PDA

View Full Version : Modification & Enhancement BrainTrading System



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24

myrapids
10-17-2008, 12:02 PM
hah 1 lagi... kenape sclape tu tak de jadi pape?
aku dah set tp 10 pip tapi tak close de jadi 1 hari tu die naik sampai 20 pip lepas tu die turun jadi negatif tak close2 jugak...

Cuba try yg ni, by Bro Maerol gak. Yg ni ada TP dan SL sekali.

Utk yg tak biasa guna....

Cara guna: letak kat folder expert, bila nak guna kat sesatu chart tu, double click scalper v.1.1 kat navigator-expertadvisor, lepas tu tick allow live trading, then kat Tab satu lagi letak TP dan SL yg kita nak. Nak letak SL 1000 pun bole kut. Oh ya, jgn lupa tekan play EA kat atas chart dan pastikan ianya tersenyum.

http://www.savefile.com/files/1844019

jas
10-17-2008, 12:05 PM
mr jas, bole tgk x smlm sy sell GU kt 1.7191..agak2 la price akan trn smpi situ x??

dari pengamatan aku, GU akan turun lagi berdasarkan semua major tf iaitu tf iaitu MN, W1, D1, H4, H1 dan M30.. Buat masa ni major trend (cybercreatif multitime) dan minor trend (indi rantai) semuanya dalam arah yang sama iaitu downtrend bagi tf W1, D1, H4, H1 dan M30.. kecuali tf MN yang mempunyai major downtrend dan minor uptrend.. walau macam mana pun check margin sama ada cukup atau tidak untuk menampung floating.. dan mungkin masa Nyork Open USD akan bertambah kukuh dan akan menyebabkan further downtrend.. ini hanyalah ramalan aku jer ek.. Walau mcm mana pun, ekonomi US memang akan hancur sbb USD700 billion bailout plan tdk cukup untuk menyelamatkan ekonominya.. itu komen jepun.. Ini hanyalah ramalan semata k.. sekian..

nonwon85
10-17-2008, 12:13 PM
dari pengamatan aku, GU akan turun lagi berdasarkan semua major tf iaitu tf iaitu MN, W1, D1, H4, H1 dan M30.. Buat masa ni major trend (cybercreatif multitime) dan minor trend (indi rantai) semuanya dalam arah yang sama iaitu downtrend bagi tf W1, D1, H4, H1 dan M30.. kecuali tf MN yang mempunyai major downtrend dan minor uptrend.. walau macam mana pun check margin sama ada cukup atau tidak untuk menampung floating.. dan mungkin masa Nyork Open USD akan bertambah kukuh dan akan menyebabkan further downtrend.. ini hanyalah ramalan aku jer ek.. Walau mcm mana pun, ekonomi US memang akan hancur sbb USD700 billion bailout plan tdk cukup untuk menyelamatkan ekonominya.. itu komen jepun.. Ini hanyalah ramalan semata k.. sekian..
ok..thank u so much!! dah ckp m'bantu..GU tu main dgn 0.5 lot saje..jd, rasenyer margin ckp..

leosony82
10-17-2008, 12:15 PM
http://usera.ImageCave.com/leosony82/result%20mlm%20ni%20jd%20ler3.gif.jpg

ini hasil 3 hari trading guna leosony method..cukup la takat minggu ni rm1000 lebih....hehehehe

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

anaseem74
10-17-2008, 12:29 PM
Ini hasil 2 hari menggunakan MF-combination...alhamdulillah..masih demo...masih mencari fine tuning yg terbaik...:D

Terima kasih semua yang menyumbang..

http://img353.imageshack.us/img353/3268/mfcombinationgz0.jpg

babyenny84
10-17-2008, 12:48 PM
salam semua, saya menggunakan indi TraderWawasan TE V.2 (taugeh)

nak tanya, apabila kepala taugeh keluar (apabila syarat2 telah cross) tu boleh terus OP atau kena tunggu next candle, bila ekor dia da keluar..?

babyenny84
10-17-2008, 01:12 PM
ari ni byk sideway. jumaat yg membosankan.

so, kelemahan saya ialah sideway.

gi mana utk elakkan ya..?

nonwon85
10-17-2008, 01:20 PM
ari ni byk sideway. jumaat yg membosankan.

so, kelemahan saya ialah sideway.

gi mana utk elakkan ya..?
samer ler..dah floating pulak...tp td byk main 5 pip jer utk play safe..

Burger
10-17-2008, 01:23 PM
samer ler..dah floating pulak...tp td byk main 5 pip jer utk play safe..


saye pon terkene jugak..saye close je floating tu..otai2 n sifu2 boleh x bg tip2 dlm situasi cam gini(sideway)

mag8804
10-17-2008, 01:28 PM
samer ler..dah floating pulak...tp td byk main 5 pip jer utk play safe..

Sory mencelah sikit... saya punye pun flowting gak... hehehehe... saya try buat reverse trade... tapi TP tak banyak lah... 10pips jer... alhamdulillah lah, sikit tambah gak modal tu... untuk cover kehilangan dan untuk lari dari cik marjinah... hehehehe

babyenny84
10-17-2008, 01:35 PM
Sory mencelah sikit... saya punye pun flowting gak... hehehehe... saya try buat reverse trade... tapi TP tak banyak lah... 10pips jer... alhamdulillah lah, sikit tambah gak modal tu... untuk cover kehilangan dan untuk lari dari cik marjinah... hehehehe

reverse trade..?
bgaimana ye..?

Nixau
10-17-2008, 01:39 PM
cuba try download..

Time kasih. Moga-moga dilimpahi pips hjau selalu..... :)

jas
10-17-2008, 01:43 PM
salam semua, saya menggunakan indi TraderWawasan TE V.2 (taugeh)

nak tanya, apabila kepala taugeh keluar (apabila syarat2 telah cross) tu boleh terus OP atau kena tunggu next candle, bila ekor dia da keluar..?

Bro, kalau terus masuk masa kepala taugeh keluar takut tak jadik dan kepala tu hilang bila candlestick tu dah close.. so, better make sure candlestick dah close dan kepala taugeh tu dah keluar permanent dan tak hilang. Bila ini dah berlaku, jangan terus open post pada candlestick yang seterusnya sebab sure pullback atau retracement akan berlaku dan boleh cecah negatif beratus pips.. boleh hancuss.. So, apabila candlestick dah close dengan kepala taugeh dah keluar, pegi ke tf 1m dan tengok apa yang berlaku.. biasanya kepala taugeh pullback akan atau telah keluar menandakan pullback berlaku.. tunggu sehingga pullback habis dan kepala taugeh pada arah trend keluar di tf 1m.. masa ni lah open post.. setakat 10 ke 20pips memang senang untuk reach.. walau macam mana pun semasa berada di tf 1m sentiasalah counter check keadaan di tf 30m sama ada masih follow rule atau tak sebelum open post.. takut nanti kita open post berdasarkan tf 1m sedangkan di tf 30m sudah tidak follow rule contohnya macd tak jadik bersilang dsbgnya..

Berkenaan dengan ekor taugeh tu kalau ikut pemerhatian saya, lebih baik open post kalau ekor taugeh ni dalam angle yang curam dan elakkan open post kalau ekor ni flat.. sebab curam menunjukkan trend laju dan flat menunjukkan trend slow dan berada dalam sideway (ting-tong).. diharap dpt membantu..

nonwon85
10-17-2008, 01:54 PM
reverse trade..?
bgaimana ye..?
maybe maksud mag8804 tuh masa market main sideway, dia main ikot wave sideway tu..kalo float buy -100 pips, so sell ler main ikot sideway g maner.. kaup2 ler pip..salah kaup jd ler mcm sy..hehe..last2 sendiri msk parit..haha...

myrapids
10-17-2008, 02:02 PM
Bro, kalau terus masuk masa kepala taugeh keluar takut tak jadik dan kepala tu hilang bila candlestick tu dah close.. so, better make sure candlestick dah close dan kepala taugeh tu dah keluar permanent dan tak hilang. Bila ini dah berlaku, jangan terus open post pada candlestick yang seterusnya sebab sure pullback atau retracement akan berlaku dan boleh cecah negatif beratus pips.. boleh hancuss.. So, apabila candlestick dah close dengan kepala taugeh dah keluar, pegi ke tf 1m dan tengok apa yang berlaku.. biasanya kepala taugeh pullback akan atau telah keluar menandakan pullback berlaku.. tunggu sehingga pullback habis dan kepala taugeh pada arah trend keluar di tf 1m.. masa ni lah open post.. setakat 10 ke 20pips memang senang untuk reach.. walau macam mana pun semasa berada di tf 1m sentiasalah counter check keadaan di tf 30m sama ada masih follow rule atau tak sebelum open post.. takut nanti kita open post berdasarkan tf 1m sedangkan di tf 30m sudah tidak follow rule contohnya macd tak jadik bersilang dsbgnya..

Berkenaan dengan ekor taugeh tu kalau ikut pemerhatian saya, lebih baik open post kalau ekor taugeh ni dalam angle yang curam dan elakkan open post kalau ekor ni flat.. sebab curam menunjukkan trend laju dan flat menunjukkan trend slow dan berada dalam sideway (ting-tong).. diharap dpt membantu..


Thanks Bro, semakin clear pandangan saya..:D

mag8804
10-17-2008, 02:26 PM
maybe maksud mag8804 tuh masa market main sideway, dia main ikot wave sideway tu..kalo float buy -100 pips, so sell ler main ikot sideway g maner.. kaup2 ler pip..salah kaup jd ler mcm sy..hehe..last2 sendiri msk parit..haha...

betollah tu bro... memang ok kalau kita boleh baca balik trend... kalau tersilap memang sendiri tergelincir ke dalam parit tu... hehehehe:D

dr.duit
10-17-2008, 02:30 PM
aku tahu malay forex dari awalnya tak ikhlas....kita dijadikan bahan ujikaji...dan
beliau dari tulisannya menampakkan sorang yg cepat sensatif...

marslan
10-17-2008, 02:31 PM
Salam bro

tak cuba teknik scalping ataupun teknik hedging

Redmeccha
10-17-2008, 02:32 PM
Salam kawan2 trader semua. Just nak share something la.

Saya mainly trade EU, 2 minggu lepas jumpa la teknik mazhab braintrading ni hasil dari recommendation dari trader2 lain. So kat depan tuan tanah kita brader warhead dah post 4 variasi BT ni, so saya try trade EU guna 4 variasi ni. 2 minggu hasilnya 4 variasi ni memang profit, walaupun profit berbeza, tapi tak banyak beza sangat la.

Cara saya trade setiap variasi setiap satu signal untuk teknik ni, saya masuk post. Untuk eksperimen ni saya guna demo acc. Real account guna teknik lama saya la :). So dari 4 variasi ni 1 persamaan yang saya perolehi.

Macam bro warhead cakap dalam ebook MBT dia, teknik ni sesuai main 35-40pip kalau main TF4h@30m. Yang bestnya semua 4 variasi ni ikut rules ni walaupun main EU. So dgn rasa ingin tahu minggu saya lauch eksperimen sama tambah 2 lagi pair fav saya UJ & UC ... still the same !!!

So dari eksperimen ni 1 persamaan untuk 4 variasi ni, 40p TP & 40p SL paling sesuai. Walaupun asalnya teknik banyak org main GJ & GU, 3 pair ni EU, UJ & UC pun mengancam beb !

So sekarang tgh workout teknik dari 4 variasi ni, saya cukup yakin teknik ni lagi berkesan dari teknik lama saya guna !

Tapi apapun basic concept kena faham bila guna BT, teknik ni trade guna multiple TF, macam MBT bro warhead guna 4h & 30m, variasi lain pun sama. Multiple TF in one trade, konsep paling best.

Anyway terima kasih otai2 sume, saya try post perkembangan eksperimen2 dari masa ke semasa.

nonwon85
10-17-2008, 02:37 PM
ader sesaper yg sempat meluncur trn dr gunung GU td?? hehe...saper main lot besar mmg kenyang!!

nonwon85
10-17-2008, 02:39 PM
Salam bro

tak cuba teknik scalping ataupun teknik hedging
bole ajar x scalping dgn hedging tu??

Redmeccha
10-17-2008, 02:42 PM
aku tahu malay forex dari awalnya tak ikhlas....kita dijadikan bahan ujikaji...dan
beliau dari tulisannya menampakkan sorang yg cepat sensatif...

Dah la bro, barang lepas jangan dikenang. Aku yang baru 2 minggu ni pun sakit je tgk apa mamat tu buat, apa lagi otai2 kita kat sini dah berhempas pulas majukan teknik ni.

Yang penting kita semua senang hati guna teknik ni :) Hijau je memanjang tu yang hati senang je keh keh keh :)

Redmeccha
10-17-2008, 02:44 PM
ader sesaper yg sempat meluncur trn dr gunung GU td?? hehe...saper main lot besar mmg kenyang!!

Bukan GU je, EU pun melibas-libas 70-80pip tadi...sayang main 40p aje :)

AU pun baru mula melibas ni ... macam crocodile hunter plak, nak tangkap pip :)

jas
10-17-2008, 02:44 PM
ader sesaper yg sempat meluncur trn dr gunung GU td?? hehe...saper main lot besar mmg kenyang!!

Aku tengok GU nak belayar ke selatan ni, sebab cs dah close diluar bolinger band 20.. nampaknye duit USD mengukuh le gamak nyer...

mag8804
10-17-2008, 02:48 PM
ader sesaper yg sempat meluncur trn dr gunung GU td?? hehe...saper main lot besar mmg kenyang!!

huhuhu... best..... terbalas rasanya penantian yg penuh siksa... hehehehe :cool:

babyenny84
10-17-2008, 02:49 PM
Bro, kalau terus masuk masa kepala taugeh keluar takut tak jadik dan kepala tu hilang bila candlestick tu dah close.. so, better make sure candlestick dah close dan kepala taugeh tu dah keluar permanent dan tak hilang. Bila ini dah berlaku, jangan terus open post pada candlestick yang seterusnya sebab sure pullback atau retracement akan berlaku dan boleh cecah negatif beratus pips.. boleh hancuss.. So, apabila candlestick dah close dengan kepala taugeh dah keluar, pegi ke tf 1m dan tengok apa yang berlaku.. biasanya kepala taugeh pullback akan atau telah keluar menandakan pullback berlaku.. tunggu sehingga pullback habis dan kepala taugeh pada arah trend keluar di tf 1m.. masa ni lah open post.. setakat 10 ke 20pips memang senang untuk reach.. walau macam mana pun semasa berada di tf 1m sentiasalah counter check keadaan di tf 30m sama ada masih follow rule atau tak sebelum open post.. takut nanti kita open post berdasarkan tf 1m sedangkan di tf 30m sudah tidak follow rule contohnya macd tak jadik bersilang dsbgnya..

Berkenaan dengan ekor taugeh tu kalau ikut pemerhatian saya, lebih baik open post kalau ekor taugeh ni dalam angle yang curam dan elakkan open post kalau ekor ni flat.. sebab curam menunjukkan trend laju dan flat menunjukkan trend slow dan berada dalam sideway (ting-tong).. diharap dpt membantu..

terima kasih dgn penerangan.

maaf saya ni slow sket, maksud pullback tu maksudnya 'kelip2' la ek..?

Redmeccha
10-17-2008, 02:52 PM
Aku tengok GU nak belayar ke selatan ni, sebab cs dah close diluar bolinger band 20.. nampaknye duit USD mengukuh le gamak nyer...

Yup, betul...news 9.55pm tadi memang effect kat USD, makin kukuh plak :)

Semua pair USD candlestick panjang giler beb, melibas2 middle bolinger dari kul 9.55 tadi.

babyenny84
10-17-2008, 02:52 PM
jom meluncur GU.

jas
10-17-2008, 02:53 PM
terima kasih dgn penerangan.

maaf saya ni slow sket, maksud pullback tu maksudnya 'kelip2' la ek..?

takpe bro.. aku pung mcm tu juga.. sentiasa lah kita belajar perkara baru setiap hari bersame-same.. almaklum lah kat name aku tu pung dah tertera newbie.. pullback tu maksudnye reverse skjp sebelum ikut trend semula..

nonwon85
10-17-2008, 02:56 PM
main forex ni btol2 buat org gian la...sampai asik pospone dating ngn bf jer..haha...lbh rela ngadap chart...

Redmeccha
10-17-2008, 03:01 PM
main forex ni btol2 buat org gian la...sampai asik pospone dating ngn bf jer..haha...lbh rela ngadap chart...

Nasib BF, leh main postpone....ni bini yang duduk satu rumah dok ajak dating kat ruang tamu susah benor nak postpone...

Kalau postpone mau kena leter tak habis2, lepas tu dia bagi statement " abang sayang saya ke chart tu ? " ... aduh malas rasanya nak jawab ... seksa :)

marslan
10-17-2008, 03:04 PM
teknik sclaping nie kena guna tf1m bila 2 garisan ma bersilang pada bar ke2 terus open post
try jer kat demo tp indikator dia lain sikit simple jer aku guna yg kuasa forex
untung kecik jer tp bila kena trend best woo mcm kat gu td dpt ler dlm 50 pips

yg teknik hedging lak selalu nyer main hari isnin ngan jumaat(pesan guru)
bila nak open post buat serentak buy ngan sell bila ada untung terus close
tp yg nie aku kurang sikit menyerlah

aibob
10-17-2008, 03:10 PM
Nasib BF, leh main postpone....ni bini yang duduk satu rumah dok ajak dating kat ruang tamu susah benor nak postpone...

Kalau postpone mau kena leter tak habis2, lepas tu dia bagi statement " abang sayang saya ke chart tu ? " ... aduh malas rasanya nak jawab ... seksa :)

same here with me... :o
kesudahan nye aju angkut laptop kat ruang tamu, teman die tgk TV... sambil tu jeling2 chart... :D

mohaja
10-17-2008, 03:12 PM
Bro, kalau terus masuk masa kepala taugeh keluar takut tak jadik dan kepala tu hilang bila candlestick tu dah close.. so, better make sure candlestick dah close dan kepala taugeh tu dah keluar permanent dan tak hilang. Bila ini dah berlaku, jangan terus open post pada candlestick yang seterusnya sebab sure pullback atau retracement akan berlaku dan boleh cecah negatif beratus pips.. boleh hancuss.. So, apabila candlestick dah close dengan kepala taugeh dah keluar, pegi ke tf 1m dan tengok apa yang berlaku.. biasanya kepala taugeh pullback akan atau telah keluar menandakan pullback berlaku.. tunggu sehingga pullback habis dan kepala taugeh pada arah trend keluar di tf 1m.. masa ni lah open post.. setakat 10 ke 20pips memang senang untuk reach.. walau macam mana pun semasa berada di tf 1m sentiasalah counter check keadaan di tf 30m sama ada masih follow rule atau tak sebelum open post.. takut nanti kita open post berdasarkan tf 1m sedangkan di tf 30m sudah tidak follow rule contohnya macd tak jadik bersilang dsbgnya..

Berkenaan dengan ekor taugeh tu kalau ikut pemerhatian saya, lebih baik open post kalau ekor taugeh ni dalam angle yang curam dan elakkan open post kalau ekor ni flat.. sebab curam menunjukkan trend laju dan flat menunjukkan trend slow dan berada dalam sideway (ting-tong).. diharap dpt membantu..

inilah yg dikatakan pengalaman & menjiwai indi....

babyenny84
10-17-2008, 03:13 PM
teknik sclaping nie kena guna tf1m bila 2 garisan ma bersilang pada bar ke2 terus open post
try jer kat demo tp indikator dia lain sikit simple jer aku guna yg kuasa forex
untung kecik jer tp bila kena trend best woo mcm kat gu td dpt ler dlm 50 pips

yg teknik hedging lak selalu nyer main hari isnin ngan jumaat(pesan guru)
bila nak open post buat serentak buy ngan sell bila ada untung terus close
tp yg nie aku kurang sikit menyerlah

share la kat sini.

Redmeccha
10-17-2008, 03:16 PM
yg teknik hedging lak selalu nyer main hari isnin ngan jumaat(pesan guru)
bila nak open post buat serentak buy ngan sell bila ada untung terus close
tp yg nie aku kurang sikit menyerlah

hedging main isnin & jumaat pasal 2 hari tu la market memang mengamuk...selalu hedging paling best main dgn GU

Tapi ada satu teknik macam hedging (tak pasti hedging ke tak) yang bleh tahan gak la dari sorang brader trader, sureheboh tak salah aku nama dia. Dia ajar main start kul 5 pagi, GU semalam punya candlestick, ambik open-close & top-bottom

Open pending order : buy kat open & top...sell kat close & bottom ... semalam punya candlestick. Layan 10-20p.

Ok gak teknik ni, still layan kalau bangun kul 5 pagi.

jas
10-17-2008, 03:18 PM
bro, dalam SS tu ada indi bgtau, psl UPTREND la, DOWNTREND la, WEAK la, STRONG la.

ok ke guna..?

and, nak..

le post kan kt sini..?
sbb da tk tahu indi tu letak dlm mana. merdekarama ke, MF ke, green pips ke.

aku pun berkenan gak ngan indi ni.. tak tau plak mane nak cari.. dulu aku tengok ade kat ss greenpips yg bro forextrading masukkan dlm fail panduan greenpips tu.. alih-alih bila download template ni tak include plak dah.. kat mane nak dopek yo?

V-X569
10-17-2008, 03:20 PM
wujud ker indi news yg akan m'bentuk line2 panjang kt atas chart ek?? kalo ade indi tuh leh la tau candle ke bape news kua & wat research...kalo sesaper ader leh la kongsi..

Enable 'Allow dll imports' on common input.
Input: Adjust 'server timezone' kepada 3. (If u guna FXOpen)

Dan ada mcm2 options lagi..Boleh explore sendiri..

nonwon85
10-17-2008, 03:21 PM
teknik sclaping nie kena guna tf1m bila 2 garisan ma bersilang pada bar ke2 terus open post
try jer kat demo tp indikator dia lain sikit simple jer aku guna yg kuasa forex
untung kecik jer tp bila kena trend best woo mcm kat gu td dpt ler dlm 50 pips

yg teknik hedging lak selalu nyer main hari isnin ngan jumaat(pesan guru)
bila nak open post buat serentak buy ngan sell bila ada untung terus close
tp yg nie aku kurang sikit menyerlah
ok bro..thanks!! dah try teknik hedging td..dpt 5 pip jer close..untung gak main mcm tu utk ari jum nih..

encrypted85
10-17-2008, 03:22 PM
testing..hasil hari ini dengan merdekarama. scalping yang sangat memenatkan. last2 skali tu dah penat sgt hingga emosi x mengizinkan untuk trade. maka terus close position GY.
http://img366.imageshack.us/img366/2471/17octzj1.jpg (http://imageshack.us)
http://img366.imageshack.us/img366/17octzj1.jpg/1/w1019.png (http://g.imageshack.us/img366/17octzj1.jpg/1/)

jemi2700
10-17-2008, 03:22 PM
sebolehnya pastikan dulu 99% indi tepat baru buka banyak lot kalu tak yakin masuk je sepuluh sen.

babyenny84
10-17-2008, 03:23 PM
hedging main isnin & jumaat pasal 2 hari tu la market memang mengamuk...selalu hedging paling best main dgn GU

Tapi ada satu teknik macam hedging (tak pasti hedging ke tak) yang bleh tahan gak la dari sorang brader trader, sureheboh tak salah aku nama dia. Dia ajar main start kul 5 pagi, GU semalam punya candlestick, ambik open-close & top-bottom

Open pending order : buy kat open & top...sell kat close & bottom ... semalam punya candlestick. Layan 10-20p.

Ok gak teknik ni, still layan kalau bangun kul 5 pagi.

leh SS tak..?
maklumlah, newbie.

jas
10-17-2008, 03:26 PM
testing

Ingatkan bagi indi trend weak / strong tadi.. anyway, tahniah kpd bro...


leh SS tak..?
maklumlah, newbie.

kalau nak tau lebih lanjut tentang hedging atau ranging trade, boleh ikuti webinar kat ****.. atau boleh google untuk cari artikel tentang teknik ni.. ada banyak artikel yang bagus-bagus.. tapi kalau masih baru better jgn trade secara hedging dulu sebelum betul-betul expert sebab teknik ni perlu kpd kecekapan dan ketangkasan.. lebih baik trade secara trending trade lebih selamat buat permulaan..

nonwon85
10-17-2008, 03:34 PM
Enable 'Allow dll imports' on common input.
Input: Adjust 'server timezone' kepada 3. (If u guna FXOpen)

Dan ada mcm2 options lagi..Boleh explore sendiri..
ok..rodger that..thanks!!

aswadiabdullah
10-17-2008, 03:35 PM
nak donlod kat mana ni

mana link untuk donlod

jas
10-17-2008, 03:49 PM
mana link untuk donlod

amboi.. full name nyer nama bro... bagus.. masuk ke first page utk download sistem-sistem kat situ k.. lps dolod nanti pilih jer mane sistem yang sesuai ngan bro..

nonwon85
10-17-2008, 03:50 PM
mana link untuk donlod
ader kt atas tuh.. mr v-x569 dah letak..

bidara
10-17-2008, 03:51 PM
[QUOTE=bidara;272538]Pakai yg macam ni ....sementara..POWER NI>>>HIJAU SOKMOR.........TAK CAYA CUBA TRY LAH>>TAPI IKUT RULES LAH

post la SS yg hijau tu, share kat thread. bleh tgk ramai2.... :D


DAn...Lagi...........


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1c.gif.jpg



MERAH MERAH akibat KETAMAKAN.....tapi tak loss

myrapids
10-17-2008, 03:53 PM
aku pun berkenan gak ngan indi ni.. tak tau plak mane nak cari.. dulu aku tengok ade kat ss greenpips yg bro forextrading masukkan dlm fail panduan greenpips tu.. alih-alih bila download template ni tak include plak dah.. kat mane nak dopek yo?


Try this bro, kat options dia nanti buat yang Trend Box to true, yg lain false (atau terpulang kalau nak byk info). Also kalau nak ubah tempat dia dlm chart, adjust x dan Y axis.

http://www.savefile.com/files/1844332

marslan
10-17-2008, 03:58 PM
Salam bro
nie indi yg aku guna utk scalping
garisan2 ma kena masuk manual

insert-indicators-trend-moving average
setting dia
1-period=3
MA method=Exponential
Apply to=close
2-period=30
MA method=Exponential
Apply to=close
3-period=120
MA method=Exponential
Apply to=close

bila garisan 1 dan 2 bersilang sedia utk open post bila bar ke2 sama warna terus open
garisan 3 tu utk trend bila bar atas garisan UP bwh DT
cuba jer bro mana tau kot2 serasi

nonwon85
10-17-2008, 03:59 PM
Enable 'Allow dll imports' on common input.
Input: Adjust 'server timezone' kepada 3. (If u guna FXOpen)

Dan ada mcm2 options lagi..Boleh explore sendiri..
indi news ni bgs utk di download sbb sy leh tgk kaitan news dgn candle on the spot.. patut la GU meluncur laju jer trn td...rupanyer big news utk US..bagus2...maceh byk2 yer bro..

areyein
10-17-2008, 03:59 PM
teknik sclaping nie kena guna tf1m bila 2 garisan ma bersilang pada bar ke2 terus open post
try jer kat demo tp indikator dia lain sikit simple jer aku guna yg kuasa forex
untung kecik jer tp bila kena trend best woo mcm kat gu td dpt ler dlm 50 pips

yg teknik hedging lak selalu nyer main hari isnin ngan jumaat(pesan guru)
bila nak open post buat serentak buy ngan sell bila ada untung terus close
tp yg nie aku kurang sikit menyerlah

bro yg hedging ni (jual and beli dlm satu masa) kalau x silap aku ada yg ckp haram buat mcm nie betul ke...

nonwon85
10-17-2008, 04:06 PM
Salam bro
nie indi yg aku guna utk scalping
garisan2 ma kena masuk manual

insert-indicators-trend-moving average
setting dia
1-period=3
MA method=Exponential
Apply to=close
2-period=30
MA method=Exponential
Apply to=close
3-period=120
MA method=Exponential
Apply to=close

bila garisan 1 dan 2 bersilang sedia utk open post bila bar ke2 sama warna terus open
garisan 3 tu utk trend bila bar atas garisan UP bwh DT
cuba jer bro mana tau kot2 serasi
owh...dah dpt teknik tuh..da try jap td..ok la..lbh dr 10 pip pon bole..

THANKS FOR SHARING...
SHARING IS CARING...

marslan
10-17-2008, 04:09 PM
bro yg hedging ni (jual and beli dlm satu masa) kalau x silap aku ada yg ckp haram buat mcm nie betul ke...

entah ler bro yg tu kena tanya org yg pakar sbb tu kot bila main hedging tak menyerlah

sakuntil
10-17-2008, 04:18 PM
Salam bro forex semua,
Amazing...Amazing sudah pages 311 thread ini...semoga bro semua mendapatkan ilmu yg berguna di sini, khususnya forex trading.

Saya tak sangka begitu antusias bro2 semua untuk BISA TRADING FOREX yang baik dan benar...
Silahkan ber explorasi atau kalau bro Warhead kata "OPEN SOURCE" hehehe

Alhamdulillah ini hasil profit minggu ini, saya guna MF_Combination_2008 seperti yg ada di signature saya...dan sampai saat ini sudah di download 276 orang...

http://i36.tinypic.com/330h8w4.gif
http://i34.tinypic.com/2rhry53.gif

saya ingatkan untuk bro semua, KUNCI KEBERHASILAN adalah Konsisten, pahami benar indikator yg bro pakai, pahami karakter pair yg bro tradingkan, JANGAN TAKUT jika floating...INGAT saya sudah pernah bilang BATAS WAJAR floating adalah 30 pips, kalau lebih 30 pips berarti analisa kita salah dan harus evaluasi kembali "dimana kesalahannya"...sukses selalu, ketemu kembali minggu depan, insya allah...Good Bless You All

marslan
10-17-2008, 04:18 PM
dr duduk saja try jer
tp bro hati2 bila main scalping penat woo aku setakat 2 jam jer lebih dr tu mula ler aku melalut

salik_sufi
10-17-2008, 04:22 PM
hasil mmemukat pakai mf combination sakuntil dan nasihat dari bro2 forum nie....sebelum nie tak pernah dapat pun camnie....
http://img505.imageshack.us/img505/4711/tahanpukatld0.gif (http://imageshack.us)http://img505.imageshack.us/img505/tahanpukatld0.gif/1/w1288.png (http://g.imageshack.us/img505/tahanpukatld0.gif/1/)

jas
10-17-2008, 04:27 PM
indi news ni bgs utk di download sbb sy leh tgk kaitan news dgn candle on the spot.. patut la GU meluncur laju jer trn td...rupanyer big news utk US..bagus2...maceh byk2 yer bro..

Apsal tak gune cybercreatif news.. fail lebih kecil so idak le berat sangat dan news nyer pun lebih kerap masuk berbanding indi news yang ni..

babyenny84
10-17-2008, 04:34 PM
hasil mmemukat pakai mf combination sakuntil dan nasihat dari bro2 forum nie....sebelum nie tak pernah dapat pun camnie....
http://img505.imageshack.us/img505/4711/tahanpukatld0.gif (http://imageshack.us)http://img505.imageshack.us/img505/tahanpukatld0.gif/1/w1288.png (http://g.imageshack.us/img505/tahanpukatld0.gif/1/)

nape la aku tk dpt mcm u all.
salah entry kah..?

le minta tunjuk ajar..?

salik_sufi
10-17-2008, 04:45 PM
nape la aku tk dpt mcm u all.
salah entry kah..?

le minta tunjuk ajar..?

leh je....ikut la cakap bro2 dalam nie,mesti jumpa kunci utk green pips....hehehe....

jas
10-17-2008, 05:02 PM
Try this bro, kat options dia nanti buat yang Trend Box to true, yg lain false (atau terpulang kalau nak byk info). Also kalau nak ubah tempat dia dlm chart, adjust x dan Y axis.

http://www.savefile.com/files/1844332

Thanx bro.. you are truely, madly, deeply hopefull..

anaseem74
10-17-2008, 05:18 PM
hasil mmemukat pakai mf combination sakuntil dan nasihat dari bro2 forum nie....sebelum nie tak pernah dapat pun camnie....
http://img505.imageshack.us/img505/4711/tahanpukatld0.gif (http://imageshack.us)http://img505.imageshack.us/img505/tahanpukatld0.gif/1/w1288.png (http://g.imageshack.us/img505/tahanpukatld0.gif/1/)

- Yeah..sorang lagik guna MF Combination....terima kasih bro sakuntil..tapi masih banyak nak dipelajari terutama....rules..float tidak lebih 30pips...:D entry nak kena betul2 cantik tu...nak menuntut dengan sakuntil laa....:D

nonwon85
10-17-2008, 05:22 PM
Apsal tak gune cybercreatif news.. fail lebih kecil so idak le berat sangat dan news nyer pun lebih kerap masuk berbanding indi news yang ni..
Nak wat research dulu..pas mahir stimulate news, br pakai cyberkreatif news...

mariasafiah
10-17-2008, 05:58 PM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/GBPJPY.JPG.jpg

Teknik FX_Green Pips Strategy
--------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum...
Masa yg di tungu2 kini telah pun tiba..Sistem yg bakal mengubah hidup anda...Dgn menggunakan teknik ni sy mampu trade tanpa loss..(akan datang tak tahulah).. anda bagai mana?..semuanya terletak ditangan anda... yg penting ikut rule & jangan tamak..

RULE UNTUK TEKNIK INI...
1. PAIR yang guna spread 4 dan kebawah sahaja...cadangan
2. TFM30..
3. Cuba Follow open position berdasarkan IMEJ yg saya berikan di atas ...
4. Seeloknya open Position di awal trend..
5. Target terpulang pd ketamakan masing2.Seeloknya ambil 10 pips sahaja
6. Setakat ni tak ada SL...kalau nak letak SL,boleh letak banyak mana yg anda sanggup
7. Jangan open position ketika Price bergerak laju..tunggu dan sabar..selalunyer price akan undur seketika baru open position jika dapat..sabar..
8. Yang penting buat BACKTEST kat DEMO dulu k...


p/s: Tolong jangan jual sistem ini jika ia mampu menghasilkan profit...komen daripada anda sangat di alu-alukan... Layannnnn..

sistem nie baguslah profit dapat byk, tq bro. klu ada sistem nie yang baru punya bagi tahu, boleh saye trade test kat demo. cuba tengok statement boleh tahan. tq tq

jas
10-17-2008, 06:01 PM
nape la aku tk dpt mcm u all.
salah entry kah..?

le minta tunjuk ajar..?

mcm ni bro or sis ye.. sbnrnye kalau trend yang laju dan lama, cnthnya downtrend yang curam dan jauh iaitu lama sehingga berjam2 trend nye menurun atau dalam kependekannye major downtrend, kita sepatutnye boleh buat at least 15 post yang profit.. itu hanyalah untuk satu-satu major trend yang berlaku terhadap sesuatu pair.. dalam sehari biasanya ada 2 major trend yang berlaku kpd sesuatu pair iaitu major uptrend dan major downtrend.. ini bermaksud kita boleh buat sekurang-kurangnye 30 post sehari untuk sesuatu pair.. so sekiranya kita guna 11 pair maka at least kita mempunyai peluang sebanyak 330 trade sehari dengan target pips antara 10 ke 20pips.. cara entry or open post ada saya terangkan sebelum ni semasa saya reply soalan bro/sis yang dulu tu.. cuba check ye.. sama-sama lah kita bergerak maju dalam forex..

forextrading
10-17-2008, 10:02 PM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/lauk%20tadi.JPG
http://usera.ImageCave.com/chippotato/lauk.JPG
http://usera.ImageCave.com/chippotato/lates.GIF.jpg

Salam...

Ni hasil tangkapan jerung dari 14/10 - 17/10 menggunakan sistem GREEN PIPS V2(turbo).Cukup la..ini ss terakhir saya disini....
Korang pun boleh dapat mcm ni...

Terus terang saya katakan sistem ini sangat simple dan susunan indicatornya lebih teratur dari GP_V1. Saya yakin korang pasti dapat menjiwainya dalam masa yg singkat. Mesti ramai yg dh x sabar2 untuk mengetes power..hi.hi.hi.Insyaallah jika xde aral melintang sy akan lancarkan pd awl bulan depan.Sekarang ni saya tengah menyiapkan manualnya..

Sementara nak menunggu v2 dilancarkan,gunalah dulu sistem yg ada disini.Semuanya POWER2..Jgn terlalu banyak tukar2. Guna yg mana serasi dgn korang je.Semakin lama guna..semakin mudah menjiwainya..wasalam












forextrading
------------

areyein
10-17-2008, 11:41 PM
Salam bro forex semua,
Amazing...Amazing sudah pages 311 thread ini...semoga bro semua mendapatkan ilmu yg berguna di sini, khususnya forex trading.

Saya tak sangka begitu antusias bro2 semua untuk BISA TRADING FOREX yang baik dan benar...
Silahkan ber explorasi atau kalau bro Warhead kata "OPEN SOURCE" hehehe

Alhamdulillah ini hasil profit minggu ini, saya guna MF_Combination_2008 seperti yg ada di signature saya...dan sampai saat ini sudah di download 276 orang...


saya ingatkan untuk bro semua, KUNCI KEBERHASILAN adalah Konsisten, pahami benar indikator yg bro pakai, pahami karakter pair yg bro tradingkan, JANGAN TAKUT jika floating...INGAT saya sudah pernah bilang BATAS WAJAR floating adalah 30 pips, kalau lebih 30 pips berarti analisa kita salah dan harus evaluasi kembali "dimana kesalahannya"...sukses selalu, ketemu kembali minggu depan, insya allah...Good Bless You All

bapak sekuntil kenapa tidak dibuat sahaja ebook tentang teknik mf_combination 2008 ini? mudah utk para traders utk entry dgn cara yang betul lagi nyaman....

bidara
10-18-2008, 12:08 AM
bapak sekuntil kenapa tidak dibuat sahaja ebook tentang teknik mf_combination 2008 ini? mudah utk para traders utk entry dgn cara yang betul lagi nyaman....


TERIMA KASIH bro sekuntil yg telah memberi TALIANHAYAT jadi panjanglah TRADE nee...LAGI Terima Kasih.

LIHat SS yg aku GUNA


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1e.gif.jpg

Nota:

Indi Wawasan TE (keluar cepat) berbanding MatLanun (Tengkorak) keluar lewat 1 atau 2 bar.

PROMOSI HARI RAYA

Dapatkan Indi dan Template secara PERCUMA... Penggunaan di jamin 100% , tiada apa apa bayaran, tawaran ini sah selagi thread ini masih dibuka, rebut lah peluang ini.

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1f.gif.jpg

myrapids
10-18-2008, 02:02 AM
Thanx bro.. you are truely, madly, deeply hopefull..

Your welcome, tunjuk ajar Bro dlm post-post sebelum ni dah banyak membantu saya terutama ttg indi-indi yg lebih kurang sama serta yang paling pentingnya ttg kepala taugeh dan anak taugeh kat TF1!!! 2 weeks loss > profit tiap hari baru semalam nampak cahaya. (akaun mikro je:D )

qistina
10-18-2008, 02:03 AM
Salam..

Terima kasih kpd nonwon85 & bidara yg telah membantu qis mendapatkan indi lanun@tengkorak. kerjasama anda amatlah qis hargai..

Terima kasih juga kpd semua penyumbang sistem di thread ini yg amat membantu trading percubaan qis..(demo trader..hehe)..Ada benar spt yg pernah qis baca dithread ini..kita perlu menjiwai dan menguasai indi yg kita guna, fahamkan segala function, cuba dan cuba berulang kali..barulah dpt hasilnya..qis baru mengumpul segala kekuatan dan keyakinan agar memperoleh kejayaan spt anda semua. Amat membanggakan!

Semoga anda semua dimurahkan rezeki..aminnnn

nonwon85
10-18-2008, 03:18 AM
sok ada rumah terbuka fxmalay kt bt caves...korang2 pegi x??

leosony82
10-18-2008, 03:22 AM
Nasib BF, leh main postpone....ni bini yang duduk satu rumah dok ajak dating kat ruang tamu susah benor nak postpone...

Kalau postpone mau kena leter tak habis2, lepas tu dia bagi statement " abang sayang saya ke chart tu ? " ... aduh malas rasanya nak jawab ... seksa :)

betul tu br sama la dgn saya ni sampai sekarang ni kena bw laptop dok sebelah bini ni...kang postpone tanya kita pula syg sapa kan bro...hehehe

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

raz4
10-18-2008, 03:43 AM
betul tu br sama la dgn saya ni sampai sekarang ni kena bw laptop dok sebelah bini ni...kang postpone tanya kita pula syg sapa kan bro...hehehe

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

nasib baik dia tanya sayang sape..kang dia cakap."mlm nie xdapat kang " huhuhuhu..tak pon " mlm nie g tdo ngan laptop tu" jgn tdo ngn ayang..haaa padan muko den..

leosony82
10-18-2008, 03:45 AM
nasib baik dia tanya sayang sape..kang dia cakap."mlm nie xdapat kang " huhuhuhu..tak pon " mlm nie g tdo ngan laptop tu" jgn tdo ngn ayang..haaa padan muko den..

hehehe tak la sampai tahap tu lagi bro...klu bini cakap mcm tu den cakap la den buat ni untuk dia...hehehe cari pendapatan lebih...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

jas
10-18-2008, 04:46 AM
Your welcome, tunjuk ajar Bro dlm post-post sebelum ni dah banyak membantu saya terutama ttg indi-indi yg lebih kurang sama serta yang paling pentingnya ttg kepala taugeh dan anak taugeh kat TF1!!! 2 weeks loss > profit tiap hari baru semalam nampak cahaya. (akaun mikro je:D )

thanx kpd pujian bro yang tdk layak saya terima.. my life is dedicated to family and friends.. keringat, darah, airmata dan doa adalah lambang perjuangan seorang sahabat demi hidupnya seorang sahabat.. teruskan berprofit k..

nonwon85
10-18-2008, 05:18 AM
cuba try tgk nih...cuba download gamba kt folder bwh ni..apa komen korang ek? bole pakai x cara simple nih??

jas
10-18-2008, 05:30 AM
mcm ni bro or sis ye.. sbnrnye kalau trend yang laju dan lama, cnthnya downtrend yang curam dan jauh iaitu lama sehingga berjam2 trend nye menurun atau dalam kependekannye major downtrend, kita sepatutnye boleh buat at least 15 post yang profit.. itu hanyalah untuk satu-satu major trend yang berlaku terhadap sesuatu pair.. dalam sehari biasanya ada 2 major trend yang berlaku kpd sesuatu pair iaitu major uptrend dan major downtrend.. ini bermaksud kita boleh buat sekurang-kurangnye 30 post sehari untuk sesuatu pair.. so sekiranya kita guna 11 pair maka at least kita mempunyai peluang sebanyak 330 trade sehari dengan target pips antara 10 ke 20pips.. cara entry or open post ada saya terangkan sebelum ni semasa saya reply soalan bro/sis yang dulu tu.. cuba check ye.. sama-sama lah kita bergerak maju dalam forex..

Itu kalau trade secara lurus la... tapi kalau mempunyai keyakinan yang tinggi boleh juga trade dengan teknik begini: bila dah open post sell tetiba ada retracement ke atas maka open satu lagi sell post bila titik dah retrace ke atas, kemudian bila retracement goes further up, open lagi satu sell post pada titik baru.. sekiranya berlaku lagi retracement dari titik last tadi maka open lagi satu sell post.. begitulah seterusnya.. untuk ke semua sell post yang telah di bukak tu set kan target profit pada point tp yang telah disetkan untuk post yang pertama tadi.. contohnya jika kita setkan target profit utk post yang pertama tu pada 1.7686 untuk mengambil untung sebanyak 10 ke 20 pips, maka setkan juga target profit untuk sell post yang lain-lain tadi pada point 1.7686.. bila kita setkan tp mcm ni maka kita akan dapat target profit yang lebih besar untuk sell post yang lain-lain tadi..

Dengan cara di atas, kita boleh bukak bnyk post untuk sesuatu peluang trade.. lebih menjimatkan masa dan boleh menambahkan jumlah trade sehingga berpuluh-puluh atau beratus-ratus sehari.. Namun, lebih baik tunggu sehingga semua post close barulah cari peluang trade yang lain..

Walau bagaimana pun kenalah provide margin yang mencukupi sekiranya open bnyk post supaya cik marginah yang comel tak datang menjenguk ye..

nonwon85
10-18-2008, 05:41 AM
Itu kalau trade secara lurus la... tapi kalau mempunyai keyakinan yang tinggi boleh juga trade dengan teknik begini: bila dah open post sell tetiba ada retracement ke atas maka open satu lagi sell post bila titik dah retrace ke atas, kemudian bila retracement goes further up, open lagi satu sell post pada titik baru.. sekiranya berlaku lagi retracement dari titik last tadi maka open lagi satu sell post.. begitulah seterusnya.. untuk ke semua sell post yang telah di bukak tu set kan target profit pada point tp yang telah disetkan untuk post yang pertama tadi.. contohnya jika kita setkan target profit utk post yang pertama tu pada 1.7686 untuk mengambil untung sebanyak 10 ke 20 pips, maka setkan juga target profit untuk sell post yang lain-lain tadi pada point 1.7686.. bila kita setkan tp mcm ni maka kita akan dapat target profit yang lebih besar untuk sell post yang lain-lain tadi..

Dengan cara di atas, kita boleh bukak bnyk post untuk sesuatu peluang trade.. lebih menjimatkan masa dan boleh menambahkan jumlah trade sehingga berpuluh-puluh atau beratus-ratus sehari.. Namun, lebih baik tunggu sehingga semua post close barulah cari peluang trade yang lain..

Walau bagaimana pun kenalah provide margin yang mencukupi sekiranya open bnyk post supaya cik marginah yang comel tak datang menjenguk ye..
btol gak..penah gak wat teknik tuh..aritu floating smpai -500pip..tekezot gak..so apa lg, amek kesempatan tuk kaut 500 pip tu..x silap aritu sell GU, tp skali dia naik gila2..so bila da smpai point utk GU jth m'dadak, tros open post sell kt point max GU..so merasa la 500 pip tuh...

raz4
10-18-2008, 05:49 AM
teknik nie..dah lame try..Margin kene kuat..kalautak bungkus lah jawabnyer..

puteh_linux
10-18-2008, 08:32 AM
Nasib BF, leh main postpone....ni bini yang duduk satu rumah dok ajak dating kat ruang tamu susah benor nak postpone...

Kalau postpone mau kena leter tak habis2, lepas tu dia bagi statement " abang sayang saya ke chart tu ? " ... aduh malas rasanya nak jawab ... seksa :)

bro ajak dating kat ruang tamu ke atau ruang bilik
p;s saje gurau jgn amik hati yer bro...

mostwanted
10-18-2008, 08:59 AM
Itu kalau trade secara lurus la... tapi kalau mempunyai keyakinan yang tinggi boleh juga trade dengan teknik begini: bila dah open post sell tetiba ada retracement ke atas maka open satu lagi sell post bila titik dah retrace ke atas, kemudian bila retracement goes further up, open lagi satu sell post pada titik baru.. sekiranya berlaku lagi retracement dari titik last tadi maka open lagi satu sell post.. begitulah seterusnya.. untuk ke semua sell post yang telah di bukak tu set kan target profit pada point tp yang telah disetkan untuk post yang pertama tadi.. contohnya jika kita setkan target profit utk post yang pertama tu pada 1.7686 untuk mengambil untung sebanyak 10 ke 20 pips, maka setkan juga target profit untuk sell post yang lain-lain tadi pada point 1.7686.. bila kita setkan tp mcm ni maka kita akan dapat target profit yang lebih besar untuk sell post yang lain-lain tadi..

Dengan cara di atas, kita boleh bukak bnyk post untuk sesuatu peluang trade.. lebih menjimatkan masa dan boleh menambahkan jumlah trade sehingga berpuluh-puluh atau beratus-ratus sehari.. Namun, lebih baik tunggu sehingga semua post close barulah cari peluang trade yang lain..

Walau bagaimana pun kenalah provide margin yang mencukupi sekiranya open bnyk post supaya cik marginah yang comel tak datang menjenguk ye..

aku pun ada gk try bt cmtu.alhamdulillah la, setakat skrang ni ok.sebab kalau satu pair tu nak naik atau turun dia akan ambik momentum atau daya untuk teruskan da pnya pergerakan tu.dia reverse skit lepas tu baru dia teruskn trend dia.tapi kita kna ati2 gk tkut dia terus main side way.kena rajin2 la tgk chart.

fazli
10-18-2008, 09:15 AM
Bro, kalau terus masuk masa kepala taugeh keluar takut tak jadik dan kepala tu hilang bila candlestick tu dah close.. so, better make sure candlestick dah close dan kepala taugeh tu dah keluar permanent dan tak hilang. Bila ini dah berlaku, jangan terus open post pada candlestick yang seterusnya sebab sure pullback atau retracement akan berlaku dan boleh cecah negatif beratus pips.. boleh hancuss.. So, apabila candlestick dah close dengan kepala taugeh dah keluar, pegi ke tf 1m dan tengok apa yang berlaku.. biasanya kepala taugeh pullback akan atau telah keluar menandakan pullback berlaku.. tunggu sehingga pullback habis dan kepala taugeh pada arah trend keluar di tf 1m.. masa ni lah open post.. setakat 10 ke 20pips memang senang untuk reach.. walau macam mana pun semasa berada di tf 1m sentiasalah counter check keadaan di tf 30m sama ada masih follow rule atau tak sebelum open post.. takut nanti kita open post berdasarkan tf 1m sedangkan di tf 30m sudah tidak follow rule contohnya macd tak jadik bersilang dsbgnya..

Berkenaan dengan ekor taugeh tu kalau ikut pemerhatian saya, lebih baik open post kalau ekor taugeh ni dalam angle yang curam dan elakkan open post kalau ekor ni flat.. sebab curam menunjukkan trend laju dan flat menunjukkan trend slow dan berada dalam sideway (ting-tong).. diharap dpt membantu..

salam
time kasih bro sebab bg tips nieh,
smlm sye try satu pair je,
bukak satu tf15m (sbb signal cepat dr tf30m) satu lagi tf1m
tengok pegerakan
banyak peluang nak open ble kepala taugeh kat tf15 dah close dan keluar ekor kat next candle..
janji x lawan arus,insyaallah close ape yg di open tu
sye nieh new bie lagi,kalau salah tolong perbetulkan ye,
mekasih :)

yanshinoda
10-18-2008, 10:36 AM
care2 aku sakau pip gune indi2 otai2 kasi kat sini....
main pakai tf15m menjdi... signal lebih cepat...
http://img206.imageshack.us/img206/3784/789io4.jpg
RSI ang ramalan tu memg menjdi betul....
yang penting ikut trend jangan lawan trend...
banyak indi yang otai kasi utuk tengok trend....
aku suke system yang simple and kemas

nonwon85
10-18-2008, 10:41 AM
care2 aku sakau pip gune indi2 otai2 kasi kat sini....
main pakai tf15m menjdi... signal lebih cepat...
http://img206.imageshack.us/img206/3784/789io4.jpg
RSI ang ramalan tu memg menjdi betul....
yang penting ikut trend jangan lawan trend...
banyak indi yang otai kasi utuk tengok trend....
bole share x indi rsi ramalan tu??

mostwanted
10-18-2008, 10:57 AM
care2 aku sakau pip gune indi2 otai2 kasi kat sini....
main pakai tf15m menjdi... signal lebih cepat...
http://img206.imageshack.us/img206/3784/789io4.jpg
RSI ang ramalan tu memg menjdi betul....
yang penting ikut trend jangan lawan trend...
banyak indi yang otai kasi utuk tengok trend....
aku suke system yang simple and kemas

ni indi dunia fx ke?leh ke pakai kt tf 15m??:rolleyes:

fazli
10-18-2008, 11:00 AM
care2 aku sakau pip gune indi2 otai2 kasi kat sini....
main pakai tf15m menjdi... signal lebih cepat...
http://img206.imageshack.us/img206/3784/789io4.jpg
RSI ang ramalan tu memg menjdi betul....
yang penting ikut trend jangan lawan trend...
banyak indi yang otai kasi utuk tengok trend....
aku suke system yang simple and kemas

tp yg sye minat jin yg senyum kat atas signal bar tu..
amat membantu mase trade :)

zura8888
10-18-2008, 11:02 AM
bole share x indi rsi ramalan tu??

wow... simple tapi berkesan
boleh la share indi dan templates tu yer bang..
ramai-ramai kita boleh nak cuba ...

mael
10-18-2008, 11:15 AM
wow... simple tapi berkesan
boleh la share indi dan templates tu yer bang..
ramai-ramai kita boleh nak cuba ...
Betul tu zura8888....,

bitter
10-18-2008, 12:10 PM
avavacazxcczczc

code rahsia ke ni?

share la skit :D

poco2
10-18-2008, 12:24 PM
code rahsia ke ni?

share la skit :D
code ape nya.....:D
code pening lalat tu.....

Peter10
10-18-2008, 12:42 PM
care2 aku sakau pip gune indi2 otai2 kasi kat sini....
main pakai tf15m menjdi... signal lebih cepat...
http://img206.imageshack.us/img206/3784/789io4.jpg
RSI ang ramalan tu memg menjdi betul....
yang penting ikut trend jangan lawan trend...
banyak indi yang otai kasi utuk tengok trend....
aku suke system yang simple and kemas

Hi indicators and template?

xptitan
10-18-2008, 01:13 PM
TERIMA KASIH bro sekuntil yg telah memberi TALIANHAYAT jadi panjanglah TRADE nee...LAGI Terima Kasih.

LIHat SS yg aku GUNA


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1e.gif.jpg

Nota:

Indi Wawasan TE (keluar cepat) berbanding MatLanun (Tengkorak) keluar lewat 1 atau 2 bar.

PROMOSI HARI RAYA

Dapatkan Indi dan Template secara PERCUMA... Penggunaan di jamin 100% , tiada apa apa bayaran, tawaran ini sah selagi thread ini masih dibuka, rebut lah peluang ini.

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1f.gif.jpg

adakah itu erti lepas raya kena charge? dan bagaimana best entry dan exit, bang?

fxdragon
10-18-2008, 03:21 PM
pertamanya saya nak ucapkan tahniah pada bro warhead,wha,forextrading dan ramai lagi brader2 yg tak pernah lokek utk berkongsi ilmu berkenaan forex ini.Sumbangan kalian semua mencurahkan kreativiti dlm mengolah strategi dan indi menjadikan forum ini tidak sunyi dari dikunjungi setiap hari.Saya antara insan yang mendapat manfaat dari wujudnya forum ini, berkat dari tunjukajar dari brader2 disini, saya kini mampu keluar dari kepompong MC.Terimakasih kepada brader2 semua dan doakan kalian semua dimurahkan rezeki.:)

bitter
10-18-2008, 03:23 PM
code ape nya.....:D
code pening lalat tu.....

alah.
xkan hari xde trade jd pening.
sabar sabar :)

poco2
10-18-2008, 03:48 PM
alah.
xkan hari xde trade jd pening.
sabar sabar :)

walaupun cik marginah sangat rapat ngan aku,sabtu ahad begitu muram tak ceria sbb xde trade....x sabar menunggu isnin....
walaupun begitu,chart dan indi2 kat sini tetap tengok selalu dan fikir fikir fikir...camne nk memalingkan marginah kearah lain.....
minggu lepas marginah datang bulan tidak senyum padaku...
minggu2 sebelumnya....sentiasa aje tersenyum membedal hasilku....
harap2 minggu seterusnya marginah dah kojol....:D

jas
10-18-2008, 04:14 PM
walaupun cik marginah sangat rapat ngan aku,sabtu ahad begitu muram tak ceria sbb xde trade....x sabar menunggu isnin....
walaupun begitu,chart dan indi2 kat sini tetap tengok selalu dan fikir fikir fikir...camne nk memalingkan marginah kearah lain.....
minggu lepas marginah datang bulan tidak senyum padaku...
minggu2 sebelumnya....sentiasa aje tersenyum membedal hasilku....
harap2 minggu seterusnya marginah dah kojol....:D

macam baca puisi plak.. takde planning ke nak tulis cerpen macam chamil warya?:D :D

Bastian7
10-18-2008, 04:15 PM
Salam Bro dan otai semua..

Saya guna teknik Merdeka Rama pada TF30 untuk buka post.. Saya nak tanya, pada tf 30 tu,,
1) indi rantai tu sesuai guna Gross Period yang berapa, adakah 60 atau 240?
2) Trader Wawasan MACD 2(5,8,9) tu kena settkan time frame di input tu 60minit atau 30minit?

Pada hari Jumaat lepas (17/10/08) market nampak sideway,,, saya tengok banyak signal taugeh keluar tapi ianya banyak yang signal palsu.. Macam mana nak elak dari masuk post melalui signal yang palsu di trend sideway?

Atau ada apa apa indicator yang boleh mengesan signal palsu di market sideway? Kesudian bro dan otai2 membantu saya amat dihargai. TQ

bimmers
10-18-2008, 04:45 PM
hmm... ulat oh ulat...
sampai terbawak2 dalam mimpi ulat ni...
bila la merdeka v2 nak kuar nie...
huhu..

torreseemee
10-18-2008, 05:05 PM
syukur....dah nampak cahaya agaknya....
semua post aku buka minggu ni jadi hijau semua!!!baru puas hati aku,asyik top up jer selama ni...bila lagi nak withdraw kan agaknya ni....
thankz to all otaimez yg share indi2 kat dalam forum ini

jas
10-18-2008, 05:05 PM
Salam Bro dan otai semua..

Saya guna teknik Merdeka Rama pada TF30 untuk buka post.. Saya nak tanya, pada tf 30 tu,,
1) indi rantai tu sesuai guna Gross Period yang berapa, adakah 60 atau 240?
2) Trader Wawasan MACD 2(5,8,9) tu kena settkan time frame di input tu 60minit atau 30minit?

Pada hari Jumaat lepas (17/10/08) market nampak sideway,,, saya tengok banyak signal taugeh keluar tapi ianya banyak yang signal palsu.. Macam mana nak elak dari masuk post melalui signal yang palsu di trend sideway?

Atau ada apa apa indicator yang boleh mengesan signal palsu di market sideway? Kesudian bro dan otai2 membantu saya amat dihargai. TQ

bro, pada pendapat aku lah kan yang tak otai ni.. lebih baik setkan indi rantai tu pada gross period 240 untuk menggambarkan trend keseluruhan selama 240minit atau 4jam.. kalau disetkan kpd 60 maka kita hanya dapat keadaan trend yang tidak terlalu menyeluruh dan mungkin cepat berubah-ubah kerana ianya dirujuk kepada keadaan trend selama 60minit.. dan lagi, bila disetkan kpd 60 maka keadaan indi rantai di tf yang lebih besar seperti tf 1H, 4H dan D1 kelihatan berserabai dan tidak menentu.. jadi sukar untuk kita mengetahui keadaan trend yang sebenar pada tf yang besar sekiranya keadaan indi rantai ni berserabai..

walau bagaimanapun wujud satu masalah iaitu sekiranya indi ini disetkan kpd gross period 240 mungkin kita akan takut untuk ambi kesempatan utk trade pada minor-minor trend yang berlaku pada tf 30m memandangkan indi rantai berlawanan dgn minor trend trsbt.. utk mengatasi masalah ni mungkin kita boleh masukan indi MF_2 dari MF_Strategy utk mengesan minor trend supaya kita boleh mengambil segala peluang dengan lebih yakin..

Tentang traderwawasanMACD2 plak lebih reliable jika disetkan kpd time frame 60 kerana sebab-sebab yang sama dengan indi rantai yang diterangkan di atas.. Dan memang kalau bro check pun antara setting 30 dan 60, yang 60 lebih tepat dan setting 30 kadang-kadang boleh memberikan false signal dan menyebabkan kita tertipu.. Sungguhpun begitu, terpulanglah kpd bro untuk gunakan setting 30 sekiranya ingin mencuba kerana memang setting 30 akan memberikan lebih banyak peluang trade.. tetapi kalau bagi saya lebih selesa dengan setting 60 kerana saya rasa lebih selamat.. lagi pun memang lumrah forex, walau apa pun indi yang kita guna dan teknik serta sistem apa pun yang dipakai, semakin besar timeframe maka semakin tepatlah indi atau teknik tersebut.. Itu simple rule yang perlu diketahui.. iaitu price action dgn indi akan lebih tepat pada tf yang lebih besar berbanding tf yang lebih kecil..

Tentang sideway, sekiranya terperangkap memang perit untuk ditanggung.. kalau guna merdekarama boleh refer ekor taugeh untuk mengelakkan sideway.. kalau ekor taugeh flat sebaiknya jangan dilayan kerana ini menunjukkan trend slow atau berada dalam sideway.. satu lagi cara ialah dengan memasukkan bolinger band.. sekiranya bolinger sempit dan garis bolinger atas, tengah dan bawah adalah rata dan tidak condong, maka ini menunjukan sideway atau flat.. harap dapat membantu k..

jas
10-18-2008, 05:17 PM
Salam Bro dan otai semua..

Saya guna teknik Merdeka Rama pada TF30 untuk buka post.. Saya nak tanya, pada tf 30 tu,,
1) indi rantai tu sesuai guna Gross Period yang berapa, adakah 60 atau 240?
2) Trader Wawasan MACD 2(5,8,9) tu kena settkan time frame di input tu 60minit atau 30minit?

Pada hari Jumaat lepas (17/10/08) market nampak sideway,,, saya tengok banyak signal taugeh keluar tapi ianya banyak yang signal palsu.. Macam mana nak elak dari masuk post melalui signal yang palsu di trend sideway?

Atau ada apa apa indicator yang boleh mengesan signal palsu di market sideway? Kesudian bro dan otai2 membantu saya amat dihargai. TQ

P/S: ada indi rantai ke kat merdekarama? setahu aku bro cuma ada indi cybercreatif multi time je..

Pepsifire
10-18-2008, 05:19 PM
tp yg sye minat jin yg senyum kat atas signal bar tu..
amat membantu mase trade :)

Bro, tu kan EA sclap dr thread ni jgak, bro blm dapt lg ke?:cool:

wha928
10-18-2008, 06:15 PM
Salam semua....

dah lama x buat post kat sini... saya ingin memaklumkan sesuatu mengenai Merdekarama Ver 2.0.

Pada asalnya saya ingin melancarkan pada 20hb-30hb bulan Oktober bersama2 dgn ebook. Namun saya rasa itu x mencukupi dgn e book sahaja. Jadi saya menangguhkan dan melewatkan pelancarannya di atas sebab berikut:-

Saya sedang menjalankan satu projek khas untk merdekarama ver 2.0 iaitu:-
a. Saya sedang melakukan satu live trade khas untuk merdekarama ver 2.0.
b. Ianya bertujuan untuk membuktikan keampuhan ver 2.0. Dalam projek ini akaun live tersebut asalnya bermula dengan USD 200 sahaja.
c. Saya akan melakukan trade sehingga sebulan lagi ( November 2008 ) dan meningkatkan equity akaun tersebut.
d. Kita akan lihat bagaimana ianya di tingkat seperti yang saya sertakan ss di bawah.
e. selepas akhir November 2008, saya akan withdraw duit dari akaun tersebut. SS dari withdraw akan saya lampirkan untuk membuktikan kebenarannya.
f. Tujuan saya adalah saya ingin mebuktikan kepada rakan2 sekalian ..walaupun bermula dari akaun kecil...tetapi denngan sistem dan teknik merdekarama ver 2.0 maka nilai akaun akan menjadi besar ..sehinggalah kepada proses withdraw..(projek yg tak ada dimana2 forum..khas untuk disini ).

Dari projek inilah nanti , bro2 semua akan diajar bagaimana nak trade , nak menghadapi float, nak membuat withdraw dan macam2 lagi. Semuanya saya akan cuba tunjukkan.

Dari itu adalah sukar melancarkan merdekarama ver 2.0 tanpa menyiapkan projek ini.

di bawah ini adalah SS pertama dia mana pada asalnya wang deposit USD 200 dan kini telah meningkat dan mendapat untong sebanyak USD263 dan jumlah equiti dari USD 200 miningkat kepada 463 dalam masa seminggu...tanpa mengalami kekalahan...Ada teknik disini bagaiman nak lakukan...saya akan ceritakan dalam e book nanti...Kalau sesiapa yang sanggup menunggu ..dan ingin mempercayainya...ianya x lama..kita nantikan sehingga akhir Nov 2008.

" Ebook, teknik dan sistem merdekarama , cara2 trade yg betul.. semua PERCUMA.."

http://usera.ImageCave.com/wha928/inilah2.GIF.jpg

Bastian7
10-18-2008, 06:15 PM
P/S: ada indi rantai ke kat merdekarama? setahu aku bro cuma ada indi cybercreatif multi time je..

salam bro.. setahu sy dlm teknik merdeka rama tu memang ada indicator rantai cuma perlu masuk manual jer..cybercreatif multi time tu umpama 4 hr alerter indicator dalam teknik merdeka rama..

apa2 pun tq bagi penjelasan tadi,, nis tengah nak kaji balik pasal hari jumaat tu yang market sideway guna period yang bro syorkan tadi

Bastian7
10-18-2008, 06:24 PM
Salam semua....

dah lama x buat post kat sini... saya ingin memaklumkan sesuatu mengenai Merdekarama Ver 2.0.

Pada asalnya saya ingin melancarkan pada 20hb-30hb bulan Oktober bersama2 dgn ebook. Namun saya rasa itu x mencukupi dgn e book sahaja. Jadi saya menangguhkan dan melewatkan pelancarannya di atas sebab berikut:-

Saya sedang menjalankan satu projek khas untk merdekarama ver 2.0 iaitu:-
a. Saya sedang melakukan satu live trade khas untuk merdekarama ver 2.0.
b. Ianya bertujuan untuk membuktikan keampuhan ver 2.0. Dalam projek ini akaun live tersebut asalnya bermula dengan USD 200 sahaja.
c. Saya akan melakukan trade dalam seulan lagi ( November 2008 ) dan meningkatkan equity akaun tersebut.
d. Kita akan lihat bagaimana ianya di tingkat seperti yang saya sertakan ss di bawah.
e. selepas akhir November 2008, saya akan withdraw duit dari akaun tersebut. SS dari withdraw akan saya lampirkan untuk membuktikan kebenarannya.
f. Tujuan saya adalah saya ingin mebuktikan kepada rakan2 sekalian ..walaupun bermula dari akaun kecil...tetapi denngan sistem dan teknik merdekarama ver 2.0 maka nilai akaun akan menjadi besar ..sehinggalah kepada proses withdraw..(projek yg tak ada dimana2 forum..khas untuk disini ).

Dari projek inilah nanti , bro2 semua akan diajar bagaimana nak trade , nak menghadapi float, nak membuat withdraw dan macam2 lagi. Semuanya saya akan cuba tunjukkan.

Dari itu adalah sukar melancarkan merdekarama ver 2.0 tanpa menyiapkan projek ini.

di bawah ini adalah SS pertama dia mana pada asalnya wang deposit USD 200 dan kini telah meningkat dan mendapat untong sebanyak USD263 dan jumlah equiti dari USD 200 miningkat kepada 463 dalam masa seminggu...tanpa mengalami kekalahan...Ada teknik disini bagaiman nak lakukan...saya akan ceritakan dalam e book nanti...Kalau sesiapa yang sanggup menunggu ..dan ingin mempercayainya...ianya x lama..kita nantikan sehingga akhir Nov 2008.

" Ebook, teknik dan sistem merdekarama , cara2 trade yg betul.. semua PERCUMA.."

http://usera.ImageCave.com/wha928/inilah2.GIF.jpg


Salam Bro WHA928,
Wah hebatnya projek,, diharapkan berjalan dengan lancar hendaknya.
Oh yer, saya nak tanya, V2 merdekarama tu, kalau market sideway,, signal signal yang dikeluarkan dalam V2 tu,, dapatkah menangkis signal palsu,,, sebab,,, kebanyakan indi dalam forum nie,, saya tengok bila market sideway,, still ada isyarat palsu yang dikeluarkan... Bagaimana ngan merdeka rama V2 tu?

wha928
10-18-2008, 06:30 PM
Salam Bro WHA928,
Wah hebatnya projek,, diharapkan berjalan dengan lancar hendaknya.
Oh yer, saya nak tanya, V2 merdekarama tu, kalau market sideway,, signal signal yang dikeluarkan dalam V2 tu,, dapatkah menangkis signal palsu,,, sebab,,, kebanyakan indi dalam forum nie,, saya tengok bila market sideway,, still ada isyarat palsu yang dikeluarkan... Bagaimana ngan merdeka rama V2 tu?

Ianya dapat dilihat dgn jelas dalam ver 2.0....nanti kalau dah lancarkan akan tau bagaimana nak baca. Nmaun tiada sistem yg 100% tepat itulah syaratnya...namun kita kurangkan berlakunya false signal

jas
10-18-2008, 06:37 PM
salam bro.. setahu sy dlm teknik merdeka rama tu memang ada indicator rantai cuma perlu masuk manual jer..cybercreatif multi time tu umpama 4 hr alerter indicator dalam teknik merdeka rama..

apa2 pun tq bagi penjelasan tadi,, nis tengah nak kaji balik pasal hari jumaat tu yang market sideway guna period yang bro syorkan tadi

oic.. indi rantai memang bagus.. walaupun aku tak guna merdekarama tapi aku tetap guna indi rantai tu.. oh kalu mcm tu aku rasa dah kire ok dah tu bro.. tak perlulah masukkan indi MF_2 tu sebab bro dah guna 2 indi iaitu indi rantai utk minor trend dan cybercreatif multi time utk major trend.. aku rasa dah memadai tu sebab aku pun guna yang dua ni.. setakat ni gandingannye memang mantap.. cuma hati-hati dengan traderwawasan HA sebab ianya sangat lambat dan boleh reverse sekiranya baru keluar batang je.. lebih baik hanya open post masa traderwawasan HA tu dah betul-betul steady..

mduan76
10-18-2008, 06:52 PM
TERIMA KASIH bro sekuntil yg telah memberi TALIANHAYAT jadi panjanglah TRADE nee...LAGI Terima Kasih.

LIHat SS yg aku GUNA


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1e.gif.jpg

Nota:

Indi Wawasan TE (keluar cepat) berbanding MatLanun (Tengkorak) keluar lewat 1 atau 2 bar.

PROMOSI HARI RAYA

Dapatkan Indi dan Template secara PERCUMA... Penggunaan di jamin 100% , tiada apa apa bayaran, tawaran ini sah selagi thread ini masih dibuka, rebut lah peluang ini.

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1f.gif.jpg

bro saya dah copy template tu, napa tak keluar chart mcm bro kat main chart tu, mat lanun pun tak nak kuar, cuti kot, entah lanun pi cari kapal besar
he he, kalau copy semua yg folder bro boleh dapat sebijik mcm bro ke, atau kena masuk manual indi lain, tolong ye bro...

mduan76
10-18-2008, 06:54 PM
Ianya dapat dilihat dgn jelas dalam ver 2.0....nanti kalau dah lancarkan akan tau bagaimana nak baca. Nmaun tiada sistem yg 100% tepat itulah syaratnya...namun kita kurangkan berlakunya false signal

Tak sabar nak tunggu ni bro, he he,

Pepsifire
10-18-2008, 07:59 PM
Tak sabar nak tunggu ni bro, he he,

Same2 la kita nntikan bro...
Sabo2...:D :D

izanns
10-18-2008, 08:14 PM
Bro wha928 , salam buat bro...saya newbie ..selalu ikut forum ni..just nk tanya ver2.0 nanti kena download baru semula ke??? harap dpt bantu...

bidara
10-18-2008, 11:25 PM
bro saya dah copy template tu, napa tak keluar chart mcm bro kat main chart tu, mat lanun pun tak nak kuar, cuti kot, entah lanun pi cari kapal besar
he he, kalau copy semua yg folder bro boleh dapat sebijik mcm bro ke, atau kena masuk manual indi lain, tolong ye bro...

Ok Bro, Mat lanun kadang kadang kleluar lewat 1 atau 2 bar, kalau bro nak mat_lanun sy attachkan yg ada mat_lanun bersama taugeh berekor.
Mat_Lanun keluar boleh buat open position.

Lihat SS tempat yg ditanda bulatan bulat. OK harap membantu
OK harap membantu

http://usera.ImageCave.com/ficalnetbis/fical/filter1g.gif.jpg

Money 4 eazy life
10-19-2008, 12:29 AM
saya gnakan mf_startegy indicator... sy dwload indi and tmpl...

kenapa saya ada FFcal Error kat alert chart..

harap membantu

thank you

Burger
10-19-2008, 12:47 AM
saya gnakan mf_startegy indicator... sy dwload indi and tmpl...

kenapa saya ada FFcal Error kat alert chart..

harap membantu

thank you


Buang indicator MF_10,2 indicator new je..refer post2 seblmnye..

fazli
10-19-2008, 01:44 AM
Bro, tu kan EA sclap dr thread ni jgak, bro blm dapt lg ke?:cool:

dah dapat,dah try pun,
sbb tu sye ckp banyak membantu dlm trading nieh :D

yanshinoda
10-19-2008, 02:15 AM
Ianya dapat dilihat dgn jelas dalam ver 2.0....nanti kalau dah lancarkan akan tau bagaimana nak baca. Nmaun tiada sistem yg 100% tepat itulah syaratnya...namun kita kurangkan berlakunya false signal

maaf wha nak tanye...
ebook tu ade menceritakan pasal wtdraw kan....
witdraw dari broker mane?

wha928
10-19-2008, 03:14 AM
maaf wha nak tanye...
ebook tu ade menceritakan pasal wtdraw kan....
witdraw dari broker mane?

semua akaun, cara trade, dan withdraw dari broker IB** yang saya selalu gunakan. Untuk broker FXO*** ini saya tidak sentuh....amin

Pepsifire
10-19-2008, 03:45 AM
dah dapat,dah try pun,
sbb tu sye ckp banyak membantu dlm trading nieh :D

yup, ea tu mmg sesuai klau pkai kat broker fxopen skiranya nk
amik pips 10 kebawah, sbb kat fxopen kene amik skurang10 pips dr
current price...;)

qistina
10-19-2008, 04:00 AM
care2 aku sakau pip gune indi2 otai2 kasi kat sini....
main pakai tf15m menjdi... signal lebih cepat...
http://img206.imageshack.us/img206/3784/789io4.jpg
RSI ang ramalan tu memg menjdi betul....
yang penting ikut trend jangan lawan trend...
banyak indi yang otai kasi utuk tengok trend....
aku suke system yang simple and kemas


salam Yanshinoda..

Qis berminat untuk mendapatkan tpl spt diatas, itu pun jika tidak keberatan untuk memberinyer sebagai rujukan utk qis. mungkin indi2x tersebut qis ada, cuma kalau boleh qis nak yg serupe spt diatas. untuk lebih afdal mungkin lebih baik disertakan sekali .RAR nyer. Kerjasama anda amatlah qis hargai..aminnnn(memang nampak tak comot@kemas)...

okawa
10-19-2008, 04:15 AM
http://usera.ImageCave.com/leosony82/result%20mlm%20ni%20jd%20ler3.gif.jpg

ini hasil 3 hari trading guna leosony method..cukup la takat minggu ni rm1000 lebih....hehehehe

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

salam leosony, saya sudah email bro.
harap dapat membantu.. tqvm.

gundurowo
10-19-2008, 04:15 AM
Salam semua....

dah lama x buat post kat sini... saya ingin memaklumkan sesuatu mengenai Merdekarama Ver 2.0.

Pada asalnya saya ingin melancarkan pada 20hb-30hb bulan Oktober bersama2 dgn ebook. Namun saya rasa itu x mencukupi dgn e book sahaja. Jadi saya menangguhkan dan melewatkan pelancarannya di atas sebab berikut:-

Saya sedang menjalankan satu projek khas untk merdekarama ver 2.0 iaitu:-
a. Saya sedang melakukan satu live trade khas untuk merdekarama ver 2.0.
b. Ianya bertujuan untuk membuktikan keampuhan ver 2.0. Dalam projek ini akaun live tersebut asalnya bermula dengan USD 200 sahaja.
c. Saya akan melakukan trade sehingga sebulan lagi ( November 2008 ) dan meningkatkan equity akaun tersebut.
d. Kita akan lihat bagaimana ianya di tingkat seperti yang saya sertakan ss di bawah.
e. selepas akhir November 2008, saya akan withdraw duit dari akaun tersebut. SS dari withdraw akan saya lampirkan untuk membuktikan kebenarannya.
f. Tujuan saya adalah saya ingin mebuktikan kepada rakan2 sekalian ..walaupun bermula dari akaun kecil...tetapi denngan sistem dan teknik merdekarama ver 2.0 maka nilai akaun akan menjadi besar ..sehinggalah kepada proses withdraw..(projek yg tak ada dimana2 forum..khas untuk disini ).

Dari projek inilah nanti , bro2 semua akan diajar bagaimana nak trade , nak menghadapi float, nak membuat withdraw dan macam2 lagi. Semuanya saya akan cuba tunjukkan.

Dari itu adalah sukar melancarkan merdekarama ver 2.0 tanpa menyiapkan projek ini.

di bawah ini adalah SS pertama dia mana pada asalnya wang deposit USD 200 dan kini telah meningkat dan mendapat untong sebanyak USD263 dan jumlah equiti dari USD 200 miningkat kepada 463 dalam masa seminggu...tanpa mengalami kekalahan...Ada teknik disini bagaiman nak lakukan...saya akan ceritakan dalam e book nanti...Kalau sesiapa yang sanggup menunggu ..dan ingin mempercayainya...ianya x lama..kita nantikan sehingga akhir Nov 2008.

" Ebook, teknik dan sistem merdekarama , cara2 trade yg betul.. semua PERCUMA.."

http://usera.ImageCave.com/wha928/inilah2.GIF.jpg

caya la bro...keep it up..aku pn nk tiru gak la..nk try starting modal 30usd...nk tgk MC ke tak?

experimen aku nk wat ni sama sekali akan mengabaikan MM :D :D

mael
10-19-2008, 05:31 AM
Salam semua....

dah lama x buat post kat sini... saya ingin memaklumkan sesuatu mengenai Merdekarama Ver 2.0.

Pada asalnya saya ingin melancarkan pada 20hb-30hb bulan Oktober bersama2 dgn ebook. Namun saya rasa itu x mencukupi dgn e book sahaja. Jadi saya menangguhkan dan melewatkan pelancarannya di atas sebab berikut:-

Saya sedang menjalankan satu projek khas untk merdekarama ver 2.0 iaitu:-
a. Saya sedang melakukan satu live trade khas untuk merdekarama ver 2.0.
b. Ianya bertujuan untuk membuktikan keampuhan ver 2.0. Dalam projek ini akaun live tersebut asalnya bermula dengan USD 200 sahaja.
c. Saya akan melakukan trade sehingga sebulan lagi ( November 2008 ) dan meningkatkan equity akaun tersebut.
d. Kita akan lihat bagaimana ianya di tingkat seperti yang saya sertakan ss di bawah.
e. selepas akhir November 2008, saya akan withdraw duit dari akaun tersebut. SS dari withdraw akan saya lampirkan untuk membuktikan kebenarannya.
f. Tujuan saya adalah saya ingin mebuktikan kepada rakan2 sekalian ..walaupun bermula dari akaun kecil...tetapi denngan sistem dan teknik merdekarama ver 2.0 maka nilai akaun akan menjadi besar ..sehinggalah kepada proses withdraw..(projek yg tak ada dimana2 forum..khas untuk disini ).

Dari projek inilah nanti , bro2 semua akan diajar bagaimana nak trade , nak menghadapi float, nak membuat withdraw dan macam2 lagi. Semuanya saya akan cuba tunjukkan.

Dari itu adalah sukar melancarkan merdekarama ver 2.0 tanpa menyiapkan projek ini.

di bawah ini adalah SS pertama dia mana pada asalnya wang deposit USD 200 dan kini telah meningkat dan mendapat untong sebanyak USD263 dan jumlah equiti dari USD 200 miningkat kepada 463 dalam masa seminggu...tanpa mengalami kekalahan...Ada teknik disini bagaiman nak lakukan...saya akan ceritakan dalam e book nanti...Kalau sesiapa yang sanggup menunggu ..dan ingin mempercayainya...ianya x lama..kita nantikan sehingga akhir Nov 2008.

" Ebook, teknik dan sistem merdekarama , cara2 trade yg betul.. semua PERCUMA.."

http://usera.ImageCave.com/wha928/inilah2.GIF.jpg
Salam bro,
Selamat pulang ke tanah air. Macam mana di negara China dengan sambutan Forex di sana.....

areyein
10-19-2008, 05:51 AM
Welcome back bro wha ke forum nie, apa la sgt sebulan lebih dari disapa marginah janda tu tiap2 bulan. Semoga next year kita semua berazam utk lari dari pips merah dan mengejar pips hijau semua... x sia2 saya join thread nie aminn......

poco2
10-19-2008, 06:03 AM
sama2 kita tunggu....
harap2 disember kita dapat guna .....
sebelum tu kita gunalah apa yg ada kat sini....
yakin boleh.....

jas
10-19-2008, 07:44 AM
Salam semua....

dah lama x buat post kat sini... saya ingin memaklumkan sesuatu mengenai Merdekarama Ver 2.0.

Pada asalnya saya ingin melancarkan pada 20hb-30hb bulan Oktober bersama2 dgn ebook. Namun saya rasa itu x mencukupi dgn e book sahaja. Jadi saya menangguhkan dan melewatkan pelancarannya di atas sebab berikut:-

Saya sedang menjalankan satu projek khas untk merdekarama ver 2.0 iaitu:-
a. Saya sedang melakukan satu live trade khas untuk merdekarama ver 2.0.
b. Ianya bertujuan untuk membuktikan keampuhan ver 2.0. Dalam projek ini akaun live tersebut asalnya bermula dengan USD 200 sahaja.
c. Saya akan melakukan trade sehingga sebulan lagi ( November 2008 ) dan meningkatkan equity akaun tersebut.
d. Kita akan lihat bagaimana ianya di tingkat seperti yang saya sertakan ss di bawah.
e. selepas akhir November 2008, saya akan withdraw duit dari akaun tersebut. SS dari withdraw akan saya lampirkan untuk membuktikan kebenarannya.
f. Tujuan saya adalah saya ingin mebuktikan kepada rakan2 sekalian ..walaupun bermula dari akaun kecil...tetapi denngan sistem dan teknik merdekarama ver 2.0 maka nilai akaun akan menjadi besar ..sehinggalah kepada proses withdraw..(projek yg tak ada dimana2 forum..khas untuk disini ).

Dari projek inilah nanti , bro2 semua akan diajar bagaimana nak trade , nak menghadapi float, nak membuat withdraw dan macam2 lagi. Semuanya saya akan cuba tunjukkan.

Dari itu adalah sukar melancarkan merdekarama ver 2.0 tanpa menyiapkan projek ini.

di bawah ini adalah SS pertama dia mana pada asalnya wang deposit USD 200 dan kini telah meningkat dan mendapat untong sebanyak USD263 dan jumlah equiti dari USD 200 miningkat kepada 463 dalam masa seminggu...tanpa mengalami kekalahan...Ada teknik disini bagaiman nak lakukan...saya akan ceritakan dalam e book nanti...Kalau sesiapa yang sanggup menunggu ..dan ingin mempercayainya...ianya x lama..kita nantikan sehingga akhir Nov 2008.

" Ebook, teknik dan sistem merdekarama , cara2 trade yg betul.. semua PERCUMA.."

http://usera.ImageCave.com/wha928/inilah2.GIF.jpg

Alhamdullilah bro.. inilah yang dikatakan menghulurkan tangan dengan keikhlasan yang amat-amat tinggi..

mag8804
10-19-2008, 10:14 AM
Salam semua....

dah lama x buat post kat sini... saya ingin memaklumkan sesuatu mengenai Merdekarama Ver 2.0.

Pada asalnya saya ingin melancarkan pada 20hb-30hb bulan Oktober bersama2 dgn ebook. Namun saya rasa itu x mencukupi dgn e book sahaja. Jadi saya menangguhkan dan melewatkan pelancarannya di atas sebab berikut:-

Saya sedang menjalankan satu projek khas untk merdekarama ver 2.0 iaitu:-
a. Saya sedang melakukan satu live trade khas untuk merdekarama ver 2.0.
b. Ianya bertujuan untuk membuktikan keampuhan ver 2.0. Dalam projek ini akaun live tersebut asalnya bermula dengan USD 200 sahaja.
c. Saya akan melakukan trade sehingga sebulan lagi ( November 2008 ) dan meningkatkan equity akaun tersebut.
d. Kita akan lihat bagaimana ianya di tingkat seperti yang saya sertakan ss di bawah.
e. selepas akhir November 2008, saya akan withdraw duit dari akaun tersebut. SS dari withdraw akan saya lampirkan untuk membuktikan kebenarannya.
f. Tujuan saya adalah saya ingin mebuktikan kepada rakan2 sekalian ..walaupun bermula dari akaun kecil...tetapi denngan sistem dan teknik merdekarama ver 2.0 maka nilai akaun akan menjadi besar ..sehinggalah kepada proses withdraw..(projek yg tak ada dimana2 forum..khas untuk disini ).

Dari projek inilah nanti , bro2 semua akan diajar bagaimana nak trade , nak menghadapi float, nak membuat withdraw dan macam2 lagi. Semuanya saya akan cuba tunjukkan.

Dari itu adalah sukar melancarkan merdekarama ver 2.0 tanpa menyiapkan projek ini.

di bawah ini adalah SS pertama dia mana pada asalnya wang deposit USD 200 dan kini telah meningkat dan mendapat untong sebanyak USD263 dan jumlah equiti dari USD 200 miningkat kepada 463 dalam masa seminggu...tanpa mengalami kekalahan...Ada teknik disini bagaiman nak lakukan...saya akan ceritakan dalam e book nanti...Kalau sesiapa yang sanggup menunggu ..dan ingin mempercayainya...ianya x lama..kita nantikan sehingga akhir Nov 2008.

" Ebook, teknik dan sistem merdekarama , cara2 trade yg betul.. semua PERCUMA.."

http://usera.ImageCave.com/wha928/inilah2.GIF.jpg

Waalaikummussalam... em, hebat tu... saya modal dari dulu sampailah sekarang tetap macamtu jer... tak berubah pun... buat profit, bila floating habis semua profit...apa pun saya tetap setia dan tunggu... saya tetap percaya dengan Bro wha dan merdekarama Ver 2.0... semoga Tuhan sahaja membalas jasa baik dan pengorbanan bro... thank you very much.... Amin....

mael
10-19-2008, 12:28 PM
Salam,
Saya x ada ilmu buat indicator, jadi sedut ajelah apa yang terbaik.

salik_sufi
10-19-2008, 12:33 PM
Ok Bro, Mat lanun kadang kadang kleluar lewat 1 atau 2 bar, kalau bro nak mat_lanun sy attachkan yg ada mat_lanun bersama taugeh berekor.
Mat_Lanun keluar boleh buat open position.

Lihat SS tempat yg ditanda bulatan bulat. OK harap membantu
OK harap membantu

http://usera.ImageCave.com/ficalnetbis/fical/filter1g.gif.jpg

maaf bro,nak tumpang tanya...indi yang kat bawah tu nama ape?leh bagi yang tu aje tak?nampak macam cun je...rasa berkenan kat hati nie...yang bawah tu je la...macam macd colour tuh...harap leh share...

dinarfx
10-19-2008, 01:05 PM
maaf bro,nak tumpang tanya...indi yang kat bawah tu nama ape?leh bagi yang tu aje tak?nampak macam cun je...rasa berkenan kat hati nie...yang bawah tu je la...macam macd colour tuh...harap leh share...

itu AO (accelerator oscillator), ada dlm indicator folder, standard indi dlm mt4.

salik_sufi
10-19-2008, 01:12 PM
itu AO (accelerator oscillator), ada dlm indicator folder, standard indi dlm mt4.

leh tak bagi indi yang lengkap macam dalam ss tuh?yang bawah je leh?harap leh la bantu...

dinarfx
10-19-2008, 01:29 PM
leh tak bagi indi yang lengkap macam dalam ss tuh?yang bawah je leh?harap leh la bantu...

ambik ni dan letak dlm 1 window.

hello2u
10-19-2008, 01:37 PM
Telah dijawab olih
salik_sufi

boleh tahu cara gunanya?;)

rawang
10-19-2008, 01:53 PM
tuan ,tumpang tanya,

apa beza dan guna Ha yg biasa dgn Ha smoothed?

jas
10-19-2008, 02:53 PM
tuan ,tumpang tanya,

apa beza dan guna Ha yg biasa dgn Ha smoothed?

Salam.. HA yang biasa terlalu volatile atau sensitif kepada hanya sedikit pergerakan price sedangkan HA smoothed lebih stabil dan tidak terlalu sensitif maka boleh memberikan bacaan yang lebih stabil dan tepat.. Lebih kurang juga dengan fast stochastic dan slow stochastic.. fast stoch lebih cepat oversold atau overbought manakala slow stoch lebih stabil dan tidak mudah over dan lebih mengikut pergerakan price secara tepat.. diharap dapat membantu..

3extremepips
10-19-2008, 03:45 PM
wahh banyak nyer benda baru... lame tak lepak sini.. well done guys
keep it up

siap ada tengkorak pun ada
caya lah...pewiittt..

happy trading

mduan76
10-19-2008, 03:48 PM
Ok Bro, Mat lanun kadang kadang kleluar lewat 1 atau 2 bar, kalau bro nak mat_lanun sy attachkan yg ada mat_lanun bersama taugeh berekor.
Mat_Lanun keluar boleh buat open position.

Lihat SS tempat yg ditanda bulatan bulat. OK harap membantu
OK harap membantu

http://usera.ImageCave.com/ficalnetbis/fical/filter1g.gif.jpg

thanks bro

sakuntil
10-19-2008, 09:55 PM
Selamat Pagi Bro2 Forex semua,
semoga minggu ini kita sama2 berjaya untuk dapat profit sebanyak banyaknya...amin... :D :D :D

salik_sufi
10-19-2008, 11:41 PM
ambik ni dan letak dlm 1 window.

mekasih yerk bro....bagi nie....

rawang
10-20-2008, 12:10 AM
Salam.. HA yang biasa terlalu volatile atau sensitif kepada hanya sedikit pergerakan price sedangkan HA smoothed lebih stabil dan tidak terlalu sensitif maka boleh memberikan bacaan yang lebih stabil dan tepat.. Lebih kurang juga dengan fast stochastic dan slow stochastic.. fast stoch lebih cepat oversold atau overbought manakala slow stoch lebih stabil dan tidak mudah over dan lebih mengikut pergerakan price secara tepat.. diharap dapat membantu..

salam,

terima kasih bro Jas.harap dpt panduan lagi.

tengah teruk ni.

hcho
10-20-2008, 01:19 AM
Indi Untuk Signal Sangat BAGUS

http://usera.ImageCave.com/bidara/filter-aa.gif.jpg

Enter Post ada tanda X, dot atau arrow selepas satu bar (salah satu sudah confirm) Itu lah tanda signal yg sy nyatakan.

MANSTIR
10-20-2008, 01:23 AM
tahniah bro wha,
itu yg kita nak, bermula dgn amount yg rendah dan berakhir dgn peak conditions...tahniah dari saya yg tak seberapa ni...
wasalam,
MANSTIR

MANSTIR
10-20-2008, 01:31 AM
bro aku ada satu permintaan yg bro kene wajib bagi :D hehhhe... boleh share file .Mq4 indicator tradewawasan TE V2.0 a.k.a indi taugeh...hmmm indi taugeh ke tauke? ape2 je laa sbb aku nak buat 3TF_TE_Bar....
wasalam,
MANSTIR

khairy
10-20-2008, 01:47 AM
bro aku ada satu permintaan yg bro kene wajib bagi :D hehhhe... boleh share file .Mq4 indicator tradewawasan TE V2.0 a.k.a indi taugeh...hmmm indi taugeh ke tauke? ape2 je laa sbb aku nak buat 3TF_TE_Bar....
wasalam,
MANSTIR

Bro....kat 1st page..indi semua ada......ambik r...

hcho
10-20-2008, 01:49 AM
bro aku ada satu permintaan yg bro kene wajib bagi :D hehhhe... boleh share file .Mq4 indicator tradewawasan TE V2.0 a.k.a indi taugeh...hmmm indi taugeh ke tauke? ape2 je laa sbb aku nak buat 3TF_TE_Bar....
wasalam,
MANSTIR


Lal..........SEmua kat Depan..........gi lah kat sana ambil,semua orang ambil kat sana Bro oooooooooi

hampeh
10-20-2008, 01:54 AM
Lal..........SEmua kat Depan..........gi lah kat sana ambil,semua orang ambil kat sana Bro oooooooooi

rasanyer dier nak mq4 bukan ext... huhuhu... buat kan EA sekali pun ok gak....

torreseemee
10-20-2008, 01:55 AM
Indi Untuk Signal Sangat BAGUS

bro apa yg sangat bagus tu?
xplain ckit leh tak?

MANSTIR
10-20-2008, 02:03 AM
aku nak source code .ex4 laaa yakni .mq4.... klu yg depan tu dh berzaman aku download...:D

hcho
10-20-2008, 02:08 AM
aku nak source code .ex4 laaa yakni .mq4.... klu yg depan tu dh berzaman aku download...:D


ooooo......maaf ya.....source code.............zaman berzaman ya lah

hampeh
10-20-2008, 02:11 AM
aku nak source code .ex4 laaa yakni .mq4.... klu yg depan tu dh berzaman aku download...:D

yuppp mq4 buleh tengok source code....

hidup open source huhuhuh

qistina
10-20-2008, 02:35 AM
Salam semua..

Tak pasti ni masalah qis seorang atau yg lain pun melalui sama..

Tentang ea scalper tu(pakai ni qis on jerk ngan tp10 pips)..tapi qis punyer tak function la..ada sesiapa boleh bantu???

p/s terima kasih tak terhingga..aminnnn

zura8888
10-20-2008, 02:36 AM
bro aku ada satu permintaan yg bro kene wajib bagi :D hehhhe... boleh share file .Mq4 indicator tradewawasan TE V2.0 a.k.a indi taugeh...hmmm indi taugeh ke tauke? ape2 je laa sbb aku nak buat 3TF_TE_Bar....
wasalam,
MANSTIR


salam abang man
kalau tak salah, dulu pernah abang man upload 3 MTF
kat mana yer?
saya carik carik sampai naik merah dah mata
tak jumpa gak la...

boleh ke abang man kasi sekali lagi
he..hee..

hcho
10-20-2008, 02:49 AM
bro apa yg sangat bagus tu?
xplain ckit leh tak?


BASUS SENANG DAPAT HIJAU...LIHAT BUKTI SS DI PAGI INI

http://usera.ImageCave.com/bidara/filter-ab.gif.jpg

tamiji
10-20-2008, 02:58 AM
BASUS SENANG DAPAT HIJAU...LIHAT BUKTI SS DI PAGI INI

http://usera.ImageCave.com/bidara/filter-ab.gif.jpg

assalamualaikum broo.. macam mana nak dapatkan graf cantik macam nie? boleh bagi kat saya sama tak?

salik_sufi
10-20-2008, 02:59 AM
http://img412.imageshack.us/img412/8033/tahanpukat1stdayrx9.th.gif (http://img412.imageshack.us/my.php?image=tahanpukat1stdayrx9.gif)http://img412.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

memukat pagi nie dengan mf combo...(mf combination)

salik_sufi
10-20-2008, 03:02 AM
http://img412.imageshack.us/img412/8030/tahanpukat1stdayrv9.th.gif (http://img412.imageshack.us/my.php?image=tahanpukat1stdayrv9.gif)http://img412.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

memukat pagi nie dengan mf combo....(mf combination)

qistina
10-20-2008, 03:08 AM
http://img412.imageshack.us/img412/8033/tahanpukat1stdayrx9.th.gif (http://img412.imageshack.us/my.php?image=tahanpukat1stdayrx9.gif)http://img412.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

memukat pagi nie dengan mf combo...(mf combination)


salam...

tahniah2x..syukur2x..aminnnn

nonwon85
10-20-2008, 03:28 AM
http://img412.imageshack.us/img412/8030/tahanpukat1stdayrv9.th.gif (http://img412.imageshack.us/my.php?image=tahanpukat1stdayrv9.gif)http://img412.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

memukat pagi nie dengan mf combo....(mf combination)
Pagi2 dah trnkan pukat..byk hasil tuh..

nonwon85
10-20-2008, 03:36 AM
abg salik sufi, bole x upload cth chart dgn mf combo..nak tgk same ke dgn chart mf combo sy nih..

puteh_linux
10-20-2008, 03:37 AM
TERIMA KASIH bro sekuntil yg telah memberi TALIANHAYAT jadi panjanglah TRADE nee...LAGI Terima Kasih.

LIHat SS yg aku GUNA


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1e.gif.jpg

Nota:

Indi Wawasan TE (keluar cepat) berbanding MatLanun (Tengkorak) keluar lewat 1 atau 2 bar.

PROMOSI HARI RAYA

Dapatkan Indi dan Template secara PERCUMA... Penggunaan di jamin 100% , tiada apa apa bayaran, tawaran ini sah selagi thread ini masih dibuka, rebut lah peluang ini.

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/filter1f.gif.jpg



bro boleh tak pki image hosting lain aku tak leh tgk lah ss ko.

encrypted85
10-20-2008, 03:37 AM
x nampak eh...kocik bebonor

salik_sufi
10-20-2008, 03:44 AM
Pagi2 dah trnkan pukat..byk hasil tuh..

http://img119.imageshack.us/img119/4563/sssn7.th.gif (http://img119.imageshack.us/my.php?image=sssn7.gif)http://img119.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

nie mf combo yang salik pakai....dah di ubah...

moneymaker786
10-20-2008, 03:45 AM
aku nak source code .ex4 laaa yakni .mq4.... klu yg depan tu dh berzaman aku download...:D

cari le at google software decode dari ex4 to mq4.. sure jumpa..

nonwon85
10-20-2008, 03:56 AM
http://img119.imageshack.us/img119/4563/sssn7.th.gif (http://img119.imageshack.us/my.php?image=sssn7.gif)http://img119.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

nie mf combo yang salik pakai....dah di ubah...
ooo..mantap2..beza kit tp root sama...cuma masih blm brani nak enter post utk arinih..ptg2 kit la..sbb tgk pg ni byk pulak false signal..

encrypted85
10-20-2008, 03:57 AM
cari le at google software decode dari ex4 to mq4.. sure jumpa..

ade ker..berbulan aku carik x jumpa. yang berbayar banyakla

MANSTIR
10-20-2008, 04:11 AM
cari le at google software decode dari ex4 to mq4.. sure jumpa..

bagi laa kt aku klu kau jumpa ya...

freestylesurfer
10-20-2008, 04:43 AM
bagi laa kt aku klu kau jumpa ya...

Susah nak dapat la bro. Den dah "satu" dunia pusing tak jumpa lagi yang free@crack. Payah nak dapat. Mahal plak tu. Orang kita den baru jumpa sorang jer ada benda tu. Rasanyer dia tak bagi simply2 sebab dia buat biz ngan benda tu. Lain la kalo hang pandai kecek dia. PM kalau nak contact brader ni.

MANSTIR
10-20-2008, 04:49 AM
Susah nak dapat la bro. Den dah "satu" dunia pusing tak jumpa lagi yang free@crack. Payah nak dapat. Mahal plak tu. Orang kita den baru jumpa sorang jer ada benda tu. Rasanyer dia tak bagi simply2 sebab dia buat biz ngan benda tu. Lain la kalo hang pandai kecek dia. PM kalau nak contact brader ni.

heheheh sebenarnya aku dah ada....hehehhe saje buat lawak kt sini....:D

MANSTIR
10-20-2008, 04:50 AM
decompiler ni sebenarnya project source code...hanya programmer je tau...

insan yg baru belajar,

MANSTIR

umaalok
10-20-2008, 05:00 AM
tak taula korang ada perasan menda ni tak dan sama ada ia memberi kesan pd wang us n forex kita...........gi ke google n taip amero. aku x paham sangat bahsa omputih ni, bodoh sangat. kalo korang paham mai la share kat sini

nonwon85
10-20-2008, 05:15 AM
tak taula korang ada perasan menda ni tak dan sama ada ia memberi kesan pd wang us n forex kita...........gi ke google n taip amero. aku x paham sangat bahsa omputih ni, bodoh sangat. kalo korang paham mai la share kat sini
amero currency ker??

nonwon85
10-20-2008, 05:38 AM
amero tu rasa x bg pengaruh pd usd..dulu arab pon buat dinar emas jgk tp x dpt gugat jgk..

MANSTIR
10-20-2008, 05:52 AM
http://rapidshare.com/files/13864786...mq4_demo_u.rar

sila download dan share ya...

nonwon85
10-20-2008, 06:00 AM
http://rapidshare.com/files/13864786...mq4_demo_u.rar

sila download dan share ya...
kenapa download error?

MANSTIR
10-20-2008, 06:05 AM
http://rapidshare.com/files/15381516...demo_217.1.rar TRY THIS

nonwon85
10-20-2008, 06:07 AM
http://rapidshare.com/files/15381516...demo_217.1.rar TRY THIS
still error..

MANSTIR
10-20-2008, 06:08 AM
http://rapidshare.de/files/40704815/2183.zip.html TRY THIS

MANSTIR
10-20-2008, 06:11 AM
http://rapidshare.de/files/40646589/ex4_to_mq4.exe.html BOLEH TAK?

jas
10-20-2008, 06:15 AM
http://rapidshare.de/files/40704815/2183.zip.html TRY THIS

bahaya gak bro nye download link ni.. meremang bulu tengkuk nengok nye..:rolleyes:

nonwon85
10-20-2008, 06:21 AM
http://rapidshare.de/files/40646589/ex4_to_mq4.exe.html BOLEH TAK?
ok..bole dah....

encrypted85
10-20-2008, 06:38 AM
http://rapidshare.de/files/40646589/ex4_to_mq4.exe.html BOLEH TAK?

aiseyh...ingat full..demo gakk...hati dah berbunga bunga tadi

subarulimited
10-20-2008, 06:43 AM
benda apa disend itu?hihihi macam mana sahabat2 semua ok ke market?

jerung06
10-20-2008, 06:46 AM
http://rapidshare.de/files/40704815/2183.zip.html TRY THIS

Yang nie bukan full version, kalau full version kena beli la bro. Kalau compiled pun separuh jalan jer...tak dapat full source code

MANSTIR
10-20-2008, 06:46 AM
okla dari takde :D

jerung06
10-20-2008, 07:01 AM
okla dari takde :D

:D saper ada yang full version boleh la share. Aku tgk kalau nak beli full version punya dlm usd 900 keatas...baik buat modal forex jer:D

freestylesurfer
10-20-2008, 07:07 AM
decompiler ni sebenarnya project source code...hanya programmer je tau...

insan yg baru belajar,

MANSTIR

share ngan den bleh.? den ada yang demo jer. takleh pakai. den pun insan baru belajaq. zero basic programmer. belajaq dari source code dan forum sebelah. tu yang tengah pening2 lalat bila buat tak jadi2.:p

kuboi
10-20-2008, 07:13 AM
2 link di atas gabung = full
Tq Bro MANSTIR

roziex
10-20-2008, 07:16 AM
okla dari takde :D

salam manstir boleh tlg tak convert indicator nie to mql4,
sy tak blh tgk kalau bar dia nie kecik sgt..

encrypted85
10-20-2008, 07:26 AM
2 link di atas gabung = full
Tq Bro MANSTIR

owhh ada patch..tq bro MANSTIR..semoga tuhan merahmatimu..tabik~

MANSTIR
10-20-2008, 07:27 AM
disebabkan kt sini open source website, aku akan tolong secara free of chargeD kepada sape2 nak tukarkan code ex4 to mq4 tp mintak tolonglaaa jgn jadi MR. Con lak klu aku dh bagi tu ya...

roziex
10-20-2008, 07:28 AM
2 link di atas gabung = full
Tq Bro MANSTIR

mcm mane nak gabungkan?

MANSTIR
10-20-2008, 07:28 AM
ingat jgn tukar nama programmer tu...respeklaa skitt yaa...walaupon korang terer dlm forex tp diaorg lagi terer dlm programmer..sama2 cari makan...appreciate skit laa ya...wasalam...MANSTIR

encrypted85
10-20-2008, 07:29 AM
ingat jgn tukar nama programmer tu...respeklaa skitt yaa...walaupon korang terer dlm forex tp diaorg lagi terer dlm programmer..sama2 cari makan...appreciate skit laa ya...wasalam...MANSTIR

pesanmu akan sentiasa kuingat. MR tu apa?

roziex
10-20-2008, 07:31 AM
disebabkan kt sini open source website, aku akan tolong secara free of chargeD kepada sape2 nak tukarkan code ex4 to mq4 tp mintak tolonglaaa jgn jadi MR. Con lak klu aku dh bagi tu ya...

sy xreti nak nak gabungkan mcm mane, boleh tak manstir tlg convert indicator kat atas tuh jadi mql4

MANSTIR
10-20-2008, 07:31 AM
MR? kau tanya ape ni?

encrypted85
10-20-2008, 07:37 AM
MR? kau tanya ape ni?

bro cakap kat atas tu tolongla jangan jadi MR

MANSTIR
10-20-2008, 07:38 AM
http://www.4shared.com/file/67620065/d89b5608/golgminer_indicator.html
download laa yaa tp ingat jgn jual lak ya...goldminer indicator

MANSTIR
10-20-2008, 07:39 AM
hehheheh silap tulis laaa...jgn jadi MR. CON

encrypted85
10-20-2008, 07:41 AM
owhh..sy lampi gak..heheh. baru faham. anyway tq bro. dapatla modify indi2 ni. banyak sgt alert..pening.

roziex
10-20-2008, 07:49 AM
http://www.4shared.com/file/67620065/d89b5608/golgminer_indicator.html
download laa yaa tp ingat jgn jual lak ya...goldminer indicator

terima kasih, pesan manstir sy ingat

roziex
10-20-2008, 07:59 AM
http://www.4shared.com/file/67620065/d89b5608/golgminer_indicator.html
download laa yaa tp ingat jgn jual lak ya...goldminer indicator

goldminer2 jadi kosong, kenape yer? mcm mane nak buat?
tlg manstir

MANSTIR
10-20-2008, 08:02 AM
ye ke nanti aku check, hari rabu laa aku hantar balik yaa...banyak keje ni

roziex
10-20-2008, 08:04 AM
ye ke nanti aku check, hari rabu laa aku hantar balik yaa...banyak keje ni

sekarang tak boleh ker manstir? sy nak trade malam karang..
manstir tlg ubah bg besar dia punyer bar jer..

MANSTIR
10-20-2008, 08:08 AM
#import "MT_PRO.dll" .... cuba delete arahan code ni & ape2 yg berkaitan dgn ngan then compile tgk ape error..tekan F8 utk tau error

hcho
10-20-2008, 08:09 AM
sekarang tak boleh ker manstir? sy nak trade malam karang..
manstir tlg ubah bg besar dia punyer bar jer..


Ini Manstir punya

MANSTIR
10-20-2008, 08:10 AM
sorryla cik rozie, saya banyak keje...esok ade majlis hari raya...rabu boleh laa itu pon klu saya ada masa...takpun mintak tolong programmer kt STD forum to help u..

roziex
10-20-2008, 08:19 AM
#import "MT_PRO.dll" .... cuba delete arahan code ni & ape2 yg berkaitan dgn ngan then compile tgk ape error..tekan F8 utk tau error

tak pandai nak buat,

jas
10-20-2008, 08:21 AM
sorryla cik rozie, saya banyak keje...esok ade majlis hari raya...rabu boleh laa itu pon klu saya ada masa...takpun mintak tolong programmer kt STD forum to help u..

sis roziex, cuba try decompile sekali lagi.. rasanya boleh kot.. cuba beberapa kali k

myrapids
10-20-2008, 08:23 AM
wahh banyak nyer benda baru... lame tak lepak sini.. well done guys
keep it up

siap ada tengkorak pun ada
caya lah...pewiittt..

happy trading

Aikk! gi mana Bro, sebuk memorex ke?:D

roziex
10-20-2008, 08:23 AM
Ini Manstir punya

yang nie bar dia besar tak?

roziex
10-20-2008, 08:25 AM
sis roziex, cuba try decompile sekali lagi.. rasanya boleh kot.. cuba beberapa kali k

tolong buatkan, sbb tak reti nak godek2 kat meta editor

3extremepips
10-20-2008, 08:40 AM
Aikk! gi mana Bro, sebuk memorex ke?:D

ada ada... hehehe pulun bang pulunn..hehehee

x35
10-20-2008, 08:44 AM
Fuhh...laju betul thread ni, macam2 ada.
Sekarang ni dah jadi pusat R&D.
Semuanya atas dasar suka & rela, harap2 takder yg ambil kesempatan jadi sukarelawang dah laaa....amiiinnnn

jas
10-20-2008, 08:57 AM
yang nie bar dia besar tak?

bahaya juga mql4 decomplier bro manstir ni.. aku cuba beberapa kali pun still dapat blanc indi.. betullah roziex.. you dah beres ke?

jas
10-20-2008, 09:00 AM
bahaya juga mql4 decomplier bro manstir ni.. aku cuba beberapa kali pun still dapat blanc indi.. betullah roziex.. you dah beres ke?

umpama dapat balnk cek plak..;)

torreseemee
10-20-2008, 09:08 AM
apa korang cakap ni...ehehe.. kurang paham..

kg_boy
10-20-2008, 09:09 AM
umpama dapat balnk cek plak..;)

salam..

betul tu...tapi..kena pandai tulis nilai dan jangan silap tulis nama pulak...
jadi cek tendang pulak nanti...

mat88
10-20-2008, 09:10 AM
http://img236.imageshack.us/img236/5937/61241103yf5.png (http://imageshack.us)
http://img236.imageshack.us/img236/61241103yf5.png/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img236/61241103yf5.png/1/)


betul ke cart ini??
setting apa yang silap...??

roziex
10-20-2008, 09:14 AM
bahaya juga mql4 decomplier bro manstir ni.. aku cuba beberapa kali pun still dapat blanc indi.. betullah roziex.. you dah beres ke?

tak boleh jugak, so sy tggu manstir hari rabu la tuh kalau dia ade mase..
so tggu jer la, klau blh sy nak bar tuh ubah jadi besar,
suruh manstir ubahkan jer la, pening tgk

myrapids
10-20-2008, 09:24 AM
Salam semua..

Tak pasti ni masalah qis seorang atau yg lain pun melalui sama..

Tentang ea scalper tu(pakai ni qis on jerk ngan tp10 pips)..tapi qis punyer tak function la..ada sesiapa boleh bantu???

p/s terima kasih tak terhingga..aminnnn

Qis, dah cuba guna yang scalper v1.1 tak, ada diupload 2-3 days ago kat thread ni. Jgn lupa tick "allow live trading"

jas
10-20-2008, 09:25 AM
tak boleh jugak, so sy tggu manstir hari rabu la tuh kalau dia ade mase..
so tggu jer la, klau blh sy nak bar tuh ubah jadi besar,
suruh manstir ubahkan jer la, pening tgk

cuba ss chart goldminer tu.. aku rasa ada pada aku kot..

roziex
10-20-2008, 09:34 AM
byk sgt beza dengan indicator original (exe4) dan cetak rompak (mql4)
hehe..ambik la yg original

jas
10-20-2008, 09:37 AM
salam bro2 otai semua.. ade sesape kat sni yang ade indi forex trend v22 dalam MQL4 tak? kalau ada ble tlg sedekahkan? Thanks for sharing..

roziex
10-20-2008, 09:44 AM
byk sgt beza dengan indicator original (exe4) dan cetak rompak (mql4)
hehe..ambik la yg original

byknyer beze
http://img381.imageshack.us/img381/6465/myfna1.gif

jas
10-20-2008, 10:19 AM
byknyer beze
http://img381.imageshack.us/img381/6465/myfna1.gif
Takziah.. Nampaknye indi yang aku ade tak same ngan indi goldminer tu..

fazli
10-20-2008, 10:39 AM
http://img236.imageshack.us/img236/5937/61241103yf5.png (http://imageshack.us)
http://img236.imageshack.us/img236/61241103yf5.png/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img236/61241103yf5.png/1/)


betul ke cart ini??
setting apa yang silap...??

nampak mcm ade eror jerk tu..
cube masukkan balik
sbb sye pun penah kne mcm tu dlu

mat88
10-20-2008, 10:53 AM
nampak mcm ade eror jerk tu..
cube masukkan balik
sbb sye pun penah kne mcm tu dlu

apa dia tu 'sbb sye'
camna masok?

hello2u
10-20-2008, 11:31 AM
Dellete semua indi MF dan download baru kat pg 1.

Delete MF1 hga MF10. dan upload semula.

boleh tahu apa beza MF V1 dgn MF V2? TQ;) boleh yg lebih baik?

hello2u
10-20-2008, 11:48 AM
MFV1 indi lama (sudah expire) sebab itu SS jadi mcm tu. Yg Baru MFV2 (tak expire) kalau campur22 akan jadi expire juga. Pakai MFv2 terbaru. MFV1 lama punya indi jangan campur kedua. Delette semua indi MF yg ada dalam expert/indicator dan install yg baru supaya tidak jadi overight kpd yg baru.

K,

K, tQ Bro

tigasekawan
10-20-2008, 11:55 AM
A'kum semua ... fuuuhh....dasyaatt.... dalam 4 hari kami abiskan study forum ni..
macam2 drama ada kat sini ye.. tapi yg penting dah banyak tempat kami gali... rupa2 nya kat sini lubuknya... banyak betul ilmu2 memorex kat sini.. minta halalkan kami bertiga tumpang berguru di sini.. Semoga dapat tunjuk ajar sifu2 dan otai2 di sini ye... ~ Bismillah ~

warhead
10-20-2008, 11:58 AM
MFV1 indi lama (sudah expire) sebab itu SS jadi mcm tu. Yg Baru MFV2 (tak expire) kalau campur22 akan jadi expire juga. Pakai MFv2 terbaru. MFV1 lama punya indi jangan campur kedua. Delette semua indi MF yg ada dalam expert/indicator dan install yg baru supaya tidak jadi overight kpd yg baru.

K,

Kalau download MFv1 kat Post#1 tu takde expired .. :)

matt.com
10-20-2008, 12:23 PM
http://img236.imageshack.us/img236/5937/61241103yf5.png (http://imageshack.us)
http://img236.imageshack.us/img236/61241103yf5.png/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img236/61241103yf5.png/1/)


betul ke cart ini??
setting apa yang silap...??

cuba buat mcm nie .....remove indi MF_5&MF_4 sepatutnye nanti garis dot dot & garis putih panjang akan hilang ........selamat mencuba. indi MF_4&MF_5 sepatutnye berada di sub windows seperti subwindow stoch

qistina
10-20-2008, 12:32 PM
Qis, dah cuba guna yang scalper v1.1 tak, ada diupload 2-3 days ago kat thread ni. Jgn lupa tick "allow live trading"

Salam myrapids..

Qis akan cuba cari..appreciate ur help!

matt.com
10-20-2008, 12:33 PM
Ada indi MFV1 yg membuat SS jadi hantu apabila di campur dgn V2, sy dah kena mcm SS yg di tunjuk olih....... kerana indi MFV1 tak sama dengan dalam V2 ada kekuangan byte nya. Betul betul bukan cubaan.

betul bro bidara saya pun kena benda yg sama......apa yg saya buat, kena rename MF_1_v1&MF_2_V2 kemudian kena edit sikit kat tpl indi yg lama tukar nama baru. sepatutnya nanti dah tak conflict nama files tuu.

x35
10-20-2008, 12:41 PM
betul bro bidara saya pun kena benda yg sama......apa yg saya buat, kena rename MF_1_v1&MF_2_V2 kemudian kena edit sikit kat tpl indi yg lama tukar nama baru. sepatutnya nanti dah tak conflict nama files tuu.

Yes bro, sy pun rename kat depan indi tu baru ok, agaknya dia sama dia dah pening sebab kongsi nama yg sama :confused:

warhead
10-20-2008, 12:55 PM
Guna MF1,Mf2,MF5,MF6,MFPivot,g lain tambah sendi lah.

Yang ini betul-betul atau Cobaan??

dokgitu
10-20-2008, 01:12 PM
Terlalu banyak kajian tentang indi boleh menyebabkan kita pening dan kemungkinan kajian kita itu juga akan menuju kita MARGIN CALL. Fikir - fikirkanlah

x35
10-20-2008, 01:31 PM
Terlalu banyak kajian tentang indi boleh menyebabkan kita pening dan kemungkinan kajian kita itu juga akan menuju kita MARGIN CALL. Fikir - fikirkanlah

Forex ni biasalah bang, kena banyak mencuba trial & error.
Margin call ibarat show caused letter terhadap kesilapan kita yg mana akhirnya akan membuat kita sentiasa beringat2 & lebih berhati2 dimasa depan...:cool:

warhead
10-20-2008, 01:45 PM
salamm..

Ni haa.. baru je sajer-saje nak tengok super signal v3.... nama signal ni cam power.. chart tu mmg sedang seronok short GJ/EJ/EU ratus pips... ada ke super signal v3 ni kasi alert Strong Buy EU ..

2 kali dia kuar ... huhuhh .. potong stim tgh short nie ..

Mak oii ... ni bukan cobaan bang .. betul-betul ... aku bilang cobaan kau cakap betul2 ... aduhhh ..

x35
10-20-2008, 01:49 PM
EU malam ni short trend, macam hujan lebat....amiinnnn

warhead
10-20-2008, 02:07 PM
Sistem yang ada ni pun boleh dicuba untuk main 4H swing ...

Sesiapa yang kesuntukan masa, boleh cuba ... simple dan profitable..

http://usera.ImageCave.com/warhead/swing-4h.gif

Wasalam

poco2
10-20-2008, 02:11 PM
EU malam ni short trend, macam hujan lebat....amiinnnn

gu pun sama.....
:D

PaLerMo
10-20-2008, 02:18 PM
salamm..

Ni haa.. baru je sajer-saje nak tengok super signal v3.... nama signal ni cam power.. chart tu mmg sedang seronok short GJ/EJ/EU ratus pips... ada ke super signal v3 ni kasi alert Strong Buy EU ..

2 kali dia kuar ... huhuhh .. potong stim tgh short nie ..

Mak oii ... ni bukan cobaan bang .. betul-betul ... aku bilang cobaan kau cakap betul2 ... aduhhh ..

betul bro...signal v3 ni banyak pening la..buat confius je...tak yah tambah2.... nasik dah penuh pinggan makan la dulu..

warhead
10-20-2008, 02:54 PM
EU/GU Banjir

http://usera.ImageCave.com/bidara/bidara2/gu-hujan.gif.jpg

sampai x tau nak pilih pair mana mlm nie ...hehehe ... semuanya hijau belaka ...:)

nonwon85
10-20-2008, 03:01 PM
penat2!! dah la x letak take profit..rasa mcm tamak tol mlm ni..mkn besau tol...hui...best!!

mxcmx
10-20-2008, 03:03 PM
Salam bro warhead, bro wha, bro forextrading & sifu2 sume...

NB nak mintak tolong sifu2 meng'alert'kan indi BT2sing tu, bole tak?
ni baru stat nak menjiwai merdekarama ni, setakat ni memang bagus giler (guna demo dulu...). tkasih kerana memperkenalkan merdekarama ni

nanti dah betul2 menjiwainya, ambo akan kongsikan ssnya kat sini nanti

mostwanted
10-20-2008, 03:09 PM
Salam bro warhead, bro wha, bro forextrading & sifu2 sume...

NB nak mintak tolong sifu2 meng'alert'kan indi BT2sing tu, bole tak?
ni baru stat nak menjiwai merdekarama ni, setakat ni memang bagus giler (guna demo dulu...). tkasih kerana memperkenalkan merdekarama ni

nanti dah betul2 menjiwainya, ambo akan kongsikan ssnya kat sini nanti

merdekarama ni mmg power..tp kn ikut rule dia la. kalau x ikut mesti asyik lose ja.aku br guna 2 minggu ngan akaun micro.setakt ni leh tahan la.aku hampir lose disebabkn ketamakkn aku ni.sok mesti bt yg lebih baik.

chaiyok2!:)

poco2
10-20-2008, 03:11 PM
penat2!! dah la x letak take profit..rasa mcm tamak tol mlm ni..mkn besau tol...hui...best!!
hebat.......
menjadi nampaknya malamni.....
aku jugak kena sl +50pip....
cukup le.....:D

forextrading
10-20-2008, 03:13 PM
Salam bro warhead, bro wha, bro forextrading & sifu2 sume...

NB nak mintak tolong sifu2 meng'alert'kan indi BT2sing tu, bole tak?
ni baru stat nak menjiwai merdekarama ni, setakat ni memang bagus giler (guna demo dulu...). tkasih kerana memperkenalkan merdekarama ni

nanti dah betul2 menjiwainya, ambo akan kongsikan ssnya kat sini nanti


Rasanya dh ada kat sini yg ada alert tu..tapi dh lupa kat page mana.

Redmeccha
10-20-2008, 03:21 PM
EU malam ni short trend, macam hujan lebat....amiinnnn

Pehhh...betul la bro...post after post sell bukak sume green je close

Rasa macam naik lembu rodeo EU pulak malam ni...yeeee haaaa !!!

x35
10-20-2008, 03:23 PM
GU & EU...stoch dah menjalar kat lantai bawah...mcm ular sawa daaa...kekenyangan makan pips hijau