PDA

View Full Version : Rahsia EA yang aku nak kongsi dengan korang semua berserta result trade..



Pages : [1] 2

4Xresearcher
02-10-2008, 10:13 AM
kalau korang nak tahu, nilai turun naiknya sesuatu nilai tu bergantung byk faktor dan bukannya analisis teknikal semata-mata, seperti pelancongan, pelabuhan, export, import dan sebagainya, event atau kejadian atau perayaan juga mempengaruhi harga forex semasa, so dengan kata lain, bergantung kepada kita bilakah masanya yg sesuai untuk kita trade forex dengan sesuatu currency tu, setiap currency ada 'pe'el' atau sikap atau pergerakkan nya yang tersendiri, aku buat research semua tu dan aku dapat EA aku sendiri yang aku modified sikit untuk safe trade dan profit TETAP, ingat, profit TETAP tapi bertambah dan berubah mengikut EQUITY yang kita ada, so lebih byk EQUITY kita ada, lebih byk trade yang boleh kita buat, lebih profit yang boleh kita dapat, aku saja nak berkongsi dengan korang semua, previous writer EA yang aku dapat ni tak bagi tau jenis pair dan time frame yang sesuai, bukan itu saja, dia hanya bagi masa saja, yang lain2 tak bagi tau...

Jangan bimbang, aku bagi tau semua jenis pair dan time frame yang sesuai untuk korang, previous EA tu byk kelemahan, sebab kalau korang dapat EA tu mentah2, korang takkan tau PAIR dan MASA@TIME FRAME yang sesuai, maka korang akan rugi beratus-ratus atau ribu2 dollar! Aku pakai EA ni, dari $383.00 baki dalam akaun aku, trus jadi lebih kurang $1854.65 dalam masa 4 hari sahaja, ingat 4 hari sahaja dan nilai ini terus bertambah kerana EQUITY aku turut bertambah dan jumlah SAFE TRADE turut bertambah dengan nilai lot yang berbeza-beza, kalu besar EQUITY, maka nilai lot yang diperdagangkan turut bertambah, ini pengalaman bukan COBAAN, hehehe

SEBAB yang KEDUA kelemahan sesuatu EA tu adalah kerana dorang ON kan 24 hours dan bukan masa yang tertentu, tu yang menyebabkan kerugian beratus@ribu2 tu,tu yang aku tgk review orang dari luar negara lah, mmg betul, sebab dorang tak tau bialakah TIMEFRAME dan pair serta masa yang sesuai guna EA tu.

Tapi berlainan dengan EA modified aku yang ditambah VR4 3000cc ni, x payah NEWS apa semua tu asalkan korang ikut apa yang aku tunjukkan ni, untunglah korang, k.

Kalau korang x percaya apa yang aku ckp,nanti aku bagi bukti EA tu kalau korang email kat aku sapa2 yang nak k, sebab aku bukan apa, harga EA tu terlalu mahal, program saja kan, kesian kat student atau penganggur degree tu nak byr PTPN, aku nak tolong saja, bukan Along, hehe, so nilah yang aku dapat,aku jual kat korang RM 100 saja, tupun kalau korang nak lah , sebab aku patut berkongsi EA modified berserta dengan panduan dan bonus-bonus yang lain, kira ok lah tu dengan 100$ yang deposit yang minima, korang akan dapat menggandakan wang korang, k...email aku shark_lan@yahoo.com, insyaallah aku akan bantu korang..k, jgn risau..

Result ni satu pun aku tak ubah, dan minggu ke minggu aku akan bagi result EA ni,k

GoldHunter
02-10-2008, 12:14 PM
bro,

blh bg x demo ver utk saya cuba.
bukan apa...sy dah pnah terkena.
beli ea yang mahal tapi hasil x berapa memuaskan...byk rugi dpd untung.
harap bro dpt sertakan demo ver dalam ni.
tksh.

getright
02-10-2008, 12:15 PM
pastekan lar ko nyer investor i.d. baru kami leh monitor performance EA ko.

Azahari Ahmad
02-10-2008, 12:45 PM
pastekan lar ko nyer investor i.d. baru kami leh monitor performance EA ko.

1. bagus juga kalau disertakan id investor
2. satu lagi ss yg bagi tu demo ko real...
3. bagi besar sikit size ss yg di paste tu dia tak jelaslah...
4. berapa lama dah involve dgn forex ni, bro..\

Maaflah mungkin soalan agak banyak....anyway..semua ni bagi membantu newbies mcm saya buat kajian dulu sebelum membeli... bye.

granpa
02-10-2008, 01:40 PM
pastekan lar ko nyer investor i.d. baru kami leh monitor performance EA ko.

aku sokong sangat la tu..ala..kasi id ngan investor pssword bukan org lain leh amek ko pun..hehe..

eracash
02-11-2008, 02:21 AM
mazlimoin, nak tanya sikit, macam kalau kita nak withdraw dari sesuatu broker tu kan, kena minta dari bank tpt kita nak bank in kan duit yg kita withdraw tu, kita kena minta corresspondent bank dengan corresspondent swift ke? takda apa2 ker kalau just isi nama bank, nama, swift code dengan lain2 security code? duit sampai juga ker?

Yg kedua aku nak minta ajar ko macam mana nak massukkan mesej kita dengan gambar sekali? ajar aku, k, aku tak tau ler...pleaseee

Pelik la kau ini.. kau jual EA yang canggih tapi pasal forex pun tak tahu!!!
Pasal fourm pun tak tahu.. kata dah cipta EA yang canggih takan pasal IT pun tak tahu.. pelik?

4Xresearcher
02-11-2008, 02:45 AM
bro,

blh bg x demo ver utk saya cuba.
bukan apa...sy dah pnah terkena.
beli ea yang mahal tapi hasil x berapa memuaskan...byk rugi dpd untung.
harap bro dpt sertakan demo ver dalam ni.
tksh.

Hmmm, tak pa lah, nanti saya akan bagi kamu latest result saya dengan account real saya by next week, k, sebab saya tak beberapa pakar dalam membuat program trial, k

eracash
02-11-2008, 02:46 AM
Hmmm, tak pa lah, nanti saya akan bagi kamu latest result saya dengan account real saya by next week, k, sebab saya tak beberapa pakar dalam membuat program trial, k

Biasa pembeli mahukan trial version.. mereka dah pandai .. sbb kalau kita bagi result sahaja mereka tiadak akan percaya.. sbb skrg ini banyak result yang modified.. so nasihat saya buat la trial version...

4Xresearcher
02-11-2008, 02:53 AM
Pelik la kau ini.. kau jual EA yang canggih tapi pasal forex pun tak tahu!!!
Pasal fourm pun tak tahu.. kata dah cipta EA yang canggih takan pasal IT pun tak tahu.. pelik?

memanglah sebab saya baru saja menjejak kaki ke forum ni, tak tau mana nak buat sebab saya cari2 benda menatang tu tak jumpa(PIC), k lah, pasal forex?! hehehe,saya memang dah jumpa benda tu(EA), tu lah saya nak kongsi dengan korang, sebab dulu saya **** tp wktu withdraw tak da pakai corr bank dengan corr swift, skrg broker akaun yg baru saya telah register tp dorang minta pula benda tu, tulah sebab saya tanya kamu, mana tau kamu tau..sebab apa saya tak guna lagi ****? tgk sendiri perkiraan perpuluhan pips dorang, 5 perpuluhan dan kadang2 byk masalah seperti lambat atau tak dapat request buy/sell waktu harga agak menarik untuk trade..

Sori kalau menyusahkan ya....;>

4Xresearcher
02-11-2008, 03:06 AM
1. bagus juga kalau disertakan id investor
2. satu lagi ss yg bagi tu demo ko real...
3. bagi besar sikit size ss yg di paste tu dia tak jelaslah...
4. berapa lama dah involve dgn forex ni, bro..\

Maaflah mungkin soalan agak banyak....anyway..semua ni bagi membantu newbies mcm saya buat kajian dulu sebelum membeli... bye.

tak pa, nanti sa bagi awak result sahaja, k, jgn beli dahulu, sebab aku nak bagi kamu result yg meyakinkan, jgn risau, semua ok, k, aku trade akaun yg real sebab aku nak tgk yg betul2 EA tu performance dia dalam real, tp so far tak da masalah, sebab dulu pun aku rugi juga beribu2 dalam akaun ****,so aku cuba broker yg pakai MT4 tp kesilapan telah mengajar aku memperbaiki lagi trade aku, Alhamdulillah, benda tu jadi kenyataan depan mata aku...memang perfect EA ni tapi aku blum withdraw apa2 lagi, jgn risau, sama2 kita membangunkan masyarakat M'sia..akaun real ni aku deposit 1000$, so far so good, tp better kamu test dulu di demo tgk perfomance dia, k

Involve in forex?! dalam dua tahun lebih tp dulu aku trade manual dengan ****, tp dah berenti dan tukar broker baru dalam tahun ni...

So aku jual EA ni kepada yg benar2 ingin berjaya saja dan betul2 ingin maju, dari A sampai Z aku beritau prosedur dia..

mazlimoin
02-11-2008, 03:10 AM
kalau nak letak gambar cun dan terang...cuba register pakai imageshark.us tu...gambar memang clear la...kalau upload tu gambar kecik dan tak seberapa jelas..

4Xresearcher
02-11-2008, 03:26 AM
Biasa pembeli mahukan trial version.. mereka dah pandai .. sbb kalau kita bagi result sahaja mereka tiadak akan percaya.. sbb skrg ini banyak result yang modified.. so nasihat saya buat la trial version...

Biarpun kita bagi yg real punya? sebab benda ni saya jual bukan apa, sebab utama saya nak jual ni sebab nak betul2 bagi dorang semangat yakni there's a hope somewhre else, lagi satu, nak kira atau nak buat edit result tu perkara yang buang masa coz kita nak kena kira lagi mcm2, kalau ikut betul, aku tak nak jual benda2 yg aku dapat ni, biar pakai sendiri saja, kan bagus tu, hehe, tp atas dasar saling membantulah aku jual benda ni, 1 tahun aku buat research, ni lah yg aku dapat, satu EA yg menguntungkan dengan trade 5 currency, memang hebat, sebab dulu ada orang kata EA ni hanya boleh pakai waktu graf macm zig zag tp semua tu aku rasa x tepat coz dengan EA ni, aku masih boleh create profit lagi dengan pulangan 30% ke 50% sehari per equity kita..terpulanglah kepada mereka yg yakin tp inilah yg seikhlas hati aku, sebab aku pun macam korang juga, pernah tertekan dengan FOREX ni, **** terutamanya, tulah aku berazam buat satu sistem EA dengan profit yg tersendiri, akhirnya aku berjaya tp macam mana pula yg lain, kalau boleh aku nak kasi free jak semua ni tapi tak berbaloi lah dengan apa yang aku dah buat dan tempuhi..sebab orang akan kata boleh pakai ke EA ni sebab dia bagi free jer, mcm tipu pula EA ni, last2 aku juga kena kutuk sebab bagi barang yang tak boleh pakai, ye tak?! email aku k, nanti aku bagi result EA aku tu sama awak, takda tukar punya, tu lah yg aku print screen kat monitor aku k...shark_lan@yahoo.com

mokh997
02-11-2008, 03:37 AM
tak kisah la berapa ko nak jual janji benda tu bagus dan org puas hati
kalau nak chong pun terpulang lah sebab yg kena chong pun tak menilai sesuatu tu secara serius
kira main taram je
apa2 pun selmat datang ke forum ni
semoga ape yg anda bawa memberi seribu manafaat kepada semua
semakin byk ea yg masuk semakin bagus sebab prinsipnya adalah menjana profit selagi bole tak kira guna cara ape selagi dibenarkan oleh broker

mazlimoin
02-11-2008, 03:41 AM
tak kisah la berapa ko nak jual janji benda tu bagus dan org puas hati
kalau nak chong pun terpulang lah sebab yg kena chong pun tak menilai sesuatu tu secara serius
kira main taram je
apa2 pun selmat datang ke forum ni
semoga ape yg anda bawa memberi seribu manafaat kepada semua
semakin byk ea yg masuk semakin bagus sebab prinsipnya adalah menjana profit selagi bole tak kira guna cara ape selagi dibenarkan oleh broker


hehehe...camni kena buat pertandingan EA utk FXMalay ni...ranking sapa yang teratas..hehehe..baru cun...

4Xresearcher
02-11-2008, 03:45 AM
tak kisah la berapa ko nak jual janji benda tu bagus dan org puas hati
kalau nak chong pun terpulang lah sebab yg kena chong pun tak menilai sesuatu tu secara serius
kira main taram je
apa2 pun selmat datang ke forum ni
semoga ape yg anda bawa memberi seribu manafaat kepada semua
semakin byk ea yg masuk semakin bagus sebab prinsipnya adalah menjana profit selagi bole tak kira guna cara ape selagi dibenarkan oleh broker

Alhamdulillah, sebab rezeki yang x berkat kena soal dalam kubur, sakit tu....terima kasih atas welcoming mesej ni, k

4Xresearcher
02-11-2008, 03:46 AM
hehehe...camni kena buat pertandingan EA utk FXMalay ni...ranking sapa yang teratas..hehehe..baru cun...

Aku sokong!!

maerol
02-11-2008, 03:48 AM
hehehe...camni kena buat pertandingan EA utk FXMalay ni...ranking sapa yang teratas..hehehe..baru cun...

ish ... mesti EA saya tu duk ranking bawah ... maklumlah ... trade konservatif sangat ... hahaha

4Xresearcher
02-11-2008, 03:59 AM
ish ... mesti EA saya tu duk ranking bawah ... maklumlah ... trade konservatif sangat ... hahaha

Kalau korang nak tau result tu benar atau tak, cuba tgk number tiket, masa dia dapat profit dengan masa dia trade, kalau berturutan, makna nya dia tipu, kalau nilai keuntungan tak sama dengan nilai yang di trade pun dia tipu

mokh997
02-11-2008, 04:01 AM
ish ... mesti EA saya tu duk ranking bawah ... maklumlah ... trade konservatif sangat ... hahaha

bia kurang buka post janji profit tanpa lost
tk guna beribu post buka kalau untung ciput
yang penting hati senang keje lain bole buat

4Xresearcher
02-11-2008, 04:20 AM
http://usera.imagecave.com/4Xresearcher/forex2.bmp.jpg

k3iroll
02-11-2008, 04:53 AM
Mintak maap saya menyampuk .... kalau tak salah saya, based on result yang saya tengok tu .. EA tu nampak cam Multilot Scalper EA jek .... author Alejandro Galindo ..... jaga2 kalau layan EA jenis martingale tu 4Xresearcher ... memang bleh buat duit .. tapi kalau terkena sekali .. mau hangus terus akaun.

mazlimoin
02-11-2008, 05:40 AM
Mintak maap saya menyampuk .... kalau tak salah saya, based on result yang saya tengok tu .. EA tu nampak cam Multilot Scalper EA jek .... author Alejandro Galindo ..... jaga2 kalau layan EA jenis martingale tu 4Xresearcher ... memang bleh buat duit .. tapi kalau terkena sekali .. mau hangus terus akaun.

kekkeke ko tahu jer yer si Alejandro Galindo tu..kekeke..aku pun ada ea macam ni gak..nama dia EAGU..si mamat ni gak cipta..dia buka double double kalau tak kena..sampai beberapa lapis,.,..tapi modal kena banyak la..kalau tidak leh marginah..dan baik ada SL....hehehe..

Gdien
02-11-2008, 08:17 AM
asasnya coding datang dari Abang Alejandro Galindo, cuma diorang dok edit jer..tambah macd lah, tambah rsi lah tambah itrend lah pastu tambah lak protection dan lepas tu buat copyright. heheh. cari makan beb.!

sorry geng., merapu sikit.heheh:D

mazlimoin
02-11-2008, 08:49 AM
asasnya coding datang dari Abang Alejandro Galindo, cuma diorang dok edit jer..tambah macd lah, tambah rsi lah tambah itrend lah pastu tambah lak protection dan lepas tu buat copyright. heheh. cari makan beb.!

sorry geng., merapu sikit.heheh:D

hehehee..itu alegandro tu org indon ka? atau Latin? nama pelik sikit..tapi tak kisah la diorang edit edit semua tu...asalkan makin mantap EA tu ok ler..kekeke..meminimakan kerugian tu penting dongg..!!

granpa
02-12-2008, 04:02 PM
asasnya coding datang dari Abang Alejandro Galindo, cuma diorang dok edit jer..tambah macd lah, tambah rsi lah tambah itrend lah pastu tambah lak protection dan lepas tu buat copyright. heheh. cari makan beb.!

sorry geng., merapu sikit.heheh:D

laainn mcm je ayat..kekek...:D

the undertaker
02-12-2008, 04:32 PM
ish ... mesti EA saya tu duk ranking bawah ... maklumlah ... trade konservatif sangat ... hahaha

ea bro maerol tetap no 1:D ...

the undertaker
02-12-2008, 04:33 PM
bia kurang buka post janji profit tanpa lost
tk guna beribu post buka kalau untung ciput
yang penting hati senang keje lain bole buat

sy sokong kata2 bro mokh997...semua sifu2 gua...

4Xresearcher
02-13-2008, 04:12 AM
http://usera.imagecave.com/4Xresearcher/forex.bmp.jpg

jaih
02-13-2008, 04:21 AM
aku nak request screenshot chart ko masa on EA neh..nak hidden equity ker no acc ker tak kisah janji pure chart masa on EA.... nak tgk dia punya trade mcm mana..tq

4Xresearcher
02-13-2008, 05:01 AM
aku nak request screenshot chart ko masa on EA neh..nak hidden equity ker no acc ker tak kisah janji pure chart masa on EA.... nak tgk dia punya trade mcm mana..tq

Ni Lah sebetul betul nya screenshot aku, baru jak td uploadkan screenshot ni, hari sabtu aku bagi lagi k, Rock lah sebab EQUITY aku dulu tinggal 383$ saja, 6 hari 2000 lebih sudah, hidup Anuar, Keadilan, hehehe

mazlimoin
02-13-2008, 05:03 AM
http://usera.imagecave.com/4Xresearcher/forex.bmp.jpg

tahniah !!! wahhh kayaraya tu.....

4Xresearcher
02-13-2008, 05:17 AM
Mintak maap saya menyampuk .... kalau tak salah saya, based on result yang saya tengok tu .. EA tu nampak cam Multilot Scalper EA jek .... author Alejandro Galindo ..... jaga2 kalau layan EA jenis martingale tu 4Xresearcher ... memang bleh buat duit .. tapi kalau terkena sekali .. mau hangus terus akaun.

Tulah EA aku dinamakan EA modified, dulu aku buat DEMO account, pernah sekali tinggal 6 sen, tinggal 0.63 sen jak dari 1000$, pastu aku kaji EA ni, aku dapat rahsia dia dan hingga ke hari ini, kadar kerugian aku just dibawah 10$ setiap hari, ROCk!! sebab aku buka yg baru2 akaun aku dengan deposit 1000$, real punya, aku dapat keuntungan yg menakjubkan dalam masa 6 hari, lebih kurang 2500$ dari EQUITY aku 383 jak dengan duit betul, hehehe, I am BACK!!!trade with technology!!

4Xresearcher
02-13-2008, 05:19 AM
Hidup Anuar, Hidup Keadilan..

mazlimoin
02-13-2008, 05:30 AM
Tulah EA aku dinamakan EA modified, dulu aku buat DEMO account, pernah sekali tinggal 6 sen, tinggal 0.63 sen jak dari 1000$, pastu aku kaji EA ni, aku dapat rahsia dia dan hingga ke hari ini, kadar kerugian aku just dibawah 10$ setiap hari, ROCk!! sebab aku buka yg baru2 akaun aku dengan deposit 1000$, real punya, aku dapat keuntungan yg menakjubkan dalam masa 6 hari, lebih kurang 2500$ dari EQUITY aku 383 jak dengan duit betul, hehehe, I am BACK!!!trade with technology!!

wow..bagus camtu...memang bermutu..harap tiap hari leh kongsi bersama SS tu..tengok performace dia tiap hari...good job geng!

czariss
02-13-2008, 08:23 AM
Tulah EA aku dinamakan EA modified, dulu aku buat DEMO account, pernah sekali tinggal 6 sen, tinggal 0.63 sen jak dari 1000$, pastu aku kaji EA ni, aku dapat rahsia dia dan hingga ke hari ini, kadar kerugian aku just dibawah 10$ setiap hari, ROCk!! sebab aku buka yg baru2 akaun aku dengan deposit 1000$, real punya, aku dapat keuntungan yg menakjubkan dalam masa 6 hari, lebih kurang 2500$ dari EQUITY aku 383 jak dengan duit betul, hehehe, I am BACK!!!trade with technology!!

salam bro, aku cadangkan ko buat le satu demo version walaupun ko mmg cadang nak jualnya. Aku no problem boleh beli kalo EA ni aku dapat test dulu, aku percaya org lain pun sama. Cam contoh bro epin007 kat thread dia, mmg la dia tak jual, tapi at least dia bagi org test. Dari test tu, dapat le kami2 semua kat sini tahu kelebihan EA tertentu termasuk bro punya. Sekadar cadangan je.

cabuk
02-13-2008, 03:02 PM
Wah hebat.. teruskan usaha anda selagi termampu...

thomas_n_friends
02-13-2008, 11:31 PM
bakal menggugat robotforex2008 EA...patut la eracash cari idea untuk upgrade...nak tarik pelanggan la tu...pigidah mabukkkk

farid aswad
02-13-2008, 11:45 PM
salam..macam mana aku nak dapatkan ea ko tuh...dan boleh tau mcam mana pembayaran..harga?..tq

thomas_n_friends
02-14-2008, 04:38 AM
dia xnak jual kot

sober
02-14-2008, 05:19 AM
salah ker kalau EA nie bai secara percuma... kata nak tolong.. bukan along..

mokh997
02-14-2008, 06:01 AM
buat Ape La Korang Merayu
Dh Dia Tk Sudi Bg Tk Yh La Merayu
Byk Lg Ea Lain

mazlimoin
02-14-2008, 07:49 AM
bakal menggugat robotforex2008 EA...patut la eracash cari idea untuk upgrade...nak tarik pelanggan la tu...pigidah mabukkkk

kekekekkekke....

4Xresearcher
02-16-2008, 10:00 AM
salam..macam mana aku nak dapatkan ea ko tuh...dan boleh tau mcam mana pembayaran..harga?..tq

KO boleh Email aku di shark_lan@yahoo.com, ingat, ni EA Modified, k

4Xresearcher
02-16-2008, 10:01 AM
salah ker kalau EA nie bai secara percuma... kata nak tolong.. bukan along..

Boleh juga, tp entahlah kalau ko yg buat kajian pasaran FOREX selama setahun, berbaloi tak?!

4Xresearcher
02-16-2008, 11:09 AM
EA(Expert Advisor) adalah sebuah program yg dicipta untuk menganalisis graf dan membuat sebarang jual beli dalam FOREX, tetapi dalam EA juga terdapat false signal kerana bebeapa perkara yg mempengaruhi pasaran FOrex itu sendiri, oleh itu, se'perfect' mana sekalipun program EA tu tidak akan dapat meramal perkara yg terjadi di luar negara yg mempengaruhi pasaran itu, tetapi apa yang kita harapkan adalah profit melebihi loss kerana itulah yg dikehendaki setiap kita disini, pilihlah program yg terbaik yang dapat memberikan profit yang tetap dengan kerugian yang minima, jika kamu melihat EA Bogie iaitu pemenang EA championship, biarpun beliau telah menang dengan Balance lebih kurang 130,000.00, tetap ada kerugian beribu2, jika ada kerugian, jgn putus asa kerana esok mungkin andalah orang yg paling beruntung,hehehe

cabuk
02-16-2008, 11:39 AM
Ada demo tak nak cuba... tak pun trail version ker kalau hebat leh kongsi sama-sama, dapat untung teman bayor ler

4Xresearcher
02-16-2008, 12:05 PM
Ada demo tak nak cuba... tak pun trail version ker kalau hebat leh kongsi sama-sama, dapat untung teman bayor ler

Sori lah kawan, takda lah, k sori...

4Xresearcher
02-16-2008, 12:12 PM
susah tul nak buat EA nih.. hehehe

anasz
02-18-2008, 10:16 AM
EA ni sesuai utk long term or short term a.k.a scalping??citer la serba sikit.takkan nak terus jual takde citer apa2 pun

mazlimoin
02-18-2008, 10:49 AM
susah tul nak buat EA nih.. hehehe

geng..camner performance EA tu...

azali
02-19-2008, 06:40 AM
Kalau boleh tunjuk la SS tiap-tiap hari.. ade untung ke atau ade rugi....

great0ne
02-19-2008, 09:15 AM
tumpang sekaki...
nak tahu juga resultnya.....

thomas_n_friends
02-19-2008, 09:26 AM
geng..camner performance EA tu...

aku dah test seminggu EA tu....terus loss 2k...ingatkan baru je nak wiwthdraw untung demo tu...nak wat camne

4Xresearcher
02-21-2008, 06:59 AM
geng..camner performance EA tu...

Hehehe, ok saja tp trade yang EA tu buat sikit saja sebab pasaran agak lembab lah, tak tau kenapa, so saya stop dahulu hingga pasaran kembali rancak, nak pakai EA ni kena tengok slow atau cepat saja pasaran , jangan main hentam saja, bairpun kita trade Forex ni automatik, tp pasaran lembab tak guna juga sebab nanti akan kerugian,k, tips tu, hehehehe

4Xresearcher
02-21-2008, 07:00 AM
aku dah test seminggu EA tu....terus loss 2k...ingatkan baru je nak wiwthdraw untung demo tu...nak wat camne

Sembarang jak c thomas ni, hehehee,

cabuk
02-21-2008, 11:20 AM
susah tul nak buat EA nih.. hehehe

susah ker atau dapat free kat internet..sm_cool

mazlimoin
02-21-2008, 11:46 AM
Sembarang jak c thomas ni, hehehee,

si Thomas ni...semua EA dia antamm kekekekek

nixx
02-21-2008, 08:01 PM
Hehehe, ok saja tp trade yang EA tu buat sikit saja sebab pasaran agak lembab lah, tak tau kenapa, so saya stop dahulu hingga pasaran kembali rancak, nak pakai EA ni kena tengok slow atau cepat saja pasaran , jangan main hentam saja, bairpun kita trade Forex ni automatik, tp pasaran lembab tak guna juga sebab nanti akan kerugian,k, tips tu, hehehehe

susah jugak mcm nie kalu..nooo
pakai gear manual la pulak.

4Xresearcher
02-22-2008, 03:22 AM
susah jugak mcm nie kalu..nooo
pakai gear manual la pulak.

Lembabnya dalam minggu ni, rock juga Forex ni....;<

SunshineTrader
02-22-2008, 07:47 AM
Bro 4X boleh tak cerita sikit cara robot bro kerja? Nak tahu cara kerja dia. Cerita ar kat sini ok..:D

mazlimoin
02-22-2008, 09:28 AM
Lembabnya dalam minggu ni, rock juga Forex ni....;<

lembab aa best main scalp

SunshineTrader
02-22-2008, 01:11 PM
4X belum lagi bagi reply. Mana dia?:D

4Xresearcher
02-23-2008, 05:42 AM
Yihaaaa, aku tak perlu risau lagi apa2 kerugian dalam Forex, sebab aku dapat email orang dari laur negara yang menerangkan kepada aku masa sebenarnya trading forex yang betul2 selamat dan dengan profit, minggu depan korang tengoklah hasil result aku yang meletup, hahaha, lepas matlamat aku tercapai, aku tak nak join forum ni lagi, nak tumpukan sepenuh perhatian dengan teknik trade aku yang baru, sebab hari jumaat kelmarin lepas mempraktikkan teknik aku tu, (22-2-2008) aku dapat profit lebih kurang $1800 dalam masa 4 jam sahaja, hehehehe, sapa sapa nak tahu teknik serta nak beli EA yang aku modified, email sahaja shark_lan@yahoo.com, semua rahsia aku beritahu, kalau tak nak dan nak dapat yang free korang bolehlah melihat lain2 topik dalam forum ni, k,k minggu depan, hari jumaat aku akan menyiarkan result EA modified aku.Sebab betul juga dorang cakap dalam peribahasa atau apakah benda tu, katanya It is one right day trade, tp kalau aku it is one right time trade, something macam itulah peribahasanya, aku pun dah lupa2 sikit, hehehe, Hari jumaat minggu depan...

4Xresearcher
02-23-2008, 05:57 AM
Bro 4X boleh tak cerita sikit cara robot bro kerja? Nak tahu cara kerja dia. Cerita ar kat sini ok..:D

Cara EA Forex tu bekerja, hehehehe, dia tak bekerja 8 jam sehari ataupun 24 jam sehari tetapi hanyalah dalam beberapa jam saja sehari, lot yang diperdagangkan adalah 1.0 ke 8.0 bergantung kepada kerancakkan dan kebagusan trading tu, pastu kalau rancak, dia pun rancak lah dengan lot yang besar, tp jangan silap timing dengan terlalu lama buka atau 'on'kan EA ni sebab nanti dia mengada2 dan manja2 sampailah ko dapat apa yang tidak sepatutnya ko dapat, EA ni bekerja untuk pair yang tertentu sahaja, maaf saya tak boleh beritahu awak tentang pair nya, k. Tentang profit yang dia boleh dapat adalah lebih kurang $1800 ke $2500 sehari, banyak tu kalau convert ke duit malaysia,RM6000 ke RM8000 la kalau duit malaysia, lebih kurang macam tulah, Lepas ni aku tak nak join dah forum ni, nak fokus kepada trading forex, hehehe, syoknya dengan rahsia aku yang terbaru dapat dari orang luar negara yang memang dah otai tentang Forex ni, memang betul dan ngam apa yang dia email kat aku minggu lepas hari khamis, so aku ikut cakap dia dengan timing dan trade yang dia beritahu kat aku, memang meletup, $1800 lebih kurang aku dapat profit, k geng, all the best to you all,may all your day start with profit,k, nak beli rahsia( Ebook) dan EA aku aku, just Email kat aku shark_lan@yahoo.com, k, ataupun korang boleh tunggu hingga minggu depan result trade aku, hari jumaat...tp kalau korang nak yang free, bolehlah korang dapatkan dari tempat2 lain dalam forum ni, k cuba survey lah tapi tentang kebagusan EA free yang korang dapat, maaflah, aku tak dapat komen, janji aku dah ok dengan EA trade FOREX aku ni..

Gdien
02-23-2008, 09:42 AM
Yihaaaa, aku tak perlu risau lagi apa2 kerugian dalam Forex, sebab aku dapat email orang dari laur negara yang menerangkan kepada aku masa sebenarnya trading forex yang betul2 selamat dan dengan profit, minggu depan korang tengoklah hasil result aku yang meletup, hahaha, lepas matlamat aku tercapai, aku tak nak join forum ni lagi, nak tumpukan sepenuh perhatian dengan teknik trade aku yang baru, sebab hari jumaat kelmarin lepas mempraktikkan teknik aku tu, (22-2-2008) aku dapat profit lebih kurang $1800 dalam masa 4 jam sahaja, hehehehe, sapa sapa nak tahu teknik serta nak beli EA yang aku modified, email sahaja shark_lan@yahoo.com, semua rahsia aku beritahu, kalau tak nak dan nak dapat yang free korang bolehlah melihat lain2 topik dalam forum ni, k,k minggu depan, hari jumaat aku akan menyiarkan result EA modified aku.Sebab betul juga dorang cakap dalam peribahasa atau apakah benda tu, katanya It is one right day trade, tp kalau aku it is one right time trade, something macam itulah peribahasanya, aku pun dah lupa2 sikit, hehehe, Hari jumaat minggu depan...

tu macam bunyi sigy aku jer ni..hahaha

mazlimoin
02-24-2008, 12:09 PM
Cara EA Forex tu bekerja, hehehehe, dia tak bekerja 8 jam sehari ataupun 24 jam sehari tetapi hanyalah dalam beberapa jam saja sehari, lot yang diperdagangkan adalah 1.0 ke 8.0 bergantung kepada kerancakkan dan kebagusan trading tu, pastu kalau rancak, dia pun rancak lah dengan lot yang besar, tp jangan silap timing dengan terlalu lama buka atau 'on'kan EA ni sebab nanti dia mengada2 dan manja2 sampailah ko dapat apa yang tidak sepatutnya ko dapat, EA ni bekerja untuk pair yang tertentu sahaja, maaf saya tak boleh beritahu awak tentang pair nya, k. Tentang profit yang dia boleh dapat adalah lebih kurang $1800 ke $2500 sehari, banyak tu kalau convert ke duit malaysia,RM6000 ke RM8000 la kalau duit malaysia, lebih kurang macam tulah, Lepas ni aku tak nak join dah forum ni, nak fokus kepada trading forex, hehehe, syoknya dengan rahsia aku yang terbaru dapat dari orang luar negara yang memang dah otai tentang Forex ni, memang betul dan ngam apa yang dia email kat aku minggu lepas hari khamis, so aku ikut cakap dia dengan timing dan trade yang dia beritahu kat aku, memang meletup, $1800 lebih kurang aku dapat profit, k geng, all the best to you all,may all your day start with profit,k, nak beli rahsia( Ebook) dan EA aku aku, just Email kat aku shark_lan@yahoo.com, k, ataupun korang boleh tunggu hingga minggu depan result trade aku, hari jumaat...tp kalau korang nak yang free, bolehlah korang dapatkan dari tempat2 lain dalam forum ni, k cuba survey lah tapi tentang kebagusan EA free yang korang dapat, maaflah, aku tak dapat komen, janji aku dah ok dengan EA trade FOREX aku ni..

heheheh..semoga ber jaya geng

vladimir
02-24-2008, 12:29 PM
Cara EA Forex tu bekerja, hehehehe, dia tak bekerja 8 jam sehari ataupun 24 jam sehari tetapi hanyalah dalam beberapa jam saja sehari, lot yang diperdagangkan adalah 1.0 ke 8.0 bergantung kepada kerancakkan dan kebagusan trading tu, pastu kalau rancak, dia pun rancak lah dengan lot yang besar, tp jangan silap timing dengan terlalu lama buka atau 'on'kan EA ni sebab nanti dia mengada2 dan manja2 sampailah ko dapat apa yang tidak sepatutnya ko dapat, EA ni bekerja untuk pair yang tertentu sahaja, maaf saya tak boleh beritahu awak tentang pair nya, k. Tentang profit yang dia boleh dapat adalah lebih kurang $1800 ke $2500 sehari, banyak tu kalau convert ke duit malaysia,RM6000 ke RM8000 la kalau duit malaysia, lebih kurang macam tulah, Lepas ni aku tak nak join dah forum ni, nak fokus kepada trading forex, hehehe, syoknya dengan rahsia aku yang terbaru dapat dari orang luar negara yang memang dah otai tentang Forex ni, memang betul dan ngam apa yang dia email kat aku minggu lepas hari khamis, so aku ikut cakap dia dengan timing dan trade yang dia beritahu kat aku, memang meletup, $1800 lebih kurang aku dapat profit, k geng, all the best to you all,may all your day start with profit,k, nak beli rahsia( Ebook) dan EA aku aku, just Email kat aku shark_lan@yahoo.com, k, ataupun korang boleh tunggu hingga minggu depan result trade aku, hari jumaat...tp kalau korang nak yang free, bolehlah korang dapatkan dari tempat2 lain dalam forum ni, k cuba survey lah tapi tentang kebagusan EA free yang korang dapat, maaflah, aku tak dapat komen, janji aku dah ok dengan EA trade FOREX aku ni..

haha..aku rasa mcm nak gelak la bleh 1800usd sehari..berape modal nak main nie geng?modal 50ribu usd bleh la ko nak wt 1800usd sehari..tapi aku memang percaya ko bleh wt 1800usd sehari..tapi bukan melalui forex..tapi melalui penjualan ebook & EA..sory r geng..aku terlalu berterus terang ke?hehe..

Gdien
02-24-2008, 04:10 PM
haha..aku rasa mcm nak gelak la bleh 1800usd sehari..berape modal nak main nie geng?modal 50ribu usd bleh la ko nak wt 1800usd sehari..tapi aku memang percaya ko bleh wt 1800usd sehari..tapi bukan melalui forex..tapi melalui penjualan ebook & EA..sory r geng..aku terlalu berterus terang ke?hehe..

Memang ko terlalu berterus terang..! terang -seterangnya..cam suluh ngan spotlight..:D :D

4Xresearcher
02-25-2008, 02:22 AM
haha..aku rasa mcm nak gelak la bleh 1800usd sehari..berape modal nak main nie geng?modal 50ribu usd bleh la ko nak wt 1800usd sehari..tapi aku memang percaya ko bleh wt 1800usd sehari..tapi bukan melalui forex..tapi melalui penjualan ebook & EA..sory r geng..aku terlalu berterus terang ke?hehe..

La...Kan aku dah cakap, EA ni makin lama, musthail ko tak untung dengan EQUITY ko sedangkan dalam ********* dulu aku main, deposit kecik jer tp dalam seminggu aku dah naikkan dalam 150$, dari deposit ada cute sedikit la, just 20$,tapi tak dapat withdraw la, ntah kenapa, gila betul ********* tu, macam scam la pula, dan macam mana aku dapat macam tu? hehe, kan dah lama aku main, kumpul punya kumpul, dan EA tu ambil lot besar, mustahil tak dapat macam tu,k

4Xresearcher
02-25-2008, 02:24 AM
Memang ko terlalu berterus terang..! terang -seterangnya..cam suluh ngan spotlight..:D :D

Yelah, macam nak pergi memburu pula pakai spotlight, pedih mata orang tau, hehehe, k, macam mana aku dapat macam tu, ikut peraturan EA main lah,hehehe, jgn main sembarang jer..

vladimir
02-25-2008, 02:28 AM
La...Kan aku dah cakap, EA ni makin lama, musthail ko tak untung dengan EQUITY ko sedangkan dalam ********* dulu aku main, deposit kecik jer tp dalam seminggu aku dah naikkan dalam 150$, dari deposit ada cute sedikit la, just 20$,tapi tak dapat withdraw la, ntah kenapa, gila betul ********* tu, macam scam la pula, dan macam mana aku dapat macam tu? hehe, kan dah lama aku main, kumpul punya kumpul, dan EA tu ambil lot besar, mustahil tak dapat macam tu,k

persoalan skang bleh maintain ke?
ko main guna EA nie guna berape peratus dr margin ko?
so skang nie dh berape ratus ribu duit ko?
jangan terlalu yakin bro..
nak kumpul seribu,dua memerlukan beberapa bulan..
tapi kalu nak margin call x sampai 4jam dr ko start trade

corneway
02-25-2008, 03:42 AM
wei . . aku numpang thread ni boley. favourite thread aku dah kene closed. huhu . . nanti pas bace dr awal thread ni, aku bg apa2 pendapat yg bernas.

vladimir
02-25-2008, 03:48 AM
wei . . aku numpang thread ni boley. favourite thread aku dah kene closed. huhu . . nanti pas bace dr awal thread ni, aku bg apa2 pendapat yg bernas.

mane peginya post ko yang dh beriban tu?
haha..register je kt forum eracash..haha
sm_upset

SunshineTrader
02-25-2008, 03:54 AM
Aku pun nak join sekaki kat forum ni.. LOL.. Forum eraduit dah tutup.. Pesal yer? Ad*** jelous thread tu ranking No.1 ker? wahahahahahah..sm_happy

master04
02-25-2008, 04:55 AM
mane peginya post ko yang dh beriban tu?
haha..register je kt forum eracash..haha
sm_upset

post aku pun meghilang....
banyak ooo idea bernas yg ku curahkan kat forum eracash tu....

granpa
02-25-2008, 03:22 PM
ishh..ni da jd lain topik ni..da da..back to topic k, aku cume tak sabar nak tgu jumaat ni..kata nye tuan tanah akan mempersembahkan SS EA nya yg beriban2 profot..sebelum dia nak meninggalkan forum ni...so kita nnt kan la kedatangan hari jumaat berserta SS dan profit yg riban2..aduss..

p/s : ssungguhnya penantian adalah satu penyeksaan..:D

vladimir
02-26-2008, 03:29 PM
ishh..ni da jd lain topik ni..da da..back to topic k, aku cume tak sabar nak tgu jumaat ni..kata nye tuan tanah akan mempersembahkan SS EA nya yg beriban2 profot..sebelum dia nak meninggalkan forum ni...so kita nnt kan la kedatangan hari jumaat berserta SS dan profit yg riban2..aduss..

p/s : ssungguhnya penantian adalah satu penyeksaan..:D

tuan tanah dh jadi jutawan skang..
x jadi la kot nk kongsi EA power nie..

granpa
02-26-2008, 03:43 PM
hehe..ape2 pun tgu jumaat ni...harap2 dia bukan kembar si eracosh tu je da la..:D

jjzaza_jjzaza
02-27-2008, 09:34 AM
a'kum suma...jangan salah anggap...aku tak nak nanti di anggap berperanan macam rohmatullah kat thread RF2008...tapi aku nak kongsi skit pasal EA 4xresearcher ni...aku dah try dalam 3 hari...so far mmg nampak ok...takde rugi lagi...ape pun tak tau nak cakap..mungkin market tgh cantik tu yang untung memanjang...tapi ape yang aku nak kongsi kat sini ialah aku dah buat perbandingan dgn RF2008 yang cik era jual tu...aku buka 2 trading platform (demo)...satu aku buka dekat interbankfx guna EA 4xresearcher..satu lagi kat ************ guna RF 2008...start semalam 26 feb 2008 lebih kurang pukul 7pm aku on dua2 serentak... sampai lebih kurang 5.45pm hari ni...dgn depo usd 3000 aku main satu pip usd3 (0.3 lot standard acc)...hasilnya......balance kat ************ (rf2008) usd 2091.60...-908.40 loss....dan balance kat interbankfx (EA 4x researcher) 8421.44....+5421.44 profit...

robot4xresearcher
http://i107.photobucket.com/albums/m287/cicoi/ss.gif

rf2008
http://i107.photobucket.com/albums/m287/cicoi/ss2.gif

czariss
02-27-2008, 09:43 AM
a'kum suma...jangan salah anggap...aku tak nak nanti di anggap berperanan macam rohmatullah kat thread RF2008...tapi aku nak kongsi skit pasal EA 4xresearcher ni...aku dah try dalam 3 hari...so far mmg nampak ok...takde rugi lagi...ape pun tak tau nak cakap..mungkin market tgh cantik tu yang untung memanjang...tapi ape yang aku nak kongsi kat sini ialah aku dah buat perbandingan dgn RF2008 yang cik era jual tu...aku buka 2 trading platform (demo)...satu aku buka dekat interbankfx guna EA 4xresearcher..satu lagi kat ************ guna RF 2008...start semalam 26 feb 2008 lebih kurang pukul 7pm aku on dua2 serentak... sampai lebih kurang 5.45pm hari ni...dgn depo usd 3000 aku main satu pip usd3 (0.3 lot standard acc)...hasilnya......balance kat ************ (rf2008) usd 2091.60...-908.40 loss....dan balance kat interbankfx (EA 4x researcher) 8421.44....+5421.44 profit...



ko beli ke EA ni dari 4xresearcher? aku sejak dah terbeli ea yg ehem tu....dah malas nak kuar2 duit especially dlm waktu terdekat ni...pempaham je la...baru je loss tersilap beli ea...tapi kalo ea ni betul boleh buat duit...teruskan..mungkin page ke 50 baru aku beli (sori, bukan nak sindir ke ape, tapi dari pengalaman ea ehem tu, aku tgk lebih baik tunggu page ke 50, page yg awal2 biasa nye nampak profit je)...

jjzaza_jjzaza
02-27-2008, 09:48 AM
aku bukanla nak promo...tapi boleh cubala EA ni...persoalannye sekarang satu robot untung satu robot rugi...maknanye dgn setting yang betul...dlam keadaan market yang sama boleh ada keputusan yang berbeza...kalu nak investor password pun aku bleh bagi..takde hal...kalau ada yang requestla...kalau tak aku anggap korang percaya je kat aku...bukan along...mau tolong...

jjzaza_jjzaza
02-27-2008, 09:51 AM
EA ni takde surat beranak macam EA yang ehem tu...aku dah beli...tapi kalau nak bagi camtu je kat korang ...marahlak tuan tanah nanti...heheh

czariss
02-27-2008, 09:51 AM
aku bukanla nak promo...tapi boleh cubala EA ni...persoalannye sekarang satu robot untung satu robot rugi...maknanye dgn setting yang betul...dlam keadaan market yang sama boleh ada keputusan yang berbeza...kalu nak investor password pun aku bleh bagi..takde hal...kalau ada yang requestla...kalau tak aku anggap korang percaya je kat aku...bukan along...mau tolong...

ok gak investor pass tu...boleh la aku tgk2 dulu....mana la tau kot jadi rezeki aku dgn forumner lain...

rowdy_rahz
02-27-2008, 09:54 AM
mana tuan tanah ni tak reply email aku..

ko pakai apa broker dan berapa ko deposit live?

jjzaza_jjzaza
02-27-2008, 09:55 AM
ok gak investor pass tu...boleh la aku tgk2 dulu....mana la tau kot jadi rezeki aku dgn forumner lain...

nanti aku pm...

C_kenek
02-27-2008, 10:24 AM
a'kum suma...jangan salah anggap...aku tak nak nanti di anggap berperanan macam rohmatullah kat thread RF2008...tapi aku nak kongsi skit pasal EA 4xresearcher ni...aku dah try dalam 3 hari...so far mmg nampak ok...takde rugi lagi...ape pun tak tau nak cakap..mungkin market tgh cantik tu yang untung memanjang...tapi ape yang aku nak kongsi kat sini ialah aku dah buat perbandingan dgn RF2008 yang cik era jual tu...aku buka 2 trading platform (demo)...satu aku buka dekat interbankfx guna EA 4xresearcher..satu lagi kat ************ guna RF 2008...start semalam 26 feb 2008 lebih kurang pukul 7pm aku on dua2 serentak... sampai lebih kurang 5.45pm hari ni...dgn depo usd 3000 aku main satu pip usd3 (0.3 lot standard acc)...hasilnya......balance kat ************ (rf2008) usd 2091.60...-908.40 loss....dan balance kat interbankfx (EA 4x researcher) 8421.44....+5421.44 profit...

robot4xresearcher
http://i107.photobucket.com/albums/m287/cicoi/ss.gif

rf2008
http://i107.photobucket.com/albums/m287/cicoi/ss2.gif

anda dikehendaki membayar royalti ke kerana mengunakan SS RF 2008. utk 1 view 10sen sila bayar kepada eracash atau mohd rahmatullah

maerol
02-27-2008, 10:43 AM
a'kum suma...jangan salah anggap...aku tak nak nanti di anggap berperanan macam rohmatullah kat thread RF2008...tapi aku nak kongsi skit pasal EA 4xresearcher ni...aku dah try dalam 3 hari...so far mmg nampak ok...takde rugi lagi...ape pun tak tau nak cakap..mungkin market tgh cantik tu yang untung memanjang...tapi ape yang aku nak kongsi kat sini ialah aku dah buat perbandingan dgn RF2008 yang cik era jual tu...aku buka 2 trading platform (demo)...satu aku buka dekat interbankfx guna EA 4xresearcher..satu lagi kat ************ guna RF 2008...start semalam 26 feb 2008 lebih kurang pukul 7pm aku on dua2 serentak... sampai lebih kurang 5.45pm hari ni...dgn depo usd 3000 aku main satu pip usd3 (0.3 lot standard acc)...hasilnya......balance kat ************ (rf2008) usd 2091.60...-908.40 loss....dan balance kat interbankfx (EA 4x researcher) 8421.44....+5421.44 profit...

robot4xresearcher
http://i107.photobucket.com/albums/m287/cicoi/ss.gif

rf2008
http://i107.photobucket.com/albums/m287/cicoi/ss2.gif

Cuba backtest EA yang buat profit tu dari bulan Jun 2007 hingga bulan Disember 2007. JIka masih mengaut keuntungan, bermakna EA tersebut agak selamat untuk di gunakan.

czariss
02-27-2008, 10:57 AM
EA 4xresearcher ni jenis yg bukak post buy je ke?

jjzaza_jjzaza
02-27-2008, 11:24 AM
EA 4xresearcher ni jenis yg bukak post buy je ke?

tak juga...ada gak sell...kebetulan tu...aku main pair2 lain ada di buka sell

rowdy_rahz
02-27-2008, 01:07 PM
dia gunakan Multiple10Points-X2 agaknya

http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=22043

download link disediakan oleh nick gudfella (thanks to him)...dia baru je update tu yg latest (semlm)...

granpa
02-27-2008, 03:19 PM
tak juga...ada gak sell...kebetulan tu...aku main pair2 lain ada di buka sell

wah..bagus..ada komentar di sini..anyway ada gak org da try n anta backtest dia kat sini..teruskan lagi bro usaha mu itu..
cume aku nak gak tau ttg harga ngan jenis2 pair yg robot tu trade..
lagi satu..ko on 72 jam (24jam X 3 hari) ke dua2 robot tu?
sm_win

C_kenek
02-27-2008, 04:29 PM
ada xpired date tak robot nih. takde harga melayu ke? hehehe
nak gak pakai dah tak tahan bersengkang mata dan dengar bunyi siren

jjzaza_jjzaza
02-27-2008, 11:40 PM
wah..bagus..ada komentar di sini..anyway ada gak org da try n anta backtest dia kat sini..teruskan lagi bro usaha mu itu..
cume aku nak gak tau ttg harga ngan jenis2 pair yg robot tu trade..
lagi satu..ko on 72 jam (24jam X 3 hari) ke dua2 robot tu?
sm_win

tentang harga kau tanyela tuan tanah...berape dia nak jual...aku dapat EA ni hari ahad....hari isnin aku try kat 5 pair skali..Eu,Gu,Uj,Uchfm,Au....suma untung...aku pun hairan gak....so aku test tgk on 24 jam...aku on dua2 robot tu tak sampai 24 jam...pukul 7pm 26 feb sampai lebih kurang 5.45pm 27 feb...skang aku nak tunggu market yang gila skit nak tgk penyakit robot ni...ada sawan ke tak....

vladimir
02-27-2008, 11:55 PM
EA mcm nie kalu tengok gaya sebijik mcm multiple10pointx2 @10point3
@robotforex 2008..Beza dgn robot eracash dr segi setting..
konsep matiangle..
bahaya giler setting mcm tu..
bleh hangus akaun woo..
kalu tgk setting kt akaun tu
TP=10
pips=5
multiplier=2
starting lot 0.3

kalau naik 100pips tanpa retrace alamak margin call laa..
harinie mungkin nasib baik..
esok lusa sape tau..

p/s: mungkin robot nie signal tiptop..tapi setiptop2 manepun EA
mesti akan ade wrong signal..nk kumpul duit seminggu dua..
tapi kalu nk margin call sejam je..aku nasihatkan jgn ler guna setting tu..
kalu ikut 10point30.02 memang sama la setting mct tu cuma beza
multiplier=3..

jjzaza_jjzaza
02-28-2008, 12:08 AM
EA mcm nie kalu tengok gaya sebijik mcm multiple10pointx2 @10point3
@robotforex 2008..Beza dgn robot eracash dr segi setting..
konsep matiangle..
bahaya giler setting mcm tu..
bleh hangus akaun woo..
kalu tgk setting kt akaun tu
TP=10
pips=5
multiplier=2
starting lot 0.3

kalau naik 100pips tanpa retrace alamak margin call laa..
harinie mungkin nasib baik..
esok lusa sape tau..

p/s: mungkin robot nie signal tiptop..tapi setiptop2 manepun EA
mesti akan ade wrong signal..nk kumpul duit seminggu dua..
tapi kalu nk margin call sejam je..aku nasihatkan jgn ler guna setting tu..
kalu ikut 10point30.02 memang sama la setting mct tu cuma beza
multiplier=3..

memang sama pun...tu aku nak tunggu tgk markert yang gila skit nak tgk dia bleh baca signal dgn baik ke tak...sebab EA ni guna byk signal...tapi tuan tanah tak bagi on EA ni malam..dia suruh main siang je...sebelum kul 3 petang kena off...bahaya...tapi akaun demo lantakla...

absolutefx
02-28-2008, 01:02 AM
memang sama pun...tu aku nak tunggu tgk markert yang gila skit nak tgk dia bleh baca signal dgn baik ke tak...sebab EA ni guna byk signal...tapi tuan tanah tak bagi on EA ni malam..dia suruh main siang je...sebelum kul 3 petang kena off...bahaya...tapi akaun demo lantakla...

Ade satu EA ni.. dia tahu time sesuai trading.. kalo time bahaya.. EA tu notis kat chart tu "Masa Bahaya, Tiada Urusniaga".. oleh itu.. suruh la tuan tanah buat setting mcm tue.. dapat ler on 24 jam..toothy9

4Xresearcher
02-28-2008, 09:12 AM
Ok, sekarang tuan tanah dapat untung sikit hasil jual tanah orang kampung, hehehehe, takda lah, ni lah hasil VR4 3000 cc aku, mitsubishi EVO XI

http://usera.imagecave.com/4Xresearcher/Forex9000.bmp.jpg

shark_lan@yahoo.com

czariss
02-28-2008, 09:20 AM
Ok, sekarang tuan tanah dapat untung sikit hasil jual tanah orang kampung, hehehehe, takda lah, ni lah hasil VR4 3000 cc aku, mitsubishi EVO XI



tahniah...tapi camne pun aku akan tunggu dulu sampai thread ni sampai dah masuk page ke 50 utk lihat lagi performancenya..baru leh bagi komen..

granpa
02-28-2008, 09:30 AM
huh..demam aku tengok..3 hari je..da cecah profit dekat usd10k...hebat..

mazlimoin
02-28-2008, 09:53 AM
Ok, sekarang tuan tanah dapat untung sikit hasil jual tanah orang kampung, hehehehe, takda lah, ni lah hasil VR4 3000 cc aku, mitsubishi EVO XI

http://usera.imagecave.com/4Xresearcher/Forex9000.bmp.jpg

shark_lan@yahoo.com

hebat..dan tahniah...layanz..!!!

jjzaza_jjzaza
02-28-2008, 10:54 AM
tahniah kat tuan tanah..patutla senyap je...email pun tak reply...bz memorex rupanye...nak tanye skit...ni yang berderet kacang hijau ni trade ikut time yang disyorkan tu ke atau 24 jam??

4Xresearcher
02-28-2008, 10:58 AM
tahniah kat tuan tanah..patutla senyap je...email pun tak reply...bz memorex rupanye...nak tanye skit...ni yang berderet kacang hijau ni trade ikut time yang disyorkan tu ke atau 24 jam??

Lah, kan aku ikut peraturan EA tu, so main Forex ni kena sabar lah, jangan main hentam saja, kena tgk pasaran sebelum on,k

vladimir
02-28-2008, 11:20 AM
Ok, sekarang tuan tanah dapat untung sikit hasil jual tanah orang kampung, hehehehe, takda lah, ni lah hasil VR4 3000 cc aku, mitsubishi EVO XI

http://usera.imagecave.com/4Xresearcher/Forex9000.bmp.jpg

shark_lan@yahoo.com

pergh..tiptop..

T-REX
02-28-2008, 02:10 PM
ermm..kira oirat ler tu..:)

granpa
02-28-2008, 03:16 PM
ermm..kira oirat ler tu..:)

orait pe nye..dasyat tuh..hehe..tahniah..

p/s : tuan tanah jgn lupa lak tebus balik tanah org kampung yg ko jual tu..:D

azali
02-29-2008, 01:57 AM
Tuan tanah main pair AudUsd aje ke...

4Xresearcher
02-29-2008, 02:25 AM
Tuan tanah main pair AudUsd aje ke...

Lain2 pair aku tgk lembab semacam, so aku tutup,, AudUsd jer aku tgk rancak sedikit, so aku main tu jer lah, k, maybe dalam minggu ni, baru aku tengok yg lain, risau lah kalau tak berhati2 sebab EA ni kena tgk kerancakan pasaran, huhuhu, takpalah, yg penting ada jugalah buat belanja rumah, hehehe

mazlimoin
02-29-2008, 03:20 AM
Lain2 pair aku tgk lembab semacam, so aku tutup,, AudUsd jer aku tgk rancak sedikit, so aku main tu jer lah, k, maybe dalam minggu ni, baru aku tengok yg lain, risau lah kalau tak berhati2 sebab EA ni kena tgk kerancakan pasaran, huhuhu, takpalah, yg penting ada jugalah buat belanja rumah, hehehe

ini bukan buat belanja rumah lagi..nie dah boleh beli rumah aa..uhuhuhu

granpa
02-29-2008, 03:08 PM
Lain2 pair aku tgk lembab semacam, so aku tutup,, AudUsd jer aku tgk rancak sedikit, so aku main tu jer lah, k, maybe dalam minggu ni, baru aku tengok yg lain, risau lah kalau tak berhati2 sebab EA ni kena tgk kerancakan pasaran, huhuhu, takpalah, yg penting ada jugalah buat belanja rumah, hehehe

mcm ne lak nak tau pasaran rancak ke tidak...

kasi turunkan la tips2 sikit...

SunshineTrader
02-29-2008, 05:23 PM
EA mcm nie kalu tengok gaya sebijik mcm multiple10pointx2 @10point3
@robotforex 2008..Beza dgn robot eracash dr segi setting..
konsep matiangle..
bahaya giler setting mcm tu..
bleh hangus akaun woo..
kalu tgk setting kt akaun tu
TP=10
pips=5
multiplier=2
starting lot 0.3

kalau naik 100pips tanpa retrace alamak margin call laa..
harinie mungkin nasib baik..
esok lusa sape tau..

p/s: mungkin robot nie signal tiptop..tapi setiptop2 manepun EA
mesti akan ade wrong signal..nk kumpul duit seminggu dua..
tapi kalu nk margin call sejam je..aku nasihatkan jgn ler guna setting tu..
kalu ikut 10point30.02 memang sama la setting mct tu cuma beza
multiplier=3..

Bro boleh terang sikit apa multiplier tu?:)

vladimir
02-29-2008, 10:54 PM
Bro boleh terang sikit apa multiplier tu?:)

multiplier tu gandaan..
contohnya setting mcm nie..
pips=20
TP=10
multiplier=3
lot=0.1

bagi setiap jatuhan 20pips EA ni akan buka
0.1,0.3,0.9,0.27 dan gandaan 3 seterusnya..
senang skit nak TP sbb tp kecik je..pips yang besar..

nemo
03-03-2008, 09:16 AM
sm_smile sesapa yang berminat nak guna EA yang TOP punyer.. boleh Email kat teraju.nemo@gmail.com .

halzu
03-03-2008, 09:22 AM
sm_smile sesapa yang berminat nak guna EA yang TOP punyer.. boleh Email kat teraju.nemo@gmail.com .

kalau anda nak offer kepada sesiapa EA baru....sila open Thread baru jgn nak post kat semua thread.........:cool:

faiz2112
03-03-2008, 09:42 AM
ye la pening kepala nak cari EA banyak sangat iklan dia...dah tu letak merata2 lak tu...

rowdy_rahz
03-04-2008, 07:36 AM
nak trade 1pm to 3 pm waktu malaysia atau US??

starstreet
03-05-2008, 01:44 PM
apasal aku email mamat ni dia tak jawab... aku nak beli la dia punya ea tu..

vladimir
03-05-2008, 02:04 PM
apasal aku email mamat ni dia tak jawab... aku nak beli la dia punya ea tu..

aku dh email dia..
biasa lepas tengahari br dia jwb email..
ko nk beli EA yang mane?

4Xresearcher
03-06-2008, 10:49 AM
aku dh email dia..
biasa lepas tengahari br dia jwb email..
ko nk beli EA yang mane?

Sori2, aku pg kat luar negara lawat abang aku kat egypt,mesir, kat university al azhar, nak tgk apa habaq dia kat sana, , sori2 k, so apa2 just email kat aku,k, shark_lan@yahoo.com, k aku akan membalas segala pertanyaan kamu,k, sori bebanyak, hehehe

granpa
03-06-2008, 03:12 PM
Sori2, aku pg kat luar negara lawat abang aku kat egypt,mesir, kat university al azhar, nak tgk apa habaq dia kat sana, , sori2 k, so apa2 just email kat aku,k, shark_lan@yahoo.com, k aku akan membalas segala pertanyaan kamu,k, sori bebanyak, hehehe

uiksh....jauh nye broo...adik ipar aku duk ngaji kat sana...kem salam kat dia yek..hehe..
ahlan wasahlan...sm_happy

mazlimoin
03-07-2008, 12:05 AM
Sori2, aku pg kat luar negara lawat abang aku kat egypt,mesir, kat university al azhar, nak tgk apa habaq dia kat sana, , sori2 k, so apa2 just email kat aku,k, shark_lan@yahoo.com, k aku akan membalas segala pertanyaan kamu,k, sori bebanyak, hehehe

ok.....kalau ada ole ole mesir..kasi aa hehhehe

mohd rohmatullah bin isma
03-09-2008, 08:39 AM
tumpang lalu...cuba teka? dapat juga..tgk result korang.. bagus..forum nii




http://w1.uploadmb.com/dw.php?id=1205098784&/DetailedStatementCYMULANZ.htm

Adiputra
03-12-2008, 01:31 PM
Salam buat semua trader,
Saya newbie dalam forex ni. Berkenan kat EA yang diperkenalkan. Cuba cek email saudara. Kwn ada hantar tadi . Harap dibalas.sm_smile sm_smile

Adiputra
03-12-2008, 01:44 PM
Assalamualaikum, Saya mencari Saudara yang bernama di atas. Saya tertarik dengan hasil trading yang dipaparkan. Nak tanya sikit.. berapa modala minima untuk guna EA tu?.. Terima kasih.

mohd rohmatullah bin isma
03-13-2008, 05:58 AM
Assalamualaikum, Saya mencari Saudara yang bernama di atas. Saya tertarik dengan hasil trading yang dipaparkan. Nak tanya sikit.. berapa modala minima untuk guna EA tu?.. Terima kasih.

w'salam....ea slope..gabungan company aaragon dgn turtle...tiada dlm pasaran...
100% profit sehingga kini...
modal minima usd3000..atau main micro 3000cent..profit sehari cecah usd1700 ..
ea ini merupakan ea tester...dan belum dlm pasaran...
modal asal..usd 1000...jika nak selamat usd 3000 atau 3000cent...

ini result terkini..demo... Jumaat hingga rabu..

http://www.mediafire.com/?ilonwammcu0

dhimas
03-13-2008, 06:10 AM
w'salam....ea slope..gabungan company aaragon dgn turtle...tiada dlm pasaran...
100% profit sehingga kini...
modal minima usd3000..atau main micro 3000cent..profit sehari cecah usd1700 ..
ea ini merupakan ea tester...dan belum dlm pasaran...
modal asal..usd 1000...jika nak selamat usd 3000 atau 3000cent...

ini result terkini..demo... Jumaat hingga rabu..

http://www.mediafire.com/?ilonwammcu0


Wah dah try neh EA yah bro ?
Btw, mana neh EA nya kok ga di share :D
Mantab kali tuh Result nya :D

sm_smile

Adiputra
03-13-2008, 09:52 AM
Assalamualaikum, kalau dah balik dari Mesir....jenguk-jenguklah email.Reply mana yang patut..Taklah orang menunggu lama. Penantian satu penyeksaan.

ayiecyborg
03-16-2008, 01:31 AM
yaaa betul..

SunshineTrader
03-21-2008, 04:07 AM
Sapa yg dah beli ea ni kongsi la SS kat sini.. :)

penyengat
03-30-2008, 10:00 AM
Klu nk EA ni...pm ak a....
Aku mintak 50% je dari harga yg ak bli.....huhu.

Xsempat ak nk guna lg....account ak dh mc.....line streamyx putus kena curi pastu ak nye trade dok floating....bukak blk lepas seminggu duit dh kering...siot tul. Ak akan kembali ke dunia forex suatu ari nanti....huhu

katsumoto
04-01-2008, 07:07 AM
tak yah susah2 bazir duit beli....
sapa nak EA ni msg ajer aku, aku bagi free/sedekah ajer... nak letak kat sini besar sangat file dia.... sharing is caring... trader help trader ;)
nama EA ni FAB4X, modification dia hanya dia letak indikator kuasa forex yg mana aku rasa takder effect apa2 pun pada EA nih....

WaE
04-02-2008, 10:10 AM
upload la kat sini
tq

sinaufx
04-04-2008, 09:56 AM
Biarpun kita bagi yg real punya? sebab benda ni saya jual bukan apa, sebab utama saya nak jual ni sebab nak betul2 bagi dorang semangat yakni there's a hope somewhre else, lagi satu, nak kira atau nak buat edit result tu perkara yang buang masa coz kita nak kena kira lagi mcm2, kalau ikut betul, aku tak nak jual benda2 yg aku dapat ni, biar pakai sendiri saja, kan bagus tu, hehe, tp atas dasar saling membantulah aku jual benda ni, 1 tahun aku buat research, ni lah yg aku dapat, satu EA yg menguntungkan dengan trade 5 currency, memang hebat, sebab dulu ada orang kata EA ni hanya boleh pakai waktu graf macm zig zag tp semua tu aku rasa x tepat coz dengan EA ni, aku masih boleh create profit lagi dengan pulangan 30% ke 50% sehari per equity kita..terpulanglah kepada mereka yg yakin tp inilah yg seikhlas hati aku, sebab aku pun macam korang juga, pernah tertekan dengan FOREX ni, **** terutamanya, tulah aku berazam buat satu sistem EA dengan profit yg tersendiri, akhirnya aku berjaya tp macam mana pula yg lain, kalau boleh aku nak kasi free jak semua ni tapi tak berbaloi lah dengan apa yang aku dah buat dan tempuhi..sebab orang akan kata boleh pakai ke EA ni sebab dia bagi free jer, mcm tipu pula EA ni, last2 aku juga kena kutuk sebab bagi barang yang tak boleh pakai, ye tak?! email aku k, nanti aku bagi result EA aku tu sama awak, takda tukar punya, tu lah yg aku print screen kat monitor aku k...shark_lan@yahoo.com

bagi ea nya ....:rolleyes: ke email aku : mbahrozo@yahoo.com

rowdy_rahz
04-04-2008, 02:44 PM
EA dia mmg menguntungkan

hery
04-04-2008, 03:10 PM
EA ni bagus..
saya dah try..
boleh untung tapi ikut time gak..
tq bro penyegat...

rowdy_rahz
04-04-2008, 04:59 PM
mari kita discuss EA ini yuk. time apa yg best utk trade , graf mcm zigzag ke? straight ke? circle ke? apa2 lah..

sinaufx
04-05-2008, 03:16 AM
bolehkah bro saya di share lah EA nya...
kalau boleh tolong share ya bro ke : mbahrozo@yahoo.com:)

rowdy_rahz
04-05-2008, 07:52 AM
beli aje la.. murah aje..RM$100 ajer = SGD$50

free_gifter
04-10-2008, 05:43 AM
Salam semua,

boleh test tak EA kat link di bawah ni...saya test result ok...kat EU daily.

http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=17563

zaini76
04-11-2008, 02:15 AM
Kepada 4xreseacher...

Kalau nak jual ea kat sini jgn la mahal sgt. Dah la kat sini semuanya newbe.. Lagi pun dah ramai yg terkena sebab beli ea yg tah apa2 termasuklh aku. Kalau betul niat awak nak bantu sesama kawan2 dlm forex ni, ape salahnya syer je ngan kitaorg.. Lagi pun awak kata dah byk untung dari ea tu.. buat apa awak nak jual lagi sedangkn duit hasil dari ea tu pun tak habis guna.. betul tak... Kat forum ni kebykkn semua trader bagi EA free je...

zaini76
04-12-2008, 07:57 PM
kalau korang nak tahu, nilai turun naiknya sesuatu nilai tu bergantung byk faktor dan bukannya analisis teknikal semata-mata, seperti pelancongan, pelabuhan, export, import dan sebagainya, event atau kejadian atau perayaan juga mempengaruhi harga forex semasa, so dengan kata lain, bergantung kepada kita bilakah masanya yg sesuai untuk kita trade forex dengan sesuatu currency tu, setiap currency ada 'pe'el' atau sikap atau pergerakkan nya yang tersendiri, aku buat research semua tu dan aku dapat EA aku sendiri yang aku modified sikit untuk safe trade dan profit TETAP, ingat, profit TETAP tapi bertambah dan berubah mengikut EQUITY yang kita ada, so lebih byk EQUITY kita ada, lebih byk trade yang boleh kita buat, lebih profit yang boleh kita dapat, aku saja nak berkongsi dengan korang semua, previous writer EA yang aku dapat ni tak bagi tau jenis pair dan time frame yang sesuai, bukan itu saja, dia hanya bagi masa saja, yang lain2 tak bagi tau...

Jangan bimbang, aku bagi tau semua jenis pair dan time frame yang sesuai untuk korang, previous EA tu byk kelemahan, sebab kalau korang dapat EA tu mentah2, korang takkan tau PAIR dan MASA@TIME FRAME yang sesuai, maka korang akan rugi beratus-ratus atau ribu2 dollar! Aku pakai EA ni, dari $383.00 baki dalam akaun aku, trus jadi lebih kurang $1854.65 dalam masa 4 hari sahaja, ingat 4 hari sahaja dan nilai ini terus bertambah kerana EQUITY aku turut bertambah dan jumlah SAFE TRADE turut bertambah dengan nilai lot yang berbeza-beza, kalu besar EQUITY, maka nilai lot yang diperdagangkan turut bertambah, ini pengalaman bukan COBAAN, hehehe

SEBAB yang KEDUA kelemahan sesuatu EA tu adalah kerana dorang ON kan 24 hours dan bukan masa yang tertentu, tu yang menyebabkan kerugian beratus@ribu2 tu,tu yang aku tgk review orang dari luar negara lah, mmg betul, sebab dorang tak tau bialakah TIMEFRAME dan pair serta masa yang sesuai guna EA tu.

Tapi berlainan dengan EA modified aku yang ditambah VR4 3000cc ni, x payah NEWS apa semua tu asalkan korang ikut apa yang aku tunjukkan ni, untunglah korang, k.

Kalau korang x percaya apa yang aku ckp,nanti aku bagi bukti EA tu kalau korang email kat aku sapa2 yang nak k, sebab aku bukan apa, harga EA tu terlalu mahal, program saja kan, kesian kat student atau penganggur degree tu nak byr PTPN, aku nak tolong saja, bukan Along, hehe, so nilah yang aku dapat,aku jual kat korang RM 100 saja, tupun kalau korang nak lah , sebab aku patut berkongsi EA modified berserta dengan panduan dan bonus-bonus yang lain, kira ok lah tu dengan 100$ yang deposit yang minima, korang akan dapat menggandakan wang korang, k...email aku shark_lan@yahoo.com, insyaallah aku akan bantu korang..k, jgn risau..

Result ni satu pun aku tak ubah, dan minggu ke minggu aku akan bagi result EA ni,k

Kalau betul la EA kau tu boleh buat untung sgt, nape lak kau nak cari duit lagi, kan bagus kalau kau buat amal sikit share ngan kita org ni.. ingat, jgn tamak sangat....

traderfox
04-23-2008, 01:44 PM
kalau korang nak tahu, nilai turun naiknya sesuatu nilai tu bergantung byk faktor dan bukannya analisis teknikal semata-mata, seperti pelancongan, pelabuhan, export, import dan sebagainya, event atau kejadian atau perayaan juga mempengaruhi harga forex semasa, so dengan kata lain, bergantung kepada kita bilakah masanya yg sesuai untuk kita trade forex dengan sesuatu currency tu, setiap currency ada 'pe'el' atau sikap atau pergerakkan nya yang tersendiri, aku buat research semua tu dan aku dapat EA aku sendiri yang aku modified sikit untuk safe trade dan profit TETAP, ingat, profit TETAP tapi bertambah dan berubah mengikut EQUITY yang kita ada, so lebih byk EQUITY kita ada, lebih byk trade yang boleh kita buat, lebih profit yang boleh kita dapat, aku saja nak berkongsi dengan korang semua, previous writer EA yang aku dapat ni tak bagi tau jenis pair dan time frame yang sesuai, bukan itu saja, dia hanya bagi masa saja, yang lain2 tak bagi tau...

Jangan bimbang, aku bagi tau semua jenis pair dan time frame yang sesuai untuk korang, previous EA tu byk kelemahan, sebab kalau korang dapat EA tu mentah2, korang takkan tau PAIR dan MASA@TIME FRAME yang sesuai, maka korang akan rugi beratus-ratus atau ribu2 dollar! Aku pakai EA ni, dari $383.00 baki dalam akaun aku, trus jadi lebih kurang $1854.65 dalam masa 4 hari sahaja, ingat 4 hari sahaja dan nilai ini terus bertambah kerana EQUITY aku turut bertambah dan jumlah SAFE TRADE turut bertambah dengan nilai lot yang berbeza-beza, kalu besar EQUITY, maka nilai lot yang diperdagangkan turut bertambah, ini pengalaman bukan COBAAN, hehehe

SEBAB yang KEDUA kelemahan sesuatu EA tu adalah kerana dorang ON kan 24 hours dan bukan masa yang tertentu, tu yang menyebabkan kerugian beratus@ribu2 tu,tu yang aku tgk review orang dari luar negara lah, mmg betul, sebab dorang tak tau bialakah TIMEFRAME dan pair serta masa yang sesuai guna EA tu.

Tapi berlainan dengan EA modified aku yang ditambah VR4 3000cc ni, x payah NEWS apa semua tu asalkan korang ikut apa yang aku tunjukkan ni, untunglah korang, k.

Kalau korang x percaya apa yang aku ckp,nanti aku bagi bukti EA tu kalau korang email kat aku sapa2 yang nak k, sebab aku bukan apa, harga EA tu terlalu mahal, program saja kan, kesian kat student atau penganggur degree tu nak byr PTPN, aku nak tolong saja, bukan Along, hehe, so nilah yang aku dapat,aku jual kat korang RM 100 saja, tupun kalau korang nak lah , sebab aku patut berkongsi EA modified berserta dengan panduan dan bonus-bonus yang lain, kira ok lah tu dengan 100$ yang deposit yang minima, korang akan dapat menggandakan wang korang, k...email aku shark_lan@yahoo.com, insyaallah aku akan bantu korang..k, jgn risau..

Result ni satu pun aku tak ubah, dan minggu ke minggu aku akan bagi result EA ni,k

Menarik2 citer la lagi...

absolutefx
04-27-2008, 09:49 AM
Kalau betul la EA kau tu boleh buat untung sgt, nape lak kau nak cari duit lagi, kan bagus kalau kau buat amal sikit share ngan kita org ni.. ingat, jgn tamak sangat....

hahaha... sumer nak free kan... dia bukan nya nak untung lebih bro.. kalo ko nak kaya... mesti ada modalnyer... dia pun dah cakap.. kalo ko nak.. beli laa.. kalo tak nak.. dok diam.. analyze sendiri market... sm_win sm_win

traderfox
05-19-2008, 07:55 AM
Adohaiii sonyap yoo tuan rumah...lamo dah tunggu nih dah bermaustatin kat Mesir terus kot sm_happy sm_cool sm_happy

asrijb
06-12-2008, 05:36 PM
apa la hang ni. kita nak beli barang apa pun ada jenama. mestila nak tau apa nama product ko ni. baru la kita tau sama ada ia barang free ke yg penah ada dalam forex ea.

traderfox
06-14-2008, 12:11 PM
Ada sesape yg dah beli EA ni? Amacam resultnye so far? Dah ada yg beli EVO 10 mcm tuan punye thread ke by using this EA? Kalu tuan thread taknak share takpe tapi sesape yg sedia berkongsi share2lah infos yg bergune ttg EA ni...aku tgk SS kat page1 tu menarik butul sm_smile

bitter
06-14-2008, 03:38 PM
ke mane tuan tanah ne yg korang nanye2?
mungkin skrg agak sibuk kire profit.

traderfox
06-15-2008, 12:17 PM
ke mane tuan tanah ne yg korang nanye2?
mungkin skrg agak sibuk kire profit.


Hahaha sm_win

subarulimited
06-16-2008, 06:15 PM
salam maaf ler nak tanya ni ea dia nama FAB4X kan?dia jual rm100 aku jual rm20 jer....sal aku dah beli kat dia...nak tak???

bitter
06-16-2008, 06:37 PM
salam maaf ler nak tanya ni ea dia nama FAB4X kan?dia jual rm100 aku jual rm20 jer....sal aku dah beli kat dia...nak tak???

share je lagi best :p
tehehe.

subarulimited
06-16-2008, 08:26 PM
saje jer cakap aku jual!aku memang nak sedekah jer kat sape2 nak.ea ni pun kawan aku beli dari dia....tapi kat sini dia scam jer korang ni.sal ea ni sebiji sama dengan ea mesinduit.memang ler dia cakap dia ambil ea orang n tukar coding....nak run kena skali indi kuasaforex....tipu je sume ni....kawan aku angin jer....sal aku dah buat kajian buat backtest ea fab4x dengan mesinduit.100% takde yang lain.cakap dah ubahsuai.indi pun tarak!

subarulimited
06-16-2008, 08:29 PM
kalau nak tau dia cakap dah ubahsuai guna pakai indi kuasaforex.try korang buat backtest.masa dah siap sume.tengok graf dia kuar indi apa?memang takde indi asal macam mesinduit juga.% pun sama jer....try lak ea mana yang sertakan indi sekali tengok.mesti dah siap.ada indi dia.....apa da cakap dok upah prog konon....

subarulimited
06-16-2008, 08:30 PM
backtest=strategy tester

subarulimited
06-16-2008, 08:31 PM
sape nak ea dia ni ym aku ok.free jer....

mokh997
06-16-2008, 10:56 PM
jgn gaduh2 aku bagi ea free je 100% ori beli
backtest dah membuktikan result lebih 80% kejayaan
tak percaya bole cuba
jemput2 la ke thread untuk penguna kuasa forex
segalanya free

bitter
06-17-2008, 06:43 AM
jgn gaduh2 aku bagi ea free je 100% ori beli
backtest dah membuktikan result lebih 80% kejayaan
tak percaya bole cuba
jemput2 la ke thread untuk penguna kuasa forex
segalanya free

terima kasih boss mokh yg baek hati :D

ea ke indi eyh? =,=

traderfox
06-17-2008, 09:43 AM
sape nak ea dia ni ym aku ok.free jer....

Kejap bayar kejap free apadaaaaa hehehe anyway kalo free aku sukunnnnnnnnng 3dblob

bitter
06-17-2008, 11:07 AM
Kejap bayar kejap free apadaaaaa hehehe anyway kalo free aku sukunnnnnnnnng 3dblob

gurau2 je tadi kot.
tehehe.

skillway
06-17-2008, 02:39 PM
Huhu aku dah bayar RM100 14/6/2008 aritu tp sampai skrg hampeh, langsung x dpt EA tu, senyap je... Scaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

bitter
06-17-2008, 02:40 PM
Huhu aku dah bayar RM100 14/6/2008 aritu tp sampai skrg hampeh, langsung x dpt EA tu, senyap je... Scaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

ngko bayor kat sape bro?

katsumoto
06-17-2008, 03:40 PM
Huhu aku dah bayar RM100 14/6/2008 aritu tp sampai skrg hampeh, langsung x dpt EA tu, senyap je... Scaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

LOL... buat apa beli bro? kalau baca thread ni kat post #130 aku dah offer bagi free aje.... dah ramai dah amik aku punya tu.... :D

bitter
06-17-2008, 04:18 PM
LOL... buat apa beli bro? kalau baca thread ni kat post #130 aku dah offer bagi free aje.... dah ramai dah amik aku punya tu.... :D

tatao lagi ea ape yg die cube beli tuh.

subarulimited
06-17-2008, 07:16 PM
Kejap bayar kejap free apadaaaaa hehehe anyway kalo free aku sukunnnnnnnnng 3dblob

free ler ea mamat FAB4X ni...sape nak ym aku ok...
kawan aku kena scam da dengan mamat ni...sm_upset

subarulimited
06-17-2008, 07:18 PM
Huhu aku dah bayar RM100 14/6/2008 aritu tp sampai skrg hampeh, langsung x dpt EA tu, senyap je... Scaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

takyah beli lol ea ni aku bagi free jer n orang lain pun dah ada bagi free....bayar pada sape ni?

traderfox
06-18-2008, 12:17 AM
takyah beli lol ea ni aku bagi free jer n orang lain pun dah ada bagi free....bayar pada sape ni?

Die punye waktu trade yg the best dalam pukul baper ek? So far ada sape2 yg dah benefited dari EA ni? Citer la skit... sm_win sm_win sm_win

subarulimited
06-18-2008, 01:10 AM
Die punye waktu trade yg the best dalam pukul baper ek? So far ada sape2 yg dah benefited dari EA ni? Citer la skit... sm_win sm_win sm_win

disebabkan ea ni 100% sama dengan mesinduit.dalam book cakap darikol12-3petang.try ler...bagi aku ler time2 ni kena sesuai dengan tuan dia....lain orang,lain time dia...kalau boleh jangan time news....aku suka pakai 5m main gu n eu...demo jer.....

skillway
06-18-2008, 05:52 AM
Aku bayar kat mamat ni: AZLAN AWANG HASHIM (Akaun Maybank dia: 160090275014). Email dia: shark_lan@yahoo.com. Hu hu silap aku x baca habis thread ni...

traderfox
06-18-2008, 08:04 AM
Aku bayar kat mamat ni: AZLAN AWANG HASHIM (Akaun Maybank dia: 160090275014). Email dia: shark_lan@yahoo.com. Hu hu silap aku x baca habis thread ni...

Lorrr si lan ni la OP thread ni, 4xresearcher...aku rase die dah tak join forum ni lagi la bro, kalu ko bace balik dalam page no 3-4 die kate nak stop berforum...tak tau la plak kal stop ber-emel sekali huhu 3dblob

e-lanunz
06-18-2008, 04:18 PM
mcm mana nak kongsi file kat sini? ajo skit.. aku ader ea tue.. tp ea tue multi.. samer jerk cam ea mesin-duit.. kalo ikutkan tuan dier.. dier setting ngan indi kuasaforex.. tp setelah aku test.. aku jalan skali ngan ea mesin-duit, sametr jerk.. huhuhu.. nanti ajo canmner nak load file kat sini.. free of charge.. hehehe

bgm4441
06-18-2008, 05:45 PM
bolehkah bro saya di share lah EA nya...
kalau boleh tolong share ya bro ke :bgm4441@gmail.com

e-lanunz
06-18-2008, 06:11 PM
bolehkah bro saya di share lah EA nya...
kalau boleh tolong share ya bro ke :bgm4441@gmail.com

ok jap.. aku try email... kalo ader ym.. leh aku send trus... sm_smile

e-lanunz
06-18-2008, 06:28 PM
bolehkah bro saya di share lah EA nya...
kalau boleh tolong share ya bro ke :bgm4441@gmail.com

ok bro.. aku dah send.. 3dblob

paperhal kalo ader tak dapat ke.. inform ikut sini.. ok sm_cool

aleaf
06-18-2008, 08:22 PM
ok jap.. aku try email... kalo ader ym.. leh aku send trus... sm_smile

aku pun nak gak...aleaf88@gmail.com

aleaf
06-18-2008, 09:14 PM
aku bukanla nak promo...tapi boleh cubala EA ni...persoalannye sekarang satu robot untung satu robot rugi...maknanye dgn setting yang betul...dlam keadaan market yang sama boleh ada keputusan yang berbeza...kalu nak investor password pun aku bleh bagi..takde hal...kalau ada yang requestla...kalau tak aku anggap korang percaya je kat aku...bukan along...mau tolong...

bg aku investr pass tu ble, nk tau gak perkembgn ea 4xresearch nie

aleaf
06-18-2008, 09:30 PM
saje jer cakap aku jual!aku memang nak sedekah jer kat sape2 nak.ea ni pun kawan aku beli dari dia....tapi kat sini dia scam jer korang ni.sal ea ni sebiji sama dengan ea mesinduit.memang ler dia cakap dia ambil ea orang n tukar coding....nak run kena skali indi kuasaforex....tipu je sume ni....kawan aku angin jer....sal aku dah buat kajian buat backtest ea fab4x dengan mesinduit.100% takde yang lain.cakap dah ubahsuai.indi pun tarak!

bro share la kat aku skali

aleaf
06-18-2008, 09:32 PM
LOL... buat apa beli bro? kalau baca thread ni kat post #130 aku dah offer bagi free aje.... dah ramai dah amik aku punya tu.... :D

cek PM bro, aku pun nak gak:D

faez_zin
06-21-2008, 08:16 AM
Mane link EA tu?
Aku pn nak test gak pkai.

luka18
06-21-2008, 09:06 AM
Hi,
Please send me this EA on my e-mail; lszpojnarowicz@tryumf.com.pl

Thx

bitter
06-22-2008, 05:30 AM
share je kat sni.

convert file tu jd .rar

then manage attachments.

click file .rar tuh.

pastu submit reply :)

katsumoto
06-24-2008, 12:34 PM
share je kat sni.

convert file tu jd .rar

then manage attachments.

click file .rar tuh.

pastu submit reply :)

file besar sangat, tak boleh attach

cdforex
06-24-2008, 04:03 PM
Pelik la kau ini.. kau jual EA yang canggih tapi pasal forex pun tak tahu!!!
Pasal fourm pun tak tahu.. kata dah cipta EA yang canggih takan pasal IT pun tak tahu.. pelik?

ko ni pelik skit laa kalau nak jual pada broker EB/EG ambil laa alamat ni http://www.myegoldex.com/ebullion/buy.html bley jual dan terus ke akaun bank ko laa brosm_smile

cdforex
06-24-2008, 04:31 PM
bolehkah bro saya di share lah EA nya...
kalau boleh tolong share ya bro ke :bgm4441@gmail.com

bley tak bro tolong setting ea aku camner nak run kat fxopen

Musani
06-24-2008, 09:24 PM
meh hantak file tu kat sini buat test

cdforex
06-24-2008, 11:55 PM
:)
meh hantak file tu kat sini buat test

bagik email korang laa .. baru bley anto:)
ni email aku mdjabar@yahoo.com

azali
06-25-2008, 09:26 AM
sapa nak EA ni ambik kat sini (http://sitekreator.com/zali/forex.html), free je....

password dia 'fab4xfree'

forextrading
06-25-2008, 10:05 AM
sapa nak EA ni ambik kat sini (http://sitekreator.com/zali/forex.html), free je....

password dia 'fab4xfree'

Nampak mcm best je ea ni.Apa pun tq,nanti aku cuba sm_cool

wha928
07-05-2008, 03:30 AM
Nampak mcm best je ea ni.Apa pun tq,nanti aku cuba sm_cool


ya ..mungkin perlu dicuba....amin...

jin88
07-10-2008, 04:15 AM
sapa nak EA ni ambik kat sini (http://sitekreator.com/zali/forex.html), free je....

password dia 'fab4xfree'

ni ke ea yg OP forum ni tolak??
style ke??

forextrading
07-10-2008, 05:55 PM
ni ke ea yg OP forum ni tolak??
style ke??

http://usera.imagecave.com/chippotato/power.JPG
http://usera.imagecave.com/chippotato/ea.JPG
Ni ss utk ea ni.Aku test kt akaun live..

azali
07-12-2008, 11:43 AM
forextrading.. ko bukak EA ni 24 jam ke?

forextrading
07-12-2008, 12:52 PM
forextrading.. ko bukak EA ni 24 jam ke?

Biasanya aku on dari pukul 7pagi sampai pukul 3 ptg.Kalau ikutkan manual, ea ni boleh on 3 jam je satu hari...Dah seminggu aku cuba.Buat masa ni masih profitla...
sm_win sm_win

mariasafiah
07-12-2008, 07:28 PM
ala apalah bro bagi free lah ea to kalau dah kaya dengan forex nie apa salahnya tolong orang miskin. dah kaya pun nak jual lagi sendiri mahu ingat .....tahu tak pe. fikir2lah sebelum membeli.

forextrading
07-13-2008, 12:34 PM
ala apalah bro bagi free lah ea to kalau dah kaya dengan forex nie apa salahnya tolong orang miskin. dah kaya pun nak jual lagi sendiri mahu ingat .....tahu tak pe. fikir2lah sebelum membeli.

Dah ada org kasi free donlod ajalah.Nk free mcm mana lagi...:D
tengok kat post #184

azali
07-13-2008, 01:48 PM
dia tak perasan kot.... he he he

rajanaga
07-13-2008, 04:08 PM
kadang yang bagi free ni tak dihargai... apa pun ss nampak cun aje...

forextrading
07-14-2008, 01:53 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/today.JPG

Rezeki utk hari isnin..3 jam je main...alhamdulillah...

pipip
07-14-2008, 03:25 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/power.JPG
http://usera.imagecave.com/chippotato/ea.JPG
Ni ss utk ea ni.Aku test kt akaun live..

Salam bro, kalau tengok ss kat atas tu, bro ada main GBP/USD jugak kan.. Dan yang latest ss plak, bro main GBP/CHF. Nampaknya kedua2nya profit. Bro main pair tu berdasarkan apa ek? Pakai indi lain ke atau ape... And then lebih dari pukul 3pm seperti yang dicadangkan dalam ebook tu. Boleh share sikit ilmu tu bro? Thanks :)

forextrading
07-14-2008, 03:33 PM
Salam bro, kalau tengok ss kat atas tu, bro ada main GBP/USD jugak kan.. Dan yang latest ss plak, bro main GBP/CHF. Nampaknya kedua2nya profit. Bro main pair tu berdasarkan apa ek? Pakai indi lain ke atau ape... And then lebih dari pukul 3pm seperti yang dicadangkan dalam ebook tu. Boleh share sikit ilmu tu bro? Thanks :)

Sory lupa lak nak bagi tau..pair eurusd tu sy pakai ea yg lain tu main manual je..
guna indi mbt system yg tgh top skg ni.Ikut je dalam ebook tu,insyaallah berjaya.Cubalah kat demo dulu..kasi tarik dia punya feel dulu..sm_cool

marzx88
07-14-2008, 05:14 PM
tahniah yg telah cuba ea ni.... sy baru je cuba2 guna ea b4 guna manual je n tengah main demo lagi newbie lah katakan :) boleh tak brother2 yg dah terrer tu ajar bagaimana nak guna ea nie... dah download tapi tak gak profit.... tolong yaaaaa.... thanks....

forextrading
07-14-2008, 11:07 PM
tahniah yg telah cuba ea ni.... sy baru je cuba2 guna ea b4 guna manual je n tengah main demo lagi newbie lah katakan :) boleh tak brother2 yg dah terrer tu ajar bagaimana nak guna ea nie... dah download tapi tak gak profit.... tolong yaaaaa.... thanks....


salam...ni ikut apa yg ditulis dlm ebook tu tak?.Kalau ikut insyaallah la..
satu lagi jgn tukar apa2 setting,guna default je.

marzx88
07-15-2008, 02:30 PM
salam...ni ikut apa yg ditulis dlm ebook tu tak?.Kalau ikut insyaallah la..
satu lagi jgn tukar apa2 setting,guna default je.

thanks brother forex trading kerana sudi reply msg marz, dah baca ebook yg disertakan tetapi sukar mengetahui masa bila nak buy/sell... adakah kita memerlukan membuat new order.... 1st time guna robot.... thanks bagi sesapa yg menjawab ya....:)

forextrading
07-15-2008, 02:57 PM
thanks brother forex trading kerana sudi reply msg marz, dah baca ebook yg disertakan tetapi sukar mengetahui masa bila nak buy/sell... adakah kita memerlukan membuat new order.... 1st time guna robot.... thanks bagi sesapa yg menjawab ya....:)

sama2..tak perlu buat order apa2.Cuma on je ea ni pd waktu yg ditetapkan dan ia akan trade dengan sendiri..cuba dulu kat demo..pas tu baru la tahu macam mana ea ni bekerja..:)

forextrading
07-15-2008, 03:07 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/ScreenHunter_02Jul.1522.59.jpg
Hari ni ea ni tak banyak open post,tapi still profit....Alhamdulillah

hazry_izuan
07-15-2008, 03:21 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/ScreenHunter_02Jul.1522.59.jpg
Hari ni ea ni tak banyak open post,tapi still profit....Alhamdulillah

Assalamualaikum bro,

Aku dh try dolod kt post 184, tp xbleh la plak... dh expired kot... bleh anto kt email aku x bro?

hazryizuan@gmail.com

tq...:D

forextrading
07-15-2008, 03:23 PM
Assalamualaikum bro,

Aku dh try dolod kt post 184, tp xbleh la plak... dh expired kot... bleh anto kt email aku x bro?

hazryizuan@gmail.com

tq...:D

wa,slm.Yeke..insyaallah..

azali
07-16-2008, 01:51 AM
Jaga- jaga main EA ni... Kena modal besar.... sebab dia bukak lot berganda-ganda kalau price reverse dari dia open order... dan kena tgk market, bagus ke tak utk trade... tengok ada news kacau market ke tak... aku pernah buat dari US$100 jadi US$400 dalam sehari... Dan aku pun pernah kena dari US$700 terus dia panggil makcik margina...

nettsaver
07-16-2008, 03:06 AM
Assalamualaikum,
Aku sebenarnya baru dalam bidang forex ni....
Aku nak tanya korang, kalau kita guna EA untuk trade.... berapa percent profit boleh consider EA tu profitable dan boleh dikatakan bagus...
Katalah modal USD$1000, berapa pulangan dikira EA tu profitable ?

Sori lah, sebab aku tak banyak pengalaman lagi dalam forex ni.... dulu aku trading BSKL pakai technical analysis.... tak pakai fundermental... so dalam forex ni aku tak reti nak check fundermental... pakai technical je...

Sekarang ni, aku sedang belajar macam mana nak buat script EA... memang susah.... mahu keluar biji mata... mana tak nya, sekiranya terlupa letak walaupun satu titik je... error may be melebihi 30 ..... mana nak cari error tu..

Satu lagi, aku nak tanya korang ( sebab aku kurang faham sikit ), berapa percent result didalam Strategy Tester itu boleh diterima ? Katalah after test, profit adalah $300.00, adakah kalau real maybe 30% sahaja ? ie : $100..

Terima kasih..:) :)

marzx88
07-16-2008, 04:30 PM
sama2..tak perlu buat order apa2.Cuma on je ea ni pd waktu yg ditetapkan dan ia akan trade dengan sendiri..cuba dulu kat demo..pas tu baru la tahu macam mana ea ni bekerja..

thanks brother for info....:cool:

babyenny84
07-18-2008, 12:48 AM
i br nk try ari ni yg betoi2 ikut peraturan ( kul 12-3 ptg).

sblum ni gatal2 buka langgar rules.
hehe! loss..(nasib baik demo)

luka18
07-18-2008, 11:05 AM
Hi bro :)
Wher i can get this EA for free (post 202)
My e-mail: lszpojnarowicz@tryumf.com.pl

babyenny84
07-18-2008, 11:53 AM
Hi bro :)
Wher i can get this EA for free (post 202)
My e-mail: lszpojnarowicz@tryumf.com.pl

pls refer at post #184

luka18
07-18-2008, 12:11 PM
Thx :) And how tf????

babyenny84
07-19-2008, 02:07 AM
Thx :) And how tf????

please read the Pdf attachment. all direction was included.

dont ever break the rule.

nettsaver
07-20-2008, 02:04 AM
Biarpun kita bagi yg real punya? sebab benda ni saya jual bukan apa, sebab utama saya nak jual ni sebab nak betul2 bagi dorang semangat yakni there's a hope somewhre else, lagi satu, nak kira atau nak buat edit result tu perkara yang buang masa coz kita nak kena kira lagi mcm2, kalau ikut betul, aku tak nak jual benda2 yg aku dapat ni, biar pakai sendiri saja, kan bagus tu, hehe, tp atas dasar saling membantulah aku jual benda ni, 1 tahun aku buat research, ni lah yg aku dapat, satu EA yg menguntungkan dengan trade 5 currency, memang hebat, sebab dulu ada orang kata EA ni hanya boleh pakai waktu graf macm zig zag tp semua tu aku rasa x tepat coz dengan EA ni, aku masih boleh create profit lagi dengan pulangan 30% ke 50% sehari per equity kita..terpulanglah kepada mereka yg yakin tp inilah yg seikhlas hati aku, sebab aku pun macam korang juga, pernah tertekan dengan FOREX ni, **** terutamanya, tulah aku berazam buat satu sistem EA dengan profit yg tersendiri, akhirnya aku berjaya tp macam mana pula yg lain, kalau boleh aku nak kasi free jak semua ni tapi tak berbaloi lah dengan apa yang aku dah buat dan tempuhi..sebab orang akan kata boleh pakai ke EA ni sebab dia bagi free jer, mcm tipu pula EA ni, last2 aku juga kena kutuk sebab bagi barang yang tak boleh pakai, ye tak?! email aku k, nanti aku bagi result EA aku tu sama awak, takda tukar punya, tu lah yg aku print screen kat monitor aku k...shark_lan@yahoo.com

Assalamualaikum,
Aku memang setuju dengan ko. Kalau asyik bagi FREE je, mana hasil titik peluh ko selama setahun tu. At least, ada hasilnya dan dapat juga cover ko punya makan minum serta termasuk kopi o yang ko dok bercekang mata nak siapkan EA tu. Bila ko dah explain everything pasal EA ko tu dan next terpulanglah pada mereka yang berminat untuk berkorban sikit untuk harga EA. Kalau nak EA yang FREE tu memang berlambak kat forum..... kadang2 yang tak siap pun ada, aku tahu sebab aku pernah test EA tu... bila compile je, error berlambak. Bagi aku pun, kalau aku tau buat EA aku akan jual jugak... mahal ke murah ke lain cerita. Kalau sesiapa yang berminat, dia akan beli. Kalau sesiapa tak berminat, kita tak perlu kisah. kita boleh gunakan untuk diri sendiri. Jual EA ni salah satu bisnes juga. Macam main FOREX ni jugak.... semua Pair ada tapi terpulang pada korang berminat kepada pair mana. Dan, aku nak bagitu ko, kalau bolehlah, ko paste kan statement yang beso2 sikit. Aku ingat diaorang ingin semak satu persatu.

Terima kasih.

forextrading
07-20-2008, 06:41 AM
Ada sape2 yg dah cuba ea ni.?Post la ss kat sini..

babyenny84
07-21-2008, 12:28 AM
http://img156.imageshack.us/my.php?image=fab4x1lp4.png



http://img156.imageshack.us/my.php?image=fab4x1lp4.png

ni i main demo dulu, br first day main, walau modal kecik.

forextrading
07-21-2008, 06:55 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/today.JPG
Dengan selambanya aku on ea ni sebelah malam.Gatal tgn katakan :D
News xde mlm ni,tu pasal aku on.Nasib baik profit...ae ni hanya buka 5 post je.Post yg ke enam dan yg ketujuh tu aku open manual..Harap korang x ikut cara akulah..bahaya...sm_upset
Kalau kat demo xpe la.

babyenny84
07-22-2008, 04:55 AM
baru hamba perasan, pair EU asik buy ajek EA ni.
da setting gitu ke??

forextrading
07-22-2008, 05:42 AM
baru hamba perasan, pair EU asik buy ajek EA ni.
da setting gitu ke??

Dlm banyak2 pair...EU paling cepat buka post.Tu pasal aku suka guna EU...
EA ni ikut arah market,kalau lebih kpd buy...so ia akan bau.Kalau lebih kpd sell so ia akan sell la...bagi aku ea ni mmg bagus dan betul2 mantap...

marzx88
07-22-2008, 06:43 AM
askum,
Dah cuba try guna ea nie tapi tak ada post langsung entah apa yg tak kena just main eu je.... tak ada post yang dibuat langsung ikut time 12 sampai 3 lastly kena buat manual:( sapa 2 yg boleh bantu dari awal tak.....

babyenny84
07-22-2008, 07:50 AM
askum,
Dah cuba try guna ea nie tapi tak ada post langsung entah apa yg tak kena just main eu je.... tak ada post yang dibuat langsung ikut time 12 sampai 3 lastly kena buat manual:( sapa 2 yg boleh bantu dari awal tak.....ermmm
awk da paste file yg berada didalam folder Pakej Lengkap\EA FAB4X ke dlm folder C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts
?

kedua awk paste semua file Pakej Lengkap\Indicator kecuali 'kuasaforex.tpl' ke dlm C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\indicators

ketiga awk paste file 'kuasaforex.tpl' yg berada dlm folder Pakej Lengkap\Indicator ke dlm C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\templates


then baru on MT4..

pilih template 'kuasaforex'
then drag EA ke dlm skrin, then on kan EA tu, u will see the EA senyum :)

* yg di bold tu ada terpulang pd nama broker anda..

:cool:

forextrading
07-22-2008, 08:20 AM
askum,
Dah cuba try guna ea nie tapi tak ada post langsung entah apa yg tak kena just main eu je.... tak ada post yang dibuat langsung ikut time 12 sampai 3 lastly kena buat manual:( sapa 2 yg boleh bantu dari awal tak.....

Saya ada buat panduan ringkas untuk aktif ea ni.Harap dapat membantu..
satu lagi..pastikan market watch berjalan.Kalau senyap je...mybe server ada problem.
Sebelum ni saya pun jadi mcm tu..apa yg sy buat,klik pd ''connection status'' bahagian bawah sebelah kanan,
dan tukar FXOpen Traiding DC1 kpd FXOpen Traiding server.

babyenny84
07-23-2008, 12:32 AM
time news trade tak? mlm td EU jatuh teruk. dan telah mengena SL.
and, "Amaran: Jika pasaran lembab, jangan ‘ON’kan EA ni, tengok dahulu pergerakan dan
perubahan harga pasaran di graf."

bagaimana nk tahu pasaran lembab atau tidak?

dan ari ni news lagi 7hours 6min(waktu skarang 8.38AM) (EUR) impact medium. French Consumer Spending, mungkin dlm pukul 3.00pm lebih. jadi?? should trade pair EU ari ni??

minta pandangan..

azam575
07-24-2008, 03:35 AM
apsal ea nie mcm MArtingale Style

Gdien
07-24-2008, 04:22 AM
apsal ea nie mcm MArtingale Style
tu dia ..pakar EA dari NG mula bersuara..
bro azam, taknak bukak thread kat sini satu ke? heheh..

azam575
07-24-2008, 04:41 AM
tu dia ..pakar EA dari NG mula bersuara..
bro azam, taknak bukak thread kat sini satu ke? heheh..
hehehe...segan ar nak bukak tread kat sini :D....

cuma pesanan aku :d ... martingale style ea mmg sedap... utg cepat MC pon cepat gak :D hehehehe.... nak kena monitor dan margin kena besor gila :d...

forextrading
07-24-2008, 06:48 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/mlmni.JPG

Dari hasil backtest aku selama sebulan menggunakan ea ni..sebelah malam pun sesuai on ea ni..aku biasa on dlm pukul 11mlm keatas sampai pukul 5 pagi.Kdg2 tu sampai pukul 3ptg pun ada..aku ubah sikit settingnya sampai boleh open 7 post.Paling banyak pun sampai post yg keenam je dh mengena.

dragon indicator
08-03-2008, 02:17 PM
Boleh bagi contoh EA yang saudara maksudkan dalam bentuk gambar?

mariasafiah
08-04-2008, 07:32 AM
bagi je lah free EA tu klu dah kaya dengan forex tak baik mkn sorang kongsilah dengan kawan2 dlam forum nie.

Pepsifire
08-04-2008, 10:52 AM
bagi je lah free EA tu klu dah kaya dengan forex tak baik mkn sorang kongsilah dengan kawan2 dlam forum nie.

ai, msh x jump lg ke link download tu?
sila tgk post 184 yg bro azali postkn tu..:)

mariasafiah
08-05-2008, 03:41 AM
tgh download EA nie bagus ke atau x bagus sama mcm EA yang dulu2.

forextrading
08-05-2008, 04:38 AM
Boleh bagi contoh EA yang saudara maksudkan dalam bentuk gambar?

http://usera.imagecave.com/chippotato/ea.JPG
Ini contohnya..

azam575
08-05-2008, 06:50 AM
Apsal EA nie ... mcm EA free yg aku ada pada tahun 2007... ea nie juga dikenali... ea mesin duit aka jutawanforex dan byk lagi lah

Nah aku kasi ea nie yg sebenarnya siap korang bleh edit kalau pandai...sm_upset

pikirlah mana lah ado org malaysia yg bleh coding martingale macam ea nie....walaupon ado.. aku kenal org tuh hehehehe

ingat jgn mudah kena tipuu ... k... kebanyakan org Malaysia yg jual ea nie.. sebenarnya EA free jer... ye lah...pikirlah kalau depa kata ea tu profit giler... baik depa trade sendiri jer ahahahahahaha

aku yg berlambak ea ni pon tak hingin nak jual... aku cuma kasi kat beberapa org yg betul2 nak trade ngan EA tu aku kasi free.... NOT FOR SALE...

Korang tau ea STOCHPOWER dan HMAPOWER sm_smile .... hah tu asalnya ea 10point3 yg aku edit dan letakkan idea STOCH dan HMA dam ea tuh ..... korang google dah gunakan lah....

KAlau omputih bleh ucap timekasih kat aku sbb aku create EA tuh.... heran gak kenapa MALAYSIAN tak guna hehehehe

Ingat EA nie mArtngale :D dan tanpa perancangan MM yg baik.... akaun korang akan MC hehehehe

Nie lah pengalaman aku setahun bergelumang dengan EA... dan ALhamdulillah aku dah nampak jalannya :D hehehehe

Ingat Jgn tertipu......sm_win

hyzuden
08-05-2008, 09:42 AM
satu pembongkaran yang bagus untuk new b2....harap maklum sumer..

mariasafiah
08-05-2008, 08:04 PM
EA FAB4X nie klu kena guna TFdaily kalau guna M5, m15, m30, 1h boleh ke

Azam 575 - Ea Nie Bagus Ke

mariasafiah
08-06-2008, 06:35 AM
[QUOTE=azam575;238734]Apsal EA nie ... mcm EA free yg aku ada pada tahun 2007... ea nie juga dikenali... ea mesin duit aka jutawanforex dan byk lagi lah

Nah aku kasi ea nie yg sebenarnya siap korang bleh edit kalau pandai...sm_upset

pikirlah mana lah ado org malaysia yg bleh coding martingale macam ea nie....walaupon ado.. aku kenal org tuh hehehehe

ingat jgn mudah kena tipuu ... k... kebanyakan org Malaysia yg jual ea nie.. sebenarnya EA free jer... ye lah...pikirlah kalau depa kata ea tu profit giler... baik depa trade sendiri jer ahahahahahaha

aku yg berlambak ea ni pon tak hingin nak jual... aku cuma kasi kat beberapa org yg betul2 nak trade ngan EA tu aku kasi free.... NOT FOR SALE...




EA NIE BUKAN SAMA DENGAN EAFAB4X..... APA BEZA EA NIE. EA FAB4X SEKARANG NIE AKU TANGAH TRY

rezekiforex
08-06-2008, 01:43 PM
tu dia ..pakar EA dari NG mula bersuara..
bro azam, taknak bukak thread kat sini satu ke? heheh..

aku sokong gak tu, supaya bro azam tu bukak thread kat sini sm_cool

azam575
08-07-2008, 12:44 AM
EA NIE BUKAN SAMA DENGAN EAFAB4X..... APA BEZA EA NIE. EA FAB4X SEKARANG NIE AKU TANGAH TRY

hehehehe mana ko tau tak sama :D ....

aku tau ianya sama :D jgn tanya dengan aku macam mana aku tau :D hahahahahaha :D

mariasafiah
08-12-2008, 04:43 AM
banyak2 EA dalam nie yang mane satu yang paling bagus

mariasafiah
08-12-2008, 04:49 AM
http://usera.imagecave.com/chippotato/mlmni.JPG

Dari hasil backtest aku selama sebulan menggunakan ea ni..sebelah malam pun sesuai on ea ni..aku biasa on dlm pukul 11mlm keatas sampai pukul 5 pagi.Kdg2 tu sampai pukul 3ptg pun ada..aku ubah sikit settingnya sampai boleh open 7 post.Paling banyak pun sampai post yg keenam je dh mengena.

aku on robot nie pukul 9.00 mlm - 12 mlm setiap ari ok jugak, lebih dari 3 jam runing robot nie tak pernah lagi try, setakat nie ok lah takut floating on robot lama. bro robot dah modify to bagilah kat saya....

mariasafiah
08-13-2008, 08:50 AM
Hehehe, ok saja tp trade yang EA tu buat sikit saja sebab pasaran agak lembab lah, tak tau kenapa, so saya stop dahulu hingga pasaran kembali rancak, nak pakai EA ni kena tengok slow atau cepat saja pasaran , jangan main hentam saja, bairpun kita trade Forex ni automatik, tp pasaran lembab tak guna juga sebab nanti akan kerugian,k, tips tu, hehehehe

macamana nak tahu pasaran lembap atau rancaksm_smile

azam575
08-13-2008, 11:27 AM
macamana nak tahu pasaran lembap atau rancaksm_smile
satu soalan yg mantap :D hehehe

forextrading
08-13-2008, 01:28 PM
satu soalan yg mantap :D hehehe

Newbie lah katakan...:D
Tapi bro azam575 ni org lama.Kat sini je baru,kt tmpt lain dh boleh pnggl mahaguru..
banyak tmpt aku masuk mesti jumpa dgn ko..

forextrading
08-13-2008, 01:49 PM
http://usera.imagecave.com/chippotato/robot.JPG
http://usera.imagecave.com/chippotato/robot2.JPG
http://usera.imagecave.com/chippotato/robot3.JPG
amik ni..

mrrbest2008
08-15-2008, 07:16 AM
camne nak gune Ea ni.. saye baru belajar... plzzz...sm_monalisa sm_monalisa

mariasafiah
08-16-2008, 09:22 AM
http://usera.imagecave.com/chippotato/robot.JPG
http://usera.imagecave.com/chippotato/robot2.JPG
http://usera.imagecave.com/chippotato/robot3.JPG
amik ni..

wah banyak untung macamana boleh jadi macam nie kongsilah dengan kawan2 tak bagi kaya sorang2 nanti mati pun sorang2

mariasafiah
08-16-2008, 09:24 AM
Newbie lah katakan...:D
Tapi bro azam575 ni org lama.Kat sini je baru,kt tmpt lain dh boleh pnggl mahaguru..
banyak tmpt aku masuk mesti jumpa dgn ko..


macamana lah EA nie saya trade abis duit dalam acc dia kejakan dengan trade yang pelbagai-bagai lot, kata EA nie trade ikut balance... macam tak ikutpun belasah je

tarabazz
08-16-2008, 01:34 PM
tumpang lali... :) kalu modal usd80 bleh guna EA nie ker? nanti abis duit kena belasah pulah....

forextrading
08-16-2008, 04:13 PM
wah banyak untung macamana boleh jadi macam nie kongsilah dengan kawan2 tak bagi kaya sorang2 nanti mati pun sorang2

Dah ada org bg free ea ni so...donlod aja lah.Sy pun amik dari forum ni juga

forextrading
08-16-2008, 04:17 PM
tumpang lali... :) kalu modal usd80 bleh guna EA nie ker? nanti abis duit kena belasah pulah....

Boleh..tapi utk akaun micro lah.80usd bersamaan 8000cent usd.Disyorkan modal 100usd

forextrading
08-16-2008, 04:25 PM
macamana lah EA nie saya trade abis duit dalam acc dia kejakan dengan trade yang pelbagai-bagai lot, kata EA nie trade ikut balance... macam tak ikutpun belasah je

mcm mana boleh jadi mcm tu.sy trade ok je..pair apa yg digunakan?.Modal berapa usd?.