ykin bru la sy confident nk trade lama2....


Kalau nak trade 1 - 2 jam pilih lah waktu antara 2ptg hgga 6 ptg ) waktu London open pkul 2-3ptg masa tu kadang2 market sangat laju leh lihat pergerakan matawang...tapi news kena faham....juga


PERINGKAT NEWS DALAM TRADING FOREX / VALAS

Ini 5 (lima) Besar Peringkat News yang perlu di perhitungkan:

NonFarm_Payroll USA (efek 100 - 200 pips).
Trade Balance USA (efek 70 - 120 pips).
Interest Rate (efek 100 pips).
Durable Good (efek 50 - 100 pips).
PPI (efek 50 - 60 pips)

Caranya ....

Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul.
Cari High & Low-nya.
BUY di High, SELL di LOW.
Muat turun Target sesuai dengan Kekuatan EFEK_nya.
Jangan lupa pakai Stop Loss 50% dari target anda.

faizul
02-26-2011, 01:12 PM
Kalau nak trade 1 - 2 jam pilih lah waktu antara 2ptg hgga 6 ptg ) waktu London open pkul 2-3ptg masa tu kadang2 market sangat laju leh lihat pergerakan matawang...tapi news kena faham....juga


PERINGKAT NEWS DALAM TRADING FOREX / VALAS

Ini 5 (lima) Besar Peringkat News yang perlu di perhitungkan:

NonFarm_Payroll USA (efek 100 - 200 pips).
Trade Balance USA (efek 70 - 120 pips).
Interest Rate (efek 100 pips).
Durable Good (efek 50 - 100 pips).
PPI (efek 50 - 60 pips)

Caranya ....

Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul.
Cari High & Low-nya.
BUY di High, SELL di LOW.
Muat turun Target sesuai dengan Kekuatan EFEK_nya.
Jangan lupa pakai Stop Loss 50% dari target anda.

mksud bro pair yg pling aktif ms 2 adalah pair yg melibatkn mata wang usd la?mcm GU 7 eurusd??saya mmg bru bljar mgkaji chart....alhmdlh byk yg dh fhm.dlm ms trdekat ni sy akan cuba fhamkn butir2 news plk...tp msih trcari2 lg mcm mn caranya nk start fhamkn forex news 2...


trima kasih sifu2 ku sekalian.byk btol sy dpt mnfaat lps jmpe forum ni...n sykur sifu2 kat sni xjemu2 mndidik ank bgsa mlysia supaya dpt mengangkat martabat bangsa melayu..sy dh bosan dgr perkataan 'melayu sudah lupe' 2....dh ykin org kita mmpu mgubah tanggapan 2

bidara
02-26-2011, 02:01 PM
mksud bro pair yg pling aktif ms 2 adalah pair yg melibatkn mata wang usd la?mcm GU 7 eurusd??saya mmg bru bljar mgkaji chart....alhmdlh byk yg dh fhm.dlm ms trdekat ni sy akan cuba fhamkn butir2 news plk...tp msih trcari2 lg mcm mn caranya nk start fhamkn forex news 2...


trima kasih sifu2 ku sekalian.byk btol sy dpt mnfaat lps jmpe forum ni...n sykur sifu2 kat sni xjemu2 mndidik ank bgsa mlysia supaya dpt mengangkat martabat bangsa melayu..sy dh bosan dgr perkataan 'melayu sudah lupe' 2....dh ykin org kita mmpu mgubah tanggapan 2

CS yang panjang2 tu adalah pukulan NEWS

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/ema2a.gif


For one day chart in trend analysis periods 8, 13, 21, 55, and 89 are used. On 15-minute and lesser intervals of prices chart the most effective moving averages are applied with periods 5, 13, and 34. The best indicator of trend is the line of moving average with period 34 on daily chart. With period increase grows also information about prices and market behavior retard which may lead to unreasonable losses and profit lack. However increase of moving average period serves as support or resistance line on prices chart. Moving averages crossing serves a guideline for entering the market.

faizul
02-26-2011, 02:31 PM
CS yang panjang2 tu adalah pukulan NEWS

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/ema2a.gif


For one day chart in trend analysis periods 8, 13, 21, 55, and 89 are used. On 15-minute and lesser intervals of prices chart the most effective moving averages are applied with periods 5, 13, and 34. The best indicator of trend is the line of moving average with period 34 on daily chart. With period increase grows also information about prices and market behavior retard which may lead to unreasonable losses and profit lack. However increase of moving average period serves as support or resistance line on prices chart. Moving averages crossing serves a guideline for entering the market.

ok bro....alhmdullh sy fham.trima ksih skali lg....

faizul
02-26-2011, 02:46 PM
Kalau nak trade 1 - 2 jam pilih lah waktu antara 2ptg hgga 6 ptg ) waktu London open pkul 2-3ptg masa tu kadang2 market sangat laju leh lihat pergerakan matawang...tapi news kena faham....juga


PERINGKAT NEWS DALAM TRADING FOREX / VALAS

Ini 5 (lima) Besar Peringkat News yang perlu di perhitungkan:

NonFarm_Payroll USA (efek 100 - 200 pips).
Trade Balance USA (efek 70 - 120 pips).
Interest Rate (efek 100 pips).
Durable Good (efek 50 - 100 pips).
PPI (efek 50 - 60 pips)

Caranya ....

Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul
Cari High & Low-nya.
BUY di High, SELL di LOW.
Muat turun Target sesuai dengan Kekuatan EFEK_nya.
Jangan lupa pakai Stop Loss 50% dari target anda.

>>>"Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul. >>>""Cari High & Low-nya"
~~~~~mksud bro merujuk pd tf30 ke????ke cari kt tf mana????:sm45:

red343
02-26-2011, 04:12 PM
>>>"Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul. >>>""Cari High & Low-nya"
~~~~~mksud bro merujuk pd tf30 ke????ke cari kt tf mana????:sm45:

dah advance soalan tuh...hehe.

cuba baca ebook pasal forex basic dan news trading nih.
nampak berminat nak blaja, bagus la camtu.


http://rapidshare.com/files/449960167/forex_basics.rar

bidara
02-26-2011, 09:45 PM
>>>"Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul. >>>""Cari High & Low-nya"
~~~~~mksud bro merujuk pd tf30 ke????ke cari kt tf mana????:sm45:


TF15 adalah lebih baik...bagaimana pun anda boleh lihat di sini maklumat selebih nya (http://www.7forex-trading-valas.blogspot.com/)


xtra tips

What you do is plot 3 different EMA's on your chart - the 5, 20 and 50 period EMA's.

Then you simply wait until all three indicators have flattened out and are all very close to each other, before waiting until the price, along with the shorter term EMA, ie the EMA (5), leads the breakaway.

The EMA (5) is obviously always the first EMA to break away from the 20 and 50, and it's often just a case of entering a position on any slight pullback to this EMA (to get maximum value) and riding the new trend as long as possible.

A classic example of such a trade occurred yesterday on the 1 hour chart of the GBP/JPY currency pair.

Between 2.00 and 7.00AM (UK time) the 5, 20 and 50 period EMA's were all very close together and the price was consolidating around these indicators before the price, along with the EMA (5), broke upwards when the London market opened. You could therefore have entered a long position close to the EMA (5) at around 207.50 and banked over 300 points (if you'd sold at the very top).

faizul
02-27-2011, 02:18 AM
dah advance soalan tuh...hehe.

cuba baca ebook pasal forex basic dan news trading nih.
nampak berminat nak blaja, bagus la camtu.


rapidshare.com/files/449960167/forex_basics.rar

nmpknye begitu la.sy sbnrnye dah nekad dpt gaji hr isnin@selasa 28@1 hb ni sy dh nk start main real akaun.modal adela dlm 500usd kl lbih pn skit je.tu la sbbnya sy gunakan ms yg sy ade ni sebaik mgkin....tp kalo ade sifu2 yg sudi bimbing sy trade live gnkan skype/ym/fb sy amat berbesar ati. dah kerja skg ni pun mcm nk tak nak je pki khidmat sy...sain kontrak sbln skali...3hb ni dh hbis kntak...kn smbug lg.kl 6bln skali ke nmpk la jgk kpentingn kita kt cmpany 2...

faizul
02-27-2011, 02:26 AM
Kalau nak trade 1 - 2 jam pilih lah waktu antara 2ptg hgga 6 ptg ) waktu London open pkul 2-3ptg masa tu kadang2 market sangat laju leh lihat pergerakan matawang...tapi news kena faham....juga


PERINGKAT NEWS DALAM TRADING FOREX / VALAS

Ini 5 (lima) Besar Peringkat News yang perlu di perhitungkan:

NonFarm_Payroll USA (efek 100 - 200 pips).
Trade Balance USA (efek 70 - 120 pips).
Interest Rate (efek 100 pips).
Durable Good (efek 50 - 100 pips).
PPI (efek 50 - 60 pips)

Caranya ....

Cari 3 (tiga) candlestik sebelum News ini muncul
Cari High & Low-nya.
BUY di High, SELL di LOW.
Muat turun Target sesuai dengan Kekuatan EFEK_nya.
Jangan lupa pakai Stop Loss 50% dari target anda.

erm....lg 1 yg sy musykil.mengikut pemahaman sy pd ayat 'BUY di High, SELL di LOW' tu mksudnye mcm kena OP buy & sell pd ms yg sm.pstu klo chart 2 mnunjukkn stong uptrend...yg OP sell tu kita close order utk kurangkn loss.kl xbuat mcm 2 kita hnye dpt 50% je drp profit yg kena 2 satu lg OP sell kte rugi...
ke mcm mn sbnrnye bro bidara??
yg ke-2nya slps baca blog yg bro bg 2...wktu news 2 kuar pd hr jumaat awl bln pd pkul 20:30 iaitu dlm pkul 1pg wktu mlysia kn???

bidara
02-27-2011, 03:01 AM
erm....lg 1 yg sy musykil.mengikut pemahaman sy pd ayat 'BUY di High, SELL di LOW' tu mksudnye mcm kena OP buy & sell pd ms yg sm.pstu klo chart 2 mnunjukkn stong uptrend...yg OP sell tu kita close order utk kurangkn loss.kl xbuat mcm 2 kita hnye dpt 50% je drp profit yg kena 2 satu lg OP sell kte rugi...
ke mcm mn sbnrnye bro bidara??
yg ke-2nya slps baca blog yg bro bg 2...wktu news 2 kuar pd hr jumaat awl bln pd pkul 20:30 iaitu dlm pkul 1pg wktu mlysia kn???

Candle

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/634a.jpg

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/candles.gif

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/candles1.gif


Maklumat candle di Sini (http://www.forexboost.com/forex-candlesticks-and-candlestick-patterns.html)

faizul
02-27-2011, 03:15 AM
Candle

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/634a.jpg

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/candles.gif

Maklumat candle di Sini

ooo....alhmdlh dgn penerangn ni mmbuatkn sy lbih fham ape yg sy dh ingt.klo bro xkberatan n free blh terangkn detail skit kmusykiln sy ttg teknik nk trade sblum news mncul 2.mggu dpn dh bln bru...hr jumaat awl bln dh dekat 2.kl blh fhm teknik 2 alhmdlh.soalan persoalan yg sy xjelas 2 bro refer d #1897.
byk btol source rujukan bro...salute bro...

bidara
02-27-2011, 03:48 AM
ooo....alhmdlh dgn penerangn ni mmbuatkn sy lbih fham ape yg sy dh ingt.klo bro xkberatan n free blh terangkn detail skit kmusykiln sy ttg teknik nk trade sblum news mncul 2.mggu dpn dh bln bru...hr jumaat awl bln dh dekat 2.kl blh fhm teknik 2 alhmdlh.soalan persoalan yg sy xjelas 2 bro refer d #1897.
byk btol source rujukan bro...salute bro...


Ramai org mengelak trade semasa News kerana data yang dikeluar semasa News tidak dapat dipastikan jadi perubahan pip akan terjadi begitu banyak sama ada neg @ pos , disini kekuatan margin adalah perlu di fikirkan. Hanya SL yang dapat menyelamat akaun. Sy pun sdng blajr jugak nak meramalkan adalah mustahil,,jadi kita perlu dapat nasihat dr otai yg ada dlm forum2 terutama di jiran bilik sebelah..ia itu di forum cari emas.

red343
02-27-2011, 03:55 AM
nmpknye begitu la.sy sbnrnye dah nekad dpt gaji hr isnin@selasa 28@1 hb ni sy dh nk start main real akaun.modal adela dlm 500usd kl lbih pn skit je.tu la sbbnya sy gunakan ms yg sy ade ni sebaik mgkin....tp kalo ade sifu2 yg sudi bimbing sy trade live gnkan skype/ym/fb sy amat berbesar ati. dah kerja skg ni pun mcm nk tak nak je pki khidmat sy...sain kontrak sbln skali...3hb ni dh hbis kntak...kn smbug lg.kl 6bln skali ke nmpk la jgk kpentingn kita kt cmpany 2...

hidup ni kena banyak bersabar.
forex pun cam tu juga.
nasihat saya, baca ebook tu sikit, buka chart, cuba fahami menda apa yang dibaca secara praktikal plak.

forex ni mcm blaja kat sekolah gak. satu satu, jangan gopoh. nanti rugi, sayang duit tu.
kalau baru camni, ada 500usd, simpan dulu, try demo dulu.
dari perbualan kita di sini, bro masih belum dapat tangkap lagi konsep support/resistance.
cuba perhatikan chart tu betul2, sementara hari ahad ni, pin point kat mana support, kat mana resistance, kat mana trend of the moment mula/akhir. esok, layan chart live. nak tangkap pembentukan trend dan s/r masa trading lagi azab berbanding dgn tengok chart statik. indi tu indi juga, solid basic lagi ganaz effectnya masa trading.

trading sama mcm bawa kenderaan, pengalaman on the road maha penting. bukan saya nak rendah2 kan bro, jangan salah faham. saya hanya cuba menunjukkan cara yang betul utk memorex ni. bro cuba dulu guna sistem ni. saya tak ada apa2 kepentingan pun dlm sistem ni atau di fxopen ni, tapi, pada saya sistem ni, walaupun ada kekurangannya, kerana indi based, tapi boleh menjadi satu asas yang baik untuk belajar, kerana ianya lengkap. gunakan indi ni sekadar pointer, bukan sebab utama membuat keputusan.

cuba trade, dapatkan rentak - nak scalp ke, 5/10 pips exit. atau nak position ke, selagi tak sampai s/r tak terpikir nak close. kenali time frame mana yang sesuai dgn jiwa. dan yang paling penting cuba dapatkan untung yang konsisten selama 3 bulan, baru lah cuba kat account real.

kalau ada usd500, saya cuma akan depo 100usd je, dalam akaun mikro.
1 position cuma buka paling besar 1.0 lot. maksima 2 position satu batch.
lagi bagus kalau buat permulaan cuma buka 0.1 lot, maksima 2 position satu batch.
belajar menahan peluh masa floating, belajar exit masa harga dah sampai ke s/r walaupun setan dok bisik 'layan lagi bang....' hehe.
memang nampak ciput, tapi blaja dulu, kalau 100 usd/1.0 lot kat mikro bole jadi 200usd dengan konsisten, insyaAllah 1000usd bole layan 0.1 lot, atau 10,000usd bole layan 1.0 lot ngan selamat kat standard account. disiplin,practice, practice,practice.

tapis lah apa yang saya post kat sini. jangan terus ditelan semua.
kalau perlu bimbingan, pm je saya atau bro Bidara. lagi mudah nak jawab.
juga, pasal gamba, cuba bagitau skang guna pc/laptop apa, guna windows 7 ke, atau xp ke.
insyaAllah bole tunjuk ajar/bagi soft.

faizul
02-27-2011, 03:59 AM
Ramai org mengelak trade semasa News kerana data yang dikeluar semasa News tidak dapat dipastikan jadi perubahan pip akan terjadi begitu banyak sama ada neg @ pos , disini kekuatan margin adalah perlu di fikirkan. Hanya SL yang dapat menyelamat akaun. Sy pun sdng blajr jugak nak meramalkan adalah mustahil,,jadi kita perlu dapat nasihat dr otai yg ada dlm forum2 terutama di jiran bilik sebelah..ia itu di forum cari emas.

tp btol kn dr pemahman sy yg bro OP sell n buy pd ms yg sama????n close 1 post bila dh ykin trend 2 strong ke mn...up ke down??

hehe...bro merendh diri la plk.dh biase mkn kcik2 n berani pncing ikan bsr ni dh kira ok la 2 bro bidara.sy ni br brjinak2 cr ikan d tali air bru...blum g sungai @ paya lg.bro dh brani sewa bot memancing d laut...wlpun pesisir pntai...hehe

2....xpe kte sme sbr mnuggu otai2 mcm abg FT,red n lain2moga2 dpt sm2 mghuraikn kekeliruan ni.

bidara
02-27-2011, 04:39 AM
tp btol kn dr pemahman sy yg bro OP sell n buy pd ms yg sama????n close 1 post bila dh ykin trend 2 strong ke mn...up ke down??

hehe...bro merendh diri la plk.dh biase mkn kcik2 n berani pncing ikan bsr ni dh kira ok la 2 bro bidara.sy ni br brjinak2 cr ikan d tali air bru...blum g sungai @ paya lg.bro dh brani sewa bot memancing d laut...wlpun pesisir pntai...hehe

2....xpe kte sme sbr mnuggu otai2 mcm abg FT,red n lain2moga2 dpt sm2 mghuraikn kekeliruan ni.

Berlajar dari kesilapan dan kesalahan adalah adalah cikgu bagi sy, dari sini barulah sy tahu dunia ini tinggi/rendah nya. Masa itu baru cari cari otai2 yg ada dalam forum dan buat kajian. Emosi dan tamak adalah satu2 yg mesti buang. Kata org biar untung sedikit drp pulang tangan kosong, jadi lama2 jadi bukit..bukan lama2 dikejar cik marjinah...haaa..

OP sy lihat trend dan yakin baru op...kadang2 1minggu pun sy tak buat OP kerana tak dpt pasti signal kearah mana...dudduk ditepi gelanggang aja...itu lebih baik drp rugi.

faizul
02-27-2011, 04:46 AM
hidup ni kena banyak bersabar.
forex pun cam tu juga.
nasihat saya, baca ebook tu sikit, buka chart, cuba fahami menda apa yang dibaca secara praktikal plak.

forex ni mcm blaja kat sekolah gak. satu satu, jangan gopoh. nanti rugi, sayang duit tu.
kalau baru camni, ada 500usd, simpan dulu, try demo dulu.
dari perbualan kita di sini, bro masih belum dapat tangkap lagi konsep support/resistance.
cuba perhatikan chart tu betul2, sementara hari ahad ni, pin point kat mana support, kat mana resistance, kat mana trend of the moment mula/akhir. esok, layan chart live. nak tangkap pembentukan trend dan s/r masa trading lagi azab berbanding dgn tengok chart statik. indi tu indi juga, solid basic lagi ganaz effectnya masa trading.

trading sama mcm bawa kenderaan, pengalaman on the road maha penting. bukan saya nak rendah2 kan bro, jangan salah faham. saya hanya cuba menunjukkan cara yang betul utk memorex ni. bro cuba dulu guna sistem ni. saya tak ada apa2 kepentingan pun dlm sistem ni atau di fxopen ni, tapi, pada saya sistem ni, walaupun ada kekurangannya, kerana indi based, tapi boleh menjadi satu asas yang baik untuk belajar, kerana ianya lengkap. gunakan indi ni sekadar pointer, bukan sebab utama membuat keputusan.

cuba trade, dapatkan rentak - nak scalp ke, 5/10 pips exit. atau nak position ke, selagi tak sampai s/r tak terpikir nak close. kenali time frame mana yang sesuai dgn jiwa. dan yang paling penting cuba dapatkan untung yang konsisten selama 3 bulan, baru lah cuba kat account real.

kalau ada usd500, saya cuma akan depo 100usd je, dalam akaun mikro.
1 position cuma buka paling besar 1.0 lot. maksima 2 position satu batch.
lagi bagus kalau buat permulaan cuma buka 0.1 lot, maksima 2 position satu batch.
belajar menahan peluh masa floating, belajar exit masa harga dah sampai ke s/r walaupun setan dok bisik 'layan lagi bang....' hehe.
memang nampak ciput, tapi blaja dulu, kalau 100 usd/1.0 lot kat mikro bole jadi 200usd dengan konsisten, insyaAllah 1000usd bole layan 0.1 lot, atau 10,000usd bole layan 1.0 lot ngan selamat kat standard account. disiplin,practice, practice,practice.

tapis lah apa yang saya post kat sini. jangan terus ditelan semua.
kalau perlu bimbingan, pm je saya atau bro Bidara. lagi mudah nak jawab.
juga, pasal gamba, cuba bagitau skang guna pc/laptop apa, guna windows 7 ke, atau xp ke.
insyaAllah bole tunjuk ajar/bagi soft.

trima ksih bro...sy mmg hrgai niat bro 2...n sy mengaku kelemhan sy msih ketara...jd sbb 2 la sy gunakn 100% peluang yg ade kt forum ni tmbh2 ngn adenye bro2 yg xjemu2 mndidik ank bgsa ni.
utk pgethuan bro...sy dh main demo ni dh dekat 3bln.sblum ni sy ulang alik jmpe kwn sy kt seri iskndar iaitu 60km dri tmpt sy sewa skg ni.probnye bila asyik main demo ni komitmen sy pd forex tak lama.mklum la kat umh sewa sy ni rmai sgt kwn2 guna laptop sy.tak nak bg pn kwn.jd klo sy main real dgn modal kcil dlu...komitmen sy trhdap forex mgkin blh capai 200%.dah main real sapa nak loss...& dengan cara 2 la sy memotivasikan dri sy.

erm...psal support/resistance tu kita kn refer chart dlam 1minggu sblum ni kn???yg cpai pling tinggi tu ressistance n yg pling bwh tu support.& kl nk lg mmbntu sy tgk kt indi kuasa forex yg sy beli sblum ni.

& 1 lg sy nk tanya platform ape yg blh buka mini akaun serendh 100usd??sy skg ni guna insta trader tp minimum kn ade 300usd utk buka mini akaun.
utk permulaan sy plan nk bkk mini akaun 100usd mcm bro ckap 2 n trade maximum 2 trade n 1 trade tu 50sen je...& sykur la kwn sy yg kat seri iskndar tu sudi mmbantu sy bila memorex real akaun nnti smbil2 sy tolong monitor yg die trade tu.tu la sbbnya sy ykin tmbhan pula bro2 kat sni jgk sudi mmbntu

faizul
02-27-2011, 04:50 AM
tapis lah apa yang saya post kat sini. jangan terus ditelan semua.
kalau perlu bimbingan, pm je saya atau bro Bidara. lagi mudah nak jawab.
juga, pasal gamba, cuba bagitau skang guna pc/laptop apa, guna windows 7 ke, atau xp ke.
insyaAllah bole tunjuk ajar/bagi soft.

sy pkai laptop window 7.nnti ade rezeki sy beli kamera plk...belajar amk 7 edit gmbr n post kt sni skali ngn gmbr....bru senag skit bro2 tengok...

faizul
02-27-2011, 05:00 AM
Berlajar dari kesilapan dan kesalahan adalah adalah cikgu bagi sy, dari sini barulah sy tahu dunia ini tinggi/rendah nya. Masa itu baru cari cari otai2 yg ada dalam forum dan buat kajian. Emosi dan tamak adalah satu2 yg mesti buang. Kata org biar untung sedikit drp pulang tangan kosong, jadi lama2 jadi bukit..bukan lama2 dikejar cik marjinah...haaa..

OP sy lihat trend dan yakin baru op...kadang2 1minggu pun sy tak buat OP kerana tak dpt pasti signal kearah mana...dudduk ditepi gelanggang aja...itu lebih baik drp rugi.

nasihat yg mmbina....wlupn ringkas tp padat...TQ skali lg bro.petua bro 2 mmg btol...kebanyakn sy OP floating pn sbb OP wlpun signal xckup @ jajaran xkuat...dgn kt lain singnal meragukn.tetapi sy ttap OP sb nk belajar....kl floating sy dpt tau yg keadaan mcm 2 xssuai OP.kl main real akaun mmg sy kne tunggu strong signal bru OP.
ni ym sy...joe_cole83...facebook;joedragon83@yahoo.com n skype mohamadfaizul83.sudi2 la added sy...TQ

faizul
02-27-2011, 05:40 AM
Carta News Monday 28.2.2011
merah2 tu kuat


i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/news.gif

erm...mcm mn nk tgk bro???
cth 1;-sy nk buka GDP m/m tu yg color merah 2.yg blh klik kt link wrna biru tepi dia je.patu kluar ************.com/?
tp kt web 2 byk btol sub linknye...mana 1 nk buka????

faizul
02-27-2011, 05:49 AM
Buka ini

erm...tekan xleh la bro...bro kena bg link jgk www ke ape br senang.

faizul
02-27-2011, 06:08 AM
rulesL tak leh promote lain punya forum


xxxxx forex.......xxxxxxfactory.......(dot)xxxcom

erm...xpe bro...dpt klue skit2 pn alhmdlh dh...nk dptkn sume skaligus mn mgkin...btol x???stiap org ade limit storage nye..hehe.kl bro xkeberatan tlg sms web tu kt sy..0135313193...@pn sms kt akaun facebook/skype r ym sy yg sy tulis kt atas 2...TQ

faizul
02-27-2011, 06:18 AM
ok bro...sdkit sbnyk sy faham.mksud bro mcm ni kn....
1)mula2 cr news kt calendar yg strong trend wrna merah n tgk kaitan news tu ngn matawang ape CHF ke ape??
2)pstu cr detail news plk yg brkaitan ngn CHF tu...

btol x bro????TQ

bidara
02-27-2011, 06:18 AM
erm...xpe bro...dpt klue skit2 pn alhmdlh dh...nk dptkn sume skaligus mn mgkin...btol x???stiap org ade limit storage nye..hehe.kl bro xkeberatan tlg sms web tu kt sy..0135313193...@pn sms kt akaun facebook/skype r ym sy yg sy tulis kt atas 2...TQ

http://myroboforex.info/upload/Basic%20Of%20Forex%20Versi%20Bahasa%20Melayu.pdf

faizul
02-27-2011, 06:26 AM
myroboforex.info/upload/Basic%20Of%20Forex%20Versi%20Bahasa%20Melayu.pdf

fuhhh...mntap bro.nmpak gaya sarat la pala sy kn fkir n cuba fhami pdf yg bro bg 2..trima ksih skali lg...

bidara
02-27-2011, 07:22 AM
fuhhh...mntap bro.nmpak gaya sarat la pala sy kn fkir n cuba fhami pdf yg bro bg 2..trima ksih skali lg...

DI MODIFELD DARI GP VERSI ASAL...TERSERAH KEPADA MASING2 PUNYA TRADE


TF30M

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gu30-1.gif

TF60M

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gu60-1.gif

faizul
02-27-2011, 07:47 AM
DI MODIFELD DARI GP VERSI ASAL...TERSERAH KEPADA MASING2 PUNYA TRADE


TF30M

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gu30-1.gif

TF60M

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gu60-1.gif

menarik 2 bro....klo xkeberatan sy nk minta indi yg bro dh modified 2...hrap2 dpt memprmudhkn sy n nb2 lain memorex ni...TQ

bidara
02-27-2011, 07:57 AM
menarik 2 bro....klo xkeberatan sy nk minta indi yg bro dh modified 2...hrap2 dpt memprmudhkn sy n nb2 lain memorex ni...TQ


ok no problem sy akan pm

red343
02-27-2011, 08:34 AM
ok no problem sy akan pm

bagi dia temp skali bro, takde tersalah setting indi tu nanti.

THV tuh. hehe. saya layan THV trix v4 cobra je kat H1. bole tahan gak.

diharap bro bole terus memberi tunjuk ajar kat sini. biar meriah thread ni.

faizul
02-27-2011, 08:39 AM
bagi dia temp skali bro, takde tersalah setting indi tu nanti.

THV tuh. hehe. saya layan THV trix v4 cobra je kat H1. bole tahan gak.

diharap bro bole terus memberi tunjuk ajar kat sini. biar meriah thread ni.

btol2....hidup gp....sy mmg jtuh cinta pd pndgn 1st kt gp...tp nk fhm ape 2 THV trix v4 cobra 2 mmg mkn ms lama lg kot...huhuh

red343
02-27-2011, 09:07 AM
http://img228.imageshack.us/img228/2479/27539870.png
cara mudah mengenal s/r - pivot.
red dots resistance, blue dots support.
bagus lah kalau dah boleh mengenal s/r.
sekarang cuba ingat hanya jual dikawasan resistance, beli di kawasan support.
bila trend tengah turun, lebih banyakkan menjual....

kita kat fxopen, bukala akaun fxopen, kan ada akaun micro/standard.
a/c micro 100usd dah dapat 10,000us cents.

kalau guna windows7, cuba klik windows/all programs/accessories/snipping tool. itula kamera nya utk buat screen shot.
right click kat snipping tool tuh, pin to taskbar.
image tu save as jpeg, takde la berat sangat.
kalau nak snaggit, gi ambik kat katz.cd. saya guna snaggit, img save as png, lagi kecil dari jpeg,tapi lagi cun.
senang skit nak buat komen kat gamba tuh, mudah gak nak tengok masuk/exit trade kat mana. hehe.

pas tu, buka free account kat imageshack.us.
upload gamba tu kat ishack, copy paste link gamba tu kat sini.
dapat la kita tengok gambanya nanti.

faizul
02-27-2011, 09:11 AM
DI MODIFELD DARI GP VERSI ASAL...TERSERAH KEPADA MASING2 PUNYA TRADE


TF30M

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gu30-1.gif

TF60M

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gu60-1.gif

kat chart 2 ade 4 ema line bro pki.selain ema 5,13 & 18 @ ema 5,10 & 100......bro pkai ema ape yg 1 lg tu????

faizul
02-27-2011, 09:24 AM
img228.imageshack.us/img228/2479/27539870.png
cara mudah mengenal s/r - pivot.
red dots resistance, blue dots support.
bagus lah kalau dah boleh mengenal s/r.
sekarang cuba ingat hanya jual dikawasan resistance, beli di kawasan support.
bila trend tengah turun, lebih banyakkan menjual....

kita kat fxopen, bukala akaun fxopen, kan ada akaun micro/standard.
a/c micro 100usd dah dapat 10,000us cents.

kalau guna windows7, cuba klik windows/all programs/accessories/snipping tool. itula kamera nya utk buat screen shot.
right click kat snipping tool tuh, pin to taskbar.
image tu save as jpeg, takde la berat sangat.
kalau nak snaggit, gi ambik kat katz.cd. saya guna snaggit, img save as png, lagi kecil dari jpeg,tapi lagi cun.
senang skit nak buat komen kat gamba tuh, mudah gak nak tengok masuk/exit trade kat mana...

pas tu, buka free account kat imageshack.us.
upload gamba tu kat ishack, copy paste link gamba tu kat sini.
dapat la kita tengok gambanya nanti.

ok bro red...trima ksih byk2.sekarang ni sy tgh wt s/r line tmbh kt gp...nk senangkn skit ms nk trade nnti....hrap2 blh kurangkan kesilapan ms OP ngn adenya s/r tu.hehe.

tapi sy xbrapa jelas la ngn pivot level.apekah yg dmksudkn sbnrnye ngn pivot level 2???

red343
02-27-2011, 09:29 AM
btol2....hidup gp....sy mmg jtuh cinta pd pndgn 1st kt gp...tp nk fhm ape 2 THV trix v4 cobra 2 mmg mkn ms lama lg kot...huhuh

http://img824.imageshack.us/img824/682/89219310.png
indi, serasi dgn pengiraan saya . s/r nya ganaz... hehe

tu pasal saya kata, jadikan greenpips ni sebagai pedoman, senang nak blaja, senang nak tolong tegor.
s/r ni dah dapat, masuk/exit trade dah tak ketakutan. duit bro, masa trend of the moment tengah memuncak, kita tengah nak jual.
kalau tak biasa ngan s/r, price movement, trend, sah ingatkan nak cari nahas. betol tak?

bidara
02-27-2011, 09:35 AM
bagi dia temp skali bro, takde tersalah setting indi tu nanti.

THV tuh. hehe. saya layan THV trix v4 cobra je kat H1. bole tahan gak.

diharap bro bole terus memberi tunjuk ajar kat sini. biar meriah thread ni.


Ok bro red....dah bagi dgb template...harap2 buka lah pm box tu utk ambi...l

faizul
02-27-2011, 09:48 AM
img824.imageshack.us/img824/682/89219310.png
indi, serasi dgn pengiraan saya . s/r nya ganaz... hehe

tu pasal saya kata, jadikan greenpips ni sebagai pedoman, senang nak blaja, senang nak tolong tegor.
s/r ni dah dapat, masuk/exit trade dah tak ketakutan. duit bro, masa trend of the moment tengah memuncak, kita tengah nak jual.
kalau tak biasa ngan s/r, price movement, trend, sah ingatkan nak cari nahas. betol tak?

btol 2 bro.sy nk tnye skit....ade tak indi yg setkan auto s/r kt mana2 pair kita buka 2???kl ade senang...xpyh set manual...

red343
02-27-2011, 10:09 AM
ok bro red...trima ksih byk2.sekarang ni sy tgh wt s/r line tmbh kt gp...nk senangkn skit ms nk trade nnti....hrap2 blh kurangkan kesilapan ms OP ngn adenya s/r tu.hehe.

tapi sy xbrapa jelas la ngn pivot level.apekah yg dmksudkn sbnrnye ngn pivot level 2???

perhatikan balek screen shot tu.
kan ada tulis daily pivot, daily R1, daily S1, weekly pivot ......

itula pivot. r1, r2, r3, semuanya resistance. s1 s2 s3 semuanya support.
analisa - harga terendah geppy dah sampai kat daily s1, bounce balek ke atas, sangkut kat resistance. nampak tak THV nak berlaga? red dots klua kat chart?
kemungkinan utk harga turun semula memang ada kalau ini trade yang masih on. tapi yang ni dah close ujung minggu. analisa terenti kat sini je. tapi kalau mende ni jadi masa kat hari biasa:
kita sell kat resistance tu bila
harga turun melepasi point terendah bar puncak.
kalau guna stoch, masa ni kita tengok stoch bersilang kat 80
perhati line trend - klua warna merah.
dah jadi cam ni, tawakkal, hit sell. kalau harga naik sikit lepas kita sell, dan tersangkut kat resistance balek, sell lagi satu. ini cuma pullback, perkara biasa. tapi kalau tak semena mena harga break gila. close. biar rugi sikit, jangan sampai beratus pip baru nak close.
stop loss 30 pips atau ikut previous swing hi.
bila harga dah turun dan sampai kat kawasan daily s1 tu, close satu position. ambil untung dulu. yang lagi 1 position be+1, tengok harga, tengok trend of the moment.

nak ke pivot ngan s/r :sm46:ni? hehe

faizul
02-27-2011, 11:27 AM
perhatikan balek screen shot tu.
kan ada tulis daily pivot, daily R1, daily S1, weekly pivot ......

itula pivot. r1, r2, r3, semuanya resistance. s1 s2 s3 semuanya support.
analisa - harga terendah geppy dah sampai kat daily s1, bounce balek ke atas, sangkut kat resistance. nampak tak THV nak berlaga? red dots klua kat chart?
kemungkinan utk harga turun semula memang ada kalau ini trade yang masih on. tapi yang ni dah close ujung minggu. analisa terenti kat sini je. tapi kalau mende ni jadi masa kat hari biasa:
kita sell kat resistance tu bila
harga turun melepasi point terendah bar puncak.
kalau guna stoch, masa ni kita tengok stoch bersilang kat 80
perhati line trend - klua warna merah.
dah jadi cam ni, tawakkal, hit sell. kalau harga naik sikit lepas kita sell, dan tersangkut kat resistance balek, sell lagi satu. ini cuma pullback, perkara biasa. tapi kalau tak semena mena harga break gila. close. biar rugi sikit, jangan sampai beratus pip baru nak close.
stop loss 30 pips atau ikut previous swing hi.
bila harga dah turun dan sampai kat kawasan daily s1 tu, close satu position. ambil untung dulu. yang lagi 1 position be+1, tengok harga, tengok trend of the moment.

nak ke pivot ngan s/r :sm46:ni? hehe

dari apa yg sy perhatikan support, resistance & pivot adalah benda yg berlainan.support n resistance alhmdlh sy fhm la jgk....bila dh refer indi kuasa forex sy msukkan manual line r/s dlm chart gp....brula nmpak jelas bg nb mcm sy ni.
tp pivot tu sy msih tak fham.....apa beza antara pivot ngn r/s????ke hanya ayat je beza????ayat lain dpanggil pivot support & pivot resistance???mcm tu ke bro red??

nak nak...kl ada indi pivot ngn s/r tlg bg kat sy ekk.....
sorry la sy byk susahkan bro red n bro bidara....

bidara
02-27-2011, 01:04 PM
dari apa yg sy perhatikan support, resistance & pivot adalah benda yg berlainan.support n resistance alhmdlh sy fhm la jgk....bila dh refer indi kuasa forex sy msukkan manual line r/s dlm chart gp....brula nmpak jelas bg nb mcm sy ni.
tp pivot tu sy msih tak fham.....apa beza antara pivot ngn r/s????ke hanya ayat je beza????ayat lain dpanggil pivot support & pivot resistance???mcm tu ke bro red??

nak nak...kl ada indi pivot ngn s/r tlg bg kat sy ekk.....
sorry la sy byk susahkan bro red n bro bidara....

dah ambil ke@ lum indi dan template...ada dalam pm box...buka lah.

red343
02-27-2011, 01:10 PM
pivot points tu s/r.
s/r yang paling penting sekali sebab majoriti trader akan refer pada pivot masa trade.
bila dah ramai beli kat S1, pas tu close kat daily pivot, itu yang buat kita tengok harga sangkut kat situ.
sebab tu juga kebanyakan s/r indi cam gp diamond, s/r lines/ dots bla bla bla akan muncul kat kawasan pivot.
jadinya dah bertambahlah ilmu forex bro... hehe.
sabar, pelan2 kayuh, pelan2 faham. suda faham, baru cita strategi plak.
berbalik pada greenpips, skang ni dah faham kenapa mesti sell kat kawasan stoch bersilang di kawasan 80, macD merah, trend merah, bersilang hala ke bawah?
ini baru jual time. nanti tiba uptrend, bole plak tengok sendiri syarat2 yang TT tulis tu jadi kenyataan...
yang betulnya, this is what trading is all about.... bukannya susa pun buat duit cara selamat.... hehe.

Pivot points are very useful tools that use the previous bars' highs, lows and closings to project support and resistance levels for future bars. Daily pivot points are useful for swing trading; while 4 hour pivot points are useful for intraday trading. Longer term pivot points provide an idea of where key support and resistance levels should be. Place the pivot points on your charts and see how traders appear to give pivot point levels a lot of respect.


http://rapidshare.com/files/450092646/pivot_sr.rar

red343
02-27-2011, 01:13 PM
dah ambil ke@ lum indi dan template...ada dalam pm box...buka lah.

bro bidara, pm saya sekali indi ngan template tu, nak test gak nih.
didahului dgn terimakasih....

zamhana
02-27-2011, 01:15 PM
bro bidara, pm saya sekali indi ngan template tu, nak test gak nih.
didahului dgn terimakasih....

alang kepalang baik mai pm sedot skali. keke

bidara
02-27-2011, 01:21 PM
bro bidara, pm saya sekali indi ngan template tu, nak test gak nih.
didahului dgn terimakasih....


dah pm...buka lah

bidara
02-27-2011, 01:24 PM
alang kepalang baik mai pm sedot skali. keke

dah pm...lihat pm inbox

zamhana
02-27-2011, 01:39 PM
dah pm...lihat pm inbox

TQ masta. Barang masta slalunya terbaikk. hehe

red343
02-27-2011, 02:03 PM
dah pm...buka lah

http://img816.imageshack.us/img816/4577/31591323.png

makasih bro bidara.

memang canggih. hehe.

nampak terang geppy H1 tengah uptrend correction.
harga sangkut kat tulang tengah BB.
walau cammanapun harga masih diatas coral, jadi kemungkinan untuk terus naik tetap ada.
trend hijau di kawasan macD merah ke bawah. stoch sangkut kat 20.
tapi, mcm yang saya post tadi la, market dah tutup. sydney open nanti tak tau harga ada kat mana.....

ada sape2 yang trade geppy kat sini?

bidara
02-27-2011, 02:19 PM
makasih bro bidara.

memang canggih. hehe.

nampak terang geppy H1 tengah uptrend correction.
harga sangkut kat tulang tengah BB.
walau cammanapun harga masih diatas coral, jadi kemungkinan untuk terus naik tetap ada.
trend hijau di kawasan macD merah ke bawah. stoch sangkut kat 20.
tapi, mcm yang saya post tadi la, market dah tutup. sydney open nanti tak tau harga ada kat mana.....

ada sape2 yang trade geppy kat sini?[/QUOTE]

Lihat yg ini pula mcamana...semua ada sig. Untuk RUjukan saja...tiada kena mengena GP...harap maklum

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/THV.gif


Baca Hijau dan Merah dah boleh buat OP

faizul
02-27-2011, 09:29 PM
dah ambil ke@ lum indi dan template...ada dalam pm box...buka lah.

dah2....makaseh bro....

faizul
02-27-2011, 11:24 PM
img813.imageshack.us/img813/7963/73924999.jpg



Assalamualaikum & slamat pagi smua..sy ada kemusykilan skit.merujuk pd chart kat atas sy OP sell kat line kuning tu.betul ke timing sy Op tu???hrap bro2 sudi mencemar duli ajar nb mcm sy ni...hehe

faizul
02-27-2011, 11:32 PM
img813.imageshack.us/i/73924999.jpg/

Assalamualaikum & slamat pagi smua..sy ada kemusykilan skit.merujuk pd chart kat atas sy OP sell kat line kuning tu.betul ke timing sy Op tu???hrap bro2 sudi mencemar duli ajar nb mcm sy ni...hehe

tak nak kuar la gambar 2....mcm mn cara yg betulnya ek???rsnye yg kat atas tu link yg btol dh

red343
02-28-2011, 12:30 AM
makasih bro bidara.

memang canggih. hehe.

nampak terang geppy H1 tengah uptrend correction.
harga sangkut kat tulang tengah BB.
walau cammanapun harga masih diatas coral, jadi kemungkinan untuk terus naik tetap ada.
trend hijau di kawasan macD merah ke bawah. stoch sangkut kat 20.
tapi, mcm yang saya post tadi la, market dah tutup. sydney open nanti tak tau harga ada kat mana.....

ada sape2 yang trade geppy kat sini?

Lihat yg ini pula mcamana...semua ada sig. Untuk RUjukan saja...tiada kena mengena GP...harap maklum

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/THV.gif


Baca Hijau dan Merah dah boleh buat OP[/QUOTE]

kepada yang berminat utk scalping chart ni memang sepatutnya ada kat terminal masing2....
hanya nak ingat, bila tengah downtrend banyak kan menjual. bila membeli, jaga2, nampak harga berat je nak naik, zas! tak yah tunggu TP hit la, takut untung tak banyak la... dan bila downtrend dah dekat sampai kat ujung. harap2 bro bidara bole tolong hilite kat sini. kita semua dah bole jaga2.

makasih bro.

red343
02-28-2011, 12:59 AM
tak nak kuar la gambar 2....mcm mn cara yg betulnya ek???rsnye yg kat atas tu link yg btol dh

http://img5.imageshack.us/img5/3782/33730762.png
http://img545.imageshack.us/img545/2938/38097969.png
http://img715.imageshack.us/img715/8049/16720199.png
betul betul betul... hehe

faizul
02-28-2011, 05:44 AM
img5.imageshack.us/img5/3782/33730762.png
img545.imageshack.us/img545/2938/38097969.png
img715.imageshack.us/img715/8049/16720199.png
betul betul betul... hehe

tak tau la bro red...folow straight ape yg bro ckp tu pn xjd jgk.mula2 copy pase ade [IMG] TP Bila dh tekan post kt forum [IMG] tu hilang...tinggal (img813.imageshack.us/img813/7963/73924999.jpg) je. pun hilang....

red343
02-28-2011, 07:39 AM
tak tau la bro red...folow straight ape yg bro ckp tu pn xjd jgk.mula2 copy pase ade [IMG] TP Bila dh tekan post kt forum [IMG] tu hilang...tinggal (img813.imageshack.us/img813/7963/73924999.jpg) je. pun hilang....

mungkin belum sampai posting quota utk dibenarkan post img kot.
takde hal, cuba pm link img tu kat saya.

bidara
02-28-2011, 08:02 AM
mungkin belum sampai posting quota utk dibenarkan post img kot.
takde hal, cuba pm link img tu kat saya.

testing upload image

http://forumimagecodes.com/images/f0fwil7kho9p9suocj_thumb.jpg (http://forumimagecodes.com/viewer.php?file=f0fwil7kho9p9suocj.jpg)


http://forumimagecodes.com/images/f0fwil7kho9p9suocj.jpg

Thanks to Forum Image Codes for <a href="http://forumimagecodes.com/">Free image hosting</a>

faizul
02-28-2011, 11:10 AM
testing upload image

forumimagecodes.com/images/f0fwil7kho9p9suocj_thumb.jpg


forumimagecodes.com/images/f0fwil7kho9p9suocj.jpg

Thanks to Forum Image Codes for <a href="forumimagecodes.com/">Free image hosting</a>

huhuh...xblh tgk jgk 2 gmbrnye bro...
sy dh register akaun real ptg td...alhmdlh dh blh start memorex.hrap2 dpat lauk mkn mlm ni...hehe

faizul
02-28-2011, 11:13 AM
mungkin belum sampai posting quota utk dibenarkan post img kot.
takde hal, cuba pm link img tu kat saya.

ok TQ bro...

bidara
02-28-2011, 11:37 AM
huhuh...xblh tgk jgk 2 gmbrnye bro...
sy dh register akaun real ptg td...alhmdlh dh blh start memorex.hrap2 dpat lauk mkn mlm ni...hehe

Untuk memasukkan gambar ke dalam topik perbincangan forum ini, ikuti langkah-langkah yang berikut:

Download gambar digital (format jpeg, jpg atau gif) dari kamera digital anda ke dalam komputer anda.
Upload gambar tersebut ke website yg menyediakan image hosting.

Ada penyedia image hosting yang menawarkan hosting secara percuma. Misalnya photobucket, imageshack, shutterfly, multiply dan lain-lain. Daftar dulu utk keahlian.

Ikuti langkah-langkah utk upload gambar ke website image hosting berdasarkan proses yg ditetapkan oleh website tersebut.

Setelah diupload, lihat gambar yg hendak dipilih.

Klik gambar yg dikehendaki dengan butang kanan tetikus anda.

Bagi pengguna Internet Explorer:
Tetingkap “Properties” akan keluar.
Lihat ruangan yg bertulis “Address (URL)”. Highlight dan salin seluruhnya apa yg terkandung dlm ruangan tersebut. (Tekan butang Control+C pada papan kekunci atau klik butang kanan tetikus anda utk memilih fungsi “Copy”)

Bagi pengguna Firefox:
Pilih terus “Copy Link Location”

Kembali kepada MFN, klik "Reply to Topic"

Dlm ruangan “Format”, ada sederet ikon yg membawa fungsi tertentu.

Klik ikon yg bertanda “Insert Image”. Ikon ini terletak nombor 4 dari kanan.

Satu kod yg bertanda [ img][ /img] akan keluar.

Letakkan cursor di tengah-tengah antara kedua-dua tanda ][ dan klik butang kanan tetikus anda dan pilih “Paste”.

Contoh:

[ img]http:// www. alamat website image hosting anda.com/images/gambarapantah.jpg[ /img]

Klik butang “Preview” utk melihat sama ada gambar yg dikehendaki keluar dlm tetingkap Preview.

Nota:
Sila hadkan saiz gambar yg hendak dimasukkan sekecil mungkin. Jika perlu, edit gambar yg terlalu besar saiznya menggunakan perisian tertentu seperti Photoshop, Picasa ataupun Microsoft Picture Editor.

red343
02-28-2011, 12:07 PM
testing upload image

http://forumimagecodes.com/images/f0fwil7kho9p9suocj_thumb.jpg (http://forumimagecodes.com/viewer.php?file=f0fwil7kho9p9suocj.jpg)


http://forumimagecodes.com/images/f0fwil7kho9p9suocj.jpg

Thanks to Forum Image Codes for <a href="http://forumimagecodes.com/">Free image hosting</a>

bro bidara,
tadi saya cuba guna manage attachment utk upload img,
ingat nak ajar faizul pusing line upload kat situ plak, tapi gagal.
guna jpg pun tak boleh, jpeg ngan png pun sama.
minta tolong bro cuba ajar cara yang betul utk upload img cara ni.....

red343
02-28-2011, 12:13 PM
Untuk memasukkan gambar ke dalam topik perbincangan forum ini, ikuti langkah-langkah yang berikut:

Download gambar digital (format jpeg, jpg atau gif) dari kamera digital anda ke dalam komputer anda.
Upload gambar tersebut ke website yg menyediakan image hosting.

Ada penyedia image hosting yang menawarkan hosting secara percuma. Misalnya photobucket, imageshack, shutterfly, multiply dan lain-lain. Daftar dulu utk keahlian.

Ikuti langkah-langkah utk upload gambar ke website image hosting berdasarkan proses yg ditetapkan oleh website tersebut.

Setelah diupload, lihat gambar yg hendak dipilih.

Klik gambar yg dikehendaki dengan butang kanan tetikus anda.

Bagi pengguna Internet Explorer:
Tetingkap “Properties” akan keluar.
Lihat ruangan yg bertulis “Address (URL)”. Highlight dan salin seluruhnya apa yg terkandung dlm ruangan tersebut. (Tekan butang Control+C pada papan kekunci atau klik butang kanan tetikus anda utk memilih fungsi “Copy”)

Bagi pengguna Firefox:
Pilih terus “Copy Link Location”

Kembali kepada MFN, klik "Reply to Topic"

Dlm ruangan “Format”, ada sederet ikon yg membawa fungsi tertentu.

Klik ikon yg bertanda “Insert Image”. Ikon ini terletak nombor 4 dari kanan.

Satu kod yg bertanda [ img][ /img] akan keluar.

Letakkan cursor di tengah-tengah antara kedua-dua tanda ][ dan klik butang kanan tetikus anda dan pilih “Paste”.

Contoh:

[ img]http:// www. alamat website image hosting anda.com/images/gambarapantah.jpg[ /img]

Klik butang “Preview” utk melihat sama ada gambar yg dikehendaki keluar dlm tetingkap Preview.

Nota:
Sila hadkan saiz gambar yg hendak dimasukkan sekecil mungkin. Jika perlu, edit gambar yg terlalu besar saiznya menggunakan perisian tertentu seperti Photoshop, Picasa ataupun Microsoft Picture Editor.

makasih....

http://img5.imageshack.us/i/39311615.png/

red343
02-28-2011, 12:44 PM
http://img163.imageshack.us/img163/1808/55699543.png
green pips + faizul5
lepas tarik fibo kat h4 ngan h1, tawakal je la kat m15. insyaAllah....

faizul
02-28-2011, 12:53 PM
makasih....

img5.imageshack.us/i/39311615.png/

trima ksih skali lg bro...


img163.imageshack.us/img163/1808/55699543.png
green pips + faizul5
lepas tarik fibo kat h4 ngan h1, tawakal je la kat m15. insyaAllah....


sy kurang jelas mksud bro 2..."tarik fibo kat h4 & h1????tawakal kat m15????hrp bro sudi bg pnjelasan detail skit...


img163.imageshack.us/img163/1808/55699543.png
green pips + faizul5
lepas tarik fibo kat h4 ngan h1, tawakal je la kat m15. insyaAllah....

erm....mcm dh melepas je...huhuh.kl mksud bro red sruh OP la td.teknik yg bro bidara modified ni ssuai jgk yea kt tf15???

faizul
02-28-2011, 01:15 PM
pivot points tu s/r.
s/r yang paling penting sekali sebab majoriti trader akan refer pada pivot masa trade.
bila dah ramai beli kat S1, pas tu close kat daily pivot, itu yang buat kita tengok harga sangkut kat situ.
sebab tu juga kebanyakan s/r indi cam gp diamond, s/r lines/ dots bla bla bla akan muncul kat kawasan pivot.
jadinya dah bertambahlah ilmu forex bro... hehe.
sabar, pelan2 kayuh, pelan2 faham. suda faham, baru cita strategi plak.
berbalik pada greenpips, skang ni dah faham kenapa mesti sell kat kawasan stoch bersilang di kawasan 80, macD merah, trend merah, bersilang hala ke bawah?
ini baru jual time. nanti tiba uptrend, bole plak tengok sendiri syarat2 yang TT tulis tu jadi kenyataan...
yang betulnya, this is what trading is all about.... bukannya susa pun buat duit cara selamat.... hehe.

Pivot points are very useful tools that use the previous bars' highs, lows and closings to project support and resistance levels for future bars. Daily pivot points are useful for swing trading; while 4 hour pivot points are useful for intraday trading. Longer term pivot points provide an idea of where key support and resistance levels should be. Place the pivot points on your charts and see how traders appear to give pivot point levels a lot of respect.


rapidshare.com/files/450092646/pivot_sr.rar

alhmdllah psal pivot s/r & tgk chart gp pn dh tahu kegunaan chart stoch 7 MACD....& nk tgk overbrought & oversold 2.ksmua ni mrupkan basic forex yg tak trnilai bg sy.kalo xtau main buy atas ressistance 3 & sell bwah support3 naye la....bila nk hit tak tau...

dlam ms 3hari ni sy guna btol2 ms yg ade....trima ksih pd bro2 skali lg.kalo tak sbb tnjuk ajar bro2 mmg lmbt lg la sy nk fhm btol2 psal forex ni....

bidara
02-28-2011, 11:32 PM
Guna photobucket...

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/faizul.png


Mula register kat photobucket....login....Create Album...Upload Now....Upload Complete ...pas tu save and continue to my album....Kemudian Click pada image tersebut......pilih See More (Klik)....loading....klik pada Get Link Code.....apabila kluar link code...paste link code IMG to Bulletin boards & forum....


Semuga Berjaya.

bidara
02-28-2011, 11:43 PM
Testing Upload EURJPY


http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/eurjpy.gif

bidara
03-01-2011, 01:11 AM
Upload Testing

EU- GP

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gp-3.gif


EU- PESAING (Ini bukan GP- hrp maklum) Ruj Shj.

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/-gp-pesaing.gif

red343
03-01-2011, 01:57 AM
alhmdllah psal pivot s/r & tgk chart gp pn dh tahu kegunaan chart stoch 7 MACD....& nk tgk overbrought & oversold 2.ksmua ni mrupkan basic forex yg tak trnilai bg sy.kalo xtau main buy atas ressistance 3 & sell bwah support3 naye la....bila nk hit tak tau...

dlam ms 3hari ni sy guna btol2 ms yg ade....trima ksih pd bro2 skali lg.kalo tak sbb tnjuk ajar bro2 mmg lmbt lg la sy nk fhm btol2 psal forex ni....

syukur alhamdulillah dah mula faham....
jual kat support, beli kat resistance asyik hit stop loss la jawabnya. hit mesti hit..... hehe.

faizul, google pasal money management in forex la plak.
baru faham kenapa saya kata kalau 100usd dimikro acccount, cuma buka paling tinggi 1.0 lot, dua position je.
100usd buka 50cent position, bernafas dalam lumpur nanti..... fuh.... wings lak dah...

faizul
03-01-2011, 01:58 AM
Upload Testing

EU- GP

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gp-3.gif


EU- PESAING (Ini bukan GP- hrp maklum) Ruj Shj.

i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/-gp-pesaing.gif

ok....drp apa yg bro bidara bagi guide tu kebanyakannya dapat sy ikut straight instruction tu.
tapi bila sampai kluar link code....sy klick kt post advance>>insert image>>kuar please enter your URL image.
saya paste kan 'Share a link to the album' kat photobucket.com tu....s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/

seterusnya jd >>>s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/

tapi bila klik preview post kt fxopen ni secara automatic tinggal >>>> "s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83" je.yg [/IMG] tu ilang lanun mana kebas xtau

red343
03-01-2011, 02:03 AM
photobucket masalah skit bro bidara. nanti dia suro kita buka account berbayar. pastu kalau kita tak buka juga, segala img kita yang kita dah post semua ancus sebab link dah dibatalkan. saya kena dah dulu, abis lingkup thread gif animation saya kat satu forum tuh. backup img plak takde...ancus.
sebab tu saya prefer imageshack....

faizul
03-01-2011, 02:07 AM
ok....drp apa yg bro bidara bagi guide tu kebanyakannya dapat sy ikut straight instruction tu.
tapi bila sampai kluar link code....sy klick kt post advance>>insert image>>kuar please enter your URL image.
saya paste kan 'Share a link to the album' kat photobucket.com tu....http://s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/

seterusnya jd >>>

http://s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83

tapi bila klik preview post kt fxopen ni secara automatic tinggal >>>> "s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83" je.yg [/IMG] tu ilang lanun mana kebas xtau

faizul
03-01-2011, 02:09 AM
ok....drp apa yg bro bidara bagi guide tu kebanyakannya dapat sy ikut straight instruction tu.
tapi bila sampai kluar link code....sy klick kt post advance>>insert image>>kuar please enter your URL image.
saya paste kan 'Share a link to the album' kat photobucket.com tu....http://s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/

seterusnya jd >>>

http://s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/

tapi bila klik preview post kt fxopen ni secara automatic tinggal >>>> "s1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83" je.yg [/IMG] tu ilang lanun mana kebas xtau


cuba bro2 klick kat image tu...jd x???sy rs dh ade perkembangan dah 2...smlam xkuar lgsung...

hehe...boleh la 2 bro...asalkn kuar image.tekan kat link tu kuar image alhmdlh dh wlpun xdpat upload dalam forum ni direct.sy OP kat line kuning tu....ape pendapat bro2???harap2 sudi bg tunjuk ajar...

bidara
03-01-2011, 02:42 AM
cuba bro2 klick kat image tu...jd x???sy rs dh ade perkembangan dah 2...smlam xkuar lgsung...

hehe...boleh la 2 bro...asalkn kuar image.tekan kat link tu kuar image alhmdlh dh wlpun xdpat upload dalam forum ni direct.sy OP kat line kuning tu....ape pendapat bro2???harap2 sudi bg tunjuk ajar...


Harap gambar ini dapat membantu

Clik See More....Get Link Code....Dah Keluar ....Pilih (hightlightkan biru tu) skrool tarik code tu...kanan ke kiru (guna mous) warna biru tu.

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/faizolaaa.jpg

ini hasil nya yang post kat forum,

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/2.jpg


http://forum.fxopen.com/showthread.php?9721-Belajar-cara-upload-imej-untuk-SS

bidara
03-01-2011, 02:53 AM
photobucket masalah skit bro bidara. nanti dia suro kita buka account berbayar. pastu kalau kita tak buka juga, segala img kita yang kita dah post semua ancus sebab link dah dibatalkan. saya kena dah dulu, abis lingkup thread gif animation saya kat satu forum tuh. backup img plak takde...ancus.
sebab tu saya prefer imageshack....


Saya ada masaalah jugak dgn imageshake akan hilang dia punya image...bila sampai waktu...sebab itu saya guna photobucket.

Terima kasih.

Testing dari imagecave

http://usera.ImageCave.com/bidara/Forex/faizul.png.jpg

faizul
03-01-2011, 03:15 AM
syukur alhamdulillah dah mula faham....
jual kat support, beli kat resistance asyik hit stop loss la jawabnya. hit mesti hit..... hehe.

faizul, google pasal money management in forex la plak.
baru faham kenapa saya kata kalau 100usd dimikro acccount, cuma buka paling tinggi 1.0 lot, dua position je.
100usd buka 50cent position, bernafas dalam lumpur nanti..... fuh.... wings lak dah...

btol2...mnusia yg main forex ni selain pd mati takut MC je.yg lain awek merajuk psal dk lyn forex memanjang tu blh lg nk pjuk2.kl margainah dtg nk itu...itu jgk la.xboleh bangkang xbleh pujuk dh...hehe.

semalam sy punch 1 post 1usd...marah kwn sy 2...hehe.die kata brhati2...baik lambat asal selamat...btol jgk tu.sama jgk ngn kata2 bro kat sni...TQ

bidara
03-01-2011, 03:19 AM
btol2...mnusia yg main forex ni selain pd mati takut MC je.yg lain awek merajuk psal dk lyn forex memanjang tu blh lg nk pjuk2.kl margainah dtg nk itu...itu jgk la.xboleh bangkang xbleh pujuk dh...hehe.

semalam sy punch 1 post 1usd...marah kwn sy 2...hehe.die kata brhati2...baik lambat asal selamat...btol jgk tu.sama jgk ngn kata2 bro kat sni...TQ


100 USD BUKA 1lot mikro......sepatut nya 1/100 je. xpa belajar.

faizul
03-01-2011, 03:27 AM
Harap gambar ini dapat membantu

Clik See More....Get Link Code....Dah Keluar ....Pilih (hightlightkan biru tu) skrool tarik code tu...kanan ke kiru (guna mous) warna biru tu.

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/faizolaaa.jpg

ini hasil nya yang post kat forum,

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/2.jpg


http://forum.fxopen.com/showthread.php?9721-Belajar-cara-upload-imej-untuk-SS

TESTING2......

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/2.jpg

ALHMDLLH BRO...dh kuar pn.trima ksih byk2....baru la lena tido mlm ni...hehe

faizul
03-01-2011, 03:49 AM
100 USD BUKA 1lot mikro......sepatut nya 1/100 je. xpa belajar.

erm....saya buka 300usd.saya plan nk punch 0.50 usd je...main 2 trade dlm 1 ms...kl jumpa signal yg btol2 strong lagi 1 bru sy OP 1 trade lg.
ape pndapat bro2...selamat tak macam 2??pastu 1 lg...1/100 ni mksudnya ape???TQ

red343
03-01-2011, 05:21 AM
TESTING2......

http://img148.imageshack.us/img148/3589/33467232.jpg

ALHMDLLH BRO...dh kuar pn.trima ksih byk2....baru la lena tido mlm ni...hehe

alhamdulillah..... dah jual pun. tak tunggu harga turun bawah R1 skit baru jual?
bila harga dah lepas dari resistance. resistance dah jadi support.
jual macam ni, jual kat zone bahaya lagi.
zone selamat, jual bawah s/r.
masa tu pun harga dah mula pickup momentum, sebab ramai akan mula jual.


ini senario kalau beli sebelum lepas s/r:

http://img696.imageshack.us/img696/7072/66408144.png

faizul
03-01-2011, 06:42 AM
alhamdulillah..... dah jual pun. tak tunggu harga turun bawah R1 skit baru jual?
bila harga dah lepas dari resistance. resistance dah jadi support.
jual macam ni, jual kat zone bahaya lagi.
zone selamat, jual bawah s/r.
masa tu pun harga dah mula pickup momentum, sebab ramai akan mula jual.


ini senario kalau beli sebelum lepas s/r:

http://img696.imageshack.us/img696/7072/66408144.png

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/Eurusdsell.jpg

oooo....mksud bro timing sy OP buy dh betul...tapi CLOSE sell terlalu awal???
memang pada ms tu banyak pip jugak turun...paling tinggi 17pips sbelum keluar signal panah u turn biru kt level support yg sy garis line macam margenta tu.
pada mula nya sy tunggu lagi sebab HA candle 3 batang msing merah semuanya.tapi bila dari 17pip naik balik jadi 7pips je...sy pn CLOSED SELL.

saya tak brapa yakin nak tunggu...maklum la nb...huhuh

red343
03-01-2011, 07:18 AM
http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/Eurusdsell.jpg

oooo....mksud bro timing sy OP buy dh betul...tapi CLOSE sell terlalu awal???
memang pada ms tu banyak pip jugak turun...paling tinggi 17pips sbelum keluar signal panah u turn biru kt level support yg sy garis line macam margenta tu.
pada mula nya sy tunggu lagi sebab HA candle 3 batang msing merah semuanya.tapi bila dari 17pip naik balik jadi 7pips je...sy pn CLOSED SELL.

saya tak brapa yakin nak tunggu...maklum la nb...huhuh


maksud saya bro sell terlalu awal.
harga biasanya ding dong kat kawasan tu.
bro jual atas sikit dari support.
kalau dapat makan pun, dari mula bro jual, sampai ke kawasan r1 tu je.
nasib tak baik, kalau harga bounce di r1 dan trend continue to r2. masak.
dah boleh dapat 7 pip tu dah ok dah.
lain kali kalau sell kat kawasan ni, bila harga sampai je kat kawasan r1, nampak dia nak naik je, terus close.
jangan test s/r, open sell lagi satu bila harga dah lepas s/r tu.
lepas bermaksud, candle baru dibuka di bawah s/r.
baca & fahami betul2.
suro geng yang biasa trade tu baca sama & terangkan kat bro juga.

sepatutnya :
jual bila harga dah turun lagi. dah lepas r1.
perhatikan juga indi trend tu. biar trend warna merah, bersilang arah ke bawah, baru jual.
stoch dah bersilang, tapi masih atas 80.
biar stoch turun skit lepas 80. baru cun jual.
80 tu s/r juga.

faizul
03-01-2011, 08:06 AM
maksud saya bro sell terlalu awal.
harga biasanya ding dong kat kawasan tu.
bro jual atas sikit dari support.
kalau dapat makan pun, dari mula bro jual, sampai ke kawasan r1 tu je.
nasib tak baik, kalau harga bounce di r1 dan trend continue to r2. masak.
dah boleh dapat 7 pip tu dah ok dah.
lain kali kalau sell kat kawasan ni, bila harga sampai je kat kawasan r1, nampak dia nak naik je, terus close.
jangan test s/r, open sell lagi satu bila harga dah lepas s/r tu.
lepas bermaksud, candle baru dibuka di bawah s/r.
baca & fahami betul2.
suro geng yang biasa trade tu baca sama & terangkan kat bro juga.

sepatutnya :
jual bila harga dah turun lagi. dah lepas r1.
perhatikan juga indi trend tu. biar trend warna merah, bersilang arah ke bawah, baru jual.
stoch dah bersilang, tapi masih atas 80.
biar stoch turun skit lepas 80. baru cun jual.
80 tu s/r juga.

oooo....trima kasih bro....alhm dlh sy fham ngn jelas ape yg bro terangkan tu...
cuma ayat "perhatikan juga indi trend tu. biar trend warna merah, bersilang arah ke bawah, baru jual" je yg sy kurang jelas.
kalau bro blh label kat chart tu lg senang skit sy fhm.nnti sy blajar cara nk edit tulis ke ape2 plk kat chart tu...
harap bro sudi leraikan kemusykilan sy ni...

bidara
03-01-2011, 09:29 AM
oooo....trima kasih bro....alhm dlh sy fham ngn jelas ape yg bro terangkan tu...
cuma ayat "perhatikan juga indi trend tu. biar trend warna merah, bersilang arah ke bawah, baru jual" je yg sy kurang jelas.
kalau bro blh label kat chart tu lg senang skit sy fhm.nnti sy blajar cara nk edit tulis ke ape2 plk kat chart tu...
harap bro sudi leraikan kemusykilan sy ni...

Dimana Buy and Sell..

Biru Buy, Merah Sell

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpeu.gif

faizul
03-01-2011, 10:14 AM
Dimana Buy and Sell..

Biru Buy, Merah Sell

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpeu.gif

erm....mksud bro nampak je line merah biru stoch tu silang dah boleh start OP buy/sell kan??tp biasanya stoch tu start bersilang di atas 80 @ di bawah 20.patutkah tunggu dulu line tu lepasi garis stoch 20 & 80 bru boleh start OP buy & sell??

lg 1 terpegun sy tgk 4 garis ema line berkejaran pada antara 1 sama lain pada line yg hampir sama.tengok ema2 line tu mmbuatkan sy yakin nak OP.
harap bro dapat bgtau ema ape yg bro pkai tu...sy rara ssuai btol ngn jiwa sy ni...TQ

faizul
03-01-2011, 10:33 AM
Chart GU pd pukol 7.25mlm.

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/GUkol720mlm.jpg

merujuk pada chart di atas, pada pandangan saya masih tak selamat kalau OP sell sebab table HA tf4H msih rapat antara 1 sama lain.
tambahan pula nilai GU (1.6282)belum lagi melepasi support pada 1.6256....berdasarkan apa yang sy faham merujuk teori bro red mengenai s/r.

Chart GU pd pukol 7.25mlm (Guna gpv2 yg dimodified by bro bidara)

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/GUkol720mlmmodified.jpg

tetapi bila refer chart di atas ni yg dimodified oleh bro bidara...segala signal dah lengkap dan sudah boleh OP sell.
harap bro2 boleh jelaskan kekeliruan ini...harap2 dapat manfaat bersama...terutamanya orang nb mcam sy ni....TQ

bidara
03-01-2011, 11:24 AM
lg 1 terpegun sy tgk 4 garis ema line berkejaran pada antara 1 sama lain pada line yg hampir sama.tengok ema2 line tu mmbuatkan sy yakin nak OP.
harap bro dapat bgtau ema ape yg bro pkai tu...sy rara ssuai btol ngn jiwa sy ni...

EMA 3, 5, 13, 21, 80


tetapi bila refer chart di atas ni yg dimodified oleh bro bidara...segala signal dah lengkap dan sudah boleh op sell.
Harap bro2 boleh jelaskan kekeliruan ini...harap2 dapat manfaat bersama...terutamanya orang nb mcam sy ni....tq[/quote]

http://i1183.photobucket.com/albums/x477/faizul83/GUkol720mlmmodified.jpg

dalam sub window 1 histogram masih lagi ijau / lime....tunggu bertukar warna merah di bawah garisan 0. Hujau uptrend / merah downtrend. Lihat dimana mula histogram ijau itu dan lihat garisan ema itu bersilang dan stoch ikut naik ke atas.

red343
03-01-2011, 11:33 AM
erm....mksud bro nampak je line merah biru stoch tu silang dah boleh start OP buy/sell kan??tp biasanya stoch tu start bersilang di atas 80 @ di bawah 20.patutkah tunggu dulu line tu lepasi garis stoch 20 & 80 bru boleh start OP buy & sell??

lg 1 terpegun sy tgk 4 garis ema line berkejaran pada antara 1 sama lain pada line yg hampir sama.tengok ema2 line tu mmbuatkan sy yakin nak OP.
harap bro dapat bgtau ema ape yg bro pkai tu...sy rara ssuai btol ngn jiwa sy ni...TQ

http://img849.imageshack.us/img849/8666/gpeu.gif

panduan membeli.
fahami kenapa saya pin point bar keempat diatas diamond sebagai buy entry bar.

faizul
03-01-2011, 01:29 PM
http://img849.imageshack.us/img849/8666/gpeu.gif

panduan membeli.
fahami kenapa saya pin point bar keempat diatas diamond sebagai buy entry bar.

sy rs sy fhm...no 4 tu mksud bro kena tgu candle hammer kan???atas pada line merah>>diamond>>atas diamond tu candle hammer kan???

red343
03-01-2011, 02:28 PM
sy rs sy fhm...no 4 tu mksud bro kena tgu candle hammer kan???atas pada line merah>>diamond>>atas diamond tu candle hammer kan???

candle atas diamond tu mungkin hammer, mungkin pin bar. tak nampak jelas. inilah bahananya bila indi dok cover candle. sebab tu sebelum ni saya pernah pos yang kalau saya trade guna sistem ni, saya mesti refer kat satu lagi chart yang bole nampak candle.

cammanapun, maksud sebenar saya ialah jangan buy sebaik sahaja diamond ke atau arrow bengkok tu keluar.
tetapi, perhatikan juga indi lain ikut susunan yang saya tulis tu.
dan yang penting sekali adalah buy hanya diatas garisan merah support1 tu.
harus tunggu sehingga candle baru h1 dibuka diatas line merah tu, baru buy.
itu lah guna nya price bar timer tu.

perkara sebenar yang saya dan ramai lagi trader lain cuba terangkan di sini ialah:
trade guna sistem ini bagus kerana ada indi yang boleh tunjuk bila nak buka/tutup position, trend, s/r dll.
tetapi kita harus tahu basic yang betul untuk boleh trade dengan selamat guna mana2 sistem sekali pun.
ini adalah kerana semua indi di setting tanpa kita tahu kiraannya.
contoh: indi di greenpips ini zigzag based. siapa yang biasa guna zigzag akan tahu masalahnya.
repaint la, over dynamic la. tersalah setting, ancus.
kerana itu bro sendiri bole nampak yang panah dan diamond tu cam cookies, jap ada, jap poof!
jangan pening dulu, guna kan sahaja, kerana saya tengok diamond tu dynamic, bukannya repaint. jadi bole di guna untuk pointing. bukan utk decision making.
bagi saya, semua indi saya guna sebagai pointer. keputusan saya buat berdasarkan tindak balas harga terhadap s/r. ini cara saya.
yang mustahak, jangan buka position sebaik sahaja indi munyi ting tong dan arrow pun klua.
sabar, perhatikan candle dulu.
indi tu dah bagitau swing akan berlaku/trend of the moment nak berubah.
perhati kan candle, perhatikan pivot point dan s/r.
kalau indi ting tong signal dah bole beli, tunggu sampai confident yang bar/candle dah buka atas s/r. baru beli
jangan beli masa di bawah s/r atau harga masih atas tiang.
jangan masuk terlampau cepat.
jangan takut lambat masuk kang rugi 10, 20 pips. member kutok la, awek marah la.. jangan! ini duit kepunyaan bro. sendiri mau handle.
kejar 10, 20 pips, float beratus pips akhirnya nanti.
sekarang ni yang saya cuba terapkan kat sini disiplin cara membeli dan menjual dulu, sementara geppy ni terkial kial nak turun. tu yang ada masa cite panjang nih. hehe
next chart pls.....

faizul
03-01-2011, 03:02 PM
candle atas diamond tu mungkin hammer, mungkin pin bar. tak nampak jelas. inilah bahananya bila indi dok cover candle. sebab tu sebelum ni saya pernah pos yang kalau saya trade guna sistem ni, saya mesti refer kat satu lagi chart yang bole nampak candle.

cammanapun, maksud sebenar saya ialah jangan buy sebaik sahaja diamond ke atau arrow bengkok tu keluar.
tetapi, perhatikan juga indi lain ikut susunan yang saya tulis tu.
dan yang penting sekali adalah buy hanya diatas garisan merah support1 tu.
harus tunggu sehingga candle baru h1 dibuka diatas line merah tu, baru buy.


itu lah guna nya price bar timer tu.

perkara sebenar yang saya dan ramai lagi trader lain cuba terangkan di sini ialah:
trade guna sistem ini bagus kerana ada indi yang boleh tunjuk bila nak buka/tutup position, trend, s/r dll.
tetapi kita harus tahu basic yang betul untuk boleh trade dengan selamat guna mana2 sistem sekali pun.
ini adalah kerana semua indi di setting tanpa kita tahu kiraannya.
contoh: indi di greenpips ini zigzag based. siapa yang biasa guna zigzag akan tahu masalahnya.
repaint la, over dynamic la. tersalah setting, ancus.
kerana itu bro sendiri bole nampak yang panah dan diamond tu cam cookies, jap ada, jap poof!
jangan pening dulu, guna kan sahaja, kerana saya tengok diamond tu dynamic, bukannya repaint. jadi bole di guna untuk pointing. bukan utk decision making.
bagi saya, semua indi saya guna sebagai pointer. keputusan saya buat berdasarkan tindak balas harga terhadap s/r. ini cara saya.
yang mustahak, jangan buka position sebaik sahaja indi munyi ting tong dan arrow pun klua.
sabar, perhatikan candle dulu.
indi tu dah bagitau swing akan berlaku/trend of the moment nak berubah.
perhati kan candle, perhatikan pivot point dan s/r.
kalau indi ting tong signal dah bole beli, tunggu sampai confident yang bar/candle dah buka atas s/r. baru beli
jangan beli masa di bawah s/r atau harga masih atas tiang.
jangan masuk terlampau cepat.
jangan takut lambat masuk kang rugi 10, 20 pips. member kutok la, awek marah la.. jangan! ini duit kepunyaan bro. sendiri mau handle.
kejar 10, 20 pips, float beratus pips akhirnya nanti.
sekarang ni yang saya cuba terapkan kat sini disiplin cara membeli dan menjual dulu, sementara geppy ni terkial kial nak turun. tu yang ada masa cite panjang nih. hehe
next chart pls.....

trima kasih bro.....baru la sy faham sekarang cara OP yg sbetulnya.sekarang ni nak biasakan diri dengan OP buy/sell dulu.dah brasa comfortable baru boleh masuk bab cara yg betul nk close & set & take profit pula.

faizul
03-01-2011, 03:50 PM
kena sbr gile menanti malam ni...candle close brcampur2...dk main ranging trend je.hrap2 usd ngn jpy kuat kejap lg....kalau tak esok pulak kot baru ade rezeki...

pedati
03-01-2011, 07:49 PM
as salam...

tumpang baca thread kat sini.... menarik gak... (jenuh tuhhhh nak baca dari tahun 2008) tak abih lagi.... mudah mudahan dimurahkan rezeki dan mendapat berkat....

bidara
03-01-2011, 11:03 PM
as salam...

tumpang baca thread kat sini.... menarik gak... (jenuh tuhhhh nak baca dari tahun 2008) tak abih lagi.... mudah mudahan dimurahkan rezeki dan mendapat berkat....

wsasalam.......baca baca mmg menarik.......

red343
03-01-2011, 11:45 PM
trima kasih bro.....baru la sy faham sekarang cara OP yg sbetulnya.sekarang ni nak biasakan diri dengan OP buy/sell dulu.dah brasa comfortable baru boleh masuk bab cara yg betul nk close & set & take profit pula.

http://img823.imageshack.us/img823/3786/97916907.png

blaja kat mana nak open position ngan kat mana nak bubuh stop loss dulu.
entry ngan escape plan dulu.... hehe.
upgrade 1 notch - exit plan, level 1. fuh.....dah macam gundam double 0 plak dah...

contoh mudah guna H4.
open position bawah resistance bila harga dah rally ke atas, tak melepasi swing hi, dan turun balek melepasi resistance dan bar's open.
masa ni bar H4 tu dah menyala merah. sell!
rally - naik ke atas.
swing hi - puncak bar kat sebelah tu.

stop loss kat swing hi, tak kesah la berapa pips pun, stop loss mesti kat atas swing hi.
sebab tu saya kata 100usd kat micro cuma buka maximum 1.0 lot.
semua position mesti diberi peluang berjuang secukupnya.

Take Profit 1 kat Daily Pivot

Take Profit 2 kat weekly pivot. atas skit dari S1.
weekly pivot 132.71.
spread geppy 7 pips.
harga kena turun melebihi 7 pips utk hit TP.
jadi 132.71+.07= 132.78.
burok benar bunyinya, make up skit jadi 132.80.
set TP 132.80

end of TP stage1.

amacam? bole fehem...? hehe

faizul
03-02-2011, 12:24 AM
http://img823.imageshack.us/img823/3786/97916907.png

blaja kat mana nak open position ngan kat mana nak bubuh stop loss dulu.
entry ngan escape plan dulu.... hehe.
upgrade 1 notch - exit plan, level 1. fuh.....dah macam gundam double 0 plak dah...

contoh mudah guna H4.
open position bawah resistance bila harga dah rally ke atas, tak melepasi swing hi, dan turun balek melepasi resistance dan bar's open.
masa ni bar H4 tu dah menyala merah. sell!
rally - naik ke atas.
swing hi - puncak bar kat sebelah tu.

stop loss kat swing hi, tak kesah la berapa pips pun, stop loss mesti kat atas swing hi.
sebab tu saya kata 100usd kat micro cuma buka maximum 1.0 lot.
semua position mesti diberi peluang berjuang secukupnya.

Take Profit 1 kat Daily Pivot

Take Profit 2 kat weekly pivot. atas skit dari S1.
weekly pivot 132.71.
spread geppy 7 pips.
harga kena turun melebihi 7 pips utk hit TP.
jadi 132.71+.07= 132.78.
burok benar bunyinya, make up skit jadi 132.80.
set TP 132.80

end of TP stage1.

amacam? bole fehem...? hehe


Take Profit 1 kat Daily Pivot

Take Profit 2 kat weekly pivot. atas skit dari S1.
weekly pivot 132.71.
spread geppy 7 pips.
harga kena turun melebihi 7 pips utk hit TP.
jadi 132.71+.07= 132.78.
burok benar bunyinya, make up skit jadi 132.80.
set TP 132.80

yang bro citer kat atas tu sy faham.....& kebanyakan apa yang bro red cakap alhmdulh sy dah boleh faham.tp basic perkataan forex sy ni kureng2 sungguh.
macam ape maksud kat bawah ni mmbuatkan sy was-was;-
1)swing hi>>>maksudnya nilai high candle yang swing (dari uptrend kepada down trend) kan??
2)bar's open>>>candle tf1h yang 3batang tu ke????

kalau saya & nb lain faham maksud perkataan forex seperti kat atas dengan jelas.....lagi senang la ilmu bro2 kita orang sedut.
erm...kena minta tolong bro lagi la jelaskan nampaknya...huhhu

faizul
03-02-2011, 12:32 AM
as salam...

tumpang baca thread kat sini.... menarik gak... (jenuh tuhhhh nak baca dari tahun 2008) tak abih lagi.... mudah mudahan dimurahkan rezeki dan mendapat berkat....

waalaikmsslm.....untk pengethuan pedati gp ni ade 2 versi v1 & v2.awk baca & bg fham gpv2 dh alhmdlh ok dh. v2 start dr m/s 55 ke atas klo sy xsalah....yg m/s 1 smpai m/s 55 tu gpv1.
awak try dulu baca m/s 125 (#1867) smpai sekarang ni...iaitu start dari mula2 sy posting kat forum ni sebb sy pn nbie mcam awk jugak.kalau tak faham sguh2 mesti baca dari m/s 55 tu. TQ.

bidara
03-02-2011, 12:34 AM
http://img849.imageshack.us/img849/8666/gpeu.gif

panduan membeli.
fahami kenapa saya pin point bar keempat diatas diamond sebagai buy entry bar.

Zonkan SS tersebut

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpsara1.gif


SS Atas 1.3844

SS bBawah 1.3777 dah berapa sell...apabila biru/ijau....menjadi merah

bidara
03-02-2011, 01:08 AM
Lagi Contoh SS

GU TF30m

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/besar2.gif

faizul
03-02-2011, 01:11 AM
http://img849.imageshack.us/img849/8666/gpeu.gif

panduan membeli.
fahami kenapa saya pin point bar keempat diatas diamond sebagai buy entry bar.

Zonkan SS tersebut

http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/gpsara1.gif


SS Atas 1.3844

SS bBawah 1.3777 dah berapa sell...apabila biru/ijau....menjadi merah

yang lain tu alhmdullh sy faham...teori ni bro red dah jelaskan panjang lebar kat atas sbelum ni.start OP bila trend dah pecahkan S1.semasa tu uptrend menjadi semakin kuat dsebabkn ramai orang start buy.

merujuk pada chart bawah eurusd tu...dari point 1.3844 SS ke 1.3777....ade 2 down trend.1 minor 1 lg major.sy nb ni berani OP kat yg major je.

tapi ape tu 'SS' bro???sy kalau bhsa ringkas macam ni memang xboleh tangkap...masih banyak istilah yang sy tak jelas.sorry sy banyak menyusahkan bro2 terangkan bende sama sampai 3-5kali.maklum la cetek basic....

bidara
03-02-2011, 02:02 AM
tapi ape tu 'SS' bro???sy kalau bhsa ringkas macam ni memang xboleh tangkap...masih banyak istilah yang sy tak jelas.sorry sy banyak menyusahkan bro2 terangkan bende sama sampai 3-5kali.maklum la cetek basic....[/QUOTE]


Ss Screen Shoot - Image


http://i746.photobucket.com/albums/xx101/EN120/besar2.gif

red343
03-02-2011, 02:35 AM
Take Profit 1 kat Daily Pivot

Take Profit 2 kat weekly pivot. atas skit dari S1.
weekly pivot 132.71.
spread geppy 7 pips.
harga kena turun melebihi 7 pips utk hit TP.
jadi 132.71+.07= 132.78.
burok benar bunyinya, make up skit jadi 132.80.
set TP 132.80

yang bro citer kat atas tu sy faham.....& kebanyakan apa yang bro red cakap alhmdulh sy dah boleh faham.tp basic perkataan forex sy ni kureng2 sungguh.
macam ape maksud kat bawah ni mmbuatkan sy was-was;-
1)swing hi>>>maksudnya nilai high candle yang swing (dari uptrend kepada down trend) kan??
2)bar's open>>>candle tf1h yang 3batang tu ke????

kalau saya & nb lain faham maksud perkataan forex seperti kat atas dengan jelas.....lagi senang la ilmu bro2 kita orang sedut.
erm...kena minta tolong bro lagi la jelaskan nampaknya...huhhu

ini sah tak mentelaah kitab uncle jenkins yang saya bagi nih.....

http://img196.imageshack.us/img196/6564/97646359.png
swing hi, swing lo

http://img560.imageshack.us/img560/4928/pricebar.jpg
price bar
jadinya... bar's open tu apa yang saya tunjuk guna arrow kat chart tu la.....

candlestick
price bar
price line

tiga2 nih kena ambek tau kalau nak trade dgn mudah.

dah faham apa itu swing hi, swing lo dan bar's open/close lo/hi,
cuba refer balek chart dan posting saya sebelum nih, fahami betul2, tanya lagi.
ada masa baca la kitab uncle jenkins tu. bukan senang nak dapat.
kalau takde paedah, saya tak bagi, dan uncle jenkins pun takleh jual "secret angle" sampai 500usd satu ebook....
blaja dulu cara professional baca chart.....

faizul
03-02-2011, 02:58 AM
ini sah tak mentelaah kitab uncle jenkins yang saya bagi nih.....

http://img196.imageshack.us/img196/6564/97646359.png
swing hi, swing lo

http://img560.imageshack.us/img560/4928/pricebar.jpg
price bar
jadinya... bar's open tu apa yang saya tunjuk guna arrow kat chart tu la.....

candlestick
price bar
price line

tiga2 nih kena ambek tau kalau nak trade dgn mudah.

dah faham apa itu swing hi, swing lo dan bar's open/close lo/hi,
cuba refer balek chart dan posting saya sebelum nih, fahami betul2, tanya lagi.
ada masa baca la kitab uncle jenkins tu. bukan senang nak dapat.
kalau takde paedah, saya tak bagi, dan uncle jenkins pun takleh jual "secret angle" sampai 500usd satu ebook....
blaja dulu cara professional baca chart.....

mesti la baca bro...lepas tu kalau ade kmusykilan sy rujuk bro2 balik.kalau tnye bertalu-talu banyak mana soalan pun sy tak mungkin faham sebab asas forex tak diajar kat sekolah kecuali sekolah forex je...hehe
bagi sy baca saja senang tapi mengingati susah...kalo dapat mengaplikasi lagi susah.sebab tu la sy nekad dengan kptusan sy main real akaun dengan modal kecik ni.
sy faham sy ni jenis cepat bosan & tumpuan susah nak focus pada tempoh yang lama kalau main demo forex je...sebab sy tak merasai profit/loss tu.kalau sy main betol2 tumpuan sy terarah 100% pada forex tmbahan pula main full time.di sini tugas memotivasi diri sy sdiri akan jadi lebih mudah.terutamanya dengan adanya bimbingan daripada bro2 semua ni...TQ

bidara
03-02-2011, 04:02 AM
mesti la baca bro...lepas tu kalau ade kmusykilan sy rujuk bro2 balik.kalau tnye bertalu-talu banyak mana soalan pun sy tak mungkin faham sebab asas forex tak diajar kat sekolah kecuali sekolah forex je...hehe
bagi sy baca saja senang tapi mengingati susah...kalo dapat mengaplikasi lagi susah.sebab tu la sy nekad dengan kptusan sy main real akaun dengan modal kecik ni.
sy faham sy ni jenis cepat bosan & tumpuan susah nak focus pada tempoh yang lama kalau main demo forex je...sebab sy tak merasai profit/loss tu.kalau sy main betol2 tumpuan sy terarah 100% pada forex tmbahan pula main full time.di sini tugas memotivasi diri sy sdiri akan jadi lebih mudah.terutamanya dengan adanya bimbingan daripada bro2 semua ni...TQ


GU Trend Sell.....TAYOR

red343
03-02-2011, 04:05 AM
Zonkan SS tersebut

http://img849.imageshack.us/img849/8666/gpeu.gif
http://img143.imageshack.us/img143/1423/gpsara1.gif


SS Atas 1.3844

SS bBawah 1.3777 dah berapa sell...apabila biru/ijau....menjadi merah

beli dua kali kerana strong uptrend
harga naik mencari R2

cuma pada buy pertama, saya hanya akan target R1.
bila harga melepasi R1, tak sampai R2, turun balek, saya akan close long.

buy yang kedua.
trade history dah ada.
harga dah sampai ke R2, resistance established, price rejected.
bila harga naik balek dari pivot, trend masih maintain ke atas. saya akan perhati ma merah bawah price action sebagai panduan support/trend.
kali ini saya akan ikut harga 1st test r2.

bila harga sampai ke kawasan R2, dalam kepala hanya close long.
selain itu, ini adalah 1st test R2.
1st test biasanya reject.
jadinya, low risk sell entry kat R2, bila harga melepasi previous swing hi dan membuat swing hi baru.
saya akan sell apabila harga turun dari harga tertinggi baru, melepasi harga tertinggi lama, di bawah R2.
low risk entry - Stop Loss hanya 20 pip diatas new swing hi.

ini cara biasa saya swing trade guna price action. price bar vs pivot. sesiapa yang biasa check out posting saya kat geppy mesti tau ini la cara saya baca chart.

untuk trade gunakan indi ni plak, kita bole nampak stoch bersilang, warna trend berubah, macD atas/bawah 0.00....

ada kemungkinan juga apa yang saya tunjuk ini tak berapa mustajab kat eu kerana swing eu tak seganas geppy.
tetapi, boleh dijadikan panduan sekiranya berhati hati memerhati price action dan s/r.

kelemahan saya, saya tak trade pair lain melainkan geppy. jadi susah saya nak bagi analisa yang detail utk pair lain kerana saya tak tahu sejarah s/r & trend nya..
semua terpaksa generalize shj dan gunakan price action apa yang saya nampak kat chart yang di poskan shj.
cammanapun chart kedua lebih baik dari chart pertama kerana saya nampak candlenya walaupun ada juga yang terlindung oleh diamond dan indi.
jadi saya tak berani pin point mana top/ bottom bar sangat.

faizul
03-02-2011, 04:11 AM
GU Trend Sell.....TAYOR

TQ bro...sy set take profit kat 1.6150.....atas skit pd weekly pivot.harap2 dah betul...hehe

red343
03-02-2011, 04:15 AM
mesti la baca bro...lepas tu kalau ade kmusykilan sy rujuk bro2 balik.kalau tnye bertalu-talu banyak mana soalan pun sy tak mungkin faham sebab asas forex tak diajar kat sekolah kecuali sekolah forex je...hehe
bagi sy baca saja senang tapi mengingati susah...kalo dapat mengaplikasi lagi susah.sebab tu la sy nekad dengan kptusan sy main real akaun dengan modal kecik ni.
sy faham sy ni jenis cepat bosan & tumpuan susah nak focus pada tempoh yang lama kalau main demo forex je...sebab sy tak merasai profit/loss tu.kalau sy main betol2 tumpuan sy terarah 100% pada forex tmbahan pula main full time.di sini tugas memotivasi diri sy sdiri akan jadi lebih mudah.terutamanya dengan adanya bimbingan daripada bro2 semua ni...TQ

insyaAllah....

red343
03-02-2011, 04:31 AM
TQ bro...sy set take profit kat 1.6150.....atas skit pd weekly pivot.harap2 dah betul...hehe

http://img714.imageshack.us/img714/3613/64153689.png
mula concentrate skang.

harga dah dekat S2.
Tiga ma tu, 100 200 500 semuanya support.

s3 kat 1.6156.

bila s3 atas weekly camni, utamakan s3 dalam resistance projection.

movement gu lebihkurang geppy.
geppy very slow kebawah sejak new york open semalam.
skang ni saya dah close semua short kat geppy, bila harga ding dong kat yesterday's low. rasa tak sedap hati nak tunggu sampai weekly pivot.

faizul
03-02-2011, 05:01 AM
http://img714.imageshack.us/img714/3613/64153689.png
mula concentrate skang.

harga dah dekat S2.
Tiga ma tu, 100 200 500 semuanya support.

s3 kat 1.6156.

bila s3 atas weekly camni, utamakan s3 dalam resistance projection.

movement gu lebihkurang geppy.
geppy very slow kebawah sejak new york open semalam.
skang ni saya dah close semua short kat geppy, bila harga ding dong kat yesterday's low. rasa tak sedap hati nak tunggu sampai weekly pivot.

pada pemahaman saya lepas merujuk pd news kt ffctory....nilai usd akan naik berbanding sekarang ni...sementara GBP tak banyak berubah.kesimpulannya gbp>usd=GU downtrend.
tapi berbeza pada pandangan bro2.
boleh bro citer skit...ape yg tak kena merujuk pada pemahaman sy diatas 2...trima ksih

red343
03-02-2011, 06:06 AM
pada pemahaman saya lepas merujuk pd news kt ffctory....nilai usd akan naik berbanding sekarang ni...sementara GBP tak banyak berubah.kesimpulannya gbp>usd=GU downtrend.
tapi berbeza pada pandangan bro2.
boleh bro citer skit...ape yg tak kena merujuk pada pemahaman sy diatas 2...trima ksih

chart analysis vs fundamental analysis.

saya trade apa yang saya nampak kat chart.
berita bole gak layan, tapi cuma nfs, (org lain panggil nfp) jumaat pertama setiap bulan.
dan janji manis uncle sam khamis setiap minggu.
skang nih dia tengah janji akan takluk libya utk menguatkan lagi ekonomi us. jadi memang la dijangka usd akan naik.

cammanapun, bagi saya, trade what u see is better than what u hear.

perhatikan la samaada cable kan naik atau turun ari ni.

cable = gu
geppy = gj

http://img202.imageshack.us/img202/6193/84370951.png

kalau saya trade gu, saya akan mula tertanya tanya, nak buy ke tak?
sebab harga dah naik dari bawah melepasi s1.
tetapi, saya memang buta gu. jadi malas nak komen banyak2.

bidara
03-02-2011, 06:29 AM
cable = gu
geppy = gj

kalau eu...manja sikit dan slowmotion jee bersama uj minah jepun

Gajah Jepun lari2nya laju...susah nak nangkapnya

hyrulxxx
03-02-2011, 07:13 AM
terimakasih semua ..penerangan yg amat jelas ...makin bertambah ilmu patik

red343
03-02-2011, 07:46 AM
cable = gu
geppy = gj

kalau eu...manja sikit dan slowmotion jee bersama uj minah jepun

Gajah Jepun lari2nya laju...susah nak nangkapnya

hait! hehe.

tapi kemudahannya geppy plak,
saya tak yah pening sangat ngan news us.

yang nak kena jaga: berlin/frankfurt/europe open & london open kul 4 petang kita.
berita gbp klua masa ni. kalau bertanda merah harga biasanya berdesup ke atas.

new york open kul 9 mlm kita.
kalau berita merah us harga biasanya ding ke bawah.

sydney/tokyo open. 6 ngan 8 pagi.
sydney - finishing apa yang us buat.
tokyo, kadang kadang naik, so bole posting masa nih..hehe.

berbanding ngan gu
ekonomi sama kuat.
masa trading overlapping punya panjang.
tak dapek den nolong eh...

tu pasal saya ngeri ngan cable, tapi serasi ngan geppy.

faizul
03-02-2011, 07:52 AM
hait! hehe.

tapi kemudahannya geppy plak,
saya tak yah pening sangat ngan news us.

yang nak kena jaga: berlin/frankfurt/europe open & london open kul 4 petang kita.
berita gbp klua masa ni. kalau bertanda merah harga biasanya berdesup ke atas.

new york open kul 9 mlm kita.
kalau berita merah us harga biasanya ding ke bawah.

sydney/tokyo open. 6 ngan 8 pagi.
sydney - finishing apa yang us buat.
tokyo, kadang kadang naik, so bole posting masa nih..hehe.

berbanding ngan gu
ekonomi sama kuat.
masa trading overlapping punya panjang.
tak dapek den nolong eh...

tu pasal saya ngeri ngan cable, tapi serasi ngan geppy.

oooo...TQ byk2 bro2.penerangn yg btol2 brmkna bg sy...& boleh la sy try kat demo dlu cara2 bro ni...bia blh baca trend spesific pair geppy n Gu ni

red343
03-02-2011, 08:31 AM
oooo...TQ byk2 bro2.penerangn yg btol2 brmkna bg sy...& boleh la sy try kat demo dlu cara2 bro ni...bia blh baca trend spesific pair geppy n Gu ni

correction skit bro.
euro open kul 3 petang, awal sejam dari london open, kul 4.

http://img839.imageshack.us/img839/4825/64751824.png
dah kul 5.30 kita skang nih.
tengok tu pengaruh london open kat gu.
study mende camni gak
ni namanya trade ikut masa.

by the way, dah tutup sell ke tidak?

http://img838.imageshack.us/img838/9066/54941236.png
yang ni plak geppy.
ada sedikit persamaan dalam prize movement, tapi tak sama....