PDA

View Full Version : Kenapalah Aku Selalu Rugi



YaNa
10-15-2008, 01:26 PM
1- Nak main akaun Standard tapi modalnya ciput/sedikit
Bagi akulah kalau akaun Standard biarlah USD300 ke atas...itu pun kena betul-betul ada
etika masa trading. Paling ok USD1000/RM3,600 baru ler x kelam kabut kalau silap masuk
post...
2- Dah ler modalnya kecik nak pulak carik pips berbondong2 yerlaa nak untong tu macam
trader modalnya tebal...alakadar laa kita nii ada jag jer jangan ler nak sama dengan yang
bawak baldi...
3- X sabor2 nak entry market...baru jer bukak terus jer redah ...mana Trend mau jalan
pun x jelas lagi...lain ler kalau selalu study dan ikut perkembangan fundamental..ok skit kot...
4- Ada plak mamak tu sistem dah cantik siap dengan 3-4 filter indikator lagi combined dengan
chart...mula2 ok jer follow signal setiap indi tu...pips hijau saja laa.. ish dah agak lame skit mula
laa pakai andaian jer combined dengan chart..filter indi x pakai lagi dah...nampak jer signal
indi kat chart terus masuk order...tetiba ader reversal...kelam kabut lerr dah ler modal kecik
5- Dah 15pips ni..hehe tunggu naik 20pips lerr...hmm dah bese dapat 20pips nii...sikit lagi.... dah
price reverse plak! dah dpt 15pips jadi -15pips...ni tension nih...
6- Nii dok rugi nii...x nak closed lagi...chart 4hr,1hr, n TF lain dah bagitau trend tu berbalik
arah...dok tunggu berangan ler kita harap market ikut kita punya trend...
7- Kalau boleh setiap movement price yang bersimpang-siur tu...kita nak conquer! mula ler
sehari suntuk depan pc...tumpuan pun dah mula pudar...
8- Banyaknyer sistem aku nih...sampai kelam dalam file indi n template tuh..asyik tukar sistem
jer...trader lain dok tukar keter hehe
9- Suka jugak dengar cakap orang...dah orang suruh BUY or SELL kita pulung jer...lupa plak nak
rujuk sistem indi yang selalu pakai tuuh...nyesal tul aku apasal ler x refer kat indi dulu...

YaNa dpt dr baktifx.blogspot.com bleh buat guide kot!

mostwanted
10-15-2008, 02:49 PM
1- Nak main akaun Standard tapi modalnya ciput/sedikit
Bagi akulah kalau akaun Standard biarlah USD300 ke atas...itu pun kena betul-betul ada
etika masa trading. Paling ok USD1000/RM3,600 baru ler x kelam kabut kalau silap masuk
post...
2- Dah ler modalnya kecik nak pulak carik pips berbondong2 yerlaa nak untong tu macam
trader modalnya tebal...alakadar laa kita nii ada jag jer jangan ler nak sama dengan yang
bawak baldi...
3- X sabor2 nak entry market...baru jer bukak terus jer redah ...mana Trend mau jalan
pun x jelas lagi...lain ler kalau selalu study dan ikut perkembangan fundamental..ok skit kot...
4- Ada plak mamak tu sistem dah cantik siap dengan 3-4 filter indikator lagi combined dengan
chart...mula2 ok jer follow signal setiap indi tu...pips hijau saja laa.. ish dah agak lame skit mula
laa pakai andaian jer combined dengan chart..filter indi x pakai lagi dah...nampak jer signal
indi kat chart terus masuk order...tetiba ader reversal...kelam kabut lerr dah ler modal kecik
5- Dah 15pips ni..hehe tunggu naik 20pips lerr...hmm dah bese dapat 20pips nii...sikit lagi.... dah
price reverse plak! dah dpt 15pips jadi -15pips...ni tension nih...
6- Nii dok rugi nii...x nak closed lagi...chart 4hr,1hr, n TF lain dah bagitau trend tu berbalik
arah...dok tunggu berangan ler kita harap market ikut kita punya trend...
7- Kalau boleh setiap movement price yang bersimpang-siur tu...kita nak conquer! mula ler
sehari suntuk depan pc...tumpuan pun dah mula pudar...
8- Banyaknyer sistem aku nih...sampai kelam dalam file indi n template tuh..asyik tukar sistem
jer...trader lain dok tukar keter hehe
9- Suka jugak dengar cakap orang...dah orang suruh BUY or SELL kita pulung jer...lupa plak nak
rujuk sistem indi yang selalu pakai tuuh...nyesal tul aku apasal ler x refer kat indi dulu...

YaNa dpt dr baktifx.blogspot.com bleh buat guide kot!

nasihat dr otai2 yg aku dpt ialah jgn tamak,tu ja.ni pun sedang control tamak.kalau x dh lma terbabas.:)

YaNa
10-16-2008, 12:04 AM
ramai kaum2 hawa yg join kat forum nih...maybe kaum2 hawa nih x gelojoh n berhati2 skit kot! tp apasal yana x sabar2 jer nk msuk post...pastu tamak pulak!

mazlimoin
10-16-2008, 01:01 AM
ramai kaum2 hawa yg join kat forum nih...maybe kaum2 hawa nih x gelojoh n berhati2 skit kot! tp apasal yana x sabar2 jer nk msuk post...pastu tamak pulak!

Yana cuba tanya Saidila..camner dia main...bagus tu..

nonwon85
10-18-2008, 06:23 AM
ramai kaum2 hawa yg join kat forum nih...maybe kaum2 hawa nih x gelojoh n berhati2 skit kot! tp apasal yana x sabar2 jer nk msuk post...pastu tamak pulak!
cik yana, sy pon kaum hawa jgk..br jd FTT bln nih...nak trade jgn ler tamak..x kan lari duit tuh malah masuk berguni2 dlm bank kalo kene caranya..dulu sy sedikit tamak dan cr pip lbh dr 20 pip..tp skrg sy main TP 10 pip jer atas nasihat2 bro2 dlm forum sblh..alhamdulillah, skrg dlm 2 minggu, sy dah berjaya naikkan 200% dlm akaun..utk trading, kita perlu sentiasa belajar dan menilai setiap post yg kita buat..sediakan log book, buat jadual money planning...insy'allah bila yana nmpk amount yg bakal yana dpt jika punya kesabaran, yana mesti lg semangat nak trade..percayalah...

fazli
10-18-2008, 10:50 AM
cik yana, sy pon kaum hawa jgk..br jd FTT bln nih...nak trade jgn ler tamak..x kan lari duit tuh malah masuk berguni2 dlm bank kalo kene caranya..dulu sy sedikit tamak dan cr pip lbh dr 20 pip..tp skrg sy main TP 10 pip jer atas nasihat2 bro2 dlm forum sblh..alhamdulillah, skrg dlm 2 minggu, sy dah berjaya naikkan 200% dlm akaun..utk trading, kita perlu sentiasa belajar dan menilai setiap post yg kita buat..sediakan log book, buat jadual money planning...insy'allah bila yana nmpk amount yg bakal yana dpt jika punya kesabaran, yana mesti lg semangat nak trade..percayalah...

sis,boleh tunjuk contoh log book x? hehe..permintaan yg amat sadis nieh,
bukan pe,mane tau ley curi ilmu kat situ ker..
dah bape ari trade dah dapat taget,trade g,ilang balik ape yg dah dpt td..
kesabaran xcukup kuat tul..
tamak tamak haku nieh :confused:

mostwanted
10-18-2008, 11:00 AM
sis,boleh tunjuk contoh log book x? hehe..permintaan yg amat sadis nieh,
bukan pe,mane tau ley curi ilmu kat situ ker..
dah bape ari trade dah dapat taget,trade g,ilang balik ape yg dah dpt td..
kesabaran xcukup kuat tul..
tamak tamak haku nieh :confused:

aku pun nk tau gk cmna log book tu.tunjuk kn la cmne format dia.leh kn sis??

flizzoe
10-18-2008, 02:03 PM
cik yana, sy pon kaum hawa jgk..br jd FTT bln nih...nak trade jgn ler tamak..x kan lari duit tuh malah masuk berguni2 dlm bank kalo kene caranya..dulu sy sedikit tamak dan cr pip lbh dr 20 pip..tp skrg sy main TP 10 pip jer atas nasihat2 bro2 dlm forum sblh..alhamdulillah, skrg dlm 2 minggu, sy dah berjaya naikkan 200% dlm akaun..utk trading, kita perlu sentiasa belajar dan menilai setiap post yg kita buat..sediakan log book, buat jadual money planning...insy'allah bila yana nmpk amount yg bakal yana dpt jika punya kesabaran, yana mesti lg semangat nak trade..percayalah...


sis,boleh tunjuk contoh log book x? hehe..permintaan yg amat sadis nieh,
bukan pe,mane tau ley curi ilmu kat situ ker..
dah bape ari trade dah dapat taget,trade g,ilang balik ape yg dah dpt td..
kesabaran xcukup kuat tul..
tamak tamak haku nieh :confused:


aku pun nk tau gk cmna log book tu.tunjuk kn la cmne format dia.leh kn sis??

logbook tu kira trading journal ke?:confused:

nonwon85
10-19-2008, 12:56 PM
logbook tu kira trading journal ke?:confused:
lor....log book tu kira buku conteng korang la...x perlu buat kemas2..korang tulis jer apa2 yg korang rasa perlu sbb kita bkn leh ingat sumer kan..ari ni ingat sok dah luper..sy x buat logbook tu dgn type kt words, cuma beli buku log yg tebal tu dgn pen and highlighter jer..highlight mane2 yg penting..simple jer..

nettsaver
10-19-2008, 02:03 PM
Alaaaa.... rugi tu biasa la. Kan ada orang cakap trader forex ni 95% rugi, jadi tak heranlah kalau rugi. Yang herannya kalau untung.... maksudnya kita tergolong didalam 5%.

Aku nak tanya korang sume, kenapa kita Close Position ? Adakah sebab kita dah cukup target profit eg : 10pips atau sebab indicator dah mula terbalik trend ? Atau sebab kita dah mula Rugi ?

Mengikut kitaran trading forex - pengalaman :
1. Open position.
2. Market up : dapat 10pips tapi tak Close : nak 20pips.
3. Market up lagi : dah 20pips tapi tak close sebab trend nampak OK lagi.
4. Market dn sikit : pips dah drop 13pips : tak Close sebab harap2 naik semula ke 20pips.
5. Market dn lagi : pips dah drop lagi, tp ada lagi 8pips : takkan nak Close 8pips : baik hold kejap.
6. Market dn lagi : dah mula hilang pips : mula loss -15pips : kalau dah 8pips tak Close : takkan nak Close Rugi : aaahhh... apa nak jadi, jadilah : HOLD.
7. Market dn lagi : dah mula loss teruk : -25pips : alamakkkkk...macam mana ni ?
8. Market dn lagi : loss -30pips : last2, ambil keputusan Close.

Dan, inilah juga pengalaman aku sendiri dan sukar nak di ubah....

http://i111.photobucket.com/albums/n145/nettsaver/fxopenbanner4.jpg (http://www.fxopen.au2.com)

mzi04
10-19-2008, 02:27 PM
Alaaaa.... rugi tu biasa la. Kan ada orang cakap trader forex ni 95% rugi, jadi tak heranlah kalau rugi. Yang herannya kalau untung.... maksudnya kita tergolong didalam 5%.

Aku nak tanya korang sume, kenapa kita Close Position ? Adakah sebab kita dah cukup target profit eg : 10pips atau sebab indicator dah mula terbalik trend ? Atau sebab kita dah mula Rugi ?

Mengikut kitaran trading forex - pengalaman :
1. Open position.
2. Market up : dapat 10pips tapi tak Close : nak 20pips.
3. Market up lagi : dah 20pips tapi tak close sebab trend nampak OK lagi.
4. Market dn sikit : pips dah drop 13pips : tak Close sebab harap2 naik semula ke 20pips.
5. Market dn lagi : pips dah drop lagi, tp ada lagi 8pips : takkan nak Close 8pips : baik hold kejap.
6. Market dn lagi : dah mula hilang pips : mula loss -15pips : kalau dah 8pips tak Close : takkan nak Close Rugi : aaahhh... apa nak jadi, jadilah : HOLD.
7. Market dn lagi : dah mula loss teruk : -25pips : alamakkkkk...macam mana ni ?
8. Market dn lagi : loss -30pips : last2, ambil keputusan Close.

Dan, inilah juga pengalaman aku sendiri dan sukar nak di ubah....

http://i111.photobucket.com/albums/n145/nettsaver/fxopenbanner4.jpg (http://www.fxopen.au2.com)

Pengalaman yang serupa masa mula-mula kenal forex.... trade ikut rasa....

mostwanted
10-19-2008, 02:45 PM
Alaaaa.... rugi tu biasa la. Kan ada orang cakap trader forex ni 95% rugi, jadi tak heranlah kalau rugi. Yang herannya kalau untung.... maksudnya kita tergolong didalam 5%.

Aku nak tanya korang sume, kenapa kita Close Position ? Adakah sebab kita dah cukup target profit eg : 10pips atau sebab indicator dah mula terbalik trend ? Atau sebab kita dah mula Rugi ?

Mengikut kitaran trading forex - pengalaman :
1. Open position.
2. Market up : dapat 10pips tapi tak Close : nak 20pips.
3. Market up lagi : dah 20pips tapi tak close sebab trend nampak OK lagi.
4. Market dn sikit : pips dah drop 13pips : tak Close sebab harap2 naik semula ke 20pips.
5. Market dn lagi : pips dah drop lagi, tp ada lagi 8pips : takkan nak Close 8pips : baik hold kejap.
6. Market dn lagi : dah mula hilang pips : mula loss -15pips : kalau dah 8pips tak Close : takkan nak Close Rugi : aaahhh... apa nak jadi, jadilah : HOLD.
7. Market dn lagi : dah mula loss teruk : -25pips : alamakkkkk...macam mana ni ?
8. Market dn lagi : loss -30pips : last2, ambil keputusan Close.

Dan, inilah juga pengalaman aku sendiri dan sukar nak di ubah....

http://i111.photobucket.com/albums/n145/nettsaver/fxopenbanner4.jpg (http://www.fxopen.au2.com)

aku pun sama..last2 ambik dlm 10 pip sudah untuk satu post.untung gk kn.walaupun kecik, lma2 jd besar gk.yg penting kna bersabar..

mostwanted
10-19-2008, 02:46 PM
lor....log book tu kira buku conteng korang la...x perlu buat kemas2..korang tulis jer apa2 yg korang rasa perlu sbb kita bkn leh ingat sumer kan..ari ni ingat sok dah luper..sy x buat logbook tu dgn type kt words, cuma beli buku log yg tebal tu dgn pen and highlighter jer..highlight mane2 yg penting..simple jer..

cik nonwon85, sehari brapa post u bkak?mesti byk kn.ada yg rugi x dlm byk2 post tu??

hyzuden
10-21-2008, 04:51 PM
kelakarlah jurnal first tadi.....

YaNa
10-21-2008, 06:25 PM
lor....log book tu kira buku conteng korang la...x perlu buat kemas2..korang tulis jer apa2 yg korang rasa perlu sbb kita bkn leh ingat sumer kan..ari ni ingat sok dah luper..sy x buat logbook tu dgn type kt words, cuma beli buku log yg tebal tu dgn pen and highlighter jer..highlight mane2 yg penting..simple jer..

Salam! alaa bagi lerr template dia or guide...newbie x nampak sangat nii... cam kita catatkan pair kita trade, pd price braper, buy or sell, wht's TF, closing price dia, time n date n aper indi sistem kita guna...camtu ker n lastly lose or win.... harap perbetulkan...

TQ

flizzoe
10-22-2008, 02:08 AM
lor....log book tu kira buku conteng korang la...x perlu buat kemas2..korang tulis jer apa2 yg korang rasa perlu sbb kita bkn leh ingat sumer kan..ari ni ingat sok dah luper..sy x buat logbook tu dgn type kt words, cuma beli buku log yg tebal tu dgn pen and highlighter jer..highlight mane2 yg penting..simple jer..

haha.. aku pun ada jugak..
kadang-kadang tengah trade tu dapat macam-macam ilham untuk buat strategi-strategi baru..

pastu kalau lost pun aku catat jugak. kat situ aku tulis: ni apa yang market hutang dengan aku!


Salam! alaa bagi lerr template dia or guide...newbie x nampak sangat nii... cam kita catatkan pair kita trade, pd price braper, buy or sell, wht's TF, closing price dia, time n date n aper indi sistem kita guna...camtu ker n lastly lose or win.... harap perbetulkan...

TQ

ala.. dah nama buku conteng.. lebey kurang macam tu la..
tarikh, pair, price, buy/sell, profit/loss, strategi, teknik..

benda-benda macam tu.. usually bila ada masa lapang try revise balik..
kira macam catatan pengalaman.. bukan semua pengalaman kita ingat.. :D

YaNa
10-22-2008, 07:50 AM
haha.. aku pun ada jugak..
kadang-kadang tengah trade tu dapat macam-macam ilham untuk buat strategi-strategi baru..

pastu kalau lost pun aku catat jugak. kat situ aku tulis: ni apa yang market hutang dengan aku!



ala.. dah nama buku conteng.. lebey kurang macam tu la..
tarikh, pair, price, buy/sell, profit/loss, strategi, teknik..

benda-benda macam tu.. usually bila ada masa lapang try revise balik..
kira macam catatan pengalaman.. bukan semua pengalaman kita ingat.. :D

Teacher!! kalau pengalaman pahit payah skit Yana nak revise...

flizzoe
10-22-2008, 08:00 AM
Teacher!! kalau pengalaman pahit payah skit Yana nak revise...

pengalaman pahit tu lagi berharga berbanding pengalaman manis. pengajaran daripada pengalaman pahit tu yang membuatkan lebih banyak pengalaman manis pada masa depan :)

dr.duit
10-22-2008, 02:47 PM
aku dah hilang dekat usd 15k real money...tapi masih nk main lagi...dh contol tamak...semua dah kontrol...tapi ade aje benda baru yg aku silap...mcmana nk buat?

flizzoe
10-22-2008, 05:34 PM
aku dah hilang dekat usd 15k real money...tapi masih nk main lagi...dh contol tamak...semua dah kontrol...tapi ade aje benda baru yg aku silap...mcmana nk buat?

belajar la daripada kesilapan tu, maknanya ada lagi kelemahan dalam skill trading. kalau takde kelemahan, macam mana boleh silap? :rolleyes:

nettsaver
10-22-2008, 06:54 PM
pengalaman pahit tu lagi berharga berbanding pengalaman manis. pengajaran daripada pengalaman pahit tu yang membuatkan lebih banyak pengalaman manis pada masa depan :)

Yang pahit tu banyak memberi menafaat ( macam makan ubat la... ),
Dan, yang manis tu banyak mendatangkan mudarat ( macam makan terlebih gula la....).
Mungkin betul kot ?

cerminmataku
10-23-2008, 10:08 AM
aku dah hilang dekat usd 15k real money...tapi masih nk main lagi...dh contol tamak...semua dah kontrol...tapi ade aje benda baru yg aku silap...mcmana nk buat?

Dr Duit,

Ko full time trader ke atau ada kerja sampingan lain?
Kalau tak keberatan, cerita la kat sini dmana kesilapan kau. Ko bukak Lot Besar ke? Ikut False Signal yg Orang bagi ke? Sehari berapa kali kau bukak position?

Ramai senior trader boleh ulas dmana kegagalan kau tu. Ko kene ingat bukan ko sorang yang gagal dalam amunt 15k tu....

dr.duit
10-24-2008, 10:24 AM
1- Nak main akaun Standard tapi modalnya ciput/sedikit
Bagi akulah kalau akaun Standard biarlah USD300 ke atas...itu pun kena betul-betul ada
etika masa trading. Paling ok USD1000/RM3,600 baru ler x kelam kabut kalau silap masuk
post...
2- Dah ler modalnya kecik nak pulak carik pips berbondong2 yerlaa nak untong tu macam
trader modalnya tebal...alakadar laa kita nii ada jag jer jangan ler nak sama dengan yang
bawak baldi...
3- X sabor2 nak entry market...baru jer bukak terus jer redah ...mana Trend mau jalan
pun x jelas lagi...lain ler kalau selalu study dan ikut perkembangan fundamental..ok skit kot...
4- Ada plak mamak tu sistem dah cantik siap dengan 3-4 filter indikator lagi combined dengan
chart...mula2 ok jer follow signal setiap indi tu...pips hijau saja laa.. ish dah agak lame skit mula
laa pakai andaian jer combined dengan chart..filter indi x pakai lagi dah...nampak jer signal
indi kat chart terus masuk order...tetiba ader reversal...kelam kabut lerr dah ler modal kecik
5- Dah 15pips ni..hehe tunggu naik 20pips lerr...hmm dah bese dapat 20pips nii...sikit lagi.... dah
price reverse plak! dah dpt 15pips jadi -15pips...ni tension nih...
6- Nii dok rugi nii...x nak closed lagi...chart 4hr,1hr, n TF lain dah bagitau trend tu berbalik
arah...dok tunggu berangan ler kita harap market ikut kita punya trend...
7- Kalau boleh setiap movement price yang bersimpang-siur tu...kita nak conquer! mula ler
sehari suntuk depan pc...tumpuan pun dah mula pudar...
8- Banyaknyer sistem aku nih...sampai kelam dalam file indi n template tuh..asyik tukar sistem
jer...trader lain dok tukar keter hehe
9- Suka jugak dengar cakap orang...dah orang suruh BUY or SELL kita pulung jer...lupa plak nak
rujuk sistem indi yang selalu pakai tuuh...nyesal tul aku apasal ler x refer kat indi dulu...

YaNa dpt dr baktifx.blogspot.com bleh buat guide kot!

guna robot ni ...mmg bagus....guna micro acc....insyAllah anda berjaya

mostwanted
10-24-2008, 10:28 AM
belajar la daripada kesilapan tu, maknanya ada lagi kelemahan dalam skill trading. kalau takde kelemahan, macam mana boleh silap? :rolleyes:

sya setuju! pernah silap tpi dok bt gk.haru punya budak.:D

dr.duit
10-24-2008, 10:46 AM
Dr Duit,

Ko full time trader ke atau ada kerja sampingan lain?
Kalau tak keberatan, cerita la kat sini dmana kesilapan kau. Ko bukak Lot Besar ke? Ikut False Signal yg Orang bagi ke? Sehari berapa kali kau bukak position?

Ramai senior trader boleh ulas dmana kegagalan kau tu. Ko kene ingat bukan ko sorang yang gagal dalam amunt 15k tu....

kesilapan aku kerana tidak dapat kontrol emosi aku dan gunakan robot yang salah....sekarang aku menjana balik duit tu dengan robot yang hebat ini...100% profit setakat ini..aku rasa yang ni mmg bagus untuk newbie dan try kat micro acc dulu...nk bagi free programmer yg kontrol

memorek tu keje sampingan aku je....aku keje tapi selalu melepak takde apa nak buat...tu yg memorek je...kalau fulltime trader nampak gayanya aku makan pasir la hari2

flizzoe
10-24-2008, 02:02 PM
sya setuju! pernah silap tpi dok bt gk.haru punya budak.:D

hahaha.. aku pun buat silap jugak. macam aku ni, dah tahu silap buat lagi, buat sampai stop out. bukan tak tahu benda tu salah, tapi nak buat jugak.

adey.. ni mesti batu besar ada duduk dalam kepala ni :o :o

mostwanted
10-24-2008, 02:58 PM
hahaha.. aku pun buat silap jugak. macam aku ni, dah tahu silap buat lagi, buat sampai stop out. bukan tak tahu benda tu salah, tapi nak buat jugak.

adey.. ni mesti batu besar ada duduk dalam kepala ni :o :o

jom sama2 kasi pecah ini batu besar :D

hurairah01
10-26-2008, 06:47 AM
jom sama2 kasi pecah ini batu besar :D

Saya pun dulu cam tu la. Oghang utara kata ketegaq.

gilos
10-26-2008, 03:48 PM
salam...ni ada sedikit ole2 untuk money management anda...MM lebih penting dari segala technical atau fundamental... (peringatan utk diri sendiri) :)

http://img27.picoodle.com/img/img27/3/10/26/f_MMm_0d6414b.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/10/26/f_MMm_0d6414b.jpg&srv=img27)

jika berminat, rakan2 boleh download di thread ni...
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=39624
free jer... :)

hurairah01
10-27-2008, 02:39 AM
salam...ni ada sedikit ole2 untuk money management anda...MM lebih penting dari segala technical atau fundamental... (peringatan utk diri sendiri) :)

http://img27.picoodle.com/img/img27/3/10/26/f_MMm_0d6414b.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/10/26/f_MMm_0d6414b.jpg&srv=img27)

jika berminat, rakan2 boleh download di thread ni...
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=39624
free jer... :)

A'a, terbukti berkesan. Saya dh try, tak caya tanya saya.:D

gihaz
10-27-2008, 09:02 AM
ari nie ribu2 pips aku loss... abihh duit micro aku... xpe nanti aku depo lagi pastu loss lagi pastu depo lagi pastu loss lagi sampai dpt pangkat fxmalay supporter...

poco2
10-27-2008, 09:06 AM
ari nie ribu2 pips aku loss... abihh duit micro aku... xpe nanti aku depo lagi pastu loss lagi pastu depo lagi pastu loss lagi sampai dpt pangkat fxmalay supporter...

aku skrg belum loss lagi....
tapi float -ve 2kpip.....
aku nk biar je.....apa jadipun....:D

learn2biz
10-27-2008, 09:13 AM
ari nie ribu2 pips aku loss... abihh duit micro aku... xpe nanti aku depo lagi pastu loss lagi pastu depo lagi pastu loss lagi sampai dpt pangkat fxmalay supporter...

Lor .. ada macam tu pulak .. fxmalay supporter bukan asyik depo dan loss aje .. kalau depo dan loss aje, sape nak amik jadi supporter ...

mag8804
10-27-2008, 09:20 AM
ari nie ribu2 pips aku loss... abihh duit micro aku... xpe nanti aku depo lagi pastu loss lagi pastu depo lagi pastu loss lagi sampai dpt pangkat fxmalay supporter...

hahahaha... ada jugak yg senasib ngan aku rupanya... sekelip mata separuh dari modal yg sebelom nie tinggal separuh hilang... nie yg floating tak kira lagi nie... best tollah kalau macam nie selalu.... :(

jamshah
10-27-2008, 09:41 AM
ada gak yg senasib ngan kau yer....ari ni... sah hangus duit aku USD 1K... abis lingkup akaun mini aku... nasib nasib... hmmm alahai... mcm mana lah org lain bolih hijau yer??..:mad:

mag8804
10-27-2008, 09:49 AM
:(
ada gak yg senasib ngan kau yer....ari ni... sah hangus duit aku USD 1K... abis lingkup akaun mini aku... nasib nasib... hmmm alahai... mcm mana lah org lain bolih hijau yer??..:mad:

entahlah... rsnya indicator memang membantu... tapi pengalaman dan skill tersendiri pun perlu ada... barulah boleh dapat ijau jer...

rules ikut... dapat gak pips ijau banyak... tapi selalu ingatkan diri jgn tamak... amek 10pips jer... yg tak bestnye sekali bila tersalah sikit jer terus floating... terus beratus pips diameknye... kejam sungguh... kalau letak SL reverse sikit jer dah hit SL... macamana nak maju kalau macam nie... :(

learn2biz
10-27-2008, 09:49 AM
ada gak yg senasib ngan kau yer....ari ni... sah hangus duit aku USD 1K... abis lingkup akaun mini aku... nasib nasib... hmmm alahai... mcm mana lah org lain bolih hijau yer??..:mad:

Anda boleh :

1) study semula kenapa boleh rugi
2) adakah anda tamak ketika buka pos ? cth : buka lot besar dan TP besar
3) adakah anda melawan trend/lambung wang syiling utk buka trade?
4) adakah anda tak jaga Money Management?
5) tiada satu pun di atas

Sila pilih yg berkaitan dengan diri anda dan fikir-fikirkan ....

poco2
10-27-2008, 09:53 AM
:(

entahlah... rsnya indicator memang membantu... tapi pengalaman dan skill tersendiri pun perlu ada... barulah boleh dapat ijau jer...

rules ikut... dapat gak pips ijau banyak... tapi selalu ingatkan diri jgn tamak... amek 10pips jer... yg tak bestnye sekali bila tersalah sikit jer terus floating... terus beratus pips diameknye... kejam sungguh... kalau letak SL reverse sikit jer dah hit SL... macamana nak maju kalau macam nie... :(
entahlah....smakin lama smakin tak menjadi....asyik lost aje....
rase2 rule dah ok....
bila OP tak cun pulak...
mane silap pun tak tau....
mana tahan asyik depo....manjang..

mag8804
10-27-2008, 10:00 AM
entahlah....smakin lama smakin tak menjadi....asyik lost aje....
rase2 rule dah ok....
bila OP tak cun pulak...
mane silap pun tak tau....
mana tahan asyik depo....manjang..

Betol... Betol... Betol... makin study makin teruk plak... makin jadi macam tak tau nak memorex plak dah....:D

learn2biz
10-27-2008, 10:10 AM
Betol... Betol... Betol... makin study makin teruk plak... makin jadi macam tak tau nak memorex plak dah....:D

Jangan2 belajar ajaran songsang kot .. huehuehue

mag8804
10-27-2008, 10:17 AM
Jangan2 belajar ajaran songsang kot .. huehuehue


mungkin betol gak tu... kalau baby songsang boleh ler nurse scan dan betolkan kedudukan... kalau belajar pun dah songsang, kenelah cari guru kot untuk mengajar... tapi susah lah nak dapat guru yg bebetol baik dan focus sikit untuk bantu sorg... kalau dalam tread sebelah tu semua ramai sifu... tapi diorg kalau nak ajar pun mesti ajar reramai... nak cari yg bayar punye duit pun dah kurang... hehehehe... takpelah... belajar jer lah sendiri pelan... kalau tak boleh gak nak bangun baring jer lah selamanya....:D

halzu
10-27-2008, 10:18 AM
Maka teringatlah sebuah kisah dimana semasa kecil, guru selalu berpesan segala yang dipelajari hendaklah difahami serta amalkan dengan baik dan lengkap. Janganlah diambil separuh-separuh kelak boleh membawa mudarat. Setiap penggunaan sesuatu perkara atau benda atau indikator hendaklah difahami tujuan serta matlamat, kegagalan memahami kelak membawa bencana....

Suatu pesanan yang berharga dari guru buat sang kecil, jangan terlalu cepat berputus asa..... kegagalan adalah suatu proses pembelajaran. Selamilah hati nurani kenapa & mengapa kejayaan atau kegagalan berlaku pada diri..

Itu lah pesan guruku....:)

hyzuden
10-27-2008, 05:17 PM
yup...dari hati membawa ke fikiran...dari mana punca dan kegagalan...selami dan teliti..akan ditemui jalan keluar.....sukses bro...

nonwon85
10-27-2008, 05:35 PM
dikala insan2 menangis sewaktu mendengar lagu2 jiwang akibat putus cinta..mereka mengungkap kisah2 manis mereka sewaktu bercinta yg kini tinggal kenangan....insan2 yg berforex pula akan menangis dikala mendengar lagu jiwang lagi shadu dikala diri kalah ditangan cik marginah...cinta nya ditolak kerana silap langkah...begitu juga diriku yg pernah menangis sewaktu mendengar lagu2 cinta yang jiwang....tp bkn sbb cinta....sumernya sbb forex...haha...

ipin81
11-06-2008, 12:19 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

mazlimoin
11-06-2008, 12:33 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

perhh giler banyak....kena banyak bersabar tu....

learn2biz
11-06-2008, 12:33 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

Mmm .. care to share the story ? Sebab apa rasanya .. dah buat post-mortem/bedahsiasat ?

nettsaver
11-06-2008, 01:47 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

Kalau Demo Account.... tak kisah. Tapi kalau Real Account... harap bersabar !

Aku pernah terbaca satu artikel dalam internet pasal forex..... memang dia pesan sungguh2 bila nak main forex..... ( kalau nak terima... terima dan kalau tak nak terima terpulang...... ). dia kata : Jangan Jatuh Cinta Dengan Pair dan Jangan Berdendam Dengan Pair..... !

Jatuh Cinta = Masih Sayang nak Lepaskan ( Close ) Biarpun Anda tahu Trend Sudah Berubah.

Berdendam = Bila Sekali Anda Loss 'Floating' Dengan Satu Pair Pada Lot Yang Kecil, Anda Akan Lakukan Average Dengan Lot Yang Besar Tanpa Teliti Arah Tujuan Pasaran Dengan Harapan Dapat 'Balas Dendam'.

p/s - Peringatan Ini Untuk Diri Saya Juga.....

Terima kasih.

ijalman
11-06-2008, 01:52 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

sabar je la bro... aku dh byk kali kene kejar ngan cik marginah... tapi aku tetap x putus asa... semlm mc esok depo lg...aku x penah gile cam ni... tapi sejak aku kenal forex ni... pergh... dia punya penangan tu..... mmg syok la... walaupon depo lagi byk dari withdraw .... hehehhe

learn2biz
11-06-2008, 02:03 PM
sabar je la bro... aku dh byk kali kene kejar ngan cik marginah... tapi aku tetap x putus asa... semlm mc esok depo lg...aku x penah gile cam ni... tapi sejak aku kenal forex ni... pergh... dia punya penangan tu..... mmg syok la... walaupon depo lagi byk dari withdraw .... hehehhe

Mmm .. my suggestion, kena study lebih lagi .. kasi wd sampai pulang modal and then sentiasa wd lebih dari depo ... akan lebih bermakna untuk berforex :cool:

mazlimoin
11-06-2008, 02:21 PM
sabar je la bro... aku dh byk kali kene kejar ngan cik marginah... tapi aku tetap x putus asa... semlm mc esok depo lg...aku x penah gile cam ni... tapi sejak aku kenal forex ni... pergh... dia punya penangan tu..... mmg syok la... walaupon depo lagi byk dari withdraw .... hehehhe

perh asik depo jer...kalau 1000 org cam kau nie..emmmm..ponattt !!! kkekekekke

forextrading
11-06-2008, 03:43 PM
sabar je la bro... aku dh byk kali kene kejar ngan cik marginah... tapi aku tetap x putus asa... semlm mc esok depo lg...aku x penah gile cam ni... tapi sejak aku kenal forex ni... pergh... dia punya penangan tu..... mmg syok la... walaupon depo lagi byk dari withdraw .... hehehhe


Perh..mc je terus depo lagi.Ni betul2 bersemangat nak memorex..hehehe

master04
11-06-2008, 06:50 PM
asyik2 depo je dh mcm ketagih dadah lak...huhu
moga dijauhkan dari perkara2 buruk sepanjang memorex ni

dr.duit
11-06-2008, 08:59 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

sabar.....sabar
dah byk kali aku kena mcm tu real acc..masa mula2 main dulu...sehingga usd 3k satu hari pun pernah..antara kesilapan aku yang aku kenal pasti ialah

-margin kecik main lot besar
-start terus standard acc....sepatutnya mini acc dulu
-kurang ilmu kerana lansung tak menyertai forum2

moralnya jgn cepat tamak....biar sikit2 dulu....lama2 jadi bukit
;)
dekat forum ni byk ilmu yg akan membantu kau dan aku
ni ss aku nak bagi kau semangat ..... pd aku gagal byk kali bukan gagal selama2nya....

http://usera.ImageCave.com/drduit/ss6.jpg

ipin81
11-08-2008, 03:54 AM
semalam depo usd 150 alhamduliah dah dapat usd312, hm tapi tak pulang modal lg, sedih tp syukur la juga dapat pulangan cket, harap2 dapat la pulang modal balik..................... tq suma.................

arul57
11-08-2008, 06:25 AM
semalam depo usd 150 alhamduliah dah dapat usd312, hm tapi tak pulang modal lg, sedih tp syukur la juga dapat pulangan cket, harap2 dapat la pulang modal balik..................... tq suma.................

memang anda tak pernah kenal putus asa, biar sikit nanti jd byk la, kena byk bersabar n fokus betul2 pada trding kita, jgn lupa plak solat, pun kena fokus supaya tak der ganguan ngan trding kita, heheeh


#selalu solat awal, takut terlepas, kena hindari gangguan forex nihh

nettsaver
11-08-2008, 02:21 PM
fuh aku lost usd 1500 dalam satu malam sahaja kecewa sungguh

Kalau cakap pasal loss tu kira biasa lah.... " Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai..... Kalau takut rugi, tak payah ceburi bidang forex "....

Akupun pernah jugak loss mula2 ceburi dulu ..... trade manual. Aku ingat sebabnya ialah kesilapan merujuk pada indicator dan kesilapan refer pada timeframe..... Indicator yang terlampau longterm dan timeframe juga long term... sedangkan modal hanya ciput je....

Aku harap untuk seterusnya, aku ingat akan cuba pakai Robot pulak untuk trading.... hanya sebagai 'pembantu'.
Terima kasih.

bizonline
11-09-2008, 07:27 PM
Apa2 pun semua tu dah adat berforex...yg baru nak ceburi forex, kawan nasihatkan mahirkan diri dgn indi yg nak digunakan dan fahami MT4 dgn demo account. Rugi d'demo riban2 pun masih boleh bersabar, but kalau d'real acc sure tertonggeng dibuatnya.

Kawan pernah start dgn USD200 d'real account...dgn berkat kesabaran, ikut perjalanan market, indi yg dipakai kita faham pergerakannya n yg plg penting jgn TAMAK, within 3 weeks dah bleh capai USD10k how? TP kalau dah set 10 pips..cukup laa biar dia close auto..jgn laa tengok market ikut arah kita naikkan nilai TP then..baru nak cecah TP dah reverse...hihihi! yg +tive dah bertukar mimpi2 indah jadi -tive.

Mcm post yg sebelum nie, semua berkaitan dgn diri kita...kita kena bekalkan diri dgn kekuatan utk mengatasi perasaan yg gelojoh n tamak. Yaa..one more, if can dun laa banyakkan sangat indi di pakai..sampai masa kita x tau yg mana yg terbaik utk diri sendiri...masa tu mula laa pening..yg mana terBEST or yg membantu meMARGINah kita. Cuba fahami indi yg nak diguna, fahami & selami pergerakkan dan masa utk kita masuk post trade.

Ingat satu jea...org lain boleh berJAYA, tapi kenaper kita tidak? cuba fikir2-kan...silap di mana? indi ke? market ke? internet line ke? margin x cukup ke? OR kita sendiri? renung2 kan lah...

learn2biz
11-09-2008, 10:01 PM
Err bizonline .. itu ref link kalau nama dia cabinet.fxopen.com nanti referral anda bukan under fxmalay tau .. check semula ... sebab kalau nama tu cabinet.fxopen.com, mereka kena berurusan ngan pihak fxopen mengenai segala permasalahan akaun.

skyline39
11-10-2008, 01:26 AM
Pada aku ni cuma satu, kenali diri anda dalam forex dulu.....adakah anda sorang yg tamak......macam aku memang tamak so apa yg aku buat aku guna scalper v.1.1 ......kalau tak hancur dah terbiasa sangat makan pip +100.......lagi satu swing trade margin kena tinggi kalau tak pukat carik....ikan tak dapat sampan bocor...anyway dont give up...trade with confident....thank

ijalman
11-10-2008, 02:46 PM
Mmm .. my suggestion, kena study lebih lagi .. kasi wd sampai pulang modal and then sentiasa wd lebih dari depo ... akan lebih bermakna untuk berforex :cool:

insyaallah... ku kan berusaha utk mengurangkan depo n lebihkan w/draw... hehheheh...... time kasih pd sifu2 disini... doakan ku berjaya dlm memofex ni... hehehehhe

bizonline
11-10-2008, 04:29 PM
Dimana ada kemahuan disitu ada laluan utk kita teruskan perjuangan dlm FOREX..yg penting jgn cepat mengalah n putus asa.

saidila79
11-18-2008, 08:15 PM
Yana cuba tanya Saidila..camner dia main...bagus tu..

:rolleyes: :rolleyes: barang yang lepas jangan dikenang......!!

pembetulan.....saya tak main....tapi asben......dan asben saya pun selalu rugi...kalau sebab org lain rugi mungkin kerana TAMAK...tapi sebab asben saya rugi ialah kerana...DEGIL + ENTAH APA APA TAH.......

well....sebenarnya saya memula tu takdelah minat nak memorex ni...saya cuma sebagai penyokong untuk asben saya....tapi oleh kerana segala urusan dari nak download mt4 ....cari maklumat......nak aktifkan m2u..nak verifiy akaun...nak depo....semua saya yang buat....sebab itulah lama kelamaan saya jatuh cinta pada forex dan tambah kasih pada fxmalay .....

saya cuma cadangkan agar yana rajin2lah jalan2 kat dalam forum ....baca je apa2 yang ada....saya pun hari2 ngadap forum fxmalay ni.... sikit sebanyak mesti terkesan juga kat hati dan otak kita kalau dah hari2 ngadap benda sama....

nak trade sendiri bukan tak boleh....tapi rasanya tak sedia lagi dari segi ilmu ...saya skarang cuma jadi pemerhati dan pelajar yang baik.....nanti kalau ada periksa bolehlah score.....:D :D

mazlimoin
11-18-2008, 10:48 PM
:rolleyes: :rolleyes: barang yang lepas jangan dikenang......!!

pembetulan.....saya tak main....tapi asben......dan asben saya pun selalu rugi...kalau sebab org lain rugi mungkin kerana TAMAK...tapi sebab asben saya rugi ialah kerana...DEGIL + ENTAH APA APA TAH.......

well....sebenarnya saya memula tu takdelah minat nak memorex ni...saya cuma sebagai penyokong untuk asben saya....tapi oleh kerana segala urusan dari nak download mt4 ....cari maklumat......nak aktifkan m2u..nak verifiy akaun...nak depo....semua saya yang buat....sebab itulah lama kelamaan saya jatuh cinta pada forex dan tambah kasih pada fxmalay .....

saya cuma cadangkan agar yana rajin2lah jalan2 kat dalam forum ....baca je apa2 yang ada....saya pun hari2 ngadap forum fxmalay ni.... sikit sebanyak mesti terkesan juga kat hati dan otak kita kalau dah hari2 ngadap benda sama....

nak trade sendiri bukan tak boleh....tapi rasanya tak sedia lagi dari segi ilmu ...saya skarang cuma jadi pemerhati dan pelajar yang baik.....nanti kalau ada periksa bolehlah score.....:D :D

kENAPa MAsih kasi ASBEN MAinKAN FOREX...CUBaaa Saidila main sendiri yer..pasti bERJAyaaa...ok..

nettsaver
11-19-2008, 01:21 AM
kENAPa MAsih kasi ASBEN MAinKAN FOREX...CUBaaa Saidila main sendiri yer..pasti bERJAyaaa...ok..

Saidila tu bukannya tak tau main.... cuma dia sedikit tak confident je.... saya harap terus mencuba.... kalau tak cuba, bila nak rasa pahit manis memorex ni...saya ingat traders yang dalam forum ni semua dah alami pengalaman rugi... kalau tak banyak pun sikit2 tu mesti... masing2 dah pernah rasa dah pips merah dan pips hijau...

:) " Orang yang tak pernah dapat pips merah adalah orang yang tak pernah main forex ":)


http://i111.photobucket.com/albums/n145/nettsaver/bannerforum.jpg (http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=38244)

saidila79
11-19-2008, 10:45 AM
kENAPa MAsih kasi ASBEN MAinKAN FOREX...CUBaaa Saidila main sendiri yer..pasti bERJAyaaa...ok..

dah akaun tu nama dia dan duit dia....saya punya sendiri insyaallah tahun depan 2009....la ni nak belajar dulu....

mazlimoin
11-19-2008, 12:25 PM
dah akaun tu nama dia dan duit dia....saya punya sendiri insyaallah tahun depan 2009....la ni nak belajar dulu....

YER...harap saidila akan bersabar dan sesambil tu ajar ajar lah lagi asben main...

nettsaver
11-20-2008, 01:34 AM
YER...harap saidila akan bersabar dan sesambil tu ajar ajar lah lagi asben main...


Ye lah...Teruskan belajar dgn tekun dan sabar.... nanti lama2 akan berjaya jadi Real Trader...!

:D :) Forex Is Always Fair To All Traders Where Maximum Possible Profit Is Always More Than Maximum Possible Loss. :) :D

saidila79
11-20-2008, 03:59 PM
semalam rugi lagi.............kenapa selalu rugi.....?? jawapannya mungkin belum rezeki lagi......

mostwanted
11-20-2008, 04:12 PM
semalam rugi lagi.............kenapa selalu rugi.....?? jawapannya mungkin belum rezeki lagi......

ya..betul tu..lum ada rezeki lg.insyaAllah rezeki kita akan sampai jugak kak saidila...

nonwon85
11-22-2008, 11:46 AM
ehh..kak saidila kat sinih ke?? xpe kak, studi btol2..yg penting teruskan usaha..tambahkan ilmu setiap hari..bykkan bertanya...dan berdoa pd Allah mntk diberikan kejayaan...Selamat maju Jaya!!

learn2biz
11-22-2008, 02:05 PM
semalam rugi lagi.............kenapa selalu rugi.....?? jawapannya mungkin belum rezeki lagi......

Jawapannya ada kat sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=303734&postcount=65 ... huehuehue

flizzoe
11-23-2008, 01:29 PM
dah akaun tu nama dia dan duit dia....saya punya sendiri insyaallah tahun depan 2009....la ni nak belajar dulu....

akak trade camnilah..
setiap kali asben trade, akak trade arah berlawanan..
dia kena stop out, akak buat profit :D :D

cairol
11-23-2008, 02:05 PM
akak trade camnilah..
setiap kali asben trade, akak trade arah berlawanan..
dia kena stop out, akak buat profit :D :D

bleh pkai gak idea flizzoe nie :D .... manusia slalu wat kesilapan... hehehe

learn2biz
11-23-2008, 02:12 PM
bleh pkai gak idea flizzoe nie :D .... manusia slalu wat kesilapan... hehehe

Tips menarik tu .. huehueh .. kita cari saper yg selalu rugi pastu tanya dia buy/sell ... kalau dia buy kita sell ... dia sell kita buy .. huehuehuhe ... mcm-mcm manusia ni ... dia untung .. kita SO la pulak :p

Moral .. jgn trade ikut orang ... huehuehue

halzu
11-23-2008, 03:27 PM
Tips menarik tu .. huehueh .. kita cari saper yg selalu rugi pastu tanya dia buy/sell ... kalau dia buy kita sell ... dia sell kita buy .. huehuehuhe ... mcm-mcm manusia ni ... dia untung .. kita SO la pulak :p

Moral .. jgn trade ikut orang ... huehuehue

huhuhuhuhu.... bak kata Atok aku... tu ajaran songsang....:D

suremasyuq
11-23-2008, 03:33 PM
akak trade camnilah..
setiap kali asben trade, akak trade arah berlawanan..
dia kena stop out, akak buat profit :D :D


Dan kedua2nya rugi.....

sebab apa?

churning.....

flizzoe.. ko citer ler pasal churning ni...


:):):)

flizzoe
11-23-2008, 03:37 PM
Dan kedua2nya rugi.....

sebab apa?

churning.....

flizzoe.. ko citer ler pasal churning ni...


:):):)

churning ni bukan ke kalau dia jadi downline?:confused:

suremasyuq
11-23-2008, 03:41 PM
churning ni bukan ke kalau dia jadi downline?:confused:

churning ni bukan tu jer.. banyakkkk

http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=285137&postcount=6

flizzoe
11-23-2008, 03:44 PM
churning ni bukan tu jer.. banyakkkk

http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=285137&postcount=6

tapi kalau 2 akaun yang berbeza untuk 2 orang yang berbeza, takkan la termasuk dalam kategori no.1 tu :confused: :eek:

suremasyuq
11-23-2008, 04:04 PM
tapi kalau 2 akaun yang berbeza untuk 2 orang yang berbeza, takkan la termasuk dalam kategori no.1 tu :confused: :eek:

lupa IP ?

:)

flizzoe
11-23-2008, 04:17 PM
lupa IP ?

:)

alah... aku tak tahu ladiorang camne..
kalau aku.. bley pakai stimix dengan celcom 3G..
kira asing la tu kan?:confused: :D

nettsaver
11-26-2008, 08:55 AM
alah... aku tak tahu ladiorang camne..
kalau aku.. bley pakai stimix dengan celcom 3G..
kira asing la tu kan?:confused: :D

A'a ... ye lah... ko citer sikit pasal churning ni ? Aku rasa ramai yang konpius... Aku pun kadang konpius jugak.... Ko explain maksud churning, sebab2 akaun tu boleh jadi churning, status akaun yang lain dengan penama yang sama ( akaun yang tak de kes 'churning' ).....

terima kasih.

flizzoe
11-26-2008, 01:52 PM
A'a ... ye lah... ko citer sikit pasal churning ni ? Aku rasa ramai yang konpius... Aku pun kadang konpius jugak.... Ko explain maksud churning, sebab2 akaun tu boleh jadi churning, status akaun yang lain dengan penama yang sama ( akaun yang tak de kes 'churning' ).....

terima kasih.

churning ni bila anda register akaun baru, guna ref link anda sendiri, so setiap kali anda trade, akaun anda yang atas (akaun yang ref link tu digunakan) dapat komisen. Yang tu kira melanggar rule la tu. itu je la yang aku faham.

lain-lain hal try tanya support :D :D

learn2biz
11-26-2008, 02:55 PM
churning ni bila anda register akaun baru, guna ref link anda sendiri, so setiap kali anda trade, akaun anda yang atas (akaun yang ref link tu digunakan) dapat komisen. Yang tu kira melanggar rule la tu. itu je la yang aku faham.

lain-lain hal try tanya support :D :D
Pasal churning - rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=199822&postcount=1

nettsaver
11-27-2008, 03:01 AM
churning ni bila anda register akaun baru, guna ref link anda sendiri, so setiap kali anda trade, akaun anda yang atas (akaun yang ref link tu digunakan) dapat komisen. Yang tu kira melanggar rule la tu. itu je la yang aku faham.

lain-lain hal try tanya support :D :D

Ok. TQ.


Pasal churning - rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=199822&postcount=1

OK. TQ.

http://i111.photobucket.com/albums/n145/nettsaver/fxopenchurning.jpg

cairol
11-27-2008, 03:05 AM
klu pasal IP same xde mslh ker?? tumpang menyibuk sket:D

nettsaver
11-27-2008, 07:04 AM
klu pasal IP same xde mslh ker?? tumpang menyibuk sket:D

Pada pandangan saya, langkah yang paling senang nak elakkan 'churning' :
1. Buka akaun dengan klik mana2 referal link kat dalam forum ni ... ataupun
2. Dengan buka akaun melalui website fxmalay terus ( www. fxmalay.com )

Habis cerita..........

Terima kasih.

learn2biz
11-27-2008, 01:13 PM
klu pasal IP same xde mslh ker?? tumpang menyibuk sket:D

IP sama tapi bukan ref bawah anda tak de masalah .. kalau trade ip sama cth spt ref bawah anda trade di rumah/pejabat anda ... hati-hati ... huehuehue

mostwanted
11-28-2008, 11:24 AM
ari ni mmg xda rezeki aku la nmpk gayanya.profit seminggu ni semua abih.tinggal la modal saja..tenung2 balik2 rupanya kisalapn yg pernah aku bt sebelum ni rupenya.market sideways...lain kali jgnla masuk...aku lemah kt market sideway ni la..tgk td dh ok nk op tp market sideway x abih lg...huhu.
huhu...

pa pun cuba lg minggu depan..

flizzoe
11-28-2008, 02:15 PM
ari ni mmg xda rezeki aku la nmpk gayanya.profit seminggu ni semua abih.tinggal la modal saja..tenung2 balik2 rupanya kisalapn yg pernah aku bt sebelum ni rupenya.market sideways...lain kali jgnla masuk...aku lemah kt market sideway ni la..tgk td dh ok nk op tp market sideway x abih lg...huhu.
huhu...

pa pun cuba lg minggu depan..

aku pun dok tertekan dalam 2 hari ni... dok floating.. tak hit TP.. SO jauh skali :D :D

ajid182
11-28-2008, 03:17 PM
HUE..HUE....biase la tu floating...he2...aku kadang2 bile dah selalu untung mule la tamak...pastu floating gile2 sampai MC...kekekek...no SL bg aku....:D

flizzoe
11-28-2008, 03:30 PM
HUE..HUE....biase la tu floating...he2...aku kadang2 bile dah selalu untung mule la tamak...pastu floating gile2 sampai MC...kekekek...no SL bg aku....:D

kalau nak tamak tu biar berhemah..
ntah kat mana aku baca term tuh - "tamak berhemah" :D

aku pun tak pakai SL :D

ajid182
11-28-2008, 03:39 PM
huehue....aku pun kena belajar jugak ni tamak berhemah...he2...sebab memg aku ni memg tamak sikit je...,,,kekekek"..

nettsaver
11-28-2008, 04:36 PM
huehue....aku pun kena belajar jugak ni tamak berhemah...he2...sebab memg aku ni memg tamak sikit je...,,,kekekek"..

Pada pandangan aku, kenapa kita semua jadi tamak ialah :
1. Bila open buy..... naik je 10pips, profit je $10.00 terus close....... tak nak tamak.
last2, trend baru je bermula..... naik sampai 80pips.. dan kalau tak jual ?
sure lagi banyak dapat.... dan seterusnya, dah tentu tak akan jual untuk
10pips.

2. Terikut2 dengan profit kawan2 kita dapat.... lantas kita pun nak cuba jadi macam dia jugak
walhal cara kita trade takde confident pun..... main belasah je...

Terima kasih.

mostwanted
11-28-2008, 04:45 PM
Pada pandangan aku, kenapa kita semua jadi tamak ialah :
1. Bila open buy..... naik je 10pips, profit je $10.00 terus close....... tak nak tamak.
last2, trend baru je bermula..... naik sampai 80pips.. dan kalau tak jual ?
sure lagi banyak dapat.... dan seterusnya, dah tentu tak akan jual untuk
10pips.

2. Terikut2 dengan profit kawan2 kita dapat.... lantas kita pun nak cuba jadi macam dia jugak
walhal cara kita trade takde confident pun..... main belasah je...

Terima kasih.

betul gk bro..terikut2 ngat ngan org lain padahal kita ni bru ja berjinak dlm dunia forex ni.org yg dpt byk tu leh la sebab dh lama n dh kenal cmna forex ni.

cmna nk atasi masalah ni ialah tetapkan target kita untk sehari or minggu or sebulan.dh dpt target close ja mt4 tu.

tpi masalhnya tu la manusia ni dilahirkn dgn rasa tamak.dh dpt target nk lebih lg..ingtkn leh dpt byk lg la dr apa yg di target, last2 loss yg datang...mulala nk nyesal...
(byk kali jd kt aku):D :D

papun disiplin n ilmu dalam dunia forex ni kena mantapkn dulu..bru la leh jd trader2 yg berjaya..

insyaAllah...

mostwanted
12-02-2008, 04:01 PM
alamak!!rugi lagi/ari ni saja dekat 400 pip aku loss.aduh...

pening2..sapa ada nasihat skit..xtau la cmna aku nk dpt tune ni..aku target 50 pip ja sehari.2 3 hari aku dpt.tpi ari ni loss byk plak..aku main 5 pair...tlg.....

flizzoe
12-02-2008, 04:12 PM
alamak!!rugi lagi/ari ni saja dekat 400 pip aku loss.aduh...

pening2..sapa ada nasihat skit..xtau la cmna aku nk dpt tune ni..aku target 50 pip ja sehari.2 3 hari aku dpt.tpi ari ni loss byk plak..aku main 5 pair...tlg.....

apa kata kau main satu pair je dulu, biasakan dengan perangai pair tu :)

kalau loss lagi bagitau kat sini, tengok apa plak yang bleh buat ;) ;)

mostwanted
12-02-2008, 04:19 PM
apa kata kau main satu pair je dulu, biasakan dengan perangai pair tu :)

kalau loss lagi bagitau kat sini, tengok apa plak yang bleh buat ;) ;)

dulu aku main satu pair.ok..aku tambh plak kepada 2 pair.ok gk.tu yg aku tmbah 5 pair terus...sebab kalau nk tunggu signal untk satu pair tu lama.
aku main mlm ja so masa aku terhad skit la...

flizzoe
12-03-2008, 03:25 AM
dulu aku main satu pair.ok..aku tambh plak kepada 2 pair.ok gk.tu yg aku tmbah 5 pair terus...sebab kalau nk tunggu signal untk satu pair tu lama.
aku main mlm ja so masa aku terhad skit la...

dah ada formula untuk buat untung (trade satu pair), nape nak guna formula lain.

forex ni bukannya kena trade hari2 ;) ;)

mostwanted
12-03-2008, 06:15 AM
dah ada formula untuk buat untung (trade satu pair), nape nak guna formula lain.

forex ni bukannya kena trade hari2 ;) ;)

formula tu kadang2 ok kadang2 ko.:D
saya ni jenis suka tgk chart hari2.kalau signal ok bru trade.rasa rugi plak kalau x tgk chart tiap2 hari.

gilos
12-03-2008, 09:55 AM
saya plak pakai s/l...samada mental or letak kat order...(tp kekadang tak letak gak...ekekek)...s/l saya samada berdasarkan Bbands atau pivot...mana yg rasa leh maintain lagi kalau ilang...bila market tgh ranging saya tak letak kat order...takut spike ker whipsaw ker...dah rugi banyak kat demo ngan real (usd60 banyak wor utk newb cam saya) psal tak letak s/l...

flizzoe
12-03-2008, 03:06 PM
formula tu kadang2 ok kadang2 ko.:D
saya ni jenis suka tgk chart hari2.kalau signal ok bru trade.rasa rugi plak kalau x tgk chart tiap2 hari.

hehe.. aku pun macam tu jugak dulu..
last2 borink tengok chart.. itu yang trade long term.. skali skala tengok chart :D

YaNa
12-15-2008, 05:59 AM
hehe.. aku pun macam tu jugak dulu..
last2 borink tengok chart.. itu yang trade long term.. skali skala tengok chart :D

Salam cikgu! Yana nk tnyer strategi yg terbaik nih...mana lbih ok...ni utk mikro acc laa...mner yg ok kita trade satu pair jer tp dgn lot yg agak besar... atau kita msuk bnyak pair dgn lot kecik...

flizzoe
12-15-2008, 06:35 AM
Salam cikgu! Yana nk tnyer strategi yg terbaik nih...mana lbih ok...ni utk mikro acc laa...mner yg ok kita trade satu pair jer tp dgn lot yg agak besar... atau kita msuk bnyak pair dgn lot kecik...

erm.. takde dalam pilihan.
jawapan aku, untuk beginner, trade satu pair dengan lot kecik :D

Pepsifire
12-15-2008, 12:35 PM
hehe.. aku pun macam tu jugak dulu..
last2 borink tengok chart.. itu yang trade long term.. skali skala tengok chart :D

aku kadang2 takut nk trade long term ni..
bkn pe, bg aku mcm2 blh jd kat market bg aku la.
kadang tu ble dh open post mmg x berganjak la mate aku tgk chart...:D
Bile dh close tu mmg lege la rasenye...:)

flizzoe
12-15-2008, 04:50 PM
aku kadang2 takut nk trade long term ni..
bkn pe, bg aku mcm2 blh jd kat market bg aku la.
kadang tu ble dh open post mmg x berganjak la mate aku tgk chart...:D
Bile dh close tu mmg lege la rasenye...:)

hehehe.. aku dah prepare tu semua..
nak jadi apa jadilah :rolleyes:

aku suka trade long term sebab aku bley gi kelas, makan, tido, etc..
yang penting semua mesti hit TP :D

Pepsifire
12-15-2008, 06:04 PM
hehehe.. aku dah prepare tu semua..
nak jadi apa jadilah :rolleyes:

aku suka trade long term sebab aku bley gi kelas, makan, tido, etc..
yang penting semua mesti hit TP :D

bgus la hit TP, ni yg buat aku nk blajr ngn bro ni..
Tp duit ckup la bro...:D
Xde diskaun ke?

flizzoe
12-15-2008, 06:45 PM
bgus la hit TP, ni yg buat aku nk blajr ngn bro ni..
Tp duit ckup la bro...:D
Xde diskaun ke?

diskaun tarak.. instalment ada :D

p/s: kalau datang dengan kawan memang ada diskaun..

arul57
12-17-2008, 04:13 AM
makan pip kecil2 udah ler 10-20 pip sehari pun dah cukup. n pakai lot2 kecil dr 0.1 dan ke atas

bondmalaya
12-17-2008, 03:46 PM
Agak2 nyer, TF mana yang paling bagus n berpotensi dapat keuntungan maksimum?

Gdien
12-17-2008, 05:32 PM
perghh..minat pulak aku baca thread ni sampai abiss awal2 pagi ni..:D :D

RasheedRahman
12-18-2008, 03:09 AM
diskaun tarak.. instalment ada :D

p/s: kalau datang dengan kawan memang ada diskaun..

Salam cikgu,,, sorry sibuk.

flizzoe
12-18-2008, 05:50 AM
Salam cikgu,,, sorry sibuk.

salam..

nanti ada masa sambung belajar balik..

mag8804
01-05-2009, 04:28 PM
Yahoooo... sambut tahun baru ngan azam yg baru... ngan target baru... ngan akaun yg baru MC... ngan deposit yg baru.... wakakakakaka... lomah somangat den kojap...

mostwanted
01-05-2009, 04:47 PM
Yahoooo... sambut tahun baru ngan azam yg baru... ngan target baru... ngan akaun yg baru MC... ngan deposit yg baru.... wakakakakaka... lomah somangat den kojap...

baru deposit dh MC ka? cmna leh jadi cmtu..xpa2 sabaq banyak2..:o

bizonline
01-06-2009, 03:13 AM
biasa laa tu kalau dah MC...dah adat berFOREX, he3

mag8804
01-06-2009, 06:45 AM
baru deposit dh MC ka? cmna leh jadi cmtu..xpa2 sabaq banyak2..:o




biasa laa tu kalau dah MC...dah adat berFOREX, he3



sabar itu separuh dari iman.... tapi bad record nie... dah lah permulaan utk tahun baru dan dengan misi baru... hehehehehe... apa pun nie lah dugaan

mostwanted
01-06-2009, 08:00 AM
sabar itu separuh dari iman.... tapi bad record nie... dah lah permulaan utk tahun baru dan dengan misi baru... hehehehehe... apa pun nie lah dugaan

saya punya post smlm pun rugi 3 dolar.ari ni bru dpt lik 10 sen.:(

flizzoe
01-06-2009, 08:41 AM
Yahoooo... sambut tahun baru ngan azam yg baru... ngan target baru... ngan akaun yg baru MC... ngan deposit yg baru.... wakakakakaka... lomah somangat den kojap...

Usaha tangga kejayaan.
Cuba semak balik mana silapnya pastu jangan buat lagi.
Pastu make sure position sizing tu bersesuaian dengan modal @ money management :)

zurin
01-06-2009, 09:06 AM
saya punya post smlm pun rugi 3 dolar.ari ni bru dpt lik 10 sen.:(

apa kata buka dua position sekali, satu untuk buy and satu lagi short. lepas tu biarkan aje sampai bila2........:D
keputusannya untung ke rugi ?

Jawafx
01-06-2009, 09:11 AM
Saya setuju sangat dengan statemnents Flizzoe ....... money management ..... betul tak sifu ........ never margin call :)

flizzoe
01-06-2009, 09:30 AM
apa kata buka dua position sekali, satu untuk buy and satu lagi short. lepas tu biarkan aje sampai bila2........:D
keputusannya untung ke rugi ?

adey. nak trading, trading la betul-betul.
kalau buat macam tu sampai bila yang negatif tu nak bagi floating?

nak hedge ada cara dia, 0% risk :)


Saya setuju sangat dengan statemnents Flizzoe ....... money management ..... betul tak sifu ........ never margin call :)

hehe.. skarang dah tak margin call dah.. :D :D

learn2biz
01-07-2009, 01:17 AM
adey. nak trading, trading la betul-betul.
kalau buat macam tu sampai bila yang negatif tu nak bagi floating?

nak hedge ada cara dia, 0% risk :)
Apa boleh buat ... org kita suka kata main forex bukannya trade forex. Tu sebabnya subconsious mind kata forex ni mainan .. nak trade pun jadi main2 ... kalau selalu kata trade forex, subconsious mind kata forex ni trade .. baru boleh trade sungguh2 ... :p

ps: what you said can influence your own mind

apyez
01-07-2009, 03:24 AM
Akum........
Saya newbi..dah byk selak forum nie ade yang boleh bakar semangat n ade yang buleh menjatuhkan gak berdasarkan pengalaman korang....baru try sebulan demo account...ikut telunjuk sifu2 kat sini ade untung n ade rugi...2 hr lepas mc (tamak sgt) smlm start blk max 15 pips tf, ade gak naik ckit2....aisyeh skang economi drop kilang slow down asyik soh cuti..gaji 1/2 plak kene cari side income nih!! :)

zurin
01-07-2009, 03:59 AM
Apa boleh buat ... org kita suka kata main forex bukannya trade forex. Tu sebabnya subconsious mind kata forex ni mainan .. nak trade pun jadi main2 ... kalau selalu kata trade forex, subconsious mind kata forex ni trade .. baru boleh trade sungguh2 ... :p

ps: what you said can influence your own mind

sorry la moderator,
cuma bagi cadangan je terutamanya utk newbie,
daripada rugi beribu2 baik tengok pips float separuh untung dan rugi,
kalau dah confiden tu tutup both position,
tak rugi banyak sampai beribu kan..........:D

ps: thread ni kan kata kenapa selalu rugi.......:D

flizzoe
01-07-2009, 05:13 AM
sorry la moderator,
cuma bagi cadangan je terutamanya utk newbie,
daripada rugi beribu2 baik tengok pips float separuh untung dan rugi,
kalau dah confiden tu tutup both position,
tak rugi banyak sampai beribu kan..........:D

ps: thread ni kan kata kenapa selalu rugi.......:D

nak jugak rugi tuh :D :D

learn2biz
01-07-2009, 09:00 AM
Tu masalahnya org tak paham nak bukak hedge ni ... bila dia lock margin .. kalau masih -ve profit .. tetap ler -ve juga ... kena la trade lain utk cover -ve tu dulu baru boleh destroy lock .. atau kalau confiden giler .. bila dia naik lepas level buy dan start reverse, close buy ... dah turun sampai yg sell tu untung .. close sell ...

Kalau tak buat .. tetap rugi macammana sekalipun ... tak caya ? buat & tengok ler sendiri ...

Atau pun, sebab tajuk thread ni kenapa selalu rugi kan ... boleh juga buat mcm kawan saya sorang .... alang-alang rugi, biar SO terus .. huehuehue :p

flizzoe
01-07-2009, 10:41 AM
Tu masalahnya org tak paham nak bukak hedge ni ... bila dia lock margin .. kalau masih -ve profit .. tetap ler -ve juga ... kena la trade lain utk cover -ve tu dulu baru boleh destroy lock .. atau kalau confiden giler .. bila dia naik lepas level buy dan start reverse, close buy ... dah turun sampai yg sell tu untung .. close sell ...

Kalau tak buat .. tetap rugi macammana sekalipun ... tak caya ? buat & tengok ler sendiri ...

Atau pun, sebab tajuk thread ni kenapa selalu rugi kan ... boleh juga buat mcm kawan saya sorang .... alang-alang rugi, biar SO terus .. huehuehue :p

hehe.. macam prinsip aku jerk..
sebab tu aku hati-hati taknak lost, sebab kalau lost confirm maknanya aku kena SO.. melainkan tetibe aku dapat hidayah nak cut losses :D

nak hedge, hedge bebetul.. tak semestinya kena buy dan sell pair yang sama..

komandan
01-08-2009, 05:18 PM
Bila order Buy rugi 40 pips lbih2 aku msuk sell tp rupanya price naik blik 10 ke 15 pips n skrg kedua2 order udah rugi...market pun dok main 10-20 pips naik trun...
kengkadang tu ratusan pips floating negatif x surrender lg hrap2 price ikut kehendak kita....rupanya tidak...x nak ngalah jgak kita ni...tp msuk satu order lg nak balance...naya laaa plak trend udah smpai penghujung...dua2 post plak rugi...closed pc msuk tido...
Aku xleh klau ader dua post cmni buy n sell utk pair yg sama,x lena tido hehe....klau udah rugi n nmpak order kita dah x ngam dgn trend mrket...silap msuk order lh tu...trus jer close order...lbih tenang jiwa ni dr dok fikir negatif,positif,negatif,positif...nk close buy or sell hehe aku laa tu...

lock17
01-08-2009, 08:08 PM
Akum........
Saya newbi..dah byk selak forum nie ade yang boleh bakar semangat n ade yang buleh menjatuhkan gak berdasarkan pengalaman korang....baru try sebulan demo account...ikut telunjuk sifu2 kat sini ade untung n ade rugi...2 hr lepas mc (tamak sgt) smlm start blk max 15 pips tf, ade gak naik ckit2....aisyeh skang economi drop kilang slow down asyik soh cuti..gaji 1/2 plak kene cari side income nih!! :)

hahahhaha..welcome to forex

ammal07
01-10-2009, 08:05 AM
Bila order Buy rugi 40 pips lbih2 aku msuk sell tp rupanya price naik blik 10 ke 15 pips n skrg kedua2 order udah rugi...market pun dok main 10-20 pips naik trun...
kengkadang tu ratusan pips floating negatif x surrender lg hrap2 price ikut kehendak kita....rupanya tidak...x nak ngalah jgak kita ni...tp msuk satu order lg nak balance...naya laaa plak trend udah smpai penghujung...dua2 post plak rugi...closed pc msuk tido...
Aku xleh klau ader dua post cmni buy n sell utk pair yg sama,x lena tido hehe....klau udah rugi n nmpak order kita dah x ngam dgn trend mrket...silap msuk order lh tu...trus jer close order...lbih tenang jiwa ni dr dok fikir negatif,positif,negatif,positif...nk close buy or sell hehe aku laa tu...

dari awal lagi sebelum open post, kena study dulu major trend dan minor trend,kalau major trend sama ngan minor trend ,no problemlah,tapi kalau minor trend berlawanan ngan major trend,ada masalah sikit, dalam situasi ni wajib buboh stoploss dan tp jgn terlalu banyak..

atoullah
01-11-2009, 06:03 PM
salam tuan tanah.....bagus thread ni...byk pengalaman pahit manis yg boleh dikongsikan disini disamping dapat menimba ilmu pengtahuan dari trader yg berpengalaman.....
saya ada terbaca satu post di forum indon

90% dari TRADER Kehilangan Modal.... Dari salah satu artikel yang saya baca, dikatakan bahwa 90% trader kehilangan lebih dari 75 % modalnya dan 10% diantaranya BANGKRUT !!!
Apa yang menyebabkan mereka mengalami semua itu? apakah mereka kurang pintar? Padahal mereka yang terjunke bisnis VALAS biasanya berasal dari latar belakang pendidikan yang baik dan status sosial yang cukup tinggi di sertai modal yang cukup pula.
Ada beberapa persepsi yang salah yang dialami oleh TRADER-TRADER BARU dan persepsi itu sangat berpengaruh terhadap kesuksesan mereka,.
Diantara persepsi itu adalah :

FOREX Trading merupakan jalan cepat MENJADI KAYA
Mereka pikir bisa bertransaksi dengan akurasi diatas 80% (80%menang dan 20% kalah)
Mereka pikir bisa mendapatkan 1000 USD dari hanya 100 USD dalam waktu 1 bulan.
Mereka pikir mereka dapat selalu mengerti /memprediksi kemana pasar akan bergerak
Mereka pikir dapat memperoleh (mungkin membeli) sistem dengan tingkat akurasi 100%
Kunci sukses dalam bertransaksi adalah KERJA KERAS, dibutuhkan waktu bertumbuh, dibutuhkan dukungan reserchdan development, mental yang kuat dan stabil,investasi waktu dan pengalaman juga sangat dibutuhkan.

PASAR VALAS YANG SANGAT BESAR DAN SANGAT MENGUNTUNGKAN HANYA BAGI MEREKA YANG MAU BELAJAR DAN BISA DISIPLIN DIRI !!! sm_cool

bagus ni....apa yg dia bagi tau...

Dr_cryonic
01-18-2009, 02:29 PM
1. SL tight sangat
2. Tamak
3. Kurang yakin dgn analisis sendiri
4. Suka ikut orang
5. Tahu masuk, tak tahu keluar
6. Penat
7. GU Meroyan
8. P. Bush
9. Scalper, tapi gatal gak pakai Line Wireless Lag gila Maut (cthnya Celcom Jalur Lebar, di Pedalaman Sarawak)
10 ...(apa lagi? nanti saya update kalau ada lagi)

gilos
01-18-2009, 05:31 PM
1. SL tight sangat
2. Tamak
3. Kurang yakin dgn analisis sendiri
4. Suka ikut orang
5. Tahu masuk, tak tahu keluar
6. Penat
7. GU Meroyan
8. P. Bush
9. Scalper, tapi gatal gak pakai Line Wireless Lag gila Maut (cthnya Celcom Jalur Lebar, di Pedalaman Sarawak)
10 ...(apa lagi? nanti saya update kalau ada lagi)

nombor tiga tu gue...nombor 8 tu hantu setan...yang nombor 9 tu lagi hantu...pasal gue bayar bill bulan2...:mad: :mad: :mad:

smnajib
01-19-2009, 04:51 AM
amik untung dlm 10 pips cukup & stoploss dlm 15-20 pips.... nanti xder lah rugi teruk sgt smpi abis margin. lebih2 masa skrg nih, cpt sgt reversal.... jgn tamak, org tamak selalu rugi:rolleyes:

flizzoe
01-19-2009, 02:34 PM
amik untung dlm 10 pips cukup & stoploss dlm 15-20 pips.... nanti xder lah rugi teruk sgt smpi abis margin. lebih2 masa skrg nih, cpt sgt reversal.... jgn tamak, org tamak selalu rugi:rolleyes:

hohoho.. 15-20 pips SL, parah kalau manjang kena SL neh..

Pepsifire
01-19-2009, 04:44 PM
amik untung dlm 10 pips cukup & stoploss dlm 15-20 pips.... nanti xder lah rugi teruk sgt smpi abis margin. lebih2 masa skrg nih, cpt sgt reversal.... jgn tamak, org tamak selalu rugi:rolleyes:

Tengok la jugak bro, kalau swing trader tu, kalau takat floot 15-20 pip apela
sangat, bertahan la dulu yg penting jage MM. Ape yg penting aku rase, kalau
kite dh open post tu, kita kene la yakin seyakinya, kalau open pun
x yakin mmg ssh la jwbyna, x dpt la den nak nolongnya....:D

zurin
01-21-2009, 08:49 AM
Tengok la jugak bro, kalau swing trader tu, kalau takat floot 15-20 pip apela
sangat, bertahan la dulu yg penting jage MM. Ape yg penting aku rase, kalau
kite dh open post tu, kita kene la yakin seyakinya, kalau open pun
x yakin mmg ssh la jwbyna, x dpt la den nak nolongnya....:D

hi pepsi,
kalau nak bertahan lama,
kita pakai indi adx crossing untuk 1hr tf,
indi ni memang lagging tapi masa trending mcm hari ni,
gila baban untung dibuatnya.......:D

maniaci
01-22-2009, 05:34 AM
close.. ekeke.. padahal lom sampai SL pun dah manual close...senang citer.. masuk trade.. letak SL letak tp.. pastu trus close MT4 .. kalo x.. asyik risauu je bile nak tp...huhu..

dealkhan
01-22-2009, 05:44 AM
btol tu bro maniaci...aku sblom ni gitu la sebab bila market pon slow kita akan jadi kurang yakin...aku xclose mt4 tapi aku tgk citer...hehe...skrg dh bertambah keyakinan bukak byk pair ngan byk lot pon dah xgelabah lg...

maniaci
01-22-2009, 06:01 AM
btol tu bro maniaci...aku sblom ni gitu la sebab bila market pon slow kita akan jadi kurang yakin...aku xclose mt4 tapi aku tgk citer...hehe...skrg dh bertambah keyakinan bukak byk pair ngan byk lot pon dah xgelabah lg...

aku kalo x close.. nati sekejap sekejap bukak tgk chart... tgk movie ke citer pun sesikit pause..heeheh...:(