PDA

View Full Version : DUNIAFX???indicator memg senang faham.



Pages : 1 [2] 3 4

warhead
05-06-2008, 01:18 PM
Bro,

Sekarang ni kalau tak silap MCAD setup ialah 12,26,9. Mcm nampak lagging sikit especially kalau nak tunggu crossing.. kekadang next CS baru cross..
Cuba tengok nie ...
http://usera.imagecave.com/warhead/gjmacd12269.gif

Pada garisan merah paling kiri, walaupun dot merah sudah keluar jam 0400, tapi MCAD belum bersilang.. Yang paling kanan paling rugi, MCAD cross bila price drop seratus pips lebih

Cuba pakai setting 3,26,4...
http://usera.imagecave.com/warhead/gjmacd3264.gif

Persilangan sudah berlaku apabila dot keluar .. Saya rasa lebih yakin nak trade.. Cuba juga dengan yang paling kanan, bila dot keluar, MCAD dah cross .. confirm ...

Cuba tengok ..

Sewaktu saya menaip ni .. ada mcm signal Long GU ... yang dpt sms tu, peratikan lah ..



Wasalam

bitter
05-06-2008, 03:33 PM
sape2 kat sni bley tak sharekan ea ne?

kedengaran hebattt je dibincangkan.

nak try gak sekali due tige empat.

tlg emailkan ke [email protected]

terima kasehhh :)

GoldHunter
05-07-2008, 08:00 AM
sape2 kat sni bley tak sharekan ea ne?

kedengaran hebattt je dibincangkan.

nak try gak sekali due tige empat.

tlg emailkan ke [email protected]

terima kasehhh :)

bro,

maaf...ni bukan ea.
yang ada hanyalah indi duniafx untuk masuk trade.
cuba baca daripada post 1 untuk keterangan lanjut.

peace :cool:

ajid182
05-07-2008, 03:44 PM
amacam gold hunter...td ko alert tu aku amek trade 2 pair.G/U n G/J....G/J aku tgk mcm xleh blah je aku close setakat dpt 6pips..G/U plak aku baru je close mlm ni dlm 15minit yg lepas.dpt dlm 53 pips.nmpak nya minggu ni je aku trade smpai sini .start esok aku da bz sikit....maklumla...pekerja kontrak:) ok nanti aku akan kembali lg minggu2 depan untuk kembali trading seperti biasa.insyaallah.time kASih gold hunter.

GoldHunter
05-07-2008, 04:15 PM
amacam gold hunter...td ko alert tu aku amek trade 2 pair.G/U n G/J....G/J aku tgk mcm xleh blah je aku close setakat dpt 6pips..G/U plak aku baru je close mlm ni dlm 15minit yg lepas.dpt dlm 53 pips.nmpak nya minggu ni je aku trade smpai sini .start esok aku da bz sikit....maklumla...pekerja kontrak:) ok nanti aku akan kembali lg minggu2 depan untuk kembali trading seperti biasa.insyaallah.time kASih gold hunter.

ajid,

ni ss aku utk trade tadi :

http://usera.imagecave.com/GoldHunter/FOREX2008/GJ070508.JPG

so dapatlah dalam usd6 lebih sm_win
ni aku main dalam mikro acc.
aku terpaksa close sebab macam x blh g jer wpun masih lagi dlm DT (dot putih).
x per...lain kali kalau aku ternampak lagi, surely aku bgtahu nyer :D

warhead
05-07-2008, 04:49 PM
ajid,

ni ss aku utk trade tadi :

http://usera.imagecave.com/GoldHunter/FOREX2008/GJ070508.JPG

so dapatlah dalam usd6 lebih sm_win
ni aku main dalam mikro acc.
aku terpaksa close sebab macam x blh g jer wpun masih lagi dlm DT (dot putih).
x per...lain kali kalau aku ternampak lagi, surely aku bgtahu nyer :D

Thanks Bro ..

Takper .. untung usd6 adalah lebih baik dari lost usd1 ! Thanks for the signals everyone ..

malay forex
05-08-2008, 12:22 AM
Thanks Bro ..

Takper .. untung usd6 adalah lebih baik dari lost usd1 ! Thanks for the signals everyone ..


ajid,

ni ss aku utk trade tadi :

http://usera.imagecave.com/GoldHunter/FOREX2008/GJ070508.JPG

so dapatlah dalam usd6 lebih sm_win
ni aku main dalam mikro acc.
aku terpaksa close sebab macam x blh g jer wpun masih lagi dlm DT (dot putih).
x per...lain kali kalau aku ternampak lagi, surely aku bgtahu nyer :D


10's bro.... sms 2...

malay forex
05-08-2008, 12:57 AM
aku ada ubah suai sikit kat indi DUNIAFX ni...

isyarat yg terhasil
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/eur-usd.GIF

hasil yang diperolehi
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/eur-usd1.GIF

sm_win

hitman
05-08-2008, 01:06 AM
aku ada ubah suai sikit kat indi DUNIAFX ni...

isyarat yg terhasil
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/eur-usd.GIF

hasil yang diperolehi
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/eur-usd1.GIF

sm_win


boleh share tak indu tu bro

malay forex
05-08-2008, 08:01 AM
ni pula.... hasil aku guna indicator 2, wak2 petang pula... sm_cool


http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/petang.JPG

aku x berani nak ambil risiko aku limitkan 35pip close...
(mana larat nak mengadap depan pc je...)

sm_win REZEKI..... REZEKI.....REZEKI....

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/cyber-forex.gif

Amat
05-08-2008, 08:57 AM
ni pula.... hasil aku guna indicator 2, wak2 petang pula... sm_cool


http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/petang.JPG

aku x berani nak ambil risiko aku limitkan 35pip close...
(mana larat nak mengadap depan pc je...)

sm_win REZEKI..... REZEKI.....REZEKI....

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/cyber-forex.gif

bro share la indi bro tukar tu..

nie email saya:[email protected]:)

malay forex
05-08-2008, 09:48 AM
insaallah... kalau x dak apa2 halangan aku akan kongsi dengan kau org

pipsfinder
05-08-2008, 10:43 AM
to bro malay forex,

boleh tak bro share macam mana nak ubah suai sikit indikator duniafx tu. kalau boleh sharelah kat sini. nak tanya bro pakai platform broker apa?

to anyone

contoh untuk buat post sell, dan semua signal dah cantik (4 dalam 1) soalan saya pada RSI, seeloknya masuk trade bila RSI dah berada di bawah 50, tapi bawah 50 tu antara 50 ke 40 atau 40 ke 30 ataupun bawah lagi atau pun tak kira asal bawah 50 jer masuk?

saya cuba buat comparison pada graf di platform meta trade north finance yang saya guna iaitu pair USD/JPY. bro malay forex open pada 104.111 untuk trade sell dan pada masa tu RSI di platform yang saya guna telah pun mencecah bawah 30? so pada bro malay forex atau sesiapa boleh explain tak..

terima kasih...

oh ya,, bro malay forex, kalau boleh emailkan lah indi yang bro tukar tu kat saya sekali :) thanks nie email saya : [email protected]

malay forex
05-08-2008, 01:12 PM
ok.... ceta sikit kat kang kawan2, sahabat, mengenai indicator ni.... indicator ni merupakan hasil gabungan 2 teknik iaitu teknik Kuasa forex (yg diajar dalam seminarnya) dan teknik DuniaFx.

dah hampir sebulan aku cuba gabungkan teknik2 ni.... (sampai begaduh dengan org rumah.... DUGAAN) akhirnya saya berjaya hasilkan indicator ini...

buat masa sekarang saya tidak dapat share indicator ni kat sini... insaallah masanya akan tiba.... untuk dikongsikan bersama akan saya kongsikannya...

setakat la.... saya hanya mampu maklumkan isyarat buy/sell kapada kangkawan semua, apabila isyarat keluar.



sm_win

malay forex
05-08-2008, 07:36 PM
Adakah kita tahu, apakah tujuan kita tengok pada timeframe H4 Di indicator DuniaFx ?
Bagi pendapat saya.. tujuan kita tengok timeframe H4 adalah untuk memastikan kedudukan pair itu naik atau turun. rujuk gambar dibawah :

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/1.JPG

Bagi memudahkan saya mengunakan indicator DuniaFx ni saya cuba hasilkan satu indicator yang sama perananya dan fungsi dengan timeframe H4 DuniaFx, yang penting saya pastikan indicator yang saya hasilkan itu tetap sama hasilnya dengan H4, walaupun digunakan pada timeframe mana sekali pun.

Kalau dilihat pada graf dibawah, saya ada tanda manakah indicator yang sama fungsinya dengan DuniaFx H4

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/2.JPG

Ok. Sekarang cuba kita tengok DuniaFx pada timeframe M30, kalau kita tengok pada timeframe M30 nya kita akan dapati 2 saja indicator yang penting. Iaitu panah arjuna dan RSI, indicator panah arjuna ini ibaratkan tunjang utama bagi membolehkan BUY atau SELL, tapi ia mestilah dikuatkan lagi dengan RSI. Sebagai contoh kita boleh Buy pair itu apabila panah arjuna kuning keluar (setelah kita pastikan timeframe H4 menunjukkan isyarat yang sepatutnya) dan RSI memepasi garis 50. Sekiranya ada isyarat itu baru boleh kita ambil langkah BUY dan sebaliknya sekiranya SELL. Kita boleh tengok contoh graf dibawah.

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/3.JPG

Oleh sebab RSI ni menggerunkan saya saya cuba hasilkan indicator yang hampir sama denganya RSI, dimana fungsinya menguatkan isyarat BUY atau SELL. bezanya saya x dapat melihat dengan lebih jelas pergerakannya.

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/4.JPG

Oleh sebab DuniaFx susah nak dapatkan isyarat BUY atau SELL saya buat indicator yg sama dengan menambahkan teknik yang nasir (kuasa Forex) ajar dalam seminarnya. cara penggunaan tetap sama dengan yg lain merah sell, biru buy, kalau ada 2 warna di indicator 2.. jangan ambil apa2 tindakkan.

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/5.JPG


sekarang kalau kita bandingkan template DuniaFx dengan yg saya hasilkan amat berbeza... begitu juga begitu juga cara pengunaan.. sebelum ini kita perlu berpandukan timeframe H4 dulu, selepas ada isyarat pada timeframe baru kita tengok timeframe M30. tapi dengan terhasilnya indicator yg saya gabungkan ni... kita hanya perlu tengok pada timeframe M30 sahaja. di M30 dah ada indicator yang diperlukan untuk DuniaFx H4.

dengan penambahan teknik nasir (kuasa forex) mengakibatkan indicator ini semakin meletup... pendek kata.... setiap hari pasti bleh trade dengan yakin..



Rasanya saya ni... x layak nak ceta kat sini... saya ni... baru 6 bulan je... dalam Dunia Forex ni.... (sepenuh masa) masih ada ramai lagi yang lebih berpengalaman dalam forum ni... kalau salah tolong beri tunjuk ajar...


p.s

cuba mahirkan dengan hanya satu indicator je... dan cuba fahami kegunaan indicator-indicator yg ada dalam satu2 sistem indicator itu dulu... sekiranya kita celaru dalam penggunaan indicator yg ada dalam sistem indicator itu, cuba atasinya... kerana ini membuatkan anda lebih mahir..


sm_win sm_win sm_win

warhead
05-09-2008, 03:25 AM
[QUOTE=malay forex;160442]Adakah kita tahu, apakah tujuan kita tengok pada timeframe H4 Di indicator DuniaFx ?
Bagi pendapat saya.. tujuan kita tengok timeframe H4 adalah untuk memastikan kedudukan pair itu naik atau turun. rujuk gambar dibawah :



Tahniah Bro,
Saya pun pernah memikirkan nak simplify kan duniaFX v2 saya tu .. nampak kelam-kabut walaupun resultnya bagus... Heikein_Ashi_kuskus tu mmg cantik sebab color akan berubah mengikut trend. Cuma yang tak berapa sedap kat kuasaforex tu bila isyarat BBand dia keluar lagging.. MCAD dah cross dari -ve to +ve, baru la keluar signal. So we miss the bottom pips to half.

Saya kaji, BrainTrading (indicator asal duniaFX) mmg boleh buat pips .. So kita modify untk memudahkan trade kita..

Satu lagi pasal RSI, saya tak pakai RSI sebab confuse..

Semoga bersama2 membuatkan indicator kita senang dan menguntungkan.. Yang serabut menguntungkan jugak tapi fenin sikit .. hehehe

Wasalam ..

malay forex
05-09-2008, 03:46 AM
[QUOTE=malay forex;160442]Adakah kita tahu, apakah tujuan kita tengok pada timeframe H4 Di indicator DuniaFx ?
Bagi pendapat saya.. tujuan kita tengok timeframe H4 adalah untuk memastikan kedudukan pair itu naik atau turun. rujuk gambar dibawah :



Tahniah Bro,
Saya pun pernah memikirkan nak simplify kan duniaFX v2 saya tu .. nampak kelam-kabut walaupun resultnya bagus... Heikein_Ashi_kuskus tu mmg cantik sebab color akan berubah mengikut trend. Cuma yang tak berapa sedap kat kuasaforex tu bila isyarat BBand dia keluar lagging.. MCAD dah cross dari -ve to +ve, baru la keluar signal. So we miss the bottom pips to half.

Saya kaji, BrainTrading (indicator asal duniaFX) mmg boleh buat pips .. So kita modify untk memudahkan trade kita..

Satu lagi pasal RSI, saya tak pakai RSI sebab confuse..

Semoga bersama2 membuatkan indicator kita senang dan menguntungkan.. Yang serabut menguntungkan jugak tapi fenin sikit .. hehehe

Wasalam ..


maaf bro... saya x masukkan indicator BBand yang terdapat dalam indicator kuasa forex 2. (maaf la... saya tahu ramai yg x puas hati dengan dia...) tapi... kalau bro g seminar dia... dia x ajar guna indicator dia... dia ajar teknik yang dia gunakan.. dalam indicator saya masih kekal BrinTrading (indicator asal duniaFx)

saya masukkan teknik kuasa forex bagi menguatkan lagi keyakinan.. untuk open sell atau buy..

bro boleh tengok kat gambar kat bawah kat mana saya letakkan indicator teknik kuasa forex 2.

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/5.JPG




http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/cyber-forex.gifsm_win

malay forex
05-09-2008, 04:33 AM
Bro... :D

Indicator MACD Multi Meter ni... Bro boleh masukan kedalam indicator timeframe M30 duniafx 2. Bro jadikan petunjuk keadaan pair itu naik atau turun. setting saya dah masukkan seperti yg diberikan oleh warhead sebelum ini.

saya harap ia dapat membantu bro semasa trade nanti.

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/macdmultimeter.JPG


sm_win

GoldHunter
05-09-2008, 06:22 AM
dee,

boleh terangkan x ckit ttg indi nie...

look time shift tu untuk apa?
mcmana plak ngan shift indicators?
apa beza antara test false dan test true?

thanks bro sebab sudi kongsikan indi bro tu :D

malay forex
05-09-2008, 07:17 AM
dee,

boleh terangkan x ckit ttg indi nie...

look time shift tu untuk apa?
mcmana plak ngan shift indicators?
apa beza antara test false dan test true?

thanks bro sebab sudi kongsikan indi bro tu :D

macam yg aku tulis kat atas... "Adakah kita tahu, apakah tujuan kita tengok pada timeframe H4 Di indicator DuniaFx ?
Bagi pendapat saya.. tujuan kita tengok timeframe H4 adalah untuk memastikan kedudukan pair itu naik atau turun."

indicator ni... boleh dijadikan petunjuk kedudukan naik turun pair itu.

Biru = menunjukkan pair naik
Merah = menunjukkan pair turun

pendek kata bro x payah lagi tengok timeframe H4 pada DuniaFx. hanya dengn membuka timframe M30 pada DuniaFx, kau orang boleh tahu keadaan timeframe H4 DuniaFx.
(indicator ini hanya mewakili MACD yg ada pada timeframe H4 DuniaFx saja, bro boleh ubah setting 2 jika nak... indicator 2 aku seting macam warhead cakap iaitu 3.26.4)

malay forex
05-09-2008, 07:25 AM
ada sapa2 nak RSI alert x... kalau nak Download kat bawah ni...

Boleh la... gantikan RSI yang ada kat indicator DuniaFx 2... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/rsialert.JPG

Amat
05-09-2008, 07:34 AM
Bro... :D

Indicator MACD Multi Meter ni... Bro boleh masukan kedalam indicator timeframe M30 duniafx 2. Bro jadikan petunjuk keadaan pair itu naik atau turun. setting saya dah masukkan seperti yg diberikan oleh warhead sebelum ini.

saya harap ia dapat membantu bro semasa trade nanti.

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/macdmultimeter.JPG


sm_win

bro yg nie mcm mna nk download letak kt mana??
kasi tahu skit..

Amat
05-09-2008, 07:38 AM
ada sapa2 nak RSI alert x... kalau nak Download kat bawah ni...

Boleh la... gantikan RSI yang ada kat indicator DuniaFx 2...

bleh jugak bro..
kasil la..:)

malay forex
05-09-2008, 07:59 AM
bro yg nie mcm mna nk download letak kt mana??
kasi tahu skit..

Download Ebook ni... sm_rolleye

Cara Masukkan Indicator ke Dalam Platform Metatrader4 (http://www.cyberkreatif.com/forex/v1/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=20&dir=DESC&order=name&Itemid=48&limit=10&limitstart=10)

Amat
05-09-2008, 08:05 AM
Download Ebook ni...

ebook mana bro??
xder kuar pun..

malay forex
05-09-2008, 08:15 AM
ebook mana bro??
xder kuar pun..

sori.. tengah upload tadi... tengok kat atas 2..

malay forex
05-09-2008, 12:44 PM
sapa... nak cuba.... indicator ni....

keberkesananya belum dipastikan

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/duniafxv21.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/duniafxv22.JPG

Download indicator 2 kat bawah...

malay forex
05-09-2008, 01:00 PM
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/cyber-forex.gif (http://www.cyberkreatif.com/forex/v1)

ni yang best nak tunjuk kat bro semua... hasil yang aku prolehi dari indicator yang aku gabungkan 2...
(DuniaFx + KuasaForex = Kuasa Dunia Forex) :D

hasil saya guna hari indicator gabungan ini pada hari khamis pagi saya dah lampirkan dalam ni... tapi saya lampirkan lagi sekali

Khamis Pagi
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/6.GIF

Khamis Petang
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/petang.JPG

Khamis malam saya trade juga tapi terlupa ambil bukti. So kita abaikan

Hari ini Jumaat
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/jumaat.JPG

sm_win sm_win sm_win REZEKI... REZEKI...REZEKI...

deen83
05-09-2008, 01:03 PM
terima kasih pada bro malay forex sebab bg indicator tu. so far ok.saya ade buat ckit tambahan inidicator dunia fx TF30m. x tahulah macam mana dgn prestasi nya.

http://usera.imagecave.com/deen83/duniafx.JPG

warhead
05-09-2008, 01:26 PM
Bro hensem semua ..

Aku bangga ... Melihat satu perkembangan yang paling sihat di forum yang kecil ajer ni .. Group kita takde lah sebesar carigold, nogold, forex-tsd atau ************.. tapi dlm sebulan nie, kita seolah-olah berjaya menghasilkan sesuatu yang lagi mudah dari sesuatu yang sememangnya mudah...

Teknikal Analisis (pasal Moving Average, Bolinger Band - Upper, Mid and Lower) sebagai asas forex ... sekarang kita dah ada indikator yang saya rasa boleh mengubah segalanya ...

Rasanya kita tidak membuat coding baru utk BrainTrading, sebaliknya menambah lain2 indicator yng membuatkan chart kita lagi senang difahami.. Jika kita temui lain2 setting yang dirasakan leading indicator, share bersama2 .... sekarang ni MACD 12,26 tu kita dah tak pakai ..sebab lagging ..

Ada masa saya kongsikan kehebatan Stoch tapi bukan 14,3,3 ... bukan 8,3,3 .... Orang cakap Stoch menunjukkan Over Bought dan Over Sold, tapi terbukti salah.. Lepas ni kita akan tahu, tiada lagi istilah OB or OS ..

Wasalam..

ajid182
05-09-2008, 03:03 PM
askum..salam semua...
waa rancak nampak thread ni :)...sy da bace serba sedikit ape yg dibincangkan,
xkisahla org baru dlm forex ke lame ke..ape yg memberi faedah same2 kte kongsikan,yg kurang faedah same2 kite bincangkan.sy baru balik keje ni td pukul 10..1015 baru sampai umah...dlm 2 bulan ni sy ade keje luar sikit.dpt masuk thread ni kejap2 jela nampaknye.alhamdulillah...

warhead
05-09-2008, 04:07 PM
askum..salam semua...
waa rancak nampak thread ni :)...sy da bace serba sedikit ape yg dibincangkan,
xkisahla org baru dlm forex ke lame ke..ape yg memberi faedah same2 kte kongsikan,yg kurang faedah same2 kite bincangkan.sy baru balik keje ni td pukul 10..1015 baru sampai umah...dlm 2 bulan ni sy ade keje luar sikit.dpt masuk thread ni kejap2 jela nampaknye.alhamdulillah...

Takpe bro .. masuk thread kejap2 .. memorex lama2 ..

Hehheeh

warhead - takkan lari pips dikejar ..

warhead
05-09-2008, 06:39 PM
Bro Malay Trader,

Saya bagitau sikit pasal modification yang saya buat .. nampak macam sama tapi tak serupa ..

http://usera.imagecave.com/warhead/kuasaduniafxv1.gif

Kita akan sentiasa pakai Braintrend sebagai indicator utama ..

Saya lagi suka tengok chart Bro yang Biru/Merah .. nampak mcm clean ajer... Saya tak dpt lagi indicator pivot utk daily sahaja (S & R utk line sehari sahaja) .. Saya punya tu penuh satu chart (nampak serabut).. Kalau ada, pass kan ..

MCAD dibiarkan dlm chart di bawah sebab nampak persilangannya .. saya nampak kalau bersilang, menunjukkan next bar akan reverse ..

Kalau dah siap project Merah Biru ni, boleh kita compare mana senang, kita pakai ...

Wasalam
warhead - takkan lari pips dikejar

azrul282
05-09-2008, 11:43 PM
daily pivot macam ni ke yang di maksudkan?

warhead
05-10-2008, 01:09 AM
daily pivot macam ni ke yang di maksudkan?

thanks bro,

yang kat chart saya tu mmg saya dah pakai Fibo_v2... Yg ni akan buat line utk seluruh chart ... saya mencari mcm Bro Malay trader tu ... hanya untuk hari tersebut shj ... so tak nampak banyak line dlm chart kita nanti ..

kalau ada sape yg dpt, boleh share kan sama2..

wasalam
warhead - takkan lari pips dikejar

malay forex
05-10-2008, 01:30 AM
Bro Malay Trader,

Saya bagitau sikit pasal modification yang saya buat .. nampak macam sama tapi tak serupa ..

http://usera.imagecave.com/warhead/kuasaduniafxv1.gif

Kita akan sentiasa pakai Braintrend sebagai indicator utama ..

Saya lagi suka tengok chart Bro yang Biru/Merah .. nampak mcm clean ajer... Saya tak dpt lagi indicator pivot utk daily sahaja (S & R utk line sehari sahaja) .. Saya punya tu penuh satu chart (nampak serabut).. Kalau ada, pass kan ..

MCAD dibiarkan dlm chart di bawah sebab nampak persilangannya .. saya nampak kalau bersilang, menunjukkan next bar akan reverse ..

Kalau dah siap project Merah Biru ni, boleh kita compare mana senang, kita pakai ...

Wasalam
warhead - takkan lari pips dikejar


Bro...

nampak 2 dah macam ok... bagi saya semuanya terpulang pada diri sendiri.. janji senang untuk kita gunakan... contohnya saya, saya x selesa dengan MACD dibiarkan dalam graf, sebab kadang2 saya kurang yakin bila nak trade..

pendek kata x semua org makan nasi kat kedai kak kiah kata sedap... mesti ada yang kata x sedap. bergantung pada selera masing2...

mungkin ini kot indicator pivot yang bro perlukan...
saya harap ia dapat membantu...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/pivot.bmp

mynor5535101
05-10-2008, 06:59 AM
http://img167.imageshack.us/img167/5645/33757999sz9.jpg (http://imageshack.us)



Tengok Signal GCHF yang Kuar belah Kiri tu at + 5.00 GMt atau pukul 1 tengah hari .Signal tu suruh sell pada 2.0495 dan tanpa buang masa saya terus short.Sekarang tengah floating + 220 pips , Itu belum campur pair lain lagi. so you kira i punya angaran untung hari ini.....+ GJ .GJ entry at 5.00 GMT Short Jugak..... Guna Indi ni profit besar.Nak tahu klik signature kat bawah

warhead
05-10-2008, 09:50 AM
http://img167.imageshack.us/img167/5645/33757999sz9.jpg (http://imageshack.us)



Tengok Signal GCHF yang Kuar belah Kiri tu at + 5.00 GMt atau pukul 1 tengah hari .Signal tu suruh sell pada 2.0495 dan tanpa buang masa saya terus short.Sekarang tengah floating + 220 pips , Itu belum campur pair lain lagi. so you kira i punya angaran untung hari ini.....+ GJ .GJ entry at 5.00 GMT Short Jugak..... Guna Indi ni profit besar.Nak tahu klik signature kat bawah

Bro Mynoor,

Terima kasih di atas perkongsian tersebut.. Di sini kami mempelajari Braintrend Signal sebagai core indicator .. tidak ada signal subscription.. Saya dapati pada signal duniaFX, jam 12pm-1pm atau 5am GMT adalah permulaan price bergerak active sebelum London Open .. Di sinilah bebola atau panahan arjuna keluar sebagai isyarat Jual Beli .. So mana2 indicator akan menunjukkan isyarat yang lebih kurang sama sahaja.... Yang penting adalah keyakinan melebihi 90% untuk buat trade ... dan kita sentiasa berada di depan PC untuk standbye.

Satu lagi, pergantungan kepada langganan daily signal adalah tak berapa sihat, bayangkan kalau lepas ni tiada lagi system tersebut - down, tutup dan sebagainya, maka kita akan kehilangan sumber ... Yang paling penting adalah kefahaman concept asas forex ..

Ok .. Kita kembali ke DuniaFX Braintrading signal - Kuasa Dunia Forex ..

wasalam
warhead - takkan lari pips dikejar

warhead
05-10-2008, 10:00 AM
Bro...

nampak 2 dah macam ok... bagi saya semuanya terpulang pada diri sendiri.. janji senang untuk kita gunakan... contohnya saya, saya x selesa dengan MACD dibiarkan dalam graf, sebab kadang2 saya kurang yakin bila nak trade..

pendek kata x semua org makan nasi kat kedai kak kiah kata sedap... mesti ada yang kata x sedap. bergantung pada selera masing2...

mungkin ini kot indicator pivot yang bro perlukan...
saya harap ia dapat membantu...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/pivot.bmp

Thanks Bro,

Pivot indikator tu yang saya cari..

Saya nak tanya satu ... di manakah sebenarnya kombinasi Kuasa Forex dan DuniaFX di chart tu?

Dunia FX = BrainTrend Signal
Kuasa Forex = Heiken_Ashi_kuskus2,starlite_kuskus, Bband Stop (yg ramai org tak suka, lagging sgt2),

Saya tak berapa jelas di sini utk jadikan kombinasi Kuasa Dunia Forex??

Wasalam

malay forex
05-10-2008, 12:45 PM
Thanks Bro,

Pivot indikator tu yang saya cari..

Saya nak tanya satu ... di manakah sebenarnya kombinasi Kuasa Forex dan DuniaFX di chart tu?

Dunia FX = BrainTrend Signal
Kuasa Forex = Heiken_Ashi_kuskus2,starlite_kuskus, Bband Stop (yg ramai org tak suka, lagging sgt2),

Saya tak berapa jelas di sini utk jadikan kombinasi Kuasa Dunia Forex??

Wasalam


bro... kat sini saya ada attach gambar Template yg saya dah edit, saya harap mungkin ia lebih jelas... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/KuasaDuniaForex.JPG


dalam gambar diatas saya ada tanda nombor 1,2,3,4,5

penerangan


BrainTrend2sing (Panah Arjuna) indicator ini terdapat dalam indicator asal DuniaFx, saya masih kekal kerana dari apa yang saya lihat ia memang mengeluarkan isyarat pada keadaan yang sepatutnya.

Heiken Ashi - color akan berubah mengikut trend

Salah satu indicator yang saya hasilkan. berfungsi hampir sama dengan RSI. :D

Juga merupakan indicator yg saya hasilkan. bertindak sebagai petunjuk keadaan naik atau tunrunnya pair. ia menghasilkan isyarat yang sama dengan indicator yang ada pada timeframe H4 DuniaFx :D

Inilah indicator yang saya hasilkan dari teknik yang diajar dalam seminar dan mentol Kuasa Forex :D


sm_cool Kuasa Dunia Forex

sm_win sm_win

malay forex
05-11-2008, 03:29 AM
kepada semua bro yang masih menggunakan timeframeH4 DuniaFx, Bro semua Boleh Download indicator BrainTrend1Sig Alert ni.... toothy9

tu pun kalau nak la....:D

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/BrainTrend1Sig3.JPG

bitter
05-11-2008, 09:43 AM
kepada semua bro yang masih menggunakan timeframeH4 DuniaFx, Bro semua Boleh Download indicator BrainTrend1Sig Alert ni.... toothy9

tu pun kalau nak la....:D

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/BrainTrend1Sig.JPG

ne utk ape?

signal alert suro kite bukak post dgn amek TP dgn SL yg ditulis eyhh?

malay forex
05-11-2008, 11:19 AM
ne utk ape?

signal alert suro kite bukak post dgn amek TP dgn SL yg ditulis eyhh?

Sori... Bro..

yang sebenar bro boleh abaikan TP dan SL 2... macam saya penuh kata timeframe H4 di indicator DuniaFx ni... cuma petunjuk naik turun pair.

kalau x nak bro boleh Download semula... kat atas 2... saya dah ubah semula... supaya x pening... toothy9

dokgitu
05-12-2008, 04:47 AM
Macam mana post GJ hari ni. Ramalan waktu petang bebola akan muncul.Tunggu kemunculannya.

malay forex
05-12-2008, 10:10 AM
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/cyber-forex.gif (http://www.cyberkreatif.com/forex/v1)

Alhamdullilah.... rezeki sampai petang ni... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/hasilsayahariini.JPG

sm_cool sm_win <<< REZEKI >>> <<< REZEKI >>>

bitter
05-12-2008, 12:08 PM
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/cyber-forex.gif (http://www.cyberkreatif.com/forex/v1)

Alhamdullilah.... rezeki sampai petang ni... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/hasilsayahariini.JPG

sm_cool sm_win <<< REZEKI >>> <<< REZEKI >>>

alhamdulillahhh.

bley da shopping2 tuww. :)

sm_win sm_win

deen83
05-12-2008, 12:15 PM
trading hari ini

http://usera.imagecave.com/deen83/untitled.JPG

sm_happy sm_happy sm_happy sm_happy tapi ini aku guna akaun demo je lah :( :( :(

deen83
05-12-2008, 12:32 PM
alhamdulillahhh.

bley da shopping2 tuww. :)

sm_win sm_win

salam bro, kenapa indicator MACD bro x sama dgn indicator MACD yg bro bagi hari tu.tp apa2 hal.saya nak ucapkan thank's pada bro pasal bg indicator MACD tu.

bitter
05-12-2008, 12:38 PM
soalan diatas ditujukan kepada abg malay forex kite.

wekeke.

erm erm.

asal gmbar laen eh SS tu?

pakai platform ape?

warhead
05-12-2008, 01:33 PM
soalan diatas ditujukan kepada abg malay forex kite.

wekeke.

erm erm.

asal gmbar laen eh SS tu?

pakai platform ape?


abang kita pakai **** tu kot :) .. Anak buah nasir ramai pakai **** .. (termasuk aku ...)

wasalam

warhead
05-12-2008, 01:35 PM
Macam mana post GJ hari ni. Ramalan waktu petang bebola akan muncul.Tunggu kemunculannya.

dah muncul pun bebola tu .. ramai gak yang dpt signal sms tadi kan .... goldhunter siap pasang 3 pair sekaligus .. hehehhe ... masuk 3 lot tiap trade .. masyukkkk..

warhead
05-12-2008, 01:45 PM
bro... kat sini saya ada attach gambar Template yg saya dah edit, saya harap mungkin ia lebih jelas... toothy9


dalam gambar diatas saya ada tanda nombor 1,2,3,4,5

penerangan


BrainTrend2sing (Panah Arjuna) indicator ini terdapat dalam indicator asal DuniaFx, saya masih kekal kerana dari apa yang saya lihat ia memang mengeluarkan isyarat pada keadaan yang sepatutnya.

Heiken Ashi - color akan berubah mengikut trend

Salah satu indicator yang saya hasilkan. berfungsi hampir sama dengan RSI. :D

Juga merupakan indicator yg saya hasilkan. bertindak sebagai petunjuk keadaan naik atau tunrunnya pair. ia menghasilkan isyarat yang sama dengan indicator yang ada pada timeframe H4 DuniaFx :D

Inilah indicator yang saya hasilkan dari teknik yang diajar dalam seminar dan mentol Kuasa Forex :D


sm_cool Kuasa Dunia Forex

sm_win sm_win


Bro forex malay,

Saya perhatikan ada banyak persamaan dengan Heiken Ashi dan bebola Braintrading..

Pada 4H timeframe, sekiranga Heiken Ashi bertukar warna (merah ke biru) bermakna ada reversal berlaku .. Besar kemungkinan pada CS yang sama.. sekiranya pada current CS tiada bebola keluar, boleh dikatakan 100% bebola akan keluar pada next CS 4H tf.. pada masa tersebut juga MCAD sudah bersilang reversal.

Adakah Heiken ni boleh repaint? biru, merah , biru semula pada 4H tf?

wasalam
warhead

malay forex
05-12-2008, 02:11 PM
soalan diatas ditujukan kepada abg malay forex kite.

wekeke.

erm erm.

asal gmbar laen eh SS tu?

pakai platform ape?


pakai platform ****

malay forex
05-12-2008, 02:15 PM
salam bro, kenapa indicator MACD bro x sama dgn indicator MACD yg bro bagi hari tu.tp apa2 hal.saya nak ucapkan thank's pada bro pasal bg indicator MACD tu.

bro...

saya rasa bro kena baca dari awal ni... saya dah jelaskan... sebelum ni...

malay forex
05-12-2008, 02:17 PM
trading hari ini

http://usera.imagecave.com/deen83/untitled.JPG

sm_happy sm_happy sm_happy sm_happy tapi ini aku guna akaun demo je lah :( :( :(

ok... la... tu... bila yakin nanti... boleh la... guna akaun real...

sm_win

ajid182
05-12-2008, 03:10 PM
sm_happy allo sume samat malam....tq bro2 yg sms td siang:) sebnarnye tgh watkeje td..nk tanye warhead la n kwn2 sume yg tau ke silala bgtau...

pivot tu untuk ape ye?
sblm ni tau name pivot tu.tp xtau ape benda pivot tu...untuk ape ye gune kt indi duniaafx ni ??sy da tgk page2 lepas ni.memg xpernah sy gune pivot untuk ape2 indi pn.:)

warhead
05-12-2008, 03:17 PM
sm_happy allo sume samat malam....tq bro2 yg sms td siang:) sebnarnye tgh watkeje td..nk tanye warhead la n kwn2 sume yg tau ke silala bgtau...

pivot tu untuk ape ye?
sblm ni tau name pivot tu.tp xtau ape benda pivot tu...untuk ape ye gune kt indi duniaafx ni ??sy da tgk page2 lepas ni.memg xpernah sy gune pivot untuk ape2 indi pn.:)

Bro2 hensem ..

Jom kita belajar pivot kat youtube .. free

http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related

Apa yang saya perhatikan, kalau CS open atas pivot point, ia akan menunjukkan bullish, menuju ke R1,R2,R3.. Kalau CS open bawah pivot point, ia akan menunjukkan bearish, menuju ke S1,S2,S3..

Kalau tengok kat chart yang latest2 ni, kita dah letakkan pivot, S & R.. S & R boleh dijadikan target profit.. Kat video tu clear pemahaman pasal pivot, Support & resistance..

Lagi baik kalau pagi2 kita tengok market outlook - open kat mana.. at least kita nampak sedikit sebanyak arah market pagi tu ... kalau nasib baik, pagi tu dah keluar bebola 4H .. tidak pun masa tengahari, standby je lah .. sure ada bola keluar .. Lagi best kalau pakai ozfx .. pagi2 lagi kita dah trade ... cuba tgk ozfx system .. trade pagi .. ada 1-2 pair yang betul2 show trend pagi2 ... kita trade pagi pakai ozfx, masuk tengahari pakai kuasa dunia fx.. pehh .. pagi petang korang rembat ...

Harap info ni dpt membantu ..

wasalam

malay forex
05-13-2008, 02:18 AM
Bro forex malay,

Saya perhatikan ada banyak persamaan dengan Heiken Ashi dan bebola Braintrading..

Pada 4H timeframe, sekiranga Heiken Ashi bertukar warna (merah ke biru) bermakna ada reversal berlaku .. Besar kemungkinan pada CS yang sama.. sekiranya pada current CS tiada bebola keluar, boleh dikatakan 100% bebola akan keluar pada next CS 4H tf.. pada masa tersebut juga MCAD sudah bersilang reversal.

Adakah Heiken ni boleh repaint? biru, merah , biru semula pada 4H tf?

wasalam
warhead

betul 2 bro... kalau kita tengok dan perhatikan balik memang banyak persamaan, macam bro katakan.

setahu saya Heiken pada H4 hanya akan repaint pada chat sekiranya bar pada chat itu baru terbentuk... lain dari itu saya pun x perasan.. sebab bosan kalau mengadap timeframe h4 ni...

warhead
05-13-2008, 03:41 AM
Bro semua,

Agaknya berapa jauh GBP/CHF nak down hari ni?? :D .. 100 pips? 200 pips?? 4H dah bukak bawah Mid Bband, buka bawah 100SMA, 50EMA ...

Jatuh chenta plak kat GBP/CHF ni .. sebab constant je jatuhnya ..Tak macam GJ dengan libasan mautnya..

Aku macam nampak market London sedang bangun dari tidurnya .. maka pasangan masing2 menggeliat-geliat nak bergerak ... kalau dia bangun pergi mandi wajib .. Buy, dia jatuh katil, Sell..sm_cool

wasalam
warhead

malay forex
05-13-2008, 04:44 AM
Bro hensem semua ..



Ada masa saya kongsikan kehebatan Stoch tapi bukan 14,3,3 ... bukan 8,3,3 .... Orang cakap Stoch menunjukkan Over Bought dan Over Sold, tapi terbukti salah.. Lepas ni kita akan tahu, tiada lagi istilah OB or OS ..

Wasalam..

bro....

Bila nak kongsi kehebatan Stoch.. dah x sabaq kawan... nak tahu... :D

GoldHunter
05-13-2008, 11:40 AM
dah muncul pun bebola tu .. ramai gak yang dpt signal sms tadi kan .... goldhunter siap pasang 3 pair sekaligus .. hehehhe ... masuk 3 lot tiap trade .. masyukkkk..

masyukk tu memang masyukkk sm_win
tapi hari ni aku terkena bila GBPCHF wat U turn.
Ni lah padahnya bila ambik post tergesa2.
X pe...aku akn terus berusaha.
Cayok...cayok :D

And thanks to kengkawan semua 4 all the signals

warhead
05-13-2008, 12:05 PM
masyukk tu memang masyukkk sm_win
tapi hari ni aku terkena bila GBPCHF wat U turn.
Ni lah padahnya bila ambik post tergesa2.
X pe...aku akn terus berusaha.
Cayok...cayok :D

And thanks to kengkawan semua 4 all the signals


Bro GoldHunter,

Sorry sgt sebab tak dpt bantu banyak masa call tadi sebab dah close trade dan off notebook... Masa pagi tu masuk trade awal, float around -20 pips ... tapi start pukul 11am dah nampak hijau .. rasanya dia jatuh around 120 pips ajer .. then terus buat reversal... Punya lah confident nak dpt 200 pips .. Heehhe .... Hari market choppy ajer ... tak tau arah tujuan ...

Cuba perhatikan kat MCAD .. bila biru crossing merah... kat tf yang anda nak masuk, itu tandanya berlaku reversal.. sebab tu saya pakai MCAD graf instead of pakai multimeter... pukul 2pm tadi tu trend dah abis ..

Ozfx tak bagi apa2 signal utk start daily trade..... kita boleh buat rujukan Ozfx signal utk trend harian.... Dpt 2-3 signal sebagai panduan di awal pagi sudah cukup untuk kita tentukan ke mana hala pair tersebut.... Signal keluar awal pagi then kita ready around 11am-1pm utk trade... ikut kebiasaaan Ozfx, daily trade mmg makan ratus2 pips .. kita ambil 30-50 cukuplah ..

Sekadar panduan menajamkan lagi trade anda..

Wasalam
warhead - takkan lari pips dikejar..

malay forex
05-13-2008, 04:29 PM
salam... utk bro semua

maaf la.... saya x trade hari ni... (ada kerja). kalau x... boleh tunjuk kat bro semua hasilnya.. :D

tapi apa pun, saya tetap happy hari ni.... sm_cool sebab saya dapat hasilkan satu lagi indicator yang digunakan timeframe H4 di duniafx.

dengan terhasilnya indicator ini... pendek kata... kita dah x payah langsung tengok pada H4 lagi.... indicator yang baru saya hasilkan ini sama dengan isyarat yang dihasilkan BrainTrend1sing (bebola) pada H4.

bro boleh check kat graf dibawah ni... apakah kelebihan indicator ini...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola2.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola2.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola3.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola3.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola4.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola5.JPG

Amacam bro... ada sama x waktu dan tarikh bebola yg terhasil pada timeframe M30...

sm_win

bitter
05-13-2008, 04:44 PM
platform **** bley masokkan ea/indi ke?

bitter
05-13-2008, 04:45 PM
salam... utk bro semua

maaf la.... saya x trade hari ni... (ada kerja). kalau x... boleh tunjuk kat bro semua hasilnya.. :D

tapi apa pun, saya tetap happy hari ni.... sm_cool sebab saya dapat hasilkan satu lagi indicator yang digunakan timeframe H4 di duniafx.

dengan terhasilnya indicator ini... pendek kata... kita dah x payah langsung tengok pada H4 lagi.... indicator yang baru saya hasilkan ini sama dengan isyarat yang dihasilkan BrainTrend1sing (bebola) pada H4.

bro boleh check kat graf dibawah ni... apakah kelebihan indicator ini...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola2.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola2.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola3.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola3.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola4.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola5.JPG

Amacam bro... ada sama x waktu dan tarikh bebola yg terhasil pada timeframe M30...

sm_win

bebola ne semua kasi tau time utk bukak post ke bro?

untuk indi duniafx eyhh?

warhead
05-13-2008, 05:02 PM
salam... utk bro semua

maaf la.... saya x trade hari ni... (ada kerja). kalau x... boleh tunjuk kat bro semua hasilnya.. :D

tapi apa pun, saya tetap happy hari ni.... sm_cool sebab saya dapat hasilkan satu lagi indicator yang digunakan timeframe H4 di duniafx.

dengan terhasilnya indicator ini... pendek kata... kita dah x payah langsung tengok pada H4 lagi.... indicator yang baru saya hasilkan ini sama dengan isyarat yang dihasilkan BrainTrend1sing (bebola) pada H4.

bro boleh check kat graf dibawah ni... apakah kelebihan indicator ini...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola2.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola2.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola3.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola3.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola4.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/bebola5.JPG

Amacam bro... ada sama x waktu dan tarikh bebola yg terhasil pada timeframe M30...

sm_win

Bro,

Bagus jugak kalau dpt kongsi kan indi tu .. Masih stick pada concept BrainTrend?

BrainTrend yang asal mempunyai BrainTrend1Signal (bebola besar), BrainTrend2Signal (panahan arjuna), BrainTrend1Stop, BrainTrend2Stop (bebola kecil)

BrainTrend1 & BrainTrend2 digunakan di dalam chart yang berlainan. BrainTrend1Signal digunakan pada TF yng lebih besar sebaliknya BrainTrend2Signal dlm TF yang lebih kecil.

Kenapa 4H, 1H dan 30M? Bergantung kepada cara kita masuk utk intraday... Banyak sistem yang mantap akan menggunakan 4H sebagai panduan, dan masuk pada lower TF... Sekiranya 4H menunjukkan trend, maka 4 jam jugalah trend tersebut berlaku.. masuk 4H then kita boleh pergi basuh kain, cuci kereta dan sebagainya..

Wasalam

malay forex
05-14-2008, 04:24 AM
Misi saya dah selesai... Sebelum ini mengunakan indicator DuniaFx, saya terpaksa tengok 2 chat iaitu chat pada timeframe H4 dan chat pada timeframe M30. Kini dengan hanya membuka Chat timeframe M30, saya dapat tahu... apa yang berlaku pada Chat timeframe H4 DuniaFx. sm_cool

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/3dlm1.JPG


sm_win sm_win sm_win

myghaz
05-14-2008, 04:39 AM
Bro.Malay Forex,

harap dpt share indi tu.hehehhee..........

azrul282
05-14-2008, 09:46 AM
nampaknya ramai dah tertarik ngan projek tu bro..termasukle saya..hehehe

malay forex
05-14-2008, 11:51 AM
Bro yang hemsem semua....

ni hasil saya hari ni.....:D

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/hasil1.JPG

sm_win sm_win

luka18
05-14-2008, 12:16 PM
hi,
Wher i can get cyberkreatif indicators?

miehensem
05-14-2008, 12:28 PM
bro.. bila nak upload dlm forum ni.. mesti bro jadi lagi hensem lah.. baby baby

anasz
05-14-2008, 12:30 PM
bila nak bagi indinya???

luka18
05-14-2008, 12:36 PM
on enlish?

the undertaker
05-14-2008, 01:40 PM
malay forex, share la... moga2 di murahkan rezeki...

deen83
05-14-2008, 01:41 PM
malay forex, share la... moga2 di murahkan rezeki...

betul tu bro malay forex.saya setuu ngan kata2 the undertaker

warhead
05-14-2008, 04:55 PM
Bro hensem semua,

Hari tu ramai yang minta saya manual braintrading, yng dijadikan concept utk DuniaFX ni .. saya dah upload kat savefile

http://www.savefile.com/files/1557145

Bila kita dah faham, senang lah .. Walau pun dlm concept asal BT ni agak serabut, kita pandai2 lah buat senang.. Mainlah timeframe mana pun yang kita suka .. 30M, 1H, 4H..

Wasalam

deen83
05-15-2008, 03:00 PM
nape senyap je trade duniafx ari ni.semua tg bz tunggu bola2 api kuar ke.manalah pegi bro malay forex macam mana dgn trade ari ni:) sm_smile

malay forex
05-16-2008, 02:49 PM
nape senyap je trade duniafx ari ni.semua tg bz tunggu bola2 api kuar ke.manalah pegi bro malay forex macam mana dgn trade ari ni:) sm_smile

sori bro...

semalam saya cuba indicator yg baru saya hasilkan... so saya x trade...toothy9

tapi hari ni punya... ada... http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002013F.gif

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/jumaat1.JPG

sm_win sm_win

conturix
05-16-2008, 07:25 PM
bro malay forex, indicator bro tu xleh kongsi ker? ke mmg kne beli dari bro nie..:)

bitter
05-16-2008, 07:38 PM
bro malay forex, indicator bro tu xleh kongsi ker? ke mmg kne beli dari bro nie..:)

rasenye ade link untk download kt atas.

tp xtau la takot salah jerp.

deen83
05-17-2008, 02:22 AM
sori bro...

semalam saya cuba indicator yg baru saya hasilkan... so saya x trade...toothy9

tapi hari ni punya... ada...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/jumaat1.JPG

sm_win sm_win

salam bro malay forex
agak2 bila ye boleh share indicator yang bro dah hasilkan tu.sm_smile

mozaid
05-17-2008, 01:53 PM
ye la bro, kitorg dh x sabo nk kaut untuk sama2 ni..
maju melayu maju..

mozaid
05-17-2008, 01:55 PM
resend..
ye la bro, kitorg dh x sabo nk kaut untung sama2 ni..
maju melayu maju..

bitter
05-17-2008, 04:32 PM
resend..
ye la bro, kitorg dh x sabo nk kaut untung sama2 ni..
maju melayu maju..

sabar2. ni kalo xsabar kene MC wohh.
nnt ade la tu dikasiii.
hehehe.

magicboy77
05-17-2008, 05:17 PM
Misi saya dah selesai... Sebelum ini mengunakan indicator DuniaFx, saya terpaksa tengok 2 chat iaitu chat pada timeframe H4 dan chat pada timeframe M30. Kini dengan hanya membuka Chat timeframe M30, saya dapat tahu... apa yang berlaku pada Chat timeframe H4 DuniaFx. sm_cool

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/3dlm1.JPG


sm_win sm_win sm_win

hallo bro..
saya msih bru d sni...msuk2 jer da trtarik dgn indi bro ni..
bleh la kngsi2kn kpda sya yg msih mntah ni dan juga kwan2 laen...
x gtu..huhu...tnhks....

bitter
05-17-2008, 06:26 PM
huhuhu.

tgk ponnn pening gak le bro.

tatao nk paham cam ne.

ade warne bar biru merahhh tf.

tehee.

malay forex
05-18-2008, 03:02 AM
huhuhu.

tgk ponnn pening gak le bro.

tatao nk paham cam ne.

ade warne bar biru merahhh tf.

tehee.

apa yang peningnya... bro.....

gambar 2... saya nak tunjuk hasil indicator yang berjaya hasilkan... hanya buka timeframe M30 semua yang ada pada H4 DuniaFx dah ada pada timeframe M30... yang bestnya... hasil yang ditunjukkan yang saya masukkan indicatar yang ada pada timefame M30 itu, sama hasilnya yang ada pada timeframe H4 DuniaFx... x payah la... saya kejap tengok timeframe H4, kejap lagi pula tengok M30...
hanya tengok M30 dah tahu apa yang terjadi pada timeframe H4... sm_cool

Indicater pada timeframe H4 DuniaFx yang sebelum ni...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/h4DuniaFxsebelum1.JPG

Indicater pada timeframe M30 DuniaFx yang sebelum ni...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/M30DuniaFxsebelum1.JPG

Indicater yang baru dihasilkan.. setelah digabungkan H4 kedalam M30 (menghasilkan hasil isyarat yang sama pada DuniaFx timeframe H4 dan timefame M30..

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/3dlm1.JPG

hasil gabungan... ini yang saya maksud kan hanya berpandukan graf M30 saya dapat tahu apa yang terhasil pada timeframe H4

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/hasilygterhasil1.JPG

sm_win sm_win

bitter
05-18-2008, 07:55 AM
apa yang peningnya... bro.....

gambar 2... saya nak tunjuk hasil indicator yang berjaya hasilkan... hanya buka timeframe M30 semua yang ada pada H4 DuniaFx dah ada pada timeframe M30... yang bestnya... hasil yang ditunjukkan yang saya masukkan indicatar yang ada pada timefame M30 itu, sama hasilnya yang ada pada timeframe H4 DuniaFx... x payah la... saya kejap tengok timeframe H4, kejap lagi pula tengok M30...
hanya tengok M30 dah tahu apa yang terjadi pada timeframe H4... sm_cool

Indicater pada timeframe H4 DuniaFx yang sebelum ni...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/h4DuniaFxsebelum1.JPG

Indicater pada timeframe M30 DuniaFx yang sebelum ni...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/M30DuniaFxsebelum1.JPG

Indicater yang baru dihasilkan.. setelah digabungkan H4 kedalam M30 (menghasilkan hasil isyarat yang sama pada DuniaFx timeframe H4 dan timefame M30..

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/3dlm1.JPG

hasil gabungan... ini yang saya maksud kan hanya berpandukan graf M30 saya dapat tahu apa yang terhasil pada timeframe H4

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/hasilygterhasil1.JPG

sm_win sm_win

owhhh.

begituuu.

ade paham ade paham.

sket sket :p

kne cube nnt baru taw :)

GoldHunter
05-18-2008, 10:44 AM
bro malay forex,

tahniah cos berjaya membuat penambahbaikan dpd konsep duniafx asal.
surely pas ni masyukk tiap2 hari sm_win

kalau bro sudi, harap dapat kongsikan indi ciptaan bro bersama group di sini.

thanks.

umo
05-19-2008, 04:20 AM
mcm mana nk silent kn signal alert ni?bising sgt la bro..

malay forex
05-19-2008, 06:48 AM
mcm mana nk silent kn signal alert ni?bising sgt la bro..

alert kat mana yang nak buang 2..... http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002009F.gif

deen83
05-19-2008, 09:56 AM
alert kat mana yang nak buang 2..... http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002009F.gif

bro x nak ke kongsi indicator duniafx yang bro dah modified tu dgn member2 kt fxmalay ni.

umo
05-19-2008, 10:36 AM
alert kat mana yang nak buang 2..... http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002009F.gif

aler yg tingtong2 tu ler..

bitter
05-19-2008, 11:23 AM
try tgk indicator list.

klu ade signal alert tu.

try le delete dari chart.

frenzck2
05-19-2008, 02:13 PM
klu korg nk free duniafx kit email aku jela..aku nk upload kt sini xleh..
ni email aku:

[email protected]

kat subject korg taip "ebookfreeduniafx"

nanti aku send..

aku dah send email..harap bro bleh bg aku cube..

malay forex
05-19-2008, 02:14 PM
mcm mana nk silent kn signal alert ni?bising sgt la bro..

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/klik.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/klik1.JPG

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/klik2.JPG

saya harap ia dapat membantu bro... :D

warhead
05-20-2008, 04:16 AM
Salam semua,

Lama tak tulis .. sibuk sikit ... Ada orang tanya .. broker mana nak pakai?? Saya pun tak tau ... so dlm weekend and cuti wesak semalam, ada sahabat2 dari group lain membuat pemerhatian .... didapati broker ODL adalah leading broker yang bagi signal lagi awal .... 4H ODL open kat 4am, 8am, 12pm, 4pm,8pm dan 12am ..

Kami perhati dan perhati .. mmg ODL boleh dikatakan yang beri signal awal ...

Selamat Perhati ..

Wasalam
warhead - takkan lari pips dikejar.

bitter
05-20-2008, 04:17 AM
signal?

signal utk bukak post ke bro?

warhead
05-20-2008, 05:21 AM
signal?

signal utk bukak post ke bro?

Yaa .. Signal kita utk bukak post .. Untuk tutup post bergantung kepada ketamakan masing2... sm_win

myghaz
05-20-2008, 06:59 AM
ODL tu apa bro?

bitter
05-20-2008, 09:34 AM
waduhhh.

ta bahye ke lambat2 ne.

myghaz
05-20-2008, 10:50 AM
adakah ODL tu maksudnya 'ODL Securities Inc is a wholly owned subsidiary of ODL Group' website http://www.odlsecurities.com ????

mozaid
05-20-2008, 11:27 AM
bro malay forex,
bila nk share indicatornye..
tgk best lk ada kuar bola-bola biru ngn merah..
jasa mu amat dihargai..

malay forex
05-20-2008, 01:03 PM
bro malay forex,
bila nk share indicatornye..
tgk best lk ada kuar bola-bola biru ngn merah..
jasa mu amat dihargai..

insaalah bro.... tiba masanya... saya akan kongsikan dengan semua...

warhead
05-20-2008, 01:17 PM
adakah ODL tu maksudnya 'ODL Securities Inc is a wholly owned subsidiary of ODL Group' website http://www.odlsecurities.com ????


Betul lah tu ... cari MT4 ..

wasalam

warhead
05-20-2008, 01:25 PM
insaalah bro.... tiba masanya... saya akan kongsikan dengan semua...

Sabar .. bro kita tengah modify sistem BrainTrading nie .... kasi ampuh ... takkan lari pips dikejar ...

wasalam

bitter
05-20-2008, 03:22 PM
baikk bro.

x dikejar dtg pips begolek.

:p sm_cool

ajid182
05-20-2008, 03:54 PM
sm_cool waaaa...makin hebat setting2 kau orang sume.he2toothy9 aku rase yg newbie tahap baru nk belajar tu patot gune duniafx yg asal..korang dah betul expert atau faham betul2 baru blh guna malay forex punye modified duniafx tu.tu utk pemahaman basic kau2 org..xlame lg aku akan kembali ke dunia forex ni,projek da nk abes.insyaallah,:rolleyes: cadangan utk newbie.test trade pair G/U...kalau ikot betul2 korang punya pemahaman dgn duniafx ni akuu berani gerenti korang mesti profit manjang je.tp kalau silap tgk loss manjang ler...

semoga selamat selalu semua ketika trading:)

conturix
05-20-2008, 10:40 PM
Ble bro malayforex nk kongc indi ni???hmm...

bitter
05-20-2008, 11:09 PM
sm_cool waaaa...makin hebat setting2 kau orang sume.he2toothy9 aku rase yg newbie tahap baru nk belajar tu patot gune duniafx yg asal..korang dah betul expert atau faham betul2 baru blh guna malay forex punye modified duniafx tu.tu utk pemahaman basic kau2 org..xlame lg aku akan kembali ke dunia forex ni,projek da nk abes.insyaallah,:rolleyes: cadangan utk newbie.test trade pair G/U...kalau ikot betul2 korang punya pemahaman dgn duniafx ni akuu berani gerenti korang mesti profit manjang je.tp kalau silap tgk loss manjang ler...

semoga selamat selalu semua ketika trading:)

insyaallah :)

teruskannn perjuangan anda :D

malay forex
05-20-2008, 11:54 PM
Ble bro malayforex nk kongc indi ni???hmm...

sabaq... bro.... bukan ka... sabaq 2 separuh dari iman... :D

selasa 20/5/2008 sm_cool
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/harini1.JPG

sm_win

bitter
05-21-2008, 06:37 AM
sabaq... bro.... bukan ka... sabaq 2 separuh dari iman... :D

selasa 20/5/2008 sm_cool
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/harini1.JPG

sm_win

masyukkkkkkkkkk :)

bro.

amt(k) tu 300. = bape lots tu?

conturix
05-21-2008, 07:09 AM
sabaq... bro.... bukan ka... sabaq 2 separuh dari iman... :D


sm_win


tula pasal...iman ak xkuat nie..huhu..

malay forex
05-21-2008, 07:26 AM
masyukkkkkkkkkk :)

bro.

amt(k) tu 300. = bape lots tu?

3 lot je... bro... :D

bitter
05-21-2008, 08:20 AM
waaaa.

ta bley lawan de 3 lot skali.

:p

syabas ! :)

mozaid
05-21-2008, 11:22 AM
sabaq... bro.... bukan ka... sabaq 2 separuh dari iman... :D

selasa 20/5/2008 sm_cool
http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/harini1.JPG

sm_win

cemburunyeeee aku...
waaaaaaaaa......sm_happy

warhead
05-21-2008, 12:09 PM
cemburunyeeee aku...
waaaaaaaaa......sm_happy


Smart trader ... Kita tahu trade tu boleh dpt banyak pips tapi bank-in dulu .. TP 30-35 pips ... Masuk 3 lots = 3 x 35 pips = 105 pips... GJ boleh swing 30 pips dlm 3-5 minit ... Just dptkan right time .. Dan ianya boleh berlaku berkali-kali sehari ...

UJ boleh pergi 30-40 pips sekali signal (3-4jam) .. Masuk 2 lots = 80 pips ... Cukuplah utk sehari .... Belajar kawal perasaan...

wasalam
warhead

bitter
05-21-2008, 12:13 PM
waaa.

syoknye klu bley predict cam gitu.

tehehe.

frenzck2
05-21-2008, 12:24 PM
thanks to bro ajid..

dah dpt ebook n indi tu...thanks..


also thanks to bro malay forex..bg tunjuk ajar guna pic..senang nak faham..

bitter
05-21-2008, 12:28 PM
thanks to bro ajid..

dah dpt ebook n indi tu...thanks..


also thanks to bro malay forex..bg tunjuk ajar guna pic..senang nak faham..

selamat memorex :)

sm_win sm_win

frenzck2
05-21-2008, 12:32 PM
ader nak tanye nie..

dlm trade nie S/L tu aper?? stop loss ler??

T/P lak tu aper??

n lastly swap lak aper?? dlm meta trade nye platform..

warhead
05-21-2008, 12:51 PM
waaa.

syoknye klu bley predict cam gitu.

tehehe.

Bro,

Kalau ikut system BrainTrading, kita memang tak tahu berapa banyak price boleh up and down .... tapi cuba tengok kan Support Resistance yang ada kat indi tu .... tu semua boleh menjadi target TP... begitu juga dengan Moving Average yang saya ceritakan di post2 yang lepas .. itu semua boleh menjadi TP kita .... http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=147505&postcount=212

So kita boleh ukur kekuatan sejauh mana beza P-S1-S2-S3 or P-R1-R2-R3.. Kat forum yang lepas, saya ada bagi link youtube camner nak play TP dengan Pivot ... http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related so kita combine semua tu sebagai asas forex.. Semua indicator yang keluar bebola, panahan arjuna dll ada bergantung kepada asas2 tersebut seperti Stoch, MACD, Fibo, Wave, Candlestick dll ..

Dulu saya pernah baca satu ebook yang kata penulisnya mereka yang trade pakai benda tu ketawa berdekah-dekah sebab loss .. tapi sebenarnya benda tu adalah pemahaman asas konsep forex .. Bila kita dah faham konsep, kita akan faham kenapa bebola tu keluar, kenapa candlestik tu tak gerak2 kat situ ...

Contohnya .. selepas 30M tf, tiba2 price menjunam.. takde news dan sebagainya .... rupanya last CS tu adalah doji ... bila kita tahu doji tu .. kenapa nak teruskan trend sebab strong reversal berlaku .. then ke mana price pergi? Nak TP or Trailing Stop? Terpulang .. Yang penting untung 3 pips adalah lagi baik dari loss -1 pip..

Wasalam

azrul282
05-21-2008, 01:11 PM
ader nak tanye nie..

dlm trade nie S/L tu aper?? stop loss ler??

T/P lak tu aper??

n lastly swap lak aper?? dlm meta trade nye platform..
SL bermaksud STOP LOSS,iaitu target kerugian yang kita boleh tanggung,contohnya bro trade USD/JPY,untuk mengelakkan kerugian besar,bro letak SL 40pips,mase tu bro enter SELL,market price 103.20,so kita mesti nak dia turun lagi kan,tup2..price tukar arah(reversal),dia naik,price akan naik,so,bila dia hit bro punya SL.position tu akan closed.cth tadi bro letak SL 40pips.so bila price hit around 103.60 dia akan stop.TP lak,target point.TP ni sebenarnya indikator dari dlm diri kita.setamak mane kita.mcm tadi kita SELL USD/JPY,so katakan kita letak TP 40 pips,so bila SELL position kita akan harapkan price tu turun kan.so,takdirnya entry tu rezeki bro,price ikut direction entry.bro enter SELL 103.20,TP 40pips,jadinya bila price hit TP tu dia akan closed.profit bro dari position tadi 102.80.TP ni biasenye kita jadi kelabu mata.so,TP sebagai disiplin kita.bila bro dah TP,pastu untung.cukuplah setakat tu rezeki.kita buka pro bro.kalau kita 10tahun main,pastu margin juta2 no hal.profit kecil2 lama2 jadi bukit.insyaallah.
:) sy meminjam kata2 dari rakan saya,FOREX sangat kejam,kita ibarat sedang berperang dlm dunia FOREX ini:) ,so same2 kita berlatih,belajar,mane tau ade rakan2 kita dlm forum ni menjadi warren buffet malaysia suatu hari nanti,amin,sama2 doakan.kalau ade salah kata2 harap maaf.

azrul282
05-21-2008, 01:19 PM
ader nak tanye nie..

dlm trade nie S/L tu aper?? stop loss ler??

T/P lak tu aper??

n lastly swap lak aper?? dlm meta trade nye platform..

tertinggal cikit tadi..hehehe,swap tu charge overnight dari broker,sy gunakan ********* sebagai platform saya,so tiada charge kalat sy ade position float.sbg contoh,hari ni bro buy GBP/JPY,so bro x close position tu hari ni,jadi price tu akan floating,dia jalan je.tapi x tulah dia naik ke turun kan..so,bila masuk hari keesokannya,bro akn dicharge.bergantung ats broker.kalau silap info saya ni harap dibetulkan,
saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan,tapi janganlah rotansm_happy

frenzck2
05-21-2008, 01:25 PM
thanks bro..ilmu amat berguna...thanks a lot..

czariss
05-21-2008, 04:26 PM
bagus ler.....byk info berguna dr otai2 forex...teruskan...

bitter
05-21-2008, 04:38 PM
Bro,

Kalau ikut system BrainTrading, kita memang tak tahu berapa banyak price boleh up and down .... tapi cuba tengok kan Support Resistance yang ada kat indi tu .... tu semua boleh menjadi target TP... begitu juga dengan Moving Average yang saya ceritakan di post2 yang lepas .. itu semua boleh menjadi TP kita .... http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=147505&postcount=212

So kita boleh ukur kekuatan sejauh mana beza P-S1-S2-S3 or P-R1-R2-R3.. Kat forum yang lepas, saya ada bagi link youtube camner nak play TP dengan Pivot ... http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related so kita combine semua tu sebagai asas forex.. Semua indicator yang keluar bebola, panahan arjuna dll ada bergantung kepada asas2 tersebut seperti Stoch, MACD, Fibo, Wave, Candlestick dll ..

Dulu saya pernah baca satu ebook yang kata penulisnya mereka yang trade pakai benda tu ketawa berdekah-dekah sebab loss .. tapi sebenarnya benda tu adalah pemahaman asas konsep forex .. Bila kita dah faham konsep, kita akan faham kenapa bebola tu keluar, kenapa candlestik tu tak gerak2 kat situ ...

Contohnya .. selepas 30M tf, tiba2 price menjunam.. takde news dan sebagainya .... rupanya last CS tu adalah doji ... bila kita tahu doji tu .. kenapa nak teruskan trend sebab strong reversal berlaku .. then ke mana price pergi? Nak TP or Trailing Stop? Terpulang .. Yang penting untung 3 pips adalah lagi baik dari loss -1 pip..

Wasalam

oh cam gitu ye bro.
maksud doji pe bro?
ty bro.
penerangan yang memberi pengetahuan. :)

tp yang nak T/P or pips tu klu nk agak brape bley pegi cam ne eyh?

bitter
05-21-2008, 04:41 PM
SL bermaksud STOP LOSS,iaitu target kerugian yang kita boleh tanggung,contohnya bro trade USD/JPY,untuk mengelakkan kerugian besar,bro letak SL 40pips,mase tu bro enter SELL,market price 103.20,so kita mesti nak dia turun lagi kan,tup2..price tukar arah(reversal),dia naik,price akan naik,so,bila dia hit bro punya SL.position tu akan closed.cth tadi bro letak SL 40pips.so bila price hit around 103.60 dia akan stop.TP lak,target point.TP ni sebenarnya indikator dari dlm diri kita.setamak mane kita.mcm tadi kita SELL USD/JPY,so katakan kita letak TP 40 pips,so bila SELL position kita akan harapkan price tu turun kan.so,takdirnya entry tu rezeki bro,price ikut direction entry.bro enter SELL 103.20,TP 40pips,jadinya bila price hit TP tu dia akan closed.profit bro dari position tadi 102.80.TP ni biasenye kita jadi kelabu mata.so,TP sebagai disiplin kita.bila bro dah TP,pastu untung.cukuplah setakat tu rezeki.kita buka pro bro.kalau kita 10tahun main,pastu margin juta2 no hal.profit kecil2 lama2 jadi bukit.insyaallah.
:) sy meminjam kata2 dari rakan saya,FOREX sangat kejam,kita ibarat sedang berperang dlm dunia FOREX ini:) ,so same2 kita berlatih,belajar,mane tau ade rakan2 kita dlm forum ni menjadi warren buffet malaysia suatu hari nanti,amin,sama2 doakan.kalau ade salah kata2 harap maaf.



tertinggal cikit tadi..hehehe,swap tu charge overnight dari broker,sy gunakan ********* sebagai platform saya,so tiada charge kalat sy ade position float.sbg contoh,hari ni bro buy GBP/JPY,so bro x close position tu hari ni,jadi price tu akan floating,dia jalan je.tapi x tulah dia naik ke turun kan..so,bila masuk hari keesokannya,bro akn dicharge.bergantung ats broker.kalau silap info saya ni harap dibetulkan,
saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan,tapi janganlah rotansm_happy

ty bro atas penerangan :)
bertambahhh banyak ilmuu :D
harap berkekalan.

sm_win sm_win

warhead
05-21-2008, 05:53 PM
oh cam gitu ye bro.
maksud doji pe bro?
ty bro.
penerangan yang memberi pengetahuan. :)

tp yang nak T/P or pips tu klu nk agak brape bley pegi cam ne eyh?

Banyak perkara yang perlu diketahui utk jadi trader.. bukan sekadar bergantung kepada robot dan bebola utk signal... tak dpt diceritakan satu persatu di sini ...lebih lengkap maklumat berguna di www.babypips.com

wasalam

bitter
05-21-2008, 05:57 PM
teheee.

kat babypips baru blaja sket2.

low dari tahap tadika :D

azrul282
05-22-2008, 12:16 AM
oh cam gitu ye bro.
maksud doji pe bro?
ty bro.
penerangan yang memberi pengetahuan. :)

tp yang nak T/P or pips tu klu nk agak brape bley pegi cam ne eyh?

Doji adalah salah satu bentuk candlestik,kehadiran dia amat di takuti,kerana dia akan membawa reversal atau berbalik arah dengan kuat,so trader biasenye akan mengambil langkah berjaga2 dengan memerhatikan pembentukan doji.sebenarnya kalau kita dapat membaca formation doji,kemungkinan kita dapat mengenalpasti kekuatan price itu.kalau kita tgok bentuk candle tu bermcm2tapi kita amik yang penting sahaja.yangkuat sebagai panduan.kemahiran membaca candlestik dianggap hebat kerana teknik ini amat tepat berbanding indi lain.saya sertakan e-book candle,jangan sampai pening dh..heeh

malay forex
05-22-2008, 12:45 AM
Doji adalah salah satu bentuk candlestik,kehadiran dia amat di takuti,kerana dia akan membawa reversal atau berbalik arah dengan kuat,so trader biasenye akan mengambil langkah berjaga2 dengan memerhatikan pembentukan doji.sebenarnya kalau kita dapat membaca formation doji,kemungkinan kita dapat mengenalpasti kekuatan price itu.kalau kita tgok bentuk candle tu bermcm2tapi kita amik yang penting sahaja.yangkuat sebagai panduan.kemahiran membaca candlestik dianggap hebat kerana teknik ini amat tepat berbanding indi lain.saya sertakan e-book candle,jangan sampai pening dh..heeh

sempat lagi 2.... bagi penerangan walaupun dah nak g kerja... tapi apa pun semangat 2 yang penting, x begitu bro... :D

malay forex
05-22-2008, 01:35 AM
kepada semua bro yang maco....

sebelum nak open position cuba tengok impact pair itu dulu.... takut pair yang kita open position 2 akan belaku impact yang besar atau sederhana, kemudian baru ambil langkah yang seterusnya....

ini hasil yang saya hanya pagi ni... je...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/impact.JPG

pendek kata... tengok impact, dah tahu impact pastu tengok indicator kita....

warhead
05-22-2008, 01:40 AM
teheee.

kat babypips baru blaja sket2.

low dari tahap tadika :D

Rileks Bro ...

Professor pun start belajar dari darjah 1 gakk .. bukannya terus dpt PHD... :D

malay forex
05-22-2008, 01:48 AM
teheee.

kat babypips baru blaja sket2.

low dari tahap tadika :D


Rileks Bro ...

Professor pun start belajar dari darjah 1 gakk .. bukannya terus dpt PHD... :D


betul 2... kata bro kita 2.... :D

bitter
05-22-2008, 04:33 AM
tehehee.

sedang menuntut lagi nak tambahkan pengetahuan.

:D

warhead
05-22-2008, 11:21 AM
Bro hensem semua...

Nampaknya semua diam tengah menangguk pips hijau petang nie ...memang uptrend sangat-sangat tu .. 3 hari tunggu takde apa2 pun .. sekali dia masyukkk ... tak cukup tangguk kot ...toothy9

Kalau lepas pukul 8pm nanti, CS open atas 100SMA 4H tf ... mungkin banyak lagi kot boleh kutip.... Ikut Stochastic kat 1H TF pun since 2 jam yang lepas mmg boleh tambah lot lagi ... Stoch menjalar ke atas syiling .. really bullishh...

Wasalamm

azrul282
05-22-2008, 11:24 AM
tehehee.

sedang menuntut lagi nak tambahkan pengetahuan.

:D

bagus bro,ilmu tanpa pengalaman x menjanjikan ape2..abg2 kita kt sini semua pernah loss..betul tak?jangan tipu..hehehe..so,tanpa kekalahan tu mereka xkan jadi sehebat contoh2 income yang dapat kita lihat.kita semua boleh.abg2 duniafx ni leh ajar kita.kegagalan adalah pengalaman yang amat berharga.trader yang berjaya semua alami itu semua.saya pun masih belajar,banyak yang saya tak tahu,terus terang saya ckp,sy msih mencari2.dimana aku perlu entry?betul x time ni aku kena entry,saya masih di kawal oleh perasaan.sepatutnya sy perlu mengawal perasaan.sikap tamak.biasalah..heheh.untung rugi lumrah biasa.so..so,majulah forex k kebahagian anda,tapi yang kekal tu jgn lupakan..hehehe..bye.

bitter
05-22-2008, 11:25 AM
Doji adalah salah satu bentuk candlestik,kehadiran dia amat di takuti,kerana dia akan membawa reversal atau berbalik arah dengan kuat,so trader biasenye akan mengambil langkah berjaga2 dengan memerhatikan pembentukan doji.sebenarnya kalau kita dapat membaca formation doji,kemungkinan kita dapat mengenalpasti kekuatan price itu.kalau kita tgok bentuk candle tu bermcm2tapi kita amik yang penting sahaja.yangkuat sebagai panduan.kemahiran membaca candlestik dianggap hebat kerana teknik ini amat tepat berbanding indi lain.saya sertakan e-book candle,jangan sampai pening dh..heeh

ty bro.

moge2 xpening la utk paham nnt.

bitter
05-22-2008, 11:27 AM
kepada semua bro yang maco....

sebelum nak open position cuba tengok impact pair itu dulu.... takut pair yang kita open position 2 akan belaku impact yang besar atau sederhana, kemudian baru ambil langkah yang seterusnya....

ini hasil yang saya hanya pagi ni... je...

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/impact.JPG

pendek kata... tengok impact, dah tahu impact pastu tengok indicator kita....

hasil pagi ne "je"

tunggu belah petang ngan malam lakk.

banyakk ijoo neh.

tehehee.

bitter
05-22-2008, 11:28 AM
bagus bro,ilmu tanpa pengalaman x menjanjikan ape2..abg2 kita kt sini semua pernah loss..betul tak?jangan tipu..hehehe..so,tanpa kekalahan tu mereka xkan jadi sehebat contoh2 income yang dapat kita lihat.kita semua boleh.abg2 duniafx ni leh ajar kita.kegagalan adalah pengalaman yang amat berharga.trader yang berjaya semua alami itu semua.saya pun masih belajar,banyak yang saya tak tahu,terus terang saya ckp,sy msih mencari2.dimana aku perlu entry?betul x time ni aku kena entry,saya masih di kawal oleh perasaan.sepatutnya sy perlu mengawal perasaan.sikap tamak.biasalah..heheh.untung rugi lumrah biasa.so..so,majulah forex k kebahagian anda,tapi yang kekal tu jgn lupakan..hehehe..bye.

setuju bro.
sempat lagi beri sepatah duapuluh kate bro kite ne. :D
yee.
sikap tamak tu bahyee.
kalu xkawal merana.

thanks bro.

warhead
05-22-2008, 11:49 AM
hasil pagi ne "je"

tunggu belah petang ngan malam lakk.

banyakk ijoo neh.

tehehee.

Tu pagi .. So malam ni memang kenyang laaa .... Macam tak nak turun plak GJ nie ...sm_win


Wasalam

bitter
05-22-2008, 11:50 AM
melekat digam kot GJ tu.

lameee nye kat atas.

turunnn laaa.

malu2 lak :D

malay forex
05-22-2008, 12:55 PM
aku rasa GJ x tutun la... bro....
nampak macam susah je... nak turun...

warhead
05-22-2008, 12:59 PM
Salam Bro hensem...

Hari tu saya ada cerita pasal takde maknanya Stoch kalau masuk area 80 dikatakan Over Bought and bersedia utk Sell ... Tengok chat Stoch yang saya attach kat bawah ni .....


http://usera.imagecave.com/warhead/gjstoch1h-21.GIF

Apabila Stock mula memasuki area 90 ... kita boleh tambah lot .. cuba perhatikan pada garisan merah tu ... berapa pips dpt collect sejak Stoch memasuki area 90-100 (sampai rapat ke syiling) ?? Lebih kurang 160 pips dlm masa 4 jam ...

Cuba kira .. since masuk post ikut panahan arjuna 1 lot sehingga masuk area 90 dpt 60 pips, then tambah 1 lot lagi, 160 pips + 240 pips = 400 pips .. sedangkan pips sebenarnya adalah lebih kurang 210 ajer ..

Kenapa banyak sangat ?? CS open atas R1, then open lagi atas 100SMA .. lepas 100SMA ni takde resistance ..that's why dia naik lagi.. sehingga CS open atas 100SMA kat 4H tf ..

Begitu juga kalau short, area 10-0 tu memang bearish giler2 .. tambah lot ..

So kita combine semua indicator yang ada untuk memantapkan lagi trade ..
Kesimpulan ... Braintrading, Stoch, Moving Average, Bollinger Band & Pivot (S & R), MCAD memang mantap utk kita buat trading ...

Yang lain2 .. kita berserah .... lock-in profit ... pernah masa takde trend, tapi saya masuk .. dapat 3 pips ..:( .. still better dari loss -ve 1 pip ..

OK .. Sekadar panduan di Malam Jumaat ... apa2 hal, kalau trend dah nak abis (11-12 mlm) just close or buat trailing stop ... Japan market dah close (diorang start buat anak lepas buat duit) UK dah close, US tengah break lunch (after lunch Mat Salleh malas nak buat kerja) .. So orang Malaysia masuk la tidur ...sm_cool

Wasalam

warhead
05-22-2008, 01:05 PM
Bro hensem semua...

Nampaknya semua diam tengah menangguk pips hijau petang nie ...memang uptrend sangat-sangat tu .. 3 hari tunggu takde apa2 pun .. sekali dia masyukkk ... tak cukup tangguk kot ...toothy9

Kalau lepas pukul 8pm nanti, CS open atas 100SMA 4H tf ... mungkin banyak lagi kot boleh kutip.... Ikut Stochastic kat 1H TF pun since 2 jam yang lepas mmg boleh tambah lot lagi ... Stoch menjalar ke atas syiling .. really bullishh...

Wasalamm

Lepas jam 8pm-9pm ni tadi ... kalau tambah 1 lot dpt 60 pips lagi ...cuba tengok chart kat atas tu ada buy jam 8pm .. sm_win


wasalam

warhead
05-22-2008, 01:21 PM
aku rasa GJ x tutun la... bro....
nampak macam susah je... nak turun...

Macam mana nak turun, semua resistance dah jadi support ...toothy9

bitter
05-22-2008, 03:11 PM
kenapa la jd support ..

adeh.

mwa
05-22-2008, 03:48 PM
Salam..aku nak jual indicator yg bagus utk main manual. Setakat ni aku main manual memang untung. Aku jual indicator duniafx + jutawanfx + winning solution = RM40. Kalau berminat YM aku. Aku pasti korang tak menyesal. Ingat! ini bukan EA. Bukan trial, memang real punya.. Aku tak perlu beri bukti, korang cuba sendiri kalau tak percaya. YM aku di ltmmwa .

bitter
05-22-2008, 04:00 PM
Salam..aku nak jual indicator yg bagus utk main manual. Setakat ni aku main manual memang untung. Aku jual indicator duniafx + jutawanfx + winning solution = RM40. Kalau berminat YM aku. Aku pasti korang tak menyesal. Ingat! ini bukan EA. Bukan trial, memang real punya.. Aku tak perlu beri bukti, korang cuba sendiri kalau tak percaya. YM aku di ltmmwa .

share je la bro kat snie :p

azrul282
05-22-2008, 05:04 PM
Salam..aku nak jual indicator yg bagus utk main manual. Setakat ni aku main manual memang untung. Aku jual indicator duniafx + jutawanfx + winning solution = RM40. Kalau berminat YM aku. Aku pasti korang tak menyesal. Ingat! ini bukan EA. Bukan trial, memang real punya.. Aku tak perlu beri bukti, korang cuba sendiri kalau tak percaya. YM aku di ltmmwa .

forum ni,pun perbincangan tentang duniafx,di mana,member2 disini memperolehi secara percuma,betul tak?(sy download di torrent).so,duniafx disini pun telah alami beberapa evolusi untuk memantapkannya.antara trader kat sini maybe ade yang serik beli indi.beli2..alih2 member dpt percuma je,bende lak same.so terpulang lah.harga di twarkan murah.3 indi.jutawanforex tak salah saya rm80.tapi nak tau gak camane ngan teknikal support?lagi satu,wss tu bukan ke kena renew monthly.so,camane bro leh dpt yang x perlu renew.ade crack software mcm windows ke?jgn mrh ek?sy mmg x tau.lagi satu ni bro punya gak ke? http://signalsmurah.blogspot.com/ .
maklumat tentang indi ni. leh visit :http://www.jutawanforex.com/ http://duniafx.com/index.html http://winning-solution.com ok..

warhead
05-22-2008, 05:36 PM
Salam..aku nak jual indicator yg bagus utk main manual. Setakat ni aku main manual memang untung. Aku jual indicator duniafx + jutawanfx + winning solution = RM40. Kalau berminat YM aku. Aku pasti korang tak menyesal. Ingat! ini bukan EA. Bukan trial, memang real punya.. Aku tak perlu beri bukti, korang cuba sendiri kalau tak percaya. YM aku di ltmmwa .

Salam Bro ....

Setakat yang saya dan rakan2 mencuba ... DuniaFX (ciplak dari Braintrading system) adalah sistem bagus.. Komen dari forex-tsd pasal jutawanfx ada di sini .. http://www.forex-tsd.com/metatrader-4/12695-trading-system-jutawanforex.html .. saya tak mau komen apa2 ..

WSS ?? Beza WSS dengan Braintrading adalah ..

Braintrading mengesan pergerakan awal market di mana big boys mula Buy atau Sell ... So kalau kita mengikuti pergerakan big boys ni, tak mungkin salah .. Kalau big boys salah, maka satu dunia akan salah .. Citicorp salah, Morgan Stanley salah, Bank of Japan salah, BoA pun salah .. Mungkin kah??

WSS hanya akan memberikan arahan buy or sell di kemuncak sebanyak 20-30 pips sedangkan player duniaFX, Braintrading mengaut 90% keuntungan .... Juga mereka yang gunakan JutawanFX BBand, akan mengaut mungkin 30%-40% or di hujung trend.. Pasang MCAD and BBand Stop, kat situ kita tahu lagging or tak ...

Satu lagi, kat forum ni kami modify sikit2 Braintrading dgn tambah Technical Indicator concept seperti Bollinger Band, Moving Average, Stoch dan Pivot untuk memantapkan trading ... Kita berkongsi secara percuma .. RM40 kita boleh simpan untuk buat modal deposit kat Broker...

Ada signal, kita SMS ramai2 .. hehehehe ...

Marilah kita berkongsi apa yang kita tahu ...sm_win

By the way, kat Forex-tsd.com banyak indicator yang berguna ... baik untuk kesihatan pips hijau ..

Wasalam ..

bitter
05-22-2008, 06:59 PM
kat web wss tulis bayar utk lifetime.
takpyah renew kot.
tehehee.


Salam Bro ....

Setakat yang saya dan rakan2 mencuba ... DuniaFX (ciplak dari Braintrading system) adalah sistem bagus.. Komen dari forex-tsd pasal jutawanfx ada di sini .. http://www.forex-tsd.com/metatrader-4/12695-trading-system-jutawanforex.html .. saya tak mau komen apa2 ..

WSS ?? Beza WSS dengan Braintrading adalah ..

Braintrading mengesan pergerakan awal market di mana big boys mula Buy atau Sell ... So kalau kita mengikuti pergerakan big boys ni, tak mungkin salah .. Kalau big boys salah, maka satu dunia akan salah .. Citicorp salah, Morgan Stanley salah, Bank of Japan salah, BoA pun salah .. Mungkin kah??

WSS hanya akan memberikan arahan buy or sell di kemuncak sebanyak 20-30 pips sedangkan player duniaFX, Braintrading mengaut 90% keuntungan .... Juga mereka yang gunakan JutawanFX BBand, akan mengaut mungkin 30%-40% or di hujung trend.. Pasang MCAD and BBand Stop, kat situ kita tahu lagging or tak ...

Satu lagi, kat forum ni kami modify sikit2 Braintrading dgn tambah Technical Indicator concept seperti Bollinger Band, Moving Average, Stoch dan Pivot untuk memantapkan trading ... Kita berkongsi secara percuma .. RM40 kita boleh simpan untuk buat modal deposit kat Broker...

Ada signal, kita SMS ramai2 .. hehehehe ...

Marilah kita berkongsi apa yang kita tahu ...sm_win

By the way, kat Forex-tsd.com banyak indicator yang berguna ... baik untuk kesihatan pips hijau ..

Wasalam ..

ye bro.
kat sni memang da profitable dgn pertolongan dari bro2 kite yang laen.
berkongsi sahaje.
xmenjaja :D

malay forex
05-23-2008, 01:37 AM
Sabar .. bro kita tengah modify sistem BrainTrading nie .... kasi ampuh ... takkan lari pips dikejar ...

wasalam

bro... warhead...

bro ada modify BrainTred2sing x... ada berjaya x...:D saya dah pening dibuatnya.... hasilnya tetap sama dengan yang asal... masuk alert siap hang pc jadinya.... :confused:

abanglong
05-23-2008, 03:05 AM
Salam..aku nak jual indicator yg bagus utk main manual. Setakat ni aku main manual memang untung. Aku jual indicator duniafx + jutawanfx + winning solution = RM40. Kalau berminat YM aku. Aku pasti korang tak menyesal. Ingat! ini bukan EA. Bukan trial, memang real punya.. Aku tak perlu beri bukti, korang cuba sendiri kalau tak percaya. YM aku di ltmmwa .

bro, share je lah. tak payah nak jual2.

orang kata "what u give, u get back". Lebih banyak bantu orang, banyak bantuan lagi yg kita akan dapat.

malay forex
05-23-2008, 03:47 AM
sapa nak... angkat tangan....:D

sapa nak... download la... BrainTred1Sing Alert Multi Time..
Fungsi dan hasilnya adalah sama dengan berbola yang ada pada duniafx H4...

upload indicator ini kedalam duniafx m30 bro semua... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/brend.JPG

Perhatian.... indicator ini x akan berfungsi sekiranya bro x uploadkan indicator CyberKreatif BrainTred1Sing Alert kedalam platform yang bro gunakan... bagi bro yang belum download, bro boleh download kat page 20 http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=15712&page=20

semoga allah murahkan rezeki kita semua... sm_cool

deen83
05-23-2008, 03:59 AM
sapa nak... angkat tangan....:D

sapa nak... download la... BrainTred1Sing Alert Multi Time..
Fungsi dan hasilnya adalah sama dengan berbola yang ada pada duniafx H4...

upload indicator ini kedalam duniafx m30 bro semua... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/brend.JPG

Perhatian.... indicator ini x akan berfungsi sekiranya bro x uploadkan indicator CyberKreatif BrainTred1Sing Alert kedalam platform yang bro gunakan... bagi bro yang belum download, bro boleh download kat page 20 http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=15712&page=20

semoga allah murahkan rezeki kita semua... sm_cool

terima kasih bro malay forex.memang ini lah indicator yang ditunggu2sm_happy sm_happy sm_happy .sm_smile

bro malay forex. indicator macd H4 untuk tf30 leh kongsi sekali x.sm_smile

malay forex
05-23-2008, 04:03 AM
bro malay forex. indicator macd H4 untuk tf30 leh kongsi sekali x.sm_smile

hai... tamak betul la... bro ni, sabaq2 la... sama....
masanya akan tiba... nanti....
ada sebab la... napa saya x bagi lagi.... :D

bitter
05-23-2008, 06:14 AM
bersabar laah kite di hari jumaat ini :p

hitman
05-23-2008, 06:18 AM
hai... tamak betul la... bro ni, sabaq2 la... sama....
masanya akan tiba... nanti....
ada sebab la... napa saya x bagi lagi.... :D


malay forex,
nak gune kat time frame berape nie?
kalau gune 30M ngan 60M blh tak?

pipsfinder
05-23-2008, 06:19 AM
thank you so much lah kat bro malay forex cos share juga indi BrainTred1Sing Alert Multi Time. lebih yakinlah bila kita nak masuk trade. moga moga murahlah lagi rezeki kita semua :) insyaAllah

bak kata bro malay forex,, masanya akan tiba untuk dia share indi macd 4h untuk tf30... tunggu saja lah ,, :)

bitter
05-23-2008, 06:44 AM
aduih.

rase2nye xde lg indi ne.

ingatkan da ade.

bro sme.

bley upload tak indi duniafx ne kat mane2?

malay forex
05-23-2008, 06:44 AM
malay forex,
nak gune kat time frame berape nie?
kalau gune 30M ngan 60M blh tak?

saya sarankan guna... di M30 ,
tapi terpulang la... pada bro sendiri...
bro guna kat tf mana pun tetap di menunjukkan isyarat bebola H4 duniafx 2.... sm_cool

sm_win

malay forex
05-23-2008, 06:53 AM
aduih.

rase2nye xde lg indi ne.

ingatkan da ade.

bro sme.

bley upload tak indi duniafx ne kat mane2?

dari ayat 2... saya rasa banyak sungguh indicator yang bro simpan.... ye..
nasihat saya guna satu2 indicator 2.. dulu bagi mahir...

bro boleh download kat page 20,
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=15712&page=19

tapi ni duniafx yang dah diubah suai...

bitter
05-23-2008, 06:58 AM
dari ayat 2... saya rasa banyak sungguh indicator yang bro simpan.... ye..
nasihat saya guna satu2 indicator 2.. dulu bagi mahir...

bro boleh download kat page 20,
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=15712&page=19

tapi ni duniafx yang dah diubah suai...

ehh.

da ade la bro. :p

xprasan.

lupe nk letak duniafx dlm file mtrader.

nak try stay je dgn indi ne biar mahir.

so nnt ade musykil2 bley la tanye bro. :D

malay forex
05-23-2008, 07:16 AM
ehh.

da ade la bro. :p

xprasan.

lupe nk letak duniafx dlm file mtrader.

nak try stay je dgn indi ne biar mahir.

so nnt ade musykil2 bley la tanye bro. :D

kalau ada banyak pun x apa.... kalau sudi kongsi - kongsi kat la sini... mana nak tau... kot2 saya atau bro2 yang lain dapat ilham untuk mengunakan indicator 2 kat DuniaFX, supaya lagi power indicator DuniaFx kita 2.. toothy9

bitter
05-23-2008, 07:27 AM
sebelum ni gune kuasa forex jerp + stoch 10,3,3.

try betukar lak ke kuasa dunia fx :D

malay forex
05-23-2008, 07:54 AM
mungkin ada yang kelang kabut bila alert bunyi tapi x tahu pair mana untuk Alert 2... bro boleh download CyberKreatif BrainTred1Sing Alert v1 , untuk mengatasi masalah itu.... toothy9

http://usera.imagecave.com/malay_forex2u/alert.JPG

bagi yang dah download CyberKreatif BrainTred1Sing Alert download semua. :D

sori la.... ye....
jangan marah aaaaaaa....
marah-marah nanti kena jual...


saya prihatan atas masalah bro semua... :D

bitter
05-23-2008, 07:56 AM
mungkin ada yang kelang kabut bila alert bunyi tapi x tahu pair mana untuk Alert 2... bro boleh download CyberKreatif BrainTred1Sing Alert v1 , untuk mengatasi masalah itu.... toothy9

bagi yang dah download CyberKreatif BrainTred1Sing Alert download semua. :D

sori la.... ye....
jangan marah aaaaaaa....
marah-marah nanti kena jual...


saya prihatan atas masalah bro semua... :D

ahaa bro.

trime kasihhh.

masyukkk mmg masyukkk.

tp nak ikut alert tu penin sket :p

My Life
05-23-2008, 08:26 AM
mungkin ada yang kelang kabut bila alert bunyi tapi x tahu pair mana untuk Alert 2... bro boleh download CyberKreatif BrainTred1Sing Alert v1 , untuk mengatasi masalah itu.... toothy9

bagi yang dah download CyberKreatif BrainTred1Sing Alert download semua. :D

sori la.... ye....
jangan marah aaaaaaa....
marah-marah nanti kena jual...


saya prihatan atas masalah bro semua... :D

bro..malay fx...cube komen tul tak...sy attach...new bie...toothy9

deen83
05-23-2008, 08:34 AM
hai... tamak betul la... bro ni, sabaq2 la... sama....
masanya akan tiba... nanti....
ada sebab la... napa saya x bagi lagi.... :D

sorry lah bro..tamak sgt ke saya ni ye.toothy9 toothy9 toothy9
bukan tamak bro. cuma excite sgt ngan indicator yg bro ubah suai tu. macam mane ye bro boleh ubah2 indicator tu:) :)

malay forex
05-23-2008, 09:00 AM
bro..malay fx...cube komen tul tak...sy attach...new bie...toothy9

x berapa jelas la... gambarnya... bro

hairul
05-23-2008, 09:21 AM
slm bro. nk tnye la. sy dah donlot, pastu camner nk masukkn dlm meta trade nih?
(soklan bodo, sori mmg x tau)

bitter
05-23-2008, 09:28 AM
slm bro. nk tnye la. sy dah donlot, pastu camner nk masukkn dlm meta trade nih?
(soklan bodo, sori mmg x tau)

bukak file metatraders (klu gne)

masuk file experts,

sme indi .ex4 masokkan dlm file indicators.

duniafx_v2.tpl masuk dlm file templates.

hazry_izuan
05-23-2008, 09:30 AM
slm bro. nk tnye la. sy dah donlot, pastu camner nk masukkn dlm meta trade nih?
(soklan bodo, sori mmg x tau)

salam bro...

try mcm ni..:)

http://img376.imageshack.us/img376/231/installindiactorai2.jpg

hairul
05-23-2008, 09:31 AM
mnta maaf bitter, sy kurang phm.
x jmpe pun file experts tuh.
maaf yer

hairul
05-23-2008, 09:34 AM
ooohh.. ok.. sy try dulu yer..
thnks

bitter
05-23-2008, 09:35 AM
mnta maaf bitter, sy kurang phm.
x jmpe pun file experts tuh.
maaf yer

nak terangkan tp xde plak SS sedia ada :p

erm erm.

bley cube tgk SS dari bro kite kat ats tu :)

klu nak cari gak , try kat bawah ne.

MetaTrader - FXOpen\experts\indicators

MetaTrader - FXOpen\experts\templates

hairul
05-23-2008, 09:44 AM
ok thnks
erm.. skrg nih br try pkai real akun nih. berdebar2 lak.
kt mn erk bleh trade? heee

bitter
05-23-2008, 09:46 AM
ok thnks
erm.. skrg nih br try pkai real akun nih. berdebar2 lak.
kt mn erk bleh trade? heee

erm
da try blom kat demo ne?
jgn men bedall je kat standard.
skurang2 kat mikro pon okey gak.
takot nnt margin call / loss je.

hairul
05-23-2008, 09:47 AM
dah..
lgpn akaun micro je nih..
bleh je kn? hehe

bitter
05-23-2008, 09:50 AM
dah..
lgpn akaun micro je nih..
bleh je kn? hehe

insyaallah.
klu profit.
alhamdulillah.
klu loss , mintak jauhh.
tapi pelajari ilmu2 forex bagi "mantoppp" kan lagi.
tehehee.

sm_win sm_win

azrul282
05-23-2008, 09:51 AM
salam,bro malay forex ade reason sbb dia x kasi sepenuhnya indi dia,sbb indi yang dia design ni hibrid antara duniafx+kuasaforex,beliau masih menguji,keberkesanan,ibarat seorang saintis,pasti perlu menguji ciptaannya sebelum boleh dilancarkan.segala kelemahan dan kekuatan perlu dikaji,kalau ikutkan sy pun nak gune.pas menguji sampai puas hati insyaallah,adelah untuk kita.lagipun kalau ade bug atau problem,siapa kena hentam?so,sama2 kita bersabar menunggu kesempurnaan sebuah sistem yang hebat..ok kawan2,happy trade.wassalam.

My Life
05-23-2008, 09:53 AM
x berapa jelas la... gambarnya... bro

cm ne nk kasi besar e....:confused: :confused:

hairul
05-23-2008, 09:53 AM
dh blaja akaun demo, tp sy ni mntang2 dh tau demo, main blsh jerk.
so gune duit btl, br la ati2 n blaja dgn bersungguh2 gitu..

malay forex
05-23-2008, 10:42 AM
bagi bro yang x suka bunyi alert yang memekakkan telinga 2... bro boleh download yang ni...

dan bagi bro yang masih x tau nak upload kat platform cam na... klik kat Ebook Download Indicator (http://www.cyberkreatif.com/forex/v1/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=20&dir=DESC&order=name&Itemid=48&limit=10&limitstart=10)

malay forex
05-23-2008, 11:11 AM
cm ne nk kasi besar e....:confused: :confused:

bro download gambar 2 kat http://imagecave.com/

abanglong
05-23-2008, 12:32 PM
bagi bro yang x suka bunyi alert yang memekakkan telinga 2... bro boleh download yang ni...

dan bagi bro yang masih x tau nak upload kat platform cam na... klik kat Ebook Download Indicator (http://www.cyberkreatif.com/forex/v1/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=20&dir=DESC&order=name&Itemid=48&limit=10&limitstart=10)

bole beri .tpl file tak? dalam tu sumernya .ex4

tkasih

malay forex
05-23-2008, 12:57 PM
kepada bro yang maco semua...
maaf... saya tersilap upload cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert v1.zip 2 sm_rolleye

cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert v1.zip ada salah taip sikit... dekat email yang keluar bersama alert 2...

sori... menyusahkan bro semua...

sila download yang ni.. maaf atas kesulitan yang berlaku...sm_rolleye

warhead
05-23-2008, 01:10 PM
dh blaja akaun demo, tp sy ni mntang2 dh tau demo, main blsh jerk.
so gune duit btl, br la ati2 n blaja dgn bersungguh2 gitu..

Bro,

Salah tu ... gunakan account demo sama dengan duit sendiri .. selagi kita main belasah account demo, selagi tu kita tak berdisiplin... selama itu kita akan gagal ...

Kita mungkin boleh berexperiment dgn entry kita .. tapi jgn amalkan selalu .. sebab takut akan terbawa dlm live trade ... cuba gandakan wang demo 5K kepada 10K , dlm masa sebulan .. saya pernah jumpa sifu yang berdemo 24 bulan utk mantapkan skill ... sekarang dia memang jutawan forex ... US1K dia boleh gandakan jadi US54K dlm masa sebulan ... hasil dari demo yang berdisiplin ...

wasalam

malay forex
05-23-2008, 01:11 PM
haiiii.......... mana pi.... org kat sini ni.... sunyi sepi...
tau la... bebola... keluaq... kat pair E/J, E/U, U/J, U/C....
x kan sampai x tengok forum ni... kot....

ingat sama... USD akan ada impact besaq jam 10 malam ni...

hati...hati... 2...sm_win

umo
05-23-2008, 01:16 PM
ape kata..

bro listkn blk indi2 dunia ni skali lg..
cz aku dh pening dh dgn update2 indi ni..dh x tau dh mne yg dlu mne yg kmudia yg dh d upgrade/edit..sm_scatter

azrul282
05-23-2008, 01:17 PM
bole beri .tpl file tak? dalam tu sumernya .ex4

tkasih

bro nak .tpl ni ke?

malay forex
05-23-2008, 02:11 PM
mana habis pi... org ni......:confused:

deen83
05-23-2008, 02:15 PM
mana habis pi... org ni......:confused:

semua tgh sibuk test indicator baru.sm_smile

malay forex
05-23-2008, 02:35 PM
amacam.... bro... setelah mencuba.... malam ni..... o.k ka... k.o....

malay forex
05-23-2008, 02:47 PM
apa ceta..... ni.... ada ok ka... x... ni.... sunyi sepi sungguh...

bitter
05-23-2008, 02:48 PM
mana habis pi... org ni......:confused:

ade neee.

baru balek dr mcd :p

bro.

alert kat atas tu utk ape?

malay forex
05-23-2008, 03:07 PM
ok... la.... lepas dah cuba... indicator2... ceta-ceta sama kat.... sini... saya nak tau juga pendapat bro semua...

malay forex
05-23-2008, 03:08 PM
ade neee.

baru balek dr mcd :p

bro.

alert kat atas tu utk ape?

alert mana... ?

bitter
05-23-2008, 03:17 PM
kepada bro yang maco semua...
maaf... saya tersilap upload cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert v1.zip 2 sm_rolleye

cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert v1.zip ada salah taip sikit... dekat email yang keluar bersama alert 2...

sori... menyusahkan bro semua...

sila download yang ni.. maaf atas kesulitan yang berlaku...sm_rolleye

yang ne.

ape beza yang lame dan baru ne?

malay forex
05-23-2008, 03:21 PM
yang ne.

ape beza yang lame dan baru ne?

ooo... yang 2... saya ada silap ikit masa taip 2... kalau bro pakai yang lama... kalau alert keluaq.. merah dan biru emailnya sama... sepatutnya ia kena ber lainan... biru buy... merah sell tapi ni... kedua2 warna email keluar sell... toothy9

bitter
05-23-2008, 03:26 PM
oh gitu ek bro. okeyh.

thankkss.

erm.

ade satu soalan.

ema tu ape?

each moving average?

kalu kat indicators, moving average?

ke silap.

huhu.

azrul282
05-23-2008, 03:43 PM
oh gitu ek bro. okeyh.

thankkss.

erm.

ade satu soalan.

ema tu ape?

each moving average?

kalu kat indicators, moving average?

ke silap.

huhu.

What is (EMA) ?

EMA stand for Exponential Moving Average

What does it mean?
A type of moving average that is similar to a simple moving average, except that more weight is given to the latest data. Also known as "exponentially weighted moving average".

Investopedia saiys:-
This type of moving average reacts faster to recent price changes than a simple moving average. The 12- and 26-day EMAs are the most popular short-term averages, and they are used to create indicators like the moving average convergence divergence (MACD) and the percentage price oscillator (PPO). In general, the 50- and 200-day EMAs are used as signals of long-term trends

TQ

deen83
05-23-2008, 03:47 PM
apa ceta..... ni.... ada ok ka... x... ni.... sunyi sepi sungguh...

indicator tu memang ok.jd lebih mantap berbanding indicator duniafx tu. good job bro.thank's indicator tu bro.sm_cool sm_cool

bitter
05-23-2008, 03:47 PM
What is (EMA) ?

EMA stand for Exponential Moving Average

What does it mean?
A type of moving average that is similar to a simple moving average, except that more weight is given to the latest data. Also known as "exponentially weighted moving average".

Investopedia saiys:-
This type of moving average reacts faster to recent price changes than a simple moving average. The 12- and 26-day EMAs are the most popular short-term averages, and they are used to create indicators like the moving average convergence divergence (MACD) and the percentage price oscillator (PPO). In general, the 50- and 200-day EMAs are used as signals of long-term trends

TQ

thanks bro.

mane ekk nak cekau ema ne?

da ade dlm mt4 ke?

klu de , pe name dye?

azrul282
05-23-2008, 03:50 PM
kepada sesiapa yang berminat atau nak dapatkan maklumat tentang forex,boleh gi kat web ni.Ini bukan encik Nasir punya web tau.daripada basic di ajar.pemahaman asas forex amat ditekankan oleh penulisnya.
http://kuasa-forex.blogspot.com/

azrul282
05-23-2008, 03:58 PM
thanks bro.

mane ekk nak cekau ema ne?

da ade dlm mt4 ke?

klu de , pe name dye?

kat MT4 ade bro,kat tepi chart tu ade navigator,dimana list indicator yag terdapat kat dlm platform kita.
bro klik kat indikators,pastu cari moving average,double klik kat moving average tu.kat parameters bro set MA METHOD tu sebagai exponential,sebab bro nak EMA kan?pastu klik ok untuk masukkan garisan EMA tu dlm chart bro.
TQ

bitter
05-23-2008, 04:33 PM
kat MT4 ade bro,kat tepi chart tu ade navigator,dimana list indicator yag terdapat kat dlm platform kita.
bro klik kat indikators,pastu cari moving average,double klik kat moving average tu.kat parameters bro set MA METHOD tu sebagai exponential,sebab bro nak EMA kan?pastu klik ok untuk masukkan garisan EMA tu dlm chart bro.
TQ

olryte bro.

thankssss :)

GoldHunter
05-23-2008, 06:34 PM
mana habis pi... org ni......:confused:

hello bro2 yang hensem semua :D

lama x singgah tgk thread kita nie dah ada perkembangan terbaru.
thanks bro malay forex sbb akhirnya dpt brkongsi ngan kitorg indi yg bro cipta tu.
tahniah kpd semua sebab dah berusaha utk memantapkan lagi indi duniafx yg asal.

sorilah bro,
kblkgn ni sibuk cikit kat tpt keje...
sempat buka laptop pastu tgk jerlah...sbb x sempat nk wat analisa sdri berbantukan indi yang sedia ada.

bro warhead pekabor???
sure masyuk byk kan.

pasni ada seminggu cuti...aku nak balun cukup2 :)

warhead
05-23-2008, 07:13 PM
ok... la.... lepas dah cuba... indicator2... ceta-ceta sama kat.... sini... saya nak tau juga pendapat bro semua...

Bro MF,

Saya mmg suka kat BrainTrading4H tu ... tgh buat so-called backtest ... letak Bollinger Band sekali ... rasanya 30M tu mmg cukup utk tengok overall ... Tak perlu nak mekap banyak2 dah sebab BrainTrading Signal balik2 kat situ jugak .. Cuma 4H signal kat 30M tu memang power ....

Ok Bro .. thanks for the nice modified system ... Sistem yang mudah lagi dipermudahkan ...

Wasalam

warhead
05-23-2008, 07:17 PM
hello bro2 yang hensem semua :D

lama x singgah tgk thread kita nie dah ada perkembangan terbaru.
thanks bro malay forex sbb akhirnya dpt brkongsi ngan kitorg indi yg bro cipta tu.
tahniah kpd semua sebab dah berusaha utk memantapkan lagi indi duniafx yg asal.

sorilah bro,
kblkgn ni sibuk cikit kat tpt keje...
sempat buka laptop pastu tgk jerlah...sbb x sempat nk wat analisa sdri berbantukan indi yang sedia ada.

bro warhead pekabor???
sure masyuk byk kan.

pasni ada seminggu cuti...aku nak balun cukup2 :)

Bro,

Saya masih belajar dan belajar .... Bukannya hari2 masuk trade ... Anyway, Bro MF bagi indi yang power ... semoga jgn masuk last-last minute mcm hari tu .. float and terus SL .. 3dblob ...

Maybe lepas ni masuk 2-3 seminggu pun dah cukup kalau satu trade dpt 200 pips mcm backtest nie .. Semalam (khamis) GJ swing 300 pips tapi masuk lewat pukul 8pm, dpt la sikit.. Itu bergantung kepada Stoch yang saya terangkan semalam camner nak tgk trend kuat lagi ke tidak ...

Wasalam

malay forex
05-24-2008, 01:38 AM
hello bro2 yang hensem semua :D

lama x singgah tgk thread kita nie dah ada perkembangan terbaru.
thanks bro malay forex sbb akhirnya dpt brkongsi ngan kitorg indi yg bro cipta tu.
tahniah kpd semua sebab dah berusaha utk memantapkan lagi indi duniafx yg asal.
:)

kan saya dah kata....
bila sampai masanya nanti saya akan kongsi....
cuma pelu bersabaq.... je.....

bukan ka... sabaq itu separuh dari iman....

lembu pegang pada tali...
manusia pegang pada janji....

cuma apa yang saya harap... kita kongsi sama2 ilmu yang ada pada kita ni... untuk kemajuan kita bersama....

sm_win

malay forex
05-24-2008, 02:17 AM
Bro MF,

Saya mmg suka kat BrainTrading4H tu ... tgh buat so-called backtest ... letak Bollinger Band sekali ... rasanya 30M tu mmg cukup utk tengok overall ... Tak perlu nak mekap banyak2 dah sebab BrainTrading Signal balik2 kat situ jugak .. Cuma 4H signal kat 30M tu memang power ....

Ok Bro .. thanks for the nice modified system ... Sistem yang mudah lagi dipermudahkan ...

Wasalam

x dak hal... bro.... asalkan.. kita boleh kutip untung sama-sama...
sm_win

malay forex
05-24-2008, 02:29 AM
bro... semua....

sapa ada indicator yang menarik... mana nak tau... kot kot saya boleh ubah suai indicator 2... agar boleh digunakan di duniafx supaya lagi mantap.... share mai kat sini...

sama sama kita.... gegarkan duniafx ni... toothy9


sm_win sm_win

malay forex
05-24-2008, 02:51 AM
Salam Bro hensem...

Hari tu saya ada cerita pasal takde maknanya Stoch kalau masuk area 80 dikatakan Over Bought and bersedia utk Sell ... Tengok chat Stoch yang saya attach kat bawah ni .....


http://usera.imagecave.com/warhead/gjstoch1h-21.GIF

Apabila Stock mula memasuki area 90 ... kita boleh tambah lot .. cuba perhatikan pada garisan merah tu ... berapa pips dpt collect sejak Stoch memasuki area 90-100 (sampai rapat ke syiling) ?? Lebih kurang 160 pips dlm masa 4 jam ...

Cuba kira .. since masuk post ikut panahan arjuna 1 lot sehingga masuk area 90 dpt 60 pips, then tambah 1 lot lagi, 160 pips + 240 pips = 400 pips .. sedangkan pips sebenarnya adalah lebih kurang 210 ajer ..

Kenapa banyak sangat ?? CS open atas R1, then open lagi atas 100SMA .. lepas 100SMA ni takde resistance ..that's why dia naik lagi.. sehingga CS open atas 100SMA kat 4H tf ..

Begitu juga kalau short, area 10-0 tu memang bearish giler2 .. tambah lot ..

So kita combine semua indicator yang ada untuk memantapkan lagi trade ..
Kesimpulan ... Braintrading, Stoch, Moving Average, Bollinger Band & Pivot (S & R), MCAD memang mantap utk kita buat trading ...

Yang lain2 .. kita berserah .... lock-in profit ... pernah masa takde trend, tapi saya masuk .. dapat 3 pips ..:( .. still better dari loss -ve 1 pip ..

OK .. Sekadar panduan di Malam Jumaat ... apa2 hal, kalau trend dah nak abis (11-12 mlm) just close or buat trailing stop ... Japan market dah close (diorang start buat anak lepas buat duit) UK dah close, US tengah break lunch (after lunch Mat Salleh malas nak buat kerja) .. So orang Malaysia masuk la tidur ...sm_cool

Wasalam

ok... bro...

saya nak tanya sikit..... ni.. pasai indicator Stoch...
setahu bro... Stoch ni sesuai untuk tf mana... dan setting yang yang sepatutnya digunakan....

saya x penuh guna Stoch... ni yang tengah kaji-kaji sikit ni... :D

contohnya...
MACD - kalau kita perhatikan. MACD paling sesuai digunakan pada tf H4 dan boleh la... digunakan juga pada tf H1.. dan setting paling sesuai untuk MACD sebenarnya ialah 12,26,9. tapi kat duniafx kita dah ubah settingnya kepada 3,26,4

malay forex
05-24-2008, 03:10 AM
untuk pengetahuan bro yg maco semua...

saya tengah buat satu sistem untuk kita terima isyarat open position untuk BUY dan SELL yang beroperasi 24jam terus ke hp kita....

tapi kalau siap sistem 2, dan bro nak kan isyarat ini, saya terpaksa ambil sedikit bayar la... sebab kos yang akan saya tanggung.... seperti sewa sever, sistem sms, dan sebagainya... toothy9

insaallah... kalau siap nanti saya akan maklumkan kepada bro semua....

saya hasilkan sistem ini untuk kesenangan kita bersama....:D

sm_win

hazry_izuan
05-24-2008, 03:17 AM
untuk pengetahuan bro yg maco semua...

saya tengah buat satu sistem untuk kita terima isyarat open position untuk BUY dan SELL yang beroperasi 24jam terus ke hp kita....

tapi kalau siap sistem 2, dan bro nak kan isyarat ini, saya terpaksa ambil sedikit bayar la... sebab kos yang akan saya tanggung.... seperti sewa sever, sistem sms, dan sebagainya... toothy9

insaallah... kalau siap nanti saya akan maklumkan kepada bro semua....

saya hasilkan sistem ini untuk kesenangan kita bersama....:D

sm_win

bukan calang2 org leh wat tu.. nk kne tau programming... tp xtau la klau bro otai programming xde masalah la bg bro...

yg penting masa je la nk wat...:)

malay forex
05-24-2008, 03:22 AM
bukan calang2 org leh wat tu.. nk kne tau programming... tp xtau la klau bro otai programming xde masalah la bg bro...

yg penting masa je la nk wat...:)

:D :D
setakat la... ni dah hampir siap 90% dah sistem 2... setelah saya uji sistem 2, saya akan maklumkannya...

bidara
05-24-2008, 03:25 AM
Hanya >>>> Begitu muncul tanda x (cross) warna merah maka segera saja Sell (Jual)

Begitu cross warna biru muncul maka : Segera close trading Sell (Jual) Anda .. segera untuk order Buy (Beli) ..

ANDA HANYA MENUNGGU WARNA MERAH & BIRU SAJA !!

HARAP BERJAYA

GoldHunter
05-24-2008, 03:37 AM
Hanya >>>> Begitu muncul tanda x (cross) warna merah maka segera saja Sell (Jual)

Begitu cross warna biru muncul maka : Segera close trading Sell (Jual) Anda .. segera untuk order Buy (Beli) ..

ANDA HANYA MENUNGGU WARNA MERAH & BIRU SAJA !!

HARAP BERJAYA

bro,

bg lah ss skit mcmana rupa indi ni.
mslh lah bro bila nak download.

ni error dia...

http://usera.imagecave.com/GoldHunter/Problem02.JPG

harap bro dpt bg lg sekali link files tersebut.
thanks :D

hazry_izuan
05-24-2008, 03:43 AM
Hanya >>>> Begitu muncul tanda x (cross) warna merah maka segera saja Sell (Jual)

Begitu cross warna biru muncul maka : Segera close trading Sell (Jual) Anda .. segera untuk order Buy (Beli) ..

ANDA HANYA MENUNGGU WARNA MERAH & BIRU SAJA !!

HARAP BERJAYA

Nak kne combine kan ke smua indi ni bro? ke asing2? :confused:

malay forex
05-24-2008, 03:53 AM
Hanya >>>> Begitu muncul tanda x (cross) warna merah maka segera saja Sell (Jual)

Begitu cross warna biru muncul maka : Segera close trading Sell (Jual) Anda .. segera untuk order Buy (Beli) ..

ANDA HANYA MENUNGGU WARNA MERAH & BIRU SAJA !!

HARAP BERJAYA

mak... oi.... serabutnya.... :D

jangan marah aaa.....

tapi apa pun 10's bro... nanti saya tengok apa yang menarik untuk digunakan... :D

malay forex
05-24-2008, 03:54 AM
bro,

bg lah ss skit mcmana rupa indi ni.
mslh lah bro bila nak download.

ni error dia...

http://usera.imagecave.com/GoldHunter/Problem02.JPG

harap bro dpt bg lg sekali link files tersebut.
thanks :D

boleh download la... bro... x dak masalah pun... :D

bidara
05-24-2008, 04:21 AM
bro,

bg lah ss skit mcmana rupa indi ni.
mslh lah bro bila nak download.

ni error dia...

http://usera.imagecave.com/GoldHunter/Problem02.JPG

harap bro dpt bg lg sekali link files tersebut.
thanks :D

http://img502.imageshack.us/img502/6761/dfv50rs3.th.gif (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfv50rs3.gif)

GoldHunter
05-24-2008, 04:27 AM
boleh download la... bro... x dak masalah pun... :D

ok bro...dah ok
tadi rasanya aku bertembung ngan tuan punya indi.
download dlm proses kot tadi.

ape2 pun tksh.
yg aku perasan indi Max Moving Average tu sama mcm QQE alert bila cross line 50.
ok gak tu...sbg tambahan kpd indi duniafx yang terkini.
tp x de pun tanda cross yang dimaksudkan...rasanya sbb broker cuti agaknya bkn gitu???
no trading kata omputih.

selamat bercuti kpd bro semua dan selamat memorex isnin nanti toothy9

malay forex
05-24-2008, 04:44 AM
yg aku perasan indi Max Moving Average tu sama mcm QQE alert bila cross line 50.
ok gak tu...sbg tambahan kpd indi duniafx yang terkini.


saya tengok pun macam 2 juga la....
tapi mungkin boleh diubah sikit lagi kot...
kita tunggu la... tengok cam na... nanti.... :D

bidara
05-24-2008, 04:44 AM
Lihat filter indi StepMA_stoch (Nina_StepMA_custom3) ada arrow menuju atas (buy) menuju bawah (sell) dan juga lihat indi filter (Hist_stepMA_stoch_KV_Ex_03)

DUA INDI FILTER INI PENTING UNTUK LIHAT SIGNAL. Hari ini Sabtu/Ahad broker off...tak da lah signal.


INI FILTER DI SERTAKAN

GoldHunter
05-24-2008, 05:27 AM
untuk pengetahuan bro yg maco semua...

saya tengah buat satu sistem untuk kita terima isyarat open position untuk BUY dan SELL yang beroperasi 24jam terus ke hp kita....

tapi kalau siap sistem 2, dan bro nak kan isyarat ini, saya terpaksa ambil sedikit bayar la... sebab kos yang akan saya tanggung.... seperti sewa sever, sistem sms, dan sebagainya... toothy9

insaallah... kalau siap nanti saya akan maklumkan kepada bro semua....

saya hasilkan sistem ini untuk kesenangan kita bersama....:D

sm_win

dah agak dah...bro MF kita ni bukan calang2 orgnya.
siap blh wat programming utk sms kat kengkawan lagi.
cayalah bro.
bangga melihat kemampuan anak tempatan yang jauh lebih baik dpd org luar :D

apa2 pun...biar aku jadi org prtama yang menawarkan diri utk melanggan khidmat ni. maklumlah kita ni pun cuma part-time trader jer. x larat nak ngadap laptop ni 24 jam.
pasal kos...bereh! aku setuju.

hitman
05-24-2008, 06:03 AM
http://img502.imageshack.us/img502/6761/dfv50rs3.th.gif (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfv50rs3.gif)

ape name arr0w kuning dan merah tu

malay forex
05-24-2008, 06:06 AM
dah agak dah...bro MF kita ni bukan calang2 orgnya.
siap blh wat programming utk sms kat kengkawan lagi.
cayalah bro.
bangga melihat kemampuan anak tempatan yang jauh lebih baik dpd org luar :D

apa2 pun...biar aku jadi org prtama yang menawarkan diri utk melanggan khidmat ni. maklumlah kita ni pun cuma part-time trader jer. x larat nak ngadap laptop ni 24 jam.
pasal kos...bereh! aku setuju.

Jangan puji melambung sangat bro.... terkoyak seluaq saya ni nanti....:D
saya x la... sehebat yang bro kata 2.... ada org lain yang lagi hebat dari 2...
saya hanya mengunakan pengetahuan yang saya ada untuk kegunaan dan kebaikan kita bersama je.... :D

bidara
05-24-2008, 06:35 AM
Nak kne combine kan ke smua indi ni bro? ke asing2? :confused:


ape name arr0w kuning dan merah tu


http://img241.imageshack.us/img241/316/untung2jo8.th.gif (http://img241.imageshack.us/my.php?image=untung2jo8.gif)

http://img502.imageshack.us/img502/6761/dfv50rs3.th.gif (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfv50rs3.gif)


Arrow pada indi filter bawah apabila arrow biru keatas buka buy dan apabila arrow merah kebawah buka sell


Garis kuning tegak atas menunjukan up trend dan garis merah tegak kebawah menunjukan down trend

Harap dapat penjelasan. TK kerana sabar menunggu signal dan trend. Pip akan datang mengikut waktu.

bitter
05-24-2008, 06:49 AM
http://img241.imageshack.us/img241/316/untung2jo8.th.gif (http://img241.imageshack.us/my.php?image=untung2jo8.gif)

http://img502.imageshack.us/img502/6761/dfv50rs3.th.gif (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfv50rs3.gif)


Arrow pada indi filter bawah apabila arrow biru keatas buka buy dan apabila arrow merah kebawah buka sell


Garis kuning tegak atas menunjukan up trend dan garis merah tegak kebawah menunjukan down trend

Harap dapat penjelasan. TK kerana sabar menunggu signal dan trend. Pip akan datang mengikut waktu.

okey bro.

tunggu ari isninnn :D

teheee.

bitter
05-24-2008, 06:50 AM
untuk pengetahuan bro yg maco semua...

saya tengah buat satu sistem untuk kita terima isyarat open position untuk BUY dan SELL yang beroperasi 24jam terus ke hp kita....

tapi kalau siap sistem 2, dan bro nak kan isyarat ini, saya terpaksa ambil sedikit bayar la... sebab kos yang akan saya tanggung.... seperti sewa sever, sistem sms, dan sebagainya... toothy9

insaallah... kalau siap nanti saya akan maklumkan kepada bro semua....

saya hasilkan sistem ini untuk kesenangan kita bersama....:D

sm_win


bro.
isyarat mmg kene ke?
syokk ne :D

bitter
05-24-2008, 07:08 AM
http://img502.imageshack.us/img502/6761/dfv50rs3.th.gif (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfv50rs3.gif)

bro.

ade 3 ne.

mane 1 yg nk gune?

tige2 ke?

bidara
05-24-2008, 08:20 AM
bro.

ade 3 ne.

mane 1 yg nk gune?

tige2 ke?


Lihat Arrow Merah (sell) dan Arrow Biru (buy) pada indi filter di bawah. Arrow lain mestilah menunjuk trend yang sama dengan filter biru/merah. Sekira arrow lain tidak mengikut trend seperti pada indi filter (biru/merah) jangan masuk market lagi, mungkin market sideway /ranging dll, tunggu mesti seiring dengan indi filter. Cuba akaun demo dan lihat trend yang berlaku.

Pip hijau menunggu ....apabila trend terjadi.

bitter
05-24-2008, 10:36 AM
Lihat Arrow Merah (sell) dan Arrow Biru (buy) pada indi filter di bawah. Arrow lain mestilah menunjuk trend yang sama dengan filter biru/merah. Sekira arrow lain tidak mengikut trend seperti pada indi filter (biru/merah) jangan masuk market lagi, mungkin market sideway /ranging dll, tunggu mesti seiring dengan indi filter. Cuba akaun demo dan lihat trend yang berlaku.

Pip hijau menunggu ....apabila trend terjadi.

ohhh.

maksudnye bro td.

ade 3 file di attach.

so mane 1 yang hendak di gune? :p

azrul282
05-24-2008, 11:28 AM
duniafx forum makin panas kamahlitude ...pelbagai idea2 bernas di utarakan untuk memantapkan indi duniafx...

azrul282
05-24-2008, 11:33 AM
http://img241.imageshack.us/img241/316/untung2jo8.th.gif (http://img241.imageshack.us/my.php?image=untung2jo8.gif)

http://img502.imageshack.us/img502/6761/dfv50rs3.th.gif (http://img502.imageshack.us/my.php?image=dfv50rs3.gif)


Arrow pada indi filter bawah apabila arrow biru keatas buka buy dan apabila arrow merah kebawah buka sell


Garis kuning tegak atas menunjukan up trend dan garis merah tegak kebawah menunjukan down trend

Harap dapat penjelasan. TK kerana sabar menunggu signal dan trend. Pip akan datang mengikut waktu.

bro posting guna TF30 min?overall trend still refer TF4H?tgok result account bro,cun kat citu.berapa lama gunakan sistem ini?bro combine ngan indi duniafx? sm_win

bidara
05-24-2008, 12:41 PM
ohhh.

maksudnye bro td.

ade 3 file di attach.

so mane 1 yang hendak di gune? :p


bro posting guna TF30 min?overall trend still refer TF4H?tgok result account bro,cun kat citu.berapa lama gunakan sistem ini?bro combine ngan indi duniafx? sm_win

Semua download.
File indicator pastekan semua kedalam experts/indicators dan file template(.tpl) pastekan kedalam experts/templates.
Gunakan template senang saja. Guna TF 30M dah confirm tak payah TF4H lagi. OK, selamat memorex.

bidara
05-24-2008, 01:08 PM
http://img525.imageshack.us/img525/8659/dfv50aas6.th.gif (http://img525.imageshack.us/my.php?image=dfv50aas6.gif)
bro posting guna TF30 min?overall trend still refer TF4H?tgok result account bro,cun kat citu.berapa lama gunakan sistem ini?bro combine ngan indi duniafx? sm_win

Untuk DUNIAFXv50 yang simpel dan Profit boleh juga guna indi ni

1.Brain trend2Sig
2.MAX Moving Average_01
3.Brain Trend1
4.Stoch Crossing
5.Hist_StepMA_stoch_KV_Ex_02_with Filterlevels
6.Nina_StepMA_1_custom3

Nota: Mamat indo jual indi Nina_StepMA_1_custom3 dengan harga US 50 (dia rename jadi Ir Eko Cahyono MM) Indi ini memang POWER.

ajid182
05-24-2008, 02:04 PM
allo sumesm_scatter

malay forex,nk tanye ni.,knp sy punya braintrend multi time xjd pn ye.xkeluar pn bebola panjang tu.dah test 1 1 braintrend sing alert 1 1.tp xjdla pulok"ke sebab ari ni sabtu dan ahad besok.tu yg xkuar signal.??:rolleyes:

malay forex
05-24-2008, 02:12 PM
allo sumesm_scatter

malay forex,nk tanye ni.,knp sy punya braintrend multi time xjd pn ye.xkeluar pn bebola panjang tu.dah test 1 1 braintrend sing alert 1 1.tp xjdla pulok"ke sebab ari ni sabtu dan ahad besok.tu yg xkuar signal.??:rolleyes:

bro dah download cyberkreatif_BrainTrend1Sing dan cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert_Multi_Time x..
kalau dah... tentu keluaq punya... cuma... kalau bro test ia x dapat tangkap isyarat yang asal pada H4... indicator ni hanya berfungsi sepenuhnya pada hari open market je... toothy9

ajid182
05-24-2008, 02:23 PM
bro dah download cyberkreatif_BrainTrend1Sing dan cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert_Multi_Time x..
kalau dah... tentu keluaq punya... cuma... kalau bro test ia x dapat tangkap isyarat yang asal pada H4... indicator ni hanya berfungsi sepenuhnya pada hari open market je... toothy9

sudah dua2 tu.yg betul yg mane?
cyberkreatif braintrend1 sing alert v1 ke v2?sm_scatter

ooo agaknye patotla xkuar tu...ari cuti kn..ok tme kaseh...

Amat
05-24-2008, 02:39 PM
kepada bro yang maco semua...
maaf... saya tersilap upload cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert v1.zip 2 sm_rolleye

cyberkreatif_BrainTrend1Sing_Alert v1.zip ada salah taip sikit... dekat email yang keluar bersama alert 2...

sori... menyusahkan bro semua...

sila download yang ni.. maaf atas kesulitan yang berlaku...sm_rolleye

bro nie nk pakai tf 30 ke tf 4h

hazry_izuan
05-24-2008, 03:20 PM
Lihat Arrow Merah (sell) dan Arrow Biru (buy) pada indi filter di bawah. Arrow lain mestilah menunjuk trend yang sama dengan filter biru/merah. Sekira arrow lain tidak mengikut trend seperti pada indi filter (biru/merah) jangan masuk market lagi, mungkin market sideway /ranging dll, tunggu mesti seiring dengan indi filter. Cuba akaun demo dan lihat trend yang berlaku.

Pip hijau menunggu ....apabila trend terjadi.

Assalamualaikum bro,

Pernah xtrjdi false signal? sbb kdg indi dh bg signal sell tp kdg pas 10 ke 15 minit dia reverse... kdg spread pun blum pt cover lg...

ape pndpt bro yg dh gunakan indi ni...??? biasa bro guna kt pair mane? sbg cth klau kt GBP/USD

http://img118.imageshack.us/img118/3456/ninaemaxe5.jpg

hazry_izuan
05-24-2008, 03:33 PM
http://img525.imageshack.us/img525/8659/dfv50aas6.th.gif (http://img525.imageshack.us/my.php?image=dfv50aas6.gif)

Untuk DUNIAFXv50 yang simpel dan Profit boleh juga guna indi ni

1.Brain trend2Sig
2.MAX Moving Average_01
3.Brain Trend1
4.Stoch Crossing
5.Hist_StepMA_stoch_KV_Ex_02_with Filterlevels
6.Nina_StepMA_1_custom3

Nota: Mamat indo jual indi Nina_StepMA_1_custom3 dengan harga US 50 (dia rename jadi Ir Eko Cahyono MM) Indi ini memang POWER.

Bro, aku cume ade script max MA dgn Nina StepMA jer... yg lain xde..

mane nk dptkan yg lain bro?

azrul282
05-24-2008, 04:23 PM
Bro, aku cume ade script max MA dgn Nina StepMA jer... yg lain xde..

mane nk dptkan yg lain bro?

ni dia bro indi tu,kalau ng tertinggal sori le.

hazry_izuan
05-24-2008, 04:33 PM
ni dia bro indi tu,kalau ng tertinggal sori le.

Pape pn TQ bro... xpe tgl lg 2 je yg aku xde... brain trend1 dgn hist_stepMA_stock_kv_EX_o2_with filterlevels...