PDA

View Full Version : Masalah & Persoalan : Pertukaran alamat email/salah email/nama penuh



C_kenek
05-20-2008, 02:58 PM
masa register salah taip emel kat borang tu. camne nak edit balik yer

bitter
05-20-2008, 03:40 PM
minta pencerahan dong.

bahye gak gni klu men salah2 tulis.

C_kenek
05-20-2008, 04:27 PM
nak kasi cerahla ni. tak boleh nak withdraw duit plak

learn2biz
05-20-2008, 04:28 PM
Kena hantar email ke [email protected] .. bagitau la sebab mistype ke typing error ke masa isi borang .. jgn lupa attach bukti id ngan bill untuk mengesahkan akaun tu anda yang punya ..

C_kenek
05-20-2008, 04:47 PM
kene attacth skali ke bil salah kat yahoo.com aku tertaip yahooo.com. tulis dalam bahasa melayu lehke?

learn2biz
05-20-2008, 05:14 PM
Aisey .. kena la dlm English ... yup .. syarat dia dah gitu, kena attach id + bil ... bayangkan kalau orang lain boleh suka2 ngaku akaun tu dia punya dan tukar email pas tu pulak buat withdrawal .. lagi haru .. huhuhuhu

bitter
05-20-2008, 05:36 PM
salah tulis yahooooo tu lebey ke bro?

tukar keybod baru la bro .

xpon jgn typeee lelajuu :p

sronok nk bkak akaun bru le tu :D

parakkk la org len ngaku akaun kiteee.

dush dush.

sm_win sm_win

C_kenek
05-20-2008, 11:54 PM
ala salah sikit jekk takan nak id ngan bill skali. salah ada o lebih jekk

nonamer
05-21-2008, 12:27 AM
ala salah sikit jekk takan nak id ngan bill skali. salah ada o lebih jekk

Sebarang penukaran profile perlu disertakan dengan ID. bermakna apabila anda menghantar email ke [email protected], anda perlu setakan ID untuk buktikan akaun itu adalah milik anda, kemudian terangkan masalah (maklumkan email yang lama atau yang silap bersama email yang betul).

Safety 1st sm_rolleye
Peraturan tetap peraturan, so kenalah ikut. lagipun kita sudah bersetuju dengan agreement yang kita tandatangani, so kena ikutlah perturan yang disediakan oleh pihak FXOPEN, lagipun peraturan ini dilakukan untuk keselamatan akaun anda.

*Cuba fikirkan kalu profile boleh diedit dengan hanya menghantar email?
Walaupun kesilapan itu sikit, tapi ia perlu kita ambil berat sebab ianya berkaitan dengan profile client. Sekiranya boleh tukar dengan mudah, ada pulak akaun client yang kehilangan duit nanti, so siapa yang nanti dipersalahkan. Jadi sebelum berlaku, lebih baik buat peraturan yang ketat untuk edit profile, ini menjamin keselamatan akaun client dan mengelakkan perkara-perkara yang buruk/kesilapan berlaku dimasa hadapan.

Thread closed arahan sudah diberikan.

nonamer
05-21-2008, 06:16 AM
contoh email ------------>
----------------------------------------------

TiTLE : REQUEST TO CHANGE EMAIL ADDRESS

Hi

I want request to change my email address.
my old email : ???
my new email : ???
my Account Trade No. : ???
I also attach my ID (national ID) to prove i'm the owner this account.

Thanks
-------------------------------------------

joerazweil
08-14-2008, 01:50 PM
Tuan admin,

Tolong bg tahu bagaimana hendak membuat pembetulan salah ejaan nama semasa membuat pendaftaran,Akaun telah pun diverified,,,

ACC NO ; 111208 nama betul ialah Wan Mohd Masrun Bin W Mathshor, diharap pihak admin boleh betulkan dengan merujuk pasport yang disertakan.Harap dpt disegerakan sebab nak deposit ke akaun esok nie...

Tq atas kerjasama tuan admin..

halzu
08-14-2008, 02:34 PM
Tuan admin,

Tolong bg tahu bagaimana hendak membuat pembetulan salah ejaan nama semasa membuat pendaftaran,Akaun telah pun diverified,,,

ACC NO ; 111208 nama betul ialah Wan Mohd Masrun Bin W Mathshor, diharap pihak admin boleh betulkan dengan merujuk pasport yang disertakan.Harap dpt disegerakan sebab nak deposit ke akaun esok nie...

Tq atas kerjasama tuan admin..

Sila hantar email kpd [email protected] & cc email ker [email protected].. dlm email tu nyatakan masalah anda (dlm english) serta attach ID anda utk pengesahan...:)

joerazweil
08-14-2008, 02:36 PM
Sila hantar email kpd [email protected] & cc email ker [email protected].. dlm email tu nyatakan masalah anda (dlm english) serta attach ID anda utk pengesahan...:)

orait sir, will do that now.....tq tqsm_smile

joerazweil
08-14-2008, 11:36 PM
Aku dah hantar email ke dua2 email yg diberi malam tadi..harap2 pihak berkenaan tidak terlepas pandang masalah aku nie....heheehehehehe..Lagi cepat setel lagi bagus...nak depo nie....

dokgitu
08-21-2008, 10:06 PM
Kepada Moderator bagaimanakah saya ingin menukar email saya setelah selesai semua pendaftaran. Maksud saya tidak mahu menggunakan email semasa pendaftaran kerana kesilapan type email. Email penting semasa hendak membuat conformation drawing.

Harap segera selesaikan masalah saya.

TQ

nonamer
08-22-2008, 02:05 AM
Kepada Moderator bagaimanakah saya ingin menukar email saya setelah selesai semua pendaftaran. Maksud saya tidak mahu menggunakan email semasa pendaftaran kerana kesilapan type email. Email penting semasa hendak membuat conformation drawing.

Harap segera selesaikan masalah saya.

TQ


To change registered email please email [email protected] with your identity documents attached and mention u want to change email address. Please mention also u account trading number and new email address.

learn2biz
08-22-2008, 02:51 AM
Kepada dokgitu,
1) post anda dipindahkan dari thread verification ke sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=8521&page=87 kerana ia berkaitan pengeluaran dan saya dah minta anda rujuk thread ini.
2) anda buka topik baru mengenai persoalan sama dan dipindahkan terus ke thread ini.
3) Harap jangan buat begini lagi kerana anda boleh dianggap post building dan melanggar peraturan forum #3, #5 dan #6
4) Sila baca peraturan forum : http://forum.fxopen.com/showthread.php?p=23238#post23238

dokgitu
08-22-2008, 03:20 AM
Kepada dokgitu,
1) post anda dipindahkan dari thread verification ke sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=8521&page=87 kerana ia berkaitan pengeluaran dan saya dah minta anda rujuk thread ini.
2) anda buka topik baru mengenai persoalan sama dan dipindahkan terus ke thread ini.
3) Harap jangan buat begini lagi kerana anda boleh dianggap post building dan melanggar peraturan forum #3, #5 dan #6
4) Sila baca peraturan forum : http://forum.fxopen.com/showthread.php?p=23238#post23238


Terimakasih atas permasalahan ini. Sebenarnya saya dah cari thread mengenai email ni. Tak jumpa. Walaubagaimanapun terimakasih dan maaf banyak banyak.

ok


To change registered email please email [email protected] with your identity documents attached and mention u want to change email address. Please mention also u account trading number and new email address.

Thank you for information. I can't try email to finance for settle this problem me.

Thank You

learn2biz
08-22-2008, 03:57 AM
Thank you for information. I can't try email to finance for settle this problem me.

Thank You
Hantar sahaja email menggunakan email baru anda. Guna contoh dalam post nonamer : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=172605&postcount=10

Pihak Fxopen mungkin akan call anda berdasarkan no telefon ketika anda daftar akaun sebagai tujuan pengesahan/sekuriti tambahan. Sila jawab telefon anda sekiranya terima nombor dari luar negara.

zue
09-03-2008, 06:48 AM
harap maaf yer...

saya nak bertanya, saya terlupa email saya semasa mendaftar. Kerana saya memiliki email persendirian di yahoo & gmail.

bagaimana saya hendak mendapatkan semula maklumat email saya yer..??? akaun saya 116139. harap dapat membantu

sekian, terima kasih

mazlimoin
09-03-2008, 06:59 AM
harap maaf yer...

saya nak bertanya, saya terlupa email saya semasa mendaftar. Kerana saya memiliki email persendirian di yahoo & gmail.

bagaimana saya hendak mendapatkan semula maklumat email saya yer..??? akaun saya 116139. harap dapat membantu

sekian, terima kasih

cuba masuk kat kabinet ..kat situ ada ruangan personal..pastu tengok email apa yang u pakai..ada appear kat situ

zue
09-03-2008, 07:02 AM
cuba masuk kat kabinet ..kat situ ada ruangan personal..pastu tengok email apa yang u pakai..ada appear kat situ

terima kasih mahaguru

mazlimoin
09-03-2008, 07:45 AM
terima kasih mahaguru

sama-sama...

alanpejan76
09-08-2008, 05:24 PM
asalamualaikom
tumpang tanya admin..camna nak tukar email...dari satu email..ke email yang baru?

halzu
09-09-2008, 01:43 PM
asalamualaikom
tumpang tanya admin..camna nak tukar email...dari satu email..ke email yang baru?


Segala permasalahan pertukaran email, alamat , phone number atau segala yg berkaitan dgn data peribadi anda, sila emailkan ke [email protected] beserta salinan IC dan salinan Bill utility

mazlimoin
09-09-2008, 03:32 PM
asalamualaikom
tumpang tanya admin..camna nak tukar email...dari satu email..ke email yang baru?

wsalam...takper aku tolong jawabkan...nak tukar email pi email ke [email protected] dan sertakan id dan utility bil yg telah di verify hari tu..

roziex
10-01-2008, 02:30 PM
salam sy nak tanya boleh tak?
password hotmail dah lupe..
so sy nak open account baru boleh tak?
dengan meggunakan alamat email yang baru?
terima kasih

learn2biz
10-02-2008, 05:52 AM
salam sy nak tanya boleh tak?
password hotmail dah lupe..
so sy nak open account baru boleh tak?
dengan meggunakan alamat email yang baru?
terima kasih
Buka la berapa banyak nak buka ... tak ada masalah ... rujuk : http://www.fxmalay.com/OurPromotions.aspx

Nota: Tidak ada sebarang sekatan bagi alamat IP atau penggunaan PC yang sama untuk membuka akaun. Anda boleh membuka sebanyak mana akaun yang anda mahu dengan menggunakan IP atau PC yang sama.
Yang penting .. kena verify sebelum boleh buat withdrawal .. tak verify .. boleh depo .. boleh trade ... cuma tak boleh withdraw .. huehuehue

miela1
10-09-2008, 01:48 PM
baru terbaca 'thread' mengenai masalah emel yahoo....
sy dah sent emel baru kat '[email protected]' tu spt yg dimaklum kan kat sini, harap admin dapat dikemaskini (rujukan: no acc 46555)

learn2biz
10-09-2008, 11:30 PM
baru terbaca 'thread' mengenai masalah emel yahoo....
sy dah sent emel baru kat '[email protected]' tu spt yg dimaklum kan kat sini, harap admin dapat dikemaskini (rujukan: no acc 46555)

Kebiasaannya .. pihak fxopen akan hubungi anda menerusi no telefon yg anda daftar ketika buka akaun sebagai langkah keselamatan sebelum buat pertukaran e-mail. Kalau ada call dari luar negara/no yg anda tak kenal dalam tempoh 24jam .. sila angkat ..

miela1
10-12-2008, 09:38 PM
ok, dah tukar ...thanks tuan admin

Norjanah4161
10-27-2008, 11:19 AM
Ada sesetengah daripada website yang saya kunjungi meminta password untuk access email saya dan telah saya bagi. setelah itu saya meragui jika mereka menggunakannya untuk access email saya, yang mana juga berurusan dengan fxopen...patut kah saya buka akaun yang baru?

learn2biz
10-27-2008, 11:27 AM
Ada sesetengah daripada website yang saya kunjungi meminta password untuk access email saya dan telah saya bagi. setelah itu saya meragui jika mereka menggunakannya untuk access email saya, yang mana juga berurusan dengan fxopen...patut kah saya buka akaun yang baru?
Saya cadangkan anda tukar email serta password email anda dengan SEGERA! Tak ada satu pun website yg genuine akan bertanya mengenai PASSWORD akaun email ANDA .. yg tanya tu semuanya SCAMMER! ... plz .. educate yourself before you got into trouble and start blaming others for your own doing.

Norjanah4161
10-28-2008, 10:03 AM
perlukah kita inform fxmalay/open kalau kita berpindah rumah?

learn2biz
10-28-2008, 11:49 AM
perlukah kita inform fxmalay/open kalau kita berpindah rumah?

Perlu. Jika ada masalah, pihak FXMalay/FXOpen akan cuba hubungi anda menerusi apa yg ada dalam fail.

YaNa
11-01-2008, 11:04 AM
Salam! Tul ker satu emel utk satu acc stndard n satu mikro. Cam Yana pnyer kes camner yer...Yana dh ader satu acc stndrd yg mmg dah aktif ler pastu satu mikro( emel yg sama ) tp mikro ni x operate n yana nak login dgn pswrd yg dpt tu xleh...lupalaa mungkin yana dh tukar pswd! Jadi citer dia Yana buka acc thru trader cabinet acc stndrd yg dah verified tu! Jd auto verified tapi emel samalaa...jd skrg dgn satu emel ader satu ac stndrd n 2 akaun demo... boleh ker camni...

learn2biz
11-01-2008, 12:52 PM
Salam! Tul ker satu emel utk satu acc stndard n satu mikro. Cam Yana pnyer kes camner yer...Yana dh ader satu acc stndrd yg mmg dah aktif ler pastu satu mikro( emel yg sama ) tp mikro ni x operate n yana nak login dgn pswrd yg dpt tu xleh...lupalaa mungkin yana dh tukar pswd! Jadi citer dia Yana buka acc thru trader cabinet acc stndrd yg dah verified tu! Jd auto verified tapi emel samalaa...jd skrg dgn satu emel ader satu ac stndrd n 2 akaun demo... boleh ker camni...

Tak ada masalah .. setiap email max 10 std 10 mikro utk welcome bonus. Bila dah lebih ...bonus akan ditarik balik jika diberi. Nak buka sampai 1000 akaun pun boleh dgn email yg sama .. cuma tak de welcome bonus lepas 10 akaun.

kaliwang
11-04-2008, 12:39 PM
macamana nak tukar nama dalam akuan...nama akuan dgn nama dalam i/c tak sama.

learn2biz
11-04-2008, 12:57 PM
macamana nak tukar nama dalam akuan...nama akuan dgn nama dalam i/c tak sama.

Hantar email ke [email protected] beserta salinan id. Bgtau nak update detail.

toron
11-05-2008, 07:59 AM
kalo dah hantar email pada [email protected] tentang masalah penukaran email biasanya brapa lama di ambil masa untuk penukaran.

nonamer
11-05-2008, 08:05 AM
kalo dah hantar email pada [email protected] tentang masalah penukaran email biasanya brapa lama di ambil masa untuk penukaran.

Kebiasaannya pihak finance akan membuat panggilan telefon ke nombor telefon yang telah anda register di FXOPEN untuk pengesahan selanjutnya.

shukri1979
12-12-2008, 10:48 AM
Elo.. sy nk kuarkan duit.. tp syaratnya kena reply dr email yang bagi dulu. Tapi masalah plaknya, email dulu tu salah la.. mcm mana nk tukar ek? patutnya .com tp tertulis .cm jek.. mcm mana ni??? Ada sapa tau??? dr 146475

arialun
12-12-2008, 11:13 AM
Elo.. sy nk kuarkan duit.. tp syaratnya kena reply dr email yang bagi dulu. Tapi masalah plaknya, email dulu tu salah la.. mcm mana nk tukar ek? patutnya .com tp tertulis .cm jek.. mcm mana ni??? Ada sapa tau??? dr 146475


1. email ke ' <[email protected]>' .

2. nyatakan no acct trade anda.

3. nyatakan nama penuh anda.

4. attached document id & utility bills anda sebagai bukti.

5. Bagitau nak rectify email id anda.

howdanny
12-26-2008, 09:30 AM
1. i use my nick to register instead of the name of my IC, in this case can i still bank in or withdraw my money?(my bank account is follow my IC name)

2. how can i bank in money through maybank2u? call the person in charge before bank in? i have read the instruction but not really understand.

hope anyone could help me out. thank you

halzu
12-26-2008, 09:48 AM
1. i use my nick to register instead of the name of my IC, in this case can i still bank in or withdraw my money?(my bank account is follow my IC name)

2. how can i bank in money through maybank2u? call the person in charge before bank in? i have read the instruction but not really understand.

hope anyone could help me out. thank you

1. You are strongly advised to change your name as per IC. Please write an e-mail to [email protected] & c.c to [email protected] Give full details of your account, attach your IC (in colour) & telephone number for verification purpose.

2. Please call one of the representatives, they will assist you. Please refer this link http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=286043&postcount=4

howdanny
12-26-2008, 04:36 PM
wow i just send the email for change my name, within 5mins i received a email that my account was updated. really fast..

delanun
01-06-2009, 03:39 AM
Boleh tak sesiapa menunjukkan kepada saya macam mana nak tukar alamat yang terdapat dalam akaun real?

abc
01-07-2009, 04:04 AM
masaalah kawan pulak, apply akaun pertama dapat A/c num. 129374 pas tu "terapply" kali kedua dpat a/c num.129495. masa buat depo gunakan a/c 129495. kedua2nya menggunakan gmail yang sama, begitu juga pada cabinet. so, yg aktif 129495. tapi monthly statement pad a/c 129374. camana nak buat ek!!!

arialun
01-07-2009, 04:35 AM
Boleh tak sesiapa menunjukkan kepada saya macam mana nak tukar alamat yang terdapat dalam akaun real?


1. email ke [email protected]; dalam email tu:-
a. Subject: Change billing address
b. bagitau nama anda & acct (trader) id.
c. bagitau nak tukar alamat.
d. attachedkan id & utility bill (yang ada alamat baru anda)


masaalah kawan pulak, apply akaun pertama dapat A/c num. 129374 pas tu "terapply" kali kedua dpat a/c num.129495. masa buat depo gunakan a/c 129495. kedua2nya menggunakan gmail yang sama, begitu juga pada cabinet. so, yg aktif 129495. tapi monthly statement pad a/c 129374. camana nak buat ek!!!


Anda nak buat apa tu..?
cuba bagitau dengan detail, padat & ringkas, apa yang bro nak buat?

c2d
01-08-2009, 11:35 AM
Kena hantar email ke [email protected] .. bagitau la sebab mistype ke typing error ke masa isi borang .. jgn lupa attach bukti id ngan bill untuk mengesahkan akaun tu anda yang punya ..

Salam...saya ada masalah sikit..masa register dulu saya guna gmail..tetiba bila check kat personal...dia jadi yahoo plak...takleh nak withdraw la mcm ni..sbb email yg dia tulis kat situ domain je sama...tapi dah tertukar plak dari gmail jadi yahoo....pening2...camne nak wat ni..nak witdraw tak lepas...mintak tolong...

mazlimoin
01-08-2009, 11:43 AM
Salam...saya ada masalah sikit..masa register dulu saya guna gmail..tetiba bila check kat personal...dia jadi yahoo plak...takleh nak withdraw la mcm ni..sbb email yg dia tulis kat situ domain je sama...tapi dah tertukar plak dari gmail jadi yahoo....pening2...camne nak wat ni..nak witdraw tak lepas...mintak tolong...

cam biasa la email ke [email protected]...mintak tukarkan email ...dan sertakan sekali trading id....juga attch ic dan prof of adress semasa verify ari tu...nie pun ikut dari pengalaman gak masa nak tukar emel ari tu

c2d
01-08-2009, 11:48 AM
cam biasa la email ke [email protected]...mintak tukarkan email ...dan sertakan sekali trading id....juga attch ic dan prof of adress semasa verify ari tu...nie pun ikut dari pengalaman gak masa nak tukar emel ari tu

Terima Kasih...leh tak tunjuk format dia skit bang...nubie ni....maap ler...

learn2biz
01-08-2009, 12:10 PM
Terima Kasih...leh tak tunjuk format dia skit bang...nubie ni....maap ler...

Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=172605&postcount=10

ps : kata nubie tapi title dah senior member ... ada yg nak kena drop title/repo tu nanti hehehe

c2d
01-08-2009, 12:17 PM
Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=172605&postcount=10

ps : kata nubie tapi title dah senior member ... ada yg nak kena drop title/repo tu nanti hehehe

erkkk....ampun cik kak.....huhuhuh...gurau senda je tu....dah send dah mail..
mekasih...

forex_stuNNer
01-18-2009, 01:42 AM
Salam...bro, saya ada beberapa soklan kt cni, maklum la newbie lg...

1) Masa nak daftar akaun baru tu, perlu tak kita letak no country code malaysia ni kat depan no hp kita tu? cam 60-019-1234567 ke atau just letak 019-1234567?

2) Address dalam bil air & elektrik saya tersalah taip, misalnya tempat tinggal saya ni bernama kampung assyakirin, tapi dalam bil tu tertulis kampung assyakirim. Alamat kat dalam IC dan lesen memandu saya ialah kampung assyakirin. Bezanya cuma huruf 'n' ngan 'm' ja.. so, macamana ni ek? perlukah saya hantar kedua2 IC & lesen memandu saya bersama2 dengan bil utiliti saya tersebut kepada [email protected]?



Thanks semua..

learn2biz
01-18-2009, 02:18 PM
Salam...bro, saya ada beberapa soklan kt cni, maklum la newbie lg...

1) Masa nak daftar akaun baru tu, perlu tak kita letak no country code malaysia ni kat depan no hp kita tu? cam 60-019-1234567 ke atau just letak 019-1234567?

2) Address dalam bil air & elektrik saya tersalah taip, misalnya tempat tinggal saya ni bernama kampung assyakirin, tapi dalam bil tu tertulis kampung assyakirim. Alamat kat dalam IC dan lesen memandu saya ialah kampung assyakirin. Bezanya cuma huruf 'n' ngan 'm' ja.. so, macamana ni ek? perlukah saya hantar kedua2 IC & lesen memandu saya bersama2 dengan bil utiliti saya tersebut kepada [email protected]?
Thanks semua..
1) sebetulnya .. 6019-xxxxxxx

2) ikut alamat kat utiliti bil .. kalau kat bil tulis 'm' kena bubuh 'm' juga ... kalau masa isi bubuh 'n' kena la hantar email ke [email protected] jika pengesahan akaun anda gagal.

Salinan IC ATAU Lesen memandu ATAU passport utk pengesahan ID

Bil utiliti ATAU bank statement utk pengesahan alamat ...

smnajib
01-24-2009, 09:32 AM
En.Admin,

Bagaimanakah cara untuk menukar email asal kepada yang baru.

FYI, email yang asal akan tidak wujud pada bulan Februari 2009, disebabkan saya resign dari Company tempat bekerja.

No.Akaun : 84538

Terima kasih.

arialun
01-24-2009, 01:51 PM
En.Admin,

Bagaimanakah cara untuk menukar email asal kepada yang baru.

FYI, email yang asal akan tidak wujud pada bulan Februari 2009, disebabkan saya resign dari Company tempat bekerja.

No.Akaun : 84538

Terima kasih.

Sila email ke [email protected] Dalam email itu, pastikan anda;

1. Nyatakan keinginan menukar email sekarang ke email baru

2. Attached kan salinan IC dan Utility Bill sebagai bukti anda adalah pemilik akaun tersebut


cth:

subject: Update my email id.

Dear sir,

I wish to change my existing email id from [email protected] ([email protected]) to xxxx.@gmail.com (xxxx.@gmail.com).

Kindly find my id's for your verifications.

Regards
xxxx bin yyy.

Baginda
01-29-2009, 04:20 AM
Salam
Saya terima email " ELAKKAN MENGAHANTAR EMAIL (AYAT) YANG TIADA KAITAN " apabila melakukan proses pengeluaran. "AYAT" yang tiada kaitan mmg saya tidak hantar tetapi "AYAT" tersebut auto ganerate daripada sistem email.Jadi mcm mana saya nak atasi masalah ini.Harap dapat membantu.
Tq

learn2biz
01-29-2009, 04:25 AM
Salam
Saya terima email " ELAKKAN MENGAHANTAR EMAIL (AYAT) YANG TIADA KAITAN " apabila melakukan proses pengeluaran. "AYAT" yang tiada kaitan mmg saya tidak hantar tetapi "AYAT" tersebut auto ganerate daripada sistem email.Jadi mcm mana saya nak atasi masalah ini.Harap dapat membantu.
Tq

Kadangkala org bubuh signature dlm email ... itu pun auto juga .. kalau yg dari company/free email tak mengapa ... maksud ayat yg tak berkaitan ialah ayat macam "Harap dpt proses dgn segera" atau "Bila boleh masuk akaun?" atau "terima kasih daun keladi" dsb ...

Yg perlu anda email adalah seperti cth di bawah ni aje


http://i512.photobucket.com/albums/t324/halzu/emailwithdraw1.jpg

rujuk : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=282557&postcount=3

learn2biz
01-29-2009, 05:40 AM
Ok .. nampak gaya benda ni bukan masalah pada satu2 negara sbb ada beberapa org dari negara lain pun komplen masalah yg sama ... akan forward pada pihak teknikal FXOpen supaya dapat diperbetulkan secepat mungkin.

zal74
02-25-2009, 02:10 AM
tolong bagi cara macam mana nak tukar email yahoo kepada gmail kat sistem fx saya dah bosan sampai sekarang tak boleh buat pengeluaran, saya dah cancel dan buat semula tetapi masih masalah yang sama, yang hairannya kawan saya buat sebelum ni tak ada masalah pun, diharap dapat membantu.

mazlimoin
02-25-2009, 04:00 AM
tolong bagi cara macam mana nak tukar email yahoo kepada gmail kat sistem fx saya dah bosan sampai sekarang tak boleh buat pengeluaran, saya dah cancel dan buat semula tetapi masih masalah yang sama, yang hairannya kawan saya buat sebelum ni tak ada masalah pun, diharap dapat membantu.

ok camnie...dah buat akaun email gmail kan?
pastu pi email ke [email protected] dan cc ke [email protected] ..kasi number login id dan juga mintak pertukaran dari email lama ke email baru ( sertakan email baru tu )...sertakan sekali id dan utiliti tu sebagai bukti...done..

zal74
02-25-2009, 01:23 PM
salam tuan,

saya nak buat pertukaran email yahoo kepada gmail ,saya nak tanya boleh kah saya guna electrik bil yang bukan nama saya tapi alamat nya sama.
diharap kan dapat membantu.
salam.

zal74
02-25-2009, 01:42 PM
salamsejastera,

Berapa lamakah pertukaran email diperlukan?

learn2biz
02-25-2009, 01:46 PM
salamsejastera,

Berapa lamakah pertukaran email diperlukan?
Biasanya dlm 24-48jam .. pihak finance fxopen mungkin akan telefon anda utk pengesahan ke-2.. kalau dpt call dari luar negara, jgn tak angkat ...

nonamer
02-25-2009, 01:46 PM
salamsejastera,

Berapa lamakah pertukaran email diperlukan?

salam

Kebiasaannya mengambil masa 24-48 jam waktu bekerja.

Thanks

salam

zal74
02-25-2009, 01:58 PM
salamsejastera,
Apa yang saya faham pihak fxopen akan call saya masalah nya no phone yang saya pakai dah hilang , oleh itu perlukah saya sertakan sekali dengan no phone yang baru.
,

learn2biz
02-25-2009, 02:09 PM
salamsejastera,
Apa yang saya faham pihak fxopen akan call saya masalah nya no phone yang saya pakai dah hilang , oleh itu perlukah saya sertakan sekali dengan no phone yang baru.
,
Aduh kesiannya .. lepas satu ... satu lagi masalah ... mesti la kena bagi sekali ... kalau boleh old phone number ngan new phone sekali .. bg reason sekali

mazlimoin
02-25-2009, 02:11 PM
salamsejastera,
Apa yang saya faham pihak fxopen akan call saya masalah nya no phone yang saya pakai dah hilang , oleh itu perlukah saya sertakan sekali dengan no phone yang baru.
,

hang pi kat syarikat tepon tu ..boleh mintak balik no tepon yang hilang tu...beli hp baru...letak balik no tepon tu kembali..abis citerr

mamat_03
03-09-2009, 12:12 AM
Nama sebenar saya dalam IC/MyKad ialah Mohd Nasril Bin Ibrahim, tetapi saya mendaftarkan nama saya untuk membuka akaun ialah Mohd Nasril Ibrahim. Adakah saya perlu mengubah perkataan " Bin " pada nama saya pada akaun real fxopen ?

golddigger
03-10-2009, 07:36 AM
salam..

kalo nama ada @ macam mana nak register aa?? contoh ali bin mat @ mohamad... xleh nak register nie sebab dalam ic nama bapa ada @... tulung..

learn2biz
03-10-2009, 02:19 PM
Nama sebenar saya dalam IC/MyKad ialah Mohd Nasril Bin Ibrahim, tetapi saya mendaftarkan nama saya untuk membuka akaun ialah Mohd Nasril Ibrahim. Adakah saya perlu mengubah perkataan " Bin " pada nama saya pada akaun real fxopen ?Tak perlu ubah apa-apa ...


salam..

kalo nama ada @ macam mana nak register aa?? contoh ali bin mat @ mohamad... xleh nak register nie sebab dalam ic nama bapa ada @... tulung..
Ubah browser encoding ke unicode dan cuba semula jika tak boleh daftar

PaLerMo
03-16-2009, 12:28 PM
Tak perlu ubah apa-apa ...


Ubah browser encoding ke unicode dan cuba semula jika tak boleh daftar

yg ni kat mcm mana nak buat??? nama bapa 2 pulak ada @, tak boleh daftar...last pakai nama depan je masa register bin tadak..dah verifi lak...kene ubah n inform ke???

learn2biz
03-16-2009, 03:44 PM
yg ni kat mcm mana nak buat??? nama bapa 2 pulak ada @, tak boleh daftar...last pakai nama depan je masa register bin tadak..dah verifi lak...kene ubah n inform ke???

Kalau dah verify ok la .. tak perlu ubah apa2 .... :rolleyes:

PaLerMo
03-17-2009, 01:40 AM
Kalau dah verify ok la .. tak perlu ubah apa2 .... :rolleyes:

tapi nama depan je kat akaun tu nama bapak@xxxx takde lak...ok ke nanti nak wthdrw... takut sangkut detail tak sama??? ptanyaan newb...dulu broker lain bro

learn2biz
03-17-2009, 06:50 AM
tapi nama depan je kat akaun tu nama bapak@xxxx takde lak...ok ke nanti nak wthdrw... takut sangkut detail tak sama??? ptanyaan newb...dulu broker lain bro
Kalau ikut local bank tak de masalah sbb FXMalay yg handle .. kalau ikut lain, tak pasti sbb FXOpen yg handle .. yg penting akaun dah verify .. boleh withdraw .. nama kat akaun bank sama mcm dlm akaun trading ... lepas (tak perlu penuh kalau panjang sangat) ... huehuehue

abgmoxs
03-23-2009, 12:57 AM
170012
kindly change my acc. name according to my real name pls. thanks.

learn2biz
03-23-2009, 03:02 AM
170012
kindly change my acc. name according to my real name pls. thanks.

Mana boleh main tukar-tukar macam tu jer .. kena email [email protected] dan serta salinan ID sebagai bukti .. kalau takat tulis kat forum lepas tu finance boleh tukar, anda tak takut akaun anda kena fraud ?

abgmoxs
03-23-2009, 11:39 AM
Mana boleh main tukar-tukar macam tu jer .. kena email [email protected] dan serta salinan ID sebagai bukti .. kalau takat tulis kat forum lepas tu finance boleh tukar, anda tak takut akaun anda kena fraud ?

oo cam tu ek...
kalau mcm tu apa step sy patut buat dulu.

a. emel tukar nama acc then verify id..
b. verify id then emel utk tukar nama....
c. emel beserta attachment ic n bill suruh tukar nama n verify sekali.

ooooooooooooooooo jawapannya c.


-------------------------------------------------------------
TiTLE : REQUEST TO CHANGE MY FULL NAME

Hi

I want request to change my full name.
my old acc name : moxs
my full name : xxxxxxxxxxxxrahsiaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
my Account Trade No. : xxxxxxx
I also attach my ID (national ID) to prove i'm the owner this account
and also my utility bill for you to verify my account.

Thanks
-------------------------------------------
__________________

tq

learn2biz
03-24-2009, 06:11 AM
oo cam tu ek...
kalau mcm tu apa step sy patut buat dulu.

a. emel tukar nama acc then verify id..
b. verify id then emel utk tukar nama....
c. emel beserta attachment ic n bill suruh tukar nama n verify sekali.

ooooooooooooooooo jawapannya c.


-------------------------------------------------------------
TiTLE : REQUEST TO CHANGE MY FULL NAME

Hi

I want request to change my full name.
my old acc name : moxs
my full name : xxxxxxxxxxxxrahsiaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
my Account Trade No. : xxxxxxx
I also attach my ID (national ID) to prove i'm the owner this account
and also my utility bill for you to verify my account.

Thanks
-------------------------------------------
__________________

tq

Yang penting kena upload dalam kabinet dulu .. tanpa ada dokumen dalam kabinet, hantar email mintak tukar apa2 atau verify pun susah lor ... once dah upload baru boleh proceed yg lain (verify n tukar data peribadi boleh buat serentak)

yayang2711
04-14-2009, 01:03 PM
salam pd semua,

sy pernah ada acc dgn FXmalay dan lbh sethn tk aktif krn sy 'bercuti sabatikal'.. hehehe... sethn lbh sy tk memorek...

kini akaun tersebut telah 'invalid/blocked'...

soalan:
1. blh tk activate balik acc tersebut? atau
2. kena register acc baru... start from zero?
3. siapa perlu sy hubungi?

harap ada yg membantu.

wassalam

yayang.

alface
04-14-2009, 01:56 PM
salam pd semua,

sy pernah ada acc dgn FXmalay dan lbh sethn tk aktif krn sy 'bercuti sabatikal'.. hehehe... sethn lbh sy tk memorek...

kini akaun tersebut telah 'invalid/blocked'...

soalan:
1. blh tk activate balik acc tersebut? atau
2. kena register acc baru... start from zero?
3. siapa perlu sy hubungi?

harap ada yg membantu.

wassalam

yayang.



Wsalam....

jika masih ada baki dalam akaun lama ....
boleh aktifkan balik dgn cara email ke [email protected] & CC kan ke [email protected]
Jangan lupa attachkan 2 dokumen (salinan IC & bil terbaru)

Jika x ada lg baki dalam akaun trading ...
Lebih baik daftar akaun baru.


:)

arejug08
04-17-2009, 02:28 PM
saya inginkan makluman, bagaimanakah caranya untuk mendaftar sekali lagi dengan menggunakan a-mail yg sama.

learn2biz
04-17-2009, 08:11 PM
saya inginkan makluman, bagaimanakah caranya untuk mendaftar sekali lagi dengan menggunakan a-mail yg sama.
Perlu guna login ke dalam kabinet dan buka akaun guna link dalam kabinet utk menggunakan email yg sama.

bgm4441
04-22-2009, 04:32 PM
salam support ..

nak tanye sikit , kalau nak tukar alamat

1. email ke [email protected] dan cc ke [email protected]
a. Subject: Change billing address
b. nama anda & acct (trader) id.
c. nak tukar alamat
xxxx kepada xxxx
d. attachedkan id & utility bill baru

ok ..pastu yg kat dlm kabinet pun kena upload utility bill yang baru kan ?
yang lama kat dalam kabinet nak delete @ biarkan sahaja.

suremasyuq
04-22-2009, 04:51 PM
salam support ..

nak tanye sikit , kalau nak tukar alamat

1. email ke [email protected] dan cc ke [email protected]
a. Subject: Change billing address
b. nama anda & acct (trader) id.
c. nak tukar alamat
xxxx kepada xxxx
d. attachedkan id & utility bill baru

ok ..pastu yg kat dlm kabinet pun kena upload utility bill yang baru kan ?
yang lama kat dalam kabinet nak delete @ biarkan sahaja.


Yup.. betul...

15pips untuk anda kalau SELL AU selepas post anda tadi :) :) :)

tamiji
06-18-2009, 03:59 AM
saya nak tanya, kalau salah alamat, nak letak alamat yang betul pun kena hantar email kat finance@fxopen gak ke?

arialun
06-18-2009, 05:05 AM
saya nak tanya, kalau salah alamat, nak letak alamat yang betul pun kena hantar email kat finance@fxopen gak ke?


Ya. Kena email balik ke finance@fxopen.
Pastikan attached sekali utiliti bill terkini yang mempunyai alamat tersebut.

nubie
07-21-2009, 03:32 PM
slam tuan mod...mcam mana nak ubah email dalm cabinet....email tersebut saya x boleh nak login.....ada masalah ngan password kata yahoo...padahal x pernah ubah pun...nak guna email lain...cam ne erk..

learn2biz
07-21-2009, 03:59 PM
slam tuan mod...mcam mana nak ubah email dalm cabinet....email tersebut saya x boleh nak login.....ada masalah ngan password kata yahoo...padahal x pernah ubah pun...nak guna email lain...cam ne erk..

Post anda dipindahkan ke sini sbb kat tempat sebelum ni tak de jawapan .. kat sini ... rujuk la post2 sebelum ni .. dah ada jawapannya ... :)

bondmalaya
07-30-2009, 10:45 AM
Salam. Nk tnyasket tuan support, mesih berlaku lg ke email verifikasi x masuk ke yahoo....? tq

nonamer
07-30-2009, 11:54 AM
Salam. Nk tnyasket tuan support, mesih berlaku lg ke email verifikasi x masuk ke yahoo....? tq

Salam

Sudah diberitahu sekian kalinya, email yahoo amatlah tidak digalakan penggunaannya untuk mendaftar akaun di fxopen/fxmalay. Kesimpulannya, janganlah menggunakan email yahoo untuk pendaftaran untuk mengelakkan sebarang kesulitan di pihak anda kelak.

Terima kasih

afifi
08-06-2009, 08:32 PM
sy dh antar email kt [email protected] tp blm ada ape2 lg...tkt xleh nk withdraw plak nnti...

halzu
08-07-2009, 03:27 AM
sy dh antar email kt [email protected] tp blm ada ape2 lg...tkt xleh nk withdraw plak nnti...

Bila anda hantar...??? E-mail akan dijawab dalam tempoh 24jam hari bekerja. Pihak Finance FXOpen bertugas biasanya bermula dari pukul 4pm - 11.00pm (waktu Malaysia)

meoperator
08-10-2009, 10:50 AM
saya dah hantar emel pagi td kt finance@fxopen utk reset my IP ADDRESS sbb ader mslh teknikal (x boleh log in dlm cabinet) MT4 boleh log in, so makne nyer esok la br ade feedback?

halzu
08-10-2009, 10:55 AM
saya dah hantar emel pagi td kt finance@fxopen utk reset my IP ADDRESS sbb ader mslh teknikal (x boleh log in dlm cabinet) MT4 boleh log in, so makne nyer esok la br ade feedback?

sebarang email akan dijawab oleh pihak finance dalam tempoh 24jam hari bekerja... perlu diingatkan finance biasanya bermula dari jam 4pm hingga 11pm....

arejug08
10-21-2009, 09:37 AM
Bro, Tumpang Tanya. Kalau Alamat Ic Dengan Bil Utility Lain. X Boleh Nak Verify Ke Bro. So Nak Buat Macam Mn?

FidiSWK
10-21-2009, 09:47 AM
Bro, Tumpang Tanya. Kalau Alamat Ic Dengan Bil Utility Lain. X Boleh Nak Verify Ke Bro. So Nak Buat Macam Mn?

Alamat IC tak ade kena mengena dgn bil utility.

IC / Driving License / Passport : identity verification

Utility bills / Bank Statements : address verification

simple is that~ jgn fikir banyak~ ^.^

learn2biz
10-21-2009, 09:51 AM
Bro, Tumpang Tanya. Kalau Alamat Ic Dengan Bil Utility Lain. X Boleh Nak Verify Ke Bro. So Nak Buat Macam Mn?

Tambah sket ... verifikasi alamat kena antar bil atau penyata yg ada alamat yg sama ketika anda daftar nak buka akaun ... jika anda buka akaun guna alamat IC tapi antar bil alamat lain .. confirm reject sampai bila2 ...

Samada anda :
1) upload bil yg sama dgn alamat yg anda daftar ketika buka akaun ATAU
2) email [email protected] no akaun, salinan ID dan bil terkini mohon update dulu alamat dalam profil anda ... pas tu baru upload semula bil dlm kabinet utk pengesahan

TQ

miey9947
10-31-2009, 08:52 AM
Boleh Kita Tukar E-mail Tak, Kerana Emeil Yang Kita Daftar Lupo Pin Code. Tlg Bagi Tahu Sikit Dan Bagaimana Caranya.........................

nonamer
10-31-2009, 01:49 PM
Boleh Kita Tukar E-mail Tak, Kerana Emeil Yang Kita Daftar Lupo Pin Code. Tlg Bagi Tahu Sikit Dan Bagaimana Caranya.........................

Kenapa mesti perlu tukar email kalau hanya pincode yang hilang ?
Hanya mohon untuk pincode yang baru.
Sila rujuk pada jawapan yang diberikan disini untuk mohon pincode yang baru -->
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=482981&postcount=821

may8082
12-07-2009, 04:42 PM
tumpang tanya, masa saya nak daftar akaun, saya terlupa letak nama penuh saya, apa yang perlu saya buat yer..
Lagi satu, ic saya, alamat lama, skang dah pindah alamat baru, bil utility yang saya sudah upload adalah guna alamat baru skang ni. ada masalah ke...

learn2biz
12-07-2009, 05:07 PM
tumpang tanya, masa saya nak daftar akaun, saya terlupa letak nama penuh saya, apa yang perlu saya buat yer..
Lagi satu, ic saya, alamat lama, skang dah pindah alamat baru, bil utility yang saya sudah upload adalah guna alamat baru skang ni. ada masalah ke...
1) Tanpa nama penuh, permohonan pengeluaran dana mungkin bermasalah. Sila email [email protected] beserta salinan ID dan bil utiliti terkini serta no telefon yg boleh dihubungi utk sebarang perubahan data peribadi.
2) Alamat pada Mykad tak ada kena mengena dgn pengesahan Identiti. Mykad/Lesen/Passport perlu nama dan gambar muka utk pengesahan identiti. Pengesahan alamat perlu bil utiliti/penyata bank dan mesti sama sebagaimana anda isi ketika anda buka akaun. 2 perkara berbeza.

may8082
12-07-2009, 06:12 PM
saya dah tukar email dari yahoo ke gmail. betul ke skang ni saya kena send email dari email baru atau lama ke [email protected] untuk pertukaran.

learn2biz
12-07-2009, 06:17 PM
saya dah tukar email dari yahoo ke gmail. betul ke skang ni saya kena send email dari email baru atau lama ke [email protected] untuk pertukaran.

Sebaiknya guna email lama utk email pada finance (dlm english)

may8082
12-08-2009, 10:19 AM
kalau nak letak no tel, nak letak kod untuk malaysia berapa yer? (+06016-209xxxx) mcm ni ke?

FidiSWK
12-08-2009, 11:35 AM
kalau nak letak no tel, nak letak kod untuk malaysia berapa yer? (+06016-209xxxx) mcm ni ke?

mobile no. : +6016209xxxx

kalau no. tel Kuching : +6082123456

karparq1326
12-13-2009, 06:18 AM
rasanye saya tak letak kod m'sia pd no hp saya, dimana nak check ye? mmg kena letak walaupun acc dah verified?

learn2biz
12-14-2009, 02:49 AM
rasanye saya tak letak kod m'sia pd no hp saya, dimana nak check ye? mmg kena letak walaupun acc dah verified?

Jika akaun dibawah FXMalay dan sudah verify, boleh abaikan shj sehingga pihak finance sendiri minta anda email pada mereka. Sebaiknya, update maklumat terkini profil akaun dengan menghantar email ke [email protected] beserta salinan ID dan utiliti bil terkini. Jgn kata tak ada international code, kadang org tukar no telefon/alamat/email pun tak update langsung. Bila pihak FXOpen/FXMalay cuba contact dan tak dapat, itu yg menyebabkan beberapa proses menjadi tertangguh (internal transfer/withdraw selain bank tempatan/dsb)

TQ

klo
12-31-2009, 06:09 AM
mana nak tengok balik apa yg kita isi pada registration dulu?

learn2biz
12-31-2009, 06:49 AM
mana nak tengok balik apa yg kita isi pada registration dulu?
Atas sbb sekuriti tak semua anda boleh tgk balik. Rujuk kabinet > penetapan > personal. Seharusnya anda tahu apa yg anda isi ketika mendaftar. Jika nak lakukan sebarang perubahan data peribadi, sila email [email protected] no akaun beserta salinan ID.

TQ

diahbandi
01-09-2010, 10:23 AM
salam tuan admin,

macam mana nak tukar email address kat dalam trading acc sbb email lama tu ada masalah.

tq,

diah, 88592

nonamer
01-09-2010, 10:47 AM
salam tuan admin,

macam mana nak tukar email address kat dalam trading acc sbb email lama tu ada masalah.

tq,

diah, 88592

Salam,

Rujuk sini-->
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=172605&postcount=10

diahbandi
01-10-2010, 04:30 PM
Salam,

Rujuk sini-->
http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=172605&postcount=10


salam tuan,

nak email ke mana?

learn2biz
01-10-2010, 07:11 PM
diahbandi, email [email protected] ....

Post anda mengenai pertukaran email dipindahkan ke sini dari thread bank tempatan... itu sbb pentingnya bertanya dlm thread yg betul baru la jumpa jawapan yg dikehendaki.

--------- o ---------

Segelintir ahli forum ni kadang post ikut suka aje tak ikut tajuk thread ... kadang sampai 2-3 thread post benda sama .... bila pertanyaan tak ikut tajuk thread, thread jadi cacamarba, jadi rojak .. org lain tak boleh jumpa jawapan yg diperlukan sbb kita sendiri yg larikan persoalan dari tajuk padahal dah dijawab di thread sepatutnya ... lepas tu bila mintak selak, bg alasan panjang sgt tak jumpa jwpn (padahal 2-3 post belakang dia je) .... huehuehuehuheuhueheu

Andaikata ahli forum sesama bantu jaga forum, org lain pun senang nak jumpa jwpn ... kalau kita sendiri yg buat jadi rojak ... hehehe silap gaya, soalan sendiri pun tak jumpa ... fikir2kan ...

ps : sy cuma tegur shj .. saper buat juga, kalau kena mod rajin dia akan pindahkan .. tapi kalau kena mod yg tgh 'hangin' .. mungkin kena delete je... huhuhu

diahbandi
01-11-2010, 01:35 AM
salam tuan tanah,

minta maaf bebanyak kerana tak check dulu masa buat post.

thanks, :sm24:

diah, jb

learn2biz
01-11-2010, 01:42 AM
salam tuan tanah,

minta maaf bebanyak kerana tak check dulu masa buat post.

thanks, :sm24:

diah, jbSalam,

Hehehe .. tak pe ... cuma kalau boleh lain kali jgn ingat post kena delete .. cuba guna search function dulu ... sbb kita kalau boleh nak susun persoalan/jawapan ikut thread :)

Mana yg tak berkaitan shj mungkin kena delete ....

full-metal
01-12-2010, 04:10 AM
saya ada masalah tersalah masukkan email masa register accnt ngan fxopen,
skarang sy da dapatkan profit n nak mmbuat pengeluaran.....

apa yg harus sy lakukan......

learn2biz
01-12-2010, 04:54 AM
saya ada masalah tersalah masukkan email masa register accnt ngan fxopen,
skarang sy da dapatkan profit n nak mmbuat pengeluaran.....

apa yg harus sy lakukan......

1) kena email [email protected] no akaun berserta salinan ID, bil utiliti, email baru dan no telefon yg boleh dihubungi. Sbb apa nak kena attach dokumen ? sbb sekuriti.

2) Reflink anda dlm forum ni tak updated .. sy dah baiki .. sila baiki jika anda ada bubuh kat tempat lain ...

TQ

ps : Tahniah sbb dapat buat profit :) harap dpt wd secepat mungkin :D

darkquincy
01-20-2010, 06:05 PM
hello.. salah satu account saya belum verified, saya nak verify account saya tetapi dengan alamat yang baru dan tidak lagi menggunakan alamat lama semasa saya register dahulu, bil bank statement saya pulak bakal menggunakan alamat yang baru..apa yang pelu saya lakukan?

learn2biz
01-20-2010, 07:02 PM
hello.. salah satu account saya belum verified, saya nak verify account saya tetapi dengan alamat yang baru dan tidak lagi menggunakan alamat lama semasa saya register dahulu, bil bank statement saya pulak bakal menggunakan alamat yang baru..apa yang pelu saya lakukan?

Sila email [email protected] (dlm english) no akaun berserta salinan ID, bil utiliti, no telefon yg boleh dihubungi serta alamat terkini bila anda dah dapat bil baru nanti. Buat masa sekarang, biar tak verify pun takpe.

darkquincy
01-21-2010, 04:31 AM
terima kasih atas info tersebut heuheuheuheu..

zriess
02-03-2010, 11:39 AM
Salamm Tuan/Puan..:

email dah hantar ke [email protected] dr pagi tadi melalui gmail baru saya...tapi sampai sekarang tak ade perubahan pun...ade salah kat mana2 ke....

Acc. No.:245451 (micro)

Tujuan : Tukar yahoo email ke gmail

ok thanks

learn2biz
02-03-2010, 11:44 AM
Salamm Tuan/Puan..:

email dah hantar ke [email protected] dr pagi tadi melalui gmail baru saya...tapi sampai sekarang tak ade perubahan pun...ade salah kat mana2 ke....

Acc. No.:245451 (micro)

Tujuan : Tukar yahoo email ke gmail

ok thanks
Salam,

1) email ke [email protected] mesti dlm English (mereka tak faham BM)
2) perlu sertakan salinan ID, utiliti bil, alamat email baru serta no telefon yg boleh dihubungi bagi pengesahan kedua
3) reply dari finance biasanya dlm tempoh 24 jam hari bekerja (waktu online mereka lain 3pm - 11pm waktu mesia)

TQ

mala
02-05-2010, 02:26 AM
bro L2B ,
saya ada membuat pengeluaran , dah complete semua , pas tu ada pengesahan e-mail tapi saya tak dapat e-mail itu , saya check kat personal setting , alamat e-mail tu sama dgn yang saya pakai , harap dapat bantuan
acc micro - 204116

terima kasih

learn2biz
02-05-2010, 02:35 AM
bro L2B ,
saya ada membuat pengeluaran , dah complete semua , pas tu ada pengesahan e-mail tapi saya tak dapat e-mail itu , saya check kat personal setting , alamat e-mail tu sama dgn yang saya pakai , harap dapat bantuan
acc micro - 204116

terima kasih

Soalan cepumas .... guna email apa ? yahoo ?

mala
02-05-2010, 02:39 AM
Soalan cepumas .... guna email apa ? yahoo ?


ye, ye .\, yahoo

learn2biz
02-05-2010, 02:45 AM
ye, ye .\, yahoo

Sila rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=503852&postcount=3221

TQ

asmadimn
03-02-2010, 03:39 PM
setahu saya kita tak leh kongsi pc/ IP address betul ke?
kalau nak buka acc baru, nama wife saya..macam mana?
kalau nak cancelledkan account saya yang dah diverified lepas nak tukar ke nama wife saya macam mana?
boleh ke saya just hantarkan document baru(wife saya) untuk diverifikasi...
mana lagi senang?????

learn2biz
03-02-2010, 10:47 PM
setahu saya kita tak leh kongsi pc/ IP address betul ke?
kalau nak buka acc baru, nama wife saya..macam mana?
kalau nak cancelledkan account saya yang dah diverified lepas nak tukar ke nama wife saya macam mana?
boleh ke saya just hantarkan document baru(wife saya) untuk diverifikasi...
mana lagi senang?????

Tak betul ... boleh share IP kalau bukan referral ... kalau under referral shj yg tak boleh share IP hari2 sbb nampak sgt perbuatan churning.

So, paling senang ialah, kalau akaun wife tu bukan under referral, tak perlu buat apa2 .. trade jer mcm biasa

Kalau akaun wife under referral, samada :
1) email [email protected] mohon keluarkan akaun wife dari referral ATAU
2) buka akaun baru atas nama wife dan kena verify semula.

ps : Tak boleh ubah nama akaun ke nama lain. Sy ngan kengkawan pun kadang trade pakai 1 IP tapi masing2 bukan referral saper2 ...

pennzuka
03-18-2010, 03:12 PM
alamat pd ic sy alamat rumah lama,kemudian daftar pd account trading pun sy kasi alamat ikut ic(alamat rumah lama)....biler upload utility bil sy guna bil elektrik tp masalahnya alamat pd bil sy itu ialah alamat rumah br sy....masalahnya acc verify sy reject biler sy upload bil electrik alamat umah br sy tue..jd cmner sy nk selesaikn masalah sy ini....apa yg harus sy buat?????.....kompius

learn2biz
03-18-2010, 04:06 PM
alamat pd ic sy alamat rumah lama,kemudian daftar pd account trading pun sy kasi alamat ikut ic(alamat rumah lama)....biler upload utility bil sy guna bil elektrik tp masalahnya alamat pd bil sy itu ialah alamat rumah br sy....masalahnya acc verify sy reject biler sy upload bil electrik alamat umah br sy tue..jd cmner sy nk selesaikn masalah sy ini....apa yg harus sy buat?????.....kompius

Sbb kena upload bil yg ada alamat yg anda daftar waktu buka akaun ... kalau dah pindah, kena la tulis email ke [email protected] (dlm english) bgtau dah pindah umah dan nak tukar alamat dlm profile. Kena la kepilkan salinan id, bil utiliti dan no telefon yg boleh dihubungi.

T-REX
05-14-2010, 12:30 PM
nak tanya permasalahan email, tentang daily confirmation dan monthly statment sudah tidak dihantar ke email saya..daily confirmation yg terakhir dihantar pada 6 may 2010 dan montly statment dihantar pada 31 mac 2010..saya menggunakan email yahoo..jadi perlu tukar email baru atau minta statment dari pihak admin fxopen..tq

arialun
05-14-2010, 01:02 PM
nak tanya permasalahan email, tentang daily confirmation dan monthly statment sudah tidak dihantar ke email saya..daily confirmation yg terakhir dihantar pada 6 may 2010 dan montly statment dihantar pada 31 mac 2010..saya menggunakan email yahoo..jadi perlu tukar email baru atau minta statment dari pihak admin fxopen..tq


semak dulu dalu 'spam' folder.. kut-kut termasuk kat situ..

T-REX
05-15-2010, 01:27 AM
semak dulu dalu 'spam' folder.. kut-kut termasuk kat situ..

statment pun tak ada kat spam folder...

learn2biz
05-15-2010, 02:12 AM
nak tanya permasalahan email, tentang daily confirmation dan monthly statment sudah tidak dihantar ke email saya..daily confirmation yg terakhir dihantar pada 6 may 2010 dan montly statment dihantar pada 31 mac 2010..saya menggunakan email yahoo..jadi perlu tukar email baru atau minta statment dari pihak admin fxopen..tq


statment pun tak ada kat spam folder...

Disarankan tukar email spt gmail sbb yahoo memang ada masalah terima email dari server fxopen.

TQ

T-REX
05-15-2010, 03:08 PM
Disarankan tukar email spt gmail sbb yahoo memang ada masalah terima email dari server fxopen.

TQ

tq L2B..kena hantar email di admin fxopen kan...

arialun
05-15-2010, 04:25 PM
tq L2B..kena hantar email di admin fxopen kan...

Ya.
Jangan lupa attach sekali salinan id(ic) sebagai bukti identiti anda.

na938
06-15-2010, 09:07 AM
Salam

Aku tak tahu nak tanyer kat mana.

Begini, tadi bila masuk kat kabinet,aku tgok kena update. Kat situ title aku xleh tukar ler. sepatutnyer MS.

Lagi satu nama aku kat situ, First Name= Nurul Last Name: Asyikin
tak leh nak tukar ler, last name nak letak nama bapak aku...

bleh sape2 bantu aku.

learn2biz
06-15-2010, 10:53 AM
Salam

Aku tak tahu nak tanyer kat mana.

Begini, tadi bila masuk kat kabinet,aku tgok kena update. Kat situ title aku xleh tukar ler. sepatutnyer MS.

Lagi satu nama aku kat situ, First Name= Nurul Last Name: Asyikin
tak leh nak tukar ler, last name nak letak nama bapak aku...

bleh sape2 bantu aku.
Salam,

Email [email protected] no akaun, salinan IC dan bil utiliti. Mohon mereka update mana2 yg berkenaan (dlm english)

darkquincy
07-06-2010, 06:45 PM
Salam,

masalahnya:

1) saya nak update bank info saya, acc saya dah verified, masa saya mendaftar di fxopen dahulu saya menggunakan acc bank cimb saya utk proses verification..tapi saya nak tukarkan nya ke acc bank maybank saya..apa harus saya lakukan?

2) kalo address pada IC saya berbeza dengan address pada bank statement saya, tak apa ka? sebab saya baru berpindah ke rumah baru, dan address pada acc bank maybank saya nanti menggunakan address yg baru..

didahulukan dengan ucapan terima kasih..

learn2biz
07-06-2010, 07:33 PM
Salam,

masalahnya:

1) saya nak update bank info saya, acc saya dah verified, masa saya mendaftar di fxopen dahulu saya menggunakan acc bank cimb saya utk proses verification..tapi saya nak tukarkan nya ke acc bank maybank saya..apa harus saya lakukan?

2) kalo address pada IC saya berbeza dengan address pada bank statement saya, tak apa ka? sebab saya baru berpindah ke rumah baru, dan address pada acc bank maybank saya nanti menggunakan address yg baru..

didahulukan dengan ucapan terima kasih..

Salam,

1) tak perlu update apa2 utk tukar bank sbb verifikasi akaun cuma perlu ID utk nama dan penyata bank/bil utk alamat. Kalau dah verify, tak perlu nak ubah apa2 jika ada perubahan pada akaun bank yg digunakan. Sekiranya utk pengeluaran dana, cuma perlu attach screenshot/scan akaun bank anda yg ada nama penuh dah no akaun bank.

2) kalau nak update alamat baru la kena email [email protected] Kalau dah berpindah dan nak tukar alamat,baru la kena email [email protected] ... kena la ubah dulu alamat dan kemudian upload semula penyata bank yg ada tunjuk alamat sama utk proses verifikasi akaun.

Harap tidak keliru ... proses verifikasi adalah utk membenarkan anda melakukan pengeluaran dana. Utk proses pengeluaran dana, tak kira nak ikut bank mana asalkan attachment mempunyai maklumat sama dengan permohonan yg dilakukan.

apem4414
07-15-2010, 01:00 PM
salam

sy nak mtk tunjuk ajr dr otai2 kt cini cmne nak tukar alamat rumah?
baru pindah rumah baru ni. alamat dlm akaun alamat rumah lama.
mtk tunjukan cmne format yg btol untuk tukar alamat.

mtk tolong ye suma.

arialun
07-15-2010, 03:45 PM
salam

sy nak mtk tunjuk ajr dr otai2 kt cini cmne nak tukar alamat rumah?
baru pindah rumah baru ni. alamat dlm akaun alamat rumah lama.
mtk tunjukan cmne format yg btol untuk tukar alamat.

mtk tolong ye suma.

Acct anda telah diverify ke belum?
Kalau sudah verify, cadangan saya tak perlu update apa2 dah. Sebab verify tu telah mengesahkan identiti anda.

Tapi, kalau anda hendak juga update kepada alamat baru, maka ikut sepeti apa yang Learn2biz beritahu kat atas tu;

1. Email kepada [email protected] ([email protected])
2. Subject pada email tersebut: Update my billing address.
3. Kepilkan salinan utility bill(bukan bil telepfon/handphone) terkini. Kalau ada salinan penyata acct bank yang menunjukkan alamat baru tu, lagi bagus.

http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=366876&postcount=2737

aabadrin19
08-04-2010, 06:59 AM
Assalamualaikum ,tuan tanah ... akaun e mail @hotmail saya dah kena delete sbb lama tak buka@ lebih 2 bln , akibatnya saya tak leh buat local w draw... boleh tolong tak ?

e-mel : [email protected]

fx malay akaun no: 269538 (akaun dibuka melalui kabinet 186903).

Kalau boleh saya nak tukar kpd alamat e mel lain spt g mel.([email protected])

Terimakasih.

arialun
08-04-2010, 08:00 AM
Assalamualaikum ,tuan tanah ... akaun e mail @hotmail saya dah kena delete sbb lama tak buka@ lebih 2 bln , akibatnya saya tak leh buat local w draw... boleh tolong tak ?

e-mel : [email protected]

fx malay akaun no: 269538 (akaun dibuka melalui kabinet 186903).

Kalau boleh saya nak tukar kpd alamat e mel lain spt g mel.([email protected])

Terimakasih.


Kalau begitu anda buka email baru dahulu. Kami syorkan gunakan email Gmail.

selepas itu, sila email kepada [email protected] ([email protected]) beserta salinan ID anda. Mohon penukaran email id. Nyatakan email id anda yang baru tu.

Esok, cuba semak di kabinet samada email baru anda sudah di update.
Jika sudah, bolehlah anda buat proses withdrawal kembali.


p/s : Account 269538 is NOT member of this site. Boleh periksa sini : http://www.fxmalay.com/ahli.aspx

shahmi
08-17-2010, 03:11 PM
salam......saya bertanyakan bagi pihak kawn saya....macam maner kalau email tiada dalam cabinet? nak buat pengeluaran e-mail pengesahan tidak di hantar ke email.....harap tuan mod boleh tolong terangkan cara penyelesaian nye...terima kasih...

suremasyuq
08-17-2010, 06:26 PM
salam......saya bertanyakan bagi pihak kawn saya....macam maner kalau email tiada dalam cabinet? nak buat pengeluaran e-mail pengesahan tidak di hantar ke email.....harap tuan mod boleh tolong terangkan cara penyelesaian nye...terima kasih...

apa no akaun trade?

shahmi
08-18-2010, 09:53 AM
hurm....xper encik suremasyuq...dah settle dah...terima kasih yer....^^

hamsyah
09-04-2010, 02:50 AM
salam..

smlm sya ada buka akaun live ecn(no.akaun 292642);

login melalui cabinet akaun 172257 yang dah verified , tapi apasal email 'new account registration' masuk ke email lama saya iaitu yahoo...padahal sya da tukar pun email tu mggunakan email @mail.com..:sm9:

lagi satu, apasal akaun (172257) ni status dia bukan member fxmalay? sblm ni ada check mmg member fxmalay..:sm40:


terima kasih. :malaysia-flag:

learn2biz
09-05-2010, 04:17 PM
salam..

smlm sya ada buka akaun live ecn(no.akaun 292642);

login melalui cabinet akaun 172257 yang dah verified , tapi apasal email 'new account registration' masuk ke email lama saya iaitu yahoo...padahal sya da tukar pun email tu mggunakan email @mail.com..:sm9:

lagi satu, apasal akaun (172257) ni status dia bukan member fxmalay? sblm ni ada check mmg member fxmalay..:sm40:


terima kasih. :malaysia-flag:
Salam,

1) mengenai email, sila berhubung terus dengan [email protected] sbb kami tak dapat nak bantu (ia berkenaan data peribadi anda maka lebih baik tuan punya akaun berhubung terus dgn pihak yg sepatutnya)

2) Sudahkah anda periksa sini : http://www.fxmalay.com/ahli.aspx ...
Account 172257 is member of this site.

Kenapa agaknya bila sy periksa dpt member tapi anda kata bukan?

hamsyah
09-07-2010, 06:43 AM
Salam,

1) mengenai email, sila berhubung terus dengan [email protected] sbb kami tak dapat nak bantu (ia berkenaan data peribadi anda maka lebih baik tuan punya akaun berhubung terus dgn pihak yg sepatutnya)

2) Sudahkah anda periksa sini : http://www.fxmalay.com/ahli.aspx ...
Account 172257 is member of this site.

Kenapa agaknya bila sy periksa dpt member tapi anda kata bukan?


ok tq bro...



p/s: :bull: :sm32:

palapes
02-08-2011, 05:36 AM
salam,
nak tye lh apa maslah nye bila sy pye bil utiliti tapi id x disahkan plak .katanya nama lain.

learn2biz
02-08-2011, 05:44 AM
salam,
nak tye lh apa maslah nye bila sy pye bil utiliti tapi id x disahkan plak .katanya nama lain.

Salam,

Sebagaimana biasa kekeliruan berlaku :
1) bil utiliti rujuk pada alamat - utk verifikasi alamat
2) mykad/lesen rujuk pada nama - utk verifikasi identiti

samada nama pada akaun berbeza ngan mykad/lesen/passport atau anda silap upload dokumen? login MT4 dan/atau kabinet dan lihat nama pada akaun. Adakah nama penuh? nama samaran? nama timangan? nama glamer? .... anda sendiri yg boleh jawab ... huhuhuhuhu

ps: jika perlu, sila email [email protected] (dlm english) utk baiki/kemaskini maklumat sblm mohon utk verifikasi.

arialun
02-08-2011, 05:46 AM
salam,
nak tye lh apa maslah nye bila sy pye bil utiliti tapi id x disahkan plak .katanya nama lain.

Maknanya, semasa anda daftar akaun di www.FXMalay.com, nama yang anda daftar pada akaun tersebut tidak sama dengan nama di ID (kad pengenalan) anda.
Boleh anda sahkan?

palapes
02-08-2011, 12:57 PM
terima kasih kepada supporter atas maklumat ni.saya sedang usaha utk buat pengesahan

full-metal
02-23-2011, 11:16 PM
KENAPA CBINET TA BULIH NAK LOGIN....sdangkan num akun n pin sama seperti di nyatakan

learn2biz
02-23-2011, 11:37 PM
KENAPA CBINET TA BULIH NAK LOGIN....sdangkan num akun n pin sama seperti di nyatakan

Sila rujuk NEWS : http://www.fxmalay.com/News.aspx?Id=734a0581-ade8-4778-be2d-fb37f5d65651 dan sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?8521-Masalah-dan-Persoalan-Bank-Tempatan-(Deposit-dan-Pengeluaran)&p=539048&viewfull=1#post539048 dan sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?69501-FXOpen-s-Planned-Technical-Maintenance

full-metal
02-23-2011, 11:41 PM
trima kasih.......

atuk03
06-16-2011, 05:19 AM
bro nak tanya berapa hari baru dapat account yg kene block? semalam aku dapat email cam nie ha lepas hantar email kat finance fxopen


This message wasn't delivered to anyone because it's too large. The limit is 2 MB. This message is 3 MB.

[email protected]
This message is larger than the size limit for messages. Please make it smaller and try sending it again.
The following organization rejected your message: sharepoint.fxopen.org.







Diagnostic information for administrators:

Generating server: fxopen.org

[email protected]
sharepoint.fxopen.org #550 5.3.4 SMTPSEND.OverAdvertisedSize; message size exceeds fixed maximum size ##rfc822;[email protected]

Original message headers:

Received: from mail-yw0-f42.google.com (209.85.213.42) by MX (174.36.49.68)
with Microsoft SMTP Server (TLS) id 14.1.289.1; Wed, 15 Jun 2011 13:39:03
-0500
Received: by ywp17 with SMTP id 17so811316ywp.1 for
<[email protected]>; Wed, 15 Jun 2011 11:39:03 -0700 (PDT)
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
d=gmail.com; s=gamma;
h=domainkey-signature:mime-version:date:message-id:subject:from:to
:content-type;
bh=PjqCM1sUlutmLwU06W9LJx5zajMFoqtKuw8ex5OpOog=;
b=Zfi3GaYL6x9Dd8D41byeJgmvBXGTDT7l42bKwCug0UyBZGfJTw7/zLvXNTG7kvtPej
E4lCwZqsG+OM7y1lOrBTdMOrsS1aGle+DMPvebdCqx+N9T8BVKrwB4eldEa+lvuv6L0V
u+nO184ByBKRcpvPWMLlIDRlD6dqxi1dhysc4=
DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; c=nofws;
d=gmail.com; s=gamma;
h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type;
b=AsQBv0DmxxWLmbYZQJRyQ4S/cNjOEjS+mfbLosgmXneQqUrJiP5+eoEBy2L2bIRWvb
RhMd01SRshlNd9+FzYwXzO805Q5ENWuiOLtDUDanmNCOg9hXn5q7zmkmsnw5oCifF3RP
JfLqSm5+Xm8wvuJbJ0hzkQXVt3BfwVghSy8pM=
MIME-Version: 1.0
Received: by 10.150.73.41 with SMTP id v41mr105288yba.106.1308163142601; Wed,
15 Jun 2011 11:39:02 -0700 (PDT)
Received: by 10.151.112.19 with HTTP; Wed, 15 Jun 2011 11:39:02 -0700 (PDT)
Date: Thu, 16 Jun 2011 02:39:02 +0800
Message-ID: <BANLkTinyVUsyOC1rxtzpA95uOi=[email protected]>
Subject: REQUEST TO CHANGE EMAIL ADDRESS AND WANT TO REAVTIVE MY MICRO ACCOUNT
From: atuk woi <[email protected]>
To: <[email protected]>
Content-Type: multipart/mixed; boundary="000e0cd591466c5c3904a5c47725"
Return-Path: [email protected]

Original-Recipient: rfc822;[email protected]
Final-Recipient: rfc822;[email protected]
Action: failed
Status: 5.3.4
Diagnostic-Code: smtp;550 5.3.4 SMTPSEND.OverAdvertisedSize; message size exceeds fixed maximum size
Remote-MTA: dns;sharepoint.fxopen.org

learn2biz
06-16-2011, 05:37 AM
kecikkan la attachment tu ... tu masalah email ... kalau baca betul yg sy dah tulis kat sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?15023-Tak-Boleh-Log-In-Masalah-berkaitan-Cabinet-Traders-MyFXOpen/page16 ... akaun baru yg dibuka pada 13,14 dan 15 dah unblock sepatutnya ...

atuk03
06-16-2011, 06:48 AM
dia bukan acc baru bro acc micro lama tapi sebab dah setengah tahun tak bukak and depo tu yang kene block pastu email yg daftar acc micro nie kene hack tu yg tukar email lain tu agak2 leh dapat lagi ker acc tu tgk tak reply2 balik pun ..... sbab ingatkan nak depo balik secepat mungkin dah gian nak main forex balik hehehehehehe

learn2biz
06-16-2011, 11:15 AM
dia bukan acc baru bro acc micro lama tapi sebab dah setengah tahun tak bukak and depo tu yang kene block pastu email yg daftar acc micro nie kene hack tu yg tukar email lain tu agak2 leh dapat lagi ker acc tu tgk tak reply2 balik pun ..... sbab ingatkan nak depo balik secepat mungkin dah gian nak main forex balik hehehehehehe

kalau dah setengah tahun tak bukak tu maknanya dah deactivate dari sistem (bukan kena block) sbb akaun yg lebih 90 hari tak login mt4 mmg akan jadi mcm tu .. bukak ajer la akaun baru.

Sy jwb mcm kat atas tu sbb sdra paste masalah email .. kenapa la tak bgtau betul2 apa masalah ... bila "This message is larger than the size limit for messages. Please make it smaller and try sending it again." maksudnya mmg tak masuk langsung la email tu .. tu sbb tak de jawapan apa2 .. alahai ... masalah kefahaman betul la ...

atuk03
06-16-2011, 01:00 PM
hehehehehe jgn marah bro kureng faham jerk, lagi satu nak tanya satu email leh daftar baper akaun sebab malas la nak buat email lain la bro masalah per tama dah setel dia suh buat baru sebab email kene hack

learn2biz
06-16-2011, 02:49 PM
hehehehehe jgn marah bro kureng faham jerk, lagi satu nak tanya satu email leh daftar baper akaun sebab malas la nak buat email lain la bro masalah per tama dah setel dia suh buat baru sebab email kene hack

1 email nak bukak byk2 akaun pun boleh kalau bukak dlm kabinet yg sama ... cuma 10 akaun shj layak dpt welcome bonus .. kalau bukak luar kabinet .. kena la guna email lain ... kalo email asal kena hack .. better bukak baru luar kabinet pas tu verify sbb kalo pakai yg sama jugak .. next time pun boleh kena hack lg .. tu sbbnya kita ada pincode dan syarat pengeluaran yg org kata susah (padahal tak ler susah mana) .. kalau org boleh hack akaun .. boleh hack email .. tak de pincode .. tak de screenshot .. tak leh buat apa2 mcm kuar dana ...

learn2biz
06-22-2011, 10:43 AM
Update terkini, (baru dpt tahu dari pihak FXOpen) ... segala perubahan maklumat peribadi spt nama/alamat/email/password/pincode perlu di hantar ke [email protected] dan bukan lagi [email protected] Ini dapat menjimatkan masa kerana telah berlaku perubahan di mana finance juga akan fwd ke bahagian verification. Sila ambil perhatian dan beri kerjasama. TQ

abgmel
07-27-2011, 09:58 AM
tuan,

nak tanya lagi.... akaun saya dah verified dan approved tapi nama yg tertera kat kabinet tu bukan nama saya, nama org lain.... nak wat cemana supaya nama tu ditukarkan ke nama saya.

sekian. terima kasih.

learn2biz
07-27-2011, 06:55 PM
tuan,

nak tanya lagi.... akaun saya dah verified dan approved tapi nama yg tertera kat kabinet tu bukan nama saya, nama org lain.... nak wat cemana supaya nama tu ditukarkan ke nama saya.

sekian. terima kasih.

post anda dipindahkan ke sini.

Cemana boleh jadi nama org lain plak ni... sila email [email protected] (dlm english) beserta bukti dokumen.

abgmel
07-27-2011, 10:29 PM
salam tuan,

saya dah verified dan approved tapi nama yg dipamirkan kat kabinet bukan nama saya, mcmana nak tukar? nama org lain.... proses lain sume dah selesai tapi masalah yg ni jer lagi tak selesai..... apa tindakan yg perlu buat lagi? harap bantu....

sekian. terima kasih.

learn2biz
07-28-2011, 01:27 AM
post dipindahkan lagi ke sini .... tolong la baca dan tanya di tempat yg betul .. kalau baca tempat betul tentu dah jumpa jwpn dia .. alahai ...

abgmel
07-28-2011, 10:36 AM
tuan,

upload sudah, verify sudah, approved pun sudah, tapi nama yg dipamirkan kat kabinet adalah nama orang lain, apa tindakan yg perlu diambil? cemana nak buat? atau pun biarkan aja sbb tak ada kena mengena dgn pengeluaran nanti, ada pendapat?

sekian. terima kasih.

abgmel
07-28-2011, 10:43 AM
tuan,

saya dah upload, dah verify dan dah approved tapi nama saya lain dpd yg kat mt4 dgn yg ada kat dlm kabinet, cemana nak buat/tukar nama tu? ada kesan ke masa nak buat w/draw nanti? mintak tolong betulkan saya punya nama tu tuan.... no akaun 323757.

sekian. terima kasih.

learn2biz
07-28-2011, 01:44 PM
alahai braper kali nak post benda sama ni .. dah dijawab tp pi post lagi dan lagi dan lagi dan lagi (dah ler salah thread) ... tgk sendiri braper byk dah pindah ke sini ... tolong la baca ... hai la manusia ...

yg boleh tolong ni ialah tuan punya akaun kena email sendiri ke [email protected] dan cc: ke [email protected] (dlm english) beserta dokumen (mykad dan bil), screenshot mt4 dan kabinet dan juga no telefon .. nanti bila diaorg call, jawab ye .. jgn tak jawab .. ni masalah perubahan data peribadi cuma bahagian verifikasi/finance jer boleh ubah/kemaskini ... kitaorg tak dapek nak nolong hatta admin fxmalay sekalipun ..

abgmel
07-29-2011, 09:49 AM
tuan,

sori tuan. harini jumaat 29 julai 2011 5.30 ptg baru jumpa tred ni. masalah yg saya utarakan ini. sori, patut le tak ada kat tempat yg memula saya post tu, heran gak, rupanya dah pindah tempat sori sori sori... salah saya tuan... ok saya akan ambil tindakan segera utk menghantal emel ke verification dan manager supaya dibetulkan masakah saya tersebut.. perkara ini terjadi selepas kabinet bertukar login dpd dulu login no akaun skrg login email. kalau sebelum tu ok jer tak demasalah pun, saya siap buat pengeluaran lagi... selepas login ditukar ke alamat email, nama org lain plak yg di pamirkan. saya ingat selepas buat verifi dan approved, nama tu ditukar ke nama saya, rupanya tidak, tak pe lah... saya akan emel ke yg berkenaan...

sekian. teruma kasih. minta berbanyak maaf sbb salah hantar kat tempat lain.....

Espada
10-18-2011, 04:34 AM
Salam,

masalah bang minta tlg,

1.fxopen tak reply dalam gmail untuk withdraw bank tempatan
no acc. trading : 353977. gmail : [email protected] ?
2.jika tersalah isi alamat rumah nak withdraw sekali lagi ke ?

learn2biz
10-18-2011, 04:44 AM
Salam,

masalah bang minta tlg,

1.fxopen tak reply dalam gmail untuk withdraw bank tempatan
no acc. trading : 353977. gmail : [email protected] ?
2.jika tersalah isi alamat rumah nak withdraw sekali lagi ke ?

wsalam,

1. tak reply ker atau tak de confirmation email? kalau tak terima confirmation email (yg kena klik link) selepas 1 jam, cuba la isi borang dlm kabinet lagi sekali
2. alamat rumah salah dah tentu kena reject .. isi la lagi skali

Espada
10-18-2011, 06:10 AM
Terima kasih bang, lepas satu jam nanti saya buat...

Espada
10-18-2011, 06:37 AM
Terima kasih bang, lepas satu jam nanti saya buat...
bukan saya buat, kawan buat.

Espada
10-18-2011, 09:53 AM
Salam,

masalah bang minta tlg,

tadi dah lebih satu jam..
maka isi form kat kabinet nak buat withdraw macam biasa alamat comfirm betul dah attach semua ok,
tapi
sampai sekarang tak terima confirmation email (yg kena klik link..) gmail dah lebih 10 minit rasanya, apa perlu dibuat ?
dlm gmail tu ada terima daily trading statement dll.

learn2biz
10-18-2011, 10:29 AM
Pelik ... Cuba tgk bahagian penetapan > personal dlm kabinet .. Email yg digunakan sama tak?

Espada
10-18-2011, 10:47 AM
OK saya pi tengok skg...
saya nampak kat personal settings macam ni,
nama sama , MOHAMAD SAAD BIN SHAHIDAN
email sama, [email protected]
leverage 1:500
attach pic: ..1363113631

learn2biz
10-18-2011, 11:05 AM
Maknanya samada server fxopen/gmail kemungkinan jammed ... Sila cuba sekali lg mlm nanti ... Harap maaf

Espada
10-18-2011, 11:33 AM
OK..mungkin esok pagi buat, tapi nak utarakan masalah ni ke [email protected] ke

learn2biz
10-18-2011, 11:39 AM
OK..mungkin esok pagi buat, tapi nak utarakan masalah ni ke [email protected] ke

tak perlu sbb email sama .. yg masalah bukan alamat email tapi server ..

Espada
10-18-2011, 12:00 PM
OK...terima kasih tuan.

learn2biz
10-18-2011, 01:55 PM
Sekiranya masih tiada, sila periksa kesemua mailbox .. mungkin ada buat rules automatic move to folder ke .. termasuk junk/spam ke ...

Espada
10-19-2011, 02:50 PM
salam,

mail box... junk/ trash dah periksa semua tak de klik link tu..gmail standard takde set rule.
cuma dlm spam ada mail pengeluaran dana 353977..
(hari ni tak berapa sempat nak buat withdraw..)

learn2biz
10-19-2011, 02:55 PM
salam,

mail box... junk/ trash dah periksa semua tak de klik link tu..gmail standard takde set rule.
cuma dlm spam ada mail pengeluaran dana 353977..
(hari ni tak berapa sempat nak buat withdraw..)

kalau ada dlm spam, kita boleh pilih 'not junk' supaya segala email selepas ini masuk ke inbox dan bukannya spam :)

Espada
10-19-2011, 03:15 PM
Ok dah buat..semua email ke inbox..esok try withdraw sekali lagi..

learn2biz
10-19-2011, 03:45 PM
Ok dah buat..semua email ke inbox..esok try withdraw sekali lagi..

ekceli .. kalau belum cancel, boleh terus klik link tu ... kalau free margin cukup (dan permohonan lengkap) .. terus proses (sbb masih dlm minggu yg sama) :)

Espada
10-20-2011, 09:22 AM
salam,

Ok dah buat...klik link dah ada...terima kasih.

Pahang
11-14-2011, 01:26 PM
nak tanya,macam mana nak buat akaun baru,sbb akaun lama dah tak ingat register dengan email,password apa.. kalau boleh,nak padam je akaun lama,buat baru,
ni nombornye 240546

arialun
11-14-2011, 01:50 PM
nak tanya,macam mana nak buat akaun baru,sbb akaun lama dah tak ingat register dengan email,password apa.. kalau boleh,nak padam je akaun lama,buat baru,
ni nombornye 240546

Akaun lama tu tak boleh padam. Biarkan sahaja. Selepas 3 bulan(tanpa disentuh) account itu akan menjadi 'inactive' sendiri.

Nak buka acct baru, pegi je ke website: www.fxmalay.com.
https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/registration.aspx?Culture=en-MY

pilih nak buka acct Standard atau Mikro atau ECN

Espada
12-08-2011, 02:05 AM
Salam,

masalah kat akaun ni

tiada reply dalam gmail untuk withdraw bank tempatan yg klik link tu..

tapi ada reply utk transfer ke main account pulak , no acc. trading : 353977. gmail : [email protected]

Espada
12-08-2011, 02:10 AM
macam mana nak buat..akaun lain buat masa ni ok..ada klik link.

learn2biz
12-08-2011, 07:32 AM
Salam,

masalah kat akaun ni

tiada reply dalam gmail untuk withdraw bank tempatan yg klik link tu..

tapi ada reply utk transfer ke main account pulak , no acc. trading : 353977. gmail : [email protected]


macam mana nak buat..akaun lain buat masa ni ok..ada klik link.

Kalau mmg ada terima link maknanya alamat email tu tak ada masalah cuma kadang bila kita buat permohonan email tu lambat masuk ... kalau dah lebih 1 jam takde .. buat jer lg sekali .. pastu bila dah dapat link, lepas klik pegi tgk kat My Accounts (dia betul2 belah kiri bawah logo dlm kabinet - sebelah Operations) ... klik kat akaun yg kita mohon .. tgk history dia .. cancel mana yg pending/false tu ... sekian

Espada
12-08-2011, 02:35 PM
OK..buat sekali lagi, terima kasih tuan.

Espada
01-12-2012, 03:47 AM
Salam,

Sy baru isi form daftar utk account baru, tapi apa pasal kat view selepas pendaftaran tu tarikh lahir lain.
dafter acc baru dd/mm/yyyy - 01/02/1972
display Open Personal Account. Personal Account - mm/dd/yyyy-02/01/1972
ada masalah ke kalau berlaku untuk urusan akan datang pada account ni.

learn2biz
01-12-2012, 05:42 AM
Salam,

Sy baru isi form daftar utk account baru, tapi apa pasal kat view selepas pendaftaran tu tarikh lahir lain.
dafter acc baru dd/mm/yyyy - 01/02/1972
display Open Personal Account. Personal Account - mm/dd/yyyy-02/01/1972
ada masalah ke kalau berlaku untuk urusan akan datang pada account ni.

mm = month, dd = day, yyyy = year .. terbalik cemana pun kan sama ...

Espada
01-12-2012, 05:58 AM
mm = month, dd = day, yyyy = year .. terbalik cemana pun kan sama ...

So tak de masalah la..cuma yg daftar dulu tak de la berlaku cam ni..terima kasih tuan.

mtrezeki
02-10-2012, 06:31 AM
Assalamua'laikum

Saya nak tanya dalam satu email berapa akaun dibolehkan .... TQ

learn2biz
02-10-2012, 06:39 AM
Assalamua'laikum

Saya nak tanya dalam satu email berapa akaun dibolehkan .... TQ

Waalaikumussalam,

Sebanyak mana yg anda mahu tapi hanya 10 terawal yg layak mendapat welcome bonus.

learn2biz
12-16-2013, 04:13 PM
Topik dibuka semula kerana ditutup secara automatik oleh sistem apabila tiada post baru dalam tempoh 30 hari.

hamba_taat
12-21-2013, 05:21 AM
Waalaikumussalam,

Sebanyak mana yg anda mahu tapi hanya 10 terawal yg layak mendapat welcome bonus.

ooo yake..baru tahu..10 account yang terawal ek..tidak kira account tu micro atau account standard?asalkan total nya 10 ek...

satu lagi untuk seorang trader boleh tidak guna banyak alamat email contohnya untuk account micro alamat email laen dan account standard alamat email yang laen?

learn2biz
12-22-2013, 07:21 PM
ooo yake..baru tahu..10 account yang terawal ek..tidak kira account tu micro atau account standard?asalkan total nya 10 ek...

satu lagi untuk seorang trader boleh tidak guna banyak alamat email contohnya untuk account micro alamat email laen dan account standard alamat email yang laen?
Ler .. yg pegi quote tahun 2012 punya kenapa la .. beberapa bulan lepas tarikh tu fxopen dah buat promosi lain : http://www.fxmalay.com/News.aspx?id=3334f906-54cc-4ab1-b5e7-3c71768d311d .. HANYA AKAUN PERTAMA DALAM EWALLET BARU SHJ layak utk welcome bonus ..

dan jawapan utk soalan tu ialah TAK BOLEH .. hanya 1 e-wallet utk 1 pelanggan : http://www.fxmalay.com/News.aspx?id=161e0b3f-00bb-4acc-b469-3b9ea94ad4bb .. 1 email = 1 e-wallet .. jika dah ada e-wallet, mana2 e-wallet baru akan dinyahaktif (disable) secara automatik bila proses verifikasi dilakukan .. so kalau lps verify tak dapat login e-wallet tu boleh agak la kenapa ..