PDA

View Full Version : Modification & Enhancement BrainTrading System



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24

roziex
10-10-2008, 01:23 PM
bro.kira ok la tuh kalu kena 3kali mc...ade orang tiga tahun mc....hikhikhiik...topup hp pun 3bulan skali..tu pun cuuma 10ringgit...nie topup forex paling skit nak jugak rm100..kalu tiap2 minggu topup,memang botak la kepala...takpe...dengan otai2 yang ade kat dalam forum ne...diorang akan bantu kita semua memukat ikan nie....hehehe....pakat2 la pakai jaring yang bro2 bagi tuh k...

sy baru jer trade live kat forex rasenyer dlm sebulan kot..
nie pon husband i marah2 buat forex nie..
dia dulu buat forex tp rugi byk dekat RM30K sekarang dia berhenti buat forex sekarang turn saya pulak buat forex.
patut la bro wha senang profit dgn 10pips jer dia boleh buat $$$$

learn2biz
10-10-2008, 01:24 PM
Pesanan ... besok (sabtu) ada G7 meeting dan IMF meeting .... saper tak close trade pagi nanti sebelum market close .. jaga-jaga next week ...

azrirmn
10-10-2008, 01:36 PM
sekali topup 200us....
kadang2 sampai 3 kali sminggu.....:mad:

better lepak dulu la. simpan dulu duit tu.. main demo je dulu klau smpai kena topup berkali2 dlm smggu.
Tggu bro wha release merdekarama v2.... ;)

poco2
10-10-2008, 01:43 PM
better lepak dulu la. simpan dulu duit tu.. main demo je dulu klau smpai kena topup berkali2 dlm smggu.
Tggu bro wha release merdekarama v2.... ;)
demo takde feel la...
real baru menggegar jantung....
insyaallah....ade le rezki tu...

mael
10-10-2008, 01:45 PM
demo takde feel la...
real baru menggegar jantung....
insyaallah....ade le rezki tu...
Kalau mengegar jantung, barulah ambil pip tak tamak. 10 pip dah cukup...

poco2
10-10-2008, 01:49 PM
Kalau mengegar jantung, barulah ambil pip tak tamak. 10 pip dah cukup...
ya betul....
susah betul nk buang sifat tamak pip ni....

azrirmn
10-10-2008, 01:53 PM
ya betul....
susah betul nk buang sifat tamak pip ni....

dlm forex ni br la nmpak pepatah melayu " org tamak slalu rugi" :rolleyes:
.... mmg tepat skali.

mael
10-10-2008, 01:54 PM
ya betul....
susah betul nk buang sifat tamak pip ni....
Set jee TP 10 pip.... bila dapat masuk lagi dan set 10 pip lagi dan seterusnya.... Dan 3 lagi seperti kata DJ sinar FM (Salleh Yaakob)....

roziex
10-10-2008, 02:02 PM
sekali topup 200us....
kadang2 sampai 3 kali sminggu.....:mad:

wah dahsyatnyer smpi 200us..
main micro dulu bro..
oh yer indicator GP dan tunjukkan sell signal kat gu nie..
nak tggu confirmation betul2 dulu baru msk sell

khairy
10-10-2008, 02:12 PM
Kepada bro2 atau sis2 yg pernah mc...
sedih sy ..bila terbaca psl mc ni...sy dah lalui semua tu...
mari lah kita sama2 cuba fhmkan indi2 dan system2 yg ada kat sini...
ambil lah satu system yg sesuai dgn kita..ikut lah arahan yg diberi...dan test la kat demo sampai kita dpt menjiwai system tu...
insyallah......mudah2an kita berjaya...sama2 la kita belajar...
Amiiin...

kpd yg berjaya tahniah...

roziex
10-10-2008, 02:17 PM
wah dahsyatnyer smpi 200us..
main micro dulu bro..
oh yer indicator GP dan tunjukkan sell signal kat gu nie..
nak tggu confirmation betul2 dulu baru msk sell

sell signal dah hilang..huhu
tgk myforexbbands tuh mungin boleh naik lg nie..
nampak setakat mlm nie jer la trade kot..

warhead
10-10-2008, 02:28 PM
Pesanan ... besok (sabtu) ada G7 meeting dan IMF meeting .... saper tak close trade pagi nanti sebelum market close .. jaga-jaga next week ...

Ya betul .. Amatlah digalakkan supaya kalau dah profit lepas jumaat, close aje .. tak pasal-pasal, floating -300 pips hari Isnin nanti ..

Wasalam

ijaljaws78
10-10-2008, 03:04 PM
Ya betul .. Amatlah digalakkan supaya kalau dah profit lepas jumaat, close aje .. tak pasal-pasal, floating -300 pips hari Isnin nanti ..

Wasalam

hhuhuhuu.... mmg pun... tgh floating 50 pips ni....:mad:

azrirmn
10-10-2008, 03:19 PM
hhuhuhuu.... mmg pun... tgh floating 50 pips ni....:mad:

close je la kut... senang hati skit tido.

dien
10-10-2008, 03:21 PM
Kepada bro2 atau sis2 yg pernah mc...
sedih sy ..bila terbaca psl mc ni...sy dah lalui semua tu...
mari lah kita sama2 cuba fhmkan indi2 dan system2 yg ada kat sini...
ambil lah satu system yg sesuai dgn kita..ikut lah arahan yg diberi...dan test la kat demo sampai kita dpt menjiwai system tu...
insyallah......mudah2an kita berjaya...sama2 la kita belajar...
Amiiin...

kpd yg berjaya tahniah...

salam..
banyak dlm thrd ni slalu ckp jiwai indi2 fhmkn systm...
persoalannya..bgaimana nk jiwai dn fhmkan..sbb smpai la ni
duk tk phm2..wakakakakaaa....

fxdragon
10-10-2008, 03:23 PM
salam bro sakuntil....

kayaknya indi gabungan loo aman gitu....bisa nggak kalo indi yg dipake di attachkan disini atau disenarai disini aja pun udah cukup.....bisa pak ya...mohon pencerahan....

p/s: maaf kalau bahasa indonesia saya salah....cakap jawa boleh x kat sini ?

salam bro,
harap bole beri penjelasan bagaimana bro membaca indi ramalan.saya masih dalam kekaburan penggunaan indi sebagai alat bantuan trade.thanks

azrirmn
10-10-2008, 03:27 PM
salam..
banyak dlm thrd ni slalu ckp jiwai indi2 fhmkn systm...
persoalannya..bgaimana nk jiwai dn fhmkan..sbb smpai la ni
duk tk phm2..wakakakakaaa....

rasanya klau bro wha releasekan merdekarama v2 nnti, still lg kena MC, itu mmg dh xleh watpa la tu. xda rezeki dlm forex ni. kena tukar tgn kiri plak klau klik mouse tu. :D

learn2biz
10-10-2008, 03:28 PM
salam..
banyak dlm thrd ni slalu ckp jiwai indi2 fhmkn systm...
persoalannya..bgaimana nk jiwai dn fhmkan..sbb smpai la ni
duk tk phm2..wakakakakaaa....
Tak semua indi/sistem tu sesuai untuk semua orang .. mungkin anda masih belum sesuai nak guna indi/sistem yg satu ni .. mungkin kena try indi/sistem lain dulu kot baru nampak yg ni punya ... mungkin .... yg penting jangan cepat putus asa

roziex
10-10-2008, 03:33 PM
sell signal dah hilang..huhu
tgk myforexbbands tuh mungin boleh naik lg nie..
nampak setakat mlm nie jer la trade kot..

betul ckp bro tuh..
td nak enter sell xblh MT4 asyik requote dr td..
last2 dia jatuh 100pips pastu dia naik blk..huhu
takde rezeki nak sell

khairy
10-10-2008, 03:52 PM
salam..
banyak dlm thrd ni slalu ckp jiwai indi2 fhmkn systm...
persoalannya..bgaimana nk jiwai dn fhmkan..sbb smpai la ni
duk tk phm2..wakakakakaaa....

salam ...
apa yg sy fhm tntg jiwai indi2 ialah;
bila kita test indi tu ikut syarat2 buy atau sell yg diarahkan dan dpt profit...
kita buat lah berkali2 cm tu..sampai dah confirm dgn cara tu dan kita berpuas hati kita dpt profit dgn cara yg diarahkan..cm tu jiwai indi...
keterangan lebih detail bro boleh tanya pd tuan punya indi ehh..

roziex
10-10-2008, 04:31 PM
betul ckp bro tuh..
td nak enter sell xblh MT4 asyik requote dr td..
last2 dia jatuh 100pips pastu dia naik blk..huhu
takde rezeki nak sell

alhamdulillah lepas jugak sell td..
bile kepala tengkorak yg kedua tuh keluar dekat time frame 15M dan arrow GP pun tunjuk ke bawah sy terus masuk sell dgn TP 25pips jer..
rasenyer sekejap lg dia nak down tuh..sbb myforexbbands dah utk buy dah habis..sekarang tggu kepala tuh keluar dekat time frame 30M..

http://img148.imageshack.us/img148/2223/ssre1.gif

learn2biz
10-10-2008, 04:39 PM
Peh .. besarnya lot .. hati-hati lot besar macam tu .... sekali dia silang arah berpeluh tau ...

V-X569
10-10-2008, 04:42 PM
salam..
banyak dlm thrd ni slalu ckp jiwai indi2 fhmkn systm...
persoalannya..bgaimana nk jiwai dn fhmkan..sbb smpai la ni
duk tk phm2..wakakakakaaa....

Bukan semua system sesuai dgn personaliti dan trading style kita. So, kita kena cari yg sesuai dgn cara kira trade. Contoh, kalau kita short term trader, kenapa pakai scalping system?

roziex
10-10-2008, 04:49 PM
Peh .. besarnya lot .. hati-hati lot besar macam tu .... sekali dia silang arah berpeluh tau ...

betul tu tuan support..td yg position buy tuh buat geram jer..
sekejap naik sekejap turun..tuh pon nasib baik lepas..
husband sy kate GU blh naik lg smpi 1.7150
dia tlg lukis fibonacci tp sy tak reti nak bace mcm mane..
dia kata dia fibonacci 61.8 mesti akan touch..
tgk2 mmg betul dia touch..fibonacci 6.18 tuh touch kat 1.7162
dia suruh sy buy lg tp takut..sy tgk merah biru jer..baru msk position..
dia tuh tgh trauma dgn forex..mintak blaja dgn dia..dia xbg..
kalau tuan support murah hati..mintak tlg ajar dr A smpi Z blh?

roziex
10-10-2008, 04:56 PM
wah sell signal dah kuar la..
tggu candle nie close dulu la dan kalau ok baru sy msk sell

http://img60.imageshack.us/img60/597/sshl6.gif

raz4
10-10-2008, 05:21 PM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/nie15min.jpg

sebenarnya malas nak trade hari jumaat nie..tapi nak lepas gian sekejap..hehehehe..gpon tengah boring nie..keje malam plak tu..saje2 bukak..nielah hasilnye..boleh lah..15min jek trade..

roziex
10-10-2008, 05:29 PM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/nie15min.jpg

sebenarnya malas nak trade hari jumaat nie..tapi nak lepas gian sekejap..hehehehe..gpon tengah boring nie..keje malam plak tu..saje2 bukak..nielah hasilnye..boleh lah..15min jek trade..

salam raz4 nak tanya mcm mana awk boleh bukak 90post dan 60post dlm satu mase yer? mcm menarik jer smpi 90 post pulak tuh..
sy sekarang tgh sell GU dan amik TP dlm 20pips..
GU nie boleh turun smpi mane yer dan lagi satu pukul berapa MT4 FXOPEN nie tutup..?

raz4
10-10-2008, 05:35 PM
wsalam..emm saya hanya follow market..masuk diawal trend..kalau signal cantek..saya double post bukak..kekadang 3x bukak dalam masa..yg 90post tu maybe masa tu market cantek..tu yg lengoh jari..hehehehe..dah mcm EA plak rasenye masatu..kalau yg 60 post tu memang saya follow jek signal dari indi V2..FXopen kalau tak silap 4am kot..

raz4
10-10-2008, 05:36 PM
pada saya GU akan turun lagi..dalam 50 hingga 80 pips..ini hanya ramalan saje..tak taulah kalau dia naik balik..

roziex
10-10-2008, 05:40 PM
wsalam..emm saya hanya follow market..masuk diawal trend..kalau signal cantek..saya double post bukak..kekadang 3x bukak dalam masa..yg 90post tu maybe masa tu market cantek..tu yg lengoh jari..hehehehe..dah mcm EA plak rasenye masatu..kalau yg 60 post tu memang saya follow jek signal dari indi V2..FXopen kalau tak silap 4am kot..

oh mcm tuh rupenyer...sy pon ikut indicator bro wha dan forextrading..
mmg besh..ikut jer signal yg diberi pastu masuk position dan set TP..

roziex
10-10-2008, 05:43 PM
pada saya GU akan turun lagi..dalam 50 hingga 80 pips..ini hanya ramalan saje..tak taulah kalau dia naik balik..

sy ade 15pips lg nak close position..
harap2 hit

peyjal
10-10-2008, 05:48 PM
emmmm. bro newbies sekelian.. saya rasa nape ada yang ikut signal indi tp msh mc dan loss.... sy msh newbie lg... tp apa yang saya perasan... untuk yang baru lagi.. try tumpukan pada satu je matawang.. memang bosan nak tunggu signal.. tp kebaikkannya... kita dapat menghayati indi tersebut... bila kita buka banyak mata wang.. kita xde tumpuan... asyik nak selak2 je... pas tu tgk indi cantik.. trs enter... tp sebaliknya... saya dah cuba.. walaupun bosan tunggu signal.. tp bila kuar signal dan fahamkan betul2.. insyaallah... saya cuba satu hr cari 50 pip dengan sekali trade 10 pip di satu matawang saje.. hehehe... otai2... kalo salah tolng tunjukkan....

p/s : besarkan graf dan perhatikan turun naik kat satu candle dan perhatikan... 30 minit mcm2 boleh jd... yang penting kita dah tau trend....

roziex
10-10-2008, 05:52 PM
sy ade 15pips lg nak close position..
harap2 hit

alhamdulillah close jugak akhirnya..
masa utk tido..hehe

http://img146.imageshack.us/img146/8272/sshe1.gif

roziex
10-10-2008, 05:58 PM
[QUOTE=roziex;267921]alhamdulillah close jugak akhirnya..
masa utk tido..hehe

terima kasih bro wha dan bro forextrading
indicator awk berdua sungguh mengakumkan..
pengalaman sy disini semasa menggunakan indicator nie..
sy kene tggu signal betul2 keluar baru masuk position..
terima kasih jugak atas nasihat bro forextrading..
signal ade terus masuk diawal trend..dan jgn tamak..

selamat malam semua

raz4
10-10-2008, 06:01 PM
SEBELUM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/sebelum.jpg

SELEPAS
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/selepas.jpg

DAN HASIL MALAM NIE..
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasilnye.jpg

master04
10-10-2008, 06:13 PM
salam bro raz4.....
saya cadangkan bro buka sendiri thread, wat jurnal cara bro trading....senang skit newbie nak refer cara bro trading...just cadangan je...thread ni dah jd mcm rojak dah....

p/s: mcm best je cara trading korang...isnin ni aku try la...mntau kat cni rezeki lg besar..

ijaljaws78
10-10-2008, 06:31 PM
hahahaha.... hepi nyer.... close sell GU pada 100 pips hari ni....

raz4
10-10-2008, 06:36 PM
salam bro raz4.....
saya cadangkan bro buka sendiri thread, wat jurnal cara bro trading....senang skit newbie nak refer cara bro trading...just cadangan je...thread ni dah jd mcm rojak dah....

p/s: mcm best je cara trading korang...isnin ni aku try la...mntau kat cni rezeki lg besar..

10q bro atas nasihat..saya akan pikir2kan..rojak sodap ape..kuikuikui..

raz4
10-10-2008, 06:38 PM
yerlah aku pon rase akunye ss menyebabkan mcm rojak thread nie..sory tuan tanah..sebeb panjang2 sume ss yg aku bagi..minta ampun dihari mulia ini..

bitter
10-10-2008, 06:45 PM
yerlah aku pon rase akunye ss menyebabkan mcm rojak thread nie..sory tuan tanah..sebeb panjang2 sume ss yg aku bagi..minta ampun dihari mulia ini..

ss utk menaikkan smgat para traders xsalah rasenye :)

gundurowo
10-10-2008, 06:52 PM
kagum tgk SS korang..sekali untung ratus2 usd..aku jugak yg main 5 sen jek 1 pip...:D :D

warhead
10-10-2008, 11:04 PM
Salammm ....

Apa khabar? Saya harap semuany bagus, sihat dan digandakan pips semua ... Saya gembira dengan perkembangan yang sangat sihat di sini... Sebelumnya, kita rata-rata tertunggu-tunggu bila agaknya MFS v2 akan keluar, terlalu ramai yang mengharapkan,tetapi sebaliknya yang berlaku .. Kita telah pun melupakan kisah yang menjadi sejarah itu....

Semuanya bermula dari Modified Braintrading System (MBT), sehinggalah beberapa variasi MBT dan seakan-akan MBT ... Saya kagum dengan kehebatan kamu semua.. Sekarang, masing-masing sudah berani untuk mengolah indicator sendiri (jangan sampai pening sudahlah), SS yang canggih dan sebagainya.. Inilah hikmah dari apa yang terjadi pada minggu lepas..

Teruskan berkarya di sini ... sistem yang sama, cara post berlainan... Gabungan tambahan dan pengurangan indi - paling ringkas dan profitable paling baik... KISS ..

Bantulah kepada mereka yang masih terkapai-kapai ... Hasrat saya akan tercapai sekiranya semua orang berjaya .... Sekarang pun saya boleh rehat dan membaca thread ini sebab ramai yang boleh bantu membantu ...

Semoga kita semua berjaya ..

Wasalam

bidara
10-10-2008, 11:31 PM
Nasib EU hari ISNIN ....Bagaimana.

Lihat SS main trend DOWN sudah ada tanda tanda akan naik?

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/eu-101008a.gif.jpg


INI SS USDCHF

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/uchf-101008.gif.jpg



1. Indi ramalan Naik dan Turun?
2. Tread ikut trend JANGAN LAWAN TREND..tu tak tahu kadang2 tersasull jugak.
3. Tread ikut arah taugeh dan masuk awal trend..tu selalu misss...
4. Tunggu signal MACD besilang baru masuk...lambat tak sabar
5. Minima ambil pip 10 saja atau follow trend berubah arah baru close manual?



Apa pandangan SIFU2 POWER?

khairy
10-10-2008, 11:54 PM
salam para sifu2 fx semua.....
harap sifu2 dpt postkan dan menjelaskan cara2 buat profitable trading...masih ramai yg masih terkial-kial dlm trading...termasuk sy....
terimakasih sifu2........

khairy
10-11-2008, 12:07 AM
Tengok la betul2 .. GU baru langgar S1 ... disebabkan dia naik dari bawah S2 .. S1 jadi resistance level dia .. so dia turun la kejap dan try langgar lagi .. kalau dah beberapa kali dia langgar tak lepas baru dia turun betul2 .. kalau dia lepas resistance tu .. insyaAllah cecah TP tu ...

ps : huehuehue .. baru perasan kita punya support ngan resistance level kat tempat lain .. huehuehue

Salam tuan support....
Bagusnya kalau dapat penerangan mcm ni selalu...sambil buat trading...baru boleh fhm cara2 buat trading dgn betul ...
terimakasih tuan support......

mohaja
10-11-2008, 12:39 AM
alhamdulillah close jugak akhirnya..
masa utk tido..hehe

http://img146.imageshack.us/img146/8272/sshe1.gif

Nak tanye cik roziex dapat mana template yg ada jumjumaton (tengkorak) tu ? Mcm takde je dari semua teknik yg kat muka 1 tu.

zamhana
10-11-2008, 02:30 AM
Salam semua,

Setakat ini, indi ramalan baru tu memberikan pips yg hijau ker kpd kalian semua? :D

Rozie, chart you yang garisan bersilang tu, ada indi nya?

encrypted85
10-11-2008, 03:20 AM
Salam semua,

Setakat ini, indi ramalan baru tu memberikan pips yg hijau ker kpd kalian semua? :D


indi ramalan hanyalah sekadar ramalan belaka. hihi..follow the trend, not the prediction. nanti nangis..mcm saya

learn2biz
10-11-2008, 03:57 AM
Salam tuan support....
Bagusnya kalau dapat penerangan mcm ni selalu...sambil buat trading...baru boleh fhm cara2 buat trading dgn betul ...
terimakasih tuan support......

Actually, itu market reaction .. kalau selalu perati pergerakan dan take note, kita lama-lama boleh nampak market reaction ni .. lagi lama .. lagi nampak .. satu hari nanti .. maybe boleh naked trading kot .. tak de pakai apa-apa indi ... tengok cs je tau dah mana dia nak pegi (yg ni tahap tinggi dah ni) ... huehuehue

yanshinoda
10-11-2008, 04:02 AM
huiyooooo
kalo dah tahap naked ni memg tabik teramat lah....
kalo macam aku ni nak naked pun malu2...

gundurowo
10-11-2008, 04:50 AM
byknyooo indi akak roziex ni...ponin eden...:confused: :confused:

bidara
10-11-2008, 04:55 AM
Lihat

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=6213524349636092704&hl=en&fs=true

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs.gif.jpg


Manual disini
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=6213524349636092704&hl=en&fs=true

Indi dan Template

DOWLOD


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mf-11.JPG

warhead
10-11-2008, 05:14 AM
Salam semua,

Setakat ini, indi ramalan baru tu memberikan pips yg hijau ker kpd kalian semua? :D

Rozie, chart you yang garisan bersilang tu, ada indi nya?

Indi ramalan tu sekadar ramalan ... kena percaya kepada trend dan indicator.. sebab indicator ikut trend/price action..

Cuba tengok indi ramalan tu .. ada yang ke tahap 300-400 pips ke atas (masa hadapan) sedangkan trend sedang jatuh ... mungkin akan naik tapi tak tahu bila ...2 minggu lepas- Elliot Wave kata Wave 5 DT dah complete dan masuk ke UT .. Abis seminggu jer, terus reversal dalam 1-2 drop 1000 pips.. Then prediction bertukar - (wave 5 tak lengkap) ...

Satu lagi panduan ... seeloknya kita lihat trend dahulu .. Tengok TF yang lebih tinggi, contohnya Daily, 4H, 1H,30M...

Katakan Daily, 4H trend is down, kita lebih bersedia utk Short - sekiranya ada signal utk Long kat 30M, ianya berkemungkinan retracement (sila rujuk ebook MBT)...retracement akan berlaku tetapi tidak tinggi dan lagi rendah dari previous high (Lower-High).. Apabila keluar semula Sell signal, kat sini boleh masuk Sell dgn lebih yakin sebab price akan mencari Lower-Low

Selain itu, Heiken Ashi kena dilihat dengan lebih mendalam ... Cara penggunaan Dean Malone EASY Method (Traders Dynamic Index) dan Price Channel kurang bertepatan dengan sistem yang sedang kita bicarakan ... Penggunaan Price Channel (5MA Smoothed Hi/Low) hendaklah difahami betul-betul dan bersamaan dgn TDI..

Wasalam

jas
10-11-2008, 05:31 AM
emmmm. bro newbies sekelian.. saya rasa nape ada yang ikut signal indi tp msh mc dan loss.... sy msh newbie lg... tp apa yang saya perasan... untuk yang baru lagi.. try tumpukan pada satu je matawang.. memang bosan nak tunggu signal.. tp kebaikkannya... kita dapat menghayati indi tersebut... bila kita buka banyak mata wang.. kita xde tumpuan... asyik nak selak2 je... pas tu tgk indi cantik.. trs enter... tp sebaliknya... saya dah cuba.. walaupun bosan tunggu signal.. tp bila kuar signal dan fahamkan betul2.. insyaallah... saya cuba satu hr cari 50 pip dengan sekali trade 10 pip di satu matawang saje.. hehehe... otai2... kalo salah tolng tunjukkan....

p/s : besarkan graf dan perhatikan turun naik kat satu candle dan perhatikan... 30 minit mcm2 boleh jd... yang penting kita dah tau trend....

Aslmkum bro forextrading.. dah posa enam?.. harap-harap sudahlah ye.. tapi kalu belum, masih bnyk mase lai.. saya ada membuat perbandingan antara sistem 3 serangkai yang sedang ngetop kat forum ni.. saya dapati sistem Greenpips yang paling safe & strict dan paling banyak peluang trade.. tapi satu problem saya ialah setakat ni saya tak dapat satupun peluang sell daripada banyak trade yang saya telah buat.. semuanya buy.. problem yang saya alami ialah saya dapati indi forex-trend V22 (5) tak pernah menjadi merah semasa semua indi yang lain menunjukkan warna merah semasa peluang sell.. maka saya terlepas banyak peluang sell kerana menunggu indi ini betukar menjadi merah sedangkan pertukaran ini tak pernah berlaku sepanjang saya trade.. bolehkah bagi sedikit nasihat atau tips tentang mengapakah masalah ini berlaku dan apakah cara untuk mengatasinya.. Tqvm.. Aslmkum.

"KERANA KITA BERNIAGA, MAKA BANYAKKAN MENJUAL (SELL) DARIPADA MEMBELI (BUY)"

mohaja
10-11-2008, 05:32 AM
1) Rasa2 bila ETA v2 MerdekaRaya ni ? Ada hint tak Bro Wha ? Nanti kalau dah kluar supply la mq4 boleh gak belaja2 mql dari indi tu.

2) Dalam Merdeka v1 ada 9 indi, tp dlm template bro xde indi Bands, BT2sing & Rantai. Adakah tidak perlu indi2 ini ? Jika boleh digunakan boleh tak diberi sedikit penerangan kegunaan masing2 especially BT2sing & Bands (sbb tgk rantai langsung x paham).

Semoga Bro Wha cepat2 finalize'kan Merdeka v2. aaaminn...

p/s: SS tu apa ? S???? Statement.

zamhana
10-11-2008, 05:36 AM
indi ramalan hanyalah sekadar ramalan belaka. hihi..follow the trend, not the prediction. nanti nangis..mcm saya


Indi ramalan tu sekadar ramalan ... kena percaya kepada trend dan indicator.. sebab indicator ikut trend/price action..

Satu lagi panduan ... seeloknya kita lihat trend dahulu .. Tengok TF yang lebih tinggi, contohnya Daily, 4H, 1H,30M...

Katakan Daily, 4H trend is down, kita lebih bersedia utk Short - sekiranya ada signal utk Long kat 30M, ianya berkemungkinan retracement (sila rujuk ebook MBT)...retracement akan berlaku tetapi tidak tinggi dan lagi rendah dari previous high (Lower-High).. Apabila keluar semula Sell signal, kat sini boleh masuk Sell dgn lebih yakin sebab price akan mencari Lower-Low


Wasalam

Tima kasih..Mungkin inilah sbbnya trade sy tenggelam timbul. x stabil lagik :(

bidara
10-11-2008, 05:56 AM
sapa nak cuba MF_Strategy Download kat sini :D

Tapi ingat sistem ni belum sempurna sebab saya masih belum cumpa code untuk auto close position.

PERHATIAN !!!
kalau dah guna sila beri maklum balas pada saya untuk saya memperbaiki lagi sistem ini...


SOS.................................................................................
http://forum.fxopen.com/showthread.php?p=268133#post268133

hello2u
10-11-2008, 06:15 AM
SOS.................................................................................
http://forum.fxopen.com/showthread.php?p=268133#post268133

ni, bukan dah expiry keh?

dinarfx
10-11-2008, 06:20 AM
1) Rasa2 bila ETA v2 MerdekaRaya ni ? Ada hint tak Bro Wha ? Nanti kalau dah kluar supply la mq4 boleh gak belaja2 mql dari indi tu.

2) Dalam Merdeka v1 ada 9 indi, tp dlm template bro xde indi Bands, BT2sing & Rantai. Adakah tidak perlu indi2 ini ? Jika boleh digunakan boleh tak diberi sedikit penerangan kegunaan masing2 especially BT2sing & Bands (sbb tgk rantai langsung x paham).

Semoga Bro Wha cepat2 finalize'kan Merdeka v2. aaaminn...

p/s: SS tu apa ? S???? Statement.

Bro WHA biar saya jawabkan soalan No.2:

a) Sekarang kita berbicara sistem BrainTrading (BT), jadi indi bt2sig adalah perlu. Ia menghasilkan arrow biru/merah sebagai petunjuk.
Contoh alert "H4 ball down. Sell only if the NEXT ARROW go DOWN".

b) Indi rantai adalah sebagai pengesahan kpd trend yg baru terbentuk. Contoh di penghujung uptrend, apabila muncul indi rantai bermakna trend akan berubah kpd down trend. Ada traders mengambil peluang untuk open sell apabila price paling dekat dgn rantai.

Kalau ada kesilapan minta tolong sifu/otai betulkan. Saya pun masih belajar ...

bidara
10-11-2008, 06:21 AM
ni, bukan dah expiry keh?

Boleh Guna..MF dah angkat tangan

dinarfx
10-11-2008, 06:32 AM
saya terlepas banyak peluang sell kerana menunggu indi ini betukar menjadi merah sedangkan pertukaran ini tak pernah berlaku sepanjang saya trade.. bolehkah bagi sedikit nasihat atau tips tentang mengapakah masalah ini berlaku dan apakah cara untuk mengatasinya.. Tqvm.. Aslmkum.

"KERANA KITA BERNIAGA, MAKA BANYAKKAN MENJUAL (SELL) DARIPADA MEMBELI (BUY)"

indi forextrend v22(5) memang sangat sensitif walaupun signal tidak kuat. Bro boleh abaikan indi ni. indi forextrend v22(7) sudah memadai.

hello2u
10-11-2008, 07:02 AM
Boleh Guna..MF dah angkat tangan

oh, gitu... TQ Bro, dan Bro MF

khairy
10-11-2008, 07:30 AM
Actually, itu market reaction .. kalau selalu perati pergerakan dan take note, kita lama-lama boleh nampak market reaction ni .. lagi lama .. lagi nampak .. satu hari nanti .. maybe boleh naked trading kot .. tak de pakai apa-apa indi ... tengok cs je tau dah mana dia nak pegi (yg ni tahap tinggi dah ni) ... huehuehue

wow cm tu ke tuan support...? sudi lah kiranya tuan support dpt ajar kami market reaction ni..ni la rahsia fx yg 5% success tu ye...? hehehe....
bantu lah kami dgn tips2 profitable tradg
terimakasih tuan support..

bukitbatu22
10-11-2008, 07:53 AM
Ini adalah ujian 2 hari bagi merdekarama ver 2.0....

pada 8/10/2008

http://usera.ImageCave.com/hisam2020/789.JPG


ini pula malam tadi 9/10/2008

http://usera.ImageCave.com/hisam2020/4567mn.GIF.jpg

saya ,masukkan kembali SS malam tadi...amin...

Dan ini merupakan SS saya yang terakhir...takut disalah fahamkan lagi...sesungguhnya yang benar dari Allah..yang salah tu memang kesilapan diri sendiri...amin


lama tak nampak Bro Wha..sejak last dia hantar ss tu..Apa makna yg ditulis warna biru tu...macam merajuk je?.Apa bro Wha dah tak hendak ke sini ke?..atau dah lupa kami?..kami memerlkukan khidmat bro Wha...yang heran tu hatar email pun dia diam....Dengar dia sibuk kat conference dia...sampai lupa ke sini....banyak yg dia ajar kat conference dia tu...tu saya dengar....sapa2 boleh comnfirmkan....kalau kesana janganlah lupa kat sini....kalau dah lupa kat sini...pengsan juga den.....

warhead
10-11-2008, 07:56 AM
Salam,

Saya dapati ramai trader baru masuk ke sini.... Macam biasa, hanya baca page terakhir...

Sebenarnya di sini saya telah post kan beberapa kali mengenai video bantuan mengenai Support & Resistance, Pivot Trading dan Heiken Ashi..

Diharaplah sangat kiranya dapat membaca sedikit demi sedikit dari Page 1 sehingga terakhir. Memanglah kita tidak dapat membaca dalam masa sehari, tetapi sedikit demi sedikit sehingga faham. Baca, fahamkan, cuba kat demo ...


Terdapat beberapa video yang boleh dijadikan bahan study seperti di bawah..

Juga semua sistem yang dipakai (MBT, Merdekarama, GreenPips & MFS v1 & v2) ada di Post 1 (seperti ada di signature saya di bawah)


Pivot Support & Resistance Trading
http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related

Heiken Ashi
http://video.google.com/videoplay?docid=-396280722851000853

Divergence
http://www.youtube.com/watch?v=OR8vwFv-5iU
http://www.youtube.com/watch?v=Hz4tuWGQqfo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4ybk72R9_90&feature=related

Wasalam

bukitbatu22
10-11-2008, 07:56 AM
bro Raz4..ajarlah kami macamana trade...timeframe berapa...bila nak masuk..buat torang2...senang..jangan lah sampai makan dan minum keseorangan..bantulah kami nie...hebat bro raz4.....kita ada ilmu kena kongsilah..betulkan raz4.....tttooolooonggg kaaaammmi...bbbannnnttttu kkkaaaaammi......

warhead
10-11-2008, 08:09 AM
bro Raz4..ajarlah kami macamana trade...timeframe berapa...bila nak masuk..buat torang2...senang..jangan lah sampai makan dan minum keseorangan..bantulah kami nie...hebat bro raz4.....kita ada ilmu kena kongsilah..betulkan raz4.....tttooolooonggg kaaaammmi...bbbannnnttttu kkkaaaaammi......

Err ... Bro dah cuba 1 pair dulu ke? Meniarap, merangkak, dulu, berdiri, bertatih, berjalan.. baru lah berlari..

PaLerMo
10-11-2008, 08:13 AM
bro Raz4..ajarlah kami macamana trade...timeframe berapa...bila nak masuk..buat torang2...senang..jangan lah sampai makan dan minum keseorangan..bantulah kami nie...hebat bro raz4.....kita ada ilmu kena kongsilah..betulkan raz4.....tttooolooonggg kaaaammmi...bbbannnnttttu kkkaaaaammi......

bro bukit..aku pun newb juga....kalau nak belaja forex baca dari awal banyak ilmu telah dikongsi...slow2 lama2 abis da..kalu tak faham jugak baru ko tanya soalan ko tanya tadi...nanti ko tanya solan basic malas orang nak jawab...selamat bro..aku baru gak abis baca...ok bro selamat

PaLerMo
10-11-2008, 08:23 AM
bagi kawan2 yang baru macam aku... (baru dua bulan serius) kalau folo je rules setiap indi yang ko ikut boleh hijau nya...jgan tukar2 sangat indi.. pening nanti...kuar baru nak cuba semua... orang pakai nak pakai..nampak cun je nak mintak..paham belakang kira....biasa la orang baru...aku seminggu dua macam tu gak... skarang folo satu dua dah la...jiwainya...bak kata otai...aku pun dah nampak cahaya...belaja2 tetap belaja..selamat bro2 baru semua..

bukitbatu22
10-11-2008, 08:33 AM
bagi kawan2 yang baru macam aku... (baru dua bulan serius) kalau folo je rules setiap indi yang ko ikut boleh hijau nya...jgan tukar2 sangat indi.. pening nanti...kuar baru nak cuba semua... orang pakai nak pakai..nampak cun je nak mintak..paham belakang kira....biasa la orang baru...aku seminggu dua macam tu gak... skarang folo satu dua dah la...jiwainya...bak kata otai...aku pun dah nampak cahaya...belaja2 tetap belaja..selamat bro2 baru semua..

itu aku taulah bro palermo...aku pun merangkak lagi...tapi kat sini banyak otai yg bagus...bro wha...raz4....warhead...GP...tapi apasalahnya aku minta ilmu itu diterang2 sikit....macam kita minta kat pengetualah...salah ke?...Bro Wha ..kemana?...nak tanya dia tiada...BroZ4...bro Warhead..dia tegur-tegur juga macam kat atas tu...bagi pendapat...tanya je kena marah dek otai lain..macamana....apa2 TQlah...

e_spacexx
10-11-2008, 09:01 AM
itu aku taulah bro palermo...aku pun merangkak lagi...tapi kat sini banyak otai yg bagus...bro wha...raz4....warhead...GP...tapi apasalahnya aku minta ilmu itu diterang2 sikit....macam kita minta kat pengetualah...salah ke?...Bro Wha ..kemana?...nak tanya dia tiada...BroZ4...bro Warhead..dia tegur-tegur juga macam kat atas tu...bagi pendapat...tanya je kena marah dek otai lain..macamana....apa2 TQlah...

Relax bro, mungkin Bro Wha tgh wt kajian utk release teknik merdekarama V 2.0..jd dia bz ckit..bro cb dl indi2 yd de nie..Insyaallah leh profit..bl da pki xphm leh ty pd kwn2 ln..moga succes bro..blaja dgn ketenangan, insyaallah dpt rentak..

umo
10-11-2008, 09:01 AM
bro Raz4..ajarlah kami macamana trade...timeframe berapa...bila nak masuk..buat torang2...senang..jangan lah sampai makan dan minum keseorangan..bantulah kami nie...hebat bro raz4.....kita ada ilmu kena kongsilah..betulkan raz4.....tttooolooonggg kaaaammmi...bbbannnnttttu kkkaaaaammi......


bro kne rebah, jatuh tersembam dlu bro..kne merangkak, terguling, terbabas dan kne rasa smua perasaan..remuk, kecamuk, tension, stres, terseksa,presure dan sgala2..

usaha trade sgala2nya dr awal..bkn sng nk sng..tp hairan krn tak rmai yg brusaha btul2 utk nk jd sng..

sy pn dlu mcm bro juga..rugi beribu2..1thn trade hnya nmpak rugi je..tp kalu tu azam kita, kita jgn giv up..trus bljr n bljr..kalau ade rugi, mustahil tak ada untung..btul x bro?msti ada jln nk dpt untung, yg tu la yg kita kne usaha dan bljr..

umo
10-11-2008, 09:12 AM
ada beberapa perkara yg kita tak akn faham walupun di ajar kcuali kita sndiri yg alaminya..
pepatah 'bila terhantuk baru tengadah' tu ade btul juga sekali skala .. ;)

take time bro..bia lambat asal slamat

dien
10-11-2008, 09:17 AM
bro kne rebah, jatuh tersembam dlu bro..kne merangkak, terguling, terbabas dan kne rasa smua perasaan..remuk, kecamuk, tension, stres, terseksa,presure dan sgala2..

usaha trade sgala2nya dr awal..bkn sng nk sng..tp hairan krn tak rmai yg brusaha btul2 utk nk jd sng..

sy pn dlu mcm bro juga..rugi beribu2..1thn trade hnya nmpak rugi je..tp kalu tu azam kita, kita jgn giv up..trus bljr n bljr..kalau ade rugi, mustahil tak ada untung..btul x bro?msti ada jln nk dpt untung, yg tu la yg kita kne usaha dan bljr..

salam..
betul tu bro..la ni tgh rasa "rebah, jatuh tersembam dlu bro..kne merangkak, terguling, terbabas dan kne rasa smua perasaan..remuk, kecamuk, tension, stres, terseksa,presure dan sgala2"...

dan sekarang tgh " usaha trade sgala2nya dr awal..bkn sng nk sng..tp hairan krn tak rmai yg brusaha btul2 utk nk jd sng.."

yang ni dah kena sy pn dlu mcm bro juga..rugi beribu2..1thn trade hnya nmpak rugi je.."

harap2..leh jadi cam ni " tp kalu tu azam kita, kita jgn giv up..trus bljr n bljr..kalau ade rugi, mustahil tak ada untung..btul x bro?msti ada jln nk dpt untung, yg tu la yg kita kne usaha dan bljr..."

wasalam

bidara
10-11-2008, 09:39 AM
salam..
betul tu bro..la ni tgh rasa "rebah, jatuh tersembam dlu bro..kne merangkak, terguling, terbabas dan kne rasa smua perasaan..remuk, kecamuk, tension, stres, terseksa,presure dan sgala2"...

dan sekarang tgh " usaha trade sgala2nya dr awal..bkn sng nk sng..tp hairan krn tak rmai yg brusaha btul2 utk nk jd sng.."

yang ni dah kena sy pn dlu mcm bro juga..rugi beribu2..1thn trade hnya nmpak rugi je.."

harap2..leh jadi cam ni " tp kalu tu azam kita, kita jgn giv up..trus bljr n bljr..kalau ade rugi, mustahil tak ada untung..btul x bro?msti ada jln nk dpt untung, yg tu la yg kita kne usaha dan bljr..."

wasalam

Salam

Dalam forex ni kalu MC berkali kali tu pekara biasa jalah. Dalam main kurang dari 1 tahun (12 bulan) belum tentu dapat menguasi Pip sepenuh nya lagi. Tanya lah Sifu2 semua berapakali dia orang kena Mc sebelum jadi Sifu.Pengalaman Mc adalah perlajaran PRATIKAL yang penting. Setakat teori ja jangan terlalu yakin terus buat order yang besar2. Cuba kit kit akaun micro sehingga dapat menguasai teknik satu satu indi. TK

mr magoo
10-11-2008, 09:41 AM
bro Raz4..ajarlah kami macamana trade...timeframe berapa...bila nak masuk..buat torang2...senang..jangan lah sampai makan dan minum keseorangan..bantulah kami nie...hebat bro raz4.....kita ada ilmu kena kongsilah..betulkan raz4.....tttooolooonggg kaaaammmi...bbbannnnttttu kkkaaaaammi......

Sdr,

Saya sudah lama mengikuti forum ini walaupun tidak buat banyak posting (kurang dari 5). Sepanjang tempuh itu banyak ilmu yg saya perolehi / pelajari tanpa membuat sebarang pertanyaan. Pokoknya kita kena rajin membaca...membaca...dan membaca nya lagi.

Forum ini dimulai dengan sistem MBT, kemudian disusuli sistem MF-Strategy ver1.0. Diikuti selepas itu dengan sistem Merdekarama 2008 & Green Pips. Akhir sekali MF-Strategy ver2.0. Kesemua sistem ini tersimpan dimuka 1 forum ini.

Bro Raz4 ada nyatakan dia guna sistem MF-Strategy ver2.0 (post #3591;muka surat 240 & post #3765; muka surat 251). Nah apa lagi, guna saja sistem itu. Timeframe dan kapan mahu entry semua ada dalam sistem itu. Indikator disitu panduan kita untuk entry. Bro Raz4 ambil 10 pips saja, jadi ambil 10 pips saja. Mudah begitu.

Memang banyak yang harus dibaca. Tapi tidak ada jalan pintas untuk cari ilmu.

Semoga sdr sukses selepas ini.

raz4
10-11-2008, 10:11 AM
bagi newB yg baru join forum..saya nasihatkan rajin2lah membaca dan selaklah dari 1st page..baca sampai habis..bukan senang nak senang..tiada jalan pintas untuk berjaya...saya masuk forum nie kalau tak silap dah ada 100++ page..saya baca dalam masa sehari..baru pikir2kan dan faham2kan..banyak tip2 yg ada dalam forum nie..cube lah cari..mcm bro warhead ckp..kita kena menyiarap,mengensot,merangkak,baru berjalan..maksudnya dah jelas kat situ..tiada jalan singkat untuk menjadi trader berjaya..trylah main demo dulu..kalau MC cube cari mana silapnye..jgn sesekali salahkan indi..indi sebagai petunjuk..diri kita kene paham apa yg indi tu tunjukkan..kalau dah berjaya dgn demo.cube main micro akaun..main satu pair dulu,,kalau dah ok..try naikkan lot..kalau dah berjaya..bukak satu lagi pair..tu dinamakan belajar dari bawah..jgn trus main std akaun..melainkan ada modal USD100K...itupon main lot paling kecik...dalam mengejar pips banyak tips2 yg dah diberi..mcm explore race..kene cari key point dia..satu petunjuk untuk menuju petunjuk yg lain..

poco2
10-11-2008, 10:53 AM
SEBELUM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/sebelum.jpg

SELEPAS
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/selepas.jpg

DAN HASIL MALAM NIE..
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasilnye.jpg
tahniah....hebat sungguh...
nak tanya gambar selepas yg menunjukkan kemungkinan harga sampai kat indi ramalan yg bro bulatkan tu berdasarkan price semasa ramalan contohnya price skrg 1,1111 dan indi ramalan yg bro bulatkan berada di 1.0000.maknanya harga mungkin sampai kat price yang diramalkan ataupun bila indi ramalan bengkok aje terus close order....
mohon bantuan....

raz4
10-11-2008, 12:01 PM
tahniah....hebat sungguh...
nak tanya gambar selepas yg menunjukkan kemungkinan harga sampai kat indi ramalan yg bro bulatkan tu berdasarkan price semasa ramalan contohnya price skrg 1,1111 dan indi ramalan yg bro bulatkan berada di 1.0000.maknanya harga mungkin sampai kat price yang diramalkan ataupun bila indi ramalan bengkok aje terus close order....
mohon bantuan....

sebenarnya..itu hanya ramalan yg dikeluarkan indi..indi memberitahu kemana arah next and next candle akan pergi..sama ada dia turun sikit atau banyak kita tak pasti lagi..itulah maksud INDICATOR ( PETUNJUK )..

raz4
10-11-2008, 12:03 PM
Salam,

Saya dapati ramai trader baru masuk ke sini.... Macam biasa, hanya baca page terakhir...

Sebenarnya di sini saya telah post kan beberapa kali mengenai video bantuan mengenai Support & Resistance, Pivot Trading dan Heiken Ashi..

Diharaplah sangat kiranya dapat membaca sedikit demi sedikit dari Page 1 sehingga terakhir. Memanglah kita tidak dapat membaca dalam masa sehari, tetapi sedikit demi sedikit sehingga faham. Baca, fahamkan, cuba kat demo ...


Terdapat beberapa video yang boleh dijadikan bahan study seperti di bawah..

Juga semua sistem yang dipakai (MBT, Merdekarama, GreenPips & MFS v1 & v2) ada di Post 1 (seperti ada di signature saya di bawah)


Pivot Support & Resistance Trading
http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related

Heiken Ashi
http://video.google.com/videoplay?docid=-396280722851000853

Divergence
http://www.youtube.com/watch?v=OR8vwFv-5iU
http://www.youtube.com/watch?v=Hz4tuWGQqfo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4ybk72R9_90&feature=related

Wasalam

bro..saya cadangkan Load jek video2 tu kat 1st page..senang depa nak refer..kalau malas gak diaorg nak bukak kat 1st page aku tak tau lah nak kate ape..

gundurowo
10-11-2008, 12:20 PM
http://usera.ImageCave.com/gundurowo/gggadsasdasd.JPG

GU on daily TF..macam tak betul je...hahahaha...kalo salah tolong tunjukkan,saya budak baru belajar..ni pn main tibai je ha...adakah mggu depan GU akan naik kejap sebelum jatuh kaw2 blk???

ataupun terus jatuh tak naik2 dah..mari kita saksikan...jeng jeng jeng

p/s:SILA LIHAT INDI2 ANDA..

warhead
10-11-2008, 12:21 PM
bro..saya cadangkan Load jek video2 tu kat 1st page..senang depa nak refer..kalau malas gak diaorg nak bukak kat 1st page aku tak tau lah nak kate ape..

cadangan diterima .. roger n out ..

poco2
10-11-2008, 12:25 PM
sebenarnya..itu hanya ramalan yg dikeluarkan indi..indi memberitahu kemana arah next and next candle akan pergi..sama ada dia turun sikit atau banyak kita tak pasti lagi..itulah maksud INDICATOR ( PETUNJUK )..

oooo gitu....
trima kasih bro.....
untuk entry stoch dah cross....
saya tengok gambar stoch bro dah menunjukkan memang dah jelas cross(gambar selepas)...
metatrader saya sampai skrg pun belum menunjukkan stoch dah cross....
indi stoch tu ketinggalan banyak bar.....
agak susah kalau nk berpandukan stoch....
bro ada cadangan.....

forextrading
10-11-2008, 12:36 PM
Aslmkum bro forextrading.. dah posa enam?.. harap-harap sudahlah ye.. tapi kalu belum, masih bnyk mase lai.. saya ada membuat perbandingan antara sistem 3 serangkai yang sedang ngetop kat forum ni.. saya dapati sistem Greenpips yang paling safe & strict dan paling banyak peluang trade.. tapi satu problem saya ialah setakat ni saya tak dapat satupun peluang sell daripada banyak trade yang saya telah buat.. semuanya buy.. problem yang saya alami ialah saya dapati indi forex-trend V22 (5) tak pernah menjadi merah semasa semua indi yang lain menunjukkan warna merah semasa peluang sell.. maka saya terlepas banyak peluang sell kerana menunggu indi ini betukar menjadi merah sedangkan pertukaran ini tak pernah berlaku sepanjang saya trade.. bolehkah bagi sedikit nasihat atau tips tentang mengapakah masalah ini berlaku dan apakah cara untuk mengatasinya.. Tqvm.. Aslmkum.

"KERANA KITA BERNIAGA, MAKA BANYAKKAN MENJUAL (SELL) DARIPADA MEMBELI (BUY)"


wa'slm..

Maaf lambat balas soalan saudara.Semuanya dh selesai.Minggu ni sy terlalu sibuk,maklumlah jadi kuli...:D
Memorex pun x sempat..

Ni mesti bro download indi yg mula2 sy upload tu.Yg 1st tu mmg ada masalah sikit.Sy dh bagi kat warhead yg baru,semuanya ada dekat 1st page.Bro boleh buang forex-trend V22 (5)tu,pakai yang bawah je.Satu sudah memadai....

Sapa yg nak TPL indi ramalan keluar dekat main chart boleh download disini..
Kalau ada indi yg x keluar tu... masukkan secara manual ye..

leosony82
10-11-2008, 12:41 PM
oooo gitu....
trima kasih bro.....
untuk entry stoch dah cross....
saya tengok gambar stoch bro dah menunjukkan memang dah jelas cross(gambar selepas)...
metatrader saya sampai skrg pun belum menunjukkan stoch dah cross....
indi stoch tu ketinggalan banyak bar.....
agak susah kalau nk berpandukan stoch....
bro ada cadangan.....

betul bro saya sokong apa yg bro cakap sebab tu saya tak pakai stoch tu..

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

fazli
10-11-2008, 12:57 PM
wa'slm..

Maaf lambat balas soalan saudara.Semuanya dh selesai.Minggu ni sy terlalu sibuk,maklumlah jadi kuli...:D
Memorex pun x sempat..

Ni mesti bro download indi yg mula2 sy upload tu.Yg 1st tu mmg ada masalah sikit.Sy dh bagi kat warhead yg baru,semuanya ada dekat 1st page.Bro boleh buang forex-trend V22 (5)tu,pakai yang bawah je.Satu sudah memadai....

Sapa yg nak TPL indi ramalan keluar dekat main chart boleh download disini..
Kalau ada indi yg x keluar tu... masukkan secara manual ye..

salam
time kasih bro fx..
lame dah sye tgu indi ramalan nieh dijelmakan kat chart :)
mekasih skali lagi

kg_boy
10-11-2008, 01:02 PM
betul bro saya sokong apa yg bro cakap sebab tu saya tak pakai stoch tu..

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

Salam..

Nak komen sikit pasal stoch..
tak boleh kata stoch lambat..cepat lambat bergantung pada setting nyer.
nak cepat tukar saja setting nyer..
contoh satu masa dulu sibuk kata 30,3,3 yg terbaik yg katanya ikut pergerakkan CS..ada yg senyum panjang tu..
kalau yg ori biasanya 5,3,3..yg ni klu tengok lebih dulu cross dari MACD..
Set pada method apa? klu simple..sure lagi cepat dari smoothed..

sebenarnya indi2 ni semua bergantung pada setting yg kita guna..
nak cepat ubah jadi cepat..nak slow guna setting yg no yg besar2..
klu nak lagi advance pakai ler yg MTF stoch..
MTF stoch ni boleh tunjuk contoh guna TF5 tapi stoch TF30m..
ada contoh indi MTF kat bawah tu..

so far aku tak jumpa bagaimana nak ubah setting AO/AC..
ada sesiapa leh tolong???

salik_sufi
10-11-2008, 02:02 PM
wa'slm..

Maaf lambat balas soalan saudara.Semuanya dh selesai.Minggu ni sy terlalu sibuk,maklumlah jadi kuli...:D
Memorex pun x sempat..

Ni mesti bro download indi yg mula2 sy upload tu.Yg 1st tu mmg ada masalah sikit.Sy dh bagi kat warhead yg baru,semuanya ada dekat 1st page.Bro boleh buang forex-trend V22 (5)tu,pakai yang bawah je.Satu sudah memadai....

Sapa yg nak TPL indi ramalan keluar dekat main chart boleh download disini..
Kalau ada indi yg x keluar tu... masukkan secara manual ye..

maaf la bro...saya nie budak baru belajar..nak tanya bro skit nie..saya dah download file tpl tuh...tapi kenapa ade utk template je?pastu camane saya nak masukkan dalam chart saya yang saya dah pakai template mf v1?

MrZet
10-11-2008, 02:04 PM
wa'slm..

Maaf lambat balas soalan saudara.Semuanya dh selesai.Minggu ni sy terlalu sibuk,maklumlah jadi kuli...:D
Memorex pun x sempat..

Ni mesti bro download indi yg mula2 sy upload tu.Yg 1st tu mmg ada masalah sikit.Sy dh bagi kat warhead yg baru,semuanya ada dekat 1st page.Bro boleh buang forex-trend V22 (5)tu,pakai yang bawah je.Satu sudah memadai....

Sapa yg nak TPL indi ramalan keluar dekat main chart boleh download disini..
Kalau ada indi yg x keluar tu... masukkan secara manual ye..

salam Bro,

emmm nak download mana?yg bro attached tu mcm sama jeee template kat depan...indi yg ramalan kat CS tu takde kluar laaa Bro :(

nak letak manual pun indinyee takde....ke saya miss something somewhere

khairy
10-11-2008, 02:08 PM
cadangan diterima .. roger n out ..
hehehehe.....cayalah bro warhead!!!
XDPT DEN NAK BALAS........
terimakasih bro......

freestylesurfer
10-11-2008, 02:08 PM
Salam..

Nak komen sikit pasal stoch..
tak boleh kata stoch lambat..cepat lambat bergantung pada setting nyer.
nak cepat tukar saja setting nyer..
contoh satu masa dulu sibuk kata 30,3,3 yg terbaik yg katanya ikut pergerakkan CS..ada yg senyum panjang tu..
kalau yg ori biasanya 5,3,3..yg ni klu tengok lebih dulu cross dari MACD..
Set pada method apa? klu simple..sure lagi cepat dari smoothed..

sebenarnya indi2 ni semua bergantung pada setting yg kita guna..
nak cepat ubah jadi cepat..nak slow guna setting yg no yg besar2..
klu nak lagi advance pakai ler yg MTF stoch..
MTF stoch ni boleh tunjuk contoh guna TF5 tapi stoch TF30m..
ada contoh indi MTF kat bawah tu..

so far aku tak jumpa bagaimana nak ubah setting AO/AC..
ada sesiapa leh tolong???

Salam bro,

Ada tak Stoch MTF - display semua TF kat 1 window? Multiwindow dalam satu window. Kalau ada tolong post. Den tengah mencari....:p

forextrading
10-11-2008, 02:30 PM
maaf la bro...saya nie budak baru belajar..nak tanya bro skit nie..saya dah download file tpl tuh...tapi kenapa ade utk template je?pastu camane saya nak masukkan dalam chart saya yang saya dah pakai template mf v1?


Ini yg terbaru..
indi ramalan keluar kat last candle..
yg TPL tadi tu boleh abaikan..masuk manual

forextrading
10-11-2008, 02:38 PM
salam Bro,

emmm nak download mana?yg bro attached tu mcm sama jeee template kat depan...indi yg ramalan kat CS tu takde kluar laaa Bro :(

nak letak manual pun indinyee takde....ke saya miss something somewhere

mybe dlm mt4 bro xde indi ramalan tu...tu pasal dia xnak keluar..sy dh letak indi tu..silalah download

learn2biz
10-11-2008, 02:50 PM
wow cm tu ke tuan support...? sudi lah kiranya tuan support dpt ajar kami market reaction ni..ni la rahsia fx yg 5% success tu ye...? hehehe....
bantu lah kami dgn tips2 profitable tradg
terimakasih tuan support..
Belajarlah sendiri bentuk candlestick di : www.candlesticker.com .. 1 hari study 1 candle ... lama-lama, nampaklah dia ...

warhead
10-11-2008, 02:54 PM
oooo gitu....
trima kasih bro.....
untuk entry stoch dah cross....
saya tengok gambar stoch bro dah menunjukkan memang dah jelas cross(gambar selepas)...
metatrader saya sampai skrg pun belum menunjukkan stoch dah cross....
indi stoch tu ketinggalan banyak bar.....
agak susah kalau nk berpandukan stoch....
bro ada cadangan.....

Kalau pakai Stoch MFS tu, mmg lewat dan tak menggambarkan yang sebenarnya .. banyak setting dan bergantung kepada TF yang bersesuaian ..

Kami mmg dah buang MFS stoch tu ..

myrapids
10-11-2008, 02:58 PM
Ini indi ramalan yg leh masuk kat main chart, letakkan kat folder indicator di expert directory. Double click utk masukkan ke chart. Warning: Percaya pada apa yg anda lihat, bukan ramalan. Alaaa macam ramalan cuaca jugak. Satu benda yg saya perhatikan, ramalan ni lebih ok diikut utk TF 30 keatas kut, kalau TF kecik lagi tak berapa gak laa especially jika lawan trend cth: major trend down tapi kat TF1 indi ramalan kata akan up, biasanya kalau up pun sikit je.

Xprofuter Overlay MQ4
http://www.savefile.com/files/1833119

Xprofuter Overlay EX4
http://www.savefile.com/files/1833120

puteh_linux
10-11-2008, 03:07 PM
sapa sini ada ebook klas belajar forex second edition leh pm saya tak plz

leosony82
10-11-2008, 03:10 PM
Salam..

Nak komen sikit pasal stoch..
tak boleh kata stoch lambat..cepat lambat bergantung pada setting nyer.
nak cepat tukar saja setting nyer..
contoh satu masa dulu sibuk kata 30,3,3 yg terbaik yg katanya ikut pergerakkan CS..ada yg senyum panjang tu..
kalau yg ori biasanya 5,3,3..yg ni klu tengok lebih dulu cross dari MACD..
Set pada method apa? klu simple..sure lagi cepat dari smoothed..

sebenarnya indi2 ni semua bergantung pada setting yg kita guna..
nak cepat ubah jadi cepat..nak slow guna setting yg no yg besar2..
klu nak lagi advance pakai ler yg MTF stoch..
MTF stoch ni boleh tunjuk contoh guna TF5 tapi stoch TF30m..
ada contoh indi MTF kat bawah tu..

so far aku tak jumpa bagaimana nak ubah setting AO/AC..
ada sesiapa leh tolong???

THANK U BRO FOR UR INDI

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

warhead
10-11-2008, 03:14 PM
http://usera.ImageCave.com/gundurowo/gggadsasdasd.JPG

GU on daily TF..macam tak betul je...hahahaha...kalo salah tolong tunjukkan,saya budak baru belajar..ni pn main tibai je ha...adakah mggu depan GU akan naik kejap sebelum jatuh kaw2 blk???

ataupun terus jatuh tak naik2 dah..mari kita saksikan...jeng jeng jeng

p/s:SILA LIHAT INDI2 ANDA..

Thanks Bro ..

Mengikut perkiraan Point A, B & C =
A=1.8668
B=1.6786
C= Retracement 38.2%,50.0% atau 62.8%
Reward:Ratio Factor = 2

Retracement 38.2% (1.7505), TP1 =1.6341, TP2=1.5623, TP3=1.446
Retracement 50 (1.7727), TP1=1.5623, TP1 =1.6564, TP2=1.5845, TP3=1.4682
Retracement 62.8% (1.7949), TP1=1.6786 (No trade), TP2=1.6067, TP3=1.4904

Sekiranya price jejak ke 100% dan ke atas, Trend Reversal

Ingatlah, ini adalah Fibo .. Trade with the trend ...

Semoga dapat membantu ..

Wasalam

PS: Teringat malam bulan posa main trade pakai Fibo - sembang2 dengan gundurowo - makan entah beratus-ratus pips ... heehehe .. Main EU/AU

poco2
10-11-2008, 03:16 PM
Kalau pakai Stoch MFS tu, mmg lewat dan tak menggambarkan yang sebenarnya .. banyak setting dan bergantung kepada TF yang bersesuaian ..

Kami mmg dah buang MFS stoch tu ..

patut le....
tunggu punya tumggu macam tu jugak.....
saya cuba stoch 30,3,3....
ok ke .....

jas
10-11-2008, 03:17 PM
wa'slm..

Maaf lambat balas soalan saudara.Semuanya dh selesai.Minggu ni sy terlalu sibuk,maklumlah jadi kuli...:D
Memorex pun x sempat..

Ni mesti bro download indi yg mula2 sy upload tu.Yg 1st tu mmg ada masalah sikit.Sy dh bagi kat warhead yg baru,semuanya ada dekat 1st page.Bro boleh buang forex-trend V22 (5)tu,pakai yang bawah je.Satu sudah memadai....

Sapa yg nak TPL indi ramalan keluar dekat main chart boleh download disini..
Kalau ada indi yg x keluar tu... masukkan secara manual ye..

Aslmkm bro... Thanx for the indi ramalan. Namun saya dapati tdk ada indi ramalan yang muncul bila membuka template di MT4. Adakah perlu menunggu sehingga market open isnin nanti? Bagaimana pula jika saya memasukkan indi Wawasantrader MACD sebagai ganti Fxtrend V22(5), adakah langkah ini perlu untuk entry yang lebih safe atau sebaliknya? Tqvm...

KERANA KITA BERNIAGA, BANYAKKAN MENJUAL (SELL) DARIPADA MEMBELI (BUY)

MrZet
10-11-2008, 03:28 PM
mybe dlm mt4 bro xde indi ramalan tu...tu pasal dia xnak keluar..sy dh letak indi tu..silalah download

thanks Bro...got it ;)

khairy
10-11-2008, 03:47 PM
Belajarlah sendiri bentuk candlestick di : www.candlesticker.com .. 1 hari study 1 candle ... lama-lama, nampaklah dia ...

baik la bro....terimakasih bro....

forextrading
10-11-2008, 03:51 PM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/aaaa.GIF.jpg

yg ini baru simple,x serabut dan mudah faham..

wendy0339
10-11-2008, 03:51 PM
a'kum. i newbie sini. duh, member2 sini mmang hebat, POWER! =)

tanyer skit, download tu indi dari savefiles, pastu copy & paste ke mt4 navigotor ke ape? tak dpt pun.. dah cube kali2.. newbie bodoh sesat ni, help

e_spacexx
10-11-2008, 03:56 PM
a'kum. i newbie sini. duh, member2 sini mmang hebat, POWER! =)

tanyer skit, download tu indi dari savefiles, pastu copy & paste ke mt4 navigotor ke ape? tak dpt pun.. dah cube kali2.. newbie bodoh sesat ni, help

Bro, indicator paste dlm folder indicator..template paste dlm folder template platform yg bro gunakn..

wendy0339
10-11-2008, 04:09 PM
maaf ni.. masih problem.. sedih, sye guna metatrader4.. klick navigator custom indicators, kluar + create inserst, pastu expert advisor wizard.. tak dpt paste pun.. =( ade contoh tak?

PaLerMo
10-11-2008, 04:13 PM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/aaaa.GIF.jpg

yg ini baru simple,x serabut dan mudah faham..

bro fxtrd..

Originally Posted by warhead
Kalau pakai Stoch MFS tu, mmg lewat dan tak menggambarkan yang sebenarnya .. banyak setting dan bergantung kepada TF yang bersesuaian ..

Kami mmg dah buang MFS stoch tu ..

marslan
10-11-2008, 04:22 PM
maaf ni.. masih problem.. sedih, sye guna metatrader4.. klick navigator custom indicators, kluar + create inserst, pastu expert advisor wizard.. tak dpt paste pun.. =( ade contoh tak?

wow problem tu
paste indikator dekat C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\indicators
paste template dekat C:\Program Files\MetaTrader 4\template

wendy0339
10-11-2008, 04:32 PM
wow problem tu
paste indikator dekat C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\indicators
paste template dekat C:\Program Files\MetaTrader 4\template

wow, newbie ni pandai.. thanks u guys.. really appreciate it ;)

gundurowo
10-11-2008, 04:47 PM
just sebagai peringatan untuk rakan2 dan diri saya sendiri..indi tu indi jugak, tapi FA jangan dilupakan...kalo tak jahanam nanti

bayai75
10-11-2008, 04:51 PM
Aslmkm bro... Thanx for the indi ramalan. Namun saya dapati tdk ada indi ramalan yang muncul bila membuka template di MT4. Adakah perlu menunggu sehingga market open isnin nanti? Bagaimana pula jika saya memasukkan indi Wawasantrader MACD sebagai ganti Fxtrend V22(5), adakah langkah ini perlu untuk entry yang lebih safe atau sebaliknya? Tqvm...

KERANA KITA BERNIAGA, BANYAKKAN MENJUAL (SELL) DARIPADA MEMBELI (BUY)

salam otai2 semua,

hamba newB mohon izin tuk menulis & bertanya.. Saya pun dah install indi tu tp saya tengok indi tu flat jer? kpd otai kat sini ......adakah saya seorg sajer yg menghadapi masalah tu? Adakah kerna market tak open makan indi tu jd flat?... kpd otai tlg bg [etunjuk sikit

Thanks ;)

gundurowo
10-11-2008, 05:14 PM
Oct. 11 (Bloomberg) -- Group of Seven finance chiefs, meeting after stocks plunged and as a global recession looms, vowed to prevent the collapse of major banks while failing to unveil new initiatives for thawing credit markets.

``The current situation calls for urgent and exceptional action,'' the finance ministers and central bankers said in a statement after talks in Washington yesterday. They pledged to ``take all necessary steps to unfreeze credit and money markets'' without detailing how that would be accomplished.

Signaling they would intervene to avoid a repeat of last month's collapse of Lehman Brothers Holdings Inc., the officials promised to ensure major banks have access to cash and are able to tap public funds for capital. By refraining from specific fresh measures such as embracing a U.K. plan to guarantee loans between banks, they still run a risk of disappointing investors.

``They've seen what Lehman did and the repercussions,'' said Jeff Pantages, chief investment officer at Alaska Permanent Capital Management in Anchorage, which oversees $2 billion. ``If you're a bondholder, you've got to feel better. If you're a shareholder, you're not so sure.''

A sign of the strains: The G-7 ministers today met with President George W. Bush, an echo of former President Bill Clinton's visit with the group in 1998 amid the Russian debt default and collapse of hedge fund Long Term

``This is a serious global crisis and therefore requires a serious global response,'' Bush said at the White House. The Group of 20, which includes emerging markets such as Russia and China, convenes later.

Lehman's downfall precipitated the latest chapter of the 14- month crisis, causing banks to stop lending to each other out of concern they may not get their funds back. The G-7's willingness to now back ``systematically important financial institutions'' may provide some relief for Morgan Stanley, whose stocks and bonds dropped this week on concerns for its health.

Bank Discussions

U.S. Treasury Secretary Henry Paulson said no bank was singled out in the discussions yesterday.

The policy makers from the U.S., Japan, Germany, U.K., France, Canada and Italy met after stock indexes this month plunged more than 20 percent from Japan to Europe to North America.

That left them under pressure to roll out new policies and adopt a united front to quell the panic in markets after their previous steps failed to do so and appeared disjointed. Instead, they outlined principles for all nations to follow.

Measures taken should protect taxpayers and avoid ``potentially damaging effects on other countries,'' the group said. In the past month, some European governments have taken unilateral actions to increase bank-deposit guarantees, spurring concern that savers would drain cash from nations with less protection.

Paulson said it would be ``naive'' to think that different economies in different circumstances could come up with the same policy paths.

Emergency Actions

In the past two weeks, global central banks executed emergency interest-rate cuts and pumped more cash into markets, the Federal Reserve said it would buy commercial paper, European governments bailed out banks and the U.K. and U.S. said they would start taking equity stakes in financial companies.

Money markets remain gridlocked even so, with the three-month London interbank offered rate climbing to 4.82 percent yesterday, a record premium over the Fed's benchmark rate. The seizure spurred British policy makers to propose a program to backstop loans between banks.

G-7 officials shied away from copying the U.K. idea, which would either turn central banks into clearing houses for banks' loans or have governments back the obligations.

The jump in borrowing costs and restricted access to credit prompted Merrill Lynch & Co. to predict the G-7 economies next year will be the weakest since 1982.

Stock Slump

U.S. stocks fell for an eighth straight day yesterday, with the Dow Jones Industrial Average capping its worst week since 1914. The MSCI World Index of equities in 23 developed countries slid 20 percent this week, the most since records began in 1970.

Policy makers expressed confidence that investors will ultimately recognize the scale of initiatives under way, including a new U.S. plan to buy stocks in a ``broad array'' of financial companies.

``We have taken a lot of actions,'' European Central Bank President Jean-Claude Trichet said. ``It is normal that there is a maturing process.''

Paulson signaled his top priority is to start buying financial stocks as soon as he can. ``This is a plan that I'm quite confident will work,'' he said. The Treasury chief also said ``we have more to do in the liquidity area.''

The American plan follows U.K. Prime Minister Gordon Brown's 50 billion pound ($87 billion) program that will partly nationalize at least eight lenders and provide 250 billion pounds of loan guarantees.

Canadian Plan

Canada's government yesterday moved to shore up its banks by saying it will buy as much as C$25 billion ($21.6 billion) in mortgages from them. German Finance Minister Peer Steinbrueck and Bundesbank President Axel Weber said they're working on a package of measures to rescue banks that'll be revealed before markets open next week.

``The situation in financial markets is demanding unusual and far-reaching decisions from all policy makers,'' Weber said. ``There is no alternative to these measures because banks have come under strong pressure.''

European leaders will go beyond the G-7's agreements in shaping their own rescue package when they meet tomorrow in Paris for a second summit in as many weekends, French Finance Minister Christine Lagarde said. Europe's governments just a few weeks ago questioned the need for a strategy, arguing their banks were sound.

While the G-7's joint statement made no mention of currencies, Trichet said the group viewed excess volatility in exchange rates as detrimental and urged China to allow faster gains in the yuan.

Unprecedented Public Split

Rifts within the G-7 were exposed on two fronts yesterday. Lagarde blamed the U.S.'s decision to let Lehman go bankrupt for precipitating the crisis, while Italian Finance Minister Giulio Tremonti rejected a draft statement for being ``too weak.''

The 266-word text that won his blessing was shorter than the original and aimed at wielding ``a strong psychological impact,'' Lagarde said.

roziex
10-11-2008, 05:39 PM
Nak tanye cik roziex dapat mana template yg ada jumjumaton (tengkorak) tu ? Mcm takde je dari semua teknik yg kat muka 1 tu.

nie jer chart yg sy gune..
boleh la cube yer:D

http://img369.imageshack.us/img369/5035/myfnz3.gif

indicator nie sy dah masukkan kat main chart sy yg kat atas tuh..

http://img390.imageshack.us/img390/7708/goldminer2zz4.png

selamat mencube

peyjal
10-11-2008, 05:45 PM
bro gundoruwo... kesimpulan berita tu.... hehehhe.. sori pening gak nak faham.... pandangan bro.. miggu depan eu naik x... huhuhu.. buka post buy... x sempat tutup... pc hang n then... harddisk rosak... huhuhu... siap bikin pc td petg.. neok ngah floating...

gundurowo
10-11-2008, 05:58 PM
bro gundoruwo... kesimpulan berita tu.... hehehhe.. sori pening gak nak faham.... pandangan bro.. miggu depan eu naik x... huhuhu.. buka post buy... x sempat tutup... pc hang n then... harddisk rosak... huhuhu... siap bikin pc td petg.. neok ngah floating...

buy kat price mana tu??cam nak turun lg jek..hehehe..tapi esok rasanya ada meeting lg kot..tggu esok plak la...:D

peyjal
10-11-2008, 07:15 PM
1.3443... huhu... target nak scalpe 10... yg last katakan..br buy dan nak setting take profit... meragam la pulak... pc siap neok blik.. price memang dah sampai... mmg profit kalo dpt set td..... skang ngah floating pas tu ada news la plak... apakan daya.... emmmmm.... pengajaran... pc untuk forex memang perlu khas... say punya pc satu famili gune... huhuhu... hang sbb ada virus..

subarulimited
10-11-2008, 11:10 PM
wow2....mantap semua ini....power ler progmer kita semua...saya newbie lagi...tak boleh tahan tengok teknik2 otai semua...thx for share skill...

warhead
10-11-2008, 11:17 PM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/aaaa.GIF.jpg

yg ini baru simple,x serabut dan mudah faham..

Nampak mantap ... rasanya setting Stoch yang ni dah dimodified ... lebih accurate ... Stoch MFS yang asal teruk .. ramai yang dah buang ...

teruskan ... inilah hasilnya jika kita sama-sama berkongsi dan memantapkan sesuatu sistem itu.. open source group...

subarulimited
10-11-2008, 11:35 PM
mana nak dapatkan set baru bagi mfs stoch ini bro?

wha928
10-11-2008, 11:43 PM
Salam Semua.... saya sedang menyiap kan e booknya...dalam e book tersebut akan ada :
a. System dan Teknik
1.penerangan setiap indi yg digunakan.(kekeuatan dan kelemahan).
2.Beberapa Teknik memasuki pasaran. Sebab dalam Ver 2.0 banyak cara /teknik yag kita boleh ikut untuk masuk pasaran.
b. Money managmenet ( ringkasan ).
c. Pip managment ( ringkasan )
d. Time management ( ringkasan )
e. Monthly Planning ( ini yang penting ).

* ini disebabkan banyak pekara saya dapati eberapa trader gagal menguasainya...ramai yg menumpukan kepada sesuatu benda tetapi gagal kepada sesuatu benda yang lain..sedangkan ianya bergerak seiringan...amin

** sesiapa dalam conference saya serba sedikit ilmu tu ada saya ajarkan...namun sabarlah ...ianya akan ada dalam manual saya...

x35
10-11-2008, 11:53 PM
Salam Semua.... saya sedang menyiap kan e booknya...dalam e book tersebut akan ada :


Alaikasalam...satu persediaan & persembahan yg business oriented.
Tahniah bro ! Semoga ramai yg dapat faedah nanti

subarulimited
10-11-2008, 11:56 PM
wow tak sabar2 saya nak tengok...thx bro bersusah2 payah buat untuk kami semua...semoga semua trader dimurahkan rezeki...amin2..........

dinarfx
10-12-2008, 12:02 AM
mana nak dapatkan set baru bagi mfs stoch ini bro?

Ada kat post#1, MFS_v2

subarulimited
10-12-2008, 12:29 AM
semua dah ambil...maksud saya ini yang bro warhead cakap itu...stoch set dah mod sedikit...

myrapids
10-12-2008, 12:41 AM
Salam Semua.... saya sedang menyiap kan e booknya...dalam e book tersebut akan ada :
a. System dan Teknik
1.penerangan setiap indi yg digunakan.(kekeuatan dan kelemahan).
2.Beberapa Teknik memasuki pasaran. Sebab dalam Ver 2.0 banyak cara /teknik yag kita boleh ikut untuk masuk pasaran.
b. Money managmenet ( ringkasan ).
c. Pip managment ( ringkasan )
d. Time management ( ringkasan )
e. Monthly Planning ( ini yang penting ).

* ini disebabkan banyak pekara saya dapati eberapa trader gagal menguasainya...ramai yg menumpukan kepada sesuatu benda tetapi gagal kepada sesuatu benda yang lain..sedangkan ianya bergerak seiringan...amin

** sesiapa dalam conference saya serba sedikit ilmu tu ada saya ajarkan...namun sabarlah ...ianya akan ada dalam manual saya...


Alhamdulillah, semoga Bro Wha tak kena "writer block" agar manual tu cepat siap. ;)

mohaja
10-12-2008, 12:47 AM
Salam Semua.... saya sedang menyiap kan e booknya...dalam e book tersebut akan ada :
a. System dan Teknik
1.penerangan setiap indi yg digunakan.(kekeuatan dan kelemahan).
2.Beberapa Teknik memasuki pasaran. Sebab dalam Ver 2.0 banyak cara /teknik yag kita boleh ikut untuk masuk pasaran.
b. Money managmenet ( ringkasan ).
c. Pip managment ( ringkasan )
d. Time management ( ringkasan )
e. Monthly Planning ( ini yang penting ).

* ini disebabkan banyak pekara saya dapati eberapa trader gagal menguasainya...ramai yg menumpukan kepada sesuatu benda tetapi gagal kepada sesuatu benda yang lain..sedangkan ianya bergerak seiringan...amin

** sesiapa dalam conference saya serba sedikit ilmu tu ada saya ajarkan...namun sabarlah ...ianya akan ada dalam manual saya...

Its a good thing bro wha buat ebook mcm ni, kira kalau buku international kat belakang dia ada indi samada buku ni utk beginner, intermediate atau advance; so harapan sy biarlah tahap beginner, jadi detail sikit supaya nubi2 tahu nuts & bolts dalam trading forex.

Its doesn't matter which indicator is the best, but its how you make that indicator works best for you.

p/s: bila ETA Merdeka v2 ni..... hiii gatalnya tangan aku...

myrapids
10-12-2008, 12:55 AM
Salam, ada tak sesiapa di sini yg pernah melalui krisis tahun 1998 dulu atau ada kajian ttg peristiwa tu serta kesan dia kepada forex market? Kalau ada meh la share-share sikit.

ijaljaws78
10-12-2008, 01:05 AM
Salam Semua.... saya sedang menyiap kan e booknya...dalam e book tersebut akan ada :
a. System dan Teknik
1.penerangan setiap indi yg digunakan.(kekeuatan dan kelemahan).
2.Beberapa Teknik memasuki pasaran. Sebab dalam Ver 2.0 banyak cara /teknik yag kita boleh ikut untuk masuk pasaran.
b. Money managmenet ( ringkasan ).
c. Pip managment ( ringkasan )
d. Time management ( ringkasan )
e. Monthly Planning ( ini yang penting ).

* ini disebabkan banyak pekara saya dapati eberapa trader gagal menguasainya...ramai yg menumpukan kepada sesuatu benda tetapi gagal kepada sesuatu benda yang lain..sedangkan ianya bergerak seiringan...amin

** sesiapa dalam conference saya serba sedikit ilmu tu ada saya ajarkan...namun sabarlah ...ianya akan ada dalam manual saya...


power la bro.... tak sabar nak tunggu nih....:)

wha928
10-12-2008, 01:09 AM
Its a good thing bro wha buat ebook mcm ni, kira kalau buku international kat belakang dia ada indi samada buku ni utk beginner, intermediate atau advance; so harapan sy biarlah tahap beginner, jadi detail sikit supaya nubi2 tahu nuts & bolts dalam trading forex.

Its doesn't matter which indicator is the best, but its how you make that indicator works best for you.

p/s: bila ETA Merdeka v2 ni..... hiii gatalnya tangan aku...

Salam...maaf..saya nuat ikut standard sahaj...kalau saya kelas2kan dia..lama2 kenalah buka publishing company...he..he..namun ianya mudah dan asas sahaja...ikut sahaja dan sesiapa yang yang rasa ianya penting ambil dan guna..namun yang dah mahir..jadikan ianya satu bahan bacaan sahaja. Memang "write block" yg ditakuti..tetapi hadapi jelah....saya undur diri dahulu bagi menyiapkan serba sedikit...namun keja 2..pejabat perlu juga saya buat...jadi kalau terlewat sedikit x apakan.....namaun tetap PERCUMA sahaja...

Teringat pepatah forex: sesuatu yang indah tu mungkin di pandangan saya ..namun ianya tidak dipandangan oranglain... dan pepatah saya sendiri adalah... indi bak alatan ...sistem bak mesin.....teknik pula bak SOPnya ( standard Operation Procedure)...kalau SOPnya baik..tetapi menggunakan mesin dan alatan yang lam kita masih mendapat hasil yang cemerlang...

sebagai contoh...macam orang masak nasilah....kalau cara masaknya terbaik...menggunakan periuk lama..dan menggunakan kayu api ( bukan gas) ...kita akan dapat makan nasi yang amat sedap... begitu juga kalau nasi dibungkus dgn daun pisang....alangkah nikmatnya...janganlah terlalu mengharap HI-Tech Machine sedangkan nanti takut kualitinya x ada....walaubagaimanapun ianya bergantung pada SOPnya (tekniknya)...amin.... tamat sehingga disini.....

puteh_linux
10-12-2008, 01:23 AM
takde sape ke sudi kasi ebook kelas belajar forex second edition?:confused:

hello2u
10-12-2008, 01:38 AM
takde sape ke sudi kasi ebook kelas belajar forex second edition?:confused:

bagi email, nanti i send ( tapi tak pasti betul tak ebook tu yg En cari );)

PaLerMo
10-12-2008, 01:45 AM
semua dah ambil...maksud saya ini yang bro warhead cakap itu...stoch set dah mod sedikit...

better tunggu greenpis v trubo baru dari bro forextrading...nak kuar jugak la tu...thanks bro fxtrd..GP banyak membantu..

warhead
10-12-2008, 01:47 AM
Salam, ada tak sesiapa di sini yg pernah melalui krisis tahun 1998 dulu atau ada kajian ttg peristiwa tu serta kesan dia kepada forex market? Kalau ada meh la share-share sikit.

salam ..

1998? errr ... saya belum kenal forex pada masa tu dan baru je abis graduate .. sejarah forex dah lama... tetapi forex dibuka kepada public pada tahun 1998 oleh Presiden Bill Clinton.

Pada masa tersebut (1997-1998) adalah zaman kegawatan dan kemelesetan ekonomi. Bagaimanapun, ianya tidak dirasakan oleh forex trader macam kita sebab masa tu baru peringkat pengenalan forex kepada rakyat marhain. Forex market akan mengikut keadaan ekonomi sesebuah negara. Tiada lagi istilah USD menguat, Pound lemah dan sebagainya.. Semuanya huru-hara seperti yang kita lihat sekarang. Ianya lebih dirasai oleh institusi perbankan dan kewangan.

Kelebihan forex pada keadaan kemelesatan sekarang adalah ianya dua hala - matawang menguat, kita untung dgn Buy, matawang lemah, kita juga untung dengan Sell.

Berlainan dengan pasaran saham ketika ini, semuanya merudum jatuh, semuanya loss dan loss dan loss.. Pernah saya baca orang bunuh diri sebab tidak boleh terima loss dalam saham (ambil bank loan - Share Margin Facility) dan sekarang duit hilang dan kena bayar kat Along berlesen..

Apa yang boleh saya simpulkan - kita ambil kesempatan dari kemelesetan ekonomi dgn membuat duit di forex ini.. Takde banyak, sikit ...

Wasalam

warhead
10-12-2008, 01:50 AM
nie jer chart yg sy gune..
boleh la cube yer:D

http://img369.imageshack.us/img369/5035/myfnz3.gif

indicator nie sy dah masukkan kat main chart sy yg kat atas tuh..

http://img390.imageshack.us/img390/7708/goldminer2zz4.png

selamat mencube

Pengamatan saya dari kak rozie punya indi ... ianya adalah sistem asal Braintrading... ditambah dengan BBand tengkorak.. Jika kita tahu melihat trend, tadah guni beras simpan pips ... tu yang dapat 400% sehari ... Well-done pengikut MBT !!! Inilah BrainTrading!

DTI tu boleh dibuang sebab ianya akan berkonflik sikit dgn indi lain .. DTI tu kena follow trend dan confirmation bersama Heiken Ashi & Price Channel (trade seperti Dean Malone EASY system)

Just make it simple, clean as possible. Banyak indi pun kalau kita tak yakin, susah jugak .. End of the day, kita melepas sahaja..

Saya nampak ada Toyol tersenyum .. jika memang senyum ... akak rozie kita boleh ada machine cetak duit!!!!

voltron_muda
10-12-2008, 02:11 AM
Assalamualaikum wahai trader2 malaysia kat sini...

Saya ni baru lagi dgn forum fxopen kat sini. Harap dapat join belajar sama2 dengan kawan2 kat sini....;)

voltron_muda
10-12-2008, 02:25 AM
Memandangkan saya trade dgn PDA, indicator memang limited. Saya just letak AC dan midle bolingerband saja sebagai senjata utk entry. Hold position pulak berdasarkan trend AO.

So, saya comeup dgn teknik di bawah dengan kekuatan indi pada Heiken Ashi dan arrow MF_4.

Backtesting strategi saya hanya berdasarkan video playback dengan Camtasia. So kalo ade kawan-kawan lain ada idea2 menarik jom la share lagi kat sini ye....:)


http://img511.imageshack.us/my.php?image=manualbarulm3.gif

puteh_linux
10-12-2008, 02:40 AM
bagi email, nanti i send ( tapi tak pasti betul tak ebook tu yg En cari );)

puteh_linux@yahoo.com

yg secong edition ada study kes

bukitbatu22
10-12-2008, 02:52 AM
bagi email, nanti i send ( tapi tak pasti betul tak ebook tu yg En cari );)

mr hello...saya minta boleh ke...(nada merayuu)

bukitbatu22@gmail.com

leosony82
10-12-2008, 03:03 AM
Assalamualaikum wahai trader2 malaysia kat sini...

Saya ni baru lagi dgn forum fxopen kat sini. Harap dapat join belajar sama2 dengan kawan2 kat sini....;)

di persilakan selalu buat newbie2 untuk join forum ni:)

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

hello2u
10-12-2008, 03:10 AM
puteh_linux@yahoo.com

yg secong edition ada study kes

dah send, kalau bro tahu cara upload kan ebook, silakan.
sebab i tak erti macam mana nak upload kat forum.

harap membantu


majulah ilmu bersama:)

mostwanted
10-12-2008, 03:26 AM
bagi email, nanti i send ( tapi tak pasti betul tak ebook tu yg En cari );)

send la kt sya skali...

syauqi86@gmail.com

budak baru nk blajar...:D

hello2u
10-12-2008, 03:55 AM
send la kt sya skali...

syauqi86@gmail.com

budak baru nk blajar...:D

dah ,

asri75
10-12-2008, 04:03 AM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/aaaa.GIF.jpg

yg ini baru simple,x serabut dan mudah faham..

salam Bro...

saya masih x berjaya...setiap kali atatch tpl..keluar error...hingga page kena close...minta bantuan...

khairy
10-12-2008, 04:14 AM
Salam Semua.... saya sedang menyiap kan e booknya...dalam e book tersebut akan ada :
a. System dan Teknik
1.penerangan setiap indi yg digunakan.(kekeuatan dan kelemahan).
2.Beberapa Teknik memasuki pasaran. Sebab dalam Ver 2.0 banyak cara /teknik yag kita boleh ikut untuk masuk pasaran.
b. Money managmenet ( ringkasan ).
c. Pip managment ( ringkasan )
d. Time management ( ringkasan )
e. Monthly Planning ( ini yang penting ).

* ini disebabkan banyak pekara saya dapati eberapa trader gagal menguasainya...ramai yg menumpukan kepada sesuatu benda tetapi gagal kepada sesuatu benda yang lain..sedangkan ianya bergerak seiringan...amin

** sesiapa dalam conference saya serba sedikit ilmu tu ada saya ajarkan...namun sabarlah ...ianya akan ada dalam manual saya...

salam bro wha...
benar bro ...ramai newbie termasuk sy masih dahagakan ilmu fx ni...
sbb tu byk perkara kami belum memahaminya...
kami terpaksa kesana kemari utk mendapatkan ilmu fx ni...
xhairanlah trading kami masih terkial2 dan byk buat salah...
bimbngan dari sifu2 fx sgt diharapkan dan sgt dihargai...
............kami masih berperang.....

learn2biz
10-12-2008, 04:26 AM
salam bro wha...
benar bro ...ramai newbie termasuk sy masih dahagakan ilmu fx ni...
sbb tu byk perkara kami belum memahaminya...
kami terpaksa kesana kemari utk mendapatkan ilmu fx ni...
xhairanlah trading kami masih terkial2 dan byk buat salah...
bimbngan dari sifu2 fx sgt diharapkan dan sgt dihargai...
............kami masih berperang.....
Ilmu itu didatangi, bukan mendatangi ... mereka nak yg belajar akan ada inisiatif sendiri untuk korek ilmu tak kira di mana ... harap jgn sampai minta 'spoonfeed' dari seseorang sebab ianya akan cepat dilupakan berbanding yg dicari sendiri. Tambahan lagi, orang yg diminta berikan ilmu tak semestinya hadir pada saat anda mengharap kehadirannya ...

Dalam forex, pengalaman itu penting .. belajar dari trade anda sendiri lebih baik dari belajar cara dari seseorang kerana org itu tak semestinya tahu segala jawapan apa yg berlaku dalam forex ini.

bidara
10-12-2008, 04:39 AM
Tambah Trend Indicator untuk penambah baikan,

Lihat SS

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trend.gif.jpg

ENTER POSITION TREND CROSS LEBIH CONFIRM


SETUJU KATAKATA TUAN
Ilmu itu didatangi, bukan mendatangi ... mereka nak yg belajar akan ada inisiatif sendiri untuk korek ilmu tak kira di mana ... harap jgn sampai minta 'spoonfeed' dari seseorang sebab ianya akan cepat dilupakan berbanding yg dicari sendiri. Tambahan lagi, orang yg diminta berikan ilmu tak semestinya hadir pada saat anda mengharap kehadirannya ...

Dalam forex, pengalaman itu penting .. belajar dari trade anda sendiri lebih baik dari belajar cara dari seseorang kerana org itu tak semestinya tahu segala jawapan apa yg berlaku dalam forex ini.

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trend3.gif.jpg

khairy
10-12-2008, 04:53 AM
Ilmu itu didatangi, bukan mendatangi ... mereka nak yg belajar akan ada inisiatif sendiri untuk korek ilmu tak kira di mana ... harap jgn sampai minta 'spoonfeed' dari seseorang sebab ianya akan cepat dilupakan berbanding yg dicari sendiri. Tambahan lagi, orang yg diminta berikan ilmu tak semestinya hadir pada saat anda mengharap kehadirannya ...
Dalam forex, pengalaman itu penting .. belajar dari trade anda sendiri lebih baik dari belajar cara dari seseorang kerana org itu tak semestinya tahu segala jawapan apa yg berlaku dalam forex ini.

benar bro..........

roziex
10-12-2008, 05:01 AM
Pengamatan saya dari kak rozie punya indi ... ianya adalah sistem asal Braintrading... ditambah dengan BBand tengkorak.. Jika kita tahu melihat trend, tadah guni beras simpan pips ... tu yang dapat 400% sehari ... Well-done pengikut MBT !!! Inilah BrainTrading!

DTI tu boleh dibuang sebab ianya akan berkonflik sikit dgn indi lain .. DTI tu kena follow trend dan confirmation bersama Heiken Ashi & Price Channel (trade seperti Dean Malone EASY system)

Just make it simple, clean as possible. Banyak indi pun kalau kita tak yakin, susah jugak .. End of the day, kita melepas sahaja..

Saya nampak ada Toyol tersenyum .. jika memang senyum ... akak rozie kita boleh ada machine cetak duit!!!!

kat mane nampak toyol tuh bro warhead?
mesti besh kan..hehehe
tunjukkan bro warhead boley

roziex
10-12-2008, 05:13 AM
nie demo jer, nak yakinkan trade before msk live acc..
nak ikut trading spt bro wha, forextrading dan raz4..smpi 90 post tuh dia bukak..tabik la ngan raz4


http://img529.imageshack.us/img529/4352/gamabarpc5.gif

bidara
10-12-2008, 05:18 AM
kat mane nampak toyol tuh bro warhead?
mesti besh kan..hehehe
tunjukkan bro warhead boley


Tempat Tadah PIP

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trenda.GIF.jpg

jas
10-12-2008, 05:36 AM
Tambah Trend Indicator untuk penambah baikan,

Lihat SS

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trend.gif.jpg

ENTER POSITION TREND CROSS LEBIH CONFIRM


SETUJU KATAKATA TUAN
Ilmu itu didatangi, bukan mendatangi ... mereka nak yg belajar akan ada inisiatif sendiri untuk korek ilmu tak kira di mana ... harap jgn sampai minta 'spoonfeed' dari seseorang sebab ianya akan cepat dilupakan berbanding yg dicari sendiri. Tambahan lagi, orang yg diminta berikan ilmu tak semestinya hadir pada saat anda mengharap kehadirannya ...

Dalam forex, pengalaman itu penting .. belajar dari trade anda sendiri lebih baik dari belajar cara dari seseorang kerana org itu tak semestinya tahu segala jawapan apa yg berlaku dalam forex ini.

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trend3.gif.jpg

Aslmkum bro... sebenarnya kalau bro tengok indi garis trend tu lebih kurang sama je dengan indi Forex Trend v22 tu.. cuma dia guna garis sedangkan v22 tu guna bar.. dah lama saya guna indi garis trend ni tapi ianya ada kelemahan iaitu tidak ada cara yang tertentu untuk entry.. Biasanya entry masa garis tu bersilang tapi persilangan bukan semuanya menjadik.. ada masa trend reverse atau pullback menyebabkan persilangan tak jadik.. dan ada masa persilangan jadik tapi sideway atau bottleneck berlaku.. ini boleh menyebabkan ting-tong dan kalau margin tak kuat boleh hancuss.. Saya tengok indi ni hanya baik untuk confirmation sahaja.. Tapi bagi pndpt saya, kalau dah guna macd dan fxtrendv22 tu pun dah kira ok sebab function lebih kurang sama.. kalau trlmpau bnyk indi pun boleh pening juga dibuatnye.. itu pndpt je.. anyway thanks for the sharing..

bidara
10-12-2008, 05:49 AM
Aslmkum bro... sebenarnya kalau bro tengok indi garis trend tu lebih kurang sama je dengan indi Forex Trend v22 tu.. cuma dia guna garis sedangkan v22 tu guna bar.. dah lama saya guna indi garis trend ni tapi ianya ada kelemahan iaitu tidak ada cara yang tertentu untuk entry.. Biasanya entry masa garis tu bersilang tapi persilangan bukan semuanya menjadik.. ada masa trend reverse atau pullback menyebabkan persilangan tak jadik.. dan ada masa persilangan jadik tapi sideway atau bottleneck berlaku.. ini boleh menyebabkan ting-tong dan kalau margin tak kuat boleh hancuss.. Saya tengok indi ni hanya baik untuk confirmation sahaja.. Tapi bagi pndpt saya, kalau dah guna macd dan fxtrendv22 tu pun dah kira ok sebab function lebih kurang sama.. kalau trlmpau bnyk indi pun boleh pening juga dibuatnye.. itu pndpt je.. anyway thanks for the sharing..

Walaikumusalam..
Ya indi Trend ini baik untuk confirmation sahaja, kerana MACD mungkin cepat sedikit cross dan belumn strong.fxtrendv22 Bar

jas
10-12-2008, 05:58 AM
http://usera.ImageCave.com/chippotato/aaaa.GIF.jpg

yg ini baru simple,x serabut dan mudah faham..

aslmkum bro.. semoga sihat walafiat.. saya ada buat perbandingan antara traderwawasanMACD dengan traderwawasanMACD2.. untuk 10 hari ke belakang, saya dapati traderwawasanMACD2 lebih reliable dan lebih cepat memberikan signal maka boleh entry lebih awal berbanding traderwawasanMACD. Untuk peluang entry selama 10 hari ni di pair EU, semua peluang entry lebih dulu muncul pada traderwawasanMACD2 berbanding hanya 2 peluang entry yang muncul dulu di traderwawasanMACD. Oleh itu saya berpendapat traderwawasanMACD2 lebih reliable. Ada beberapa peluang entry menunjukan traderwawasanMACD telah memberikan singnal entry yang kurang selamat kerana sudah terlewat satu bar daripada traderwawasanMACD2.. Walaubagaimanapun kajian ini tidak dapat mengukur dengan terlalu tepat tahap safety kedua-da indi tsbt.

Saya dapati dalam greenpips v2, bro menggunakan traderwawasanMACD dan membuang traderwawasanMACD2 yang lebih accurate.. boleh beri pendapat dan justification tentang perkara ni? thanks for the sharing and aslmkum..

KERANA KITA BERNIAGA, BANYAKKAN MENJUAL (SELL) DARIPADA MEMBELI (BUY)

myrapids
10-12-2008, 06:47 AM
salam ..

1998? errr ... saya belum kenal forex pada masa tu dan baru je abis graduate .. sejarah forex dah lama... tetapi forex dibuka kepada public pada tahun 1998 oleh Presiden Bill Clinton.

Pada masa tersebut (1997-1998) adalah zaman kegawatan dan kemelesetan ekonomi. Bagaimanapun, ianya tidak dirasakan oleh forex trader macam kita sebab masa tu baru peringkat pengenalan forex kepada rakyat marhain. Forex market akan mengikut keadaan ekonomi sesebuah negara. Tiada lagi istilah USD menguat, Pound lemah dan sebagainya.. Semuanya huru-hara seperti yang kita lihat sekarang. Ianya lebih dirasai oleh institusi perbankan dan kewangan.

Kelebihan forex pada keadaan kemelesatan sekarang adalah ianya dua hala - matawang menguat, kita untung dgn Buy, matawang lemah, kita juga untung dengan Sell.

Berlainan dengan pasaran saham ketika ini, semuanya merudum jatuh, semuanya loss dan loss dan loss.. Pernah saya baca orang bunuh diri sebab tidak boleh terima loss dalam saham (ambil bank loan - Share Margin Facility) dan sekarang duit hilang dan kena bayar kat Along berlesen..

Apa yang boleh saya simpulkan - kita ambil kesempatan dari kemelesetan ekonomi dgn membuat duit di forex ini.. Takde banyak, sikit ...

Wasalam

Benar Bro, market naik turun kita leh sapu pips. Cuma tu laa market jadi huru-hara macam yg Bro cakap. Mungkin kita tgh trade tapi tak sedar yg tetiba ada negara yang buat polisi baru ke, suntikan ekonomi ke so tetiba trend berubah dan kita terkantoi. Tapi jika main pips kecik je safe sikit. Lagi satu, bila keadaan gini mungkin asyik main sideway je. Institusi kewangan ni tak termasuk broker forex ke? Risau gak.

yanshinoda
10-12-2008, 07:29 AM
mintak pendapat otai2 / friend pasal pengolahan indi2 saye wat ni...
malu nak post terus bende ni kat sini... takut de yang tak kene lagi!
so pe pendapat korang ...
http://img520.imageshack.us/img520/1332/sdklasdjfnopsdn0.png
yang kotak2 merah bawah cs tu... cs untuk tf D1
yang lain2 asas2 biase indi2 otai2 semue....

tamiji
10-12-2008, 07:31 AM
Tempat Tadah PIP

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trenda.GIF.jpg

assalamualaikum broo.. macam mana nak dapat setting graf macam nie? boleh mintak tolong ajarkan tak?

umo
10-12-2008, 08:07 AM
mintak pendapat otai2 / friend pasal pengolahan indi2 saye wat ni...
malu nak post terus bende ni kat sini... takut de yang tak kene lagi!
so pe pendapat korang ...
http://img520.imageshack.us/img520/1332/sdklasdjfnopsdn0.png
yang kotak2 merah bawah cs tu... cs untuk tf D1
yang lain2 asas2 biase indi2 otai2 semue....


waahh..nmpk gempaq nih..leh nk try ngetest?

kg_boy
10-12-2008, 08:18 AM
Salam...

Ini Indi stoch yg boleh di lihat dlm berbagai TF..
seperti mana yg diminta oleh salah seorg kawan dlm ni..
aku guna setting 30,3,3..
dan kalau tak silap hanya menunjukkan 10 cs bagi setiap TF..
boleh tukar mengikut kesuaian..selamat menggunakannya

sorry pada tuan tanah..keluar sikit tajuk ni..

yanshinoda
10-12-2008, 08:35 AM
waahh..nmpk gempaq nih..leh nk try ngetest?

boleh umo inssallah...
kasi aku try dulu sehari 2 lagi....
masih belum puas ati ni.... setting tak tepat lagi!

mostwanted
10-12-2008, 08:47 AM
dah ,

tq bro,x abih baca lg, byk gk info dlm ni...

areyein
10-12-2008, 08:49 AM
Assalamualaikum semua sifu2 n traders semua. Nubie minta izin belajar teknik dlm nie blh....

dr.duit
10-12-2008, 10:00 AM
Ilmu itu didatangi, bukan mendatangi ... mereka nak yg belajar akan ada inisiatif sendiri untuk korek ilmu tak kira di mana ... harap jgn sampai minta 'spoonfeed' dari seseorang sebab ianya akan cepat dilupakan berbanding yg dicari sendiri. Tambahan lagi, orang yg diminta berikan ilmu tak semestinya hadir pada saat anda mengharap kehadirannya ...

Dalam forex, pengalaman itu penting .. belajar dari trade anda sendiri lebih baik dari belajar cara dari seseorang kerana org itu tak semestinya tahu segala jawapan apa yg berlaku dalam forex ini.

betul tu bro....saya sentiasa membuat kesilapan baru dan dari sini saya belajar...tapi kita semua susah nak dapat ilmu ini jika menggunakan demo acc.
sahaja .....kerana thrill nye berlainan....ingat kejayaan bermula dari kegagalan
nasihat saya cepat2 lah buka real acc. walaupun cuma mikro dan minimum deposit
untuk terus bukak acc FXMALAY KLIK SINI (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=28619)

freestylesurfer
10-12-2008, 10:17 AM
Salam...

Ini Indi stoch yg boleh di lihat dlm berbagai TF..
seperti mana yg diminta oleh salah seorg kawan dlm ni..
aku guna setting 30,3,3..
dan kalau tak silap hanya menunjukkan 10 cs bagi setiap TF..
boleh tukar mengikut kesuaian..selamat menggunakannya

sorry pada tuan tanah..keluar sikit tajuk ni..

Thanks bro. Den baru dapat kat forum sebelah. Apapun tq bebanyak:D

warhead
10-12-2008, 11:11 AM
Assalamualaikum semua sifu2 n traders semua. Nubie minta izin belajar teknik dlm nie blh....

Silakan .. sesiapa saya boleh sedut apa-apa kat sini ... dengan syarat .. start dari Page #1, Post #1 .. jangan start dari belakang ..

Ok .. Setuju semua??

Hhehhee ..

gundurowo
10-12-2008, 11:38 AM
Silakan .. sesiapa saya boleh sedut apa-apa kat sini ... dengan syarat .. start dari Page #1, Post #1 .. jangan start dari belakang ..

Ok .. Setuju semua??

Hhehhee ..

setuju..walaupun agak kejam sket tp it is the best sbb dgn cara ni br leh blajo..kalo terus pegi last page kang,asik2 tanya soklan sama...

bidara
10-12-2008, 12:04 PM
assalamualaikum broo.. macam mana nak dapat setting graf macam nie? boleh mintak tolong ajarkan tak?


Ambil ini Downlod / indi dan template..nak explain panjang sangat ni.

areyein
10-12-2008, 12:08 PM
Ambil ini Downlod / indi dan template..nak explain panjang sangat ni.

ok thanks sifu2 semua.. sebenarnya sehari suntuk semalam saya baca thread ni dari 1st page sehingga last pages. Cuma rasa serabut sikit cos byk indi2 tambahan yg di suggest olh traders2 lain (dah x tau nak ambik indi tambahan yg mana 1 :) ) So link yg bro kasi ni kira yg telah dicompile semua ke

salik_sufi
10-12-2008, 12:09 PM
Ambil ini Downlod / indi dan template..nak explain panjang sangat ni.

maaf la bro...cuma sekadar nak bertanya ttg indi yang bro bagi tuh,dia tuh macam nak kenal yang kita nie dah lewat masuk dan jugak nak curi pips kan?camtuh ke?maaf la..budak baru belajar...

warhead
10-12-2008, 12:23 PM
ok thanks sifu2 semua.. sebenarnya sehari suntuk semalam saya baca thread ni dari 1st page sehingga last pages. Cuma rasa serabut sikit cos byk indi2 tambahan yg di suggest olh traders2 lain (dah x tau nak ambik indi tambahan yg mana 1 :) ) So link yg bro kasi ni kira yg telah dicompile semua ke

Indicator dan pengubahsuaian yang standard terdapat di Post#1..

Kebanyakan yang ada selainnya adalah tambahan traders sendiri. Ada yang sampai 5-6 indicator. Itu saya tak masukkan di post#1.

Yang masalahnya adalah traders tak tahu apa rules tersebut. Saya pernah kaji beberapa indicator yang dicadangkan di sini tetapi hasilnya adalah sama - sebab rules dan programming adalah sama tetapi diolah dalam gambaran/visualize yang berlainan..

Yang penting adalah keyakinan kita sendiri ... Paling banyak 2 indicator di chart utama dan 1 indicator yang berlainan di chart kedua ... Simple ...

Contohnya, major trend, mini trend (retracement atau continue trend) di main chart dan confirmation entry di 2nd chart.

Wasalam

bidara
10-12-2008, 12:54 PM
Indicator dan pengubahsuaian yang standard terdapat di Post#1..

Kebanyakan yang ada selainnya adalah tambahan traders sendiri. Ada yang sampai 5-6 indicator. Itu saya tak masukkan di post#1.

Yang masalahnya adalah traders tak tahu apa rules tersebut. Saya pernah kaji beberapa indicator yang dicadangkan di sini tetapi hasilnya adalah sama - sebab rules dan programming adalah sama tetapi diolah dalam gambaran/visualize yang berlainan..

Yang penting adalah keyakinan kita sendiri ... Paling banyak 2 indicator di chart utama dan 1 indicator yang berlainan di chart kedua ... Simple ...

Contohnya, major trend, mini trend (retracement atau continue trend) di main chart dan confirmation entry di 2nd chart.

Wasalam


http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trend4.gif.jpg
Contohnya, major trend, mini trend (retracement atau continue trend) di main chart dan confirmation entry di 2nd chart

areyein
10-12-2008, 01:05 PM
ok thanks bro warhead, bro bidara template yg di beri tu ada 2 kan, so guna yg mf_strategy2 tul tak? erm kalau confirmation entry di 2nd chart tu mcmana yerk

bidara
10-12-2008, 01:12 PM
ok thanks bro warhead, bro bidara template yg di beri tu ada 2 kan, so guna yg mf_strategy2 tul tak?

Pilih lah yg mana rasa ok
Lihat Tadah Pip
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=22905&page=267

warhead
10-12-2008, 01:15 PM
http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trend4.gif.jpg
Contohnya, major trend, mini trend (retracement atau continue trend) di main chart dan confirmation entry di 2nd chart

Ya... Itulah Brain Trading ...

mael
10-12-2008, 01:39 PM
Ya... Itulah Brain Trading ...
Garisan lurus berpetak yang berwarna merah dan biru tu adakah ia garisan resistan dan support?

areyein
10-12-2008, 01:47 PM
Tempat Tadah PIP

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfs-trenda.GIF.jpg

bro kenapa SELL yg last sekali ni x kuar anak panah dia?

warhead
10-12-2008, 01:56 PM
Garisan lurus berpetak yang berwarna merah dan biru tu adakah ia garisan resistan dan support?


Yaa .. R1,R2,R3 & S1,S2,S3. Video ada kat depan tu ..

mael
10-12-2008, 02:03 PM
Yaa .. R1,R2,R3 & S1,S2,S3. Video ada kat depan tu ..
Ya, Maksud saya adakah ia merupakan resistan dan support yang paling kuat?

bidara
10-12-2008, 02:21 PM
bro kenapa SELL yg last sekali ni x kuar anak panah dia?


Trend masih lagi Down yg kuat (lihat indi fx-trend) bar merah menunjuk Trend lagi Kuat Down, Trend continue Down.

warhead
10-12-2008, 02:46 PM
Salam,

Sekadar panduan untuk Open Market 5am esok... Sekarang ni tau lah sikit2 samada gap pagi esok tu besar ke kecil... Yang tak tutup pagi Sabtu tu, hati-hati yaaa .. maybe ada yang akan tau sekarang ni price dah beza 100-200 pips ..

http://usera.ImageCave.com/warhead/quote.GIF

Selamat Malam semua ..

Wasalam

warhead
10-12-2008, 02:50 PM
Trend masih lagi Down yg kuat (lihat indi fx-trend) bar merah menunjuk Trend lagi Kuat Down, Trend continue Down.

Buat masa sekarang, EU tu dah UP 1.3523 (beza 100++ pips) selepas close pagi sabtu ..

Mari kita lihat pagi esok ..

puteh_linux
10-12-2008, 02:51 PM
Salam,

Sekadar panduan untuk Open Market 5am esok... Sekarang ni tau lah sikit2 samada gap pagi esok tu besar ke kecil... Yang tak tutup pagi Sabtu tu, hati-hati yaaa .. maybe ada yang akan tau sekarang ni price dah beza 100-200 pips ..

http://usera.ImageCave.com/warhead/quote.GIF

Selamat Malam semua ..

Wasalam

sifu amik kat sumber mane yerk.
thanks

myptis123
10-12-2008, 03:30 PM
Tolong jawab bg pihak bro warhed... kalu hari minggu leh monitor price kat sini

http://www.forex-markets.com/quotes.htm

sakuntil
10-12-2008, 08:00 PM
MF strategy saya tambahkan Stochastic dan Turbo_Jrsx (jadi satu windows) menambah semakin jelas kapan untuk entry, kapan untuk closed...
Lihat garis abu-abu dan pergantian warna merah dan hijau di stochasticnya...

http://i36.tinypic.com/15xo5mc.gif

silahkan ambil...

leosony82
10-12-2008, 10:46 PM
Assalamualaikum semua sifu2 n traders semua. Nubie minta izin belajar teknik dlm nie blh....

boleh xda masalah...usaha tangga kejayaan

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

x35
10-13-2008, 12:51 AM
Kat post#1 ada sesuatu yg mendukacitakan.
Inilah akibat perasaan tamak yg menguasai diri.
Perasaan tamak yg merugikan.
Tetapi kalau tamak pips masa trading dengan syarat under control baru berbaloi dan puas hati sebab kita tak naya orang lain....aminnnn

puteh_linux
10-13-2008, 01:12 AM
Tolong jawab bg pihak bro warhed... kalu hari minggu leh monitor price kat sini

http://www.forex-markets.com/quotes.htm

terima kasih byk2
btl2 info bro membantu saya.

deen83
10-13-2008, 01:15 AM
Kat post#1 ada sesuatu yg mendukacitakan.
Inilah akibat perasaan tamak yg menguasai diri.
Perasaan tamak yg merugikan.
Tetapi kalau tamak pips masa trading dengan syarat under control baru berbaloi dan puas hati sebab kita tak naya orang lain....aminnnn

itu lah manusia..suka sangat mencetak rompak hak org lain..MANUSIA MUDAH LUPA

globex
10-13-2008, 01:32 AM
Kat post#1 ada sesuatu yg mendukacitakan.
Inilah akibat perasaan tamak yg menguasai diri.
Perasaan tamak yg merugikan.
Tetapi kalau tamak pips masa trading dengan syarat under control baru berbaloi dan puas hati sebab kita tak naya orang lain....aminnnn


Ini semua akan mematikan semangat kawan2 kita yg betungkus lumus mencipta dan menolong dengan niat baik...

hcho
10-13-2008, 01:36 AM
MF strategy saya tambahkan Stochastic dan Turbo_Jrsx (jadi satu windows) menambah semakin jelas kapan untuk entry, kapan untuk closed...
Lihat garis abu-abu dan pergantian warna merah dan hijau di stochasticnya...

http://i36.tinypic.com/15xo5mc.gif

silahkan ambil...


EU Hari ini.............................................

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/ramalan4.gif.jpg

m_ficry
10-13-2008, 01:51 AM
Salam Bro Forex semua,

Thread ini dibuka selari kepada DUNIAFX?? Indicator memang senang faham... http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=15712

Ianya bertujuan untuk berkongsi sistem BrainTrading dari Forex-tsd, dijadikan DuniaFX . Amat senang dan menguntungkan...

Ramai yang telah menguji DuniaFX aka Braintrading - ianya memberikan hasil yang memberangsangkan. Walau bagaimanapun masih terdapat kelemahan untuk menentukan Entry (Buy & Sell). Dengan menggunakan MTF Braintrading confirmation 4H dpt dipastikan di 30M TF. Dengan hanya melihat 30M, kita pasti di 4H pun sedang keluar signal yang sama...

Sistem ini tidak akan menjanjikan beratus-ratus pips atau beribu pips sebulan seperti yang pernah kita baca di tempat lain, tetapi kita lebih melihat kepada nilai pips itu sendiri. Kita inginkan satu sistem yang mudah, ringkas dan memberikan pips yang berterusan. Apalagi jika diberikan secara PERCUMA dan panduan ditulis dalam Bahasa Melayu (walaupun sukar sebenarnya bagi saya menulis dalam Bahasa Melayu). Kali terakhir menulis karangan yang panjang ialah sewaktu peperiksaan SPM 1991.

Akhirnya saya menyiapkan panduan ringkas yang disertakan dengan Indicators, Templates dan Profiles sebagai alat untuk menjadi Saudagar Matawang Asing. Mungkin selepas ini, forum akan menjadi senyap, perbincangan di YM/MSN/Skype akan berkurangan kerana semuanya sibuk berdagang. Itu yang bagus kerana seorang Saudagar Matawang Asing yang hebat tidak berbincang di forum dan IM sewaktu dalam perniaagaan - mereka fokus dalam urusan perdagangan mereka. Ya ... Anda akan menjadi seorang Saudagar Matawang Asing yang hebat.

Mungkin di masa hadapan, ada lagi yang dapat kami kongsikan. Semoga apa yang diberikan ini akan memberi sedikit manfaat kepada kita semua.



RALAT
1. Malay Forex sebenarnya menciplak MTF Braintrading dan dinamakan Cyberkreatif_BrainTrend1Sing_AlertMulti_time

2. Malay Forex menggunakan forummers MBT sebagai bahan ujinya. Setelah berjaya, dia menjual MFS v2 dengan harga USD400 dan mesti register **** di bawahnya (beliau jadi IB). Nasir Yaacob pun tak tipu seminar kuasaforex macam nie.. Bapa borek, anak rintik .. Cikgu kencing berdiri, anak murid kencing berlari ...

Dia menciplak dan cetak rompak indicators di forex-tsd dan mendakwa MF Strategy adalah hakciptanya ...

Tiada tempat bagimu di sini ...


Senarai Download

1. Sistem Green Pips Strategy oleh Bro Forextrading - Dilancarkan di pertengahan Ramadhan. Semoga diberkati Pips Hijau
http://www.savefile.com/files/1805326

2. Sistem Merdekarama Oleh Bro WHA928 - Dilancarkan di petang Kemerdekaan - 30hb Ogos 2008
http://www.savefile.com/files/1758928

3. Indicator, Templates, Profiles dan E-Book Panduan Modified BrainTrading-MBT (1 Jun 2008)
http://www.savefile.com/files/1584943

4. Maklumat mengenai Candlestick
http://www.savefile.com/files/1818421


SEGALANYA MENGENAI MF Strategy V1 & V2 (Unlimited, No Expiry, Non-Locking)


MFS V1 kat sini
http://www.savefile.com/files/1825306

MFS V2 kat sini
http://www.savefile.com/files/1825301

Video MFS v2 kat sini
http://www.savefile.com/files/1825348

=====================
Video Panduan Trading

Pivot Support & Resistance Trading
http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related

Heiken Ashi
http://video.google.com/videoplay?docid=-396280722851000853

Divergence
http://www.youtube.com/watch?v=OR8vwFv-5iU
http://www.youtube.com/watch?v=Hz4tuWGQqfo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4ybk72R9_90&feature=related

nie adalah first post aku dlm thread ni setelah sekian lama menjadi pembaca setia thread ni tanpa melakukan 1 post pun. namun ralat yang bro warhead add kat post#1 membuatkan aku terpanggil untuk melakukan post nie.aku sangat2 terkedu dan kecewa dengan ralat bro warhead tu,sungguh tidak ku sangka bro MF sanggup melakukan semua itu sm_upset sm_upset sm_upset. selama ini aku sangkakan bro MF ikhlas utk menolong newbie2 mcm aku ni, rupa2 nya....ada udang di sebalik mie!!!!!! manusia mudah berubah kerana wang! contohnya pun dah ada dah!!!!!:o

tamiji
10-13-2008, 02:08 AM
Ambil ini Downlod / indi dan template..nak explain panjang sangat ni.

thanks broo.. nanti saya cuba.

khairy
10-13-2008, 02:13 AM
nie adalah first post aku dlm thread ni setelah sekian lama menjadi pembaca setia thread ni tanpa melakukan 1 post pun. namun ralat yang bro warhead add kat post#1 membuatkan aku terpanggil untuk melakukan post nie.aku sangat2 terkedu dan kecewa dengan ralat bro warhead tu,sungguh tidak ku sangka bro MF sanggup melakukan semua itu sm_upset sm_upset sm_upset. selama ini aku sangkakan bro MF ikhlas utk menolong newbie2 mcm aku ni, rupa2 nya....ada udang di sebalik mie!!!!!! manusia mudah berubah kerana wang! contohnya pun dah ada dah!!!!!:o

salam brom_ficry...
harap perkara ni jgn timbulkan lg.....ianya dah berlalu......
harap semua dpt focus kan pd pembelajaran cara2 profitable trading kita semua.....
Amiin...

learn2biz
10-13-2008, 02:25 AM
Weh korang, udah ler ... toksah ler komen lagi pasal ralat tu ... lepas baca, sendiri ingat udah le .. kita tak mau ada perang mulut time bulan baik ni .. memang ramai tak puas ati tapi kena la bersikap adil .. apa yg sudah tu sudah le ..

Kalau MF nak jual itu hak dia, tapi kalau kita tak puas ati, kita cuma boleh terangkan pada mereka yg tak tahu so that org tu sendiri boleh buat pilihan samada nak beli atau tak ... Kalau ikut syarat akad pun ada something wrong sebab ada syarat mesti register bawah dia, itu dah dikira ada dua akad dalam satu .. so .. fikir-fikir la sendiri bila orang buat gitu dalam official forum company lain pulak (kalau open forum lain la cerita)

Kita kena ingat .. forum ni forum official FXOpen .. bukannya open forum .. so, kalau nak perang ke, nak banding broker ke, sini bukan tempatnya ... lebih-lebih lagi mengambil keuntungan dari ahli forum sini utk ditarik dan dibawa ke tempat lain.

Selamat hari raya ... maaf sekali lagi jika ada terkasar bahasa ...

nonwon85
10-13-2008, 02:28 AM
Agak2 korang la kan, apa jd pada GU arinih ek?? saper ede indi pivot yg btol ek?? bole bg x?? sbb indi yg sy pakai nih mcm lain jerk..

nonwon85
10-13-2008, 03:00 AM
sy nih ade 1 penyakit iaitu terlalu cenderung utk wat post buy dr sell..sbb rase takut utk sell menguasai diri...sedangkan kalo sy tgk, candle lbh cenderung utk jatuh bergolek2 ikot graviti dr dia naik lawan graviti..kalo tgk pd akaun history sy pon lbh byk post buy dr sell..mcm maner nih?? sedangkan kalo sy sell dah byk pip sy bole dpt..huhu..

MANSTIR
10-13-2008, 03:16 AM
break trendline, big moves!...Well Done...
http://img357.imageshack.us/img357/5699/trendline1uw0.gif (http://imageshack.us)

puteh_linux
10-13-2008, 03:17 AM
sy nih ade 1 penyakit iaitu terlalu cenderung utk wat post buy dr sell..sbb rase takut utk sell menguasai diri...sedangkan kalo sy tgk, candle lbh cenderung utk jatuh bergolek2 ikot graviti dr dia naik lawan graviti..kalo tgk pd akaun history sy pon lbh byk post buy dr sell..mcm maner nih?? sedangkan kalo sy sell dah byk pip sy bole dpt..huhu..

tepuk dada tanye otak ler
klu mau rugi silakan
tapi kan trend is your friend....

nonwon85
10-13-2008, 03:31 AM
break trendline, big moves!...Well Done...
http://img357.imageshack.us/img357/5699/trendline1uw0.gif (http://imageshack.us)
bro, bole share indi market hours open tak??

raz4
10-13-2008, 03:45 AM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil13.jpg
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil131.jpg


Nie ss dalam kul 10:30 sampai 10:50 kot..huhuhu..bepeluh jari masuk laju2..alhamdulilah..boleh tdo dah..keje malam lah kengkawan..balik ingat nak tdo..tetibe nampak signal kuar..cerah biji mata..

nonwon85
10-13-2008, 03:57 AM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil13.jpg
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil131.jpg


Nie ss dalam kul 10:30 sampai 10:50 kot..huhuhu..bepeluh jari masuk laju2..alhamdulilah..boleh tdo dah..keje malam lah kengkawan..balik ingat nak tdo..tetibe nampak signal kuar..cerah biji mata..
oooo....satu pair skali open post 3@4!! patut la...mahsyuk2!!! bole blajo nih..hehe

sakuntil
10-13-2008, 04:00 AM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil13.jpg
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil131.jpg


Nie ss dalam kul 10:30 sampai 10:50 kot..huhuhu..bepeluh jari masuk laju2..alhamdulilah..boleh tdo dah..keje malam lah kengkawan..balik ingat nak tdo..tetibe nampak signal kuar..cerah biji mata..

Tahniah, congratuliation, hebat, mantap bro...:D :D :D

areyein
10-13-2008, 04:03 AM
pergh mantap kipidap bro....

leosony82
10-13-2008, 04:04 AM
pagi ni punya dengan gunakan leosonymethod...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

nonwon85
10-13-2008, 04:04 AM
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil13.jpg
http://i299.photobucket.com/albums/mm301/raz4forex/hasil131.jpg


Nie ss dalam kul 10:30 sampai 10:50 kot..huhuhu..bepeluh jari masuk laju2..alhamdulilah..boleh tdo dah..keje malam lah kengkawan..balik ingat nak tdo..tetibe nampak signal kuar..cerah biji mata..
takder stop loss?? x takot kene mc ker?? hehe..ni mesti modal dah byk ek..hehe..

zura8888
10-13-2008, 04:09 AM
pagi ni punya dengan gunakan leosonymethod...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>


abangggggg..
boleh terangkan sekali lagi tak panduan
untuk open post ikut teknik ni?

leosony82
10-13-2008, 04:17 AM
nanti tunggu saya siapkan method dia yer zura...sabar.....

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

khairy
10-13-2008, 04:20 AM
Semoga thread ini menjadi thread yg berkualiti serta memberi manfaat kpd semua members sesuai dgn tajuk 'Modification & Enhancement Brain Trading system' ..semoga members mendapat ilmu trading dan system2 trading ..dr sifu2 fx disini....
Terimakasih yg xterhingga kpd fxmalay-fxopen dan sifu2 disini..bro warhead bro fxtrdg bro wha....terimakasih semua....

hcho
10-13-2008, 04:25 AM
Tahniah, congratuliation, hebat, mantap bro...:D :D :D

TQ`Bro
Wou....10 lot main....Caya lah ...*** punya makan ni

salik_sufi
10-13-2008, 04:33 AM
nanti tunggu saya siapkan method dia yer zura...sabar.....

bro,saya pun nak jugak yerk..jangan lupakan saya...leosony nie sama je macam mf v1 kan?tapi saya tak dapat masukkan dua indi..yang kuar panah tuh...kenapa yerk bro?dan satu lagi saya ade tambah ngan macd wawasan....tapi hari nie signal dia berlainan...dalam macd nak turun,tapi kat dalam cs nak naik...camane nie?huhuhuh...

nonwon85
10-13-2008, 04:45 AM
Abg Leosony..sy Pon Nak Jgk..hehe..

jas
10-13-2008, 04:46 AM
Ada sifu-sifu kat cni yang dah install indi ramalan yang bro forextrading bagi hari tu tak? aku nyer tak function la.. asyik flat jer.. boleh share template.. thanks for sharing..

hcho
10-13-2008, 04:49 AM
abangggggg..
boleh terangkan sekali lagi tak panduan
untuk open post ikut teknik ni?


MFS vs Leosonny

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfvsls.gif.jpg

Perhatikan

MFS dapat enter lebih awal dari Loesonny, Leosony boleh guna sebagai conformition dan lebih confident dalam trade kerana betul betul ikut trend. Guna kedua dua indi ini tiada problem sy rasa. Bagaimana dgn bro2 semua. setuju....

Skg juga boleh buat BUY (ikut MFS) tetapi indi Leosny belum tunjuk signal Buy. kat sini kita ada risiko.

salik_sufi
10-13-2008, 04:51 AM
MFS vs Leosonny

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfvsls.gif.jpg

Perhatikan

MFS dapat enter lebih awal dari Loesonny, Leosony boleh guna sebagai conformition dan lebih confident dalam trade kerana betul betul ikut trend. Guna kedua dua indi ini tiada problem sy rasa. Bagaimana dgn bro2 semua. setuju....

bro,leh bagi kat saya indi tengkorak tuh?

leosony82
10-13-2008, 04:51 AM
bro,saya pun nak jugak yerk..jangan lupakan saya...leosony nie sama je macam mf v1 kan?tapi saya tak dapat masukkan dua indi..yang kuar panah tuh...kenapa yerk bro?dan satu lagi saya ade tambah ngan macd wawasan....tapi hari nie signal dia berlainan...dalam macd nak turun,tapi kat dalam cs nak naik...camane nie?huhuhuh...

x kuar juga yer...nanti saya check balik yer...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

leosony82
10-13-2008, 04:53 AM
Abg Leosony..sy Pon Nak Jgk..hehe..

sabar...nak check balik indi ni sebab klu hantar kat org xkuar pula arrow..
bg saya check dulu k...dah ok nant saya atcch kat sini k

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

MANSTIR
10-13-2008, 04:56 AM
hmmm boleh celah sikit, aku tgk sekarang ramai yg ubah2 nama pada indicator yg bukan diaorg cipta, aku rasa elok korang give full credits pada pencipta indicator tu dgn declare owner dia supaya bila dia tgk, dia takdelaa rasa terkilan... aku cuma ckp ja... jgn marah ya....:D ...

jadi fikir2laa sendiri ya...

leosony82
10-13-2008, 04:59 AM
MFS vs Leosonny

http://usera.ImageCave.com/aziesu2008/mfvsls.gif.jpg

Perhatikan

MFS dapat enter lebih awal dari Loesonny, Leosony boleh guna sebagai conformition dan lebih confident dalam trade kerana betul betul ikut trend. Guna kedua dua indi ini tiada problem sy rasa. Bagaimana dgn bro2 semua. setuju....

Sky boleh buat BUY walaupun indi Leosny belum tunjuk signal Buy.

betul cakap bro tu...method yg dibuat tu just untuk newbie bg rasa yakin dari sebelum ni...makan setakat 5-10 pip cukup klu guna leosony method ni bro...komen yg macm ni yg bgs so boleh kita improvekan lagi trading kita ni bro...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

leosony82
10-13-2008, 05:01 AM
hmmm boleh celah sikit, aku tgk sekarang ramai yg ubah2 nama pada indicator yg bukan diaorg cipta, aku rasa elok korang give full credits pada pencipta indicator tu dgn declare owner dia supaya bila dia tgk, dia takdelaa rasa terkilan... aku cuma ckp ja... jgn marah ya....:D ...

jadi fikir2laa sendiri ya...

memang bet
ul bro cakap sebab dalam forum ni dah terang2 semua indi free...klu yg ada tukar nama tu just untuk kegunaan sendiri jer bro bukan nak jual kat org...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

anaseem74
10-13-2008, 05:04 AM
takder stop loss?? x takot kene mc ker?? hehe..ni mesti modal dah byk ek..hehe..

- Kalau dah mahir buat entry yg tepat...mcm Raz4 ni..mmg tak payah guna SL...perhatikan masa ENTRY dan masa kena TP...dlm masa 2-5 min jer...

- Ini memerlukan latihan sehingga kita yakin tiada kesilapan2 bodoh untuk entry akan berlaku (macam aku ni..kdg2 nak buat sell terbuat buy..bahaya ler tak buat SL..hehehe...kena praktis lagik)

- Kepantasan membuat keputusan yg tidak silap..hasil dr latihan berterusan dan disiplin (bak kata nasihat yg selalu Raz4 bg kt aku :

1) Pastikan betul2 cross (MACD ker Stoch ker..ikut indi yg korang ikut)

2) Masuk pada awal trend (kalau terlepas jgn kejar, tunggu signal baru)

myghaz
10-13-2008, 05:06 AM
aku tdo pn mimpi merdekarama ver.2.0......hehehhee

leosony82
10-13-2008, 05:07 AM
http://usera.ImageCave.com/leosony82/hari%20ni%20punya%20result.jpg

pagi ni punya result

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

MANSTIR
10-13-2008, 05:08 AM
mr leasony,

what i mean is inside the indicator's name, they changes everything...including names ... do u get it?

myghaz
10-13-2008, 05:09 AM
http://usera.ImageCave.com/leosony82/hari ni punya result.jpg

pagi ni punya result

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

mana file indi nyer?

MANSTIR
10-13-2008, 05:11 AM
utk mr.gundurowo--kalau bukan demark,ape namanya???nk tau gak ni..:D,
sorry tak perasan lak kau tanya kt aku, mmg bukan demark trendline... ni nama dia Line fractals atau nak senang, 2 fractal yg terakhir dikira sebagai garis trendline...cuba search kt TSD forum, mmg aku request kt diaorg pasal trendline ni...

leosony82
10-13-2008, 05:15 AM
mr leasony,

what i mean is inside the indicator's name, they changes everything...including names ... do u get it?

ooooo i see...that u mean...


~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

mazlimoin
10-13-2008, 05:17 AM
wow view dah cecah 200,000 ke atas...power powerr

leosony82
10-13-2008, 05:19 AM
http://usera.ImageCave.com/leosony82/leosony%20method%201.jpg

http://usera.ImageCave.com/leosony82/leosony%20method2.jpg

indi nanti saya bagi sebab indi ni free jer...saya ada hantar kat ramai org ada yg takleh pakai...ada sapa2 leh tolong...indi MTF_synergy Dgn LJ Synergy...indi ni yg problem....tapi kat saya boleh pula pakai...bro2 mana leh tolong......

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692

salik_sufi
10-13-2008, 05:21 AM
betul cakap bro tu...method yg dibuat tu just untuk newbie bg rasa yakin dari sebelum ni...makan setakat 5-10 pip cukup klu guna leosony method ni bro...komen yg macm ni yg bgs so boleh kita improvekan lagi trading kita ni bro...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

bro,nak tanya skit nie..main leonsony tuh pakai kat tf berapa?bukan tf30 ke?mane yang lagi sesuai?

MANSTIR
10-13-2008, 05:21 AM
http://img413.imageshack.us/img413/2725/blackwhiteog7.gif (http://imageshack.us)
this is what u'll do if over confident!:D

nonwon85
10-13-2008, 05:22 AM
eh ye la..below 3 minit dgn 3 post?? dasyat tahap cipan dah bro raz4 ni..nak kene practise lg nih..

leosony82
10-13-2008, 05:22 AM
bro,nak tanya skit nie..main leonsony tuh pakai kat tf berapa?bukan tf30 ke?mane yang lagi sesuai?

untuk tf15 bro....klu 30 xtest lagi la...bro try la tgk...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

salik_sufi
10-13-2008, 05:24 AM
untuk tf15 bro....klu 30 xtest lagi la...bro try la tgk...

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692">Registration</a>

baru saya tahu..ingatkan main kat tf30 macam mfs tuh...ok,,bro,dah tahu ke kenapa yang saya tak kuar arrow tuh?

leosony82
10-13-2008, 05:26 AM
baru saya tahu..ingatkan main kat tf30 macam mfs tuh...ok,,bro,dah tahu ke kenapa yang saya tak kuar arrow tuh?

xpa bro try dulu k...pelan2...bukan senang nak senang

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

MANSTIR
10-13-2008, 05:27 AM
please download here for opening trade indicator---> http://www.4shared.com/file/66726617/35195a9c/Dolly_Trading_Times__3.html

myghaz
10-13-2008, 05:31 AM
please download here for opening trade indicator---> http://www.4shared.com/file/66726617/35195a9c/Dolly_Trading_Times__3.html

ni indi yg mana plak? bleh tunjuk contoh ss kat sini...

leosony82
10-13-2008, 05:32 AM
please download here for opening trade indicator---> http://www.4shared.com/file/66726617/35195a9c/Dolly_Trading_Times__3.html

thank u bro...lupa mcm mana nak gunakannya bro ada 2 garis jer

~Hidup FXOpen~

join fxmalay today!!!!

Registration (https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/Actions/Redirect.ashx?Agent=87692)

roziex
10-13-2008, 05:33 AM
mencube nasib BUY GBPUSD..ambik pips cket2 jer la dulu sbb nak masak dah nie

MANSTIR
10-13-2008, 05:35 AM
tadi ade org request indicator opening trading.... tu la dia indicator ya...

roziex
10-13-2008, 05:36 AM
mencube nasib BUY GBPUSD..ambik pips cket2 jer la dulu sbb nak masak dah nie

Alhamdulillah lepas jugak akhirnya BUY dengan 3 lot td..hehehe

myghaz
10-13-2008, 05:37 AM
tadi ade org request indicator opening trading.... tu la dia indicator ya...

ada 3 garis jee....ungu,biru n kuning.utk apa tu?

zura8888
10-13-2008, 05:43 AM
tadi ade org request indicator opening trading.... tu la dia indicator ya...

waah kena cuba gak ni...
macamana nak guna ni bang?

MANSTIR
10-13-2008, 05:46 AM
europe open trade kul 8
london open trade pukul 10
US open trade kul 15:00 or 3:00

indicator ni hanya utk tgk masa market open/closed je, bukan utk decide sell or buy ya

salik_sufi
10-13-2008, 05:48 AM
tadi ade org request indicator opening trading.... tu la dia indicator ya...

maaf bro..budak baru belajar nak tanya nie...camane nak pakai indi tuh?\tak faham la dia punya line tuh.ade 3 line...

MANSTIR
10-13-2008, 05:52 AM
saya pon baru je belajar ni, indi ni guna utk tgk market bila dia open/closed je... indi ni takde kene mengena dgn signal buy/sell ya...

learn2biz
10-13-2008, 05:53 AM
europe open trade kul 8
london open trade pukul 10
US open trade kul 15:00 or 3:00

indicator ni hanya utk tgk masa market open/closed je, bukan utk decide sell or buy ya

Ikut waktu Mesia :
Euro open - 1 pm close 10 pm
London open - 3 pm close 12 pm
US open - 8 pm close 5 am

wha928
10-13-2008, 06:12 AM
Salam..saya mendapat permintaan dari seorang rakan untuk menghantar ss terkini dalam forum ini...demi melunaskan permintaannya ini saya sertakan malah saya kata selepas ini saya x mahu lagi menghantar ss ke sini untuk mengelakkan salah faham...ini saya buat sejak jam 8.00 pagi hingga 1.00 tghari...dgn siste ver 2.0...percaya atau inilah kenyataannya...semuanya dalam proses pembuatannya manual.

http://usera.ImageCave.com/wha928/23ew.GIF.jpg

sebelumnya..
http://usera.ImageCave.com/wha928/23e.GIF.jpg

kepada sahabat2 ku...masa agak terhad dan saya sendiri hendak menyiapkan ebook .....semoga anda semua di cucuri dgn pip 2 hijau...amin

MANSTIR
10-13-2008, 06:20 AM
thanks bro wha, semoga bahagia selalu...saya org yg pertama yg akan download system bro...ni boleh dibuat ea ni..:D hehhehe

e_spacexx
10-13-2008, 06:22 AM
Salam..saya mendapat permintaan dari seorang rakan untuk menghantar ss terkini dalam forum ini...demi melunaskan permintaannya ini saya sertakan malah saya kata selepas ini saya x mahu lagi menghantar ss ke sini untuk mengelakkan salah faham...ini saya buat sejak jam 8.00 pagi hingga 1.00 tghari...dgn siste ver 2.0...percaya atau inilah kenyataannya...semuanya dalam proses pembuatannya manual.

http://usera.ImageCave.com/wha928/23ew.GIF.jpg

sebelumnya..
http://usera.ImageCave.com/wha928/23e.GIF.jpg

kepada sahabat2 ku...masa agak terhad dan saya sendiri hendak menyiapkan ebook .....semoga anda semua di cucuri dgn pip 2 hijau...amin


Amin...Moga Bro Wha dpt share pd sume pd ms t'dekat...

bayai75
10-13-2008, 06:24 AM
thanks bro wha, semoga bahagia selalu...saya org yg pertama yg akan download system bro...ni boleh dibuat ea ni..:D hehhehe

salam semua,

saya akan jd org kedua, kalo sempat la & tak der org yg lebih awal dr masta manstir ...heheheh :)